Written by AbangNara | May 1st, 2011

gambar pernikahan zed zaidi

Tergelak kecil Abang Nara melihat Zed Zaidi mengenggam tangannya tanda berjaya di majlis pernikahannya dan Nelly Natalia. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada pasangan suami isteri ini. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

Lagi gambar majlis pernikahan Zed Zaidi dan Nelly Natalia dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit kepada GUA dan Whitesignature.

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi
gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

gambar pernikahan zed zaidi

110 responses to (GAMBAR)Majlis Pernikahan Zed Zaidi Dan Nelly Natalia

  1. terasa ke says:

    alhamdulillah.

  2. Anabobo says:

    Zed zaidi nmpk tmbam.tp ttp encem.hehe..thiah..istri pon lawa.cmni la bgs,xde kecoh2,,dah sah jd suamni istri

    • comei says:

      kan?zed zaidi nampak tembam.hati senang katakan. wife pun lawa.1st time, tengok org kawen pakai capal.konpem ada yg ikut nanti..pa pun, tumpang hepi.tahniah zed & nelly :-) moga bkekalan hingga aher hayat

  3. HEHE says:

    bru first time i tengok pengantin pakai slipar..kikikikiki nsib cantek yeee…

    • nana says:

      Hehe, itu bukan selipar la sayang.. itu namanya chapal. tgk tak cerita raja2 lama mcm cerita raja2 P Ramlee tu ?

      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ni lah orang melayu terlampau moden slipar ngan chapal pn tk tau nk beza kan…..ROSAK !!!!

  4. hajimaru says:

    yes!yes!..ak brjaya jd suami org..ha2..happy sokmo zed zaidi..tahniah

  5. mya_rawk says:

    sama cantik..sama padan..hope hapie till the end…
    btw..congrats !!

  6. aku takpenah komen says:

    tahniah yer..simple je kawen..~

  7. lova says:

    hnsemnye zed zaidi…istrinya pun cun….huhu…smga brbhagia hgg ke ank cucu,,,,

  8. ape2 je... says:

    selamat pengantin baru ZED ZAIDI…

  9. segerombolan perompak says:

    wah…zed nampak sungguh heppy.. :D

  10. eyfa says:

    hensem zed zaidi ni..lakonan dia pun bagus..sama cantik sama padan..semoga berkekalan hingga akhir hayat…amin..

  11. sue says:

    nape zed zaidi jer yg tsengih dr 1st pict smpai last pict..wife die cm segan nk bukak mulut..btw, tahniah zed zaidi..smg bkekalan ke ank cucu…

  12. ieka says:

    pelik r..npe dyowg ta kai inai ae??kn ta cntik..

  13. PROPA says:

    ZED HEPI DPT BINI

  14. PROPA says:

    RUPA CAM ZIANA ZAIN

  15. suker2 says:

    alhamdullillah..selamat dah…hidung depa ada iraih..:D

  16. puroblanco says:

    Bgus zed zaidi ni. Xde gosip murahan. Tup2 dah slmt nikah! Slmt to both of u!

  17. love says:

    isteri zed zaidi ni juling ke??
    tp pape pon tahniah ye zed zaidi

  18. jissjazz says:

    WOW! tahniah! tahniah! tahniah! sangat gembira Zed Zaidi selamat jua akhirnya. moga bahagia bersama isteri tercinta. sama cantik.

  19. umie says:

    apasal aku nmpk bini dia cm juling ja?ka mata aku yg juling??

    • City says:

      tgk semua org komen yg sama jer meaning mata aku tak juling tp mata bini zed yg juling ….

    • cik embun says:

      ingt mate aku sorng je yg prasan.. ape pun tahniah.. juling bukan ukuran yg penting hati mau baik!!

      • City says:

        hehehehe sbb dh dpt jodoh mcm tu terima je la walaupun zed zaidi tu dulu kalau tak silap high test ;))

        • tehtarik says:

          peh..kalo high taste sgt xkan la mcmni..mesti tahap jennifer lopez punya cun dia..

  20. ju says:

    baru perasan ada kelainan di jari kaki kanan zed zaidi… tahniah….semoga berbahagia….

  21. NAZARIO says:

    lepas satu-satu jejeka idaman melaya ku hilang… mule2 aaron.. pastu aidil.. pas2 ashraf muslim.. pas2 zed…adeh… sapelah nk kawen ngan aku ne.. xpe… jodoh kan di tgn ALLAH

    • XsukesukiX says:

      aaron bkn memang dah lama dulu ke dah kawen. . .
      rasenye sblm dia blakon kat msia lg..

  22. miszLyssa says:

    congratzz….
    tp julingkahhhhh bini dier ni????????????????????

    • City says:

      mmg juling rasanya sebab mata nya bertemu xcaya cuba perhati setiap pic tu n pengantin ni mcm tak berseri je ????

  23. City says:

    Juling pn juling lah janji dpt isteri dari xdapat langsung…. apa2pun kira cantik la tu ada kelebihan juling bersuamikan artis gitu…

    Btw congrats and selamat berbahagia….

    • cik karma says:

      lor..ye ker juling..kesian..,muka dah cantik, patutlah blur jer muka dia, laki tengok lain, dia tengok lain. logik jugak, tak ada satu pun gambar dia tengok arah sama ngan zed. tapi kira bertuah lah dia, juling pun dapat kawin zed zaidi.

  24. gyulee gyuri says:

    zed zaidi semakan berisi…hati senang la katakan…hehehe

  25. […] yang aku letak nie adalah hasil dari GUA dan Whitesignature. tapi aku baca entri ini kat blog bro Nara, jom tengok gambar dorang […]

  26. City says:

    Kenapa zed zaidi jer senyum dr 1st pic till end pic tp wife zed tak buka mulut n susah nk senyum, ntah2 jonggang tak mcm citer “MINAH JONGGANG or FATIMAH JULING” jer? Dah la npk juling mulut plak tak bukak mcm something wrong jer couple nie????Ok la tu completed semua and anyway tahniah selamat pengantin baru dan semoga bahagia terima je la hakikat apa yang ada …..

    • maktirikau says:

      kau ni tak baik la. kau macam perfect je nak judge orang cam tu ;) biar la bini die nak senyum bukak mulut ke tutup mulut ke,bukannye nyusahkan kau pon ^^

      • City says:

        Maktiri : takla perfect n semua manusia kt dunia ni allah bg semuanya ada kekurangan n kelebihan, tp dr komen2 yg saya baca dr website mcm gah jer bunyi xyah la nk explain lebih biarlah cermin dulu …. biar org tgk dulu jgn sendiri komen lebih2….

        • maktirikau says:

          memang ler. memang tak dinafikan bini die ni juling,tapi gurauan anda tu agak keterlaluan walaupun tak keterlaluan mane pon sebenarnye,even die juling,awak tak boleh nak taip die ni jongang ke ape kalau die senyum tak bukak mulut. saya bukan nak ajak awak bertikam jari dengan saya,tapi,saya nak kata : ‘tak baik la awak taip macam tu,nelly natalia ni manusia biasa jugak’ macam yang awak taip “semua manusia kt dunia ni allah bg semuanya ada kekurangan n kelebihan” renung2 kan lah dan selamat beramal ^^

        • City says:

          maktiripn renung2 n beramal juga la ye selalu jgn smpai maktiri pn kena kutuk gak ahaks!!!

      • rockachoc says:

        juling2 pn juling la..jnji breast bsr la wey….2 r zed zaidi nk sgt.haha
        jnji “barang” A…

      • lolarocka says:

        juling2 pn juling la wey..jnji breast bsr la…2 r zed zaidi nk sgt.haha
        jnji “barang” A…

    • ish3 says:

      kalu x ngutuk xsah..nmpak ajar kekurangn org len..senyap2 sudah..nnti tuhan bukak aib ko plak entah mcamna rupanye..

    • Apahal ko City? says:

      Apahal city ni? biadap sial! betul apa yg maktirikau type! mentang2 leh komen dan org xleh tgk muka ko, sdap2 je hina org lain! juling ke jongang ke tu keje Allah la, ke ko xpercaya Allah?! muka ko pun Allah yg cipta! ke ko dh MMS muka mana yg ko nk b4 Allah cipta ko?! Bodoh sanggaaatttt!!

      • maktirikau says:

        sabar sabar ^^ city ni tak kena lagi ni ;) tunggu kena kat batang hidung sendiri,baru nak sedar kot~ semoga city kembali ke pangkal jalan ^_^

  27. amy says:

    lorr, mata aku yg silap k mmg btl mata bini zed ni juling.. mulut pn mcm x brp nk bkk.. kalah si zed yg asyk tersengih tu..

  28. kentut says:

    termakbul doa die mintak jodoh depan kaabah..alhamdulillah..tanda tuhan itu maha mendengar…huuuhuh

  29. Tahniah diucapkan kepada Zed dan pasangan..moga berkekalan hingga ke anak cucu..nanti dapat,mest dapat anak yang comel..almaklumlah,parent dia pun boleh tahan hebatnya..hehe..dah tengok CIUMAN TERHANGAT PELAKON PARK MIN YOUNG?Klik nama blog saya..terima kasih.. :-)

  30. whiterose says:

    tahniah zed zaidi..tp nape mata tu bengkak sgt??

  31. City says:

    Nama bine zed sedap tapi tak sesedap mata ku memandang sbb ketara juling nyer…..

  32. Oooopsss.... says:

    aku rasa isteri zed bukan juling la, maybe kaler contact lens dia yg wat jd camtu tambah plak eye liner kaler gelap…

    • City says:

      nt komen lebih silap plak, so perhatikan sendiri la betul betul n ramai gak artis artis pakai lens n now sesiapapn di luar sana ramai gak yg pakai lens tp xda plak mcm ni….

      Apapn tengok sendiri la yer ahaks!!!! Cilap beli brand lens kut hehehehehehe

    • remy says:

      Mmg juling la…. , guna eye liner color gelap nak cover line la tu dari npk ketara juling nyer tu ahaks!!! If guna colour terang sure sah2 terang2 npk juling beb….Tp nk wat mcmana eye liner color gelap still nampak gak hehehehehe…..
      Apa2pn xpalah juling2 pn zed suka sbb zed berkenan and xda pilihan lain kut ahaks!!!

  33. GucciPrada says:

    hurm, bukan juling..maybe bulu mata dia berat sangat kot…tak baik kata juling….zed zaidi tetap sayang kaaan…;)

  34. Syue Mustafa says:

    Tahniah kepada pengantin. Cantik ister Zed. Zed nampak makin gemuk sekarang ni.

  35. orca1604 says:

    Assalamualaikum…
    Tahniah zed zaidi.moga perkahwinan anda dan isteri berkeklan dunia akhirat.ape yang penting, diterapkan kualiti keluarga islam dlm rumahtangga anda.tahniah.xkira la juling xjuling, jongang xjongang isteri zed zaidi, yang penting itulah jodoh yang telah Allah tetapkan untuk die. terima ngan redha.jgn persoalkan ketentuan Allah.org lain duk senyap2 ja.baik doa jodoh sendiri depercepatkan dan dipermudahkan n jumpe org yg berkualiti.
    Amin.

  36. ayam says:

    alarh korang sume neyh .. ta mati pom kalo juling ! tade papew effect pom

  37. Wan says:

    tahniah zed..semoga kekal ke anak cucu..

  38. Yusoff says:

    Boroi la. mcm saya.

  39. abang musang says:

    zed… nyanyi lah lagu sembilu kasih… huhuhu……

  40. Kak Su says:

    Salam semua. Tahniah Zed Zaidi & isteri..semoga kekal hingga ke akhir hayat….

  41. mummy says:

    1: xda seri la xpakai inai….
    2: juling tu ketara la…
    3..zed zaidi mmg happy tahap gaban..
    4: congrates both of u…semoga berkekalan hingga akhir hayat…aminn…

  42. marsyamia says:

    tahniah bt zed zaidi….
    semoga bahagia ke akhir hayat….

  43. student bandung says:

    haha cute je

  44. nirorina says:

    chantek betol la isteri zed zaidi nie…

  45. nirorina says:

    tapi tak berapa berseri sbb wife dia tak pakai inai..

  46. Erin says:

    They were cute 2gether.
    Happy always.

  47. tiada nama says:

    slmat pengantin baru wat zed zaidi..org kg kome weh!!! orang pahang..

  48. xXx says:

    Isteri Zed cam muka Norish Karman ar? Tul x? Ke mata aku yg juling huhu…apa pendapat korang.

  49. haha says:

    Dia bukan juling cume dia tak biasa dengan kemera byk2 tu.suka ati korang jek.cube kalau korang depan beratus2 kamera aku rasa bukan juling dah , mesti buta terus.cube cakap pakai otak? Suka2 nak ckp bini org juling. Ni la sikap org melayu .pemikiran cetek.

  50. Kurus says:

    hrmmmm…

    • kurus says:

      jap jap…adeh
      semalam lg aku nk puji pakaian isteri zed ni..
      (pst pst…aku nk puji korset dia gak…) sebab baju ni nampak begitu kemas skali.. kain lembut ni kain apa eh? mcam kena lah semua dari tudung hingga kainlabuh tuh.. warna putih tu pun mcm kek jer.. nk makan..hk hik.. best best..

  51. sah jadi laki bini lagi da says:

    mekap tu buat mata pompuan tuh gitu….n lens sekali….

  52. ezz says:

    org suh doakan kebahagiaan dan kesejahteraan pasangan pengantin yg baru bina keluarga nih, bukan komen yg x membina.
    untuk incik zedzaidi n puan natalia, semoga berbahagia ke akhir hayat. i adore ur simple wedding.just nice!!

    *zed-over happy tahap gaban.hehe

  53. ambo says:

    juling ke x semua tu pemberian tuhan…apa ada kesah… klu sebok nak aibkan kekurangan orang, suluh2 la diri sendiri…sempurna sangat ke?

  54. Mikurun says:

    nmpak xberseri bile x pakai inai

  55. bungakejora :) says:

    asal bini zed tak pakai inai yer..tak der seri la..klu zed tak pakai inai tak per la…sbb dia lelaki kita nie ppuan kawen hanya seumur hidup dh la nie pertama kali naik pelamin …mesti cantik kan klu bini dia pakai inai..

  56. ntahapaapantah says:

    capal zed zaidi style..

  57. zul says:

    alhamdullilah … selamat pengantin baru….

    jom baca kehebatan bangsa melayu disni…

  58. sjoran says:

    happy gler zek zaidi.. x de muka risau pn senyum jeee.. moga bahagia hingga anak cucu.. mmg kelakar tgk dia

  59. fifie says:

    ade iras norish karman la wife zz ni

  60. WTF says:

    Dulu adik die prnh ckp zed zaidi tiap² mlm bwk ppuan masuk umah ble mak bpk die da tdo.Geli pulak baca paper,yg Zed Zaidi ckap mcm pelik tdo dgn ppuan.Nk muntah aku dgr..da la suke bertukar² ppuan..geli seyh!

  61. lylyezora says:

    i luv zed zaidi….heeehehehehehe

  62. xtau_ah says:

    bini dier juling ke???

  63. remy says:

    Tgk sendiri betul2 picture tu then nilaikan lah hehehehehe tp i tgk semua picture bini dia juling ;)

  64. dragonfable says:

    cool concept as part of your weblog, is it a premium just one