Written by Bella | December 23rd, 2015

Bekas isteri kepada Sultan Brunei serta bekas penyampai berita di TV3, Azrinaz Mazhar sering mencuri tumpuan ramai bukan sahaja dengan kisah peribadinya tetapi dengan penampilan beliau.

Mempunyai gaya rambut baharu yang pendek dengan warna “highlight” yang agak unik ia menjadi perhatian lebih-lebih lagi ketika beliau menjadi model untuk majlis fesyen koleksi Riezman Ruzaini baru-baru ini.

Jom kita lihat beberapa lagi foto gaya rambut pendek beliau yang menjadi bualan ramai dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Apa pendapat anda? Cun ke tak?

86 responses to Gaya Rambut Terbaru Bekas Isteri Sultan Brunei Azrinaz Mazhar Jadi Perhatian

  1. nok gebuzzz says:

    biasa jer….cantik lagi kalau berhijab

    0

    0
    • bodo je…..da jd bini sultan dulu bt pek’el plak….
      klo tak kn hdup ko da sng…
      dpt laki lak kaya…briman lg tuu….
      tp tu ah ko…mgejar duniawi sgt….
      #aptb

      0

      0
      • ah moy says:

        mana tau dia buat peel.. kita bukan taw pn.. sekadar dgr gosip2 je pn..ntah2 ada org reka cerita sbb nak tutup cite pihak sana.. nobody knows kecuali mereka dan Allah swt.

        0

        0
        • Anonymous says:

          sebab apa dia diceraikan sama sultan???

          0

          0
        • Nab jual tapawe says:

          Dgr2 gosip org brunei, minah ni curi masuk bilik permaisuri pertama n curi barang yg sgt berharga. Maafkan hamba andai buat2 cerita.

          0

          0
        • hijauje says:

          kotak maggi mana? kotak maggi?

          0

          0
        • ais kepal says:

          semua perempuan yang kawin dgn Sultan Brunei kena cerai…. yang kekal hanya yang no.1 jer .

          0

          0
        • kak nam says:

          omg, curi barang dlm istana? istana brunei xde pengawal ke? semua bini2 tinggal dlm satu istana ke? hmnnn…pelik pulak.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dengar dia ke, suku sakat dia yang mencuri permaisuri Brunei punya barang kemas… Sebab ada bukti CCTV lah dia kantul… Orang brunei tahu kisah dia. Besar manalah brunei tu….kalu gossip panas ni cepat je rakyat tahu…
          Tu yang kena strip-off title…tapi sebab dia ada zuriat dengan sultan brunei…tu yang kena cerai tapi dapat nahkah juta-juta… still kaya….
          Berlainan dengan Pengiran BIni Mazuin….bercerai…tapi TITLE masih ada…
          Sekarang Azrinaz buat business flight dengan pak arab…. lupa nama flight tu…
          Kesian EX_CON….. De-troned lagi…. tapi still kaya…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalu cctv tu percaya gak. gengs sultan brunei mmg suka pantau bini2 mereka. mazuin dulu pun kantoi gak. bukan mencuri tapi benda lain. x terkejut..

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg mana satu entah bini yg kena cerai, sbb songlap/transfer duit kt anak ikan youuu. lagi kelas. lepas tu kantoi dgn pihak istana. bukan si azrina ni… sebelum lagi. keluar news. byk juga…berjuta-juta.

          0

          0
        • Anonymous says:

          X logik curi barang. Kenapa plak famili member yg curik org lain yg diceraikan? Cuba pikir. Alasan karot!

          0

          0
      • One Direction says:

        bagus lah makcik kau dah bercerai,,,,, bukan senang nak hidup kena kawal 24 jam. bodyguard sana sini, rimas lah. Lama2 boleh jadi stress . Yelah nak buat apa2 aktiviti ada orang ikut,,,, kalau aku memang stress hidup macam tu .

        0

        0
        • One Direction says:

          alamak,,,, nampak gaya nya kena cancel jelah impian aku nak kahwin dgn putera raja,,,, kalau kahwin dgn putera raja mesti dia x bagi aku layan lagu 1D. Kalau ingkar kena tendang istana pulak,,,, tension betul . Kalau kahwn dgn jantan rakyat jelata,,,, dia x bagi aku layan lagu 1D, senang ajer,,,, aku tendang dia tidur luar. huh !

          0

          0
        • Anonymous says:

          kerabat brunei cenggitu. bila kawin jenis kontrol. padahal mereka gemar berpoya2 di overseas. london terutamanya. bini buat pasu bunga.

          1

          0
  2. nenek jebat says:

    nek nak tiru lah gaya rambut..meletopsss

    0

    0
  3. mak jemah era fm says:

    weiii rizman ruzaini aka wan ruzaini wan jamil yg hensem tuh nak kawin raya cina nii dgn PTD…takda prewedding ker..

    0

    0
  4. xsedardiri says:

    I rasa dia tak nak kahwin pun sampai bila. kalau tak, hilang nafkah dari Sultan Brunei. Tak boleh dapat rasa nikmat duniawi and duit byk lagi… huhuh

    0

    0
  5. lalala says:

    oh wow.. dlu kuar kat tv, tak knal lngsung sape, tp laa ni, wlau muke tak tayang2 kat tv lg, lg pemes aku rase.. hihihi.. ape2pn, moga kkayaan tu mampu bg kbahagian lh kn.. as salam..

    0

    0
  6. Kemboja Putih says:

    Lebih ayu dan sopan ketika dia masih jadi isteri Sultan..
    Berbaju kurung & berselendang (walaupun x tutup aurat sepenuhnya)..
    Anggun je masa tu.. gaya keibuan terserlah!

    Now? ermmm….gaya yg lebih menjurus kepada AKU DAH BEBAS DAN IKUT SUKA ATI AKU LA NAK WAT MCM MANA PUN…haaa gituewwwww

    0

    0
  7. Anonymous says:

    ada iras2 stacy….

    0

    0
  8. anon says:

    aku heran dari dulu lagi, kat mana sultan brunei berkenan kat dia ni. Muka biasa2 je, tak lawa pun….

    1

    0
  9. serene says:

    Plain jane…..berkawan pun dgn jantan2 je, gatal…

    0

    0
  10. ayah anda kulup says:

    ni la namanya pesen rambut bahan bakar..

    0

    0
  11. mak tiri says:

    dah duit banyak semua nak kawan dgn dia.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    dia ni bukannya lawa sgt pn..aku nengok biasa2 jer…lagi2 ngan pesen rambut y cam tu…dh mcm siamang pn ad..lagi hodoh okehhh

    0

    0
    • . says:

      pergi berkayak kat sungai aku npk org kata siamang.tapi muka awek nie yg lekat kat otak aku bila kau kata siamang.

      0

      0
  13. miza says:

    bukan sultan brunei skrg dgn norjuma ke..maaf andai salah .hee

    0

    0
  14. kcab12 says:

    Sebab apa dia diceraikan pun aku tak tahu…tapi masa tu mmg kecoh mcm2 org gossip. Tah mana satu betul. Anyway mesti ada sebab besar. One thing je aku kesian anak2 dia x dapat jumpa. Semua gmbar dia upload psal anak2 dia gambar lama and dia slalu tulis caption rindu anak… anak2 dia kan waris sultan so sah2 la sultan x kan lepas budak2 tu. skrg ni pulak ada gossip kata sultan skrg dengan norjuma.

    0

    0
    • anonymous says:

      norjuma bukan dh ada suami ke?

      0

      0
    • Pekerja Gomen says:

      Norjuma mana ko ni??
      Itu kan bini adik Najib….
      Ke ada Norjuma lain..
      Setahu aku ada 1 je Norjuma yg popular…

      0

      0
      • hangat says:

        La…tak tau ke norjuma dah berpisah..dah jadi ibu tunggal sekarang..dah takde title datin dah…

        0

        0
        • Anonymous says:

          norjuma…oh sesuai. dia kabarnya sombong kt luar sis. berlagak….

          0

          0
        • kakmona says:

          Lama dh title dia hilang.. sblum pencarian nona manis lg.. awal2 penubuhan aidijuma.. kesimpolannye.. xsekufu jgn la ngada2 nk ngendeng… mmg la bapak juma educated person xsilap prof.. tp still nk masuk family tun razak kot…. ko rasa?

          0

          0
    • human says:

      Norjuma? NONSENSE. DARI MANA KORANG TAU YANG SULTAN BRUNEI DENGAN NORJUMA NI? even the bruneians dan the sultan pun tak tahu tentang gossip sultan dengan norjuma ni. sudah-sudahlah tu nak menfitnah Sultan Brunei. tak baik. Ni lah Malaysia, cepat sangat nak percaya gossip murahan macam ni. Takkan lah sultan nakkan janda. DUHHH. Berfikir lah dulu sebelum bertindak. Assalamu’alaikum.

      0

      0
  15. a human being says:

    boleh tak stop kaitkan dia dengan sultan kami? tak perlu kot nak sebut dia bekas isteri Sultan Brunei kat headline when content of the article takde kena mengena langsung dengan sultan. naik muak dengar nama dia dengan perbuatan dia sana sini. dengan menunjuk-nunjuk kemewahan yang dia peroleh after what she has done. lepastu diikuti dengan fitnah dan percakapan tidak elok mengenai sultan kami. seriously, stop it please!

    and btw Awal did this hairstyle before her and it looks so much better on him. kenapa tak buat article pasal tu?

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia fitnah cakap buruk pasal sultan dimana?

      0

      0
      • a human being says:

        orang lain yang fitnah dan cakap buruk, dia diamkan je

        0

        0
      • Anonymous says:

        sultan brunei boros. negeri kaya minyak tapi lebih teruk dr spore. pernah pergi brunei …boring nya.

        0

        0
        • lalala says:

          boros ke tak boros ke, at least tak cekau duit ko kn..kebajikan rakyat pun alhmdulillah tak terabai..udh2 laa nak bandingkn negri org ni, f ko jnis pigi negri org nak jd kaky mabuk mnum brandy, of koz laa brunei ni boring bg ko..tp klau pigi negri org nak nikmati suasana lain,budaya lain dr negri sendiri,nsyaallah tak laa boring sgt..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Brunei sepatutnya sudah maju lebih maju drp Spore setanding UAE…katanya kaya minyak. Sedih negara Islam mcm ni

          0

          0
        • Org Spura says:

          ***Brunei lebih teruk dari Spore***

          Apa makna tu eh??

          In case ure unaware..SG has e same value of exchange rate w Brunei..n not a 3=1..if u noe wat i mean..SG has no resources like oil, palm trees, etc..Brunei is a muslim country..kalau rasa nak enjoy its nvr e place..bole je kan nk enjoy kat KL..itupun muslim country cuma..renung2kanla..

          0

          0
      • benci org bongok says:

        bodohnya anonymous nih.. benda simple pun xfaham. maksud dia tu orang awam la komen & ckap buruk psal sultan brunei.. dekat post yg cerita psal pompuan ni..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku org malaysia…bgi aku,aku suka org dan negara brunei dri singapore….brunei lebih kearah islam…ada pemimpin yg baik hati dgn rakyatjelata…bila sultan brunai dtg malaysia sgt merendah diri…tk sombong…hensem lak tu….huhuhuhu…bkn cam sesetgh org bila dtg negara org lagak cam org kaya dunia….puuuiii

          0

          0
    • peminatazrinaz says:

      KIKIKIKIK……….jelesla ni sebab dia dah sipoon berjuta Brunei$$$$$$$$.
      Dia tak salah, Sultan awak yang tergilakan dia, sampai tak dapat tidor nyenyak
      kalau tak tengok dia. Duduk depan TV menunggu dia keluar baca berita.
      Tulah, kata orang tua-tua, ikut rasa, binasa, ikut napsu lesu……..KIHKIHKIH.
      Takpa, dia dah bagi Sultan dua orang anak paling comel di antara anak-anak Sultan yang muka sepesen 4 segi.

      0

      0
      • yoyo says:

        muka spesen 4 segi?? Nk terkentut gelak baca….so mean! Totally agree, the 2 kids frm Azrinaz are good looking. To Bruneians pls dun get too emotional yeah! Jz admit tht ur Sultan who was head over heels of Azrinaz. Maybe dh jodoh tak de so smp setakat tu jer. And the ridiculous cheap gossip abt her stealing whtsoever in the Palace, does anyone has any solid proof?? Dosa memfitnah tu lagi besar dari membunuh. Kalo tk minta maaf sendiri dgn Azrinaz maka berjumpalah dia di sana nanti…Wallahhua’lam

        Alhamdulillah ur Sultan has implemented the Hudud and Islamic values in ur country. And i hope his controversial brother who were too westernized also has repented. My prayers Malaysia will also practice hudud soon…

        We are brothers and sisters so let’s live in peace….

        0

        0
  16. Nina says:

    Mujurlah di ceraikan oleh bekas suami.
    Semoga di beri hidayah untuk menutup aurat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      minah tudung byk yg kena cerai jugak la….x pyk nk lurus bendol sgt lah

      0

      0
      • Nina says:

        Betul, tapi rase2 lebih elok menutup aurat die kan dah ade anak, jangan la budget hot pulak rase2 glamour dan kaya. Padan muke kene cerai

        0

        0
  17. meluat#aku#tengok#muka#engkau says:

    GEDIKKKKK…..!!!!!!

    0

    0
  18. me says:

    asal nk ungkit kisah lama dia
    bnda da lps da la
    dia kacau org ke

    0

    0
    • Anonymous says:

      knp perlu kesian. pilihan dia sendiri. kawin sultan mmg la best. mewah tapi…ko rasa kalu cerai? habis semua keistemewaan. drp istana..terus jatuh duduk condo je.

      0

      0
  19. wiwi says:

    tetiba aku rasa kesian.. walaupon duit banyak tapi kesian.. nampak mcm kosong..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mcm mazuin la….mereka ni mcm kena badi sultan.
      mungkin ada spy lagi dok hendap. sultan2 kan byk bodyguards/penjaga.
      kalu kawin dgn kerabat kena la jadi baik. wlpun no 2-3

      0

      0
  20. Cupcake says:

    Too much expose lah minah ni…..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    tak pe la duit byk boleh p jln sana sini. kalau ada laki pun tp sebulan sekali p tesco pun buat apa. terperap kt umah. pastu tgk kemewahan org skt hati dengki. biar la dh rezeki dia.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    bagus la cerai dpt duit… enjoy. duit sultan kan byk….bijakkk…bijakkkk. ambil jerrrr.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    betul la duit x boleh beli cinta dan sayang. kerana duit semua melayang. tapi ada yg kenyang …tapi ada byk yg dilepaskan terbang mencari-cari arah kehidupan.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    cerai je lah. mana ada cinta sejati. kalu laki ko asyik kawin… cerai, kawin..kawin lepas tu…cerai. jgn buang masa….

    0

    0
  25. Nyonya mansor says:

    Tak perlu la mention bekas isteri…dia dh lama cerai…
    Klu kita tak hormat raja kita w/pn Brunei…siapa lagi nak hormat…bila bercakap biar berlapik jng ikut sedap mulut je…
    Kita klu ada apa2 masalh nak hrp pemimpin kelaut kat sultan gak korang minta tolong kan…
    Org melayu xde apa nak dibanggakan..sultan dan institusi di raja la kita nak jaga…

    0

    0
  26. lalala says:

    haish..bini PM pun org dok canang sna cni,ini kn pulak bekas istri kerabat diraja..kerabat kn mmg ade protokol msing2..tp kn aku rase klau kene spy,takde laa jd mcm ni kn..ksian sungguh

    0

    0
  27. Anonymous says:

    brapa byk bini sultan brunei daaaa?! Sultan Brunei berapa bini skg? Aku pun dah lost count.

    0

    0
    • kakmona says:

      Ha3 soalan ni aku pon nk tanya wpun xda kaitan dgn main aryicle ha3. Dh lost count kan sbb asyik kawin cerai kawin cerai.

      0

      0
      • human says:

        Sultan ada 1 isteri je which is Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha. ?? his ex-wife were Puan Hajah Mariam, bekas stewardess (mom to Princess Azeemah, Prince Haji Abdul Aziim, Princess Fadzillah & Prince Abdul Mateen) and youknow that ugh Malaysian thief, Azrinaz Mazhar. ??

        0

        0
      • human says:

        Sultan ada 1 isteri je which is Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha. ?? his ex-wife were Puan Hajah Mariam, bekas stewardess (mom to Princess Azeemah, Prince Haji Abdul Aziim, Princess Fadzillah & Prince Abdul Mateen) and youknow that ugh Malaysian thief, Azrinaz Mazhar. ??

        0

        0
    • Human says:

      ada satu je which is Raja Isteri Pengiran Anak Hajah Saleha. ?? The Sultan ex-wife were Puan Hajah Mariam, ex-stewardess (mom to Princess Azeemah, Prince Haji Abdul Aziim, Princess Fadzillah & Prince Abdul Mateen ?) and youknow this ugh thief malaysian lady, Azrinaz Mazhar ?????? i don’t get why did the sultan chose Azrinaz? ??

      0

      0
  28. jlo says:

    sultan brunei kawin cerai kawin cerai pon sekurangnya dia akan mewarwarkan kat rakyat jelata yg dia dah bercerai dgn bini yang mana satu.. mesia??.. semua nak sorok… dah lama cerai pon still nak pakai title datin gak!! pelik tapi benar…

    0

    0
  29. Beep Beep says:

    isteri pertama asalnya dari raja2 jugak, tu lah pasal jodoh panjang sampai sekrg sebab dah sama2 kaya. isteri kedua dulu dari rakyat biasa (ex stewardess), dah hidup senang buat perangai sibuk cari jantan lain tu yang kena cerai. Azrinaz pun rakyat biasa jugak, dah hidup bersuami kan sultan sibuk pulak nak curik2 bagai. x bersyukur
    langsung, mungkin nawaitu x betul tu yang 5 taun je jadi bini sultan. kalau x buat hal, xkan kena cerai.

    0

    0
  30. sikit-sikit says:

    takyah nak mention “Bekas Isteri Sultan Brunei” boleh tak? Saje nak up kan cerita. menyampah! makin hari, makin sesak pulak aku bace Beautifulnara ni. kau langkah kanan tau sebab kat sini je aku suke nak bace update pasal artis. hish!

    0

    0
    • peedah says:

      how about bekas betina ke sundal Sultana raisins brunai?? Lagi tepat….KAHKAHKAHKAH… Brunei kingdom…. LAWAK. Si polan giler memantat. Ipokerit keparat. Ramai pulak sundal hodoh yg terkejar2x nak kangkang kak kongtol busuk ni. Rakyat kena tutup mulut tak bole bersuara. Banana republic !

      0

      0
  31. Kak Eyra says:

    Duit byk x sama dgn kehadiran anak2… Nampak happy and free, tapi dlm hati siapa yg tau?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kononnya dah kawin dgn aidijuma betul ker tak yer…mari kita saksikan…

    0

    0