Written by AbangNara | July 12th, 2011

gambar majlis pertunangan dira abu zahar

Dalam diam pengacara Melodi yang baru, Dira Abu Zahar telah pun selamat bertunang hari ini. Terima kasih kepada FatinBaharum yang berkongsi gambar-gambar sekitar majlis pertunangan Dira dan Helmi. Khabarnya Helmi dulu adalah bekas kekasih Nasha Aziz.

Untuk yang belum tahu, Dira akan berkahwin pada tarikh keramat 11.11.2011. Semoga pertunangan dan perkahwinan Dira dan Helmi diberkatiNya. Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar majlis pertunangan dira abu zahar

gambar majlis pertunangan dira abu zahar

gambar majlis pertunangan dira abu zahar

gambar majlis pertunangan dira abu zahar

gambar majlis pertunangan dira abu zahar

gambar majlis pertunangan dira abu zahar
gambar majlis pertunangan dira abu zahar

84 responses to (GAMBAR)Majlis Pertunangan Dira Abu Zahar

  1. haiqal says:

    Apa-apapun selamat bertunang.:)

    0

    0
  2. haiqal says:

    Apa-apapun selamat bertunang.jangan nanti kata nak cerai lagi ke apa.:)

    0

    0
    • Apek says:

      Takde sape yg nak kahwin semata2 utk bercerai..dah tentu dia nak kekal sampai ke akhir hayat..cuma jodoh tu di tangan Allah.

      0

      0
    • ain says:

      dorang pun manusia, ada hati ada perasaan.
      so artis ke tak artis sama je.
      cerai cerai ni tiada siapa yang nak.

      0

      0
  3. juju says:

    x encem pn…msti kaya nih…
    nyway tahniah…

    0

    0
  4. Anastasia says:

    gambar yg last tu…mak kau lompat, terkejut Cik Kiah…hehehe..Papepun kepada Dira selamat bertunang…~

    0

    0
  5. dira sweet..
    ske tgk dia..
    tahniah!

    0

    0
  6. kum kum.. says:

    Tahniah…

    0

    0
  7. ^^ says:

    gembira sgguh dira

    yerrlaa,hati tengah bahagia

    arap kali ni kekal

    amin

    0

    0
  8. jai says:

    ini photoshop nih !

    0

    0
  9. nana rina says:

    biaq p la dia nak photoshop ker nak picasa ker..selamat bertunang..semoga berbahagia selalu..

    0

    0
  10. et says:

    aduh melepas….wawawa

    0

    0
  11. siti says:

    tak ensem langsung…
    nakduit ja ni..

    0

    0
    • bangang mung says:

      Oi cik siti.jgn la bangang sgt.ko taktau apa2 diam la.mandai2 ckp kawin sbb duit.ko tau tak dira tu anak sape?dia tu anak bkas KETUA MENTERI MELAKA!len kali selidik n guna otak sebelum ckp.vodo!!

      0

      0
      • anti-perspirant says:

        dahtu,kat mesia ni,kena akur tunduk pade anak menteri le?anak menteri buat jahat ke ape ke,iyekannn je.xboleh kate bangang ke pe ke?kot ye pon nak tego,xpyh la mention abahnye sape.negatif sangat kot explanation engkau tu.

        anak sape xkire.anak felda ke,pengemis ke,orang kaya ke,menteri ke,ape ke,ske hati org le nk ckp ape.better abaikan dr nak tunduk patuh kat org semate2 org tu nank menteri ke.

        0

        0
      • KN says:

        abes tu,kalau anak ketua menteri,mesti kaya?byk sgt ke gaji bapak dia dulu?ni la adat kat mesia ni.klu anak ketua menteri ke menteri ke mesti dicop kaya.berkhidmat utk rakyat,bkn kayakan diri sendiri.sempit betul konsep “anak ketua menteri,mesti kaya”…poodaa

        0

        0
        • budakcomot says:

          hbs tu?kalau xkaya, kayap? nk wt cne..bapak dia kaya…org ckpla ank dia kaya gk…xkn nk ckp miskin..apa la dia nih…nmpk sgt jeles lebih..hukhuk

          0

          0
    • sititaksekolah says:

      ni lagi satu bangang, ko ingat xde duit bleh hidup ke? ko ingat ko ulat dlm tanah? manusia yg duduk dlm tanah tu namanya mayat! buduh

      0

      0
  12. wfn says:

    haha gigi tunang dia warna coklat.. cmna nak kiss gigi warna coklat..

    0

    0
  13. insan says:

    lelaki die yg dlu lagi ensem kot.
    pape pun selamat bertunang ye.
    kirim salam dgn cik jue.

    0

    0
  14. :-) says:

    Klu x silap tng dia 2 ex tunang nasha aziz…klu x silap lah klu slh i’m sori….apapun tahniah..semoga kekal hgga ke akhir hayat..Gamba last 2 mmg trend skrg klu tgkp gamba ske tgkp gamba sure nk lompat2..hehe

    0

    0
    • BumbleBee says:

      ex tunang nasha ni dh berisi… dulu time ngan Nasha kurus…
      Pada yg berkenaan, asyik2 nak yg hensem/cun, diri sndiri tu dh suluh kt cermin ker? Allah nk hisab kter nnt kt akhirat pun x pandang langsung paras rupa…creator kter tuh…manusia yg taraf hamba ni plak yg lebeh2.

      0

      0
    • along says:

      yeke der? dulu tgk gambar bekas tunang nasha yg dipublishkan tu mcm hsome, cam tak sama je dgn gambar yg ni…

      0

      0
  15. aku says:

    hensem lagi kot suami lama..hikhik..tapi kalu ensem xbahagia pun xguna kan…xpela all d best..selamat bertunang..cpat2 kawin

    P/s: dira nmpak tua la..hikhik

    0

    0
  16. miss wawa says:

    oh ini rupanye bekas tunang nasha aziz….

    0

    0
  17. timah says:

    aku rasa hensem lagi pakcik baju putih tu. tua2 pun hensem lagi. kannn….

    0

    0
  18. nasha haziz says:

    knapa gigi tunang dia? mcm berkarat jer? kuat merokok ke kuat minum? mesti tak best n bebau bile kiss….

    dah janda pun nak tunang2 ker? kawen jer la terus dira!

    0

    0
  19. Everbest Pictures says:

    minta penulis blog menurunkan gambar-gambar dari koleksi peribadi saya di facebook yang digunakan tanpa kebenaran…

    0

    0
    • sabunfab says:

      sapa suh p tag kat account dira abu zahar,mmg suma org nampak.ak xpyh tengok kat sini pon dapat tengok kat facebook fanpage dira abuzahar.ni hang nak salahkan orang pulak.

      sama jugak macam kes jimmy shanley,sendiri tak set status jadi private nak p tuduh orang ceroboh la apa la,padahal,angpa xtau,ramai dah tengok.

      oh lupa,facebook hak masing2,kalau aku la,ak tapis sapa nak jadi kawan ak, xda makna ak nak p approve suma orang.xbangga langsung ada banyak friendlist pon.sekali lagi,lupa facebook hak masing2.pendapat aku ja.

      peace no warrr.

      0

      0
      • samurai says:

        mmg gmbr tu utk tatapan, sbb tu letak fb tapi bukan leh men suka2 ambik jer…..hak individu tu….kalo ambik tanpa izin tu salah…..dalam Islam pon ambik hak org tanpa kebenaran mmg salah..dosa jer dapat (kalo bukan Islam yg ambik, xper laa xder dosa akan dpt sbb dah konpem2 tempat dia)…….xyah laaa nak tegakkan benang yg basah, ambik hak org len tanpa izin cmner pon ttp salah…….

        “Barangsiapa yg mengambil hak orang lain walaupun hanya sejengkal tanah, maka akan dikalungkan di lehernya (pada hari Kiamat nanti) seberat 7 lapis bumi.”

        Hadits
        1. Bukhari, juz-V/76.
        2. Muslim, hadits no.1612.

        0

        0
        • pilhalia says:

          aku google banyak je blog buat entry ni,bukan nara jelah.apsal nk marah nara sorang plak.ce nko taip je “gambar tunang dira” berjuta entry kuar,nk marah nara sorang,xaci woi.

          dira tu artis.artis kan besela.siti nurhaliza pny pic nara amik dr twitter tak melenting pon.lagipon ni gambar bagus,baik,berita baik,ramai doakan,bukan gambar censored ke ape ke.hadoi.

          for sure aku tak rase ni salah nara.ramai lagi blog letak gambar ni.pg la marah setiap satu blog.mmg terang salah sendiri pegi tag account fanpage dira abu zahar,ramai tengok,ramai update entry ni.

          0

          0
  20. amin says:

    bio le tak hensem pon. typical minded btol la sape yg dok nilai hensem xhensem ni..huhu

    apepon laki ni bjaya memikat 2 wanita cantik kot~ dulu nasha, skarang dira… yg hensem2 ado? heheh

    semoga bahagia sweet dira

    0

    0
  21. gyulee gyuri says:

    what???bekas bf nasha aziz???biar betik…….rabun ke apa..?hohohoho

    0

    0
  22. Amier says:

    Hai…lompat pun berkepit.Hati-hati skit..mana tau ada benda yang terjatuh payah nak cari kang!

    0

    0
  23. gyulee gyuri says:

    ada yang kata laki ni tak hensem tapi kaya,…aku tgk tak mcm org kaya byk harta pun..tgk pada hantaran , baju tunang dia semua , macam orang2 biasa je…kalau laki ni kaya dah tentu wat majlis tunang grand2 gtu mengalahkan org dah kawen….tetamu pun tak nampak ramai….tak mcm elly mazlein tunang naik keta kuda gak kan…tak tau la nanti kawen naik keta apa..keta lembu , keta gajah , keta sorong…hehehhe

    0

    0
  24. mila says:

    dira nie dia tak pandang harta bende. die tak mintak lelaki duit. dgn ex laki die pon die tak mintak duit time diorg kwin dlu. sebab die boleh mintak duit kat bpk die. rumah, kete and mkn minum sume ditanggong bpk die lagi walaupon die byk duit skarg. tapi yang aku pelik nya, cepat betol die tunang lepas cerai ngn ex laki die tu. aku ade dengar jgk, die da knl ngn tunang die nie b4 die cerai lagi. curang kot. huhu. lagi 1. b4 die kawin dgn ex laki die tu bulan 3(tahun tak ingat). dalam majalah remaja bulan 2 siap ada kuar gmba die ngn bf die (tah tak ingat name exbf die tu)pelok-pelok lagi. tak sala majalah remaja 4tahun yg lepas. aku tau nie pon sbb aku beli majalah remaja then tibe2 dpt undangan perkhawinan die kat melaka. tp aku senyap je. brcinta dgn org lain, kwin dgn org len. then skarg, mase still dgn ex laki die, da bercinta dgn laki len. tak saba2 pmpuan nie. peace.

    0

    0
    • BumbleBee says:

      dah kalo dier cepat sedar n berfikir ‘life must go on’ dan bukan dok terkenang bende2 yg dh jadi…biarlah dier. Cepat jumpa pengganti pun jd issue… bukan termaktub dalam hukum2 atau larangan Islam pun…janji lepas edah. minded org melayu jer mcm ni… biler cepat ade pengganti jer terus menjatuhkan hukum *ohh curang*… apedaaaaa~

      0

      0
    • smh says:

      Kau ni Mila memang jenis yang tak boleh tengok orang senang kot.

      0

      0
  25. iqa says:

    xkshla…dia berduit ke atau tak…yg pting….dia boleh bgia….korunk sume nie…doakn yg tbek wt psgan nie….xbek kte doakn yg xelok….jodoh,ajal dan maut sumeye terletak di tangan tuhan….kun fayakun..maka terjadila….klau nk komen sesuatu pn….berbudila siket….jangan bercakap soal yg dh lama…beautiful nara wt page nie…bukan utk kutuk sesama manusia…bahkan kte beri sokongan…beri pendapat..barula betul…saya sbg hamba allah…bkn nk bpihak pd sape2…..cuma nk di ingati shaja….kte sma2 la…doakan yg tbek….mana la tw…1 ary nt..dira akan jd isteri yg soleha….mana yg terasa hati 2….maafkan saya….terlupa…selamat pertunangan….semoga bahagia di samping org yg tersayang……dan kekal abadi….assalam….^_^

    0

    0
  26. Patrick Star says:

    Adoiyai… Dulu masa bertunang dengan Nasha, si Helmi ni kurus, hensem tapi kenapa sekarang begini ?

    0

    0
  27. love says:

    i loike dengan kesederhanaan dira.congrats!

    0

    0
  28. kaki_g0ssip says:

    zmn skrg nak kawin janda pun kena b’tunang bagai. nmpk sgt market janda lg top dr market anak dara -_-

    0

    0
  29. basshunter says:

    dasat laki ni…muka xde la ensem mana…tp nasha pon leh sangkut dlu…huhuhuhu..

    0

    0
  30. lyn says:

    dah montel dah helmi ni..dulu masa bertunang ngan nasha dia kurus beb rambut panjang ikat belakang..hensem gaklah…. all the best lah dira..

    0

    0
  31. Suri says:

    Bkn ex tunang nasha dulu kurus Dan rmbut pjg, keje kameraman…x kaya sgt kot, tp apsal rmai pulak kata dira kawen sbb duit, pdhal dira tu anak org kaya

    0

    0
  32. arabella says:

    sweet n simple. baju pon xde r beria sgt. mmg sesuaila ngan majlis pertunangan. congrats 2 dira

    0

    0
  33. Mama CoCoy says:

    Biar betul??????!!!! buta ke minah ni……..tak de jantan lain ke?

    0

    0
  34. Cik Norfa says:

    aku nk ckp simple..pesen org tunang skrg, dah berani nak peluk2…amik gambar mcm dah kawen..

    klu tgk org bercinta skrg toksah kata la…

    apa2 pun tahniah. moga kita semua mendapat keredhaan Allah.

    0

    0
  35. Tupperware says:

    Percaya tak kalau aku kata Helmi ni sepupu betul kepada tunang Elly Mazlein iaitu Azmi Hata? hehe…diaorang ni rembat artis aje..By the way, Helmi & Dira dah lama laa tunang..Awat Nara tulis baru tunang hari ni..?

    0

    0
    • paco locos says:

      betol tu… rasanya dia bertunang udah lama.. mungkin nara tersalah taip kot.. tarikh sbnr dia xdo… em.. em.. kalu dak silap masa aku pun da lupe… keh keh keh… :)

      pe lagi… kepada mereka yg meminati DIRA ABU ZAHAR… tiset limited edisyen beliau leh didapati di RED GARAGE Boutique Jln Kia Peng.. bersebelahan dengan Borneo Baruk Club…… enjoice… :)

      helmi & dira mempunyai minat yg sama… iaitu minat terhadap sukan permotoran….. konvoi leh sama2 nnt.. :D

      0

      0
  36. Tanah says:

    dira azhar nih adira af ke?
    aku tk berapa kenal

    0

    0
  37. iqa says:

    xkshla sape tunangye sekali pn…janji dorg leh bgia…..lgpn dira dan tunangye bkn nyusahkan korunk pn…..korunk jgnla emosi sgt bab2 nie…….korunk kutuk psgan nie…apa korunk dapat??? lebih bek korunk cakap bnd yg elok..dapat jg pahalaye…drpd ckp bnd yg xelok……dpt dosa…nk wtpe….tol x guys!!!….

    0

    0
  38. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    takde taste langsong si dira ni lah ! rabak nye taste dia ! ape2 pn selamat bertunang n selamat berbahagia…….

    0

    0
    • mulutmacam pu** ayam says:

      ko jangan dok syok sangat mengata orang… nanti ko dapat laki takde belalai baru ko tau.. kot celah mana anak ko nak keluar kalo dapat laki pun auww…

      0

      0
  39. dora explorer says:

    lame da diorg bertunang…patut kawen 1.7 aritu..tunda 11.11..

    0

    0
  40. idacomel says:

    abg nara, dh lama la diaorg brtunang..

    0

    0
  41. idacomel says:

    abg nara, diarog dah brtunang lama dah..

    0

    0
  42. wan says:

    gigi lelaki 2 ade masalah skit lah..x padan dengan dira..

    0

    0
  43. momo says:

    mamat nie dop nih selalu keja ngan aflin nih… ye la dia mmg ex tunang nasha dulu dah gemoks….. skg huhuhu… semoga bahagia la korang jgn x jadi lagi sude

    0

    0
  44. Rosalee Deel says:

    iõd have to check with you here. which is not something i usually do! i enjoy reading a post that will make people think. also, thanks for allowing me to comment!

    0

    0