Written by AbangNara | November 3rd, 2010

gambar seksi artis malaysia

Dari pandangan mata kami, kalau diletakkan Nora Danish dan Fasha Sandha di sebelah dan disuruh membuat pilihan, sudah tentu kami akan memilih si kecil molek Nora Danish. Wajahnya sangat-sangat comel dan cute. Tak nampak macam seorang ibu tunggal. Seksi tue seksi. Tapi itu kan boleh dibentuk oleh si suami? Mungkin Nora dan Fasha sebenarnya hanya menunggu saat bergelar seorang isteri sebelum meninggalkan dunia seksi meksi ini.

Mari kita lupakan cerita Nora Danish dan Fasha Sandha sebentar. Baru-baru ini ada satu parti bertemakan 60-an telah diadakan. Kami tak tahu siapa yang anjurkan tapi kira meletup jugak parti ini. Ramai artis-artis hot datang. Maya Karin ada. Jeslina Hashim yang dah lama tak nampak tue pun ada. Tapi jangan tanya kami apa motif parti ini diadakan. Kami pun tak tahu sebab apa.

Nasib baik rakan media kami si Budiey turut hadir ke parti tersebut. Semua gambar-gambar ini adalah hasil tangkapan Budiey. So enjoy lagi 14 keping gambar artis Malaysia di parti bertemakan 60-an dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Besar gile ikan pirana ini.

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

gambar seksi artis malaysia

273 responses to (GAMBAR)Nora Danish Yang Nampak Hangat Di Parti 60-an

  1. wati says:

    adoi mak ai…sexy sgt la..dunia2

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • tingtong says:

      rse2, 60an sbnr, maya karin gn cheryl..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • dunnowho says:

      APE MASALAH JESLINA HASHIM TU HAH???ADE SAPE2 BOLE TLG BG AKU PHM X APE YG C JES TU CUBE BUKTIKAN NGN PKAI MCM TUH!!!!TOLONGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • nina says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
      • pergh! says:

        ckp org laen seksi pon kampung… pehal… mcm la bndar sgt ko 2… x bngga btol jd org bndar.. baek jd org kmpung bgos… pkai bju krung jek…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
        • lol says:

          nina ni bkn bandar tp lupe diri dan lupe agama..modern lar sgt..stkt modern berpakaian tp pemikiran dan tahap pendidikan di takuk lame takyah kecoh k nina..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • miss_pinky says:

          SUME CANTIK,ACCEPT JESLINA,NAPE PAKAI EYELASHES CMTU? XSESUAI.
          HUUHU. :)

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • x-erroneus says:

          betul tu …sedarlah nina ..aurat tu….

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • shat says:

          aku sk0ng k0 l0l..
          seksi skeet..
          nnty k0 tanggung la kat akhirt d0sa dya.
          HAAAAAA
          pergh la sngt k0 tue

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • farra says:

          hahahha..pergh..org kmpung pn da xramai yg pakai bj kurung..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • nina says:

          sebab i tengok malays ni islam keturunan je.

          i tanya kawan-kawan, ape pon tak tau.

          pakai tudung. tapi tunjuk boobs. lol.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
        • hothotheat says:

          kwn2 ko je y bangang..kot..
          pki tdung covr cntek….tayang ttp tayang..kwn ko la tuh..
          agaggaga…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • sukesuki says:

          at least ade la jugak inisiatif nk pkai kan…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hothotheat says:

          ak pling nyampah tgok pempuan pki tdung bju ketat2..
          dade bonjol2…ngeri weyh..jd bahan gelak…

          nak2 lau org bukn islam tanye…sng je ak jwb..
          pempuan poyo mmg cm tuh..bahahahhahar

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • sukesuki says:

          haha~
          pastuh yg sexy mcm pic kt ats ni pnggel ape hothotheat..?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • hothotheat says:

          nh bangang name nye…bahahahar..ade bran SUKESUKI..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • greenscarft says:

          ko ngan kawan ko bangang! haha…ko ngan kawan ko , ptut baca buku teks ….x yah on9…ko nya statemnt mcm minx penyepak ko tau…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • wawa says:

          mu tanya islam…tanya la pada org yg praktikkan islamnyer…yg mu g tanya kat kawan mu yg doh tu apa pasal….adoi ai..nampak sangat sengal mu nie…..umpama mu nak tanya math la…yg mu tanya soalan intergration kat budak yg ambik kos catering apa pasal walau blajar kat unversiti yg sama.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • sheila says:

          nina nie mybe bkn org islam sbb tue die xfhm…bg nina pakai seksi2 nie dah bese dlm idop die..xgitu cik NINA???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • K says:

        ko bandar sgt ker nina? kdg2 org mcm ko cume lahir kat pekan kecil je tapi prasan je lebey…ko seksi kan nina? bagos la..tunjuk semua kat org ok..kene rogol padan muke!

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • detective conan says:

          mulut kau ni!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hothotheat says:

          kan kate2 nasihat tuh..eekkeekeke

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • nina says:

          i lahir kat Windsor, detroit. kenapa?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
        • Y says:

          TO NINA : U sound so stupid…Lahir kt Detroit la konon, ade aku kisah?ade MBA tp cara ckp cm minah kt lorong hj taib je aku rse….BLAH laaa…modern xbertempat…HAHA..

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • SitiComel says:

          Hmm…ape nak jadi ngan artis la nie… Still muslim ke nie. Mcm tak de pengetahuan agama lansung… Nauzubillah…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • x-not-x says:

          bangga sangat la si nina tu lahir kt sana..ntah iye ntah tak..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • so what says:

          lahir kat windsor, detroit..so what?
          wats so great bout da people there nina?
          aku tengok ko nyer cara mcm bengong gak..noting great!!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • greenscarft says:

          u lahir p la kat dalam raga moto pon…ko mati tetap dalam kubo la pompuan! kira abis hebat ar lahir kat detroit? wat the fux haa makhluk? ko tuh dtg darik perut mak ko gak…benih sama ngan owg lain…ko rasa hebat ek? ko kencing kuar air ke batu? kalo batu ko hebat..hahaha

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • bakawali girls says:

        depa bukan kecoh…tp dalam islam kalau aurat x tutup maknanya ape…..LU PIKIR LAH SENDIRI…..ASSALAMUALIKUM…….

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • lamina says:

          xtutup aurat tu dapat DOSA!… tp kite yg tgok seksi meksi ni agak2 dapat maknenye ape ea……. lu pikirla sendri..(ak dah pk dah td… ak dpat dose! tp nk buat cm ne, ak suke blog nara nie.. nak tgok gak!)

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • ratu hantu says:

          cantik ka pompuan smua kt ats tu…
          aku rsa x cantik langsng…

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • pikir2 says:

        nina, i x tau sape u. yg i tau statement2 u sgt provokasi. mcm nk attention. so just stop it k. gne la cre len utk dptkn phatian org aite. bkn dgn cara api2kan org cmni. mengundang pergaduhan. it’s not good ok. no no no..

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • im not perfect says:

          yeh u rite buddy..wat shes trying to say is “im not perfect “haha..so shout the hell your mouth ok mizz nina….haha..nothing is perfect coz ur not nabi or rasul or angel..lahir kat ne pun nothing matter even ur born in kampung girl ke..wats important is jge maruah n mulot..kang kne sumpah bru pdn muke..hehehe..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  2. eliz says:

    jesnita outdated!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cik joyah~ says:

      setujuuu~
      jeslina hashim slalu menunjukkan kebodohan berpesyen…. balik umah jaga anak lg bek…
      byk2 artis tu sume aku suke cheryl je… sebab dier tutup abes tu…. yg tua bangka pakai bj marilyn monroe tu sape… mmg dasar penghuni nerake tol…. dah tua bwk2 le betaubat~

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • hantu says:

        mcm prostitute dekat chow kit je aku tengok

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • leo lizza says:

        tu maznah zulkifli tu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • regina says:

        yg tu name die maznah zulkifli.kalo ko pnah tgok citer drama ‘cinta antara benua’, die berlakon dlam drama tu pgang watak name ‘siti’. cantik gak die dlam drama tu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Sapa2 yg cakap artis2 tu penghuni neraka, amboiii..macam tahu2 aje ke arits2 tu semua akan masuk neraka. Yg mencakapkan orang tu mentang2lah bertudung litup akan masuk syurga lah. Pikirkan apa yg akan jadi pada kamu kalau Allah lahirkan kamu dalam golongan orang asli Amazon yg tak pernah jumap dunia luar, tak pernah tahu ada dunia lain selain mereka2 dalam hutan tu. Mereka masuk neraka jugak ke? Sedangkan mereka2 itu tak pernah tahu walau satu agama pun kecuali anamisme.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  3. maya says:

    singkat2 ek…melekap..gituhh..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  4. ...... says:

    tiba2 teringat cite tentang israk mikraj yang nabi naik ke langit tak pasti tingkat brp tp dipenuhi wanita berpakaian nipis tp bertelanjang n seksa diri sendiri… wallahualam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • regina says:

      abes yg ko pegi tgok gambar2 seksi nie sume, x dose?
      2 kali 5!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
      • nina says:

        biasala regina. melayu bodoh sikit.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
        • samdol says:

          yessss…terbukti dgn gambar2 diatas….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • K says:

          ko ni takde modal lain kan nina? dulu lagi kat entry2 sblm ni ko selalu kate melayu bodoh..yg aku tau ko yg bodo. bace lik komen2 ko.u sound foolish n uneducated. go n learn more gurl! dun act like a moron here

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • ye ke gurl....ke lelaki? says:

          nina….namanya pompuan …entah adik beradik caldina

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • hothotheat says:

          NINA bkn melayu r..die iban+bajau kot..
          sbb tuh ckp malaya bodo..agagaggaga

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • nina says:

          chill la K. I have MBA.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
        • sukesuki says:

          ako rse nina ni bkn melayu la…buat penat je korg betekak ngn die…bia la die…

          mcm itek…potpetpotpet~

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • so what says:

          well nina, u tak mcm org ada MBA..u sound like a temperamental schoolgurl yg simply mencarut dan tak pikir pjg to say tings. imagina MBA holder can simply say melayu bodoh. pls give intelligent comments tat suits your ‘konon’ high education.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • greenscarft says:

          nina..ko ada mba tapi palotak ko macam ada upsr….ko tau…! ko jgn la mentioned belagak besar kat sini…ko mati kubo jugak..ko pon darik perut mak ko jugak..ko kencing pon kuar air jugak..ko berak pon kuar taik jugak…ap yg hebat ada kat ko cumalah kebodohan yg terlampau…i mean it..a lot…u such a sucx creatures ever made…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • bakawali girls says:

        PEREMPUAN TGK TGK TAK APE JGN LELAKI TGK TU YG BERTAMBAH DOSA….

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • nina says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 13
      • kec says:

        siapa yang lancap nina?
        cakap biar terang sikit

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • zasss says:

        nina, kalo ko tu bitchy jgn expect org sume bitchy or suke bitch.bitch mmg xkan ngaku dia bitchy dan org yg menegur akan dikata ketinggalan. biasa lar tu!!pandai lar kate melayu bodoh.. kalo org takleh menegur kat sini, ko bukak blog nama ko aje lar..biar ko sorang jer yg menegur dan pendapat ko sorang jer yg betul!!

        ko sendiri kaki melancap jgn samakan org lain dgn ko..ko gi lancap sorang2..or ko dah biase ada org tlg lancap utk ko..ko kan pandai dan mengikut peredaran zaman. bitch lak tu!

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • miss_pinky says:

          SETUJU NGN ZASS.
          TO NINA: HATI2 KOMEN YE,KALO U TU ORG MELAYU.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • kite says:

          ms/mr nina tu bkn melayu kot..
          nmpknye jd isu lain lak kt sini ye..:D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • elia says:

          hi.. i rase nina ni adala manusia yang loser.. tggl letak tanda L kat dahi jer.. die nakkan perhatian sebab tu die wat sttmnt mcm tu.. x kisah le die melayu ke, lelaki o pompuan even mak nyah sekali pon dari sttmnt die da tau die ni nothing.. mengaku ada MBA and lahir di luar negara sekadar nak up diri sendiri jer..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • lol says:

          bagos komen ko tu..aku pun rase si nina ni pompuan sengal dan kaki lancap. dah tu kat sini dia nak suruh org lancap..bangang! suke suki nak kata org melayu bodoh tapi dia tunjukkan kebangangan dia kat sini dia tak prasan. tepuk dulang air terpercik ke muka sendri

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
        • husin says:

          setuju sama lu zasss. idiot does stupid things like nina. bitch does wht nina did. many many thumbs up for u zasss!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nina says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 20
        • jane says:

          kehkehkeh…..si nina ada MBA nak canang kat semua org kat sini….ada ke semua org kesah…. lahir kat detroit konon nak berlagak kat sini….tah kat kampong mana kat detroit.. tu yg dok msia….kalau tak tanam jagung kat sana kehkehkeh berlagak …takde sape kat sini heran dgn ko pun detroit ngan MBA …..ble bla bla black sheep…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • hothotheat says:

        NINA…slalu lancapkn boi die kot..
        sbb tuh terbwk2 dlm entri nh…

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • dR HOUSe says:

          konon ade MBA..cittt pooodah!!! dlm ni boley la nak kenching ade MBA ke ape ke..sbb xde sape knl ko nina oiii! ckp mcm xde agama lancap la ape la, sex la, ini ke ade MBA?

          u’re born in detroit n so??? i was born in antartica & have a double PhD. so there u have it.

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • lamina says:

          hahaha ak nk kate jugak la ak ade MBBS… wow!!! korang caye la eh…walaupun ak tipu… caye tau!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • hothotheat says:

          ayt cm tade educate langsong..ckp ade MBA..
          bahahahha..
          bole blah la ko NINA jalang…

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  5. jane says:

    tak nampak sangat macam fesyen 60an pon….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  6. AbangNara says:

    testing komen

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • SWEET says:

      Ha’ah
      Nora Danish x boleh dikomen
      Nanti ramai yg marah
      Sebab dia pakai seksi giler pun xpe
      Kalau Fasha pasti dah kena maki hamun
      Kena hina
      Kena kutuk
      kuang kuang kuang

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • cik joyah~ says:

        ape aje la statement ko neyh SWEET…
        dan tentu arah fasha tu bermasalah…. kebas laki org… mcm2 la… br2 neyh elok sume org dh start suke nengok dier belakon leyh plak dier bergelek sakan n separuh bogel time holloween…. siap publish pic kat FB…. cr publisiti murahan….
        so ko pk2 kan la sendiri…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lalala says:

          Assalamualaikum!!
          Artis Islam ni tak ingat dosa dan NERAKA ke?!
          tak cukup pendidikan Agama ke!!!
          Ya Allah!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lamina says:

          betoll tuu!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hothotheat says:

          weyh SWEET mmg…bg y gedik2 je die backup…
          woooOoohoOOo…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ratu hantu says:

          x sokong sapa2 pun…tp btul gak kt sweet tu…npa bila artis len cm ND, AA n sekutu dgn dia org x kta pa2..
          tp bila time FS, memey n skutu dgnnya org dok mgta, mgumpat n mgeji…mnusia ni bkn smpurnya smuanya..n aku ni pn x la smpurna mana…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. intan rohaiza intan says:

    testing3 ….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. along says:

    kenapa komen x masuk nie

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. chantek says:

    wah sume mcm x bape nk menutup di bhgn paha sampai ke bwh hehe..
    anyway da yg ikt tema huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. wanwan says:

    cuba jaya komen sekali lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. intan rohaiza intan says:

    testing3 … kali ke 2 nie …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. AbangNara says:

    maafkan diri ini sebab terdelete semua komen. tiba-tiba semua komen masuk SPAM. skang dah ok dah. sori ek. sila taip komen anda balik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. natts says:

    seme p parti tu kena pakai short & sendat & seksi ke? he3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. mlankolia81 says:

    nile jadiknya bla lgsg xde prasaan malu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. hak hak says:

    to jeslina hashim : takde lagi pendek ke skirt ko., baik tak payah pakai skirt. mcm mane la dia bentuk laki dia yg mat salleh tu ek. dia sendiri pon hidup tak mcm orang islam!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  16. nama saya says:

    semua jual murah-murah. tak kira tua muda.

    jangan ikut ya cara diorg dah buang agama daripada kehidupan ni.

    mudah-mudahan kita semua sempat bertaubat sebelum mati, dan mati dtg pada bila2 masa saja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nina says:

      nak kisah agama pergi masjid. ni blog gosip.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
      • appa la says:

        masjid kosong beb….takkan tu pun u tak tau….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nama saya says:

          agama tu nasihat. nak nasihat mana2 pun boleh. tak perlu tunggu pegi masjid.

          sempit dan dangkal pemahaman.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • lol says:

          nk jadik islam or nk jlnkan perintah agama tak perlu di masjid saje..kt sini pun boleh..yg sewaktu dgn mereka di atas jgn lar sentap smcm..nak membela diri agak2 lar yer cik nina..jgn nmpk mcm awak bodoh atau jahil sgt.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • leo lizza says:

          sape kate masjid kosong… kalu kosong dah lama Allah timpakan bala kt sume umat manusia… sebab masjid masih dipenuhilah Allah tangguhkan dulu kemurkaan dia… apelah… sodap jo mulut ekau kata masjid kosong yo… sbb ada ulama n orang2 yg rajin bersembahyang la Allah masih mengasihani kita tau… Harapkan korang (nina n appa la especially) dah lama Allah timpakan bala k… so… berterima kasihlah dgn orang2 Islam…

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • appa la says:

          alahai leo lizza….aku kias je tu…..tapi memang betul pun , masjid cuma penuh hari jumaat je…..hari2 lain satu saf pun payah….buat besar2 hanya utk pak imam, pak bilal dan 2,3 orang makmum…..masjid kat kawasan rumah aku le…..tempat kau mungkin penuh tiap waktu kot…..peace…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Org mcm nina ni kt blog2 gossip je alyang familiar pun. Sbb tu kena tarbiyah kt sini, supaya yang jahil jadi cerdik sket…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sukesuki says:

          abes, kalu org yang x jejak ke masjed mcm cik ‘teeeettttt’ tu, xpayah la dgr naseht psl agame ye…..patotla nmpak mcm agak sedikit jahel d situ…heh~

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • hothotheat says:

        NINA ko cm gud2 je..poyo na mampos weyh

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • wawa says:

        wei doh…ko tu la..x tau islam…nie kira dakwah la…doh…dakwah bole d buat dgn mcm2 cara..salah satu adalah dgn tegurann…la doh….. ko ingat kat masjid jer org diskusi pasal agama…..doh tul la mu nie..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • awek KL says:

        nina…islam 2 tidak terhad di masjid je.. Islam 2 cara hidup..the way of life..merangkumi sume.. xkan itu pun xfaham..u kan ada MBA.

        sy sklh pondok je..IV Thanawi

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • sheila says:

        wow!angkuhnyer…pndai makbapak u didik u..i salute!!^^

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. noname says:

    sedihnyer tgk artis skrg….hati semua dh itam…NUR lnsg dh xde dalam hati diorg ni…masyaallah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nama saya says:

      masya allah untuk benda2 yg bagus saja, seperti subhanallah=)

      untuk mereka ni setepatnya adalah na’uzubillah min zalik.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. syarifuddin says:

    aduh xde sorang pon yg berpakaian mengikut etika org Islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. TAUMALU says:

    eee..ngeri tgk artis2 ni…
    da mcm artis oversea la plk..
    patutnyer ban jer artis yg terLEBIH-LEBIH dedahkan aurat ni!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • nina says:

      ban artis? bodohnya. patut sokong. macam mana industri musik, filem, negara nak maju kalau semua nak ban. balik kampung la.

      baik ban taylor switf.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • kite says:

        taylor swiFT kot..;)

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • lol says:

          modern dan pandai konon..ngeja nama artis tu pun x pandai..lol nina!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
        • suka2 says:

          nina mmg super duper bodoh!!ckp brapi tp xpkai akal…!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • so what says:

          weh..ada MBA tuuuu..eja swift pun slh..wakaka!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
        • jane says:

          ‘taylor switf’ tu nenek si nina kat kg detroit kot…..kehkehkeh

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • leo lizza says:

          huhuhuh… nina … kalau aku jadi hang malu siot… eja swift pun silap… hang ingat kalau hang ada MBA tu hang pandai sangat ka.. kalau ada ilmu pun tp tak diamalkan watpe… bakar je la MBA hang tu… tak pun bg kat makcik jual nasik lemak leh gak bungkus nasi lemak.. tingin gak aku nk makan nasik lemak yang bungkus ngan sijil MBA huhuhuhuhu… mesti mahal… hahahahahahahahhahah… padan muka hang nina..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • chick says:

        mba?, why ur words sound like tadika nye budak?
        memalukan budak2 master je. xD

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. hothotheat says:

    seb bek fasha tade….lau ade..huh
    mmg hothotheat…agagaggaga

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. ade otak says:

    npe la si nora danish ni..paki baju sampai nak terlondeh..ats singkat,bwh singkat..semata-mata mcm nk tutup tu semata-mata..

    si nora danish ni..dia xmalu ke mak bapak ,sedara mara dia ke tgk?ank dia nnti dah bsr kalo tgk gmbr mak dia time muda cmni?

    hrp2 ank dia pun xmalu la n hrp2 ank dia pon dididik pd jln yfg lurus..

    nnti jgn mrh atau hairan kenapa stereotype janda seksi/goda suami org/perosak rumah tangga org terus wujud dalam minda kita semua..

    muke dah comel tapi otak plak xde nk secomel muke tu..SEDARLAH..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • nina says:

      nak tau malu ke tak, tanya nora la.

      u yang lebih sakit punggung kenapa?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 8
      • ade otak says:

        mental kut si nina nieh..sume komen org lain dia xpuas ht..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kite says:

          hehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Gadis Melayu says:

          Nina, i rasa u ni bukan la bandar sgt kot,apa u ingat artis u open2 tu dh kira moden sgt la,artis tu model bagi mudamudi kita, klu kita asik sokong perkara yg kurang sopan mcm ni kita bukan membantu naikkan taraf seni kita tapi kita telah membantu muda mudi kita utk berpakai seperti gadis yg kurang moral agama,kita kena ingat kita ni muslim (lain la klu nina bukan muslim) semaju mana pun kita agama tetap kita utamakan.jng la ikut barat kena budaya mereka tidak sama dgn kita.klu mereka tu tahu agama kita saya rasa mereka pun lagi sopan dari kita yg ada.maju seni bukan bererti kena buka2 nina hoi…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • lol says:

          sokong Gadis melayu..
          berpakaian up2date tak smestinye moden..
          taknak seksi2 tak semestinye melayu tu bodoh..
          ikut barat semua tak semestinye lebih baik dan maju..kene pandai2 tapis..
          takyah la nak ngaku moden or pandai kalo pemikiran masih dijajah oleh pengaruh yg x baik..
          takyah la sentap bile org komen menegur artis2 camni..kalo u nak emo nina suro org gi masjid bagai, baik u yg gi blaja agama dulu..kalo jahil jgn ckp byk k

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • nina says:

          Gadis Melayu bodoh jadikan artis sebagai model hidup.

          haha. patut la tak kemana melayu.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
        • lamina says:

          miss nina… please r jgn kate melayu bodoh.. ak ni org melayu.. terasa tau!

          ermmm setau ak aurat org pompuan ttp abis kn kecuali mata dan tapak tgn( betul kn ak klw ak silap).
          tp cube bayang kn klw artis kite semua pkai purdah dan bile belakon mcm mn nk bezekan yg jhat ngan baik..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • mek klantan says:

          hahaha lamina lawak ar ko…kalu nak membeza kan nye sng je>>yg baik pakai lens warne putih,yg jahat pakai la lens warna merah kah kah kah..

          nina:dont say melayu bodoh la…terase i tau he3.u ni tulis main hembos je tau.noty tau!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lamina says:

          betol gak… spiderman ade 2 kn… yg pakai itam tu jahat..yg merah tu baik…hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • so what says:

          jgn main hina2 bangsa melayu k..
          u ingat hebat sgt lar bangsa iban u tu nina?

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • greenscarft says:

        punggung nina nie dah berasap siot! rileks la buntut weyh…ko nak bela sgt owg dedah aurat ni napew? ko leyh terima owg dedah aurat la nie? ko agama ap ha budak?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. jujut says:

    dia org ni dah biasa berpesyen.X rasa bersalah pon ..nak buek camno …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. XsukasukiX says:

    tp ade gak yg tutup…
    tp yg seksi lg byk..
    sigh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. pesal sume nak kene tunjuk betis ngan pehe??chanteq sngt kah??kompius betol artis mesia nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. perghh…semuanya hot2 bangat..semua nk pakai skirt pendek..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. KEPADA ABANG NARA says:

    bang nara..jeslina hashim la..bukan jesnita hashim..jesnita kan nama lagu..haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Hajimaru says:

    skrg tgh musim banjir..tu yg pakai pendek2..senang nak kuak lentang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. syasya says:

    biarlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. za za gabor says:

    bajet ciput bawak sebiji motor

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. wanwan says:

    testing komen sekali lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. x bernama says:

    nape artis2 skang semua sexy2? suka pakai kain sekerat jer…erm..x leh jadi role model langsung. ntah apa2 ntah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. papan says:

    idup dorang ni mcm x ingat mati la….moga Allah beri petunjuk pada dorang…aminn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. aku serius says:

    kalo bukan sbb SPAM BN, dah 1st place.. komen pun dah tak ingat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. catzz says:

    ni bukan parti 60an…ni parti tayang peha…huhuuu
    peha sape paling cntik..peha sape byk selulit…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • miss_pinky says:

      PEHA AD SELULIT ER.?
      HUUHU,XTHU PLAK,INGTKN PUNGGUNG JE AD SELULIT. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Salmah says:

    I tak kenal lah sangat sape2 ni…boleh tak Nara tolong letak nama2 kat bawah each pic?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. miss_pinky says:

    PALING COMEL,NORA DANISH.
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. OKBEB says:

    fuyh, banyak hot mama laaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Bukan artis says:

    Yg mana pakai dress itam tu sbb nk selamat je, x mengerti tema sebenar…apapun, aku suka zani (zahnita), x seksi di sini, tp dia ni xde hipokrit cam dato’ sorg tu even muka ada iras…x janji ngan fan apa2, dn x mungkir janji….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lol says:

      hohoho..mendalam isi tersirat ko tuh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bukan artis says:

      Budiey ptt rendahkn kamera skit ms ambik gmbr artis2 ni, kesian tgk artis2 yg tinggi lampai semua nampak kontot2 dlm gmbr2 ni…pakai seksi pn ttp x nmpk cun sbb kontot sudah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. husin says:

    ini bukan fesyen 60an. ini fesyen tayang kemaluan

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. scorpioncat says:

    sorry to say, c maznah tu macam bapok tua je (mintak mahap byk2 ye. ni pandangan aku je)… x sesuai la baju telodeh tu… kalo x dedah bahu x leh ker? cheryl (sopan lagi) ngan zahnita tu comey je…x dedah x semestinyer x cantik or up to date…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. zura says:

    sifat ‘KEMALUAN’ artis msia sgt2 nipis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. littlemia says:

    hahahahaha….suke ngan komen kamu smua..ilang stress kat opis……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kite says:

      kannn??…esp tetibe ade lak cm gado2 sesame pengkomen..hihi..realiti dunia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. buds says:

    Jeslina Hashim macam reksase.
    Giler ah.
    Ingatkan kembar Shrek.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. lata says:

    laaa….awat depa pakai baju…..depa telanjangkan lagi baguih……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. detective conan says:

    mmg tak dinafikan diorang ni seksi tp kita ni tak layak nk ckp diorg ni ahli neraka..perempuan yg pakai tudung tak semestinya sembahyang cukup,puasa penuh,tak mengumpat..mana tau diorg yg seksi ni solat pun cukup,puasa penuh,tak mengumpat maybe diorang tak pakai tudung sbb tak dapat hidayah ke arah tu..korang jgn kata lebih2 takut nnt benda ni jadi kat diri korang or anak bini korang..ALLAH swt maha adil..apa yg boleh doakan je supaya diorang berubah..ni korang kata kat diorg pahala korang diorang dapat tau sbb kutuk2 mcm ni..aku pun tak la perfect sgt bukan nk jadi ustaz ke apa ke, cuma bg panddangan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • pizza says:

      Detective, sy tegur sket yer…. Ini bukan soal hidayah. Ini soal perintah yang wajib dilaksanakan. Perempuan yang pakai tudung tp x solat, dia kena balun tang solat jer, tang aurat dia selamat. Tapi perempuan yang berpakaian seperti telanjang mcm ni, solat kah? Sgt meragukan, sbb berpakaian spt ini menidakkan fitrah malu semulajadi yang diberi pada perempuan. Ada kemungkinan solat perempuan yang berpakaian spt ini tidak diterima ALLAH sbb ingkar yang tegar secara berterusan. Itu belum masuk bab kesan yang dia bawa pd masyarakat dan pengaruh buruk pada belia dan kanak2. Bab hukum hakam basic ni, umpama minyak dgn air. Tak bole campur. Mcm teori domino gak, affects one another. Seseorang yang komited solat takkan tergamak nak pakai seksi, malaikat penjaga akan sentiasa membisikkan ilham kebaikan, kecuali solat dia hipokrit, nak menunjuk kat org jer. Itu pun, x akan bertahan, paling kuat 3 hari jer. There’s absoulutely no way, org yang berlakon baik ni akan tersiksa jiwa raga dia utk terus melakukan kebaikan. Umpamanya, peminum arak tegar, dia xkan solat punya, sampaikan Nabi haramkan kita menziarahi mayat seorng peminum arak tegar.
      Lagi satu, hidayah ni sgt mahal harganya. Kena selalu dipohon, especially dlm solat dan melalui zikrullah. Tapi bab hukum Islam, no compromise. Kita selamba dek jer langgar sbb takde direct instant punishment dari ALLAH SWT, semuanya sbb ALLAH Maha Pengasih dan Penyayang, memberi peluang kita bertaubat dan memperbaiki diri. Janganlah sampai turun bala baru nak mengaku kebenaran segala yang Islam larang selama ni. Itu x bijak, suffer gila waktu tu adalah.
      Wahai kawan2ku di blog ini, samalah kita komited menentang kemungkaran dgn cara yang termampu. Lepaskan diri kita dari kena surcharge di hari Pembalasan, kerana setiap org Islam itu bersaudara.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Gadis Melayu says:

        setuju dgn pizza,jahat soal lain,itu dia dgn tuhan,soal pakaian mereka patut di tegur sbb mereka adalah icon bagi remaje.mereka artis muslim bergaya biar la kena pada tempat,kalau dia baik sebagai umat islam dia x berani kasi org tengok paha & kepala lutut dia.dia jugak menarik minat remaja kita utk memcuba 1 benda yg saya rasa x patut dia cuba oleh remaja muslim.pada artis wanita muslim tolongla kamu semua diberi allah bakat tapi tonjol sikap muslim pada kita semua yg mengharapkan perubahan & kelainan pd artis malaysia yg mmg terkenal negara muslim.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Tiffany says:

          Yeah, good counter argument, Pizza! Kalau pakai dedah2 camni, kita dah boleh NAMPAK dgn jelas.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dR HOUSe says:

          ape la detective conan ckp gitu…nmpk sgt ko xjelas ttg agama n halal haram dlm agama.. aku advice ko bace ust.zaharuddin punya komen utk bg ko phm bnde2 yg ko ckp kt atas tu.. bkn ape beb,byk sgt org yg xphm islam yg ckp cm ko ni..aduuiiii.

          kalau nk aku pastekan link isu ni oleh ust.zaharuddin.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lamina says:

          semua org ade dose masing2.. kite xley nk jugde org sesuke hati… tugas kite bg nasihat..tp klw diorg xnk ikut tggung jwab kite dh lepas. ape pun kite yg tgok seksi meksi nie pun dose gak..termasuk la ak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • goku says:

          ak sokong detaktiv conan,mybe die blum dapat hidayah,dosa ni ade bayak jenis..kite tngok die x btudung p belum tau die org ni ahli neraka,korang pnah dgr cte pasal seorang seorang pelacur yg kasihan melihat anjing kehausan,,,sebab die baik hati bg anjing tu minum walaupun memggunakan kan kasut nya,die mati masuk surga,moral nya:jng pandai menilai org dr pakaian.memg bdosa menunjuk kan aurat,tapi x baik mengutuk org..ak rase korang pun tau hukum mengata org tu bdosa kan.nasihat tu x salah.tapi biar la kne tempat.nabi pun menegur org dengan sebaik2 bahase,..walau pun org itu jahat..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • detective conan says:

        sbb tu aku ckp pandangan aku je..klu tak setuju ikut la..mmg aurat tu wajib tutup tp klu semua dok maki2 artis dalam ni mcm mana diorg nak tau korang bg nasihat..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • detective conan says:

          thnx yg bg pandangan atas komen aku..tp aku nk nasihat yg org lain yg mengkomen ni..aku harap korang faham konsep menegur dalam islam untuk menarik org2 yg salah ni ke jalan yg benar..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kite says:

          setuju

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mixklantan,klate juara says:

          dr house:klau komen ak x ape2 komen ko tu pe lak???ade ke ak cakap nak gadoh ngan ko..ak pun hanya membalas komen ko tu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • oh bulan! says:

      wei pizza! klw dh xsolat tu pakai tudung ke seksi ke sah2 dah dose. apa cita pkai tudung tp pragai cm hamlau???!! sama ja dgn org seksi meksi tu… lg 1 aku nk habaq kt hang.. hang nmpk ka depa semua tu x smbyng?? hang sedaq x hang dh memfitnah… kot2 depa sembyng kita mn tau! hang kata nk tegur skit, tp apa hang teguq tu dah melebih kepada memfitnah… dosa besaq cik kak oii.. hang nk teguq x kne gaya la… aku tau niat hang tu baik tp cara hang tu lebih pada mghukum dan memfitnah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • hothotheat says:

        oit oH BULANG…kalau ak jd uztaz pon soklan meragukn ak ak smash kt org y pki seksi meksi..solat kah die orang???…itu satu fitnah ke…itu kn PERSOALAN lorh….

        ko ta yah la oH BULANG, na pertikaikn lg…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • oh bulan! says:

          kita tengok depa kt gmbaq… hang tau ka depa kt rumah buat pa… abis hang kenal org len nmpk depa seksi ja hang terus x kawan la… so kawan hang semua tutup litup la.. hang jgn dok kata gitu.. hang pikiq hati org betudung ni semua mulia2 ka.. hang penah pikiq x depa2 pakai tudung ni kadang2 pragai depa lg teruk dr yg xpkai tudung? hang xpenah tgok ka yg pkai tudung ni buat maksiat? hati org sama kawan… perangai org pun lain2.. mgkin aku nie cetek agama xmcm hang semua..tp apa yg aku tau xbaik tuduh menuduh.. (klw aku salah, aku mintak maap noh!)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
        • oh bulan! says:

          hati org sama kawan… (maap silap noh.. hati org xsama kawan!)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • greenscarft says:

          sempoi la oh bulan…wa sokong lu…what the fux artis skang…igt hollywood ka? dedah aurat kira hebat ar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • oh bulan! says:

          aku komen cuma bg pendapat ak ja.. klw hampa xsuka xpyah hampa nk perli2 aku.. ini pendapat aku ja. xperlu la hampa nk gadoh2 pasal nie.. buat tambah dosa ja..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • wak hemsem says:

          salam.ak ni sbernye x mnat sgt layan blog gosip.but when i see pic ND tetarik lak,fiza sory ak copy paste ayat ko(Perempuan yang pakai tudung tp x solat, dia kena balun tang solat jer, tang aurat dia selamat)ape cte lak time pumpuan btudung tu melakukan maksiat???still kne balun kan,???(-+=same je.)pakai tdung tu wajib,tapi menjaga adab sebagai seorg pumpuan kan wajib gak,x baik menuduh die org ni ahli neraka,bdosa.korang pun x tau live die org kat umah camne,sembahyang@ x tu antara die dng ALLAH.ak ni lelaki macam2 pumpuan yg an pnah jpe.ak pnah bkawan ngan perempuan btudung.ak igt prangai die sebaik n sesopan pakaian,rpe nye x.ak x anti prempuan btudung,n btudung tu wajib ak tau.tapi jng nak jd kan tdung unk menunjuk kan dri tu baik.kesian kat tdung tu hahahah

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Sbnrnya, pizza taklah terus menuduh mereka itu tidak bersolat, tetapi, dari mata kasar kita org biasa, hati boleh terdetik, mereka ini bukan shj engkar dgn tidak menutup aurat malah membuka aurat yang patut ditutup walaupun kepada muhrim sendiri.
          jadi, soalan pizza, solatkah mereka? sedangkan mereka terang-terangan tidak menutup(engkar) malahan membukanya (spt mencabar perintahNya).
          Tanya pizza lagi, sekiranya bersolat, diterimakah amalan mereka. Mmg itu antara mereka & Allah tapi kalau dibaca komen ‘nama saya’ No.11, fikirlah sendiri….

          Mungkin pada kita yg tlh matang/dewasa, tidak terpengaruh dgn cara hidup,berpakaian artis2..tapi pada remaja & kanak2bagaimana?
          Remaja sanggup melakukan apa shj utk nampak cantik & bergaya spt artis..
          Kanak2 pula mudah mengikut..
          Ibubapa skrg makin sibuk..tersangat kurang masa utk memantau aktiviti anak2..
          Artis…menambahkan sakit kepala/runsing ibubapa dgn menjadi role model yg sebegini kpd anak2 mereka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • so what says:

          camni lar..pakaian mencerminkan keperibadian.. kalo dah berpakaian separuh bogel dan x tau malu, manusia camner tu agaknye? binatang xder sifat malu tp manusia ada..so gunekan lar akal yg ada utk pikir..agama pun dh ada sbg panduan. so kalo org yg muke tembok terdedah sane sini tayang bdn, takyah ngaku lar diorang tinggi dgn sifat malu. x tau malu ada arr!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • K says:

          Sokong penjelasan pizza..thumbs up!!
          oh! bulan, kenape ko sentap smcm? dtg bulan ka? yg haram tetap haram ok..jgn argue hukum Allah..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • dR hOUSe says:

          sebut bab solat dikalangan org yg xnk jaga aurat ni…bg aku secara personally org2 mcmni berkemgkinan besar tak solat…biarlah,ini assumption aku n xde niat plak nk fitnah…cuma ikut intuition aku tu,kebiasaannya xsolat laa.. xpe, Allah tau mksud aku kt cni n aku tggung kata2 aku ni.

          sdgkn tutup aurat tu jauh lbh sng n ringan dari solat pn xterbuat,inikn pulak solat yg mmg berat…dlm quran pn ade ckp. dh la xnk tutup aurat,siap pakai seksi giler2 n dedah2 lg tnpa sgn silu…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • oh bulan! says:

          bkn sentap… tp aku nk hampa semua tau… depa pkai seksi2 memmg dosa..ak tau tu.. tp hang semua pkiq la yg pkai tudung tu hati dia cm mna.. luaran mgkin nmpk busuk dalaman kita mn tau… hanya ALLLAH swt je yg tau.. kita dok komen sana sini..depa tu buruk, xbaiq, bla bla bla… kita tgok dri kita.. elok ka kita, baguih ka kita… kita semua ni sama ja! 1st nilai dri kta dlu baru kita sblom nk teguq depa semua.. klw kita dah betol baru la kita cuba btolkan yg lain.. (klw aku salah, ak mintak maap noh!)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • dR hOUSe says:

          aku maafkn ko oh bulan! sbb komen ko tu bg aku mmg xbrape btol..hehe.

          aku mmg xstuju la ape yg ko ckp last part tu..sbb aku sndiri ykin aku xsama ngan diorg. sama ada aku lg baik or lg truk,like u said,only Allah knows.. xksahla klau ko rasa sume sama je..up 2 u. apepn aku dh nilai diri aku n aku rasa aku ok je utk tegur diorg,what do u think?

          aku sndiri xsuka klau ade yg suka judge org msuk neraka etc sbb tu mmg bkn keje kta..keje tuhan. tp xslh kn klau kta sbut ttg halal haram kt cni n sbut balasan2 tuhan spt yg termaktub dlm kitab quran n hadith??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • to bulan says:

          nampaknya bulan sudah jadi gerhana kena tempelak dr….jgn main2….itu dr yg cakap…..sila ikut cakap dr utk kesihatan anda

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • megatron says:

          oh bulan.. lu xpyh nk bg nasihat kt sni.. budak2 kt cni kebykkan mmg hipokirit dan terjal.. membazir lu taip je!

          dr house..lu kate dri lu tu ok??? pelik gua.. ade gak manusia mcm lu nie yg nk show mcm dri tu bgus.. wey xde manusia yg perfect.. klw lu bgus, lu xbkk gosip2 artis ni yg terang2 dah tau page nie byk gosip dgn artis yg pkai baju xckup kain.. lu xtau ke ape hukum tgok org seksi2 ni? sebelom lu hembus, bek lu kaji blik dri lu.. wa ingt lu dh slah tempat.. lu nk bedakwah ayt xkene care la bhai.. lu ptt pikir cm mn nk kembalikn org islam dr kejahilan diorg, mcm mn nk 1 kn org islam, mcm mn nk bg generasi akn dtg x terpesong! Lu stakat bebel2 kt cni xde pekdah! lu lagi bkin kacau ade r..

          to bulan… lu ni dh mcm lembu cucuk idong dah wa tgok… lu ikut la ckp dr tu… esok2 dr tu soh lu mkn taik lu mkn la ea… lu kn lembu cuck idong..men ikut je…. mcm lu ni la yg suke jd lalang.. buat org2 kt dlm blog ni gadoh sesame sendri.. klw jdi tukang api mmg lu layak.. org mcm lu nie lg mcm haram!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • megatron says:

          klw betol nk ikut bende baik..ikutla ape yg dah tecatit dlm al-quran dan hadis…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • mixklantan,klate juara says:

          dr house:****aku sndiri ykin aku xsama ngan diorg. sama ada aku lg baik or lg truk,like u said,only Allah knows.. ****pandai lak ko taip ayat cam ni!yap mybe dari segi dress up ko memg x same,tapi dr sgi prangai ko mgkin ko lg terok pd die org.dr segi pakaian memg sah2 die bdosa,dari segi pranagi n amalan ko x de hak nak komen pe2 hanya ALLAH yg tau…die org x bz pun pasal ko.ko je yg membz kan dri nak mengutuk artis2 ni,,,(ble ak taip ayat macam ni mesti ko taip”ko bkan nak mgutok tapi nak menasihat yg pakai pakaian macam ni bdosa.ko igt artis tu x tau dosa ke???ko mgutok org ko x fkir dosa???x de manusia yg x buat dosa ko bkan nabi.care ko nak bg nasihat pun x le pakai.jng terlalu riak dng dri sendri tu bagus!ak nak tanye ko kalau ko tngok pmpuan seksi ape ko buat.mesti ko x sound dpan2 die org kan.mesti ko takot kne sound blik.manusia macam ko ni brani mengutok org dr blakang je,hipokrit!”..i dont like human like dr rumah hahahihihuhu(pasni mesti de org kritik komen ak ADE AK KISAH!)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • to bulan says:

          megatron

          lu apehal…….silap makan ubat ke atau baru keluar dr tanjung rambutan…nak maki hamun tak tentu pasal

          eh bai, ini blog hiburan le…kau tak ada sense of humor ke

          komen aku sekadar mengusik oh bulan, yg kau terlebih sentap, apehal….

          sengal punya org!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • to bulan says:

          megatron

          oh ya satu hal lagi kalau otak kau tahap below average, aku bukan atas pagar punya org…..kalau faham komen aku kat atas tu aku sependapat dgn pizza, bom atom, dr house dll

          aku bukan nak hina kau tapi gelihati melihat kebolehan kau dlm memahami komen org lain….yg ditulis dlm bahasa m’sia….

          so sebelum nak attack atau menilai org lain …give it back tu you…..NILAI DIRI SENDIRI DULU …ok

          good day to you….makan ubat betul2….kalu silap memang boleh bawa mati

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • to megatron says:

          aku nasihatkan kau pi berguru dgn mr obe dlm membaca ayat2 yg mengandungi makna tersirat..atau omputih kata try to read between the lines

          but let me caution you it really needs some brain to accomplish that

          give it up if you dont have any….no offense…lol

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • dR hOUSe says:

          malas aku nk lyn makhluk spt megatron ni,tah pehal tiba2 sentap ngan komen aku… ok ngan perfect tu sama ke??? klau aku ckp aku ok,itu same meaning dgn makna kononnya aku ni perfect ke???? bila xckup cerdik jd gini lee…xphm bnde mudah.

          ok bg aku tu sbb aku bkn pelaku maksiat n bkn kaki bersosial mcm artis2 ni,xpnah g clubbing,apatah lg nk seksi2…ikut suka aku la nk rase ok,xde plak aku ckp aku perfect..lol.

          up 2 u la megatron…aku dh nilai diri aku n still aku rasa aku ok utk bg teguran,tp ingat…aku xperfect. klau nk tunggu perfect dulu baru bg nasihat,xde org dh le yg boley bg nasihat sbb manusia perfect telah lama wafat….

          aku tgur org sambil beringat kpd diri sndirik jgk,bkn main tibai je.. dh le tu,malas la nk argue dgn org yg tiba2 sentap cm ko bro..buang mase!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • dR hOUSe says:

          sori la mixklantan,klate juara…prlu ke reply komen ko yg emosi tu?? xprlu rasenya nk jwb segala-mala assumption ko tu.. serius mcm hampeh la komen ko,ntah hape2! aku nk brkomen xnk gado2…

          org yg pakai seksi sama ada aku nk tgur dpn2,klau aku ckp ade,ade ke ko nk caya?? xpela..iman aku ade..tp lemah,so aku tgur dgn hati sbb itu hadith nabi ckp tgur dgn hati pun boley bg yg selemah2 iman mcm aku,so salah ke gitu? ikut korg le…nk tgur cara yg ko ckp tu pn xpraktikal,larat nak tgur brdepan baru dikira xhipokrit…

          org yg keje pjbt agama n penguatkuasa pn xde tgur dpn2 gitu,inikn pulak aku…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • megatron says:

          to bulan.. lu nie mmg semak r.. lu tgok sendri u nie jenis org yg suke cari pasal.. wa komen kt sni sbb gua bace lu org komen ntb pape..mcm bgus sgt.. “komen aku sekadar mengusik oh bulan” mengusik ke tu, ker mmg nk suke memperlekeh kn org..

          dr house.. lu buat komen mcm r bagus sgt… xpegi tempat2 cm tu blom tentu lu ni ok… kt umh pun bole dapat dose blmbak2 bhai…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • mixklantan,klate juara says:

          bom atom :de ke ak taip yg bdakwah tu kat masjid je.x de kan.ko ni memg lol la.yg korang merepek meraban ni bkan nye care tok bdakwah @ menasihat kan.tapi care tok org makin benci,bagus2 org nak brubah jd baik pun x jadi bab ko.
          aku sokong ayat detektif conan:- aku harap korang faham konsep menegur dalam islam untuk menarik org2 yg salah ni ke jalan yg benar..)ha ni la baru careeee..ayat die wat org yg x brape baik le brubah jd baik.lembut tapi makne mendalam.ayat ko ni bkan nak menasihat,tapi mununjukkan yg ko x puas hati ngan artis2 skg ni,klau ko x puas hati ngan die org,ko tbuh kan la persatuan ANTI ARTIS SEKSI MEKSI.kan senag…die org pakai seksi pun dosa die org yg tanggung.klau ko x ske x payah ambik tau la pasal die.bab ak rase klau die org bace komen ko ni,mesti die org pun bsependapat macam ak.ak pun dgr gak syarahan agame ni,,,p ustaz n ustazah nye smue cakap secara lembut tp makne yg mendalam,,,x de lagsung pun macam ko! ,ske 2 jari ko je nak taip org bengap>ko tu lgi la bengap!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • to megatron says:

          aku rasa kau silap eja nickname kau tu….should’nt it spell
          MEGAMORON…..sila betulkan ya..hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • megatron says:

          dina_damia lu ni ape hal lak… sakit ke ape.. tetibe nk pggil org gile.. lu nie dokte sakit jiwa pe.. lu taip tu jgn ikut pale lutut.. taik palat r… lu nie mcm sial r…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lara says:

          support drHouse & bom atom..tak slh dia nk menegur org yg seksi. manusia bukan maksum..so takkan nak tunggu diri kite suci bersih perfect baru nak menegur..sah2 takder manusia yg sempurna. kenape ada org yg pns punggung bile org menegur artis2 yg seksi meksi nih?slh ker?

          to megatron & mixklantan..komen korang berdengung arr..mcm org meroyan lak korang nih!!bodoh nk ngaku pandai..tu lar mslhnye! takyah nak gelar org hipokrit bagai..kalo ko tak mcm artis2 nih ko tak perlu terase!biarkan pengomen2 ni jlnkan tjawab diorang..yg slh tetap slh! takder kaitan dgn hipokrit or perasan bagos..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • dR hOUSe says:

          btul tu lara.. ntahla diorg nih,apehal la sentap sgt ngan komen2 kitorg ttg artis2 msia nih. xkn nk kene ckp aku ustaz ke pndakwah baru boley tgur artis2 ni kot? ustaz or pendakwah pun xde yg perfect,so diorg ni xlyk ke nk tgur org??

          dlm quran pn ade ckp ttg prlunya saling ingat-mengingati sesama Islam krana ade manfaatnya,klau xde manfaat kt artis2 dlm gmbar,mybe ade mnfaat kpd pmbaca2 bn ni.. yg quran larang ialah jgn berckp something yg kta sndiri xbuat..so klau btul2 xde buat ape yg artis2 dok buat,xslh rasenya nk ckp.. lgpn xde plak ckp yg kene perfect dulu bru boley tgur org.

          bg aku xtimbul isu hipokrit kt cni..sbb klau tgur dgn jujur or bg pndpt yg xbrtentangn ngan syarak,xde kaitannya dgn hipokrit… org yg slalu tuduh org hipokrit tu la kot yg true hypocrites. lg bgus dri yg slalu sokong n back up artis2 ni..

          suke ati korg la megatron n mixklantan…korg la paling best n xhipokrit..lyn lebey2 pn bkn ade pekdah sgt ponnn.. (xsuke komen org yg dok ‘lu gua lu gua’ ni)

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • dR hOUSe says:

          mmg kt umah pn boley dpt dose blmbak2,xckp plak dok kt umah boley jd maksum..to thank god sbb aku dok ngn parents yg jaga n tau agama,so aku ykin lg ok dri asyik bersosial berclubbing mbuk2 seksi dpn org rmai smpai gambar2 tersebar merata2..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Eh..ape dah jadi…gaduh…

          Tak payah lah korang layan org yg sentap ngan komen pizza & dR hOUSE tu sebab dah sah2 diaorg tak (atau x nak) fhm bahasa M’sia.
          Nilah yg susahnya kalau straightforward sgt mcm pizza, ada yg tak leh terima. Tapi, kalau beralas & lembut mcm FOP, kena perli/buli sampai merajuk kawan tu…

          Mcm yg saya pernah komen dulu, kalau diaorg ni perasan bagus (hipokrit) kat sini mcm kata megatron, saya x kisah pun, sbb saya hanya ‘berjumpa’ diaorang kat BN ni aje.

          Megatron, ko pun sblm nak hembus,baek kaji blk care berdakwah.Klu tak msk blog2 artis, tak tgk yg tak ckp kain, camne nak “kembalikn org islam dr kejahilan diorg, nk bg generasi akn dtg x terpesong!” yg mcm ko srh tu.
          Mmglah ko ni x fhm B.M.

          Wey, Mixklantan, ko pun satu bengap, x tau cara menegur.Mmglah klu ko tegur dpn2, mestilah kena sound balik. Tapi bila tegur kat sini, klu diaorg yg nak ditegur tu(artis) tak pedulik, ramai lagi yg seangkatan dgn mereka kat atas tu yg membaca. Klu x semua..1,2 yg dpt pengajaran pun dah ckp bagus..
          Takkan nak berdakwah kat masjid jer bro..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mixklantan,klate juara says:

          oi lara:ko nak support dr house n bom atom support ar…tp jng macm cipet sgt…sngal la ko ni.ak meroyan ke ko yg meroyan…cam ko je yg meroyan,,ksian support sampai meroyan ea he3

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • dina_damia says:

          Stuju dgn kmen2 dr house n bom atom n pizza..tp bila bca kmen2 mixklantan n megatron,rase ksian plak..

          Ksian…muda2 dh gila! kuikui…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • megatron says:

          to bulan, to megatron, dr house, lara……. lu org nie specis batu api… wa tgok care lu org ni suke memecah belah kn org lain… mcm ni ke bgus??? lu org tgok dri dlu la baru nk kutuk2 org lain…gua ni bhase je nmpk kasa ckit tp gua xtegamak lg nk jd batu api mcm lu org ni……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • megatron says:

          dina_damia lu ni ape hal lak… sakit ke ape.. tetibe nk pggil org gile.. lu nie dokte sakit jiwa pe.. lu taip tu jgn ikut pale lutut.. taik palat r… lu nie mcm sial r… ..lol!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • oh bulan! says:

          laaa gadoh pulak! hampa xusah la gado2.. komen la nk komen pun.. masing2 bole bg pendapat masing2.. mcm aku ni hampa semua xsuka aku komen, aku diam ja.. (sentap ni…hehehehe pujuk aku cepat!)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Haih… sampai jd gado plak dah kat sini. Setiap manusia dinilai melaui iman dan takwa dan benchmark kepada penilaian ini adalah setakat mana taatnya mansia pada perintah ALLAH. Mmg bukan suma yang menutup aurat tu baik, ada yang berperangai lagi lahabau drpd yang x menutup aurat. Tapi, berapa kerat sangat yg mcm tu? And when I say menutup aurat, means menutup aurat dgn sempurna, bukan setakat pakai tudung tapi tudung bawal yang cantik tu jarang sampai boleh kira berapa byk tahi lalat kt leher tu, atau baju kurung kain jarang bole ukur saiz breast besar mana. Itu bukan menutup aurat, itu berfesyen namanya. Nawaitu berpakaian utk menunjuk diri ini cantik, bukan menghayati perintah Islam. Sbb tu hati x bersih, masih mengekalkan perangai2 hodoh. Sama la mcm kes x menutup aurat, hati yang ingkar akan mengalirkan bau yang busuk melalui berpakaian mengikut nafsu. Salah satu punca drpd 3 sbb kebinasaan manusia ialah kerana tegar menurut nafsu yang melampau. Aku dgr dgn jelas dlm ceramah agama, manusia yang tegar meneruskan dosa mengingkari perintah ALLAH dgn sengaja akan tertolak solatnya. Solat itu akan dilempar kembali ke muka dan nodanya dpt dilihat oleh seluruh isi alam kecuali jin dan manusia. Rasulullah pun dh inform awal2, antara penghuni teramai neraka (yang berjumlah 11 semuanya) adalah wanita yang megah membuka auratnya utk ditonton oleh bukan muhrim. Kenapa manusia masih ingkar? Salah satunya ialah kerana taubat tidak diterima ALLAH SWT. Kenapa kita tidak berpegang pada wasiat Rasulullah supaya wanita cermat menjaga aurat demi memelihara maruah, tetapi sedaya upaya bersangka baik pada tindakan yang terang lagi jelas menurut hawa nafsu yang sgt over? Solat dan puasa itu terselindung, antara hamba dgn Tuhannya, sbb tu tiada direct surcharge dikenakan, hanya bole setel oleh tuan punya badan (misalnya, x ble tolong puasakan utk org lain). Perbuatan seksi melampau ni, kesannya jauh dan panjang terhadap org lain. Sbb itu ada hukum pada tuan punya badan dan org lain yang berkaitan, bertujuan utk membenteras gejala rosak akhlak dlm masyarakat.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LilLy says:

      pernah x korg dengar satu istilah tentang solat yg khusyuk & diterima??? klo solat tu btl2 khusyuk, solat tu sendiri akan beri kesan pd hati kita..kemanisan solat tu membuatkan kita rindu utk wat kebaikan & tinggal kejahatan..bila kita tau aurat tu adalah tuntutan dlm Islam & membuka aurat tu merupakan dosa, of course automatically kita takut nk buka aurat..klo still lg buka aurat,there must be something wrong dgn solat kita although x pernah tinggal solat…wallahua’lam..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. mamamia says:

    amboi ND dalam cerita jgn pandang belakang tu kata tak nak adengan berkemban tu obvious sanagt. tapi kat luat habis atas bawah berkemban… ni la contoh cakap kurang bijak artis kita

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. conteng says:

    cheryl gak yang stylo

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  48. erica says:

    datin noniswara paling huduhhh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  49. Queen Cobra says:

    Yes ND win the best outfit & really suit her make up, 2.LJ- Just nice, 3.Biasa jer, 4. Cik Model -Ok, 5. Emm..Baju hitam tu ok, 6. JH- FAIL. Bahagian atas nampak lebar +bunga2+ lengan ropol. Stail mcm ni x sesuai dgn cutting JH. Bahagian kaki cantik sangat. JH should wear baju yg ‘V’ shape & tak beropol kat lengan. Fesyen ni buat leher dia nampak lagi pendek. Rambut buat layer pendek baru ngam.7.MK-Bolehlah, 8. FE-Baju, kasut & accesories nice.Cuba tambah scaft kat leher lagi cantik. 9. Kak Nurul- U should avoid black colour. Cuba guna soft colour/cream colour . Kalau cutting baju mcm MK tu sesuai. Skirt labuh tu x yah pakai lah kak, 10.CS – Outfit ok cuma rambut tu kalau toncang semua gi blakang lagi cantik, 11. Kak Norish- Fesyen ni ok. kalau black colour lagi ok dgn white belt tu. Baju berkilat mcm ni kdg2 buat badan nampak gempal. Kasut pun guna white baru cantik.. 12. Kak ‘Cindy Lauper’- Baju ok, lagi ok kalau tak berlengan, 13. Baju really suit her. Rambut tu kalau china doll lagi sesuai, 14. & 15.- Nice

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  50. Gadis Melayu says:

    pakaian bukan cermin seorg anak seni,jujur saya katakan klu artis wanita kita terus mcm ni makin rosak la seni yg kita ada.tunjuk la bakat seni bukan tunjuk paha yg putih gemu,buat masa ni kt malaysia belum ada artis yg sopan tapi maju jadi anak seni yg disegani masyarakt seta icon wanita muslim…bila la nk ada seorg anak seni wanita yg sopan lagi berbakat,yg berbakat ramai tapi yg sopan susah betul nk jumpa.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • oh bulan! says:

      oo gadis melayu. aku nk tanya hang.. aurat org pompuan dr mn sampai tang mna?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ayu slipping says:

        jawab jng x jawab…ak tlg jawab ae?aurat pepuan dr hujung rambut sampai hujug kaki..eh btl ke???tu smue aurat kan????

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • nama saya says:

          Bagi mereka yang serius belum tahu dan benar-benar nak tahu. Aurat wanita adalah semua kecuali muka dan tapak tangan.

          Secara detailnya pula adalah sebagaimana berikut.

          1. Bulu kening
          Menurut Bukhari, “Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening.” Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

          2. Kaki (tumit kaki)
          ”Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan.” An-Nur: 31. Keterangan: Menampakkan kaki dan menghayunkan/melenggokkan badan mengikut hentakan kaki.

          3. Wangian
          “Siapa saja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum lelaki supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zina.” Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.

          4. Dada
          “Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain kerudung hingga menutupi dada-dada mereka. “An-Nur : 31

          5. Gigi
          “Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya. “Riwayat At-Thabrani, “Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah”. Riwayat Bukhari dan Muslim.

          6. Muka dan leher
          “Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu.” Keterangan: Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan kerudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

          7. Muka dan Tangan
          “Asma Binti Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah haid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja.” Riwayat Muslim dan Bukhari.

          8. Tangan
          “Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya”. Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.

          9. Mata
          “Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya.” An Nur : 31. Sabda Nabi SAW, “Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama, pandangan seterusnya tidak dibenarkan.” Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.

          10. Mulut (suara)
          “Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik.” Al Ahzab: 32. Sabda SAW, “Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi.” Riwayat Ibn Majah.

          11. Kehormatan
          ”Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka. ” An Nur : 31.

          “Apabila seorang perempuan itu sholat lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya.” Riwayat Al Bazzar. “Tiada seorang perempuan pun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah.” Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.

          12. Pakaian
          “Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan, maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti.” Riwayat Ahmad, Abu Daud, An Nasaii dan Ibn Majah.

          “Sesungguhnya sebilangan ahli neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya.” Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan: Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.”Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuan mu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali. Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.” Al Ahzab : 59.

          13. Rambut
          “Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mau menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.” Riwayat Bukhari dan Muslim.

          wallahua’alam.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • oh bulan! says:

          yes u la yg aku balajq dulu! tp hang pikiq smula… apa ertinya pada artis klw depa kne ttp semua tu… bila depa paki tutup penuh pun, time depa nyanyi tu kira dosa gak.. makanya, jgn ade lakonan, nyanyian…. maka kurang la dosa… (itukah kehendak kalian semua?) aku x sokong depa tu bhenti nyanyi, blakon sbb ak masih nk tgok depa tu( jhat kah aku?) tp ak jugak xnk depa2 tu over seksi2… nth la… ssh betol bila dipikiq2 smula…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Oh bulan, hang dah tau menda2 tu suma HARAM, tapi x masih sokong gak depa jadi artis. Siap mempersoalkan pulak mcmana depa nak mematuhi peraturan agama kalau depa jadi artis. Ini namanya sokong membawa rebah. Buat la cara yang baik2, yang x melanggar hukum. X payah berlakon berkemban, sbb org x akan membincangkan bakat mereka melainkan bertapa besarnya boobs atau pejalnya punggung mereka. Sensuality overshadows talent. Tak pun, x payah jadi artis langsung, kerja lain melambak lagi yang berkat.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  51. najihah says:

    ya allah sabo je bebudak nie…ko xtau k yg 1helai rmbut dah 70thn lam neraka kalu dedah bnda len plop xtau la…nina baek ko tobat,dgn ko ckp gitu pon iman ko dh trtanggal…cpt2 ngucap dek…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • dR HOUSe says:

      org cm nina tu xyh lyn..same je dia ni ngan rooney n caldina…lslam liberal giler2 n peminat artis suka bersosial…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lamina says:

        kete caldina lawa!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kite says:

        mungkin dia bkn islam kot

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          tak payah lah korang layan si nina tu..dia bkn Islam pun.
          Dia pernah bagitau walaupun dia bkn Islam, tapi kononnya dia bnyk tahu tentang Islam sbb bnyk membaca…
          Iyolah tu nina oi..tahnya bnyk meng’google’ je..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • wawa says:

          org mcm nina nie…mcm nak kene penampar jer…klau dia bukan islam….baik ko blah…dari ko dicari….wat buang masa melayan org yg x paham agama islam..
          mu klau nak tau pasal islam tanya org yg betul…ustazah ka..yg mu g tanya kawan mu yg sengal tu apa pasal….doh….

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  52. fcuk says:

    bagus artis malaysia dah mula pakai skirt atas lutut dan ketat samapi terkeluar…ckit lagi dah mula x pakai bra dan panties mcm barat…. kan elok….islam konon..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. Chikaro says:

    Solat mencerminkan keperibadian seseorang. Apabila sempurna solat org itu, maka sempurnalah akhlaknya.. Jom kawan2 kte solat Asar~~

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  54. dun says:

    haiyaa…sumanya lari tema…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. msmifa says:

    ya allah….. AURAT…AURAT……….. tggu shOut awards plak nanti k utk pakaian AKHIR ZAMAN…tima kaseh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  56. greenscarft says:

    masyarakat skang dah boleh MENERIMA PEREMPUAN dedahkan AURAT….akhir zaman…terima la balasan…tgu sat…syarat2 nak jadik artis mcm gambo diatas first skali kna dedah aurat…mcm license nak jadik artis plak..WHAT THE FUX!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • K says:

      u are rite greenscarft..diorang ni konon open-minded dan up-to-date. takper lar..hot n spicy kat dunia..kat akhirat nnt jwb lar..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Belinda says:

      Masyarakat sekarang lah yg hanya menerima perempuan yg menutup kepala sebab zaman kita kecik2 dulu atau belum lahir, zaman emak bapak kita muda2 dulu mana ada perempuan pakai tudung. Boleh dikira dgn jari perempuan pakai tudung. Ingat tak zaman2 50an sampai 60, 70, 80, 90an mana ada ramai perempuan pakai tudung. Tahun 1994 baru bermula sebab kebangkitan Ayatollah Khomenei di Iran. Dulu2 budak pompuan gi sekolah pakai uniform paras lutut dan budak lelaki pakai seluar pendek, sekarang budak2 perempuan pakai baju kurung dan tudung, budak lelaki pakai seluar panjang. Aku masih simpan gambar dulu2, cikgu2 pun tak pakai tudung. Zaman sekarang lagi lah trend orang bertudung…ada yg pakai sebab semua pakai dan ramai yg pakai kerana Allah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Hukum ALLAH merentas semua zaman, Belinda, bukannya trend. Yang pakai kerana ALLAH ialah yang memenuhi kriteria berpakaian menutup aurat seperti fabrik yang tidak jarang dan tidak terbelah dan longgar. Melabuhkan tudung melewati paras dada dan warna yang tidak striking hingga menarik perhatian lelaki. Yang pakai tudung sbb nak menarik perhatian bukan muhrim akan pakai tudung singkat bersama seluar jeans dan blouse ketat, atau yang berkain jarang dan nipis. Sama jer hukumnya dgn yang x pakai tudung. Kita boleh nampak perbezaannya.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. oren says:

    ND kalau kulit gelap mcmane ek???????

    psl cite x nak berkemban dlm filem tu sbbnye nnti kantoi la ketiak itam.. crew2 pandang lama2.. hihi!

    kalau kt luar filem xpe.. angkat tgk sikit2 je cover keting!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. kikilala says:

    You know what I think? I think kalau nak seksi meksi sgt pun, at least go to the gym, tone up your body. And please la… Nak seksi biar dress2 yang meletup sikit! Ni fesyen pun ntah ke mana, agama pun ntah ke mana. Dua2 tak dpt. Siannnn dowh!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. apek says:

    xminat la .ketot, pendek, size dept budak2. ade tk real WOMAN out there!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. Honey Gorgeous says:

    Eiii.. loya tgk jeslina ber’fesyen.. i yg tgk pon malu.. nora danish lak bknnyer lawa sgt.. seksi je lebih.. tgk lisa surihani, pakai tak seksi pon tetap meletop dow..

    yg lain tu, uwek! dah lah bdn mcm tong gas, pastu nk pakai nj ala ala nicole kidman la… sucks!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. iban girl says:

    p/s nINA: aku x ske nina punyer komen pasal dier punye komen bangsa iban pulak yg kena. tak pasal2 org dr negeri lain n bngsa lain pkr org iban bebal n sengal mcm dier….ade jgak btol korang punyer ayat kat ats tuu..klu nina tu ade MBA dier xkan mpunyai ptuturan sbgitu. klu ade pon maybe MBA mi segera kot..kahkahkah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. lindandan says:

    maya karin mmg mod abis!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. gadis-anti-nina says:

    bodoh la ko nina…ckp mcm xde otak..kate ade MBA tp habuk pon tarak…even ko very educated skalipon,x kan lecture2 ko x pnh ajar,x kan x pnh ade subject about islam..aku tau ko ni islam yg x berape nk islam..life dh ke barat..insaflah nina..pintu taubat msh terbuka….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  64. nani says:

    untuk semua org.nabi pernah bersabda,jgn kamu berdebat dgn 3 golongan.1)yahudi.2)org bodoh agama dan 3)org gila.jd jgn bazir masa anda untuk bdebat dgn NINA

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  65. Dahlia says:

    Wahai org2 yg duk mengomen mengutuk insan lain insafkah..jgn busuk sgt hati tu..kedengkian terserlah..org2 ni kalau alim sgt kenapa nak lontarkan kata2 yg tak elok?Anda boleh nasihat tapi bukan mengutuk..manusia adalah makhluk yg terbaik ciptaan Allah dengan bermacam2 cara berfikir..akan tetapi masa mrk akan tiba juga untuk mendekati Allah..SIAPA KITA MANUSIA UNTUK JUDGE ORG LAIN MASUK NERAKA?ANDA TAHU KE?EVEN ORG YG NPK ALIM BUKAN ADA JAMINAN MASUK SYURGA. KNP? TUHAN LIHAT JUGA PADA HATI.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  66. ssseven says:

    aku tak lahir kat detroit, tp spital kat bandar..tapi..aku duk kpg..so cmna? Detroit la sgt..hahaha..ckp u i u i..sepeking landen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. leo lizza says:

    suke baju cheryl samad je… yg lain thumbsdown… huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  68. ssseven says:

    skuter tu lg lawa..so 60s…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Abang Bird says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
  70. Nora Oh Nora says:

    sian ND….nak tunjuk ke sapa la badan tuh..
    makna halal haram nampak dah tak wujud..
    adalah ini calon ahli bukan syurga? wallahulaam

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  71. teratai says:

    aku sokong pizza..bukan nak kutuk diorang..cuma kita tegur yg mana x elok…klu suma teguran dianggap nak mengata org..smpai bila2 la diri kita x akan berubah..
    CUBA BACA KISAH INI ….
    diceritakan suatu ketika pernah Rasulullah s.a.w sedang berjln2 dgn puteri kesayangan baginda Sayidatina Fatimah r.h.a.ketika melintasi sepohon pokok tamar,kaki sayidatina Fatimah terpijak pokok semalu…kakinya berasa sakit dan bertanya kpd Baginda s.a.w. apa gunanya pokok seumpama itu tumbuh disitu?
    rasulullah s.a.w menjelaskan sifat pokok semalu berkait rapat dgn wanita..iaitu

    1. SIFAT POKOK SEMALU YG MENGUCUP APABILA DISENTUH..INI BOLEH DIIBARATKAN BAHAWA WANITA PERLU MENPUNYAI PERASAAN MALU YG BERTEMPAT..

    2. SEMALU MEMPUNYAI DURI YG TAJAM UNTK MEMPERTAHANKAN DIRINYA..JD SIMBOLIKNYA WANITA PERLU PERTAHANKAN DIRI DAN MARUAHNYA..

    3. AKAR TUNJANG POKOK SEMALU KUAT DAN MENCENGKAM BUMI,,INI BERMAKNA WANITA SOLEHAH HENDAKLAH MEMPUNYAI KEIMANAN YG KUAT DLM JIWANYA.

    4. SEMALU MENGUCUP DGN SENDIRINYA APABILA MENJELANG SENJA..SEOLAH2 ALLAH MENGINGATKAN KPD KAUM WANITA SUPAYA PULANG DAN DUDUKLAH DI RUMAH KETIKA HARI HAMPIR GELAP..WALALLAHUALAM…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  72. raga says:

    ni sume nak akhir zaman wanita berpakaian seperti bertelanjang.rugi betul laki2 laki diorang ni bagi org lain nengok.huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  73. nia says:

    zahnita punye baju cantik
    i like! <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. wawa says:

    nina..mu klau nak komen jgn mu kutuk melayu….ku pantang….mu klau hidup sekadar nak mempertahankan mu punya idolgi yg sesat tu…baik mu jgn join org malaysia..darah mu bukan darah malaysia…so mu boleh blah..!!! org mcm mu patut d singkirkan dari sini..klau mu bukan islam mu jgn dok kutuk org islam…darah mu amat jijik di bumi islam nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. princess says:

    aku lebih suka tengoj si nora danish tue..drpd aku lihat si fasha sandha menyampah tul sy tengok gmbr dia yg gedik2 gitu dgn si abg jejai..hensem sgt ka si jejai tue hensem lg datuk aku kakakaka….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Datuk K says:

    Wow… Linda Jasmine… Noniswara…. MILF….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. budu says:

    artis pakai baju x cukup kain!!! nyampah..semoga insafff…aminnn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. tango123 says:

    naik boring klau tengok gmbr fasha sandha…….cute lagi nora danish…..

    apa2 ajelah……..dia org ni, syok sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  79. tango123 says:

    First time ever tengok Linda Jasmine pakai baju yg nmpk a bit bertutup aurat……klau tidak…….sexy giler….nmpk selambak dia punya…….xxxxx

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. orange says:

    deborah henry..miss universe…still lookin as hot as ever…she got a model figure…kalau enter ANTM confirm menang..yang lain biase je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0