Written by serenity | October 24th, 2012

Sebetulnya agak mengejutkan, namun tidak ada yang aneh di dunia ini. Sebentar tadi Adi Putra, si pelakon kacak yang baru muncul dengan filem Aku Terima Nikahnya telah mengumumkan kedatangan anaknya, yang bernama Adelia Haadi. Ini gambarnya buat yang ingin melihat:

Komen Adi Putra di Instagramnya:

Syukur pada Allah SWT atas pemberian-Nya. My daughter Zara Adelia Haadi.

Tahniah diucapkan pada Adi dan isteri, semoga ikatan kasih sayang akan bertambah erat dan berkekalan hendaknya! Kredit gambar Instagram Adi Putra.

66 responses to (GAMBAR)Selamat Datang Zara Adelia Haadi, Anak Adi Putra

  1. takeiteasy says:

    tahniah
    ajar ank tu jd insan yg berguna dunia n akhirat
    ady da jd bapa pas ni jgn dok belakon aksi2 separa lucah yeeee
    malu kat anak jaaa
    nnt ank besar jgn bg dia jd pelakon nnt laki lain akn buat perkra yg ang wat time belakon

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      akhirnye termakbul juge yer..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
      • Kiah Propahanjeng says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 23
      • alaaa....la...la...laaaa....... says:

        ala..la…la…comelny baby ady…putih bersih lg..walaupn anak angkat…tp tetap comel mcm bapakny…mulut dia je belum nmpk ada ikut seksi mcm ady ke tk je…he..he..he..kn…kn..kn..

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • LISA RAY says:

      Salam, ada yg bertanya dan keliru ttg anak saya. Adakah ini benar anak saya. Jawapannya saya ambil anak angkat menjadi anak sendiri. ;) -twitter adi putra

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 4
    • LISA RAY says:

      Salam, ada yg bertanya dan keliru ttg anak saya. Adakah ini benar anak saya. Jawapannya saya ambil anak angkat menjadi anak sendiri. ;) twitter adiputra

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  2. lizz says:

    wah..diam2 ja kan.alhmdulilah…rezki Allh beri setelah brtahun menanti chya mta..thniah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
  3. Kipas Payah Mati Neelofa says:

    alhamdulillah.. moga anda sefamily berbahagia hendaknya.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
  4. Cikgu Tak Garang La! says:

    Tahniah… Semoga menjadi muslimah sejati dan berjaya dunia akhirat. Amin!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
  5. farah lily says:

    Tahniahhh adi!!comey baby tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • ANTI MAKSIAT says:

      TAHNIAH ADI…..SEBIJIK MACAM MUKA BAPA.
      TAK SOKONG ADI BERLAKON ADEGAN CIUM DAN PELUK NGAN NORA DANISH.
      LAIN KALI JANGAN BUAT CAM TU LAGI, WALAUPUN IANYA HANYA LAKUNAN TAPI SUNGGUH MEMALUKAN.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 7
  6. rosayie says:

    thniah adi putra n isteri…rezeki ada jua akhirnya setelah bertahun menunggu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  7. bulibalik says:

    Syukur alhamdulillah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  8. Emerlyn says:

    wahhhhhhhh..comeynye..tahniah!!!!!!…..nama lebey kurang ngan name anak i lah Adelea Zahraa…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  9. Anonymous says:

    eh sejekap..!! mcm mn tetiba pulak ada anak? bile isteri dia mengandung? ke ni anak angkat?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 30 Thumb down 21
    • Anonymous says:

      bini die mngandung kne bgtau kau ke?haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 21
  10. rynna says:

    nak kompemkan aje.. nanay comel ni anak angkat ady n wife kan? rasanya lah sbb dulu dia pernah bgtau akan cuba dptkan seorang anak angkat….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 3
    • BUJANG says:

      ANAK SENDIRI KE ANAK ANGKAT KALAU DIPELIHARA MACAM ANAK SENDIRI JUGAK.
      KALAU ADA ANAK SENDIRI TAPI X DIDIDIK DGN. BAIK X GUNA JUGAK.
      KADANG2 ADA ANAK ANGKAT YANG LEBIH BAIK DAN SAYANG TERHADAP IBU-BAPA ANGKAT MELEBIHI DARI ANAK SENDIRI.
      ADA KALANYA ANAK SENDIRI X MENGENANG BUDI TERHADAP ORANG-TUANYA. BESAR PAHALANYA JIKA KITA MEMELIHARANYA DENGAN BAIK, SEMOGA MURAH REZEKI ADI DAN ISTERI.
      SAYANGI ISTERI ANDA DAN JANGAN DISIA2KANNYA.
      KECANTEKAN HANYA SEMENTARA, JANGAN MUDAH TERGODA. SYUKURI DENGAN ISTERI ANDA SEKARANG.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 4
  11. me says:

    agaknye lepas diorg berbaik semula hari tu terus melekat…Allahuakbar! Allah saja nak uji mereka…nk tgk mereka goyah atau tak…syukur alhamdulillah mahligai berjaya diselamatkan & akhirnya…buah cinta mereka pun lahir…happy for them.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 4
  12. Menyampah says:

    btl ke ank dia atau ank angkat…jgn jdi cam aqasha plk hari tu..kalau btl ank angkat atau ank darah daging dia..alhamdulilah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  13. faezah mengilai-ngilai says:

    anak angkat dia la wei…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  14. honeyDEW says:

    tahniah….comey baby secomey namenye…..smga kalian akn lebih bahgia dgn kedatangan insan baru yg di nanti2 slma ini….sweet…:)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  15. faezah mengilai-ngilai says:

    kenapa dengan aqasha? yg hari tue baby girl bukan anak aqasha ker? sori tanya sebab tak tahu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  16. Owhhh says:

    Owh…patutlah dia x jadik bercerai..
    Bini dia pregnant rupanya..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  17. SOFI JANE says:

    ALHAMDULILLAH

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  18. rynna says:

    rasanya anak angkatlah.. okla 2 dengan adanya baby comel ni akan jadi penyeri dan mengukuhkan ikatan pasangan suami isteri ini.. aminnnn… akasha 2 memang anak dia lah jgn nk memandai buat fitnah pulak berdosa tau… tahniah akasha…. sepasang plak 2, aku jgk girl lg kene try lg nmpknya.. : ) aminnnnn

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  19. Sweet32 says:

    Setiap kebahagiaan yang allah turunkan utk hamba2nye berbeza2… Kite sebagai manusia hanye terima dgn redha dan bersyukur… Ade hikmah yg berselindung disebaliknye… Anyway, tahniah dan jagalah amanah allah dgn sebaik2nye! Amin!! :-)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  20. cik biskut says:

    alhamdulillah..tak kisah anak angkat atau anak sendiri, semoga membesar dgn sihat dan jd anak solehah. amin….

    ada byk kes, lps ambik anak angkat,lps tu pregnant. semuanya atas kekuaasaan Allah jua..amin..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  21. rynna says:

    baby comel ni anak angkat dia lah.. harap2 dengan kehadiran cahaya mata ni dpt mengukuhkan ikatan perhubungan suami isteri ni aminn… tahniah pd akasha sbb dh sepasang anak dia. jgn buat fitnah, itu memang anak akasha berdosa, sian kt diorang…. aku jgk kena try lg sbb dua2 anak aku girl..
    abg nara jom berbesan? :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  22. mak c kina says:

    xkisah la ank kndg ke ank agkt ke..yg pntg anugerah Allah tu kne la jg baik2…mne tau,berkat dr bela ank agkt,de rezeki,tuhan bg ank sndr…ni sume keje tuhan…kte sbg hambanye hanya mampu berdoa agr kte dikurniakan se1 yg amt berharga utk bekalan di akhirat…tahniah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  23. tititu says:

    rasanya ni yg penyebab tak jadi becerai hari tu kott..(tak jd becerai ke dah cerai rujuk blk? Tak ingat)
    Apa2 pon tahniahhhhhhh, comel baby! ;)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  24. samad says:

    Anak angkat ke ? rasa x sampai 9 bulan dia ceraikan bini dia aritu, x mungkin sempat bersalin

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  25. wahh says:

    lahh,,xtaw plak wife dia pregie,,,btw,,tahniah xterhingga bt adi n wife,,,,ajar anak elok2,jgn ajr di plakon,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  26. ADILAH says:

    YESSSSSSSSSSSSS

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. yani says:

    uols….anak angkat ker anak aper kewww…kalau x mengandung sekalipun…bawah 2 tahun…jika diberi susu badan..injection..untuk kuarkan susu dengan harapan untuk si anak minum sampai 2 kali kenyang pun…akhirnya..sama jer dengan anak sendiri…itu namnya anak susuan…jangan cetek akal boleh takkk…huhhhh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
    • pisces says:

      5x kenyang la.
      syarat2:
      a. bilangan susuan hendaklah dengan lima kali penyusuan;
      b. susu yang dihisap mestilah sampai ke perut bayi; dan
      c. umur bayi tidak melebihi dua tahun mengikut perkiraan bulan qamariah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
    • cubby says:

      5x kenyang..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. juju says:

    tahniah…anak angkat dorang kot..bru mggu lepas terjumpa wfe adi ni xde plak nampak perut buncit..makin kurus adala

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  29. you says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 17
  30. aku says:

    aqasha dah explain kat blog myartis yg gambar baby tu bkn anak dia .
    mmg dia bergambar ngn baby tapi dia gurau je kate anak dia .
    dia explain kt blog tu anak pertama dia baru 7 bulan cmne pulak blh dpt 2nd baby ?
    and dia ckp kpd blogger2 sila call or msg dia dulu utk comfirmation , jgn main cite je .
    tu yg aku baca la .

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
    • limau_lemon says:

      anak betul aqasha laa….myartis tu fakta kadang2 bukan betul pown..ikut suka dia je ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • loveydovey says:

      ehhh memang anak aqasha laa…. memang isteri dia pregnant hari tu… anak dia yg 1st da setahun lebih kut….. follow laaa twitter n instagram dia…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. muiz says:

    anak angkat ker anak kandung ker…yg penting anak ini adalah anugerah dari Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih kpd hamba2Nya…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  32. propapropek says:

    anak angkat dia laa.. anak angkat pun takpe.. didik je baik2..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. hawa says:

    Gambar Adi Tweet ni gambar anak angkat mereka yang baru sampai ke pangkuan. Isteri dia tak mengandung and tak melahirkan… rezeki mereka dikurniakan anak angkat yang comel. InsyaAllah semoga menjadi pemangkin kebahagian mereka..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  34. Jaja says:

    Met them at klinik pakar wanita.both so sweet!wife dia peramah,senyum je.baby pun baik je.:))

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  35. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Helo sayanggggggggggggggggggg comel nyeeeeeeeeeee sooooooo cute !!!! dh besar nanti nk jadi ape sayangggggg ? nk jadi uztazah bolehhhhhh tapi jangan jadi uztazah yg eksen alim macm Abby ye sayanggggggg n jangan rosak kn n kondem kt program masak memasak yg di kate kn menipu penonton macm uztazah eksen alim macm bagos tu si Yatt ok sayangggggggg……> tahniah adi serta isteri semoga di murah kn rezeki dn di beri kn kesehatan yg baik untok adi isteri dn juga anak lov uuuuuuuuuuuu !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Adi petrol says:

      ape2 aje lah minah jambu ikot suka hati kau lah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rhonda says:

      What exactly qsitueons that marilyn and i include a terrific college, considering meant for your ex boyfriend rational predatory instincts means which will deciding on the enterprise, will be currently becoming depicted, is the exact. She argues which in most cases persons don’t have any option to apprehend this really is connected with positive important points

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. roxannacash says:

    Alhamdullilah bestnye……Tentu terharu bila dukung baby ni kan? Tak kisah anak angkat atau kandung…anak ibarat kain putih, dijaga baik…baikla jadinya. Jgn perdulikan mulut-2 murai kat atas ni, wlaupun saya setuju yg awak harus lebih selektif bila memilih watak kelak…now a complete family…yg penting anda berdua bahagia untuk selamanya, Amin. Sweet….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  37. entah la says:

    tahniah…tak kisah anak angkat ke anak sendiri…pd aku kalo dah lm2 kawin kalo tak de rezeki nak ada anak ambik je anak angkat…coz umur kita pun makin meningkat…baby nie ibarat kain putih…kita la yg mencorakkannye…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  38. mama syg says:

    Alhamdulillah..cute baby ni,tahniah adi & isteri.Pengalaman diri sendiri bila dapat anak angkat setelah 7 tahun kahwin rasa macam dapat nyawa baru.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. Prince Noob says:

    tahniah adi putra… semoga jadi bapak yang baik

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. Fasha says:

    frust la ND!bhahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  41. kak li says:

    Tahniah, comel baby ni, ada iras mcm muka wife ady. Jaga dgn baik. Semoga dapat baby sendiri lagi lepas ni.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. nj says:

    Jadikan anak susuan lebih baik, moga menjadi anak solehah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0