Written by AbangNara | February 16th, 2011

fathia

Abang Nara bab-bab perempuan cantik ini sememangnya memang cekap dan pantas. Nama pun lelaki. Tapi Abang Nara bukan mata keranjang. Abang Nara cuma setia pada yang satu. Dan tak salah rasanya untuk Abang Nara menghargai keindahan ciptaan Tuhan. Di mata Abang Nara, Nur Fathia Abdul Latiff atau pun lebih dikenali dengan nama Fathia ini boleh menjadi salah seorang pelakon yang bakal menyerlah di tahun 2011 ini.

Tak kenal siapa Fathia? Kalau tak kenal maknanya anda tak tengok drama “Hani” yang sedang ditayangkan di TV3 setiap hari Selasa jam 9 malam. Abang Nara ada jugaklah tertengok sekali dua drama Hani. Not bad jugak lakonan si Fathia nie. Ada bakat. Maksudnya bukan mengharapkan rupa je. Beauty with a brain la kiranya si Fathia nie.

Buat yang tak tahu, Fathia masih lagi belajar Law di Uitm Shah Alam. Sambil menyelam sambil minum air, sambil belajar sambil berlakon. Harap-harap Fathia tak terlalu sibuk berlakon sampai tak sempat nak studi. Umur si Fathia ini baru berusia 23 tahun. Muda lagi orangnya. Semoga mutu lakonan Fathia akan meningkat naik seiring dengan penambahan usia kelak.

Fathia juga pernah berlakon drama Nur Kasih suatu ketika dahulu. Ushar punya ushar, Fathia rupanya dilahirkan di Penang. Patutlah ada muka anak mami sikit. Fathia juga merupakan sepupu kepada Farah Adeeba. Kiranya bakat seni Fathia sememangnya dah ada dalam darah keluarga mereka.

Abang Nara mendoakan agar Fathia terus maju dalam bidang lakonan. Yang penting elakkan kontroversi. Cuba jadi popular hanya dengan mutu-mutu lakonan yang mantap. Semoga terus sukses. Lagi gambar Fathia dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Bila manusia dah tak ada kerja.

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

fathia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

165 responses to (GAMBAR)Nur Fathia, Pelakon Baru Yang Akan Menyerlah Tahun 2011?

  1. hazwan says:

    time pakai tudung baru nmpk menarik..bg aku la

    0
    0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      tapi x bleh lawan pasah sandha ….. he3

      0
      0
    • nija says:

      bagi saya, dia ni lawa. tapi harap perangai pon lawa lah jugak yer..

      0
      0
      • fuyoh2 says:

        pernah jumpa dia ‘live’..memang cantik muka macam campuran gitu.

        Tapi kat sini tak berape meyerlah. Photographer manalah yg amik gambar2 nie… tak pandai lighting lah..ayo!

        :(

        0
        0
      • Pakcik says:

        Comel budak nie…
        Pasni harap si fathia tak jadi buruan golongan VIP..
        Pilih org biasa la kalau boleh…
        Macam Pakcik ni ha….
        he he

        0
        0
      • silentgirl says:

        bole thn la…tp make up over la..jd xbape lawa sgt. dlm cte hani tu pn blakon pn ok..die santek pkai tdung.

        0
        0
    • BumbleBee says:

      patut ade iras fara deeba..cousin rupenyer.

      0
      0
    • Dalee says:

      1st cite die berlakon cite NUR KASIH kot… boleh bg mukalah nak tgk…

      Nape ek budak2 law skrg suka tukar kos.. xnak jadi peguam ke weii, sibuk nak jadi orang seni pulak.. penat2 je belajar law…mungkin lisa surihani dan yuna boleh jawab… tolong jawab ye yuna dan lisa..

      0
      0
      • marishadania says:

        bukan lisa surihani, yuna je.. fahrin ahmad, dira abu zahar dan allayarham sudirman pon lawgrads jugak..

        dah set dlm pemikiran kan.. belajar law msti jd lawyer tapi kalu dah minat tetiba kat bidang lain ape salahnye.. hanya org yg penah belajar law je tau penat ke tak penat belajar law nih.. just my 2cents.

        0
        0
    • abcde says:

      antara law student yang terjun ke dunia hiburan selepas Fahrin Ahmad, Yuna, Allahyarham Sudirman, AC Mizal, Lisa Surihani, Annahita Bakavoli, Azwan Ali dan lain2.

      0
      0
    • cik embun says:

      cantik rupa paras biar seiring dgn tinggkah laku…amin

      0
      0
    • waras says:

      tipu la hazwan, relax la jgn biaskn pndgn

      0
      0
    • miss kella says:

      cantek….lg cantek lku pakai tudung,ayu jek..sejuk mata tgok…
      ingatkn mmg pakai tudung…terperanjat tgok dlm drama hani bila open hair….tetibe jek kompius…terus xtgok dah….

      0
      0
  2. ehem says:

    byk dah drama die berlakon. bjn setakat hani ngn nur kasih jer..mmg suke tgk muke die.cntik sgt

    0
    0
  3. detektif conan says:

    nmpk cam muka marsha pun ada gak.but,so sweet…

    0
    0
  4. mamanyabudi says:

    cantek…..

    0
    0
  5. vee vee... mmmmmmm says:

    xperasan

    0
    0
  6. elly says:

    no komen

    0
    0
  7. joegrimjow says:

    looo, ingatkan pakai tudung die ni

    0
    0
    • love says:

      kalau nak tau artis tu pkai tdung ke tak,tgok la scene dlm rumah.kalau kat luar je pkai tdung mksodnya die free hair ,tp klau tme tdor pon berlitup,yela tu die pkai tdung.

      0
      0
  8. kakchubby says:

    suka tengok peranan fathia dlm nurkasih. semoga lebih berjaya untuk tahun2 seterusnya….

    0
    0
  9. http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

    cantik, semoga jadi pelkon yg berjaya

    0
    0
  10. joyah_sp0rt says:

    aku suke dia ni!! cantik + dagu lekuk!
    suke tgk lakonan dia dlm HANI.. untungnye lau sape jd bf dia..:)

    0
    0
  11. hahaha says:

    aku first la beb..hahaha

    0
    0
  12. nono says:

    Make Up..mmg la…hantu pun nampak cantik!!!!!!!!!

    0
    0
  13. amy says:

    suka tngk dia berlakon pakai tudung…lagi..lagi cntik….

    0
    0
  14. wanita sejati says:

    memang berbakat dan cantik rupa paras nya. budi perkerti nya juga baik fahia ni, moga terus berjaya dunia akhirat ya.

    0
    0
  15. yanie hakim says:

    mmg cun pun.. pelakon y ada ilmu ni.. seiring org kata, thniah2..

    0
    0
    • MisstauruS...MisspocO says:

      yanie…mmg cun…

      (yanie, ade org x sng tgok awak ni…sabar jela k…sya ttp sokong awak…)

      0
      0
      • yanie hakim says:

        xksh pon poco, lntk lah mlas nk lyn sbnr nya.. y yanie tau kta berbaik gn smua org dan klu ada y msh xsuka tu biar lah kt dpa kn poco..yanie tgk kasih dgn poco tu lg mcm2 org kta tp steady sj xda pon nk meroyan mcm org yg dok mengta dia dgn poco kn..

        0
        0
        • MisstauruS...MisspocO says:

          hahahaha…mmg susah kalau kaki kuat meroyan ni masuk sini…

          bagusla yanie…xpyh layan la org2 camni…

          0
          0
        • Nia Reezalia says:

          betul tu, jangan dilayan manusia2 yang sakit ni kak yanie ya. manusia2 ni sakit hati dan dengki tengok bila ada komen yang suka memuji. memang sah lah sakit manusia2 tu semua.

          0
          0
        • mamarazi says:

          ater yanie dh mmg kater nyer sakit mental org2 yg suka meroyan haaaa…walaweiii apa pun jgn layan ler org2 gitu ya sbb bkn nya penting kot dlm hidup kita haaa..

          0
          0
  16. haris says:

    tak bole lawan awek aku LISA SURIHANI…

    0
    0
  17. BumbleBee says:

    x silap aku ini kuar dlm melodi aritu ker yg dier bg statement(or tak tau laa kot2 melodi sengaje nk carik psal) …dier ckp org laki yg xde ilmu…or x berpelajaran tinggi x bleh kawan dengan dier….

    0
    0
    • mikan says:

      bukan takbleh kawan la mksud dia, cuma kalo nk cari psangan dia nk cari yg berilmu…yela dia kan blajar tinggi so rasa tak salah kot kalo dia nk crik yg staraf sbg pasangan.kalo stkat nk kawan ok kot….kalo betul pun dia tanak kawan org x berimu bagus jgn masuk dunia artis.sb artis ni ramai gak tk berimu..baik dia kawan je ngan peguam….

      0
      0
  18. black says:

    mmg superb…

    0
    0
  19. luthfi says:

    fasha sanda lagi cun! hahahhaa

    0
    0
  20. Gegeh says:

    Ceh tertipu aku.. ingatkan dalam Nur kasih dulu dia ni betul2 pakai tudung..sebab dalam drama tu tak pernah nampak dia buka tudung.. even dalam Hani pun bertudung gaks.. damnnn

    0
    0
  21. TREX says:

    yg ni aku suke..

    0
    0
  22. sioh says:

    muke die ni lg cun kalo pakai tudung mcm Ayu Raudah jgk…die ler model dlm iklan sunsilk yg main futsal tu kan?anyway tunang abg nara lg canteeek n make sure die pakai tudung jgn on off mcm tunang Ally Iskandar tu drama queen buwekkk…..

    0
    0
  23. sass says:

    cun doe . .

    0
    0
  24. Amier says:

    Cantik,seksi ,berpinggul lebar dan dagu terbelah – sekali pandang nampak seakan akan wajah Maria Ozawa.

    0
    0
  25. suke ati akulah...aku popular...ko ader?..xde diam..haha says:

    aku suke tgk die dalam laila asyikin..sweet dgn fahrin…seorg wanita yang tabah…

    0
    0
  26. zaia says:

    cantik,cute

    0
    0
  27. lolyat gang says:

    ntah pape je crite tu
    berlakon jd budak skolah
    mmg x kene betul

    muke tua tp pakai baju skolah
    hahaha

    0
    0
  28. abc says:

    dia ni dh engaged kan…

    0
    0
  29. me says:

    suke dia…sblm ni byk blakun kat tv2 gak….
    dia ni lbh cun dr fasha sendat yg muke xberape nak siap…

    0
    0
  30. bucutt says:

    fathia mmg cntik…nampak lembut dan sopan sntun…soal tudung..normal laa…tiz zakiah pom x btudung..sosial lg…(nur kasih) tp gambar2 kt atas..over make up lak…make up natural lg cntik….simple…dh asli cntik nyee….

    0
    0
  31. kibo says:

    cantik!!!!!aku suka!!!!!!!!

    0
    0
  32. Sekadar gurauan says:

    apa salahnya kalau teros pakai tudung??
    xpaham aku… belakot cite pakai tudung dah…. comel ape pakai tudung….

    0
    0
  33. comot says:

    dia nih de berlakon iklan gak kan?? x silap aku sunsilk kot..huhu aku suka dia pakai tudung lg…cantik..ingt mmg pakai tudung sbb bl b’lakon dia byk dpt watak yg pakai tudung..arap2 terbuka la ati dia pakai tudung trus nnt.. :)

    0
    0
  34. sM says:

    dia ni my coursemate, 1 batch. pnh la 1 class b4

    tp mcm dh lama x nmpak dia kt fac. bz berlakon maybe? hehe

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dia pn classmate minah jambu jugak……….class macmana nk ikat tudong ngan betol………..minah jambu belom pas2 lagi…susah betol nk belajar ikat tudong ni lah!!

      0
      0
  35. bb says:

    wah…dia ni mmg cantik.dlm filem hani lagi lah.sbb dia pakai tudung comel sgt!tinggi lampai plak tu.dia lg tinggi dri rozita che wan kan..

    0
    0
  36. nana says:

    fathia ni aku punye family friend. Kira baik la. Sebab sekarang dia dah popular,dia tak sombong. Kalu balik raya, dia salam semua org. Dia baek dgn abang aku. Tapi kawan je. Sbb abang aku cakap dia high maintenance ckit. Tp hati budi baek. Aku harap sgt dia join industry ni without gosip liar. Takut malu name family. Walaupon kitaorg family friend, tapi terasa jugak la kalu dia kena sembur teruk. Thia is very delicate. Takut la org cakap bukan2, sebab ‘ammi latif and family are good people. Kitaorg panggil uncle ‘ammi sebab dieorg keturunan arab. Thia, make us proud ok? And if the media belasah u wif gossip, come back to us, we’ll hug u. Takut weh bila family sendiri join industry mcm nih. Insaf aku dok comment artis2 sebelum ni. Hmmm.. Thia, will calling2 u. Dah masuk Beautifulnara tuh!!!!

    0
    0
  37. duraa says:

    g lantak pi la dia bertudung ke x… xyah nk nasihat sgt la dok suro org pkai tudung bgai..ni artis suam2 kuku je..2-3 taun nati hilang la..lalala

    0
    0
  38. Arghhh lupa tgk cite Hani semalam. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0
    0
  39. segerombolan perompak says:

    macam ketty perry pn ad..cun3

    0
    0
  40. anand says:

    legging

    0
    0
  41. emel says:

    dia sgt cantik..selari dgn bakat acting dia. keep it up..u go girl!!

    0
    0
  42. justoneofakind says:

    who the hell is she?

    0
    0
  43. ZAS says:

    Suka tgk dia as Nur’s friend.. dlm Nur Kasih…

    0
    0
  44. dimple k.f.s says:

    jgn jadikan tudung hanya kerana FESYEN.cantik tak ikhlas tuuu ;)

    0
    0
  45. bawahlicin says:

    alaa takder gambar bikini ke..

    0
    0
  46. halimah x jongang dah says:

    cam muka diana danielle dan juga fasha

    0
    0
  47. hohoho says:

    gmbr first tu cam muka maria ozawa….

    0
    0
  48. hohoho says:

    pic 12, 13 n 14 tu cam muka zarina ann julie la… btw dia ni catek kalau x make-up tebal2 sgt… bila dh makeup terlalu over nmpk x cntek dh…

    0
    0
  49. lalat says:

    citer Hani tu macam japan drama, 1 litre of tears. tp dlm citer jepun tuh, sakit lain.

    benda yg sama
    1. ada 4 beradik, watak utama yg sulung, kedua pompuan, ketiga laki, last pompuan,
    2, dlm citer jepun mak dia kerja bhgn kesihatan,dlm hani, mak dia keje nurse.
    3. ayah seorang yg kelam kabut dan bukak bisnes sendiri, citer jepun buat tauhu, dlm hani wat dobi. dlm dua2 citer mak lebih tabah dr ayah. xdpt terima anak dia cacat
    4. waktu si kakak cacat, adik lelaki kene ejek ngan kekawan
    5. hero dan heroin pelajar yg bijak.
    6. hero anak doktor, jd pendiam lepas abg mati, salahkan ayah x dpt slmatkan abg.
    7. dihntar ke pusat org cacat

    ada beberapa lg klu krg tengok citer jepun tuh. cuma ada la yg lain mcm ada kawan yg khianat, mak yg halang cinta dll. lg 1 rumah drg nih mcm tak sesuai je.

    tp bg aku citer 1 liter of tears tu lg touching. hmpir tiap ep aku nangis. kisah cinta dia pun lg best.

    0
    0
    • bettynishi says:

      btl2 sokong!!!ak igt ak sorg je prasan…ak ni mmg pminat drama2 jepun terutama bila drama artis2 dr johnny’s entertainment yg blakon mmg ak tgk…cita ni mmg tiru 1litre of tears laa…cuma pnyakit dia je lain…cita 1litre of tears mmg lg sdey…blh ngis kot tgk…cita tu thn 2005 klu x silap…ni mst pgarah hani amik inspirasi dr tgk drama jpun tu..

      0
      0
    • hehehe says:

      btol la.aku baru perasan.but cite jepun 2 lagi sedih giler.bkan 1 liter tears je ,2 liter tears ak kuarkan . hee

      0
      0
  50. anabobo says:

    la..pakai tudung mmg lg lawa :)

    0
    0
  51. anugerah matahari popular says:

    mmg.. lg cantik kalau die pakai tudung.. :)

    0
    0
  52. Dublin says:

    LAILA ASYIKINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!

    0
    0
  53. +Negative says:

    Ada iras2 muka Shereen. Artis cantik awal 90an dulu. Apa khabar dia skarang ye??? dah mcm hilang khabar..

    0
    0
  54. cikgu nor says:

    mix of sendat( fasha sandha) + anjoulie(zarina) + evans (juliana)

    0
    0
  55. anand says:

    baru mimpi pasal dia mlm td, ni mesti sbb baca blog ni sebelum tidur :-)

    0
    0
  56. ladymermaid says:

    series cantik bdk ni……….harap2 xbuat prangai bkn2 yg bleh buat org menci……..

    0
    0
  57. Lyesa says:

    LISA SURIHANI VS FATHIA …
    YANG MANE LAGI CANTEK N YG KORANG PILIH ???

    0
    0
  58. lin says:

    gambar 1st mcm ashley tisdale :)

    0
    0
  59. budak uitm says:

    memang cantek pon! sgt santeek. die ni oke. tak sombong. kalo g kelas sempoi je ahhh. :-) memang lawa sgt. adik die pon lawa jugak

    0
    0
  60. memang cun lah die ni..
    ada iras2 fasha skit..hehe

    0
    0
  61. wardah says:

    Best tgk lakonan fathia dlm drama Hani..cuma xsangka orgnya xbertudung….but not bad la lakonan dia…

    Smg berjaya dlm dunia lakonan,dia berbakat,ada rupa….drama2 Melayu perlukan anjakan daripada para pelakon muda..

    0
    0
  62. Dia ni lebih cantik bila bertudung. Sangat2 suka tengok dia pakai tudung dlm Hani. Ayu sangat2. :)

    0
    0
  63. farah hani says:

    fathia ni baru je “diberhentikan” dari UiTM tau. MMg dia cantik, tp perangai mmg lah tak boleh belah. Gagal ntok kali ke lima ni.. sedihkan?

    0
    0
  64. ape pon x boleh says:

    kalu ade masa lapang dtg la kt pulau aur

    0
    0
  65. skuadron 79 says:

    mantap 2 beb… kalau dpt x kuar bilik ni_..

    0
    0
  66. law student says:

    Manede die kne buang uitm. hari2 aku nampak die kt fakulti ok je..pkai baju kurung g kelas bagus.. pergi kelas x pkai make up langsung lg cantik…ape ape pon aku suke cara die.

    0
    0
    • hehe says:

      eh ak penah tgk die tak pki make up dulu jual burger kat mamak dgn kwn2..aku rase kwn2 die lg cantek..muke die pucat la bwh mate pun hitam mcm penagih je ak tgk..ak kenal la juga die ni sbb die senior ak tp tak penah bertegur la..terkejut gak dah jd artis..tp artis biase la dah make up mmg la cantek. kecuali lisa surihani..ak pon penah jumpe die tak pakai makeup..hui..terbaik bai..comel je..lisa kalau korg perasan die takde nk makeup2 tebal..pki lipstik merah bulu mate palsu bagai..tp tetap cantek..ak syg lisa!

      0
      0
  67. angin says:

    haha ape ntah sume artis cm x le pkai..

    0
    0
  68. mohd says:

    die nie ambik law tapi bilenye nk graduate. aku dgr cite dok sangkut paper. ko bia betul fathia. jgnla asyik nk berlakun je. blaja la btul2 dik. ni name je bdak law tp dok malukan fakulti law uitm. ikut la jejak lisa tu. die blajar oversea & graduated on time. brla btul2 pandai. ko stakat name bdak law tp dok repeat paper cemane. abg ni graduate law kat uitm gak abg tau la tak susah mane pun blajar law kat sini. tak mcm kat overseas. so terpulanglah fathia kalo ko nk ikut nasihat abg tak.

    0
    0