Written by AbangNara | June 18th, 2009

ella

Ratu Rock Malaysia, Ella bagi kami memang Ratu Rock yang sebenar. Lagu Ella memang semua tangkap rock cintan baik punya. Kami yang membesar dengan mendengar lagu Ella memang tabik 100% kat Ella yang maintain suara best dari dulu sampai sekarang.

Tapi cian jugak tengok si Ella nie. Tak kawin-kawin sampai sekarang. Takkanlah tak ada orang yang berkenan kat dia. Suara dah best, duit pun ada, muka pun cun jugak. Takkan pernah putus cinta sampai sekarang tak lupa-lupa lagi kot?

Layan lagi gambar terbaru dan terkini Ella, Ratu Rock Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Sedih hati kami tengok iklan Inspirasi TV3 bila ada seorang artis lelaki cakap terima kasih kepada TV3 kerana banyak bagi rezeki kat dia. Nak amik hati TV3 pun janganlah sampai wat ayat bodoh tahap macam tue. Wat malu jer. Rezeki tue bukan TV3 yang kasik cik abang oi ~~

ella

ella

ella

131 responses to (GAMBAR)Terkini Ella, Ratu Rock Malaysia

  1. DelimaSaraa says:

    aku no.1

    0
    0
  2. DelimaSaraa says:

    kenapalah minah ni tak kawin2….kawin kan tuntutan agama…..

    0
    0
    • Akak says:

      dia x jumpa jodoh yg sesuai lg…

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        jodoh ditangan Tuhan…usaha memang perlu ada namun perlu ada batasnya dalam kita berusaha mencari pasangan yang sesuai. usaha+doa+tawakkal kepada Allah s.w.t. adalah jalan yang paling baik.

        0
        0
    • DelimaSaraa says:

      “Sedih hati kami tengok iklan Inspirasi TV3 bila ada seorang artis lelaki cakap terima kasih kepada TV3 kerana banyak bagi rezeki kat dia”

      ayat kak nara ni cam ayat apek kot….cam pernah dgr

      0
      0
  3. aries_april says:

    zed zaidi kot akak…
    dia la laki time iklan tu…

    0
    0
  4. aries_april says:

    zed zaidi ckap kot….

    0
    0
  5. jed hijau says:

    aku mmg minat kat ella…

    0
    0
  6. Akak says:

    ella ni dulu top mcm siti la skrg2 ni…. betul x nara?

    0
    0
    • admin says:

      lagi top dari siti rasanya

      0
      0
      • jed hijau says:

        aku ingat lagi masa live konsert 30110 tahun1992….

        masa tu aku sekolah lagi….nak pegi tak boleh…dengar org cakap best gilerrrrrr…..

        0
        0
  7. glory...glory man utd says:

    salam…………
    hai sume….
    wazzup wazzup…………..

    0
    0
  8. aries_april says:

    aries mnt gak la kat dia…
    kcil molek jer dia ni…
    aries jmpa time dia dtng jomheboh kat png…

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      tp suara dia cam gedikkk sikit

      0
      0
      • jed hijau says:

        dia mmg gedikkk sikit….

        tapi komitmen dan kuat keje dia tu buatkan orang tak nampak ke’gedikk’kannya…

        ella kan org Klang…

        dulu2 hampir2 nak kawen ngan Rashid Sidek pemain badminton tu…tapi tak jadi….mungkin ella pikir 10x nak kawen rashid kot…takut asyik kena rewang kenduriiii aje…

        0
        0
  9. delimajelita says:

    komen utk ella: minah ni mmg maintain dr segala segi, badan, suara,prestasi, gossip…etc, aku mmg minat gile ko mu..;)

    lari topic:woi saraa ..tiket ko kul bape mlm ni?? kwn2 aku pesan tudung bawal kat ko…ko gi tak wakaf che yeh?

    0
    0
  10. jojio says:

    Rambut dia cantek…hihihi….yadaaa…

    0
    0
  11. aries_april says:

    manja….

    0
    0
    • jerneh says:

      macam AA la manja… :-)

      ella ni kawin jer lah dengan anuar zain
      duit sama banyak. nak balik kpg pun x jauh.
      klang-shah alam.. klang-shah alam..

      sapa2 terserempak ngan ella kawurang ckp jek gitu?
      memula tanya bila nak kawen? minah ni musti memalu… haha

      0
      0
  12. aries_april says:

    delima jelita…
    ko nk b/band CELCOM KER?

    0
    0
  13. lilies says:

    oh my beloved sis…lalalala~~~ cnteknyer…=)

    0
    0
  14. trAnsForMers says:

    hallo…aku msuk dh ni….
    hai ella apsal ko x kawin…
    apa kate aku pinang ko tuk jadi bini no 2 bapak aku..he he he….shhhh karang mak aku tau mmpos aku…..

    0
    0
  15. trAnsForMers says:

    tul ke gambar aku xtkar lg?still ekor jaws…aku dh lama tukar gmbar len … kat laptop aku pun dh gmbar optimus prime…eee mushkil2 aku dbuatnya….
    Hai AA arini lunch kat ane?

    0
    0
    • Kak Su says:

      Dah tukar la trans..optimus prime ni..

      0
      0
      • trAnsForMers says:

        2lah pasal nape lak si catalina kata dia masih nmpak ekor jaws lg…
        Assalamuaikum k.su dh mnum ptg ke?…

        0
        0
        • Kak Su says:

          Tengah minum la ni..
          sambil kunyah kerepek ubi..
          ekau nak ko?
          Bulih Kak Su online kan

          0
          0
        • trAnsForMers says:

          ayoai den tongah lapa ni…
          manolh omak den x buek sarapan potang ko….
          “omak tak buek sarapan ko…kak su dh makan kerepek ubi dh ni…den takdo makan apo2 ko”
          omak den jawab”mengado2lah kau tu dh tuo2 pun nak omak yo yg buek apo2…ekau bueklah sndiri den banyak kojo ni”…
          sodih den ndongar er…hu hu hu….

          0
          0
        • jed hijau says:

          padan muko kau…dah tuo tapi ngado2…

          0
          0
        • trAnsForMers says:

          dah dikato er anak omak….
          bilo den kobaan yg den anak manjo omak mato abah den terjogheir kluar dh mcm nk di tolan er den ni…
          mulolh abah den mmbebel kojo maleh tau semuo er nk di anta ke lutut…
          walaupun cam 2 den tau abah denlh yg trbest….
          ABAH SELAMAT HARI BAPA…..

          0
          0
        • jed hijau says:

          esok2 kalau omak abah tu dah tuo tak berdayo…jangan dilupoan lak ….ingek posan omak abah tu…

          manolah tau..kot2 dapek lak laki kayo macam datok k…

          tapi den tau ekau budak baik…..

          oklah yo den nak layan lagu kasawari toguh ni…sodap botul lagu eeehhh… bye…

          0
          0
  16. Darkshed says:

    Ella ni dlu bnyak gosip ngan rocker2 zman 80’an..dlu msa zman battle of the band(BOTB) Ella ni bercinta dgn Man Rani (basisit kumpulan Sofea/SYJ)..

    0
    0
    • Kak Su says:

      Tak ingat la dark..tapi die penah tunang ngan sape tu..
      ishh..tak ingat plk..cam bukan melayu la..
      sape erk..

      0
      0
      • jerneh says:

        apa la kak su…
        dengan ray la chinese rasanye..
        dlm 1st album dia pengemis cinta ada
        rasanye tulis nama ray dlm tuh.. gi cari cd or kaset pengemis cinta versi 1988

        0
        0
  17. glory...glory man utd says:

    aduyaiiiii
    bosan arrr hr nie

    0
    0
    • Kak Su says:

      Napa lak bosan ni..

      Ni mesti tak jumpa ..er..makwe ke pakwe..ni..

      er..tumpang tanya sket..glory ni..jatae ko tino?

      0
      0
  18. nekounam says:

    kesian kat makcik tue..die teringin sgt nk jd artis..
    tp aku tgk dier lain mcm jerr..
    entah2 menangis kot..hehehe…

    0
    0
  19. kuntilanak says:

    cian ella xkawin2 lagi…

    0
    0
    • Kak Su says:

      Tak ada jodoh lagi nak bt cam ner?

      Klu imej rock mungkin susah sket nak dpt pasangan yg sesuai..Maksud Kak Su..
      org nak berkenan ….dah imej rock kan..

      Datuk2 ke..ahli perniagaan..kecuali klu dia berhenti nyanyi..esh..tak tau la..
      itu pendapat Kak Su je..

      0
      0
      • trAnsForMers says:

        hmm tol gak 2…
        lgipun dia ni cuma ngada2 tp klau brgambar xde ar nmpk kulit bnyak2….lurah pun x nmpk…..

        0
        0
        • Kak Su says:

          Ha’ah..comel ye..
          biar pn dah 40’s..

          Tapi ada seklai tu Kak Su tak blh lupa..kecewa pn ada..bab Kak Su minat gak ngan dia ni..

          Tahun bile tak ingat..dia wat konset..nampak seluar dlm..aduh..sedih tu..

          0
          0
        • jerneh says:

          ala baru suar dlm.. belum nampak segitige bermuda kak su.. hihihi

          0
          0
        • trAnsForMers says:

          nasib bek dia pakai seluar dlm….kalau xpakai?jeng jeng jeng…

          0
          0
        • LANUNcetakrompak says:

          mungkin die takde lurah kot?? keokeokeokeoo… jahatnyer aku niii.. ampunnkann lanunnn yerr

          0
          0
  20. Kak Su says:

    Tu jerneh..time tu cam betul je dia..

    nyanyi sambil berbaring…

    0
    0
  21. Kak Su says:

    Sian la..pepepun..Kak Su doakan semoga dia akan bertemu jodoh
    dengan org yg baik yg dpt membimbing dia…
    dan menyayanginya…

    0
    0
  22. chikikio says:

    aku minat giler la kat ella ni dr dulu sampai laaa ni…tp kekadang aku geli gak ngn perangai die yang manja2 ni…masa dulu kira ok la gak..tp bila dah dekat separuh abad ni…..eeeeeeiii..maleh nak kate la…bab kawin plak…aku ingt……sure penyakit keturunan la ni….sebab akak die si jojie tu pn tak kawin lg……aku ingat la….sian….

    0
    0
  23. Kak Su says:

    Eh..Saraa..nok kelik kelate ko male ni?

    Hati2 dale perjalane..

    Klu saraa nok gi wakaf che yeh..jange lupo belikae ko Kak Su buah pauh mok itae ngan siku raja..he..

    0
    0
    • jed hijau says:

      kak su pandai tak makan sotong sumbat….

      alah…dalam sotong tu pulut..pastu dikukus..pastu makan ngan kuah bubur…

      sedap ke kak su…

      0
      0
      • Kak Su says:

        Penah..nape nak bagi Kak Su ke?

        Meh lah tak payah Kak Su masak lauk malam ni

        0
        0
      • eclipse says:

        aku penah mkn…hehehe…myibuk jer…

        0
        0
        • Kak Su says:

          engkau budak2 makan jari je..he..

          0
          0
        • eclipse says:

          erm…. :-(

          0
          0
        • jed hijau says:

          sedap ke….

          aku bukan nak kondemkan makanan org kelantan..minta maaf ye kalau terkasar…

          tapi…macamana rasanye…

          bukannya apa..bebudak tempat keje lama aku dulu selalu bawa..tapi…aku tolak..bukan eksen..tapi..tak boleh masuk laaa…kalau nasi kerabu tu…2 bungkus pun tak cukup..

          sekarang nipun diaorg rajin hantar kat aku walaupun aku dah berenti keje..org kelantan mmg baik…

          0
          0
  24. eclipse says:

    pandai…pandai…aku penah mkn…hehe…myibuk jer kan?

    0
    0
  25. eclipse says:

    blk dlu la…
    bye…

    0
    0
  26. Kak Su says:

    Ooo.pasal tu..ok gak sedap..kelantan byk makanan sedap2..ko penah dgr gelembung boya…

    ni pn sedap gak..paling Kak Su suke..akok..he..

    tapi manis2 belaka…

    0
    0
  27. Kak Su says:

    Kuih-muihnye sedap..cam limpat tikam, badak berendam..taik itik..he…

    nasi kerabu tu biasa la…ayam percik..em…

    tapi Kak Su tak boleh nak makan mee rojak kat situ..sbb manisss…

    0
    0
    • Kak Su says:

      lompat tikam..lagi Kak Su suke..pulut durian..

      lagi gulai daging mumban nyor..sedap sangat..

      0
      0
      • Kak Su says:

        Eh..ni Kak Su ckp sorang2 ke ni..
        ish..sampai ati tu la korang ni..

        trans..omak ekau dah panggil ko?

        Jed dah pernah pegi Kelantan ke?

        0
        0
        • jed hijau says:

          semua negeri kat malaysia aku dah pegi…

          tapi…kelantan, sabah dan serawak je aku belum pegi…

          aku ada kawan org kelantan yang bapa dia bomoh siam..namanya eh sau..anaknya dah masuk islam , nama muhd ikhwan (dulu: ah som).sama keje ngan aku dulu

          0
          0
        • jerneh says:

          aq lak dh pegi sume lam mesia ni
          sabah. swk jek lum..

          0
          0
        • megatron says:

          wooo…bomoh siam… Ko tak tanya ape pengalaman bapak dia tu?? Mesti macam2 ada…

          0
          0
        • trAnsForMers says:

          sorry ar k.su tadi trans isi tombolok jap (makan)…
          dh kena sound ngan JH…konolah rajin2…
          sume dh cau trans pun nk cau jap ar…
          bye jmpa mlm nnti erk….

          0
          0
  28. Kak Su says:

    Ish..jumpa mlm nanti la…
    nak gi masak….bye..

    0
    0
  29. pawang baik says:

    banyak betul ulasan kat cni. kawe minat jugok nga ella tapi dok la sapa mace mok cik tu. kalu nok make nasik sedap ambik budu

    0
    0
  30. trAnsForMers says:

    hello genk..
    check this space…
    http://lnk.ms/057hg
    asal la indon nih trok sgt..
    kebengapan..

    0
    0
  31. yoon eun hyi says:

    tidurlah …
    dah pukul 10.00…….

    0
    0
  32. LANUNcetakrompak says:

    uikk apsal kat news pasal ella banyak keluar tajuk makanan kelantan nehh?? nggak paham siiiiiiiiiihh

    0
    0
  33. bangiperdana says:

    salam,

    ah sudah kak su dah cakap kelate dah….org kelate nie comel2 aku ingat…yang putih ..putih giler…lagi2 org pasir Mas…

    Ella…atau El….mmg kecian sampai la nie tak kahwin2 …belum jodoh la tu….

    Cuma kalau kawin nanti…cuba2lah dapatkan anak cepat2…umur dah lanjut tu….nanti takut ada masaalah time pregnant dan komplikasi tatkala nak deliver…

    Anyway aku rindu suara manjamu Ella….aku tak boleh bayangkan keromantikkan mu Ella….

    0
    0
  34. trAnsForMers says:

    assalamualaikum….
    selamat pagi…
    ha ha ha aku dh tahu jantan mana yg bodoh sgt kata tv3 bagi dia rezeki 2….laki siti nordiana…
    mmg bangang tul dr aku kecik smpi dh tua bangka ni x prnah aku dgr mk bapak aku ckp rezeki org yg bagi semuanya akn kata rezeki allah yg bagi…
    apek kdai runcit blkg umah aku pun pandai ckp” ini hali ar saya ada ong itu tuhan kasi saya ong”..
    nk ckp x reti nk pikir dulu

    0
    0
  35. aries_april says:

    slmt pg…
    hai geng…
    salam…

    0
    0
  36. megatron says:

    Ellaaa….. You’re rock forever and everrrr…!!

    0
    0
  37. megatron says:

    Ella, keep it up!!

    Meh join aku tengok megatron beraksi 24hb ni. Then, ko nyanyi lagu gemilang kat dalam panggung tu. Konfem gempak, bebbb…!!

    0
    0
  38. badboy says:

    mungkin dia ada sejarah silam yg tak dapat dilupakan..biar la dia..mungkin dia bahagian ngan cara hidup dia skrg

    0
    0
  39. conan says:

    yabedabedoo….ak first upenye!!

    0
    0
  40. pening says:

    bilela agknye c Ella ni nk kawin….kmpunanla aku nk mkn ns mnyk dia…

    0
    0
  41. mizazone says:

    skang muka da smkin cantek…. hdung pon da mancung blk. tp bila agknya ella nak berubah menjadi seorng istri ??

    0
    0
  42. bawang putih says:

    ella ratu rock….cayalah ella……….

    0
    0
  43. miebahau says:

    aku minat gila kat ella nie…. ella you still the best… xmungkin ada pengganti ratu rock malaysia…. 1 satunya ella… caya la

    0
    0
  44. kings says:

    yang ni aku suka tengok muke dia?

    0
    0
  45. ana says:

    saye peminat no 1 ella mak saye pon minat……..ha ha ha ha ha …………………

    0
    0
  46. dELabOJEy says:

    Aku admire gle r kt kak Ella ni…Young 4Ever laa, pe secret ek????

    0
    0
  47. yin says:

    ella…i luv u………..

    0
    0
  48. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0
  49. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    0
    0
  50. porno izle says:

    Just to let you know… your website looks extremely strange in Mozilla on a Mac

    0
    0
  51. mat lombong says:

    ella …. I AM STIIL LOVE YOU FOREVER …..BILA NAK BUAT KONSERT LAGI…….

    0
    0
  52. A pal regarding my service endorsed me personally to have a look at internet website couple of weeks earlier, for the reason that both of you enjoy the same aubjects so i must let you know I’m genuinely fascinated.

    0
    0