Written by AbangNara | March 31st, 2010

suami amber chia

Inilah gambar suami kepada Amber Chia, seorang model popular negara kita. Diorang berdua bercinta selama setahun setengah dan baru-baru ini dah pun berkahwin di Bali.

Tahniah buat Amber Chia dan suami. Beruntung si suami yang dapat isteri cun melecun macam Amber. Semoga perkahwinan anda kekal bahagia sehingga ke anak cucu.

108 responses to (GAMBAR)Suami Amber Chia

  1. Artline says:

    beruntung?ada ka org berugi dapat isteri tak cun?tak seksi?

    0
    0
  2. khayraz says:

    tahniah la amber chia..

    0
    0
  3. annonymous says:

    Cun ke dia pun? takdelah cantik sangat… besa je dia

    0
    0
    • ctmunirah says:

      setuju… biasa je dia ni.. cakap english tunggang langgang.. cakap melayu lagi la terbabas terus….

      0
      0
      • JFarouk says:

        Syabas le utk amber, english n malay tunggang langgang pun berani ke depan, dari kita yang mengata ni..nk tnggu semua perfect baru nk mencuba..biler..? smpai mati le jawabnya ditakuk lama..tipikal melayu…

        0
        0
    • Cherrina says:

      kalau dr segi zahir takde lah cun sgt..aku tgk daphne iking tu cun lagik..tp dlm segi dalaman tatau lak cun ke tak..

      0
      0
      • futuremagistrate says:

        daphne iking laki dia ‘tangkap basah’ dia ngan bf dia kat klia..laki dia balik dr beijing, dia balik bercuti ngan bf dia..hmmm, bek amek amber chia camtuh

        0
        0
  4. princessbutterfly says:

    nmpak tua r husband dia…. tapi ok r… sesuai lah ngan amber chia

    0
    0
  5. HEMOHEMO says:

    uncle die kot..

    0
    0
  6. fifie says:

    tahniah…kawin pon die akhirnye… :)

    0
    0
  7. ayu says:

    thniah

    0
    0
  8. FTNer says:

    owwh..ingat mat saleh..

    0
    0
  9. viva says:

    hmmm…x rasa amber chia lawa…rsnya lawa lg erra fazira….amber ni biasa2 ja…xda yg menarik yg boleh buat org nk tgk slalu muka dia…

    0
    0
  10. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    kawen jua akhrnya.
    congratz……

    0
    0
  11. matjoe says:

    semoga berbahagia ke anak cucu

    0
    0
  12. AnneDeSilva says:

    tak hensem BF dia…

    0
    0
  13. ajuera says:

    ambe chia tu cun kerr?ak tgok bese jer..cun ak lgik…miahaha..

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tiap orng lain cra dia nilai.

      0
      0
      • Ongas says:

        Aku pernah terserempak dengan dia kat airport kk. Walaupun pakai biasa2 je and mekap pun tak tebal tapi penampilan dia ada aura. Cara dia berjalan, postur badan dia, riak wajah dia memang ada aura. PAsal tu la dia jadi top model malaysia. Huhu.

        0
        0
  14. AnneDeSilva says:

    kak black..
    peciter td??

    0
    0
  15. jmr says:

    amber mmg mantapp..mst xkuar umah laki tu..hehehe

    0
    0
  16. AnneDeSilva says:

    kak black ni missing lak dia..
    kata nk update..

    0
    0
    • [email protected]&pet says:

      kak black cakap din beramboi x meninggal lagi kat umah TOK TI

      0
      0
      • princessbutterfly says:

        din beramboi lum meniggal aglah… keadaan dia dah stabil…

        0
        0
        • [email protected]&pet says:

          ADER YANG BUAT GEMPAK TADI

          0
          0
      • AnneDeSilva says:

        la update kat umah tokti..
        mana la kitorg nk taw….
        dia dapat masuk ke?

        0
        0
        • [email protected]&pet says:

          DIA CAKAP KELUARGA TERDEKAT JER

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          oo yeke…
          bgusla kalau ok..

          0
          0
    • Sis_Black00 says:

      ok…din beramboi hidup lagi
      tp tgh kritikal
      doktor takleh nak komen ape2 sbb kena tunggu 24 hrs
      berdoa jer lah
      mudah2an dye cepat sedar, sembuh dah sihat
      sperti sediakala

      td akk tak msk hospital
      ramai tol wartawan, artis dan family dye
      akk tunggu lam keta jer
      mmber akk yg msk…
      polis pun ade gak…

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        amboi sampai ramai mcm tu ek?
        maknanya ramai la kot sayangkn dia..
        semoga sehat hendaknya..
        rakan artis ramai ke kat sana?

        0
        0
  17. mona says:

    amber chia ni budak miskin dari tawau.pandai ambik kesempatan atas rupa dia untuk tarik simpati.ingat dia dapat projek ford super model.menangis nangis depan wartawan betapa sialnya nasib ditipu rakan partner.lepas tu terus licencing tu dapat kat dia.dia ni terkenal macam gong li dan zhan zi yeng malaysia la.gunakan kecantikan untuk kaya jalan singkat.satu lagi amoi cina panggil dia ni perosak rumah tangga orang..

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      yeke..
      tp ape yg anne dengarla..
      org sabah mang kebanyakknla bkn smua yg cari duit melalui kecantikkn..
      tp hakikat sebenar anne tak pastila kan…
      salah ckp sory la k..

      0
      0
      • sombong says:

        org sabah kebanyakan bdk berada n memang cantik2 pn…pepandai jer pengomen mona nie..ntah2 die jeles kot…kesian..amber nie memang org berada gak..

        0
        0
        • x-not-x says:

          wei..mana ada org sabah mcm tu.jaga statement tu mona.boleh menimbulkan salah paham.aku sbg org sabah tak setuju!

          0
          0
        • mia says:

          betul tu..ingat org sabahkemaruk sangatkah..orang melayu/semenajung bagus sangatkah..MULAU…

          0
          0
        • JFarouk says:

          Alaaa..biasa le tu statemnt tipikal melayu…pesalah jadikan ceriter mcmna amber berjaya tu sbgai satu semangat utk kita berjaya..jgn pndai kutuk jerk…mona..mona, patutla namao ko mona…:)

          0
          0
        • Ongas says:

          Salah tu. Amber chia masa kecil keluarga dia miskin. Bapa dia cuma nelayan yg merantau dari selangor ke tawau sorang2 untuk cari rezeki yg lebih baik. Lepas tu baru la amber ngan mak dan adik dia catch-up dengan bapa dia kat tawau. Amber chia sebenarmya lahir di ipoh. Actually time sampai di sabah, dorang tak tahu kat mana bapa dorang berada. Puas bertanya nelayan2 cina di sabah akhirnya mereka dpt tahu dia kat tawau.

          0
          0
  18. AnneDeSilva says:

    adoiii ai..

    0
    0
  19. antupen-sil says:

    marah ke antu…kay la aku balik dulu…kem salam sama pet and anne tau..bye…

    0
    0
  20. Sis_Black00 says:

    SAMA2LAH KITA DOAKAN
    MUDAH2AN DIN BERAMBOI
    CEPAT SEDAR, PULIH DAN KEMBALI SIHAT
    SEPERTI SEDIAKALA
    RINDU USIK DAN GURAU DYE PAGI2

    OK…
    akak nak balik dulu..

    mlm ni…”Alice In The Wonderlands”
    GSC..Alamanda

    produk Tok T dh ada dijual di Watson Alamanda…

    0
    0
  21. norna says:

    kepala die besaq laa..xseswai dgn bdn..cmne boleh jd supermodel…

    0
    0
    • Gosipgurl_fea says:

      sebab dia 0 size..sapa2 yang tingin jadi model semua kena jadi jerangkung dulu baru leh jadi model hahaha

      0
      0
    • JFarouk says:

      Complain le kat pencipta dia, kenapa kepala dia besar n tak sesuai ngn badan..huhu. lg 1, dh yg perfect kepala sesaiz sesuai ngn badan xmo jd model, kena le yg keala besar tu jd model..

      0
      0
  22. the sims says:

    betul apa amber tu org susah….penah msk tv la

    0
    0
  23. love says:

    Aku pun ada terbaca dulu, dia mengaku dia dari keluarga susah di Sabah.. Aku tgk nak kata cantik tak lah cantik mana. Media aja yg war warkan dia cantik… pada hal ada lagi amoi cantik kat luar tu… cuma tinggi je dia ni. Dan berani seksi.. tu yg nama dia naik tu.

    0
    0
  24. LalaShoot says:

    Ohooooo…
    tdi bace kat paper gmbarnye dijauh-jauhkan….
    ini rupenyeee…

    0
    0
  25. chua says:

    muka amber chia ni mcm tak berapa nak cerdik je aku tgok…

    0
    0
  26. tumpang sekaki says:

    macam teletubbies pun ada rupa husband dia ni..

    0
    0
  27. sizuka says:

    memang dia x berapa cantik sbb bibir dia tebal, mata sepet TAPI sbbkn benda ni la dia nmpk cantik dn unik…sbb tu dia menang model GUESS search tu…terus dpt offer jd model merata dlm dn luar negara…plus minus dia berani seksi…lagipn dia bukan org islam, x kisah la…anyway dia x kawin laki org dn x giler org berpangkat mcm artis melayu yg lain…congrats

    0
    0
  28. kukui says:

    tahniah amber….yela, nak kawin tu bukan tengok rupa yg hensem..dan cantik..sb tu takkan bawa ke mana2..yg penting, hati mesti baeek punya…smoga kekal hingga akhir hayat

    0
    0
  29. Hidier says:

    bestnye tengok majlis kawin orang-orang kaya ni

    0
    0
  30. David Villa says:

    hgpa xda kreja ke?tau komen memanjang

    0
    0
  31. les says:

    Cantik lagi fasha sandha, rozita che wan, nasha aziz, noryn aziz.

    0
    0
    • Ongas says:

      Nak termuntah aku baca nama2 yg ko kata cantik ni wakakakak! Fasha suara kartun, rozita muka botox, nasha gumuk, noryn aziz andartu hahahahahaha

      0
      0
  32. fifie says:

    nape cengkung je tgk laki bini ni…xckup rehat ke

    0
    0
  33. jenggot says:

    xberpangkat?bkn laki dia nia ada gelaran tan sri ke?baca utusan kelmarin…

    0
    0
  34. Pak Tongkol says:

    mcm xsehat je laki nih

    0
    0
  35. aku says:

    ape la salah laki bini kat atas tu pd korang smpi kutuk2 muka& bdn mrk, janji mrk dikenali jugak kat s/khabar dr kite??? huuhhu

    0
    0
  36. illa says:

    amber chia..cantik giler. especially her lips. seductive.. unique feature of her..

    0
    0
  37. snsd says:

    huhuhu.. aku jer yang lom ade jodoh lg..

    0
    0
  38. rt says:

    HODOH GILER SUAMI AMBER……………..x sesuai langsung…

    0
    0
    • mona says:

      janji poket tebal.dulu boyfren dia satu sekolah dengan dia.tapi miskin putus.lepas tu dia menggatal dengan laki satu producer amoi china,kena serang dengan bini dia keluar suratkhabar dah tu putus.lepas tu tah dengan mat ni laki orang,cerai dan kahwin dengan mat ni le.

      amoi china member aku semua menyampah kat si amber ni.dioarang kata perampas suami orang.semua yang di anak gatal tu laki orang.kalau betul cinta sejati kahwinlah dengan boyfren dia satu kampung budak tawau tu.tapi miskin siapa nak.

      0
      0
    • Ryta says:

      TO rt: Tak baikla cakap camtu..kalau ye pun hodoh…sapa yg cipta? Tuhan,kan? Maknanya ko kutuk Tuhan gakla bila ko kutuk rupa fizikal orang lain!!

      0
      0
  39. kak zue says:

    MODEL … mana ada yang lawa giler. Photogenic kot le. Kalau ada lawa pun … paras rupa je .. tu pun di bantu make up. Wajah yang ori … biasa je. Macam wajah kita juga. Bezanya dia tinggi dan berani seksi .. ! Tengok model Melayu lain mcam Tengku Azura … SHida Yaakob … Shigim ..( sorang lagi …sapa tu yang seksi gilerrr .. kawin duda !! ) semua kurus je … n lampai. Orang macam ni .. sarung fesyen apa pun mudah .. sebab tu jadi model.

    0
    0
  40. id says:

    cantik seksi saja tak guna kalau tak berakal……………. nanti buat si suami cepat mati saja…………… fikir-fikirkan lah.

    0
    0
  41. PERIUK says:

    i adore her very much. she was grown up in a poor family. her life background ade mentioned kt kinda majalah pendidikan. she is so great. i like her :)

    0
    0
  42. misz_yukie says:

    hati….mau baik…loooooooo jgn kutuk kalau tk cunnnn……heeeeee

    0
    0
  43. If I were you I would really try to monetize this blog somehow.. It’s really nice..

    0
    0
  44. Tyvm for the helpful information! I would never have discovered this otherwise!

    0
    0
  45. Air Max says:

    I worth the superior post you divide up in your articles. I’ll bookmark your blog and have my readers read here often.

    0
    0
  46. Thank you for writing valuable post regarding the subject. I am a fan of one’s site. Keep up the fantastic work.

    0
    0