Written by Bella | November 14th, 2016

Minggu ke 5 konsert Gegar Vaganza 3 semalam boleh dikatakan agak sengit persaingannya. Pada pendapat  kami, masing-masing sudah menunjukkan peningkatan dan cuba memberikan yang terbaik didalam persembahan mereka.

Namun akhirnya, Shidi Data diumumkan sebagai peserta yang tersingkir pada minggu ke 5.  Shidi pada malam berkenaan menyampaikan lagu berjudul Ratuku nyanyian asal Awie dan berada di “bottom two” bersama Ameng Spring.

Walaubagaimanapun, ada netizen yang beranggapan Shidi layak untuk mara ke pusingan seterusnya kerana persembahan beliau agak memuaskan.

Tidak mengapa, mungkin rezeki Shidi Data diluar sana akan lebih murah lagi. Tersingkir tidak bermakna segalanya berakhir, ia adalah permulaan untuk sesuatu yang baharu serta lebih baik.

Apa pula pendapat anda tentang konsert GV 3 yang ke 5 semalam?

83 responses to Gegar Vaganza 3 : Shidi Data Tersingkir Di Minggu Ke 5

  1. fifizafa says:

    patut ameng spring

    31

    1
    • hurmmm says:

      apasal gegarveganza ni sound system teruk sangat? vokal tenggelam dan muzik hambar. bila nabil jihan bcakap kuat pulak bunyi. time iklan jelas pulak bunyi. harap astro perbaiki la.

      56

      0
    • Zack says:

      pehal kak lina pom pom.. bukan main mengada-ngada. siap lambai2 mcm masuk ratu, pastu acah2 ayu. eee..please lah. no more dia please next week.

      82

      3
      • Sumi says:

        Bertabahlah…
        Ntah2 next2 week pun kak lina pom2 tu ade….

        :(

        5

        5
        • Anonymous says:

          eeee…seram tengok kak lina pom pom. mcm x berapa betul. mcm hantu susu dah.

          24

          5
        • Anonymous says:

          gedik2 manja..meluat ahhh. sudah2 la astro. talent wins.

          20

          1
        • Peminat GV says:

          Helokkk je aku tgok kak lina tu xde masalah pon… Dah nape plak ble dia lambai2 tu ko plak lelebih.. ko sakit ke? Duit ko berkurang ke? mata ko terjojol kuar ke ble tgok? Sian plak aku bce komen ko… dia retis… jemputan astro.. sukati dia la nk wat ape pon… n dia nk ada ke xde ke next week… xde kene mgena ngan life ko..
          So sila positif ye… ermm… masalah la ko nie.. anyways.. sila cuci hati anda yerr.. ada something hitam dalam hati tuu sbb tu sumer jdik negetif je ko pndang… kbai

          p/s : Aku Minat je sumer peserta GV… so bak kata tok ram.. jgn manipulasikan ayat aku yep… layan je drama astro tu…xpyh nk jdik salah satu watak utk astro..
          (Tak Suka Jgn Tgok.. Kalo Suka Diam2 je xpyh jdik Firestone)

          3

          4
        • Haha says:

          Yg paling best penonton boo kak lina xD

          5

          5
      • SayNoToSentap says:

        Ingtkan aku je meluat tgk die haha gila makin menggedik die skang, mmg bajet diva la tu haha arap2 next week die x semak kat gv.. Buat peminat kak lina sentap gv lg best bila kak lina sentap korg xde kot..less drama more singing..jgn sentap yek :p

        12

        4
      • paperclip says:

        manja dia tu menyeramkan.. hahaha..

        14

        3
      • Anonymous says:

        rasa nk tampar je elly. over…buat malu je. siap nk suap kek pelbagai.

        12

        2
      • Anonymous says:

        aku igt .. aku sorang je rase mcm tu, dah la kau bkn main mengata tok ramgini gitu aleh2 semalam ko duduk belaknag tok ram…kalau aku dh malu nk dtg…muke die tebal mcm kerak bntot kuali …

        10

        3
      • KIKI says:

        tulah.. manja lembut dibuat2.. meluat plak tgk

        2

        2
    • Mazidah Arifin says:

      lagu2 x menyengat lately…bernada rendah yg byk. mcm lagu karaoke2. please astro…

      9

      0
    • Hancurr says:

      Bg aku zureda.. Die termengah2 kot nyanyi smlm.. Da la vocal x best.. Smlm mmg aku ingt zureda atau ameng yg akan terkeluar, ameng vocal power tp lupa lirik, zureda plak mmg hancur..

      28

      0
    • minah jambu says:

      eemmmm pendapat minah jambu siti sarah n ameng n azharina the best smalam..pendapat anda pulak macmana ? mungkin pendapat anda jihan yg paling best kan ?

      2

      6
  2. kobis bunga says:

    Telinga juri x sama mcm telinga kita

    12

    1
    • Anonymous says:

      kualiti sound astro dik. kalau tengok live sound okay. dlm tv vokal semua tenggelam. x gegar pun. astro mmg xde budget utk sound sistem ke apa???

      9

      0
  3. eeeya says:

    semua pun x best…yg patut kluar x kuar2…apadah jadi….

    5

    2
  4. Peminat GV123 says:

    Shidi nyanyi memang bagus, tapi dari segi teknikal juri lebih pakar. Semalam saya dgr sedap, tapi tertanya2 nape suara macam awie sikit. Kalau dibandingkan dengan Ameng, walaupun Ameng lupa lirik sikit tapi part teknikal dia menang. Mungkin markah beza sikit sangat dengan Shidi. Apa2 pun, kita sebagai penonton boleh menilai takat ilmu kita ada, juri lebih pakar dengan ilmu dan pengalaman mereka.

    42

    1
    • SayNoToSentap says:

      Semlm pon tokram ckp markaj semua x byk beza and lebih kurang, maybe ameng terlupa lirik tp die punya vocal mmg power..bab teknikal kita serah pd yg arif.. Tok ram tu maestro sape la nak compare dgn kita ni dik oi..sila jgn sentap lol

      13

      2
      • minah jambu - safety first says:

        tok ram dia kakak minah jambu punye kawan taon 80an dulu time muda2 dorang keja satu tempat kt hotel singapore kt club jepon tapi tokram dia main piano masa tu kakak minah jambu dia waitres…

        1

        0
    • Yesssss…Zureda yg patut keluar smlm…Shidi nyanyi mmg best smlm tp suara dia mcm awie smlm…Lenggok dia nyanyi mmg 100% dia ikut penyanyi asal…Tp ameng walaupun lupa lirik tp lagu tiara yg dia bawak versi Ameng dan xde langsung ikut penyanyi asal…Tiap kali dia lupa lirik dia sebut “Subhanallah” (The power of Subhanallah ) (@_____@)

      5

      0
  5. Anonymous says:

    tak ke zur eda yang patut keluar kalau based on semalam punya performance? dia nyanyi hancur semalam compared to shidi

    88

    0
  6. miss kepah says:

    intan sarafina dah keluarkan vokal mantapnya malam tadi…semoga dia terus konsisten, silap2 blh juara..tapi pilihan aku untuk juara GMie, the best tiap minggu. dari mingu dia bawa tak suka tak apa tu terus suka suara GMie. Semoga boleh juara taun ni.
    No 2 Intan Sarafina, No 3 Zarul Umberella

    33

    3
  7. One Loop says:

    Kak Lina Pom Pom, pehal plk!!!

    11

    1
  8. Peminat Gmie says:

    Gmie memang terbaik, sangat humble. Dulu saya pernah tengok Gmie menyanyi kat uptown Shah Alam, masa ramai tengok dan tak berganjak sebab sedap sangat dia menyanyi. Go Gmie Go!

    34

    0
  9. Mao says:

    Suka gmie. Humble, gifted, and perform well every week. Even dato katijah ckp masa awal2 GV3 dia risau tengok gmie macam xboleh survive..but dia TAK SENTAP pun..tunduk senyum lagi ada.. go gmie go~ nasib xde vote system kalo tak aku dah vote tiap minggu XD

    to shidi, you have great voice but u perform ‘ratuku’ malam tdi tu macam kurang menyengat sikit la than minggu2 lepas..anyway good luck~

    54

    1
  10. anon says:

    zarul tu biasa biasa jek sora dia zzzzzzzzzzzzz

    15

    4
  11. Anonymous says:

    shidi ni mcm sedih je…x bermaya je.

    3

    4
  12. ... says:

    Immunity for shidi plis, not kak lina pompom! bosan layan drama kak lina pompom

    32

    1
  13. Anonymous says:

    ari tu rem lupa lirik trus kena kutuk ngan juri dan trus terkeluar tpi smlm ameng lupa lirik tak kena kutuk pun and mash survive lagi…herannnn! the way dia lupa lirik pun tak pro! kimonnn la astro!

    28

    0
    • .... says:

      Yaaa setujuuu. Ameng memang tk dinafikan dari segi vokal and teknikal memang mantap. tapi dah berminggu kes lupa lirik berulang. Juri ignore saja, padahal peserta lain ditegur n tersingkir. Boleh kot tegur lagi supaya ameng fokus lebih pada lirik. Shidi dah improve and semlm nyanyi bagus, syg terkeluar. Semalam patutnya zur eda yg keluar. Persembahan kak eda meriah, bersemangat tapi semput n sebutan tk jelas. Alahai gv3, penuh drama n kontroversiii sgt

      29

      0
    • Anonymous says:

      setuju…shidi ok je tgk.harap dapat immunity..

      4

      1
    • pahlawan papankunci says:

      btol tu…..juri mcm bias je…ke mmg dieorg dh target sape pegi final…xsedap ke…lupe lirik ke…dieorg let go je….tolong la kuarkan kak zureda ngan intan serapina…xbest langsong!!!!

      3

      0
  14. Anonymous says:

    sound mmg teruk. ingat telinga aku. tak bergegar pun. mendap-mendap vokal tak keluar suara.

    4

    0
  15. Anonymous says:

    haha kena je ko nabil ngn dato zainal…hahaha…hehehe…kekekeke…tulaa slalu ko kenekan org kan…merah padam muke ko asik kene bahan ngn dato zainal…

    17

    0
  16. juri x bertauliah says:

    nampak sgt dato zainak x suka nabil hahaha…padan muka…tok ram boleh la ko kuang ajor…tok nal jangaaaan

    14

    0
  17. maklong says:

    ha..ha..ha.. GV x trending sbb x der yg terbaik …..

    3

    4
  18. ok2 jer says:

    Mula2 saya ingat, sound TV saya yg problem. Mmg x brp nk puas dengar suara depa nyanyi. tenggelam timbul. Bila dgr ramai komen pasal sound, baru faham. Hurrrmmm harap2 astro perbaiki dari segi sound.

    5

    0
  19. melati says:

    Nabil bukan jew Pegancara Kurang Ajar, malah pengacara tamak haloba…periuk nasi Azlee Senario pun dia Hentam (Sembang Pacak)..yg org nk tgk sembang pacak pasal Azlee punya selamba. tetiba musim kedua Nabil plak , pastu tgk plak rancangan kanak2 Nabil lg pengancara …..aduiiii org Nogori ni memang jenis Tamak haloba kew?????

    12

    8
    • kasturi says:

      mempernampakkan kebodohan anda…weiii kalau rating dia ok, xde nya dia tukar..adoiii..budak lagi ni…silap2 nabil kaut af plak nanti..alip satar dah start steady…zizankan boring…rating dik

      1

      1
  20. alyah says:

    lina pom2…duduk rumah je lah. nympah lahhh.

    19

    1
  21. Anonymous says:

    betullll..akak ingat tv akak..rupanya korang pun sama. improve la sound wahai penerbit.
    hambar je. padahal vokal sume bagos2.

    7

    0
  22. Anonymous says:

    sound engineer mana? semalam paling teruk suara si sarah mcm x dengar..

    9

    0
  23. Anonymous says:

    next week..ameng…

    3

    1
  24. Anonymous says:

    cepat la habis GV…boring dah. tiap2 minggu kejutan bodoh2 je.

    3

    1
  25. viu piau says:

    ameng bukan lupa lirik la.. tp nampak muka dia sebak di sebalik props ‘tirai besi’ tu

    6

    2
  26. damai says:

    Hiss, i tot ah meng yg terkeluar, lupa lirik, or zur eda. hope next week either one o this terkeluar, dan hope masuk final, gmie, sarah, intan safarina, nora dan anzaharina.

    1

    1
  27. sutun kurita says:

    astro apa kisah smua tu..janji rating tinggi..smua peserta tu pon agaknye astro dah rancang dengan teliti tuk dpt rating..spe yg kuar dlu..sapa yg kuar lambat..pastu komen juri pon x konsisten..rem nyanyi best tp lupa lirik, out!!..ameng pon nyanyi best tp lupa lirik, stay bebehhhhhhh…hahahahaah!!!

    2

    0
  28. Abam laa says:

    Pendapat aku, shidi nyanyi smlm ok cuma agak kedengaran mcm awie. Tapi apa nak buat, tiap kali penyanyi lain nyanyi ratuku, terus suara keluar mcm awie. Tu yg heran tu. Hehehe. N shidi kurang aura klu nak dibandingkan dgn ameng although suara dia mantap. Zur eda perform well cuma agak kurang dari segi lontaran suara mungkin faktor usia. Sarah – low note tu terlalu rendah. Lagu pernama merindu dah sedap tapi klu guna key rendah sgt pada permulaan tu, dia jadi kurang kick.
    Top 6 pilihan sy n mungkin ke final:
    1) Azharina
    2) Sarah
    3) Zarul
    4) Gmie
    5) Nora
    6) Ameng/Intan

    3

    4
    • Anonymous says:

      Rasanya perfomance intan lebih baik dari sarah semalam. Intan menyanyi guna teknik vokal yg sgt baik semalam. Sarah pula menyanyi mcm kurang feel. Nampak sangat mcm dia tak selesa menyanyikan lagu dato siti. Atau mungkin jg dia xsihat.

      13

      2
  29. Shesabl says:

    juri tak fair. Ameng patut keluar. Berapa kali nak bagi chance terlupa lyric semua? Shidi tu mmg he has a good voice and professional. Dah performed sehabis baik dah. and please elly mazlein, stop la drama kau. Rimas la aku tengok perangai janda miang kau tu. Nasib baik tok ram reti nak handle drama kau semalam. Tengok pon meluat. Jaga sikit maruah tu, jangan tunjuk sangat perangai gedik tak kena tempat tu. Kau banyak drama la. Kau memang tak layak masuk GV3. Focus jela belakon kau tu. Rimas tengok terkinja2 atas stage tu.

    14

    1
  30. Anonymous says:

    ak suka pengacara.
    suka menyampuk bila juri komen.
    lawak yg kadang kala kurang ajar.
    tak fun dah kalau bertahun style lawak yg sama.

    2

    1
  31. Anonymous says:

    VG 3 2016 D best . Baru pernah mengikuti di sebab kn siti sarah bertanding????

    2

    2
  32. Hmph says:

    Aku nak salahkan tok jenal x pandai bagi markah

    5

    0
  33. Anonymous says:

    dah makin bosan gv ni. tiap2 minggu sama je.

    2

    0
  34. Saper2 je la says:

    Aku x tgk gv3 ni dr mula tp smlm tgk sb elly dh chiow…tgk dok layan eeeuwwww muncui lak klina pompom terkiput2 dgn kek…ceh dh ngobak2 terasa konon ngn tok ram tp lagi mau dtg balik… tak pepasal tetengok drama aksi joren dia huhu..mujor tok ram selamber kasi cantas the drama…pheewwwww

    6

    1
  35. Cassandra says:

    Last night all gave all out ! An awesome night to watch .. Good Luck to all :)
    Cheers

    1

    0
  36. shilalak please move on says:

    untuk shilalak, (taktahu nak bagi nasihat katmana) please move on. nampak benau tak professional terus dan dan main fon. senyum tidak senyum sinis pun tidak. at least senyum, move on kay. move on.

    3

    5
  37. Anonymous says:

    patut sarah yang keluar.

    4

    4
  38. Ellysha says:

    Suka dgr suara Shidi. Rasanya dr minggu 1sampai minggu 5 Shidi byk improve. Tp dh bukan rezeki dia. Apa pun..gud job Abg Shidi. Tetap terbaik…????????????

    4

    0
  39. Aku says:

    Harap Gmie menang. Azharina pun ok. Zarul ni lama lama bila dengar suara macam biasa pula. Siti Sarah tu ok cuma tu lah macam rasa taknak dia menang. Kecewa sikit dengan Ameng dan Nora macam tak dapat kepuasan dalam nyanyian diorang padahal aku sokong diorang. Papepun kalau ada komen maki Elly Mazlein aku like hahaha.

    5

    0
  40. Victoria becks says:

    Vocal Gmie terserlah sgt masa menyanyi lagu tok’ki then berduet lagu Nash plak..pergghh..power habis..suara yg mantap, merdu & ada sket2 husky. C’mon Gmie keep up the good work. Jgn jdkkan apa2 sebagai halangan untuk bergelar juara. Jgn bg asteruk cari alasan tknk bg juara kt Gmie. Aku mula2 tgk GV last season tu pon sbb nabil even lawak dia gn tokram quite rude sumtimes. Overall aku suka lawak ko nabil gn jehan.

    3

    0
  41. monyet chomel says:

    zur eda & siti sarah lebih tak sedap kot…. diskriminasi

    0

    0
  42. Nurkyraa says:

    3 mgu punya drama GV. Kita mmg bukan pro utk mnilai bakat org, tp yg btanding ni penghibur profesional lah. Klau pnonton sakit mata dan tlinga, apa crita? Rem klua ari tu, oklah boleh terima. Memang kurang power, wlupun 2 org lupa lirik tapi ada umph. Pastu KLina kluar buat drama, pdhal memang patut pun. Kali ni Shidi jd kambing hitam utk slamatkan Ameng. Apa dah jd ni? Sya pun pminat Ameng juga, tp biarlah fair. Klau org baru, x kesah sgt. Dah 2X lupa lirik, camner. DSV patut dberi pujian kerna sudi mngubati luka hati Shidi. Rezki ada kat mana2, kan, kan, kan.

    1

    0