Written by AbangNara | December 11th, 2011

Jutaan tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin baru, Chef Riz dan Ana Dahlia yang telah sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz sahaja. Pada majlis tersebut, Ana menerima wang hantaran berjumlah RM20,000 dengan 10 dulang hantaran, manakala, pihak Riz menerima 15 dulang. Majlis pernikahan telah dijalankan jam 12.30 tengah hari tadi dan majlis persandingan berlangsung malam tadi.

gambar perkahwinan chef riz dan ana dahlia

Sama cantik sama padan kan? Lagi beberapa keping gambar sekitar majlis perkahwinan Chef Riz dan Ana Dahlia dengan membaca entri ini sepenuhnya. Nanti kalau ada gambar lagi akan Abang Nara updatekan.


gambar perkahwinan chef riz dan ana dahlia
gambar perkahwinan chef riz dan ana dahlia
gambar perkahwinan chef riz dan ana dahlia
gambar perkahwinan chef riz dan ana dahlia
Kredit gambar kepada MediaHiburan dan Mstar.

[jetpack-related-posts]

53 responses to (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Chef Riz Dan Ana Dahlia

  1. halipan says:

    tahniah…semoga kekal..

    0

    0
  2. MIAZARRA says:

    CANTIKKKKKKK…..SELAMAT PENGANTIN BARU…SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KEAKHIR HAYAT…INSYA’ALLAH…AMIN….

    0

    0
  3. MenCapuB says:

    1st !
    kau ade?

    0

    0
  4. fathulslam says:

    Simple but nice make up! Love semoga berkekalan hingga akhir hayat.

    0

    0
  5. Oooopsss.... says:

    simple n gorgeous…

    0

    0
  6. fashla laila says:

    Alahaiiiiiii..cntikkkkkk

    0

    0
  7. izalina says:

    Ya Allah..cantiknye dia masa bertudung..=)

    0

    0
  8. Ayda says:

    gojes giler baju n pelamin ke hape tah tu, tersgt la nice

    0

    0
  9. student bandung says:

    niceeeeeeeee me gusta!

    0

    0
  10. baby manjaaa says:

    mekup slow sgt la..hehe..

    0

    0
    • uya says:

      Less is more
      Ok lah ni, kalu rebal sgt org kate nyah lak.
      Anyway congratz to both of u
      Moga kekal keanak cucu

      0

      0
  11. Moya says:

    Less is more..okeh lah ni.. tade org kate mcm nyah pulak..anyway congratz chef riz + Ana dahlia..Selamat pengantin baru

    0

    0
  12. Moya says:

    Less is more
    Ok lah ni, kalu tebal sgt org kate nyah lak.
    Anyway congratz to both of u
    Moga kekal keanak cucu

    0

    0
  13. WIFI says:

    Kenapa gelap gambar

    0

    0
  14. Suzi says:

    Untungla pengantin ppuan byk Kali da sanding pakai santek2 yek..

    0

    0
  15. JOYAH says:

    bertudung ke? tapi nampak bentuk dada. tudung sekadar tutup rambut (buat syarat).? tapi nampak bentuk buah dada. baju ketat tu :(

    0

    0
  16. Rin says:

    pucat jekk… pengantin ppuan mcm x mandi jek…
    cantik plamin n baju.. semoga berbahagia.

    0

    0
  17. Belimbing buluh says:

    SEPADAN MRK NI. HRP BERBAHAGIA HGGA AKHIR NYA WA. BERIKAN CUCU KPD DATUK CHEF WAN CEPAT2NYA.

    0

    0
  18. nanu says:

    untungnya ana, rezeki murah dapat kawin dgn anak chef terkemuka. Jodoh dr Allah. Bahagia anak2 ana nanti dpt ayah yang mampu.

    0

    0
  19. mak jah says:

    Rin: byk betul komen kau yek..jgn lah negative sgt..gambar org kahwen, happy2..ko nak negative juga..tak baik..doakan yg baik2 mcm ayat2 akhir kau tu kan lebih bagus..

    0

    0
  20. Murni says:

    Ana ni iras macam yg Dira hos melodi kan?

    0

    0
  21. adiera says:

    tak mcm make up memey…….mcm makcik2….yg ni sweet…setuju…less is more…

    0

    0
  22. alahaiii comelnyer!!!!

    0

    0
  23. maria sindabela says:

    chomellll sgt

    0

    0
  24. battygnie says:

    She looks beautiful – simple but tasteful.

    Hmmn.. is she wearing some sort of bra girdle thingy?

    0

    0
  25. didi says:

    sorry ehh kalau terasa,rerasa ni bukan gambar diaorang nikah kot.pasal latarbelakang tu mcm kat butik pengantin jerk.lgpun orang dah nikah mesti pegang2 tangan kot.sorry again sekadar pandangan saya.

    0

    0
  26. beta draconis says:

    Tahniah kepada juri masterchef..chef riz dan pasangannya..semoga kalian berbahgia smpi ke anak cucu hendaknya amin….

    0

    0
  27. kus kus says:

    ank2 dah kawin .. chef wan x teringin nak kawin lagi ker ..Sayang rumah yg besar dan cantik tu .. kosong jer tanpa teman di sisi ….

    0

    0
  28. Qq says:

    Tahniah! Baju ni dari syara Kim , Damansara .. Sam a designer masa tunang dulu menariknya

    0

    0
  29. allys says:

    Tahniah! mmg sepadan korang berdua.

    0

    0
  30. bujang says:

    Tuah badan Ana Dahlia dapat suami pandai masak.
    Semoga perkahwinan ini kekal hingga akhir hayat.
    Tahniah Chef Riz dan Ana.
    Bertambah cerialah keluarga Chef Wan bertambah ahli keluarga.
    Semoga keluarga ini hidup dalam harmoni.

    0

    0
  31. H says:

    Pmpuan free hair akn pakai tudung pd 2 situasi ja yg 1st masa nikah n 2nd ke mhkmah sbb kes cerai. Pakai tudung sbb nk menghormati mjlis bkn sbb Allah swt. Sian pd suami pas sah gelar suami isteri ,, isteri terus tanggal tudung samada utk bersanding atau kmbli khdupn normal maka tulahh dosa pertama slps bergelar suami kna tgung akibat perbuatan si isteri.

    0

    0
  32. nurul says:

    apepun tahniah pada chef riz dan is3, apepun perbuatan mereka biarlah mereka dengan Allah.doakan kebahagiaan mereka amin……

    0

    0