Written by AbangNara | October 19th, 2010

gambar konsert maher zain

Betapa beruntungnya mereka-mereka yang dapat pergi menonton secara live konsert Save The Soul Maher Zain di Malaysia baru-baru ini. Lebih-lebih lagi kalu anda seorang gadis yang telah lama mengidam nak melihat kekacakan wajah Maher Zain secara live. Dengar ceritanya, Maher Zain membuat satu persembahan yang hebat di malam tersebut. Confirm ramai yang terhibur.

Aishah juga turut turun untuk membuat persembahan pembukaan. Manakala host malam tersebut ialah Wardina dan Farah Adeeba. Jutaan tahniah kami ucapkan kepada pihak penganjur yang berjaya membawa Maher Zain turun ke Malaysia. Mungkin di masa hadapan boleh buat di stadium yang lebih besar. Dengar-dengar ramai jugak yang kecewa sebab tiket konsert Maher Zain habis cepat sangat.

Lagi 19 keping gambar sekitar konsert Maher Zain di Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Diyana.

P.S: Geli geleman tengok video bersin slow motion nie.

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

gambar konsert maher zain

54 responses to (GAMBAR)Sekitar Konsert Maher Zain Di Malaysia

  1. anonymous says:

    aaaaaaaaaaa

    0
    0
  2. ct says:

    senyuman Maher Zain tersangat2la manis… so sweet..

    0
    0
  3. Dauspozi says:

    Ahaks… Aku hard fan dia… tp xleh nak g konsert dia… huhu

    0
    0
  4. akma says:

    pndai si along diyana nie ambik gmbar..cantik sgt…

    0
    0
  5. TOK WAN says:

    Maher Zain best! Agaknya, bilalah artis Malaysia selain Raihan dapat buat konsert kerohanian di luar negara macam dia dan dapat sambutan hebat?

    0
    0
    • HAHA says:

      raihan dah pun berjaya buat konsert di luar negara n mmg dpt smbutan yg hebat…

      0
      0
    • meita says:

      dah lama dah raihan menjelajah seluruh dunia…siap buat persembahan depan ratu Elizabeth lagi…
      patutnya tanya bila artis nasyid muda lain pulak nk wat showcase besar mcm raihan di luar negara

      0
      0
      • lisa says:

        betul la TOKWAN tu cakap, bile la artis Malaysia SELAIN RAIHAN dapat buat concert kerohanian..

        lagi nak komplen kate patutnya ckp bile artis muda lain plak nak wat showcase besar MACAM Raihan..

        korang ni pikir nk condemn org je kan, org tu ckp dah betul dah tp lagi korang nak betulkan lagi.sape yg salah skrg nih?

        nih la contoh manusia yg x boleh nk pikir out of the box, org tuka ayat sket dah paham laen..

        0
        0
  6. manis says:

    bergetar hati wanitaku melihat maher zain….???

    0
    0
  7. anne says:

    i like for the rest of my life..

    0
    0
  8. mummy iman says:

    suka dgr lagu dia.. hari2 dgr pun x boring..

    0
    0
  9. lemang says:

    Farah Adeeba pki tudung toncet cam unta lagi la…kan haram….x baca kat oh islam ka??wardina xperasan la plak….

    0
    0
  10. SWEET says:

    Artis gambo no. 2 tu siapa ek
    Aishah ke
    Kurusnya dia

    0
    0
  11. nikamirul says:

    no wonder la pompuan semua terjerit2 kat cam konsert masa nie.

    0
    0
  12. Aimi says:

    Bestnya…rugi x dapat pergi sbb kerja di KK..Next concert harap2 ada peluang…

    0
    0
  13. akus says:

    lagu2 yang syahdu dan menusuk kalbu sesuai untuk org muslim di malaysia..konsert berbentuk islamiah ini memng ptt diadakn di malaysia selalu..coz bleh bagi kesedaran pada semua bahawa islam itu indah dan ALLAH itu maha besar…terima kasih maher zain coz berjaya mencipta lagu yabg sebegitu indah itu untuk kesedaran bersama..alhamdulillah..

    0
    0
  14. istika nadiyana says:

    love maher zain………..ensem plak tu….;)

    0
    0
  15. faeizt says:

    aku ske lagu maher Zain.
    tp sekali sekala dgr baru dpt feel sket..
    dah sllu sgt kurang ummpphh la

    0
    0
  16. BlackBerry00 says:

    Meremang bulu mataku melihatmu Maher Zain…

    0
    0
    • Clipkertas says:

      K. Black…
      dr FB ke tirai BN masih meremang lg ker bulu mate akak?? hik hik…
      saya jatuh cinta ngan alunan lagu die nie,,,
      setiap hari saya on kat PC opis nie..
      huhu

      0
      0
  17. jogo says:

    kepada segala artis yg keje menyeksi memanjang/bergelumang maksiat contohilah artis yang berugama akan dihormati peminat dan diberkati Allah hendaknyer jika hati memang ikhlas bukan menunjuk-nunjuk..Amin

    0
    0
  18. Rockkapak says:

    jujur sya cakap..sya x penah kenal pun maher zain ni..kenal pun kat Beautifulnara je..

    0
    0
  19. NM says:

    Walaupun xdpt g konsert Maher Zain..saya sgt2 sukekan lagu2 beliau..sgt pmbaharuan dalam bidang nasyid! Masya Allah, muzik beliau sangat menyentuh hati..kepada anda2 yang bercakap bukan2 tuh lebih baik hayati lirik lagu2 beliau…lagu2 yg sgt indah! ini adalah lagu yg terbaek

    1. Barakallah – lagu mendoakan kesejahteraan pasangan mendirikan rumah tangga

    2. Always be There- lagu untuk seseorang yang mencari keredhaan dan ALLAH S.W.T bahawa sentiasa melihat dan beri bimbingan kpd kite.

    3. For the Rest of My life – lagu cinta kepada isteri dan terima kasih kepada Allah yg mengutuskan wanita itu kpd nya dan berharap ALLAH meredhakan hubungan mereka.

    4. InsyaAllah – lagu untuk seseorang yg mencari kebenaran dan kembali ke jalan ALLAH.

    5. Hold my hands – marilah berkongsi dan berdoa keindahan dunia wahai saudara sesama Islam dan kaum lain.

    pada sy xkesahlah latar belakang beliau buruk pon..kite siape nk mhukum manusia..kebanyakan lagu2 bliau lagu2 yg meminta keredhaan ALLAH..tahniah kepada beliau.

    0
    0
    • Seahawk says:

      Maher Zain telah berjaya berhijrah kepada kehidupan Islam yang lebih baik dan menyedarkan kita bahawa selama ini kita adalah orang Islam (Muslim). Para sahabat Nabi Muhammad dan Nabi Muhammad sendiri telah berhijrah dengan jayanya. Bagaimana pula kita semua? Diharap kita juga boleh berhijrah kearah kehidupan Muslim yang lebih baik dan mematuhi perintah Allah dan cintakan Nabi Muhammad.

      Kepada penulis-penulis yang menulis komen-komen negatif, mungkin komen-komen negatif mereka mencerminkan personaliti mereka yang negatif. Adakah mereka berani menerima cabarab saya untuk berhijrah kepada kehidupan Muslim yang sebenar?

      0
      0
      • biar betoi says:

        mana ada komen -ve…cuba scroll keatas

        semua bunyi macam die hard fans…

        0
        0
        • Seahawk says:

          Scroll up please. Cuba baca komen yang ditulis oleh ‘gilo’ , quote, “kalo aku gay memang aku dah cekau mamat nih!!”, unquote.. Adakah komen beliau positif pada pendapat tuan?

          0
          0
        • biar betoi says:

          cuba hang baca sampai habis…..itu hanya skrip boss dia….bukan dia yg kata…

          ya memang berbau lucah….tapi peminat ni ada pelbagai kerenah…what do you expect….nama pon dunia hiburan…jgn expect malaikat yg duduk didalamnya

          anyway….relax lah …take it as a joke ok

          0
          0
  20. Seahawk says:

    I had watched brother Maher Zain singing excellent nasheed songs at MBSA Auditorium in Shah Alam, Malaysia on Oct 15, 2010 and I really enjoyed his wonderful songs and excellent music very much. All I can say is Maher Zain is truly a superb singer who can touch my heart and soul with his great Islamic songs. I hope he’ll come back to Malaysia again, Insha Allah (God willing). May Allah bless his family and him for his good deeds. Ameen.

    0
    0
  21. anyss says:

    suke sumer lgu2 maher zain… well done MZ.. come again yaaa!

    0
    0
  22. gosipgurl_fea says:

    ya best sgt concert ni, cara penyampaian pun bagusla.. sukeeee sgt2 . Maher Zain ni dah kawin tak salah aku. huhu

    0
    0
  23. meita says:

    bila anak pak zain ni nak buat konsert lagi…
    huhu..saje je nk sebut pak zain di situ..

    0
    0
  24. sabrina says:

    suke gile2 ngn maher zain..
    i luv ur song n luv u too

    0
    0
  25. mr jizz says:

    jacket & jeans dia sgt smart!

    0
    0
  26. pinky says:

    hari2 dengar lagu dia. ulang spoloh kali pon x borin.. suke aaa kat maher zain ni. lirik lagu2 dia berjaya buat aku pulang ke pangkal jalan apabila tersasar… tq…

    0
    0
  27. madiha says:

    huhuhu,,,WaRT mAHer ZAin,,,ThanKZS……seMUga BerKekalAN,,,ermmm sUkER gLer Ngn MaHer ZAin,,,,May God Bless You,,

    0
    0
  28. aku kecewa says:

    1st time dengar lagu ‘open your eyes’ kt blog dr.maza..ms tu terus berdesub ke hati..lirik dia btl2 ‘bukak’ mata aku betapa islam itu indah..dr situ aku search kt youtube dan dgr suma lagu2 dia..mmg suka best sgt2 dan alhamdulillah aku perbaiki diri aku inspired by his beautiful songs.tp kecewa sket bila tau dia dh kawin..hrp2 dpt suami yg blh bimbing aku

    0
    0
  29. Thanks for piecing this together – that is a fantastic publish for those of us with our heads buried in the keyboard all day.

    0
    0
  30. husna says:

    saia minatttt gle2 at maher zain !!! sume lagu ad …… hope dpt jmpe maher zan taun dpn coz arytoo taa dpt jmpe dea …..

    0
    0
  31. atikah says:

    assalamualaikumm…hebat show awk….teruskan usaha kerjaya awk berdakwah dalam senyap…chaiyokkkkkkkkkkka

    0
    0
  32. syaza says:

    assalamualaikum……….sya niey peminat setia awk………..semoga bahagia dunia akhirat, aaaaaaaaaaamin./???????????

    0
    0
  33. alysaa says:

    hai…sy niy mnat giler kat awk tau….lau leh truskan nyanyian dlam islam tauu…bye

    0
    0
  34. Imah Sabahan says:

    mula2 kawan nak perdengarkan lagu maher, ragu2 jga, betul ke best? First time dgr, subhanallah..bestnya, xpenah dgr lagu nasyid yg betul2 meresap ke jiwa..berkali2 dgr xjemu..keep it up maher….may allah bless u always…

    0
    0
  35. Imah Sabahan says:

    mula2 kawan nak perdengarkan lagu maher, ragu2 jga, betul ke best? First time dgr, subhanallah..bestnya, xpenah dgr lagu nasyid mcm ni..may allah bless u always…

    0
    0