Written by AbangNara | February 12th, 2011

gambar pertunangan ally iskandar aishah zainal

Wah tak sangka sebenarnya ramai yang kecewa apabila Ally Iskandar bertunang dengan Aishah Zainal. Ramai jugak ye peminat Ally nie. Setakat ini, baru ada sekeping gambar pertunangan Ally Iskandar dan Aishah Zainal. Nanti kalau ada lagi akan Abang Nara updatekan. Kredit gambar kepada RotiKaya.

318 responses to (GAMBAR)Majlis Pertunangan Ally Iskandar Dan Aishah Zainal

  1. haktuihhh says:

    uwekssssssssss!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss says:

      kejap pakai tudung, kejap bukak tudung..
      ishhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akuww says:

        itu ah..
        da cantik2 pakai tudung..p buka..

        ish ish

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • halu says:

        dulu masa gadis melayu nangis2 insaf nk pakai tudung…pastu bila pakai buka tudung plak…..haiiii drama sungguh….

        harap2 bakal suami leh nasihat sikit ye nnt..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • budak chomey says:

          on n off pkai tudung. molek bebenor r tuh. mmg sgaja tempah tiket ke neraka. boleh plak main2 dgn hukum hakam ALLAH

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anniessa ay says:

          betol tu..rase mcm maen2 plak die ni. jap pkai jap x. jgn ckp atas sbb kerja tu sbg alasan. alasan mcm tu ke nk dijawap d akhirat nti. bkn nk brlagak alim, tp kalu x ready lg nk pkai tdung, jgn pkai !!!!! tu dh mmpersendakan agama !!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ABANG JAIJAI says:

          haah. aku tgk siap nangis sakan lagi depan ustazan nor baiyah tu. pastu bukak balik. tah pape

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LINDA says:

          betul tu ..pakai tudung biarlah ikhlas…urm teringat kes ak dulu..ms g umrah ,balik2 jek amai org perli ak ,tudung dah melayang, tu satu sikap org kita bukan nak nasihat cara baik/dgr penjelasan tp suka perli/mengutuk dosa sewenang2 dijatuhkan pada ak.. padahal ak de sbb nape ak tak bertudung,sbb nya kerjaya ak mase dulu sbg reception hotel waktu ngah kemelut ekonomi, dgn appearance uniform ak,berskirt..takkan ak nak pakai tudung kt luar pastu mase keje pakai skirt, ak terasa cam mmpermainkan imej tudung tu..ak pon bukanla seksi, tak pandai nak pakai baju dada luas,lengan pendek,itu pon kene kutuk sbb tak bertudung.apepun alhmdulillah akhirnya dpt gak kerja yang baik n now perlahan2 ak bertekad ubah imej..tp yg ak tak puas hati makin rmai org bertudung yg mcm tak ikhlas pakai tudung, ngan baju lengan pendek,de satu ari tu tersermpak ngan minah poyo ni pakai skirt rambu ramba,baju blouse lengan pendek, bahagian belakang agak luas, skali pakai tudung singkat ,maka ak n suami yg berdiri kt belakang dia nmpak lak tali coli terjojol…kitorg yg malu..nak tegur tp minah tu kt depan jauh..paling sedih ade gak yang pakai tudung semata2 nak tutup lovebite,de yg nk diri nampak mcm alim skali wat maksiat lebih teruk dr org yg tak bertudung, bukan menghina org bertudung tp lihatla kerana mereka yg merosakkan imej bertdung shingga rakan2 yang ikhlas bertudng ,berpakaian sopan pon terasa tempias bila org mula menganggap memakai tudung hanya utk menyembunyikan imej buruk/menunjuk2 alim bukan menurut tuntutan agama.sedih bila hukum agama dipermainkan mcm tu..semoga kita semua diberi petunjuk dan perbetulkan mane yang salah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • APA SJA says:

          drama2…….ishk.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • orang biasa says:

        tu dikira pakai tudung ke. lol. nowadays. hmph~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • leo lizza says:

        oklah tu… ada rupala gak… tp cun lagi tunang abang nara… share la
        gambar majlis pertunangan bang nara
        ke… boleh boleh boleh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gee_poziah says:

        apalah yang ada pada gadis ni yang membuatkan ally terpikat erk…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • misskenyalang says:

        tudung oh tudung….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Cincai lerr says:

        tu ler… tudung sekarang sekadar fesyen jerk…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dolly says:

      kejap tutup.kejap bukak..nk pakai tudung tu biarlah tetap pendiriannya..adoi dia buat main2 plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • uweeek says:

      ish!!!!!bjet cm siti…dlu time gdis mlayu ag cun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dolly says:

      bukan masa tunang je bukak tudung..cuba g tengok pesbuk dia gambar kebanyakan sume x pakai tudung.rambut siap kaler2 lagi.huh. hipokrit kah itu?
      (sorry,termengumpat plak)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • quEenr!an@ says:

      kalu ak jd mak elly akn ku REJECT pompuan nie jd menantu..ank hantu tul…
      tudung mane pegi?????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. min says:

    cepat2 lah kawen…tahniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. topo says:

    hohoho tahniah.. betul rupanya ingatkan rumours je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Rita arora says:

    kenapa tunang ally nampak lebih pendek..?.. hakikat?..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. mizz says:

    huiii merahnya tema dorg :p
    tahniah !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • chickenchop says:

      tema gong xi fa cai kot tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kesian says:

        kalau berdiri kat dinding tu mesti tak nampak org…hihihi sama kaler ngan dinding… tapi yg mana satu tunang dia…gambar sebelum ni pakai tudung….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. nia88 says:

    mana 1 tunang die ni??
    yg tengah kah?
    yg hujung kah?
    bkn tunang die tu pakai tudung kah?
    apakah semua ini?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. fx says:

    aishah zainal tu x pakai tudung ke? tgk gmba sblm ni mcm pakai tudung je…huhu

    http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2009/8/1/mstar_hiburan/20090731112007&sec=mstar_hiburan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • teddycoemy says:

      yelh ek..dlu ckp dpt hdyah nk pkai tdung kunun..skrg bkak tdung lak..rmbut kaler2 lgik..sma jek cm siti situ sna sni tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Jeling-jeling says:

    finally..ade gk org yg ally bkenan..ingt nk mbujang sapa tua dh…btw congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Que Sera Sera says:

      sebab takut dipanggil bujang tua lah..pendek ke…bukak tutup tudung ke….tunang ajelah!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Toblerone says:

    lawa tarikh btunang.. 110211 110211 .. 1102110211

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. syazanial says:

    apsal tunang ally buka tudung erkkkk……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. jawatengik says:

    bukan tunang die pakai tudung ker?????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tengok majlis lah kalau nk pakai bertudong! ni kan majlis pertunangan dia nk kene la pakai tudong! kenape lah bonggok sangat??? kalau minah jambu yg bertunang minah jambu pakai rambot palsu je senang tk payah nk kecoh2 cantek dn rengkas….tudong2 ni semua leceh! lagi pn minah jambu tk cantek kalau bertudong …..terima khaseh aje lah ye……………….>

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hohoho says:

        bodohnye kau. kesian aku tengok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • noel says:

          hakhakhak..a’ah…..hakhak..aku pown se sian..kahkah…pe pnyer minded ar ko ni.abes t ko nak jwb camtu jgak ker kat masyhar nanti…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • dolly says:

        minah jambu, ko tak bertudung sbb ko takot x cantik la ye..bagus2…ataupun ko ni mat jambu sebenarnya?haha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Teringin aku nak tgk si minah ni. Perasan cantek rupanya…. Dah la jahil, ada hati nak membongokkan orang. ALLAH perintahkan hamba perempuanNYA supaya menutup aurat di hadapan bukan muhrim walau dimana berada. NO COMPROMISE! Minah ni agak2 la bila berkomen yer, sebaiknya jgn langsung menyentuh ttg hukum hakam agama Islam. Nanti kalau org label awak bodoh sombong, marah pulak. You are what you say dear….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dolly says:

          minah jambu batu tu saja nak cari kontrovesi kat sini tu..konon2 nak suh org bg tumpuan n berdebat ngn dia la tu…haktuihhhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ini ruangan komen ye jangan nk bersarahan ugama dn rungan ini ruangan komen rabak bukan ruangan sekolah ugama eh……….thank Q………..god bless…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Ramai kt sini yang suka dan berlapang dada nk dgr syarahan agama aku berbanding komen kau yang sesungguhnya melambangkan kerendahan mentaliti dan moral kau sendiri. Nasihat aku satu je Minah, pendapat kau harus bebas dari menyentuh ttg apa saja hukum hakam Al Quran. Aku mmg pantang kalau org merapu meraban pasal hukum Islam, hendak2nya dari otak kosong berkeladak lumut mcm kau. Aku senyap je selama ni but u’ve crossed the line, way too far.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          minah..ni pun tempat komen utk pendapat sndiri. bukan tempat utk mencapub carik psal ngan komen2 org laen..

          kalo ko jahil dan dh jd buluh x bleh nk dilentur lg..suker hati ko xde sape nk heran,.. tp jgn nk sesatkan minded org len dgn hujah2 jahil ko yg bleh dikaitkan dgn agama…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • :) says:

        ape la kau nie..ckp ikot sedap je an..org perempuan xkire la cantik gile ke hudoh ke bila pakai tudung lagi bertambah cantiknya..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kesian says:

          minah tu bukan islam….kalau islam dia takkan menyentuh tentang peringtah allah…so no point berdebat dgn dia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ape ape aje lah nak …………………….dont worry be hepi ok n be collllllllllllllllllllllllllll p/s Bwek!!!!!!!! he he he ………….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ladi gugup says:

        WAH…. pakai tudung ikut kesesuaian majlis… rasanya ko nih dah macam minah yang pakai baju seksi ikut kesesuaian majlis….. insaf la woi… agama jangan dibuat memain… ko tak kesian kat diri ko kesian la dekat mak dengan abah ko ya…. sori yerk…tekaso bahasa lak…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meluat aku ngn ko!!!!!!! says:

          aku rase minah jambu nie pun saje nk cr publisiti murahan cm ifa raziah gk….cakap cm org xde otak…tgk la ayat2 die cm bebudak x abis sklh…
          lain kali ckp pakai otak!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blablabla!!!! says:

        cian aku tgk ko munah jambu……..kt tmpat aku ni byk klass fardu ain ko meh la dtg cni kite blajar same2 aku pon rse yg aku ni cetek ilmu~~~~~tp aku x rse hukum ALLAh dbuat main2….ikut ske kau la minah ooiiiii~~~~jgn jd minah rempit sudah la~~~~~~huahuahua~~~~`

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss J says:

        i rasa u dah mcm x de modal taw minah..cakap pakai ikut sedap tekkkkakkkk (style johan ok) je….suke2 je kate kat orang bonggok.. amat tidak baik ok.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • acong says:

        Weyyy minah jambuu kalau hang nak tahu org yang pakai rambut pelesu tu pon wajib pakai tudong… ko ni org ape sebenarnya haaa…. mmmm mengucap laa banyak2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • terjah says:

          iissshh…….iisssshhh apek punya ustaz ala ajar ho….pakai lambut palsu Halam lo….amah apek pun ala cakap pakai itu cemala pun tak bole….pun HALAM…
          jgn main main lo…..nnti Tuhan mala. apek manyak takut kena lotan kat sana. lipan besar mali sengat..ular besar pun nnti ggit. takut lo..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kau pn nanti kena gigit jugak ngan ular besar…….separoh pengomen kt sini akan di gigit dek ular lipan besar…….jangan tk caya………………………..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • peugeotcyg says:

        hahah…minah jambu ni xabis2 ngan rmbut pelesu dia tuh.kan aku da ckp dulu,asal ko bukak molot je,konfem simpang akidah!tolong la fikir dlu sblm bekomen…tolong la cik minah oiiii….bile la ko nk tunang ek…mulut taik cam ko ni ade ke org nk…hehehe.halamak!terlebih sudah!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. babe says:

    Congrats ally. Tp bkn ke dulu aisyah tu dah bertudung tutup rambut semua? Kenapa dah style dato ct lak ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Auta says:

    merah mak ngah..i like !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Didy says:

    ala nape tunang dia macam minah rempit je hahahaha.
    carila yang sopan , pakai tudung, baek. takla bakal suami dapat dosa nanti bila da kawen.
    susah nak cari,kan? hehe. ada, tapi kena pandai cari tempat nak cari tu, kat KL memang susah le jawabnya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku says:

      pilih punye pilih,ally terpilih minah rempit..kesian ally..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        rempit pn rempit lah……tu cerite dulu cerite dh lama tutop buku lah……………..bukak buku baru cerite baru pulak…………….jangan di ungkit2 cerite lama dia sekarang dia dh bertunang ngan si ally ni…….minah jambu tau si ally ni tkan termakan dengan komen2 yg mengeluarkn cerite lama tunang dia si aishah ni …..tu kn sejarah lama betol tk ally? i lov u………….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          rempit? ceta lama..?? oowhh.. kira dlu2 pompuan nie rempit la eik.. mna ko tau…? ko nie pompuan tu eik?? kahkahkah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          oi bahlol!! kau tk baca komen diorang kt atas???????? diorang yg kete si aishah ni dulu rempit!!!!!! bab tu minah jambu reply dia nye komen!!!!!!! gi jaga kerbau kt sana!!!! jangan nk mengadap computer aje!!!!! lain lah minah jambu ni huh!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          kahkahkah… minah jambu daahhh melenting… ko tu yg xphm.. dorg ckp mcm minah rempit.. bkn minah rempit la bodohh..xda otak minah jambu nie… kehkeh.. kerbau aku baek taw dri ko tu.. siap boleh export ke luar ngra… bnyk pmintaan.. ko tu minah jambu? xtntu nk laku…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • meluat aku ngn ko!!!!!!! says:

          hahahahahahahaha…..pdn muke ko minah jambu asyik kene hentam je…
          -rayyy kebau sekor..hahahahahahahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • terjah says:

        jangan hempit hempi gua la…key sian sama apek lo. Kasi can sikit lo….apek pun mau lasa mah…..aiyoh….. ini macam punya olang pun ala….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. lola says:

    yelaaa…..bukan pakai tudunggg keeeeeeee????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      yg kau sebok sangat pasal tudong ni pesal ha ? dh tkde keje lain ke sebok jaga orang pakai tudong ke tk………….dasar kepochi….. …………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. susok says:

    huwa………. allyyyyyy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. suhaila says:

    eh..xpakai tudung rupanya…..
    hmmm..what ever!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Intan_Zul says:

    aisyah tu yg pernah masuk pertandingan gadis melayu kan…rasanyer diorg nie dah lama bercinta…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mawar says:

      x betul sama sekali….ally bercinta dgn gf org…dan skrg aisyah zainal still lg ngan bf dia…hipokrit aisyah zainal…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. mia says:

    jap pki tudung, jap bukak plak…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dasar kepo kepo kepo kepochi ;=[ ].

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • diana says:

        Ko nie pehal minah?
        Saiko ke ape?
        Ko yg kepochi… sibok nk kondem pengomen2 kat sini…
        Ntah2 ko pon same je mcm Aishah tu..
        jenis pakai tudung main2..
        Tak pon, ko anak branak Aishah tu..
        Sbb tu meroyan semacam je kat sini…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Bwek!!!!!………..ape ape aje lah nek………….ikot suka lu la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rayy says:

        laa.. nma pon ruangn gosip, kna la kepo.. abes tu ko x kepo ke…? kalu ko tu xkepo, ko xkn bkak n tngok gosip2 artis gini…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah jambu jangan cakap lagi lah dh sememang nye mesti mau ada kt ruangan komen rabak ni……..minah jambu tknak ketingalan pasal minah jambu tunggu nk dapatkn 1st komen yg paling jambu………………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          ohh.. kiranya minah jambu nie pon kepo gak la kan…. kahkahkaaahhh,…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ANTI minah jambu 24jam mengadap computer says:

          pompuan ni meroyan agaknya…hahahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • terjah says:

      itu macam kah?……soli, apek do no. tapi apa wah kesah hoh…?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. noname says:

    eh bukan tunang all pakai tudung ke??? pelik nih!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. arm87 says:

    nasib baik KALAH mase kat program gadis melayu……….
    Xsesuai langsung……………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Que Sera Sera says:

      Allah pun mengetahui keikhlasan hati hamba hambaNya. Allah itu maha kaya & adil. Yg baik itu selalu dipasangkan dgn yg baik….begitulah sebaliknya.
      Kekadang kite terlalu nampak kelebihan seseorang hingga terlepas pandang kelemahannya yg sebesar lautan. Tapi kebaikan yg sehalus kuman terlalu kite megahkan dan menjadi pujian.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. norhafizzah niat says:

    Yela,pelik tp benar.ari 2tgk pkai tudung,ni kot dh ala2 ct pulak.huh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. suke tgk dorang says:

    tahniah….korang ni xbaik la kutuk si ally tu…Allah yg bg de fizikal mcm tu maknenye korang mgutuk pada penciptanye…tak baik tau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. salsabila79 says:

    Baru tadi bc kisah aisyah ni dapat hidayah ms program GM tu, maka dia mula bertudung litup…tup2 time tunang nak tayang jambul mcm dato’ CT puak..apa kes nih? Ally,it’s ur responsibility nak guide dia to the truth path….jgn tudung/aurat jadi barang mainan..nak pakai n buang bila2 masa jer sesuka hati….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jintan manis says:

      pakai tudung masa gadis melayu cos nak raih undi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      nnt biler reporter tanya kenapa x pakai tudung….takper Allah tau niat saya…yang penting niat saya murni bla bla bla…

      p/s: kalo pakai tudung kerana fesyen, cmtuhlaa jadinyer~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jijie says:

      strategi nak menang kot tu.. who knows kan… adeh terasa kesian lak kat dia.. mybe takde orang yg mampu nak bimbing kot.. suh ally yg bimbing =)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dolly says:

      bukan masa tunang je bukak tudung..cuba g tengok pesbuk dia gambar kebanyakan sume x pakai tudung.rambut siap kaler2 lagi.huh. hipokrit kah itu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Que Sera Sera says:

      Allah memberi hidayah pd hamba yg benar benar disayangiNya, pd yg mempersendakan kuasaNya Allah juga ada bahagian utk mereka…..
      mengingatkan saya juga

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. anita says:

    aduhhh..
    frustnye tgk Ally bertunang,,,sobs

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ted mosby says:

      xpe2 maizidul akmal sidek dah solo…hahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • terjah says:

      eh taklah. Siapa kata frust. apek biasa biasa aje…maintain beb!
      many kuntum and many bees out there u know…the better lagi pun ade…….
      apek taknak drop amah waterface tapi….
      apek reserves my tears water for anak pak yahya kalo dio kawin….he3x

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. hamba Allah says:

    peliklah???sebenarnya tunang dia pakai tudung ke tak….sekejap pakai sekejap tak pakai tudung…aisy..macam nak persenda hukum agama je…pakai tudung buat maen2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • terjah says:

      soli hoh….lu tak de nampak apek pakai selendang kah? mata buka sikit lo…..
      selendang dgn tulung tak ta sama kah….kain juga mah……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. ted mosby says:

    ok ar gak cpat2 ar kawen ally ko pon dah lanjut…pas ni turn fafau lak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. fiza says:

    nape si aishah tu x pkai tudung plak? ari tu dlm gadis melayu elok je btudung..apa nk jd la ngn dunia skrg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. rohaadam says:

    Tahniah Ally & pasangan!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. madees says:

    aisyah nih pakai tudung ker tak sebenarnyer?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. bee says:

    poyuo gile minah ni! masuk GM pakai tudung~ last2 buka tudung! Dem you!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Mysara says:

    Alahai..saat2 indah sebegini perlu ke bukak tudung tayang kat org? agaknya kalu pakai tudung dia rasa x cantik kot ek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Gina says:

    dat gurl actually brtudung ke x?coz lam gadis melayu 2 brtudung but skg brjambul plak…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      suka hati dia lah !! yg kau sebok tu pesal? lu nak pakai tudong lu pakai lah……………tapi jangan kepo kalau orang pakai atau tk!
      dunia lu dunia lu !!! tk sama ngan dunia dia …..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Kenapa dgb dunia dia minah? Apa yang x sama? Kita ada 1 agama, 1 hukum, 1 akhirat dan timbangan dosa pahala yang sama. Kita umat Islam sememangnya dituntut utk jaga tepi kain masing2 supaya sama2 boleh hidup bertunjangkan maruah. Sekejap pakai, sekejap bukak, pastu pakai selendang kunun. Sama je dgn free hair. Jika seorang non-muslim bertanya boleh ke buat mcm tu, jawapannya x lain melainkan kita terpaksa merendahkan martabat dia kerana mengambil hukum sesuka hati mengikut sesedap rasa utk membela maruah agama. Sebab tu ramai org kt sini mempertikaikan tindakan tunang Ally. Bukan mcm kau, dah la fail agama, ko marahkan lagi org lain yang prihatin dgn isu ni.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • momo says:

        kenapa xde org like comment minah jambu 24jam mengadap computer nie?
        hahahahaha… nak twu x? aku salah seorang yg dislike komen ko!!!!!
        ~kalo dah ISLAM tu.. sila ikut cara ISLAM ok~
        aku berdoa semoga minah jambu dan orang2 seperti nya menerima hidayah… amin…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • diana says:

          amin…
          dan aku doakan minah jambu nie cepat2 pulih dr penyakit saikonye..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          like ke dislike ke minah jambu peduli happe……!!!!! orang2 ni asek nk mengutok si aishah ni aje…..macm lah si aishah ni tk tau ugama halal haram tkan semua dia tk tau!!!!! pandai2 pulak orang2 ni kasi nasehat ! macm lah si aishah ni WILD la sangat yg orang2 ni nak heboh2kn sangat!!!! pasal tk pakai tudong orang2 ni dh kecoh!!!! kalau dia pakai bikini macmama pulak????? terok2 lah kauorang hentam dia!!!!! orang macm gini jenis mulot jahat…..mulot tu nk kene jait!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Que Sera Sera says:

        rambut sama hitam dek…pemikiran munkin berbeza. Hatta, Allah menuntut hamba hambaNya menuntut ilmu hingga ketiang lahat. Imu agama tida penghujungnya. Mmepertingkatkan ilmu digalakkan, yg kosong diisikan, yg kurang ditambah, yg salah dibetulkan…selaku saudara seIslam wajib tegur menegur…kubur kita sama tempat dek noi kubur Islam..
        Beringat…berdakwah krn Allah tapi bukan nak melawa…
        pesan pd saya juge

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rayy says:

        la ko nie minah jambu… apa kes la ko nie… skt mental ke ha?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          yg sebetol nye orang2 yg mencaci si aishah tu yg sakit mental ! diorang kate si aishah ni tk cantek la dulu dia minah rempit la dn macm2 lagi lah diorang kate kt blakang aishah ni………..!! minah jambu mana boleh tengok komen yg semacam orang tk gi sekolah tu!! minah jambu mesti rabak2 nye reply n marah……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          bila diorang tengok minah jambu nye reply diorang pulak yg marah kt minah jambu balek!!!! diorang lebih suka mencaci dari memuji atau komen yg baik2………….kesian kn….kt orang2 yg suka komen yg bukan2 ni……….kesian pulak kt ally banyak pengomen caci tunang di tk lawa……..jangan nangis ye ally bawak bersabar ye orang2 ni memang macm tu suka main layang2 kt tepi longkang….sabar ye ally………….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          mmg lawa si Aishah nie… tp prngai tu yg xlawa,. knpa dy nk ltak dri dy dlm medan fitnah? dh tau dy tu org knl, jgn la wt gitu kn… dy yg buat org ktuk psl dy… kjp pkai tdg, kjp bukak.. apa motif? xtaw la plak kot2 strategi nk meraih populariti kn..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • teddycomey says:

          ko ni pe hal hah??ke ko ni si aishah tu hah??xpn mak dia?kakak dia?kaum krabat dia???ttbe je buat mroyan ko kt cni…suka ati org lh nk komen pe..wbsite ni bkan ko pnye…PAHAM???xphm gak??elok g trjun lombong..jgn nk buat memekak ko kt cni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zettyhumaira says:

          minah jambu ni dr dlu lg mmg x suke kalu kt komen2 pasal artis kawin xpakai tudung. entah nape mmg aku x tau. anti sgt dia kalau kita semua membangkang artis x bertudung, persoal hal halal haram, selalu menolak hukum hakam agama ISLAM.
          maka, setahu sy lah, membelakangkan hukum agama, sama mcm KAFIR LAKNATULLAH… yg sama mcm org cina yg pakai seluar pendek tutup punggung shj bila keluar di khalayak ramai..
          sy gerenti minah yg berhidung jambu ni mmg spesis mcm tu lah.. sbb tu dia x sk sgt org sebut pasal tudung…aurat…syurga…neraka…hukum hakam…halal haram… dia kt sy pompuan kampung sbb menegur ayu raudhah pkai baju nmpk isi buah dada tapi menadah tgn mengaminkan doa…
          padahal, bukankah salah satu adab berdoa kepada ALLAH TAALA adalah MENUTUP AURAT??? malah di mn2 kt berada kecuali dgn muhrim, adalah WAJIB menutup aurat???
          maka DUNIA minah si jambu batu ni mmg lain sebenarnya dr dunia kita semua yg beragama ISLAM.. minah orangnya sombong, bongkak pd hukum Allah. x takut pd azab dosa.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ladi gugup says:

        minah… ko kalau tak tahu apa yang ko cakap baik diam2.. nampak sangat la ko ni macammana… sesama Islam menegur tak salahkan….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          pegi dah kepo!!!!!! suka jaga tepi kain orang!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ladi gugup says:

          kita orang kepo sebab sayangkan ko tu… sesama umat menegur apa yang tak betul tu jah… tapi kalo dah tego ko tak mau dengar tu terpulang pada ko.. ok.. peace.. hehehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. lala says:

    xminat…buka tutup..buka tutup..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. mek nab says:

    duit xckp kot nak pakai tudung tutup pala…mahal tu tudung dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. lola says:

    dh femes ni mulalah nk tunjuk sana sini…aii….begitu cepat manusia berubah……klu kawen ngan datok2 ke tan sri2 ke trus nmpak semua kot…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Que Sera Sera says:

      famous? adakah itu kewajipan hidup yg fana ini.
      famous dimata Alah…subhanallah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. yonjie says:

    nape dy mcm 2 erk???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. pika says:

    thniah2..hope bhgia slalu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kawan lama says:

    pelik betul pompuan ni…huhuhuhu~~
    i ad tgok masa dia kat gadis melayu (ulangan tahun lepas).. dia start pakai tudung lepas episod dgn ustazah bahyah kalau x silap…
    then, bila tgok dia masa kat wedding aida (juara GM), dia dah xpakai tudung kot…
    apa nak jadi la…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abarage says:

      tau xpe.siap menanges2 lagi tym tu cos dia nak sgt pakai tudung tp dia kata ada halangan.nmpak sgt hipokrit.aku dulu satu kampus dgn dia.xda sapa pun suka dgn dia ni kot.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        time tu dier bajet leh menang juara kot kalo pakai tudung…takpun dier rasa kalo x pakai tudung xde can langsung nk dpt top 3… apepun strategi dier menjadi laa dpt gak no 2… :P

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. sha says:

    kejap pakai tudung kejap bukak tudung

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Gosipgurl_fea1 says:

    which one is his fiance? tahniah okay ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      haruslah yg tepi…yg tgh tuh just simple jer dgn dress yg xde ngelip-ngelip..confirm bukan calon pengantin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. nia says:

    takperlu la nk pertikan kan dye pkai tdung ke xpakai ke nanti dye ckp “IKUT TEMA” lak….
    haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. zzzzz says:

    Like or Dislike:

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      like tak, dislike pun sikitlah..kadang2 teruna ni poyoh sikit. Sepatah loghat terengganu pun malu nak sebut. Konon good player eksen macho gitu…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Apa2 aja says:

    Apapun tahniah, tapi kenapa ms tunang ni buka tdg?kdg x fhm ngn sesetengah girl ni.Apalah slhnya tutup aurat?sejuk mata memandang ms gamba yg pakai tdg 2, tp gamba ni nampak jambul lak?kompius kompius..semoga hatinya allah tetapkan jgn terus buka tdg pula lps ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. hehehuhuhaha says:

    erm..rasanya si aishah zainal ni dah insaf pakai tdg dalam gadis melayu ritu..siap nangis2 lagi ckp nk berubah pkai tdg..sampaikan juri pon terpedaya..igt kan dah bertudung la sampai skg..ni bertunang buka tdk lak…yg mn satu btl ni..maafkan saya jikalau resilap org ye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budi says:

      nk menang sgt…kenalah dia perdayakan juri..hipokrit jgk yea “gadis melayu” dia ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. orgtuo says:

    adoiii..malapas den…den minat kat ally..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • terjah says:

      hei olangtua (orgtuo); lu melepas.pelan pelan sikit hoh….tapi apek rasa itu “saham” MHI gelenti banyak jatuh lo… Olang tengok MHI bukan pasal bagus punya plogam…tapi pasal itu budak Ali tapi apek kesian banyak olang suke pun tak pernah jadi pengacara babut…
      layan……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. lalalalalala says:

    aku lagi suka c ally ni dgn fafau
    huhuhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ani zaini says:

      betul 2,dengan fafau lagi ngam,fafau 2 ‘gila-gila orangnya,kala ally dgn dia,sure bahagia punya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. dealova says:

    apa la wat mcm ni mcm main2 jer pasal tudung..hari tu nangis bagai nak rak ckp dah dapat hidayah….ptt la ada org yg ckp kat aku..lakonan semata2 msa gadis melayu tu..hu3..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rayy says:

      hakhakhakk… serius der aku xsuka tngok rncgn gadis melayu tu.. majoriti palsu… belakon lebey.. tp i Like Aida tu.. comeelll… dan xpalsu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • terjah says:

        apek setuju dgn Rayy….kejar glamor dunia kot. Apek kejar bayang bayang…
        Apek pun suke Aida, tapi kasi can same Saiful mah. Aida memang wanita melayu tulin bukan pokedot..Saiful lebih hensem dr apek n ali.
        Husna pun best….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. suka gossip says:

    yer aaaa…x sangka taste ally mcm gituw jugak ekkk..ye la, dah mcm dato ct lah pulak aku tgk, biasala mesti si aisyah tu nak tumpang glamour si ally lah tu..what everrrr, mcm2..dah elok bertudung , time mcm ni bukak pulak…apalah si ally ni, pls give advice to your tunang ek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. adik says:

    mmg pompuan tu just nk raih undi pon ms GM..hipokrit nyer mnusia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Piston Pecah says:

    owh…tahniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. terrarossa says:

    ehhhhhhhhhhhh……..yg mana satu nehhhh tunang ally….rasanye gmbo kt post sblm ni pakai tudung….ke sbnrnya itu gambo dolu2 and skrg dh mmg tudung terbang???

    uihhhh…merah menyala tema nyer…sempena CNY laaaa nehh…..jgn kene kejor dgn lembu sudeyhh….ekekeke…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Ladi gugup says:

    Selamat berbahagia… semoga ke jinjang pelamin… alamak… tudung pi mana haaa… dah tercabut ka….?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. oopocot! says:

    carik pasal betul si Aisyah ni… nak jadik mangser kutuk ni… tudung basah tol….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. eyna says:

    TAHNIAH bt Ally n Aisyah……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. iera says:

    erm..dah tunang upa nya abg ally..x smpai hajat aq hehehe..xda la gurau jea..erm ape2 pun slamt brbahagia kt abg ally..cpat2 nek pelamin taw..x sabar nk tgok gmbar abg ally kt atas pelamin nti..mesti baek punya hensem…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. ape2 aje says:

    TUNANG ALLY YG TEPI SEKALI TU,,, DIE PAKAI TUDUNG SBB PORGRAM GADIS MELAYU 2 JE DULU.. ACTUALLY DIE MMG X PAKAI TUDUNG SEBENARNYA.. DH MENANG DPT NO.2 BKK LA TUDUNG TU… ISH2.. APA NK JD LA DH ELOK2 PAKAI TUDUNG PG BKK WAT APE…. CANTEK LG PAKAI TUDUNG….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pja says:

      agaknya dia kecewa la tu xdpt no 1..hipokrit la katakan..agaknya ms dia pkai dulu, main belasah je kot..tp kalau dia pkai tudung, pttnya dia th la ayat qur’an pe yg mewajibkn bertudung..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. fasha sandal says:

    kesian kat i… terlepas abg ally…….. abg… ally ….. maafkan FASHA yang solo ni….

    kenapa abg ally… tak tunang dengan Fasha….

    maafkan i ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      pasal kau tu tinggi fasha syang……..aku ni pendek ! jadi aku tk sepadan ngan kau yg tinggi lampai ni….nanti aku nk cium kau kena ambek tangga pulak…….sori ye fasha aku tepaksa cari pompan yg pendek jugak macam aku…jadi tk payah lah ambek tangga….thank Q ye fasha jangan nangis ok……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • terjah says:

        tak payah tangga lor…..sekalang zaman superman mah….
        aiyoh…..ini pun tak tau hah….kata mau kawen…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          kelakar la lu ni terjah…………gua suka sama lu he he he …………..kite kawan ok??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. marimar says:

    GADIS MELAYU PLASTIK!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol tu minah jambu sokong la sangat2 ngan kau ni marimar….cenyum cikit ! eh kenape nangis marimar? dh dh dh jangan nk nangis kn si ally tu bertunang…….lagi pn si ally tu tk sepadan ngan kau marimar!! sebab kau kn tinggi si ally ni pendek orang nye…..jadi kau lupe kn aje si ally ok …nanti minah jambu carikn kau jantan yg tinggi dn sepadan ngan kau ok……jom ………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Konpom jahil, menghina kejadian ALLAH SWT.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          minah jambu bershukur la sangat2 kerana allah memberikn minah jambu rezeki yg murah shukur alhamduliillah………..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mario says:

          X PASAL2……………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • diana says:

        dh nama pon “minah jambu 24jam mengadap komputer”… nampak sgt x solat… sbb asik ngadap komputer je.. xthu la kot2 minah nie solat melalui online, kan? zaman cyber.. pemikiran pon mstilah cyber smpaikan hal tudung pon dia bt xkisah je..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ape nk kesah kn ! kalau minah jambu nk pakai tudong minah jambu pakai je lah …..kalau minah jambu tknk pakai tudong just jangan pakai…………senang kn? tk payah nk stress macm orang2 kt atas sebok ngan mengata orang tk pakai tudong huh!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • no name says:

        ape la minah jamban ni merepek…….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • no name says:

          yg dislike ni mesti minah jambu a.k.a minah JAMBAN..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          nama je orang islam tapi suka memfitnah orang…………islam ke tu nama nye??? kate orang pandai minah jambu ni bukan islam lah ape2 lagi lah…..yg kau tu menudoh2 orang…………………….kn fitnah nama nye !!!! tk belajar ugama ke? kau gi jaga lembu tu lagi bagos ada jugak faedah………………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • terjah says:

        aiyoh minah…camne lu tau marimar punya taste…….?
        jgn galo galo….apek sudah bilang tadi , ala manyak bee luar sana …more better mah….
        olang lama kata; pinggan tak letak, nasi tak masuk angin…..dia tak nak, marimar lagi lagi tak ingin lor…….
        busuk punya olang…….
        Tuhan tak dak sukak lo……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ape yg kau merepek kerepek ni terjah? orang komen lain kau jawab lain….sakit ke kau ni? cian kau satu hari tk jaga kerbau sampai kau sakit…. dh dh jangan nangis lagi besok kau leh jaga kerbau balek eh…..jangan nangis lagi tau……….cium cikit!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. makyang says:

    maap ckp le..kdg2 org kite ni pkai tudung sbb hipokrit..sbb nk tunjuk baik atau ada udang sebalik mi..litup le sekejap..sebenarnye xde niat pun nk pkai tudung.. lps tu tudung melayang..dh byk contoh sekrng ni..pkai tudung cam biskut..kjp ada..kjp xde..kite ni jgn suke2 ati nk mempemainkan ugama…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      sofea jane dulu pun bertudung jap…siap masuk program agama lagi hos tu interbiu dier psal hal bertudung…dan skarang…..
      p/s: lydiawati pun bru jumaat lalu galaksi persoalkan psal hal tudung dier…tp beserlaa artis, jawapan cukup mengecewakan dan tiada rasa sensitif pd agama..~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mlankolia81 says:

        yup! dia off tdung dia masa plancaran drama ape ntah, tlupa plak dh.. dia just pkai scarf jaring2 kaler putih.. sure ler nmpk jambulnyerr.. makcik ni xsdr ke dia pmainkn sruhn agm ni.. isshhhh, xphm aku…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. ape2 aje says:

    setuju dgn makyang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. kalo tak silap, masa gadis melayu dulu, aishah bertudung kn, skrang dh bukak ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. me says:

    biasa la tu .. ada setengah org tu pergi kerja pakai tudung .. bila kat luar ..bukak ..Bebudak sekolah pon kat sekolah pakai tudung kat luar .. terbang ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. seri says:

    cari punya cari..dapat la yang ni…belasah je la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • terjah says:

      apek terdesaklah…apek sudah lama solo molo….kena reject, kena pause, kali ini kasi apek play esai ho…lu orang kasi can sikit bsama apek lor…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ef..bee..ai says:

        CIAN die……bak kata abg apek;
        tengok org kawin terjingkit jinkit , terjengok jengok
        bila hati rusing, bantal guling lu pelok pelok
        alah emak kawinkan apek……..:-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. anastasyea says:

    Wow .. Merahnya Mak Ngah! =)

    anastasyea’s latest post : Tumbangnya Dinasti Hosni Mubarak ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. miszLyssa says:

    aku xknl pmpuan ni..haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Rin says:

    korang niiii… !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. juice says:

    aik nape dlm show tu dia bertudung? nak raih undi ke? hipokrit tul ar…jgn main2kan kewajiban bertudung..tuntutan agama tu..kirenya ally ni xde taste jgk la kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. secret says:

    baru betunang da bukak tudung. ish3………
    no komen.

    ops! lupe lak. kan dlu, ally pnah melamar fasha sanda.
    so mgkin, SI GADIS MELAYU tu tgugat kot, kot2 ally teleppas ckp memuji fasha. ops!!

    ish4… berat benar da ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. leeanarina says:

    fasha gak tak lepas2, haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. pja says:

    sia2 je rsnya pkai tudung ms gadis melayu tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. lesungpipit says:

    lantak diaorg la weh….moge bahagia!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Muslimah says:

    Please la wey….Tunang si Ally ni sebenarnye pakai tudung ke tak sebenarnye?Hipokrit la diorang ni semua!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Blues says:

    Lantakla korang. Pakai tdg dpt pahala, x pkai tdg fhm2 je la…… Yg baik jdkan teladan & yg buruk jdkan sempadan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. kutu says:

    pakai tudung saji jela labuuuuu……menyampah la aiiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Que Sera Sera says:

    Apa apa pun maka terangkatlah satu lagi tanggungjawab Ally membimbing bakal isterinya. Yg salah dibetulkan…yg betul….dicatikkan..yg cantik diperindahkan….supaya indah mata mata yg memandang dan lebih indah lagi dimata Allah. Ugama berpesan…jgn berada dilingkaran fitnah…maka fitnah tidak akan timbul.
    Allah tak memandang rupa paras kamu, tapi hati dan amal kamu.
    Selalu jadi perbualan manusia pun tak bagus….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. N says:

    korang nie…
    klu aisyah tu mcm tu, ally tu plak mcm mn..?
    teringat zaman dulu2, sanggup tgu depan tv pagi2 nak tgk ally…such a smart boy…tapi jadi kurang bkenan dgn ally sejak tahu dia ada hati dgn pasha dulu…
    so, klu dah taste ally tu mcm tu bmakna dia tu xdela baik sgt pun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rayy says:

      N.. aku skong ko….. btol la kn.. pompuan yg baik hnya untuk llki yg baek.. dan bgitu jugak la sbaliknyaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mlankolia81 says:

        aku pun sokong hangpa!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ef..bee..ai says:

          dah lama tau dah…..
          tapi biasalah manusia kan selalu terpesona yg cantik n ganteng aja….hinggakan pekong yg busuk pun tak terbau.
          celebrities n personalities terpaksa tunjuk baik depan camera…supaya senag mata yg menonton. Hanya penonton yg bijak menonton dpt menilai yg baik dan tebaik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. PRINCES JELLyTA says:

    Hahahah..tepat skali naluri ku!mmg minah ni jenis blakon jd gadis melayu pun.sblm msk GM free hair kmudian dpt pulak hidayah pkai tudung..la ni free hair balik.aq ni pminat c ally tp,frust bila tunang dia c aishah ni.knp la x d ptemukn dgn gadis melayu d musim ptama..bkn khairunmaida tau!ada sorg pserta tu yg prnh jd hos utk rncgn mskn dr istana tv9.mgkin ally ni tdesak dek faktor umor nye d smping desakn org skeliling.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mawar says:

      btol2.. sokong! nape la si Ally ni x jumpe minah yg jd pengacara program masakan istana kt TV9 tu.. manis jer orgnya.. (x igt nama)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ef..bee..ai says:

        Husna namanya…
        bukan taste lah kot….tpi Husna deserve better person cam fedtri…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. pukul3pagi says:

    mungkin nak jadi macam CT nurhaliza kut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. begitulah says:

    Ni pasal org bertunang, bukan pasal tudung. Kecoh betul la.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mlankolia81 says:

      ngok betuila ngko ni.. kalo ngko xnk kecoh2 kt cni, ngko blah le dr cni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. imddin says:

    ‘Carilah teman hidup yang bersesuaian dan tidak menambahkan dosa di bahu suami setelah menjadi isteri..’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      zaman sekarang banyak yg membelakangkan agama. Pendakwah sekarang pun tak berani menegur…psal tak leh terima.
      syurga neraka dah jadi no2
      sebab itu dineraka penghuninya ramai wanita..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. lime says:

    congrts ally… tunang jugak ko akhirnye…;p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. laut says:

    hai cik minah jambu 24j mgadap computer…yg ko emo sgt apesal minah?? jgn2 ko tu merangkap aisyah zainal tunang c ally…..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. ryu says:

    mmg suka dgr bile ally nk tunang coz mmg mnat kt dy,,,tp bile jea tgk si tunangnya tros aq jdik xsuke,,,aq igt dy kawin lmbt coz nk plih yg btol2 baik rupanyeer dpt yg on off,,sdih sih,,,=(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. adah says:

    sangat2 kecewa ngan aisyah… nape main2 dgn hukum Allah…. time gadis melayu suka sangat perubahan positif tu… tup2 tgk gambar ni rasa huh…frust sngat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      takkan tak tau adah….bertudung mana cantik…
      tak le glamor…tak famos nnti…
      sayangkan…dtg dr negri Hg Tuah, sepatutnya mempertahankan agama n bangsa….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. raimi says:

    ait mane g tudung yg wat tutup kepala x kan masa tunang & dah glamor ni x mampu nak beli tudung kot
    sorry…..sekadar brtny & mengingatkn jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. eizanng says:

    eh…tudung dh hilang?…..bkn kte dlu lps msk gadis melyu nk brubh ker?….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. dr ally says:

    biarla kt diorang.dah ally bkenan nk wat gano.nnt mai la lg 2 ksdrn nk btdung.
    Dahla ally ni nama sma dgn aku.seb bek aku doktor,dia pengacara..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      sebut betul betul k….alif diatas “Ah”, tak sama ngan Alif bersabdu lam…
      tajwid jgn lari k….tapi bukan eli yg bobo tu hah!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. ntoh says:

    org yg korng kutuk tu xsmstinya lbh buruk dr korng..sape tau dia mgkin lbh mulia disisiNYA. bgla nasihat..kutuk watpe..tahniah ally dan aishah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. shiro says:

    what the hair..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Mawar says:

    kan dah ckp awal2.. minah ni mmg hipokrit..
    Suke lagi tgk Aida Gadis Melayu & Saiful.. be naturally!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. mellisa says:

    biar la dia nk pkai ke x?dosa pahala dia yg tgung…kte yg dok mgata ni pun dh free2 dapat dosa huhu…..
    tahniah ally n aisyah zainal huhu……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. lalalala says:

    ingatkan dulu betul2 insap….plastik betul!nasib baik tak dpt juara

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    mimah jambu suka ngan seledang LV kalau di buat tudong fuh jambu…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. zack says:

    Lorh,,,,tak pakai tudung plak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. minah says:

    aishah zainal HIPOKRIT!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. rynz says:

    ni yg nk mrh ni,bl da mnang buka tdung..mmg jahil kau ni!benci org hipokrit!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. jamban says:

    bese la..dah popular..tunang plak dgn org glemer..ape lg..terus jd hipokrit..jap pki jap idakk..blah la!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. sukasuki says:

    apesal sume pengomen kat sini dok sibuk ckp sal tudung je heran sukasuki.pdhal korg2 sume pengomen yg majoriti pompuan ni,xsedar ke aurat wanita bkn hanya rambut je tau,tp jgk kaki dan tangan kcuali 2 tapak tangan.ce cite ce ngaku brape ramai dr korang pengomen sekalian,yg pakai tdung,lengkap berstokin kaki dan lengan,baju dilabuhkan tutup bontot,tudung dilabuhkan tutup 2biji buahdada,itu baru btl2 tutup aurat dlm islam.tp sukasuki pecaya ramai pengomen d luar sana lupa hakikat ini.sikit2 komen pasal rambut rambut rambut.sdgkan jika dilihat d luar sana majoriti awekmelayu islam btudung,tp singkatnye,keciknye,bbaju tp ketatnye,lengan mesti 3suku,tanpa stokin menutupi lengan,bseluar tp legging je,bersandal tumit tggi tanpa stokin kaki sbb xselesa,licin,sedarkah wahai wanita d ruangan komen sekalian itu semua adalah aurat?usah pertikaikan soal tudungkepala sahaja kerana umat2 islam yg jahil agama nanti slh paham bahawa asal btudung sahaja cukup,d bwh pakaian bgmane pun xpe,janji tudung dah tutup aurat.bahaya fahaman ini,para wanita sekalian.usah d komen pasal wanita menutup segala auratnya,tp bermulutjahat,suka mengumpat,mengutuk,mengomen blog artis,haha..itu hal lain.antara die dgn tuhan,yg penting die sudah patuhi slh 1 syariat wajib dlm islam,maka yg lain2 dosanya,wallahualam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LuSelipar says:

      aku taw obefiend sure setuju dgn ko (dlm hati dia nan ego itu)
      satu sebab mengapa al-arqam popular 30 tahun lepas adalah dakwah mereka tidak berbau kecaman dan berfokus. i was there as a little observer.
      Yg kumpulan’ ‘lagi satu’ tu mmg konpem suka mengecam, dr zaman dulu dulu dulu duluuuu(after 1960) smpai skrg. demyuh! tp kalo bukak blog gossip, bukan diorang kowt, ni ada new softbutt with race horse blinders group agaknya nih. kesian generasi masa hadapan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mellisa says:

      tol tu,hari ni dok canang org sn sni pon dh kre berdosa gak.jgn th nk tgk silap,dosa org lain jer,tp dri sendiri hampeh….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Kasyah says:

    dulu cakap ikhlas bertudung. skang dah tak ikhlas ker ??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. jaja says:

    Tu la Ally memilih sgt…dpt ler yg ala2 separa…Lgpun dia mmg sesuai pun la dgn Ally tu…sekufu..xgitu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. bunga raya says:

    pembetulan utk ayat ‘klau x ready lg pkai tudg,jgn pkai tudg’…
    dlm hukum islam ad ke trtulis cm ni?..ready ke x ke kite WAJIB pkai tudg.sbb 2 adlah aurat pmpuan n 1 hukum islam..kpd si tunang ni,artis ke n muslimah laen, jgn jdikn xready sbg alasan..

    p/s:hnye igtan sesama islam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      setuju dgn bungaraya. dari kamu dan saya dilahirkan , kite kite ni semua terlebih dulu sudah diseru. Kenapa kite diazan dan diqamatkan….
      Tiada istilah sekarang baru dapat seruan….
      sebelum bumi ini lenyap, sepatutnya kite mesti bersiap sedia dr sekarang bukannya tak ready lagi….
      jgnlah sesekali perbuatan & amalan kite menimbulkan kekeliruan pd yg bukan Islam

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. ieda90 says:

    alhamdulilah ..
    1 psangan lgi yg akn mmbina masjid. .
    semoga mb]ndpt kerhedaan ALLH S.W.T. .
    AMIN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. ieda90 says:

    walaupun hamba allah ada melakukan kesalahan..
    kita sebagai seorang islam memang sepatutnya menengur ..
    tapi kita juga ada caranya untuk memberi nasihat..
    semoga apa yang kita cakap tidak mengaibkan orang lain.,
    maaf jika ada kata2 saya yang membuat sesipa tersinggung ..
    SALAM

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ef..bee..ai says:

      kpd yg menulis dan membaca, kpd yg terasa cubitan; think +ve. Yg buruk jadi tauladan dan sempadankan yg baik.
      Seorg islam saling bertanggungjawab pd seorg muslim yg lain….tiada juga istilah jaga kubur kau sendiri….
      selebihnya serahkan pada Allah ….
      mengingatkan diri saya juga…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. y[o]n says:

    saya juge antara yg bersedih dgn berita p’tunangan ini…nape Ally x tunggu.. :'(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Que Sera Sera says:

    Kesian siteruna…belum sebumbung dah ditempiaskan dgn angin ribut dan debuan…
    kukuh kukuhkanlah…belum terlewat utk buat pembetulan
    munkin 1 hari pembaharuan bakal membuka mata mereka mereka yg menulis disiini termasuk saya juga……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • XooXoo says:

      Ally tu punye citarasa kecantikan tu tinggi..dulu nk pasha..tp pasha tak mo…(takde jodoh..) klu pasha terima ally dari dulu mesti takde kontroversi teruk2 yg hentam dia….hehhe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. ef..bee..ai says:

    be urself….tak perlu poyoh ..act lady atau macho…
    hati nak baik beb…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. XooXoo says:

    Menurut Aishah, dia menerima ‘hidayah’ daripada Yang Esa sewaktu mengikuti sesi keagamaan oleh Datuk Ustazah Nurbaiyah dalam program realiti tersebut.

    “Dia bagi ‘lecture’ pada minggu kelima.. tiba-tiba, saya berasa terpanggil untuk memakai tudung. Ibu, kakak dan adik perempuan saya memang bertudung kecuali saya pada masa itu.

    “Ibu saya memberikan kelonggaran kepada saya. Dia kata, “you can decide when you are ready”,” kata Aishah ketika menjadi pengacara bersama sesi pengenalan 12 peserta Gadis Melayu musim kedua di Hotel Istana, Kuala Lumpur, semalam.

    Malah kata Aishah, kawan-kawannya pun terkejut dengan penampilan barunya yang bertudung. “Ada yang kata, saya kelihatan lebih jelita tanpa bertudung.

    “Saya kini lebih selesa bertudung. Jika jiwa tak kuat, saya memang akan terdorong untuk tidak memakai tudung,” ujarnya yang fasih berbahasa Mandarin, bahasa Melayu dan bahasa Inggeris.

    hurmmmmmmmmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • XooXoo says:

      entah..aku “baca” kt blog hiburan dia ckp mcm tu….sbb tu ramai ckp dia hipokrit

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. nana says:

    sapa pompuan ni?? x kenal pun…ooo dulu pakai tudung yer? skrg tudung dia mana? dah melayang dalam longkang kot…kang pakai tudung x glemer…x pakai tudung lg nmpk cantik, lg senang nama nak naik….ni si ally iskandar la ngajar x pakai tudung nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. gee_poziah says:

    doakan yang baik2….
    saya peminat ally iskandar…
    harap pilihannya tepat dan terbaik..amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. nana says:

    abislah ko ecah…. sume dah tau perangai ko..hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. sayangselasih says:

    Ntah lah tak pham aku betul…kejap pakai kejap tak…hmm biasalh nak goda org popular mcm ally nie kena lah nampak moden sikit…kalo tak ally nak layan ke…pakai tudung nie tak nmpak moden atau tak da klass lah katakan….mgkin tu yang dipikirkan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. Nana says:

    -sory xknl la spe aishah zainal nie..spe nie?p klau cite sal tdg2 nie..igt g time GM musim 1,ade girl yg ckp dh insaf 2..pas dgr tazkirah dr ustazah siti norbaiyah..dye ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. XooXoo says:

    ohhh ko kenal dia ek…hmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. honey says:

    aishah ni pernah masuk reality show “malaysia’s most beautiful” gak.

    masa tu dia tak bertudung & masa tu dia ade pakwe lain. ade tunjuk dlm “malaysia’s most beautiful” kisah dia keluar malam sbb pakwe suruh. oleh sbb itu, dia disingkirkan dari “malaysia’s most beautiful”.

    nangis2 dia bila disingkirkan, tapi nak buat mcm mana katanya, pakwe yg suruh keluar.
    dia ckp terpaksa akur.

    huhuhuhu sayang sungguh dia kat pakwe dia dulu. tapi last2 clash jugak

    bluek

    pastu baru lah dia masuk “Gadis Melayu”.

    jap pakai tudung jap bukak tudung.

    cam hampeh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • honey says:

      HAHA!

      Maksudnya aishah ni dah 2 kali bertunang la…

      1st dulu dgn pakwe lama.
      2nd dgn ally iskandar

      hohohohoho

      aishah ni nmpk sgt gila glamour. bnyk masuk reality show, ntah ape2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. mikael says:

    masa baca 1st post by abang nara hari tue, seronok betol dgr ally nak btunang dgn pempoan pakai tudung..masa tue saya rasa mungkin aura si wardina ada kena tempias sket kat ally yg myebabkan dia tgerak hati nak pakai tuudng..alhamdulillah sgt masa tue…

    tapi, hari frust betol tgk si aishah nie free hair..sadis betolll..

    hopefully, Fedtri dpt cari calon isteri yg btuudng…

    @Ally : kecantikan hanya sementara jer…trust me..amekla pengajaran dr artis2 sekarang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mikael says:

      salay type daa…

      “.masa tue saya rasa mungkin aura si wardina ada kena tempias sket kat ally yg myebabkan dia tgerak hati nak CARI ISTERI yg pakai tuudng..alhamdulillah sgt masa tue…”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. jelita~~ says:

    ala..bertunang kena la glamour tu yg pakai selendang jer… alahai~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. arabella says:

    dulu xsilapnye ally penah de gf seorg pensyarah, pensyarah ni pon dlm kolej je pkai tudung, kuar kolej tros bukak. maybe taste ally ni mmg cam ni kot. hurrrmmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. kibo says:

    aishah cakap kat dalam surat khabar

    “Saya kini lebih selesa bertudung. Jika jiwa tak kuat, saya memang akan terdorong untuk tidak memakai tudung,” ujarnya yang fasih berbahasa Mandarin, bahasa Melayu dan bahasa Inggeris.

    so???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. Ally suka sbb pompuan ni fasih berbahasa Mandarin dan bahasa Inggeris..Ally kan konon2 suke pompuan educated cenggitu. tang lain tu boleh kautim la kotttttttt..harap2 Ally dpt tunjukkan jalan yg benar..jgn ‘mengikut’ dah lerr..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sesumpah says:

      ooo cengitu ker cara nilai org tu educated ker tak… ramai jer artis pandai cakap omputih, educated keeerrr? ramai jer engineer english tunggang langgang tp scorer okei jeeerrrr…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. ala sekeping je ke..huhu..up la byk lagi.. :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. yanto says:

    weekkk……xsuke!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. cheese says:

    Blog gosip artis ni kekadang aku baca dah macam blog keagamaan yang peliknya cakap pasal agama pandai tapi boleh lak layan gosip2 macam ni tgk gamba seksi2 la apa laaa… pastu bila ada sket pengomen tulis mula tersentap jubo… startla bersyarah bagai…memang la bagus…tapi dah nampak macam BAGUS…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. ahli pengintai says:

    jgn la memaki atau mengata.sekadar nasihat sudah memadai..setiap manusia tidak sempurna, saya juga tidak sempurna..semoga ALLAH memperbetulkan diri hambaNya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. lolyat gang says:

    sape plak pompuan yg kt tengah2 tu ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. secret says:

    kalian!!! SAMA2 KITA SEMUA CELEBRATE BIRTHDAY NABI MUHAMMAD OKEY!!!! YEAH!! =) enjoice together2. zaazzzz -shirin

    amik mase skit utk selawat ke atas nabi. lagu raihan. hoho
    http://www.youtube.com/watch?v=EseSWnHRFxk&feature=player_embedded#at=78

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. benci perempuan xpkai tudung says:

    kejap pkai tudung kejap xpkai tudung….pe jenis cm ni??xpyh msok gadis mlyu la…huh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. lemahjantung says:

    Ramai wanita pakai tudung bila pegi shopping, pejabat n jalan2 jauh. Bila sidai kain tepi rumah, bila jalan2 tepi rumah…tudung tak dipakainya. Aurat tetap aurat. Sepupu ke, abang ipar ke, kawan adik ke, kawan abah ke, kawan atuk ke datang rumah, kenalah tutup aurat. Tutup aurat bukan rambut ajer baju, seluar n skirt tak boleh nipis ketat.

    Banyak hikmah melalui cara hidup Islami.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • naruto shippuden says:

      betul tu, sikit punya jaaauuuhhh perjalanan nak balik umah mertua boleh pakai tudung. sampai jer umah mertua depan adik2 ipar lelaki, abang ipar dan bapak2 saudara ipar yg datang jalan2 kat umah tu, xpakai tudung plak pastu gi salam semua xkira bukan muhrim dah. nauzubillah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. jantungbaik says:

    Sama2lah kita bermuhasabah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. akuygsukemenyibuk says:

    huh….klu nk jdkn kje sbg alasan die bukak tudung…xmasuk dek akal la wei…ramai artis skrg yg pki tudung still lg pki tudung….cth nye…sheila rusly,erma fatima,bienda,heliza helmi,,,diorang blakon,mnyanyi,ttp pki tudung…klu dlu2 lagi dh xpki tudung,buat la cara xpki tudng,ni tak,,,masuk je rncngn gadis melayu,,,tup tap pk tudung…nk amik ati la konon…jgn malukan nm org melayu krn nk kjar glamor smata23…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. chi says:

    suka berdrama dan gila glamor pun ada gak org nk kan…dunia…duniaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. chi says:

    suka berdrama dan suka nk glamor pun ada gak org nk kan…dunia..dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. cinta says:

    Poyola minah ni..sian ally, coz ally nmpak baik.kurang gosip.xpe aly, kalu u xbahgia, i doakan u cpt dpt pengganti yg lg baik dr minah hipokrit ni.minah ni mmg hipokrit giler la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. zana says:

    apa kecoh2 ni..biaq pi la dia nak seronok2 sket..pas2 ni..tau la depa nak wat cana..kecoh molot la korang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. ZULIA says:

    emm, yang ini jodoh yg di cari..but any way i thk ths is ally taste.. tapi i pasti jatuh dah ranking ally. i tahu ally tak kisah..tapi kamiiiii ladies di sini kisaaaaah bangat.coz tak sesuai..opss ter over la pulak.
    kami tahu usia makin meningkat ,preasure makin meledak .ally jglah terdesak kalau ye pun wahai abg ally kuuuu.
    wahai abg ally ku.. FIKIR LA MENDALAM..TANYA HATI MINTA PADA ILAHI DLM MENCARI PERMATA SEJATI.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. jantungbaik says:

    sekufu dah tu ngan abang ally. doakan mereka. tak payah kutuk2 lagi. Yang penting kita jaga aurat kita…syurga menanti.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. ERIN ERINA says:

    ASAL KORANG JELOS KE!!! BIARLH DIA KUBUR LAIN2 KN!! APE KECOH2 NI!!! HAHAHAH TANIAH ALLY TUNANG U MEMANG CUN!!! BUAT YG TRKILAN TK DPT ALLY TU .. TELAN AIR LONGKANG JE LOOOOOOO BYE………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. ERIN ERINA says:

    SMOGA ALLY BERBAHAGIA…. BIAR APE ORG KATE!!! BIASALH MULUT TEPAYAN SUSH NK TUTUP!!! TAHNIAH ALLY!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. mamee says:

    sian kak ainon (mak ally) dpt menantu tak tetap pendirian. buat ally baik ko nasihat bakal bini ko tu, tudung bukan utk suka2… sendiri mau ingat aaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. sgurlz wawa says:

    tak pakai tudung huhuhu klau pkai tudung agi cntik erm………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. sgurlz wawa says:

    apelah tk pkai tdung nk bkk aurat ker gadis melayu aper ish ish ish tq ckup kain ker nk beli atau nk bkk aurat rmbut perang ish ya allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. sgurlz wawa says:

    ingt rmbut 2 allah bgi bleh tkr tkr ker astargfirallah
    ingat allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. virus_pink says:

    pa2 pun yg pnting dia insaf gak nanT…..jgn x insaf2 sudah……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. nurul says:

    nape bukan fafau,i lg suke fafau and ally…
    siap pnah bsnding lg kt hot fm….
    hmmm….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. Elle Linda says:

    Maybe betul, taste Ally ni yg agak lawa lah…hehe..aku tau la sbb aku coursemate dia dulu…tapi taklah kata dia suka yg tidak bertudung…Dia pernah lah nak cuba kawan dgn a girl yg bertudung . tp tak jadi pon…dah mmg jodoh dia dgn this girl la kot…Kita doakan je semoga tunang dia ni berubah bila dah jadi wife dia nanti…Ally, ko jgn lupa jemput aku bila majlis kahwin nanti…leh la kita semua ala2 reunion time tu… (American Associate Degree Program of MARA Community College Kuantan English/TESL major)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. mai$nana says:

    cepat2 la kawin.. nanti kang banyak maksiat lak.. dah letih dah mata ni dok tngok aksi2 artis yg xbrapa nak best ni..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. qa says:

    hahah..lelaki baik utk pompuan baik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. apa cer.. says:

    dah putus da pulaakkkk…..adeeiiii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0