Written by AbangNara | May 16th, 2009

gambar kawin diana rafar dan zamarul

Dengan sekali lafaz je Zamarul Hisham dan Diana Rafar kini sah bergelar suami isteri. Memang nampak sepadan kedua-duanya bila tengok gambar majlis kawin Zamarul dan Diana nie.. Bagai pinang dibelah dua.

8 tahun bercinta, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di Shah Alam jam 10.30 pagi tadi menjadi saksi keutuhan cinta mereka berdua. Beruntung Diana Rafar dapat Zamarul yang masih maintain kacak bergaya walaupun seorang duda.

Tahniah kami ucapkan buat kedua-dua pasangan mempelai. Semoga perkahwinan anda dirahmati dan diberkati. Oh ya lupa nak bagitau yang wang hantaran yang diberi ialah sebanyak RM 16,500.

Lagi gambar sekitar perkahwinan Zamarul Hisham dan Diana Rafar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar kawin diana rafar dan zamarul

gambar kawin diana rafar dan zamarul

gambar kawin diana rafar dan zamarul

gambar kawin diana rafar dan zamarul

gambar kawin diana rafar dan zamarul

85 responses to (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Zamarul Hisham Dan Diana Rafar

  1. futurelawyer says:

    Semoga kekal abadi kay…dan jgn buat yg bukan2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Penari Poco2 says:

    TAHNIAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tok batin says:

      tahniah tu mmg la tahniah..
      tp aku mushkil satu je
      kate kapel 8 tahun..
      anak seken zamarul tu umo 7 tahun..
      maknenyer…dorg ni ade affair mase zamarul ni x cerai lagi ke ape..
      dah tu..pas kapel trus die ceraikan bini die ke ape..
      lagi satu…
      nak kate becerai mati..lam paper tulis anak seken tu tinggal dgn mak die( means x wife die la)
      kan..kan..kan..
      ke cane nih..
      aku tgh konpiusss..
      helpppppppppp miiiiiiiiiiiiii!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. MOSFET says:

    gambar last tu .. cek bape inggit? :-|

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. ANDY CHESTER says:

    i penah terserempak n borak2 ngan diana kat depan spa d’laguna dianak…eventhou without make up, diana tetap sweet. selamat pengantin baru for both of you diana n zamarul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. ANDY CHESTER says:

    i penah terserempak n borak2 ngan diana kat depan spa d’laguna diana…eventhou without make up, diana tetap sweet. selamat pengantin baru for both of you diana n zamarul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fiza224 says:

      excitednye die nak crite,smpai send 2 kali..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Nilea says:

        fiza224..i just nk tye 224 tu ape..ur befday ke..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tok batin says:

        hak hak hak..
        xpela fiza..
        tu baru jumpe diana rafar..
        kalau jumpe nek jijih…
        haa…..
        cane tuh..
        abes satu page cite die je..
        wakakakakakaaaa..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. zatul says:

    8tahun menyemai cinta,
    akhirnya bersatu jua,
    semoga kekal abadi untuk selamanya,
    hanya takdir penentu segalanya….

    tahniah buat zamarul dan diana rafar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      YESSSS…..AKHIRNYA PELAJAR AF7 DARI SWAK MENANG…MENANG…MENANG!!!!!
      HIDUP HAFIZ…!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        rilek2…tau aaa exited tp takan smpi cni kot tersasar komen tu lol…. Tahniah Hafiz, opss Tahniah kepada pengantin baru…ni baru best kemain lelama menyulam cinte suke duke bersama (wpun Mawi kononnye penah enter frame, bkn aku kate erk….org kate) akhirnye selamat diijab kabul…minat aa Zamarul, hero paling macho wpun la ni org kate si Aaron Aziz tu paling encem paling macho paling ntah apa2 tp aku tetap angkat Zamarul paling macho lagi encem !!!!! Rilek2 Diana, akak dah lama nikah, minat Zamarul as actor je tau…lakonan dia mantop!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fiza224 says:

        egko ni terslah tmpat nak comment…ni pasal diana ngna zamarullah…hafiz,atas tu… enth pape..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. tyrabanks.. says:

    lama betol becinta…. nasib baik kawin jgk akhirnya…dah jodoh ek.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. mien.. says:

    smoge prkahwinan diana ngan zamarul hisham brkekalan k..jgn jd cm arts len yg trsungkur kt tgh jln…
    very sweet je dieorg ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Ehem says:

    patut pun anak Zamarul, Izzat tak datang KOKO kat sek hr ni. Ayah dia g kahwin rupany. tahniah, semoga sentiasa drahmati Allah S..W.T.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fiza224 says:

      egko kwan ngan anak die ke? ke cikgu die… xkan xkene jemput kut ayah die kahwin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ehem says:

        Tak tahu pun ayah dia kawin.memang tak kene jemput.guru tak glemer kn.nak glamour jgn jadi guru, nak kaya jgn jadi guru..selamat haru guru.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Akak says:

    Mmg suka tgk artis kawen, sbb baju derang mesti cantik2 punyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mien.. says:

      yela akak kn,ske ar tgk care pkaian dieorg..sume lawa2….wah2,arts klu gayakn pape sume pn mnarik..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        kekadang baju sponserrrr…..pastu mekap diorang tu dah tebal sama paras ngan tar jalan raya..konpemlah tutup hbs lubang2 kat muka..tp, artis ni memang canteeekkk lar..even jijah sekalipunnn

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. sdman says:

    lama betul diorang nak kahwin…sy fikir x jadi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tok batin says:

      saya x fikir ape2 pun sdman..
      bukan ape..x sempat nak fikir..
      tau2 dah kawen je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Who Am I says:

    mmg sama cantik same padan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. ain says:

    Alhamdulillah
    akhirnya brsatu jgk depa dua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. ain says:

    semoga kekal berpnjangan hgga ke akhir hyt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. LaRa says:

    mudah-mudahan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. yabbyy says:

    what a sweet couple..semoga kekal hingga ke syurga amin ya rabbal alamin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. fiza224 says:

    kpd diana n zamarul, slmt pengantin baru,smg berkekalan hgga ke akhir hayat….klu smua llaki n pompuan setia mcmni,msti xde ati yg kecewe dlm dunia ni…aman je idup.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ferzs says:

    tahniah!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. yann says:

    tqqqq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Ehem says:

    Tak tahu pun ayah dia kawin.memang tak kene jemput.guru tak glemer kn.nak glamour jgn jadi guru, nak kaya jgn jadi guru..selamat hari guru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks.. says:

      ehem… klau org x jemput, kita jgn pegi… boleh jd dosa plak…makanan 2 jd haram… nanti naik sek boleh tnya. xpelah, kdai makanskrang dah blambak jual nasi minyak….kan.kan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Kak Su says:

    Tahniah wat Zamarul & Diana. Semoga berbahagia selamanya. Cantik baju Diana kan! Diana pun cantik gak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. yann says:

    smuga brbahagia smpi ke akhir hyt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. yann says:

    tqq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. yann says:

    slamat pengantin baru smoga berkekalan hingga ke akhir hayat…dapat anak yang comel2…klu ramai ank hulur2 kla sorg…klw gaduh jumpa2 lah dato fadzilah kamsah…hehehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. yann says:

    hafizz menang yea yea yea………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Lovelyvic says:

    Pasangan artis paling lama bercinta tak kawen2.
    Akhirnya…. kawan jugak… Alhamdulillah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Lovelyvic says:

    hahahahahhaha….
    pandai la ko

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. LaRa says:

    weh korang…diana pkai selendang ala2 ct kn..
    emmm ada jgk org nk tiru gaya ct tue…
    eee x bekenan aku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      ikut trend…apa siti buat semua ada pengikuttnyerrr…even pakai jala ikan sekalipun, mesti ada gak yg akan ikut…

      saraa : selalu ikut gaya siti

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • delimajelita says:

        iyo2 la tu…tp mmg cantik dan menarik…SELAMAT PENGANTIN BARU & BAHAGIA SELALU.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. boxer hugo bosss says:

    alhamdulilah kawen gak korgg…8taun bercinta..peh lame tue sib baek kawen…hehehe..utuh nyer cinta dorg…
    moga bahgia sbgai husband n wife nie smpai akhr hayat bkn ank cucu jew key…cinta da lame jgn kwen kojap je..ape pun bias la..halalkan ape yg haram…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. lilies says:

    finally kawen gak kn dis couple..kalu da jodoh xkemana..alhamdulillah..=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. yann says:

    aku dgr cite dia org ni kwin x nk ada org sponsor bgus cam 2kn brulh rasa susahnya kuar wit bnyk kalau nk wat grand2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • delimajelita says:

      sokong2 ..nak cerai pun kena pikir byk sikit bukan apa..modal keluar banyak kan..

      jelita:kematangan, tolenransi, kejujuran ,keimanan seorang suami sebagai penaraju dan asas adalah sangat penting dlm sebuah kerukunan rumahtangga.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. wife giler2 says:

    Suka tgk meka dua ni. Secocok bangat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. badboy says:

    lamanya bercinta..8thn..
    mesti dah banyak dugaan dan rintangan yg dihadapi..
    aku yg baru 5 thn ni pun dah mcm2 yang mendatang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. maya says:

    hr diana kawin aku pegi… waduhh panas bangat.. ramai artis yg datang.ape lg aku pon amek kesempatan la. pas2 siap ct nurhaliza n dato k datang lg.. last2 bkan amek gambar pengantin,amek gambar ct je yg lebih..hehhee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ok la tu,kawin jugak akhirnya….kalau dah jodoh x kemana…dah kawin ni pandai2 ler jaga diri tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. yann says:

    dh brp hari dh xkn xde gmbar trkini wedding dia org ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. aisya165 says:

    islam,iman ,ihsan.moga bhgia dan lbih mtg.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. it's me... says:

    abih r penangan “tok batin “…ade btol jugak er???????yg umur 7tahun tu si adik r erk???????myb tersalah type kot..kuang..kuang..kuanggg…..papepun ade TERMAKTUB da itu JODOHnya…alhamdulillah…tumpang gembira…SEMOGA KEKAL HINGGA KE AHIR HAYAT..AMIN…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. maya says:

    aku nk kongsi gambar pon xlaeh…sbb hr 2 xsempat nk amek gambar,almaklumlah ramai sgt org..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. haslizah says:

    smoga bahagia d’samping suami tersyg n berbahagia hingga ke anak cucu…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. fArA says:

    tahniah kpada psangan zamarul dan diana rafar…semoga dapt menghadapi rintangan dengan penuh sabar…aminnnnnnnnnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. fatin_88 says:

    tahniah kepada abg zamarul dan kak diana kerana akhirnya telah menjadi suami isteri. sy minat sgt dgn diorang ni. akak diana nampak sgt berseri wajahnya dalam busana kahwin. cute sgt. semoga akak n abg akan berbahagia hingga anak cucu dan akhir hayat. AMIN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. wiwien anak tasin says:

    Hia awak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ina says:

    TAHNIAH!!!buat zamarul n diana,semoga berbahagia…hadapi la segala suka duka bersama.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. bukannamesebenar says:

    rumah aku dekat ngn rumah ex bini si zamarul hisham ni.. aku tau sgt perangai sbnr die ni.. hampes je!! semoga berbahagia la korg!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. zaril says:

    zamarul dok dkat je ngan umah aku kt seksyen 2…bangi,aku dlu rapat sgt dgn dia ni,yg aku bengang sgt kt dia ni,dia dgn bekas isteri dia dlu tu ada 2 org anak,yg sorang lg ada dgn mak dia yg jaga.mslhnya anak dia yg bongsu tu langsung dia x mengaku anak dia,kesian si ina tu,di sepak terajang masa jd isteri zamarul,sedarlh zamarul ooi…kesian kt suami ina skrg terhempas pulas jaga anak zamarul yg dibuang bapaknya tu…kesian AAI,,apa2 pn sabar AAI,lu memang tabah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. mat slow says:

    klau korang nktau…yg jaga anak dia n bekas bini dia dlu tu…saharudin bin jali (AAI) yg kini suami ina,AAI ni adik ipar nya SYAM bekas kumpulan VISA dlu…aai ni memang org yg sabar,dlu ina keje kt uniten.skrg ni tgh menangung hutang zamarul yg zamarul sruh buat loan bank rakyat untuk beli kereta satria smpai kereta tu dah kene tarik.dr sumber yg aku tau aai rapat dgn anak saudara saleem iklim(yoe)dia rapat dgn aai masa yoe mula2 dok bangi,aai lh ajak yoe tnggal dgn dia..nk tau lebih lanjut lg carilh yoe bangi(facebook)dia skrg keje KDN.zamarul insaflh…anak tu pemberian ALLAH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. porno izle says:

    Hello – I must say, I’m impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and information was very easy to access. I found what I wanted in no time at all. Pretty awesome. Would appreciate it if you add forums or something, it would be a perfect way for your clients to interact. Great job

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Heyy :) Is it Ok that I go a bit off the topic? I’m seeking to have a look at this web site from my brand new Macbook but it won’t show correctly (a few of the boxes are half broken), any solutions? Should I try to find an upgrade for my system or something? Many thanks in advance! Patrina x :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. aku says:

    kelepiaqqqqq,,,,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0