Written by AbangNara | November 16th, 2010

gambar kahwin baizura kahar

Masih ingatkah lagi anda dengan Baizura Kahar? Kalau tak ingat, mungkin anda boleh menonton balik filem Sepi yang menampilkan Baizura Kahar sebagai salah seorang watak utama. Dulu kami pernah mengeluarkan gambar-gambar si cantik Baizura Kahar ini. Kami percaya ramai yang tertanya-tanya ke manakah menghilangnya salah seorang pelakon muda yang berbakat di Malaysia ini.

Untuk makluman, Baizura Kahar sudah pun retired daripada dunia lakonan. Dan pada 13 November 2010, Baizura Kahar telah selamat bergelar seorang isteri. Details pasal perkahwinannya tidak dapat kami jumpai lagi. Kami pun tak tahu siapakah jejaka bertuah yang dapat mencuri hati Baizura Kahar. Sesungguhnya dia adalah seorang lelaki yang amat bertuah.

Untuk peminat-peminat yang merindukan kelibat Baizura Kahar, kami kepilkan beberapa keping gambar majlis perkahwinan Baizura Kahar untuk tatapan anda. Tahniah juga kami ucapkan kepada Baizura kerana sudah bertudung. Anda nampak sangat cantik dan manis dengan bertudung litup sebegitu.

Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Forum Cari.

gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

p style=”text-align: center;”>gambar kahwin baizura kahar

99 responses to (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Baizura Kahar, Pelakon Filem Sepi

  1. non says:

    Tahniah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. mas says:

    cantik anda bertudung.. tahniah buat baizura..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. […] Panas, (GAMBAR)Majlis Perkahwinan Baizura Kahar, Pelakon Filem Sepi Submitted by selebriti on November 16, 2010 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. saya **suke says:

    cantik…congrat….xbnyk spklasi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. balkis says:

    cantik..tahniah..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. ciplak says:

    so sweet….. moga bhagia….. thniah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kodok penyek says:

    sejuk mata memandang pasangan nih..asyik senyum jer..tahniah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. amirah says:

    waaa…chumilnya pakai tudung…baizura.baru cam terngiang2 filem sepi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. RiRi says:

    tahniah~lawa je…heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. lalalala says:

    tahniah…suke sgt baizura kahar ni sbb senyum die manis..dlu2 die penah muncul ngan duo buat lagu2 inggeris n menang ntv7 spokesperson…tapi low profile je kan..i loike!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Hajimaru says:

    i like…sungguh anggun dan menawan apabila sesorang muslimah itu menutup aurat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. BumbleBee says:

    gorges….xde kontroversi….pakai tudung pun x payah berjanji dgn saper2 and x bising2 tru media.Just kerana Allah taala…baguslah dh retired dr industri seni. Mungkin dier cepat sedar yg industri ni x membawa dier ke mana2 selepas menang award pelakon harapan ke or terbaik aritu utk sepi…Tahniah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. TOLi TOto says:

    la…..dah retired ker…ingatkan dah x laku….anyway, sy suke dgn lakonan baizura kahap ne…

    Tahniah 4 d wedding,,,,

    sape ar lelaki ne…..???? anak datuk ker anak tan sri?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. cikLIE says:

    huhuhu…mmg cantik…congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. shasha says:

    sayangnya dia dah retired dr blakon…minat tgk dia blakon dlm Sepi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Warga KLIA says:

    Nak macam muka Dr Helina bini Dato Syed Muzaffar tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Si Kecil Molek says:

    Bangnara, husband dia nama Wan Arif, kawan sekerja kita masa di Wisma Putra dulu. Kerja PTD.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bekas Pekerja Wisma says:

      Betul2..nama dia Wan Ariff..dulu kita keje kat Wisma Putra..1 bahagian dgn dia…bhgn admin n security…dia PTD..hensem woo…baik ja org nye…hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Hazirah says:

    tahniah..sekilas pandang ada iras muka Dr Halina Yunos.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. miss suka masak says:

    tahniah…..

    sweet couple……………………….

    moga bkekalan hingga akhir hayat~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. ieyda says:

    comey. i like baizura kahar. 23 kali tgk mcm acha septriasa la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurl_fea says:

      yelahhh betui tu cik ieyda! saya pun nampak Baizura mcm pelakon indonesian tu..muka dorang mcm sama ja… !!memang comel pasangan ni.. congrats!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Benjamin says:

    Baizura retired semasa kerjayanya berada dipuncak.. semasa dirinya baru memenangi award, semasa dirinya benar2 berjaya didalam dunia lakonan.. Namun beliau mengambil inisiatif untuk bersara dengan alasan beliau yg tersendiri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Tahniah… cantik sesgt.. semoga berkekalan ke akhir hayat… baguslah retire, wpun Baizura artis low profile (bkn suam2 kuku, beza tuh), lebih dikenali kerana bakat, xde kisah2 ntah apa2 yg melebih2.

    … tuka tajuk sket… bang nara, try le CSI jap, tol ke yayasan selangor taja perkahwinan Datuk SMS smpi RM520K? harap2 sekadar gosip org yg dengki2.. klu btul, smpinye hati membazir smpi camtu skali… isk isk isk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • littlemia says:

      entah kalu betul amat berdukacita la aku ni yg wut loan yayasan selangor masa studi..hihihihi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Saborla Zaza…
      Kan ker SPRM tgh dok wat siasatan tu…
      Just wait n see la result dia camana nanti….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. violet chem says:

    cantek!! ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. nama saya says:

    saya lagi suka kalau BN remove gambar2 lama artis yang dah mula bertudung ni.
    kasihan diorg, diorg dah memilih untuk mengelak dosa daripada pakai tudung, marilah kita membantu.
    gambar2 dulu yg sebelum bertudung kisah lama mereka tapi kalau masih ditatap oleh lelaki bukan muhrim tetap juga mendatangkan dosa pada mereka.
    boleh ya BN=)

    tahniah untuk kedua2nya baizura kahar, moga kekal sampai syurga, amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. hani pelangi says:

    da pakai tudung? syukur alhamdulillah…cantik sgt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. mariam says:

    wah sweetnye…PTD lagi!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. littlemia says:

    hihiih kluar pun….cantek dia ni…minat sgt2 kat dia..tpi nape belakon kejap jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. littlemia says:

    x kisah la korg nak ckap ape..aku nak ckap byak kali aku teramat2 la suka kat dia ni 1st coz sweet 2nd coz humble 3rd coz low profile..smua yg aku nmpak kat dia ni baik jer……x mcm artis2 lain tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. msmifa says:

    aLhamdulillah…artis mUda yg byk bErubahke arah kebaikan…dan TAHNIAH! dan sELamat pengaNtin baru…mOga kekaL selamanya…cUma nak selitkan,artis muda byk berubah kearah kebaikan…bila lg artis veteren nak ke arah gini…’dari pemerhatian’ mOga2 allah bukakan pintu hati merEka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Rolla Media says:

    Pls credit the photos to Rolla Media.. Thx..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. az says:

    My fren sama batch

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. permata says:

    waaahhh… cantik laa…TAHNIAH BAIZURA!! SMOGA bahgia hingga ke syurga….aminnnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Ryta says:

    Congrate tu Baizura Kahar and husband…
    sama cantik sama padan….
    Harap2 berkekalan perkahwinan shgga ke hujung nyawa…
    p/s: Lagi lawo Baizura pakai tudung sekarang berbanding zaman anak dara dulu…harap2 berkekalan ye…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. T_T says:

    cantik.manissss aja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. tXo(the X one) says:

    tahniah dan moga hepy ke anak cucu, cicit dan oneng2…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Miss pocO says:

    bestnyer…kawen…huhu…

    tahniah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Lolyat gang says:

    Haaaaaa da kawen ????
    Frust aku
    Aki ske dia dlm Dunia Baru dan filem2 lain

    Aku lg ske dia x pakai tudung
    Sori ni taste aku
    Hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. cthani says:

    husband dia ni ex-coursemate kat iium dulu. betul la nama dia wan arif.

    tahniah dan selamat pengantin baru..
    moga berkekalan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. lindosh says:

    sangat cantik. congrats!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. amoi says:

    husband dia PTD kan???mcm familiar je …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nuna says:

      memang PTD kat wisma putra. wan ariff wan jasmi. dulu bahagian keselamatan (Klu tak silap) tapi lepas tu bahagian Langkawi International Dialogue, pastu tak pasti mungkin dah quit PTD join yayasan al-bukhary ~!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. angkasawan..lalala says:

    ada saja si miss poco ni kat mana2. sumpah pompuan yang takda keje..hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. SARAMISA says:

    dia mmg dah lama pakai tudung. dah nampak dia pakai tudung sejak 2 years ago. jumpa dia dekat sacc mall. dengan the same guy yg now suami dia :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. rayban says:

    Baizura Kahar from drama Cinta Medik………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. angeliza says:

    aku rase benda paling aku x suka dalam filem sepi ialah baizura kahar pakai rambut palsu, sgt annoying

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. almond says:

    Datuk ct nurhaliza ckp kalau pakai tudung penuh menjejaskan pergerakan utk aktif dlm bidang seni…alasan tu mmg tak boleh pakai…ct mcm tak yakin dgn pendiriannya sebagai wanita muslimah yg dikatakan bersopan santun….apa bezanya bila dia pakai tudung separuh tu?….mmg pelik…terus terang dtk ct lagi nmpk anggun pakai tudung daripada dia pakai mcm sekarang ni….

    Anyway 1000 tahniah kepada Baizura kahar…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Oden says:

    I like the picture yang ada AIR SIRAP tuh…fuhhhh terliur seyyyyy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. danny orange says:

    c0ngrat baizura….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. cats says:

    alhamdulillah..sudah memenuhi tuntutan agama.. comel..sgt comel..sweet couple.moga berkekalan ke akhir hayat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. jojio says:

    Both are cute & nice….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. more says:

    jgn kata nk ingat, kenal pun tidak. seswaila ngan husband dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • betul says:

      kalo ikut rupa mmg dah seswai dah, tp kalo ikut suami dia boleh dpt mana2 pompuan lg cun, lelaki mcm suami baizura tu mmg ramai mak2 nak buat menantu, jaminan masa depan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. wah vogue gitu,tahniah baizura akhirnya kamu bersama lelaki bertuah itu ke jenjang pelamin impian…..(bersastera law pulak)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. zura86 says:

    wow,fantastic,da boom,hehehhee…minat sgt kat baizura ni,berbakat n cute jer…!! moga berkekalan hingga akhir hayat…!! :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. kurus says:

    tahniah kepada baizura kahar yang mantap.
    sangat pemalu tp berisi.
    bgmanapun, tk salah rasanya kalu baizura menyumbang melalui cara yg berbeza selain berlakon..
    sudah tentu karya yang bermanfaat kpda negara amat dinanti2kan oleh kita yng kehausan seni utk negara..

    semoga berbahagia dunia akhirat zahir n batin bersama.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. zai says:

    suka sbb dia cantik n xde kontroversi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. cuiyang says:

    the stars also began to become followers of pink. The summer of passion and energy and romanticpink, aroused a sweet and romantic agitation. See below nine groups pink star.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. ina says:

    cute la baizura brtudung….nice

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. stacy says:

    show me

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. geezybody says:

    tahniah kpd baizura……
    makin cantik pulak bertudung ni yer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Just to let you know your site looks really weird in Mozilla on my laptop with Linux .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. krazix says:

    nice bertudung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. anwah79 says:

    simple..but nice n gorgeous…mmg mcm wife angkasawan negara tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. pit says:

    dgr cerita baizura pilih mamat ni sebab belas kasihan asyik hari2 minta simpati. sebelum ni baizura keluar dgn lelaki bernama M selama 2 tahun. diorang sudah bertunang tapi tak sampai naik pelamin. lepas tu baru baizura kahwin arif ni! aku mmg tak sokong arif ni tapi nak buat macam mana pilihan hati baizura la kan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wolly wonka says:

      bukan cam 2 la,…ish,…baizura kawen 2 bab pilihan dya,.bkn belas kasihan,..dah dya jmpa cinta sejaty,..dya kawen la

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0