Written by AbangNara | December 12th, 2010

gambar sharifah sofia mengandung

Terserlah seri seorang bakal ibu daripada gambar Sharifah Sofia yang sudah mengandung 6 bulan. Kami di BeautifulNara mendoakan agar semuanya selamat sehingga hari kelahiran. Kot-kot kalau anda ada tips yang nak dishare untuk pastikan kandungan sihat sejahtera bolehlah share di sini ye.

gambar sharifah sofia mengandung

78 responses to (GAMBAR)Sharifah Sofia Mengandung 6 Bulan

  1. Miss Ss says:

    FIRST!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ratna Sarumpeat says:

      Suami nya ganteng, handsome lagi subur ….Nyaman dibuat bantal peluk di kamar… :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Pepejal Lemak says:

        Eh Ratna, kau nie gatal lah, sebok lak tu..Kau dah mengandung belum?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ratna Sarumpeat says:

          Mengandung? Apaan itu?

          Oh, maksudnya bunting ya? Belum lagi le abang. Nikahnya sudah tanggal Juli yang lalu.

          Belum sukses ..belum ade rejeki..lah !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          Perbanyakkan doa dan usaha ya buk…insyaAllah…Allah kabulkan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ratna Sarumpeat says:

        Thank you miss Poco..muah.

        Mau share teknik2 bersalin untuk ibu2 hamil. Petuanya.

        Masa teran usah keluarkan suara atau menangis…kerana ini akan membuatkan kita kurang tenaga dan tak kuat…..masa teran tu usah sesekali angkat punggung….kerana ini akan mengakibatkan luka dan koyak..baca bismilah atau ape ajer yang terlintas tu teran kuat2….. Amin.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      harp layanan sampai ke aher hayat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. topo says:

    tahniah.. :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

      mudah-mudahan selamat semuanya InsyaAllah….=)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. silentgirl says:

    congrats! woww!! makin kembang bdn sofea..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • silentgirl says:

      uiksss..scary nye muke die kat gbr 1st tu..hihiih! org2 puteh ni mmg ske tayang perut mgandung kan? sbb…bg dorg pregger is sexy..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. colex says:

    walaupun mengandung still cantik :) tak pakai make up pun .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. zpal says:

    cutenye dia!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. perindu misssukamasak says:

    tahniah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Miss Ss says:

    sebok je ratna nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rin says:

      ha’ah , tahpape… sume laki dia cakap hnsem.. :p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gurly says:

      mmg sebok..ratna ni.malay language pls.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss Ss says:

        betul tu..tak faham lah bahasa si ratna nih..faham sikit2 je..huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rin says:

          Ratna tu org melayu, tp ngade jew nk ckp indon…
          lntak ko la ratna, jnji ko bhgia

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gurly says:

          la ye ke rin..? nape byk sgt org mgade2 ske myamar ni? xphm la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gurly says:

          kat entry before this bole plak speaking. ko nk komen cni..bole..xsape mrh.tp gunelah kosa kata yg mudah difahami..klu x, speaking je..lebih bgos dr ckp indon.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ratna Sarumpeat says:

          Jangan lah marah..nanti wajah berkerudut macam kulit kutiak :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • korang kalau x paham ape yg ratna tu cakap, sila tonton tv3, astro ria, astro prima… belambak citer indon.. hidup kena majmuk.. hidup kena ceria… hari2 makan budu pon bosan la dollll

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          kalu bleh mmg dialu2kan org luar Malaysia masuk sini… atlease BN ade sambutan dr org asing…dr Brunei pun ade…singapore…

          p/s : Bahasa menunjukkan bangsa, please hormat menghormati, amalan mulia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • perindu misssukamasak says:

          miss poco
          gulry dah xdak point dah
          dah penat cari pasal ngan aku
          dia cari pasal ngan ratna plak
          em xhabis2 dgn sikap angin dia 2
          ada je xkena pada pandangan mata dia

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Orang Gomen says:

          sekurang kurang Ratna nie tak kurang ajar…kelakar jugak baca tulisan dia…. pasal bab nak beranak kena meneran…kuat2…ingat tu.. Kkaahahahahahaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. mr jizz says:

    mummy.nak syusyu~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • perindu misssukamasak says:

      haha oi isteri org 2.kah kah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss pocO says:

        sampai bila nak cari miss suka masak ni…sian kat ko… dia bz la tu…bersabar la ek… cuma satu je advice aku, ko jgnla layan sgt benda2 yg bleh mengkecohkan BN ni… janji kita x kaco orglen k… kita ada hak nak meluahkan ape2 je kat sini… ko ni bikin aku touching jer, part2 menjejak kasih nih…isk…isk…isk…

        p/s : bersabar je k…Allah Maha Adil…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku rasa abang nara kna wat ruangan gosip khusus untuk pembaca tegar BN.. yang x kenal leh berkenalan.. yg jauh boleh didekatkan.. yg hilang boleh dipertemukan.. yg menganggur, hmmm.. ade keje kosong tak wei??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • perindu misssukamasak says:

          cik seri darling,,
          ala2 jejak kasih kan??
          tapi 2la
          miss ak tetap xmuncul pon
          terok aku kena pon lam entry becca dia xdatang [pon back up ak.
          waaaaaaaa
          tapi ak xkan mengalah
          ada cara aku nak wat miss muncul semula
          ko bagi lah support kat aku erk.haha
          syok sendiri plak aku nie kan
          ntah2 miss xbaca pon comment2 ak kat sini

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • perindu misssukamasak says:

          miss poco..
          ko mesti dah terbacakan kekecohan y blaku kat entry sebelum nie?
          2la tension aku
          niat aku baik,,nak cari misssukamasak
          tapi ada plak minah2 yg sakit hati kat aku
          siap leh wat isu lak kes aku cari miss
          ko paham x situation ak skang ni poco?
          ak xde plak nak bikin ko touching.xde niat pon tapi 2la
          dari tadi dah ak dok cari miss
          sampai dah kecoh gitu pon dia xnak kuar lagi
          poco.ko p tgk entry ngangkung 2
          ada sorg mamat 2 ngaku ex miss lak
          adoi mana ak xpikuk
          ada je y nyamar jadi ex dia la
          then bila aku mintak bukti bagi seribu alasan
          by d way thanx la 4 d advive
          aku hargainya
          ko sgt2 memahami ak walaupon ni first time kte balas komen
          ko pon kalu ada info pape pasal miss
          share la ngan ak
          sian aku nie poco
          em

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          wokeh…ko jgn bimbang ye… aku slalu berada kat BN ni…esok2 dia muncul, aku akan bgtau kat dia… klau bleh nk mtak fb dia skali, itupun kalo dia nk bg…

          aku dh baca dh, lbh baik jgn balas la perindu, ko masuk la box lain….makin ko blas makin kecoh lak BN nanti, diorg xpnh nk puas ati…

          yg penting, ko teruskan usaha ko ye nk jejaki miss suka masak tu…aku ttp sokong ko…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • perindu misssukamasak says:

          okay ni wat aku sayang ko nie..hekhek
          ko nie baik lah poco
          nanti if dia muncul jek ko btau dia kay.
          mintak la sekali fb dia or anything la yg boleh buat aku contact dia..
          ak ingt ko dah ada fb dia
          low profile gak ek miss 2..
          mang xpuas hati pon
          so ak ikot advive ko jela
          ak maybe xkan balas
          selagi ak leh bsabar lah
          cuma byk sgt yang menyamar jadi ex miss skang nie
          confius ak
          sebelum nie ak tgk xde pon yang nak admire2 miss
          ble ak muncul n mula menaip ramai la plak yang mengaku jadi ex miss n so on.sigh
          ak akan tetap teroskan usaha ak utk jejak miss suka masak.
          dan ak sgt2 perlukan moral support ko.
          again
          thanx kerana memahami..
          ak sgt2 hargainya poco

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. bukan manohara says:

    cantik dan gebusss….terbaeeekkkk dari ladang!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Hikhok says:

    comel dan mmg mantap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Miss pocO says:

    Salam sume…

    first of all, congrats to Sh. Sofea…well done beb…!

    wow…best nih…ade bahasa [email protected] masuk sini…bagus…bagus… atlease kita bleh mempelajari bhs asing kat sini…

    bg aku, ia mudah difahami…bahasa serumpun seanterio asia… good, just keep it up!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. BumbleBee says:

    tahniah… hope selamat melahirkan baby yg sehat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. telor rebos says:

    ratna tu br kuar “bahasa halus” tu..hehehe..
    ape pun sofea cun,gosok perot skt leh??
    hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. sleman says:

    perghh, makin beso la tek dia. giler ah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. sleeping doll says:

    woi sleman,ko ni xde bende lain ke ko nk tgk???
    dasar jantan giler seks btl

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • littlemia says:

      bak kata lakiku..dah dia tunjuk suruh tgok la tu…memg jawapan cam haram..tpi laki aku memg pandai melawak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. lulu says:

    ni pehal tetiba cerita pasal ratna pulak ni?nama glamor sharifah sofia ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. katak kodok says:

    Congratulation… mesti anak dia nanti cute… anak rojak & salad weiiii…. mami ada, melayu ada, omputeh ada, arab ada… lengkap segalanya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. anna says:

    bestnye…aku pn nak preggy jugak la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Miss Ss says:

    aku pon..tapi lambat ag argh…huhu..muda lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      kalo bru nk mencuba mengandung anak pertama…jangan dirancang-rancang biler….biar rezeki dr Allah yg menentukan. Sebab ade kes mcm ni la…terasa muda lg so x nk beranak awal2…biler umur dh smpai 30an tp masih belom berjaya mendapat cahaya mata…bru menggelabah ikhtiar macam2….

      p/s: kalo dh masuk anak yg ke 2 dan seterusnya, bru laa bleh merancang biler nk tambah…sebabnyer dah terbukti xde masalah nk mengandung dan melahirkan zuriat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. nadya says:

    yes~~~ nad from Brunei…….:)
    suka tengok sofia nie…inner beauty dier terserlah….. berseri wajah dier…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. ain says:

    tahniah2…moga selamat melahirkan…. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. yanmie says:

    Tahniah, makin berseri2 dia…moga di permudahkan semuanya :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. pak jabit says:

    boob dia beso .. lps bersalin .. mesti jatuh habis ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. littlemia says:

    kak nara kan ada jual beutiful….suh la SS beli 1…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Reena says:

    Kusssss semangat..comey dia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. phreak-id says:

    Bertuah sungguh anak dia. bekalan susu confirm mencukupi.. lol

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. kikilala says:

    gile besar dowh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. abg rambut segak says:

    ape kes sume ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. queenriana says:

    tomeyyyyyyyyyyyyyyyyyy nyerrrrrrrrrrrrrr la hai…. baby die nant sti tomey cm mummy die..
    huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. yume says:

    aduyai korang ni.. tang benda tu gak yang dok tengok dok kecoh…

    lepas tu tang bahasa Indonesia tu gak korang nak jadikan isu…

    entry ni pasal S.Sofia pregnant… doa2 kan dia selamat melahirkan anak. anak yang sihat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. sukasuki says:

    remy ishak jugak yg best dpt merasa ……………. kan slalu dorg peluk peluk dlm nur kasih tu.auwww.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. […] Pulak:- (TAHNIAH)Sharifah Sofia Hamil 5 Bulan (43) (GAMBAR)Bakal Suami Sharifah […] Read more on Beautiful Nara Posted in Sofia News | Tags: Latest, News, […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. tasya says:

    pergh gila la dia punya takung! makin lama makin nk landur…puas anak kuar nnti dapat fresh dari ladang!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. namesyefida says:

    barang baik & besar punya…suami pun kompem sihat…hahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Deera says:

    korang ni gila ckp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Deera says:

    sis sofia congrtulations

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. weight loss says:

    In total, it took me approximately 20 minutes to pull out this awesome post. Thanks so much.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. For a beginner, I just seeking via search engine to get material to help me, thanks a lot!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. you’ve got got a terrific blog here! do you want to make some invite posts in my weblog?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0