Written by AbangNara | March 30th, 2010

gambar resepsi umie aida
Buat anda yang tak tahu, hari Ahad yang lepas telah berlangsunglah majlis resepsi Umie Aida dan Datuk Khairuddin di One World Hotel. Dengar ceritanya meriah tak hengat.

Paling best sudah tentu bila Tun Mahathir pun datang sekali. Siap tepung tawar lagi pengantin baru nie. Confirm Umie Aida dan suami syok gila bila bekas PM datang ke majlis resepsi dia. Bangga beb.

Umie Aida nampak cun gila dalam baju pengantin dia. Tapi baju pengantin yang putih tue agak seksilah jugak. Kitoarang ada terbaca beberapa komen di dalam forum yang cakap masa nikah kat Mekah habis tutup semua, tapi time resepsi habis terkeluar semua. Hmmm.. Fikir-fikirkanlah.

Apa-apa pun korang layan lagi gambar majlis resepsi Umie Aida dan Datuk Paduka Khairuddin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

gambar resepsi umie aida

225 responses to (GAMBAR)Majlis Resepsi Datin Paduka Umie Aida dan Datuk Paduka Khairudin

  1. natts says:

    cantik!..Kat Mekah mana leh bukak2 HARAM..so,balik sini amik kesempatan nak pakai apa yg di ingini..hemmm,..renung2kan dan selamat beramal.

    0
    0
  2. adeq says:

    rasa tak lengkap masa bersanding tu tak pakai tanjak…dahla fesyen rmbt suami umi mcm tu…..tak sesuaaiiii la!!! nampak kelakar……hehehe

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      CAM DKTR ROZMI JA..HIHIHIH

      0
      0
      • nani says:

        blahh arr umi aidaa..nyampah ai..huh!!!kat mekah beriye je tutup..balik sini cam hampeh !!!!nek pakai tudung konon!!!!hipokrit!!!!

        0
        0
        • Bonda says:

          jeles tengoh org lain bahagia ke?????
          OK pe…tak de manusia di bumi Allah yg sempurna. Cermin diri sendiri…..kalau awak sempurna tak lah sampai mengata org !!!

          0
          0
    • Aidah says:

      betui…betui.. macam something is missing.. sokong 100%

      0
      0
  3. stann says:

    hensem rupanya dato k nih…mcm mat saleh…patutla umi tgoda…phewwitt!!

    0
    0
  4. Y says:

    aku,xla minat dia nie,tp nmpak cantik pulak dia mse nie…baju warna putih tue pun cantik,sapela designer nye ek…huhu..

    0
    0
  5. fruitted says:

    chanteque la mekap umie.. i loike!

    0
    0
  6. lolaniefff says:

    comeynye umie

    0
    0
  7. bernama says:

    nmpk muda plk datuk paduka K ni..heheh seri pengantin..semoga pasangan pengantin ini berbahagia hingga akhir hayat….amin..

    0
    0
  8. IngatMati... says:

    dunia akhir zaman…ada golongan yang beriman di pagi hari kemudian kafir di petang hari…beriman di malam hari kemudian kafir di pagi hari….

    0
    0
  9. nia says:

    pelik gle la..
    asal nikah kat mekah klau nk pkai bju cm 2..
    xssuai la.

    cntik mmg la cntik..
    tp………..
    tah la kak umie…
    “lu pk la sndri”

    0
    0
  10. dila says:

    siap spiky lg rmbut datuk k 2..haha

    0
    0
  11. princessbutterfly says:

    cantik mmglah cantik… tapi mane tanjaknya…
    dah nikah kat mekah tmpat yg suci…
    sepatutnya pakaian tu biar r sopan… ni tidak masih lagi seksi…. hmm.

    0
    0
  12. emma says:

    alah.. sekali seumur hidup.. bile lagi nak melarammm…

    0
    0
  13. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    SEXY..UHHUHUHUHU

    0
    0
  14. Ryta says:

    Selamat Pengantin Baru….
    Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.
    Agaknya Umie Aida pakai seksi masa majlis resepsi dia ni sbb lepas ni dia nak mula pakai tudung dah…..kang tak pakai seksi2 kempunan lak!

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tul tu..pas ni x leh pkai dh..
      nk ksi orng tngk puas2x…

      0
      0
      • rina says:

        pandangan yg silap.hati2 kalau berbicara..

        0
        0
        • barrack obama says:

          ni lagi 1..bebalisme tol….

          0
          0
        • access denied says:

          bukan bebal….dah mmg kenyataan dunia…
          slagi tak sakit, tak miskin, x merasa diri tua utk beribadat, x igt la kehidupan dunia lain….
          masa ni la deme nk tayang, nk propa…
          ade aku kesah?

          0
          0
  15. arieiza says:

    adoila…
    artis malaysia mmg mcm nie..
    bkn nk kutuk tp hakikatnya..?

    0
    0
  16. fifie says:

    euwww xsesuaila kot rmbut laki die tu mcm tu…adessss

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      cam dktr rozmey ja mira tngk pp

      0
      0
      • mizzNina says:

        nape aries april a.k.a amira (AAA) asik nak kaitkan ngan Dr Rozmey jer, dia dari muda lagik memang stail rambut cenggitu lah, bukan dibuat buat, dari zaman belasan tahun sampai dah tua gitu !

        0
        0
  17. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    skli tngk cam kairil kamis pn ada..
    yg kwn baik salwa tu..hihihiih
    :-)

    0
    0
  18. damia zahra says:

    asal ar rambut datuk mcm tu?..mcm bukn nak poie bersanding jer..huhuhu!~
    anyway..congratulations to both of them..:)

    0
    0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      HUHUUHUH..
      damia..sma la apa yg kta rs…

      lma x msuk sni..ank cam na?
      sht?

      0
      0
      • damia zahra says:

        hi aries..yer la..masuk pun sebab ko post kat fb..hikhik..
        baby akak ok..da start jln da..hikhik..

        0
        0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          tahniah…
          :-)

          aries mmg ari2x msuk sni..then post kat FB…stngh orng x msuk BN ..tu yg bt cam tu…

          0
          0
  19. hamba allah says:

    mmg la sekali seumur idup.pastu yg tdedah semua kene jirus dgn api nerake sampai bile2.

    0
    0
  20. liyana says:

    emmm tak da lg ke gmbar kawin dia org??tak puas la…bg la versi 1,2,3 lak…pleaseeeeeeeeeee

    0
    0
  21. fikir says:

    adoi.. mmg la lawa tp bila tpk kn yg dia tu menikah kt mekah, aku rs lain plak. seolah2nye, dia nk mcatat rekod peribadi bahawasanya dia artis ptama yg menikah kt mekah.. hmmm..
    igt suma org yg pegi mekah tu blik trus dpt hidayah ke? kalo x btul, silap2 suma amalan kita kat sana zero jek.. bersihkan hati dlu.. mekah tu kn tanah haram… ish2..

    0
    0
    • kikilala says:

      aah kan?nak mencipta rekod gamaknye.walhal..adoo je..mcm2 la artis ni kan?

      0
      0
    • standard la anon.. says:

      beb, kalau nak persoalkan org buat benda tak berapa elok, biasa lah.. tapi seboleh-bolehnya, amalan yg baik tak payah la nak diperdebatkan.. biar tu antara dia ngn tuhan…
      By the way, Datuk K tu excited sgt, sebab tu rambut dia ternaik, haha

      0
      0
      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        hahaahah..
        anom msuk dh…
        tu la anom…
        rmbt tu yg tk thn mira tngk..hhihihi

        0
        0
  22. [email protected]&pet says:

    RAMAI LAK YANG KOMEN PASAL DATIN UMI NI,,,,,
    BAJU XHENGAT

    0
    0
  23. [email protected]&pet says:

    RAMBUT DATO ALA2 ORANG MUDA NI, NAK JADI BUNG JUGAK LE NI

    0
    0
    • dila says:

      Yeler kawin ngan org mude,kenela nmpak mude
      ( mude k???)

      0
      0
      • [email protected]&pet says:

        HUHUHU… mude le… misai pun dah kurang TEBAL dah….. Jambu lak nampak DATO ni

        0
        0
      • dila says:

        Tgk dr tepi mncung gak idung dato k ni..
        tgk dari dpan,emm okla..hehe
        aku ni dok kutuk org plak..isk2

        0
        0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          :-)

          tp tul gak apa yg ko ckp tu dila…

          0
          0
        • dila says:

          tol ekk..ok high 5 ckit aries hihi

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          takmo kutuk lebih2..
          nanti langau masukk..hehehe

          0
          0
        • dila says:

          Oopssss…..

          0
          0
        • [email protected]&pet says:

          AKU XKUTUK PUN…. CUME BAGI PERBEZAAN DULU DAN SEKARANG

          0
          0
        • AnneDeSilva says:

          samo la gak tu..

          0
          0
        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          lbh krng ja pet..tul x anne…

          0
          0
  24. suke says:

    tapi aku suke…..comeyyyyyyyy

    0
    0
  25. AnneDeSilva says:

    adoii aii..
    apo nk jadik nie???
    seksi laa…

    0
    0
  26. dila says:

    Muke umi yg kat pic second 2 masam beno…cam marah je…mentang2la pkai baju caler merah huhuhu

    0
    0
  27. LadyBlack00 says:

    nape aq takleh bkk any pics kat BN nih..???
    dari tadi dah..
    mule2 citer psl sari yanti, then badrul muhayat..
    ni plak psl umie aida
    huhuhu…
    bnara..help me plizzzzzz….!!!
    somthing wrong somewhere ke..???

    0
    0
  28. awek cun says:

    alar datin paduka umie aida ni..ingt majlis kt malaysia pakai tutup litup sikt pun jd lah..sb dh nikah kt mekah kan..kalau blh ambik lah keberkatan perkahwinan kat mekah tu..ialah tempat sucikan..takkan tk dapat hidayah lagi kot..tk cantik lah terbuka sana sini..cantik masa kt mekah hari tu..sori

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      tula betol..
      kalau betol nikah kat mekah balik amekla keberkatan sket buat baju litop sket..
      CT pon kawin pakai baju litup cantik jek..
      tak payah dedah sana sni..
      apola ko ni datin..

      0
      0
    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      x smua orng leh dpt hdyh klau p sna..orng yg trplih ja…

      0
      0
      • nak comment jgak says:

        betul gak
        tp hidayah perlu dicari..
        sebab kte kena usaha n tawakal
        bkn jz nk tggu je hidayah tu datang
        kena usaha
        kalo hidayah tu xsampai hingga kemati xkan nk mati dlm keadaan mcm tu?

        0
        0
      • manis says:

        aku da agak da….. dia ni mmg saje jer nk menunjuk2… ni bukan soal hidayah atau x …. Allah bagi cukup sempurna ada akal & otak tapi law x reti nk pk gak….. mmg bangang punye manusia la tu….

        0
        0
  29. haRdisK_gUrL says:

    nikah dkt mekah,resepsi kt cni sexy…biar la kt dorg…doakan je smoga pkahwinan dorg kekal hgga ke ank cucu…

    0
    0
  30. cintaqaseh says:

    umie cantik dalam guan putih tuh..macam princess…

    0
    0
  31. princessbutterfly says:

    umi kata dia nak pakai selendang dulu sebelum btul2 bertudung…. hmmm… ikut cara dato’siti ke?.
    name glamor suami pun same DATO’ K…
    dua2nya ade misai….
    btul2 same nasib baik suami lain org…

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      bila lak dia kata nk pakai selendang dlu?
      bkn dh kata nk bertudung ke?

      0
      0
      • [email protected]&pet says:

        LAJU KORANG KOMEN XSEMPAT NAK KEJAR

        0
        0
      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        tu la..
        cma dia kata dia brniat kearah tu ja…

        0
        0
  32. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    anne…xyah ksah kat langau…
    nnt kta pnggl tebuan serbu dia.

    0
    0
    • [email protected]&pet says:

      huhuhuhuhu…. mcm 2 lak…

      0
      0
    • AnneDeSilva says:

      ahqhhhahaha..
      mang tak kesah..
      tp wat sakit mata nanti..

      0
      0
  33. [email protected]&pet says:

    lupa le nak ucap kat umi sebab dah dapat DATIN… n selamat pengantin baru

    0
    0
  34. Sis_Black00 says:

    lapar…nak makan!!

    0
    0
  35. Geli Hati says:

    DATIN PADUKA

    0
    0
    • Yana says:

      C umie ni naaaakk jugak DATIN PADUKA…. Kalau puan x main….. Tu yg sampai berumor baru nak kawin.

      0
      0
  36. AnneDeSilva says:

    kawan2..
    anne ingat skunk nk buat pendapatan pasifla melalui komputer…

    0
    0
  37. snnm says:

    alahai… rambut tuh, x padan ngan tua! (~_~) uwekk

    0
    0
  38. mama_dyana says:

    kata nak pakai tudung…??? dtuk paduka tue single ker…??? ker ada lagi kuota yang dah d isi…??

    0
    0
  39. canilla says:

    best nyee..kawin sakan cam umie nie..baju putih tu xde la seksi mane pun..sdg2 je keseksian nye.. xde plak yg komplen lebih2..tahniah umie..moga kekal ke akhir hayat n cepat dpt cahaya mata..amin..

    0
    0
  40. princessbutterfly says:

    tahniah…. selamat pgntin baru

    0
    0
  41. hantupensil says:

    perghh..kek setinggi gunung…

    0
    0
    • princessbutterfly says:

      biasalah artis n org berpangkat mesti nak tinggi2 kek diorang…
      lagipun jemputan kan ramai….

      0
      0
  42. Nurain says:

    emm..hensem pla dtuk ne n cute lg..haha
    mmg psngan yg srasi..

    0
    0
  43. akmakema says:

    y rambut husband dia cmtu?
    bajet muda la kot..
    hahaha
    btw, slamat pgntin baru..
    kekeal hnnga ujung nyawa..
    cepat2 timang anak,..hehe

    0
    0
  44. ala says:

    buruk nya misai dato… cam charlie chaplin

    0
    0
  45. David Villa says:

    aku meluat Datuk UMNO tu..sial btol…

    0
    0
  46. yanz says:

    cantik tp bju putih seksi la kalau tutup dpan lg b’tambah cantik..slamat pgantin bru…………….

    0
    0
  47. menyampah hipokrit says:

    ala cari publisiti je kengkonon nikah kat mekah tuh macam baik ler tuh…

    0
    0
  48. jijah says:

    kurenggggggg satu je Dato K awat tak pakai tanjak ker songkok ke. Nampak pelik la, rambut pulak macam tu. Some thing missing lah

    0
    0
  49. Hitleras says:

    bukan main wat kat mekah…kek sini bukak2…adoiiiii…..kasi sesat tak jumpe kat mekah laie bagus…

    0
    0
  50. PancaDelima says:

    pttnye kak umie nikah kt sini je la, bile pkai baju dedah2 tu xde la org kutuk…sbb kontra sgt, dari pernikahan yang btol2 ke arah islamik terus ke western sytle, sori jika salah type…by da way JOVIAN MANDAGIE tu islam ke? tgk die kat mekah mase kak umie nikah?

    0
    0
  51. hmmm says:

    kah..kah.kah..kah…aku memang x tahan gelak tengok muka suami umi… mcm pondan…
    mana lah dia cari ni…
    lagi pun hari tu cakap dh nak pakai tudung… amboi kat mekka.. tutp sume… dtg balik kl….dh mula lah artis ni nak tunjuk body die.. meluat aku tengok..

    0
    0
  52. mimie_comel says:

    alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….pe ni??datin umie pe nk jd ni??kalu mcm 2 lbh bek nikah kat maysia jew!x perlu jauh2 sekadar nk menunjuk!balik maysia bukak sane sini,x sesuai laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

    0
    0
    • sedar says:

      rase nyer adalah lbh sopan jika gaun putih tu tutup dada……
      amik berkat nikah di mekah ..di depan kaabah plak tu…

      0
      0
  53. Puteh says:

    FIKIR-FIKIRKAN~kredit to tazilan.com

    Murid2… sekarang perhatikan. Jika saya angkat kapur, maka sebutlah “Pemadam!”, jika saya angkat pemadam, maka katakanlah “Kapur!”. Dan diulangkan seperti tadi, tentu saja murid-murid tadi keliru dan kekok, dan sangat sukar untuk mengubahnya. Namun lambat laun,mereka sudah biasa dan tidak lagi kekok. Selang beberapa saat, permainan berhenti.

    Sang guru tersenyum kepada murid- muridnya. “Murid-murid, begitulah kita umat Islam. Mulanya yang haq itu haq, yang bathil itu bathil. Kita begitu jelas membezakannya. Namun kemudian, musuh musuh kita memaksakan kepada kita dengan perbagai cara, untuk menukarkan sesuatu, dari yang haq menjadi bathil, dan sebaliknya. Pertama-tama mungkin akan sukar bagi kita menerima hal tersebut, tapi kerana terus disosialisasikan dengan cara-cara menarik oleh mereka, akhirnya lambat laun kamu akan terbiasa dengan hal itu. Dan anda mulai dapat mengikutinya. Musuh- musuh kamu tidak pernah berhenti membalik dan menukar nilai dan ketika.

    “Keluar berduaan, berkasih-kasihan tidak lagi sesuatu yang pelik, Zina tidak lagi jadi persoalan, pakaian seksi menjadi hal yang lumrah, tanpa rasa malu, sex sebelum nikah menjadi suatu kebiasaan dan trend,hiburan yang asyik dan panjang sehingga melupakan yang wajib adalah biasa, materialistik kini menjadi suatu gayahidup dan lain lain.” “Semuanya sudah terbalik. Dan tanpa disedari, anda sedikit demi sedikit menerimanya tanpa rasa ia satu kesalahan dan kemaksiatan. Paham?” tanya Guru kepada murid-muridnya.

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Kpd Guru dlm cerita di atas…inilah hakikat yg sedang berlaku. Maksiat yg berlaku dibiarkan terus berlaku. Alasannya? Biarlah, dosa semua tu dia sendiri yg tanggung..antara dia dan tuhan. Persoalannya adakah mereka2 ni berhak utk trus melakukan maksiat di bumi Allah tanpa sebarang teguran?

      Guru tolonglah jawab ya…;-)

      0
      0
      • pizza says:

        Ni guru nak jawab nih. Jika dibiarkan maksiat berlaku berleluasa tanpa tindakan pencegahan, akibatnya bala ALLAH akan menghempap dan menyapu setiap kepala org yang berada berdekatan dengan pelaku maksiat tanpa mengira status. Jadilah mika-mika yang x berdosa itu korban si pesalah laku akhlak. Sbb itu, masyrakat wajib amal makruf nahi mungkar utk tidak turut terheret ke lembah kebinasaan. Marah tak kalau kita yg jaga iman ni melingkup sama sbb salah org lain?

        0
        0
  54. diana says:

    Umi kan muda… kalu Dato’ Paduka K bt rambut biase, kang nampak tua lak. Kang tak psl2 jd beauty n the beast kat atas pelamin tu.. hihi

    Kirenye buat rambut gitu nk bg efek muda laa.. baru sepadan dengan Umi.

    Neway, gaun putih Umi mmg marveles… Cantik… Tahniah Datin Paduka Umi… Selamat Pengantin Baru!

    *Kata pasni nk pakai tudung.. Hrp2 bkn jd cam Dato’ Siti yee…

    0
    0
    • dilala says:

      datuk tu mcm pengantin tak siap.selekeh. patutnya pakai tengkolok.baru nampak kemas.terlepas pandang gamak nye..

      0
      0
      • jojiecun says:

        rambut dia yg selekeh tu x sesuai lgsung sbgai pengantin..nasib baik aku x de kat situ, kalo tak memg aku dah tolong sikatkan dah..

        0
        0
  55. ViZard8 says:

    ckp x serupe bikin..x yah la niat brtudung semate2 nak tnjk baik.

    0
    0
  56. acik says:

    datuk tu ader kaitan ngan kes kelewatan anwar ibrahim siri 1…atas sumbangan dan jasa bakti beliau…hartapun bertimbun

    0
    0
  57. Kakashi says:

    mmg patot laa wardina ckp artis xleh jadi idola..tgk laa canii…nape mst nikah kat Mekah tp blk Malaysia bukak2???

    semoga Umi aida bahagia dgn suami nye….

    semoga die dpt berubah..amiinn

    0
    0
  58. acik says:

    Harap2 apa yg di dengar ….hanya fitnah semata….semoga diberi hidayah oleh Allah…memulakan dgn tempat suci…biarlah perjalanan juga suci murni dan berkekalan hingga ke akhirat

    0
    0
  59. acik says:

    Harap2 apa yg di dengar yer ….hanya fitnah semata….semoga diberi hidayah oleh Allah…memulakan dgn tempat suci…biarlah perjalanan juga suci murni dan berkekalan hingga ke akhirat

    0
    0
  60. Cherrina says:

    eh cantek lah umi masa pakai baju putih tu..dgn kulit nye yg nampak very the gebu n lembut..

    0
    0
  61. rezab says:

    hahaaa…klakar rambut suami dia!…sbb rmbut dia dah nak botak, sbb tu dia buat gitu kan…umi pon dah tak natural muka dia skang, sbb byk sgt cucuk2 tu…ish..

    0
    0
  62. takkizawa says:

    Meriah dan sangat grand…tapi mcm dah ke arah-arah membazir pulak.Kat mekah bukan main sempoi lagi, bersila atas lantai batu masjid jer,lapik bantal pun takde…Anyway tahniah Umie Aida,moga kekal ke anak cucu.

    0
    0
  63. comEY says:

    Pada majlis persandingannya yang turut dihadiri rakan artis terutama pelakon dan produser, Umie anggun dengan dua persalinan mewah rekaan Jovian Mandagie yang bertindak selaku perancang majlis perkahwinan mereka.

    Untuk majlis persandingan, Umie memilih konsep tradisional dengan kebaya labuh merah dari gabungan renda Perancis dan sutera Itali bersama songket yang dihiasi kristal swarovski, zirkonia, labuci dan manik kaca manakala suaminya segak dengan baju Melayu sedondon.

    Bagi acara memotong kek, Umie anggun dengan gaun putih yang diilhamkan daripada cerita dongeng Cinderella atas permintaan Umie.

    Kata Jovian, gaun putih itu istimewa kerana diperbuat daripada 4,000 kuntum bunga buatan tangan daripada tujuh gulung kain sifon itu dan ia memakan masa selama tiga bulan untuk menyudahkannya.

    “Kebaya merah pula memakan masa sebulan setengah untuk disiapkan dan ia kombinasi Melayu tradisional dan potongan Indonesia daripada kain renda Perancis, sutera Itali dan songket. Songketnya istimewa kerana direka khas diilhamkan ukiran Melayu lama,” katanya.

    //sumber : Harian Metro

    0
    0
  64. ozman says:

    muke laki die cam pelik skit la…mcm ape ek?

    0
    0
  65. lily suria says:

    seriusly baju merah dgn sanggul ala2 indon mmg tak kena dgn muka ummi bwat muka ummi nampak garang zero seri muka tapi baju putih ok ,very glowing gitu…

    0
    0
  66. student bandung says:

    hummm..aku lagi suke gambar die kat mekah tu~

    0
    0
  67. soli says:

    lawa mmg lawa..n seksi mmg seksi..tp x kena..cm ckp x srupa bikin..kn main lg nikah kt mekah,sumer tertutup..pastu sanding kt cni sumer terbukak..kate nak pakai tudung..cmner nk pakai kalo dah cmtu..stakat nk tunjuk baik xyahler..kalo pakai pn msti cm ct nurhaliza..x ikhlas..plg x suker org hipokrit!!! sbb nila stitik,abes susu sebelanga..huh!!

    0
    0
    • Lyss says:

      agree wif u…mmg lawa cuma fesyen yg digunakan contradict . y need to go to mekah untuk kawin when nothing changes bila adakan majlis di tanah air ..

      0
      0
    • jojiecun says:

      artis yg aku paling respect bila dia nak berubah sorang je…Noor Kumalasari..

      0
      0
  68. Gosipgurl_fea says:

    ada riak tak ??

    0
    0
  69. makcikorgkg says:

    wah3x nih laa namenye berkat nikah d tanah HARAM….nih laa hidayah yg telah d terima dan d bawa pulang ke 1MALAYSIA yg sama skali tidak mengHARAMkan pakaian nak buka banyak mane pon…ini dunia ana yg punya….
    jawapan KLISE
    “amalan saya hanya antara saya dgn Allah S.W.t,xperlu nak heboh kan pada semua” maybe artis nih da deal ngan Allah kot…kat tanah HARAM,aurat haram….kat tanah HALAL aurat halal maaa…nak gak tahu camne care dorang deal ngan Allah sehingga terpanculnye jawapan KLISE tersebut….skit2x “antara saya ngan Allah” da sah2 aurat is aurat…haram is haram…wajib is wajib…dosa is dosa…xde maknenye ayat “seru2x” nih…seru pakai tudung laa seru tutup aurat laa…yg Allah kate wajib ade lak manusia tambah “SERU2” bab makan xde lak cakap seru xsampai g saya xmo makan Allah xkasi seru lagi….bab makan iaitu REZEKI dari Allah semua dapat seru cepattttt…bab aurat SERU BELUM SAMPAI….cukup2 laa buat kitab sendiri;)

    0
    0
  70. jmr says:

    setuju dengan makcik korg…pelik tol pemahaman diorang..kalo nak pakai gini, tak perlu kot nk heboh2 akad nikah di mekah..cam tak hormat pon ada…

    0
    0
  71. danny orange says:

    selamat Pengantin baru~~`

    0
    0
  72. sizuka says:

    pehal rambut laki dia tu mcm tu….dia rasa rambut dia tu lawa sgt ke buat pesen mcm tu…dh tua bt la rambut elok2….pakai tanjak betul2…mcm br bgn tido je…hampeh

    0
    0
  73. Sis_Black00 says:

    statement umie time btunang ngn ms dh nikah ni bercanggah sama sekali…tak sangka lak umie jadi mcm ni sekali pas nikah kat Mekah…ape2pon, doakan mudah2an xde lagi tok 2 no. 2….

    0
    0
  74. manjalara says:

    kalau pakai tanjak lagi handsome nampak lengkap la skt umi pulak nampak berseri…..lawa laaa

    0
    0
  75. sally says:

    nikah kat mekah atas alasan nak amek berkat tp balik sini wat majlis pastu pakai plak yg terdedah sana sini..mcm mane ek tu???emmm,lantak r,janji dorang bahagia hingga akhir hayat…klu nak berubah,berubahla dri awal..

    0
    0
  76. yg mamat tu dok berasa umor 20an la konon buat rambut stylo..x sedar diri,p Mekah takat nk kawin cr publisiti murahan baik x payah..xda berkat majlis cmtu…

    0
    0
  77. faz says:

    hm, patutnye kat sini letak pic umie aida nikah kat mekah n sebelah pic tu letak pic nih…
    letak siap date n time…mcm before & after pic..
    sama2 lah kita bandingkan…

    0
    0
  78. boraqamy says:

    TAHNIAH..

    0
    0
  79. miss annur says:

    masa pakai bj merah x cantik la.. datuk tu pelik plak gaya die.. mana tanjak nye.. nak jd muda ke??.. dah tua buat la cara tua.. paling suka tgk imuda kawen.. w/pun tua ok je gaya die.. x melampau..

    0
    0
  80. Caldina says:

    tahniah kepada umi dan suami.. semoga panjang umur dan murah rezeki..

    p/s: apesal aku tgk kat sini banyak menghentam dan komplen itu dan ini dari memuji ? bila aku tego.. ada je la yang sentap nanti……!!

    0
    0
  81. jupetra says:

    aahahaha..manusia2…adakah spesis begini layak dipanggil manusia?atau lebih detail,ISLAM???

    but anyway,aku pon mintak dijauhkn bende2 gini2….mayb satu hr nanti Allah akan buka pintu ht dier,kiter mane tau kan???

    skang,kiter ptt doa biar iman kite teguh n x tergoda ngn menatang2 ni sume….

    0
    0
  82. perempuan islam says:

    tolongla..apa tujuannye kawin kt Mekah..if blik Msia takde yg berubah..still t same…tak tahu malu ker..jaja nama Islam….nak pakai tudungler…tudung n pakaina tutup aurat tu adalah kewajpan sebagai seorg perempuan Islam..knp nak tunggu seru…patutunye carilah sendiri hidayah dari Allah…org mcm Umi aida, CT Nurhaliza ni hidup dlm kepura-puraan..nak tunjuk baik tp diaorg sedar x Allah tu ada di mana…

    0
    0
    • jojiecun says:

      sy ada tnya ustaz, nape org yg blek buat haji tp msih ada yg x menutup aurat.. Ustaz jawab…bahawasanya org yg tidak berubah kearah kebaikan selepas menunaikan haji, maka ibadahnya itu tidak diterima oleh ALLAH S.W.T… renung2 kan lah..

      0
      0
  83. joyah says:

    setuju…korg tengokla bila Wardina kt artis Msia ni takle jd idola..masing2 melenting..tp tula hakikatnya..yg aku tak bole bla komen zed zaidi yg kata ct tu idola..tolongla…drpd beribu artis kt msia ni ..sorg dua jela boleh tahan baik…yg lain hancus…ct tu ha..dr kata nak beertudung last2 skrg apa jd..yg c umi aida lak..muka mmg tak boleh tahan cantik bercucuk..apala nak jadi….dunia akhir zaman…

    0
    0
  84. nur iman alima says:

    salam tahniah buat datin paduka umi termakbul hajat mjadi isteri… cuma alangkah manisny ajika majlis resepsi nya berkonsep arab… manis dan santun sempena aura pernikahan di mekkah yg lalu… apapun selamat pgantin baru.. semoga kekal keakhir hayat

    0
    0
  85. Fact-oriented Person says:

    Artis2 Melayu Islam di Malaysia ni kadang2 diorang tak pikir yg tindakan2 diorang sendiri mengundang kritikan masyarakat.. Nak menikah di Mekah atau Madinah tu memang baik..kerana itulah tanah suci bagi umat Islam seluruh dunia. Bila berkawin kat sana pakai elok tudung litup lengkap, tiba2 balik Malaysia trus pakai seksi, mana la orang tak kutuk / kritik??? At least hormatla sikit pd peminat yg memuji tindakan pi nikah di Mekah..& sedar la yg kita baru ja pulang dari tanah suci, at least hormatilah fakta tu.

    Kalau nak kawin & pakai spt mat saleh krsitian semua macam di atas, baik nikah kat sini ja..at least orang takkan kaitkan gambar bertudung elok2 masa nikah kat Mekah baru2 ni, aku berani jamin yg tu. Contrast gila gambar2 di atas ngan kat Mekah. Kalau kawin dulu baru pi Mekah lagi baik rasanya..mungkin tak timbul isu ni.

    Sekadar pandangan peribadi ttg artis2 Malaysia & persepsi mereka terhadap kota suci Makkah al-Mukarramah.

    0
    0
    • hehehe ekau citor nikn teringat pula kat isteri hipokrit najib ni…

      2×5 ngn umie aida…kat mekah jelh tudung…

      sampai Malaysia buka balik…ish2…rsnyerkn klu esok minah berdua ni tunai kn haji cmner erkkk?agak cmner ujian drdp Allah s.w.t masa diorg tunaikn haji dengan hipokrit xpakai tdung huhuhu…

      org dh lamer xpakai tdung agak2 bleh jalan ka?mlenkn dh taubat mmg azam n istiqomah nk bertdung tu jerlh yg berjaya…

      p/s; nk kuar tajuk…bgus nabil upah lawyer dia expert gak lawyer dia…hehehe moga2 nabil menng kat mahkamah…pstu dpt tawaran join adventure ngn hans isaac kat muzikal cuci tu rezeki tuuu hehehe confirm leh cepat kahwin hehehe…

      0
      0
    • lisa says:

      sokong sangat2 … dgn kenyataan tuuu….

      0
      0
  86. kokojumbo says:

    Ku ingatkan majlis resepsi di sebelah Masjidil Haram?!

    Alang2 akad nikah di sana, baik diteruskan di sana juga. Jemput Iman Besar Masjidil Haram makan.
    Insyaallah berkat pernikahan.

    0
    0
  87. cik siti says:

    hamik berkat ke abg azwan ali ooiiii…

    0
    0
  88. sand says:

    cantik n ayu rupanya umi aida ni eh…selama ni aku tgk kt tv cam jantan…

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Dulu rasanya biasa2 je si Umie ni..ada rupa tapi takdela cun sangat (pandangan peribadi).. Cuma ada perasan mutakhir ni dlm banyak filem dia yg muka dia dah berubah (atau DIUBAH)..sama ada cucuk Vitamin C ke, surgery or botox ke ape tak sure. Tapi surely hidung dia paling jelas beza dari asal. Dlm diri konfiden yg memang ada make-over pd wajah asal..

      Manusia terutamanya artis zaman skrg semakin nak tiru western style..kawen pun pakai cam western, lifestyle pun semakin hancur, clubbing & arak dah jadi rutin, drugs & plus rupa pun nak kena edit & make-over dari yg asal macam artis2 Hollywood..maybe tak seekstrem di sana, tapi dah mula ikut sket2. Bersikap qana’ah & bersyukur dgn apa yg ada kan lebih baik..?

      0
      0
  89. Tropong_Shotgun says:

    aik…azman ali ke tu?mcm mak datin plak.

    0
    0
  90. Tropong_Shotgun says:

    aik,silap…azwan ali ke tu?mcm mak datin plak.

    0
    0
  91. muhammad zulhusni says:

    ampun datin paduka baginda .

    0
    0
  92. Datin S says:

    CONGRATS U ALL..!

    0
    0
  93. jojiecun says:

    kelako giler rambut datuk paduka tu..sape la mak andam nye…baik berenti je solek org kawin ni..ntah camane mate dia tgk..

    0
    0
  94. ninie says:

    betu la wardina ckp, artis ni x sesuai jd idola…

    0
    0
  95. awekMAS says:

    umangggaaiiihhh..cun tu..x sangka datuk paduka ni hensem x hengat

    0
    0
  96. vote says:

    xperla umie, walaupon dato tu huduh tp xder la tua sgt n paling penting, kayoooo n paling2 penting – datin paduka seri

    0
    0
  97. vote says:

    fesyen rambut dato mengingatkan aku dekat landak dlm citer my friend tigger & pooh, sebijik. fashion victim dato’

    0
    0
  98. cinderella says:

    gambar yg last tu, nampak umie aida mcm snow white…cantik

    0
    0
  99. jajan says:

    ngapenyer pengapit dia tu ghope mcm momok je? mesti tun dr mahathir ngeri nak naik tepung tawar

    0
    0
  100. illa says:

    wah.. suka tentang persandingan umie.. mekap cantik, baju pun cantik.. classic dan classy.. luxurious.. o m g i love all of it!!

    illa – LV malaysia

    0
    0
  101. dida says:

    botox nyer kaple ni …. datin paduka seri okay!!! mcm Phd holder!!

    0
    0
  102. fusemoney says:

    xbaper kena la..sana berlitup..sini terbukak..Ini la yang orang ramai xbaper berkenan sket.

    0
    0
  103. mona says:

    hai..lantakle.ni nak tiru ct le..lebih baik jangan hebohkan kahwin kat mana.tup-tup terus buat majlis sanding separuh seksa.dioarang tak takut ke atas perbuatan dioarang akan ramai remaja kat luar sana jadikan contoh.

    contoh tudung ct,baju kahwin umi,nikah umi,kahwin ct..memang betullah..artis tak boleh buat tauladan.lagi sorang idola aku astronat sms.elok-elok dia dengar ada suara azan di space..balik ke bumi nak buat nikah gilang gemilang aka khayangan…tak taulah nak tunjuk bakal bini pakai baju bukak dan dedah kat mana pulak…

    0
    0
  104. malaysian says:

    dalam majalah tgk gambar nikah dia ngan dato2 k pakai tudung..hahahahaha…..
    dah ghope pondan tua…
    balik m’sia semua terdedah….
    ghambut macam org muda jiwa kacau….
    kesian…kesian…..
    siapa le mak andam dia???

    0
    0
  105. sawan says:

    geli geleman tgk org tua bsanding

    0
    0
  106. hek eleh says:

    dato tu xkaye pon..kayap je dik non oi..company pon dah nak bankrupt and lingkup..jgn la tpedaya dek kerana name depan ade DATUK PADUKA

    0
    0
  107. tukang tilik muka says:

    ummi aida kawin kt mekah 1 malaysia gempak pastu balik mekah bersanding pakai baju terdedah lagi gempak!!!! datuk paduka pun belum tentu benar2 loaded !!!! raut muka kt atas tu pun kurang ceria myb pikir duit da byk abis!!!!! dan aku tak rasa yg datuk paduka ni milionair !!100 %

    0
    0
  108. ceeka says:

    bukan datuk ni dulu dikaitkan dengan umi hafilda ke?

    0
    0
  109. missing says:

    ak pUn xfHam R gaN arTis nI…
    bGi sKit cnToh xbLeh kE…
    nI kaWin kaT meKah..aLhamduLILLah…
    bLIk2 maKKK aiii…maLU cIkkk naa…
    papE jE La…haK kaU Kn… smOga brbhGIa hnGga kE akHr hYat…

    0
    0
  110. kissing says:

    Eee…nikah depan kaabah…pkai bju terdedah mcmne nak dapat berkat…baik xpyh nikah depan kaabah..

    0
    0
  111. Xenon2012 says:

    What’s with the groom’s hair? Yucks!

    0
    0
  112. secret_admire says:

    congrate r kak umie dan abang k…semoga bahgia sampai ke akhir ayat…kpd k.umie,saya doakan k.umie bertudung mcm k.erma ye…amin..kita orang islam haruslah melakukn KEBAIKAN….harap2 pintu hati k.umie terbuka dan diberikan hidayah oleh allah..malu orang islam k.umie tengok balik mekah berpakaian mcm 2…ya rabbi…..

    0
    0
  113. julie says:

    KAN SMART KLU RMBUT DATO’ PON DI SANGGUL..HEHE..PE PON SMG BBAHAGIA KE AKHR HAYAT.. LAF U ALL

    0
    0
  114. catgirls says:

    wah…… meriahnya majlis resepsi umi … semoga berbahagia hingga ke anak cucu….amin…

    0
    0
  115. Azza says:

    hye there,interested dengan kebaya-kebaya glamour dan cantik?tak perlu budget lebih,jenguk2lah di blog saya ye.TQ

    0
    0
  116. mua'llimah binti mat ramli says:

    sy doa spya umi dan suami bhagia dan menjdi suami dan isteri yang saling menghormati.jan lupa jenguk @ di yahoo mail saya boleh kita chat…..([email protected])

    0
    0
  117. cicie says:

    aku suka giler ngan dress umie yg white 2, cantik giler.

    0
    0
  118. […] (GAMBAR)Majlis Resepsi Datin Paduka Umie Aida dan Datuk Paduka Khairudin (220) […]

    0
    0
  119. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  120. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    0
    0
  121. Sono in grado di consigliarvi su questo tema e, in particolare, impegnati a partecipare alla discussione.

    0
    0