Written by AbangNara | March 31st, 2010

suami amber chia

Inilah gambar suami kepada Amber Chia, seorang model popular negara kita. Diorang berdua bercinta selama setahun setengah dan baru-baru ini dah pun berkahwin di Bali.

Tahniah buat Amber Chia dan suami. Beruntung si suami yang dapat isteri cun melecun macam Amber. Semoga perkahwinan anda kekal bahagia sehingga ke anak cucu.

Baca Yang Ini Pulak:-

108 responses to (GAMBAR)Suami Amber Chia

  1. Artline says:

    beruntung?ada ka org berugi dapat isteri tak cun?tak seksi?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      kn mcm tu mksd BN…
      cma kra brtuah skit la bla dpt yg cute ni…

      smua kan cptaan allah…
      mn leh kta rugi….
      brk @ x..smua tu bkn ukrn kbhgian….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • erika says:

      muka laki dia buruk cam cina jual ikan aje…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. khayraz says:

    tahniah la amber chia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. annonymous says:

    Cun ke dia pun? takdelah cantik sangat… besa je dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ctmunirah says:

      setuju… biasa je dia ni.. cakap english tunggang langgang.. cakap melayu lagi la terbabas terus….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • JFarouk says:

        Syabas le utk amber, english n malay tunggang langgang pun berani ke depan, dari kita yang mengata ni..nk tnggu semua perfect baru nk mencuba..biler..? smpai mati le jawabnya ditakuk lama..tipikal melayu…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Cherrina says:

      kalau dr segi zahir takde lah cun sgt..aku tgk daphne iking tu cun lagik..tp dlm segi dalaman tatau lak cun ke tak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • futuremagistrate says:

        daphne iking laki dia ‘tangkap basah’ dia ngan bf dia kat klia..laki dia balik dr beijing, dia balik bercuti ngan bf dia..hmmm, bek amek amber chia camtuh

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • HEM says:

          ada bukti ker?fitnah dosa besar? jangan main tuduh kalau setakat dengar gosip yek..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. princessbutterfly says:

    nmpak tua r husband dia…. tapi ok r… sesuai lah ngan amber chia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. HEMOHEMO says:

    uncle die kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. fifie says:

    tahniah…kawin pon die akhirnye… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ayu says:

    thniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. FTNer says:

    owwh..ingat mat saleh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. viva says:

    hmmm…x rasa amber chia lawa…rsnya lawa lg erra fazira….amber ni biasa2 ja…xda yg menarik yg boleh buat org nk tgk slalu muka dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    kawen jua akhrnya.
    congratz……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. matjoe says:

    semoga berbahagia ke anak cucu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      hope….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rosh says:

        bahagia anak cucu jer…hihihi..
        msk cicit ngan strusnya dh tak bahagia ek…hahaha..

        bahagialah hingga ke akhir hayat….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. AnneDeSilva says:

    tak hensem BF dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. ajuera says:

    ambe chia tu cun kerr?ak tgok bese jer..cun ak lgik…miahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tiap orng lain cra dia nilai.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ongas says:

        Aku pernah terserempak dengan dia kat airport kk. Walaupun pakai biasa2 je and mekap pun tak tebal tapi penampilan dia ada aura. Cara dia berjalan, postur badan dia, riak wajah dia memang ada aura. PAsal tu la dia jadi top model malaysia. Huhu.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. AnneDeSilva says:

    kak black..
    peciter td??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. jmr says:

    amber mmg mantapp..mst xkuar umah laki tu..hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. AnneDeSilva says:

    kak black ni missing lak dia..
    kata nk update..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • PruBSN@nic&pet says:

      kak black cakap din beramboi x meninggal lagi kat umah TOK TI

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sis_Black00 says:

      ok…din beramboi hidup lagi
      tp tgh kritikal
      doktor takleh nak komen ape2 sbb kena tunggu 24 hrs
      berdoa jer lah
      mudah2an dye cepat sedar, sembuh dah sihat
      sperti sediakala

      td akk tak msk hospital
      ramai tol wartawan, artis dan family dye
      akk tunggu lam keta jer
      mmber akk yg msk…
      polis pun ade gak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AnneDeSilva says:

        amboi sampai ramai mcm tu ek?
        maknanya ramai la kot sayangkn dia..
        semoga sehat hendaknya..
        rakan artis ramai ke kat sana?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. mona says:

    amber chia ni budak miskin dari tawau.pandai ambik kesempatan atas rupa dia untuk tarik simpati.ingat dia dapat projek ford super model.menangis nangis depan wartawan betapa sialnya nasib ditipu rakan partner.lepas tu terus licencing tu dapat kat dia.dia ni terkenal macam gong li dan zhan zi yeng malaysia la.gunakan kecantikan untuk kaya jalan singkat.satu lagi amoi cina panggil dia ni perosak rumah tangga orang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      yeke..
      tp ape yg anne dengarla..
      org sabah mang kebanyakknla bkn smua yg cari duit melalui kecantikkn..
      tp hakikat sebenar anne tak pastila kan…
      salah ckp sory la k..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sombong says:

        org sabah kebanyakan bdk berada n memang cantik2 pn…pepandai jer pengomen mona nie..ntah2 die jeles kot…kesian..amber nie memang org berada gak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • x-not-x says:

          wei..mana ada org sabah mcm tu.jaga statement tu mona.boleh menimbulkan salah paham.aku sbg org sabah tak setuju!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mia says:

          betul tu..ingat org sabahkemaruk sangatkah..orang melayu/semenajung bagus sangatkah..MULAU…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JFarouk says:

          Alaaa..biasa le tu statemnt tipikal melayu…pesalah jadikan ceriter mcmna amber berjaya tu sbgai satu semangat utk kita berjaya..jgn pndai kutuk jerk…mona..mona, patutla namao ko mona…:)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ongas says:

          Salah tu. Amber chia masa kecil keluarga dia miskin. Bapa dia cuma nelayan yg merantau dari selangor ke tawau sorang2 untuk cari rezeki yg lebih baik. Lepas tu baru la amber ngan mak dan adik dia catch-up dengan bapa dia kat tawau. Amber chia sebenarmya lahir di ipoh. Actually time sampai di sabah, dorang tak tahu kat mana bapa dorang berada. Puas bertanya nelayan2 cina di sabah akhirnya mereka dpt tahu dia kat tawau.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. AnneDeSilva says:

    adoiii ai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. antupen-sil says:

    marah ke antu…kay la aku balik dulu…kem salam sama pet and anne tau..bye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      buleeeyy… tarakk halll..hehhe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      yela klon..
      salam..
      take care..

      Antu ko jgn tegor dia..
      nanti tetibe nama dia klon nama ko..hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Sis_Black00 says:

    SAMA2LAH KITA DOAKAN
    MUDAH2AN DIN BERAMBOI
    CEPAT SEDAR, PULIH DAN KEMBALI SIHAT
    SEPERTI SEDIAKALA
    RINDU USIK DAN GURAU DYE PAGI2

    OK…
    akak nak balik dulu..

    mlm ni…”Alice In The Wonderlands”
    GSC..Alamanda

    produk Tok T dh ada dijual di Watson Alamanda…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      yela sis..
      u also take care..
      have a nice time with family….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. norna says:

    kepala die besaq laa..xseswai dgn bdn..cmne boleh jd supermodel…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gosipgurl_fea says:

      sebab dia 0 size..sapa2 yang tingin jadi model semua kena jadi jerangkung dulu baru leh jadi model hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • JFarouk says:

      Complain le kat pencipta dia, kenapa kepala dia besar n tak sesuai ngn badan..huhu. lg 1, dh yg perfect kepala sesaiz sesuai ngn badan xmo jd model, kena le yg keala besar tu jd model..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. the sims says:

    betul apa amber tu org susah….penah msk tv la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. love says:

    Aku pun ada terbaca dulu, dia mengaku dia dari keluarga susah di Sabah.. Aku tgk nak kata cantik tak lah cantik mana. Media aja yg war warkan dia cantik… pada hal ada lagi amoi cantik kat luar tu… cuma tinggi je dia ni. Dan berani seksi.. tu yg nama dia naik tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. LalaShoot says:

    Ohooooo…
    tdi bace kat paper gmbarnye dijauh-jauhkan….
    ini rupenyeee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. chua says:

    muka amber chia ni mcm tak berapa nak cerdik je aku tgok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. tumpang sekaki says:

    macam teletubbies pun ada rupa husband dia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. sizuka says:

    memang dia x berapa cantik sbb bibir dia tebal, mata sepet TAPI sbbkn benda ni la dia nmpk cantik dn unik…sbb tu dia menang model GUESS search tu…terus dpt offer jd model merata dlm dn luar negara…plus minus dia berani seksi…lagipn dia bukan org islam, x kisah la…anyway dia x kawin laki org dn x giler org berpangkat mcm artis melayu yg lain…congrats

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. kukui says:

    tahniah amber….yela, nak kawin tu bukan tengok rupa yg hensem..dan cantik..sb tu takkan bawa ke mana2..yg penting, hati mesti baeek punya…smoga kekal hingga akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Hidier says:

    bestnye tengok majlis kawin orang-orang kaya ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. David Villa says:

    hgpa xda kreja ke?tau komen memanjang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. les says:

    Cantik lagi fasha sandha, rozita che wan, nasha aziz, noryn aziz.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ongas says:

      Nak termuntah aku baca nama2 yg ko kata cantik ni wakakakak! Fasha suara kartun, rozita muka botox, nasha gumuk, noryn aziz andartu hahahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. fifie says:

    nape cengkung je tgk laki bini ni…xckup rehat ke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. jenggot says:

    xberpangkat?bkn laki dia nia ada gelaran tan sri ke?baca utusan kelmarin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Pak Tongkol says:

    mcm xsehat je laki nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aku says:

    ape la salah laki bini kat atas tu pd korang smpi kutuk2 muka& bdn mrk, janji mrk dikenali jugak kat s/khabar dr kite??? huuhhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. illa says:

    amber chia..cantik giler. especially her lips. seductive.. unique feature of her..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. snsd says:

    huhuhu.. aku jer yang lom ade jodoh lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. rt says:

    HODOH GILER SUAMI AMBER……………..x sesuai langsung…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mona says:

      janji poket tebal.dulu boyfren dia satu sekolah dengan dia.tapi miskin putus.lepas tu dia menggatal dengan laki satu producer amoi china,kena serang dengan bini dia keluar suratkhabar dah tu putus.lepas tu tah dengan mat ni laki orang,cerai dan kahwin dengan mat ni le.

      amoi china member aku semua menyampah kat si amber ni.dioarang kata perampas suami orang.semua yang di anak gatal tu laki orang.kalau betul cinta sejati kahwinlah dengan boyfren dia satu kampung budak tawau tu.tapi miskin siapa nak.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Gosipgurl_fea says:

        ko jelah jadi gosipgurl ek tahu dalam luaq suspek hahahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      TO rt: Tak baikla cakap camtu..kalau ye pun hodoh…sapa yg cipta? Tuhan,kan? Maknanya ko kutuk Tuhan gakla bila ko kutuk rupa fizikal orang lain!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kak zue says:

    MODEL … mana ada yang lawa giler. Photogenic kot le. Kalau ada lawa pun … paras rupa je .. tu pun di bantu make up. Wajah yang ori … biasa je. Macam wajah kita juga. Bezanya dia tinggi dan berani seksi .. ! Tengok model Melayu lain mcam Tengku Azura … SHida Yaakob … Shigim ..( sorang lagi …sapa tu yang seksi gilerrr .. kawin duda !! ) semua kurus je … n lampai. Orang macam ni .. sarung fesyen apa pun mudah .. sebab tu jadi model.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. id says:

    cantik seksi saja tak guna kalau tak berakal……………. nanti buat si suami cepat mati saja…………… fikir-fikirkan lah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. PERIUK says:

    i adore her very much. she was grown up in a poor family. her life background ade mentioned kt kinda majalah pendidikan. she is so great. i like her :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. misz_yukie says:

    hati….mau baik…loooooooo jgn kutuk kalau tk cunnnn……heeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. If I were you I would really try to monetize this blog somehow.. It’s really nice..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Tyvm for the helpful information! I would never have discovered this otherwise!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Air Max says:

    I worth the superior post you divide up in your articles. I’ll bookmark your blog and have my readers read here often.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Thank you for writing valuable post regarding the subject. I am a fan of one’s site. Keep up the fantastic work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0