Written by AbangNara | September 9th, 2011

Cantik sungguh Faezah Elai di malam berinainya. Beruntung sungguh Heykal Hanafiah mendapat isteri yang cantik mulus. Mesti ramai yang jeles dengan untung badan Heykal Hanafiah. Betullah kata orang, jodoh itu di tangan Tuhan. Tak gitu? Terima kasih tidak terhingga kepada Mummyirfan daripada Forum Cari yang bersusah payah menangkap gambar ini untuk tatapan peminat Faezah Elai.

gambar perkahwinan faezah elai

Faezah Elai dan Heykal Hanafiah akan dinikahkan esok di Pulau Pinang selepas solat Jumaat. Marilah kita sama-sama doakan agar majlis mereka berdua berjalan dengan lancar. Lagi beberapa keping gambar malam berinai Faezah Elai dan pelamin pernikahan mereka dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

gambar perkahwinan faezah elai

76 responses to (GAMBAR)Malam Berinai Faezah Elai, Cantik Berseri Sungguh Bakal Pengantin Ini

  1. aku la says:

    Moga bahagia ke akhir hayat

    0

    0
  2. Neslo says:

    Lip lap..Lip Lap… Anok Mamee…huhu..

    0

    0
  3. kenshin says:

    owhhhhhhhhhhhh dh nk hwn rupanya hahaha

    0

    0
  4. cantik nya dia says:

    wahhhhh macam hindustan gitu. molek sungguh

    0

    0
  5. Anti-Perampas says:

    dh nk kawen si faezak nih.. berbahagia la dgn laki yg dirampas oleh lu ekk.. semoga berbahagia hingga???
    pundek keling….

    0

    0
    • Jealous comment hv been detected. Ucap je la tahniah. Nanti awak kawen, orang kutuk dan doa yang buruk2, macam mane?

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      biar kn je lah dia rampas laki orang !!!! lagi pn bukan nye hensem !!!! gendut gemok perot pulak bncet ! eeeeeeee boleh lemas lah !!!!!

      0

      0
  6. gegeh says:

    dia nih keturunan benggali..hehe..elokla kawen dgn mamak….dok Taman Tun Sardon, Penang.. rumah flat je.. 2 bilik.. tpi jodoh depa.. sorg plakon sorang pengarah..sesuwai wat

    0

    0
    • huh says:

      perlu ke ko ckp pasal rumah flat dia tu ????

      0

      0
      • pokok says:

        btol tu…bia la kalo dorg umh flat pun?nape ko nk sponsor dorg buglow ke?? haish….manusia2…xbole org kurg sikit…n x bole org lebih sikit…sume serbe x kne…

        0

        0
        • jane says:

          hina sangat ke org yg dok flat 2 bilek….. sampai macam tu skali hati ko ye gegeh…jgn le sampai hina kemampuan org yg tinggal kat rumah flat….

          0

          0
        • wangi says:

          saye tinggal umah flat juga..2 bilik je…yang penting im happy buwerk ;D

          0

          0
  7. Cekodok says:

    Kalau pasal kes bercerai ke,perampas semua selalu salah perempuan. Kesian

    0

    0
    • Rai says:

      mmg cmtu pon. anak tak kena. salah mak. laki kawin lain. kate tak pndai jaga laki. mcm laki tu baby..pape mesti nk salahkan pompuan dulu…bg aku. klo tak yg laki tu pun gatai. takde nk jadi gak.. so blame la dua2… tak gitu…

      0

      0
      • Cekodok says:

        Ya blame dua2 sbb kita tak tau hal sebenr pun. Yg lebih di kutuknya perempuan je la. Kesian tgk nasib seorg perempuan. Kalau laki tu x gatal sama x jadi kan.

        0

        0
  8. iqbalhakimi says:

    wah..meriah majlis nikah anak mami ni..comel betol faezah elai ni..

    0

    0
  9. akulafirstlady says:

    gigi besaq…

    0

    0
  10. miss wawa says:

    si faezah ni ada peminat ke?bkn nye jambu sangat pun!

    0

    0
    • Ellyse Anzalna says:

      Aku minat dia apa…

      0

      0
      • yana says:

        aku pun minat dia tapi dulu la.ingat masa kes dia gaduh ngan pelakon lelaki tu saper namer tah.pakwe si eira syazira tue…aku dengan yakinnya percaya FE ni dia tak mrampas laki org….tuo…tup akhirnya…terus aku tak minat dia…even lakonan dia best tapi attitude tak bape nak best…so skang aku dah tak minat dia…tapi aku harap perkahwinan dia boleh la kekal bahgia………….

        0

        0
  11. da princess says:

    tu dier majlis berinainyer…igt dah majlis persandingan ja..

    0

    0
    • katak puru says:

      bkn akad nikah dulu bru masjlis brinai.. adeh..

      0

      0
      • bakal isteri org penang says:

        stail penang die berinai dlu baru nikah,mcm bkal kak ipaq cek depa berinai dulu bru nikah tp penggantin lelaki xdak la masa malm berinai tu..

        0

        0
  12. Piston Pecah says:

    lelaki dalam gambar last tu ke bakal laki dia?

    0

    0
  13. mya says:

    tahniah to faezah elai…..pd ampa2 yg dok bg komen negatif ni…sedaq2la…jgn dok cari slh org ja…ampa ni semua tak kena…dh jodoh die kan…ingt wei…dunia ni berputaq…jgn dok kata kat org sgt…stg kena kat ampa bawu tau…doa je dpa bhgia…ingt nobodys perfect k…kita takde hak nk menilai or menghukum org….

    0

    0
  14. azri says:

    cantik ke si faezah ni. cuba kalo tak mekap, buruk sesangat.. lagi cun bekas bini heykal. tak make up pun muka tetap cun.. apapun tahniahlah. lepas ko rampas laki orang.. tak ngaku.. last last kahwin gak . jangan lepas ni bercerai udah..

    0

    0
  15. anak abah says:

    DEPA NIE ORANG ISLAM KE ORANG HINDU.BAGUS LAH NARA MENDOAKAN ORANG YANG BERBUAT DOSA.NIE LA DUNIA AKHIR ZAMAN! SHARE SKALI DOSA TUE

    “SESUNGGUHNYA JIKA KAMU MRNIRU SESUATU KAUM MAKA KAMU TERMASUK DALAM GOLONGAN KAUM ITU.”

    WALLAHUALLAM

    0

    0
    • nana rina says:

      apa maksud you yg dia nie hindu or islam?baju yang dia pakai ker?dulu pernah keluar isu nie kat paper ada ustaz nie ckap..klo islam kalau ikot cara pemakaian dia tak salah..mcm nak pakai baju chong sam ker sari ker..tak salah cz benda tu mcm budaya jek..bukan yer faezah elai nie pusing2 kat kat bara api mcm upacara perkahwinan india tu..klo sbb inai yg faezah elai pakai..tak ptot la jadi isu..bkn dia sorang jek yg pakai inai time nak nikah..salah ker klo kita mendoakan sesama islam yg terbaik?walaupun kita tau kehidupan dia tak berapa nak baik..kita nie bukan la sempurna and baik sangat..tp sesama islam doakan lah yg terbaik..tak salah dan tak rugi pun

      0

      0
    • alisha says:

      nie cara org indian muslim d penang n xkira mana2 pun.. so hormat je lah abis 2 y setegh wedding pakai bju sekerat2 ikut mat salleh 2 hangpa xkata ape pun.. ok pe xseksi pun pakai bju nie dr dok ikot omputih y melayu dok ikut sgt 2 pakai sekerat2 sampai nk nmpk T@#$k
      G SATU HANGPA DOK KATA SEDAP JE NK TNYA ABIS Y MELAYU DOK WAT SANDING ATAS PELAMIN 2 BKN IKUT CARA HINDU.. len kali nk ckap tgk diri sendiri lu think 1st

      0

      0
      • anak abah says:

        berkatalah benar walaupun ianya menyakitkan. pelik aku zaman skrg nie kalau ade yang menegur sesuatu kesalahan y seseorang buat, mst ade je yang nk backup si pelaku kesalahan tue.mmg sume salah.bersanding salah.pakai inai yang lukis2 kat tangan pun salah.berinai lagik lah salah.korang nie xpegi kursus kahwin ker?kan ustaz dah ckp.meniru kaum lain means adat berinai tue.mmg dah sebati dengan melayu kt.tp sebenarnye semua amalan n adat tue sangat bertentangan dengan HUKUM ALLAH.ingat skit, ALLAH AKAN AMPUNKAN WLU SETINGGI GUNUNG PUN DOSA MANUSIA TUE ASAL BUKAN DOSA MENYEKUTUKANNYA. dan kalau kt ikot adat HINDU, HINDU TUE BUKAN KE AGAMA YANG TERANG2 SEMBAH API. So msh nak ikot knp? nie lah klu mementingkan dunia daripada TAKUT KEPADA ALLAH.

        0

        0
    • aku female says:

      nie cara org indian muslim d penang n xkira mana2 pun.. so hormat je lah abis 2 y setegh wedding pakai bju sekerat2 ikut mat salleh 2 hangpa xkata ape pun.. ok pe xseksi pun pakai bju nie dr dok ikot omputih y melayu dok ikut sgt 2 pakai sekerat2 sampai nk nmpk T@#$k..
      G SATU.. NK TANYA ORAG MELAYU Y DOK SANDING ATAS PELAMIN N DOK RENJIS2 2 BKN IKUT CARA HINDU KA? LEN KALI CAKP TGK LU

      0

      0
      • Bakal isteri org penang says:

        betoi cek rasa xslh kot depa nk pkai baju lagu 2 asal xdedah cam sesetgh artis 2 y dok pakai tang kain xckup ja kn,pa pn kita doa kn y terbaik tok FE,depa indian muslim penang ank mami mst la depa buat ala2 bolywod bkal kak ipaq cek dok buat lagu 2 ok ja cek tgk asal baju xdedah sana sini ok la 2…

        0

        0
    • mulut bangkai says:

      adat melayu pon same je cam hindu la sbb tok nenek moyang kite dulu ikut adat dan budaya hindu….berinai…bersanding tu smua….ape masalahnye ko ni…research dulu la…

      0

      0
      • nana rina says:

        to anak abah: I rasa you nie confius antara agama dan budaya.menyekutukan ALLAH?I tk nmpak apa pon yg faezah elai nie menyekutukan ALLAH dia cma mengikut budaya dengan memakai lengga…kalau btol la si faezah elai nie salah memakai lengga dekat india tu ramai jek yg muslim pakai sari, pakai lengga, pakai baju punjab, adakah dia menyekutukan ALLAH?memakai inai mmg salah, pernah dgr ustazah I cakap..kita mmg tak boleh memakai inai..sbb kecantikan kita hanya pada suami melainkan suami izinkan..tak tau la plk kalau si faezah elai nie mintak izin ker tak dr parents dia @ bakal suami dia(sblm nikah)..tp menyekutukan ALLAH dgn memakai inai..mmg sah2 tidak sama sekali..kalau tak kenapa ada org inaikan rambut mengunakan inai waktu rambut diorg beruban..adakah dia menyukutukan ALLAH?inai tu pon hasil dr ciptaan ALLAH..bkn manusia yg buat..ALLAH cipta pokok inai tu mesti bersebab..dr u ckap psal kenapa dia mengikut budaya hindu..better u tekankan kenapa msa berinai @ nikah dia tak bertudung?

        0

        0
  16. anak abah says:

    Depa nie orang ISLAM ke ORANG HINDU!!!! bodoh la korang2 nie yang mendoakan dia. asalkan orangnye cantik sume korang nk puji.xkire salah atau betul kelakuannya. kembalilah ke pangkal jalan weh..jangan dok agungkan sangat artis2 nie. allah bg kt nikmat mata dan akal bukan utk tujuan nie.

    0

    0
    • HoNey bEe says:

      x salah kita mdoakan kebahagiaan orglain…

      tp, saya setuju jgk dgn pandangan anak abah, cara berinai ni betul2 ikut adat org hindu…

      bersandingpun ikut adat org hindu…dlm islam, yg penting akad nikah, wali dan saksi…maskawen…

      aduhaiiii…

      0

      0
      • mangkok says:

        pegi sekolah tak?

        kaum – melayu, cina, india, etc
        agama – islam, buddist, hindu, kristian…

        so kalau tak sure jangan la pandai2 n komen.. kalau kata ikut adat kaum betui la.. dia kan mamak (melayu+india).. isk isk…

        0

        0
    • fikir says:

      dalam Islam, kita digalakkan untuk mendoakan seseorang itu dgn doa yang baik2. bukan mendoakan yang buruk. kalo dia berbuat salah di masa lampau, kita doakan je la agar dia berubah.. dan kita xde hak utk mengungkit keburukan dia yg dulu. apa yg buruk tu jadikan la sempadan. kalo kita dok doakan yg buruk, apa beza kita ngn org tu? soal cantik ke tidak xde kaitan kt cni.. suma ada mata, suma bleh menilai.. kalo memanjang kita nk doakan yg buruk je.. silap2 hidup kita pun x berkat. ye la.. asik mendoakan keburukan org je. dosa pun x pasal2 dapat skali. ko pun sama2 la muhasabah diri tu. manjang nk membodohkan org je.. nk nasihat tu biar la ikut cara yg btul. pnah dgr bcakap secara sinis x?

      0

      0
    • yup says:

      ko la yg bodoh. suka2 je nk kata org lain bodoh.
      nape xleh mendoakan dia lak? org doakan dia atas perkahwinan dia. xsemestinya doakan seseorgkan tu sbb kite agungkan artis. ape ar…..puii

      0

      0
  17. Tahniah buat faezah. Tapi dulu beriya mengaku kat melodi xde hubungan dgn heykal. Gosip selalu betul yek. Apepun semoga bahagia
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  18. cas3316 says:

    x knal sgt si faezah nie,tp suke tgk drama ASMARA n suke pantun yg johan bt dlm EDISI KHAS…heheh…

    IKAN KEKEK MAK ILOI-ILOI,
    IKAN GELAMA MAK ILAI-ILAI,
    DAPAT MC MENGENYAM AMBOI,
    RUPENYE DATING DGN FAEZAH ILAI…

    0

    0
    • zaia says:

      hahaha..lawakkn.slalu gak trlepas tngok edisi khas tp episod yg tu ade tngok gak,time tu mmg trgelak gile nengok johan berserta pantun2nyer~haha..

      0

      0
  19. chaw says:

    mana ghopa laki dia nih .. segak bebeno kew .!!

    0

    0
  20. katak puru says:

    perghhh.. ingt da akad nikah.. slalu bkn org akad nikah dulu bru mlm brinai.. adeh.. mcm2..

    0

    0
    • org penang jugak says:

      kat penang malam berinai dulu pastu baru akad nikah la..dh nikah nk buat malam berinai apa lagi dh..bsuh periuk kenduri je la..ni stail penang lor..

      0

      0
  21. Ms Jay says:

    Perosak rumah tangga orang…

    0

    0
  22. nia says:

    kenape pakai sari?dah x de baju yang menunjukkan kita ni ISLAM ke?

    0

    0
    • HoNey bEe says:

      hurmmm…sebijik cam adat hindu…

      pakaian pun ala-ala hindu…

      papon tahniah jelar…aduhaiii…

      0

      0
      • fikir says:

        aku tgk ada je pakaian org india yg sopan cm punjab tu.. malah lagi sopan dari kebaya yg orang melayu slalu pakai tu.. org kita pun kalo amik pakej kawen yg siap ada baju2 tu ada je amik bju cm india pakai tu. teringin gak dorg nk merasa pakai.. hai lah…

        0

        0
    • apa kau kisah? says:

      tu bukan sari la, tp lengga. Xsalah kan pakai baju tradisional bangsa lain. Kan satu malaysia!
      lagipun dh orgnya pun dr penang.. org penang byk anak campuran..

      0

      0
      • g says:

        baju pon nak jadi hal ke? dah nama pon dari penang. makcik2 penang yg berketurunan mamak mmg selalu je pakai sari tiap2 hari.

        habis kalo org islam yg kat negara india tu mmg tak buleh pakai sari la? duhh.
        tu yg kalo kawen pakai persalinan 8,9 jenis tu takpe pulak ye?

        0

        0
    • alisha says:

      nie cara org indian muslim d penang n xkira mana2 pun.. so hormat je lah abis 2 y setegh wedding pakai bju sekerat2 ikut mat salleh 2 hangpa xkata ape pun.. ok pe xseksi pun pakai bju nie dr dok ikot omputih y melayu dok ikut sgt 2 pakai sekerat2 sampai nk nmpk T@#$k

      0

      0
    • alisha says:

      nie cara org indian muslim d penang n xkira mana2 pun.. so hormat je lah abis 2 y setegh wedding pakai bju sekerat2 ikut mat salleh 2 hangpa xkata ape pun.. ok pe xseksi pun pakai bju nie dr dok ikot omputih y melayu dok ikut sgt 2 pakai sekerat2 sampai nk nmpk T@#$k..
      g satu y org melayu dok wat sanding atas pelaminn 2 bkn ikut cara hindu.. ish2 PKIR LU B4 NK KATA

      0

      0
    • Jane says:

      Sempit sungguh pemikiran anda..! Buang masa melayan org mcm ni….

      0

      0
  23. daniah_mohammad@yahoo.com says:

    tahniah…ape?!! itu ke pngantin llaki?…

    0

    0
    • HoNey bEe says:

      yg pakai bju putih tu ler pengantin lelaki… pic yg last skali…

      aduhaiii…

      0

      0
      • HoNeY MaDu says:

        ehh itu ke si heikal hana?? tu keling pulak aku nmpk …
        tp aku nmpk si faiza mcm bulat jek.. melatah byk time raya ke..

        0

        0
  24. mamamumu says:

    tahniah. tp apsal aku tgok badan faezah komain bulat lg..ke pasal baju atau mata aku silap?

    0

    0
  25. ermmm says:

    awat inai dia color nak hitam?

    0

    0
  26. zaia says:

    berseri2 mukanye

    0

    0
  27. far says:

    mcm hindu ker, cina ker, melayu ker semua sama saja. kenapa nk menghina tradisi agama lain? asal pemikiran korang semua sgt kolot? kalau nk di ikutkan kan fakta, org melayu lagi banyak yg rosak berbanding yg lain… sudah2 laa.. org tu nk kahwin, doakan kebahagiaan dia sudah

    0

    0
  28. hehehehe says:

    tahniah diucapkan…tp memang pelik muka dia dlm tv ada iklan pasal cite baru pun nampak gemuk semacam jer…nampak mcm org mengandung…(serkap jarang jer)…tp btl lar adat nie mcm2…kalo kat n9 lg la pening…muka nampak meak up tebal…walau ape pun tahniah n selamat pengantin baru…

    0

    0
    • zaza says:

      asal muke bulat sikit,bdn naik sikit dh mule la ckp org tu prgnant..ape daaa…bia la dia sng hti,ckp tu jga2 la skit,dh blh jtuh dlm fitnah klo ckp org cmtu

      0

      0
  29. dolly says:

    apa rasanya membina kebahagiaan atas kehancuran hidup orang lain..fikirkan perasaan anak2 lelaki tu tengok korang bersanding..esok2 bila dah tua, dah tak larat ..anak2 pun tak ngaku bapak barulah kata anak derhaka tapi sebenarnya bapak dah derhaka dulu pada anak2..ingat2 lah ye..skrg mmg seronok..doa anak2 jugak nanti yang kita perlu dalam kubur sok..

    0

    0
  30. kekwa says:

    mgkn dia perampas(mcm yg korg kte la kan)…tp pe la slh nye doakan yg terbaik utk dorg,xdosa pn..dpt pahala g de…doakan xde cerai2 g dh pas ni…doakan dpt ank2 yg soleh…

    0

    0