Written by AbangNara | June 20th, 2011

yuna duta kamera canon

Susulan kepada entri Yuna dilantik menjadi duta kamera Canon, jom kita layan gambar-gambar masa majlis perlantikan tersebut. Untuk pengetahuan anda, Yuna kini sudah berada di Amerika Syarikat untuk menyambung kembali proses rakaman album barunya. All the best and good luck to Yuna.

Lagi beberapa keping gambar semasa majlis perlantikan Yuna sebagai duta kamera Canon dengan membaca entri ini sepenuhnya.

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

yuna duta kamera canon

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

162 responses to (GAMBAR)Yuna Semasa Majlis Perlantikan Duta Kamera Canon

  1. bestnyer boleh dapat camera free

    0
    0
  2. fantagiro says:

    aku xsuke yuna pakai tudung camtu..nampak tua.. mcm dah 40-an..

    0
    0
  3. Siti Raja says:

    buruknya…dah mcm serkup mandi…huhu

    0
    0
  4. ntahapeape says:

    ok lar tu drpd pkai tudung mcm dato siti. tudung makin lama makin ke belakang & makin kecik. tutup sanggul jer -.-‘

    0
    0
    • WG says:

      dato ct.. dari tak bertudung pkai tudung/serkup tp yuna dari litup tgl cm 2 jer.. memg kureng la elok nyer weyy… adoiii.. dato ct 2 dh tntu2 dye 2 memg x pkai tdung dlu.. Yuna nie memg sedia masuk pkai tdung/shawl

      0
      0
  5. aduhh says:

    aduhhh..teruknya tudung yuna..sebelum ni dah ok..skrg pula makin burukk..serius..semakin jauh dr peraturan bertudung…yuna..berubahlah..berubahlah..aduhhh..

    0
    0
  6. lola lolli says:

    knp pakai tudung cmtu? tu bkn tudung.. tu serkup..pakai la elok2 kalo nak pakai…muka x cantik xpe…org x kata..kalo x cantik pastu ditambah lak fashion tah pape…mmg org akan mengata…aku rasa hana tajima si bestfren dia tu x pakai kot cmni?? aku dh lama x minat dia nih. bg aku lagu dia sume biasa je.

    0
    0
  7. tak_Anti says:

    ala-ala africa kot hehehee

    0
    0
  8. jen says:

    mcm serban la yuna.. come on… ur so young….. looks like 30’s plak

    0
    0
  9. mimi tamtam says:

    She needs a consultant..

    0
    0
  10. mai says:

    org melayu yg sebuk nak jadi org africa….huhu

    0
    0
  11. mai says:

    yeah yeah… thumb down dah ada balik. ekekeke br best cam nie.

    0
    0
  12. nana says:

    x cantek la..

    0
    0
  13. yume says:

    aku bukan berniat dengki dengan yuna ni tapi plz lah… dulu tudung litup gak.. ini dah makin macam pakai serkup tapi versi advance sikit… dah nampak telinga… tolonglah yuna! bukan setakat kau nampak tua dengan mekap macam tu dan serkup advance kau tu.. kau nampak terlalu over tau!

    0
    0
  14. gaga says:

    first!

    0
    0
  15. dhaniah says:

    sayangnye dulu dah pakai tudung litup jadi ikutan anak2 gadis.sekarang saiz mkin kecik.
    memang la sgt ko nakkan kelainan mcm kau ckp kat Melodi tpi ikut syarak la. tak kesah kau nak befesyen tpi biarla menutup semuanya dan berlandaskan agama.
    Mentang2 da pegi Amerika terus ckp ini trend tkini la. Bangga sgt pkai cam tu. Bersorak la Yahudi…

    0
    0
    • anti-tudung ntah ape-ape says:

      pengikut dajjal semua berparti meraikan tudung baru versi sesat yuna…

      0
      0
  16. bukan menutup aurat..tapi membalut aurat….. kalau dia paham konsep aurat & hijab sure dia pakai camtu… :)

    0
    0
    • to cutemummy says:

      cutemummy pun pkai xtutup aurat ada hati nk komen org…ingatkn berjubah bertudung litup td… pkai gakbaju lengan 3suku..
      tudung pun xde tup dada…
      jg diri dulu bru nk sebok..

      0
      0
  17. bukan menutup aurat…tapi rasa nye dia membalut aurat…

    0
    0
  18. adik says:

    saya x nak backing yuna atas cr pemakaian tudung die (or serkup atau pape je la)..tp sya rasa die pki tudung gitu sbb nk msk pasaran US..kita pon tau since 9/11 US fobia skit kt muslim..klu pompuan pki hijab or tudung sure dorg igt bwk bom…so saya rasa sbb tu die tukar imej ala afrika (ala erykah badu)..style gini US ble terima lg…bkn nak menghalalkan yg haram..tp setidak2nye die x bka lgsg tudung semata2 msk pasaran US yg diidamkan semua artis di Malaysia (mybe dunia)..
    ini hanya pendapat sya sje..klu salah mintak maaf la ye…

    0
    0
    • sabunfab says:

      untuk maket US,xdehal,so pg la kat market US pakai macam ni.skrg kat malaysia,so,balik pada asal la.nape kat malaysia pon nak pakai trend ni.

      padahal yuna tau,dia tu quite trendsetter,ade je tukang ikot nnt.shawl yuna,cara yuna lilit,ni serban yuna pulak nnt.

      ak lagi suka tengok orang pakai tudung basic biasa2,simple kemas ringkas still ayu.xsalah berfesyen asal jangan nampak macam selimut atas kepala sude.

      0
      0
    • yume says:

      kalau macam tu tak payah nak ke amerika sangat! Dok sini cukup kalau isu keselamatan yang jadi masalah. kalau dah rasa amerika tu gaya kau masuk kandang rimau…

      kita bukan suruh dia berpurdah.. setau aku orang amerika ni dia fobia ngan yang berfurdah tutup muka habis nampak mata tu je.. dalam islam konsep tutup aurat tak ada berkompromi dengan buka sikit atau tutup sikit.. dia pakai macam orang afrika ni nampak dada.. ada gambar tu nampak rambut dan telinga.. kalaulah orang amerika ni fobia ngan orang bertudung biasa, yuna kenalah cari jalan untuk menunjukkan bahawa bertudung biasa ni bukan pengganas…

      alasan tak blh diterima akal. lainlah dah darurat benar!

      0
      0
      • senduk kayu says:

        weyyyy kakak akak dok US wey..boleh je pakai tudung litup!!takde pon nak diskriminasi ke ape..pergi sekolah anak2 cikgu2 student semua ok je..

        KO NI APAHAL YUNA?DULU DGN SHAWL HANAHH TAJIMAK TU,..LA NI TURBAN..BAIK KO BUKAK JE TUDUNG KO TU

        0
        0
    • cikhensem says:

      lek r korang …
      jangan la marah adik ..
      kan dia da mintak maaf , plus tu pendapat dia je ,
      aish2 , x abes nak emo

      btw , pasal yuna ,
      dulu aku minat dia sebab shawl plus lagu dia ,
      skang jes minat lagu dia , tapi setiap kli aku dgr lagu dia mesti terbygkan dia pkai tudung ala2 nk g sawah ni -.-.

      menyanyi kat bendang sawah lolXD

      0
      0
  19. lolyat gang says:

    elo testing
    da bleh komen ke ni ?

    da lama aku x bakar website nara ni

    0
    0
  20. gadis says:

    simple sgt la yuna pakai

    0
    0
  21. Queen Cobra says:

    Tak sesuai langsung. Kepala Yuna ni jenis besar. Bila pakai serkup mcm ni nampak lagi besar kepala dia. Leher pun nampak pendek sebab kepala besar sangat. Tudung yg potongan biasa tu lagi sesuai. Yg versi taliban pun tak sesuwei gak utk kepala jenis dia ni. Badan skinny then kepala besar..Jadi mcm alien plak..

    0
    0
  22. iljimae says:

    Skop kepala dia mcm skop kepala orang gaji Marimar (drama Pilipin kat TV3)

    0
    0
  23. Clipkertas says:

    itu tudung ker?????

    makin [email protected]@dikenali 1 M’sia…
    makin bukak n bukak n bukak….
    nak puas ati bukak aa semua….

    dunia artis mmg cam tu erk??

    0
    0
  24. xoxo says:

    bersangka baik..
    rambut dia basah tu, x smpt nk keringkan.tu yg serkup cmtuh…haha..
    mcm makcik2 kt kg pakai bila nk ke sawah..

    0
    0
  25. what the? says:

    dia tidak sefotogenik mana, malah tak ada yang menarik pun pada wajah dia.

    ps: dunia hiburan yang menghalalkan yang haram.

    0
    0
  26. Breakeven says:

    ~ erykah badu?

    0
    0
  27. Syarih says:

    tahniah!!…satu pencapaian yang sangat baik….

    0
    0
  28. masss says:

    nie bukan tudung wei..cm orang pompuan Afrika pakai.. pas tu leh letak buah atasnye pisang ke , mangga ke,manggis ke buah2 tempatan hahahah..adoi byk lg kowt style tudung bleh di gaya kan nape le style serkup letak buah Yuna pakai adoi hai

    0
    0
  29. nor_e.chah says:

    makin pelik tgk fesyen tudung dia…don’t like…..

    0
    0
  30. Afiq Ikhwan says:

    nie style apa pulak tudung nie?kalau yg sbelum nie dah ok aku tengok..

    0
    0
  31. ainakhani says:

    aku akui mmg yuna ada bakat besar dalam nyanyian tapi aku tak minat dia. bertambah tak minat bile tgk fashion tudung dia. nampak macam alien. yuna cantik tapi tudung macam ni buat dia nampak lagi tua. ase kepala tu cam berat je.. yuna, pakai tudung biasa2 je lagi okay (:

    0
    0
  32. ayile_ashri says:

    tak minat pun kat Yuna!

    0
    0
  33. er says:

    rezeki allah yg bagi, apa sal takut lak org US nak trima ke tak? tudung tutup sampai dada… ni namanya manusia dah bertuankan dunia bukan Allah.

    0
    0
  34. mak orang says:

    TAK CANTIK LANGSUNG

    0
    0
  35. nia says:

    org yg komen kat sini sume low minded..keje kutuk org..cakap org x cantik..ckp org ni x elok,seolah2 diela yg plg terbaik..cube la buka minda tu, n be positive..yuna ni berbakat..dan die ni artis, mmg la die nk cube pelbagai fashion, n die xkan stick to only 1 fashion..im sure after dis, she will change to another style..yg korg nk samakn die dgn org biase ni knape? dah name pon artis..mmg la kne ade style sume..xkn nak pakai tudung bawal pulak..karang korg gak yg mengata kampung..lg 1, yuna ni bukan artis nasyid ke ape, die mmg artis mainstream yg bertudung..im appreciate her talent..and also keberanian die nak menjadi artis walaupon bertudung..siap pergi US sume..kalau korg la, belum tentu korg jadi artis, korg nak pakai tudung..sbb byk dugaan nye..

    0
    0
    • ainon says:

      tak nak kena kutuk, jangan jadi artis. jangan mengundang kutukan.

      0
      0
      • nia says:

        ala..org macam kau ni sume org kau kutuk..mane ade org bagus bagi kau kn? sume artis bg kau MEGUNDANG KUTUKAN..sebab, ohh yela..kau kn perfect sgt..

        0
        0
    • yume says:

      aku tak kutuk.. tapi jangan jadi orang lupa… lainlah yuna tu dari mula langsung tak bertudung dan skang ni nak bertudung ala2 afrika tu… itu aku blh terima lagi.. tapi ini terbalik… macam dia nak mempermainkan tudung tu walaupun mungkin dia tak sedar.

      jangan jadi syirik yang oooii.. [gi belajar ngan ustazah jenis-jenis syirik ya?!!]

      jadi low minded dalam bab2 ni tak apa… jangan jadi low minded sampai bertuankan dunia dan kemasyuran.

      0
      0
    • moshimoshi says:

      aku nak cakap satu je,matlamat tak menghalalkan cara…even dia bkn artis nasyid pun,dia patut sedar yg dia menjadi idola remaja remaja sekarang…mmg x banyak pun artis yg bertudung (yg bawak genre lagu bkn nasyid),tp,..kalau dah bertudung tu bertudung lah elok2…x semestinya dah sampai US even jd artis malaysia je pun,boleh main-mainkan syariat agama..sebelum ni pun,dia x ikut syariat..tp macam dah melampau la aku tgk..ikut je la maher zain tu,lagu dah sampai merata dunia,xde pun aku tgk dia pakai sluar pendek ke tayang pusat ke..lagu dia lagi gempak d yuna ni..bkn semua bergenre nasyid pun…apa-apa la ko ni nia…kat bawah ni ko melenting ckp org,saya nak tanya awk,awk pun perfect sangat ke??

      0
      0
  36. tanpa nama says:

    hodohnya pkai serban camni.

    tlglah jgn merosakkan nama islam itu sendiri.. kalau kite tak jaga, sape lagi nak jage kan..

    dahla pakaian wanita zaman sekarang, nauzubillah..

    0
    0
  37. ainon says:

    pakai tudung ala2 serban tak siap tu satu hal…satu hal lagi pakai baju ala2 balut nangka…hmmmm…tak paham konsep menutup aurat ek? walau dalam ape jua situasi pun, mesti menutup aurat.

    Menutup aurat bukan sekadar supaya tidak dapat dilihat, malah tidak memperlihatkan bentuk badan.

    just my 2 cents

    0
    0
  38. ain says:

    wow bestnya dapat camera free…tapi style tu kureng sikit lah yuna..nampak tua dr umur…

    0
    0
    • yoku says:

      betul lah..umur dia mcm dah 40-an.sudahlah tudung dia tu ala-ala nenek kebayan,ditambah lagi dgn solekan yg kurang sesuai.lipstik pun merah menyala

      0
      0
  39. ain says:

    wow bestnya dapat camera free…tp style tu tak bape kena la yuna…u look older than ur age…huhu…makcik opah aku pakai anak tudung je…

    0
    0
  40. 3ple_Jay says:

    Ritu Melodi ada tanya dia…naper tukar imej tudung…dier cakap “peminat2 kena bagi peluang tok dier cipta imej dia sendiri…..umor saye pun muda lagi.”

    0
    0
  41. aku la says:

    eh… ramai plak org alim yg tgk site gosip ni ye. xtakut dosa ke? ;p

    0
    0
    • awak la says:

      sarkastik nmpak…..haha…..mesti peminat fanatik yuna ni…thniah2!!

      0
      0
      • aku la says:

        bukan sarkastik le awk. xminat yuna pun. Cuma boring tgk peminat dunia hiburan yg da taw keadaan dunia hiburan tp still nak komplen tu ini. Senang cite… kalau suka tengok. Xsuka diam n xpyh amik taw. Tu je.

        0
        0
  42. ntah says:

    dari awal yuna muncul mmg aku tak pernah suka ngan tudung dia tu!ehhhh sorry but most of yuna hijab style is worst!

    0
    0
  43. Mama says:

    Rasanya, Yuna ni masa study kt sg Petani dulu pun free hair. Alhamdulillah.. sekurang2nya dia masih menutup rambutnya daripada org yg suka kecoh2 tapi xde usaha nak berubah.kan Alis?

    **Fesyen ni org panggil Turban ye adik2 sume.

    0
    0
    • yume1 says:

      masalahnya kak oooiii… sebelum dia glemer tudungnya elok terletak.. ini makin singkat.. lainlah dari free hair kemudian dia memang bertudung macam ni…

      0
      0
      • Mama says:

        seblom ni pun dia bukan pakai jubah dik oooiii… pe bezanya?yg beza cuma pesen tudung. seblom ni, tudung biasa pun, still xlabuh kan.so, xde point nk bising kecuali org yg sentiasa rasa diri sempurna pastu cari salah org lain. Walhal masuk website ni pun kira da tempah dosa sbb nak kutuk org.hahaha…

        0
        0
    • Kak Long says:

      a’ah msa kat uitm sg petani dlu pun dia free hair,mksdnya dia bkn bertudung dr awal2 lg.so bg la peluang,dia nk berubah sikit2 tu.Alis ni jns bkn hipokrit.mcmana kita nmpk dia kt tv,camtu jugak lah dia dgn kwn2.dia bkn jns suke kutuk2,gosip2 org.so korang jgn lah melampau sgt ckp dia xcantik la ape lah.nak tegur,boleh g tegur direct kat twitter dia or fb dia.korang kutuk kat sini,sama mcm mengumpat kan.

      post ni xde sgt pun org komen psl Alis jd duta canon,tp org lebih suka komen psl tdg dia.sy bkn back up Alis.tp sy pnah knal dia,so xmau lah kutuk.org yg knal dia sj yg tahu dia mcmana.hey bkn semua org perfect kan.apa kata kita sama2 doakan dia drp mencaci dia,kan lebih bagus.

      0
      0
      • dik non says:

        Agree with you!
        Instead of kita kutuk2, lebih afdal kita mendoakan.
        Kenapa nak kusut2 kan kepala kutuk2 org, lg tambah dosa ade la.

        0
        0
  44. ropeah says:

    bangga sgt ke dia pegi us pakai camtu?menjatuhkan maruah islam je.islam x selemah tu k.

    0
    0
  45. Siti Raja says:

    Yuna BARU LEPAS MANDI LA….TU PAKAI CAMNI….=P

    0
    0
  46. pJ says:

    ok what..korang yg perempuan nie jeles lebih nie.. x dpt sponsor,glamer pun idak….aurat dia tertutup apa..

    0
    0
  47. bongek says:

    Apa yang kecoh sangat? Aku tengok tudung dia sama je macam dulu.. Leher tetap ditutup. Kepala pun.. Daripada Siti Nurhaliza lagi ok minah ni.. Cuma yang kureng ialah baju dia body hugging sikitlah. Nampak bentul badan dan punggung. Tapi rasanya dari dulu pun gaya baju dia macam ni. Hmm..

    0
    0
  48. minah jambu jambu 24jam mengadap computer says:

    baju yg yuna pakai tu minah jambu suka kena dengan yuna nye badan tapi serkop yg belit2 kt kepala yuna tu minah jambu tk suka lah ! kn bagus yuna pakai topi je lagi menyerlah kejambuan yuna…….betol tk bang naraaaaaa……bang naraaaaaaaaa ooooooooooooo bang naraaaaaaaaaaaaaa betol tak !!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  49. kata kata says:

    berhijab ade mcm2 jenis hijab. mcm2 jenis style dan fashion. tp jgn lupa dr segi tuntutan agama.

    0
    0
  50. akubizibodi says:

    bukan ke dulu beautifulnara kutuk tudung yuna ke, asal cam skang nk sapot2 yuna lak..nk kipas la tu

    0
    0
  51. mhehdsh says:

    yuna ke….kusangkakan awek afrika…buruk tul…

    0
    0
  52. azli zamri says:

    yuna cam ‘perempuan punjab’..ntah papela..

    0
    0
  53. nak komen gak says:

    Erykah Badu Malaysia…..hehehehe

    0
    0
  54. kaki_g0ssip says:

    YUNA??

    MCM DH XDE ORG LAIN PLK YG BLH JD DUTA CANON. PILIHLA FASHA KE. APE YG LAWANYE SI YUNA NI?? BIBIR MCM ADE CKIT SOMBING JE?? ISHHH! X MINATLA!

    0
    0
  55. izzati says:

    ala.. elok la die msh lg ttp aurat. dr korg dok kutuk2 serkup die tuh. korg cermin diri korg sendri. korg tu mengutuk sesame islam tuh. pe cer.. aisshhh.. ~

    0
    0
    • k-un says:

      cik adik, sila belajar balik eh definisi tutup aurat dan balut aurat. jangan buat malu bagi statement macam ni depan orang.

      0
      0
      • izzati says:

        saya lg malu kalu dok kutuk2 org. then diri sendri xbtl kak. :)

        org da penah tego dlu kn. die still lg cm2. so tuh da jd hal die and Allah. nape perlu nk judge org. die elok xkacao life org kak.

        0
        0
  56. purple.dot says:

    ramai nyerr tukang kutuk2> tak pasal2 dapat dosa sebab orang yang takda kener mengena ngan kiter..

    Buat apa lah nak mengutuk2 artis nie2, baik kiter jaga diri dan keluarga kiter. Perkara yang baik ikut dan yang sebaliknya kiter buat tauladan. Semoga kiter semua menjadi insan2 yang terbaik.

    0
    0
  57. Nor Atiqah says:

    eeee. tudung serban warna biru, baju(top) warna merah, jacket hitam. takde kombinasi kaler betul dia ni. fesyen yuna makin pelik dan berserabut laaa. tak suka!!

    0
    0
  58. buntat says:

    makin pelik la dia ni. macam jakun pun ada. kalu pakai shawl kan sweet je. la ni dah mcm hape dah..alahai yuna!

    0
    0
  59. dyaliela12 says:

    yunaaaaaa biolllllll

    0
    0
  60. jgn jd bodoh says:

    ada perbezaan BESAR antara TUTUP AURAT dgn BALUT AURAT. SIla bezakan ye cik Yuna.

    0
    0
  61. john says:

    yuna jadik biol sbb kalah ngan ana rafali AJL hari tuh

    0
    0
  62. Hello Sunshine says:

    what happened to her head? Nak jadi orang Africa ker?
    Not nice at all Yuna.

    0
    0
  63. blacktie says:

    penin aku tgk stail ko ni yuna oit.. jadi mangsa pesen dah ngko nih..akkakaka

    0
    0
  64. jajaja says:

    dah rupe erikah badu dah aku tengok yuna ni pakai pesen gini..

    0
    0
  65. gurl says:

    nak tanya…wanita2 yg komen kat sini pakai tudung ke???

    0
    0
  66. masden says:

    ha..aa la….semacam je dah ropenye…yuna ni

    0
    0
  67. aidi says:

    RAMAINYE USTAZAH DAN USTAZ TAK BERTAULIAH SIBUK KEPOCHI KOMEN TUDUNG ORANG LAIN KAT LAMAN HIBURAN NI, TERUSKAN MENGUTUK, SEMAKIN BANYAK ORG KUTUK SEMAKIN BERTAMBAH REZEKI DIA, CERMIN DIRI DAN KELUARGA MASING2 DAHULU SEBELUM KOMEN ORANG LAIN, SEPATUTNYA BERBANGGA ANAK MELAYU JADI DUTA CANON, INI YANG NEGATIF SAHAJA NAMPAK…. SEDIHH

    0
    0
    • YQ says:

      TAK PERLU JADI USTAZ/USTAZAH DALAM HAL BASIC MACAM NI… AKU BANGGA DIA JADI DUTA CANON.. BANGGA DIA GI AMERIKA.. TAPI TAK BANGGA BILA DIA BERTUDUNG MACAM NI..

      0
      0
      • saya ustazah :p says:

        setuju sangat2 dgn YQ…….kalau apa yg dikritik tu betol….jgn cuba tutup mata semata2 sbb nk mghalalkan cara…..

        0
        0
  68. dunia says:

    Dari komen2 orang yang baca beautifulnara ni dah tau mentaliti macammana. yang style keje government, tapi tak sibuk mana pun, banyak bergossip dengan dok tamabh koleksi baju kurung dengan handbag. LOL.
    Kesian Yuna, I know some will agree and some will not. She’s doing the best she can do, she makes Malaysia proud. If you guys have time, while reading all this gossips nonsense( which im also enjoying, btw), boleh la pegi baca benda berilmiah sikit, u know, like the different interpretation of aurat. Mungkin bukan ustaz sekolah kita je betul.
    And stop with all the hatred guys, by doing that, youre going to be a better person

    0
    0
    • anon says:

      other interpretation of aurat??????? bagi contoh sket boleh?

      0
      0
      • Anita brokoli says:

        Saya setuju dengan Dunia. Takpa lah Dunia.. kita tau apa mentaliti adik-adik, kakak-kakak dlm blog ni. so cakap panjang tarak guna jugak.

        0
        0
    • ana says:

      yang style keje government? seriously..u can deduce a person’s mentality based on the comments? wow….how naive can you be….what kind of a statement is that? if there is no one working for the govenment, there wont even be a country for you to live in….duduk laa hidup susah like rwanda and other countries that practices dictatorship……im appalled at some of the idiotics comments from the so called “smart people”…..and other interpretation of aurat? seriously? theres no such thing you little twat…the only interpretation is according to the mazhab..which by the way we are of the shafies….did yuna come from the middle eastern country? no..she came from Msia…melayu asli…not even mix ke ape….jgn perasan laa….mazhab shafie…..so there’s no other interpretation then the one given by him….and what makes u think that only “government people” who have nothing better to do that give comments? ru stupid? the comments might have come when they’re already at home…during their leisurely hours…haih……

      btw…i work in the private sector…but i still do acknowledge people working in the government…..who the hell do you think processes you education application form to the uni? ur IC? ur driving license? etc….org “yang style gov” as u casually put it laaa….n i wont be surprised if u go to local gov uni…

      this is what it all has come down to…naive = stupid comments

      ps: yuna is a fashion victim, not a trendsetter, but wishes to be one and failed miserably

      0
      0
      • eva says:

        Lol you talk about mazhab la itu la ini la, tapi panggil orang “twat”. Bagus………………

        0
        0
  69. dak bru blaja says:

    totally xsuke dat style hijab lol…nmpk rmbot & telinge.xde mknela pakai.kalo tgk mmg la nice…berfesyen tp kene ikot cari y betoi.huuuuuu….

    0
    0
  70. kak kidal says:

    ala, jgn laa kutuk2 dier, korang ni, rugi je, dier dah tentu2 dpt camera free, korang dok canang2 cite, gambar dlm camera pon xde..haisy!

    0
    0
  71. vengeflspirit says:

    ntah pebende la kat atas pale 2….

    0
    0
  72. fesyen bongol says:

    wat the…. is that ??

    0
    0
  73. giLraim says:

    aneh Oo tuduNg dia…HodoHh ni..HAhahahaa!!

    0
    0
  74. kurik says:

    BURUK LA YUNAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! ADUHHHHHHHHHHHH… AGAK2 LA WEII.. PKI SERBAN.. TRUK LA MCM NI..

    I MINAT YOU OKEYY BUT WHYYYY U HAVE TO DRESS LIKE THISSSSSS!!! KAMONNN.. DAH P OVERSEA, LAGAK MCM ORG PUTEH GAK KEEEEE

    DAH KEREK LA LUUUU

    0
    0
    • eva says:

      LOL siapa yang kerek sekarang? dia tak buat apa apa kat kau pun, kau nak panas tiba tiba. standard orang melayu.

      0
      0
      • nurul says:

        yang kau eva nak back up sangat yuna tu nape? memang tak cantik la new style yuna ni. lagi suka masa dia pakai biasa2 je, nampak innocent sangat. hmmmm..yuna best tapi…tu lah. 0__o

        0
        0
  75. papaporno says:

    alahai..sian adik yuna kita ni..pakai salah tak pakai salah..esok dia kelubung selimut dr atas ke bawah pun orang2 dlm ni akan cakap dia tak pakai tudung..lawak nya la orang2 dalam ni..sure semuanya peminat lagu2 sendu..bukan minat yuna pun..hahahahaha

    0
    0
    • yuna says:

      mgm haram pun awalaupu dia kelubung selimut … tapi menyanyi pada orang luar… mmg haram. Quran pun sebut jangan lembutkan suara… apatah lagi menyanyi.. haram haram haram. mmg pompuan takleh ada pun dalam industri nyanyian. haram

      0
      0
  76. biskut0reo says:

    lantak kaulah yuna,,, nanti bila ditegur ada plak kata ustaz/ustazah… ada plak dok sindir2 kalau baik sangat buat apa baca gosip2 semua…

    lagipun aku ni bukan baik pun.. mana layak nak tegur orang… diri sendiri pun jauh dari betul…

    tapi aku kesian dengan orang yang mempertahankan cara yuna menutup aurat macam ni… janganlah nak pertahankan benda yang dah sah salah. dia tutup rambut tapi begini ke cara dianjurkan Islam?

    0
    0
    • Anita brokoli says:

      aik.. bukan tadi baru jer cakap yang diri sendiri tak layak tegur orang.. tetiba para bawah dah start wat peel balik. wakakaka

      0
      0
  77. HaHAHAhaa says:

    Yuna, mcm Boyan lah pulak!!! Bibik aku pn pkai nmpak lagi lawa…dah lah kurus melidi..tak de shape…skrg nk bungkus2 mcm ayam pandan..hahahaha…Over beb!

    0
    0
  78. ex fan yuna says:

    bengong la yuna ni..dari org suka dia terus jadi x suka..

    0
    0
  79. ss says:

    entah apa2 pakai tdung..brtudung ikut fesyen n trend

    0
    0
  80. ojang says:

    una baby, jangan pakai turban please. please. tak berkenanlah. tak tutup aurat dengan sempurna juga

    0
    0
  81. enot junior says:

    sejak si yuna ni join si hana tajima tu dah makin melorat & kekwat sungguh cara dia bertudung. sblm dia dgn si tajima tu dulu elok je plak kepala tu berbalut. lagi 1 tang pakaian dia. toksah la ketat metat sampai nampak bentok bontot, peha & yg sewaktu dgnnya. haiiiiish…!!

    0
    0
  82. SerbanBiru says:

    huhu.. pakai serban biru pulak daaahhhh…. hai apa nak jadi skrg… kenapa la dok tempah neraka aaa… pakai tudung melitup sekali pun tapi dok menyanyi kat ajnabi.. haram jugak hukum dia. kemasukan yg dia dapat pun haram. org2 yg dok sokong dia dalam industri ni pun turut dapat saham haram.

    0
    0
  83. yuna lbih cntik jika memakai tudung yg litup :)

    0
    0
  84. Queen Cobra says:

    Fesen sekop tu memang sesuwei sgt dgn Erykah Badu. Dia kan Nigers..Lagipun kepala dia 3x kecik dari Yuna. So Yuna sila kecik kan kepala anda sebyk 3x baru ler muka tu sedondon dgn abg Qiqiii….

    0
    0
  85. Meen says:

    Yuna tlg jangan pengaruhi ank gadis remaja dgn style tudung anda ! sy benciknnyer

    0
    0
  86. Whadda F? says:

    Ini dah menyerupai kaum Sikh. Turban tu.
    Dlm Quran kan cakap kita semua dilarang berpakaian menyerupai sesebuah kaum yg lain. Nanti Tuhan laknat. huhuuu sedih. =(

    0
    0
  87. sperma says:

    tahniah yuna

    0
    0
  88. ulat buku says:

    hudoh bebenor pkai cmni.. perasan lawa laa tu.. kuang3

    0
    0
  89. student bandung says:

    dulu aku suka die sbb die simple..
    tp lama2, makin pelik..
    yg ni, mcm kwn sikh aku yg pmpn je aku tgk pesen tudung nye..

    yuna, masa awak dtg bandung games kat bandung hari tu, u are so pretty and tall..taknak la tudung cmni..bkn tudung ni..nk pgl ape pon taktau~~

    0
    0
  90. S.ukati A.ku K.au A.da says:

    Yuna, congrats but I hope I could have my old-Yuna :(((

    0
    0
  91. lalalalaa says:

    memang yuna ni makin lama, makin popular, makin ntah pape fesyen tudungnya. dulu2 aku minat gak fesyen shawl dia, cantik, colourful, sesuai dengan jiwa REMAJA dia ni. tapi ni dah macam serban ape tah, kaler biru lak tuh. xsesuai lgsg dgn muka n nmpk mcm makin membuka aurat. pelik sungguh!

    0
    0
  92. FL says:

    You guys are pathetic. You should be proud of her. She’s in the freaking USA to finish up her album and what are you guys doing now; TAK HABIS2 KUTUK ORANG. Tolong lah. Don’t act like you’re better than everyone else. Jgn lah nak kutuk pasal cara pakai tudung sume. Bukan sume org perfect. Kat luar tu ramai je perempuan yg pakai tudung tapi pakai baju short sleeves. So apa masalah Yuna skrang ni. Dia cover semua benda yg patut di-cover. Don’t judge people. Before talking bad about someone else, please look at yourselves first. Ramai kat sini ckp cerminkan diri kan? Korang tu yg patut cerminkan diri. I’m not saying that i’m good, im better than you guys. I’m just telling/reminding you guys. I’m always reminding myself all of these too. If you guys don’t want to see these kind of pictures or whatever, just don’t visit this website anymore. As simple as that. Thanks.

    0
    0
  93. afif says:

    eeee….tolong la Yuna..i prefer u back yg asal la…i jd tak minat da kat u…..mula da nak dedah sana sini…..baru popular sikit mula da….please la Yuna….i nak u yg dulu orait…….peaceeee!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  94. juju says:

    dia masih bertudung lagi, tutup leher lagi.. baju pulak tak la mendedahkan.. pakai seluar jeanss.. alahh macam la yang kat sini tak penah pakai jeans kannnn

    0
    0
  95. ayuni says:

    somehow sy dpt rasakan komen drp saudari ‘FL’ di atas adalah komen drp cik Yuna sendri.btul x?

    Well,somehow sy dpt rsakan beautifulnara sengaja meletakkan gmbr2 yuna utk mengundang byk kutukan kat yuna memandgkn pengikut blog ni rmai yg dh mula xsukakan yuna.sy tgk blog2 lain xda la seramai ini yg kutuk2 yuna mlmpau2 cmni.cara nara tls article mcm nk kipas yuna,tp dlm masa sama sronok bila rmai pembaca blog ni dok keji yuna.btul x?

    0
    0
  96. n o n a m a n i s (: says:

    she was late to the function…right after taking her shower lupe nk tanggal towel kat kepala -__-

    0
    0
  97. FL says:

    I’m definitely not Yuna. I’m just a girl who appreciates great music. Which Yuna is really good at doing! That’s all

    0
    0
  98. muehehe says:

    ok lettewwww. ada jugak artis malaysia yg mat2 africa nk minat

    0
    0