Written by AbangNara | January 13th, 2011

lisa

Kami suka sangat melihat gambar mengandung Sazzy Falak ini. Terserlah sifat keibuan Sazzy. Nampaknya Sazzy dah start mencari baju-baju untuk babynya. Mesti semakin teruja dengan kelahiran cahaya mata pertama mereka berdua. Dengar ceritanya akan lahir kembar. Kita doakan agar semuanya berjalan lancar buat Sazzy.

Kepada Sazzy, take care and berehatlah secukupnya. Kalau boleh kurangkan kerja-kerja keras. Ibu mengandung perlukan rehat yang banyak. Kalau anda ada tips mengandung untuk disharekan, jangan malu jangan segan untuk tulis di ruangan komen. Kami tahu ramai pembaca wanita di BeautifulNara ini.

Terima kasih buat si penghantar email yang sudi berkongsi gambar ini.

76 responses to (GAMBAR)Sazzy Falak Mengandung, Nampak Sihat Dan Ceria

  1. MAYA says:

    I LOVE SAZZY! SHE SO SWEET….

  2. Kasih says:

    alhamdullilah… penantian sazzy dan hubby dh makin menjd kenyataan…. jg diri dan kandungan elok2…. moga anak yg bakal lahir nnt comel cam both of u ya, Amin :)

  3. Firas says:

    Semoga sazzy yg dah berbadan dua ni n bakal jd ibu membuangkan terus rokok dan arak dari tubuhnya dan diberi hidayah utk jadi ibu n muslimah yg diredhai Allah

  4. Merpati Putih says:

    congratz…ahkrnya…

  5. dia ngadung tp xgomok. sgt comel. ah jeles….ngeh3333333……

  6. momo says:

    memg trend ye? makin besar perut, makin ketat bajunye… cian baby.. tersepit..

  7. cikedi says:

    nak tegur skit jerr…yg dok p pakai baju ketat2 tu bat pa?? kalo dah ngandung ni lupa la sat nak seksi tu….kalo ya pun suka seksi..x kena gaya langsung…bahaya utk baby…manusia..manusia…

  8. oren says:

    masa ngandung, seeloknya pakai baju,seluar longgar2,besar selesa la skit. nak bergerak pun senang, baju ketat2 gitu aku tgk baby dlm perut nak bnapas pun payah

  9. zeze says:

    yela,,pki suar ketat,,pwot skitla,,cuz baby tesepit kn..xseswai tym preggy pki ketat2 ni..org tgk pn geli je..pki yg loose2 suda,,lg slesa nk jln2

  10. omei says:

    so cute & sweet jer bakal ibu nie kan…..suka tgok bakal2 ibu time ngandung…seri muka tuh lain…berseri jerrr

  11. Cuddle says:

    Baju ketat xde kena mengena lah… tak effect pon kat baby except kat mother.. but sazzy comfy so shud be no prob ler..if baju yg ketat tu buat baby xselesa, kalo main mcm mana plak? peace no war! ;))

    • momoe says:

      dorg ni mental sbb tu suke condemn2 org. jelez sbb xde wife yg maintain cun time pregnant. so biarkn mereka melayan kebusukan hati mereka.

      • nym says:

        as dorg ISLAM tak slh kan tegur pakaian die.. kenapa de nk kata dorg ni jeles ke pe.. pesanan tu btol.. kalo momoe de ank.. nk tgk ank2 pkai ketat?? ape la…

      • neyna says:

        org bagi teguran positif la, dah namanya pun muslim, yg terlebih tegur n mengutuk tu bior ler mereka dan mulut mereka.. Tp jgnla tuduh org yg tegur tu jeles.. Tak elok free2 kan dpt dosa

  12. myvitrd says:

    semoga kekal sihat sampai melahirkan anak nanti

  13. lolyat gang says:

    skang ni mmg musim artis2 buat anak
    sana sini mengandung

  14. najmi says:

    bertuah sazzy dan suami dapat twin,

  15. mizz nanu says:

    Akhirnya nazril pon telah menunjukkn double kejantanannya(ayat bg Nara ni) sbb si Sazzy telah pon mengandung …twin plk tu. tahniah Sazzy n Nazril. tapi utk Sazzy jaga kandungan baik2 ye. Bkn senang nak mengandung twin tu….cute tul mom n dad to be ni…

  16. fasha says:

    cantik sgt sazzy nie..pewut dia pun comei jer…huhuhu

  17. alamaya says:

    wow.. hot mama lah sazzy!! maya pun nak bb jugak sazzy… windu nak dukong bb sendiri….

    huk huk huk

  18. miranda kerr says:

    tahniah… didik anak yg baru lahir tu dengan keimanan dan ketakwaan…

  19. Watie Aziz says:

    wahhh…comelnya sazzy nih ..:) suka tgk dia preggy .. kalaulah boleh ..rasa cam nak jemput dia jer datang seminar pendidikan awal kanak-kanak yg saya buat ..:)

  20. papejer says:

    ank pmpuan..

  21. Lovely says:

    Memang skrg baju ngandung cam tu ek ketat
    Hodoh

  22. Me says:

    ps : sile jgn berpkiran kolot oke….baju cemtu kain flexible…stretchable…faham tak maksud stretchable ? senang n selesa n pakai oke….so, bukak sikit minda, kalo si ibu tak selesa nak pakai , xkan die nak pakai jugak……xde istilah anak tersepit ke ape ke…nonsense…

    • lemonate says:

      Totally Agree wif “Me” bkn nak sokong bnd2 yg tak berapa ttp nie…tp ikot keselsaan sesorg jgk+manusia blh bubah kpd kebaikan klu dia nak,ati dia ikhlas n diri bersedia tak blh nak paksa2x….anyway congrats 1ce again to sazzy sekali dpt 2baby:D

      • aihh says:

        sesape yg kutuk sazzy pakai baju ketat tu mmg otak sempit tul la.. aku tgk dia selesa jer, yg korg jeles sgt tu kenape?? aku 2 x pregnant, tetap maintain pakai baju yg cantik n nampak cun.. aku heran betoi tgk org yg mengandung pakai baju yg longgar teramat n buruk sgt..y time pregant,x leh berfashion ke?or malu dgn shape bdn sendiri?patutnya kita bangga nak jadi ibu.

  23. miss_pinky says:

    i suke sazzy.
    mwuahx.! :)

  24. marshmallow says:

    congrats mom to be!

    anyway, please stop smoking and drinking for the sake of the baby..

  25. kutu says:

    aku setuju ckp Me….kolot aa korg nih…biar aaa die nk pkai bju ape pun…STRETCHABLE ko

  26. hajimaru says:

    STRESTCHABLE KT DUNIA…BOLEH LA…

  27. ???/// says:

    thniah buat sazzy….smoga mndpt anak yg comel n hdsome mcm mama n papanya….

    p/s: i jeles jugk bila giliran aku ni dh 6 thun nunggu moga thun ni adalah rezeki dr tuhan….

  28. aku says:

    mesti sazzy g uat IVF tu yg dapat kembar tu…xkesah lah apa pun namanya ikhtiar….sweet sazzy

    DATO` SITI? anda bila lagi…asik nk mintak adiah material je…duit bnyak g la usaha cara lain…nk tunggu lagi uat apa?..dah tua dh t takut xkuat pewut tu nak nampung

    • yaya says:

      eh?ivf ek? bukan mmg normal die dpt twins tu? cos family die or laki die, mmg ada twins, so mmg ada chance die nak dpt twins (rase pnah bc kat paper)

      tok ti takde rezeki,nak wat cmana.Allah nak uji die dulu.tp anak express kan ada.da beso panjang.tak yah penat2 didik :P

      • Mysara says:

        mungkin jugak wat IVF, sbb dah lama jugak diorang kawin. tapi tak kisah lah asalkan diorang ikhtiar & dgn cara yang betul..kesian dgn sesetgh pasangan, betul2 nak anak tapi blm ada rezeki. Yang dpt anak, senang2 buang gitu je..kesian budak tu..isk2

  29. pening says:

    moga ank2 tu bakal mnjd ank yg soleh/solehah & bakal membahgiakan & mndoakan kedua2 ibu bapanya…InsyaAllah..

  30. nenekcun says:

    for them, peggy is sexy.. normally they will dress ketat2 cm gini.kita je nmpk ketat, tp strechable.. so, selagi org tu nmpak lawa+kiut mcm sazzy ni, xkisahla.. as long die selesa..die thu la mana baik utk baby die..yg “sakit mata” tu, diam2 suda :)..congrats sazzy n naz! msty baby comel mcm korang..cayelahhh…

  31. Thaniah sazzy,,,,,
    mst baby cute nanti…..

  32. bibie says:

    comey nye…

  33. sara jasmin says:

    babies r us ni kat ne eks???xnah jumpa lak…

  34. asya says:

    comeinye sazzy..kongrets ek..smoge slamat semuanya…tips ek..minum air suam byk sket..selalu mkn buah tamar…n think +ve all the time eh? ;D

  35. Reena says:

    Badan dia kecik, pakai bj strecthable pun stil nampak ok berbanding mak buyung yg bersaiz besar. Congrats Sazzy. Dia ni berlakon pun best. Aku suka. Kaya tapi selamba as in takde la nak berlagak giler. Cuma tlg lah jgn merokok/minum liquor..demi tuhan..demi kandungan.

  36. Miss Belut says:

    kain tuh jenis yg stretchable… plus, time ni laa bley tunjuk perut boyot tanpa rasa malu… i love her sooo much!!! dari komen org ngandung, better komen org yg berpakaian tp ala bogel tuh… bahu terdedah, paha terdedah, semua terdedah..

  37. Mom of Twins says:

    Congrats Sazzy n Nadzril! I got a piece of advice based on my exp when preggy with twins.
    1. U need to take all the supplements yg Gynae provide. It helps a lot..
    2. Need to exercise (walk) regularly..to keep u fit masa nk bersalin nnt..especially during normal delivery.
    3. Read on twins parenting as it will make ur mind and body ready for the challenges ahead :)
    4. Stay positive! Preggy with twins ni high risk of early labour or premature delivery..so u need to pray for the best and prepare for the worst by staying POSITIVE ALL THE TIME :) InsyaAllah everything will turn out well.
    Take care!

  38. lara_popo says:

    akhernye!! gud luck to both Sazzy and husband..love u guys!!

  39. mekaa!!! says:

    ala!!!dose mseng2….congret ye sis sazzy!!!hope lncr sgale2nyeee……

  40. BOB says:

    aku doakan ko selamat bersalin dan pasni jdlah contoh yg baik pd anak ko..
    tinggalkanlah sgla2 benda tabiat buruk yg ko amalkan selama nih..amin

  41. rossdale says:

    cam kembar 4 jer tu

  42. cik puteri says:

    haish kje org2 kat sini asik nk mngkondem org jerk…konon la sesama islam nk tegur..tegur la ngn cara baik2…dlm islam pun ade adab ma..kalo ko tegur org pun dgn cara x elok x pyh la nk bawak nama islam plak kat sini…cubelah ckp elok2 ckit..ne x..kje nk bukak aib org…ckp pusat terbojol la, nk tunjuk body la…yg u all dok ngata die ingat dpt pahaal sangt la tu??dosa org npk..dosa sndiri dok ngata org x npk plak…

    mcm ne org nk time?tah2 yg tegur org tu pun pkai tdung ke idak, tah pkai baju elok2 ke idak..x yah la setakat pkai tdung atas dada then da ase diri tu baik..x yah la setakat solat asar tp da nk masuk maghrib da ase diri tu baik…

    bukan niat hamba nk ngata sape2 cume teguran yg atas2 tu salah…ko kalo nk tegur bukan dgn cara gini..g la kat FB die private mesej die…mcm tu br cara btol..ne ko dedah2 lagi kesilapan die..sebenar ko ngn die pown same je…meh FB ko aku nk tgk bagus sgt ke pakaian ko tu?

    doa yg terbaik sudahlah…die x ngutuk ko pown..konon nk tegur..hish..memalukan je la…

    aku pun xde nye fanatik kat si sazy ne…tp xde plak aku nk g ngutuk die..pahala ko da berbakul2 ke siap nk buat bakul baru plak nk tmbh dosa??

    aku ne pown peknen women gak…esok2 kalo ko peknen (if ko pompuan la) tah2 lagi trok..jgn ngata org esok2 ko yg buat lagi terok…

  43. zayyin says:

    nasihat je…jgn pakai baju ketat2…x baik utk baby….

  44. SandalJEPIT says:

    Pelik tol kowank nie .. xyah dok ngata org jer .. cermin diri sndiri laa .. anyways, tq .. :)