Written by AbangNara | April 22nd, 2011

isteri jimmy shanley

Kalau menurut Melodi 2 minggu lepas, isteri Jimmy Shanley yang bernama Nursuhaila ini telah pergi menunaikan umrah tanpa kebenaran daripadanya. Nampak gayanya isteri Jimmy Shanley sihat dan masih bertenaga menunaikan umrah walaupun sedang mengandung. Semoga pintu hati isteri Jimmy Shanley terbuka untuk pulang balik ke pangkuan si suami selepas pulang dari umrah. Sama-samalah kita doakan.

Lagi gambar Nursuhaila, isteri Jimmy Shanley menunaikan umrah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Anda suka pergi spa? Inilah peluang anda untuk mendapatkan rawatan untuk badan anda dengan harga hanya RM48 (harga asal RM850) di Amarylizz Beauty, Kota Damansara. Diskaun sampai 94% tue. Tunggu apa lagi? Sehingga semalam sudah 156 orang membeli diskaun TERHEBAT dari MilkADeal ini.

isteri jimmy shanley

isteri jimmy shanley

isteri jimmy shanley

isteri jimmy shanley

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

185 responses to (GAMBAR)Nursuhaila, Isteri Jimmy Shanley Menunaikan Umrah

  1. bb says:

    pegi buat umrah tu dah bagus, yg x bagusnye pegi tanpa izin suami. hmmmmmmmmmmmmmmmmm sengal!

    0
    0
    • ketawariang says:

      tau xpe…. huhu…

      0
      0
    • d says:

      pergi tanpa dapat apa2….

      0
      0
    • zack says:

      itu lah…rasanya tak sah umrah dia ni…sbb pergi tanpa kebenaran suami

      0
      0
      • smh says:

        Bukan kuasa kita untuk menilai.

        0
        0
        • dillah says:

          sy sokong awak smh . bukan kita yg tentukan sah ke tak sah umrah dia…

          0
          0
        • ahmad azlan says:

          dah terang lagi bersuluh..kelaur rumah tanpa izin suami pun dah dosa..kan memang dah tertulis dalam agama islam sendiri..ke mana2 mesti dengan keizinan suami…even pergi dengan family,keizinan tetap dari suami yang tentukan..

          0
          0
        • badoo says:

          badoooo…
          sah tetap sah

          0
          0
        • chick says:

          reply kt org yg komen bawah ni ha. jimmy tu msg kau ke bgtau bini die pgi umrah x btau die? cam hape la.

          0
          0
        • bro says:

          chicks..dah ceritanya mmg dia pegi umrah x bgtau..ko x tau ker??
          “Kalau menurut Melodi 2 minggu lepas, isteri Jimmy Shanley yang bernama Nursuhaila ini telah pergi menunaikan umrah tanpa kebenaran daripadanya..”

          0
          0
    • Lynn says:

      apsal ppuan nih ego sgt… x kesah la mcmana skali pun suami dia tuh.. dah tuh yg dia pilih jadi suami kena la taat.

      0
      0
    • kucingemok says:

      teringat kisah kazen aku, gaduh ngan suami, pastu lari balik umah ayah dia, kat pntu pagar, ayah dia tnya “suami ko bg ke ko dtg sni?” jwpnnya of course la tak…tau apa ayah dia buat? ayah dia x bg msuk umah slagi dia x call suami dia mintak izin….sbb dia xnak ‘bersubahat’ menanggung dosa…

      so, bg aku, keluarga suhaila x patut bawak dia skali p umrah…wpun buat benda baik…tp keredhaan Allah teletak pada keredhaan suami…

      0
      0
      • Erin says:

        Tp, kita sendiri tdk tahu punya apa n mengapa membuatkan Suhaila tdk mahu kembali taat kpd suaminya.
        I rasa jika dpt suami yg baik, mustahil sorg wanita sanggup meninggalkan suaminya.
        Apa2, sy hrp yg t’baik utk mereka.

        0
        0
        • cik kosong says:

          steruk mn suami kita…kita prlu taat jgk…sedangkan lidah lg trgigit inikan pula suami isteri..

          0
          0
        • kita bakor says:

          kalo sayang bini
          jimmy pegi la ikot sekali bini ko tu pegi umrah

          0
          0
        • moon says:

          haah kan?dh mcm citer nur kasih plak…hehehehe…

          0
          0
        • bro says:

          apa la kita bako..kan dia dah kata pegi umrah pun x bgtau..mcm mane nak ikut..

          0
          0
        • peanut says:

          jika dpt suami yg baik, mustahil sorg wanita sanggup meninggalkan suaminya……
          jangan lupe juka kalau suami yg baik..tapi isterinye tak baik pula mcmana?cthnye,mengingkari segala nasihat suami..semata2 utk bersosial..;)dikatakan suami kolot dan mengongkong…macamana pula?
          kesimpulannye,perlu dilihat kedua2 belah pihak…tidak adil hanya menilai sebelah pihak sahaja….

          0
          0
        • PELIK..PELIK... says:

          ” jika dpt suami yg baik, mustahil seorg wanita sgup tingglkn suaminya..”

          jwpn aku : kalau dh dsr pompn tu yg diri tak baik, mmg la xbole lekat dgn suami yg baik. JS tu mengaku terang2 dia bukan kaki pompn, atleast dia tidak teruk mcm bini dia tu kaki clubbing, smoking, suka berpoya2.. jgn la sbb dia anak org kaya, suka2 dia je boleh perlekehkn suami, JS pn ape kurangnya, famili loaded jugak. Kalau dh pompn ego, xsedar diri tu mmg cmtu, tp harap2 berubah la perangai, mcm x pecaya jugak dgr statement JS kt melodi dulu, aku igt JS tu playboy sbb dia kn hensem, tp tak sangka lak pompn tu yg perangai tak senonoh. Berpada2 la klu pembawakan budak pn. tebalnya EG0 wanita kn smpai sgup pijak kuasa suami..

          0
          0
    • sang kelembai says:

      pegi umrah.tau plak beribadat tp adab utk hormat suami xde..tinggi mn pn darjat,syurga bwh tapak kaki suami suhaila oiiii…nk kluar dr umh,nk g mn2 kn mintak izin suami.berdosa besar g mn2 xmintak izin dr suami..kesian kan.bnda asas perkahwinan pn xtau..jgn esk tuhan bg bala,time tu la ego ko yg besar hati sgt as ank org kaye ilang sekelip mata.time tula ko g melutut kt suami ko..haihhh..

      0
      0
      • nobody says:

        menci la bini c jimmy ni.ego mcm bagus sgt.mentang2 kuarge dia kaya raya dia buat dek je ngn jimmy.oi jimmy tu laki ko,kena la taat pd dia.org xtau hukum agama cmni la kot.jahil betul.kesian kt jimmy..dh la xcukup kasih syg parent dr kecik,skrg ada bini pn cm xde huhuhu aku kesian kt jimmy.. (dia anak yatim sejak kecik,cm aku gak…) cian jimmy,sabo je la dh jodoh ko kawin ngn pompuan camni

        0
        0
    • watever says:

      tau xpe..xgna gak klo g..sbb tanpa izin laki..dh kawen tu hormatla pd laki

      0
      0
    • nadia says:

      moga b’baik la dorg pas ni…udah2 la 2 nursuhaila ooiiiii !!!

      0
      0
  2. wiwi says:

    poning poning…g umrah pulak..tp suami tinggai? bolehker?

    0
    0
  3. Nik Najis says:

    tak best la entri ni. kami nak gambar artis minum arak, hisap rokok, separuh bogel dan video zina.

    0
    0
    • sue says:

      hahahaaa…lawak lak rase..ye la..law dlm bn ni..law pix2 yg d nyatakan ni ajis ni lah paling dapat sambutan…
      komen2 boleh mencecah hingga 300 kot…

      0
      0
  4. Cik Norfa says:

    Aku harap dia terbuka hati utk kembali ke pangkuan suami. Dan even tanpa izin suami, aku juga harap, Jimmy meredhai pemergian isterinya pergi umrah. buat benda baik..malah suami dapat pahala.

    insyaAllah, sama-sama kita doakan kebahagian mereka hingga ke syurga.

    0
    0
    • zaia says:

      saya setuju dengan komen cik Norfa~
      harap lps umrah ni trbuka pintu hati nk brbaik dgn suami,dn harap Jimmy redha isteri pergi umrah,buat bnda baik pun kn..

      0
      0
      • Erin says:

        Setuju dgn Cik Norfa.
        If si suami mgharapkn yg t’baik antara dia n isteri, sy pasti suami mengizinkan isteri melakukan perkara yg baik seperti menjalani Umrah agar si isteri dpt p’tunjuk.

        0
        0
    • Erin says:

      setuju dgn Cik Norfa. Jika suami sygkn isteri n ingin yg t’baik utk hbgn dia n isteri, rasanya izinknlah si isteri melakukan perkara yg baik seperti menjalani Umrah. Mana tahu, isteri akn m’dpt p’tunjuk. think positive.
      I hope they get back together.

      0
      0
    • Kurus says:

      aku tk nak cakap… harap2 terbuka hati sianu binti siana..
      sebab aku tk tahu apa2…

      0
      0
  5. kaki_g0ssip!! says:

    one word ~ MENYAMPAH!!!!!!!!

    yg mak dy tu g umrah pn nk b’gaya sakan! dasar org kaya, suke menunjuk!!! benci aku!

    0
    0
    • agak2 la wei. aku tengok biasa je.

      0
      0
      • kaki_g0ssip!! says:

        ni masing2 punye pandangan ok.. so duk diam2 n baca je. lau x suke, xyh baca. tutup ceriter!

        0
        0
        • Tina Tenuk says:

          Ak suke ngan pandangan ko..posing ngan spek mata besar2 ni mmg nk menunjuk-nunjuk jek ala victoria backham la tuu…

          0
          0
        • nad says:

          abih tu? kalau nak pakai spek itam kena pakai yang kecik2 je baru tak menunjuk? kamon la.

          0
          0
        • kita bakor says:

          sane tgh musim panas terik
          nak bukak mata pun susah
          dlm gambo mmg tak nampak kepanasannya
          pakai spek besar gabak tu keperluan

          0
          0
        • Kelembai says:

          zaman sekarang ni dh x ramai org pegi umrah sbb ikhlas tapi sbb nk menunjuk-nunjuk jek. lagi2 kalau ada FB masa posing sakan kt sana naiwaitu kt ati tu dh berdetik nk masukkan pic2 tu lam FB banyak2, br org tau dia dh gi umrah…. bukti kena kukuh, lau ckp je sapa nk pcayakan.

          0
          0
        • Orgbiasa says:

          kat sane cuaca mmg panas terik..org yg tak pnah pakai spek itam pon beli spek itam sbb tak tahan..yela nak pegi masjidil haram sume jalan kaki jer..pasal niat dorang nak posing2 sbb nak masukkan pic kat fb ke ape tu biala..tu urusan dorang dgn Allah S.W.T..kita takde hak nak komen lebih2

          0
          0
      • gila-gila remaja says:

        pkai spec pun salah?pkai baju pun salah jgak..adeh..melayu mmg hati manyak busyuk kan?

        0
        0
        • insan prihatin says:

          biase la nama pn manusia mmg penuh ngn hasat dengki lg2 org melayu..padahal sesama islam..mmmmm….pe la nk jd…

          0
          0
    • Vanilla says:

      nthnye….aku pn tgk bsa je..xde bende pn..pe la mslh ko ni kaki gossip….xbek woo buruk sgke….

      0
      0
    • ketawariang says:

      ingatkan saya je perasan… masa tengok gambar terdetik “eh glamour gak…siap tudung atas dada”…
      bukan la saya ni perfect pun… tapi dia dah kat sana…apa salahnya bersopan sikit kan..

      0
      0
    • sha says:

      kaki gosip..ko ni mcm xde point la..suke2 nk menyampah kt org..skali ko nyampah kt org,10X org menyampah kt ko..org tu tunjuk pe? kalo dia menunjuk2,amalan dia sndri x berkat..tu antara dia ngan tuhan..ko dh smpai tmpt suci ni ke? baik ko pegi sucikn diri ko tu…mntak maap ngan org org..sblom terlmbt….. :)

      0
      0
  6. nama saya nama:] says:

    sepatutnye sbg ibu bape,,kena le nasihatkan anak spaya berbaik dgan suami..bio anak 2 dengo cakap suami…keluarga die lupa ke syurga sorang isteri terletak di bawah kaki suami??…jngn pergi umrah semata2 nak tunjukkan kemampuan tp pergi le dengan hati yg suci…even nak pergi sana pon diharuskan mmbayar hutang nikan pula si ibu dan bapa tau anak perempuannye pergi ke sana tanpa keizinan suami???…

    0
    0
    • mama bosan says:

      setau akula dlm melodi jimmy de mention kuarge mertua dia byk usaha spy dorg bbaik…tu lah juga salah 1 sbb dorg suh wife dia g umrah smg terbuka ati anak dia tu bbaik ngn jimmy…kes wife dia g xminta ijin tu rsnye dr wife dia sndiri …bkn mak bp dia kot…

      0
      0
    • shikant says:

      nama saya nama: family dorg xsalah, family dorg pn byk bagi nasihat…jangan tuduh sembarangan kalau tak tahu…takut jadi fitnah…

      0
      0
      • nama saya nama:] says:

        herm…tapi de yg kata keluarga belah perempuan xde usha nak berbaik mereka..contohnye ketika Jimmy dijemput datang kenduri tpi bila smpai sana..die x dilayan…herm…Allhualam…sy hnya mndengar pe yg sy tau..mf kalau salah…

        0
        0
        • AKU says:

          oo..tak kott…yg tak layan tu wife dia yg buat tak tau…bukan mertua dia..JImmy ckp mertua sgt2222 baik…mereka yg berusaha dgn sungguh2 utk baik pulihkan hubungan mereka…tp wife dia yg agak “keras”

          0
          0
        • zaia says:

          ape la salah si Jimmy ni smpi teruk sgt wife merajuk…tkpun baik tnggu smpi dh melahirkn,klu dh ade anak pn still tkmau brbaik,tu dh nmpk sgt suhaila ni mmg tknak ade ape2 dh…

          0
          0
        • sha says:

          famliy mertua jimmy sgt baik…masih di smbut kalo dtg..ape yg teruk sgt nye??hmm…

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          tk puas gak nye tkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!

          0
          0
        • Aku says:

          Wallahualam

          0
          0
  7. ida ciku says:

    aku tgk pmpuan nie muke x sedih lgsung..happy jek..sian ko jimmy..tu la,nk sgt kwin ngn anak org kaya..pape pn aku mmg sian gile ngn jimmy..;(

    0
    0
  8. jena jen says:

    lemahnye kau jimmy. Hingga x bedaya . Alahai !

    0
    0
    • shikant says:

      jena jen,tak baik kata mcm tu..mungkin jimmy dh lakukn plbg cara utk membawa isterinya ke pangkal jalan….walaupn sblm kawin dia dh tahu prgai isteri dia mcm tu (dlm melodi dia ada ckp), tp dia still percaya yg isterinya akan berubah dan xbputus asa utk mengubah isterinya..mgkin ada hikmah di sebaliknya..moga2 allah memberkati kita semua..amin..

      0
      0
      • mantoya says:

        klau bini dah x suka nak buat camne … let go aja le .Jadi kawan baik saja sudah ler .Mungkin selepas bercerai baru bole pikir dgn baik dan kalau ada jodoh boleh bersama kembali .. kerana mereka maseh ada ikatan iaitu anak …Apala jimmie ni .. org tak mahu awak tersorong sorong ..

        0
        0
        • shikant says:

          xpela mungkin hanya jimmy yg tahu knp dia terima isteri dia sebelum ni…

          0
          0
        • oi oi ya oi says:

          jimmy kata dia pk demi ank…sbb dia dtg dr kuarge pecahbelah ke xde mak ke xde ayah(aku pn xigt tp lebey kureng camtula)..klu boleh dia nk bg ank dia kuarge yg lebih baik de ibu de ayah.xnak bg ank dia rs kekurangan ibu & yah sp yg dia penah lalui….klu xsilap la…tu yg dia tersorong2 tu…smg sumenya berkesudahan dgn baik…amin3

          0
          0
        • mantoya says:

          tak semestinya keluarga berpecah belah ank2 terabai .Tengok aznil tu dia bapa tunggal tapi mendidik ank2nya dgn sempurna dan berjaya ..Yg hapraknya bila berlaku perceraian .. bapak menyepikan diri … tak jalankan tanggung jawap .Apa guna satu rumah kalau bermasam muka dan bergaduh dan disaksikan oleh ank2 ….

          0
          0
        • momoe says:

          bukan keluarga pecah belah…jimmy anak yatim piatu…ayah die meninggal mase die kecik, mak die meninggal kat mekah..kebumi kat sane..

          jimmy ade sorang kakak je…yg abang 4 orang tu abang lain bapak..

          0
          0
  9. Afaf.Maysun says:

    w/pun dia pergi umrah tanpa izin suami tetapi niat dia demi Allah, mohon petunjukNya, ketenangan dan keredhaan dari yg Maha Esa dengan apa yg menimpa rumahtangga nya lebih afdal, dari pergi bercuti ke tempat lain…hanya Allah yg layak menghakimi nya.. insyaAllah, moga baik2 saja… Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui setiap rintihan umatNYA….

    0
    0
    • baby102 says:

      kalau perempuan yg dah berkahwin kena mintak izin suami dulu, keredhaan suami itu penting walaupun pergi dgn niat demi Allah.

      0
      0
    • Zarina says:

      Redha suami, maka redha lah Allah. Bagi yang single, redha ibu bapa then baru Allah redha.

      0
      0
      • Sofia says:

        x bape setuju ayat Zarina,,kalau suami redha isteri nya melacurkan diri malah bersubahat,takkan ALLAH SWT pun redha??maafla kalau saya yg tak bape faham ayat awak……….

        0
        0
        • mummy iman says:

          maksudnya redha suami utk benda yg halal lah tu.. benda yg haram dilakukan kalau pun suami suruh dia melacur konon2 sbb redha, x patut patuh dengan suruhan suami.

          0
          0
        • kau dan aku says:

          sofia,mksd zarina,redha selagi benda tuh tk btentangan dgn ajaran islam :)

          0
          0
        • Aku says:

          Benda tu sbnarnya asas agama..Mmg xpatut kalau xamek tau.. Redha suami tu jaminan ke syurga… Org pompuan bila da kawen pertama sekali SUAMI , kedua MERTUA dan ketiga baru IBUBAPA sendiri.. Tp even ibubapa sendiri tu jatuh ke tiga, xbermakna kena buat xtau kalau dorang perlukan kita.. HORMAT kat mak ayah sendiri kekal sampai mati… Ingat tu tauuuuuu…

          Utk yg single : Even mak kamu bukan perempuan yg baik (paham2 la sdiri) dan ayah kamu lelaki yg berdamping dgn iblis (sdiri letak la manusia jenis mcm mana)…jgn menghukum mereka sbb korang jijik ngan mereka.. Selagi dia xsuruh korang buat benda2 yg bertentangan dgn Islam, selagi tu korang sbgai anak WAJIB sampai mati patuh dan taat kt dorang.. Dosa dia dgn Allah, bukan dgn anak. So tanggungjawab anak plak doakan dorang kembali pada landasan yg betul…

          So yg da kawen pun lebih kurang cm tu la..

          0
          0
        • nobody says:

          sofia, mksd dia redha perkara2 baik & xmelanggar hukum2 yg Allah dh tetapkn.kalo suami suruh melacur itu perkara yg dh melanggar hukum Allah.tkkn ko nk ikut gak?huhu blaja lg ye

          0
          0
  10. tempat seorang isteri adalah disisi suami..
    smoga ALLAH mmbuka hati kamu utk kmbali ke sisi suami kamu…

    0
    0
  11. yuna says:

    huuurmmmmm…mungkin isteri jimmy kesana sbb nk tenangkan hati or mintak petunjuk dr yg maha esa…tp tetap salah kesana tanpa izin suami…kesian jimmy…x pe la,asalkan jimmy redhakan pemergian isteri dia ke sana ok lah tuuu….moga dorang nie dapat berbaik semula…

    0
    0
    • zaia says:

      Setuju..Bagus la kn klu prgi tmpt cmtu nk tenangkn ht dn mntk petunjuk tp salah la plak tk mntk izin suami..huhuhu..

      0
      0
  12. user says:

    pergi umrah tanpa izin suami adalah salah. sila cek buku pndidikan islam.sekian.

    0
    0
  13. Merpati Putih says:

    bljo2x la idup pnas skit..ni la orng kaya,..skit2x spek gucci yg hrga 2000 tu jga geleng ke sna kmri..nnt kat pdng mahsyar xda dh smua ni…..ko pns la srng2x..++ bla ko bt dosa ngna laki ko..lgi la pns…seksi…bju pn x pkai..

    0
    0
    • sha says:

      ko ni tukang check brg ke merpati? abes sume ko nk belek? mane ko taw tu harga yg mahal nye?yg dia pakai abed kene kutuk,org2 lain pakai spek kt sane ko x ckp ape plak.nk2 kene family ko..darah daging ko pn buat bende yg same..ni lah manusia..kdg ckp x pk…taw nk hentam org..diri sndir blom tentu hebat mane..hmm…

      0
      0
    • si bangang berlagak pandai says:

      dia tu mmg suka bt memndai.. ingt dia pndai sgt lah tu.. xsedar diri bl bg komen.. cam harem jer… samalah dia ni gn si poco, yanie, kasih tu 1 geng… geng bodoh gila glamer huahuahuaaaaa..

      0
      0
  14. fida says:

    saya dulu ade pengalaman.. mengandung… alah tak boleh tengok muka suami.. tak boleh duduk sebumbung ngan suami.. suami duduk di rumah.. saya menumpang di rumah kawan selama 9 bulan.. lepas bersalin baru boleh tengok muka suami..

    saya cume bersangka baik.. mungkin si isteri alah dan mengalami situasi seperti saya.. wallualam..

    0
    0
    • kito bakor jer says:

      aku sokong tu…

      0
      0
    • koko says:

      x kn pas kawen da ada alahan..setau sy pas dia kawen terus x duduk ngn laki dia. jimy ckp mlm pertama dia abiskan masa ngn teman sehidup semati bkn ngn dia..so ank tu mybe ngn ank dia coz jimy ckp ank tu mybe lahir kulit dia gelap sket dr dia n bini dia..jeng2..ank siapakah itu..

      0
      0
  15. Amier says:

    Okeylah tu…sebagai manusia keperluan mengisi kekosongan spiritual memang penting.
    Harta berjuta,berpesta,berhibur atau apa saja kesenangan dunia terbukti tidak dapat membahagiakan. Cuma harta itu penting untuk survival sahaja.

    Betapa penting perhatian perlu di berikan kepada jiwa.
    Jiwa yang sakit boleh menyebabkan fizikal pun sakit.Kerana jiwalah manusia ada sanggup bunuh diri.

    Pengisian hati dengan spiritual dapat mendamaikan malah dunia akan kelihatan lain pada individu tersebut setelah dapat mengenali Pencipta serta mengetahui tujuan kita dijadikan.

    0
    0
  16. SYA says:

    si suami yg sngal sngta knpe? bini nak buat bnda baik… klu artis lain bini pkai bju seksi meksi bg pula.. pgi clubbing… mnari dgn bju “berback” xpe pula….

    ape dah….?? istri buat baik pun xnk… lain la istri kaki jantan.

    0
    0
  17. shiro says:

    stuju ngn semua..muahahahaha..

    0
    0
  18. PSM says:

    mungkin ada hikmahnya…moga isteri dia mendpt petunjuk..jimmy ..doakan supaya isteri dpt petunjuk disana…

    0
    0
  19. ape2larh says:

    syukur larh trbuka hati utk dekatkn diri dgn Allah . tp kalo prgi tnpa izin suami , urm .. apalarh hukumnya yerrk ??

    0
    0
  20. Anabobo says:

    Alahamdulillahlah dia g tunaikn umrah.tapi tulah.xmtk kebnran suami.tp kita sume pon xtw sbb apa sbnr2nya.hope cptla reda msalah dorng ni.

    0
    0
  21. kito bakor jer says:

    korang ni..peduli la kat diorang..yg korang sebok pesal…ok la idf dier ker umrah..maner thu dapat hidayah..doakan yg terbaik jer la…..

    0
    0
  22. ronad says:

    gambar atas skali tu kat epot jordan kalau tak silap. diaorang gi jalan jordan skali ke. sibuk pulak aku

    0
    0
  23. nmpk jauh,tp dekat says:

    korg kalau taktau cite,xpayah lah nk cite.. dgr sebelah pihak tak cukup.. kalo dgr dua2 belah pihak ,baru tahu sape salah… setakat wat mkew seposen kt melodi,mntak simpati… alahai… burukan isteri..mcmna isteri kau nk kt kau.. :)

    0
    0
    • aspire5580 says:

      den stuju..den pon nak tahu gak apo kato bolah wife dio..bukan apo…msti ado yg tak kono tu,,,mudh mudhn diaorang akan bersatu smulo..doakan yo amin…

      0
      0
  24. sha says:

    jimmy..jimmy..jimmy..smoga tuhan memberikan petunjuk kpd mu…org kate,yg selalo berbunyik ni sbb nk tutup kesalahan sndiri…yg senyap blom tentu salah..so kite tgk sape yg byk bunyik ye? org taw awk artis,tp x perlu la nk gunakan kuasa veto anda sebagai artis utk mencari publisiti murahan..semua cerita dr anda…mase nk kahwin,mase mengndung,rumah tangga retak,isteri x taat..tp ade isteri anda bersuara apa2? xde kn…smpai cerita yg btol di putar belitkn..xpe la..1 hari,kebenaran itu akan terbukti… ( gembira bila lihat anda dtg pd majlis meraikn pemergian isteri…anda tahu itu..bkn xtahu.. sprt yg di beritahu kpd media.. :) )

    0
    0
  25. lady gagap... says:

    ish..ish…ishh….yang x tau cite better dok diam2 je..kita pun dgr sebelah pihak je….ce cite sikit belah pompuan lak..semoga isteri jimmy mendapat keredhaan dariNya
    …ada sumber ckp dlm2 mengandung tu pun umrah dia 7 kali….mungkin Allah sayang dia beri kekuatan…

    0
    0
  26. kito bakor jer says:

    ya..gembira melihat c suami datang pada majlis meraikan pemergian isteri….mata memandang..tp x nak bercerita..canang 1 malaysia…..sole sole..

    0
    0
  27. bb comei says:

    betul gak cakap kito bakor jer… skrg yg nmpk lebih2 nk ambik simpati org ramai adalah si suami…so utk sesiapa yg x tau cite diam je lah…hanya Allah S.W.T yg tahu…..

    0
    0
  28. Alafana says:

    Sangat setuju dengan Sha, ramai pihak diluar sana tak tahu hal yang sebenarnya. Cik Fana pun ada mendengar sebab-sebab mengapa Suhaila tak dapat menerima apa yang telah dilakukan JImmy. Mungkin kerana tidak mahu membuka aib Jimmy, Suhaila lebih rela berdiam diri dan membiarkan masyarakat menghukumnya tetapi yang penting, hanya Suhaila dan Jimmy tau kebenarraya. Jadi kalau kita tak tau hal sebeanrnya, jgnlah menghentam Suhaila

    0
    0
  29. katak pisang says:

    x perlu kata apa apa.ermmmmmmmmmmmmmmmmm

    0
    0
  30. takde gunanya pergi umrah tanpa restu suami

    0
    0
  31. pape jela says:

    kita x yah la nk kecoh2..kalau jimmy x restu salah dia la..bkn dia x tau wife dia nk pg umrah..kan buat benda baik…suami pun kena tolak ansur…canang sana sini x guna…t lame2 aib sendiri terbukak…dia dtg majlis meraikan wife diakan so nape nk ckp x restu???kalau dia dtg majlis makne nye tu ape???bkn restu???ape2 jelah

    0
    0
  32. embong says:

    Moga2 terbukak la pintu hati isteri Jimmy,supaya kembali ke pangkuannya.

    (BUANG YANG KERUH AMBILLAH YANG JERNIH)
    ingat balik masa bercinta dulu.berbaiklah demi anak yang di kandung sekarang.

    Jangan pentingkan diri dan buanglah sedikit EGO yg ada.

    0
    0
  33. gegeh says:

    Pergi buat umrah, tapi hampeh xdapat apa..coz tiada keizinan suami..mati masuk neraka..
    SURGA ISTRI DIBAWAH TELAPAK KAKI SUAMI>>>

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol gegeh minah jambu sokong ngan pendapat gegeh……pergi umrah kalau dengan suami kn bagus……ni tk pergi umrah dengan famili suami tk di ajak !! oooooooooooooooooo kau jangan salah paham gegeh kalau dia ajak suami dia nanti satu dlm kapl terbang bau badan nye suami dia………………dia kan dh cakap dulu dia tk boleh bau badan si suami !!

      0
      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        perkataan tk boleh bau badan si suami….. tu yg minah jambu tak boleh angkattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt !!!!!!

        0
        0
    • Rimi says:

      aku tak pernah dengar syurga dibawah tapak kaki laki. when i referred it to a scholar, he said it’s just a misconception. Wallahu’aklam.

      0
      0
    • kita bakor says:

      uiii
      sedapnye cakap tak dapat apa
      ko siapa nak cakap dia tak dpt apa2

      tu la org kita.. baru dengar menda sikit dah terima bulat
      baru dgr sebelah pihak dah percaya

      0
      0
  34. mawar says:

    ermm kepada jimmy kalu membaca komen ini.. mgkin juga jimmy boleh berjumpa @ berubat secara alternatif.. (yg x bercanggah dgn ajaran islam).. sy ada pengalaman kawan baik x tinggal sebumbung seminggu lepas kawin.. isteri lari tinggalkan suami.. x boleh bersemuka asyik nk gaduh jer.. smpai lebam2 suami dikerjakan isteri.. smpai satu tahap pisau n gunting melayang.. dan dh nk cerai..
    jalan terakhir dengan bantuan dn nasihat ahli keluarga.. kawan sy cuba cara alternatif.. ustaz yg merawat tu bgtau mgkin ada (x-GF or x-BF) yg sihirkan mereka.. so, setelah berubat Alhamdulillah pasangan ini kembali bersama dan menjalani kehidupan suami isteri dgn bahagia..

    0
    0
  35. hati2berhati2 says:

    byknyer dosa awak suhaila………….nak bersalin payah nanti

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh kite jangan cakap gitu ngan dia tk baik……mudah2an dia selamat melahirkn anak nanti ok …….mudah2an tuhan akan senangkn dia semasa dia melahir kn…………..

      0
      0
    • red3ye says:

      dosa dan paha kau ke yg bagi hati2berhati2..?

      0
      0
  36. ida says:

    sudah2 tu pergilah balik jumpa suami. Fikir masa depan anak yg dikandung .Jgn ikut perangai budak-budak.

    0
    0
  37. lindandan says:

    rileks la. sape kite nak judge diorang? Tuhan je tahu niat diorang.

    0
    0
  38. mama elly says:

    Mama rasa ni pasal pembawakan budak dalam perut la… Teringat ada sorang member tu, jadi benci kat bini dia bila bini dia ngandung, sampai terpaksa kahwin dua la…… bila bini no1 ngandung, lari ke bini no2….bila bini no2 ngandung, lari ke bini no1, sabor je dengar cite ni…

    0
    0
    • Miss_hujan says:

      Doakan yg terbaik utk mereka sekeluarga..setiap apa yg terjadi dlm hidup ini..Pasti ada hikmah yg telah di tentukan oleh NYA..

      0
      0
    • PELIK..PELIK... says:

      kelakarnye cter laki mcm tu, pandai mengandungkn bini, tp bl bini tu ngandung laki pulak lari kt bini lain, aikkk bole lak tukar2 bini 1st n 2nd yer…gilo apela laki tu…dia plak yg terlebih alahan… hehehehe…

      0
      0
  39. joyah sport says:

    yang semua nk kecoh2 apasal? yg cakap2 tu dah sampai ke kat sana? jejak pon belom tentu,.

    at least mereka diberi peluang untuk mnegerjakan umrah ! hahahahah

    0
    0
  40. gila-gila remaja says:

    ni kes jimmy la ni..yg dia tau,dia dok buruk2 kan wife dia mcm2..apa la..patut suami la kena pandai jaga maruah keluarga..ni buat statement dgn mmburukakn isteri isteri..tau la awak artis..pndai berlakon..dulu kata nak anak,tup2 kat melodi tuduh tu bukan anak dia..jimmy yg teruk sebenarnya..tu suhaila tak mau tu..dh la lepas bertunang dgn suhaila,baru suhaila tau dia tak putus2 tunang lagi..mmg padan muka la…

    0
    0
    • si bangang berlagak pandai says:

      apa ko merepek ni? nl la jimmy kata tu bkn anak dia weii.. memandai kau je kan.. tak tau cerita baik jgn komen nnt bleh jd fitnah tau….

      0
      0
  41. daddycool says:

    dua2 ensem dan cun tpi x bole ngam….dunia2….

    0
    0
  42. anne says:

    ni nak komen kata2 gila2 remaja..bila masa pla jimmy ckp tu bkn anak dia..dia brabis krg ni turun naik mahkahmah sbb nak anak n isteri dia blik dgn dia sbb nak anak dia hidup dgn kasih syg mak n ayah.klu bkn anak dia buat pa jua dia penat2 turun mahkahmah bgs cr ja pompuan lain kn buat bini masi rmi lg pompuan kt luar sana tu.

    0
    0
  43. mira karmila says:

    umrah ni semua berlakun ja, nak tutup buruk diri sendiri, nak coverrrr

    0
    0
  44. sandra says:

    dilaknat malaikat kalu keluar tanpa izin suami….

    0
    0
  45. miha says:

    kalau tak layan suami utk 1 mlm pun semua makluk didunia, dilangit dan malaikat akan melaknat.

    0
    0
    • kita bakor says:

      tak layan suami dengan sebab2 yg kukuh diizinkan, biarpun suami tak redha.( terlampau penat, haid, mental tertekan)
      ayat tu mcm perempuan islam ni ditindas dan takda hak.

      minta semua kalo tulis apa2, habeskan. takot orang jahil baca dia amek bulat2

      0
      0
      • jas says:

        setuju dgn kita bakor..selalunya diperkatakan hak2 suami terhadap isteri but jarang org timbulkan isu hak2 isteri terhadap suami atau dlm rumahtangga…paling jelas nowadays kebykan isteri bekerja & ramai suami ambil kesempatan x bg nafkah pd isteri..dlm islam wajib beri nafakh pd suami ikut kemampuan suami walaupun isteri bekerja..manakala isteri boleh sumbangkan pendptannya dgn kerelaannya..try survey di mahkamah syariah brapa byk kes2 yg tertunggak disebabkan isu nafkah melibatkan isteri & anak2 & juga bg pasangan suami isteri yg dah bercerai??..

        0
        0
  46. anak datin says:

    ni la rupanya suhaila yg psiko tu..dgn kwn2 dia yg dia lebih dgr ckp berbanding suami dan kuarga..kwn rapat la sgttt kan kalo nasihat suh bebaik dgn suami pn xleh..dak suhaila ni pn mengong semacam je..kan da pelik2 org fikir pasal korg..adoyai…taubat.

    0
    0
  47. bonnu says:

    eh, tolong ar…..sah2 antara syarat wajib untuk umrah dan haji ialah mendapat keizinan suami….nie dah kahwin, suami ag penting, even isteri yang menjenguk ayahnya yang tenat walupon dilarang suaminya pon masuk neraka….

    0
    0
  48. xiah says:

    kalau mak aku ni, dah lama kena halau. ye lah dah kawen buat la cara dah kawen. dok ar ngan suami. ni suami tak izin pun g jugak. bengong. x kira la ko g umrah ke, haji ke, jabal rahmah ke…
    nenek aku dulu g haji ngan anak2 dia tp atuk x izinkan. sampai sana langsung x boleh buat ibadah. serta merta sakit walhal dr sini sihat wal afiat. biar la atuk tu buruk perangai sekalipun. kalau dah kena taat tu, jangan la nak memandai-mandai wat hukum sendrik.

    0
    0
  49. antiArtisBajet says:

    makhluk NUSYUZZZZZZZ….

    0
    0
  50. Manusia lemah says:

    Kesian pergi dengan sia-sia..ingat!!!walau terluka walopn sebesar kuman hati suami isteri x cium bau syurga,apatah lagi tanpa izin suami..ibadah sia-sia..rujuk semula tntg p’kahwinan dlm islam!!!

    0
    0
  51. tengkudiana says:

    no komen…sebab x taw pucuk pangkal… tp keluar tanpa izin mmg da consider nusyuz pun… takat aku blaja takat tu je la yg aku taw pun..harapkan yg baik2 saje kt dorang… yg laen2 x yah mengate sesame sendiri….sebelum mengate org fikir dulu siapa kite.. umah xde cermin ke??? nk pinjam????

    0
    0
  52. Rozita Che tu says:

    kalau aku jadi Jimmy la, aku gantung dia tak bertali samapi dia mati.Aku kawin dgn pompuan lain. Buat apa nak pujuk2 kalau org dah tak suka kat aku.Selagi muka aku muda, berlambak pompuan lain nak kat aku.Nasib baik aku tak kenal Jimmy ni in person.Kalau tak dah lama ku ketuk2 kepala dia, apala lembab sangat.

    JIMMY KAALAU KO BACA ENTRY BTIFUL NARA NI,INGAT CAKAP AKU, GANTUNG TAK BERTALI AJA BINI KO TU, DAN KO KAWIN LAIN.

    0
    0
    • secret says:

      jimmy tu suami idaman malaya ok.huuu penyabar tahap tak hengat

      0
      0
    • kita bakor says:

      Rasul tak penah ajar umat dia macam tu

      0
      0
      • warden says:

        pasal tu la klau jimmy ada hati dan perasaan dan tahu pasal hukum agama .. lepaskan saja isterinya …Membiarkan isterinya bertindak sesuka hati hanya membuat dosa isterinya bertambah .Hadapi la kenyataan .. yg isteri tidak mahu anda lagi …Di luar sana pon banyak kes mcm ini .. suami tidak bertanggung jawap .. makan di tanggung isteri .. kerja tak ada .Isteri menderita dan sengsara .. hidup dalam tekanan tapi tak boleh buat apa kerana kuasa talak ditangan lelaki .Bila mengadu kat pejabat kadi disuruh balik dan bersabar ….

        0
        0
        • si bangang berlagak pandai says:

          bodoh btl bini jimmy ni.. dh lah kau jd kan jimmy tu kambing hitam dh jimmy slamat kan kau, kau buat dia lak cam nie… mmg tak sedar diri btl lah bini jimmy ni.. sebaik2 laki tu aku tgk jimmy mmg sabar hbs lah..

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ye la di suroh balek dn bersabar tapi kene hentam lagi ngan dia nye laki ! kene tombok lagiiiiiiii bila bini terjatoh dia kencingkn lagi bini dia !!!!! macm tu nak suroh balek dn bersabar??????????????? boleh jalan dah macm gitu nye laki !!!!!

          0
          0
        • beruang_bersayap_biru says:

          itu ke yang jimmy buat kat wife dia? betol ke ni?

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          beruang……maksud minah jambu bukan jimmy lah !!! tapi minah jambu reply si warden nye komen !!! jangan salah paham ok beruang……..lov uuuuuuuuu

          0
          0
  53. secret says:

    rasanya… sang suami pon, p la kt sang istri. ada la tu yg dimerajuk nya… buat la macam masa mula bercinta dulu kan. kan romantik. hati pompuan ni, mudah dicairkan kalau pandai ayat. rendahkanlah ego. kalau tayang merendahkan ego depan tv, depan rakyat malaysia, tak jadi. yg penting, rendahkanlah ego depan isteri. pujuk la dia. ada la tu.
    in her case, at least she tried to calm herself with the right way. straight away to house of Allah. sememangnya dia tak mintak izin, hati masih keras, dia tau, dia nak cari siapa bukan lagi di disko, kencing setan segala. sangat bersyukur bila family dia back up dia, p ramai2 g umrah. insya-allah. allah makbulkan doa dia. lg 1, hati suami mana tak cair, kalo istri berubah jd lebih baik. g umrah lg. insya-allah. satu hari nanti, akan sama2 la kedua pihak merendahkan ego dan memaafkan antara satu sama lain. insya-allah. ada jalannya…
    jom nyanyi lagu maher zain! rase nak nangis pulak..fuhhh

    0
    0
  54. NAIDA says:

    PADA AKU YG SALAH TETAP SALAH PG UMRAH TANPA IZIN SUAMI SALAH DAN BERDOSA TAU X SUHAILA

    0
    0
    • mhehdsh says:

      itulah…dlu ramai dh tegur jgn kawin mamat ni tp nk jgk…dh kawin lari plak..klu dh trima mamat tu sbg suami kenalh trima dia seadanya…cian kt ank tu nnt, w/pun byk duit tp kasih syg bapa tu penting….

      0
      0
    • NURUL says:

      BETULTU…DAH KAWEN KENALAH TAAT..MTK IZIN..XNAK TAAT XPAYAH KAWEN.

      0
      0
  55. shayshay says:

    SEMOGA DAPAT PENGAKHIRAN YANG BAIK-BAIK.

    0
    0
  56. akubencifootballer says:

    bukan cantik pon bini jimmy ni..setakat putih..,memanglah..yg lain adoooooo..pastu pegi makkah pakai baju bukan main lg..gile glamss..opsssss…

    0
    0
  57. Kurus says:

    inilah yg dinamakan “family planning” eheks

    0
    0
  58. Myra Dolce says:

    langsung tak tau kisah….
    adoiii

    0
    0
  59. Muharam says:

    Aduh!…..g tanah suci xmintak kebenaran suami…kot terjadi pe2 kat sane..kan jadi isteri derhaka itu…die ni sure xbape nak tau kot….. mmg patut Jimmy tu marah….Jimmy jadi suami yg diperkotak katikkan oleh isteri….semoga Allah swt buka pintu hati wife die ni…..dan berbaik2 la mereka berdua….insyaALLAh..amin!

    0
    0
  60. Ns says:

    sia2 saje ibadahmu, pergi tanpa keizinan suami. Family dia tak nasihatkan ker?

    0
    0
  61. lady kb says:

    mcm ni pi umrah x izin suami…tak takut ke….aku yg pernah pi umrah ni siap minta izin mak ayah dan mintak maaf kat sume org….ni plak suami sdiri…

    0
    0
  62. kudabelang says:

    YE..xsyak lagi..pg mana2 msti dgn izin suami..ada faham??org nak pg umrah..ko nak pg umrah tp laki lak ko derhaka x ingat

    0
    0
    • stunt says:

      laa .. dia pegi buat umrah bukannya pub .. Mesti la laki dia izinkan .. izin dlm diam ..

      0
      0
  63. NSI says:

    getik..budget popular..nk berspec mata bagai…

    0
    0
  64. cinte says:

    walau apa pun yg tjd dlm rumahtagga keizinan suami adlh pkr utama sblm melakukan apa2 pkr.. masa lafaz taklik kan dah sebut..dah ngaku bhw diserahkan anak perempuan kpd suami utk dijaga dan dididik sesuai mengikut syarak2 agama selagi tidak menyimpang dr ajaran yg sepatutnya.. jelas hukum memberitahu syurga di bwh tapak kaki suami.. bukan ibubapa atau keluarga.. jd kita bersangka baik shjlh.. mgkin dia ni dah dpt izin dr jimmy sbg suami.. tu dia pegi dgn family dia sbg membuktikan dia juga seorang yg taat dan tau hukum hakam agama.. semoga hubungan mrk dirahmati dan diberkati.. sama2 kita doakan..

    0
    0
  65. mimi says:

    tno glo tu

    0
    0
  66. nmpk jauh,tp dekat says:

    setuju dgn Alafana says:
    ramai pihak diluar sana tak tahu hal yang sebenarnya. Cik Fana pun ada mendengar sebab-sebab mengapa Suhaila tak dapat menerima apa yang telah dilakukan JImmy. Mungkin kerana tidak mahu membuka aib Jimmy, Suhaila lebih rela berdiam diri dan membiarkan masyarakat menghukumnya tetapi yang penting, hanya Suhaila dan Jimmy tau kebenarraya. Jadi kalau kita tak tau hal sebeanrnya, jgnlah menghentam Suhaila

    0
    0
  67. ellyna says:

    pergi umrah tp tanpa kebenaran suami..serupa je x dpt pahala..

    0
    0
  68. KELLY says:

    Rasanya Jimmy tak payah lah fikirkan isterinya lagi. Kalau orang dah tak sudi lupakanlah saje. Ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.

    0
    0
  69. nur says:

    Yang diam mmg tak semestinya salah..sebagai isteri, dia menjaga marual suami barangkali..kita org luar ni tak tahu apa sebenarnya terjadi dalam rumah tangga tu sendri..jadi, toksahla nak hukum sapa2..baik suhaila atau jimmy ni..aku mula2 baca kisah jimmy kt metro, mmg la aku kesian kt dia..dlm hati aku terdetik, apa pny bini la rupa tu..xtaw hukum hakam agama ka pa tinggal suami lagu tuh..tapi bila dok berborak2 dengan kawan opiz ni, aku dgr cerita lain..cerita yang kurg enak la pasal jimmy ni..kata member aku tuh…ni dari kwn rapat jimmy ni sendri..ha..sudah..mana aku nak percaya ni..adoi, pening la weyh..mmg kalau diikutkan profile jimmy ni nmpk clean, tapi sapa taw sbnrnye dia ni lagu mana…ye dak? bila aku pk2 balik..betullah kata pepatah, yang lantang bersuara tu belom tentu benar belaka..yang berdiam diri tu jugak, belum tentu salah semuanya..jadi, kita jgn nak hukum sapa2..bagi pihak aku disini, aku sejak2 dengar cerita kawan aku tuh, aku pon terpk jgk..ade logiknya lepas tgk pic kawin jimmy ni..ade bukti jgk..cuma kepastian kesahihan bukti ni xdpt dinyatakan..doa yg baik3 ja la utk depa berdua..semoga Allah beri kekuatan pada si isteri nak tempuh tohmahan org ramai kepada dia…kepada si suami, hentikan bercerita aib isteri kepada org ramai..baik doa semoga hang dpt selesaikan isu ini dgn baik…okla..itu saja..

    0
    0
  70. syafi says:

    yup.btol2..dga cerita dr nenek si isteri ni sndiri kot..katenye..si jimmy ni mcm2 jugak..betol ke x..xtau la..sbb aq mls nk ambik port..biase la..msing2 nk ckp die yg xsalah..

    0
    0
  71. ayue says:

    hye kawin ngn aku pun dah tentu ko bahagia jimmy..bini ko tu punbkn lawa mane pun..

    0
    0
  72. serf says:

    i takde kuasa sgt nak slh sape2,tpi mmg xsuka cara ppuan kaya golek2kan suami mcm bola..walaupun keluarga ppuan kaya bagai nak rak,igtlah itu harta keluarga,bkn harta ppuan tu yg carik.kereta n rumah yg megah tu,bank yang punye,bkn ko punye..cmua main hutang punye..megah rupa je..alkisahnye,pegi umrah ke,haji ke,pun tak guna kalau masih bawak perangai camtu.allahualam,i tak mau tahu psl clubbing la,smoking la..yg penting sekarang ni,anak dlm perut tu..dh anak tu besar nanti, anak tu lah yg akan menunjukkan balasan terhadap ketidaktaatan ppuan tu kpd suaminye..gerenti punye..Allah SWT itu MAha Adil, balasan yg diberi kalo tak sekarang,di masa depan..cuma tggu masa je..so, beringat- ingatlah wahai ppuan itu yg bergelar isteri kpd lelaki malang ni,selamat beramal….p/s:norshuhaila tu tak layak jadi isteri, jadi girlfren tukar2 sesuai sgt..jimmy,kesetiaan mu itu tidak berbalas,teruskan hidup.nescaya Tuhan ada menentukan jodoh yg lebih baik dri isteri ingkar mu itu, malh baik sperti bidadari..Doakan semoga kamu bahagia..Aminnnn…

    0
    0
  73. aida says:

    nak ngan yg hensem je…ok lah hensem tak de duit ..adil lah tu mana boleh semua ada kecuali kalau kita pun baik

    0
    0