Written by AbangNara | October 13th, 2010

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

Bila kami tengok gambar perkahwinan Jimmy Shanley dan Suhaila di Kedah nie, kami rasa agak pelik. Kenapa baju pengantin perempuan nie macam ketat semacam je. Kami rasa mungkin masa dia try fitting tue tersilap ukur kot. Itu yang lain macam je.

Dari pandangan mata kami, memang cantik bangat baju persandingan Jimmy Shanley dan Suhaila nie. Bukan senang nak buat baju bersanding warna hijau yang cun melecun. Kagum dan respek kami kepada si pereka baju.

Lagi gambar persandingan Jimmy Shanley dan Suhaila di Kedah dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada yang menghantar email.

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

gambar persandingan jimmy shanley dan suhaila

143 responses to (GAMBAR)Perkahwinan Jimmy Shanley Dan Suhaila Di Kedah

    • aku ke yg first..
      hehehe.. Sebokmama tengok nih
      mesti jeles punya…>

      0
      0
    • Obefiend says:

      ada iras mulan jameela.. HOTNESS

      0
      0
      • kurus says:

        ya isteri jimi ni cam indon2 pelips2 sket..
        cantik orangnya..sangat eksotik wajahnya
        bertuah jimmy..auwww..

        trick utk tidak nampak kertu..
        sanggol lintang mesti jaga..jgn tahun 50an
        garisan mata jgan guna hitam..guna grey or dark brown..dan jgan tebal
        foundation hndaklah 1 atau 2 kaler lebih “itam” dari
        kulit sebenar..JANGAN LEBIH PUTIH..
        loose power guna kaler kulit..sebenar..
        dan ofcourse..jgan terlalu kering..
        aku kurus jugak tp tak la cekeding..tawww..auwww..

        0
        0
        • kurus says:

          aku tumpang bersyukur ada org melayu hidup senang mcm ni atas usaha perniagaan. bukan senang nak berjaya dlam perniagaan. mudah2an bertambah2 murah rezeki kalian sekeluarga dan demikian juga bagi kita semua.

          AKU DOAKAN ANDA2 SEMUA DIMURAHKAN REZEKI DAN DIKURNIAKAN KESIHATAN YG BAIK JUGA..amin

          0
          0
        • drc says:

          aku tumpang sedih tengok umat islam tanpa segan silu jaja aurat pada khayalak di hari yang sepatutnya dipenuhi keberkatan dan kerahmatan…

          0
          0
    • Raja Azmi jugak says:

      Apasal muka bini dia nampak mcm tua… nampak kerepot je.

      0
      0
  1. Baizura says:

    ooo..mg ketat..mmg nakal abang nara..tang adad ek?..yeah first time jadi 1st

    0
    0
  2. ProfHariz says:

    Sangat Cantik! Menarik!

    0
    0
  3. Baizura says:

    alorrr..yng 2nd uper nyerrrr…adoyaiii

    0
    0
  4. kora-chan says:

    cantik saaannngggaatttt kereta itu.hehaaa…
    mmg superb la baju ijau nie…

    0
    0
  5. Lady_minHo says:

    So sexy…ok la jgak..

    0
    0
  6. molly says:

    aiwahhh

    0
    0
  7. ANIGONI says:

    Wow…dua2 sama cantik & sepadan….baju pun cantik tetapi ketat sangat lah baju pengantin perempuan…

    0
    0
  8. Miss pocO says:

    hijauuuuu…!!!

    0
    0
  9. Shasha says:

    1st ke?
    haha
    hijau nya cantik!! pengantin pompuan gorjes sgt! jimmy mcm control je!

    0
    0
  10. myra says:

    mak aii sendatnye…nak tersembul tuttttttttt…nampak tua laa pengantin ppuan tu..huhu

    0
    0
    • manis says:

      betul tu…. pengantin pompuan nmpk mcm da tua… apepun… baju tu mmg cantik giler… kalau x mcm nk tersembul kuar lagi superb.. kalah angkasawan negara

      0
      0
      • megatron says:

        tambah2 dosa sape yg tgk….uhuuu

        0
        0
        • Whitspec says:

          Yup. tambah dosa. gambar mendedahkan aurat mcm ni apabila di sebarkan kepada orang ramai ibarat saham dosa yang berganda setiap masa kepada tuan punya gambar dan orang yang menyebarkannya. makin ramai yg melihat, bermakna makin byk lah dosa yg dihimpunkan.

          0
          0
      • me,myself n i says:

        pengantin ppuan ni mmg nmpak tua pon.. kalo x makeup pon nmpak tua jgk.. ksiannnn..

        0
        0
      • bella says:

        mmg npk tua,,,,,,,,

        0
        0
  11. tahniah jimmy..jage wife tu elok2…semoga kekal hingga ke hujung nyawa…jadikan agama sbg panduan utk melayari hidup berumahtangga..insyaallah kekal dunia akhirat….

    0
    0
  12. LADY GAGA says:

    elekh..artis kat malaysia nie kahwin bukan main gah..baju la, kerta la tapi tak sampai 2 thn, cis..hancuss perabih kan duit sponsor aja..ada ku kesah…

    0
    0
    • noname says:

      helo lady gaga…
      kerta tu bkn sponsor okeyh…
      tuk hak milik family pngatin pompuan..
      dorang tu xperlunya org nak sponsor..
      dah cukup kaya dah pun..

      0
      0
  13. miss_pinky says:

    sendat n nampk nice..
    :)

    0
    0
  14. budi says:

    mcm nk tersembul dah…aishh mak bapak tak kisah ke

    0
    0
  15. ntah apa yg d suap oleh jimmy pd wife nya itu
    nampak bersunguh2 sampai tekeluar urat tekak..

    0
    0
  16. lady gagap says:

    xlawooooonyerrrrlaaaa wife ..n nmpk mcm x sehati sejiwa..byk gambo dua2 tgk kut lain ishh ishhh harap2 jodoh berpanjangan..

    0
    0
    • KakLong says:

      Sesedap mulut nak mengutuk ciptaan Allah..cuba upload gmbar kawen hang, tgk sehati sejiwa ke tak…
      lawa ke huduh giler ke…

      0
      0
      • mummy_iman says:

        tul tu kaklong,…. x baik no dok kutuk2 ciptaan Tuhan nih…

        0
        0
        • gall says:

          tu dia ngata org..
          biarla dia xlawa ka tua ka bkn ko yg jd psgn dia pon.
          dan lantakla dorg nk perabih duit byk mana pon dh duit dorg kn…

          apapon yg pasti setan yg nangis teguling2 tak jadi sebab dorg dh jumpa geng mulot cam longkang ngutuk org

          0
          0
        • izam says:

          hhahaha btl tu..gall

          0
          0
      • ciptaan tuhan says:

        betol tu kak long..sya 100% sokong…nape la diorg ni ske sgt nk kutuk2 n skt ati kt org….agknye jeles kot xdpt kawen ngn jimmy…hahaha

        0
        0
  17. putihkaseh says:

    suka color ijau tu, tapi lagi cantik klau dua2 pakai songket, tapi ngapa ketat sgt tu, x kan baru seminggu dah naik badan kot …… apa2 pun suka tgk u all, tenang n relax jer, x lah cam org sanun tu cam x pernah naik keter, smpai amik pic dlm keter … jakun kot ….. he he he

    0
    0
  18. luvlylemonate says:

    MMG cantex baju penganti cuma ketat skit for d bride…tp maybe jd mcm tue coz time fitting or ukur dah 1-2bln lepas mestilah bdn sempat naik sane sini…biarlah dia nak pakai bj mcm ner pun wedding dia, bdn dia, duit dia n dosa pahala dia…kiter2 nie yg single lum tau lg sok2 mcm ner…tkt kate org lbh2 t jd kat diri sendiri plk…

    0
    0
  19. selasih says:

    hr pertama jadi suami dah jadi dayus..susuk tubuh isteri dipertontonkan pada awam.

    0
    0
    • Whitspec says:

      Seseorang manusia tidak akan dibebankan keatas dosa orang dibawah tanggungannya selagi seseorang itu tidak redha dgn dosa yg dilakukan oleh orang dibawah tanggungannya. Dan tanggunglah dosa jika dan sekiranya dia membenarkan dosa itu dipertontonkan. suami yg membenarkan aurat isterinya dipertontonkan kepada orang lain boleh dianggap dayus

      0
      0
  20. ad_hoc says:

    ketat…bia nampak :)

    0
    0
  21. aku femes says:

    adoi takat nasi lemak 50sen pun tayang gak ker…tk paham artis2 zaman skang ni… buat majlis kawin mahal2, tapi pakai baju cam org miskin tk cukup kain… huh!! yg si laki pulak tk kisah ker kalau hak awak orang lain turut kongsi tengok sama….. ish,ish,ish

    0
    0
    • miss_pinky says:

      lantak la die,bile da jd suami isteri tu,si jimmy la tanggung dose2 isterinye,kalo xmenegur..

      0
      0
  22. Bro Kool says:

    yang kaler oren tu cun..Lagi mantap kalo kaler puteh. LAMBORGHINI MURCIELAGI LP640 VERSACE :)

    p/s: aku penah terserempak kt highway jitra – astar keta Bentley Limousine tu.WRU 8. Mmg panjang yg amat!terrbaekk!

    0
    0
  23. KotakKatik says:

    hijau yang cantik … pujian kepada pereka baju … samping jimmy tuh …. lawa la plak ikatan nyer … huhuhuhu

    0
    0
  24. nice that pengantin..

    0
    0
  25. mia says:

    gambar first tu iras isteri dia sama la dgn jimmy, sesuai.

    0
    0
  26. edy says:

    baju perempuan sarat sngt..biar simple lg sweet..tp sama padan, sama cantik..moga berkekalan la…jgn jadi macam artis2 lain…kawen bagai nak rak, lepas tu cerai..nauzubillahiminzalik

    0
    0
  27. Y says:

    baju hijau dia xcantik pun,lg cantik klu baju tue klu cukup kain n cover tut2 dia,erm…nk tayang,tayang kt laki sudah,nk tayang kt 1 mlysia npe?memalukanla…

    0
    0
  28. amy says:

    cantik mmg cantik..tp berbaloi ke cantik tu kalau apa yg sepatutnya menjadi tontonan suami sahaja menjadi tontonan satu dunia????

    0
    0
  29. ana says:

    cantik sgt baju die…suka arr

    0
    0
  30. mama uti says:

    betul2

    0
    0
  31. maya sara says:

    Jimmy nampak macam Kadet Remaja Sekolah…

    0
    0
  32. open mind says:

    baju kahwin mmg mcm tu .. ketat sikit .. lagipun tu korset .. tak caye cube pakai .. aniway, tak ada pe yang cacat pun, semua ok aje .. biasalah, kena jalan sana sini, baju akan terangkat ataupun terlondeh ..

    ps: pandai pilih warnalah pasangan ni, hari tu merah, ni hijau .. but pelamin agak kureng sket .. kuning plak ..

    0
    0
    • hairan says:

      dah tau baju kawin ketat, carikler yg leh tutup dade tu..

      kan ke baju kawen byk pesen..

      pilih la pesen yg bile jalan xterangkat atau xterlondeh..

      byk je aku tgk org tutop dade time kawin, even die free-hair..

      tulah..

      nk open minded pon beragaklah..janganla sumenye nak di open..

      otak ada, kalo xpakai buat ape?

      serupe mcm xde otak!

      0
      0
      • noname says:

        korang dok bising2 kat dia tu
        asal tak g bising kat que haidar..
        bini dia lg la teruk

        0
        0
        • pizza says:

          Kuarkan la gambar bini Que kt sini skrang kalau kau nak tau berapa banyak “bising” yang org boleh buat…. berganda2 dari apa yg ada kt thread ni…

          0
          0
  33. Suri says:

    Sengaja buat baju ketat supaya bahagian dada nampak menonjol..

    0
    0
    • noname says:

      bini jimmy tu kecik sgt org nya..
      sbb tu la kena buat baju yg nmpk shape skit..
      kalo tak nmpk tenggelam..

      0
      0
  34. Kak Long says:

    Sukanya kak long nengok kemeriahan majlis ni.. tak der yg cacat (.. ermmm.. gatal nak komen sbnarnya.. reserved!!) .. tahniah kepada pengantin dan seluruh ahli keluarga..

    0
    0
  35. SWEET says:

    Kurus bebenor
    Beratur tulang leher dia
    Sebab tu dia nampak tua
    Pehal pun pasangan pengantin baru yg cantik
    Seksi betul baju dia

    0
    0
  36. makcik says:

    Zaman ni semuanya nak tiru org putih melayu kahwin pun ala2 mcm org putih, salah sapa tu?Sapa yg atur perancangan org tua ke…. atau pengantin sendiri…..sama2 lah fikir …………….

    0
    0
  37. sabrina says:

    cntik btul baju pngntin die..
    nnt aku nk trylh design cmtu gk..!!!!

    0
    0
  38. sofeajane says:

    kereta pjg tu bapa mertua jimmy baru beli 6bln yg lalu…
    bertuah jimmy kawin anak jutawan org kdh

    0
    0
    • it's me says:

      sepupu sepapat dia kawen pun pinjam keta tu.. aku pergi sepupu dia kawen kat penang.. nampak dah keta panjang ya amat ni.. camne ambik korner ek??

      bulehlah.. anak tokey produk natasya kan?.. :)

      0
      0
  39. joe says:

    mak aihhh…
    awl2 jimmy dah kna tngung dosa istri…

    0
    0
  40. aries_april says:

    seksa giler bini dia

    0
    0
    • Clipkertas says:

      mmg seksa…jimmy suke kot mira,,,
      colour hijau nie mmg cantik… hijau sireh,,
      tp syg,, seksi banget…

      0
      0
  41. Norulhuda says:

    hijau ni chanteq nyer…maybe sbb pengantin 2-2 ni putih tu yg aura naik tu ^^

    0
    0
  42. amirah says:

    lawanya warna baju..baju pun cantek cuma ketat sekso jo..tapi kete..mmng terbaekk..auumm

    0
    0
  43. mangkuk says:

    bini jimmy ni kecik aja orgnya .Boleh angkat angkat .. comel ..

    0
    0
  44. puteri semut says:

    lawa gile baju n color dia..kalah baju dr halina..salute r designer baju nie..cantik sgt..sweet..sesuai ngn couple nie yg putih..=)

    0
    0
  45. ubi says:

    aku nk bgtaw
    1.pelamin diaorg mmg terbaek…nmpk mcm royal
    2.kete n limosin terbaek
    3.baju pengantin yg mmg cantek.. lg cantek dari doc SMS dgn doc halina
    4.pengantin pompuan nmpk mcm tua dari jimmy tp ttp anggun
    5.kek ala pulut kuning tu mmg len dr yg len…kekalkn adat melayu lama.bgus2…

    0
    0
  46. botol kicap says:

    lantak korang la,i like keta diorang je

    0
    0
  47. Maleesa says:

    baju pengapit ppuan cm x ngam jerr

    0
    0
    • thanks to god.. says:

      korang ni da2 jew..
      mmg la x ngam sbb kownk x dpt pkai kot….!!!
      humrp…tah2 bdn kcik skit jew dri TONG DRAM….
      hoohooho

      0
      0
  48. wintergurl says:

    cantik sunnguh , bertuah jimmy

    0
    0
  49. fcuk says:

    hmmm…mantap boob nya… nk leh…

    0
    0
  50. hijau says:

    Biasalah bahan pameran utk dikomen lah…Warna hijau tua tu tak brapa cantik…nasib baik nmpk lurah dendam …nmpk ceria lah sikit dari kesuraman hijau tu….jimmy mcm tak sabar-sabar nak masuk bilik tidur….

    0
    0
  51. woot..woot says:

    aku tgk biasa je. takde laa sexy mana pun. mmg cantik laa design baju pengantin ni. nnti aku nak kawen tahun dpn, aku nak wat design mcm ni 4 my fiancee time wedding aku nnti.

    0
    0
  52. anti nina&arfawa says:

    sayangnye..duit banyak,tapi baju xckup kain..

    nasib ko bini org..

    tapi malu lah,setau kau jimmy ni time jd pengacare dulu agak alim la kot..

    tp bini ko jimmy,kawin TESEMBOL..kesiannn

    0
    0
  53. anyss says:

    hijau pekat nih wt pengantinyer nmpk suram..klu hijau mudah cair memg sweet sgt..
    ermm… bile tgk muka wife jimmy iras muka amelina penyanyi dangdut tu…huhu

    0
    0
  54. amna says:

    ina naim dah selamat melahirkan anak lelaki yang kedua semalam…nape xde news pasal dia?

    0
    0
  55. mis nida says:

    rmi hentam datuk sms n dr halina coz wt majlis grand..konon kate membzr..tp rmi g artis yg membzr..wt persalinan byk2.mjlis 3 ari 3 mlm segala bagai..xcy cbe kire bj persalinan dorg ni..stat dr mjlis kt klcc tu smpi mjlis kt kedah ni..dkt 10 da kot..tp sy bkn xske jimmy n wife ni..jus nk bkk mate kt lua yg sll membanding2kn datuk sms n doc halina..bg sy..terpulang kpd kemampuan msg2..

    0
    0
  56. Que says:

    boleh je kalau nak kate si jimmy ni suami yang dayus sbb die membiarkan si isteri mendedahkan aurat…ish3,,,bimbinglah isteri anda ke jalan yang benar,,jalan yang diredhai Allah..~~

    0
    0
  57. semaun says:

    putih melepak .. cantik ..!!!

    0
    0
  58. menarik, tertarik, mmg DEBOOM!

    Just share: http://www.youtube.com/watch?v=PfByaX1xMM4

    0
    0
  59. miz cokelat says:

    cntik btk bju pengantin dorang cma still wife jimmy nmpak tua…sory lol

    0
    0
  60. villa says:

    hijau menawan..tp baju die cantik tp seksi nyerrrrrr…

    0
    0
  61. apa2 ajer says:

    Wife jimmy lebih berumur dr jimmy ker..? Baper umur dorang ekk..??

    0
    0
  62. anak antu says:

    bini jimmy memang cantik..maybe make up over 2 yg nampak cam tua 2..better blusher 2 x letak pun x pe..blusher lerlebey sudaaa

    0
    0
  63. sheena says:

    cantiknya green….very fresh….vibrant…
    but yeah isteri looks older kan…hmmm takper takper…asal ada kasihsayang sejati cukup laa ;)

    0
    0
  64. eyna says:

    nice..baju dan color baju pengantin….tp yg perempuan tu agak terdedah sikit…

    0
    0
  65. nabbella says:

    besoo nyee buah dada..itupun nak di show off! bodoh!

    0
    0
  66. wiked says:

    huhuhuh..putih siott..nasi lemak dia

    0
    0
  67. bege says:

    peh…ini org len tgk pun stim..huhuhu

    0
    0
  68. sini bukan sana pun bukan says:

    uish.. membuak2

    0
    0
  69. bikin panas says:

    bukan bini nampak tua, si jimmy tu yang muka budak

    0
    0
  70. markonah says:

    nmpak tua la pompuan ni..

    0
    0
  71. ada says:

    pompuan tu kena rambut kaler hitam baru nampak muda, kaler rambut tu buat pompuan tu nampak cam nenek tambah disanggul.

    0
    0
  72. lunatic says:

    make up tu putih sgt,dah mcm tepong gomak.kalo muke tu dah puith tak yah la pakai bedak byk sgt.adoii…

    0
    0
  73. dunno says:

    kesian..di hari perkahwinan suaminya sudah menjadi dayus…hmm..

    0
    0
  74. hamba allah says:

    salam,
    sy pn ader di majlis nie hari tu…memg grand sgt! Sy tgk family dato suhaimi semuanya baik sgt,dan sy pn memg kenal dgn adik2nya…semuanya jenis merendah diri slalu. Bapa dato suhaimi memg kaya,dia slalu tlg org susah,anak2 yatim dan sekolah pondok d kedah. Suhaila pn seorg yg lemah lembut,cuma jimmy agak noty sket..hehe..apa2pn semoga kebaikan mereka di balas oleh allah…amin

    0
    0
  75. pembaris says:

    dunno ; saya setuju.. hari bhgai suami yg telah jd dayus.. itsri nya cantik..tp sy..cntik tok semua org.. bkn dia sorg je..

    0
    0
  76. ni dah mcm linda jasmine aku tgk….ish3

    0
    0
  77. gummy says:

    info terkini…sebulan sebelum diijabkabul, jimmy ada berhubung ngan extunang dia……dok mengadu hal pasai tutttttt…..macam gila talak plak…

    0
    0
  78. Tudung ekspress says:

    ala…. naik sebab pakai push up. har har har

    0
    0
  79. merah saga says:

    Wah..iiras Mulan Jameela..
    tahniah Jimmy..

    0
    0
  80. Yatie says:

    cantiknya warna hijau…..best sangat…tahniah..

    0
    0
  81. Reena says:

    Ketat dan sendat..nak bagi nampak padat..

    0
    0
  82. fza says:

    wah…mcm anak dara ye suhaila tu…cantik

    0
    0
  83. mysarah says:

    Knp la pengantin perempuan pakai bju mcm..teruk btul la.x de perasaan malu sungguh..over sgt la tayang kat org!!!!!

    0
    0
  84. don nachos says:

    biasa la org melayu. pantang ada org buat wedding grand sikit…sume pakat nak tengok. lepas tu puji/kutuk. sikit takde faedah. buat apa tengok org kaya hidup…tengok mcm mana org susah hidup. baru timbul rasa syukur.

    0
    0
  85. puteri says:

    Salam Semua…kebanyakan artis sekarang berkahwin ala barat…. sebab tu jodoh artis tak alam..mcm artis barat…. buat lah majlis kawin secara berhemah sikit…baru lah jodoh sampai mati…………..

    Islam adalah cara hidup yg paling baik…..

    0
    0
  86. qasam says:

    lawa bini ang jimmy…
    pasal terjojol tu lantak bini ang lah…
    da bini ang tambah koleksi..aku tengok je r…
    huhuuuu……

    tahniah bro!!!!!!!!!!

    0
    0
  87. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    0
    0
  88. porno izle says:

    Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

    0
    0
  89. zee says:

    wah payudara pon gebu erk?uppss!!!pakai kemelayuan pon tp dah terjojol bijik mata ni,uh,astaga___komen plez,uhuk

    0
    0
  90. That is the fitting weblog for anyone who needs to search out out about this topic. You understand a lot its nearly onerous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

    0
    0
  91. The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to read, but I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can repair if you werent too busy in search of attention.

    0
    0