Written by AbangNara | October 12th, 2010

gambar perkahwinan datuk sani

Mungkin ada yang dah bosan/meluat asyik-asyik kami keluarkan gambar perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr Halina je sedangkan ramai lagi selebriti-selebriti lain yang berkahwin pada tarikh 10.10.2010 baru-baru ini. Kami faham emosi anda. Maka dengan ini kami sharekan gambar-gambar sekitar majlis perkahwinan Datuk Sani dan Fatimah Dalilah.

Majlis pernikahan Datuk Sani dan Fatimah Dalilah telah diadakan di Masjid Kristal, Terengganu. Kalau tak silap kami wang hantarannya ialah RM100,000 dan pengantin perempuan menerima sebuah kereta mewah (macam dalam gambar) yang berharga lebih kurang RM400,000. Bertuah badan si pengantin perempuan dapat suami yang berkemampuan.

Lagi 24 keping gambar sekitar majlis akad nikah Datuk Sani dan Fatimah Dalilah dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada Joe Photo yang menghantar gambar-gambar ini.

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

gambar perkahwinan datuk sani

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    252 responses to (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Datuk Sani Dan Fatimah Dalilah

    1. psst says:

      1st

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • tiz zaqyah says:

        apekejadahnye la dorg nie..
        tau adab masjid ke tak..
        korg marah bile cina tak tutup aurat kt masjid..
        tp org islam pun dua kali lima je..
        tak pahe aku

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • planemodel says:

          setuju!!!! tak pahe jugok!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
          • puteh says:

            saya pon xpaham jugak……..

            Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
          • puteh says:

            errr………saya ponnn…………bila cina xtutup aurat masuk masjid kan main lagiiiii…………………

            Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
          • kelabu says:

            sila pahami nape cina xleh msjid ok..brkaitan ngan hadas besar..

            Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
          • bodo says:

            osama masuk masjid tak mandi wajib jugak tolol..klu tak reti agama jgn la jd hero agama…mampoh Umno!

            Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • nad says:

          kesian…..dalam masjid hormat la masjid..kalau ye pun moden….

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • uhuk says:

          baru aje nak kata menda yang sama.. kalau takut ‘panas’ sngat pakai tudung kat luar, hormatla masjid.. patut lah x berkat majlis cara laksana pon x betui..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • nanny girl says:

          tul la…xphm aku…xrs bsalah ke msuk msjid pki tdung gitu…dah le rmbut berkarat…mcm non muslim je

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • umi eez says:

          bersepah org masuk masjid tak tutup aurat…bukan masuk masjid je kene tutup aurat…asal boleh nampak org bukan muhrim, kena la tutup aurat kan….tutup aurat, bukan tutup urat…kena paham…pakai KETAT, NIPIS tak tutup aurat!!! ini kan pulak tak pakai tudung….matlamat tak mengHALALkan cara…..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • gorgon says:

        bertuah ade syarikat bas!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • tania says:

          Bas dia nie bunuh org le…ish2 malu le sani express…
          buat tk tau ja…noh?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
          • bunga says:

            bas mane yg x pnh bnuh org

            Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
          • H.I.S says:

            apala slhnye kalu kt msjid tu tutup aurat,,,da kate nk mndirikan msjid kan…
            kata Islam tp adab2 kt msjid pun xtau…org bukan Islam tu aku boleh gakle trime sbb diorg xtau adab2 kt msjid ni…so kita sbgai org Islam ni knale bg cntoh yg baekk kt mereka..aduhhh

            Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • aku slalu nek bas sani says:

          bukan salah bas , slalunya punca dari pemandu..lagipon setiap kejadian, dah ditakdirkan,nak wat macamana,,,,antara sume bas express kat malaysia ni, bas sani antara tercanggih skali ,cuba nek n kenal, u know it

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • umi eez says:

          semoga sani lebih berjaya dalam bisnes dia

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • miss dila says:

        betul la..spa yg nk martabatkan Islam klu bkn org Islam sendiri..tp ni mcm..ntah la..mls nk ckp byk..tepuk dada tya hati

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • isabella says:

        >>>tiz zaqyah..
        setuju3…..biarlah lebih beradab..kn masuk rumah Allah….

        ISLAM ITU INDAH…..=)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    2. yaya says:

      alhamdulillah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • JersiNo20 says:

        cantik wife die..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
        • wintergurl says:

          cantik ,,,,,,,tapi gambar keempat tu garangnya muka dia …takut nampak …..

          bertuah sungguh hantaran Rm100 000 dan kereta mewah .
          Semoga pasangan ini bahagia dan kekal .

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
          • Rindu says:

            Kalau disuruh pilih antara Dato Sani ngn Dato Sheikh Muzaffar , mana satu pilihan korang ek?

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • JEjarum says:

          cantikkk??? aku baru nak komen yang bini dia TAK CANTIK. nampak macam GARANG jerr.. kening pun kemain lagi dipantis! hahahahahaha. betul laaa beauty lies in the eyes of beholder.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • umi eez says:

          maaf la, aku rasa takle cantik mana…itu pendapat aku la…walaupun dah bermekap….tp, pakaian pengantin dia cantik…!!! biasala jarang suami isteri cantik sejoli…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • syazmirah says:

        we hang buat apa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    3. dinna diana says:

      cantik…semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    4. natts says:

      kawin jugak sani.. kawan sekolah dulu. biasa gak lepak kat batu buruk dulu2.. semoga berbahagia ngan wife.. biar ke akhir hayat.. aminnnn…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • milixs says:

        ni datuk sani toke bas express tuke…dulu dia penah nyanyi join norman n eizlan tu kan

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss_pinky says:

          a’ah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anti jantan bacul says:

          Kalau x silap….dia ni ex-boyfriend -Noraniza Idris….teringat yg gossip pasal Noraniza kantoi dgn Sani by her ex-husband…lama gak diaorg bercinta tp wartawan tulis yg parents Sani x restu… Rasanya cun lg noraniza….compared to his wife… Ape2 pun dah jodoh..sejarah tinggal sejarah…. Kenangan yg x leh dilupakan…

          Taste Sani ni memang pompuan yg nmpak matured…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • plm says:

            mulot tmpayan blh dtutop…mulot org dr gosip yg xnmpak ngan mate & bukti…xleh tutop..hanya ALLAH YG MNGETAHUI…kite hanya mmpu brdoa..amin..

            Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
          • JEjarum says:

            betul betuuuuulllll tengok ape jadi kat noraniza sekarang?? NAN ADO!!!! kesian dia. tu la akibat menDUAkan suami

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    5. ayobanaktulakang says:

      untung wife die ek..dok rumoh jah tok payoh kijo…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    6. lily says:

      wow..saye nak selendang macam dia pakai tue…cantik~!!
      smoga psgn kekal ke akhir hayat~amin :)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    7. Kita says:

      Perut pengantin perempuan tu buncit byk spare tyre la.. ish!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • sini says:

        pasalla dia xpakai korset, malu la dia tgk gambar kawin. kalo aku jadi dia amik gambar kawin lagi skali, yg ni buang kecuali yg xnampak perut. kalo aku jadi dia lagi mesti aku xselesa sepanjang majlis sbb nk kontrol perut… muka jer jage tp xder la cun pun cuma kulit muka cantik, dah tuah badan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • ntah says:

        xbaik ckp camtu…..buncit2 pon dpt gak org kaya cam sani?ko ade?xde kn???

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • sini says:

          sbb itula aku kata tuah badan, aku yg cun walopun anak dah tiga n diminati ramai ni pun xdapat sekaya sani. stakat krabat biasa2 pilihan mak bapak jer.
          tp kalo aku kata dia kurus ker, menipu plak. lgpun dia sendiri yg tonjolkan perut dia tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    8. deorang nih sape yerk?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • budi says:

        Sani-penyanyi kump Impression kot dulu2..( seangkatan dgn Eizlan dan Norman hakim) skrg dia jadi tauke bas SANI EKSPRESS

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hana says:

          penah gak belakon citer puteri impian 2 jadi scandal sarimah dlm movie tu…but belakon mcm kayu sangat2,
          better la dia bisness bus tu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    9. kitaro says:

      sejak bila jadi dato’ ? xtau cite pun. kwn2 blh tlg explain?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ntah says:

        baru lg rasenye…sjak dia ade pniagaan sdiri..tokey bas sani… :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hanya pemberi pendapat says:

          taon lepas sultan pahang bagi….
          sama dengan arwah datuk sosilawati..
          sume sbb die bejaya dengan bisnes die…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
          • gilo says:

            kat pahang senang2 je dpt ‘datuk’…huh!!!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • anz says:

            kat pahang nk dpt title 2 berbayar lo.
            kalo xde 1juta jgn harap le sultan nk bg.
            bkn smua leh dpt.
            kalo dulu bkn main susah nk dpt.
            kna berbakti dulu pada negara.

            neway, congratz buat mempelai.
            sama cantik sama padan.
            moga kekal ke akhir hayat.

            Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    10. Roxy says:

      time kasih BN….=))))
      Tahniah n selamat pengantin baharu buat Datuk n Datin….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    11. nia says:

      alhamdullilah…bgslah mendirikan masjid..btw, epinye kalo dpt kawin cmni kan hntrn dh 100k dgn keta mewah lg.. murh rezeki dye, untung bdn.. nk berangan jp la..hehe

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    12. hanya pemberi pendapat says:

      korang nie pasal perut pon nak jadi isu ker?? adoi hai… biar la perot die macam mane pon….. asal kan dia bahagia…..

      die jadi datuk xsilap taun lepas…
      sama dengan arwah datuk sosilawati…
      sultan pahang yang kurniakan..

      die nie bekas penyanyi dan bekas pelakon…
      die ade ferrari.. kaya giler die nie siap ade wisma sani lagi… bus sani expres tue die punya laaaa…..
      huhu besh kan :)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    13. damia says:

      Tahniah wat sani & wife. Sume cantik, mahal dgn hantaran beratus2 ribu RM. Rezeki org, smoga selamat semuanye, amin…Cuma yg x bestnyer, tudung sehelai utk tutup aurat x mampu nk beli…Ok gak Dr. Halina…pkai tudung litup mnutup aurat semasa akad nikah dlm masjid…tetap cantik, manis dan naik seri pengantin. TOLONG la…pada sesape yg nk mnikah atau mnghadiri majls nikah kat masjid/dlm kawasan masjid…..tolong la tutup aurat / pakai tudung dengan sempurna (bukan yg jarang dn nmpak jambul)…utk 3 jam je…tolong hormat masjid…klau x malu dengan Imam/bilal/tok kadi …TOLONG la malu dengan ALLAH. Klau x nk pkai tudung juga, nikah je kat rumah/hotel/pejabat kadi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mummy_iman says:

        tul gak tu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cikedi says:

        benar ..benar..benarrrr

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • shizuka says:

        betul, setuju sangat…pompuan tu org terengganu, patutnya tau bila masuk masjid kene pakai tudung…tutup aurat…ni tidak, mengalahkan artis pulak…padahal, x kenal pun sapa…pompuan yg perasan…dan giler glamer…tok imam tu x marah pulak, heran betul…org yg duduk kl pun x mcm tu, lagipun pak imam kt kl ni sound tepet je atas muka…tgk la, famili pompuan semua pakai selendang aje…tak tau hukum or tak belajar agama….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rai says:

          pak iman sound ye. bagus a..hahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • miss_pinky says:

            a’ah kn..
            ni lg hebat..
            cm xhormat masjid je..
            xpnh plak i tgk org nikah dlm masjid cmni..
            xksh la free hair ke ap,time akad nikah tu pkai jela tudung kejap,awak tu org islam..
            urmm..
            cmni la org melayu bia kaya harta,bkn kaya ilmu..
            DR HARLINA tu pn pakai tudung litup mase akad nikah,wlaupn die free hair..
            anywy,wife die mmg cantik..
            sama2 padan..

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lizay_73 says:

          lain kali tak payah pakai tudung terus…
          nikah je kat laman masjid tu
          bawah khemah kan senang
          sebok marah kan cina masuk masjid tk pakai tudung
          yg melayu islam separuh bogel masuk masjid senyap la plak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Tiffany says:

          Betul…betul…tok imam sound kalo tak pakai tudung elok2. Aritu anak sedara aku menikah kat masjid, ada kawan dia yg baru sampai (Melayu Islam) tak pakai tudung, terus tok imam sound, siap ckp kat microphone lagi. Tp tok imam sebut in general la, takde la sound direct kat orang tu. Sapa yg makan cili, dia terasa la pedasnye.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anti jantan bacul says:

          Kat dlm ohbulan Ada tulis yg wife Sani ni mmg suka pakai short je kalau kluar. Very modern lady la gayanya….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • z75 says:

        saya setuju ngan Damia..kalo nk pakai mcm gini, buat la kat umah..ni dah kira satu badan nmpk.sooo transparent..masuk rumah ALLAH tolongla hormat..sampai tahap gini nk ingatkn para muslimat..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        betul gak..kalo nk seksi..buat je akad nikah kt tempat len selain masjid…ni nak gak amik berkat masjid, tp xmo jaga aurat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • F-O P says:

          Isu ni sy setuju supaya adab berpakaian especially dlm masjid dijaga… Masjid adalah rumah Allah, jd kena la tunjukkan beza antara masjid dgn tempat2 lain spt shopping mall etc.. Maybe dia cuba jd sopan dgn mengenakan selendang, but sorry to say yg selendang tu still very translucent boley nampak sekeliling bahu & bahagian dada…

          Dlm hal ni, rasanya Imam masjid kena berani bersuara supaya isteri Sani & hadirin2 lain utk tutup aurat dgn btul sblm masuk masjid.. Dia adalah pengerusi (biasanya) jwtnkuasa masjid yg bertanggungjwb menjaga rumah-Nya, so tak perlu takut utk bersuara walaupun melibatkan Datuk & Datin semua…kerana tiada yg lebih besar dari Allah & hukum-hakam-Nya.

          Sekadar pndgn, no offence hopefully.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • sarra says:

        betul sangat2 setuju..respect sangat dgn Dr Halina nampak sweet dan berseri bila pakai tudung betul2 kat dlm masjid..minah ni..setakat nak tunjuk jambul dia je…ingat lawa sangat tuh…dahlah nampak gedik semacam je…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku muslim says:

        betul2.. aku setuju.. elok suruh nara sampaikn mesej ni kat sani n wife die.. dah ar terlebih menunjuk2.. meluat pun ada aku tgk..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • isabella says:

          hehe…mcm2 tudung ade jual kt kedai kt KT..yg murah..yg mahal ..seme ade..tp yg xcukup kain jugak yg dibeli ehh…patutnya Datuk Sani ne ingat..dosa isteri die yang tanggung….=)…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    14. glucose says:

      make up isteri dia wat dia nampak tua la dari sani tu… mak andam, lain kali watla pengantin nampak muda berseri… hehe… tp papepun tahniah … cuci kaki lepas kawen ;) rezeki masiing2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gambar says:

        xtau umur wife sani braper jd xtau la mekap dia nampak lg tua dr usia dia atau tidak tp kalo ikut muka rasanya xtua lagi tp kalo ikut bentuk badan cam dah anak 2.
        tp sani mmg nampak tua, sbb last tgk dia rasanya cam tegap lagi tp ni nampak tua lah mukanya. baper umur dia skang?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • GoLdeN rOse @};----- says:

          umur wife dia dah 30rhn…n Dato’ sani lak 34thn……tp pewoottt tu mmg xthn…..xcover lgsg…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    15. kurus says:

      tahniah.. semoga sentiasa berjaya datuk sani n wife..n berbahagia tentunya di dunia n akhirat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    16. cikedi says:

      nikah kat masjid kan?? nape x tutup aurat betul2 ye..?? setahu saya..kalo dah masuk area masjid..org2 yg berwajib kat masjid tu akan tegur dan akan menyuruh tutup aurat dgn betul …ini tidak.. ramai jerr yg berselendang tunjuk remos kat situ….kalo kita x jaga agama kita…sapa lagi nak jaga..benda ni nampak simple..tp kalo lama2 di biarkan..akan hancur…masjid x di hormati lagi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    17. aku says:

      duk dlm masjid tp xtutup aurat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    18. shasha says:

      Datuk Sani ni sape weh??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • natts says:

        owner for SAni Ekspress, dulu ada berlakon, menyanyi.. tp tak naik2..rezeki lebih kepada perniagaan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    19. littlemia says:

      aah serius x tau sape……leh x explain more detail sape dia nih….ada kena mengena ke ngan sharifah aini

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hanya pemberi pendapat says:

        die penah menyanyi n buat group Impression dengan ezlan + norman hakim (yang kunonnya berharap pada rupa) tapi hampeh xlaku n xleh go album dorg…

        pastu die penah berlakon…
        n sekarang die adelah tokey kepada sani express..
        bus yang ke pantai timur n utara kalo xsilap….

        rezeki kat peniagaan… n bus die penah excident jgk…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    20. rara says:

      kan lebih cantik kalau berpakaian sopan ketika masuk masjidd

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • RiRi says:

        btul rara…hihi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • roro says:

          betui2 rara n riri…hehehe

          selendang nipisnyer la haii…kolar tengkok plak luas…adehhh motif pakai selendang mcm tu?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • ruru says:

            betui2, sokong2, tutup aurat bukan skadar nak hormat masjid, tapi itu wajib atas kita, hormat Allah lebih utama, apa rahhh

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    21. kopiko says:

      tahniah…
      tp knp pengantin ppuan pkai cincin dijari telunjuk??
      pelik jer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • RiRi says:

        umi saya mrh btl pakai cincin jari telunjuk…umi saya kata x elok…xthu nape…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gambar says:

          nabi pun ada pesan, pakai cincin kat jari manis jer, kalau nk lagi, jari kelingking tp jgn dekat jari telunjuk, jari tgh n ibu jari. menyerupai kaum yg dilaknat Allah, xingat dah kaum apa… tp mmg xcun pun kalo pakai kat jari telunjuk, jari manis lebih nampak manis dgn cincin

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kopiko says:

          riri…
          pakai cincin dijari manis adalah sunnah nabi…

          Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah
          bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi
          Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai
          cincin pakailah di jari

          1] jari manis
          2] jari kelingking (anak jari)

          dan jangan memakai pada jari
          1] jari tengah
          2] jari telunjuk

          Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari
          telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang
          dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

          Perhatian

          Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    22. bukan RITA says:

      isk2…..syoknya kawen org kaya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    23. damia says:

      @cikedi..btol tu, klau bkn kita, sape lg kan? @gambar..pe bezanye aurat org ppuan muslim/non muslim bile ke masjid? Bab tutup aurat bla ke Masjid ni patutnye tak pyah ada sesape jg tukang tegur kat masjid (unless for non muslim yg nk mlawat masjid kita, siap disediakan jubah/tudung)…kita sndiri wajib tahu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gambar says:

        haha ko ni cerdiknya laaaa……. ko sorang jer xpaham maksud aku, kalo tak dah ramai la yg hentam aku

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        damia…gmbr buat ayat sindir jer la kt atas tu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    24. Hacks says:

      Buat2 sedih kunun….dalam ati ‘ siap la ko pasni sani…aku kikis ckup2 smpi ker lubang cacing’….hahahahaaa!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sani sorny says:

        kahwin coverline je…. eizlan dah kahwin kan mampu lagi keluar anak…. so dato……

        baguslah… kahwin ni rezeki bertambah.. jangan diingat perkara lalu tau ahaks!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • shahs says:

          pe mksd ko kwin coverline? “jgn diingt perkalu lalu”? pe mksdnya tu? x phm. ade ape2 yg b’laku ke? pls explain…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    25. Rai says:

      “COmeinye” masuk masjid rambut terjelir gitu. tak hormat langsung. Kaye dunia je. (sory ah terasa. aku pun bkn baik sgt)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    26. damia says:

      Pe pon, aku tumpang bangga dgn Datuk Sani ni…ada halatuju hidup dn muda lg..gigih mmbina empayar bisnis … Mmg layak dapat gelaran Datuk. Penah tersempak dgn dia kat 7E dkt umah aku last month..orgnye segak, tinggi…dgn kereta dia yg mahal warna merah tue…murah dgn senyuman & x berlagak..Tahniah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    27. damia says:

      @gambar…aku kat sni x de niat nk hentam sesape…cuma aku sedey tgk fenomena mnikah dlm masjid skrg nih….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gambar says:

        :) jgn risau aku xkata ko hentam aku, cuma aku kata xder org hentam aku. ok jgn takut. jgn kecik hati. aku xmampu membahayakan ko pun…
        bagusla ko sedeh ngan fenomena begini sbb aku menyampah ngan org nk ubah adat tp xtau hujung pangkal adat tu asalnya kerana budaya atau agama… cthnya pemakaian cincin di jari manis yg menyerlahkan kemanisan pemakai tetiba kekononnya xnak ikut trend, masalahnya org lain buat bukan kerana trend semata-mata tp kerana pengetahuan juga jadi kalo nk tukar trend pun tukar la tang lain…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    28. shizuka says:

      namanya sedap fatimah dalilah…mcm nama anak nabi, tapi sedih masuk masjid pun tak tutup rambut…pakai selendang aje satu famili…rambut pun dye berkarat…baju jarang dan seksi…takde sape2 tolong tegurkn ker…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • miss_pinky says:

        tu ar pasal kn..
        moden pn moden la,tp,bab agana,kena la ingt,die tu mmg asal org islam,bkn baru msk islam..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss_pinky says:

          *bab agama

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • teh_ais_kaw says:

            seriously…from the very 1st pic..aku x nampak lagsung seri pengantin atau ciri2 rupa pengantin..dato’ sani tu nampak ler jgk..tpi yg pompuan tu..alahai…mcm mekap pegi dinner pun ade..dgn selendang tok ti tuh…ada ati nak menikah dlm masjid,tapi xtahu hukum hakam paling basic-tutup aurat..huhu…pape pun,slmt pgntin baru,moga cpt mndapat hidayah dariNya..

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • roro says:

            erkkk…aku ingt aku sorang jer yg xnampak seri pengantin tu…huhuhuh

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • isabella says:

            hehe…seri xberseri..dah jodoh die ngan datuk sani…tp datuk sani lg berseri kn dr bini die….:P

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • uitm student says:

        sah ke kalu die mandi wajib kalu rambut berkarat?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    29. sebokmama says:

      tanya ckit siapa pengantin pompuan ni?anak dato ke?atau org biasa? apa pendidikan ?mcam kenal?boleh g tau ke? nak tau je macamana boleh jd bertuah mcm tu he he…jeles akak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    30. putihkaseh says:

      a’ah lah, x sopan sgt, dah baju tu sedat giller, tudung nmpak jambul, x lah org masjid tegur, coz dia org kaya ke org masjid tutup sebelah mata? Walau camner pun suka tgk weeding Siti n Ekin, cam cinderalla n sopan sgt masa dok tunggu tok kadi baca, x lah cam doktor Harlina, tersengih sengih cam anak dara gedik jer, kot ya pun sabar2 klau nak kwin sgt ……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gambar says:

        ntah xrelax n xnampak natural. cam dibuat2 plak… mcm xsabar2 nk thumbs up jer, mcm dah plan sensorang nk bg nampak kenkonon sempoi pastu terus jadi xsempoi. patut dia senyum relax jer barula cool n simple…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • me,myself n i says:

        Dr halina 2 mmg gedik lah aku rase.. kalo nak kate die glak lebar sgt smpai dpt title gedik 2 lgsung xlogik,, org yg glak lebar xleh diam ke dari terkinja2, tersengeh sane sini n meliar je mate pndg org? bleh kan..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tasya says:

          korang tak tgk ke masa majlis nikah datin juma dulu?
          sama la nampak gedik terkinja2 masa menikah, nampak macam budak tak cukup umur pon ader hehe.. tapi bahagia sehingga hari ini.. gitula hendaknya diorg yg lain2 ni… gedik pun gedik la janji pandai jaga rumahtangga tak bercerai-berai ;)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • chix says:

            maybe diorg gedikksss….sebab terlalu over-excited dpt title datin tu kot….tu yg sampai time wedding, hilang segala ape yg mak andam soh buat….(selalunye mak andam bg advice, pengantin kena sopan, senyum je, jgn gelak besar, toleh sana sini, jgn byk gerak, birah semacam-cam si harlina dlm tv3 tu)…

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • kau says:

            bahagia la sgt, kena telan jerla kalo syg sbb xnak bercerai-berai n hilang segala kemewahan n title datin tu plus malu ngan ramai org la kalo cerai-berai kan, biarla suami buat hal sendiri, isteri terpaksa hal sendiri. sian3

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • buek says:

        kalau aku ade kat situ,nak je aku berdiri kat depan pintu masjid,pas telekung sorang2 yg pakaian gitu,,

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    31. WiDHuRi says:

      Ada Iras Dr. Halina ler…Hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gambar says:

        mcm langit dgn bumi, jauh cun dr halina. ni mekap jer lebih tp sbb dia dpt org kaya terus perasaan nampak dia cun

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    32. bungatanjong says:

      dgr nama aku bayangkan orgnya sopan & sweet.. tp muka pengantin aduh garangnya! x sesuai la nak menikah make-up camtu. dah la kat masjid x reti bertudung.

      aku tgk style dia tak mcm pengantin. cam tetamu attend kenduri kawin adalah. mungkin sbb kalor baju tu ke? @ fesyen baju dia? kan manis kalau nikah berbaju putih

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    33. lala says:

      nape pakai mcm tu…dah tau nk nikah kt masjid…pakai laa tudung elok2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    34. dalila says:

      bn xpayah tnjuk gmbar kawin..tnjuk gmbar maher zain byk2….hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    35. budi says:

      dgn rambut berkarat ..pakai mcm tu..nikah kat masjid..takde org tegur ke masa tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    36. yul kimn says:

      erkss…western ek..pas nikah blah nek kete..stail omputih pas ikrar dlm gereja blah nek kete…npe xnampak berseri yerk..bienda ngan Dr.halina nampak ngat serinyer…kalo mmg xpki tudung tutuplah penuh mse dlm masjid…hormati rumah ALLAH….

      Pepun tahniah lah…dpt kahwin datuk muda tue..heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    37. cilipadi says:

      no kete je bole beli beribu riban…takkan nk beli tudung setakat 20-30 hengget xmampu…pe pun pucuk pangkal ati….nway tahniah moga kekal keakhir hayat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    38. clorox says:

      aritu aku da baca paper sal statement mak datuk sani ni..dia kata bakal menantu dia ni baek orgnya,hormat org tua2,khatam al-quran,solat x tinggal.Alhamdulillah..tp aku heran jgk napa dia x tutup aurat r?n kenapa rmbt dia mcm pakai dye ja?mayb rambut dia kaler camtu sbb keturunan kot nuh..pa2 pon..Tahniah la yer to both of u..semoga berkekalan hingga akhir hayat :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sha says:

        sokg clorox…ri2 bce komen mak dato sani psl menantu die ni..igtkn orgnye bertudung tp urmm tp indah khabar dr rupa..aku pn free hair, tp aku xdela smpai nk kaler rmbut…aku sndri tau kaler rmbut 2 haram..xknla yg khatam quran, solat x tggl ni xtau…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mummy_iman says:

          haah.. aku pun membayangkan isterinya bertudung dari gaya komen mak datuk sani tu.. nk buat cam mana.. mak mertua dh suka kira ok lah tu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • Tiffany says:

            Betul…betul…aku pun ada terbaca statement mak si sani tu. dan aku terbayang la perempuan ni ayu bertudung. skali tengok…waduhhh…hancus!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ruru says:

          free hair haram juga akak oiii, apa rahhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • sfa says:

            samalah.. masa baca statement emak sani ni… aku dah bayangkan bakal isteri sani seorang nampak lemah lembut, bertudung… tapi bila tengok gambar rasa macam tak sesuai plak. hilang rasa jeles aku ngan perempuan tu… hahaha

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • johnny says:

          kak, sori lah nak menyampuk..kalau sedar kaler rambut tu tak boleh….free hair tu boleh ke???tu lah orang islam sekarang….konon2 nak cakap ” aku ni tak de lah baik sangat, tapi tidak lah buat jahat macam itu sangat”…..fikir2 kan lah, dan selamat bertudung :D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    39. tahniah kepada sani n wife.. but, as a muslim.. jagalah adat di rumah Allah.. akad nikah adalah satu majlis yg suci.. nak2 bila dibuat di masjid.. tutuplah aurat.. aurat sepatutnya dipamerkan untuk suami bukan untuk tontonan percuma.. sayang kalau kurniaan yang Allah bagi tp tak dihargai.. berpakaian indah tp aurat terdedah tiada maknanya…sepatutnya pada majlis yg suci lg murni, pakailah tudung.. sekejap saja majlisnya… hormatilah rumah Allah.. tidak kira la pengantin ke atau para hadirin.. semoga ia menjadi renungan dan panduan bersama..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    40. mahal siut hantaran dia beb hampir setengah juta termasuk kereta beb…………….. mercedes benz sport car tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ZZZZZ says:

        x usah diherankan…semua tu hanya pinjaman dr Allah SWT…bila2 saja Dia bleh tarik balik kekayaan itu…biar kaya di dunia dan di akhirat juga…;)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    41. ctk says:

      bc kat paper, mak sani kata bkl isteri sani pompan baik, berilmu dan beragama, khatam quran 3x, g umrah byk kali, tp bila tgk gambar2 ni, sikit pn mencerminkan semua tu….heran…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jack says:

        setakat khatam quran 3x, umrah byk kali nk kata pompuan beragama?? ya Allah dunia akhir zaman… try suruh dia pegi haji byk kali pulak… sanggup?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          org lain khatam quran berpuluh kali, x bising pun….bab2 ibadat ni toksahlah nak riak….tu sepatutnye antara diri dgn Allah jek….x pyh heboh kat org lain….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • fikir says:

            ko baca surah al ikhlas 3x pun da kira ko khatam quran jugak. patut kalo da dpt gi umrah byk kali tu, berubahlah kearah kebaikan. walau x byk, tp berdikit2 kearah kebaikan itu kn bagus.. jgn pasang niat nk jadi baik je, tp tindakan susulan xde, x guna jugak. apepun bila da jd suami isteri ni, hidup la dalam lunas2 islam. insya allah kekal dan bahagia..

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    42. Abdul Rashid Shaari` says:

      Taniah Datuk Sani & Datin Fatimah…..semoga bahgia hingga ke Akhir hayat …Ameennnnn……….

      Iklas;
      Dari Saya dan kuarga……. Fak Perubatan
      Uni.Malaya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    43. iedura@yahoo.com says:

      kaya mana pun tk bawak mati kain kapan yg iringi kita, tapi sekurang2nya merasa hidup dlm sangkar emas.bertuah tuan badan. Rupa wife die tk la cantik mana org kampung tapi masuk masjid cam hadiri majlis reunion…tk hormat langsung dgn rumah allah. buat malu org pas je!!(terengganu)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    44. xoxo says:

      sape dorg ni?xknl..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    45. fcuk says:

      body dia mantap siot…. tapi sorry to say lah…. perkahwinan ni x kekal lama… hanya tahan pun 1 tahun jer..percaya lah…perkahwinan hanya semata mata nak tunjuk kekayaan x kekal lama….arious….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • beyond-d says:

        jahatnye mulut ko…sepatutnya ko mendoakan kebahagiaan diorg..bukan mengutuk mcm ni..ko ni jeles ke ape…ya Allah..ape lah nak jadik ngn ko ni….hati busuk..cuba rumahtangga ko org cko mcm ni..ko sedih x…so stupid ur statement…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    46. Reena says:

      Wife sani ni pun anak org kaya lah. Bapak dia businessman berjaya and fatimah dalilah ni pun ahli lembaga pengarah syarikat..well, that’s what i read kat metro. Moralnya, deduo kayo! Tak numpang sesapo.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    47. Caldina says:

      leganya kerja dah siappp…..
      hmm.. apa cerita ni ?? uk alah……..
      pasal perut pun jadi isu besar kat sini ?? hahahaa….. samdol betol… lepas tu tak tutup aurat masuk masjid pun jadi isu gak…… memang la tak manis dan salah… sebab rumah Allah….
      tapi yang bestnyaaa…. korang ngumpat.. kutuk dia tu….. kira elookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat laaa ??? hahahaah… korang pun lebih kurang sama ajee… lagi teruk aku tgk ada…. makan daging sesama saudara islam…… baguss… baguss.. teruskan… kalau dah nama melayu.. memang tak lari dari perasaan hasad dengki …… amalkan la selalu yeeee….

      patutnya… korang pi la call si sani tu.. ckp kat dia… nasihatkan wife dia pakai tudung elok2…. tutup aurat dlm masjid……. ni komen ngalahkan apa ntah…. heran bin ajaib tol….

      ada lagi satu komen.. terus kata kawen tak kekal ?? ko ni malaikat ke ? atau Notradamus ? power btol….. otak letak kat mana wehh ?? kat hujung jari ibu kaki ke ?? kalau aku kata bahalol… marah… lepas tu pulak ada la nanti orang hentam aku.. tak baik la guna perkataan bahalol tu la… ini laaa… dah memang bahalol… takkan nak puji kottt ?? owh.. biasa laa.. org melayu ni mana leh sound depan2 kata bahalol… marah… lupa lak aku…
      p/s: Tahniah to Sani and wife… i’m proud to be orang Terangganu walaupun wife aje orang Ganu…… keropok lekor diorang memang terbaek….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteh says:

        ko marah dorg mengutuk tu aku sokong…..tp masuk masjid xtutup aurat tu mmg patut la jadi isu…….mcm na bedosa mengutuk mcm tu jugak la xelok panggil owg lain bahalol……..tp kopok tggnu mmg sedappp….hehehee

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chix says:

          puteh, si caldina ni x tau hukum hakam agama kot, sebab tulah dia x heran pun kalau org masuk rumah Allah x tutup aurat….bukan ke kat mane2 rumah Allah, siap ade signh board lg, mengingatkan org, yg pompuan TUTUP AURAT….rambut tu kan AURAT….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • diya says:

            kan si caldina ni dh ckp, x manis dan salah.. masjid rumah Allah..
            ayat mana yg cik-chix x paham nih??
            aduhh

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • puteh says:

            chix….dia phm tu… cuma yg xbrp bestnyer dia mcm xsetuju masuk masjid xtutup aurat pon nak dijadikan isu…..hmmm

            diya….chix ni pon phm ayat caldina pd aku komen dia tu merujuk pd ayat ” lepas tu tak tutup aurat masuk masjid pun jadi isu gak…… “

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • sfa says:

            pada aku lah kan…

            biar kita hipokrik dengan memakai tudung yang mungkin tak akan dapat pahala daripada kita tak bertudung yang sah2 dosa. mungkin satu hari nanti yang hipokrik itu benar-benar tergerak hati memakai tudung kerana ALLAH. betulkan aku kalau salah..

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • chix says:

            puteh, thanks a lot sebab paham maksud aku dan tlg jelaskan pd org2 yg x paham maksud aku tu….

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • asumi assaki says:

            awat lar…kecoh2 nie….
            caldina!!!!!!!!!!!!!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • rezab says:

            bukan takat tak manis jer x tutup aurat tu dik2 non oii…memang BERDOSA tau. X kira la kat masjid ke, kat taman bunga ker…org islam WAJIB kena TUTUP AURAT!

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    48. fcuk says:

      woi bodoh melayu mana lah sekarang ni kekal lama…semua asyik cerai jer… x malu ke bodoh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteh says:

        ala……jgn la panggil bodoh…..upgrade la sikit….ekekeke

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Opz! says:

          haah lah ….upgradelah skit panggil….sial ke….jahanam ke…bodoh..sel;alu sangt dengar….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
          • puteh says:

            allah….dah jauh sgt la pulak upgradenyerrrr………….kasi la yg molek sikit…….hehehe

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    49. matahati says:

      apalah korang ni .. lantaklah dia duit dia .Dah mmg dia kaya .Aku suka dgn sani ni .. dari tiada apa , berkat usaha dan tabah .. dia telah berjaya menjadi usahawan .Sepatutnya kita berbangga kerana dia org melayu .. berapa kerat sangat org melayu yg benar benar berjaya .. memiliki bangunan sendiri ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    50. anas says:

      erm .. baju nikah dia mcm nak nak pergi menyanyi ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    51. ain says:

      baju dia ni sesuai untuk majlis potong kek .. untuk nikah biarlah tutup2 sikit ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    52. Suraya says:

      1st… horey…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Opz! says:

        yes2….tahniah cik suraya..andalah yang pertama comment kat atas aku…hahahaks…..:P

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    53. emily osman says:

      i just confused…how the hell he got datukship? apa sumbangan dia pada malaysia ye…hrmm….mode: berthinking

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anti jantan bacul says:

        Yg confirm dia Ada buat sumbangan kat waris2 penumpang yg menumpang naik bas Sani express yg accident kt Ipoh tu….

        Tapi sumbangan tu xleh kembalikan nyawa2 mereka yg terbunuh dlm nahas tersebut…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    54. MakTom says:

      sumbangannya dia bagis kak nam oi! ko hado?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    55. MakTom says:

      dia bagi bas!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    56. maree..kang@ says:

      Eeee….!!!!sapa la tok kadinya…..?klu kt tmpt sye.. tok kadi suruh blk dulu cari tudung,takut ke??????????????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    57. aku says:

      syarikat bas SANI EXPRESS tu dialah yang punya .Bas express warna merah .. dua tingkat lagi .

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    58. aku says:

      lagi satu dia ada bangunan WISMA SANI kat klang sentral ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    59. aini says:

      Fatimah Dalilah Bt Omar@ Kak Ida. Anak my bos, kontraktor berpengalaman di Terengganu. Orangnya kecil molek, kurus saja. Sedikit moden tapi baik. SELAMAT PENGANTIN BARU….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • isabella says:

        seme org baik…xde sgt pon org ckp..ish org tu jahat tuh…seme baikk….

        cuma biasa la..manusia menilai dari penampilan…
        wpon ade quote ‘dun judge a book by its cover….’

        tp kalo g kedai..kite mesti nk li buku yg covernya masih elok dan xkoyak2 kn…

        so>>>penampilan cermin peribadi…:)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    60. Amin says:

      Aku suka. Apa2 pun isterinya molek cantik sebangsa. Cara ke tk cara rambut dia punya hal.aku puas hati. kalo tidak sikit2 ah moi goldigger nak sapu, pantang nampak toke melayu successful nak seduce.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    61. syasya says:

      klu dah tau nak buat majlis macam tu, kenapa kat masjid??? kat umah kan ok…. silap la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    62. diya says:

      cantiknya…..kereta…!!

      bukak entree ni sbb nk tgk kereta jer.. yg lain mcm dh x menarik.. hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    63. abang musang says:

      Semoga mendapat Hidayah dari Allah S.W.T….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    64. kahkahkhak.... says:

      kelakarla korg nie… perot buncitla.. perot lipat2la.. ada saje mata korg nmpk kecacatan org lain..klo x ngutuk org x sah.. tgk jela photo dorg diam2.. kata yg baik2 je kan best org lain nk baca.. dosa pon xdpt… opsss sory…. ape2 pon.. tahniah pd pengantin… seronokkn tgk org kaya kahwin.. semua lawa2… hehhee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    65. manjalara says:

      tak lawa pun, muka garang, tak ada manis pun, hantaran mahal x padan dgn rupa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • teh_ais_kaw says:

        a’ah..garang gile..sorry to say..pakaian & mekap mak andam x naik seri..masa dia snyum baru nampak manis skit..tapi kalo bertudung, lagi la manis..timbul persoalan di manakah tatacara pengunjung masjid kristal,tganu ni??tok imam x berani bersuara ke sbb dorg kaya?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akim says:

        Betul3..keturunan pun bkn baik sgt..2 org abgnya main dadah..kakak die pun minum arak.sy knal kluarga die sb sy berjiran dgn dia .seluar pendek setiap masa..malang nasib sani

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    66. rezab says:

      eh…aku kenal la wife dia. Kembar…nakal giler kira2 15 tahun nan lalu. siap pukul kawan aku yg nak pergi kedai runcit! sluar pendek tu mmg pakaian rutin la…hajah dah tu…adesss!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chix says:

        sape yg hajah tuh?….bini dia ni ke?….ke kembar si bini ni?….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rezab says:

          bini dia ngan kembarnya la yg hajah…x silap dorang dah gi haji time belasan tahun…mana nak insafnyerr…uhuhuuu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    67. anyss says:

      klu dh memg kaya then kwen lg ngn org kaya memg 1 bonus…! tp bila dh kaya raya jgn lupa bsedekahhhh…
      kt ganu 2 ramai lg yg idop melarat…

      btw, tahniah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    68. redbean says:

      oh, dia ni tauke sani ekspress ke..mude lagi.. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    69. fifie says:

      kalau nikah kat masjid putrajaya xlepas ni,.suruh balik pakai tudung elok2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chix says:

        biase laa….org kaya….alim ulamak x berani nak tegur….tulah salah satu tanda akhir zaman, bila mana alim ulamak diam diri jek, tgk perkara2 camni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladyorange says:

          kalo tegor alim ulamak tegor pon dorang ader kesah ke?aku rasa dorang wat bodo jer..huhuhu..ntahla..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    70. anas says:

      org ganu ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    71. Tahniah,,,,
      klu nkah lam masjid tu, hormat lah sket, tutuplah aurat. bkn nk suh jadi hipokrit tp ni soal masjid. org non muslim pun pakai tudung proper bila nk msk masjid..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    72. Nur Amina says:

      garangnya muka isteri dia, GARANG.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    73. asumi assaki says:

      ala……bosan lahhhh
      majlis2 org kayer nie….
      x….bestttt arrrr…byk mnunjuk……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • huhuhu… bkn menunjuk…berkongsi kegembiraan heheeh (be positive).. klu org btul2 kaye betterlah perabih mase kawen drpd byr ke income tax hik3x…. byr zakat lain, amatlah digalakkan sbb leh share ngan org muslim yg lain..
        yg menunjuk ni klu kaye nye tak seberapa, tp wak grand giler lastly rerupanya siap wak loan … ank berderet loan lum abis byr lai…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    74. fara says:

      ni mak andam mane di amik ni…mcm makeup sendiri je.., seriously mmg GARANG muka dia, seri pengantin tu xde..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    75. Y says:

      hantaran berjuta sekalipun klu nk beli tudung n baju yg sempurna ketika dlm masjid pun xreti xde maknanye,aku tgk ramai gak org xbertudung,tp bile kaki dh melangkah ke dlm masjid pemakaian diorg sopan,so dipendekkn cerita,amat biadapla ni perempuan,dok dlm rumah Allah tue,hormatla sikit wlpn ko kaya sekalipun!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    76. konot says:

      eh. wife dia xlawa doh? serious tak mcam org kaya laen cun melecun yang ne muka rempit pun ada jugak. adakah dato’ sani dibomoh? :D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    77. anabobo says:

      ada org ckp bus sani express ni dato k da beli.yeke ? jd ct nhlza la yg empunya sbnrnya. tp xnk kecoh2, still biar nama sani gak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    78. adza says:

      huhuhu.. dia nk menunjukkan ke jumlah hantaran?? ishhh…. wife dia nie mcm sosial jer.. kalau nikah pakai tudung cmnie baik buat kt umah.. xyah masuk masjid..
      muka sombong la wife sani nie.. cm nk kikis duit je.. hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nina says:

        wife dia nie ex student sekolah menengah agama khairiah..pakcik aku mengajar minah nie..story disebalik tabir memang best.camner mak sani puji kaw2 minah nie..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    79. KotakKatik says:

      i setuju ngan semua pendapat hahahahaha …….. die pk camnie la … kan da dapat title datin … haruslah pakai selendang camtuh … kate pun DATIN ………….. hahahahhaa datin datin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    80. john says:

      sape yg mngutuk datin fatimah tu?x syg mlut kew??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    81. tralalla says:

      xknl
      sape nih

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    82. ATTENTION says:

      mmg BETUL berdosa xtutup aurat, wife 2 ptt homat la masuk masjid ms nikah, dgn bj sendat, selendang nipis, nmpk jambul, memalukn je, mcm ni la agaknye bl dh kaya sgt, lupa diri, LUPA AGAMA, lupa segalanya. Suma org kata BERTUAH dpt kawen org KAYA, tp bg sy pulak…MALANGNYA Dato’ Sani tu mana2 lelaki didunia ini kalau kawen gn pompn yg xtau jg diri dan agama, kalo sy la brda d’tmpt dia, sy ADA SEGALANYA dan hidup sy lebih lengkap kalau dpt JODOH dgn GADIS YG cukup 4SYARAT dlm islam utk dinikahi. Barulh dikatakn BERTUAH BADAN utk kedua pengantin.

      Nape manusia skgni kalau kaya mesti nk cari psgn dgn kaya jugak?????? Xde pn yg AMALKAN mcm nabi, kawen utk menolong sesama manusia. zaman skg, YG KAYA MAKIN KAYA, DAN YG MISKIN MAKINLA MISKIN. Kalau yg kaya harta tue, cubalah cari gadis yg biasa tp kaya dgn ilmu, adat dan agamanya….TAHNIAH SY UCAPKN KALAU SY JUMPA LELAKI YG BEGITU…. i’m so proud of you…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    83. maer says:

      WSL 1 = Wa Sayang Lu, One! (no main2, u know?)..

      :)

      Hehe, pakai keta2 and jarang2, ni tutup urat, bukan tutup aurat. Adoi, sedih pulak aku tengok. Dulu2, ada gak la rasa org nikah dlm masjid ni menghormati masjid. But now? Speechless..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    84. F-O P says:

      Dahla tu semua…harapnya takde yg gaduh2 isu perut or aurat or siape isteri si Sani tu…enough I guess.

      Isu ni sy setuju supaya adab berpakaian especially dlm masjid dijaga… Masjid adalah rumah Allah, jd kena la tunjukkan beza antara masjid dgn tempat2 lain spt shopping mall etc.. Maybe dia cuba jd sopan dgn mengenakan selendang, but sorry to say yg selendang tu still very translucent boley nampak sekeliling bahu & bahagian dada…

      Dlm hal ni, rasanya Imam masjid kena berani bersuara supaya isteri Sani & hadirin2 lain utk tutup aurat dgn btul sblm masuk masjid.. Dia adalah pengerusi (biasanya) jwtnkuasa masjid yg bertanggungjwb menjaga rumah-Nya, so tak perlu takut utk bersuara walaupun melibatkan Datuk & Datin semua…kerana tiada yg lebih besar dari Allah & hukum-hakam-Nya.

      Sekadar pndgn, no offence hopefully.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    85. woot..woot says:

      sorry to say laa..wife datuk sani ni tak lawa sgt. biasa je aku tgk. muke agak garang and mcm minah2 agas sket (sorry ayat kwanghaja sket ye). hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    86. erwan says:

      steady abg sani kita!!!! long live abg sani!! yeaayy! bless u! xxx

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    87. semangat melayu says:

      Tahniah pada Dato sani..kerana memilih org melayu sebagai isteri…sebagai org kaya melayu tidaklah harta jatuh pada org bukan melayu..dpt la membantu ahli keluarga isteri yg lain…jgn jadi mcm anak tokey naza yg nk kawin dgn marion counter..bengap..xde fikir panjang…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    88. me says:

      yg korg dok sebok tu nape lantak la die.da da la nk ngate org klu kite pon x betol jgn nk ckp byk la.nyampah aku bace komen cm haram ni.klu ngate org x ke dose gak? kesimpulannye korg sume bdo!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • ATTENTION says:

        xsemua komen di atas tu mengata org, sekadar bg pandangan dan luahan pn ada. awak tu kena la bc semua komen dgn hati yg terbuka, baru la paham….kalo bc mcm org xde akal mmg xphm dan akan ckp mcm awak tulah.
        perkataan awak tu menunjuk itulah diri awak yg sebenarnya.
        xsalah sbg manusia nk memberi pendapat atau luahan. tp jgn sampai mengumpat dan menabur fitnah….!!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    89. pergh… tersenyum lebau la yg jadi bini sani ni…
      dulu..muka sengal jer…. Tahniah…
      Murah rezeki dia..

      Sharing is caring: http://www.youtube.com/watch?v=PfByaX1xMM4

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    90. izah says:

      bertambahlah kekayaan sani tu disebabkan mulut cabul korang. hahahaha.. korang jgk yang pap kedana….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    91. aku islam says:

      soalan ni tujukn khas buat ustaz/ustazah:apa hukum bakal wanita yg pakai(nmpak aurat) mcm kat atas ni nikah di dlm masjid?sah x?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mane pak2 ustaz dgn ustazah….harap bg penjelasan…bnyk kekeliruan dlm masyarakat kita hari ni…lps kes ahli parlimen non muslim masuk masjid hari tu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku islam says:

          i have a christian friend, whom likes to ask me a lot of things,especially about Islam..hijab,is the most frequent question i always get..please, explain the answer for my question above..(just in case if i get this kind of question from my christian friend).im sure datuk2 datin2 will not sue…no harm speak for the truth.. =)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    92. saya kata says:

      jangan kutuk….. kita doa je agar Allah bagi taufik dan hidayah kepada sani dan isteri serta ahli keluarga mereka semoga lepas ni mereka menutup aurat. sani sebagai suami wajib membimbing isteri nya menurut hukum Islam. jadikan Al Quran sebagai panduan jalan hidup, insyaAllah berjaya dunia dan akhirat, amin…

      tahniah dan selamat pengantin baru, Barokallah hulaka, waba roka ‘alaika, wajam ‘abainakuma fi khoir…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    93. mommy says:

      ape2hal pon,..sebagai sesama islam,.kita doaknlah mereka d berikan hidayah,amin,..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    94. annasuha says:

      sekadar berkongsi ilmu dgn semua dan menjawab pesoalan pd siapa yg bertanya… mudah saje, jelas dalam Quran dan hadiith, menutup aurat ( sempurna)adalah WAJIB pada sume kaum wanita yg baligh, beraqal. Tidak perlu di ijtihad lagi, membuat andaian, spekulasi, sebab sumber dari Quran utk bab ini adalah Qati’ ( Definitive)… cuma utk isu masuk masjid, adalah sewajarnya kt menghormati tempat ibadah rumah Allah dan perlu menutup aurat dan diimplementasi dan di enforcekan kpd semua MUSLIM DAN NON MUSLIM…persoalan sah atau tidak sah pernikahan bg pmpn yg tidak menutup aurat (nampak rambut, jambul, baju ketat, sendat, jarang) adalah satu persoalan lain DIMANA AQAD NIKAHNYA TETAP SAH DARI SUDUT SYARA’. cuba anda lihat syarat sah nikah tidak termasuk prmpn ( pengantin wanita) perlu menutup aurat. TIDAK SAMA SEKALI… kena pham dan selidik dulu..xtahu..tuntut ilmu.. syarat sah nikah hanyalah, pengantin lelaki dan prmpn, ijab dan qabul, 2 org saksi lelaki dan wali. itu shj…kiranya, nikahnya SAH. cuma perlu ingat DARI SUDUT KEBERKATAN, setiap perkara yg dibuat perlu berlandaskan syara’…JGN SOMBONG AND BONGKAK PADA ALLAH… Mcam mana Allah nak bg keberkatan KALAU KITA SENDIRI ENGGAN SUJUD PD ALLAH, INGKARI PERINTAHNYA, PERSOALKAN HUKUM YG SUDAH JELAS UTK MENGHALALKAN APA YG KITA BUAT..hikmah menutup aurat amt bnyk. nak dapat info bnyak. cari lah buku, dengar kuliah agama…satu sahaja, jgn terlalu bnyak persoalkan benda yg dah definite menggunakan logik aqal.. ada bab yg boleh, ada yg tidak…semoga Allah mengampuni dosa-dosa kita….bila ALLAH seru, tutuplah aurat wahai wanita di hadapan lelaki ajnabi, maka tutuplah..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    95. FELDA Troop says:

      Sebenarnya…klu aku tgk..Kutuk mengutuk, perli memperli, ngata mengata di mulankan oleh si Beautiful Nara ni…Blog die suh org komen mengomen, pastu korg sume kutuk la, mengatala, mencaci la…Beautiful Nara, ko adalah org yg sgt berdosa besar sb blog ko ni membuat org lain saling mengutuk, saling mencaci..senang2 je si beautiful nara ni dapat dosa…kuikuikui…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    96. torres says:

      x gne sume…bdo blake…ngutuk kt org..konon2 baek..padahal mngutuk org pun dosa…jgn nk buat alim kt cni..bgtaw jer la yg korang ni dngki….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    97. mami says:

      astaghafirullahhhhhh….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    98. puteri santubong says:

      udah2 la tu…kita doakan je kebahagiaan kedua-dua mempelai…Selamat Berbahagia Datuk Sani :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    99. Neena says:

      Tau la dia tu datuk, xkn imam n qadhi bg je masuk org x tutup aurat masuk.yg x tutup aurat tu pn xkn x aware.budus!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    100. saye dato anjing says:

      its gud to leave a komen,
      its nice to advise,
      but pls dun judge ppls.
      kite xtao ape akn jadi mase dpn.jgn la kutuk org.igt lar kite bergerak ke dpn.jgn riak n pandang lekeh pd org.sume org buat kesilapan.itu antara die dgn tuhan.kalo allah nk tunjuk bile2 mase saje..hopefuli dorg epi n bhgie ke ank cucu..congrats nway datuk n datin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    101. saye datin kucing says:

      korg sume ni tade keje ke nk cari kesilapan org.da rmai yg tegur pasal aurat.dah2 lar.saje je nk cari keburukan org.kesian la kt dorg yg baru mendirikan rumah tangga.walau ape pun dorg kawen utk mengelak kn maksiat.lg pun ape je pengantin tu buat kat korg sume smp megutuk kaw2 ni?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku Islam says:

        no harm to ask whenever we are confounded upon particular matters.we do need to increment the awareness and knowingness of syarak among ourselves,unless u are not Islamic.we don’t pry,we just enquiring.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    102. weirdo says:

      guys!! do u own a mirror?? HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    103. gee says:

      eh..same tarikh aku kahwin..nway congrats both of u! smg berkekalan hingga hujung usia!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    104. bidadari says:

      sebanyak mana yg korang mengata dato sani dan datin dalilah, sebanyak itu juga rezeki yg sepatutnya dpt kat korang, free free je masuk akaun diaorang. diaorg ni dah kaya makin kaya-raya, engkorang jugak yang makin papa kedana. Bykkan amalan supaya tak muflis dunia dan akhirat k. semoga kita semua diberikan hidayah dari Allah Taala.

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    105. perennials says:

      The mass of fresh quality content on your incredible website has indeed made me recognize the huge authority your site has. Fantastic posts and articles everywhere. Carry on with it.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0