Written by AbangNara | May 5th, 2011

tiz zaqyah

Semenjak dua ini makin cantik pulak gaya si Tiz Zaqyah ini. Dulu pun pernah Abang Nara keluarkan entri Tiz Zaqyah memakai baju paling glamour. Style baju tersebut pun jenis yang nampak sebelah bahu. Mungkin Tiz Zaqyah lebih yakin berada di khalayak ramai dengan fesyen sebegini. Secara ikhlas, Tiz kalau tak tunjuk bahu pun dah nampak awesome sangat. Tak gitu?

Kepada peminat-peminat Tiz, Remy dan Nur Kasih, nantikan kehadiran filem Nur Kasih yang bakal menjenguk pawagam anda 19hb ini. Dengar kata kena sediakan tisu 3, 4 kotak sebab banyak adegan menyayat hati. Dah la Abang Nara nie jenis dalam hati ada taman. Hehehe.

Lagi gambar terbaru Tiz Zaqyah dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada fashion blogger, CuteCarry.

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

TAGS: ,
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to (GAMBAR)Tiz Zaqyah Yang Gemar Memakai Baju Nampak Bahu

  1. pic says:

    fesyen apa ni

    0

    0
    • apo_kono_eh_jang says:

      manik-manik kat bahagian siku tu nampak macam salib je.. ke aku salah pandang?

      0

      0
      • dd says:

        ko salah tgk la..2 bkn tanda salib..terang2kn mata..adeiiii..dok asyik nk cari salah org je la..biar je la dia nk pakai seksi seksa ke..2 hak dia..kubur masing2 jg kn..biar la dia yang menilai sendiri pa yang dia buat..doakan je yang baik2..mudah2n terbuka pintu ati utk berubah..

        1

        0
        • mat ban says:

          kubur masing2..tapi kalau ditakdirkan kubur dia tanam sebelah kubur aku..tak ke azab aku nanti, tempias kene skali..apa ke bangan sgt ko nie DD…

          0

          0
        • shizuka says:

          x boleh la cakap kubur masing-masing kan…sbb bila tuhan turunkan bala semua org kene…bukan bala tu kene kt org yg buat dosa tu aje…sbb tu bila org buat salah kita kene ingatkan, bukan sekadar menyibuk…sbb bila turun bala semua terlibat sama…ada paham ke…

          0

          0
        • typical respon kalau orang tegur = KUBUR LAIN-LAIN..masalahnya sekarang..ko meninggal nanti..sape yang mandikan??mandi sendiri ke?cuba lah org tegur tu..terima je..hhadoii..

          0

          0
        • johano says:

          waahh mat ban. riak betull cakap kalau kubur dia sebelah kau, tempias azab tu kena kat kauu.

          kau tak fikir azab kau bagi tempias kat kubur orang beriman sebelah kau.

          amal kau dah cukup sangat ke sampai dah sure tak kena azab kubur ni?

          0

          0
        • johano says:

          and nurelleohnurelle, saya dengan rendah diri ingin menegur awak, marilah menutup aurat kerana menutup aurat secara sempurna itu adalah wajib.

          saya harap anda terima teguran saya dengan seikhlas hati. ini kerana, jika ditakdirkan kubur awak sebelah saya, azab yang dikenakan kepada saya dan awak mungkin akan mengganggu kubur orang-orang beriman sekitar kita.

          tahukah awak jika awak tidak menutup aurat, ayah awak juga akan mendapat dosa walhal MUNGKIN dia sudah mencuba menasihati awak tetapi awak tidak mahu mendengar. tidakkah anda kasihankan ayah anda mendapat dosa kerana apa yang anda buat?

          saya hanya menegur. maaf jika tersinggung.

          0

          0
        • reply to nurell oh nurelle says:

          cik nurelle pun tak bertudung ek.?

          tak berdosa ke tu?

          sy sempat singgah blog cik nurelle..jgn mara

          0

          0
        • hola says:

          dd : tak blh ckp kubur masing2.. org yg cetek agama je akan ckp mcm tu.. ko mmg tak paham tanggung jwb sesama islam kot.. kita kena saling mengingati.. kalo tegur pun tak mampu.. kita kena guna hati dgn tidak meredhai apa yg die buat… aku doa kan semoga hati ko pun terbuka dgn mslh keruntuhan akhlak umat islam kerg ni.. sgt teruk key…

          0

          0
        • abang jawa says:

          abang rela berkongsi kubur dgn tiz..comey nya tiz

          0

          0
        • hothotheat says:

          takde y menarik pon tiz zkiah nh..muke biase² je=p

          0

          0
      • zani says:

        bukan kt bahu tpi kt siku..

        0

        0
    • Hakim Mahkamah Planet Kejora says:

      Kalau dah kene rogol nanti jangan bising-bising ye…

      0

      0
      • kucingemok says:

        masalahnyer…yg kena rogol bukan dia…sbb tu aku pantang betul ngan ayat2 “hak dia la nak seksi2″… kalau tak solat, tu hal ko ngan Allah… tp kalau ko sexy2 pastu ko jd idola & tatapan org, ko dah jd ‘hal msyrkt’… sbb orang2 yg sexy2 ni la yg menyebabkan lelaki2 x beriman terangsang, pastu xtau nak lepas kat sapa, last2 yg jd mangsa, adik/kakak sendiri, budak kecik yg balik skolah sensorg, ppuan betudung yg blk keje sensorg….

        0

        0
        • mmg aku setuju 100% dgn komen di atas….segala-galanya bermula dr pemakaian kite…agama dah tetap kena pakai mcm mane2…kite ikut jela….tu kewajipan…bukannya pilihan….tp sebelum kite kondem kaw2 kat para artis, same2lah kite tengok ahli keluarga kite dulu…tak g2?

          0

          0
    • conan says:

      korang yg laki2 ni x rasa ke macam nak londeh je kan baju dia ni?geram plak tengok

      0

      0
    • Dartz says:

      Nur Kasih?… Hypocrite act/show at it best.. A must watch for those peep who plan to get married but future in-law is a pious family. Can learn how to act to deceive those gullible parents. LOL

      0

      0
    • cik siti wan kuncup says:

      mungkin die mengharap akan diberi offer jadik duta lux pulak….kuikuikui

      0

      0
  2. itsnajwa says:

    ehhh muke die ade sikit sikit macam kim kardashian. hehe

    0

    0
    • aloy says:

      kim kardashian hidung kemek

      0

      0
    • Dajal Millenium says:

      KIM K?are you effing blind?her ass is very sekeping you call her kim k?puhhhleeezzzz…aku tak nampak apa istimewa budak tiz ni..she’s freaking average looking with average talent..

      0

      0
  3. Zarina says:

    Pakai bra la jugak, daripada tak pakai bra, pastu nampak breast cover terang2. Heh~

    0

    0
  4. donut_cute says:

    kalu bertutup dua2 bahu tu kan lagik cantik

    0

    0
  5. cikikara says:

    cantik..

    0

    0
  6. semut merah says:

    seksinya…

    0

    0
  7. mOon jOhari says:

    wOw…beading kat baju 2 cantek…

    0

    0
  8. rembulan says:

    dei .. !!! apa dah jadi heroin citer nurkasih ni .Mcm mempermainkan ugama je … pengarah klau nak buat citer islamik carilah pelakon yg bersopan … agar peminat tak menyampah …

    0

    0
    • Damak says:

      Skrg dh xde pelakon sopan dah,,yg pakai tudung ade je tp mane berminat nak pegang2 tgn walaupun dlm lakonan,,,so dia amek je pelakon biasa berlakon cte islamik,,hhuhu

      0

      0
    • bbplaza says:

      AMIK WARDINA OR FARAH ANUAR LAGIIIIII BAGUSSS

      0

      0
  9. Bull says:

    Sebenarnya, saya pun frust juga dengan minah ni.. Nampaknya, watak yang dia mainkan, tak memberi kesan kepada dia.. Takpelah, dah dia pilih jalan macam tu nak buat macamana.. Cuma amat-amat suka kalau dia pakai tudung sebab itulah yang paling wajib dan paling sesuai dengan dia, luaran ajelah.. Tapi kalau dia kaki clubbing ke, tak tau lah nak kata apa..

    0

    0
  10. aspire5580 says:

    ini dinamakan ekonomi dlm berpakaian..kang x tunjuk org x nampak…

    0

    0
  11. mem says:

    shanteeekkkknye baju dia..

    0

    0
  12. Kurus says:

    wow dah extension sket la bhgian idun… baru la tk distracting..

    0

    0
  13. Kurus says:

    dia ni tk bole gamba satu badan… nampak pendek..
    gamba setengah2 badan cantik

    sebena nyer ikut fesyen advice… baju setengah bahu sesuai utk bentuk badan cenih.. supaya pandangan mata teralih dari bahagian bahu yg penuh..dn nampak tirus..tp tulah jgn gamba kaki penuh…

    0

    0
    • Kurus says:

      contoh: kim kardashian.. yg dikutuk oleh paris hilton sebagai ‘standing donkey’… adeh…
      pastuh..habis2an kim kuruskan badan..ahaks

      0

      0
  14. Anabobo says:

    Ermm.nmpk pendek je dlm pic ni ! Haha
    dia nikn,rmai ckp xcntek pon.tp sweet.n putih.cuba klu dia htam…

    0

    0
  15. ss says:

    stim je llaki sbelah tu dduk sbelah tiz, tiz zaqyah mmng hot yaww

    0

    0
  16. Hana says:

    Sedih la tgk dia pakai baju mcm2 ni…kalau rase x sampai seru pn nk pakai tudung boleh jee cari baju yg sopan. Org kenal dia sbb watak yg dia bawak dlm drama nur kasih tapi sekurang-kurangnya jaga laa skit ati peminat2 awak yg kenal awk ngan watak nur aminah…ntah laaa tetiba jee cam confius ngan minah ni bila tgk blik drama tu bulan pose lepas rase cam hipokrik sngt…

    0

    0
  17. gadiscun says:

    xreti bergaya tullah…dh pendek pakai plak mcm tu…buruk tul,hilang trus keanggunan n xcun…dh mcm ayam hutan demam kuning plak…

    0

    0
  18. akulah says:

    Seriusssssssss bro! Ni ler awek paling fotogenik di abad ini. Mata….idung…bibir…pipi…mak aiiiihhhhh…klu korang tak caye…korang perati betul2….

    0

    0
  19. akulah says:

    Seriusssss bro…awek nih mmg perfect. Mata…bibir…pipi…rambut…leher…tengkuk…tak tau nak ckp pa lg dah…perfect….for most of u out there “DON’T JUDGE THE BOOK BY ITS COVER”

    0

    0
  20. kucingemok says:

    ha ah…hak dia nak seksi seksa, kubur masing2…tapi bumi ni kita dok sama2…pastu kita ramai2 kena bala…

    0

    0
  21. luqman hakim says:

    hurm….klau berlakon bukan main..cantik tapi kat luar..cantik gak but sedikit seksi..hehe

    0

    0
  22. luqman hakim says:

    hurm….tak suka la die!!
    sbb kat luar seksi.

    0

    0
  23. sabarrrrrrrrr says:

    cantik lagi bila bertudung…terselah kejelitaan dan terkesima kemanisannya….fesyen di atas tak cantik langsung dengan body dia….Muka jek lawa..tapi fesyen hancur…..kesian jadi hamba fesyen…

    0

    0
  24. usop kak limah says:

    si pendek…

    0

    0
  25. Mummy fashionable says:

    Alamak tiz nih…lain kali kalau nak pakai fesyen mcm ni, bra kena jenis licin melekap betul kat dada, baru la nampak natural…ni nampak pelik bila dipakai dgn kain mcm tu….nampak kesan bra…mcm pakai cup besar pulak…

    0

    0
    • jane says:

      ha tu la baru nak kata… nak bergaya tapi tak belajar abis.. kain baju satin… kena la pakai bra yg melekap.. ni pakai bra yg terjonjol nampak hodoh.. dia dah memang pendek pakai baju tak kena gaya nampak la kependekan nye….

      0

      0
  26. landax says:

    wah~tapi macam pelik je baju dia ni?x cantik sangat~

    0

    0
  27. cousin kak limah says:

    dia perasan cantik la tu nampak bahu dia..
    dia nak tunjuk bahu dia sorang je yg cantik
    kesian watak nur kasih tu dibawa oleh dia
    kalo pelakon yg sopan,lemah lembut,bertudung bawa watak nur kan lg best

    0

    0
  28. farabella says:

    Assalamualaikum,

    macam ni je la, apa kata kita semua doakan agar dia berubah ke arah yang lebih baik. islam penuh kelembutan, mungkin sekarang dia macam ni, mana tahu satu hari nanti Allah buka nur dalam hati dia, dia lebih baik dari kita. siapa tahu kan? Allah dah susun semua perkara dalam setiap manusia. kita sebagai manusia tak perlu mengaibkan orang dalam menegur. tegur itu boleh tapi ayat biarlah yang elok2 jugak. bukan untuk tiz zaqyah tapi untuk semua artis, especially yang perempuan. artis2 pun kena beringat, janganlah terlalu seksi, yang tengok ni pun terkait dengan dosa. dah lah tengok berdosa, lepas tu mengata pulak lagi lah tambah dosa. takut nanti benda tu berbalik pada kita pulak. nauzubillah.. ramai pelakon wanita berlakon dengan watak bertudung sekarang ni, tapi itu dalam drama atau filem saja. kita kdg2 tak boleh harap apa yang dia lakonkan dalam drama/filem sama dengan peribadi sebenar mereka. mudah-mudahan dia mendapat hidayah dan kita juga mendapat hidayah dari Allah S.W.T

    0

    0
  29. kak nab says:

    aish…kan bgs tiz ni pakai tudung betul2…gerenti makin cun..cam irma hasmie tu…ak ske gle kat irma tu..adik tiz..ikut kat irma ye..berubah ke arah kebaikan..hehe

    0

    0
  30. mysara says:

    The true colour of Tiz. Dah tak nampak dh Nur Aminah kt dia ni. Nama pun pelakon..

    0

    0
  31. ini buat ramai pak imam telioq nih..hahahahahahaha..

    0

    0
  32. gyulee gyuri says:

    kan lagi cantik kalau dia macam Nur KAsih tu…sejuk mata memandang….

    0

    0
  33. ntahapaapantah says:

    to all haters.. don’t hate her because of his dress.. one day if u become one of the ARTIS in m’sia.. u will be in the same position with all the ARTIS manners..

    0

    0
  34. emily says:

    i think she’s old enough and wise enough to decide what she wants to wear! Bugger off, please!

    0

    0
  35. ,,,,,,,,,, says:

    mcm cara pakai patung kat kamdar…xyah susah2 nk reka..selempang kain..jahit sikit or cucuk jarum bole..siap!

    0

    0
  36. Emily says:

    I think she’s old enough and wise enough to decide what she wants to wear and vice versa. Bugger off, please!

    0

    0
  37. jimmy says:

    Hilang mood nak tgk Nur Kasih.. Great publicity

    0

    0
  38. jimmy says:

    Hilang mood nak tgk Nur Kasih. Great publicity guys

    0

    0
  39. baby says:

    tiz sgt kuat merokok…..muka sweet gle…tapi perokok yg tegar

    0

    0
  40. getah sekerap says:

    Cam fesyen tok sami siam je aku tengok…..cuma lain kaler je…ahaksss..

    0

    0
  41. pok cin din sewel says:

    Apo ko pesen baju budak tiz nih…macam pesen selempang kain pelikat pok cik time turun sawah yo…

    0

    0
  42. Dajal Millenium says:

    Tiz, you are not that hot..not that i envy, but you’re average looking, average height, average talent and a little fashion sense, that’s it..in a few years time, you’ll be a has been coz of your bad attitude…

    0

    0
  43. Alahai says:

    Buruk bebenor aku tgk.. Secara ikhlas aku dah xde mood nk tgk Nur Kasih The Movie… Sorry 2 say artis2 skrg dah mcm xde moral…

    0

    0
  44. prof Handsome says:

    ni fesyen ahli Neraka–sekian–

    0

    0
  45. AKU says:

    cantik wajah dia

    0

    0
  46. Man says:

    TIZ YANG KATIK….MELAMPAU!!!!BAGI LEBIH BYK TEKANAN BUAT KAUM ADAM DI LUAR SNA….BERTAUBAT SBLUM TERLAMBAT ANDA JADI MANGASA ROGOL INSAN2 DI LUAR SNANAAA……

    0

    0
  47. cath zee says:

    aku rase bile abg nara pos2 mende camni rmai la manusia ngutuk..cr la berita best2 sikit selain dr fesyen2 baju yg xbape nk best ne..ples abg nara..ni bkn mrh tp bosan tgk org kutuk2

    0

    0
  48. LoLyat says:

    tizz gebu derr

    0

    0
  49. jantung_pisang says:

    sombong minah ni…mcm la popular sangat…wekkk……

    0

    0
  50. BOB says:

    bukan cantik pun baju tuh..x kemas langsung..huru hara je aku nengok..

    0

    0
  51. lolz says:

    aku ase tiz ni bese2 aje…kalo nk kre yg kt msia ni yg tol2 cntik..mcm erra fazira….rita rudaini….tanpa make up pon dowg cantik..xla pki seksi seksa sgt kn…huhu

    0

    0
  52. mira says:

    tweet tiz penuh dengan ayat2 english, tapi kadang ssh nak fahamkan apa dia tulis. adakah english yg digunakan terlalu tinggi gaya bahasa nya, atau aku yg xfaham? hahaha..

    0

    0
  53. awan-fantasia.blogspot.com/2011/05/basikal-terunik-dunia-part-2.html says:

    Tiz2..rsanya jadi retissss dapat duit banyak….takkan xcukup duit kot nak beli baju yg cukup kain..xpayah la nak tiru barat..depa bukan ISlam….Tiz Islam,kan?Cara ISlam la…..nak kata bengong boleh nie ^_^

    0

    0
  54. cici nana says:

    mak ayah pun merokok minum arak..cam ne anak x ikut…

    0

    0
  55. refelsia says:

    Jika nak berpakaian seperti itu janganlah membawa watak di dalam filem nur kasih..kurang sesuai….nampak sangat sikap hipokrit secara terangan…..tutup litop dalam filem tapi personal bukan sebenar….ramai lagi artis yang boleh di tukarkan dalam watak tu…..

    0

    0
  56. mata kejora says:

    ceh aku tengok tak ada selera pun.

    0

    0
  57. Tiz hanya cantik kalau bertudung, pakaian macam tu tak sesuai tambah warna macam tu,kalau tinggi renjung baru cantik.

    0

    0
  58. laut tohor says:

    tiz lamo xjupo demo…kelas demo loning jd artis doh tp xdop pitih ko nk beli kain??sapa paka baju hk reject je??

    0

    0
  59. Do you prefer me sending you a chat or email instead in case I need to ask something from you?

    0

    0
  60. lya says:

    lakonan dn life dia mmg xsma.dh nmanya plakon jdi korng mna dpt ckap apa.dia blakon tak smestinya d luar lokasi pn plu ikut gaya dlm movie tu. . . hapra lah yg mgutuk dia nie. .smua artis pun sma cam dia jugak la dlm movie lain tpi life sbna mmg la tak sma.

    0

    0