Written by AbangNara | March 17th, 2011

gambar ummi nazeera

Nampaknya nama Ummi Nazeera selepas filem Hikayat Merong Mahawangsa makin meletup-letup dan makin bertambah popular. Ini semua disebabkan lakonan hebatnya sebagai Embuk dalam filem tersebut. Check punya check, barulah Abang Nara perasan yang selama ini Abang Nara tak pernah sharekan kepada anda semua gambar-gambar Ummi Nazeera.

Untuk anda yang tidak tahu,Ummi Nazeera ada Facebook dan Twitternya. Sila LIKE Facebook Ummi Nazeera dan follow Twitter Ummi Nazeera kalau anda sudah jatuh hati dengannya.  Kalau anda belum jatuh hati, mungkin gambar-gambar Ummi Nazeera yang Abang Nara kongsikan boleh buat anda terjatuh jatuh dan jatuh lagi terhadapnya.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

gambar ummi nazeera

236 responses to (GAMBAR)Ummi Nazeera Yang Makin Meletup Selepas HMM

  1. cute jerk says:

    abg nara nie sume nk jth ati..ishh..ish..;p

  2. Kambing Hitam says:

    dia mmg cun…

    • eliz says:

      haah!
      cun gile!
      bibir die pon eksotik xde la mcm anak RJalil tu kan :D

      neway, die belakon pon meletop

      beauty with brain and skill as actress ada pada die.
      complete package

      • farapink says:

        agak cun sebenarnya… muka die cam asli melayu.. sesuai a ngan watak embok ni.. lakonan pon best gak… cm citer nur kaseh dlu,, gile benci watak tu.. tahniah berjaya bawak watak smpai org benci.. well done! btw, HMM best!!

  3. non says:

    leh tahan gak si ummi nazeera nie..

  4. faizal says:

    aku rasa dia mcm x kene je dlm HMM..mcm x best je dia berlakon…kwn2 aku yg tgk same dgn aku pon ckp mcm tu..tp disebabkan dia ni je pelakon yg berwajah melayu klasik..so KRU amik la dia…

    • comei says:

      eh, ingat aku sowang jew yg bperasaan cam tu.sama la kita.cam x bez jew dia bw wtk mbok.sori..juz my opinion. jgn mare plak fan dia yew..:-)

      • komentari says:

        agreed with u faizal…ada setengah scene to mcm tak kene je umi bawak watak embok..like scene yg tba2 marah kt merong kt dalam rmh…but this film is a good start for her…:)))

        • Sari Pati says:

          she just a very low class actress…..no doubt with her acting but more to her attitude…dont judge book from its cover k BN…

        • nin says:

          xde lar low class sgt kot..she’s filthy rich kot..her dad’s a datuk..her maid calls her cik muda/puan muda ke ape ntah..ko ado??

        • blabla!!! says:

          sari pati u r jealous~~~~~~kihkihkih…atleast her dad so rich….ur dad?????mmmmmm

        • empuk says:

          aku benci gila dia dulu…sbb apa? sbb SARAH…geram betul aku…so, maknanya dia bejaya bwk watak tu dgn baik…xde la low class pun…

          drpd sstgh artis, belakon kayu, tp disanjung mcm dialah pelakon plg bgus…tp x penah plak aku dgr org puji lakonan dia…balik2 puji kecantikan je

        • Sari Pati says:

          Guys chill kay!!!
          korang bace betol2 tak komen i kat atas tu??!! ker korang tak paham…urmmm,sian korang….:)

          i komen more to her attitude right??!!
          korang tak kenal die lah…………………..
          think think….
          blink!!!
          peace

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          low class low class dia pn dia dh acting film ngan hero hensem lagi………….bukan senang nk dapat acting ngan KRU film ni …actres2 yg terpileh je yg dapat huh! actres2 yg lain harap kn main drama drama drama aje film jarang sekali ! ada actres yg takde langsung main film! tapi kalau umi she very lucky………shabas KRU kerana ambek umi berlakon dlm film u ol ok …hope lain kali kalau KRU bikin film lagi jangan lupa ambek umi berlakon lagi ok cos she is cute n natural beauty…

        • Bull says:

          Ya..Ya..We know you can act better than her..Come show some video of your acting scene..Upload in YouTube..Peminat wants to watch it..

        • bongek says:

          i think sari pati is a plain studpi spoilt brat

        • komentari says:

          bukan low class rase nyer cik sari pati…kalo low class org tak amik dier blakon..just in this film bnyak lagi dier kene blajar…untuk memenuhi kehendak pengkritik n peminat…actually susah nak puaskn ati sume org..

      • Sari Pati says:

        Guys chill kay!!!
        korang bace betol2 tak komen i kat atas tu??!! ker korang tak paham…urmmm,sian korang….:)
        i komen more to her attitude right??!!
        korang tak kenal die lah…………………..
        think think….
        blink!!!
        peace

        • LuSelipar says:

          sari pati…hurmmmm. awak ni obefiend eyh???
          hurmmmmmm…

        • mmmmm says:

          aku taw ape yg ko nk ckp la ko ckp attitude dye teruk kn????tp aku x ksah sgt sbb lg rmai artis kt malaysia kt luar tu attitude yg langsung x de klassssss

        • Sekadar Menyampaikan says:

          Mungkin boleh cermin diri dulu.. Ia berdasarkan merit..Dia fly high, awak duduk ditanah..Ikut merit, awak tetap di bawah, dia dah terbang tinggi, so tak ada apa yang perlu dijeleouskan sebab usaha awak takat atas tanah saja, usaha dia dah terbang tinggi..Itu usaha dia..Awak tak boleh nak pertikaikan apa2, kalau ikut meritrokasi lah, kalau awak faham lah wahai Sari Patty..

    • owh bile aku cakap pasal ni ramai dislike komen aku…ramai yg tak leh terime bile aku wat statement yg ummi nazeera tak sesuai jadi embok n aku sarankan maya karin….

      rupenye ade yang sependapat dengan aku =)

      • LuSelipar says:

        embok is young sweet FRAGILE..
        maya cm keras la air muka dia. jd ketua ‘tribe’ Amazon atau Duchess lg sesuai

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        maya karin si lembek tu? memang dia tk sesuai jadi embok ! maya leh acting dalam air je jadi ikan duyong manja……film macm ni maya tk sesuai ok ! kenapa asek maya maya maya aje?? tkde actres lain ke dlm kepala hotak kau? dlm 1mlysia ni hanye maya karin aje yg kau ingat !

      • teddybear says:

        maya??? errr…x sesuai!!!

    • walid says:

      ko tu dengki..

    • Aib says:

      Yes umie naziera memang sesuai
      dia pegang watak tu sebab
      wajah dia melayu klasik
      cun

    • BOB says:

      sesuai lah dia bw watak embok..
      1. muka melayu org asli
      2. nama embok sesuai dgn wajah dia..

      dah tiba masanya negara kita buat filem yg real..
      ni semua nak cantik..watak org kampung pun muka pan_asian..

  5. Nazim Nasri says:

    muka dia banyak kacukan lah
    ada kacukan Misha omar, kris dayanti, siti nurhaliza.

    muka mmg melayu habis ;)
    cantik

  6. hani says:

    cantik la jugak! tp macam agak seksi je.

  7. liza says:

    dia lawa..

    i loike.. even tho aku benci dia dlm nur kasih.. :P

  8. Diaz says:

    Takde cantik mane pon..bese2 aje…

  9. adeng says:

    bleh la tahan…

  10. muka dia classic…..

  11. guli pecah says:

    anda cntik, bebakat..jga peribadi..jauhkan kontrovesi….Jadi lah plkon yg berwawasan..Good luck..

  12. insan biasa says:

    wowwwwwwwwwww!

  13. atiqah says:

    beliau santek! dlm citer drma nur tu pun pandai gak dia belakon watak pedengki neh…mmm.. bg la peluang pd dia…nilai mutu lakonan bukan pada tahap seksi atau ketebalan bibir nye..hahahahah….larikksssss

  14. Kak Limah says:

    dalam gambar2 ni die pakai baju2 dari koleksi abg die Nazreem fashion designer tu ek?

    • azlina says:

      abg die nazreem tu pondan ke wey? aku salu tgk abg die pakai bju pmpuan.. T_T dulu mati2 aku ingt tu akak die.skali bace majalah, abg k.huhu

    • asdfags says:

      yup. semua koleksi dari MUSA which is abg dia punye. leh tahan jugak kan si Nazeem ni punye design. so chic and classy. takde pun nak ikut2 pesen ala lady gaga… tp tak pemes pun abg die

  15. lolyat gang says:

    umi nazeera : makin lama makin lazat

  16. Gegeh says:

    muke Yuna jer aku tgk minah nih.. biase jer bak kata Fauziah Nawi dlm iklan Ribena

  17. aku jg wanita says:

    x lawa sgt pun..biasa je..pnh tertngok gambar dia masa dia kat oversea.. ya allah seksi giler.. x minat pun dia ni… apapun gud luck

  18. Lawa gak Ummi Nazeera ni…ader gaya jadi supermodel kerana dier berani berfesyen…

  19. awex says:

    ok la…
    tp xleh ingat la time doa belakon nur kasih dulu…
    huhu

  20. miss eila says:

    benda paling penting dia berbakat…..dan tak semata2 mahu menjual rupa sahaja.

  21. MCM2 HAL.. says:

    UNTUNG DIA MUDA2 LG DAH DAPAT PELUANG BESAR MCM NIE…KEEP IT UP GIRL… ;))

  22. Shahid says:

    Ada aku kesah?

  23. Jebat Malaya says:

    cantik… muka dah ada melayu klasik… tapi tak sesuai kalau dia pakai seksi..

  24. lia says:

    Suke tgk gbr dua yg t’akhir..cantik..tp seksi la plak :P

  25. Jiji says:

    Dulu sumpah tak minat ummi nazeera nih. tapi bila tgk dia dlm merong mahawangsa, awww jatuh cinta teruih!! :D

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

  26. Aween Glam says:

    Mcm org asli je aku ck kt laki aku..tp org melayu xkan pkai seksi kut..ntahla!lu pikirla sendiri..

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tkan nk pakai jubah n telekong pulak nk acting dlm film ni ! lu pikir lah sendiri ye thank u !!

  27. Cheery says:

    mula2 aku x bepa perasan gk ngn pakej yg ada ngn ummi ni,tp bila aku tgk hantu kak limah balik rumah br aku nmpk ummi ni leh than cute gk..Lbh2 lg dlm cite HKLBR 2 dia jd lemah lembut lg menawan..

  28. what the? says:

    just okay as the rich girl.

  29. yanie hakim says:

    gmbr last tu mka dia mcm aida aris la pla kn.. apapun thniah di atas bkat lknan yg hbat tu.. dia mmg berwjah melyu klsik..

  30. takAnti says:

    pic kat poster ‘chic is coming’ mcm muka erra la pulak heheee

  31. syas says:

    kalau muka melayu tapi cara berpakaian tak macam melayu ,just memalukan melayu .

  32. farazia eliza says:

    Cantik la dia tuh…dah makeup lagi cantik.. tambah lak ngan bakat yg ader..Sure lagi melatop2la dia..

  33. i am xoxo says:

    unique face yet beautiful.

  34. jue says:

    mcm muke pelakon China/HongKong pun ada.. Shu Qi..
    :D

  35. alcatraz77 says:

    biasa jer tu bro, harap meck up jer lebih hehe…

    kalau nak tengok yang cun melecun mai sini… :)

  36. Dauspozi says:

    cantik… bila ketawa, mcm ada urat kat dahi… so cute… :)

  37. jBUN hensem says:

    oh emhemhhhh.

    falling in love wt embok!

    huh! ailike

  38. potpet says:

    aku pun kalau di mekap lawa2 pakai baju cantik2 jadi cun jgk!! huahua

  39. feyus says:

    Cantik Ummi nih.. Tapi kalau menutup aurat lagila nampak cantik. PErcayalah…..
    Kenalikomputer

  40. minah singapore says:

    so far pakaian yg diperagakan sangat sofistikated & classy… keep up Umi Nazeera…. pd saya anda sangat berpotensi besar…. diharap Umi maju dalam bidang yang anda ceburi…

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol tu minah singapore minah jambu setuju sangat ngan pendapat kau yg cantek tu …..mari kite sama2 bagi sokongan kt umi ok…..be coolllllllllllllllllllllllllll

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        hey minah singapore ! ada ape2 sale kt singapore? minah jambu suka g singapore tau ! tapi dlm beberape bulan ni minah jambu lama tk jijak singapore BZ lah 24jam mengadap computer !

        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah singapore ! mana kau ! kau gi geylang ke pe? minah jambu tunggu jawapan kau ni !!!!

  41. futuremg says:

    chantek tu kan subjektif.contoh cam Mawi-ada org kata mawi comel…(bg aku comel ke Mawi tu?..tak comel pown..).so it’s up to you la, bg aku dia nie chantek, manis je orgnye..ada rupe cam artis Indonesia tu..Shanty kowt name dia

  42. katak hitam says:

    dia ni memang sweet..aku jumpa live time royal screen HMM dekat dcurve before cerita ni open kat public pon memang sweet n manja..tinggi kurus..frankly speaking, dia tak berapa cantik tapi wajah dia manis..kalau tengok tak jemu mmandang..susah nak dapat wajah macam tu..kebanyakan orang yang cantik bile da lama2 pandang macam biasa..tapi si umi ni tak berapa cantik but bila pandang lama2..aduhai..manisnya dia ni..plus rambot dia memang terbaik dari ladang..1 lagi aku nak komen, mungkin out of topic..sharifah amani tu memang sombong ke ha?aku jumpa kat toilet dcurve..langsung tak pandang orang..atleast as a role model and artist..patut ramahkan la diri..tak tegur pun atleast senyum..ini?serious dia sombong..aku ingatkan amani ni cool..rupanye tak..haih..

    nak dislike, dislike lah..aku seorang hamba yang lemah..mohon maaf…-_-“

    • blabla!!! says:

      amani tu memang sombong pon la…….

    • kipas mati says:

      i think i tau sape pengkomen ni .. :)

    • Prof Handsome says:

      amani tu, yasmin ahmad dah takde, terkontang kanting diakan

    • lalalala says:

      aku pernah jumpa dia kat restoran mak dia kt danau kota..masa tu dia tak popular lagi..cite nur kasih pun tak kua lagi..aku ni pempuan tapi sambil makan tu dok usha2 la umi nazeera ni sebab dia cun kan..pompuan pun suka tengok pempuan cun apa..siyes memang katak hitam kata rambut dia memang terbaik dari ladang lah..masa tu dia tak mekap pun, muka minyak2 je tapi sebab rambut dia lawa..merembes la kalo laki tengok…muka die kecik je..tapi perangai umi ni haku tataula cemane..hehe

      kalo amani tu, aku memang tak penah suka pun tengok dia belakon dari dlu..tak paham la kenapa orang kata acting dia superb..over ado dengan reaksi muka yang berlebih2an..ops telebey suda

      • katak hitam says:

        betul. dia belakon agak over kan. aku tak kesah if dia belakon over tapi baik dan ramah. ini blakon over tapi sombong gila. nyampah lah. huhu

  43. akubencijudging says:

    wow.i like..elok gak klu die betul2 couple dgn yusri….mantap….dari remy….hahahaha…barulah sama taraf…dua2 anak datuk..kuikuikui…(statement provoking)….

    • budak nakal says:

      setuju2..cam sesuai lah dia ngan yusri.

    • kesah la jugak says:

      mmg sekufu sngt2…..dh la sama2 ank org kaya.umi ni mmg asal usul pn kaya tau.Bkn stkt bapak,mk dia pn pngkt dato’ jgk…lau kt besut,trgnu tu mmg fmly diorunk pemes la.Musa-datuk si umi sorg bsnes man y b’jaya,uncle2 die pn mmg org y “berpengaruh” gk la.sbb tu ble timbul gosip dia gaduh2 ngn remy ishak then kisah si remy tu free2 dpt “buah tgn” org xheran sngt…dh tau fmly umi tu bkn calang2!

  44. buk embok says:

    muke lebey cam memey..mmg x sesuwei bile tetibe marah kat merong..

  45. parah sandha says:

    ala part dia sikit je.. xde la menyerlah pun dalam HMM tu.. kalau Hantu Kak Limah watak dia lagi banyak..

  46. Cik Kimora says:

    ALAAA…AKU PUN CANTIK JGK KALAU BERMAKEUP CANTIK2 & PAKAI BAJU CANTIK2….

  47. moin says:

    hebat kan dia.
    masa nur kasih dulu,ramai gila xsuka die sebab watak dia.
    skrg nama die mancanak=canak naik lepas HMM
    means lakonan die mmg best of the best

  48. nana says:

    apesal xde org komen psl skill potoshop yg sucks abes kt certain gmba dats ni?keh keh keh
    the last gmba tgn cam amputed.ahaha
    1st gamba lak rmbut terpotong senget and b**bs mcm pelik.failed!

  49. Prof Handsome says:

    ha a cantik ummi nazeera, kebetulan orang gaji saya baru berhenti semalam, bolehlah jadi orang gaji saya. gurau

  50. liz says:

    cute n gempak…..
    ska tgk muka dia…
    manis jer…

  51. hud aikara says:

    wajah tak cantik sangat tapi manis. Manis tak jemu mata memandanglah. bab seksi no komen sbb kalau ikutkan dah namanya artis..kebykkan seksi. Tapi wajahnya memang Melayu klasik gaklah sbb kbykkan wajah Melayu sekarang dah campur. Macam Chinese look ada, India ada, mat salleh ada…macam2 ada..hehehe..

  52. callMeToT says:

    lg cantik kot kalo tgh mandi ni..

  53. kaki_g0ssip! says:

    X DINAFIKAN DY CANTIK.. TP XTAU NAPE AKU X BERAPE MINAT DY LA… MAYBE SBB HAL DY NGN REMY DULU KOT!

    • Prof Handsome says:

      ko minat dia sebab bakat dia ke sebab hal peribadi dia? konfius dengan pemikiran ko ni, ko ni sama je dengan pekomen lain huhuhu

      • kaki_g0ssip! says:

        ade aku kesah?? yg ko sbk2 apehal?? suka ati akula nk minat dia ke minat sape! yg pntg aku x minat dy..

        • Prof Handsome says:

          hade ku kewsahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
          adakah aku kesah
          hado haku kowsahhh
          adadadada kukukuku kekekekeww SAH!

  54. terrarossa says:

    uihh…rasa cm gambo dia dgn yusry tou best pulak..ehehehe….suka tgk gmbo tu…..ekekekek

  55. SyakilaBegum says:

    Maya Karin jadi Embok TAK SESUAI.. cakap melayu pun x berapa betul. watak muda kena la org muda lakon. kalau nak disolek jadi org muka kan nampak mcm tepung pulak. Biasa lah artis muda skrg ni berpakaian mcm tu, x seksi mana pun. realiti la skit korang oii.

  56. rosh says:

    bleh lah…yg penting lakonan dia…

  57. LelaMajnum says:

    SESUAI PULAK GMBAR UMMI DGN YUSRY NI. HARI TU GAMBAR KUAR KAT BHARIAN LAGI LAWA.. MACAM ADA APA2 JER??

  58. ck slmh says:

    letakla 1 gambo dia natural bangn tido @ tanpa mekap.
    dari situ barulah aku boleh judge dia cantik asli atau tak. hohoho….

  59. ayam katik says:

    ramai cakap dia nih artis yang tak sombong

    ;)

    bagus lah kalo gitu,

  60. Mak Ngah says:

    Kalo tengok dia berlakon suka tengok bila dia bercakap.
    Bibir dan gigi dia tu menampakkan dia sweet.

  61. min says:

    muka dia cam iras2 erra fazira pun ada..camne ek, mcm ada air muka erra, hihi..
    apa2 pn, seksi ke meksi ke, yg pntg belakon bagus n bila nama dah on top, jgn tetiba dr ramah tkr perangai sombong..
    pada yg x suka dia seksi2, kte doakan je lah moga2 1day terbukak ati die nak pakai sopan2, sbb manusia ni perkara plg susah nak buat, perubahan..isn’t it? peace sume! ^_^

    • Prof Handsome says:

      tak payah, mak dia tau anak dia macam mana, biarmak dia doakan kesejahteraan anaknya

      • min says:

        apa salahnya kita pn tlg doakan..bukan ke islam galakkan kta doakan kesejahteraan antara 1 sama lain? Kalau masing2 x kisah, xnak doakan sesama saudara, sape yg nak diharapkan doakan kesejahteraan saudara kita di palestin n lain2 yg dlm kesusahan?

        jgn kedekut utk berdoa, Allah s.w.t x suka, itu sifat sombong.

  62. aku teka je says:

    x jatuh hati laaa… lakonan dia best la cuma seksi gak minah ni.. jd xminat la cz die seksi gini

  63. radzi says:

    cam muke minah indon je dia ni.Dah nama pun anak dato’,touch up pun ngan mekap & baju mahal2, maka tampak lah “elegant” sikit.Nak dibandingkan dgn Maya Karin, Dianna Daniele,Erra Fazira, no way lah!

  64. comolot says:

    agak tepung komak sikit wajah yusry ittew

  65. beady eyes says:

    ini cantik? adoiiiii!!! tolong…

  66. ninz says:

    suke tgk muke dia dlm hantu kak limah balik rumah.
    muke ngan watak mmg kene.skali pandang mcm cheryl samad pon ade dlm cite tu..lembut jer… “,)

  67. babyryu says:

    dia ni origanally kaya..sesuailh ngan yusri..aku x tahu cerita ni betul ke tak yg yg dia sdg bercinta ngan yusri..dari dulu aku mmg perasan yg muka dia mirip erra..

  68. tulip says:

    blh tahan..sweet…lebih baik sweet drp cantik…berlakon pun kira ok…ape2 pun dia dah lakukan yg terbaik..blh beraksi dpn kamera…

  69. ida89 says:

    ada iras2 tiz zakiah laaa,

  70. Alam says:

    Kalau tinggi mesti dah jadi hot model….marketable m0del laa

  71. LuLu says:

    kalau la aku tak tau kau kaki minum dah lama aku minat kau….. sigh~

  72. siti glamor says:

    cantek gambar dia masa bawa beg lv tu….rasa nak tengok jer muka dia…….

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      maybe gambar yg dia bawak beg lv tu kalau tk salah kt singapore kn?

  73. Piston Pecah says:

    sejak awan dania series 1 sudah mula dikenali…agak suram kan update dia selepas pergi sambung belajar dkt australia

  74. dominospizza says:

    HAHAHAHAHA.AKU boleh tergelakla baca sstgh comment comment rakyat kat atas nie.apa lah. Gadis sechun nie pon koran kutuk macam2. Umi nie punya lah chun. akat ada rupa ada. nak kata make up edit semua artis pon make up edit.yang penting muka die original tak terbotok sana sini. ya beda beduuuuuuuuuuu

  75. hikayatberuk says:

    apa apa pon ummi.yang penting kau berjaya sekarang. kalau lah ummi nie sambung berlakon aku yakin semua akan minat dgn die tak lama lagi,.masalahnye ummi nie tak byk ambik watak yang bagus dan berkesan arr..nur kasih tuh die 10x lagi chun dari si nur tuh.tapi sbb watak die jahat.Mak aku pon tak suka. TAPI REALITINYEE…. EMBOKK UMMI HOTTT GILAAAA….NAK KAHWIN PLSSS!!

  76. UMMI OH UMMI says:

    nak minat ke tak kat ummi nie….dulu aku tak minat.tapi lepas tgk gmbr abg nara nie post….mcam gojesss sgt la pulak….telan air liur tgk…..sexy die ada kelasssssss!!. TIDAK SEXY MURAHAN. NIE KITA PANGGIL SEXY ORANG BERADA… lagi pon die muda…. biarlah die fun fun dulu….keep it up gurll

  77. saifulabadi says:

    WOW. THIS GIRL IS AMAZINGLY GORGEOUS.!! :D ..SAYA TUNJUK KAWAN2 SAYA KAT OVERSEA PON DIORG CAKAP SHES THE MOST BEAUTIFUL MALAY GIRL. saya tunjuk gambar artis2 lain they all cakap everyone else is normal. UMMI YOU ARE TRULY SOMETHING.!! pls stayb beautiful

  78. beautifulLARA says:

    UMMI NAZEERA-CANTIK GILA. EMBOK- CHUN GILA SARAH NUR KASIH – MEAN GIRL YANG CHUNN

  79. bailamos52 says:

    apalah korang nie….ummi nie baik budak nye…aku pi openhouse die kat restoran diorang tu,koluarga diorang rendahh dirii je aku tgk..tak diva dan sombong lansung…korang tak kenal kot mak die sape.Diorang mmg kaya.berduit..byk bersedekah..tak baik korang cakap ummi macam tuh…ummi nie budaknye pemalu..die tak suke kontroversi sgt..korangg tak payahla dok maki2 diaa.. BUAT DOSAAA AJAAAA DONGGGGG….UMMI yang penting Allah shj yang tau hati budi mu. BIARKAN APA ORG NAK CAKAP. kami di belakang peminatmu support!

  80. Nana says:

    Mak aku pun suka tgk nur kasih sbb suka sgt tgk muka dia.. manis x jemu mata memandang….

  81. ABG72 says:

    AIKKKKKKKKKK !!! AKU RASA MACAM TERTIPU. DULU AKU NENGOK SI UMMI NIE TAK LA CHUN MANEE…TAPI LEPAS BEAUTIFULNARA NIE LETAK GAMBAR GAMBAR CAMNIE…. CHUN MELCHUN HATU MAK LIMAH BALIK KERUMAH NYE CHUN ARHHH!!!EXCITED NAK TGK HMM.

  82. oblivious says:

    lawa nyer……terpaku seketika dibuatnye….hahaha,
    all the best to ummi…..i luv u so much……

  83. juice says:

    tapikan sayang dalam cite merong mahawangsa tu part dia ciput sgt…xde pun part dia kawin tup2 dh nk hbs embuk ngandung ank merong..alah kurang2 watlah saat2 romantik sikit..ni mcm gaduh besar jek ngan merong…apepun merong mahawangsa tetap best….

  84. bbasya 411 says:

    knp amik gmbr ngn yusri??knp x ngan hero filem tu??huhu,,confius di sini…atoii

  85. mira says:

    suka sngt dia ni
    wktu dia blakon dlm cite nur kasih x la nmpak lwa sngt
    pstu dlm citer hantu kak limah blik umah bru terselah kecantikan dya dan dlm cite ni mkin lwa dia ni

    nk bnding ngan tiz zaqyah dia ni lwa lgi ya kan??

  86. makan_cili says:

    mcm jessica alba..serius

  87. ... says:

    bro nara ni cepat jatuh hati lah, report kat tunang hang…hahaha

  88. lalalalok says:

    b4 die femes tgok cite ape tah kt tv2 cite tu die pkai tudung..n jd org kg..mule2 tgok muke die xde nilai commercial lngsung..ble da femes neh cntik pulak..aku rase sape2 pon ble da jadi artis glemer mesti cntik je..mekap n photoshop sket santek la ko..

    • Prof Handsome says:

      alaa,, macam Akim AF, mula mula kan muka dia macam buruh kasar, sekarang sudah macam prettyboy

  89. sukasuka says:

    klau tgk betul2 umi nazeera ni bile sengih ade iras2 mila jirin AF tuh… umi ni mmg cantek, so sweet je tgk

  90. zf says:

    aku stat suke die mase die belakon awan dania part 1 lagikk

  91. debunga cinta says:

    seriously her talent blm btl2 menyerlah n blh dkategorikan as WOW!!! Klu dah blh acting mvm ummi aida, elly ker br lah WOWWW semua watak blh…n dah jgk tgk HMM tue n biaser2 jerk.As for now she’s juz in OK level + if xmake-up seriously tak cun dia nie…+….dgr kate dia agak noty dkt oversea tue:P party dll…pernah tbace.per2 pun all d best to u ummi

  92. Prof Handsome says:

    hurm

  93. angeliena says:

    cantik..muka natural beauty..walaupun make up tp x perlu make up tebal..mcm nicole schezinger PCD pun ada..

  94. NonaManis says:

    Saya dah mula suka kan Ummi ni.. dulu not really la bcoz kes dia bgaduh dgn Remy tu.. tp melihat kan lakonan dia dlm HMM ni, sy mula suka dia.. plus dia mmg muka kemelayuan. Susah nk cari muka mcm ni sekarang ni.. BTW, Good luck Ummi!

    Kepada semua tenaga HMM, Tahniah kerana menghasilkan sebuah naskah yang amat membanggakan.

  95. PutikMangga says:

    GO UMMI! GO UMMI! SEMUA YG KALU KUTUK KAT ATAS TU MEMANG ADA PERASAAN DENGKI BUSUK HATI… BIASALAH MANUSIA X BOLEH TGK ORG BERJAYA. CUBA BAGI KOMEN POSITIF.. ADE KER KATANYA SEKSI.. BUTA APA? TAK TENGOK KER ARTIS-ARTIS SEKSI MSIA NI? YANG SEKSI MURAHAN TU??

  96. SANGSURIA says:

    Siapa itu REMY? Lawyer? Majisteret? Tak ku kenal…

    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      remy pn kau tk kenal? dia anak pak usin ngokngek yg tinggal kt sebelah rumah kau tu ape?

  97. scooterist_se says:

    eee…masa tayangan kt dcurve tu pn aku g gak…amani lalu sblah aku je,kek wat r die tu…dia thu org pandang die tp ckit pn xsnyum…blagak bagus je….

  98. mr huhu says:

    seksinya… dahsyat..

  99. arina says:

    tetap tak jatuh hati

  100. cookie monster says:

    alaa.. semua nak ungkit pasal hal lepas.. sedangkan kita tak tau apa sebenarnya yang berlaku between them.. macam semua orang perfect je kat dunia ni sampai nak blame orang sampai biler2..
    kalau nak ungkit kisah2 lalu hal2 artis nie, ce citer brapa ketul jer artis yang tak pernah ada cerita meletopppsss??? anyway, untuk rate local film, tabik la ngan KRU sebab akhirnya dengan melalui bermacam2 kepayahan dan dugaan, diaorg berjaya publish filem nie.. :)

  101. Wanda says:

    Semalam i ke istana budaya tgk LAT MUSICAL, Ummi & famili dia pun ada jugak. Very2 cantik manis n ada style lah. Suka sgt tgk dia n famili.

  102. DewiArjuna says:

    kenapa nak diungkit yg lepas. yg lelaki dah bahagia dgn barisan teman2 wanita nya.. ummi pun dgr kata ada ehem2 dgn yusri kru kan. patutlah semua gambar dia dgn yusri jer..

  103. awanbiru says:

    sekurang-kurangnya dia cantik jugak, x kira la sebab make up ke tidak pun. ada jugak yg xcantik2 bertan2 ditepek make up pun.. huhu

  104. nYah Mantap says:

    MELETOP NYAH.MAK NAK DRAG JADI UMMI LAH LEPAS NIE DEKAT LQ. NAK BUAT SCENE HHM.PART GADUH GADUH TUH….UMMI DAH JADI IDOLA KU SELEPAS TGK DIE BERLAKON…BUDAK NIE SANAGAT HANDAL MENARI JUGAK.DIE DGN ABG DIE MMG KOREOGRAFER.DIORG DUA MMG TALENTED UOLLSSZZ

  105. bailamos52 says:

    ABG NARA TAKDE KE VIDEO INTERVIEW UMMI KE? NAK DENGAR SGT DIE BERCAKAP. PERSONALITI DIE DI LUAR SGT ATTRACTIVE. POLITTE GIRL DAN SGT BIJAK BUDAKNYE NIE.KALAU TGK DIE BERCAKAP DGN MAK DIE DAN ABANGNYE KITA BOLEH JATUH CINTA.SANGAT LEMBUT DAN MESRA.DIORG MMG CLOSE. VIDEO VIDEO!!

  106. - says:

    cosmetics + photoshop

    kalau x muka out..

  107. biskutkering says:

    org kaya, mmg la chantek..tiap2 mnggu pegi spa, salon, org tulung make up..xbuat kje umah, semua bibik yg buat kan..kita yg golongan marhain ni mna nak naik seri muka, tdo pun x ckup..huhu

  108. Mira Rahim says:

    Ummi Nazera sangat hot !!