Written by AbangNara | September 29th, 2011

Abang Nara tak pandai sangat seni dunia fesyen nie tapi gaun perkahwinan Vera Wang untuk Memey di atas nampak agak cantik. Namun menurut kata-kata Chef Wan di Facebooknya, gaun tersebut tidaklah secantik dan segah yang digembar-gemburkan.

memey norman

Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12miilion sponsorship is all about.

Lagi beberapa keping gambar majlis perkahwinan Norman dan Memey tajaan Rafflesia dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar ehsan Fariza Saidin & Cipot Redz

memey norman
memey norman
memey norman
memey norman
memey norman
memey normanmemey normanmemey normanmemey norman
memey norman

Baca Yang Ini Pulak:-

TAGS: ,
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

569 responses to (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Norman & Memey Tajaan Rafflesia

  1. esah says:

    makcik ingat gaun juta-juta ni labuh meleret-leret tapi singat je…lawa & sopan lagi baju pengantin kate middleton

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 830 Thumb down 13
    • MULUT LanCanG says:

      Orang yang sponser pun safe cost gak… buat gaun mahal2 pakai modal banyak… rugi mampus….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 257 Thumb down 7
      • me says:

        ksian kat dorang ni..jd mangsa publisiti org2 kaya..dorang je yg xseda n perasan glamer sbb org taja..padahal tu utk promosi brg reflesia kot..soooo saaadddd~~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 402 Thumb down 9
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 449
        • minah ngadap komputer baru 2-3 jam says:

          hahaha. da berjaye rampas suami org mestila sememeyh ni perlu hepi kannnnn.

          minah jambu 24jam ni pun ssuai sgt la jd bestfren sememeyh ni.

          masuk mane2 artikel pun lg rmai org nk tekan button Dislike dpd Like. kehkehkeh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 327 Thumb down 32
        • minah epal ngadap komputer sehari sekali je says:

          aku ingatkan gaun mahal sbb byk sgt pakai kain yg mahal….rupanya x cukup kain…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 349 Thumb down 12
        • papa says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 279
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 243
        • mamat jambu! says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 107
        • Dinda says:

          Aku hanya mampu gelak bila chef Wan berkata begitu..
          Cayalah Chef Wan..

          Utk Memek & Normiang : ni je yg layak tuk korang

          BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO…..
          HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 328 Thumb down 6
        • mamat durian tak ngadap komputer tapi ngadap ipad says:

          mesti tersilap jahit ni tu yg kain kat depan tu semacam je….mase nak jahit kat depan tu, tukang jahit kehabisan benang…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 165 Thumb down 3
        • RM12 juta ke Rupiah12juta?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 170 Thumb down 3
        • macamjambusgttt says:

          ahhh bencik ak dgn komen2 minah jambu 24jam mengadap computer nih!! bikin panas jee

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
        • black says:

          minah jambu ni rajin pulak nk backup artikel psal memeyh ni…artikel pasal ashraf muslim ari tu kemain lagi dok kutuk..pmikiran songsang agoknye.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 1
        • Em says:

          Serius lama aku tgk gaun tue…pk tang mana y mahalnyer???? Cm gaun g annual diner company je..biase je..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 298 Thumb down 3
        • cikkucikmu says:

          dress anual diner lg cantek kot..hahhaa

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 174 Thumb down 0
        • contohi aku says:

          gaun berkenaan mahal oleh kerana perekanya… cuba kalau nenek Em reka baju yg sarat labuci dan manik.. lepas tu nenek Em nak taja gaun tu utk menantu chef wan kawin..rasa nak tak chef wan terima sponsor nenek Em yg pandai menjahit tu??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 15
        • jawatengik says:

          gaun nie ke yg nak masuk muzium???? nnt 50taun lagi, aku bawak cucu aku g muzium tu, tunjuk gaun nie kt cucu aku.. “nie la gaun kawen PERAMPAS LAKI ORG”…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 327 Thumb down 10
        • kuihtatnanas says:

          ni majlis mempromosikan barangan kemas rafflesia..mane letak ciri2 keislamannya pun x tau..gaun pengapit/pengantin singkat nak mampos…plslah.. well, ini dinamakan kawin sponsor, gambar tauke kaya2 didalam potret, bukannya gambar family.. supposedly, pengantin with both families member cheers and enjoys in da night..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 274 Thumb down 1
        • foziah says:

          terkejut …saya tengok…macam ni ke pengantin orang melayu……selak sikit nampak segala segalanya…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 118 Thumb down 0
        • respond says:

          memang dah kena selak pun……

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 101 Thumb down 0
        • awex says:

          ooomak -ai.. malu aq pumpuan melayu mcm ni.. aq x tau asal dia leh senyum time pakai baju tu… Lau aq jd dia aq tutup muka ngan topeng PUKIMON!!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
        • HURM says:

          Dah sedara TPM kan norman ni, mana tak sponsor belambak,

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • Aku Bukan Artis says:

          Setuju sgt KOMEN chef WAn tue… cantik lagi langsir rumah aku….. nama saja rekaan VERA WANG,indah tak serupa khabar!!!! dah le tak cukup kain…baik duit beli langsir raya sedekah kat rumah anak yatim…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
      • me says:

        ~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 3
      • cik kiah says:

        setuju dengan komen chef wan sangat2!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 249 Thumb down 5
        • Bebe says:

          Really?? Is this even a Vera Wang creation ?? I think this the cheap leftover dress by Vera Wang… Macm x caya jer ni, Vera Wang design baju ni..wooow…. tht’s a FUGLY dress… Rasa nyer baju rekaan vera wang semuanyer lawa2… yg ni epic FAIL!! Sorry..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        “Maaf, saya beragama Islam.”

        Mudahkan? satu ayat jer. Gerenti pereka baju ni tak berani buat baju singkat-singkat gini, rasanya kalau disebut dengan intonasi yang betul, si pereka fesyen tu pun faham.

        SUSAH SANGAT KE NAK SEBUT AYAT TU?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 297 Thumb down 4
        • Saya says:

          Vera wang ni x reka baju ni khas utk memey pn…she’s 1 of d most famous weddg gown designer in d world. Hmpir smua artis hollywood ambk dia s designer utk weddg gown n d latest adalah kim kardashian. Tp vera wang mmg reka khas baju utk dia n fmamily dia. If x silap baju kim kardashian 100k jgk cost dia, bt compare dgn baju memey (yg katanye 500k) ni mmg jauh cantik baju kim la. Simple n so weddg! If x silap baju vera wang yg memey pakai ni yg bwh collection vera je, xtaula season bl pny..tp bukanla yg mcm artis hollywood yg lain yg mmg custom n fitting dgn vera sndri. If silap sori la..tp ape pn2 untung la memey dpt sarung brand vera wang kt bdn. Sy kawin dulu sewa baju dr kedai pngtin biasa je, tp kenduri best jgk rsnya, mknn cukup, parents happy, ambk gmbr dgn kwn2, pelamin pn ikut selera sy, cndrhati cukup, sdara smua dtg, tp xla smpai 12 juta kos dia…hehehe…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 329 Thumb down 4
        • hang swang says:

          sokong sgt kat chef wan…ko ni katik memey oii..org barat tu tinggi melampai kaki dorg panjang2 cantik..hurm ni reject collection from vera wang kot hahaha…lg 1 zaman skg mana ada org pakai tiara gedabak mcm zaman opah2 ni org pakai..klu nak pakai tiara pon org pakai yg halus je kate middleton tak meroyan mcm ko ni..kawin duda je pown…ko ngn laki ko mmg pasangan yg ado..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 231 Thumb down 2
        • Janda Abadi says:

          Kalu dia ucap ayat tu…takkan ditangkap disyaki khalwat….& ms nikah pn xde la rambut serabai serupa langsuir.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 1
        • luv says:

          xcantik mna pn

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • maya says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 111
      • apam tembam says:

        buroknya org tua jadi flower girl .. klau budak2 cumil juga .Tak selera nak nengok betis gemuk tembam ..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 194 Thumb down 1
      • sant cari says:

        so macam ni. nilai sebanar makanan dan dekor, sewa dewan, suite dan logistik hotel, upah jurugambar semua, termasuk reger dress, aku estimate tak lebih RM 300,000 (satu event kerajaan pun kos rm 300,000 standard)

        dorang setup majlis ni bukan nak raikan memey dan norman, tapi untuk promo barangan rafflesia, so that kind of cost is normal sebenarnya. . dorang make sure panggil selebriti dan tetapkan kod pakaian (artis2 bayar sendiri kos pakaian mereka).

        tetapkan lah dress code formal macam tu, so yang datang tu selebriti semua dengan pakaian terbaik lew. pastu dorang upkan nilai majlis, based on harga pearls sajork, gaun vera wang bukan custom fitted, malah tak pasti apakah sebenarnya mmg gaun vera wang, so reger tak lah tinggi mana.

        pastu dorang jahitkan mutiara rafflesia pada baju, pastu bagitau media rega majlis tu campo rega perls tu RM 12 juta.

        pastu media2 yang bodoh ni pegi lapor nilai majlis tu RM 12 juta. itulah yang dikatakan bangang.

        rega pearls Rafflesia amat tidak meyakinkan. Mikimoto amik masa 10 tahun untuk kumpul 27 biji pearls yang perfectly bulat, baru boleh dapat rega RM 3 juta satu strand. mikimoto mmg brand yang dah lama, store international melambak, rafflesia ni baru ada satu cawangan kat starhill kot, dah konfem ke tahap pearls dorg melebihi Mikimoto?

        website pun buruk nak mampos, sapa yang nak percaya?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 169 Thumb down 1
        • Komen says:

          Sebab tu diorang mampu sponsor pasangan separa popular ni je, kalau super popular, mmg xmampu kut.. Dah la 200 org je, mmg kedekut.

          Kalau artis popular diorang yg kena ikut requirement artis, ini sebaliknya..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
        • HUMMER69 says:

          HONESTLY SPEAKING….
          WHAT SO SPECIAL WITH RAFFLESIA….?????

          ORANG2 BODOH AJE YG MENGELAPU DENGAN JENAMA TU!

          HANYA MANIKAM YG KENAL JAUHARI..

          TAK KIRA JENAMA APA…
          BELI BARANG BELI YG BERQUALITY BUKAN HARGA YG MENCEKIK DUIT KALIAN!

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • i adore ur opinion!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • july says:

      Sokong Makcik Esah.. singkat sbb x cukup juta kot makcik.. kalo lebih lg juta 2 confirm labuh siap pakej untuk buat cadar lg,,,fashion 2011

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 110 Thumb down 4
      • che liana says:

        mcm majlis perkahwinan org kristian dh aku nengok!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 86 Thumb down 6
        • any1 says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 21
        • karipap-karipap basi says:

          ko tu la yang cakap tak pakai otak…dah mmg aku tgk pun ala2 kristian punya wedding, takkan nak kata wedding melayu kot. Yang melayunya Smemeh, Normiang dan kuih2 kapitnya…cara ke laut adat melayu, cara pakai pun dah naik juling aku tengok.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
        • watever says:

          elooo~~ cakap tu berpada-padalah.. kalau die seksi pun janganlah cakap macam kristian.. ingat kristian ni kawin semua seksi macam tu.. pls la.. tolong hormati agama orang lain.. cakap je la, cara die tak mencerminkan orang islam ke.. xperlu nak buat perbandingan agama.. thanks

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • Biadab says:

          ni kalau aku tau siapa kau sebenarnya, memang aku report tau. mentaliti sebegini la buat 13 mei tu berulang. hormati agama orang lain. buka mata kau luas2. bukan semua org kristian berpakaian seperti itu. kalau begitu persepsi kau, jadi org agama islam kau yang guna seksi tu sumanya agama kristian la yer? kau tengok artis malaysia kat tv tu, ada tak yg guna baju sopan2? x semuanya kan? jangan2 ahli kerabat kau yg seksi tu pun kau kata mcm org kristian.biadab. anak sapalah yg xda otak ni.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • UNGGUNAPI says:

      AGREE!!!BAJU KATE MIDDLETON LG SOPAN….:-)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 208 Thumb down 4
    • july says:

      Sokong Makcik Esah.. Tak cukup juta la 2… sbb 2 singkat.. kalau cukup jutanya… confirm ley bt labuh… siap pakej untuk cadar katil la.. hhuhh.. momok..momok.. (eh momok kn kna pakai labuh2.. x cukup kain x ley fly fly on sky ..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 2
    • Jembalang Tanah says:

      Aku tak faham betul lah knp lelaki blh berpakaian tutup kemas dari paras leher ke kaki (tutup aurat) tp yg perempuan plk pakai baju dah mcm nk telanjang! Kain untk lelaki selalu je cukup, tp kalau untuk perempuan kain x pernah cukup!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 148 Thumb down 5
    • Momok says:

      she looks weird!

      Crown yang sangkut atas dahi dia tu…PELIK + FUNNY!!

      Baju Vera Wang tu.. OMG! Sedihnyaaaa…

      Tau lah overall di sponsor tapi jangan lah bulat-bulat

      terima apa je idea diorang…kan nampak BURUK..

      Ke memey ni takda taste?? Opss…

      Wedding termahal???

      Boooooooooooo!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 232 Thumb down 4
      • sukesukesaje says:

        aku sokong kte mst ad hak la bsuara,,,sal chef wan ni pulak ak ase die punye teguran tue btol la why ank die si serina even kahwin gn mat salleh bole je ekot lg care kite,,,,ish memey gn norman ni saje je nk undang lg kontroversi kt dorg x puas lg k? memey oi??? da2 le

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 1
      • hakaq leen says:

        apesal la org tu pakaikan memey crown tu ke depan sgt mcm dh nak jatuh je aku tgk…??? Mcm zaman 50an punye wedding daaaa…. Buruk bebenor!
        *brides maids amboiiii…. Sian pengantin, tenggelam!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • peah... says:

      skirt dia mcm langsir umah aku….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 3
      • cik wiwin says:

        muka memey nmpak mcm pompuan sihir yg jahat… the pengapit2 pompuan tu..iskh…. baju singkat gile…… ingat ni wedding non muslim ke?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 114 Thumb down 2
        • es says:

          betul tu cik wiwin.. pity to them..w akakkaa… memek momok

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
        • cik jelyta says:

          pengapit dia 2 mira liyana,fathia n julia ziegler,lg sowg 2 xdpt diknl pasti..yg pnting sume gedix je aku nengok!!if pkai bju kebaya lg cntik!!nk jgk jdkan diri sma taraf ngn memek 2…adoi!!xpasal2 aku nyampah dh ngn c fathia neh..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
        • sl02 says:

          yang lagi sorang anak sedara juliza adzlian.. si eina… pelakon sambilan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • badgaL says:

      perkahwinan kontroversi.. mmg ramai nk taja!! =.=”

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
    • miho says:

      omagat, exactly what i was thinking bila nampak gown tu. kate middleton lagi sopan kot. gagal sungguh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
      • DinDa says:

        Sponsor Nurul Syuhada Nurul Ain lagi baik…
        Celebrity yg good attitude, high level, ada degree…dpt lak kawen dgn lelaki bujang…sama cantik…x kolot mcm memey… drpd sponsor memek dgn normiang nie, buat org lagi kutuk je…x malu ke dgn golongan kaya mcm chef wan…?? dah la belajar x abis..laki hutang keliling pinggang…lakonan?? hancussss….there’s nothing special to both of u…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 1
        • Bijak bebanding says:

          Opssss…agree with chef Wan. Bagi le sponsor kat org yang ‘bersih’ dan segar. Ni bagi sponsor kat manusia tak tahu malu cam diaorg ni apa kejadahnya. Nengok tu…tak de seri lansung pun muka diorang huhuhuhu…terlindung dek …..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • budak kampung says:

      mana gambar ahli keluarga dan ibu bapa kedua-dua belah pengantin? Takkan penaja-penaja tak bagi bergambar kot…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
    • d tokijan says:

      vera wang bg koleksi2 baju dia yg reject kt diaorg ni….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
    • suka suka... says:

      cantik lagi baju yang hatta dolmat reka…hrmmmm

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 3
    • ayu says:

      pandai penaja2 ni…

      depa tahu memey n norman memang ramai sangat haters, sebab tu depa sponsor…sebab haters [un macam fans jugak…PAY ATTENTION pada orang yg dibenci….nak tahu perkembangan artis tu…

      isk3…pandai tol marketing strategies depa

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • sant cari says:

      CW tu kaedahnya berpengalaman tengok majlis lavish sebab dia dah banyak buat kat luar negara, dari segi masakan, tapi dah tentu dia tengok sendiri majlis luar negara macam mana.

      RM 12 juta hanya satu marketing trick rafflesia saja. majlis macam ni still takkkan dapat mengatasi majlis siti or majlis angkasawan, sebab the real figure is estimated patutnya pada perbelanjaan majlis, bukan harga pearls rafflesia. kalau RM 12 juta tu nilai majlis, barula boleh panggil wedding of the year.

      maksud aku bukan RM 12 juta tu nilai perbelanjaan keseluruhan majlis:dekor, makanan, etc. nilai yang tu tak tinggi pun, sebab tu hanya boleh jemput 200 orang je, pastu makanan biasa2 je.

      media is used by rafflesia untuk menjayakan this cheap marketing ploy dek kerana hadap sangat dengan jemputan ke majlis artis.

      aku tak fikir chef wan hadap sangat untuk dipinjamkan pearls rafflesia yang overvalued ni. tak ada sesiapa pakar pun yang sahkan nilai sebenar pearls rafflesia.

      and media lah yang paling bodoh, sebab hadap jemputan majlis, main report saja walaupun nilai majlis tak gah pun. puh-lease.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 0
      • Suri says:

        Santeira?…betul sesangat.. Tgk wedding anak chef wan aritu, mmg dia bsungguh2, perfectionist..mcm dcw ckp dulu wedding dia cuma jemput 650 org jer sbb nak jemput yg btul2 kenal, Dan seme puas hati…ini mahal juta2 tang Baju kasut jer, 200 org pun media dgn selebriti.. Keluarga sedara rakan taulan mana?.. And ada kwn ckp baju nih bkn Vera special custom utk dia tp Winnie beli kat butik Vera di hong kong..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • john says:

      buat la design baju nampak tetek terus

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • HUMMER69 says:

      NORMAN & MEMEY….
      PENGANTIN SENGKEK OF THE YEAR !

      PERIOD !

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • MIL says:

      TAK PALAH KITA DOK KUTUK DIORANG…HARI KITA,KETURUNAN KITA TAK TAHU LAGI..APA YANG DIORANG ADA SEKARANG KITA ADA TAK????FIKIRLAH

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Medley says:

      UGLIEST WEDDING DRESS EVER FOR MUSLIM! not even close for westerner!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • sarah says:

      sian ngan kawin cm ni…da mcm bukan org melayu da…out of melayu abis2an….xla se gah mana pun..tp saya suka sgt bab chef wan punya statement..sgt2 setuju…apa pun,ilham n inspirasi perkahwinan serina dari ayah tersayang ‘chef wan’,sgt2 best.lain dari yg lain…biarpun kawin nga mat salleh,tp budaya melayu n unsur melayu tetap ada…tanpa SPONSOR 12 juta pun,majlis serina tetap yg TERBAEK….

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. pojie says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 49
    • sukesukesaje says:

      ape yg cantek ny??? its too simple la,,,klw baju kt uma si memey tue cantek la,,,ni nothing special lor

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  3. saya says:

    Adakah ini perkahwinan org islam…. konon2nye si memek ni tertawan —-> “Selain itu, dia juga seorang yang matang dan mengambil berat mengenai soal agama. Apa pun saya rasa sangat bertuah kerana mengenalinya,” haktuiihhhh…inikah cara org yg mengambil berat tentang agama..???.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 180 Thumb down 2
    • Fairytopia says:

      norman: sori 2 say yg norman still buta agama..

      memek: aku x tau nk ckp ape selain masya-ALLAH.. dia x sedar yg dia tu agama islam

      abby: kalo korang tgk fb abby, dia pggil ustat dtg rumah ajar ank dia mngaji..

      nilai kan la sndri…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 1
    • contohi aku says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 42
    • wendy says:

      aku lbh suke wedding asraf..dahlah berbatu hensemnyer dari norman..wedding pn simple but sgt sweet..tak cm ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
  4. MULUT LanCanG says:

    Pengiring yang lebih….!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 1
  5. miss uya says:

    singkatnyer…!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 2
  6. macam pokok krismas sikit2….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 3
    • hhhh says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 154
      • huh says:

        bila plak dia kutuk kristian ? dia kata pengantin tu mcm pokok krimas kot. KRIMAS dengan KRISTIAN same ke ejaan dia ? ape punya bahlol ko nh.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 149 Thumb down 6
      • Lien says:

        takde sape pun yang kutuk kristian kat sini la..cuma menegur perkahwinan orang islam tak sepatutnya menyerupai upacara perkahwinan agama lain bukan kristian saja, sebab soal agama bukan boleh buat main.Jangan la sampai merendahkan orang Melayu. U ni bersikap perkaumanlah..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
        • anep says:

          xelok wt mjlis kawen mcmni….da menyerupai mjlis kawen org kristian…klu x cye korang tgk kt intenet…. rendahnye nilai agme dieorg…sedihnye rase….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. amnr says:

    ntahla c memek ni mne tang agama norman pn xtaula..
    hmpeh jerk aku tgk..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  8. MY oPINIoN says:

    TOLONG..CANTIK G GAUN PENGANTIN SITI NURHALIZA MAHUPUN EIRA SYAZIRA WALAUPUN HARGA TAK BERJUTA2….KORANG TAU TAK..AWL2 MAJLIS WAT PAHALA LAST LY WAT DOSA..KONPEM2 TUNJUK AURAT KAT ORG LEN..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 2
  9. huh says:

    mcm mak lampir x ckop kain. dah lah parot BCG beso.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 3
    • hang swang says:

      hodoh giler..ade ati nk tunjuk lengan kat org kulit tu klu gebu mulus takpe jugak ni BCG 2 batu dah nampak…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  10. ohh sweet says:

    pengapit-pengapit memey lagi lawa dari memey. norman tak kan tak jeling kot? hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 1
    • PENGEPIT says:

      ADOI pengapit gemok2..x lawo langsung pakai skit pendek..cam kaki anak gajah dah aku tgk..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 2
  11. Mom's Double D says:

    mintak maff la..saya ni pun bukannya pandai sgt pun bab agama..tapi klu da sampai mendedahkan aurat..dan menunjuk2 sebigini..apa hukum? hukum Allah jgn dilupa..Honestly ckp gaun penganti eira syazira lagi shantek walaupun harga tak berjuta n then to Norman Hakim…nasihat Ikhlas dari saya…kahwini la seseorang itu kerana agama..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 1
  12. Mangsa Fesyen La Ko says:

    vera wang tu cina kan…

    so, kita ni Melayu (Islam), sedar2la skit…

    gunala bju berteraskan Islam…

    tongok…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 11
    • Malaysiana says:

      Ape kene mengene bangsa dgn baju tu? Ada je org cina yg Islam. Laptop/pc awak pakai ni confirm ke melayu Islam yg buat?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 5
      • Qila says:

        malaysiana = weeeee…ssh tul la ko ni, dy ckp mcm tu bkn sbb racist ke, ape ke..dy ckp..vera wang tu org cina, of coz la dy design bju singkat sne sni….klu beli bju pgantin dgn org melayu…dorang xbuat bju mcm si memek ni pakai..kecuali client mnx la..tu pun xphm..dhla xphm..menyalak kuat lak. bising btol.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • misswuteva says:

      x perlu racist kot..
      nie bukan psl cina ke india ke ape..
      tp memey lah x reti jaga adab die.. as a muslim..
      myb sbb hilang seri dah..
      tu yg wedding nmpk kelam je.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. huh says:

    mcm mak lampir x ckop kain. dah lah parot BCG beso. nak kawin grand grand. tp duit xde. kesian. dah xde duit, buatlah cara xde duit memek oi. burok benor ko.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
    • yatt says:

      ya, saya pun nak cakap yg sama. parut bcg dah ler besar, ada hati nk pakai baju takde lengan. gaun yg kata mahal tu pulak pendek aje rupanya. org terdesak macam ni lah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
  14. taksukakomen says:

    sory to say, i agreee with chef wan yg dress vera wang this time x cantik! please laaa…ke ni yg plg murah??erkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 1
  15. aku says:

    gaun yg time ptong kek mcm gaun tido aje….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 1
  16. lin says:

    kenapa tak telanjang je terus……………………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 3
  17. helena says:

    xde yg sopan sket… baju mirip nak kawin dlm church.
    Tak kan la semata2 sponsor sme benda si memey n norman ni nak maen tibai je…sampai kan norman bagi si memey ni pakai baju yg dedahkan aurat.. dayus nye seorg suami bia kan aurat istri jd tontonan org.. xpe la ye norman n memey.. asal kan sponsor blasah la cukup2. alahai…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 4
    • Martha says:

      Kawen dalam church pun x boleh singkat mcm ni. Lagi satu, kalo kawen dalam church mesti ada lengan, at least tutup guna kain mcm veil.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
  18. jiwa lara says:

    kalau pakai gaun labuh mcm mana nk promeote kasut Jimmy Choo yg harga berjuta2 tu…sebab tu gaun pendek yang penaja2 chinese tu pilih…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 4
  19. Dutchess of Banting says:

    komen Chef Wan terbaeeeeeeeek! kalo nak compare, wedding Serina lagi vavavoom dr wedding sponsor memek & nomiang ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 3
    • airin says:

      aku sokong ko.. wedding serina lg grand da boom3..walaupun takde bajet juta2.. tp nmpk lg classy.. same goes to siti n eira sazira tu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 2
      • aida says:

        aku setuju…x lawa lnsg…crown dia mcm apa2 ntah…perasan cantik jer…harap mulut jer luas…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • jejari runcing says:

      ntah apenya yg cantekk…mcm bju xsiap je

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
    • Fantaghiro says:

      wedding farah breep2 lagiiiiiiii comel. The best wedding dress(nak sgt ala2 barat kann) for me adalah wedding dress kate middleton. Sopan, simple tapi gorgesssss~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 1
  20. anon says:

    sabor jela tgk baju singkat cam gini.haih.x fham hrga berjuta2 tapi tgk macm berapa je ni.cantik lagi baju eira syazira kawen.sweet je.suma konon2 nak style omputih.kite melayu la memek.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  21. saja nk comment says:

    la.. mcm 2 jer gaun die smp brjuta2… giler pe… bini putera William lg sopan la.. kristian lak 2.. siap brtutup litup.. awak yg melayu agama islam bley plak buka sana.. buka sini.. eh klakar la… kulit si memey 2 gelap.. skli tngok muka n bju jer putih.. nsib paki stokin klu x dah mcm per jer rupa memey 2.. ish..ish…ish….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
  22. GELI says:

    Ini yang digembar gemburkan ? MASHAALLAH . Pernikahan bukan main ayu tutup litup dah lepas tu tayang sana sini . Cukup tayang kat norman sudah , eh eh memek ni kemek kau nanti baru tahu !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
    • eeaa says:

      masa dia menikah pun tak tutup litup jugak… sama je. just kain je panjang sikit.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  23. sagi girl says:

    he,he,he, terperanjat beruk kejap tgok bju yg dikatakn berjuta2 tu….lnsung tk menawan!cantik lgi sifarah yg boleh dikatakn grand dn nurul yg simple n so sweet.wlaupun tk ditaja berjuta2..dlm mhi aritu cm tksama je bju dia…nk free,tu la hasilnya kut.nsib ko le memek,grand konon!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  24. taksukakomentpnakkomen says:

    lagi satu, dress ni x nampak mcm wedding dress! ni mcm utk bridesmaid! xpun utk org putih yang slalu kawen blakang rumah depa, klu majlis grand dlm dewan,serious x sesuai!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
  25. misz_89 says:

    geli la wehhhhhhhhh… xyah la nk wat ala princess innocent sgt… yg gurls in purples smua 2 pon nmpk cm g***k sgt.. siap ada si miera liyana lg…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  26. pensebuk says:

    dahle baju senteng, sarung kaki tak cantik pulak tu…yang pengiring2 dia tu, dah mcm muka2 mak nyah aku tgk..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
  27. gee says:

    x sesuai langsung….mat saleh gown lagi sopan. kita org islam…pakai biar sopan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  28. gagak hitam says:

    B.C.G (memey) dah la besar….lg satu..flower girl nape ada yg debab…mcm ni ke ek perkahwinan juta2….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  29. Ana says:

    Yang pengiring 2 over2 gler nape?? memang minx penampar dari aku ni.!! dunia oh dunia..dgn pengantin2 skali aku penangan!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  30. ayu says:

    gambar first mcm pakai rantai anjing..soriiii..xcantik lgsg..erm..xmenampakkan ciri2 sopan dan kemelayuan..western stail..kasut yang ditaja pon bese2 jer..saya sokong komen chef wan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  31. memek says:

    camni 12 juta? dah mcm gaun budak2 yg harga 19.90 sen je..tol gak kata chef wan..pastu trus kene telanjang..hahaha..x la lawa mane pun..aku tgk biase je..yg aku xphm..pgapit2 tu ape function diowang..tnjuk bodi lbih..xde pun xpe..wat dose je sape yg tgk..yg tuan pnye badan lagi la brdose..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  32. ain says:

    hahahahahahaha
    the dress are soooo 1980’s !!!!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  33. lintut says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 47
    • yaya says:

      x cantik lansung kot!!!! dari mata mane satu nak nilai cantik pun x tau la…tpi hakikat mmg x cantik!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
  34. Beta Draconis says:

    Pic NH tgh sms

    awk(abby abadi) , i akan byr utang u..jgn risau k..i nak siap2 nie..x sabar nk potong kek..tata

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 1
  35. Hannah Montana says:

    Aku ngat lawa sangat lah baju yg d gembar gemburkan smpi juta-jutaan segalak….lawa lagi baju kawen moyang aku taun 1930an..mngkn sbb memek yg paki 2 nmpk x cantik or bj 2 mmg x cantik..sori 2 say lah!!..kang 2-2 makan penampar!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  36. Aku Yang Tau says:

    eh korang semua….! ini ke yg digembargemburkan nak exhibit kat Muzium Negara tu….? adoooooiiiiiii…. KALAU MUZIUM NEGARA TU BOLEH JERIT ‘TIDAAAAAAAKKKKKK!!!!” dia da jerit dah!! kakakakakaka

    lawak lawak lawaknye!!!

    kesian kat ko memek…. hukhukhuk….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
  37. jamkayu says:

    hahahaha jadi boneka jerr nh gan memek ni…
    Kesiannn nasib badan lorrr….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  38. oolalala says:

    mak aihh…agk2nye de x wartawan yg sggup kutuk bju memey ni dpn2 die ehh…bg la melodi ke galaksi ke..E!news ke..haha (mmg x la kn..wat malu jewww)..aduyaii..manusia2..ble otak ltk kt kple lutut..cmtu la..hihi…sowieeeeeeee~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  39. sentap hati mak nak says:

    buruk gile, lawa lagi baju kawin aku yang disewa dari butk tak glemer tu nyah. hahha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  40. luvlavender says:

    menangis vera wang lau bace..huhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  41. zasyagirlgirl says:

    hehehehe ingat gaun canti rupanyer biasa2 jer…… yg cantil berlian rafflesia jer kuikuikui lawak2

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  42. mimi says:

    Ni majlis org Islam ker org non muslim….rse2 non muslim pkai lagi sopan kot….yg pengapit2 dy pon 2 x 5….semua kain xckup…nak hot2.. neraka lagi hot….nak perkahwinan diberkati Allah..tapi majlis nie dh mcm dimurkai Allah….memey bru ni ckp norman bgus dlm agama….dah confius den cmni ke bgus dlm agama?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  43. MMMM says:

    sian plak tgk dierg ni… jd bahan kutuk.. :D ngatkan lawa sgtla berjuta²… hihihih…. klakar gler kot… :D ni bukan wedding of years… ni bad wedding of years… hahahaha
    kcan… :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  44. ish memey nie says:

    sian memey…dah jadi mangsa fesyen…macam semua tak kena jer…klu labuh kain tu cantik la jgk…flower girls pun sendat betul macam nak rekah baju masing2…tapalah..janji RM12Juta n FOC…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  45. terkejut ana tengok majlis perkahwinan Melayu Islam macam ni

    Ya Allah, bagilah taufik dan hidayah pada Memey utk jadi wanita muslimah, juga pada Norman

    sedihnya tgk gambar yg tidak menutup aurat itu :-(

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
  46. ish memey tu says:

    betul ke vera wang buat baju tu? entah2 ready made kot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  47. rooney macaroni says:

    konon2 nak tiru gaun macam cite korea full house tu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  48. belacan terbakar says:

    cirit…..!! celah mana cantek aku pon tak thu la…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  49. Aida bte Abdullah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 55
    • Norma Jean says:

      Memang kita bukan Tuhan, tapi kutukan begini berguna untuk bukak mata kita semua supaya tak jadi macam diorang. Memang takde apa yg boleh sempurna, tapi kita kena berusaha ke arah itu. Bukannya buat perkara yang terlalu jauh daripada sempurna dan terus kearah dosa.

      Kamu menyokong semua ini? Menyokong perkara yg entah apa2 ni? Mungkin kamu seorang yg urban. Kami yg bukan urban, kami tidak suka dan tidak akan duduk diam dan terima segala benda mungkar dan merepek ni. Tak dapat cakap depan2, di saluran ini kami boleh luahkan dengan harapan mereka akan membaca. Jika bukan mereka, sanak saudara mereka, supaya boleh disampaikan kepada mereka dan menyedarkan mereka.

      Kalau mereka masih tidak sedar, selepas itu barulah boleh dibiarkan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 2
      • maya says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 18
        • nisa says:

          Bukan dengki or cemburu…..tapi nie dah mcm perkahwinan org bukan Islam….ada faham….cuma geram..alahai kalo stkt nak wt cmni suh mak sedara aku jahit lgy cantek…xyah bukak sana sini….xde nak sibok tayang BCG…..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  50. belacan terbakar says:

    celah mana juta2 aku pun tak thu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  51. zaza says:

    gaun ni kalaw tgk logik akal xde la nmpak mahal sgt, entah2 kos buat tu just dlm seratus 2 je…sbb dia d buat oleh pereka yg dh glam sbb tu dia skati letak rega brapa walupon kos die seratus je…tetap Gaun Ros yg Umie Aida guna time kawin plg cantik setakat ini! mmg klasz n nmpk mahal!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  52. x pernah komen pon says:

    cer tengok photogedik no 7 tu..pesal si mira liyana tunjuk fuck plak…sabotaj??????

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  53. nuryn says:

    a so called “wedding of the year” that turned out to be a DISASTER… ;)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  54. jgdirisndirisudah... says:

    nmpk sngt ler mjlis dia ni dh kena sabotaj..totally lngsung xcntik..klau aku vera wang ke reflesial ke nk taja x hingin la eh aku nk trima..nmpk sngt xde maruah duk pkai bju mcm non-muslim..dh 2 plk tersengih2 xleh tutup mulut mcm gusi kena angin ahmar jer..nth2 kodomo lion pun duk taja gk wedding diorng ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  55. qaseh says:

    buruknyerrrrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  56. caca says:

    bukan main lagi, rezeki lah… ha itulah rezeki.. tayang sana tayang betis keding tu… sdgkan org nak cari model tak berbayar… huaahahahahah… lucu2… mcm2lah kesah perkahwinan diaorg berdua ni… memang tak berkat kalau kita curang dgn bini & jadi perampas laki org… inilah akibatnya… ada lagi yang bakal menjelma… jeng3…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  57. saye hate pengantin ni says:

    SAya setuju chef WAn!!! lalalala….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  58. xoxo says:

    naper la aku benci betul tgok si miera liana budak ingusan tu..wekkkkkkkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  59. katak itam says:

    Abe Nara ni update cerita lambat lah, kat oh bulan dah update dulu and memey ni dah banyak da dapat pahala sebab orang dok kutuk2 dia. Aku kesian dekat memey ni, umur muda lagi, tapi tohmahan yang dia dapat bila pikir balik tak berbaloi dengan gadis seusia dia, rampas husband orang pulak tu. frankly speaking, aku dah menyampah dengan cerita 3 orang manusia ni, si memey, norman dan abby yg tak berapa nak abadi hidupnya. tak habis2 cerita ni. Apepun aku harap sekiranya norman dan memey dapat anak, anak hasil perkongsian hidup dengan abby tidak dilupakan. aminn..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • ain says:

      heh.. mane hang tau pahala dia dpt dari org2 kutus dia tu dpt kaver dosa dia tuh

      lain la kalo kita kutuk pompuan baik2, tutup aurat. itu baru la tak patut

      bukan la nak galakkan mengumpat. tapi kalo kita senyap je.. tak kehancus dunia ni. ade cara dia. aku tak kutuk dasat2 aku just cakap ini bukan cara Islam. Nabi tak ajar macam ni.. bla..bla..

      Ape pun. selagi dia tak insaf. jgn benti. terus nasihat. kang gempa bumi 1 malaysia tanggung pulak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  60. PERGH says:

    wakakakaka…. baca kt rotikaya.com , chef wan cakap ada lagu KOIR kristian …
    wakakaka…. terbako memey baca statement chef wan….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  61. cempaka says:

    terkejut sebab ingatkan gah sngat rm12 juta tajaan nye tuh..mcm ni je rupanya…takdelah hebat mana pun..
    ala2, yg penting nikah je kan..ini semua duniawi je..
    tapi baguslah dah kahwin sebab malas dh nak baca cerita2 pasal dua ekor ni kat beuatifulnara or ohbulan..dah muak rasanya..ok! next story please! =P

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  62. jom gelak.. says:

    kahkahkahkah…aku nk gelak puas2..pengantin paling kelakar tahun ni..ni ke sponsor 12juta 2??hahhahhaa..nsib kau la memek oii…hahhaha..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  63. kasubushi says:

    lor..perasan jadi pompuan cina ke?kalau cina yang pakai macam ni time kawein ye la kot nampak comel..cantik…tapi kalau da melayu kita yang pakai macam ni, aiseh..sorry to say la der..rosakkkkkkkkkkk~ astaghfirullahaladzim…….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  64. me says:

    Apa ni..?takde ciri ketimuran langsung..apalagi ciri2 majlis perkahwinan dianjurkan dalam islam,langsung takde..semua seksi belaka..Astaghfirullah..cantik pun semua perhiasan itu tak guna,kalau banyak menanggung dosa–>terutama Norman yang membiarkan isterinya berpakaian terdedah macam tu.Isteri berdosa, dia lagi tanggung dosa berganda2..hmm..rugi banyak dah Norman,kongsi kecantikan isteri dengan orang ramai (termasuk yang sepatutnya disembunyikan).

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  65. deeamy2008 says:

    si miera lyana ada sbb bju pengapit jenis x cukup kain n seksi kan ker dia suka tayang body dia malah nampak ttuuuuuttt pun dia sanggup pakai….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  66. nuryn says:

    a so-called “wedding of the year” that turned out to be a DISASTER.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  67. halu says:

    lau perasan kan…rafflesia mmg suka taja artis yg bermasalah kan…ahakkksss..like memey n his pengapit miera liyana terbaru julia ziegler yg gado ngn didi..hehe..kelakar…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  68. Hanie... says:

    Sorry to say.. tp nie bukan majlis orng islam.. tp majlis orang kafir laknatuAllah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  69. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 15
  70. ahkak puaka says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 65
    • dengkiKer says:

      deyy… designer nama gah tak semestinyer sumer rekaan dier confirm superb. tengok jerlaa time academy award ke golden globe ke artis2 hollywood tu sumer bergaun dr designer top2 tp kalo buruk tu tetap kene kritik hokey walaupun yg pakainyer angelina jolie, jennifer lopez etc..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
      • bese jer says:

        baju tu bukan tajaan vera wang, its made by vera wang..yang beli baju tu pihak rafflesia, konon khas utk memey..ada paham..

        its vera wang dress okeh, ist just memey tu yg xde persona nk pakai baju tuh..dan mutiara tu bila terlalu byk nmpk murah..*aku rase kalo xde mutiara tu mesti cantik baju ni*

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
    • cikrosewangi says:

      time serina nk kawen dulu ade je org nk taja..tp chef wan x nak..sb klu bnyk sgt trime sponsor jd cam memey ni la….gah je lebih..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
    • Ahkak tak seberapa nak Puaka says:

      baju kawin ahkak pun tak de la berjuta-juta rege nya. tapi akk tau batas-batas agama dik non…. wlpun bju kawin anak chef wan dr local designer, tp masih cantik berbanding dgn baju yang terdedah mcm baju vera wang ni.

      by the way, apa yg hebat sgt orang kafir ni?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • don says:

        YANG PENTING DUNIA NI UNTUK ORANG ISLAM BERAMAL BUAT BEKALAN DI AKHIRAT. DUNIA ADALAH SYURGA BAGI ORANG BUKAN ISLAM.. JADI, JAGA DIRI MASING2 K.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Yati says:

      I think Chef Wan was just giving his honest opinion. Kalau baca FB dia semalam, berjela2 dia komen pasal wedding Memey/Norman. Memang ada mende2 yang dia kutuk, tapi ada jugak mende2 yang dia puji. SO tak rasa dia komen tu sebab dia sakit hati ke, jeles ke apa.. tapi memang his own honest opinion, and sebab dia bual tu tak ada cover2 .. tu yng kadang dgr macam ‘pedih’ sikit.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • Kukumalu says:

      Vera wang x taja la..gaun ni raflesia beli dr butik vera wang kat hong kong.lain kali check the fact dulu.vera wang xde masa nak buat wedding dress,at least kena tempah 6 month in advance kalo nak dia punye exclusive design.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • ahkak puaka mengong says:

      haha.. klaka la ahkak puaka ni.. ayat berlagak je lebey tapi fakta salah..
      GAUN TU BUKAN TAJAAN VERA WANG HOKEY!! CUMA REKAAN VERA WANG..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • me says:

      apa la lu..nak agungkan rekaan orang luar buat pe?Rekaan local designer bagus2 ape..cuma belum rezeki dorang jadi terkenal cam Vera Wang tu.jangan la rendahkan local designer kita. Local pun takpe,yang penting jaga kesopanan. Refflesia ni pun 1 hal,nak taja wedding orang islam,cari la baju yang sesuai dan buat la majlis yang sesuai juga.Ni dah macam wedding orang kristian pulak..dislike..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • mulut puaka says:

      Sapa cakap, akak puaka oiii… rancangan AFC dari US spon sepenuhnya wedding serina dulu. Tapi Chef Wan tak nak, coz dia cakap Serina itu anak dia.. biarlah dia berbelanja utuk anak nya juga…Itu cakap org yg ada duit . Yg tak ada duit tu..ikut ajelah kehendak sponsor. dah mcm tayangan amal pulak kawen budak ber2 ni.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  71. NenekPenne says:

    classss kau chef wan… baikk punya statement
    kalau chef wan kena banned dgn memey pun pasal komen dia tu ada dia kesahhh??? nan adooo!!!

    anak chef wan kahwin lagi kelasss…siap tayang lagi kat astro…

    tapi apa yang chef wan tu cakap memang betul pun…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
  72. happy meal says:

    vera wang ke ni? bia betul..buruk gile kelim tepi tuh..sumpah mcm langsir kamdar..ke vera wang amek langsir umah die jer ni..aduh..

    bernasib baik laa dlm IC sekor2 ade tulis ISLAM..kalo xde, serius mmg xde beza ngan non islam pon..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  73. zurie says:

    Dari pengantin sampai la ke pengiring tu tak tau malu…yg pengantin gah sngat pakai baju dedah aurat…yg pengiring pulak lgi teruk sampai nk nampak bontot….nape tk pakai yg singkat lg biar nampak seluar kecik..( kalu pakai suar kecik la..hehehhe)…dasar manusia tak tau malu….pe yg disogok main terima je..tak kenal dosa pahala dah….ni la dunia akhir zaman….mintak la dijauhkn perkara mcm ni dlm keluarga aku n pembaca2 yg budiman….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  74. deeamy2008 says:

    inilah org kata indah kabor dari ghupo..hahahahaha nak terbelahak aku tengok baju2 yg digembar gemburkan..hihihihi….the funniest wedding of the year

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  75. jepun says:

    buruukkk bebenordah simemek ni pakai gaun x cukup kain tu.. dah mcm tenok dah aku tengok.. hahahahaha sakit perut aku ketawa oooiii..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  76. sukejoinkutuk says:

    To: ahkak puaka
    ko nak sound DCM pk la secara logik. some part ape dy cakap betul pe.bkn kerana kempunan anak dia xpat sponsor.lagipun DCM xheran pun.duit dia banyak pe.sememangnya xsesuey pun gaun si memey ni dgn berlian jutaan RM.and 1 more things dress wedding dy dah mcm dress butik bawah RM100 jek aq tgk. kasut pun xsampai RM100 kat fabiano ricco lagi cantik2 wlpn xstanding kst mhal dykan.aq rasa wedding of the year thn ni FARRA breep2 ok. lagipun wedding si memey nie alahai harap byk jek tukar baju. seri muka xde.pastu style kawen ape salahnya ko ikut sikit adat islam. maksud aq masa nikah pakai la tudung kan sopan.lagi sedap mata memandang. malam berinai pakai la songket tu baru namanya orang menhormati budaya islam n melayu . ni x sume dress tah pape tah.
    lupa ko fanatik memey..ke ko kempunan xdpt memey.. kesian deh lo….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  77. sha says:

    Bagi aku, bila yg sponsorship tu kata baju bernilai 12juta, bukanlah kos baju tu 12juta. bernilai je..everyone can said, brapa pn nilai sesuatu tu, tp aku rasa kos buat baju si memey ni idok le mahal..simple sgt dan seksi..tk seswai gituu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  78. alahai says:

    kiranyer ini bukan majlis perkahwinan dorg tp serupa mcm lakonan yg dilakon dan dipentaskan…bg sy walaupon tema arab,barat,indian ke…x kisah la dan selagi mengaku diri itu islam x salah diterapkan bacaan doa dlm sesuatu majlis utk mendapatkan keberkatan dr Yang Maha Esa…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. effa says:

    issh3.stupid pnye mjlis.kdg2 rase bodohnya as org melayu yg xtau nak jaga agama sendri.sanggup terima tajaan dr pihak luar semata2 mahukan wedding yg gempak.ke da xmmpu sgt.apa yg sy tgk n lihat.majlis ini sama seperti majlis perkhwinan org kafir..trg2 apa yg kita lihat skrg.kesimpulannya inilah salah satu cara org kafir nk jatuhkan kita sbagai org islam.n nmpk sgt org2 islam ini lemah n mudah tperdaya dgn cara sbgini.sggup gadaikan bdan nk pki gaun yg mcm xcukup kain tu.,nauzubillah.kpd mreka2 tutama artis xpyhla nk trima tawaran sponsor sbigini terutama kita sbgai org islam..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  80. teeqa says:

    sama menyerupai kristian,baik baju bridesmaid+ baju pengantin

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  81. Jemi says:

    Crown tu looks so cheap!!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  82. zicts says:

    aku mulanya dah konfius. ni majlis kawen org melayu or…???? korang paham kn..haram sume tuh..ngan flower girl..tuh sume ikut adat kristian.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  83. ummi says:

    Aku rase baju2 wedding dia yg masa kat johor tu lagi cantik. yg ni crown pun mcm nak jatuh je.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  84. MeLia says:

    Ni la caranya org kafir perbodohkan org Islam….. So sad… :(

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  85. kentut says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 41
  86. Peq says:

    Please la yg pengapit lg over tu pe hal…. pkai bju kurung kan cantek….. ttp aurat lg bgus.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  87. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 23
    • sentapatimaknak says:

      trlalu menharapkan benda free… inilah padahnye… tanggung sendiri…kok ye pun nakkan sponser xkan nak butakan mata dan hati kite hingga membelakangkan apa yg halal dan apa yg dimungkari Allah swt…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. Idir says:

    tak nampak grand pun..mcm birthday party je aku nengok..hahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  89. NAK CITE says:

    KORANG2 NIE NK KOMEN TGK DULU…
    XKN LA SI VERA WANG TU NAK WAT GAUN LABUH MELERET…XNMPAK LA KASUT JIMMY CHOO YG BERATUS RIBU TU….KAHAKAHAKAHAKAHAHAHAHA

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  90. ctie says:

    kek itam putih, kelakar~ haha

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  91. iezah says:

    Sedih sungguh lihat gambar ini..tidak melambangkan yang mereka ini seorang ISLAM ..Hari tu Memey buat statement yang dia tertarik kat Norman kerana pentingkan agama.. Macam nie ker yang pandai didik Agama?? benarkan isteri dilihat dan dijadikan tontonan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • shida says:

      saya sokong iezah. Kalo betullah memey sukakan norman sebab agama, tak kannya norman kasi memey pakai pakai pengantin walaupun ditaja. Kita agama ISLAM, so mesti mereka faham punye..SUAMI yang membenarkan ISTERInya membuka aurat dinamakan LELAKI DAYUS, sebab dia xdpt halang isterinya buat pekara yang dilarang.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. ezi suhaini says:

    hhhmmm..seriously terkejut tengok. but what can you say kan? nak sentuh bab agama pun, nnt2 saya kutuk itu pun dah tak baik btul tak? but, hopefully this will be a lesson learnt untuk yang bakal berkahwin…kalau sponsorship tu jangan pejam mata..esok lusa bukak album – anak2 tanya “kenapa mama sexy sangat, tak malu ke?” kan dah terkedu. ape2 pun harap2 bahagia lah…pandai2 jaga each other.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  93. tumpang sekaki says:

    Masyaallah ……… betul2 jadi boneka melayu-melayu islam ni ….. rela diperkotak-katik oleh bangsa lain. Tapi kalu tuan punya badan rela ……. sendiri jawable….. Namun sebagai umat Islam, sepatutnya fikir2kanlah sebelum menerima tawaran yang sebegini …. merendahkan martabat sendiri. Amat bersetuju dengan Chef Wan. Majlis hanya digunakan sebagai promosi product, dan mereka2 yg terlibat hanya sebagai model free……..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  94. min says:

    Apa gunanya majlis dengan tajaan berjuta-juta jika tiada keberkatan. Berkatkah majlis kita jika kita sendiri melanggar perintah yang ditetapkan Allah. Aurat menjadi tatapan lelaki lain, sedangkan menutup aurat itu wajib bagi wanita Islam. Pembaziran yang melampau sedangkan membazir itu amalan syaitan.

    Apa-apa pun Selamat Pengantin Baru, semoga berbahagia

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  95. moks says:

    entah la ~~~~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  96. fifi says:

    xd la gah sgt cm yg digembar gemburkan…nmpk sgt2 simple n xnmpk nilai exclusive lgsg…..cm gaun g minum ptg je..flower gurls tue lg cantik….memey ni trima je..dh nama nyer pn sponsor..janji xkuar modal..so, balun je la…dh jd mangsa fesyen pn d jgk..sgt2 xsesuai la ngn memey..dh la memey 2 kurus keding..pakai lak gaun cmtu…adooiii…cian tul…xmyerlah lgsg…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  97. juan pablo says:

    ape punya cerdik lah jantan ni….. klu aku lah,dgn 12juta tu, dah tentu boleh kawin 4… hr2 tukar burit….. syokkkkkkkkkkkkkk oooow……

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
  98. cikyana says:

    dunia semata2..
    makin meluat tgk wajah seorang perampas..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  99. bosanarrrr says:

    bang nara…xde citer artis len ke? boring arrr….nyampah la tgk….aku x kisah die kawn ngn NH 2, tp ntah….aku x suka , x gemar, benci tgk perampas….2 je….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  100. Iz J says:

    Xde maknanye kalo pkai baju Vera Wang & kasut Jimmy choo tp perkahwinan xberlandas kn agama Islam..xkn naik berseri pun wajah tu kalo hati &perangai xsenonoh..jgn ingat bila pakai baju berjuta2 tp agama diketepikn org akan respect..back to d reality, masih byk kelemahan diri yg harus di betulkn..setiap perkara yg kita lakukan biar la berlandaskn pd agama dan bukan nafsu semata2..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  101. tak suka... says:

    benci tgk org yg khwin ikut konsep mat salih…..pernh ke ada mat salih khwin ikut konsep org melayu……meluat…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  102. macam2 says:

    SETIAP APA YANG DIAWALKAN DENGAN SESUATU YANG HARAM AKAN DIAKHIRI JUGAK DENGAN SESUATU YANG HARAM.

    KAHWIN DAH MACAM NI, XTAHULA NNTI DIAKHIRNYA MACAM MANA…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  103. abi kekal abadi says:

    koorg perasan tak muka si norman tu, macam tak berapa happy. tu la org kata biar bersederhana dalam segala hal. risau lak dgn wedding2 macam ni kalau lps setahun 2 dah cerai berai.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  104. anum says:

    setuju dgn chef wan..hua hua hua…..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  105. KHALIFAH ALLAH says:

    Nauzubillah..Ya Allah..selamatkan diriku..Ahli keluargaku..dan seluruh umat Nabi Muhammad S.A.W dari perkara-perkara yang Engkau Murkai..Aminnnn (-_-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  106. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tu pasal lah minah jambu nasehat kn si memey ni jangan beranak ! takot nanti kalau n0rman buat hal nk lari cmana? kalau anak satu tkpe la juga …..buat nye anak dia tiga or four camana nk seret !!!!!! anak kalau dh ramai misal nye sekali si norman ni calibot amacam? memey jugak yg susah ! nk tuntut nafkah bukan nye senang dengan jantan2 sekarang ni……..nk kene naik turun makhamah….kalau dapat rm 3000 tkpe lah ni dapat rm 300 je ape cerita !!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
  107. Ape nak jadi ! says:

    Ni ke baju yg bjuta2 tu….mcam kain bruk kat toilet aku je…yang flower girl 2 pon 1…kenapa amek yang tue2 bngka je…amik la bdak2 kcik ke..bru sesuai…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  108. wahh says:

    kasutnya cantik… cuma pakaian ja worse gla

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  109. melissa says:

    H O D O H B E T U L !!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  110. sape2 je la says:

    Cam taraf baju bridesmaid je??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  111. student bandung says:

    awat jadi cmni ni…ni perkahwinan org islam ke org putih ni..gaun tu tak layak panggil gown..panggil skirt sudah..buruk pulak tu..org yg pakai nye lagi la..kaki tu dh habis lawa la tu?? duhhh~

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • anti kemek says:

      yg herannya kain kat blakang 2 meleret2 cm nk sapu smpah…yg depan bkn main singkat cm nk tnjuk under je…malu la ckit memey…………dh la rmai xsuke ko..event kalo ko pkai elok ckit xde r org nk mngata!norman pun 1 cm pak turut je!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  112. eyza says:

    apsal makhluk2 purple tu seksi sgt..over tol..pastu gambar yang akhir tu..tetamu nmpk lg meletup drpd pengantin..aduyai sadis tol…norman + memey ni cam jadi mangsa propa je yg lebih…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  113. susanti says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 12
  114. awek ipoh says:

    dah ler tu,,hg patutnya org tua bg nasihat,,,bkn mengeji org,,,bkn si memey tu ada kena mgena dgn dia pun yg sibuk tu naper,,,hg pun xbetul,,,udah lern msk pun cm bangang jer

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  115. tak suka tak suka says:

    dah macam ala-ala kristian jerk

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  116. sya says:

    astaghfirullahalazim… dunia dh akhir zaman.. bnyk benda kafir yg org islam buat. slh 1 inilah perkahwinan org islam tapi ala kristian, kafir

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • iphone4 says:

      komen elok sikit yerrrr..x yah nk memasukkan agama2 kat sini..sedap mulut hang cakap kristian kafir..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • dah memang betol pon ape sha cakap tue.. ko neh pakai jer iphone4 tapi otak macam 3310i jer.. dia cakap ala-ala kafir..bkn cakap NH ngn smemek neh kafir..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        dah memang betul….ade ke patut membelakngkan agama,,cakap diri tu islam,,raya nak smbt pulak,,,tpi lau bnde yg agama suruh buat xnak,,,,sick pyer org,,yg hang nak suh org komen elok2 pasai pa..dah mmg allah yg suruh tutup aurat,,xkn nak tunggu tue bru nak tobat,,,,mati pon belum tentu lagi sempat bertaubat….agunglah arts tu,,,,diaorg xleh pon bgi tiket ke syurga…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. kesian kaw says:

    1st tot…mcm org kristian nyer wedding…
    2nd… kesian nye tgk baju kau… mmg xde kelas langsung
    3rd… baju kurung kain cotton pon blh nampak lg cantik dr yg kau pakai…
    4th… terlalu kesian aku tgk ko …
    5th .. donno wat to say just hope no more artis like this…

    ohhh….sgt kesian…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  118. suka hati says:

    mak oii ingtkn bju juta2 cantik…hampeh…cam kain buruk x mresap air..hakhak…sesuai la 2 dgn memey yg mmg dh x bpe nk suci…yo dokk??

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  119. osmankering says:

    PARUT BCG KO YG HUDUH TU XPAYAH NAK TAYANG SGT LA WOIII!! 12 JUTA CELAH MANE NTAH, MCM KAIN BELI KT KAMDAR JE AKU TGK. BETUL APE YG CHEF WAN KT FB DIA.
    https://www.facebook.com/pages/Chef-Wan-Fan-Club/116227008396688

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  120. rianda says:

    ooo….majlis kawen org islam mcm ni eh skang? jenis kene tangkap khalwat pastu kawen grand2 dgn kain tersingkap2 segala. puan memeq, kawen yg penting ialah keberkatan. kalo mcm ni gaya, berkat x ko agak? ok fine. sejak awl lagi mg nmpk x brapa nak berkat. layak la tu.btw… aku tatau la mmg muka memeq or annas easkey punya tangan mmg akan nmpk mcm bapuk model2nye. ngeeee…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  121. Lyn says:

    Bukan nak komen pasal baju tu cantik ke tak cantik..tapi nak komen pasal baju tu tak sesuai dengan seorang yang beragama islam tambahan lagi wedding ni dah ala2 kristian.Sakit mata tengok ketidaksopanan baju pengantin tu dengan baju pengapit2nya sekali. Kalau yang kawin ni non-muslim, saya tak komen. Nasihat pada para artis yang beragama islam,berhati2lah menerima tajaan untuk wedding korang.Jangan tengok pada nilainya, tapi tengok pada kesesuaiannya dengan adab2 kita.

    pls:agak2 artis2 kita ni amik kisah tak ngan teguran2 kita ni?hmmm…?????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  122. Juon says:

    Buruknyaaaa baju memey..aduii, kan skirt pendek kat dpn panjang kat belakang tu outdated..siann kena jadi mangsa fashion..mcm kena persendakan oleh tukang sponsor2 pun ada..adoiiiii malunyaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  123. hunny says:

    Baju sesingkat tu , tak sesuai ngn kasut tu. Macam sentot ja aku tgk. Aduh, pakai labuh n bertutup lg sopan n cantik. Macam wedding farah breep breep. Sgt naik SERI pengantin dia. Lebih manis.. Mak mentua pun suka. Mak sendiri lagi sejuk perut mengandung.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  124. ak yg bernama says:

    sponsor ni sbb dwet xckp ke norman??..wat ala kadar suda la…islam menganjurkan kita supaya jangan bermegah2…tgk..last2 baju xrupa baju…hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  125. pinkyleona says:

    bridesmaid artis rupanye. hmm. yeah, d wedding gown looks off season :P

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  126. icha says:

    aku masuk cni nk bc komen jer..hihihi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  127. redcarpet says:

    mcm perkahwinan non muslim jer sume yg pmpuan2 dh serupa berbogel..gud jobs maly gals korg bjaya menempah ke neraka..memey n norman pn xtkecuali..memalukn org islam jer…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  128. toke cicak tokek says:

    Gaun mase potong kek tu bkn mcm pesen toke rafflesia-winnie sin tu ke?ke bju dia yg memek recycle?jimat bajet.kah3

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  129. cool_awesome says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
  130. bunga says:

    aduh..duh..sedih aku tgk si memey niiii..konon cantik sgt..tp tak sedar. diri…dhlah perampas..baju cam tak ckp pakai..klu ea pun sopanlah sikit..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  131. bintang hati says:

    huhhhh…..lawak baca komen masing…

    tp bila tgk gambo2 kawin berjuta ni… memang norman dan memey hanyalah model untuk rafflesia promote barang and brand name diaorg.. so.. pity to both of norman and memey.. it’s totally not a wedding reception.. but rafflesia launch ceremony.. hehhee… sampai kek pun letak nama rafflesia… memang taja tak iklas…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  132. es says:

    Ya Allah… kat mana vera wang ni beli kain smpai mahal bebeno nye? gaun tak cukup kain mcm ni pon boleh smpai berjuta2 ke? adoii…

    si memek momok ni mmg tak tau malu.. merelakan dirinya dijadikan alat untuk mempromosikan produk reflesia sbb nak kejar GLAMOR… haha..

    kecian sungguh memek momok ni.

    tak boleh blah aritu tgk video kawen dorang.. ckp Norman Gatai ni selalu mengutamakan AGAMA.. wadoi… mcm ni ka? ayoyoyoyo

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  133. ayalina says:

    la islam rupenye…aq ingt omputih mne la td..haha
    nsib bek nikah gune tok kadi kan

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  134. sayesetuju says:

    setuju dgn chef wan..bahahahahahahahaha…..seyes kelakar..ingt ni non muslim punye weeding ke

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  135. safa says:

    xda seri pengantin pon…bajunya buruk..xlawa sprti yg dgembar gemburkan

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  136. ana says:

    alah..hai.khwian besar2 nti cerai pulak?kan rugi diri sdiri..dah norman rasa sdp lps tu tinggal pulak si memey.haa..haa?semoga x bahagia slama lama nya.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  137. lolok says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 20
  138. sesebok says:

    bodo no yg wat gaun nye… mahal thp gaban tapi tak lawa…. kate middleton nye lagi lawa, sopan dan ayu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  139. lela manja says:

    weii malu kt KATE MIDDLETON!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  140. Electric says:

    Weh kenapa Nur Fathia tu gomak sangat makeup nya ?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • langkah mayatnya dulu !!! says:

      wedding cake pn ada RAFFLESIA :D klakar la….sapa yg kawin ni….makhluk 2 org ni ka or RAFFLESIA??? hahahaha….eh nk kmen gak bridesmaid : julia ziegler looks gemok!!! nur fathia (org x secantik nmanya) makeup tebal yg teramat, mnghuduhkn wajahnya, yg sorg 2 (pnh buat kntroversi psl baju) mmg dia ska kot bju ala2 camni, sorg lagi…..aku x kenal langsung!!! hehehehehe…..korg smua mmg jd MANGSA.

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • sosok says:

      2 laa..mekap dh mcm citer hantu motel..ahahahaha..
      but a bit frust dgn fathia..kalau berlakon bkn main suci lg muka dia..gambar ni mmg teruk gila cara pakaian die..ermm..ermm mmg dasar pelakon!..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  141. Lela oh lela says:

    Tak patut buat baju mcm tu. dedah aurat. susah sgt ke nak tutup aurat manusia skrg nie? ramai dah lari dari landasan yang benar.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  142. makyang says:

    kan ke elok..kalau kain belakang yang labuh berjuntai tu tutup kaki yg telopong 2…nmpk gonjeng lak…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  143. pengapit terlebih singkat kain nye….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  144. Dida says:

    Just nak kritik rafflesia….. Less is more la amoi…Perasan tak kalau rafflesia taja barang kemas, kalau boleh semuanya nak letak kat badan orang yang ditaja…. Subang, gelang tangan, rantai, mahkota, kerongsang…. Pastu bagak2 plak…mutiara tu semuanya mahal2 tapi nampak macam manik2 biasa jer

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  145. kucinghitamkakipanjang says:

    chef wan d best! sbb chef wan dah biasa g wedding mewah2 so ofcozlaa dia tau. to memek, tau laa awak kemarok sgt nak ditaja, tu yg pkai tibai je tu… makin lebar senyumnye sampai blh sumbat penumbok. menyampah sgt. kahwin ala2 kristian. lutot dah laa itam. suke cara ashraf kahwin…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  146. tisya says:

    macam wedding china chokia

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  147. farabella says:

    Tergezut first time tgk gaun pengantin pompuan, ntah la, tak cantik nengoknya…ke mata aku yg sakit..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  148. )- says:

    Macam ni ke majlis orang yang beragama islam?
    Even Kate Middleton tu reti nak berpakaian sopan.
    Perasaan konon nak jadi wedding of the year.
    Entah2 “WORST WEDDING OF THE YEAR”…….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  149. SiapaDia says:

    Kadang2…bila jenuh bergendang, tapi iramanya sumbang, maka bagi orang yang memandang tentulah hati tak senang. Nak kata fashion victim, tidak jugak…tapi sayang sungguh sebab nampak murah.kalau nak cakap bab aurat sebab nampak kaki, itu okaylah satu hal. Tp rambut menegerbang aurat jugak, kan? so…saya xnak cakap bab aurat. tp baju ni, materialnnya mestilah mahal, tp nampak tak sesuai sungguh dng memey.pendek kata, kompang juta-juta tp xcantik, buat apalah kan. apa memey nak buktikan sebenarnya?bangga dng tajaan juta2 dan konon nak buktikan yg pihak lagi satu tu padan muka? itukah motifnya?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  150. Iz J says:

    Harap pasangan ni belajar dr kesilapan lalu..nak komen lebih2 pun xguna,diaorg pun dah sah jd suami isteri..hmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  151. Mem says:

    peh.dress ni kalu masuk Fashion Police kompem kene kutuk giler dgn si Joan Collins tuh. haha

    Starlet or Streetwalker?? STREETWALKER LAH..!!! XD!

    lg satu..kesian betul..kek kawen derang pon letak nama rafflesia..kesian2….design kek pon kene control….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  152. hahahhaha says:

    salam..
    hahahahaha..mutiara kat sabah..pasar philipine lagi real mahal..hahahahahaah
    tahniah memey tahniah norman kerna dah halal bersentuhan..tapi simpati kerna masih kurang faham isu agama..mohon dijadikan tauladan yer semua….
    wassalam…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  153. mia says:

    memey ni ble pk2 syg sungguh. yang sbnanye muka cantik, umur muda lagi, belakon pun boleh tahan. tp salah langkah, melayan laki orang. gini le jadinye……apo yang ado.

    kawen sponsor pun da mcm majlis launch raflesia, bkn majlis kawen.

    dapat laki pun, terang2 berhutang, pikir ko bley bhagia ke lpas kawen dgn laki hutang keliling pinggang..

    sayang sungguh.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  154. oh pening... says:

    couples ni tak kawen pon kena kutuk, kawen pun kena kutuk kaw2. nasib la pasangan ni, orang klo dh kawen kena doa baik2 tp dorg ni kena sumpah, kutuk full package…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  155. intai je says:

    laaaa ini ke?….jauh dari yg dibayangkan.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  156. aish says:

    napelah kita tunduk dgn SETAN…pakai singkat2…aurat terdedah….agak2 lah norman memey…ingat dosa…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  157. bukan nama sebenar says:

    Adeiiiiiiiiiiiii…….smuga ALLAH mberi petunjuk n hidayah kpd kta smua…nmpak sgt perkahwinan ini ditaja untuk menyesatkan n melalaikan umat ISLAM…………

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  158. mimi_gaga says:

    artis sundal dr kota tggi,johor..da la bohsia dulu..opss..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  159. eirq says:

    pandai cari pengapit ye..pengapit2 pun famous dgn kontroversi juga..sesuai bebenor..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  160. koko says:

    dua2 ekor bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  161. Sweet31 says:

    Kesiannnnn…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  162. mira says:

    Dengki ker kalo org komen kat cni….? xder masa nak dengki ngn memey…cuma rasa nak pelempang jer si memey ngn norman nie….kalo yek pon mengaku Islam buat la majlis mcm org Islam cket….ni aku tgk dah mcm wedding non muslim plk….yg pengapit jgn kata ler over terlebih….lebih baik wedding aku…..pakai pon xterdedah sner cni….wtpe bgi org laen tgk…yg ptot suami jek leh tgk bgi public tgk….pakai terdedah sner cni bgi org laen tgk….rugi norman dh bgi org laen tgk aurat bini dy…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  163. Sweet31" says:

    Kesiannn…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  164. norman hakim x pandan dgn tua x sdar diri ingat orng ska ke lgi mnyampah ade

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  165. annisa says:

    Emmm kalau dah baju kahwin cmni baik la baju kawen yg saya pakai wktu kawen dulu…..jahit sendiri jer..xhbes duet…..alhamdulillah bahagia je….hehe…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  166. joyah saka says:

    Happy Birthday Memey.

    eh ingat majlis hari jadi tadi :3

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  167. kiki says:

    there is a mullet on that dress… OMG!! a mullet should never be made a come-back

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  168. Roz says:

    Baju pengantin Kate Middleton lagi sopan dari bju pengantin memey ne….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  169. Anonymous 1 says:

    Eh helo…im non muslim pun we ols tak pakai singkat2 cenggini la bebeh semuaaa oiii…flower girls dari kecik sampai ke besar semua pakai paras labuh…wedding gown pun sama..orang2 kaya je buat camni…tengok gamba pun tau dah…perhaps kalau seseorang tu kaya, dorang dikecualikan dari amalan2 muslim kot…well..my opinion only coz ive seen alot of rich muslim having a western lifestyle…majority!..what a waste

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  170. aku lah says:

    potong kek pon ada nama reflesia? x best sungguh! back to Islam la..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  171. mat pelda.. says:

    woit…dr taja mcm macam baek kau repair rumah mak bapak kau la mimi…..pakai mcm2 tp jalan kat kelapa sawit ari tu…hahaha..pastu rumah dh mcm ari pasaria sekolah siap susun banner penaja….tp bagus gak leh t wat tutup motor dr kena taik ayam hahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  172. lattalilattamplom says:

    hadoiiiii…..buruk benor gaun nyer!!!! Setahu aku gaun si Vera Wang design vogue giler…..oooo lupe lak aku klu utk pengantin original agaknyer Vera Wang design tip top tp setakat sponsor pengantin yg nan hado nihh agaknyer msti Vera Wang fikir cukuplah setakat tuhhh bukan glamer pon pengantin nyer…

    Isshhhh….aku UNLIKE BERJUTA2 KALI GAUN TU !!! Toksah ler perasan comel yer Memek….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • xsuka memey says:

      ni perkahwinan org islam ke penganut agama kristian???konfius…flwer gurl siap pkai bunga kat kepala mcm 2…serius nmpk mcm wedding org bkn islam..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  173. Mahluk Allah says:

    ini betol2 namanya artis lelaki kawin free…. dan artis perempuan tak de harga diri. Tak malu plak tu mak bapak kedua2 pihak keluarga mereka ni… Cheapskate!!!
    btw, sesiapa pon sekadar pakai mata plastik… mmg lah nampak cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  174. xsuka memey says:

    ni wedding org islam ke kristian???

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  175. kimi says:

    dah macam menunjuk nunjuk . kalau aku jadi abby pon aku bising , nunjuk sangat . x padan dengan duda . oh plisss, x sedar ke ada anak dah nak sennyum sampai ke telinga dapat kahwin nngan memey bajet cute tu . eeei. nak kaween, kawen la . buat rilek2 suda aa. tak perlu buat mcm kome bedua ni freshie lagi bab2 kawen dan alam perkahwinan ni LOL

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  176. TOLONGLA says:

    ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM………………………………

    DEDAH SANA DEDAH SINI………….

    WEI AK PUN POMPUAN GAK, XYAH AR PAKI CM TU..

    BANGGA SANGAT LA PAKAI CAMTU…

    MANA PERGI NAMA ISLAM YG INDAH2, NAMA KALU BOLE NK GEMPAK2, TP PAKAIAN…ADH

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  177. apekehei says:

    sedih btol aku tgk memey n norman ni.. dapat tajaan skalipun cm la dorg xleh nk suh design cmne bju dorg tu.. harga bjuta tapi singkat.. norman pun satu.. dh tau memey tu akan jd wife ms tu.. ko ptt tegur n bg tnjuk ajar… kre ko ni dayus gakla xnk tegur kslhn wife.. sbb ko pun sme 2×5 x bpe btol.. seronok agaknya bg org lain tgk aurat bini tu.. dr x kawen smpi dh kawen ade je kontroversi korg ni kan..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  178. abby abadi says:

    aku lagik cantik dari pompuan neh tawwww…baju buruk..baju aku kawen dlu ngn laki neh lagik cantik…malu nyeee kalo abg,kakak.and baby tgk papa dye pnye bini baru pakai baju cam langsir neh..eeeiiiii xkose makk! lagik satu flower girl cam maknyah! besa semacam..ROSAK GITU JEEEE!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  179. lily says:

    stuju ngan chef wan…anak die si serina tu kawen dgn mat saleh lg…jemputan sume vip,majlis grand n siap masuk afc lg tp wedding xde la mcm memey n norman ni…chef wan masih ikut adat melayu…i think dorg ni kne culture shocked kot…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • ha neul says:

      dah mmg culture shocked la ni… yg kena tangkp khlwat diagung2kan perkahwinannya.. seolah2..manusia skrg ni x de nilai agama..!! sorry to say la.. drp bikin majlis mahal2 cmni..pekata buat je kenduri secara bersederhana.. pastu buat solat hajat minta perkhwinan kekal bhgia..tht’s all.. bukan nk jeles..tp ye la.. ntah pape baju..baik baju wife prince william.. baju tutup aurat terus..!! cuma x bertudung bcoz she’s non muslim~~ adios~~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  180. pecah usus says:

    aku rase norman tu sebenarnya menyesal kawen dgn memey.. cuma dia terpaksa tanggung malu atas apa yg dh blaku pd dorg tu.. hhhahahhahaha aku doakan korg bhgia laa smpi ble.. hope sooooooooooooooo

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  181. su says:

    crown dia cam tak kene jer .. ntah.. rase tak kene..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  182. bbycumil says:

    lor..iangatkan dress yg kembang2 tuh..ala2 kim kardasian tu..ni mesti dress vera wang yg plg murah ni..haha..ops..tlebih suda..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  183. lili says:

    buruk giler dress! tapi waaa, kagum ngan annas easkey nye talent, quality gambar cantik gle!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  184. jiran abby says:

    dorg nie sblm kawin g kursus kawin ke x??ap ilmu yg dorg nie dpt ms g kursus kawin??baru2 kawin dh buat org doakan bnda yg x elok…bru2 kawin nie la nk kne blaja jg maruah laki bini…nie x, yg bini tdedah2, yg laki dok sengih2…anyway, nie ke bju yg layak masuk muzium tue??

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  185. pari-pari says:

    bkn nak kutuk..tp memang XLAWA LANGSUNG…XBERADAP!!!XDE LANGSUNG CIRI2 TIMUR!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  186. memey yg hodoh says:

    Dress memey sgt sgt sgt hodoh..dgn aksesori yg mmg x padan lgsg..sume besar gedabak..xdpt ditaja pun xpe la klu m’hodohkan gmbr pengantin..dress ezlyn n sazzy lg cantik dri pengantin..guest lg b’seri dri pengantin..senyum memey sgt palsu..tak nampak outstanding pun..pengantin tenggelam..sory memey..ko mmg nmpk x cantik.. P/S: tak paham dgn artis yg tangkap muat cmni..semata-mata nk glamor tp tak prasan dri tu diperbodohkn di depan khalayak..sapa2 yg puji tu mmg fake giler..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  187. kakbambam says:

    harharharrrrr………kne main ngan rafelsia……kesiannnnn

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  188. kiki pemalu says:

    tak tau pula vera wang yang design baju n.. 500k tuh termasuk pearl yang dikatakan mahal kot.. without all the pearls, diamond pebende ag yang ditaja by rafflesia, the dress look like a very simple cocktail dress dan tah berapa je la harganya.. sempat gak sambil baca komen2, n tgk collection vera wang.. banyak ag gown ie yang labuh.. kot la, kalau labuh tak nampak pulak kasut jimmy choo tuh.. all the bridesmaid mmg macam wedding omputeh yang ala kadar.. macam tgk filem omputeh zaman 80 an pun ada gak.. theme depa kot? :P
    nak bandingkan ngan kate middleton ke? huii, tak payah le.. jauh tak tercapai dek akal pun wedding depa..
    jeles? tade maknanya… seperti yang lain, menilai dan memberi pandangan… good luck again to both, en norman n pn memey.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  189. Mamat Kholid says:

    Model y pakai baju purple tu lagi lawa…. Ape punya taste la si laki nih… nikah grand2 last2 cerai gak nih…. tngok prangai dah tahu camner…. artis…!!! gimik jer lebih..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  190. mindfreak says:

    erm…xcantik gaun tu..biasa jer…pastu xde seri pun…dia still x boleh jadi wedding of the year…wedding yg paling aku ingati tahun ni is wedding farah breep2…tula baru wedding of the year…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  191. cucu tok says:

    aku rasa kalu kelambu masa nenek aku kawin dulu yang letak kat muzium tu ok gak..khazanah negara..lagipun kelambu tu adala iras-iras baju memey cuma tak ada batu permata jer..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  192. hantu B onceng says:

    kawin org melayu ke kawin org putih ni… aku tgk vip2 lain kawen xde la cam gini sgt. mcm kawen kat church je tgk.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  193. alahai memeyh.. says:

    kesian..kek pun boh nama rafflesia? sbjik mcm model utk pomot brg kemas dorg!! pakaian pun dh x ingat dorg 2 agama apa..xpela..yg nk tggung dosa si norman 2 yea dop??

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  194. dn says:

    bodohnya memey n norman ni…dan diperbodoh2kn oleh penaja..apahal la dorg ni sgup trima majlis yg mcm dlm church ni..langsung x menghormati adat melayu..kalau nk sgt jd mcm org putih knp tak cium mulut trus…kannn??..menyampah la dgn spesis perampas dan tak sedar diri ni…ntah la kn..mcm mana agaknya cara norman & memey ni berfikir..dah la kontroversi kna tangkap khalwat..tp boleh dgn tanpa segan silu nak kahwin mcm org dua2 fresh bujang…sangat kasihan…and both pengantin actually are desperate…kalau takde sponsor..mmg x akan ada majlis resepsi ni…tp nk jgk masuk paper..masuk melodi..masuk galaksi…yg pntg glamer…kesian..kesian…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  195. air batu campur says:

    seriously???!!!ueeekkkk tak cantek langsung!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  196. Abg nara ni mcm cover je..komen yg baik.. yg buruk di post… Sape kita untuk menilai.. pjalanan kt jauh lg.. Ingat kt msih ada harta lg.. blum tentu dpt jg dgn sempurna..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  197. SonGoku says:

    Buruk..muka putih, badan hitam… xpegi spa ke dulu sblom mjlis..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  198. MeLL says:

    ayat simple je…

    DAH HUDUH TU, HUDUH GAK…x santik pun baju tu…mmg huduh sgt2…baju murah tp cantik lagi bagus…mahal2 x cantik wat ape…rugi duit je…hak hak hak

    wakakkaka

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  199. jat says:

    1. nape CROWN dia besar ngalahkan ratu elizabeth? x sesuaaaiiii ngan baju (baju cam baju kanak2 kat flower girl sale 50%).. relevankah lagi crown besar gitu?
    2. nape vera wang x dtg skali buat PRESS kabo baju nieh 500k kawwww..
    kalaulah ini baju yg dikatakan bakal memasuki muzium sumpah aku x p muzium..klo skola anak aku nak buat lawatan ke muzium aku nak ckp cenggini…”nak, ko tgk baju kawen mak lg baik..RM600 je ada labuci bagai

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  200. kasutumit says:

    patutlah Allah suruh bersederhana dalam apa jua keadaan..sy sgt2 setuju dgn Chef Wan..lagi satu,jgnlah kutuk2 abby..mmg betul life must go on,tp cume anda letak diri anda di tempat abby..mmg betul benda dh lepas usah dikenang,tp kalau benda tu teramat menyakitkan,siapa yg boleh lupa senang2 je….moga Allah beri petunjuk kepada mereka sebelum terlambat~~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  201. nurulni says:

    seriously…norman n memey just jadik boneka utk promotion baju n aksesori…this is not a tajaan..lain kali statement kat dalam paper tu bg betul sket, jgn sbb nak tarik pembaca tulis dpt tajaan. actually, kene bgtau norman hakim n memey suhaiza pinjamkan badan utk promote baju n aksesori bernilai RM12 juta tu!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  202. rinna says:

    norman ni memang lelaki gatal dan hidung belang. dulu kau menggatal ngan faradhiya. pastu dengan si memek ni pulak. perangai jantan macam kau ni memang tak boleh pakai. mulut manis ngan banyak penipu. dulu kat melodi kau cakap abby tahu hubungan kau ngan memey hanya rakan, dan abby nasihat biar apa orang kata, abby percaya. pastu bila melodi interview abby, abby kata dia tak tahu.. ish. ish. ingatler norman kau ada anak masuk 3, kesian ngan nasib anak2 kau dapat bapak macam gini. kau ngan memek ni memang muka tak tau malu ngan muka tembok.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  203. adeakukesah.... says:

    tgk sok kalu memey beranak…….agak2nyer norman cr org lain x…mana tau sejarah berulang kembali……….br tau memey langit tu rendah ker tinggi….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  204. zana says:

    muka si memey ni sebiji macam black witch yang tengah ketawa, ha. ha .aku dapat jahanamkan sebuah keluarga. kesian ngan anak anak kau abby. memang puaka gila si memey ni. crown dah ler macam beli kat kamdar.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  205. Lagubestbest says:

    Bagi Memey ni mungkin pengalaman terindah. Tapi bagi Norman, ni cuma satu lagi perkahwinan. And what’s next in life? Tu Norman.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  206. mahsuri says:

    eee..klaka nye mke die..mcm witch je aku tgk..pastu die pkai tiara mcm plik..klaka pn ade..aku pkai tiara lg cntk dr ko memek..
    bju plak nmpk mcm bju swe..bhu x ngam lngsng..mcm bju pnjm pn ade..londeh sgt..mutiare brat sgt kotttt..
    haha..kompom pnaje2 die mnyesal taje wedding die..bkn org puji..mngutuk lg ade..so pd phk sponsor,plh la org elok ckit kalo nk psonsor..
    kompom dieorg tpok dahi mnyesal knnnnn..pity u memek..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  207. bola says:

    aku ghase baju neh mahal sebab pearl kat bahu tuh je la..dgn crown tuh..itu jer..logik jugak la kalo pikir cost pearl reflessia..mmg mahal gilaa..xpe la memey ko xdpt baju tuh tp at least dpt lerrr merasa hoho

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  208. mien says:

    apsal mcm perkahwinan kristian je ni

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • hentahh says:

      sebab sponsored by.. takkan nak cakap lebih2.. kang kene tarik balik sponsor tuh terus tak jadi wedding of the year… tp, tanpa d sedari maruah agama ngan bangsa sendiri tergadai.. alahaaaaaaaaaaaaaaaiii….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  209. gilercakap says:

    dah macam weading kristian ak tengok si memey ni~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  210. longkang says:

    korang nih .. ni bukan majlis kawin ker .. haper ker .Ini iklan nak mempromosi jenama barang ler .Mereka nih hanya model2 nya saja .Ianya di lancarkan hanya kebetulan utk penggantin baru .. norman dan memey .. taukenya cina dan modal2nya org melayu .. nak buat camno ..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  211. budak bin2lu says:

    2 lha artis zmn skrg. . .bju sumer nye xckp kain. . . mgkin kain mhl kot, 2 yg bli 1/2 je. .

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  212. naninu says:

    lagi cantek bj wedding hatta dolmat!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  213. entahla says:

    manusia zaman sekarang hanya pentingkan glamor daripada pentingkan agama islam… sanggup terima tajaan berjuta2, sedang ia melanggar hukum Allah… dunia akhir zaman..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  214. FYI says:

    Apa boleh buat, banyak sgt org nak taja, memey apa lg.. ambil je la

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  215. oshin says:

    awat buruk bebenor si memey ni.. gaun x cukup kain tu mmg x sesuaiii langsung dgn si memey nampak kemetot & dah mcm badut sarkas jer dah aku tengok.. hahahahha

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  216. bedah cun says:

    cuba renungkan naper si apek2 dan nyonya tu nk sponser depa. korang ingat 2 org ni famous sgt ker? sbb wedding planner tau depa punya konterversi and cpet2 cari sponser. dia bukan nk prmote 2 ekor ni tp nk cari kontrovesi utk sponser

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  217. iphone3 says:

    laaa…kristian memang lah kafir.ape ko ckp nie.msti ko xphm kan ape maksud kafir tue. kafir tue bukan la 1 makian or ape.

    kafir bermaksud orang yang bukan beragama Islam

    so xkire kristian ke,budha ke hindu ke yahudi ke sume adalah kafir.

    kat sini kami xkan kutuk klu orang kristian y kawen cara macamnie.xyah pakai baju pn kami xheren. nie mslhnye SAUDARA SE’ISLAM kami. sebab tue kami benci. sbb mereka menepikan AGAMA ISLAM iaitu AGAMA ALLAH.mengaku ISLAM tapi wedding mcm org kafirun. astaghfirullahahalazim. sedih tgk orang islam skrg

    aku pn muda gak.pn nk cantik di hari perkahwinan aku. tp aku masih fikir ttg baju y aku pakai masih berlandaskan syariat or x. alhamdulillah aku msh boleh kelihatan cantik di hari pernikahanku.

    so xyah la kejar glamour konon nk nampak paling hebat di mata manusia.azab ALLAH xtakut ker? igt “XKAN ADE U-TURN BILA DAH SAMPAI KE ALAM AKHIRAT NANTI”. NAK KE BAJU YANG DIBANGGA2KAN NIE LAH YANG AKAN MENJERUMUSKAN KO KE DALAM NERAKA NANTI? MEMEK2. NORMAN HAKIM PN DAYUS. KLU ISTERI YANG NUSYUZ, XLEH HIDU BAU SYURGA, SUAMI YANG DAYUS JUGA XKAN HIDU BAU SYURGA. WALLAHUALAM. SEMOGA KALIAN BERTAUBAT DAN DAPAT PETUNJUK WAHAI PERAMPAS DAN PENZINA

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  218. akoo says:

    SANAGAT SANGAT SANGAT KEBARATAN! Dimata kami org Islam tidak ada nilai langsung perkahwinan ini.. bnyk lagi wedding yg sejuk mata memandang like Ashraff Muslim.. Artis2 kebaratan begini tk perlu diberi perhatian, kelak mereka ini akan terus menjahanamkan moral & sahsiah org Islam yg lain, especially the teens..
    Mereka inila agen perosak kepada pembangunan ummah.. Nauzubillah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  219. anis says:

    Betul2 tak sangka baju kahwin memey yang di taja begini rupanya, tidak menarik dan cantik pada pandangan saya. Hemm.. baju gaun masa potong kek seakan-akan baju tido jak… not a weding of the year……

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  220. HoNeY bEe says:

    actually, i teramat-amat sedih tgok cara diorg berpakaian…

    rata-rata Islam, tetapi rata-rata gak berpakaian seksi, baik pengantin, flower girls dan tetamu-tetemu pompuan yg hadir…

    sekali pandang dah mcm majlis persandingan kat gereja plak…nauzubillah, dan pandangan seterusnya pun still sama gak, cam persandingan kat gereja… astaghfirullahaladziiiim…

    Ya Allah, semoga mereka sedar dan insaf dgn kesilapan yg dilakukan…amiiinn…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  221. aza says:

    bukan ke pengapit tu meira liyana,julia ziegler n nur fathia?sorng lg saper?giler ahhh!!semua islam kan?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  222. ana says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 29
  223. kangaroo says:

    fulamakkk…mcm mat salleh la diorang berpakaiaan..cume takder paderi jer kat situ…sedih..cara berpakaian tradisional melayu tak morden agak nyer…takpe la…ikut la trand yer…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  224. mamaaish says:

    masa sanding kat kg memey 2 ari,pelaminnya buat dlm khemah yg terttp bcoz nak psg aircond,2 sbb x de gambo family..tetamu pun x dpt tgk..hya para media dan sekutunya je..dah tau umah sekangkang kera nak buat majlis yg gah2..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  225. tiga suku says:

    apasal company melayu islam tak nak taja mereka .Ini satu strategi perniagaan utk memperkenalkan produk mereka .. org melayu selalu jer nak tolong naikkan bangsa asing .. tak sedar diri di peralatkan ..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  226. ehem ehem says:

    Artis Malaysia ni dh ramai yg hidup tk de haluan… patut jadi contoh terbaik. aku doakan Norman balik ke pangkuan Abby n besarkan anak-anak. aku tgok muka Norman tak happy jer…

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  227. mat bon says:

    putus urat kentut aku menengok si pengapit2 memey ..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  228. avatar says:

    baju vera wang tu koleksi lama…entah apa apa lah…tapi kalau model yang pakai lagi cantik sebab memeh tu tak pandai carry the dress…you should carry the dress not the dress carry you…apa apa pun this is even not the wedding of the week apatah lagi nak kata wedding of the year!!!adakah pakai veil dan crown dah tu pakai gaun midi cam tu…memang nampak mcm ala 80an!!!saya tak pikir gaun tu 500k!mcm jual kat bundle je!!!I dont think vera wang give a shit to memey…mungkin tauke rafflesia yg beli..tapi anak perempuan naza motors punya wedding lebih class..tak de pun dia nak pakai kononnya gaun harga 500k….kalau norman pakai duit sendiri tak mampu nak keluar 20juta!!!islam mengalakkan bersederhana..ni pukul canang satu msia…tapi tak mcm mana pun…stuju dengan cakap Chef wan…tu teguran positif dan membina!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  229. yoya says:

    geli geleman tgk flower girls tuh =..=’

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  230. memeyak says:

    mase beromen dulu kt opis boleh je pakai tilam murah hihihik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  231. antimemey says:

    buruk benor kepale lutut memey….. tk berkenan lsung….. elok sgt la tuh….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  232. yaya says:

    OMG! so poor la n kesian sangat tgok gaun memey … indah khabar dari rupa …

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  233. ida says:

    1.ning baizura yg kawin omputih pun wat majlis ala2 kampung…
    2.muke mmey cantik tp pangai huduh…bc komen org kat atas..kesian gk kt dia..terpedaya ngn jantan miang…tp yg dia pon gatai gak dok melayan..dh tau laki org+ank 2+bini tgh pegnen ms tu++de lg perlakuan sumbang dia yg seolah sngaja sakitkan ati abby biapon dorg dh cerai…tu yg payah msyrakat epscly wanita nk maapkan perbuatan dia…
    3.kdg mmg cam abby sngja nk nk malukan noman ngn kes utang..tp klu kite brda d tempat dia ntah canela yg kite wat..ntah2 lebey teruk
    4.sok lusa mesti n&m terima blsn atas pe dorg dh wat kat abby….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  234. ego789 says:

    kalau aku jd korang, dah laa kene tangkap basah, kawin senyap2 je kt thailand, xpon nikah jer ala kadar..nie mcm berbangga jer kne tangkap basah cenggini weddingnye..seantero msia tau, korang mmg xde duit, tp jgn laa memalukan diri sendiri mcm nie..sedeyyy..memey ko nie dh laa belajar xtinggi mane, pastu ilmu agama pn ntah kemana…ksian laa kt mak bapak kt felda yg kne kutuk setiap ari sb perangai ko tuhh..norman: aku geli geleman benornye ngn ko, dah laa curang, duda anak tiga, geli laa dohh ko dh tu, bertunang2, reception, sponsor, geli laa weyh, ko xpyh nk bajet hot sgt laa..sedangkn kt luar tu dok kutuk2 wedding ko..tunaikan tnggunjwb kat anak bini dulu then balance2 baru laa buat wedding yg haprak cmnie..lol~~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  235. Mak jemah says:

    12 juta???Kot ya pun nak ditaja.jgnlah jadi mangsa tajaan~~Tutup muka dgn veil tu da macam amalan agama lain..kalau nak pun kelainan majlis tu,ada mcm2 cara kan??Nauzubillah~~

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  236. fierce tigress says:

    astaghfirullah….
    sekian, terima kasih… :(

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  237. NAZ says:

    As Muslim, I’m very sad. Terasa memang kita dah di akhir zaman kot. Just because of want to be wedding of the year. Sanggup pakai apa saja. Memey tu satu hal lah. Flower girl dia tu pun singkatnya skirt masing2. To Fathiya yg selalu berlakon bertudung tu. Saya doakan mudah-mudahan setiap skrip yg dilafazkan jgn untuk lakonan semata but hayatilah…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • julz says:

      entah knpa aku rasa sgt kecewa dgn fathia ni…. hayatila tiap2 ayt yg dlafazkan wkt blakon tu….argh….seksi jugak upany dia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  238. insan says:

    hampa terasa hahaha….cayala datuk Chef Wan..saya sokong…..tgk baju c memey ala2 pengapit…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  239. pening says:

    bju rinsuzana lg cntx..kiki

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  240. wendy says:

    bosan dh tgk memek ni..bak kata org iban..lejuk ati mda gamal d nyk..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  241. akuela... says:

    sorry to say la…aku first time tgk gaun nie…aku da takut da…. paling aku tk blh blah part atas kepala tue… klu tak pakai atas tue tak blh ker…da mcm kahwin kat mana jea….n pasal gaun tue..mb design lama kot..yg dibeli…n mb sbb terlampau kurus si pegantinnnya….itu tak kisahla..tapi aku tak taw knp?…aku tak nmpk pun seri pegantin tue….kat semua baju pegantin yg dia pakai….aku tak nampak ‘seri’ tue… tak taw mb salah cari jurumekap kot…sorry yea…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  242. melzayid says:

    Masya Allah…sungguh grand dan mewah tp takde ciri keislaman langsung… betol la korang cakap baju kawen KATE MIDDLETON lagi sopan .. dua ekor ni mmg la tak reti malu… kawen membazir je.. mmg lah byk duit lebih elok derma kat org susah… majlis mcm mat salleh tak ade culture sndiri tiru org je..ya allah..ini org yg tak pentingkan agama mmg mcm ni..cube fhmkan balik ape itu islam…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  243. hamka says:

    sekali tgk dah mcm perkahwinan ala2 kat gereja..siap ade pengapit kt belakang.dah la baju pengapit singkat nak mamposs…mana maruah diri sebagai org islam ni……cube tgk betul2……mengucap la wehh..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  244. chix says:

    LOL LOL LOL…..gelak besar aku bile baca komen dari Chef Wan…..tabik spring aku….si memek ni kan melayu muslim, p aku tgk wedding gown si kate middleton yg kafir tu pon lg sopan dr si memek nih….no offense la, ni la dia bile org kg nak jadi org bandar….pakai ape pon, ko still nampak kekampungan la memek…..LOL….ko blk la ke Felda ko tu memek….dah ler rampas laki org…..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  245. fire says:

    apsal x nampak mcm kawen ala2 12juta pon? baju sume simple jew..kata sponsor..hurrrmmmmm..kene mainkan jew..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  246. =) says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 13
  247. mia says:

    sedih la tgk baju dia, xmcm baju yg ekslusif pun….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  248. love says:

    sponsor yang x peka adat perkahwinan melayu…main tibai je… inilah jadinya.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  249. lalalala says:

    yeah!!!org islam mempertabat kan budaya barat!!!perghhh!!!
    BANGGA JE DYORANG BUAT DOSA..SIAP TUNJUK2 LAGI TUH!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  250. ani says:

    dunia dah nak akhir zaman….manusia2 yg dlm gmbr ni dgn baju yg mcm tak cukup kain (saudara2 islam) diagung2kan sampai di taja berjuta2…tapi ahli2 ulamak diketepikan, nauzubillah……………! nak buat mcm mana yg sponser pun bkn islam pun, tapi awk yg beragama islam tu patutnye kena lah fikir2……………..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  251. yume says:

    chef wan jeles.. hahaha..
    tapi betullah gak kata chef wan… aku terkejutlah gak bila tgk full baju tu.. rupa2nya singkat.. dah tu yang jadi pengiring(?- yg berbaju pepel) pun semua ala2 majlis orang bukan islam… tahniahlah memey ngan norman ye sebab ‘berjaya’ dpt sponsor berjuta-juta tapi lupa awak tu muslim

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  252. Sue83 says:

    errr…ni mjlis kahwin @ mjlis promote brg Rafflesia??? siap ada banner Rafflesia kt blkg tu…kt kek pun ada tulisan Rafflesia…x eksklusif lgsung!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  253. mulut puaka says:

    coba lah sopan siket cik memey oiy….flowergurl pun,sopan lah..ini ke umat islam yang mengaku beragama islam????x nampak pun islam?????ini ke umat NABI MUHAMMMAD SAW??????x nampak pun..macam geng abu jahal je?????…sopan lah wei!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  254. hanna says:

    orang melayu (beragama Islam pulak tu) seperti diperalatkan…tapi mereka yg berkenaan tak sedar atau buat2 tak sedar…malah merasa bangga…penaja dapat mempromosi barangan mereka tapi yg ditaja dpt apa?…Sedih dgn keadaan sebegini..seolah2 org melayu mudah sangat diperkotak-katikkan…bagi juta2 semua nak…tak kira la kena dedah2 pun takpe…fikir2 kan la…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  255. surr says:

    kesian sungguh .. pasangan penggantin melayu dan org2 melayu yg di perbodohkan ..di jadi kan gula2 oleh bangsa asing ..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  256. MARIA HABIB says:

    dah bogel dah masa kena tangkap ari tu. lepas tu tak mengaku

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  257. MARIA HABIB says:

    Tunggu balasan apa yang pelacur murahan ni buat pada ABBY yang baik tu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  258. ade aku kesah? says:

    huh, ape yg bgs sgt dgn kahwin ditaja nih..mmglah rezeki tp lagi puas hati kawin dgn duit sendri kan… org pun tk dok mengata.. tk cukup lagi ker org dok mengata pasal sememey nih rampas laki org? tgk muka memey mcm puas giler sebab dah berjaya jadi bini pd laki miang si nomiang tuh…elok lah korang berdua kawin. nk tgk smpi bila bertahan sbb dua2 perangai mcm hantu. rasa nk muntah bila norman ckp kes dia n abby tuh jadi pengajaran. hello, so kawin lain nih ingat leh bahagia ker bila dah hancurkan hati ex-wife and anak2. ingat sket nomiang ko tuh dah aniaya anak2 n janda ko so ko ingat leh selamat ker dgn 2nd wed nih, Allah tuh maha Adil tau tak..ingat tuh! padan muka kena kutuk dgn chef wan, aku sokong sgt. kek pun ade nama rafflesia. ape hal?? budus btl depa nih lah…tkde akal. org dok permainkan boleh senyum2 lagi.. by the way, kalu korang nk bercerai nnt, jgn sibuk2 nk citer kt public. public pun tkkan kesah paham???

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  259. Cik Ram says:

    Hehehe…Sapa2 pereka yg terkenal mcm Vera Wang, tak mustahil kain kos RM500 boleh jadi RM500,000.00 kalau tangan depa yg buat. Kalau dia sebut RM500,000.00 utk baju yg di buat utk Memey (harga betul RM500.00, ni cth jer) , RM500k lah jadi hargaa baju tu..Semua tu kuasa mulut org terkenal ….Aku terfikir gak baju yg harga RM500K tu boleh beli 2 biji rumah…aisshh..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  260. sister says:

    aku ni mmg mnympah ngan c memey ni…tapi kalo akulah tempat c chef wan tue…tutup mulut jer lbh baik.kalo nak bagi personal opinion pon,biar sorang2 jer la yg tau…dah la KENA JEMPUT…ni nak bising plak??….prkhawinan diorng kita doakn jerla OK…jgn sampai pisang brbuah 2 kali~heii mulut chef wan nie bleh tahan jugak kan?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 9
  261. MINAH KEPOH says:

    BAJU DIA MACAM BAJU TIDUR NENEK AKU JE….. TAK CANTIK… MAK AKU PUNYA GAUN PENGANTIN LAGI CANTIK. ^^ VOGUE GITU… MAK AKU PUNYA GAUN YANG VOGUE LA ^^

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  262. hate perampas says:

    ni ke wedding yg 12m tu??? aku ingt sgt2 grand tp mcm wedding 12k je…akak aku kawen lg cntik kot walaupun kos xde la cecah smpi 12m…cian aku tgk dorang ni jd mangsa uji kaji pereka fesyen…baju dh mcm kain langsir..btw memek,betis ko tu xde la gebu mane pon nk pakai dress pendek ni so next time berhati-hati k…majlis yg dikata wedding of the year ni dh jadi the worst wedding of the year…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  263. latifah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 15
    • COKLAT says:

      tapi klu aku malu nk jaja 1 kg..kwin ditaja n xkuar duit 1sen pun…nmpak sgt laki aku sengkek xberduit…jwbnye klu x ditaja xkwinla…..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • ani says:

        memanglah 99% melayu sbb yg kawin tu pun melayu…kalau cina atau india ke siapa nak ambil tahu. Bukan tak blh tgk org sng tapi benda tak betul kita sebagai saudara islam kenalah perbetulkan… ! kalau org yg sponser tu srh berkemban aje…boleh ikut ke….fikir2 lah ye….

        Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  264. tipah says:

    tak ku sangka si flower girls tu artis2 tempatan rupanya…..kah…kah…kah

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  265. MummyZana says:

    lagi cun si sazzy falak.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  266. Pocoyo says:

    Kate Middleton kawin pun tahu tutup aurat …ni betina sekor ni dok kemaruk orang dok sponsor 12j dah mcm bohsia and bohjan jer aku tgok…ni baju nak pampang kat muzium ..pampang kat zoo bolehlah …mana 2 blog, web , smua dok kutuk n maki hamun ngan bohsia n bohjan ni …tak tahu malu btulll…dari mula org tak suka sampai sudahlah org akakn berbulu ngan dua ekor ni …eeee semak…semak…semakkk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  267. myra says:

    buruknye BCG ko memey

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  268. muimui says:

    marion tu kawin gune pereka vera wang gak..tp sopan n menutup aurat..apa ke sengal si memey nie……. tak maluuuu ke???? booooooooooooooo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  269. wat ak gelak says:

    OMG…..xtaw nk kate pe…..pmakaian mgikut barat sgt…sgt mlampau lah! flower2 girl 2 lg sesuai kte panggil flowers aunt…haktuuiihh!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  270. sesiaper says:

    ni org islam ker yg kawen confused ak..isyh2….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  271. kira-kira says:

    SUKA SAAAAAAAAAAANGAT² komen chef wan stakat apa yg ditulis tu…cm ‘MALU’ gitu bla dikomen dek chef wan yg sah² majlis anak dia ditgk dek 1world tp tak diheboh cm hape tu. org cenggini yg nk dinaikkan sgt ‘martabat’nya dgn wat majlis KUNUN juta². penaja tu mmg takleh kata apa la- DEPA NK PROMO BRG… hat muzium pun henggéh nk p tayang baju nih?? uhukkkssss… tersedak aku dibuatnya! ada SEN jugak ke muzium ke???? tak terpikir langsung tuk jeles, eEeEuuuwww…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  272. cekgu_latipah says:

    yg kawin ngan yg jadi pengepit…elok benor leww…2-2 kontrobasi….mira liyana kontrobasi baju seksi nampak tut….c fatimah juling tu kontrobasi ngan didie alias…c fathia tu kontoversi ngan aaron pasal disiplin….yg sowang lagi anak buah juliza adzlizan…yg nie x kot…adeh..panas…panas…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  273. selly says:

    1st. BAJU 2 MEMANG KATEGORI BIASE JE
    2nd. DAH 2 MEMEY PULA YANG PAKAI..MUKA X PERNAH NAK NAMPAK SERI SINCE PRE-WEDDING
    3rd. SO JAWAPANNYA MEMANG LANGSUNG X LAWA LA..
    ( p/s: non muslim kawin pun takdenye singkat2 cmni punye gown )

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  274. gadisJUN says:

    apsal ea konsep resepsi memey ni mcm kawen dlm gereja?? siap ke aku sorg je yg prasan ni? dah la singkat baju..tah ape2~

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  275. Pigi dah says:

    Eleh …..kalau x sebab dia rampas somi orang mesti korang puji dia lawa ler, comell lah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  276. joni says:

    ini org2 melayu yg mudah2 dikencing ngn cayanun. baju tdo di claim berjuta. letak jimmy hendrix la tengok brape price naik.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  277. ellait says:

    hehe… kesian memey.. yg dah berlalu tu biar lah berlalu..kalau benar memey tu merampas suami org, bukan hak kita terus megutuk dia… TUHAN adil juga…
    2. em pasal sponsor kahwin ni… rasanya tidak ramai (itupun kalau ada) yg akan menolok bila disponsorkan! rezeki dia

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  278. tyra says:

    tak beragak giler. gmbr yg memey pki gaun dgn org ppuan bju ungu kat blakang dia tu, mmg aku tak setuju… tefikir, ini dh mcm org kristian kwin nii, bkn Islam yg kawin bju gaun bermakhota bgai…. agak2 ler… kawin sehari 2 hari je kot…. nak hidup bersamanya lame…. agknye lg suke wktu bersnding drpd hdup sme2… ape daaa….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  279. cik anon says:

    yg pompuan sepatot nye pkai ttp aurat tp trbukak sne sini. yg laki boleh plak tutup sume. yg lg xley blah ade choir yg nyanyi lagu gereja. ni wedding orang islam ka apa? satu doa selamat pun xda. mcm mne perkahwinan tu nak berkat. kalo obses ngan omputih pun jgn lah nk tiru cara wedding diorang. heh ape kah??? =.=

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  280. SiS NaD says:

    Salam…

    Rasa2nya baju tu bukan RM juta2… Mungkin dalam RM1ribu je kot… Sebab tak cukup kain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  281. farah ibtisam says:

    astaghfirullahalazim….maaf…..sya trasa nk comment.. tngok suasna…dgn pkaiannya….xmnnjukkn lngsng cri seorg muslim n muslimah berkahwin………dgn baju yg singkat,…….ya ALLAH.. blum jauh lg bhtera prkhwnn dlyarkn,da kmpul dosa………..trllu kbaratan..maaf snggh xbrmnat dgn gmbr2 tu…. lg sopan kate midlleton pnye baju kwin…. org kafir pn tau mntp ape yg ptt d hari bhgia..muslim???…pk2la…n slmat braml…. neway..thniah… smga dbrkan hdyah untk brubah mnjdi lbh baik…ameeeen…=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  282. adussssss says:

    mcm tk relven la flwer gurl drg ne…da tua2 nk jd flwer gurl npk sgt buruknye..pui…mcm liz af..mcm miera liyana pn ada….crown tu mcm bsr sgt mcm trsangkut kt dahi pla daaa…aduhai ne ka mjlis kwin juta2 tu….hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  283. Memey says:

    Korang nk jeles pehal!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  284. apara says:

    huh,tak serupe org Islam kawen dh..
    pluz aku rase dress vera wang y si memek ni pkai dress y dh nk buang kot,rejected punye,so bg jual murah punyee sudaaa..huu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  285. nurani says:

    ada org ckp, budaya hidup Islam byk diamalkan oleh org bukan Islam… tp sedih bila org Islam sendiri berlumba2 nk ikut budaya yg bukan Islam…. cara perkahwinan mcm ni bkn yg dianjurkan Islam… silap2 terlebih maksiat dengan mendedahkan aurat, terlebih berhibur,pembaziran dll.. Wallahua’lam… Mudah2an Allah memberi petunjuk kepada kita semua… InsyaAllah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  286. ummi says:

    Sesungguhnya Allah mengetahui segala2nya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  287. diva says:

    ni ke baju yang nk masuk muzium?
    masuk tong sampah boley la!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  288. qhaisara says:

    serius … burok gler dowhhh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  289. makngah says:

    aduiyaa…veil kat kepala tu dah lapuk kot. dengan tiara taulah mahal …

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  290. akuler76 says:

    mcm kesian plak… mangsa fesyen, mangsa keadaan, n segala-galanye victim ler…. sian tul… nk rasa jeles pn x faham konsep… anyway kesian ler…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  291. em says:

    kesian, sepatutnya majlis ni utk raikan famili sekali…tapi kesudahannya pompan2 y seksi ditayang2 berlebihan…nak cari barakah lagilah jauh kot…mana mak, ayah adik beradik? mesti parents dia rasa kecik ati….macam patung ikut je sponsor

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  292. makan cili says:

    harus ingat..tajaan tu salah satu marketing strategi juga..kalu ikutkan inilah pkahwinan yg byk org tau sm ada sk atau x n mll pkhwinan ni yg tukang sponsor pun akan diwar2kan…dorg pun leh jual la brand dorg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  293. ayu says:

    bju wedding mizz nina lagi sopan kot n lagi cantek dr yg ini.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  294. currlaaaassss says:

    kesiann aku tgk diorang ni…xtkut azab neraka mmg cam ni la….seram aku tgk pengapit2 memek ni…yg c memek xyah ckp la..lg ngeri…mnusia akhir zman mcm ni la..open minded sgt..yg haram d halal kan…yg trttup d dedahkan..apa nk jdi la…ptt la Neraka ni penghuni die rmi pompuan…nauzubillah…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  295. cira says:

    sian mereka berdua nie..dah mcm anak patung pulak tengok..mcm boneka tmpt promote barang jekk.tak serupa wedding pongg..lagi elok la buat majlis xpayah sponsor2 sekadar apa yang mampu dari jadi ank patung.hohoho

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  296. anynomous says:

    hahahaha. habis cantek la tu ?? tak lawa lgsg. harap BCG je besar. da la memey. kite tgk dye ley jd isteri yg pntgkan anak2 ke tak mcm kak abby :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  297. mika says:

    adoiyai…..nak kahwin segah mana pun buat la…tp mana ciri2 keislaman serta adat kemelayuan ditolak tepi? memalukan…cukup la cara anda bersatu nie tak disenangi org janganlah ditambah benci yg membuak2…agak takder mak bapak ke yg nak tegur?mencari glamour smata2 suma dipandang remeh…konon nak wedding of the year la???sorry norman hakim sila cuba lagi…anda berdua telah membuatkan diri anda ditertawakan…org giler pun leh tepuk dahi tgk korg sanding nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  298. vera vera says:

    1 baju tu dah off season. Org tak pakai lg cutting skirt mcm tu. Baju Mizz Nina lagi cantik. Masa wedding kat Shangrila.
    2. Org tak pegang hand bouquet masa potong cake lah!! Sapa lah event planner diia.
    3. Kalau wedding yg 12M kenapa tak buat kat Mandarin ke, KL convention centre ke. Kalau nak mewah lg buat aja kat Carcosa Seri Negara. Ni setakat Crowne Plaza apa kelas nya.

    Moral of the story, 12 juta tu cuma propa. Setutu sgt dgn Chef Wan.

    Noh dgn Nina kawin pun tak propas mcm ni. Lagi lah buat sampai 4 venue.

    Yg kat Felda tu mcm tak meriah aja. Lesu lah. Doa yg terbaik. But knowing Norman hahaha u just wait lah

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  299. aku yg tengok says:

    sudah2lah tu. orang dah berkahwin, doakanlah yg terbaik utk mereka. kita ni hidup tak lama, menambah dosa ja mengutuk setiap inci apa mrk lakukan. baik kita muhasabah diri. yg baik jadikan contoh, yg tak elok jadikan teladan.

    peace

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  300. hehehe says:

    pd aku semua tajaan x sesuai dgn memey…semua x kene gan bdn dia…nampak bj x terletak…kalo nasha aziz n fasha sandha mungkin lawa pakai mcm nie coz mereka mmg pandai mengayakan pakaian…tak caya cb bg mereka pakai tentu jadi …….wwwooooow marvelous

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  301. zaza says:

    memey ni org felda..manalah cntik nk pki mcm ni..ish kesian tul tgk beruk 2 ekor ni…igt nk jd wedding of d year tp cenggini jd nyer..kesian..kesian…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  302. amelia says:

    perkahwinan melayu lebih cantik dan unik..setakat pakai gaun kahwin semua orang dalam dunia ni boleh buat..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  303. ee says:

    perkahwinan tomok ngn ayu lg grand aku raso.. ooo berap nanang la mu ni memey.. som doh ngn norman tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  304. emmy says:

    merosakkan nama baik islam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! solat taubat banyak2 ya,,,

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  305. giler says:

    lor ni orang melayu(islam) ke apa….giler mahal baju tak cukup kain ni….TAHNIAH BRO N SIS….memalukan agama sendiri…tgk dayang2 purple duduk lagi skit nampak seluar dalam…apa kata tunjuk jer….lagi gempaq…confirm dapat publisiti….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  306. budak bin2lu says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
    • zamorano says:

      kau ni mesti budak remaja kan?annoying betul ejaan kau ni. komputer ade keyboard..bukan zaman dulu-dulu(macam zaman aku) which masa sms semua nak kena shortform sebab takut tak cukup space. eja la elok-elok.. pendek jadi pndeq/untuk jadi untq/ky tu ape plak…hishhh *gedik*

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • HoNeY bEe says:

        ky tu pakai ler…

        tu pon xleh fhm ker…

        aduhaiii…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
        • zamorano says:

          kau plak takyah la nak tunjuk bagus honey bee… rasa best ker dapat bagitahu kat BN ni yang konon-konon kau jerla yang paham ejaan-ejaan annoying ni? dapat aper? nak menyibuk jer macam dia jerla yang hebat…

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • lol says:

        pon pening jugak.. are you like 12?

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  307. yat says:

    ehem. chef wan tu punnnnn… anak teruna kamu tu nak kawin janda. kalau nak mengata majlis kawin orang pun, berpada-padalah yaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  308. scha says:

    org kwin dpt pahala tp diorg kwin dpt dosa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  309. currlaaaassss says:

    mcm wedding kristian wehh….tema blacktie & night gown…kta ada adat & ada agama..wat pe nk tiru bdaya & agama lain?? mcm ni la org yg xde pegangan agama…ikut jerr pe yg org ckp…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  310. antimemey@norman says:

    adooiiiii…xcntik sgguh memey ni…bbir tbal..gigi cam kapak…hahahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  311. lol says:

    kate middleton punya gown lagi .. hemm muslimah dari yg ni.. kesian.. mcm jadi mangsa.. mangsa apa xtau ahh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  312. Pondan Kertu says:

    yg sponsor = ORANG KAPIR!
    yg disponsor = MELAYU! (yg berkelakuan x senonoh)
    si suami = MIANG!
    si isteri = PERAMPAS!

    INSAFLAH WAHAI MANUSIA! ORANG KAPIR TU SEMUA NK BURUKKAN ISLAM! DISPONSORNYER BAJU SEKSI DAN SINGKAT!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  313. pie says:

    dh mcm org kapir laknat kawen jer !!!! tuihhh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  314. min says:

    care pmakaian gaun 2 dh la mcm nak kwin kat gereja…ish..ish..ish…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  315. qasih alya says:

    terlalu seksi baju persandingan, tak sesuai untuk orang islam. malu nak tengok

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  316. Pachat says:

    mak tak delah taksub sgt nak ikut citer memey ni…cuma komen sekali pandang mak je dr gambar2 kat atas ni….kasut jimmy choo tuh mak suka.nampak mahal and ada kualiti. tp baju vera wang ni serius cakap…mcm baju murah yg dipakaikan di majlis yg hebat. serius cakap….baju org keliling dia lbh menawan. as a bride, dia tak nampak menyerlah dgn dua batang kaki yg terdedah tuh..tak nampak anggun..tak nampk elegan…jahitan hujung baju yg straight sgt terlalu simple. senang cakap ginilah….simple is perfect tuh tak kene langsung!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  317. adik propa says:

    entah pe2..lah ko nie memey….ak rse bju kwin nenek ak lg lawa…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  318. meeradriana says:

    The wedding x mcm 12juta (biase2 jer)..
    Bride n groom over sgt ( berlagak org kaya)..
    The flower girl sexy tahap dewa (semua gatal nk tunjuk peha)..
    Bullshit!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  319. keen says:

    eh..ni..dieorg bukan islam ey.. @_@

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  320. cantazzzz!!! says:

    nak kawen sibuk la crew2 NONA kejar nk muat dlm program tu, tp time nk becerai plak siap la kena kejor ngan michelle MELODI plak ek….upsssss

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  321. maria habib says:

    1. BERCINTA PUN GEMPAR KENA TANGKAP WAKTU BERHIMPIT
    2 KAHWIN PUN FREE
    3 SEBENARNYA HANYA JADI MODEL PROMOSI
    3 JANGAN SAMAKAN
    FARAH BREP BREP YANG SUCI DENGAN MEMEY SUHAIZA YANG TIDAK BERMARUAH

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  322. Azriana says:

    baju singkat…kesian…hahahaha………

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  323. berak wang says:

    takat tyg peha beso x pyhler. mcm nk muntah belahak dibuatnya. flower girl dh mcm hantu kak limah tp cun lg hantu kak limah kut?! hahahaa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  324. maa says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
    • whatever says:

      wehhhh….chef wan dpt tajaan laaa tp dia xnak…xmengikuti perkembangan betul ko nih

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • maa says:

        Itulah tanda dia riak dengan apa dan mencemuh orang lain yang tak semewahnya…sebenarnya memang dia mahu tajaan tapi malu ngan status VIP nya

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  325. ali says:

    macam orang kristen, melayu tak beradat….,ketawa orang kristen tengok, hidung tak mancung pipi tersong song

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  326. amanda honey says:

    kesian korang ni..dari sblm kawen smpai da kawen kene kutuk je…tema sgt2 terBUROKS!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  327. asus vision says:

    perkahwinan RM12 juta???what the hell woi!! astafirullah..nilaikan la sendiri whai pembaca2 blog BN sekalian..dari segi nilai Islam nak tahu berapa tak??its ZERO..totally `0`.dgn iringan doa@selawat ntah ke mana..TAK ade lgsg selitkn ciri2 ISLAM..
    tu pun x padan nk jgk pi tayang baju kt Muzium Negara..hak tuihhhh!!
    bkn sje2 nk mengata TP aku geram btul mmg padan la dgn dedah sana sini adoyai.tu aku ingat kalu betis si pengepit2 tu ade kudis@parut ke ape berani kerat kepala aku mampos TAKNAK pkai skirt pendek..pttnya bg la bdk kcik2 je kalu nk jdkn `flower girl` pn..ni x ssuai sungguh!!
    ape ke bengapnye otak si norman+memey ni..yg fmly diorg pn bisu je kn??ponin kpal den ni haa garu kpala x abes2 memikior kt mna HARGA diri pengantin nih..wlaubgaimanapn aku ttp jgk brdoa agar pengantin KONTRoVERSI ni sedar diri buka mata+hati mohon ampun kpada yg Esa..wahullam..adios..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  328. wendy says:

    setiap manusia ada dosanya tersendiri..tak kira dosa besa or dosa kecik..tp,jgnlah bangga ats dosa kita..bukan kerna hipokrit,tp think bout wat people gonna say towards our family..kpda couple ni,wat i can say is repent ..dont just think of today,the important is end of ur life..dont let urself cry the whole of ur “life”.banyk lagi cara lain untuk menunjukkan weds kita ala2 western style..but make sure tdk btentangn dgn agama..kpda yg brgama islam,jdkan teladan..TQ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  329. Aku Bukan Artis says:

    Baju kawin cam style baju gi dinner,,,cuma tambah pearl…kalu tambah pearl tiruan a.k.a manik hiasan@mutiara palsu dan kain dari kain langsir(organza) warna putih kan macam sama…cantik lg baju Kate Middleton (cam kebaya Melayu)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  330. ikan15 says:

    once again, norman n memey managed to make fool of themselves.. huhu.. please la hormat agama sikit… ble kte hormat agama, kte hormat diri sendiri sebenarnya.. huhu.. kte x blh ikt adat agama org lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  331. Suri says:

    Lawak tgk gmbr wedding dia kat murai..skrin besar atas pentas muka memey dgn norman bersama tokey raflesia.. Biasa gmbr pengantin jer… Apapun ‘tahniah’ la pd Winnie sin- agenda anda dah tcapai!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  332. zf says:

    kelako r tgk majlis dorang ni…diperkotak katikkan..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  333. meja mahjung ku penuh says:

    LAPORAN TAK BERAPA LIVE: TAJUK BESAR: PENGANTIN DAN BRIDESMAID KONTROVERSI..

    Memey lawan Abby lawan Norman

    Julia Ziegler lawan Didie Alias Gaga

    Nur Fathia lawan Along pengarah Stanza Cinta (ganaihhhh anak mami ni pi baling handphone kene tuan director kuikuikui EPIC )

    Miera Leyana lawan nipple tape yang takmau duduk diam LOL

    Eina Azman lawan Prof Madya film Ratu sebab kes pengarah butthurt …then apalagi ,see you in court.

    Baru ku tahu Winnie Sin Rafflesia ni suka mencapub. Marion Caunter jugak yang bijak pilih Cartier kelasssssss uollsssssss. WE ARE MENCAPUB POLICE, ONCE YOU GET CAUGHT, YOU’LL NEVER GO GAGA AGAIN.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  334. meja mahjung penuh says:

    LAPORAN TAK BERAPA LIVE: TAJUK BESAR: PENGANTIN DAN BRIDESMAID KONTROVERSI..

    Memey lawan Abby lawan Norman

    Julia Ziegler lawan Didie Alias Gaga

    Nur Fathia lawan Along pengarah Stanza Cinta (ganaihhhh anak mami ni pi baling handphone kene tuan director kuikuikui EPIC )

    Miera Leyana lawan nipple tape yang takmau duduk diam LOL

    Eina Azman lawan Prof Madya film Ratu sebab kes pengarah butthurt …then apalagi ,see you in court.

    Baru ku tahu Winnie Sin Rafflesia ni suka mencapub. Marion Caunter jugak yang bijak pilih Cartier kelasssssss uollsssssss. WE ARE MENCAPUB POLICE, ONCE YOU GET CAUGHT, YOU’LL NEVER GO GAGA AGAIN.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  335. lori tilam says:

    LAPORAN TAK BERAPA LIVE: TAJUK BESAR: PENGANTIN DAN BRIDESMAID KONTROVERSI..

    Memey lawan Abby lawan Norman

    BRIDESMAIDS:

    Julia Ziegler lawan Didie Alias Gaga

    Nur Fathia lawan Along pengarah Stanza Cinta (ganaihhhh anak mami ni pi baling handphone kene tuan director kuikuikui EPIC )

    Miera Leyana lawan nipple tape yang takmau duduk diam LOL

    Eina Azman lawan Prof Madya film Ratu sebab kes pengarah butthurt …then apalagi ,see you in court.

    Baru ku tahu Winnie Sin Rafflesia ni suka mencapub. Marion Caunter jugak yang bijak pilih Cartier kelasssssss uollsssssss. WE ARE MENCAPUB POLICE, ONCE YOU GET CAUGHT, YOU’LL NEVER GO GAGA AGAIN.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  336. mialia says:

    kalau xde veil tu dah nampak mcm gaun kluar hari2.. hehe
    tak kena, nampak murah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  337. alaaahai... says:

    hmm…dunia skrg mmg da terbalik..org yg kne tangkap khalwat lah yg dpt sponsor berjuta2…mmg nk kiamat laaahai…mcm mane agknye persepsi generasi kite akn dtg nnti…msti diorg kate “eh..nk kena tangkap khalwat jgk la cmni…bleh dpt sponsor kawen b’juta2!!…”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  338. mieza says:

    apa org bg pakai je la…kata di taja… knpa mesti nk kutuk2….?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
    • kubenci says:

      mieza….. nanti org sponser U pakai bikini dihari perkahwinan U, U nak pakai tak??? … pakai jelah miezaaa… org bagi, orang taja akal letak tepi… free punye pasal….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • PEARL says:

        ye la mieza,pakai je bikini.kita islam kan..dedah sana sini paksi je.kata org taja kn.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  339. yaya says:

    its not bout the past story , amin da akad nikah , its totally about reception event , so poor and pity la kt pasangan pengantin , reception da macam majlis kristian pulak … malu nya , sangat kasihan , tajaan yg tak perlu di bangga2 kan … :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  340. siapa?? says:

    mmg la kn kutuk coz dia 2 muslim & coz dia memey…lain dia 2 nonmuslim n bkn memey…waduh2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  341. cikgu bahasa says:

    Xde kena mengena dgn memey dan norman.cuma untuk makluman sj yg perkataan ‘memey’ didalam bahasa urdu(punjabi) adalah buah dada bagi wanita.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  342. guatakbahlulmacammemey says:

    SAH! memey sebijik macam WONDERWOMAN zaman gua kecik2 dulu..apakebendanya 12 juta..fesyen zaman batu jek..gelii…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  343. nana says:

    setakat bju cm 2 x heran p0n…t0l gak kte chef wan 2…paki sekejap pas2 ambik blk…ni ke yg dibangge kn 2 perkahwinan 12 juta…..bgi aq x bangga langsung…tah pe2 je memey n norman ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  344. nana says:

    ni ke bju yg dikate kn 2….wahhhh…mmg x lawa…tah pe2 je bju 2…perkahwinan 12juta konon….errr…..tgk la y hadir kt majlis 2 pkai smue ye seksi2….pengantin p0n sme…blerrrr………..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  345. anti memey says:

    nama pon WEDDING.. x kira kau india ke cina ke omputih ke… bagi aku wedding dress kena labuh… baru nampak ada kelassssssss…… kalau senteng je aku rasa pelik ya amat.. macam tergantung pon ade… dan terus nampak tak grand… nampak macam ko nak attend function biase je… padahalllll ko tu PENGANTIN ok… confirm lah kena LUAR BIASA dari orang lain.

    serious ramai giler yang komen kata Kate Middleton punya wedding gown tu lagi sopan dan menutup aurat.. adui lah kesian tul kat memey.. pada hal dia cantik.. kalau kena gaya, kena baju… konpem meletop!!! tapi terima jelah.. sponsorkan….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  346. Nina says:

    Shame on YOU!!! memey Bahagia di atas penderitaan orang lain (Abby).

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  347. Zaza Muhammad says:

    just one simple word.. it’s nothing

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  348. Rooney says:

    Ahhh this is bull shit.

    Just bull shit.

    Jangan nak campur kan agama dengan sosial. Agama is a cara hidup.

    Kalau one nak minum arak, pakai seksi biarkan lah.

    Apa ada pada agama kalau engkau masih mengutuk orang main sana sini?

    Bull shit bull shit and bull shit.

    Seriously you doesn’t even deserve a one seconds look kalau jadi bullshit macam nih.

    Sial lah !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
    • anti rooney says:

      shadapla u !berapa kali nak ckp jgn menyibuk kalau kau x faham, aku tau la ko atheist! ko nak heret org sama ni dh kenapa gay oii.. btw rooney, yes islam is way of life, so we have to follow the way that is written in the Quran and sunnah, if not better be atheist like u!aduiii.. can u just respect other ppl’s belief and stop trolling ur shit here pls babeyh!

      btw i understand u feel annoyed when all those comments keep on repeating about how sin it was for having this kind of wedding,baju singkat and bla bla,u just ignored them la, theyre just trying to bash memey by using religion thingy,sbb dh takda modal lain.

      i hate memey sbb dia rampas husb org,psl die nak buat maksiat ke hape ke,sukati dia la,die dh besar,tau halal haram,penat je klu nak kutuk2 pun, plus yg duk mengutuk pun blum tentu x buat maksiat pun. thing is org x suka dia sbb org benci pompuan perampas.

      cuba klu ur gay partner kene rampas dgn lelaki lain,what do u feel?? and lagi satu seriously vera wang gown ni is sooooo outdated and ugly!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  349. hati batu says:

    gaun kate lg cntik dr gaun memey…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  350. pandapanda says:

    seriously baju ni vera wang buat? bia betul! apsal tak lawaaaaaaaaaaaaaaa?? -______-” tak macam wedding gown pon. yeah i know ni bkn classical wedding dress, but mmg tak lawa.like seriously!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  351. wendy says:

    aku ada bc 1 article frm mynews mgatakan kakak kpda norman kata org melayu cemburu dgn pkahwinan norman n memek.. hurmm..bwat ape nk cemburu? nth2 org lagi kaye n weds event org lbh hbt WITHOUT TAJAAN tp BERLANDASKAN AGAMA..

    Like or Dislike: