Written by AbangNara | January 6th, 2010

man bai dan air

Teka jangan tak teka. Apakah air di tangan Man Bai yang sedang syok berkaraoke tue? Disebabkan kami nie baik orangnya, kami teka tue ialah air coke. Korang rasa tue air apa? Jangan cakap air sunkist plak. Air sunkist kan warna kuning. Hehehe.

Ada satu lagi gambar Man Baik sedang membuat muka ganas di sebelah perempuan yang agak cun gak. Baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat gambar tersebut.

P.S: Tengok betul-betul background gambar kat atas tue. Apa yang korang nampak? Kredit gambar kepada MediaMalaya.

man bai dan air

176 responses to (GAMBAR)Man Bai Dan Air Apakah Di Tangannya?

  1. zaira_zafran says:

    air kencing setan kah? gilo mamat ni!!!!!!!!!

    0
    0
  2. hannyzanina says:

    mmm..minumn kgmran dia 2…

    0
    0
  3. Esah says:

    ribena..he2

    0
    0
  4. optimus prime says:

    astaghfirullah….subhanallah…apela nk jadi artis melayu kita ni…sedarlah diri wahai melayu islam….dunia nk kiamat dah….

    0
    0
    • aries_april says:

      smua tu nk tnjuk yg dia orng tu brni bt apa shja…
      tnpa fkr dsa phla…

      0
      0
      • jane says:

        hmm tak tau nak kata la….slalu jumpa dia ngan anak dia makan kat kelana jaya …..nampak cam good2 je…. ni dah nampak cam setan…

        0
        0
  5. aries_april says:

    tu air teh tu…
    tngk x volour dia?

    0
    0
  6. Nesh says:

    Air untuk menguatkan badan and suaranye. Unc Jacks la..apa lagi.. gua minium jugak.. utk mengurat pompuan!

    0
    0
  7. mat rock 80an says:

    ….anggaplah tu air teh o limau….emmm..limau ka?

    0
    0
  8. yubin says:

    ehm..air coke kot..?
    cm msok peraduan meneka air plak…kui3

    0
    0
  9. apple says:

    itu air grap laa….yang dah di simpan lama2…..

    0
    0
  10. puteriaquarius81 says:

    laaa air kicap tu.. cuba tgk bebetul.. huhuhuk

    0
    0
  11. hantupensil says:

    nak kate air setan pun xley gak..
    kang kalo bukan xpsl2 tmbah dose…
    huhuhu…

    0
    0
  12. intanizani says:

    air kopi cair
    hehehehehehe….

    aku rasa air coke tu
    tapi kalau aair tut pun tak heran….

    0
    0
  13. Rain_17 says:

    air dari botol2 kt blakang tu…

    0
    0
  14. TAF says:

    air tea O beng kure manis tu

    0
    0
    • aries_april says:

      xrsa pa la klau krng mnis…

      0
      0
      • [email protected] says:

        aries xfaham aper yang ko msg kat YM

        0
        0
  15. [email protected] says:

    malunye aku kalo air 2 air haram tuk orang muslim….

    kalo nak buat jahat pun xyah ler nak ambik pic……

    artis macm ni ker yang nak di bangga2 kan…. buat malu jer…… setakat populer gan 1 lagu ppppppppppppppppppplah…..

    ader xder dalam industri pun orang xperasan…. kira halal jelah kat artis yang kurang laku buat masa sekarang ni

    0
    0
    • hantupensil says:

      hahaha… jgn la minum air setan nih..
      ibu segala dosa… kalo dia minum la..ish truk2 artis melesia nih…

      0
      0
      • [email protected] says:

        huhuhu… yang orang malaysia xnak sokong artis malaysia… sebab ader artis yang mcm ni ler

        0
        0
        • hantupensil says:

          artis luar pun truk gak…hehhe..

          0
          0
        • BlackBerry00 says:

          tu la pasal…
          sbb tu akk mnt artis dr ngr luar
          only certain artis jer yg akk mnt
          tp kalo yg dah wat perangai cam setan
          tolak longkang je….bagi cd free pon akk tak hingin!!!

          0
          0
        • [email protected] says:

          dwld jelah akak…..

          tp kak ziana tetap di hati ku….

          lov u kak ziana

          0
          0
  16. BlackBerry00 says:

    artis kat msia ni knape, hah..???
    makin menjadik2 jer
    dah takde pegangan agama ke…
    sayang seribu kali sayang
    hidup disia2kan cmtu jer….

    0
    0
    • [email protected] says:

      nant pakat2 p bunuh dorang ni

      0
      0
  17. AnneDeSilva says:

    man baii??
    ish..ish…

    0
    0
    • hantupensil says:

      a’ah..nyanyi lagu hijau tuh…

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        lagu hijau?
        bkn tu zainal abidin ke?
        man baii nie nyanyi lagu ceklat dgn pink kan???
        kau ilhamku…..

        0
        0
        • [email protected] says:

          kecian zainal abidin…. xpasal2 dia lak yang kene gan antu ni

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          tula pasal..
          pelik bbenor..
          bila pulak man baii nyanyi lagu ijau..

          0
          0
  18. Zaza Muhammad says:

    bersangka baik… air soda biasa atau coke je kot….
    moralnye…jgn le pegi kelab2 pub2 tmpt cenggitu yg ble mendtgkan fitnah. wpun kite x buat sekalipun tp masyarakat menilai apa yg mereka nmpk on the spot, x sempat nye nk wak post mortem dgn mengambil cth air dia tu dibwk ke makmal utk diujikaji apakah kandungannye (ala2 CSI le plak)… so org mengata apa yg nmpk depan mata…. pahtu mula lah kua statement typical, wrong time wrong place, gane2 pun pklah kesalahan sendri lu sblm menyalahkan keadaan,….

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      betul3… dah tentu latar belakang dia tu ‘menarik’ sgt tuk dipandang.. camana la org yg tgk nk bersangka baik.. huhuhu aduhai artis

      0
      0
    • hantupensil says:

      erm btul2…. sy sokong 120%…

      0
      0
    • [email protected] says:

      arap2 mcm 2 ler…..

      xkan nak nyanyi kat CLUB nak minum susu lembu kot….

      masuk masjid ambikwujud masuk club mesti ambik AIR setan xgitu

      0
      0
  19. bahulu hangit says:

    air long jack la tu…bg jd power…x pon kopi janda….mai secawan..

    0
    0
  20. AnneDeSilva says:

    hidupnya didunia banyak pancaroba..
    munahajat kepadanya..ooooooo….

    0
    0
  21. [email protected] says:

    Sepohon kayu daunnya rimbun
    Lebat bunganya serta buahnya
    Walaupun hidup seribu tahun
    Kalau tak sembahyang apa gunanya
    Walaupun hidup seribu tahun
    Kalau tak sembahyang apa gunanya

    Kami berkerja sehari-hari
    Untuk belanja rumah sendiri
    Supaya Allah menjadi sayang
    Kami berkerja hatilah riang
    Supaya Allah menjadi sayang
    Kami berkerja hatilah riang

    ( ulang 1 )

    Kami sembahyang fardhu sembahyang
    Sunat pun ada bukan sebarang
    Hidup di kubur yatim piatu
    Tinggallah seorang dipukul dipalu
    Hidup di kubur yatim piatu
    Tinggallah seorang dipukul dipalu

    ( ulang 1 )

    Dipukul dipalu sehari-hari
    Barulah ia sedarkan diri
    Hidup di dunia tiada bererti
    Akhirat di sana sangatlah rugi
    Hidup di dunia tiada bererti
    Akhirat di sana sangatlah rugi

    0
    0
    • hantupensil says:

      da smayang zhor blum pet?

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        sadis sungguh…

        0
        0
      • BlackBerry00 says:

        pet dah jamak dah…

        0
        0
        • [email protected] says:

          dah3….

          0
          0
  22. AnneDeSilva says:

    kawan2..
    antu cirit birit harienie..
    busukk…

    0
    0
  23. izzah says:

    bangnara moga2 tu kebetulan ja dia buat show plak ada btol ark kat blkng.ingat x kita pi mr potato hritu?dalam duk snap2 tu terperasan ada btol2 tu kat blkg.adessss

    0
    0
  24. AnneDeSilva says:

    mana korg?

    0
    0
  25. [email protected] says:

    aku ader ni….

    TADI AKU P MAKI MONYEK N ANAK BUKAN HALAL KAT UMAH SEBELAH

    0
    0
  26. BlackBerry00 says:

    zaza sayang…
    bkn tak nak bersangka baek..
    tp bl dah selalu terkena ngn artis ni
    jadik meluat dah
    kat depan ckp lain
    tp kat blakang mcm hantu…

    lagi satu zaza…
    dorg ni kan leh bagi muka sangat
    contohnya…kes NH, memek, zibung dan ramai lagi…
    ade gak artis yg luar nampak baek jer
    tup2 dlm berita kuar pasal p kelab, ambik dadah dsb…

    dan bukan nak pandang serong kat man bai
    dari dulu, time dorg femes ngn gersang
    mmg dah taw perangai dorg nih
    alaaa…akk ni kan otai
    zaman akk dorg nih…

    tp apepun, kalau betul air haram
    mtk dibukakkan hati, ditetapkan iman
    tp kalau air coke/soda ke watever…
    mtk manbai sendiri bg statement

    wallahualam….

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      yela kak..
      lgpon dorg mcm tak malu..
      lg2 memek dgn nomiang tu…
      dh kena tangkap basah leh lagi menempel2..
      tersengih2 mcm kerang busuk…
      pelik tol dunia artis nie..

      0
      0
    • [email protected] says:

      AKAK… panjang taip NI BARU TOL PA

      0
      0
    • ariff says:

      no skrang ini

      0
      0
  27. AnneDeSilva says:

    sedihlaa…..

    0
    0
    • [email protected] says:

      pesal

      0
      0
      • AnneDeSilva says:

        antu nk cabai mulut anne..
        pet ada bau busuk x?
        pet bau lepas cirit tue..
        sedih mengenangkan kena tahan bau cirit antu..huhuhuuhuh

        0
        0
        • AnneDeSilva says:

          bkn pet baru lepas cirit..
          ANTU..
          silap nama..hehehe

          0
          0
        • [email protected] says:

          antu… memang xsenonoh…..
          makan banyk 2 yang cirik 2

          0
          0
        • [email protected] says:

          ko sumbat cabai ok ler… gan sumbat lain lak antu

          0
          0
        • hantupensil says:

          aku da pi beli cabai sekilo..
          pasni sumbat dlm mlut anne…

          0
          0
        • BlackBerry00 says:

          antu byk makan petai…
          bau cirit sampai kat pjaya nih
          aduhyaiiiiii….

          0
          0
  28. awekmas says:

    bang nara kalo nk wat gath tu bgtau kat i ye..awai2 skit supaya senang nk atur schedule..sapa yg kentut?antu? ish ish ish

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      aritu pon bgtau awl awat tak mai??
      haah antu kentot + cirit..heheheheheh

      0
      0
      • [email protected] says:

        awekmas….
        huhuhu…
        ari ni gak terbang ker

        0
        0
      • hantupensil says:

        wangi x?
        hahahha

        0
        0
        • [email protected] says:

          antu sengal

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          tula..
          bau dia leh mebunuh sekawan gajahh…

          0
          0
        • [email protected] says:

          poco jer yang x mati bau antu ni…. sebab poco spesis gan dia POCONG

          0
          0
        • aries_april says:

          wangi la korang…
          ko rang x bau ker?
          smpai png angin tu dtg…

          0
          0
        • awekmas says:

          ceh! no manners ar..hihihi.anne aritu time flg x fix..sat2 berubah..tension tul..dahlah off x dapat.hai darling pet..hihihi…arini off la..

          0
          0
        • [email protected] says:

          jatuh kelantai ati aku AWEKMAS panggil aku DARLING… wah3….

          nak nyanyi lagu mas idayu ler

          0
          0
  29. aries_april says:

    x abs g ker main taka2x air ni?

    0
    0
    • [email protected] says:

      ko dah masuk cepat p cuci tandas antu… dia cirik….bau xtahan

      0
      0
      • aries_april says:

        dh…dh beres pn…
        hihihihihihih

        0
        0
      • awekmas says:

        sian aries ..apalah pet ni..p la tolong dia pet

        0
        0
        • [email protected] says:

          xtahan bau antu gak mau tolong… aries rajin no hal le setakat bau antu…..

          artis malaysia perai lagi busuk dari CIRIK antu AREIS leh tahan jer

          0
          0
        • aries_april says:

          aries ok ja…
          mmg keja aries…

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          mang cirit smpai 5 kilo kuar..
          dh kurus pun…

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          awek mas FA utk airlines ape??

          0
          0
        • awekmas says:

          wakaka…makan julab ka semalam antu

          0
          0
        • [email protected] says:

          siap anne p timbang 2

          0
          0
        • aries_april says:

          mas la anne….

          0
          0
        • ariff says:

          hai knal awk

          0
          0
        • aries_april says:

          pet dia tlong awek2x lwa ja…
          cam aries ni lobang idung bsar duit syiling 50 sen dia x tlong…

          0
          0
        • [email protected] says:

          duit 50sen DALAM BAHASA KELANTAN SAMAH…
          kalo RM1.50 kita orang panggil TIGA AMAH…. nant korang guna basaha ni tau

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          oo MAS kew…
          bgus2..
          anne ni berat terlebih tak leh jadi FA…heheheh

          anne tak timbang tp dia yg bgtau/..

          0
          0
        • aries_april says:

          mau bljar longhat klntn ni pet…
          next month nk p dh klntn…

          0
          0
  30. [email protected] says:

    ader lagi ler orang cakap aku mcm ni……….

    ###
    hansome le ko ni nic….ko krja ape
    ada orng post ni kat citer ako…

    *aku kopi ayat mira kat YM

    0
    0
    • aries_april says:

      kat page ako tu pet…

      0
      0
      • [email protected] says:

        aku dah p komen pun.. hehehe/// siap aku p promok no tel aku lagi kat orang 2

        0
        0
      • AnneDeSilva says:

        dorg tgok ko mang hensem pet..
        tp dorg tak tau bila ko baling bola bowling masuk longkang pastu ko lari terketek2..
        hilang hensem..hahahahha
        dorg tak tau tp anne taw…hahahha
        tol x kawan2?

        0
        0
        • aries_april says:

          aries pn tau…

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu,,,, spa buat gosip liar ni

          0
          0
    • awekmas says:

      hihihi aries cun apa..sapa habaq dia 50sen? hihihi..sepak ja ..anne ..i attach dgn mas airlines…nama pon dah mas..ingat nk tukaq kuwait airlines

      0
      0
  31. Rifa'i says:

    macam gampang

    0
    0
    • [email protected] says:

      sokong

      0
      0
  32. hasitomo says:

    tulah kalau menuntut Ilmu separoh jalan……tak tahan ujian.

    0
    0
  33. AnneDeSilva says:

    AMAH??
    mcm nama aci kat tempat keje aku jek..
    tp ada DUA AMAH jek kat sni..
    tea lady…hehhehehehe

    0
    0
  34. BlackBerry00 says:

    p umah sebelah

    tp nak habaq kat korg…
    ade lagi org sakit jiwa kutuk GBN
    siap kate kt ni alim ulama…
    ape nihhhhh..???????!!!!!
    wat a SHIT!!!!

    0
    0
  35. [email protected] says:

    tu kn air……
    air tongkat ali O tawar…

    klu dah latar blkg pun cam pub (mmg pub pun…)
    dah tentu nyer air yg lg haram..lg najisss… (sbb air kencing setan..)
    suh antu scan.. nampak tak syaitan bertenggek kat atas gelas tuh!!…

    ape da… dulu cam dah insaf.. pastu cam gini lagik…

    0
    0
  36. a says:

    blasah la lagi man bai..
    kat belakang tu byk lagi air ‘sunquick’..

    0
    0
  37. chumil says:

    muke kecik lengan besau

    0
    0
  38. intanpayung says:

    teringat ngan lagu semasa bulan Ramadhan, man bai berduet ngan kumpulan Raihan…

    …ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat kulalui dengan sempurna…

    eheemmm…renung2kanlah…x sesempurna perangai reruper nyer…!!!!!!!!!
    WALLAHUALAM…

    0
    0
  39. Kakitido says:

    “Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna..agar dapat ku lalui, dgn sempurna…” – lagu yg Manbai nyanyi ngan Raihan dulu. So mungkin gambar2 di atas adalah gambar pd bulan2 selain bulan posa sebab bila bulan posa, Manbai memang ke surau / masjid je.

    0
    0
  40. kiki says:

    ais lemn tee la..la..la

    0
    0
  41. pinkypanthers says:

    ha ha ha ….
    air kencing setan la….

    0
    0
  42. double b says:

    hei…diam-diam mamat ni ada juga kontroversinya..ngat kan mamat ni clear je coz muka dia nampak innocent sangat..

    0
    0
  43. bol rada bol says:

    bai….lu pahal bai….tua dah…bawak le bertobat… anak berderet kt umah tu mesti malu tgk hang lagu ni.. insap le bai….

    0
    0
  44. otakatak says:

    hmm,
    air kencing cap babi kott coz cap ayam murah sgt..
    kann?

    0
    0
  45. pinkapplejuice says:

    korang rasa dia minum ke air 2? knapa xde gmbr masa dia meminum air 2. baru boleh percaya….

    0
    0
    • lanToK LeW says:

      tu air kopi 0 + air ribena + air sarsi + air nescafe pekat + air jus anggur….ekekeke….bersangka baik jela….huhuhu

      0
      0
  46. Air coke kot..Tak confirm tak baik tuduh hehe

    0
    0
  47. pikah says:

    bukan susu ker??hahaha

    0
    0
  48. pinkapplejuice says:

    man bai ni saja je nk wat kontroversi hngt. kan skng ni die suam2 kuku.

    0
    0
  49. More Man Bai pict at club

    0
    0
  50. blackberries214 says:

    sya x berapa suka kt man bai ni, dulu dia pernah meluahkan rasa tidak puasan hatinya terhadap kemunculan ramai artis2 realiti tv ni membuatkan dia susah nk cari mkn dlm industri seni. sedarlah ckit bahawa zaman kegemilangan awk ngan kmp. gersang dh lama berlalu. berilah peluang pada muka2 baru. kami nkkan sesuatu hiburan yg baru.

    0
    0
  51. nana says:

    gambo tu macam tak ori je………..tak baik tau..

    0
    0
  52. sewangi kasturi says:

    salam…..ktemu lgi….
    ntah pa pe ntah…..

    0
    0
  53. pening says:

    Ala Man Bai ni, x abis2 lg dgn gersang kau..zaman kegersangan kau da berlalu da, bawa2lah bertaubat..ish3…

    0
    0
  54. ,j says:

    bodoh tul la ko ni…

    0
    0
  55. Syazni says:

    Tringat lagu dia yang “Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna..”

    aih~

    0
    0
  56. laracroft says:

    Taknak menuduh apa2 pasal air tu.. cuma utk renungan… air soft drinks biasanya takkan diserve dlm gelas kecik cam gitu.. (rasanya la kan).. but.. who knows.. lara tak pernah ke tmpt cam gitu.. Anyways.. bukan man bai ni dulu mcm ahli tabligh or sothg like that?

    0
    0
  57. eton (bkn name sbnr) says:

    air kelape lah!hahahaha

    0
    0
  58. safz says:

    air cincau…..kt pub mne ade cincau..tu die bwa dr rmh tu…
    sangap nk mnum cincau

    0
    0
  59. pening says:

    Ala..artis2 ni biasela…x abis2 dgn kehidupan so~sial~nya tu….mmg sedih tgkkan dorang ni..
    huhu

    0
    0
  60. sazaima says:

    air anggur 2…air kencin setan wrna kunin

    0
    0
  61. alpha says:

    apa hadiah kalau teka betul?

    0
    0
  62. meneka says:

    kubur kata mari bai….rumah kata pegi ba bai….

    0
    0
  63. DUCK says:

    air cendol agaknye

    0
    0
  64. taiko says:

    Dia tak minum tu.. kawan dia bagi pinjam.. :)

    0
    0
  65. peah propa says:

    tidak!!!!!!!!!!!! dulu minat sangat manbai .. ingat die ok..sekali minum jin bin setan… aduii terbayang gak semasa lagu harapan ramadhan

    0
    0
  66. matt says:

    ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna… ngaaaa…

    0
    0