Written by AbangNara | June 18th, 2009

ella

Ratu Rock Malaysia, Ella bagi kami memang Ratu Rock yang sebenar. Lagu Ella memang semua tangkap rock cintan baik punya. Kami yang membesar dengan mendengar lagu Ella memang tabik 100% kat Ella yang maintain suara best dari dulu sampai sekarang.

Tapi cian jugak tengok si Ella nie. Tak kawin-kawin sampai sekarang. Takkanlah tak ada orang yang berkenan kat dia. Suara dah best, duit pun ada, muka pun cun jugak. Takkan pernah putus cinta sampai sekarang tak lupa-lupa lagi kot?

Layan lagi gambar terbaru dan terkini Ella, Ratu Rock Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Sedih hati kami tengok iklan Inspirasi TV3 bila ada seorang artis lelaki cakap terima kasih kepada TV3 kerana banyak bagi rezeki kat dia. Nak amik hati TV3 pun janganlah sampai wat ayat bodoh tahap macam tue. Wat malu jer. Rezeki tue bukan TV3 yang kasik cik abang oi ~~

ella

ella

ella

Baca Yang Ini Pulak:-

131 responses to (GAMBAR)Terkini Ella, Ratu Rock Malaysia

  1. DelimaSaraa says:

    aku no.1

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak says:

      ni mcm tajuk movie jerk…hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      muka awek pic pertama sebelah ella tu cam nak berak…berak batu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak says:

        hahaha…ko ni sara, x baik tau…nti kena minta maap dgn makcik tuuu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku cakap jer….dia terlebih feel..tu jd cam gitu kot…astaghfirllah, celupar betul mulut aku ni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • acuz says:

        delima saraa..x baik ler kutuk org cm tu…malu ler dia…
        da tu…publish lak…all the wolrd can read what u have done…
        cuba kalo org lain buat cm ni kt kita…tepuk dada tnya hati…apa rasa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. DelimaSaraa says:

    kenapalah minah ni tak kawin2….kawin kan tuntutan agama…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • Akak says:

      dia x jumpa jodoh yg sesuai lg…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • DelimaSaraa says:

        jodoh ditangan Tuhan…usaha memang perlu ada namun perlu ada batasnya dalam kita berusaha mencari pasangan yang sesuai. usaha+doa+tawakkal kepada Allah s.w.t. adalah jalan yang paling baik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      “Sedih hati kami tengok iklan Inspirasi TV3 bila ada seorang artis lelaki cakap terima kasih kepada TV3 kerana banyak bagi rezeki kat dia”

      ayat kak nara ni cam ayat apek kot….cam pernah dgr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • admin says:

        hehe.tgk la iklan tv3 tue malam nie..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • futurelawyer says:

          ala,saper artis lelaki tuh wei….aku takder kat Msia lar skang,bgtau lar saper….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. aries_april says:

    zed zaidi kot akak…
    dia la laki time iklan tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. aries_april says:

    zed zaidi ckap kot….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. jed hijau says:

    aku mmg minat kat ella…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Akak says:

    ella ni dulu top mcm siti la skrg2 ni…. betul x nara?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • admin says:

      lagi top dari siti rasanya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        aku ingat lagi masa live konsert 30110 tahun1992….

        masa tu aku sekolah lagi….nak pegi tak boleh…dengar org cakap best gilerrrrrr…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. glory...glory man utd says:

    salam…………
    hai sume….
    wazzup wazzup…………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    aries mnt gak la kat dia…
    kcil molek jer dia ni…
    aries jmpa time dia dtng jomheboh kat png…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tp suara dia cam gedikkk sikit

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        dia mmg gedikkk sikit….

        tapi komitmen dan kuat keje dia tu buatkan orang tak nampak ke’gedikk’kannya…

        ella kan org Klang…

        dulu2 hampir2 nak kawen ngan Rashid Sidek pemain badminton tu…tapi tak jadi….mungkin ella pikir 10x nak kawen rashid kot…takut asyik kena rewang kenduriiii aje…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. delimajelita says:

    komen utk ella: minah ni mmg maintain dr segala segi, badan, suara,prestasi, gossip…etc, aku mmg minat gile ko mu..;)

    lari topic:woi saraa ..tiket ko kul bape mlm ni?? kwn2 aku pesan tudung bawal kat ko…ko gi tak wakaf che yeh?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. jojio says:

    Rambut dia cantek…hihihi….yadaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. aries_april says:

    manja….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      macam AA la manja… :-)

      ella ni kawin jer lah dengan anuar zain
      duit sama banyak. nak balik kpg pun x jauh.
      klang-shah alam.. klang-shah alam..

      sapa2 terserempak ngan ella kawurang ckp jek gitu?
      memula tanya bila nak kawen? minah ni musti memalu… haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. aries_april says:

    delima jelita…
    ko nk b/band CELCOM KER?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      aries kau dah dapat tak email aku hantar kat kau semalam…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        aries..a-a..delima tgh cari broadband…knapa??ada yg murh2 tak??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. lilies says:

    oh my beloved sis…lalalala~~~ cnteknyer…=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. trAnsForMers says:

    hallo…aku msuk dh ni….
    hai ella apsal ko x kawin…
    apa kate aku pinang ko tuk jadi bini no 2 bapak aku..he he he….shhhh karang mak aku tau mmpos aku…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. trAnsForMers says:

    tul ke gambar aku xtkar lg?still ekor jaws…aku dh lama tukar gmbar len … kat laptop aku pun dh gmbar optimus prime…eee mushkil2 aku dbuatnya….
    Hai AA arini lunch kat ane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Dah tukar la trans..optimus prime ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsForMers says:

        2lah pasal nape lak si catalina kata dia masih nmpak ekor jaws lg…
        Assalamuaikum k.su dh mnum ptg ke?…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Tengah minum la ni..
          sambil kunyah kerepek ubi..
          ekau nak ko?
          Bulih Kak Su online kan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          ayoai den tongah lapa ni…
          manolh omak den x buek sarapan potang ko….
          “omak tak buek sarapan ko…kak su dh makan kerepek ubi dh ni…den takdo makan apo2 ko”
          omak den jawab”mengado2lah kau tu dh tuo2 pun nak omak yo yg buek apo2…ekau bueklah sndiri den banyak kojo ni”…
          sodih den ndongar er…hu hu hu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          padan muko kau…dah tuo tapi ngado2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          dah dikato er anak omak….
          bilo den kobaan yg den anak manjo omak mato abah den terjogheir kluar dh mcm nk di tolan er den ni…
          mulolh abah den mmbebel kojo maleh tau semuo er nk di anta ke lutut…
          walaupun cam 2 den tau abah denlh yg trbest….
          ABAH SELAMAT HARI BAPA…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          esok2 kalau omak abah tu dah tuo tak berdayo…jangan dilupoan lak ….ingek posan omak abah tu…

          manolah tau..kot2 dapek lak laki kayo macam datok k…

          tapi den tau ekau budak baik…..

          oklah yo den nak layan lagu kasawari toguh ni…sodap botul lagu eeehhh… bye…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Darkshed says:

    Ella ni dlu bnyak gosip ngan rocker2 zman 80’an..dlu msa zman battle of the band(BOTB) Ella ni bercinta dgn Man Rani (basisit kumpulan Sofea/SYJ)..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Tak ingat la dark..tapi die penah tunang ngan sape tu..
      ishh..tak ingat plk..cam bukan melayu la..
      sape erk..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jerneh says:

        apa la kak su…
        dengan ray la chinese rasanye..
        dlm 1st album dia pengemis cinta ada
        rasanye tulis nama ray dlm tuh.. gi cari cd or kaset pengemis cinta versi 1988

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. glory...glory man utd says:

    aduyaiiiii
    bosan arrr hr nie

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Napa lak bosan ni..

      Ni mesti tak jumpa ..er..makwe ke pakwe..ni..

      er..tumpang tanya sket..glory ni..jatae ko tino?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. nekounam says:

    kesian kat makcik tue..die teringin sgt nk jd artis..
    tp aku tgk dier lain mcm jerr..
    entah2 menangis kot..hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. kuntilanak says:

    cian ella xkawin2 lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Tak ada jodoh lagi nak bt cam ner?

      Klu imej rock mungkin susah sket nak dpt pasangan yg sesuai..Maksud Kak Su..
      org nak berkenan ….dah imej rock kan..

      Datuk2 ke..ahli perniagaan..kecuali klu dia berhenti nyanyi..esh..tak tau la..
      itu pendapat Kak Su je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsForMers says:

        hmm tol gak 2…
        lgipun dia ni cuma ngada2 tp klau brgambar xde ar nmpk kulit bnyak2….lurah pun x nmpk…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Ha’ah..comel ye..
          biar pn dah 40’s..

          Tapi ada seklai tu Kak Su tak blh lupa..kecewa pn ada..bab Kak Su minat gak ngan dia ni..

          Tahun bile tak ingat..dia wat konset..nampak seluar dlm..aduh..sedih tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          ala baru suar dlm.. belum nampak segitige bermuda kak su.. hihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          nasib bek dia pakai seluar dlm….kalau xpakai?jeng jeng jeng…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LANUNcetakrompak says:

          mungkin die takde lurah kot?? keokeokeokeoo… jahatnyer aku niii.. ampunnkann lanunnn yerr

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Kak Su says:

    Tu jerneh..time tu cam betul je dia..

    nyanyi sambil berbaring…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      eh..salah ayat tak lengkap plk..time tu cam tak betul je dia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsForMers says:

        tapi dia ni kalau nyanyi mmg selalu cam x betul…
        bila org ckp dia lalok nk marah la plak….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • jerneh says:

        kak su kalu pasan sejak dari itu la jadi gedik manja gitu..
        b4 x pun… apa apa pun still rawkkkk

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  21. Kak Su says:

    Sian la..pepepun..Kak Su doakan semoga dia akan bertemu jodoh
    dengan org yg baik yg dpt membimbing dia…
    dan menyayanginya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. chikikio says:

    aku minat giler la kat ella ni dr dulu sampai laaa ni…tp kekadang aku geli gak ngn perangai die yang manja2 ni…masa dulu kira ok la gak..tp bila dah dekat separuh abad ni…..eeeeeeiii..maleh nak kate la…bab kawin plak…aku ingt……sure penyakit keturunan la ni….sebab akak die si jojie tu pn tak kawin lg……aku ingat la….sian….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  23. Kak Su says:

    Eh..Saraa..nok kelik kelate ko male ni?

    Hati2 dale perjalane..

    Klu saraa nok gi wakaf che yeh..jange lupo belikae ko Kak Su buah pauh mok itae ngan siku raja..he..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      kak su pandai tak makan sotong sumbat….

      alah…dalam sotong tu pulut..pastu dikukus..pastu makan ngan kuah bubur…

      sedap ke kak su…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        Penah..nape nak bagi Kak Su ke?

        Meh lah tak payah Kak Su masak lauk malam ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        aku penah mkn…hehehe…myibuk jer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          engkau budak2 makan jari je..he..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          erm…. :-(

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          sedap ke….

          aku bukan nak kondemkan makanan org kelantan..minta maaf ye kalau terkasar…

          tapi…macamana rasanye…

          bukannya apa..bebudak tempat keje lama aku dulu selalu bawa..tapi…aku tolak..bukan eksen..tapi..tak boleh masuk laaa…kalau nasi kerabu tu…2 bungkus pun tak cukup..

          sekarang nipun diaorg rajin hantar kat aku walaupun aku dah berenti keje..org kelantan mmg baik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. eclipse says:

    pandai…pandai…aku penah mkn…hehe…myibuk jer kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. eclipse says:

    blk dlu la…
    bye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Kak Su says:

    Ooo.pasal tu..ok gak sedap..kelantan byk makanan sedap2..ko penah dgr gelembung boya…

    ni pn sedap gak..paling Kak Su suke..akok..he..

    tapi manis2 belaka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Kak Su says:

    Kuih-muihnye sedap..cam limpat tikam, badak berendam..taik itik..he…

    nasi kerabu tu biasa la…ayam percik..em…

    tapi Kak Su tak boleh nak makan mee rojak kat situ..sbb manisss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      lompat tikam..lagi Kak Su suke..pulut durian..

      lagi gulai daging mumban nyor..sedap sangat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        Eh..ni Kak Su ckp sorang2 ke ni..
        ish..sampai ati tu la korang ni..

        trans..omak ekau dah panggil ko?

        Jed dah pernah pegi Kelantan ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          semua negeri kat malaysia aku dah pegi…

          tapi…kelantan, sabah dan serawak je aku belum pegi…

          aku ada kawan org kelantan yang bapa dia bomoh siam..namanya eh sau..anaknya dah masuk islam , nama muhd ikhwan (dulu: ah som).sama keje ngan aku dulu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          aq lak dh pegi sume lam mesia ni
          sabah. swk jek lum..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • megatron says:

          wooo…bomoh siam… Ko tak tanya ape pengalaman bapak dia tu?? Mesti macam2 ada…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsForMers says:

          sorry ar k.su tadi trans isi tombolok jap (makan)…
          dh kena sound ngan JH…konolah rajin2…
          sume dh cau trans pun nk cau jap ar…
          bye jmpa mlm nnti erk….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Kak Su says:

    Ish..jumpa mlm nanti la…
    nak gi masak….bye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. pawang baik says:

    banyak betul ulasan kat cni. kawe minat jugok nga ella tapi dok la sapa mace mok cik tu. kalu nok make nasik sedap ambik budu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. trAnsForMers says:

    hello genk..
    check this space…
    http://lnk.ms/057hg
    asal la indon nih trok sgt..
    kebengapan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. yoon eun hyi says:

    tidurlah …
    dah pukul 10.00…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. LANUNcetakrompak says:

    uikk apsal kat news pasal ella banyak keluar tajuk makanan kelantan nehh?? nggak paham siiiiiiiiiihh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. bangiperdana says:

    salam,

    ah sudah kak su dah cakap kelate dah….org kelate nie comel2 aku ingat…yang putih ..putih giler…lagi2 org pasir Mas…

    Ella…atau El….mmg kecian sampai la nie tak kahwin2 …belum jodoh la tu….

    Cuma kalau kawin nanti…cuba2lah dapatkan anak cepat2…umur dah lanjut tu….nanti takut ada masaalah time pregnant dan komplikasi tatkala nak deliver…

    Anyway aku rindu suara manjamu Ella….aku tak boleh bayangkan keromantikkan mu Ella….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. trAnsForMers says:

    assalamualaikum….
    selamat pagi…
    ha ha ha aku dh tahu jantan mana yg bodoh sgt kata tv3 bagi dia rezeki 2….laki siti nordiana…
    mmg bangang tul dr aku kecik smpi dh tua bangka ni x prnah aku dgr mk bapak aku ckp rezeki org yg bagi semuanya akn kata rezeki allah yg bagi…
    apek kdai runcit blkg umah aku pun pandai ckp” ini hali ar saya ada ong itu tuhan kasi saya ong”..
    nk ckp x reti nk pikir dulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • megatron says:

      Terlepas cakap la tu. Dia pikir bila kata macam tu, lepas ni TV3 bagi dia rezeki mencurah-curah ke ladang gandum agaknye…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      hah…lawak..kan kita dah biasa ucap “alhamdulillah”..
      dia tak tau makna ke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aries_april says:

    slmt pg…
    hai geng…
    salam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. megatron says:

    Ellaaa….. You’re rock forever and everrrr…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. megatron says:

    Ella, keep it up!!

    Meh join aku tengok megatron beraksi 24hb ni. Then, ko nyanyi lagu gemilang kat dalam panggung tu. Konfem gempak, bebbb…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. badboy says:

    mungkin dia ada sejarah silam yg tak dapat dilupakan..biar la dia..mungkin dia bahagian ngan cara hidup dia skrg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. conan says:

    yabedabedoo….ak first upenye!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. pening says:

    bilela agknye c Ella ni nk kawin….kmpunanla aku nk mkn ns mnyk dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. mizazone says:

    skang muka da smkin cantek…. hdung pon da mancung blk. tp bila agknya ella nak berubah menjadi seorng istri ??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. bawang putih says:

    ella ratu rock….cayalah ella……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. miebahau says:

    aku minat gila kat ella nie…. ella you still the best… xmungkin ada pengganti ratu rock malaysia…. 1 satunya ella… caya la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kings says:

    yang ni aku suka tengok muke dia?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ana says:

    saye peminat no 1 ella mak saye pon minat……..ha ha ha ha ha …………………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. dELabOJEy says:

    Aku admire gle r kt kak Ella ni…Young 4Ever laa, pe secret ek????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. yin says:

    ella…i luv u………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. porno izle says:

    Just to let you know… your website looks extremely strange in Mozilla on a Mac

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. mat lombong says:

    ella …. I AM STIIL LOVE YOU FOREVER …..BILA NAK BUAT KONSERT LAGI…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. A pal regarding my service endorsed me personally to have a look at internet website couple of weeks earlier, for the reason that both of you enjoy the same aubjects so i must let you know I’m genuinely fascinated.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0