Written by serenity | March 21st, 2012

Khabarnya Sazzy Falak akan tampil dengan rangkaian pakaian jenamanya sendiri pada Jun depan. Menurut laporan Mstar, pakaian berjenama SF by SF (Street Fashion by Sazzy Falak) itu hasil minatnya pada fesyen dan idea itu tercetus semasa dia mengandungkan kembarnya iaitu Iman Lilly dan Tiara Rose yang kini berusia 11 bulan. Sazzy, 31, dikatakan melakar sendiri rekaan pakaian dalam rangkaian fesyennya itu bersama beberapa orang rakan. Nampaknya bertambah usahawan dari kalangan selebriti setelah beberapa orang selebriti menunjukkan minat dan berusaha untuk mempunyai perniagaan sendiri.
Photobucket
Ini pula gambar-gambar terbaru keluarga Sazzy Falak termasuk suami dan kembarnya. Lagi 9 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Twitter Sazzy Falak.

***

Basikal Fixie ialah sejenis basikal ‘fixed gear’ yang tidak mempunyai brek. Basikal ini ada dua jenis iaitu ‘freestyle’ dan ‘mash’ yang mana perbezaannya dapat dilihat dengan ketara menerusi saiz tayarnya. ‘Freestyle’ lebih sesuai digunakan untuk melakukan pelbagai aksi atau ‘trick’ dan menggunakan tayar lebih besar daripada biasa. Jenis ‘mash’ pula lazimnya digunakan untuk melakukan perjalanan jauh kerana ia lebih fleksibel dan ringan. Basikal ini tidak mempunyai brek, ‘suis’ utamanya terletak pada pedal pengayuh kerana ia berfungsi mengawal kelajuan, termasuk memberhentikan basikal.

Basikal ‘fixed gear’ atau ‘fixie’ digunakan oleh golongan penghantar surat di Amerika Syarikat. Mula mendapat perhatian di negara ini sekitar 2006. Tidak mempunyai brek dan memerlukan teknik ‘pull and push’ untuk memberhenti dan memperlahankan basikal. Selain itu, ia memerlukan tenaga lebih berbanding menunggang basikal biasa kerana kaki tidak sempat ‘berehat’, sebaliknya penunggang perlu sentiasa mengayuh bagi menggerakkannya. Ingin melihat aksi Basikal Fixie? Jangan lupa ke Bazar Seni Industri Budaya, 24 dan 25 Mac ini di perkarangan Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur mulai jam 2.00 petang. Untuk maklumat lanjut, sila like Fanpage kami.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

117 responses to (GAMBAR)Sazzy Falak Bakal Niagakan Rangkaian Fesyen Jenama Sendiri, Cetusan Idea Sewaktu Mengandungkan Iman Lilly Dan Tiara Rose

  1. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    Comelnya anak Sazzy… saya doakan Sazzy berjaya dalam perniagaan yang Sazzy ceburi.. :)

    0

    0
    • cik joyah says:

      anak2 dier neyh kembar seiras ke dak? mcm dak je… muke lain2 kan… pape pon janji sehat sudeyh… mintak2 bj yg sazzy nk design tu x mahal n x seksi… susah nak cr baju mengandung yg nmpk trendy n x seksi… sume pattern same je..

      0

      0
      • Anonymous says:

        mana de baju yg x seksi trendy?? klu dh x seksi, xperlu trendy2, kata nak tutup aurat dgn sempurna, kang pakai baju trendy2 kang ustazah2 bn tegur xleh menarik perhatian lelaki..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Hahaha…. aku suka anonimous yg sorang ni komen.. kalau dia komen, ayat penuh maksud tersirat.. dah banyak kali dah aku nengok… :)

        0

        0
      • donia says:

        puji diri sendiri ke???bukan atas tuh komen ko jugak ke…pastu ko ckp ko suke komen die…wekkkkkkkkkkk..x malu….

        0

        0
      • Anonymous says:

        Hahaha agak2 la kot kalau nak puji diri sendiri…

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Apa kena dengan orang gila ni? Muncul lagi tak abis-abis..!! Aku puji anonymous atas nicname aku ni lah.. bukan puji komen paling atas tu bengong!!!

        0

        0
      • AKU says:

        memang anak die ni kembar xseiras.

        0

        0
      • zaraaaa says:

        bodoh tahap cipan la DONIA ne..msh xpham2..xkan nk trangkan 100x kot..hampehhhh

        0

        0
      • Anonymous says:

        erkk mana ade aku ckp tersirat2, aku ckp mcm direct je.. btw aku skarang ni akan komen bidas org2 yg sukaa sgt mengutuk org lain kat bn ni..

        diorg ni pakai ckp je ko ngan aku org yg sama, ntah2 dia dah biasa komen pastu puji diri sendiri blk..kang aku suruh check ip, xreti.. ntah2 ip pun xtau ape, ip tu bukan ipman ye wahai langau2..

        0

        0
      • awal sari says:

        betul kata donia..ak peratikan ANONYMOUS, KIPAS SUSAH MATI NEELOFA, AKU, ZARAAA, ADALAH ORANG YANG SAMA…BODOH LA KO!!

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Suka hati kau la, bengong!! Aku susah payah nak terangkan pun, kau bukannya nak percaya sebab hati kau hitam… Takkan aku nak kena bersumpah bagai, nak buktikan itu ini…

        0

        0
      • rain says:

        donia ngn awal sari tlg explain kt ‘org2’ yg komen atas ko nie…camne korang bleh tau mereka adelah org yg same….kesian btul aku tgk dia..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sape baca ni mmg PANTAT !

        0

        0
      • Anonymous says:

        xpayah la anon kat atas ni nak mnyamar jadi aku, aku x sebongok ko nak memaki melucah kat sini..

        0

        0
      • Anonymous says:

        kirenye kalo pkai nick Anonymous menyamar jd ko ke??’xpayah la anon kat atas ni nak mnyamar jadi aku,’..bile plk aku nyamar..nick Anonymous sesape pon leh gune,nick tu bkn abah ko yg punye..bangang xbleh diajar camtu ler jd nye

        0

        0
      • abu says:

        de rang adalah org yg lain.. try r komen, pastu jgn letak email.. mesti kuar avatar kelabu tu.. semua org dh tahu.. ko x th lagi ke?

        0

        0
      • zaraaaa says:

        btl tu abu..msh ada jgk org yg bangang ne kan..xphm2 jgk..adoyaiiii

        0

        0
      • “bergaduh di beautiful nara sudah menjadi perkara biasa”|

        0

        0
      • ” ANONYMOUS, KIPAS SUSAH MATI NEELOFA…………..ADALAH ORANG YANG SAMA…BODOH LA KO!!” INI ADALAH STATEMENT YANG BAPAK SEGALA BODOH BAGHAL BAHANGONG TIADA MAAF BAGIMU TIDAK TENANG!!!!

        0

        0
      • pening aku says:

        **submit komen tanpa meletakkan email,akan mendapat avatar yg bercorak avatar kelabu itu.harap maklum ok**
        senang2 pakai aje la email sendiri,takde la tuduh2 ke bengang2 ke smpi free2 je bergaduh psl avatar je.
        abg nara,xleh ke buat mcm dulu yg kalau nak komen kena letak email?

        0

        0
  2. akufirst!!! says:

    1st!!!!!! hohohoho

    0

    0
  3. chanteqqq says:

    sgt cumellll

    0

    0
  4. lola says:

    cute cute cute – n_n-

    0

    0
  5. Anonymous says:

    hurmm..boleh la…

    0

    0
  6. abba abba says:

    kurusnya sazzy!! tak nampak macam dah beranak

    0

    0
  7. ck slmh says:

    hmm, biase je.

    0

    0
  8. huh says:

    sexy mommy

    0

    0
  9. haiza says:

    cutenye anak sazzy..

    0

    0
  10. cik kipas says:

    Ikot mke sazzy falak.. Biasa2 je.. Besar nty msty cmel..

    0

    0
  11. aku la says:

    tak comel! tak comel! selalu baby comel. knape ini TIDAK?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau bkn je ms baby je huduh,sampai besar ni pun huduh, muka huduh, perangai pun huduh, tambah plak hati busuk..kenapa kau HODOH?

      0

      0
      • aku la says:

        sorry… i’m so beautiful… dah dorg x comel. xkan aku nak hipokrit kate dorg comel.. hahahhahahahha..BODOH

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko tau x hipokrit tu apa bodoh?? tu la sekolah spm fail, ade hati nak ajar org! pls laaa belajar dulu hipokrit tu apa bangang, dah la hodoh, bodoh pulak!

        0

        0
      • sarah_nina says:

        buat apa muka cantik kalau perangai buruk.. bebawak lah insaf..
        cantik tu tak tahan lama.. nanti dah tua .rambut pun dah beruban.. muka pun penuh dengan kedutan.. dah tak cantik dah.ish..ish.

        0

        0
    • aku seorang ibu says:

      aku rase si akula ni mesti bukan seorang ibu,sebab kalo ko seorang ibu,serius takkan keluar kata2 bodoh ko tuh bila ko tahu macam mana susah melahirkan anak then orang kata anak ko tak comel.
      Ia adelah kejadian Allah,siapa ko mempersoalkan kejadian Allah?

      0

      0
    • izzy says:

      mak aii.. sampai budak kecik pun ko nk kutuk…?
      ape punye manusia ni?.. kalau iye pun ko rase anak sazzy tu
      tidak secomel engkau, x pyh nak mention kt sini la oii..!!

      0

      0
    • iman says:

      sudhlh jgn gduh semua bby cute …. ciptaan allah smuanya indah dan cantik….. kalau ada yg kata tak comel terpulanglah… tapi bagi saya bby sazzy comel sangat…. insyallah bila besar menjadi org yg mempunyai budi pekerti yg mulia,solehh…. amin … amin…..

      0

      0
    • zara says:

      ko kata dorg x comel, maknanya ko mengata ciptaan tuhan x comel.
      anak ko nnt ko tgk la cemana.

      0

      0
  12. lepas nie saya pon nak buat baju rekaan sendiri la

    0

    0
  13. mina says:

    adore sgt sazzy..both kids so so cute!!! love sgt2.. good luck for SF!

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan hipokrit ek ! anak dia tk cute ok ! muka anak dia satu macm punye garang ! mak jambu bapak hensem tapi anak dia ni tk berapa cantek n tk cute …..tuhan tu adil mak bapak jambu n hensem tapi anak tk berapa jambu…….tk semua mak bapak cantek anak pn nk cantek jugak jadi lu pikir lah sendiri lah yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni yg aku x jd nak jd fan ko ni minah! ko bleh x jgn kutuk baby, lempang kang koma terus.. xjadi nak i lap u dah! kbye

        0

        0
      • Anonymous says:

        muka baby kan berubah2.. selalu kecik2 x comel bila dh besar cantik.. ada yg masa baby itam, dh besar cerah..

        0

        0
  14. dark28angel says:

    baca paper kosmo arini dia kata koleksi SF by SF menawarkan harga serendah RM60 hingga Rm120. pakaian ekslusif dalam RM200. ok la tu..effordable untuk beli..

    0

    0
  15. mulot gunung BERAPI says:

    jujur aku ckp, anak dia x comel.
    jgn slh fhm, bukan mengutuk kejadian tuhan tp memang anak dia x comel.
    comel lg mak pak dia.

    0

    0
    • serenity says:

      Kecantikan/Kecomelan tu subjektif. Bagi anda tidak, bagi orang lain comel. Bagi saya sangat comel.

      Tapi lebih baik bukan kalau kita dapat jaga perasaan orang lain. Menjaga ukhuwah sesama manusia, perhubungan sesama manusia itu dituntut dalam agama.

      0

      0
    • rynna says:

      biaselah dulu pon anak aku x comel langsung, aku pon pelik! x de sape yg berani komen rupa die masa baby… smpai kecik hati aku bile org keliling asyik ckp “anak ko ni rupa sapelahye, ko kenan anak tuttt ke? lain benar rupa mak bapak die”.. dgn kuase Allah anak aku dh menyerupai rupa Aku 60% ayahnya 40%.. dah setahun lebih br nmpk kecomelannya, makin besar makin cantik (bkn aku kata,org kata) Alhamdulillah ya Allah.. aku x kesah pon comel ke x janji die bijak dan sehat. mcm anak Erra Fazira kan ke dah comel ya amat anaknya skarang.. sabarlah rupa budak akan bertukar,dah bakanya cantik..

      0

      0
    • Anonymous says:

      klu nak jujur, xpayah komen langsung, motif kau nak kata anak dia x comel kat sini kenapa? klu kau dh tulis kat sini maknanye kau nak kutuk! pls laaa jgn hipokrit, theyre just babies for god sake! if u dun have nice things to say, better u shut up!! klu ye pun baby tu hitam, gelap, xde rambut, hidung kemek, u dun have any rights to put that in words to them, keep that to urself x boleh ke?

      0

      0
    • MULUT PUAKA says:

      ANAK DIA MUKA TUA………. SEKIAN.
      TAKDE BABY FACE SIKIT PUN -_-

      0

      0
    • jujur aku cakap. mulot gunung BERAPI tak comel even before aku tengok dia pun. aku takde masalah orang comel ke tak comel. but oh heck mulot gunung BERAPI tak comel even before aku tengok dia pun.

      0

      0
  16. aku benci hipokrit says:

    aku xnak jadi peminat yg hipokrit..rupa anak2 die biasa jek… klu bkn anak artis mgkin xde org nk kisahkan pon.. maybe ble dh besar nnt, dh pandai bergaya n melawa mcm mommy die, baru namapak kecomelan n kecantikkannya kot..

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dh besar tu lain cerite lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!! minah jambu niari tk keje lah ….mate minah jambu ni satu macm punye ngantok pulak nk bangon ambek mc je lah he he he ……………….

      0

      0
      • mulot gunung BERAPI says:

        MINAH JAMBU LG COMEL DR ANAK SAZZY KAN??? CUME MINAH JAMBU DAH TUA KEREPOTTTTTTTTTTTTTTTT

        0

        0
      • Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

        minah jambu tknak ekpos kn muka minah jambu kt sini nanti banyak pulak yg sangkot ngan minah jambu………oi ! minah jambu bukan tua kerepot ok dn minah jambu bukan hipokrit !! ape2 pn minah jambu suka tros trang he he adiossssssssssssssss !!!

        0

        0
      • aku kesah? says:

        mls nk komen pasal ni..nak berkomen nga minah jambu je..minah jambu..i lop u..jom kapel nga i..muahh muahh muahh..

        0

        0
  17. maibiskut says:

    roomate sy lg comel. hak hak

    0

    0
  18. what the? says:

    mak haku kata, bebudak kalo kekecik dia comel, dah besar memang akan cantik, sebab roman muka dia takkan berubah banyak kecuali plastik sejeri .. :P

    0

    0
  19. Triple_j says:

    ” Basikal ‘fixed gear’ atau ‘fixie’ digunakan oleh golongan penghantar surat di Amerika Syarikat. Mula mendapat perhatian di negara ini sekitar 2006. Tidak mempunyai brek dan memerlukan teknik ‘pull and push’ untuk memberhenti dan memperlahankan basikal. Selain itu, ia memerlukan tenaga lebih berbanding menunggang basikal biasa kerana kaki tidak sempat ‘berehat’, sebaliknya penunggang perlu sentiasa mengayuh bagi menggerakkannya. Ingin melihat aksi Basikal Fixie? ”

    – tiada brek?
    – guna teknik pull and push utk bagi berhenti dan perlahan?
    – guna tenaga yg lebih kerana kaki tak sempat berehat?
    – kena sentiasa mengayuh utk menggerakkannya?
    – nak tengok aksinya? of cos! :)

    0

    0
  20. sireh junjung says:

    tak yah nak mengata budak2 tu. comel ke.. tak comel ke… itu tetap anugerah dari tuhan. Hanya pasangan yg belum dikurniakan cahaya mata yg akan faham besarnya erti kurniaan itu. Walau macam mana pun, tahniah kepada Sazzy & Family. Semoga rezeki anak2 ni akan menambah keberkatan kepada keluarga. Insyallah.

    0

    0
    • yani says:

      setuju dgan sireh junjung ..dok mengata anak sazzy comel ke x.buat ape…..kte nak anak sihat dan sempurna macam anak orang lain..itu sudah cukup bersyukur sangat…diorang kecik lagi..nanti dah besar barulah terserlah kecomelannya….cepat nyer abg nara post. ..baru minta nak tgok anak sazzy ..syabas…

      0

      0
  21. Kuih lopez says:

    bg aku, baby sumernya comel..anugerah dari tuhan :-) peace yo!

    0

    0
  22. Teepah says:

    haik..kenapa ada iklan beskal menyelit pulok nei?

    0

    0
  23. luna says:

    tang ,mate ikut mate dady diorg… :))

    0

    0
  24. HUMBLE says:

    Apa masalahnyer comel ke tak comel….yg penting bahgia
    dia ada anak kau ada ker??????
    Lantaklah cute ker tak cute…..yg ptg dia tak sia2 kan baby dia
    kecantikan yang perlu adalah dari dalaman
    bila hang ckp mcm tu nampak sgt hang nie tak cantik langsung……..
    Kita disuruh jangan menyakiti hati org lain….supaya nanti kita tak disakiti…..

    0

    0
  25. Reena says:

    Comelnyerrrrrrr…Sazzy Falak! Muka Nash pun dekat2 muka dia.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    jendul.. msti bijak nanti.

    0

    0
  27. peot says:

    ala biasalah baby2 org melayu ni…ui,e baby mmg nmpak melayu sgt……dh besar nanti tengokla,baru nampak cantik mcm parent dia…korg sendiri masa baby comel ke…

    0

    0
  28. rose says:

    muka anak dia sorang ikut mak & sorang lg ikut bapak… sweet :)

    0

    0
  29. chentalove says:

    anak2 msti cantik bila besar nanti..
    tengok muka mak n bapa dah tau…

    0

    0
  30. leesya says:

    apa masalah comey ka x baby2 tuh???ms baby mmg ler, kita pun dulu pun lbh krg camni ja kot…nnt bila dh bsr cntk ler budaknya, mak pak diaorg kan kaya, budak x comey camna pun klau pakai baju cntk, rmbt kemas, muka x comot2…kena plak baju mhl2..mesti teserlah comeynya, ramai ja aku jumpa bdk yg comey tp selekeh yg amat, baju pun mengelebeh, rmbt mcm x sikat..trus hilag kecomelan, yp penting tu cara mak pak nk bimbing anak2…cantik dan bersih tu kan dituntut dlm islam..

    0

    0
  31. christina says:

    cute ank sazzy n nash ne . . Suka pd twins sbb saia pun twins . . Apa pun , congratz ats SF by SF n hope anda akn bhagia slamanya bsma ank trsyg . .

    0

    0
  32. Seronok anak dia..

    cantik putih gebu kulit…heheheh

    0

    0
  33. lilo says:

    xkisah laa comel ke idok yang penting 2 anugerah yg maha esa dan xternilai..even xcomel sekali pun terima laa seadanya…peace~~chaiyokk2 SF…!!

    0

    0
  34. ibu ngan anak says:

    comel lah anak sazzy nih…i pun ada ank twin sebaya anak dia..pompuan gak…nnt bila kot tersempak bleh lh bekenalan yer…anugerah Allah Yg Maha Esa smua ada keistimewaan tersendiri…kita manusia bersyukurlah dengan apa yang dah diberi Olehnya…

    0

    0
  35. Botak says:

    Rambut nipih… Tak pe nanti boleh pakai rambut pelsu yer.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ok lagi dpd akal nipih mcm ko, bodoh!

      0

      0
      • Botak says:

        Yang ko nak serius sangat ni apa hal. Kalau tak tau nak bergurau jangan nak menyibuk. Kalau ko dengan otak ko yang sendat serius tu sesuai digunakan untuk berbahas di dewan orang ramai jer.

        0

        0
  36. saje komen says:

    anaknya tak cukup rambut~

    0

    0
    • Anonymous says:

      so???

      0

      0
      • Botak says:

        tak payah le nak menyamar. Ko orang yang sama. Sekejap kutuk, sekejap puji. Icon kelabu ko tu dah menunjukkan ko orang yang sama dor

        0

        0
      • Anonymous says:

        sekor lagi monyet duk cerita psl avatar kelabu..buduhnye monyet niiii..sampai sudah duk tny psl benda dh basi.. bongok!

        0

        0
      • apa pun x bole!!! says:

        avatar kelabu org yg sama??kesian BOTAK ne bodh tahap cipan..bek ko xyah komen kat BN ne kalau bengap sgt…hahahahaha

        0

        0
  37. Anggerik Biru says:

    the daddy is a wealth consultant. he is a millionaire. tgk rumah pun mcm elit je..

    0

    0
  38. NK TEST says:

    nk try komen x ltk email r…kuar klabu ke?hihi…

    0

    0
  39. Jujur says:

    Selalunyew kalau parent dye cntik n hensem..anak dye biasa2 jew…kalau mak bapak dye biase2..anak dye mzti comel2…nie apa yg aq tgk la…tp mmg betol pown bila tgk balik anak sazzy falak nie mmg biase2 jew…x comel x huduh sgt…kira tgh2 la….

    BKN NAK KUTUK ATAU MENGATA…JUJUR IKHLAS DARI HATI

    0

    0
    • Tina turner says:

      Macam btol sgt jer pandangan hang tu. Walaupon hang jujur x semestinye taste cute hang tu sama dgn org lain. Bg aku plak sazzy/husband dye xde la cantik/hensem mane pon.. Bese2 je. Tapi twins diorg comel sgt2.. Ni pandangan jujur aku jugak ni.. Makaseh jgn marah..

      0

      0
  40. pekan says:

    cute nye ank dorg

    0

    0
  41. shah says:

    dorang ni boleh dijadikan contoh…

    0

    0
  42. Miau says:

    Wey betulla kalau tak letak email mmg muncul icon kelabu sama

    0

    0
  43. Omakkaw says:

    kenapa eh…atas dia LABUH cm nenek ak? curious.

    0

    0
  44. criss cross says:

    Dari mak, bapak, anak2 sumenye comey ^_^

    0

    0
  45. Anonymous says:

    jgn kutuk ciptaan allah..apa guna muka cantik tp perangai buruk..

    0

    0
  46. i am a mama says:

    Sedih tengok mentality melayu zaman sekarang…baby anugerah Allah dikutuk kutuk…tak comel la apa la…hanya seorang ibu yang memahami betapa anak itu anugerah yang tak ternilai…rupa parasnya bkn penting tapi keperibadian anak itu bila dewasa yg menjadi utama. baby di mata para ibunya tetap comel dan sangat cantik untuk selamanya..harap sazzy jgn la baca comments ni sume…sedih sgt sy sebagai seorang ibu..rupa paras baby jadi bahan cercaan…

    0

    0
  47. dia bagus, ada anak. pandai berniaga. anaknya akan hidup dgn sejahtera. bukan macam korang.

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Pasal avatar pun gaduh ke? Lantak pi la..
    Back to the topic: Babies sazzy comel!

    0

    0
  49. Tina turner says:

    Bestnyer kembar x seiras diorg ni… Sorg ikut muka mama sorg lg ikut muke papa la…

    0

    0
  50. Cik Nad says:

    bestnya dapat kembar…

    btw, gen mereka ni ada yg kembar eh? gen sazzy ke laki dia?

    0

    0
  51. ehehe says:

    aah the babies sowg ikot SF sowg g ikot laki dia. x slp aku aku penah baca SF mmg nk twin babies n belah nash ni yg ramai yg kembar.n dowg mmg dpt twin babies pon….

    0

    0
  52. saya cantek says:

    apsal anak2 sazzy ni tak comel eh? serious jujur aku kata tak comel.

    0

    0