Written by AbangNara | September 24th, 2009

wan aishah mahsuri

Mahsuri. Siapa yang tak tahu cerita Mahsuri sila angkat tangan anda sambil membuat muka tak malu. Alamak, kami pun dah tak ingat sangat dah(sambil menahan malu di muka). Haha. Sapa yang ingat tue boleh la cerita kat kitorang di ruangan komen nanti.

Tapi yang pastinya sumpahan Mahsuri yang 7 keturunan dia tak boleh nak jejak kaki kat Langkawi. Kalau jejak je muntah-muntah tue. Memang gile ah sumpahan Mahsuri nie.

Jadi siapa pulak Wan Aishah nie? Melalui apa yang digembar-gemburkan, si Wan Aishah nie adalah keturunan ke 7 Mahsuri. Kiranya dia nie kalau jejak kaki kat Langkawi pun tak rasa apa-apa la. Sumpahan Mahsuri tue dah berakhir bila kat dia. Leh la merasa shopping barangan duty free. Hehehe.

Ok cuba anda tengok gambar Wan Aishah nie dan bayangkan macam mana muka Mahsuri. Rasanya walaupun dah berlalu 7 keturunan, mesti ada sisa-sisa dan baki-baki iras-iras muka Mahsuri kat Wan Aishah nie. Boleh tahan jugaklah kecantikan Wan Aishah nie. Jadi semestinya Mahsuri lagi cun kan?

Lagi gambar Wan Aishah yang dikatakan waris Mahsuri dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

wan aishah mahsuri

wan aishah mahsuri

wan aishah mahsuri

wan aishah mahsuri

wan aishah mahsuri

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

185 responses to (GAMBAR)Wan Aishah, Inikah Waris Mahsuri Yang Sebenar?

  1. ana says:

    errr dlu pnah kua da kan kt surat kabo

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. lala says:

    dah pnah kuar dlu..
    lawa jugak dia..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  3. cikgu says:

    ada irasla dengan gambar last tu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  4. pdkl says:

    apasal mahsuri dalam potret tak lawa pun macam wan aishah tu?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • dbkl says:

      tu just ilustrasi dowh..time tu mana ada kamera nk dipotretkan..pasal 7 keturunan tu, langkawi takkan aman, akan jadi padang jarak padang tekukur..yg tu nampak la logik dia. sebab pas 7 keturunan tu baru la langkawi maju.. ucap tima kasih kat tun mahathir:D:D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  5. kira-kira says:

    huhu..
    samat malam..
    hoho..cun nye ,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  6. kira-kira says:

    cm pnh ku lihat je mke dye….
    lawo…
    ayu ….heheh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  7. yula says:

    cun ke
    tak pon
    cun g m.cik aku
    wakakakahhh…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  8. yula says:

    kalu erra ka leh gak kate cun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • BeeNice says:

      erra x cun ahh… beser jer..lawa lagi vanida…muka melayu asli….

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Lala says:

      Erra 2 bkan cun pun hidung cam jambu jerk.. coz bnyak duit wt 2 wt nie jd lah cm 2.. cm 2 gak siti dlu bkan cntik pun bla dh di ubah baru ler cntik..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  9. mzaidi.com says:

    WAHHH LAWANYA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  10. khai says:

    salah la cite tu
    tu cte kat kota tggi
    mahsuri sumpah
    7 keturunan lgkwi jd pdg jrk pdg tekukur

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  11. pening says:

    Wah…. waris Mahsuri ni da advanced skt la…da pandai karatkan rambut la….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • yula says:

      ya br aku nak cakap ko dah cakap
      waris dia rambut dah karat
      agaknye banyak mndi air laut kot
      tu bkarat
      huhuhuhu…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • yula tiak karat says:

        hahaha.. dari msg2 yula ni.. nampak sgt ko kekurangan kasih syg.. mengutuk cm de hasad dengki.. hahahaha… M ckp je aisyah ni boleh tahan.. ko de masalah ke kalau org len lg cantik dr makcik ko? hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • yula says:

          ye ke aku kurang kasih syg
          telebih lagi ade la
          sbenarnye ko yg kurang kasih sayang
          sbb tu ko sakit hati ngan komen2 aku
          wakakakahh…org xbetamadun mcm ni la

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
        • riri says:

          kesian yula ni. die yg obviously tak bertamadun sbb asyik mengutuk org, pastu tuduh org tak bertamadun pulak. kesian.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • violet says:

      rambut die ikut fesyen la tuh… x kan nak bercucuk sanggol cam owang dulu2… ini bukan zaman tok kadok….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  12. aries_april says:

    dlu time 1st kluar…
    cam tomboy skit kan aisyah ni…
    ngan itam…
    skrng…
    wah….
    mkin cun la dia ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  13. hana says:

    wah..blh tahan r,kira ader rupa gak ar dia tu…
    tapi lau dia senyum nampak gigi lagi ok kot….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  14. donat says:

    aishah ni sekarang kat thailand ke e?
    aku dah lama tak dengar cerita dia nasib baik BN kuarkan cerita dia….jadi model la kot dia ni…
    pose baik semacamje…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • aries_april says:

      ha…
      stil kat siam…
      aisyah ni mn leh ckp mlyu pun…
      dlu time 1st dia kluar…
      dia keja kat phuket…
      ngan mak dia…
      mak dia ada resort ….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • ari... says:

        dia belaja kat uia…
        waris mahsuri punye pasal…sume benda pun dapat…laptop free…belaja kat uia…best la dia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  15. manje says:

    ok ler gak… tp thai aku x suke ler….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  16. ANneDeSilva says:

    morning dume kawan…..huhuhuhuhu
    im backk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  17. ANneDeSilva says:

    anne rasa mcm nk demam la arini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  18. che su says:

    dia blajar kat UIA, course econs.
    dah grad dah kot.
    dulu masa sy still study di UIA slalu nampak dia.
    dia dh ade pakwe tau…slalu kuar dating ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • yula says:

      ooooo ye ke?
      hensem tak p.we dia
      dia pakai tudung tak ms study kat uia tu
      ke still rambut karat g class
      hak…hak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • ntah says:

        ko ni yula……mcm da bagus sgt nk mengutuk org pakai tudung ke x….ko ingat ko tutup pale ko ngn kain buruk tuh da cukop bagus ke….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • BeeNice says:

          hihii,,,garangnyer ntah ni… :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • ANneDeSilva says:

          relaxxla ntah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula says:

          aaaa…aku xkira beenice
          dia cr pasal dl

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula says:

          suke hati aku le
          yg ko sakit hati kat aku asal
          ko tu baik sngat ke bagos sngat
          lantak aku la ape aku nak ckp
          ade kacau periuk nasik ko ke
          nape ko sedara die ke

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
        • BeeNice says:

          lek lek…bru jer sambut ari raya…maaf-maafan…blom cukup seminggu pun…

          jgn gegaduh yerrr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • redriben says:

          pakai tudung saje je ke?tapi atitude…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula says:

          ntah ape2 dia ni
          kesian ni lagi 1 org sakit kat bn
          aku pakai kain buruk ats pale pun
          yg ko sakit hati nape..
          ntah ape2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula tiak karat says:

          xdela yula.. aku tgk kau mmg macam sakit hati sgt je ngan waris mahsuri ni.. smpai org pakai tudung ke x ko nak condem.. ko ckp lantak ar ko nak kutuk sapa janji x susahkan org.. tapi lantak la jugak pempuan tu dia x susahkan ko gak.. gedik siot ko…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • yula says:

          ko sakit hati kat aku la ni
          ko pakai la name sndiri gok..
          xyah pakai name org gok
          wakakakahh….org xbetamadun tol ko
          aku rs ko ni ntah ataupun si oloh kot
          sakit jiwa ko ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
        • yula says:

          ngok nget tol tiak karat ni
          cam sial.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • riri says:

          yula ko lah manusia paling pelik aku pernah jumpa. ko marah org kutuk kau, tapi kau boleh pulak kutuk org. pelik la kau ni.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • farah says:

      dia blaja tak abis kat uia dulu. kena dismissed. tak sempat grad pon. Kalo grad agaknyer lagi kecoh kuar paper. heheh.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • jK says:

        nath ko nie yula,,,ntah2 ko mint kat bf nya si waris mahsuri tu kowt tapi tak dpat,,,wakakakakkakakka,hahaha ko nie kan murah lahh,,,tu pown nk marh2,,,come on lah,,,

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  19. elena_ivanovic says:

    privet

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. nUrUL says:

    halllluuuuuuu…..urmmmmm blh thn minah niih…ala ko ni ntah yula just bg komen 2 dia pnya pndpt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      biarla..
      masing2 punya pendapat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tul tu anne…
        smua orng da pndpt msng2x…
        kita ni x leh la nk condemn orng cam tu ja…
        luah apa yg d rsa…
        kita leh kngsi…
        sapa x ska…ckp ja…
        tp jngn la gdh…
        x syok la mcm ni…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • yula says:

          aku xgadoh pon aries ann nurul
          si ntah ape2 tu nak cr pasal
          ngan aku suke hati aku la nak ckp pe pon
          bkn aku mnta duit dia
          bayarkan berukband aku

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oloh says:

          alaa..kalo cmtuh..sker ati ‘ntah’ gaklaa nk kritik komen org lain..

          aku x sebelahkan sesiapa…mmg sumer org berhak memberikan pandangan masing2….cuma sebagai seorang yg rasional…setiap individu itu perlu menitik beratkan soal sensitivity, hati dan perasaan orang lain sebelum memberikan komen…setiap aspek/sudut perlu diambil kire agar tak menyakiti hati sesiapa…secara sedar atau tidak…

          kalo ade yg x setuju dgn pendapat kiter dan memberi komen sepedas komen2 kter..jgnlaa kter melenting pulak…kenelaa berbalik kepada perkara pokok “semua org ade pendapat masing2″…

          ……….mungkin perasaan ‘melenting’ yula skarang ni terhadap ntah adalah perasaan yg sama dirasakan oleh aishah/kaum kerabat aishah terhadap komen yula tentang diorg…saper tawu kan??

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • yula says:

          lantak aku la.aku xkacau org pon
          org lain pon komen truk2 gak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oloh says:

          waris mahsuri pun x kaco ko gak…..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • yula says:

          aku pun xkaco dia
          n kaco ko
          yg ko kaco aku asal ha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula says:

          oloh ko pon nak mlenting kat aku ke
          wakakah….hak…hak…
          kate org ko pon same
          huhuhuhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • yula tiak karat says:

          yula ckp cm xde otak.. hahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • riri says:

          the difference is, cara org lain kutuk tu ada some sense of humor gak. tapi kutukan ko penuh perasaan benci dan dengki. pity u

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • riri says:

          oh and btw, aku tak rasa pun oloh melenting. kau yang melenting tak tentu palas

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. BeeNice says:

    borink nyer cter2 kt tv nih….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      bee…
      da citer pa kat tv?
      pg td b4 dtng keja…
      nengok sepah nya citer…
      cam tak mau mai keja ja..
      best la dia orng tu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BeeNice says:

        x besh langsung ni ha….xde cter…ria sebok ngan cter congkak dier je dok ulang2 x abih2….prima ngan cter p.ramlee…tv1,2,3 tayang drama ulang tayang…aduihhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. aries_april says:

    aries msuk…
    orng lain kluar lak…
    :-)
    anne dh start keja ker?
    nurul pn?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. tombilangkozo says:

    macam muka orang arab je?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. yula says:

    korang kat sini jng komen yg xbaik2 kat
    waris mahsuri ni
    nnti kene sembur pl dng sedare dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BeeNice says:

      xde ape nk ckp yg buruk2 kt waris ni pun… ok jer pada pandangan aku….xde masalah…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • yula says:

        xde masalah ok la
        aku bg pandangan aku saja
        so suke aku la nak bg pandangan mcm mn pon

        org lain xbole la nak komen tntang komen aku blik
        aku tngk org lain komen truk2 gak
        xde pl org lain sibuk
        kalu rase xbole trima komen org lain xpayah nak bergosip

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • BeeNice says:

          ko ni knape..PMS ek? rileks laa…si ntah tu ntah2 dh p merayau beraya ntah ke mana dah…ko still x abis nk angin satu badan…

          rileks la…takkan nk sabar time Ramadhan je…masuk Syawal sumer nafsu marah2 sumer tu dh x bleh control dah?

          cuber beristighfar bebanyak….

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • yula says:

          mmng pms pon
          sape suh kaco aku
          upenye ade geng dia la kat ats tu

          ok2 aku rilex..
          jng jadi org yg sakit jg mcm dorang

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula tiak karat says:

          hahaha.. tul2.. orang lain semua dah g beraya je.. dia masih x abis2 x puas ati ngan waris mahsuri.. hahahahhaha…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • yula says:

          huhu…ni sape yg xbetamadun ni pakai nama org
          sian2
          ni msti si ntah ape2 ni tuka name
          sakit ko ni bek g cek kat wad sakit gila

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • yula says:

          aku bkn xpuas hati kat waris mahsuri la bodo
          aku xpuas hati kat org cam ko

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • riri says:

      kesian yula, aku bukan sedare die tapi apsal aku sakit hati dgn ko ek?? oh,sbb ko manusia yg sangat kurang ajar yang nak orang hormat kau, tapi kau langsung tak hormat orang.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. BeeNice says:

    aaa…dh tengah ari dahh….esok dh jumaat…cepat je rasa kalo time x keje ni…ekekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. ish2. napa gaduh nie. jgn gaduh2.. rileks ^_^. marilah kita bermaaf-maafan. berpeluk-pelukan. eheh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  27. pingkypanthers says:

    hmm lawa la muka dia…
    manis jerk..
    mesti Mahsuri dulu lg lawakan…
    nara kat langkawi mana ada muntah2 darah tu kat kota tinggi…
    langkawikan di sumpah jd padang jarak padang terkukur…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. akuxtau says:

    pic yg ke2 tu skali tgk mcm zakiah anas

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. karut says:

    mata juling itik kira lawa ker? tiang lampu kalau di make up kan pun cantik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. lanToK LeW says:

    owh…dia nie ke??hmm…macam muka gadis thai jew….x de muka melayu pon…suke nengok mata dia laa….huhuhuhuhuhu….cantik x cantik aku x taw…huahuahua…biaq p laa dia cantik ke idak…bersyukur laa dgn pemberian Tuhan….masing2 de kecantikan tersendiri…yg ptg kecantikan dari dalaman…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. lanToK LeW says:

    tapi aku ase musti mahsuri lagi cun nyer…..heh heh heh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yula says:

      kepada mnusia yg tak betamadun pakai name org
      insap le.aku bkn sakit hati kat waris mahsuri ni
      tp aku tau mahsuri lg cantik..setiap org ade komennye sndiri
      yg ko sakit hati sngat kat aku nape
      mcm ko tu bagos sngat..
      kalu bagos sngat jng pakai name org
      ko ni sakit jiwa aku rase…
      kesian aku kat ko

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. kiki says:

    setahu dan seingat aku dia ni cakap melayu pon tak reti… kerajaan kita berye iye sangat nak tolong dia buat pe ntah dulu lantas mendapat tentangan dari rakyat malaysia biarpon dia ni dari keturunan melayu malaysia…cantik ke? cantik tu subjective tapi serasa aku laaa…ctnurhalija lagiiii canteeeeeeeeeeeeeekkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  33. wak tempe says:

    Assallamualaikum…..salam 1 Malaysia…….”Selamat Hari Raya”……….ape kabo ko violet, Anne, Aries…rin duuuuu btol kat ko…..dh bnyk sgt gknye ko mkn kueh rye…..esk korang keje ek?….wak cuti lg laa……sebelum wak balik ni….wak mohon bnyk2 pd korang yg selalu bersembang dgn wak….wak dh lepas g marhaban dri rumah ke rumah……wak dh ngantok…bnyk sgt mkn kueh rye……

    Jangan sedey pagi raya….
    tak dapat kita bersama…..
    meraikan aidilfitri yang mulia……

    Sekian………..wassallammmmmm……

    p/s: wak akn brada di KL pd ari sabtu dn ahad ini…
    nak jumpe bonda wak…..rindu sgt kt bonda wak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. asparagus says:

    1st

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aija girl says:

    waris mahsuri 7?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. juli says:

    yula, bhs kamu ni x menunjukkan cara kamu berpakaian. bila ditegur tu, jgn la smpai kuarkan bhs kesat. nk luah pendapat x slh, tp jgn smpai yg len terguris wpn dia bkn sedara mahsuri. mmg ni laman gosip, tp takkan la smpai kuarkan ayat “bodoh, gila”. cube bwk bersbr. lg kita mrh, lagi org tu akan sakitkan ati kite. tp sekiranya kiter bls dgn lmbut, org len akan berlembut dgn kita. jgn marah ye yula. selamat hari raya, maaf zahir dan batin

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • yula says:

      aku xmarah dah.malas aku layan org yg sakit.kalu si tiak karat tu xkuar kate kesat aku xkuarkan kate kesat.aku tengok org lain ade kutuk gak.tp asal aku yg dihentam.dorang jeleskan aku la tu.selamat hari raya maaf zahir batin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. Ghaz says:

    Dulu masa mula muncul di Malaysia… kalau tak silap i dia pakai tudung….. sapa yang ajar dia supaya buka tudung

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. puteri julia says:

    hahahhahaah klakar la korg ni…
    psl minah ni pon nk b’gado…
    saba2..ek….
    huhu..

    slamat ary raya maaf zahir batin!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. komet says:

    Eh yula ko diam ckit blh x. Org cite pasal waris Mahsuri ko sibok2 nak cari gaduh.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. komet says:

    Blh tahanlah muka die nie ada iras pelakon Eira Syazira 2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. tutt uttt says:

    seram ..
    xtaw pon cte mahsuri 2 cm ane .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Nadz says:

    amik kau yula…bertobat lah ye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. leandra says:

    bkn glemer yula..tp plg x di sukai kt cne..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • yula says:

      ye la korang suma btul
      aku yg salah aku mnta maaf
      terkasar bahasa
      mybe mood aku xberapa baik time tu
      manusia xsuma sempurna
      sama jg dng aku makluk tuhan yg bnyak kelemahannye

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  44. leandra says:

    xpala..suma manusia bwat silap..neway slmt ary raya 2 u..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. miss annur says:

    alhamdulillah sedar gak ko ye yula.. harap2 pas ni komen la secara berhemah.. jgn asyik nak kutuk org.. nanti org dah kutuk ko balik,ko melenting plak.. fikir2kan & selamat beramal..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. anum says:

    aku smpn lg artikel dr magazie psl wan aishah ni time aku skola 2. time die da msuk berita n paper da. n dulu lg lawa.mybe pic ni nmpk x berapa coz makeup kot.x leh nak salahkan die gak kadang2 org yg handle photography soh org 2 makeup

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  47. bear_bear says:

    hmmm…dolu2..msa knk2..dia ni cun gak…tp skang dh mkn plik plak muka dia…kurus n cengkung smcm jerk…g wt botox pa???hahahaha….tp dia bkn org mlsia…org siam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. wAwa says:

    senang2 mcm zalina azman… yg pengacara 999 tu… hehehe~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. akuxtau says:

    cba krg citer ksh sbnr mahsuri
    aku nk tau

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. klu dia nak kat aku,aku pon nak kt dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  51. Zaza Muhammad says:

    hmmm ari tu mase dia belasan tahun, penah digandingkan ngan Nik Azura (DJ Hot FM bekas pelari pecut tu) cover majalah apa lupe sbb muke diaorg ade iras2 sket, Masa tu juru solek xble nk makeupkan dia, letak foundation pastu kena cuci smula, kate jurusolek tu, muke dia ni pelik..last2 makeup simple je… hmm sure ade lai saki baki keturunan mahsuri tu kat dia….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  52. SyamZone says:

    Ermm….Mahsuri pun blom tentu wujud…Btol la kot dia ni berketurunan Mahsuri…Tp apsal rambut karat ???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. langkawigirl says:

    mahsuri kena fitnah..dia kena tikam….yg hairannya keluar darah putih…dia bersumpah yg langkawi akan jadi padang jarak padang terkukur selama 7 keturunan.
    smpai kt aisyah baru abis sumpahan 2……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  54. aku dok Merseyside xda pon sumpah2an ni..karut2…syirik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. lala says:

    sikit punye lawa macam ni boleh orang kata tak lawa/
    “boleh tahan”? seriously u ol… kalau nak kata yang lagi lawa dari dia ni mungkin sofea jane kot. lain dari tu memang takleh tandingla. muka dia ni “eksotik”. jenis kalau mekap, lagi naik seri jek, tak mekap pun tetap mcm tu gak muka dia. bkn cam org/artis lain. kalau tak mekap sure tak kenal punye- ni termasukla tok ti. brpa byk org apatah lg artis yg blh kuar public nak2 lg sesi fotografi tak pakai foundation, shading idung bagai. takyah pakai eyeshadow eyeliner tebal2 pun mata dia tetap besar cenggitu. juling juling pun juling manis. tang rambut “karat” tu.. ala kalu pakai inai kaler2 pun blh gak dpt rambut gitu. org lain sumer kaler rambut, kita yg mlayu ni je yg bising2. asal coklat sikit je mulala kecoh. last2 rupa hudoh suami lari mulala nk bengang. dah dibolehkan cantikkan diri, taknak. eh lari topik plak haku

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. saye says:

    ape la korg ni~ kt sni pon nk gado~ korg mrh sgt kt si yula tu nape?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. mila says:

    5 thn lepas aku g Ao Nang Krabi Thailang, ada sorang mamat melayu thai yg tak tau cakap melayu tanya …cam mane Malaysia tau dia ni keturunan Mahsuri..dia tanya sama ada aku percaya tak? dia komen budak ni memamg bertuahlah sbb dpt layanan dr Malaysia..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. dina says:

    dia dulu student uia ambik econs. tapi dia quit sebab masaalah language.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. dina says:

    itu yg di dengar masa kat uia dl

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. dina says:

    tp dia ni memang sweet. lemah lembut org nye.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. poyo says:

    lawa je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. shin says:

    dlu cm lain…erm tp die ttp cntek!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. bola7 says:

    cun..cm azura!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. CuNnnn says:

    Mahsuri zaman dulu lawa asli. zaman skank ni lawa make up jer x natural.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  65. pu3ka says:

    cun wat…sori tumpang lalu…;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. redriben says:

    sebenarnya aishah nih adalah salah sorang keturunan ketujuh mahsuri. ramai lagik sepupu sepapat die yg cantik2 dari dia. tapi memandangkan haritu time pengkaji sejarah mahsuri ni dok interbiu, die dok main2 kat umah waris keturunan yg keenam, so, die terpilih la jadik cam contoh o duta keturunan ketujuh mahsuri. sepupu sepapat die yg keturunan ketujuh tu ramai gak la yg bengang sbb diowg tak sefemes aishah nih.utk pengetahuan umum, cite mahsuri ni BUKAN DONGENG.SEMEMANGNYA WUJUD dan betul2 kejadian.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. mama says:

    muka aishah nie comel gak cuma rasanya ada lagi yg comel dari dia. Cuma dia nie dah famous sbg keturunan mahsuri.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  68. ceisa says:

    tetiba je glamer esah ni..kerana dikatakan keturunan MAHSURI. wallahualam

    - hasiibharun.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. nurkasih says:

    dia dop kt thai pengaruh rmbut karat kuat la woi…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. bella says:

    cantik laa muke die maybe same macam muke mashuri!! korang nie tak baik ckp yg bukan2 korang nie die tu berketurunan abis korang tu ade ke keturunan
    keturunan kutuk mengutuk jek!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  71. IRA says:

    myb puteh jek kot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. firdaus says:

    hey guy..

    taun nie dgr crite nenek sy kete perjumpaan kaum keluarga mahsuri diadakan di kedah..

    sebarang pertanyaan boleh email sy di:

    firdaus_mushi@yahoo.com

    -keturunan ke -8-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. aisyah says:

    dh kawin da pn dia…rse cm kck je lg dia tp da bsr rupenye…anyway semoga kekal spnjg hyt..pasni dpt keturunan ke-8 lak..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Tuah says:

    Pada pandangan hamba, memang cantik dan menawan. ermm .. kalau di bandingkan dengan org yg sering mengutuk dia, walhal, yg mengutuk tu debab2 belaka.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. Dayang Jern says:

    Tak cantik pun??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  76. orgutara says:

    yg kata x lawa 2 jelous sebenarnye

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  77. orgutara says:

    cunnyer..nasib baik aku dah kawin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. BATRISHA KAMILLIA says:

    kalau WAN AISHAH nie seiras muke mahsuri…….tapi muka WAN AISHAH n mahsuri berbeze sebab gambar mahsuri lagi putih……..lagi satu………mase mahsuri kene bunuh tu…… bayi tu kan dlm kandungan mahsuri

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. fatin says:

    askom

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Need says:

    Muka cmni pn dah korang puji cantek??? mang la kan orang melayu mnada lawa..huhu..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  81. nong says:

    actually saya ada tengok muka wan aisyah ni tanpa make up..
    secara pure nya, memang wan aisyah ni cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  82. wawa salwana says:

    ermmm…org melayu tetap menawan…msih kelihatan darah keunikan d wajah wan aisyah,cantik….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  83. wawa salwana says:

    semua ciptaan allah 2 ada kelebihan n kekurgn…pic wan aisyah d paprkn bkn untk d ktuk tp untk d imbas kembali kpd kta d zaman moden ni ttg lagenda mahsuri…sblm mnyakiti ht org lain fkirlah bla kta d sakiti n senang ka kta bla d sakiti…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  84. tanggo says:

    masuklah ke cari.com.my dlm lagenda mahsuri oleh tanggo. d jamin betul dunia dan aakhiraat.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  85. azzie dah la.... says:

    mase mahsuri kene bunuh, bayi die dah selamat di lahirkan la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. tupai says:

    Mahsuri ada pernah kawin ke? ada tinggalkan anak ke? Setahu saya, Mahsuri tak menikah. kalau tak menikah, macamana pula nak ada keturunan?
    Waaakakakaka…semua orang nak jadi keturunan Mahsuri…sedangkan Mahsuri tak beranak pun.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • oooooo says:

      Mahsuri da kawin le… anak 2 org xsilap

      kalau nak tau lebih lanjut, baca thread pasal mahsuri dkt forum cari. mcm tanggo ckp tu ^

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. khairul says:

    betul ke..lawa tu mmg la lawa..tp xde spe tau kbenaranya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. shenko says:

    dia bukanlah waris mahsuri yg ke 7..org langkawi pun tau..tanya pendudk asal langkawi..pakcik makcik mesti ada yg tau apa yg di sebaliknya..hanya Allah yg tau siapa dia sbnrnya..Allahuakhbar!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0