Written by AbangNara | November 23rd, 2010

siti nurhaliza shout awards 2010

Baru terperasan yang rupanya kami tak sharekan satu pun gambar Datuk Siti Nurhaliza di Shout Awards 2010 baru-baru ini. Cari punya carik, terjumpa gambar yang diambil oleh rakan media kami, Budiey. Nampak elegant sungguh Datuk Siti Nurhaliza dengan fesyen topinya. Ada gaya tersendiri. Kami suka.

Lagi gambar Datuk Siti Nurhaliza di Shout Awards 2010 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti nurhaliza shout awards 2010

siti nurhaliza shout awards 2010

siti nurhaliza shout awards 2010

siti nurhaliza shout awards 2010

siti nurhaliza shout awards 2010

siti nurhaliza shout awards 2010

487 responses to (GAMBAR)Siti Nurhaliza Di Shout Awards 2010

  1. seryna says:

    tudung style baru ke??

    • tiz zaqyah says:

      wat de hell

      • f says:

        tiz,yg ko jeles sgt knapa dgn siti apa hal….u can go to the hell……ni ler org melayu..tak sedar diri…asyik nk jeles ajer.

        • Dato /K/ says:

          yang ko sokong siti pehal f?? tudung selit celah topi then pakai baju jarang2..ingat fesyen festival macam si Rosmah anjurkan tu ker??..hilang seri wanita melayu yang ada pada Siti…Dato K punya tune!!!

        • Mak Dato K says:

          alahai dato k……kenapa lah sibuk2 nk komen dosa org lain? Kau tu bukan tuhan….diri kau sendiri pn x tentu lg tutup aurat dgn betul atau x. Baik kau pegi bertaubat……..

        • hanie says:

          dato k n mak dato k sama aja..hahaha lawak la korang…apapun…kalo tak betul disisi agama mmg la org dok kutuk..sebab tu allah menuntut kita mengikuti tuntutannya…supaya mengelakkan aib dan fitnah

        • eliz says:

          bab tudung tu memang parah dah
          xsesuai

          tp baju jarang tu, mybe korg silap
          sbb salunye designer akan design inner baju tersebut ikut skin color
          bkn die pkai bj jarang

          sbb tu kite igt siti pkai bj jarang
          padahal itu inner bj

    • LadyLynn says:

      LENGAN BAJU JARANG…???

        • megatron says:

          agak2 ct gune make up bran ape ek?? simply siti…hurmmmmmmm xmgkin! huhu

        • ehem says:

          mmg makeup simplisity la……

        • siri says:

          yg ko sebok siti guna mekap apa knp????
          mmg jenis suke jg tepi kain org ekk????

        • megatron says:

          hoi siri!! ko ni pehal?? aku tnye je…ade ke kluaran simply siti kua2 kn warne2 yg mcm melekat kt muke ct tu… suke ati aku la nk sebok ke ape! yg ko tu panas punggong tu knape nk melenting??? ade ke aku kutuk die… jgn jadi bahalol sgt bole x!!!

        • belacan~hangus says:

          ugly betty pon ada sblah siti..

        • inalina says:

          cian pempuan tu dpt gelaran ugly betty..apa salah dia…huhuu.. nyway, siti nmpak cm mak org dah aku tgk. sudah gamok sudah dia

        • f says:

          ni pn saku bangang tue,kes jeles ler ni…..susah2 ler freaky….trima ler muka ko tu hodoh….

        • tiz zaqyah says:

          actually aku bukan jeles dgn siti, aku pelik fesyen die je..
          ko nie knp f??
          saiko…………..

        • manusia yang xsedar diri.. says:

          da tentu laa f nie tukang sapu umah siti bengap nie..hahah…

          ayat f yg ak still gelak…

          ‘nie laa mlayu asik jeles jer’
          bodoh tol dak nie…
          igat kiter smua nie bdoh cam siti dak spm ???
          haha..
          gelak2…

        • si comel says:

          apehal dgn si f ni???saiko gile..makcik dia kot siti ni..

      • laki adek ct says:

        jarang sebab nak tunjuk lengan yg besar…
        lengan besar kerna, patutlah susah nak dpt anak, suka kocok datuk… lepas luar.

        • Jgn Sebat Blakang says:

          Laki Adek CT: komen ko adalah yg terbaik buat minggu ni. Kalu ada award mesti ko dah dpt.

        • belacan~hangus says:

          oh ye ke ? ko slalu buat mcm tu ye..?

          apa daaa.. dlm pala otak ko tak senonoh tol..!!

        • Jgn Sebat Blakang says:

          biar pikiran tak senonoh… jgn pakaian yg tak senonoh, ramai org ckp, banyak bual banyak bohong…

        • juju says:

          korang kutuk2 sii, korang ada beg channel vintage macam dia? non-ado, orang miskin memang suka dengki! dah gi balik bawak beg plastik korang! hahahaha

        • f says:

          betul tue juju,dorg tue jeles dgn citi,muda dh ler hodoh,perangai pn hodoh mcm tue ..manusia yg bernama melayu.

        • tiz zaqyah says:

          leh bwk kubo ke beg chanel caviar jumbo tu..
          aku pun tau exact name beg tu..
          ko eja chanel pun salah..
          ade hati nk backup siti..
          peminat siti yang saiko selepas f..
          dua eko same je pangai

        • megatron says:

          juju ni aku rase dh gile agaknye… ko ingt dh ade beg chanel tu kire dh bgusss sgt ke… ko ingt ct tu xde gune beg plastic ape!!! die letak smpah sarap die dlm beg chanel ea… bkn dlm beg plastic smpah ea… kt akhir sane bkn kite ni dinilai same ade ade beg chanel ke lv ke ape ke… tp amal ibadah kite… klw kt dunia ni die idup mewah tu mmg dh rezeki die… kite org xbusuk ati pun tgok die mewah2… so jgn ingt igt kiteorg hadap sgt dgn brang2 branded die tu…

        • nina says:

          ct ni xde la teruk mana pon..tp tudung die makin lama makin disaster..mmg la kena kutuk..cam main2..kalau xnk pakai terus bukak je kan senang..sama gak kena kutuknye..
          tp yg buat org lagi menyampah ialah peminat2 die yg ntah ape2 ni..itu pon nk marah..ko tgk la rupe pakaian die tu..mcm xsemengah je..konon pki tudung,lengan transparent..tutup ape namanye?? xkurang macam mizz nina gak auratnya tu..

        • manusia yang xsedar diri.. says:

          haha…
          juju bdoh kembar f..
          haha..

          ingat kiter nk jdi cam siti cri wet dr artis???
          ak sggup jual buger laa dr jdi cam siti..

          dak2 ade ilmu blajo tggi pon xmegah cam kow juju…
          dowang guner wet bkn tuk mermegah2…

          bia bwuk uper asalkan ilmu d dada cntik..
          siti spm??

          siti bengap nk wat msjid??
          no komen..haha…

        • si comel says:

          aku setuju dgn nina!!tudung tolak tepi la,tgk baju n kain n seluar dia pakai makin lama makin teruk,makin ketat,makin jarang..100% dan berubah.aku rase,kalu designer bagi dia baju ni dolo(b4 kawin),cnfirm dia xkan pakai..dulu bukan main baik, lembut,sopan santun,ayu,semua2 yang baik2 la..SEKARANG???lu pk la sendiri..

        • Livensta says:

          bg komen tu baik sikit ye…….CT ni kira antara yg terbaek taw jika nak dibandingkan ngan artis2 ntah hapa2 yg lain tue…bakat haprak, setakat nak harapkan muka lawa, seksi apa guna? Bg aku la, CT is the best, ada ko bley nyanyi sedap mcm dia?

        • heartagram says:

          CT xbest..lagu ntah pape..hrpkan suara sedap jek…setiap ari dgr muak dah…org kuno2 je ske….eee geli dgr setiap ari…kt radio ada je laghu dia…lagu mndayu2…melodi sama je setiap album…ntah mcmne org leh jatuh hati sgt pada ct….sama spesis dgn indon…wakaka

          konfius??

        • Jgn Sebat Blakang says:

          setuju… jgn pandang tengok gambar tengok tv hang kata baik…
          hang tau isi rasa hati dia, seperti muka dia sekarang ni yg tebal dgn mekap… semuanye plastic.
          IT’S JUST AN ACT…

        • cik joyah~ says:

          aku sokong tizz…….
          ape ade dgn beg tu…. kami org miskin tak pandng beg… dr kami abes kan duit beli beg yg 4 5 taun jahnam bek kami derma kat mesjid or kat mangsa banjir… sekurang2 nyer tambah amal kami kat akhirat kelak…. celah mane TERBAEK nyer siti? kalau main2 kan hukum allah dalam cara2 menutup aurat!??
          aku cbr PEMINAT TOK TI budus neyh…. sok pegi keje or shopping pakai tudung gaya tok ti neyh…. pastu amek gambar letak kat facebook…. kiter tengok org puji ke kutuk….

          p/s mmg fashion victim tok ti kite neyh…. sedeyh aku nengok…. sob…sob

        • manusia yang xsedar diri.. says:

          haha,,,
          ag sowang kebar siam juju laxx…

          bodoh2…
          bek ker buka tdung??
          haha…

          umat akhir zaman..
          artis jdi idola…kwang2…

        • girlikeme says:

          bodohnya comment kau ni

      • antidot says:

        disaster.. no 1 fashion crime… topi cam komunis.. baju cam jala ikan.. watafak..

        • capri says:

          komunis.. yes2.. td tgh pk mcm pernah kulihat gaya topi n kain di kepala tu. haha.

        • feez says:

          siti dr dulu lagi tk pandai berfesyen..kalau tgk baju dia selalu tak sesuai jer ngan majlis..tergezut tgk dia dah gemok debok..nanti datuk K lari baru tau..jaga la badan tu..awak ader keturunan gemok

    • aku serius says:

      gulp.. tongue numb!

    • x suke nabil says:

      gemuknye siti? preggy eh? kalo betul Alhamdulillah

    • fadah says:

      style apa nieeeee…

    • ninakarl says:

      abgnara..
      kenapa tak boleh like or dislike..
      open arr…

    • binladen says:

      siti tu cover boobs la tu..

      sbb dh semakin mmantap skrg..

      • comeyy says:

        to CIK JOYAH>>>

        ko ckp bagai nak rak, ko buat ker ape yg ko ckp tu…?
        x payah la nak kutuk2 org weh… pi lantak diorg la nak pakai ape pun… duit die, harta die, x mintak pun duit korg pun….

        • Kasih says:

          kalo jenis yg kipas brani mati jd cam ni la…. xbole tegur skit trs dh rasa bahang melenting nya hehehe…

        • manusia yang xsedar diri.. says:

          lantak siti laa kan comeyy..
          lantak siti laa owg mlayu,islam…kan ???

          bgos tol comeyy berjeragat nie..kaka…

          cber ko tgk komen dowang???

          tgor harta ker??
          tgor agama laa BODOH comeyy…kaka…
          ak xheran pon wet mkn dr mnyanyi tue siti..

          ag sowang bdoh fans siti..

    • manusia yang xsedar diri.. says:

      *** tak tau la, tp baca je la.

      pd sesape yg suka nk baca kisah dato k ngan siti.. ni ada cite lg, mayb
      korang pernah baca kot… ntah ye ntah tidak, hanya tuhan je yg tau…..

      mcm2 versi pasal ct ngan dato’ k ni…cher baca yang ni plak
      apa lah kan… dia yg nak kahwin, kita yg but speculations. but let me tell you the storyla.. kesian tgk korang2 ni buat speculation…

      Minah ni mmg nak kawin ngan Dato’ K. Before this Si Fazley ni pun dah 2 kali family dia gi risik Siti, but Siti mmg x sukakan dia. Masa
      family siti gi raya rumah dia, mati2 dia xnak pegi. Org tak suka jgn dipaksa. Dia suka org tua. Matured la kononnya. Parents Siti plak mmg sukakan si Fazley ni, kiranya sepadan la ngan anak dia yg muda.(infomer from Sham Kamikaze).

      Siti mula kenal Dato’ K masa tgh stage nak buat filem pasal Siti
      Remember that dia supposed berlakon satu filem.. last yr kot.. ha.. inilah masanya. Director utk filem patutnya Ahmad Idham. Dato’ K is the financier for this filming projects. Masa tgh proses2 nak reccee kg Siti, know her family background, Dato’ K ngan Idham went to kg siti. Masa ke kg siti gak yg diaorg jumpa bapak siti and mintak approval utk siti berlakon. Yelah, budak baik… ikut ckp mak bapak. Lepas tu, ada one time, family Siti (whole family tau, bapak, amak, adik beradik, termasuk Ahmad Idham & wife)
      went for a dinner at Dato’ K’s house. Jgn tak tahu, masa ni Dato’ K x divorce lagi ngan wife dia. Semua berfamily2. Masa ni, father Siti dah approved dah dia berlakon, but apakan daya.. pada masa ni jugak berdepan2 keluarga ni Dato’ K dah mula pandang2, jeling kat Siti… FYI, wife
      Dato K mmg suka giler kat Siti ni.. but dia mana tahu laki dia ada syok kat minah tu…

      Benda ni berlanjutan sampai Siti ke London. Dato’ pun pegi. Masa ni xde sapa tahu pasal kidah syok2 ni even her family. I think it started from there la kot. After her father got to know pasal kisah cinta ni, her father was fuming mad. Pada dia, he trusted Dato’ K, bagi approval berlakon but si Dato’ ni dok ngurat anak dia. Ini balasan kepercayaan dia.. Anak dia pun dok main2 balas sms kat si Dato’ ni. Sama2 miang. Now i think her father cannot say anything dah kot. Cinta mana boleh dipaksa2 beb… so.. itulah
      yg terjadik sekarang. Yes, they are getting married. Dato’ K & Siti. August la kot… Xde kena mengena pegi sbb si Fazley. I dont know la if dia org tu ada relation plak.(infomer kawan dato’ k la)

      For me, aku takde hal la diaorg kawin, just kesian kat wife Dato’ K je. Si Siti plak sanggup plak tu. Tu yg x sangka… apa xnye, kau pegi rumah org tu, makan sama2.. tiba2 tu ambik laki dia. Well, that’s not nice…. anyway, it’s just my personal comment..

      p.s lepas ni ramai yg nak boycot show ct demi membantah tindakanya ini, brp ramai pula anak dara akan ikut cara ini.

      sumber: forum siti

      • manusia yang xsedar diri.. says:

        ni aku ambik dr satu forum….komen dr seorang wartawan

        Telah banyak yang ditulis dan perkatakan di dalam forum mengenai sikap media terhadap Siti dan datuk K. Sebagai salah orang daripada wartawan di media cetak, kita rasa terguris juga bila membaca kutukan yang dilemparkan. Macamlah kami ini hadap sangat nak tulis cerita Siti ngan datuk K. Walhal kami terikat dengan arahan bos. Bos pulak hanya tahu kepentingan dari sudut news value yang boleh membawa keuntungan kepadfa kepada syarikat.
        Hakikatnya, sebagai orang dalam, memang diakui Siti adalah punca perceraian di antara datuk K dan isterinya. Malah mereka sudah lama bercinta iaitu sebelum ke Albert Hall lagi. Buktinya cincin pemberian datuk k, dipakai siti pada waktu itu. Fazley tahu akan hal ini. fazley tahu siti dan datukk bercinta. tapi, sebagai penganjur bersama konsert itu, fazley harus profesional. dalam pada itu, banyak masalah yang wujud di dalam konsert itu. Siti seringkali menghilangkan diri untuk bertemu datuk k.
        shopping bersama-sama. Family siti waktu itu bengang dan mahu siti menjauhkan diri dari datuk K. Siti berkeras. Yang menanggung akibat ialah Fazley kerana terpaksa menyelesaikan semua permasalahan itu.
        Inilah kebenaran yang berlaku selama ini. Tapi, mampukah kami menulisnya wahai saudara-saudari. Sedangkan, setiap kali kami menulis perkara-perkara buruk yang dilakukan siti, anda sebagai peminatlah yang mengutuk kami.
        Sekarang ini, bila bial anda sudah tahu siapa Siti Nurhaliza yang sebenarnya, anda semua kutuk pula kepada kami tidak dedahkan dirinya yang sebenar.
        Memang susah jadi wartawan dan memang susah memuaskan hati orang.
        Perihal siti merokok dulu, bukan kami sengajak create tapi semua itu adalahs umber dari Saerah sendiri. Ttg hubungan dgn Ramli MS, itu bukan cerita yang main-main.
        Satu industri tahu perkara itu tetapi terpaksa berdiam. Sebab siapa kutuk siti, mereka dikatakan pembawa fitnah, dikatakan cemburu dengan kejayaan siti, dengki dan sebagainya.
        Dgn Zamani dulu, budak-budak Exist yang tahu sejauh mana percintaan Siti dan Zamani. Siti selalu datang ke Keramat berjumpa dengan buah hatinya.
        Sebenarnya banyak lagi perkara mengenai siti yang tidak dapat kami dedahkan pada anda semua. Maaf bukan kerana kami takut. Tapi, cuma bimbang bila perkara ini dibawa ke mahkamah.
        namun, kalaulah anda semua tahu warna sebenar siti, anda mungkin akan terasa ‘jijik’ dengan sikap sopan-santun yang digambarkan olehnya selama ini.
        Kini, di kalangan pihak korporat sudah bercerita bahawa datukk memberitahu mereka bahawa siti bukan barang yang pertama.
        Kenyataan ini bukanlah untuk membuka mata anda semua siapa siti sebenarnya tetapi untuk menyatakan kepad aanda semua, bahawa kami di media memang maklum dengan perangai sebenarnya cuma ia tidak dapat didedahkan.

        Skian.

        ** korang nilai sendirilah ….

        • Kasih says:

          sumer citer ni i akui btl, sbb i jg termsk dlm kelompok ni.. warna sis ct yg lain adalah sgt2 hitam dan sehitam2 nya….

        • kak nam says:

          dK kawin stewardess tu pown betol kan….. dah beranak pown kan…. dorg beli sokbabar.. cover line…

        • manusia yang xsedar diri.. says:

          cuber renung bersama ea??

          klow pada pihak fans siti msti sggup mati siti spm nie..

          tp bg pihak mak,datin owang yg kna rampas owang [email protected] dier..camner laxx???

          sedey kan??

          tue laa dnia..
          artis jdi idola sampe yg kotor busuk keji pon lei xnmpk..

          TOMAT wali band ag bes..hehe..

        • Kasih says:

          kak nam, yup… dk kawin pramugari tu mmg btl…. siti terpaksa telan jer… dh ambk hak otg pasti hak kita jg diambk org….

        • megatron says:

          datok k nie pun 1 hal… brang petame ke 2nd ke pun nk cite kt keparat2 lain… diam2 sudahla… adoiiii…

        • atas pagar says:

          hahahah siannnyerr ngan korang ni..krg plak cbuk2 gosip itu ini..bgs klu betul..klu tu fitnah..x takut dosa ker..

        • Y says:

          walau cmne korang tulis pun klu dh nama peminat yg sanggup mati demi siti diorg mmg xkn caya,bg diorg minah nie mmg the best,perihal dato’ K dia nie dlm bisness mmg terkenal…terkenal dgn tuuuuuttt nye…xcaya,p la wt bisness ngn dia…

        • mmg ade dgr gak psl ni.. tp tak sure kesahihan crita.
          Psl Datuk K ‘tumpang’ tuah Tg. Z tu aku caye, sbb aku penah bace Cv atau resume Datuk K. Diploma holder from ITM (la ni UiTM). dia start keje as banker kat Bank Bumiputra ( la ni CIMB)… tp refer resume dia, lepas dia kawen Tg baru aa dia dpt itu ini. dia xpenah pun setup apa2 business, just byk jadi proxy atau jadi non exec director.. dia pun masih lai dlm satu kes saman, tak sure setel lai..
          psl CV Datuk K leh tgk lam company profile PASDEC

      • pun anti ct says:

        yup,btol2..pnh dgr gk gosip ni dr my besfren.pkcik besfren i ni org dlm industri gk.ct ni nmpk je suci lg murni,tp x.katenye mse albert hall knsert tu ct sllu lesap g bilik hotel dato k n rmli ms skli.xtau r tol ke x.ngn mse kua dr bilik tu trsrmpk ngn mak fazley,n sbb tu mak fazley x ske fazley kn ngn ct.
        tu yg dr my befren cite la..

    • ummi iman says:

      fesyen apa la pulak nih….

    • noname says:

      ape punye pesen ler….

  2. Org Lipis says:

    1st!..lengan die besau nyer…wuwu~

  3. badukang says:

    gemokkkk..hahaha

  4. aemanxkisah says:

    Org Lipis 1st?nahhh..

  5. mohd adam says:

    lor..btol ke CT ni?B’bdan 2 kew?

  6. aemanxkisah says:

    makin dedah aurat balik nmpk nyer kak ct ni…

    • heartagram says:

      lo mcm ni dedah2…bek xpyh jd icon pada artis2 di mesia nie…ish2 aritu dh g tanah suci kan…xberubah2 perangai pn..ish2…dah kawen pn lg truk…

  7. sinichi x kudo says:

    q yg slh tgk ke or siti da mkin berisi skg ni?….
    ble tgk bntuk mke n lengn dy nmpk sgt berisi dr bise…

  8. Gegeh says:

    hehe Siti dh besar… aku suke Black yg macho semalam g tolong betulkan mic utk2 awex2..hehe macho sungguh dia.. dan nakalll

  9. rora says:

    itu bukan tudung….nampak sangat yang dia tak ready lagi…susah ke nak bertudung ni?adik aku umur 10 tahun bukan main tak sabar nak bertudung?

    • RiRi says:

      time2 kecik mmg la nk sgt pakai tudung..tggu dia beso nati..jg la baik2 jgn terlepas pndg kn…hal ms dpn mana kite thu kn..huhuhu

      • spider says:

        btl tu..ak rase siti pun mase kcik2 x sabar nak pakai tudung..p ble da besau lain lak jadi nye..pakai tudung saji huhuhu

        • kokakola says:

          aku tgk bdk2 mmg suka ngikut ape org dewase pakai.cam mekap,lipstik,kasut tggi..n tudung too..so kite tak tao diorg dah besar nak ke lagi bertudung pasal dunia makin maju,pkaian pon dah macam2

        • RiRi says:

          so jaga la family masing2 ye..huhu…

      • rora says:

        harap2 adik aku tu tetap je la bertudung macam kakak-kakaknya…bukan sekadar nak berfesyen…

    • f says:

      tu adik rora,org yg bertudung lg byk wt maksiat,pas tue buang anak…apa kes…..org melayu jg yg dpt nama….remaja melayu yg tegedik2 tp tertudung..geli ler n busuk lak tue….

      • buek says:

        wei f. ko nak salahkan tudung ke kalau ade pompuan bertudung buang anak. pompuan tak bertudung yg gedik buang anak pun ade gak. ko punye argument invalid la kawan..

        • ninakarl says:

          si f ckp mcm takde akal… bongok..

        • capri says:

          ha ah f ni. aku andaikan ko ni xsuka org bertudung ke? tak payah nak backing siti yg tah pape ni. ko backing siti pun, ko hanya dpt kutukan commentors kt sini. siti kenal kau? tak kot.

        • feroz says:

          “org yg bertudung lg byk wt maksiat”

          pasal maksiat tu memang masing2 kena tanggung dosa…

          tapi orang yg bertudung tu x dapat dosa sebab bertudung…tapi yg tak bertudung tu terang2 dah dpt dosa pasal x bertudung…

      • [email protected] says:

        F….mulut ko mcm sial erk….?? mst ko bkn melayu…yg ko cam sial nk salahkn melayu jer ni apsal…?? bangang btul…nk kuar statement tu kajila dlu…tudung tu mmg kewajipan org islam utk ttp aurat…jgn ko nk kaitkn tudung dgn buang anak…bodohhhhh!!!!!

      • manusia yang xsedar diri.. says:

        ader ag f bodh nie !!!!!!!
        haha…

        yang blambak minah xbtdung jdi placur jalang tue ko xnmpk kaNN????

        sebab aper???
        sebab ko pon xbtdung kot???

        mybe laa kot.t…
        tue back up siti bodoh..haha…

    • lara says:

      teman lelaki i penah terserempak dgn dia dalam flight 1st class n nampak dia hisap rokok. beside her was her husband.huhuhuh. trus bf i reject dia

  10. kimie says:

    blakang ct tue black kan..? gan gf ker/…?
    [tetibe jadi reporter pulak.. hahahhaa]

  11. Capybara says:

    sekadar fesyen?…..bila lah dato ct nak tutup penuh???????….org lain x kbr pa2 pun, tiba2 je da pakai…dia yg dok canang2 sampai hari ni mcm tu juga…x paham lah aku….aku pula yg tensen………….

  12. Kasih says:

    ni fesyen apa ni?? dlm tudung ada selendang yerk… isshh2… jahanam kalo org ikut fesyen ct ni…

    dan nmpk ketara sgt2 yg ct makin tembam lah, pp dan lengan nya besar sgt… ke dh ada isi?? kalo dh terisi tu alhamdullilah ya… Amin..

    • f says:

      apa ko kisah kasih,ko tue bagus sgt ker….

      • buek says:

        f ko ni siti ke?

        • amy says:

          si f ni apahal..sukahati diorang la nak komen apa apa..ko ni mesti fanatik gilerr dgn siti kan..tu yang pantang tercuit sikit mesti membara..tak kira la dia tu ada gelaran datuk ke,bini datuk ke, pakai channel vintage ke,jutawan ke..yg penting pakaian dia tu bukan yg disyariat kan dlm islam..tak payah la nak tutup rambut kalau dah leher terdedah,baju melekat kat badan..

      • Kasih says:

        f, alhamdullilah aku xmalu nk kata aku bgs dr ko sbb aku xder la mengunakan ayat cetek akal cam ko ni…. at least mmg aku dan yg lain2 lebih bgs dr ko…

        hbs yg ko kisah sgt komen aku tu nape?? pls la xyah la nk jd fanatik x tentu psl, melenting xhengat dunia… komen aku tu pun bukan nya tlis cerca caci siti pun….

        btw aku pon minat siti dan peminat siti, cuma nya bl yg xkena mesti lah kita tegur bkn nya ikut dan iya kan apa yg salah….

        aku rasa ko ni nk perhatian dr komen2 ko yg x boleh blah ni la f….

  13. kesahsangat says:

    gumog sbb buatan org kah?

  14. cilipadi says:

    ish2.. pe la CT ni punya nk berpesen last2 ntah pe2 je jd..merosakkan imej sendiri…cuba la selendang tu dililit betol2 kan manis sket…makin bertembam plak tuh…

  15. sukect says:

    luv u ct…so adorable….dah dekat nak betul dah tu….

    • blurrrrrrr says:

      btul tang mana? hmmmm

      • Kasih says:

        kt mana yg nk btl nya tu… bleh tnjuk kan x…

        • sukect says:

          tak tau lah , kalau hati dah suka….semua betul belaka….

          entah kenape dgn ct ni aku tgk apa dia buat semua kena gaya (except part ambik laki org tu aku pon sentap juga)

          other than that she has a nice personality,pleasant and sweet sampai mata aku nampak dia ok je….pakailah apepon…..

          tang lengan tu aku rasa bukan kain net nampak kulit tu…memang design kain warna seakan skin color, kalau tak silaplah…

          tang tudung tu at least rambut dah cover dgn selendang dan topi….warna baju pon gelap…jadi aurat yg terbuka tak ketara sgt….

          apepon harapnya ct dpt memperbaiki , biar lambat asal selamat….

          harap dah menjawap blurr kasih ya….luv ct

        • TFL says:

          Takpe kang kat akhirat bila ALLAH nak humban dia dalam neraka nanti dia akan cakap…tapi masa kat dunia peminat2 dia sokong dia dedah aurat, perbodohkan Islam…main2kan hkum ALLAH..salah seorangnya ko lah!

          biar lambat asal selamat? mana ko tau boleh selamat?
          malaikat maut mai jenguk kita sehari 44 kali tau

        • Kasih says:

          aurat yg terbuka xketara sgt?? ni ayat apa ni sukect?? tu leher nmpk, pakai bj ketat nmpk bentuk bdn apa tu sumer bkn aurat ke syg oiii…

          kok ye pun peminat fanatik, sbb aku pun peminat fanatik siti gak jgn lah kita ni butakan mata dan mengiyakan apa yg salah tu…

          aurat ttp aurat, xder istilah yg mengatakan aurat ketara nmpk atau x ketara nmpk…. adalah lbh elok siti pakai tudung gan sempurna skit dr dia trus2an memainkan hukum Allah….

        • sukect says:

          hi guys…sila abaikan ayat2 mangkok aku kat atas
          aku silap makan ubat semalam……

        • tak sukect says:

          sekarang aku dah tak suke ct sebab dia merokok…urgh

        • feroz says:

          pernah dengar x istilah yg pernah nabi muhammad s.a.w sebut…”berpakaian tetapi bertelanjang”

          ini la rupe nye…

          “aurat yg terbuka x ketara sangat” ye???
          aurat tetap terbuka dan terdedah walaupon x ketara…hukumnya mudah…HARAM!!! tiada kompromi…
          haram is haram…bukan hukum manusia buat tapi ALLAH s.w.t tetapkan untuk umatnya…ALLAH s.w.t tetapkan hukum bukan nak bagi umat NYA tersiksa…malah ALLAH s.w.t amat penyanyang dan x pernah menzalimi makhluknya…

  16. kulit says:

    emm .. makin berisi ..dan tembam .Dah di gunakan selalu huhuhu ..

  17. man says:

    gomokkkksss

  18. kakchubby says:

    ape bende la yg di pakai dek si sengal tu? dah mcm org asli afrika plak. aku tengok. dia ade menang ape2 award ke malam tu?

    • aku glemer says:

      Fashion criminal…. boleh geng dengan Lady Gaga dia ni… Lady Gaga versi M’sia….. hadoiiii… sengal melantun2 la dia ni….

    • f says:

      ko pn jeles ke kakchubby….ct ttp cantik..ko chubby,beli cermin n tgk diri tue tu dlu….tentu masam

      • TFL says:

        F
        kalau kat akhirat nanti agak2 ko bole selamatkan diri dari tuduhan MEMBELA ORANG YANG MEMPERMAINKAN AGAMA ISLAM dan MEMPERZSENDAKAN HUKUM ALLAH?

        dah banyak pahala sangat ke yg duk bela sangat pembuat dosa kat malaysia ni aka artis2 ni?

        • [email protected] says:

          TFL…i agree wit u…f ni bkn islam gaknye…tu yg main tarahhh jer nk komen…sengal tahap gaban…!!

      • Kasih says:

        f, ko ni sakit mental rupanya ya….. ke sbb ko dah terasa bahang2 api neraka gan komen2 ko tu… sbb tu yg meletiks panas x tentu hala bila siti di cuit…

        aku rasa bkn kakchubby yg prlukan cermin tu, tp ko tu supaya ko bole kaji dan cermin blk mulut ko tu tgk ada x kesan2 terbakar dr api neraka sbb menghalalkan perbuatan yg mendtgkan dosa…

      • heartagram says:

        agaknya F pun gemuk mcm CT..
        hahahahahaha
        Gemuk mcm Ba….BIE….EEEE….mushuk masam
        hahahahahaha

  19. Reena says:

    Serious B.U.R.U.K. dowh!!! Apa punya pesen la ni..

    • jane says:

      kalau ini la makeup simply siti…..sure aku takkan pakai… bertampok2…. bawah dagu tak kena… leher cover ngan foundation… hishhhhh this time she looks ugly…. baju tu mesti dia beli masa dia org auction baju michael jackson… anyway dressing dia memang tak pernah elok pon…

  20. lisya says:

    besarnya lengan..tudung pe gitu sampai dh nampak lobang telinga..cabut je la..tu la..jgn pndai duk buat jnji..nak tarik x boleh..nak terus..tak tahan

  21. intan says:

    kakakakkaka kelakar betol ler dato sekor ni..nak berfashion sangat tapi teruknye lah resultnyer…bile put on weight je, terus serupa cam siti saerah versi gemokkkkk

  22. ntahhapehape says:

    makin merepek2…xsanggup nk tgok artis ksygn aku skrg…die bertudung litup sggh cntk..aku pon xtahu ape yg pyh sgt nk bertudung…

  23. cik da says:

    dia ni dah buta berfesyen ke?….designernya kan rata2 org handal2.. x bleh nak tegur ke cara dia berpakaian ni…kesian3

  24. RiRi says:

    SHOUT Awards ley pegi…adik nikah xnk plak pegi…huhu..sabo je la..

  25. nagasakti says:

    what the H**..what happen to her??..teruknya

  26. haha says:

    gemok ke..aper ker..siti mmg the besssttt!!
    smart ler siti..

    • f says:

      betul tue n ttp kaya kerana kebersihan hati nyer.

      • TFL says:

        confirm ke kaya tu lambang kebersihan hati
        Nabi Muhammad dulu hidup sederhana je, adakah itu maknanya hati baginda tak bersih?

        Madonna, george bush, yahudi laknat ramai yang kaya raya, adakah hati mereka bersih?

        kaya kat dunia boleh beli ke tiket masuk syurga?
        boleh ke siti bayar malaikat zabaniah suapay jangan campak dia dalam neraka?

        boleh ke siti bayar malaikat izrail suppaya jangan cabut nyawa dia bila tiba masanya?

        boleh ke siti bayar kat nabi Muhammad masa hari kiamat nanti untuk minta syafaat sebagai umat baginda?

        berguna ke kaya kalau akhirnya destinasi ke neraka?

        • Kasih says:

          TFL : i likeeeeeeeeeeeeeeee….. xyah nk komen pnjng2 dh hehehe….

          ehh sblm terlupa kn, pasti siti belikan tiket ke syurga tuk haha & f skali tau, hihihihi…..

        • eemmm says:

          TFL: i like 2…hehe..statment yg mntap…dorg ni xtau tang mne aurat seorg wanita kot… c f ni mmg gile kot…
          da la gile bute plak hati nye…haha…x dpt nak nilai…mmg die ni 24 jam kot dok jd jaga jge tp kain tok t yg ntah pape ntah nii..hahaha

  27. SWEET says:

    FESYEN APA TUH
    CAM PELIK JER

    NAK GELAK AKU NENGOK
    GELI HATI BETUL

    AFRICAN MALAYSIAN

  28. RiRi says:

    better x yah ala2 nk bertudung kak CT oii..nmpk mcm minah senget je…better free hair..org pn x kata mcm2…smpai masa klu dh nekad nk bertudung..baru la bertudung dgn cara yg btl… ^^ pape pn luv ur voice n songs ^^

  29. mia says:

    Ughh, I can’t stand this woman…her fashion always a disaster!!!

    • jane says:

      very true………….i totally agree with you…dressing dia tak pernah elok….

    • kurus says:

      sian kan ct..
      kadang aku nk marah..saper ntah..yg bg nasihat pesyen…tp tk leh jugak..
      tp like i said b4, smua brgantung kpda pemberian Allah SWT jugak..kalo kte diberi bone structure yg cantik..maka bersyukurlah..krna apa yg dipakai akan nampak cantik belaka..tetapi..
      kalo dilahirkan tk berapa nk balance n purpek..kta bersyukurlah jugak krna kta masih hamba-Nya yg serba tidak sempurna..
      walo bgmanapun, berpadah2 lah kta dalam memilih..
      sekian, terima kasih.
      adehhhhh

  30. wachayalaaa says:

    mak aiiii,mak tiii….boto ko ni??urm,tp tombam2 pon still cumiiiilll,hehhehee….

  31. mama uti says:

    aku suka fesyen siti ni…..kau org sibuk apalah…….dia nak pakai tudung ke atau tidak itu terpulanglah…..sibuk betul???????

    • spider says:

      klau x myebok xde la komen kat BN ni

    • belacan~hangus says:

      lau suke ko pakai jelah cengini..!!

    • yume says:

      benda2 cenggini kenalah menyebok.. dah terang benda tu haram.. lainlah benda yang tak nampak, itu tak apa…

    • f says:

      betol tue mama uti,dorg tue smua jeles dgn ct….dh ler kaya,can tik lak tue…

      • jenggut says:

        poyola ko F…dr ats aku baca komen ko…mcm lalang….

        • Clipkertas says:

          bkn cam lalang lg,,, dah same cm LANGAU
          tak reti dok diam… sikit2 menyelit jew…
          asyik2 bgtau ct tu kaye la… cantik la…
          itu semua nyer pinjaman dr yg Maha Esa la dik oooiiiiii……

      • Kasih says:

        kaya siti tu ko bole tumpang ya f?? kalo ko bole tumpang, ko srh siti beli siap2 tiket ke syurga tuk ko tau… sbb ko ni kn manusia yg menghalalkan perbuatan siti yg haram tu….

        btw, 4 ur info, kami sumer xder nya nk heran atau jeles gan kekayaan atau kecantikkan siti, sbb rezeki yg Allah bg pd kami sumer pun lbh dr ckp tuk sara family kami dan kami x prlu nk riak pun…

        • capri says:

          yeah.. beauty fades.. amalan je yg dikira. malaikat xleh nak kena sogok ngan $$. FYI lah F, in case ko tatau.

      • nani says:

        aku baca komen dia dari atas asyik cakap pasal KAYA jer,,, bape share ko dapat yer f??

        • megatron says:

          si f ni…kaki kipas siti gaknye………hahahaha… mesti siti dh bank in wit beriban riban dlm akaun si f ni…tu yg bute hati! xley menilai bende yg betol or salah…….bagero punye budak!

        • eemmm says:

          btol 2…bce cment ni dri ats smpai bwh mmg c F ni langau..bkn langau dah..lalat, lalang. ulat smue arr…bgs sgt ker ct 2???xde la bgs mne pun…ko 2 F buat2 la b’taubat jgn dok bgge kan org yg ntah pape ntah ni…ko crmin mke ko 2 tgk skali mulut ko 2…mcm mulut longkang….bau busuk…bape ct byar ko ni f….dpt x tket msuk syurga….

  32. dark28angel says:

    cm badut sarkas…

  33. aries_april says:

    pesen apo yg dia pkai tu?

    klau lenggan bju cam tu…better buka ja tdung tu

    • cik intan says:

      kalau bukak nanti korang bising pulak kan..

      • [email protected] says:

        tu boleh dikira tudung ker
        bukan tudung tu

      • aries_april says:

        buka trs orng kata jab ja…ni ari2x orng kta…
        better free hair…
        bkn nk mnghasut…tp klau pesen dh out..
        mmg x leh d slmtkan..dia ni mngsa pesen….

  34. wachayalaaa says:

    mama uti,itu kn pandangan masing2,x salah dorang nk bg pendapat,mak uti pon jgn le mare2,meletop lak nanti,hehhehee….

  35. miss KHJ says:

    xpaham aku pesyen apo die pakai nih..aiyooo…

  36. spider says:

    ct ni da macam nak ke kebun je ak tngok…nasib baik x pakai kasut pua chu kang kakakaka(gelaK sorang2 ak di buat nye)

  37. Yanz says:

    Maybe DCT ni ada masalah rambut kot!!!!!

  38. Joejo says:

    Biarlah dia nak pakai apa pun? bukannya kita dapat gaji pun kutok dia….lagipun korg kutok2 pun, dia xmakin miskin, balik2 jmpa datuk k jugak!!
    korang??
    bertudung tue urusan dia ngn tuhan, jgn jatuhkan hukum macam korg baek sangat hanya sbb korg bertudung !!

    • RiRi says:

      de btl gak yg ko kata kn tu..jgn anggap diri sndiri tu sempurna sgt…cuma nk di advised kn supaya x yah berpesen gitu..hair free trs …aku kata gini coz aku syg kn Artis yg sorg ni… :) CT ni bgs..cuma kdg sian tgok dia..dia x smpat nk lalui zaman remaja dia dgn sempurna…maybe skrg dia baru nk all out kot…

      • yume says:

        memang urusan dia ngan tuhan… tapi aku rasa lah kan kita disuruh untuk tegur menegur. lagipun, kita menegur untuk kebaikan bukan nak suh dia buat jahat ke apa. memang aku yang bertudung ni tak lah baik mana pun, tapi DCT or sesiapa pun artis jangan keluarkan statement bodoh pasal bertudung.

        • marian says:

          aku tgk mcm sama ja saiz badan ct….mmg pun siaz badan siti mcm tu….rabun dekat agaknya korang ni..biasalah kan dah berumur ni mata pun tak brapa nmpk sgt……yg pasti nampak lagi anggun dan menawan…yg kutuk ni mmg sayangkan ct sgt2….

          Tapi rata2 artis wanita lain pakai mcm GRO….mgkn mlm shout out ni mmg itulah fesyennya kot…termasuklah yuna…besar dikepala kering di bhg badan….hehehe…jd fesyen ct saya masih boleh terima lagi….

    • f says:

      betol joejo….org yg bertudung tue ler yg byk wt maksiat,coz takut nmpk lovebite tue yg bertudung,….

      • [email protected] says:

        F…mulut ko mmg cam sial…kalau ko tau tu smua…aku rasa ko sorg dr org? yg ko sebut tu…bangangg!!

        • RiRi says:

          xmuh gdh2 la wei…tok ti pn gelak beso je korg gdh psl dia..padahal dia tetap dia…huhuhu…skrg ni kita borak psl fesyen dia je..dia gemok ke..hape ke..jgn la cite…bab2 Islam ni…biar dia dgn Tuhan je…kite sbagai sesama islam..doakn yg baik tuk sedara kite ni…juga doakn jugak tuk diri kita n family kita…n klu nk komen pn biar yg membina..atleast aku pn ley ikut dgn komen korg tuk diri aku sndiri jugak… ^^

        • Clipkertas says:

          stuju RiRi…
          biase nyer org2 pgkomen cam f nie… kebykannya “budak baru blajar” = budak skolah = budak tak cukup umur lg

          makin di layan, makin menjadi….
          mmg cam Langau klu kite layan… hurrrmmm…

      • Kasih says:

        f, aikk statement ko tu cam biasa ja wt….. x bertudung je ke ko nk tuduh, apa yg x bertudung tu walau x nmpk lovebite di leher tp penuh kt tmpt lain gak…

        bertudung kan wajib…tp amalan dan suruhan Allah yg ptt kita lakukan tu jgn pula lupa….

        • megatron says:

          f buat lebat kt tempat sulit gaknye….tu yug xnmpk……..hahahaha……. dh la… ni soal fesyen ct… xde kne mgne lovebite ke ape…….. so stop cite mngarut ko nie….. semakkkk!!

  39. akumanusiabiasa says:

    huhu..sungguh gumok….tanda sudah kena uli

    • Clipkertas says:

      bukan ker die kate dlm pemerhatian doktor utk dpt baby…
      pil kesuburn la kot yg wat die gomok…
      hope murah rezeki pas nie.. kite doa la sesame,,,

  40. Laura Ashley says:

    OMG!!! Buruks nya fesyen dia nie….. Semakin lama jadik semakin buta fesyen. Buruk xpe..asalkan baju yg dipakai tu BRANDED maaaa..Atau x lama lg dia akn try gak pakai cam Lady Gaga tu…

  41. what the? says:

    what the ……….

    fine, why pretty peoples always wrong at outfit ……….

    duuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhh!

    come on siti, milionnaire like ya ………….

  42. penyuwan says:

    Tang berisi tu xpala, tapi bila berisi boleh pulak pakai seluar yang agak fit, baju yg jarang2 or skin color, bertudung ala Michael Jackson. Tak boleh kaa Bertudung ngan Sempurna. kalau suami x larang takkan nak jadi macamni…

    Assalamualaikum semua I’m new here.

  43. Rooney says:

    Buruk gila. Macam topi askar pun ada.

    Tolong lah, aku lagi prefer siti free hair.

    Too bad siti buat decision untuk pakai tudung TOO EARLY where she is still YOUNG !

    Ramlah Ram, Nora, Aisyah, Noraniza Idris pun dok pakai tudung bila umoq dah nak nak masuk 50 gitu.

    Totally, kehilangan (lost) sebab gaya siti sekarang dah agak limited.

    • RiRi says:

      ct x smpat nk bergaya mcm remaja len ketika dia remaja…agak nye ni baru nk merasa berfesyen seperti org len…

      • Rooney says:

        Ni fesyen ke ni? Ni nama nya fesyen masuk tangkap muat.

        Kalau dia free hair, macam macam gaya dia boleh buat.

      • Kasih says:

        rooney, pakai tudung xyah tgg umur 50an… sbb perkara tu wajib tuk menutup aurat…

        apa mksd u TOO EARLY tu? dh la dagangkan suara yg menjd aurat, lps tu dagangkan lak rambut buat tatapan sumer smp tua ker…

        ajal maut x kisah tua muda, dosa pahala pun sama… yg penting kita kena saling ingt mengingati…

        • RiRi says:

          sng cite terpulang pd individu masing2 nk wat cmner pn..yg penting kita jg diri n family kite masing2…

        • Kasih says:

          hidup kita ni bkn hnya dlm lingkungan fmly sj tp saudara sesama Islam gak sbb tu dh di amanahkan agar kita saling tgur menegur sesama kita kan…

        • Rooney says:

          Tua is like Aisyah, Nora, Noraniza Idris, Ayati Tasrip, Shida Dangdut (mak Bienda), Fauziah Nawi dan serta artis-artis yang sedar rambut nya tidak cantik mengurai seperti rambut Siti Nurhaliza.

          Rambut engkau macam mana?

          Kalau rambut hodoh buruk macam mop-lantai memang sesuailah dengan muka engkau kena pakai rambut atau pun kepala sculp engkau botak-sana-sini sebab rambut asyik gugur ajer (jualan album tak laku, kurang mendapat jemputan show pentas).

          Memang lah pakai tudung tu wajib, tapi macam Siti ni she’s not ready yet untuk pakai tudung. Menambahkan dosa ada lagi lah sebab fesyen dia dah la jadi ikutan minah-minah kampung.

        • Kasih says:

          she’s not ready yet untuk pakai tudung ko kata ya…. kalo cam tu sok2 bila malaikat dtg menjemput ko pesan siap2 ya bgtau yg she’s also not ready yet to die coz still young….

          ko ingt ko tu Allah ke nk tentukan sumer perkara….

    • Laura Ashley says:

      Rooney,

      “Too bad siti buat decision untuk pakai tudung TOO EARLY where she is still YOUNG !”

      What do u mean on yr statement tu ??? She’s not that young pun… Dah tua. Lagipun, memakai tudung tu kan ke wajib.

      • Rooney says:

        Tua is like Aisyah, Nora, Noraniza Idris, Ayati Tasrip, Shida Dangdut (mak Bienda), Fauziah Nawi dan serta artis-artis yang sedar rambut nya tidak cantik mengurai seperti rambut Siti Nurhaliza.

        Rambut engkau macam mana Senah?

        Kalau rambut hodoh buruk macam mop-lantai memang sesuailah dengan muka engkau kena pakai rambut atau pun kepala sculp engkau botak-sana-sini sebab rambut asyik gugur ajer (jualan album tak laku, kurang mendapat jemputan show pentas)…

        Memang lah pakai tudung tu wajib, tapi macam Siti ni she’s not ready yet untuk pakai tudung. Menambahkan dosa ada lagi lah sebab fesyen dia dah la jadi ikutan minah-minah kampung!!

  44. natsumi says:

    siti, kan elok tutup penoh body2 u tuh. xde la org2 mengata gemok la ape la.. kesian kt u..

  45. new gen says:

    she should be fined by fashion police LOL~

    • nurelle says:

      2r tu…report r gmb ni kt fashion police…
      mst tok ti msuk top 5..haha
      patu mst kipas susah mati die epi gile2 cz idola dorg ni betambah FAMOUS!!!!
      heuheuehu…~..:DDD

  46. guest says:

    korang ne bila gemok slah, bila kurus pun slah. bila gemok, korang ckp dh byk kna uli. tak malu ke ckp cmtu? die dh kawin so kne pham lh. tak pyh nak ckp bende cmtu. kalau die belum kawin mmg lh jd isu

    kprang kutuk die ne korang yakin ke yg korang masih hidup selepas kutuk2 orang? korang yakin korang sempat untuk mminta maaf sebelum ajal korang? kalau pun nak tegur, knape msti dselitkn dgan kutukn? kalau korg kne tegur scara kasar, korang nak dgr ke? aku ne bkn nak tunjuk alim atau nak tunjuk pandai, tapi korang sndri ckp sesama islam harus saling tegur menegur

    • cik intan says:

      haha tu lah, kalau rihanna ke..miley cyrus ke pakai mcm ni..maybe diorang puji ye dak? tapi ct suma nak kutuk. orang tu gemuk pon macam dia buat criminal pulak.

      • sebokmama says:

        ha ha ha best….apapun CT tetap cantik akak tetap suka dgn dia walau apapun org ckap tentang dia….

      • f says:

        betol tue cik intan,dorg tue jeles sgt dgn ct,coz ct ttp cantik,dorg yg kutuk ct tue,muka dorg hodoh,tu yg suka sgt kutuk org tue….tuhan tu maha adil,..ingat lah

        • Clipkertas says:

          yeahhh,,,,, “yg suka sgt kutuk org tue….tuhan tu maha adil,..ingat lah”

          tau plak ko pasal nih!!!!….
          dik.. tgh mlm ko gi pgkondem org… tak dpt ape2 dik oiiii….

        • Kasih says:

          ye Tuhan tu mmg adil, makanya nnt akan dibakar mulut ko yg celupar kata org dlm komen2 ko tu f…

          fdan xder sapa pun yg jeles gan siti, ko tu yg panas lbh bl siti tercuit…

        • eemmm says:

          f: dorg tue jeles sgt dgn ct,coz ct ttp cantik,dorg yg kutuk ct tue,muka dorg hodoh,tu yg suka sgt kutuk org tue….tuhan tu maha adil,..ingat lah

          wei f ko 2 bgs sgt ker…bis 2 ko 2 x kutuk org ker…mulut ko 2 mmg mulut longkang ko tau x…sdr diri ckit…jgn sdp2 mlut ckp org hodoh…ko 2 cntik sgt ker???ko ker yg nilai c ct???so mulut ko tapis2 ckit klu nak ckp….

  47. luvlavender says:

    make up die lawa..ske tgk.pendek kate die ni mmg cantik with or without make up pun.

  48. Lynn says:

    Oits.. tu bukan kain jarang lah, tu corak kain dia, jenis warna nude/beige yg seakan skin colour. Jika tak tengok dgn teliti, memang lah nmpk baju yg dia pakai tu mcm jarang. Check pic no 6 tu. Takkan lah CT nak pakai baju jarang hingga ke peha?? Biasalah, selalu ja apa org pakai nak jadi kutukan. Nak yg perfect gitu?? Tak taulah aku apa yg dmaksudkn dgn sempurna yg sebenar-benarnya. Urg yg pakai jubah pun dek kena kutuk, ni kan pula pakai baju mcm tu. Alahai Dunia… Apa2 pun lu pikirlah sendiri.

  49. cikbedahlaser says:

    gmbr ke2 tu aku ingt kan ziela jalil…ahahahahah
    silap pandang rupe nye….

    gomok?? xpe la… sihat…ati senang…
    tp.. tang tutup kepala tu… mcm krisis identiti lak… nak pakai tutup kepala pompuan ke..lelaki… uhuhuhuhu

    sian ct..mangsa fesyen…

  50. sharmeen says:

    fesyen ape makcik nie pkai…..but….whatever……lantak ko lh siti……

  51. jelita says:

    e..serabut aku tgk. tah apa2 la… aku tgk makin lama makin singkat lengan baju ct. x sedar ke lengan & badan awak tu badan gemokkss

  52. sharmeen says:

    dh kaya raya…..stakat ari2 g London Weight Mngmnt….xde hal lah…..

  53. HAHA says:

    eh.. cam selendang mak aku je… pulangkan lah wahai tok t ku cayang… :/

  54. atok ku says:

    Cam muka maikel jeksen pun ader….!!! hua hua hua

  55. Rooney says:

    Fashion Limited

    • Clipkertas says:

      Rooney,,, die sndiri yg mnjdkn diri die Limited for fashion…
      klu aku leh bgtau die sblm die gi award nie, aku suh die pkai topi MJ tu jew… lbh kemas n simple.. huhu

  56. aku teka je says:

    da sebijik saerah aku nengok tok ti ni huhu

  57. Ieza says:

    Fizikal = Badan Siti dah berisi kemungkinan besar sebab dia buat hormon treatment kot utk dapatkan bb..selalunya kalau treatment mcm ni mmg badan akan berisi..tp bila dia dah berisi, dah macam Siti Saerah pulak kan….

    Fesyen = Agak menyedihkan dgn fesyen Siti..org keliling dia tak tegur ke or even Dato’ K sendiri? berbeza dgn ex-wife dia..opss…

    Tudung = bkn nak kutuk @ pertikaikan cara Siti menutup kepala..kalau Siti belum benar2 bersedia, baik jgn bertudung mcm tu sbb Siti ramai pengikut fanatik yg beragama ISLAM, penyokong2 dia sedia sebyk akan terpengaruh dgn cara pemakaian dia..bertudung bknnya utk berfesyen tapi bertudung adalah tuntutan kita sebagai org ISLAM…renung2kan la…

    • lif says:

      x-wife datuk K? lebih kurang jer.. cuma tak ranggi kot macam CT. tapi pemikiran moden ex-wife dia boleh tahan gak. so tak payahlah bandingkan ct ngan exwife dato k tuh..

      pasal tudung tu aku amatlah bersetuju… masalah skang ni ramai yang bertudung sebab fesyen dan bukan sebab satu perkara wajib. pakai tudung pun singkat yang amat sampai terkeluar rambut tu..

  58. akulahpompuanittew says:

    lawanya ct…..!!!!

  59. ieyda says:

    tu la. ada org kata, nak buat baik jgn ckp kat sape2. nanti setan dgr..nanti dia hasut kite xyah wat baik.. hihi. kesimpulannya, nak wat baik, simpan niat dlm hati… n buat je benda baik tu tanpa bgtau sape2..

  60. bukan manohara says:

    baik tak yah pakai tudung,if nak,bertudung la btul2 Tok Ti oit….bukan nak mengutuk atau mengata,tapi statement yg Tok Ti keluarkan memakan dirinya sendiri….pasal fesyen tu,Tok Ti suka benda yg pelik2….(walhal dia bukan pandai sgt pun berpesyen..opsss)…

  61. Salmah says:

    Takutnyer baca komen2 semua ni. Very negative in a destructive manner. Kalau ye pun tak suka, saya rasa tak perlu guna perkataan “sekor” or “bodoh”. Bahasa cermin peribadi diri.

  62. Rooney says:

    Saya setuju kalau Siti free hair semula sebab rambut Siti cantik.

    Rugi kalau tak di perguna kan dan di pamirkan.

    Kalau siti pakai tudung, fashion siti adalah amat limited.

    Tengok lah macam gambar ni, jadi macam askar plak.

    • sajerkecoh says:

      Klu dia x sedia, tggl je la tudung tu. Xpe.. nk jg hati peminat sgt buat apa. Peminat bkn jg hati dia pun. Asyik mengutuk je.

      Ps. Mcm micheal jackson pulak rupa ct ngan topi ni. Ngarut tul pesen dia ni.

      • comelnya says:

        xikhlas xapa janji dosa xtutup aurat dah lepas tp aurat xtertutup jugak dan kutuk pun kena. fesyen tu mcm nak amik feel tudung tu kenkononnya rambut, seksa dunia seksa akhirat

    • Laura Ashley says:

      Not so limited..kalau btl2 kena ngan gaya.. Skrg ni pun mcm2 butik muslimah moden ada. Tinggal lagi, org tu sendiri yg memilih nak pakai mcm tue… Dan tolong jgn salahkan pemakaian tudung sbagai salah satu sbb knp CT kelihatan sperti mangsa fesyen !

      • comelnya says:

        dari tudung hingga ke baju hingga ke handbag semuanya xkena. memang mangsa fesyen la tu

      • Rooney says:

        Dah tu nak salah kan apa? Cuba bagi tahu?

        • buek says:

          salahkan die nye designer or die pun bad taste in fashion la…ade plak salahkan tudung… kalau org pakai handbag buruk ko ckp handbag tu yg slh ke?

          ko pi main bola je la rooney.itu pun kalau masih boleh

    • Kasih says:

      Saya setuju kalau Siti free hair semula sebab rambut Siti cantik.

      Rugi kalau tak di perguna kan dan di pamirkan.

      Kalau siti pakai tudung, fashion siti adalah amat limited.

      Tengok lah macam gambar ni, jadi macam askar plak….. ni komen ko rooney…. rugi ya kalo x pamerkan…. kiranya ko mengalakkan lah siti ni mendedahkan aurat nya….

      isshh isshh peminat cam ni pun ada ya…. apakata ko jer la jd PA siti tu sbb rozie pun dh tua, so dia pun xtau sgt bab2 fesyen nie, sbb dia bertudung… may b ko yg free hair ni bole ajar siti cara2 menunjukkan aurat gan btl ke…..

      • Rooney says:

        Selamba je sound Rozi dah tua. Kau tu dah menggedebeh ke?

        • Kasih says:

          mksd aku sbb ko tu dh terlampau pandai ttg fesyen free hair ni baik ko ambik alih keje rozi tu sbb rozi kn pkai tudung dan dh makin tua mana nk sama selera nya gan ko yg suka dedah2 aurat ni…

  63. anie88 says:

    alaaaaaaaaaaa…lanx die r nk pakai ape pn…bukn mnx duit korg klu die nk bagaye kn…so..xyah mk kecoh2….sbb tu….antre die ngn Allah…korg kutok2 die…mcm korg tu kuros sgt…mcm korg sempurne sgt…sedar r..xde sorg pn kt dunie ni sempurne…xyah r korg kutok2 die mcm die tu besalah sgt…klu nk nasihat…nasihat btol2…jgn korg kutok2 die…korg pn..bukn sempurne sgt….

    • marian says:

      anie88, biasalah mereka ni org2 yg terpilih dan sempurna…mestilah punya tanggungjawab yg besar utk membimbing ct dia org tkt nanti siti buat dosa dia org yg kena tanggung pula….

      org lain semua tak kena..mereka ja yg mmg ok lah baik dalam berfesyen mau pun bab-bab agama…patutnya org2 mcm ni kena berdakwah pergi ke pub/kelab mlm tegur para anak2 gadis muslim yg tgh menuju kehancuran….

      saya ni mmg fanatik ct..so what??? hehehe

  64. chicharito says:

    pasni die pkai bju uptown..baru ade akai..kah kah tp aku rase bju uptown lg caree la dari dreesup die ni..:P

  65. mat_Despatch_styLo says:

    wahh btul pnye marah anie88..kihkihkih ade rasa ka???:P

  66. Rin says:

    btudung style bomba.. eh, x layak d gelar btudung, btopi sbnarnye…
    CT gemuk, nmpak mcm makcik!.. blum lg umo 35 ke atas, dh cmni… huhuuuu

    • marian says:

      hahaha…lucu lah…rin ni mcm mana agaknya…biasa yg ckp mcm ni mesti yg jenis perasan diri lawa…dia jeles ct gemuk .mgkn dia kurus kering kot….jeles dgn topi ct pula tak mampu nak beli lah tu..ckp lah mcm2…kesiannya…

      ct tu…duit byk…dia punya suka nak buat mcm mana pun..kalau soal berlawa2 ni jgn ckp lah…ko ada????….dia boring lawa2 so dia buat lah yg pelik2 utk kepuasan diri..tak suka jgn tgk….

    • f says:

      betul tu salmah,dorg tue tak berpelajaran,mmg ler perangai mcm tue,ugama lg la tak der…..tak per salmah,tuhan tue ada,dia akan balas balik atas kebohohan mereka tue

      • megatron says:

        wah f ko nie mcm tggi ea pelajaran nye….mcm power ilmu agamanye.. tp sebenarnye ko ni haprak!! ko bace smula komen2 ko! mcm nie ke ko kate ade agame!?

        • Kasih says:

          f, ko ptt malu gan statement ko sndr k… ko ni dh ibarat ludah sekali tp ko jilat beratus kali blk, werkkkkkkk….

        • eemmm says:

          i stuju dgn u kasih…mmg c f ni muke b’talam2 tau x…gram jer tgk die mngoment org n ske2 ckp org hodoh la sial laa…ingat die 2 bgs sgt…da la mulut longkang…

        • Kasih says:

          ermmm, btl tu… ayat si f ni xder nya elok.. maki hamun jer keje nya…. xder etika btl la dia tu…

  67. Hajimaru says:

    Rooney ko memang dah terpesong..org advise suh tutup aurat..memang mengong ko ni…nak tunggu malaikat izrail dpn mata ko baru nk p cari telekong ke…ada lg makhluk spesies ko kat dunia fana ni ea…!!!

    • Rooney says:

      Hahahhaah, well kubur masing-masing.

      Tak payah lah engkau nak berkhutbah di sini. Hehehehe.

      • mummy_iman says:

        wow.. jawapn yg biasa kita dengar kubur masing2.. sok2 dah meninggal bangkit sendiri gali kubur pastu masuk sendiri pastu kambus sendiri ya…

  68. mat_Despatch_styLo says:

    cayala RIN…ni la komen yg membina…kah kah

  69. tak tau nak ckp pe..rabun warna kejap tgk pic ni..bomba mariiiii

  70. siti kelembai says:

    jgn salahkan ct ..ni fesyen designer dia punya hal .. ct jadi mangsa .Ingat x dulu pun pernah terjadi ct pakai sanggul senget dgn seluar yg menyerlahkan ketembamannya .Sapa le .. gamak pereka fesyen dia .Otak dia dah blurr .. i luv u ct ..

    • old says:

      alah ct kn dh bole pk…lau nampk xelok xyah la pakai…baik pakai kbaye je ana rafalli…pastu tambah tudung elok2…
      org lau xnk berubah memg byk alsn

  71. merah says:

    Siti………….
    tolonglah pakai tudung betul2.. kan mudah utk menutup aurat.. sgt suka kamu tp nyampah tgk cara kamu bertudung..

  72. missR says:

    satu jer nak bgtau, yang kutuk-kutuk tu pergi cermin diri tu dulu. kalau sempurna Islamnya tak ada lah korang kutuk2/ maki2. sebab setahu aku orang yang sempurna ni tak reti nak menghina orang.

    then, kepada yang seperti rooney.. sebelum taip fikir baik-baik. orang macam kau lah penyebab ramai perempuan islam tk bertudung. tak pasal2 kau dapat dapat dosa kerana menghalalkan yang haram. memang memakai tudung itu perlu kerana ALLAH tetapi kalau dok dihasut oleh orang macam Rooney yang kata rambut dia cantik, dia lebih nampak meletup kalau tak pakai tudung… lama2 terpengaruh gak orang tu.

    biar hipokrit dia memakai tudung dari hipokrit tidak memakai tudung dan jangan sampai menjaja seluruh dunia dia sudah bertudung. itu namanya riak.

    • aloha says:

      betul lah..cermin besar2 kat rumah tak mau tgk..nak juga tgk cermin org lain….tu yg jadi tak sedar….diri mcm mana….nak nasihat org jadilah pendakwah dalami lah dunia agama..ini tidak nasihat dalam blog BN yg kdg2 dipenuhi dgn foto-foto artis wanita berpakaian GRO..apa hal?….

  73. missX says:

    mak aii, tu lengan ke kayu balak???

  74. moon says:

    those pic showed siti sgt chubby….

  75. sharipah says:

    dia mkn pil hormon sbb 2 bdn dia naik.aku dulu mcm dia gak sume org asyk mengata biasalh mulut org xde ank slh,gemok slh.laki aku pun x kisah dia ckp biarla org nk mgata lepas bsln baru kuruskn bdn.last2 dpt kembar bdn pun dah langsing yelah penat nk jaga kembar 2 org ni.

    • Rooney says:

      Amboi kelas kau sharipah, dapat anak kembar lagi.

      Harus meletup badan kau sekarang kan.

      Apa pun aku tak suruh Siti free hair sebab nanti takut orang terkejut pula, tapi kalau Siti berani nak free-hair semula aku sokong ajer 100 %.

      Like i said, rambut adalah mahkota wanita.

      Tengok lah sekarang apa dah jadi, kerana tudung fashion Siti menjadi huru-hara. Lagi pun Siti tak ready lagi nak bertudung, kalau betul betul nak bertudung tengok macam Aisyah / Nora / dan se-waktu dengan nya artis-artis yang dah SENJA.

      I believe rezeki Siti akan lebih melimpah ruah lagi kalau dia free hair, nak berfesyen pun senang Tijah.

      Tengok lah tuh ha, udah ghope topi askar. Hari tu pakai topi muffin senget.

      Haishh..

  76. ehem says:

    normal la org nak ckp mcm2…..bju tu bukan jrg la…mmg kainnye skin color..tk kan tk tau kot…ish ish..kesian nk kutuk pun tk tau bende btul..main ckp jer…silap2 menmbh dosa jer..mmg if siti mkn pil hormon akan naik bdn..satu lgi, pasal bab mengandung tk mengandung, tu kan kerja tuhan..mne kite tau ape sbb die tk dpt nk ngndung lgi..tu semua rezeki..berlmbk2 lagi org kat luar ni tk mengandung2 pun…….tgk dlm gmbg mmg nmpk berisi, tgk live tk pun…….

  77. yuyu says:

    GI SESEESEDSSDFDTY

  78. Caldina says:

    hmmm….
    ni ler org yang amik laki orang tu…..
    gemok dah rupanya.. pakai topi plak tu… makin tembam arr… saper la dia punyer fesyen consultant .. failed..!

    p/s: suka tgk Tiz dgn Mizz Nina…

  79. POJIAH LATIP says:

    alahaiii .. niat nak bertudung tu memang la dah terpuji.. tapi tang fesyen tu serius memang B.U.R.U.K.
    klu dia ada penasihat fesyen , pecat je lah.

  80. atok ku says:

    BODOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO……..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  81. MuJE says:

    asal aku tengok lengan die cam besar? ke mata aku rabun ni? hihi…

  82. atok ku says:

    PESYEN BOODDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  83. farapink says:

    lengan nmpak agak besar ye.. tp mukanye tatap manis..gunalah simplysity~ (peh~~ iklan x berbayo..)

  84. mimi says:

    harap siti boleh tutup aurat dengan sebaik mugkin ikut ajaran islam , rasanya dia mesti dapat didikan agama yang sebaik mungkin dari parent dia kan. Mesti siti tau macam mana berpakain macam muslimah islam. sekarang ni cara dia berselendang dengan jambul terkeluar tu seolah-olah mempermain dan mempersendakan Islam . Berfesyen ikut sedap hati saja lebih baik siti buka saja selendang tu peminat mesti faham dan tau siti belum sedia nak tutup aurat

    • Rooney says:

      Hello, dia tu artis.

      Kalau kau nak suruh dia tutup satu badan dengan guni, better dia tak payah jadi artis langsung.

      So u kena faham, ok? Situasinya nak jadi artis kalau tutup litup habis last last tak laku lah.

      Face the realiity.

      • gosipgurl_fea says:

        saya setuju dgn ayat you baris 2 tu. kalau tutup aurat betul2 bukan artisla.

        • Miss pocO says:

          MASALAH NYA ARTIS TU MANUSIA BIASA JUGA DAN AKHIRNYA AKAN MATI JUGA DAN AKHIRNYA KENA TIMBANG TARA JUGA KAT AKHIRAT…

        • Kasih says:

          nape kalo artis je terlps dr siksaan kubur ke?? dia pun manusia biasa gak ciptaan Allah.. dr Dia kita dtg dan kpd Dia kita pulang…. so renung2kn lah…

  85. mileena says:

    i nampak dia up close malam tu. MENAKUTKAN.

    Seriously, ia hanya menunjukkan satu benda: MONEY CANNOT BUY STYLE!

  86. rosmarina says:

    gemuk… macam saerah dah rupa.

  87. Shasha says:

    pelik! pelik! pelik! weirdo fashion :( u can do better la siti!

  88. fbi says:

    haih…entahlah fesyen ct ni mcm2 kdg2 pelik gak aku tengok. yg penting ct taklah mendedah kan tubuh badan die mcm artis lain tu.. kalo nak dibenci krn ni.. karier die sbg penyanyi mmg bagus..suara die yg boleh nyanyi lagu2 melayu tu yg aku suka tu….

  89. Hajimaru says:

    rooney2..ini lah ciri2 umat akhir zaman….yg haram dihalalkan..sila anda balik ke menchester p men bola lagi bagus…sontoloyo la mu ni..

  90. sosok says:

    elegant?? uhuhuh..
    sorry to say,mekap+baju=outt!!..huhuh..
    to ct, jadilah diri sendiri..aku suka style ko dulu2..uhuhuhu..natural and sgt freshhh!!
    x pyh jd org lain k..
    bak lagu bruno mars-just the way u are..hayatilahh..ahahaha

  91. babycomel says:

    tang mane yang tutup aurat pun aku tak tau..heran betul.

    kalau yang non muslim pakai dedah org ckp tak pe..sebab dia non..

    ni yang muslim pakai cam ni..sebab ape? isk isk isk

  92. zey says:

    ape ni siti ni??
    sedaya upaya xnak ‘pki tdng’… pehal??!

  93. zorro says:

    kelam kelibot..
    kesian lak tgk ct ni…
    mangsa fesyen kah?????

  94. SYIMA EMI says:

    siti dah makin tembam like meee :):) tapi maintain comei lagi.

    pasal tudung? no komen. me mangumpat dalam hati. hihi

  95. Maleesa says:

    aku tengah tgok Nek Jah dlm drama segalanya ku terima. Nek Jah kn popular dlm BN. nampak kejam siot wlu pakai bju kurung je dlm ni. tk yh seksi2.mjadi sguh NJ. kuar tjuk sket (^_^)

  96. cun says:

    rooney .. i agree ngan u .Kadang2 terlalu berterus terang telah disalah ertikan .Kalau nak bertudung lintup better jangan jadi penyanyi.Ct akan bertudung juga akhirnya .. cuma dia terperangkap dgn kerjayanya ..

  97. meluat siti says:

    ak rasa pompuan ni dah gila n hilang pedoman

    • f says:

      ko lg giler meroyan meluat citi….ni ler ppuan melayu bodoh bernama meluat siti

      • Caldina says:

        dear F….
        ko ni kaum kerabat siti ek ? dah buta la tu…
        dah ler pompuan ni takder sense fesyen…. amik laki orang plak tu… huduh giler la ni…..

        p/s: berpijak la pada bumi yg nyata… zaman siti ko ni dah habish….. now mizz nina and tiz plak… yessa..!!

      • Kasih says:

        f, ko ni kan dr atas aku baca komen ko mesti sumer org ko tulis BODOH kn… kalo ko xreti nk komen dan x bole nk trima komen2 org lain, baik ko jgn komen… ko baca dh la…

        • eemmm says:

          stuju ngan ko kasih….mmg la bdak mulut longkang nii…x thn jgn msuk cni..wat la blog sndiri….ha ko g bngge2 kan la atok t ko 2…

        • 9 8 7 1 says:

          c f nie konon2 cerdik ilmu…kuat agama tp ayat2 die xbole blah! maki org no 1! klw ye pun fenatic dgn ct agak2 la…jgn la smpai kate org itu ini bodoh la hodoh la… yg cantek hodoh tu semua ciptaanNYA.. so klw ko hina org kate hodoh means ko dh mgghina Allah s.w.t yg menciptakn sekalian manusia!

  98. akakcomey says:

    Orang cantik…pakai apa saja tetap cantik menawan.

  99. taib says:

    salam…….semua .

    itu lah artis namanya yang ingat akan Allah Syukur Alhmdulilah…….orang yg lupa akan Allah begini lah agaknya,………dosanya suami akan tanggung atas apa yg isteri lakukan, pakaian dn sebagainya……
    ct buat begini perasan cantik, mau glmaour..tutup kepala lah tetapi baju lengah seksi………tetap dosa ct oi…….dunia hanya sementara………..tobat lah ct

    • aloha says:

      che taib rasa diri tu suci ka?…tak pernah buat dosa langsung…..kalau suci knp ada di blog yg penuh dgn foto2 artis wanita yg 18sx….. che taib..che taib…sedar-sedarlah diri juga..ya..

  100. kurus says:

    apa2 pon, blom ada penyanyi yg sangat konsisten bila nyanyi atas pentas..sama mcm kt album
    (ada pun komen aku ini adalah utk menenangkan hatiku..setelah melihat dia..dan kmudian membaca ‘artikel’ korang)
    well..we r human..we r not perfect

    • HUHU says:

      heleh bukan sedap pun. kalu merdu pun dengan bantuan hantu belaan dia… kui2.

      • kurus says:

        spti kataku memula tu..aku nk menenangkan hati aku..kerna…
        ehe..ada tk lagu kerna lagi? wat lh satu lagu “Kerna”.
        (dlm hati aku ni ada bermcm2…hmmm..ah…hmmm..ah..) ok dah tarik napas..

        ok kte ulas satu satu:
        (1) topi n tudung = kre cubaan yg ok-ok lah..
        (2) kening = ok..masih kekal ori..aku suka
        (3) leher = guna ‘turtle neck” nk tutup..ct tk brapa nak kena..sbab leher tk berapa nk jinjang..jadi guna baju berkolar besar mungkin..ya mungkin..elok sket..
        (4) baju = kalo g party anak buah ker..agaknyer bolehlah baju ni..ct lebih cantik guna baju kot or blazer ke party shout ni..tk yah la letak manik..
        (5) yg aku tengok trsalah letak adalah anting2 subang tu..dangling diamond earrings, totally not for this kind of occasion. if she insists..wear simple diamond

        caner??

  101. BumbleBee says:

    gmbr no 1…perut…kalo masih lom ade isi, jagalah yer. Sekian~

  102. miss wawa says:

    apasal muka bulat? da gemuk la ct!

  103. mayalara says:

    pd aku, wlpn siti tak sepenuhnya memakai tudung..tapi sekuarang-kurangnya dia ader kemahuan utk kearah menutup aurat, drpada org lain pakai skirt …nmpk ketiak,,,so aku rasa samapi masanya nnt insyallah dia akn menutup aurat dia.

  104. miss n says:

    ape pun ct tetap canteekkk..korang nie jeles kot ..semua salah je kalau dh tak suka…

  105. pic says:

    come nya dia

  106. alia says:

    sgt keciwa mlihat arts ksyangn ku bgini……..: (…papepn…support lgu2 ct…….tbaek…..!

  107. B says:

    Still pretty but awful outfit. She might think she’s fashion forward but that’s just plain hideous.

  108. Piston Pecah says:

    owh…macam tebal tapi nipis…errr

  109. Nita says:

    ok la tu.. x seksi sgt baju CT… berbanding MIZZ NINA & artis2 lain… artis2 lain aku tgk mcm berbogel je… walopon pakai baju… yg Mizz nina pakai sexy tu korg x kata apa pun..stakat kutuk skit2 je.. bila CT, kutuk kaw2 punya.. berat sebelah tul..mentang2 la korg x suka dia, korg kutuk kaw2.. walhal, baju dia bkn teruk sgt pun.. boleh dikatakan hampir kesemua artis pakai baju sexy cam pelacur mlm tuh…kecuali CT & yuna…

    • milA says:

      sebab ct tu kan gadis lindungan kaabah. yang diagungkan2 oleh peminatnya sebagai paling suci, paling sopan, dan paling mulia! siti mana pernah buat salah beb. semuanya dia betul.

      • Kasih says:

        jgn ingt yg menegur ct tu yg benci dia tau, ada gak peminat2 fanatik yg tegur…. walau fanatik camner pon kalo artis tu x btl ttp kena tegur gak… jgn asik dok jd kipas brani mati jer…

  110. hoy hoy hoy says:

    siti sucks!

  111. dutchers says:

    biarlah dia dgn fesyen dia..tapi yg penting taste dia pada handbag MANTAP!! yg dia pakai tu channel handbag.yg penting original bukan petaling street mcm sesetengah artis yg tak malu melaram dgn handbag petaling street.kalau dah xde duit beli jelah yg dimetrojaya,bonia, etc tak payahlah menjatuhkan imej jaja beg petaling street.

  112. amina says:

    Kenapa letak gambar Siti Saerah ni? Haha.

  113. as says:

    igtkan saerah tadi..hihi..siti ni pas kawen menjadi2 teruk fesyennye..suka sgt imej mase die single dulu, agak bsopan la dikalangan artis2 lain time tuh..igt lg dulu siti kene interbiu kalu x silap lam melodi pasal bile nak pakai tudung (b4 g haji), siti jawab “dah sampai masanye siti terbuka hati nak pakai tudung, siti akan pakai betul2, dah x bukak2 lg dah”..mmg igt la statement ni pasal dulu minat giler kat siti. betul gak sesetengah pendapat tuh kate drpd pakai tudung macam fesyen ntah hape2 ni, baik x payah pakai tudung langsung, hipokritlah n mcm2 lg. sebenanye kite kene igt balik pakai tudung tuh wajib, walau macam mane pun personaliti org 2. pelik jugak kan, xde org tegur ke kat siti apesal pakai tudung macam nak main2 je, dah mengarut jer care pakainye tuh..nak kate cantik nno fesyennye tuh x ponnn..

  114. myss says:

    ct..ct..hammm…???

  115. pria kacak says:

    No Body No Body Love U

    • miss_pinky says:

      nobody?hahahaha.. LOL!! beratus ribu peminat dia kat luar sana tu.. x pun berjuta..kalau nobody love her, dah lama dia bungkus from music industry.. such a funny statement!!

  116. Rooney says:

    Hurm, ni ape nak sibuk masuk hal dosa syurga neraka nih.

    Kubur masing-masing lah.

    Orang nak cakap pasal fesyen dia, specifically pasal fashion dia yang tiba tiba nak judge hal dosa pahala dia ni kenapa? Hallo, cermin diri dahulu sebelum nak menasihati dia.

    Anyway, nasihat anda anda semua adalah ibarat habuk sahaja. Sini bukan medan untuk memberi khutbah ok, ni tempat untuk bergossip tentang artis.

    Kalau rasa rasa nak memberi khutbah agama, maaf, this is not the place.

    • Clipkertas says:

      Rooney… ko tu Rooney..
      bukan AbG NARA ok….

      what ever!!

      • Kasih says:

        ehh rooney, bkn ko ke yg bukak isu dosa pahala tu…. and btw, mmg lah kubur msg2 tp kalo tetiba kubur ko sbkh kubur kami camner?? azab yg ko trima tu kami xnk rasa habanya smp ke kubur kami disebbkan kejahilan ko dlm agam ni…

        • Rooney says:

          Apa kena mengena aku dengan Bang Nara, kau ni reti baca ke tidak?

          Komen kau tu yang serupa sampah, orang nak cerita pasal fesyen Siti kau yang nak berkhutbah pasal pahala neraka.

          Baca lah betul-betul sikit.

          Nak ber-azab-azab, alim sangat ke kau? Bosan aku.

        • feroz says:

          orang lain x alim pon sekurang2 x jahil macam lu…

          islam nih jalan hidup cuma berpandukan 2…quran dan sunnah…dalam quran allah swt suruh tutup aurat…so, TUTUP AURAT…bila x tutup aurat n wat dosa, wajib muslim lain tegur..bukan backup…okey??

  117. kokoko says:

    FESYEN DISASTER..KE MANA HILANG NYA KESOPANAN SEORANG WANITA MELAYU SELAMA NI…….(SEDEYYY..)

  118. gosipgurl_fea says:

    wah tembam la ni ….

  119. anyss says:

    sedih tgk fesyen ct nih…npe la ati dia xtbukak tuk tutup aurat dgn cre yg sbnar2 bnarnya….skli jer pnah tgk pic ct pkai tudung penuh mse arwah ayah dia meninggal,,, nmpk sweet sgt….
    datuk k, jwp la d akhirat yerr…

  120. hanishaizi says:

    i think the fashion looks weird. im not against her not wearing full hijab.. but i rasa pelikk.. kalau dia x pakai selendang tu maybe ok.

  121. Adam says:

    Biar lar Siti dah berisi. Dia bukannya muda lagi pun nak jage2x badan macam ank dara. Dah berstatus isteri pun.
    Dia pakai baju camnie sbb nak sesuaikan dgn Shout Awards kot. Shourt Awards nie kan modern, ala2x MTV Awards gitu. Bukannya anugerah formal. Pastue baju tue seakan2x warna kulit lar. Bukannya lengan terdedah.
    Tang die nk bertudung ker tak tue terpulanglah kat die. Siti sendiri dah ckp bg die mase biar die besedia dulu. Kalo dah bertudung tapi x ikhlas, sekadar nk memenuhi kehendak org buat apa? Berdosa jugak kan. Nanti lama2x terbuka lah hatinya tue. Kita doakan jer lar.

    • Y says:

      bkn pakai tudung tue wajib ke wlau pe alasan diberi?kenapa nk tggu masa ek?sbb mati pun xtggu masa,lg 1 even shout out award tue jenis modern tp xperlu kot membodohkn diri dgn berpakaian sedemikian rupa,iye x?terukk…terukk…

  122. insan biasa says:

    hmm…xtahu nk ckp ape..hnya mmpu brdoa smoga hajah ct mndpt hidayah dan mmkai tdung dgn smpurna..amin..

  123. kiki says:

    stuju dgn insan biasa…aminn..
    dlu msa dia sngle abg dia yg jga dia..smau segi..sbb 2 la sopan..
    skrg dh kwin, tngungjwb dtok k la plak..nmpk sgt prbezaan..huuu..ohh ct..

  124. totok_k says:

    ni bukan erah……saerah? hahahaha ops silap siti rupanya……oh ni bukan silap pereka fesyen or siti gemuk….ni silap tukang gambar ni….dia pakai fish eye lens ni hahahahahah

  125. Oden says:

    Macam ANAK PATUNG….Kalau ada org jual anak patung rupa Siti ..comfirm aku nk beli wakaka

  126. buek says:

    statement : sebab siti ni artis,tak yah pakai tudung.

    pandai ek korang buat pilihan. korang pilih fame and money before God.

    statement : umo 50 baru umo sesuai pakai tudung.

    bagus la tu,dah ada niat..takut tak sampai 50 je beb. 30 dah kojol. ape nak jawab? “erm, mmg nak pakai pun Allah, tapi nanti nanti la,hantar sy balek kat dunia,sy pakai umo sy 50, mcm noraniza idris,aisyah sume tu”

    If only thou couldst see when the guilty ones will bend low their heads before their Lord, (saying:) “Our Lord! We have seen and we have heard: Now then send us back (to the world): we will work righteousness: for we do indeed (now) believe.” as sajda,12

    “Taste ye then – for ye forgot the Meeting of this Day of yours, and We too will forget you – taste ye the Penalty of Eternity for your (evil) deeds!” -as sajda,14

    rooney,sorry,bang nara takde pun kasitau takleh berkhutbah, walhal kalau aku nak bagi story erotic kat sini pun boleh kot, tapi kene delete admin la kot lepas tu.

    • Rooney says:

      Dah kat sini je medan yang ko ada untuk membuang masa pun………

      • Kasih says:

        sbnrnya kt sini jer medan tuk ko buang masa rooney oii…. ko buang masa gan kejahilan ko sndr….

        • Rooney says:

          Hahahhaha, yang kau sibuk sangat kenapa?

          Ke kau jenis yang suka cium bontot orang, bila aku membuang masa kau pun sama nak membuang masa?

          Kau ni cakap tak serupa bikin, dok mengata-aku last-last kena dekat batang hidung sendiri.

          Anyway apa pun at least Siti ni confident lah juga nak pakai fesyen tah-hala mana Yahudi pun yang penting dia tak ada kacau hidup orang.

          Kau apsal nak sibuk sibuk berkhutbah?

          Suka hati Siti la nak pakai tudung umur berapa pun 30 ke 50 ke.

          Tapi bagi aku Siti as a famous artis kena lah pakai tudung pada umur 40-an gitu. Ikut jejak kakak-kakak dia yang dah senja semua tu (macam Aisyah she was a big name before, Nora, Ramlah Ram etc).

          Tapi sayang lah nak buat macam mana dia nak pakai tudung awal sangat tapi pakai pun macam nak tak nak pakai.

  127. Koleksi Dosa Bersama Siti says:

    Bahaya la korang ni…Asal da text pasal siti jer..Ramai org tambah dosa masing2…Aiyaaaa…sudah sudah la tuh…
    Tegur cara ber-khemah ok..Kutuk itu koleksi dosa baiii

  128. alai combi says:

    cantik SUNGGUH ct gebu tambah tebam d comel sangat,suka aku tengok…boleh masuk iklan diet nanti…pasti larissss dn teruja nak beli..dpt buat pendapatan baru dia boleh ngalahkn simplesiti…dah kering idea pereka fesyen dia nee…tapi RIBU2 kena byr juga wlau ganjil dn bangangggggg…betul bawa rezeki dia neeeeelahhhhh……

  129. Amoi says:

    cuba kalau selendang tuh ditarik kebelakang & diikat kemas..mesti lagi nampak cantik & modern..sape la die punya fashion consultant….

  130. Rayy says:

    aku xla mnt sngt2 dy nie… tp kdg2 ada gak la lgu2 dy yg memikat tlinga aku… cuma maaf la Siti, klau sy nyanyi lagi siti mmg rosak sbb xssuai ngn suara sy yg garau2 mnja nie.. hahaa… pa pon, comel la… sdp mta mmndg….

  131. TFL says:

    To siti nurhaliza’s stupid fans (kalu yg cerdik tak termasuk la) :

    confirm ke kaya tu lambang kebersihan hati
    Nabi Muhammad dulu hidup sederhana je, adakah itu maknanya hati baginda tak bersih?

    Madonna, george bush, yahudi laknat ramai yang kaya raya, adakah hati mereka bersih?

    kaya kat dunia boleh beli ke tiket masuk syurga?
    boleh ke siti bayar malaikat zabaniah suapay jangan campak dia dalam neraka?

    boleh ke siti bayar malaikat izrail suppaya jangan cabut nyawa dia bila tiba masanya?

    boleh ke siti bayar kat nabi Muhammad masa hari kiamat nanti untuk minta syafaat sebagai umat baginda?

    berguna ke kaya kalau akhirnya destinasi ke neraka?

  132. "saham" abang nara punya...bukan man belon punya.. says:

    hai..aku tak phm la..aku tak salah kan korang nak gaduh ..nak bergasak kat sini..tapi yang penting aku rasa…semua ‘saham’ a.k.a dosa yang ko duk mengumpat mengeji ni…last2 pergi kat BANG NARA jugak..sbb bagi aku dia dah buka platform utk korang mengumpat mengeji…bang nara dah membuka aib org…lantak la dia nak pakai apa..tapi si bang nara ni gi posted kat sini apa ke hel nyerr…pikir2 kan la…siang bang nara nak menjawab kat ‘SANA’ nanti…nanti kat ‘sane’…”hei bang nara..knp ko pergi gambar artis ni beromen..gambar atrtis ni separuh bogel…gambar artis ni teguk kencing setan dalam blog ko..knp ko tak gi jumpe dia ..pergi tegur dia..ni ko pergi letak tu suma..pastu org komen..lama2 jadi fitnah…hah..jawab..jawab..??!”..itu saje tazkirah utk hari ni…renung2 kan..selamat beramal…

    • TFL says:

      This is another lame thoughts..
      i bet “saham” abang nara punya…bukan man belon punya.. ni mesti artist/siti nurhaliza

      sebelum cakap hal2 agama ttg dosa pergi ke sapa sapa

      bole tak refer pada ulama’

      baca tafsir, belajar dan amal agama betul2 dulu

      korang suka kata dosa mengumapt lagi keji dari dosa korang (artis)

      pernah baca kitab AL-KABA’IR?

      bagaimana kedudukan dosa2 besar?

      beli sebijik kitab tu, dah ada terjemahan pun, bahasa melayu
      so korang artis yang tak belajar tinggi pun boleh faham

      pastu muhasabah korang punya dosa tu duk kat tangga dosa besar ke berapa?

      jangan la nak pertahankan kejahatan dan maksiat artis2 ni dengan alasan kononnya dosa publish gambar maksiat artis.mengumpat artis lagi berdosa besar

      kalau korang dah sesat jalan, jangan sesatkan orang lain dengan kejahilan korang

      • Rooney says:

        Oh sangat setuju dengan kata-kata TFL.

        Di sini bukan nya medan untuk memberi ceramah agama, sila tanya Bang nara purpose dia buat blog ni adalah untuk berdiskusi dengan artis, specifcally about gossips and any updates about artis it self.

        Kalau nak sembang pasal gama sila pergi ke forum Jakim ke, Jais ke etc.

        • buek says:

          watpe sembang agama dekat jakim ape sume, org sume dah tahu….

          there’s a new kind of troll in town bro. masok mane2 lanam gosip,selit sikit bab agama ni.

  133. "saham" abang nara punya...bukan man belon punya.. says:

    haha…emo plak si TFL ni…gua artist?? sori bai…gua tak layan artis2 ni…aku bukan sokong pun artis2 ni…aku lagi benci la…yang pakai londeh nampak alur itu ini…tapi bagi aku lantak dia la…tak perlu nak berdebat pasal diorg ni…diaorg ni sape..just artist…nothing la bro…cuma aku tak bape setuju yang tuan punya blog ni…citer..pampang pasal keburukan org..ko jgn la cakap aku buta agama…ko jgn lupa ..sekali kita buka aib org…kat akhirat nanti…berkali ganda Allah akan bukak aib kita…so..kesimpulan…tak perlu nak kisah ttg diorg ni..lantak pi la diorg…ko cakap aku artis…gua tgh laut ni bai..gua keje cari rezeki utk anak bini gua…cuma terpanggil nak bg komen bila terjumpe blog ni..kesimpulan dia..keburukan org jgn kita cuba aibkan…nanti jadi fitnah..setuju??…

    p/s; aku artis???! haha…lawak ko ni TFL..TFL stand for wat brother? The…….?

  134. aku serius says:

    Kepada TFL & “saham” abang nara punya…bukan man belon punya.. tak perlu gadoh2 dlm blog semata2 disebbkan benda yang tak berfaedah..saya ada paste kat artikel lain, maybe pas kita sume termasok sy sdri bace penerangan ni..sejuk balik hati kite..takyah musuh2, k. sabar…

    “Di dalam Islam, kita dituntut untuk sentiasa bersikap ikhlas dan amanah dalam setiap nasihat dan teguran yang dibuat. Apabila menegur, janganlah sekali-kali kita menggunakan bahasa dan nada yang kasar. Jauhilah dari menegur seseorang itu di khalayak ramai. Kerana ini akan memalukan dan mengaibkan pihak yang ditegur. Carilah waktu yang sesuai untuk menegur. Bersemukalah dengan pihak berkenaan dan gunakan kata-kata lembut dan gaya bahasa yang boleh menawan hati dan perasaannya. Gunakan budaya menegur sebagai perantaraan untuk menambah kawan dan taulan bukan untuk mencari musuh dan pergaduhan.”

    Pengajaran: Kita semua juga mengetahui sepotong hadis Rasulullah s.a.w yang popular yang menyuruh kita mengubah dan memperbetulkan kesalahan dan kemungkaran dengan tangan atau kuasa jika kita punya kemampuan. Jika tidak, maka dengan lidah dan jika tidak mampu dengan pertuturan, maka dengan kebencian hati terhadap kemungkaran tersebut. Pendek cerita, kalau rasa kita memang perlu menegur, biarlah terus kepada tuan punya badan dalam gambar sebab niat kita tu memang ikhlas untuk menegur, kalau tak takyah komen mencarut. Baca dan kalau benci…benci menggunakan hati sendiri, tak perlu luahkan kalau ianya boleh mencetuskan kemarahan orang lain.

  135. cassandra says:

    sian siti…macam tah de hala tuju …:P

  136. kura2 kecil says:

    aku rasa siti mkn ubat hormon dlm usaha dia utk pregnant anak DK la. sbb tu bdn dia naik.sbb akak kwn aku pon kena mkn ubat tu n bdn dia pon naik. semoga siti diberikan hidayah.

    tapi TOLONGla jgn pakai fesyen cmni.tak seswai dgn umo kau ct ooiii!!!

  137. ana says:

    kalau bab fesyen siti memang teruk!!! ape fesyen pun aku tak tahu lah….

  138. bunian says:

    fashion victim…kesiannye… money can’t buy taste after all.

  139. entahle.. says:

    emm…baju tu xsesuai dgn siti..

  140. Rajabudak says:

    Hancur Siti kawen dengen Datuk K… lansung x leh bawa Siti Kearah keislaman

  141. Reena says:

    Contohilah yuna..sapa kata kalo tutup aurat rezeki kurang? Yuna tu aku tgk perform sampai kat US bagai, menang gak award..sekoman2nya yuna dah buktikan.. nak penetrate overseas market, tak semestinya kena seksi seksa. Janji produk berkualiti, tak kiralah lagu Eng ke BM pasal music kan universal. Sedap melodi dia, org leh terima. Ini ct dr dulu beria nak tembus international (habis kuat indon la), nak wat english album katanya tapi penyudahnya….i don’t give a damn org nak kata aku dengki ngan ct ke, ade ke ct mintak duit aku ke, aku ni sapa kalo nak compare ngan ct ke..well..sini ruangan utk komen, so kalo komen aku negatif ke positif ke..that’s my right to speak my mind.

    • syg ct says:

      ooi .. yuna tu baru je jadi penyanyi .. itu pun tak tahu berapa lama boleh bertahan lagi .Datuk ct ni dah hampir 15 tahun.Dah dapat gelaran datuk pun ..Dia lah lambang penyanyi melayu yg ala2 kekampungan tidak ada nyanyi slang2 pon ..

      • Rooney says:

        Contohilah Yuna,

        Kau kenal ke Yuna tu?

        Kau kenal ke dia sangat sangat?

        Macam Fasha Sanda dulu masa berlakon drama air mata Natasha TV3 dulu, semua orang ingatkan dia kat luar TV macam tu juga lemah lembut. Tapi sebenarnya dia lah hantu.

        So u kenal Yuna? I am not saying Yuna is perfect sebab aku pun tak kenal dia, but then jangan sesenang nak suruh Siti jadi someone else yang bukan diri dia. Siti deserve to be her self.

        Hallo…

        • tikus says:

          aku ckup pantang bila dngar nama YUNA. awatlah hampa smua suka sgt kt die tu. nyanyi pn xdela sedap sgt. stakat nyanyi x buka mulut. adik aku pn boleh. lain la kata suara die mcm ziana zain ke noryn aziz ke tu barulah aku x pelik sgt kalau org minat pasal mmg depa pndai nyanyi. tp YUNA?? mmg la die brtudung. better than artis2 lain. tp dia gak la pmbawa fesyen pkai shawl natang jadah tu. singkat jarang tnjuk dada.i hate shawl.eh dh trpesong.hehe. yg tu org x nmpak plak.tp aku xdela benci dia..cuma pelik awat org duk jadikn dia idola bagai

  142. Miss pocO says:

    pesen ape nih…?

  143. man says:

    baru tgk gambar duduk…klau tgk gambar berdiri…leh jandi gossip popular kat blogni…abg nara carilah gambar yg ct diri pakai bajuni….he he he…emmmmmm nasib baik x menang ye..klau tak lg ramai kutuk ni sbb nampak sumenya…

  144. Miss pocO says:

    APE2 PUN KOMEN KORANG KAT ATAS…

    AKU TETAP TAK MINAT KAT SITI…100%…!

    LBH2 LG CARA DIA PAKAI TUDUNG…

    • neutral says:

      betul..sb cara siti bertudung betul2 mengikut seperti dituntut dalam ISLAM kan????

      Semakin bertambah lah dosa- nampaknyerr…

  145. kak ngah says:

    kdg2 dlm gambar mmg nampak tembam.Tapi realitinya orgnya kecil dan x seksi pun ..pernah terjumpa beberapa org artis.Dalam tv nampak besar dan gemuk .. bila di luar tidak sebegitu .. kecil dan rendang saja orgnya ..

  146. zai says:

    kelakar dan x cantik…oooooo pelik sungguh style ini

  147. nur arin says:

    setuju ngan kak ngah..saya pun ade jumpa baru ni kat Alamanda mase buat promo simplycity..kecil n x la nmpak gemuk pun….yg penting tersenyum jer…=)

  148. zzYZx says:

    biarkan je la dia..dia tak kacau korang pun..
    kutuk2 dia, korang gak yg dpt dosa dia maintain jer hehehe

    • comelnya says:

      bukan nk kutuk tp itu kenyataan. dah kenyataannya begitu nk buat camana, kalo kenyataannya elok, elokla yg didengar

      • Gaga says:

        kenyataannya…ct dipilih peminat memang sebagai artis paling popular sebyk 7 kali…penyanyi wanita popular sebyk 17 kali…..(rekod yg mmg sukar dipecahkan aku yakin tak akan pecah)…..kalau artis tu tak elok perangai tak kan ada org suka…cerita negatif dia kalau nak iktu mcm2 kan..tp kita nak tgk bakat yg terserlah ja…peribadi selagi dia masih tak buat benda2 tak senonoh….kira ok lah…jgn terlalu yakin dgn apa yg dikabarkan kpd anda…andaian itu ada kalanya fitnah…lain lah kita kalau kita hari2 tidur sebantal dgn ct barulah kita boleh tuduh mcm2….
        fitnah itu lagi besar dosanya dari membunuh….

        • baim says:

          byk pun realitinya, fanatik siti mmg xleh terima hakikat. tgk gambar kat atas pun salah satu dr realit, malasla nk senaraikan. dah fanatik, yg xneutral tu okeila

        • ABP yg dianjurkan berita harian adalah sekadar suka2. bknlah aras penanda yg dia btul3x disukai. 90% yg mengundi menghantar borang lebih dr satu. sbb nk dpt hadiah yg disediakan. lain le klu sorg hanya 1 undi mcm pilihanraya tu.. so jgn take it serius, just for fun je anugerah tu. SHout Award pun sama gak, just for fun.
          Setakat ni klu kite nak tahu berjaya ke tidak seseorg penyanyi tu, tgk penjualan album dia misalnya. sbb sorg just beli 1 album, jarang sesgt yg beli lebih dr satu. Setakat ni Siti blum ble pecah lai rekod Ella yg pernah terjual lebih 500 ribu unit utk satu album (Ella USA). ok fine, org kate sbb zaman dulu xde internet download2 seme2 tu. Siti jugak tak ble pecah lagi rekod kumpulan Raihan yg penah album dia terjual lebih 700 ribu unit. Kekdg album sesetengah penyanyi seperti Amuk, XPDC yg suke perform kat funfair tu penjualan album dia lebih baik dr album Siti… tak caye? google lahhhhh… Penjualan album terbaik Siti ialah album Emas terjual dlm 200K. Album Amelina dangdut terjual 350K, album2 XPDC penah cecah 300K pada tahun 1997.. ermm byk aa lai. tp album Siti, antar terlaris tp lum pecah rekod Ella, Raihan atau Awie. leh refer carta RIM untuk penjualan album.. ahah… album Senario pun penah cecah 350K…

        • Bom aTOM says:

          Ayah kawan saya niaga kat Mid Valley. Thn bila x ingat pulak, dia cerita kat kedai dia takde supply Berita Harian sebab semua dah diborong oleh office Datuk K yang terletak di Boulevard Office, Mid Valley tu. Semua gara2 ABPBH..
          Jadi, tau lah undi yg bnyk tu dari sape kan. Ada duit semua boleh beli…

  149. aemanxkisah says:

    xgune kutuk sesama sedara muslim..yg terbaek doakan dier diberi hidayah utk menutup aurat..tu lg terbaek dr mengeji dier..dier pun manusia jgak deyyy..

    senang,ikut pesan junjungan mulia..kembali pada quran & hadis..full stop..

  150. Reena says:

    Who cares..baru atau lama bukan ukuran..stakat gelaran datuk, ada duit & contact..anytime je boleh beli..cuma fashion sense je ct tak boleh beli…huhuhu…how sad.

    • aloha says:

      hehehe..kesiannya korang mcm mengajar ikan berenang dalam air….sedangkan org yg cuba diajar itu lebih pandai dari org yg nak mengajar tu….mslh org2 melayu inilah….suka mencarut benda yg ntah apa-apa..

      Siti mmg cantik ..sekali sekala tukar fesyen ok la tak kira lah fesyen topi bomba ka topi koboi ka….yg penting kita suka….org nak ckp apa itu hak masing2…..yg cakap tu mmg jenis tak sediri diri dan tak tgk cermin besar dirmh……

      Mereka ini lah yg hipokrit sebenarnya…walhal punyalah teruk perangai….mcm babe…..

      • megatron says:

        aloha kate2 anda nie bagus ka? ini bkn persoalan topi…….tp TUDUNG! klw die pakai tudung penuh pastu letak topi ke jambul ayam ke bulu kambing ke.. xpe r… ini fesyen hape??? nk betudung biar betol2! jgn 50/50

  151. kek harijadi kek coklat budak 4 tahun says:

    dah sebijik rupa saerah, nasib baik tau dia siti jd feel cantik tu jadi ada kalo tak konfem nampak xcun jer

  152. tia says:

    kalau pakai simple lagi cantek kot… topi tu mcm tak kena la

  153. fasha says:

    dah2 la tuh..ape2 pun ct ttp no.1 di hatiku..korang x suke korang nye pasal..

  154. wachayalaaaa says:

    halu rooney,kita sebagai umat islam kena la menegur apa yg x elok,benda tu da kita nmpk,mmg ktorg sume ni bkn nya baik sgt,tp x bermakna kita ni jahil agama sampai xleh fkr benda tu elok ke tak!! maby awk ni bkn islam,i think…

    p/s: mmg kubur masing2,tp nk memandikn,sembahyangkan,mengkafankan n kebumikan,bkn saudara nya sndiri ke,PIKIR2 kn la yer….

  155. naruto89 says:

    teringin nak tgk Ct pakai tudung full….
    mesti lagi comel…cubalah mesti nmpak sngat cantik…
    bertudung x mesti x bleh jd artis….hehehehehe…

    • Rooney says:

      Siti pakai tudung, nanti jadi macam hantu Pocong dok nyanyi lagu Jalinan Cinta lah

      • Kasih says:

        cetek sggh pemikiran ko ni kn rooney….. rasa nya ko la hantu pocong yg slalu suka nyanyi dlm filem indon tu kan, muahahaha…

        • Rooney says:

          Aku cakap yang betul, well nak pakai tudung biar lah masa dah kaya-raya, duit dah banyak pencen pun duit tak habis.

          Nak jadi duta shampoo rambut Redken pun senang.

          Tak ke pelik nanti pakai tudung litup tiba tiba menyanyi lagu Mahligai Asmara…

        • Kasih says:

          hukum Allah xkira ko dh kaya raya atau byk duit… sapa ko nk pertikaikan ajaran dan suruhan Allah….

          benda yg wajib ttp wajib, kita sbg hambanya kena la ikut suruhan nya tnpa bantahan…

          dr atas smp bwh komen ko ttg KAYA sj, apa ko ingt gan KAYA tu bole bw mati smp ke kubur ke?? kalo xtau baik ko diam dr ko tunjukkan kejahilan ko yg terlampau ni…

  156. Zaza says:

    Elegant?!?.. i must be living in an alternate universe if that’s what youmacallit ‘elegant’. No money in world can buy you class or elegance. This look is totally rubbish. Sack the stylist!!!

    Yuna looks her age and really nice even with hijab…it’s not elegant but bang on trend.

  157. jeanie says:

    somebody kick her stylist! cukup lah jangan jadi bahan ketawa lah CT! kesian betul..

  158. Aku x bodoh says:

    sanggup korg menghabiskan masa buat benda xde faedah bergaduh kat sini yer? aku geleng kepala je tgk bebodohan melayu jahil…ish ish ish…

  159. kak Timah says:

    buruk bebenorr..suke nengok tok ti yg dlu…

  160. aNJe says:

    KLU NGAN BAJU GAYE CAM2 LER, CAMPAK JE LH TUDUNG 2 CIK CT WAN KEMBANG OI!!!

  161. Shida says:

    walopon ramai maki hamun, tapi ramai gak yang ”LIKE” thread ni…. :)

  162. havockerz says:

    tu ke handbang yang rm25k tue… XD

  163. Cilipadi says:

    Baju ct tu tdk jrang laaa..baju dia tu cuma corak wrna kulit,bukannya jrang.ketat tu btl la.mmg baju bungkus nangka btl..

  164. Miss pocO says:

    AKU PALING BENCI KAT ORG-ORG YG HIPOKRIT…!!!

  165. Y says:

    sorry to say,but this is what i call “FASHION FREAK”, aduhaii…klu dh nama SITI NURHALIZA mmg xreti berfesyen langsung, aku klu jd dia bih baik aku pakai biasa2 je jnji xcrowded and look silly,erm….teruknye taste siti nie…dh bape lama jd artis pun masih xde kesedaran/pengetahuan ttg fesyen…malang sungguh!!

    • jane says:

      kerana pemikirannya masih dlm kelompok lama…. dia tak mau keluar dr kepompong dan menjadi rama2 yg cantik…. bukan nak suruh dia jadi seksi tapi suruh dia jadi cantik dan disegani sebagai hajah….

  166. sukahati says:

    baik bukak je tudung tu…mmg x blh jd icon klu mcm ni..dah sesat barat..

  167. noi says:

    tok ti merokok ke?

  168. amyleya says:

    jgn gaduh2……xdpt aper2 pun ct punyanya ambik kesah pun…..hahahahahaaa

  169. Mel says:

    addeehhh….apa mimpi dia dapat idea pakai cenggini????

    Serius….mmg serabut…serabai!!!

  170. Erin says:

    I love Siti so much.. She tries harder AND works harder than most girls that dont have the opportunities that she has. I think Siti deserves more respect than some people give her.. PeopLe need 2 stop judging her..

  171. senget says:

    x hapa2..ingat elok kot !!!!

  172. ami says:

    eik?! fesyen ape lak ni kak ct uiii..sarat sgt..x hape2..

  173. kalau nak pakai tudung,tutup aurat,buat cara yang betul2 nak tutup aurat…kalau tak bersedia lagi,tak perlu persendakan pakaian2 mcm tu,bukak je..lagi manis tgk drpd pakai tudung style2 y bukan tudung.nnt org bukan muslim ckp y org muslim ni permainkan agama sendiri pulak….
    si suami ,kena la nasihat isteri masing2…takkan nak biar isteri kita buat dosa yang sangat senang nak buat…ingat akhirat skit…

  174. duu says:

    pasnie tudung ni la plak jadi trend. ape nak jadi dengan dunia sekarang nie? haih. trend nak memandang ke barat yg nak merosakkan islam. dicucuk dengan jarum yang halus.

  175. eemmm says:

    PAPE PUN I DON’T LIKE ATOK CT….I LIKE ZIANA ZAIN JGK…HEHE

  176. medicalteam says:

    nak pkai tudung ke tak nak??

  177. annagurl says:

    siti pakai fesyen apa tu? tgk yuna b.tdg juga tapi x kelako mcm siti..dia patut tanya yuna mcmmana nak pakai pakaian yg sesuai nasib x pakai cap kalau x mcm tentera jepun dah..

  178. Siti tanjung says:

    Ct brani pakai fesyen camni lepas slu pegi fesyen show kat overseas. Minda ct skg lebih terbuke

    • sukaakukata says:

      fesyen oversea dah meresap kah?..kahkahkah….nasib baik tct tak pakai baju,kasut dn topi daging mcm ladygaga…kahkahkah….pereka dia yg teruk mcm ketandusan..klu dia cari pegganti bnyk calon terbaik dlm BN ni…cantik dn mulus kulit dia…gemuk tu tak apa cukup baja… maintain cantik

  179. HoneyGorgeous says:

    kesian siti.. memalukan diri sendiri.. her image consultant patut kena fired by now cos consult image yg ntah ape2..

    kesian la… kesian betul…

  180. akuskandal says:

    mcm dah topi zaman jepun je dah ak tgk

  181. saya says:

    Mak aiiii….kelakaunya fesyen!!!!!!! sesat dari planet mana ni?????

  182. anie88 says:

    huhuhu…xmara…tp..just ckp je…klu xpuas ati ngn pemakaian ct tu…g dpn2 die….ckp….jgn kt cni je dentam dentum….
    mmg xsalah nk tegor pakaian die….tp…ad sesetngah komen tu…agak melampaw….

    • emily says:

      mcm mana nak jumpa… aku nie kat malaysia… time aku nak g jumpa dia, dia g paris, italy, jepun…
      aku nie kat mesia jek…

  183. perantau lesung pipit says:

    aku awal2 dari die mula2 jadi penyanyi lg xske die nie,even 1 family aku xske die..arwah nenek aku kta sebaik2 perempuan tmpt nyer bkn di khalayak ramai,yg mane di jadikan santapan bg lelaki,tp di umah,even solat pun bg pmpuan lebih afdal di umah..fesyen cam bagan lawa2 pi tunjuk kt laki2 di luar buat pe??baik aku sket,duk umah ari2 make up tuk laki,bkn tuk laki diluar yeeeeer CT. walopun aku muda dari ko tp aku rasa dari2 bab2 jaga adab sopan ni aku leh ajar ko..meh dtg umah aku di arab saudi,ko asal sblm jd penyanyi sket punyer baek keturunan..bakpe lar nie mu jadi gini wei CT…lantak ko ar,gi masak lg bagus!

  184. gangsta princess says:

    fesyen ape yg cube diketengahkan oleh siti?

    • Gaga says:

      inilah fesyen tok ti 2011…yg kutuk2 fesyen ct ni yg betul jeles dan jgn heran mereka akan cari topi mcm ct lepas ni…mcm juga tudung separuh ct yg jd ikutan ramai…yg betul mmg unik dan cantik dia org saja ja cakap padahal dalam hati ckp…” aku pun nak pakai mcm ni”…hehehe

  185. wekk says:

    siti memang pakai baju jarang ke ? ke ade pakai baju lain lepas baju jarang tu ?

  186. Reena says:

    Contohilah yuna…why not..it’s not a matter whether or not you know her personally. Mcm gak ct, ko kenal ke dia sangat sangat sampai nak dictate ‘Tapi bagi aku Siti as a famous artis kena lah pakai tudung pada umur 40-an gitu. Ikut jejak kakak-kakak dia yang dah senja semua tu (macam Aisyah she was a big name before, Nora, Ramlah Ram etc).’ Benda yg baik, apa salahnya ikut..in this context, yuna dah berjaya buktikan dgn bertudung sekalipun org tetap terima dia sebab lagu & music dia berkualiti.

  187. anis says:

    die pki ape je mmg wartawan xberani komen buruk2..huhu

  188. Mudy says:

    Awat huduh fesyen malam tu..takdak baju lain buleh pakai ka..lawak tul..duit byk2 takleh ka carik stylist yg ada taste..bwahahaha…

  189. Kasih says:

    poco, dia minta perhatian kita sbnrnya hahahaha…. kesian dia komen2 dia 2 xmemberi kesan lngsung lah….

    kesian bl kejahilan diri tlh membuka kebodohan yg sedia ada pd umum….. jgn komen kalo asyik nk tegangkan benang yg basah sj….

  190. emily says:

    kulit siti sangat tegang…. ikut kris dayanti eh?

  191. joyah sport says:

    bukan kulit ja… hidung pun dah semcm dah nak mcm jacko pun ada dah tu katanya mekap la kan tatau la kan kata BFF ngan kris dayanti…. fashion crime sunggo la…

  192. tikus says:

    hurm..rasanya kalau design baju ada inner ikut skin color tu, sama jela hukumnya mcm xpkai.. org blh tau skin color dia warna apa. xpayah nk backup sgt. dah terang2 hukumnnya dosa..x tutup aurat. sama la mcm org pkai tudung tp bonggol kt kepala tu besar bkn main. laki bkn muhrim pn blh agak rmbut pmpuan tu pnjang mna. the point is, apa tujuan kita mengenakan pakaian sebegitu.. utk mngelakkan aib dan fitnah kan? smua yg Allah suruh ada kebaikannya.. kalau x, xdela mcm kite ni. duk pertikaikan pakaian org lain.kih3

  193. manjalara says:

    makaiii…..gemuk dah sebiji mcm saerah, aku rasa perut dia dah berisi laaa

  194. syasya says:

    knp mase ni siti tak cantik.. cam chucky dah aku tgk…

  195. Mak cIK Pidah says:

    Salam semua, Mak Cik nak kabar, kesian betul dengan Nak Iti sapa lah pereka fesyen yang sanggup membaluti badan Nak Iti dengan baju sedemikian rupa????Sape kah sebenarnya yang buta , pereka atau si pemakai???

  196. lolita says:

    skali tgok cam michael jackson daaa…

  197. miszlyssa says:

    hikhik…
    knape??knape???
    sgt plik tdung ni…adess…at least pakai shawl xla nmpk dier weirdo sgttt…
    henbeg pehhh……..gler laaa..neway..u need 2 hired an image consultant..weeeeeeeee..kihkih

  198. radd says:

    cam askar Genghis Khan

  199. rex says:

    buruk la style tu kak siti…sape la perunding imej tu gamaknya..satu lagi nampak berisi =(

  200. meme says:

    uols.. sadis la aku tgk komen korg ni.. panjang lebar bukan main, siap ngan banding hadisnye, ngan nabi nye.. kesian la… yea, aku peminat siti, tp minat is minat, pandai2 la kawal minat. ttg ct merokok, aku x kisah pon kalo dia merokok sbb dlm dunia hiburan merokok tu satu kebiasaan…. so kisah pulak kan? then siap ngan copy paste artikel lain… adusss….. x leh blah… aku pun xde la mengharap ct ni baik sume benda, tp, of coz kalau kita tgk dia je la contoh terbaik even kalau betol belakangnya kotor… at least dia tunjukkan kebaikan dia.. bab2 bertudung ni, aisey, bnyak kali la… ni org yg komen ni katanya dakwah la, tp hado! kelahi pulak…. ‘ korg penah dgr tazkirah x, seorang bangsa yahudi yg juga pelacur, dia buat satu kebaikan dgn hanya beri anjing minum di tgh gurun, dia mati, dia dpt masuk syurga” so, aku bukan nk kata ct lacur ke apa, tp kita kena tahu, urusan dosa paha syurga neraka URUSAN ALLAH sahaja… so, dakwah bagus la.. tp biar yg rasa dia layak la… ni kalo ko pun pakai tudung tp tp terkeluar anak rambut, x jd jgk kan.. ko belajar agama, tp mulut hobi mencaci, pon x boley.. so, sape rasa dia betul2 layak, yes silakan berdakwah dgn berhemah.. jgn tau copy paste hadis, tanpa kita sendiri pon x tau penjelasan hadis tu…. so kalo rasa x layak, xyah bagai2 kuar hal agama… memalukan~

  201. baby says:

    eikk!? ntah ape2 la mak ct nii..

  202. ami says:

    peliknye, SEMUA wartawan TAKUT ngan DCT.. kalau rasa, betul knapa x sama2 bongkar je…

  203. cute says:

    kesian DCt ni…itu lah dia kita sbg manusia jgn pernah terlepas kata…biler dah terlajak susah nak undur balik…cm DCT ni dia ske ckp dlu, then baru buat…so buat sumer yg suker sgt tau psl DCT ni terima lah hakikat bahawa sebenarnya dia mmg tgu korg sumer bercerita pasal tudung dia sbb dia pernah ckp…”bagilah dia peluang untuk pakai tudung tapi klu banyak sangat yang berkata2 cara pemakaian tudung dia tu…jangan salahkan dia klu 1 hari nnt dia buka tudung semula”…statement ni dia ckp masa thn pertama dia pakai tudung..

  204. I saw a thing else about this on yet another web site website.Incredibly, your linear perspective on it truly is diametrically contradicted to what I read prior to. I’m nonetheless trying to figure out over the opposite points of view, but I’m tipped strongly toward your stage of view. And in any case, that’s what is so splendid about modern democracy as well as the marketplace of thoughts on-line.

  205. eiz says:

    cantiknya ct…I like!

  206. liliya says:

    siti..awak nampak gemuk..

  207. cik sal says:

    gambar yg last ct dah mcm saerah, nyampah….

  208. along 81 says:

    hmmm…makcik CT ni makin lama makin muak aku tengok.semua fesyen yg dia pakai tak bole buat ilham langsung! macam tak kena,gituu…somemore,tak sesuai dgn body & mekap. tiap kali mekap,mak oiii tebalnyee!

  209. Anna says:

    haha..gile kentang punya fesyen. cam nk ke sawah dah aku tgk *tabik spring :D

  210. crashdude says:

    Buruk da……. apela orang kata lawa…….

  211. haha says:

    style yg x kena tpt..pakai baju ayu..tp pakai topi???…
    hahahha..lawak2…

  212. makITIK says:

    warghhhwarghhhwarghhhhhh…
    macam askar jeponn…
    adehh… makin tua makin mengarut la artis pujaan korang nih..