Written by AbangNara | May 30th, 2011

gambar pernikahan salih yaakob

Kacak bergaya sungguh Abang Salih di hari pernikahannya yang telah selamat berlangsung hari ini. Walaupun isteri keempatnya muda berpuluh tahun, tetapi Abang Salih Yaakob nampak segan dan sama padan. Tahniah kepada Salih Yaakob atas pernikahannya ini. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan selama-lamanya.

gambar persandingan salih yaakob

Lagi gambar sekitar majlis pernikahan Salih Yaakob dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Abang Kacak Hazrey.

gambar pernikahan salih yaakob

gambar pernikahan salih yaakob

gambar pernikahan salih yaakob

gambar pernikahan salih yaakob

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

170 responses to (GAMBAR)Majlis Pernikahan Salih Yaakob Dan Isteri Keempatnya

  1. antropoxy says:

    ALAHAI…..dh tua2 pun nak kahwin…esok2 masuk melodi….ntah pape ntah artis melayu ni…yeay yg first!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 4
    • tXo(the X one) says:

      dari yg muda…pndi kwin tp xpndi jage bini…pastu cerai…lg bangang…ape salah dia ckop kuota 4 klu dia mampu..nk brbini rmi kena adil, xkira la ko dh tua ke aper..

      p/s:jeles nampak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 166 Thumb down 3
      • shamsul majidi says:

        dh jdoh dia..so kite smua doakan yg trbaik..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html says:

          at least pompuan tu x terinaya dari kawen laki yg tak bertanggungjawab….. semoga kekal ke akhir hayat ya bang salih…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • ek eleh, dah dia pandai urus tanggungjawab dia.. biarkan lah.. lgipon dia adil.. jeles ke ape ko ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 1
    • Leo says:

      ade yang jeles..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • SEDAP BANG says:

      SEDAPNYA BARANG MUDA…TAHNIAH…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Gorgon says:

      lawa la plak.. adusss la.. berdiri sume!!!,,, TABIK!!! haha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • jaws... says:

      alaaaa………sebenanye ko jeles kan sbb ko x semampu dia..akal pendek jiwa kosong

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • sinchan says:

      alaa……..yg penting hati….jnji mampu….awak tu sebenarnye cemburukn dia…xpa ada rezki kamu….tgu jeleee

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • gajusyanggojes says:

      untuk korang semua yang kata Abg Jem ni gatal dan seangkatan dengannya :-

      kawal sikit cara bahasa korang. jangan sebab dia kawin 4, korang cakap dia macam2. INGAT. dia tu kawin. SAH dari segi hukum agama. kedua2 keluarga restu lagi tu. mereka bukannya kawin lari. dia mampu. bini-bini dia lain pun welcome kedatangan isteri ke 4. kamu juga secara tidak langsung telah juga mengutuk nabi kita bila berbahasa sedemikian kerana nabi kita juga berkawin lebih.

      so, jaga sikit dalam berbahasa tu.

      aku bukan pro sape2. cuma, nasihat aku..agak-agak sikit bila berbahasa. jangan sampai jadi macam rosnah mat aris satu ketika dulu dalam talk show di tv3. baik dari segi direct atau indirect.

      jangankan kerana adat dan tradisi, agama dilupakan dan dipersendakan.

      terima kasih kerana mambaca

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 131 Thumb down 0
    • luvely says:

      kalo lah abg jem ni prihatin sesgt orgnya sy rasa lbh baik dia pilih balu yg ada ank2 yatim utk diperisterikna..biarlah nsib depa ni terbela..tp nak wat cmne abg jem dh abih kuota :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
    • khalis says:

      laaa.. ada yg keciwa dan sakit hati ke? ini bekas pakwe ke ape??

      Senarai hackers cun dari seluruh dunia?

      koleksi artis seksi dalam majalah mangga

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • haha says:

      haha..ko ni mcm xska tgk org bhgia..salih yaakob ni lg tggjwb dr ko kot..ko ni da kawin ke..cmbru ek tgk org bini 4..sian

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rzmee says:

      ni komen plg bodoh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • simanismanja says:

      nasib baik husband manis takkan kawin lain sbb sebelum kawin dah buat agreement :-D ngeeeeeeeeeeeeee… yg penting, dia setuju dgn agreement manis :-D ngeeeeeeeee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tomox says:

        ada ulama berpendapat, tidak wajib untuk patuh pada agreement yang melanggar apa yang Allah dah tetapkan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • syahrini says:

      pengantin lelaki nak kitorang tahu yang dia ni mampu dari segala zahir batin so nak kata apa pun rasa meluat.. eeerrgggk!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. salina says:

    RM25 000 beb….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
  3. org tua gatal... says:

    org tua gatal…org tua gatal…org tua gatal…org tua gatal…org tua gatal…org tua gatal…org tua gatal…org tua gatal…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 93 Thumb down 5
    • me says:

      ni bini salih yakob yg no brape? sabar ye kak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
    • anti anti poligami says:

      kalo rasa yang berbini 4 tu sume gatal, fikir balik. sampai hati kita tuduh Nabi Muhammad tu gatal. tu dah kira apa? macam mana nak dapat syafaat masa hari pembalasan nanti? cakap jangan sedap mulut je…. jangan ingat sume lelaki zaman skang ni tak bertanggungjawab gatal merenyam… at least dia kawin ikut syariat.. ikut persetujuan semua pihak…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • anti anti anti anti says:

        tu la dia .. nabi dulu x de pon pegi dating dating .nih dah pegi dating ngan laki org .. dah pegang2 tgn tuh yg mengeyam nak kawin tuh ..!! bini kat ghumah selibut ngan ank , awak sedap2 pegang tgn pompuan lain .Rasenya lelaki yg layak ikut nabi muhamad pada zaman skrang nih bole kira ngan jari jer ..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • minah menyengat says:

        oii anti poligami….jgn sesekali kau samakan salleh yaakob ngan nabi…tak baik tau berdosa,,jauh panggang dr api……tengok dr semua sudut la…baru cite lebih….harap bilangn bini jer sama,,,,status bini tu sama ke….tujuan berbini lebih tu sama ker,,,,saya tak menolak poligami tapi kene caranya….biar betul2 ikut sunnah nabi…dr segala sudut……ko hodo?????????????pk lah…..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • ada ku kesah?? says:

        bodoh la korangnie..mana ble samakan nabi kita ngan salleh yakob tue..nak kena lakhnat ke???? bengong….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • faera260708 says:

          maksud anti poligami 2 bukn sama kan SY dgn nabi..
          tp pasal poligami.. apa salahnya kalau dia adil..
          x yh la kiter nak masuk cmpur urusan org..
          kita cermin khdpan kita dlu… dri nk sbuk hal org..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. megawati says:

    Tahniah yer bang Saleh… Semoga kekal ke anak cucu…. lawa betul dak samihah ni yer

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  5. erin says:

    Adakah saya first? hehe…..syiok!

    Bertuahnya Salih Yakob!

    Dapat yang bergetah lagik….Huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. rossy says:

    hantaran RM25,000 tu. ish3….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  7. lawa giler bini ke4 dia ni
    jeles lak aku…

    Entry Terkini:
    Best sangat ke lagu baru Salma Mentor 5 ni?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. mak milah says:

    alhamdulillah. tahniah uncle Salih Yaakob. smoga bbhagia bsama 4 org isteri tersyg.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  9. xoxo says:

    inilah jodoh namanye..tp nape dah tua masih miang keladi..kah kih kuh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • llyza says:

      die bukan gatal or ape…die cume berkahwin lebih dr 1….berdosakah die hanya mengahwini wanita itu untuk dijadikan suri hidup die??lain la dah ade bini gi menyundal ngn betina lain dlm kategori maksiat dan zina tu baru la nak kate mengatal..tp die berkahwin secara sah dr segi agama….x ada istilah miang keladi…cuma org melayu ni x leh tgk org lebih dr die….x gitu???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  10. kak nam says:

    anak sakit leukemia tp bapak sebok nk berbini mude..nmpk gayanye istri ke3 tu teruk lar menjaga anak yg sakit tu sorang2..dah tu suaminye dh mkin btmbh giliran..kene lak dpt pucuk mude..ksian..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 1
  11. Armani says:

    apelah perasaan wife dia yg pertama tuh yea…??? hmm.. alhamdulillah..payung emas dh tersedia utk dia… amin…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  12. Armani says:

    ape perasaan wife dia yg first tuh ehhhh..?? huhuhu…takpelah..payung emas dh tersedia utk dia di sana.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • anti lelaki tua gatal says:

      ada ke dalil.. ayat qur’an atau hadis yang cerita tentang payung emas ni? habaq mai sini…

      tu semua cakap2 orang melayu je.. ntah mana datang payung emas tu.. sekadar nak sedapkan hati pempuan..

      tak ujud pon payung emas tu woi!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  13. gegurl says:

    tahniah!…kalo mampu xde istillah gatal…da jodoh….tak baik ckp org mcm2…zaman skang popuan rmai…1:10……1org laki 10 popuan……. (^ ^,)V

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • fakta says:

      ni mesti x tgk paper yg ade ckp psl bancian kt malaysia baru2 ni, yg faktanye kt cni iyelah, laki lagi ramai kt malaysia ye, nisbah die lebih kurang 105:100. sooooo, bkn kurg lelaki, tp mslh nye skrg iyelah, kurang lelaki yg berkualiti… sekiann,… maaf kalo ade lelaki yg terase iye!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
      • macro says:

        a.a..ramai, tapi semua dah tua2 dan masih budak2… yg muda dan masih bujang, sikit..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mak bedah says:

          klu yg muda dan bujang tu klu x mat rempit, stok xnak kawin ngn pompuan…camano?…………………..
          p/s yg nisbah tu dah kira yg transformer ke?…ooppss jgn marah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. ucujb says:

    best tu hntarn RM25K….sbb tu nk cr laki org…kl kawin bujg lom th dpt sebyk tu…psni umh lg… keta lg…sekurg2nyer merc mcm bini2 dia yg lain kn..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  15. MIANG REBUNG says:

    HAI JEALOUS AKU, MACAMANA MALAM PERTAMA YE…….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  16. Biarla.... says:

    eleh bia la die nk kawin 4 skali pn, die mampu, jnji die adil & bahgie.. btw, congrats!!!:D

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  17. nana says:

    Dah dia mampu biar lah,dari mcm org skarang ni,dok kawin x dak nikahh…skurang2nya dia dah dahulukan agama..semoga korang yg mengutuk akan diberikan nur hendaknya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  18. gadis melayu says:

    biar la dia nk kwin smpai 4 pn…kalau dia mampu…dr agama+duit+adil+kasih syg….tp kalau sy xsggp jd no 4..no 2 pn xsggp…tp xleh nk kata jgk…dh jodoh

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  19. betty says:

    Ikut sunah? Kalau kawin dgn janda atau ibu tunggal baru lah respek! Ini semua nafsu semata2! Xada hati d perasaan ke bini dia lg 3 ekor 2? Jauhkn lah aku dr benda2 megarut mcm nie!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 2
    • elis says:

      betty, ape la ko ni, aku pun xde sokong si SY kawen bnyk, tp bahasa, mak aii.. btw bini die lagi 3 nak kesah ape, diorg pun perampas laki org, bini yang betul2 1st dh kene cerai.. ok la tu empat2 ni sekepala…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  20. Betty jeles says:

    apsal betty ko jeles ke salih yaakob x pilih ko jdi bini die..biarla die,nk kawen berape org pun,ade die kacau idup ko ke?jgn benda ni nt di terbalik kan ke atas ank cucu cicit ko plak!!ke ko jeles bini no 4 die lagi2 cantik dri muke ko?ceit!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • NURIN says:

      ko nie betty….ckp mcm owank takde agama…apa daaa…skali ko jd bini no.1 then laki ko kwen smpai 4….nk kawen yg kelima terpaksa ceraikan ko…bru ko taw….dh qada n qadar tersurat mcm 2…nk wat mcmana dh mmg jodoh dia…elak mcmana pown tuhan dh tetapkan…kita merancng je cik betty oiiiii…..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
      • angel_baik says:

        betul tu nurin, si betty cakap macam tak da agama. agaknya dia tu tak der otak kot. sebb tu cakap macam tu..

        sudah itu jodohnya, nak buat camner.. bukankah jodoh, ajal, maut tu rahsia Allah. tak der sapa pun yg tau sapa jodoh kita..

        bukannya si salih tu minta duit kau nak bayar hantaran budak tu…

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • llyza says:

          tah pape je betty…yg sakit hati no ape hal…ko tu sakit hati sbb x kawen lagi ke aper???dah jodoh die yg ko sakit hati sgt ape HAL…..sekali tuhan bagi ujian kat ko hal2 mcm ni baru ko tau tuhan tu maha kaya…boleh bg ujian kat ko setimpal ngn amalan kita…baru ada akall…huh

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  21. manjer says:

    ade plak yang jeles ngan abg JEM ni apsal ek…. okla tu, dier mampu… tak timbul soal gatal ke miang ke ape….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. nz says:

    ok ape laki tua..matang n bnyk penglaman…tp yg tua kaya je la…lagi bagus kalau bukan laki orang-orang (3 bini dah).. kalau laki yg muda2 ni, sama level…bosan…sbb 2 pmpn ni cari laki tua..die cantik, pandai, sopan..complete la sume..mgkn laki muda tak brani tackle pmpn mcm ni sbb rse tcabar..laki tua je yg brani..(based on my experience)..tp kire adil ape, pmpn ni cantik, muda, pandai, sopan, tp kawin gn laki tua…kalau die kawin gn laki muda yg hnsem, pandai, kaye,..lagi la jeles..mmg tuhan maha adil..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  23. my says:

    Perempuan zaman skrg, ada yg nk hidup mudah. Asal lelaki tu boleh bagi kesenangan, rumah, kereta, nafkah zahir batin, kira jadilah. Xkisah la lelaki tu tua kerepot ke, dah beristeri ke. Haishh mintak dijauhkan la.
    Pasal mek ni, hanya dia & Allah yg mengetahui sebenar2nya knp dia boleh terima suaminya tu.
    Apapun, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya..

    *pyh btul nk post komen kt blog ni skrg ni..xpsl2 kuar komen sama 4-5 kali

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  24. mysara says:

    Perempuan zaman skrg, ada yg nk hidup mudah. Asal lelaki tu boleh bagi kesenangan, rumah, kereta, nafkah zahir batin, kira jadilah. Xkisah la lelaki tu tua kerepot ke, dah beristeri ke. Haishh mintak dijauhkan la.
    Pasal mek ni, hanya dia & Allah yg mengetahui sebenar2nya knp dia boleh terima suaminya tu.
    Apapun, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  25. Norishaqisya says:

    oklah tu.yg penting jangan abaikan 3 org lagi isteri tu ya abg Jem.Hanya mereka yang faham isi rumahtangga mereka.Siapa kita untuk menghukum.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. Amier says:

    Tahniah !! semoga bahagia,yang pasti debaran permulaan malam pertama dapat diredakan kegugupan si isteri, mau tau la..si Salih Yaakop punya experience. Gurau senda,sentuhan dan belaian lembut sambil mengucap kata-kata romantis itu sudah tentu.Seterusnya………ehemmm!!!
    Bagun pagi si isteri boleh senyum lebar.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  27. Norishaqisya says:

    emmm…tahniahlah.nak komen banyak pun,benda dah langsung.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  28. Lily says:

    Berapa umur salleh yacob ni ?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. Lyli says:

    Berapa umur salleh yacob ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Sweety31 says:

    Ggggggggeeeeeelllllliiiiiiinnnyyyeeee!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  31. megawati says:

    lor…. kenapa nak dimarahnya…. dia kan bina masjid… bukan buat kerja terkutuk pon… dah bini dia yang tiga orang tu pon tak kesah… kenapa org lain yang emosi biler dia nak kawen…. tak paham sunggoh…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  32. Sweety31 says:

    Gelinye!!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  33. Sweety31 says:

    gggggeeeeellllliiiiiinnnnyyyyyeeee!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  34. azrul says:

    yang dok kutuk dia n apesal????wat tambah dosa…biaq la dia..bkn dosa…dri yg dok terhegeh2 pompuan kt luaq 2 yg x tutup aurat,yg x bertudung…yg 2 hampa diam…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  35. MIANG REBUNG says:

    Tahun depan menyusu anak.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  36. mintak2 biarlah zuriat tu sihat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  37. HOT JUGAK TOPIK NI, KITA DOK GADUH DIA ORANG DOK SENYUM SEDAP KENYANG.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  38. tua keladi says:

    slmt myambut mlm ptama tok uncle SY n bni br dia..hehe..2pon kalo lum advance haks

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  39. Piston Pecah says:

    pergh…aku nie sorang pon tak dpt lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  40. uncle amran says:

    aku ni kalau nak kata mampu, 3org pun leh..gaji aku RM9000++..tp bila aku teringat pengorbanan isteri pertama, tak jadi niat tu..sebab dia dh terlalu banyak hidup susah ngan aku dulu..tak mampu aku nak balas segalanya..dan beri aku 5 anak w.pun ada sakit. Dia suruh aku amik yg kedua tp aku tak sampai ati…kalau aku nak kawen lg pun, aku akan amik janda anak 4 kt kg aku tu…cian aku tengok…menderita bela anak sorang2..bukan nak berlagak, tp Nabi kawen pun sebab nak bela perempuan…itulah yg dinamakan Sunnah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 121 Thumb down 1
    • cikinot says:

      Menitik air mata saya baca luahan uncle amran..mmg la salleh yaakob tu mampu..tp kalo die x kahwin byk mesti isteri pertama hidup lebih bahagia dan senang (mcm isteri yusof haslam)..isteri pertama slalunye mmg byk perngorbanan..mcm sy..tp sy br berkahwin..sy tak kesah susah senang same2 dr awal..cuma satu je sy slalu mintak bile die da senang nanti..jgn la dia cr ape2 alasan untuk cari perempuan lain…amin..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  41. robin hood says:

    tua tua miang keladi, makin tua makin menjadi. syabas

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  42. Disa says:

    Itulah yg dinamakan lelaki sejati

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • ji says:

      sejati apa…..miang…walaupun mampu kawallah nafsu tu.
      yg perempuan pun macam tak berfikiran jauh. biar hidup susah sikit kahwin dgn orang bujang(orang bujang baru bekerja dan tak banyak duit) tapi manisnya tak perlu risau tentang madu-madu atau anak tiri. lagipun orang bujang kan ramai, badan tegap dan muda belum berkedut lagi…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  43. Gerrard says:

    hmm kalau pandai jaga bini-bini xpe kot :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. kak ton says:

    tahniah le uncle salleh… jgn senget bahu kt sana nanti yea… redha cemana pun bini2 tp kalau sakan glemer masuk blog, paper bagai..hati pompuan mana boleh tak sedih….. kak ton takde kene-ngena ni pun sedih gak…sob..sob…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  45. abeyie ube says:

    selamatkan lah gadis2 melayu kita dr terjerumus ke kancah maksiat terancang.. kahwinilah mereka untuk kebajukan mereka.. insyaAllah rezeki telah ditetapkan.. amennn..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. Deenalofa says:

    ala 25k je pun. i yg kawin dgn lelaki muda pun lebih dari 25k. :D saje je aku nak gedik takleh? malakilikulu malakilukulu!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  47. Miriam Belinda says:

    Geliiiiii, laki tua dahtu tak hensem langsung.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  48. nama saya says:

    salam.korang ni kan, yang suka mengata mengutuk tolonglah beristighfar banyak2. diorg dah kahwin pun, wives dia tak kata apa2 pun, mak ayah si emi tak bising2 pun, kenapa kita outsiders ni suka menghukum macam ni? agak2 bila nak minta maaf dengan diorang ni? ke semua nak kena tuntut hari akhirat nanti? cakap macam takde iman. salah satu rukun iman, percaya pada qadha dan qadar. dah ini takdirnya apa susah sangat nak terima?

    kemudian nak pertikaikan pulak SY khwen dengan anak dara cantik, dan sandarkan pada nabi saw yang kahwin dengan janda2. sunnah nabi tu adalah kahwin dengan poligami, dan takde pun syarat nak poligami kena kahwin dengan org2 macam tu.

    selagi tak kena pada hidup sendiri jangan mudah2 sangat nak mengata orang. Allah uji kita ni pelbagai cara, tahu. so beringatlah.

    terima kasih kerana membaca.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  49. bukan nama sebenar says:

    aku setuju abg jem kahwin 4 ,sebab dia bersifat adil dan saksama terhadap bini no 1 hingga 3.semoga bahagia ke akhir hayat…amin

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  50. miss wawa says:

    jgn sampai ada yg ke lima plk..he he! jgn marah!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. IdaShazana says:

    tahniah je la….dah jodoh, ditentukan Allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. salleh yakoob says:

    tq sbb korang kutuk aku sampai korg x cukup tdo haks.
    pergh..bez giler bni muda aku mlm td.x rugi 25k aku haha..korg ada!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  53. sailormoon says:

    ish x senonoh la salleh yakoob palsu nih…
    bosan betoi……
    nk melucah biar bertempat…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  54. selipar jepun says:

    tahniah abg jem!selamat pengantin baru…
    hai biarlah die nak kawen bape…dah die mampu…mampu dr segala segi…yg penting cukup adil n cukup nafkah…secara lumrah kita manusia biasa mmg takkan mampu jadi sempurna, tapi berusahalah ke arah tu…mudah2an Allah berkati…itu yg penting…jgn buat amal itu ini tapi hati busuk…tenang jiwa ke??doakan kebhgiaan org lain, mudah2an Allah beri kbhgiaan juga pd kite…
    aku pon bukan suke sgt bab2 poligami nih…terutama bile byk kes2 ibu2 yg ditinggalkan kerana suami curang or berat sebelah or tak adil or ikut ckp bini muda…byk lg kes mcmtu menyebabkan bile salih yaacob kawen 4 kena lak kutuk…satu mutiara dalam seribu!salih yaacob lah org nye…korg ade???hahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  55. akugua says:

    Uncle amran, dgn anak 5 org, kau ingat gaji 9k tu cukup ke nak menanggung lagi 2 org bini? Mmg cukup la kalau sekadar makan nasi lauk ikan kering.
    Tapi biasa la org melayu ni. Tau tak berkemampuan, nak jugak. Abisnya, anak2 tak terjaga, sekolah tak habis, jadilah mat rempit, bohsia. Bangunlah
    saudaraku, sampai bila kita nak dijajah di negara sendiri. Sampai bila kita nak harapkan bantuan kerajaan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  56. papa jahat says:

    Tahniah Abg Jem…..muga kekal keakhir hayat…
    pada mereka2 yg andartu jgn jeelleesss…..
    hahaaa…….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. WOODY says:

    Gggrrrrrrrrrrrrrrr
    OMG orang tua

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  58. WOODY says:

    Mana ko tau org tua tu adil
    Hanya binis binis org tua tu yg tahu
    Adil ke x adil

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  59. mak bedah says:

    congrats abg jem…saya rasa dia ada sebab tersendiri kenapa dia pilih anak dara dari janda..kita je x tau..xkan suma2 die nk cerita kat orang..kita doa yg terbaik je la utk dia..yg muda pon bkn sume dpt bg hantaran 25k..klu ada pon hutang bank smpi ank 3 baru setel…(klu yg x utang tu baguslah)..kpd yg percaya dan setia pd monogami teruskan..tu lg bagus..cuma jgn dikutuk org yg poligami…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • mia says:

      betol…mungkin dia ambik yg muda dari janda sbb senang nk didik istri dan ank2 sendiri dari nak didik anak2 asuhan org lain…kt mana tau kan….dia tau ape yg dia buat…msti ada reason sndiri…biarlah klu dorg bhgia…istri2 dia pon xkesah…so watpe kt nak sibuk2 plak hal rumahtangga dorg sdgkan rumahtangga kt tlepas pndang

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  60. effie says:

    tahnuah Abg jem/Mak Neng/SY/Mat Saleh..hehehe.. dia mampu kan, buleh bg keta + rumah besar utk isteri2nya, jaga semua anak2nya, apa la yg korang nak risaukan? wife2 dia pon tak bising, pesal korang lak nk kecoh?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. aqu anna says:

    menyampah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  62. siti says:

    bukan anak dia tgh derita sakit leukimia??? ai.. baik temankan anak dia tu..berubat ape y perlu..tak payah nak banggakan dia ni boleh kawin 4..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  63. Mas Joko says:

    Abang SY memang kelas.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. anak dara says:

    eiii geli..x selera aku tgk org tua ni…agak gtl la….sampai nak ckpkan kuota dia…x kisah la bab mampu tu tp hakikat sebenar srg pompuan x kan relanya…melainkan……aku hairan gak nngan pompuan ni pun…..boleh terima lak….dunia2…..sume alasan agama konon…pirahhhh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  65. insan... says:

    eeeiii geli aku nengok org tua ni….nak cukupkan jgk kuota dia tu….xyah dok bg alasan kawin sbb agama sgt la…anak bini yg dok ada tu didik elok2 dl ikut betul2 ajaran agama supaya tutup aurat betul2..kata pandai sgt agama…sembang cam bagus sgt…hampehhh…org skrg ni memang pandai ckp je lebih…tambah2 bab agama..sume tahu…tuuiiih

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  66. zimbo says:

    alhamdulillah. org buat benda baik, kita ucap ja tahniah.

    cakap pasal mampu ni,

    kepada para lelaki kalau ada cita2 nak kawin lebih dari satu tu, pastikan kita mampu dr segi kewangan, dari segi memberi keadilan dan mampu membimbing isteri kearah yg lebih baik. bayangkan dosa isteri atau kesalahan isteri, kalau suami tak tegur, suami pun dapat saham. inikan pula sampai 2-3-4 isteri. jenuh nak tanggung. tanggungjawab besar tu.

    kepada para perempuan pulak, kalau sekalipun anda taknak hidup bermadu, janganla pulak anda membenci org lelaki yg berpoligami. itu semua rezeki dan jodoh masing2. kecuali la lelaki tu mmg tak adil dan menganiaya isteri2 dia.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  67. xoxoxoxooxxo says:

    rm25k pempuan tu dpt…tkn nk tolak…tuah hidung SY ler nmpknya…
    cuma gaya tu jgn riak sgt bila dh mampu berkhwin 4..
    orang kata madu ni nampak indah tp perit.
    jgn bangga sgt tkut tk kemana nanti…
    memang adil tp kena fhm lah juga…
    lebih baik guna duit tu untuk jaga anak dia yg sakit tue..
    bgus ler anak dia yg sakit dpt mak tiri baru…semoga dia cept sembuh….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  68. Abang Jam says:

    Tahniah Abg SY…hrp menjadi nakhoda kapal yg bertanggung jawab agar kapal x karam..minggu ni melodi meletuplah…rating sinar pun naik tinggi…tahniah dan jaga kesihatan dan syolat…

    Pyiar Don Kibarat Heeee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. huhuuhuhuhu says:

    pasni kalo abg jem terpikir nak kawin lagi…dia nak ceraikan yg nombor baper erk….?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  70. akulahpompuanittew says:

    dulu minat jgk kat SY nih, tapi bila tgk dia kawen dgn bini no. 4 ni, muda ya amat, belajor plak kg tuh…hmmm..ntah lah….Demi Allah x jeles langsung. Tapi problem nya di sini, kawin smp 4…ambik anak dara yg sebaya dgn anak seniri…mmg dia mampu, tapi bak kata yg lain2, kenapa la x kawen dgn ibu2 tunggal yg ramai2 perlukan bantuan mcm Sunnah Rasul SAW…geli lah SY, x sangka smp mcm ni…ye la, depan mata bini dia yg 3 org tu nak kata apa lagi…dah laki nak kawen kan???tapi hanya Allah sj yg tau disudut hati diorang…yg lain2 tu rupa biasa2 je, dpt yg no 4 ni dah la jauh lebih muda dari diorang,lawa plak tu…..entah la SY oi..moga bahu x senget nnt di Sana ye…moga2 dia mampu hingga ke akhir hayat…kdg2 hidup kita ni Allah nak duga mcm2…bagi senang pun dugaan, tgk mcm mana kita gunakan kesenangan kita…bagi susah pun dugaan…mcm mana kita menghadapi kesusahan kita…bukan lah niat komen mcm ni x ingatkan agama, sebab ingatkan agama la terpikir mcm2 bila tgk SY kawen mcm ni….harap2 jangan ada yg ke 5 ye SY…..adil biar smp mati dgn all ur wives…kesian diorang dan anak2 yg dah berderet2 tu….(tgk gbr dia dgn isteri2 dia tu, walau diorang senyum..tapi raut wajah diorang nampak ada sedih….:-(

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    • Lisa says:

      sedih dgn mereka.. T_T
      kesian ibu2 tunggal.. lelaki kebanyakan bukan ikut sunnah nabi.. wanita muda, terpelajar, cantik, hidup senang jadi pilihan.. ibu2 tunggal yg susah tak dipandang.. sunnah nabi ke tu.. hmmmm..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  71. rinani says:

    dah nama lelaki klu kawen mesti ikut sunnah yg lain ikut suka dia nabi dulu kawen janda bukan anak dara

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  72. Lisa says:

    UNTUK MAKLUMAN, KALAU BETUL2 IKUT SUNNAH NABI.. KAHWIN JANDA DAN YG SUDAH TUA.. CUMA ISTERI PERTAMA SHJ, SITI AISYAH YG DARA DAN MUDA..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  73. mimi says:

    benci….benci aku tgk bapak aku kawin lagi. ye la tu kalau bini dia x makan hati. puasalah nampaknya nafkah batin bini-bini yang tua tu gamaknya. kecian -rumahpun menyewa lagi…….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  74. KESIAN says:

    sunnah ke punah tak tau la. bini no 1 dulu, dah cerai sebab marah dia kahwin bini no. 2. bini no. 2 tinggal kat flat dekat flat aku kat desa pandan. cuba pergi siasat berapa kali dalam setahun salih yaacob tidur kat situ. ni pulak dah dapat barang baru, barang lama masuk muziim la. sedey!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  75. sam says:

    aku tertanya, mungkin budak perempuan ni tak cukup matang. kesian ke dia juga familynya. alah 25K sehari bole abis, tapi merana. Tak fikir ke anak-anak salih tu. dahlah sakit. anak-anak bertaburan,ayah pulak berperangai macam tu. Macamana dengan abang salih yang ada dirumah ornag kurang upaya tu. Tak ada masalah dia jengok abangnya… kesian. Aku rasa ada isterinya yg akan di cerai nanti untuk kawin kelima, keenam dan seterusnya. Bukan boleh percaya org macam salih ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  76. sam says:

    aku tertanya, mungkin budak perempuan ni tak cukup matang. kesian ke dia juga familynya. alah 25K sehari bole abis, tapi merana. Tak fikir ke anak-anak salih tu. dahlah sakit. anak-anak bertaburan,ayah pulak berperangai macam tu. Macamana dengan abang salih yang ada dirumah orang kurang upaya tu. Tak ada masalah dia jengok abangnya… kesian. Aku rasa ada isterinya yg akan di cerai nanti untuk kawin kelima, keenam dan seterusnya. Bukan boleh percaya org macam salih ni kalau dilihat dari latarbelakang keluarganya.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  77. darling says:

    jgn smpi bini2 lain terabai dah ler…laki slalu cm tu…da kawen byk2, bini2 lain terabai..tak tahu la ‘terabai’ atau ‘diabaikan’. anyway, smoga jgn ada yg mkn hati. slmt pngntin baru.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  78. iz says:

    salam..tahniah kt SY & Emi kerana slmt di ijab kabulkn..smoga kekal hingga kahir hayat…kepada semua yg cakap x elok,dok ngumpat la,tabur fitnah tu sudah2 la..ckup-ckup la…diorg da sah suami isteri…jodoh d tgn Tuhan..da tertulis diorg akn bkawin,so diorg kawin la…tjuan dia kawin ngn SY pon,hny dia je yg tau..so xyah la nk wt fitnah dia gila harta ke,nk idop snang ke..wt tmbh dosa kering je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. kawan abg jem says:

    tahniah abang jem@SY… semoga bahagia akhir hayat bersama isteri2 tersayang… semoga hidup abang jem di berkati Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. analuv says:

    hhhmmmmm……. mesti wife ptama s.y ni sedey giler……

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • BBie says:

      Analuv hati isteri mana yang tak sedih bila suami ada pompuan lain plk tu nk kawin jd giler ko…..
      org lain tak rasa tp yg empunya bdn aje yang tau btapa sedihnya hati bila suami kawin lg 1 woi cuma tak tunjuk aje biarlah tuhan sja yg tau hu hu hu

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  81. NenekPenne says:

    rata2 mcm dok kata sunnah nabi..betul laa kahwin 4 ikut sunnah nabi..tapi kritirea isteri tu ada ikut sunnah nabi ker?

    poligami dibenarkan kalau kita mampu, mampu dari segala segi…

    kita ni manusia, bukan malaikat, kalau tak sikit, bayk pun mesti ada rasa irihati dan cemburu

    orang suka sangat kan letak kan sesuatu tu pada takdir dan jodoh.. entahlah labu..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  82. sammm says:

    agak-agakkan si saleh ni bagi tak kalau semua anak pompuan dia dimadukan?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  83. hamba Allah says:

    akum bg salleh,
    rasanya kan lebih elok isteri& anak2 abang yg x bertudung itu dididik menutup aurat terlebih dahulu.apabila sudah sempurna terdidik semua isteri & anak2 dengan agama barulah cukupkan yg keempat.kami rasa mcm x kena bila melihat mereka masih x menutup aurat yg sepatutnya abang diberi amanah untuk mentarbiah mereka.barulah kita layak bercakap yg kita telah beri didikan agama kepada mereka semua.Ingatlah,harta & anak2 itu adalah ujian-sekadar nasihat.pohon maaf jika terkasar bahasa bang salleh

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  84. TRIPLE J says:

    Tahniahh sy…kawen lgi dieer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. anak pon da sebaya ngn bini no.4 dye daa.. :) anak pon x terbimbing.. ini nk bimbing isteri yg masih muda sebaya umo dgn anak nya… mcm mne tuu… nampak beno nipunye…. :) ~peace~

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Lisa says:

      betul tu.. mcm mana la tu ye? bercakap soal agama je lebih tp? hmmmmm..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  86. zayady says:

    4 bini 4 minggu,,woww cukupla sebulan kitaran dia,,hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. mus says:

    Apa yg nak marahkan perbuatan yang baik……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tu laaaaaa cakap orang tua tknk dengar !!!! jangan nyanyi kt dapor !jangan nyanyi kt dapor ! ha sekarang ape dh jadi kawin ngan orang tua kan!!!!! bis nanti gi haney mun dia bawak iosteri dia yg tiga3 tu! tak hepening la gitu !!! orang kawin laki bini je yg gi haney mun ni tk buat meyebok je yg tiga2 bini tu nk ikut….sepatut nye tiga2 bini SY ni tk boleh sebok2 nk membontot mana laki pegi ngan bini no 4 ni! ami ni pengantin baru …tiga2 bini SY ni pengantin dh basiiiiiiiiiiiii !!!!! eeeeeeeeeeeeee kacau daon je lah !!! rimas lah minah jambu !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • harem haram says:

      HAHHAHAHAHHAHAH… tak boleh blah lah statement *pengantin basi*. Yg ke 4 ni pon tak lama akan *BASI* juga..KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. yen says:

    tahniah abang jem…….alhamdulillah, takyah la marah2 dia, dah jodoh..lagipun dia mampu beb..income dia sebulan dekat cecah 40k tu…so biar la

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  90. zek says:

    dia mampu pe salahnya…income dia sebulan dekat-dekat 40k beb

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. din says:

    1st wife dapat umah + BMW X5+Toyota Harrier
    2nd wife dapat umah + Toyota Vellfire
    3rd wife dapat umah + BMW 3series
    4th?…mari sama2 kita nantikan

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  92. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kau nk tau bini no 4 dapat hadiah ape din ….ha.. ha.. ha… dia dapat benda yg goyang goyang lah ! kalau kena kt badan GATEL !!!! ha..ha..ha… kau teke din tu ape??????? kalau kau dapat teke minah jambu pulak kasi kau hadian …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. alahhhh says:

    ala..korang yang dok nak blame SY suruh kawin dengan ibu tunggal dan sebagainya ni, apa kata korang suruh je anggota keluarga korang yang buat macam tu. come on lah, benda ni terpulang kepada individu tu lah. dia nak kawin dengan sape pun, terpulang lah pada pilihan dia. sedangkan Nabi kita pun takde pulak letakkan syarat kalo nak berpoligami, diwajibkan cari ibu tunggal sahaja. benda-benda ni korang je yang buat syarat lebih-lebih disebabkan mental korang dah disetkan seolah-olah poligami tu haram. lepas tu, siap kata orang poligami ni gatal lah, geli lah, laki tua miang lah. bila minda dah set macam tu, hukum agama pn korang letak tepi.

    seperti yang aku ulang tadi, apa kata suruh je bapa, abang atau adik lelaki korang yang kawin dengan ibu-ibu tunggal terbabit walaupun mereka telah berkawin. ‘kata nk bela nasib kan’?

    sorylah aku cakap macam ni, pada aku, apa yang SY buat tak de masalah pon, korang je yang lebih-lebih. SY tak perlu korang nak aturkan apa yang dirancangnya. korang pulak apa hak korang nak aturkan dengan sape SY patut kawin? kalo aku pn, andaikata aku berpoligami dgn janda, aku terima je. tapi sebelum aku kawin dgn janda tu, aku perlu selidiki siapa dia, latarbelakang dia dan yang paling penting, aku tak perlu orang-orang luar untuk mengaturkan dengan sape aku patut kawin.

    kesimpulannya, poligami tak salah. apa yang aku nampak, korang agak fobia dengan poligami disebabkan mental orang kita sekarang telah diset yang menganggap poligami sebagai perkara besar daripada seks bebas. ni lah padah bila budaya yang datang dulu dari agama.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
    • TAK PUAS HATI DENGAN KOMEN ALAHHH says:

      “apa kata suruh je bapa, abang atau adik lelaki korang yang kawin dengan ibu-ibu tunggal terbabit walaupun mereka telah berkawin. ‘kata nk bela nasib kan’?”

      Well, the SUBJECT here is SY. Bukannye bapak, abang, adik, suami orang lain. Ye betul Nabi tak letak kahwin dgn ibu tunggal sebagai SYARAT, tapi FACE THE FACT BRO, itu adalah sunnah Nabi! So jgn bagi alasan yg bodo. Kalau nak ikut sunnah Nabi, buat betul betul. Apesal nak halfway through je? Yang anak-anak, isteri-isteri dia tak tutup aurat tu…shows how much la si SY tu boleh bimbing family betul2 kan? ape your argument now huh?

      Pikir la, jangan nak sedapkan hati.”ni lah padah bila budaya yang datang dulu dari agama”?? Kalau ikut SUNNAH NABI, well, agama would surely recommend ambik ibu2 tunggal, bukannye perempuan umur 24tahun yang berpendidikan TINGGI. ITU namanye ikut budaya, ikut nafsu.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  94. johny ganas says:

    Disgusting piece of shit!! Annoys the heck out me … apa nyer mak bapak laa benarkan anak kawen dgn org tua dah kerepot mcm tu.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  95. orgtuagatal says:

    just another name for …………..Certified Zina…uhuuu!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • johny ganas says:

      well I supposed he’ll do anything so that he could tap that ass … as long as its legal huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. Ooohoooi…aku suka lagu sy….gali…gali…..gali……….galiiiiiiiii .No4 akan basi jugak.Nanti dia akan tunggulah nasib dia.Mungkin dia dijanjikan entah apa2 lagi yangmembuat dia kelabu mata, tak lama lagi tu muaklaaaaa….kentut wangilaa sekarang.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  97. cpark says:

    teringat ustaz aku ckp dulu pasal poligami and beristeri muda..kita kene pandai bezakan antara keperluan dan keinginan..keperluan beristeri 4 dan keinginan beristeri 4 adalah perkara berbeza..semua org teringin tp xsemestinya perlu..so adakah pakcik saleh ni tahap perlu utk cukup kan kuota atau teringin nk lengkapkan kuota dgn beristerikan gadis 24 tahun..papepun semuga berbahagia..dah kawen dah pun..lalalalalala

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  98. bukan anti poligami... says:

    kenapa ya…lelaki asal berbini lebih je mesti cakap ikut sunnah…(rasanya more on ikut nafsu) ..banyak lg sunnah Nabi Muhammad saw yg kita tak buat kot… jgn compare dgn Nabi Muhammad saw kerana kita tak setanding baginda. yang wajib pun kita tak terbuat. yakin sgt ke harta kekayaan tu yg buat kita dilihat adil dan mampu ???? mcm mana ngan hati dn perasaan? sedangkan isteri Nabi pun cemburu inikan pulak isteri SY…aku tak anti poligami cuma tak suka bila nk berbini lebih ja compare ngan Nabi saw…. Nabi pilih wanita camne… cuma saidatina Aisyah r.a ja yg anak dara beb…. (sekadar meluahkan rasa…)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  99. rolanmaran says:

    Bagi aku poligami ni bagus, aku setuju poligami, memang benar kuota lelaki 4, yang penting niat seseorang. Mengapa tak dia kahwin dengan anakdara tua yang masih ramai di luar sana – itu niat yang baik. Mengapa tak dia kahwin dengan janda-janda (ibu tunggal), membantu persekolahan anak-anak nya – itu niat yang mulia. Mengapa tak dia kahwin dengan orang susah atau miskin , masih ramai lagi dikampung-kampung – dengan niat untuk membantu tahap ekonomi mereka. Mengapa tak dia kahwin dengan orang kurang upaya, mereka juga mampu melahirkan anak – itu niat ikhlas dan luhur. Rujuk kepada Nabi S.A.W. , beliau berpoligami kerana apa dan level beliau tinggi. Anda di luar sana cerdik pandai , boleh rujuk sendiri , baca kisah nabi dan yang penting baca terjemahan alquran. Apa matlamat dan tujuan manusia di muka bumi ini.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • mia says:

      jodoh pertemuan telah di tentukan oleh allah .mungkin dia pun tak sangka akan berkahwin lagi utk kali yg keempat …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Ika says:

    ntah pape nak suruh kawen dgn janda la, org susahla..Si salleh yaakob ni xkan nak pegi dekat janda2 susah tu tanya nak kawen dgn sy tak? Mau kene pelempang sedas. Salleh ni orgnya teratur, sopan kelakar lagi tu kalo berkenan dia tanya dulu, awk ni dah ada yg punya ke? Kwn mak aku dah ditanya begitu dulu mmg lawa akak tu. And korang if ada pilihan depan mata yg lawa takkan nak cari yg buruk (maaf cakaplah), kenyataanya tanyalah suami anak2 korang pun mesti paling kurang nak ckp ‘pilih yg sejuk mata memandang’. Kalo dah tersurat jodoh dia lagi pun sebagai suami dia contoh terbaik, sediakan semuanya utk isteri bkn mcm lelaki sekarang, bini tanggung berak mkn pakai sume. Perempuan tu turut beruntung dpt suami mcm salleh, usah kata perempuan tu, aku yg sebaya dgn isteri dia pun nak kalo salleh propose. Tp bkn sbb duit, sbb tanggungjawab dia. Korang tau ke dia tak jaga anak dia yg sakit tu? Tlglah jgn tabur fitnah bkn2 kat sini. Dosa besar, org tu pun baru bina masjid…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  101. Wan Sandx says:

    giler superb la bini die, lawa la jugak…hehehhehe
    boleyh tahan la lawa die bg aku….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. Tabik says:

    Respect u bro jem..bni yg ni pling lawa ko dpt. 3 lwn stu ni pn xtentu mrk menang dri segi kecantikan dn performance. Mau bro xkeluar bilik smnggu trus..pe pn tahniah..minta2 rmai lah wanita mcm ni kat luar sna..pasti kaum hawa kn trus tersenyum dn makin kuat berkerja! TOLONG AJARKU SIFU…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. BIARKAN….BIARKAN….MEREKA DAN KELUARGA MEREKA BAHAGIA.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  104. Lisa says:

    akum bg salleh,
    rasanya kan lebih elok isteri& anak2 abang yg x bertudung itu dididik menutup aurat terlebih dahulu.apabila sudah sempurna terdidik semua isteri & anak2 dengan agama barulah cukupkan yg keempat.kami rasa mcm x kena bila melihat mereka masih x menutup aurat yg sepatutnya abang diberi amanah untuk mentarbiah mereka.barulah kita layak bercakap yg kita telah beri didikan agama kepada mereka semua.Ingatlah,harta & anak2 itu adalah ujian-sekadar nasihat.pohon maaf jika terkasar bahasa bang salleh.

    setuju dgn hamba Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  105. Burger says:

    Amy (bini no. 4 Salleh) ni kan org Mersing..kenapa nikah kat Kulai?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  106. nad says:

    Agaknya orang yang support sangat SY kawin ramai ni…suke tak kalau bapak korang kawin lagi 3?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  107. mulut capoi says:

    ADA TK KENALAH TU KAWIN TEMPAT LAIN, KATA NK KAWIN HUJUNG TAHUN…..CEPATNYA….ENTAH2….DAH MAKAN DULU KUT.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  108. anastasyea says:

    semoga kekal ke akhir hayat :D

    anastasyea’s latest post .. Bersantai kat pantai Kuala Muda | Hirup udara segar !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. didie says:

    nak kawen.. kawenla… tapi.. kan anak dia ade sakit leukimia… rasa dari tambah kuota… bek ubatkan anak dulu… sian bini no 3 dia.. anak sorang tuh jela…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  110. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tadi minah jambu tengok vdeo SY nikah ngan ami ada satu orang tua pompan menangis mungkin itu mak nye si ami la…..tapi kalau betol tu mak nye ami kenape dia nangis semasa majlis akad nikah tu????? cian pul;ak minah jambu tengok mak amy ni……………….tu laaaaaaaaaaaa kawin kn anak ngan orang tua ! tk kesian ke ngan anak dia yg bernama ami ni ? dia baru je 24 taon otak pn belom matang untok berpikir lagi….mungkin mak ami ni tk restu ami kawin ngan SY…..minah jambu tengok vdeo …family ami muka macm tk hepi je……………………mungkin SY ni pikir untok diri dia sendiri je janji dapat kawin anak dara jambu pulak tu……………tk pikir tentang family si amy ni……………..minah jambu tengok mak bapak ami minah jambu kesian tau……………….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • tok ngah says:

      tu laa minah .. anak depa dah mengenyam sgt nak kawin .Tak di bagi lari kat siam pulak nanti .. mcm kes bapak siti sarah …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Nampaknya peminat sy akan mulai benci dia, bukan bolih jadi idola baik, zahirnya yg. nampak dia pentingkan nafsu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  112. ieda says:

    Ramai kagum dengan Salih Yaacob sebab mampu beristeri 4.
    Saya kagum dengan isteri-isteri Salih Yaacob sebab sanggup bermadu 4.
    Dalam poligami, bukan suami yang perit, tapi isteri sebenarnya…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  113. onbehalfofSY says:

    disebabkan perit tu la..Allah janjikan mcm2 kebaikan di akhirat bagi isteri yang sanggup dan membenarkan suaminya berkahwin lain..jihad tuu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. victim says:

    bapak aku kawin bini no 2. langsung tak tengok muka dia dah 2 tahun. Kita adek beradek yg menangung ibu kami. Dengar baru2 ni no2 kata dia dah tak balik rumah slalu lagi- bapak ko tgah sebuk mengorat no.3 kata org. Aku kata tak pa dia akan tua meleret juga nanti, satu lagi- penyakit pon datang kat sumo tk kira umur dan jentina. Goodluck pak, nak tengok sape nak jaga nanti.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • sedara... says:

      org yg kawin byk ni…biler dtnye alasan yg dibg ikut sunah2 nabi…tp bab perkara2 lain xnk plk ikut sunahnya… ini la jd bila nafsu menjd nakhoda dlm kehidupn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Lavender says:

    tertanya2..org2 biasa ni yg suka kawen lebih dari sorang.. cuba tgk ulama2.. de x yg kawen lebih dari seorg?? sbbnye mereka tahu berat sgt2 tanggungjawab beristeri lebih dari sorang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  116. milasendat says:

    aku pown tak phm ngan saleh yaacob ni.tak puas2 lagi ker????.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. yaya 4990 says:

    mcm mne ek klo aq yg harungi?? ish simpangggggg……..ckuplah ngn apa yg ada…klo mmpu skli pon x pyhlah melukakan hati org…xpatut2…tdo nk ganti2 apa ingat bantal ke,..eeee….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  118. sape2jer says:

    biarlah org tu nk kawen bape pn.. sama ada niat die btol ke tak, adil ke tak, biar Tuhan jer yg judge.. tak perlu lah kite nk menambah dosa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. adie says:

    kesian bini keempat ni,

    lagi 10 tahun masih bergetah, tetapi abangnya dah 60,

    masih kuat sex lagi ke atuk tu,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  120. kucing garang says:

    contoh yang terbaik.. hidup salih yaakob..!!! mcm ni lah yg di ajar oleh rasul.. sunah tu.. lagi pun zaman sekarang ni kaum hawa dah berlebih2 han.. dari buat dosa baik kawin lebih… hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. stephanie says:

    banyaknya isteri u knapa nak 4 isteri cubaler 1 senang nak jaga

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • anon says:

      Kalau aku anak dia, aku akan pastikan segala tanggungjawab dia pada aku dilaksanakan. Kalo x aku saman je ayah cmni.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. salman kuching says:

    TAHNIAH SALLEH YAKUB, DAH ADA 4 MASJID. HORMAT PADA ANDA. RAMAIKAN UMAT MUHAMMAD SAW. JANGAN JADI ARTIS LAIN, NAK KAWIN TAK NAK, BERSEKEDUDUKAN DAN ZINA SUKA DIA ORANG BUAT.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. zazaryza says:

    4 ? arhhh,habislahh ! . mnatau kikis duit org kann ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0