Written by AbangNara | March 18th, 2011

sazzy falak

Mesti Sazzy Falak sekarang tak sabar mengira hari menunggu detik kelahiran bayi kembarnya. Sekarang ini Sazzy Falak sudah pun mengandung 8 bulan. Tinggal lebih kurang sebulan sahaja lagi. Yang terbaru Abang Nara dengar Sazzy nak melahirkan bayi kembarnya secara normal.

[note]Saya sangat-sangat berharap untuk melahirkan bayi ini secara normal, kalau terpaksa buat dua kali pun saya sanggup sebab saya tak mahu buat pembedahan. Saya dah cakap perkara ini kepada doktor tentang tapi jika keadaan benar-benar tidak megizinkan, keselamatan perlu diutamakan. [/note]

Bak kata Sazzy, yang penting keselamatan ibu dan keselamatan bayi. Normal atau pun tidak, marilah kita sama-sama doakan agar semuanya berjalan lancar buat Sazzy. Oh ye, jangan lupa follow Twitter Sazzy Falak dan ucapkan tahniah atas kelahiran anak sulungnya nanti.

Lagi gambar sekitar majlis baby shower anak kembar Sazzy Falak dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada blog Sazzy Falak sendiri.

p/s: Harga Promosi Korset Wanita Premium Beautiful hingga 25Mac shj! {klik}

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak

sazzy falak
sazzy falak

Baca Yang Ini Pulak:-

191 responses to (GAMBAR)Majlis Baby Shower Anak Kembar Sazzy Falak

  1. pink says:

    sazzy sgt comel!..saya doakan semoga sazzy selamat melahirkan baby kembarnya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
    • akuww says:

      baby shower ni apa??? aku tak tahu gak..huhuhuhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 5
      • mysara says:

        baby shower = melenggang perut omputih punya style..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 5
        • dun says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 67
        • mai says:

          sunnah nabi? Mane lak dapat tuh? Baby shower ni same mcm melenggang perut. dah di haramkan sbb mbawa unsur2 syirik/khurafat…antara adat yg dicedok dari org hindu..cth mcm dlm cite chori2 chupke2..(dh termasuk hndustan la plak…huhu)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 5
        • olin says:

          ko ada sebut pasal nabi…tapi x paham knpa perlu ada ayat ketawa bwahahahaha tu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 9
        • dun says:

          ayat aku kat atas tu untuk kaum2 yg akan memperjuangkan mende2 bid’ah ni…kotla depa rasa betoi mende2 mcm baby shower nih…aku ckp siap2 la mende ni takde dlm ajaran kite dgn cara menggunakan reverse saikologi…adehhh…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 6
        • mysara says:

          aku fhm mksud dun ni…dia perli ja tuh..tp kalu dun guna ayt yg lebih jelas lg bagus

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
        • azlina says:

          baby shower ni setau aku, majlis utk bakal ibu, ade makan2 then kwn2 bg adiah utk baby yg bakal lahir..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • ryo2x0 says:

          melenggang perut pon aku xtau..
          sesiapa yg baik hati tolong explain..
          lenggang?perut?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • bongek says:

          ko pegi sekolah la. adoi..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
        • cinta says:

          cukuplh bt kduri doa slamat,supaya ank tu selamat dilahirkn dgn smpurna..

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • mysara says:

          Masa melenggang perut, bidan akan mengurut perut bakal ibu, untuk betulkan kedudukan bayi dlm perut. Utk elakkan bayi lahir songsang. Lenggang perut ni biasanya untuk wanita yang bakal melahirkan anak sulung. Bukan wajib, lebih pada adat je. Demikian adanya, maaf kalau ade kesilapan..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • orang says:

        yang syok tu dpt banyak barang baby.. takyah pening2 nak pikir beli.. tapi retis kan byk duit huhu

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
    • gilo says:

      kita tinggal doakan aje la, bab shower2 ni, biarla…
      sendiri punya suka…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 13
    • sukaati akula.. says:

      first of all,tahniah mngandung twin..kurniaan allah xterhingga..xsalah nak wat parti sambut baby ngn hadiah dr teman2 rapat…tanda syukur bakal lahir satu insan baru.sebenarnya,majlis ni nmpk x enak sebab xdisusuli ngn doa..and pakaian ibu2 kt dalam gmbar ni pon sume yg xsedap mata memandang..so orng yg tgk,esp yg tau bab2 agama akan pandang pelik..mmg xsalah sazzy nk wat party,tp lebih manis kalau kalian wat doa sb diperingkat terakhir kehamilan,adalah the critical condition..time nila hidup dan mati si ibu..ini teguran..bende2 ni xwajib sb kite belum tgk baby tu lahir depan mata..doa byk2..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 105 Thumb down 2
    • nooo says:

      nauzubillah ksian…tringin jd modern sgt ni smpai baby shower pn ikut.sazzy oii..cube le mnuju ke arah keislaman.kiamat da nk dkat.tsunami kt jpn 2 slh 1 tanda.hishh..mmg comel tp aku serius geram dgn die ni.jd hamba barat tul

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 5
      • Belinda says:

        Kira Islamik gaklah kot sebab ada 2 tetamu wanita yg bertudung litup. Kira tak dosa lah sebab 2 tetamu tu pakai tudung. Mana tahu salah satu tetamu yg pakai tudung tu atau suami mereka bacakan doa selamat sewaktu majlis bermula. Teringat Muslim baby shower di Amerika, sama macam majlis Sazzy ni tapi tetap ada doa selamat dan semayang jemaah bila tiba waktu. Habis jemaah, ramai2 berkaraoke…tenangkan pikiran selepas seminggu penat bekerja. Budak2 plak terkinja-kinja dalam moonwalk. Para ibu plak sebok buka2 hadiah dan berkaraoke gak. Fun tetap fun, agama tetap agama…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 7
  2. dinie says:

    Bahagianya… tahniah!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • comei says:

      mesti excited sgt kan?dah baby sulung.anak kembar plak tu..wahh…bez nyer.. tahniah sazzy n suami.moga selamat melahirkan anak & dapat baby comei. :-)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  3. msmifa says:

    MAJLIS BABY SHOWER nie ape? maaf x tawU….(malu)hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
    • peah says:

      tu lah…aku slalu dengor pasal baby shower ni…tp idak le teman paham weh…de sape2 leh kaborkn

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • ucop kampung pisang says:

        itu la pentingnye english education!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 16
        • linda says:

          english education takde kene ngan baby shower ni..kalo cam ak org bandar yg kekampungan ni maksud baby shower ‘mandikan bayi’ hahaha..mklum inggeris fail wlopon ak lawyer.maksud diorg yg bertanya tu.. adat ape baby shower ni..kalo lenggang perut tau la.tu pon da diharamkan .pas haram adat hindu dtg plak adat inggeris…tak reti buat doa selamat ke pulut itam putih ke? tu kan lagi bagus…mcm2 melayu islam skang ni..meniru sgt ape omputih wat konon tak modern …besok majlis cukur jambul jdk ape agaknya..aqiqah buat tak?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 4
        • SiKelembai says:

          nk wat caner…pengaruh barat..
          bg derang,npk kuno la kot kalo bt kenduri doa selamat sume tu..
          adeh,memacam la dunia ni.. (dunia akhir zaman)…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
        • remy says:

          linda…ucop tu ajuk cakap usop dalam cite hantu kak limah bali rumah je…bukan mengutuk orang kampung…huhu…ce cite ce cite…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • msmifa says:

          ehem….hehe x der maknenye ngn english education…hahaha tq2….dah tawU benda nie actly HARAM…tue yg plik semcm jer…x penah dgaq…almaklumlah…org melayu sejati…. :P

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  4. akulah says:

    er… tp dlm islam benda ni x digalakkan, kan???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 6
    • mamaanak3 says:

      ha’ah..haish pe nk jd la org islam skrg ni? xdak mknanya nk bb shower bagai! X wajib pun dlm islam..merapu ada laa..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
      • daKiut says:

        sorry to say this. dah tak nampak cam orang Islam pun sazzy ngan suami dia pakai cam tuh. hope selamat melahirkan nanti.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
        • lia says:

          cube la wt majlis doa utk sng nk beranak ke..dpt gak perdengarkan bacaan ayat suci Al-Quran kat anak2 dlm perot 2..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
        • lia says:

          bongoknyer sape yg DISLIKE means xsuke la ek d perdengarkan bacaan ayat suci Al-Quran

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
        • ida says:

          aku bukan ustazah.manusia biasa yg juga mlkukan kesalahan tp kdg terdetik gk tgk kehidupan sstgh umt Islam jmn skrg.timbul sedikit rs insaf.sory to say mereka lebih berminat tuk tingkat kemajuan idup kat dunia je.ilmu agama sellunya diabaikan.sibuk nk pandai abc..alif ba ta diabaikan.tu baru ckit.mmm…smg kite sume menjadi umat Islam yg lebih baik.smg mdpt hidayah dr Allah SWT.amin3.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • redha says:

        ustaz sy penah cite.klu kite berada di bngunn tinggi dan hampir terjatuh.kite sbg manusia pasti usaha bmati2an spy xterjatuh sbb klu jatuh boleh mati.kalau kita btol2 pcaya akan balasan akhirat (syurga neraka) sudah tentu kita akanberbuat apa saja untuk masuk syurga dan terhindar dr neraka.sekadar renungan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
    • kiki says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 21
      • linda says:

        memang la bukan lenggang perut..kawan tu pon bukan berlagak reti..cume ape yg biasa adat kita jln kan dulu ialah lenggang perut ,jd bile dgr baby shower ni cam pelik la(mklum tak advance kan..)diraikan utk ape? lenggang perut ke ? takkan doa selamat kot?..awak pon salah juga..awak tak fhm konsep ,,abis sume di anggap boleh asalkan tak mkn minum haram cenggitu bolehla smbut valentine sbb tu kan hari bagi hadiah utk org tersyang..xde plak kitab kate valentine tu haram ..haram nye pon sbb sejarah kejadian hari tu jek..walaupon Islam tak halang menyambut (ikut kata awak td) mksud nye masih lg bukan sewenang2 boleh buat..bnyak faktor,..smbut harijadi, hari ulangtahun perkahwinan atau ape yg biasa org melayu Islam smbut walaupon ade acara potong kek ade gak doa kesyukuran kt situ..ade garis panduan..cam baby shower..de baca doa selamat ek..takpon ko tgok pakai sang ibu2 tu pon cukup..de acara tiup belon ..ni sape yg balik jd budak ni..kan ada etika,cara.mcm ak ckp kalo hari jd omputih dgn kek,melayu lak pulut kuning,kalo baby shower takde lain la lenggang perut je paling dekat,kalo ulang tahun perkawinan tu wat kenduri kecil2an menyambut genap bape taun usia perkahwinan..takkan tu pon ko tak tau..pokoknya tu saje nk mniru omputih,takyah gatal2 nk buat..pakai baju pon nmpak pusat terjojol ngan perut yg mcm nak pecah kesian baby dlm perut tu tak yah bg alasan tu sume..ni adat sendiri da tak terbela adat bangsa lain nak ceduk..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 7
        • buek says:

          cane ko tau die tak bace doa selamat…takkan la dorang nak bg tentatif majlis kat media…

          korang ni,buat ni salah buat tu salah,mcm korang sendiri ade kat situ..kot2 ye diorg hanye buat nutk gathering kengkawan n kengkawan bagi hadiah…aku tak rasa salah dari sisi agama…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 11
        • aku melayu islam says:

          mana plak ko tau agama tak larang?ko lak konfirm ke die wat doa selamat? takde gmbor pon?letakla gambar baru org tak pertikai,pastu baju tu padan la ngan status ibu ,kalau die letak gambar majlis kesyukuran takde la bro org nk salahkan die..buat itu salah buat ini salah tu pasal kedua2 perbuatan tu salah takde satu yang betul..cam aisyah tu amik gmbr perut terjojol pusat tujuan utk kempen HIV..kempen betul dah ,tang gambar tu separuh bogel..weii ..korang yg sokong ni sebenarnye tutup mata..penting diri sendiri, ..kalo tegur bro takkan nye dosa la..sbb teguran tu la yg akan mengingatkan kita sendiri,tp kalo ko pikir ko sorang nk ‘masuk syurga’ org lain lantak die itu urusan die ,ko angkuh bro.ak tau la pasal skang ni baby shower ni da jd trend..xde la bro org yg smbut baby shower ni nk buat kenduri,kalo der pon sikit jek…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
        • buek says:

          err…tang mane ckp takleh invite kawan2 dan ahli keluarga gi rumah before beranak kat dlm kitab? muslims kat barat ie america celebrte je baby showers ni…permissible lagi

          A baby shower, in which there is no accompanying prohibited activity such as prohibited music, displays of lewdness, alcoholic drinks, and vulgarity, is permissible in Islam and is an accepted practice for Muslims living in the United States . Baby showers are a cultural practice (aada) and not a religious one (ibaadah) by agreement of scholars familiar with the practice. The basis of cultural practices is permissibility unless there is compelling evidence from the Quran and Sunna which would make it otherwise.

          tapi betulla yang ko ckp tang baju2 sume tu…itu aku setuju,aku jz nak ckp pasal baby shower ni

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 5
        • linda says:

          ak ni bodoh,tak advance smbut bende baru camni lagi plak nengok gambor + majlis baby shower yg ak pegi dulu tu ,ak rasakan cam tak kene..asal2nye ak tak niat maksudkan agama Islam.. ak cume merasa pelik, saat sarat mcm ni smbutan die kok mcm ni..kalo ko suke up to u la ..buat..ak cume bg pandangan…yg salah pada ak bab pakaian,bab suka tu mcm tak kenala ..tak sesuai,tak yah sebut org putih boleh kita boleh,kalo cenggitu layan..nextime ape omputih sambut kita buat baru urban..g satu apehal nak berbahasa inggeris plak bile nak menerangkan baby shower ni..tak yah sbb ak tau maksud die ..cume tak sesuai dgn tatacara die ..dgn mahkota ,ngan baju nmpak ketiak, tujuan tak salah ..ah apepon suke hati ko la..ko buat la..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 6
        • buek says:

          sori linda..itu yg bahaa inggeris tu aku copy paste..lupe nak letak link….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • la says:

        eleh si kiki ni…same le tu baby shower=melenggang perut…ko igt ktorg ni bangang sgt ke…saje wat2 x tau…coz ktorg sedar wat baby shower ni lbey pada keduniaan je..lagi berkat kan kalau wat knduri doa selamat

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
  5. faera260708 says:

    loving marriage !

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  6. Izza says:

    Comellllll sangat gambar last tu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  7. puteri qistina says:

    ala2 cam lenggang perut la tapi versi omputih …tp klu ikut pun lenggang perut tu bkn tradisi melayu jgk

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • sid says:

      bukan melenggang perutlah. takde kene mengena langsung. ia hanyalah majlis untuk celebrate kedtgn baby baru

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • puteh says:

        kan dia ckp ‘ala2 melenggang perut’…cuba baca betol2……ishh

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  8. gadis cumil says:

    baik la wat majlis doa selamat

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 1
    • mokcik says:

      a’ah..aku pon terfikir benda yang sama..doa selamat kan ke lagi bagus..mohon pada Allah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
      • lia says:

        ni style owg putih..ade pena tgk rancg baby shower ni..ade sediakan ptandingan la,hadiah la..xphm aku

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • red Onion says:

      ntah apa2 ntah diaorg wat cmnie,..ingat kan td bc tajuk nieh baby dia dh delivered rupanya..teng teng teng!
      nk sgt omputih ambik lah ko esok2 bila nk kiamat bwk lah skali trend omputih tuh..:( dislike!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
      • buek says:

        habis tu kalau omputeh islam yg buat baby shower takleh? tolong la

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
        • aku melayu islam says:

          bro ko ni tak paham ..ko bukan melayu Islam aku rasa la kan..omputih nak buat biar lantak die memang ni cara amalan die,yang kita melayu de cara kita kenapa tak buat?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
        • buek says:

          kalau dah amalan tu tak salah disisi agama? itu culture je,bukan religious…mcm ko,speaking omputeh,itu da amek culture omputeh…tak salah…atau celebrate birthday, atau mother’s day…..kalau dah bende tu baik,ambik la….jgn la ambik bende buruk cam v day or st patricks day….

          ko pakai pants n shirts kan? tak pakai baju melayu 24 jam kan..tu culture omputeh la tu
          maybe kalau ko ckp dari segi pakaian tu aku leh terima lagi..mg tak bagus dressing gitu,tak tutup aurat..tp aku nak ckap je,kalau baby shower ni aku rase takde masalah asalkan takde bende2 yg pelek2….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
        • buek says:

          http://abulaith.wordpress.com/2008/02/27/the-islamic-ruling-regarding-baby-showers-in-america/

          kalau ko malas bace,ko skip pi part yg
          Is the Baby Shower Imitation of the Infidels?

          sekadar berkongsi ilmu, supaya buka minda,takde la kite duduk bawah tempurung sgt..semue takleh,tapi yg betul2 haram,boleh lak

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • nobody says:

          knpe msti nk tiru org barat?? ni semua bidaah la wei.tolong la ye buek,kaji sedlm2nya jgn main cedok je.kate xpe sbb org lain pn bt.xpyah jauh2, kt malaysia kita ni pn byk sgt amaln & bidaah2 yg b’tentangn ngn ajarn islam.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • sokong buek says:

          Ilmu agama ak mmg sgt cetek, tapi ak sokong pendapat Buek tu, apa yang dia maksudkan baby shower tak salah macam kita sambut b’day etc. Cuma betul la, ALANGKAH LAGI BAIK sekiranya para hadirin yg hadir pakai menutup aurat n didahului/ diakhiri dgn bacaan doa etc macam Islamic itu je bukan haram terus macam ala2 mandi tolak bala which is khurafat. Itu semua memang betul, even Buek pun tak argue dalam hal ni

          Bida’ah pun ada dua, bida’ah hasanah n(yang baik) dholalah (yang tak baik), bida’ah yang baik apa salahnya, bida’ah tak elok tu yang kena jauhi

          Contoh bid’ah baik cam sambutan Maulidur Rasul etc.

          Naik kereta pun bid’ah, surf tenet pon bid’ah pasal mana ada keta n tenet zaman Rasulullah takkan lu nak nek unta kot dari S’alam ke KL sebab nak elak melakukan perbuatan bid’ah? Habis lu baca BN tu bukan bid’ah ke? dari baca BN bek lu baca Sohih Bukhari ke Ihya ‘Ulumuddinbtul tak? (no offence BN)

          Oh btw blog artis pun bukan asalnya budaya omputeh gak ke like PEREZ HILTON??? lagi moden tu… way modern than baby shower

          Pasal nak ikut budaya barat itu sendiri mau ingatla. Just jangan trus letak hukum.

          Yang penting baca, baca dan baca =) peace

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. debunga cinta says:

    yes btl sgt lenggang perot ini bkn sebahagian drpd kiter klu nak wat blh tak wat tak apa tak dpt per pun juz tuk meraikan jer mcm tue…biarlah dia nak wat version per pun n style per pun janji tak ganggu org n happy sgt tgk dia org + d last pic mmg loving:p semoga selamat n lancar melahirkan yer

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 16
    • dun says:

      huhuhu…sbb perangai “biar” ni la mende bid’ah ni lame2 jadi adat…huhuhuhu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
      • linda says:

        yup ..ak sokong..dulu tak penah lak ak dgr baby shower ni skang ..makin menjadi2 lak terutama org yg rasa diri die ‘modern’ bukan dengki tp aduii..cam taksedar diri ape ..awk tu melayu ..wat la kenduri kesyukuran sopan2 skit(pasal de satu mjlis baby shower ak pegi,,hampeh da mcm fumfair lak)ni mcm takde makna baby shower ni…patutnya dlm keadaan yg hampir sarat tu la makin menghampiri Allah S.W.T sbb time2 tu antara idup mati..sbg tnda syukur akan rhmat diberi buat majlis kesyukuran..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
        • nobody says:

          rase moden sgt la tu smpai nk terikut2 ngn org barat.pelik tul la.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Belinda says:

          Sebelum baby lahir buat baby shower, dapat ringankan beban bakal ibubapa (tapi mereka sendiri artis so dah banyak duit, baby shower ni kira perjumpaan dgn kawan2 rapat dan beri2 hadiah, so takde hal pun)…selepas baby lahir buat kenduri kesyukuran, aqiqah, dan potong jambul. Baby shower tu tak salah pun sebab bukannya berkaitan dgn mana2 agama. Lagipun suka hati Sazzy ngan laki dia lah nak wat apa pun, bukannya dia mintak duit korang. Aku rasa lepas baby mereka lahir, pasti mereka buat kenduri kesyukuran dan potong jambul sebab tu adat melayu dan Islam.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. pakupakis says:

    biar buta mata jgn buta hati dan agama…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 2
    • kitaro says:

      setuju dgn paku pakis. yang suami tu satu hal la. yang si isteri ni pulak aku pun x paham. ingatlah, di saat Allah tiupkan roh ke dalam rahim seorang prmpuan, di saat ia mengandung, itulah rahmat & anugerah yg tidak terhingga. dlm perjalanan untuk melahirkan fikirkanlah tentang dosa kita. perbanyakkan doa, mohon keampunan & dipermudahkan. tapi inilah yang berlaku bila kurangnya didikan agama. wallahwalam.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
      • lia says:

        betul tu kitaro…kita beragama Islam… dah la mgandung,berpakaian bgtu..mmg tak elok.inikah bakal “ibu”yg akn dipamirkan pada diri anaknya nant?berjayakah dia mencorakkan hasil terbaik di atas kain putih seandainya ditgnnya penuh dgn noda2 hitam….fikir2kanlah…yg si suami tu saya nak bg perkataan”bodoh”……membiarkan aurat si isteri sebegitu rupa..beringtlah..bertaubatlah.apa tgjwb kamu si suami dlm membmbg isteri..jgn jwb dicni..tp jwblah di akhrat nant….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
        • Sari Pati says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 31
        • aku pun nk cakap says:

          dah sah sah berdosa baca kolum gosip hmm sama2 tumpang bahagia sj ok..jgn pandai menghakimi insan2 lain melalui luaran..bukan peminat sazzy tapi rsnya sesetgh dp kita agak keterlaluan menjadi hakim tak bergaji.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 6
        • puteh says:

          aikkk…..xkan nak ckp benda baek2 nak tunggu jd ustazah baru boleh ckp….nak ckp benda2 elok xkan kt masjid kt majlis2 ugama je…

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  11. Delaila Rose Maria says:

    SEMOGA SEMUA NYA SELAMAT NANTI, AMIN.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  12. Jiji says:

    Sangat kiut okayyy mereka berdua nihhh.. :D

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  13. mysara says:

    selamat melahirkan twins sazzy..moga semuanya berjalan lancar, dan selamat..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  14. bai says:

    kembar eh? tak nampak besar pun perut dia…comel sangat sazzy kan. hehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  15. cilipadi says:

    semuga selamat n dpt melahirkan baby secara normal..my sister pun anak dia kembar. boy n girl after 15 minutes baru adiknye klua beza diorg 15 minutes jer…byk2 doa..insyaallah dipermudahkan

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  16. shima says:

    klau x wat lenggang perut, biasa nyee dorg wat kenduri doa selamat….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  17. AnneDeSilva says:

    betulkkan kalau sy salah..
    mengikut kata seorg ustaz aritu sy ada dengar ceramah agama dekat umah saya..
    ustaz Zulkarnain yang jadik pengacara imam muda tu beritahu yang kita org islam tak baik buat lenggang perut tu…tp sy tak pasti sejauh mana kesahihanya..
    sy angap ianya satu ilmu dan info yg baik dan harus kita pandang serius..
    Moga2 ada yg bole sharekan pendapat anda pulak ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • jeng2 says:

      yup..sy ada baca hukumnya boleh mmbawa pada syirik dan khurafat..sebab kawan dulu pun pernah nak buat adat ni,keluarga suruh,lpastu pergi pejabat agama,ustaz tu ckp dlm islam adat melenggang perut atau kirim perut ni haram..adat melenggang perut ni lebih kepada adat hindu.jawatankuasa fatwa pun dah mengeluarkan penyataan bahawa hukum melenggang perut adalah haram.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
      • AnneDeSilva says:

        Thanks 4 the info..
        sbb sy dengar ustaz ckp mcm tu..
        and kebetulan sis anne pon tgah mengandung..
        so bila dh taw mcm tu..
        mang xbuatla utk dia…
        cuma sama2 kongsi ilmu..
        mana taw ada yg ustaz kata lain..
        maklumla negara kita ada mcm2 pendapat berlainan..
        masing2 ada pendapat masing2..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • sid says:

          baby shower ni bukan melenggang perutla

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • putra says:

          memangla bukan lenggang perut tapi cam bodoh jek ..bayi belum lahir da rak menyambut siap potong kek..pastu tiup belon pakai baju tu mcm bodoh jek.ape rasional nye?sedarla awak tu bakal ibu ayah…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  18. z says:

    suka sgt ratu..cute kecik2 da pndai pkai handbag

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  19. kirana says:

    I LURVEEE SAZZYYYYYY!!!!!! I HATE FASHA SANDHA *mahahaha takde kene mengene laks*

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
  20. AnneDeSilva says:

    UTK INFO BERSAMA ;)

    Maksud Melenggang Perut

    Adat ini juga dipanggil Kirim Perut oleh masyarakat Melayu di bahagian utara Semenanjung Malaysia dan di sesetengah tempat dikenali sebagai Mandi Tian. Upacara ini dilakukan kepada wanita yang mengandung anak sulung ketika kandungan berusia dalam lingkungan tujuh atau lapan bulan. Ia dijalankan oleh seorang bidan untuk membuang geruh atau kecelakaan yang mungkin menimpa wanita hamil yang bakal bersalin dan bagi membetulkan kedudukan bayi di dalam perut. Namun begitu adat ini sebenarnya bertentangan dengan agama Islam dan dikira sebagai khurafat.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • kirana says:

      pernah terbaca jugak. takpela, doakan laa yang terbaik utk mereka :) cheers!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • AnneDeSilva says:

        yup..
        kita cuma saling ingat mengigatkan sesama kita ;)

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • sid says:

        dah tu, apa kene mengena lenggang perut ke krim perut ke dgn baby shower ni? baby shower BUKAN lenggang perut. ada ke bidan ke tok pawang ke apa kat baby shower? ada ke sapa2 dok telek2 perut mak tu masa baby shower? nak bagi peringatan tu boleh, tapi biarla kene tempat, kalau tak dah jadi mcm tuduhan melulu dan tak berasas.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • puteh says:

          mmg la xda bidan tok pawang……xda telek menelek…tp apa faedahnyer majlis baby shower ni pd si anak dgn si emak yg bkl dilahirkan & melahirkan…..apa kebaikannyer dlm agama kita? Tak ada kannn…lebih baik dibuat doa selamat..bacaan al quran & seumpanya….moga2 selamat kedua2nyerrr nanti……..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • buek says:

          ape plak takde kebaikan…org dtg berkunjung = agama galakkan

          org bagi hadiah = agama galakkan

          org suruh rapatkan silaturrahim =agama galakkan

          org celebrate berita bagus =agama galakkan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • missyqaldina says:

      tp aku x nampak pon sebagai lenggang perut tu….ni mcm more tu majlis happy2…smbut bby…tu jeee….ape2 pon bia la die..asal die bahagia…:)

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
      • Mama Pesen Lama says:

        Memang nampak cuma untuk “happy happy” jer. Tapi kan lebeh baik jika disambut secara islamik…dengan Doa Selamat mohon keselamatan bagi ibu dan anak disamping appearence tu biarlah menutup aurat sebab ada yang bukan muhrim datang. Tak happy ker dengan Doa Selamat dan majlis yang lebeh kepada agama?Kalau saya le…kandungan 8 buln adalah waktu kritikal…waktu nie sangat sarat…berat…dalam kepala otak…SELAMAT ke Aku? Selamat ke baby2 ku? Kalau aku tak selamat siapa yang nak jaga baby aku? Suami aku tak kisah sangat. Confom dia leh dapat isteri baru. Ape hal dengan dosa dosa ku??? Tenang ker aku dalam kubur nanty? melahirkan nie umpama telur dihujung tanduk…sebab tu Allah bagi pahala yang teramat besar pada ibu yang melahirkan dan kematian si ibu waktu melairkan adalah sahid. Bukan nak condem majlis sazzy…cuma kita saling mengingati…waktu dekat nak melahirkan….lebeh banyakkan amal ibadah…banyakkan membaca Al Quraan…disampaing memudahkan melahirkan, juga boleh mendapat bby yang hensem mcm Nabi Yusuf(kalau perempuan tentu kita nak yang paling cantik mengalah ratu)…paling penting…mohon hapuskan segala dosa sebab takut kita tak selamat waktu melahirkan….orang2 yang sayang kita waktu hidup….belum tentu ingat dan mengiringi kita dengan doa sepanjang masa hingga qiamat…dalam kubur…cuma kita dan amalan semasa hidup kita saja yang setia mendampingi kita menghadap alam qubur menunggu qiamat!

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • nobody says:

          mama sy setuju ngn pendapat awk. bkn nk doakn sazzy jadi pape la kn tp patut dia fikirkn time2 ni la kena jg diri tu betul2.ingat dosa2 patut mase ni la bykkn ibadah, sbb bila malaikat dh nk cabut nyawa xsempat dh nk tmbh ‘bekal’ kt akhirat kn.just my 2 cents.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  21. detektif conan says:

    aku pun pnh dgr gak.lenggang perut ni tak baik.sbb ikut adat india rasanya

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  22. buk embok says:

    nak jugak melenggang perut..boleh slim x???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
  23. bonnu says:

    saya harap dia masih islam…….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 7
  24. matamata says:

    emm .. sazzy ni x payah buat dagu .. pasai dagu dia dah semula jadi tajam …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  25. wanda khalid says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 23
    • lia says:

      maaf…………..awk ni wanda beragama islam atau bukan?kalau awak beragama islam,saya rasa tak patut awk kata bgitu…bukan soal mganggu hidup org atau tidak…..tapi jika anda beragama islam..maknanya kita dan dia si sazzy falak adalah seagama…maka wajib ditegur..jgn hanya islam pada nama sahaja..tp jika cara hidup dan amalan seseorg itu telah bercanggah dgn islam…maka mereka itu sama sahaja dgn kaffir laknatullah di luar2 sana….ingatlah..amat berat siksaan Allah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 5
      • lia says:

        aik..nm samela hehehe..sy setuju ngan lia d atas..kt wajib tegur menegur kalo ade yg wt kesilapan..kene ngt betape beratnyer siksaan Allah i2..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
      • bola says:

        laa..yg wanda amaksukan neh dia tak kesah majlis pape..yg dia kesah dlm gamba neh adalah kecomelan seri2sazzy..kan wanda? aku paham camtu..korang pon kalo nak nasehat boleh tapi nasehat la direct kat Sazzy kalo boleh kan..kat sini Sazzy baca 1-1 ke? kang nanti gado2 jadi fitnah bagai.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
        • akumenciowgsengal says:

          ekekeke sazzy mmg comel..tp xsuke la tgk dier seksi cm2 huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • f says:

        Lia,
        1. Since u nampaknya begitu arif menyuarakan tentang ‘cara hidup Islam dan cara hidup bertentangan Islam’, could you please tell me, masuk blog gossip pasal artis dan tengok-tegok gambar artis semua ni termasuk dalam cara hidup Islam ke? Don’t tell me perbuatan semua ustazah dan ustaz berkunjung ke blog ini adalah kerana tuntutan Islam. Cuma bagi dalil sikit, tang mana Islam nya perbuatan ni?

        2. Menyamakan seorang muslimin/muslimah dengan kafir secara sesuka hati tanpa usul periksa bukan lah perbuatan yang Islamik. Tuduhan tersebut boleh mendatangkan fitnah. Tau ke fitnah tu apa? Pergi balik bukak Kitab dan pelajari agama lebih sikit, boleh? Berat siksaan Allah untuk orang yang menabur fitnah, kalau awak belum tau…

        Thank you

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
        • lia says:

          pertamanya..sy mengaku saya bukan ustazah..dan tidak semestinya bertitle “ustazah atau ustaz”boleh memberi nasihat dan teguran..ingatlah sepotong ayat dalam surah Al-ashr ayat ke2 dan ke3 berbunyi dan maksudnya:
          “sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali org2 yg beriman dan beramal soleh dan berwasiat iaitu nasihat menasihati dgn kebenaran dan berwasiat dgn kesabaran”.jd tak salah jika ada yg salah di tegurkan?dimana ianya tidak mgira waktu,dimana,siapa, dan sbginya janji mereka di luar sana adlh seagama “islam”….utk istilah fitnah yg awk maksudkan itu..rasanya eloklah sdri atau sdra ” f “rujuk apa yg dimaksudkan fitnah. dan yg nyatanya boleh tgok sdri artis pujaan anda ini adakah menjalani kehidupan berlandaskan islam? mana yg tak cukup kita perbaikikan dr masa kesemasa…yg jelas dan nyata…pertamanya ttg aurat….adakah artis pujaan anda ini menutup aurat?cara berpakaian?dan cr majlis yg diadakan adakah ada dlm islam kerana itu adalah bidaah…yg bermaksud benda atau sesuatu yg diada2kan dan skg dizaman skg benda itu dijadikan sbg adat…ingatlah dunia dah ke pghujungnya..jadi bgkit dan sedarlah….byk yg awk kena memahami ttg islam jika awk beragama islam….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
        • lia says:

          sebelum terlupa…satu yg tertinggal…..sdra atau sdri ” f ” ada myebut ” Berat siksaan Allah untuk orang yang menabur fitnah “…saya rasa dan saya tegaskan di sini tidak perlu anda bercakap ttg “berat siksaan Allah” jika anda menolak apa yg ada dlm ajaran islam itu sdri…..
          memuji dan menagung2kan “artis” yg jelas dan nyata tidak mencerminkan islam itu sdri adalah salah dr sisi agama …..sebelum itu di mana awk menilai “dia” sebgi islam?hanya pada nama?atau bagaimana?

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
        • linda says:

          fitnah ialah tuduhan tanpa kemuka bukti….teguran ialah perbuatan menasihat setelah nmpak bukti..bende kecik2 mcm ni la yg akan jd tabiat,ikutan ..heran ade yang kata tak salah ikut budaya omputih tp kalo diberi pilihan budaya omputih yg patut diikut atau budaya timur?ade yang kata kalo bestday tak boleh smbut nape kita smbut hari kelahiran Rasul..cube tnye de kita smbut hari kelahiran Rasullullah dgn acara potong kek tiup lilin..best day tu pon kene haram gak tiup lilin..tp da terbiasa ikut stail omputih smbut bestday,ade lg ke org antar pulut kuning? dah kurang…pasal tu lebih elok toksah bawak budaya omputih..ikut jek budaya sendiri..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
        • f says:

          1. “rasanya eloklah sdri atau sdra ” f “rujuk apa yg dimaksudkan fitnah. dan yg nyatanya boleh tgok sdri artis pujaan anda ini adakah menjalani kehidupan berlandaskan islam?” -Lia, March 18, 2011

          Kenyataan di atas adalah fitnah/tuduhan tidak berasas. Bila masa pulak saya ada mention Sazzy or mana2 artis dalam gambar di atas adalaha bintang pujaan saya? Mana? MANA? You hanya ASSUMED saja kan? Tanpa bukti kukuh kan? So next time, Lia, watch out apa yg awak nak cakap/tulis.
          Anyway, kalau Lia nak tau, so far saya takde artis pujaan sebab saya rasa tidak memerlukan lagi untuk memuja artis. Sebabnya saya tau dalam kubur nanti, tidak akan ada pun soalan ‘Siapakah artis pujaan anda?’

          2. ” …..sebelum itu di mana awk menilai “dia” sebgi islam?hanya pada nama?atau bagaimana?”- Lia, March 18, 2011

          Lia, bila pulak saya menilai ‘dia’? Dan yang paling penting, siapakah saya ini untuk MENILAI Islamnya hamba Allah yang lain? Bukan lah kuasa saya untuk MENILAI keIslaman sesama hamba-Nya. Bukan kuasa saya, atau awak atau sesiapa pun untuk menilai Islam-nya individu yang lain. Takkan Lia tak pernah tahu yang mengadili kita adalah Allah, Tuhan yg kita sembah siang dan malam? Hanya Allah yang boleh MENILAI hamba-Nya kerana seperti yang semua tau, Allah bersifat adil dan penyayang. Adalah sesuatu yang menyedihkan bila saya dapati kerja-kerja MENILAI keIslaman sesama hamba-Nya ini semakin menular di kalangan umat Islam. Dan kerja menilai ni dilakukan berdasarkan samada ‘pakai tudung atau tak’ seseorang itu. Haha. Simple betul kan penilaian manusia? Adil kah penilaian kita tu? Bagaimana rasanya kalau diri kita diadili sesuka hati oleh orang lain?
          Heran ya kenapa suka sangat menilai orang? Mungkin sebab bila menilai orang, kita akan rasa hebat?

          3. Personally, pada saya, kalau boleh, cuba lah jangan cemarkan minda dengan pemikiran yg negative, kerana kalau negative yg awak carik, negative lah yg awak akan jumpa dan terima. Saya paham, dalam gambar2 Sazzy ini, isu utama adalah aurat. Dan daripada isu aurat inilah datangnya peluang untuk orang yang terasa dirinya lebih hebat dari Sazzy untuk memberi kutukan, tohmahan dan assumtion yg bermacam-macam sampaikan mempertikaikan agamanya. Tapi cubalah lihat dari segi yg positif juga. Majlis baby shower Sazzy ini adalah satu majlis yang penuh kegembiraan, yg disambut (tanpa alkohol, hehe) sesama rakan terdekat dan keluarga, dengan penuh rasa kasih sayang, dan semua itu terpancar jelas dalam setiap gambar. Don’t tell me you all tak nampak langsung satu benda positive pun dalam gambar2 ni? if that’s the case, kesian juga ye? Doa lah banyak2 semoga hati u all tak segelap itu.

          4. Muka Sazzy sangat cerah, bertenaga dan berseri dalam semua gambar (dan juga in real life) ketika hamil (walaupun tidak menutup aurat). Nampaknya dia hamil dengan ikhlas, gembira dan bahagia. Benda2 mcm ni sudah cukup membahagiakan org lain yg melihatnya. Bab dosa pahala, tak perlulah diperdebatkan secara lantang di sini. Dakwah itu tuntutan agama, tapi yg afdalnya, berdakwah lah dahulu dengan meraka yg ‘reachable’, yg dekat dengan kita, yg senang untuk kita reach. Yang jauh daripada kita ni, artis2 ni, kita doakan dari jauh saje lah. Kalau benar niat kita baik lah. Sebab bila cubaan berdakwah kita tu tersilap langkah kat sini, dah jadi mcm satu kutukan/fitnah/tohmahan pula sebab kita sememangnya tak kenal mereka ni personally. Semua pun berdasarkan assumptions.

          Cheers!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • puteh says:

          knp leceh sgt…….kalo masuk blog gosip xboleh ckp pasal agama ke…..kalo nak ckp psl agama mesti jd ustaz /uztazah je ke……baby shower ni pon bkn tuntutan agama jd nak sambut buat apa kannn………komen lia tu xlah menyamakan islam dgn kafir membabi buta…kan ada perkataan JIKA kt situ…..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
        • Ustaz says:

          kat blog gossip lah WAJIB nya ustaz/ustazah hadir bagi memantau segala kemungkaran dan kekeliruan. Maklumlah zaman akhir dunia bidaah semakin banyak nampak seperti amalan ugama tapi sebenarnya amalan yang sengaja diadakan@dizahirkan serupa bagai amalan agama untuk kesukaan sendiri. Ingatlah zaman dulu agama diketepikan, kitab diubah isi kandungan mengikut nafsu dan kesukaan sendiri. Bidaah itu iblis tersenyum lebar sebab ia penipuan yang sangat “cantik” pada umat manusia@islam.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • she says:

        tak salah nak menegur. abang nara ada kasi link, apa kata pergi blog sazzy atau pun twitter dia, tegur dekat situ. bukan apa takut si sazzy tu tak terbaca kat sini.

        oh, saya cadangkan. awak copy paste teguran di atas, letak kat blog atau twitter dia.

        peace :)

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
        • bola says:

          aku dah cakap kat atas tu haa..tegur2 sini pon tak sure la sazy baca ke tak..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lia says:

          x semestinya tguran2 sbegini hnya ditujukan pd sipelaku shja..yg jelas dn nyata masih ramai yg melakukan kesilapan yg serupa….SUDAH JELAS,terutamanya sebhgian yg mbaca blog ni skg ada yg menolak ttg sesuatu yg telah tertulis di dlm al-quran dan al-sunnah….tidak bersetuju dan menolak apa yg diberitahu….oleh itu amat sesuai juga teguran di sini utk mereka2 yg membacanya skg dlm blog ini yg mana masih tidak jelas apa itu “ISLAM” dan trkndg halal dan haram dan segala kemurkaan Allah…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • puteh says:

      mmg la xganggu idup org lain bimbang2 sok mati ganggu kubur sebelah………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  26. kakchubby says:

    ape nak jadik la 2 laki bini ni….?? semoga ko selamat je la bersalin nanti sazzy oooooiiii…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  27. che aniey says:

    ISLAM itu sangat indah jika kite betul2 menghayatinya.. biar buta mata buta hati tapi JANGAN buta AGAMA ISLAM.. Saling ingat mengingati itu diharuskan dlm ISLAM.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  28. dun says:

    sian kat baby tu…dalam perut lagi dah didedahkan dgn benda-benda mcm nih..haih…lenggang perut la, bby shower la, upacara pijak tanah la,…ish3…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • sid says:

      baby shower ni majlis meraikan kedtgn baby semata2, samala macam majlis harijadi atau ulangtahun. takde kene mengena dgn aqidah spt puja2 apa2 ke, mcm lenggang perut dan pijak tanah tu. takde masa org putih nak buat bende2 gitu. kalau ada pun, tu bukan adat diorang buat bende2 puja2 ni

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  29. what the? says:

    masing-masing dah jadi mak orang tapi tak berkelakuan seperti mak orang.

    ps: kalau dah artis semua kena buat walaupun haram.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • dun says:

      oooooowww…sat-sat aku cek dlm al-quran nih…agama aku pakai al-quran dowh nak buat ape2 pun…agama ang rujuk kitab apa beb?nak taw gak…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
      • what the? says:

        tak apa kalau tak faham.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • dun says:

          mana boleh tak apa kalau ada kawan kita tak faham…sikap tak apa ni sikap negatif…ish ko nih…aku mintak share bahan rujukan ko, ko tanak bagi…agama ko rujuk kitab ape dowh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  30. nobody says:

    hmm nmpknye dahlia masih pakai seksi.harap2 dia blh berubah.bini c q ni pn sm.kasihan sggh suami2 mrka, :( bimbing la isteri2 anda wahai lelaki!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  31. testing says:

    semoga d prmudahkn smasa melahirkan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  32. namejer says:

    from wiki:

    In some countries, a baby shower is a way to celebrate the pending or recent birth of a child by presenting gifts to the parents at a party. The term “shower” is often assumed to mean that the expectant mother is “showered” with gifts.

    orang bagi hadiah tu…….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
    • namejer says:

      slalu nyer baby shower, member2 terdekat yg organise…
      bagi hadiah slalu nyer….lagi baik klau ditambah dgn doa selamat….

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
      • lia says:

        a’ah ade upacare bagi hadiah..xphm aku..mmg baek wt upacare doa selamat..semoga d permudahkan sumenyer..-kami tegur utk kebaekan,xmo terima it’s up to u-

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    • dun says:

      oowwhh..kire majlis ni majlis untuk orang bagi hadiah semata2 ajelah…ok2…paham…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • lia says:

        kire dlm majlis ni ade cm g hadiah2 la cm dlm tb mat saleh wt..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • bola says:

          pre-birth present la kot..doa2 selamat tuh aku pcaya dorg akan wat nanti lepas bersalin..ce ce ce pikir +ve kejap..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • lia says:

          kalo wt doa selamat alhamdulillah la

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • dun says:

          betol2…msti diorang buat doa selamat lepas bersalin sok…ce ce ce…tym ni kumpui adiah dulu…hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • putra says:

          aa.tul pastu baru tgk agak2 tak ‘selamat’ baby hadiah dah leh kumpul bagi tuk org len plak..heran seh org sokong ni ,,tkyah bagitau tujuan baby shower..hakikat nye jgn meniru budaya org lain kalau tak de faedah..tak sesuai la dah sarat ni elok doakan kselamatan ..dah keluar dah sah bayi tu baru buat bestday..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  33. hartini says:

    org melayu kite dah jauh terpesong dari agame…budaye org lain diambik dan diamalkan. budaye Islam tak nak pulak diamalkan….padehal itu yg lbh baik.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
    • sid says:

      ini budaya barat, bukannya upacara kristian. islam tak melarang budaya atau cara hidup mana2 bangsa atau kaum… yg dilarang ialah upacara2 yg terang2 melibatkan benda syirikkan tuhan. baby shower ni majlis bagi hadiah semata-mata. apa salahnya nak dapat hadiah? takdenye nak puja panggil jin syaitan ke mintak roh tok nenek bagi keramat ke

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  34. kami says:

    diorang nak kesah apa setakat adat baby shower pa kebendanya ni…diorang sendiri pun x tutup aurat tu dah dikira melawan arahan tuhan..suami dayus adalah suami yg membiarkan semua org menatap tubuh badan isterinya sendiri…
    aku suka sazzy ni n pregnant muka sweet sngt harapkan dh berubah la tutup aurat sikit bila dah nak begelar ibu…rupanya harapanku musnah…

    harap2 dapat la bimbing anak tu nanti jadi anak yg solehah..amin..nanti jgn pulak bila anak dh besar perangai x elok bila org kata “ikot perangai mak bapak dia la tu” jgn la nak melenting pulak..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  35. memaya says:

    baby shower tu bukan lenggang perut lah…baby shower mmg budaya barat tapi bukan budaya agama kristian ye.this is not a religious event goddamnit…selagi budaya lain tak bertentangan dgn agama islam,buat takpe,taknak buat pun takpe…parti ni just bagi hadiah utk coming-baby,makan2,catch up stories ngan kawan2…mcm birthday party la jugak…sambut ke taknak terpulang.makcik2 tak bising plak pasal birthday party ya?
    so makcik2 yang baru tahu baby shower tu jgn pulak dok melenting sana sini org melayu nak ikut agama kristian blabla…get ur fact right before u start talking coz u look stupidier than u already are…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
    • dun says:

      makcik2 ni da bising la kat entry2 happy birthday…watpa nak bising pasai happy birthday kat entry baby shower…konsisten la ngn topik..and the person in the photos are stupidier (if there’s such word) than us since all of us is trying so hard to practice islam in our so called melayu community instead of ignoring it..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
      • akumenciowgsengal says:

        ntah tapetah..bongok gak memaya ni..kt sebagai owg islam xslh nk tegur..bkn lagi nk menyokong..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
      • what a mess says:

        learn islam through fact, not through bias and ignorance. islam is not against culture or lifestyle; but against syirik. nothing syirik about baby showers. if you think birthdays are wrong, so why do malays celebrate the birthday of prophet and accuse saudis of being “wrong” for not celebrating his birthday? you malays celebrate birthday of prophets like how christians celebrate birthday of Jesus. itu barula bid’ah dlm agama. sbb directly ada kene mengena dgn nabi dan pemahaman islam. stakat nak ajak2 kengkawan borak2 bawak hadiah2 tu apa kene mengena dgn pesong akidah. learn with an open mind

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
        • Kurus says:

          aku faham apa yg hendak ko sampaikan, what.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • dun says:

          hurm…ang besa dgr tak “niat tak menghalalkan cara”..cara kristian sambut besday depa mcm mana?, cara kita sambut birthday rasul kita macam mana? cara kita sambut besday kita sama mcm cara kristian ka cara islam?

          aduh…da pasal birthday la pulak…sama la mcm bby shower nih…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • Kurus says:

          dun
          maksud dia bday jesus tu adalah merry christmas

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • toyol toya says:

      memaya
      hmmm ko ckp xslh kalu smbut baby shower nie?kalu dh menunjukkan aurat n berpelukan dengan yg bukan muhrim 2 dihalalkan la ye?????? mgkin just utk bg2 hadiah je kn baby shower nie…kalu btl pon nk bg time bt doa selamat pon blh bg…jgn la ko bangga2 sgt dgn cara barat nie xkemana pon ko….jgn lah belagak sgt yg ko paham sgt dengan maksud baby shower 2….sedangkn benda yg wajib ko tau pon ko bt xtau je….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
      • buek says:

        aku rasa poin memaya tu pasal baby shower…takde plak die ckp pasal aurat….apa salahnya bangga dgn budaya barat yg baik?sini kau ckp pasal baby shower ek…kan ke yg baik kite ambik? dan mmg betulla org ckp buat doa selamat lagilah baik….

        ko ckp tak ke mana pun budaya barat….habis tu basketball,pants, sneakers,radio tu sume budaya barat…dj radio..pun budaya barat…….

        ko ada paham tak poin aku ni?tak sume budaya barat salah

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • mesti dislike komen aku says:

      aku mmg setuju..jgn terlalu pandai nk kritik psl agama sedangkan korg bukak page ni bukan page berunsurkan agama. korg pon berdosa tau!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  36. shark says:

    aku pn nak shower la hihi..ni nak show off je ..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  37. bawang bakong says:

    nape perut sazzy cm kecik jek ek?xnak lah bsangka buruk..tp apa2 yg terjadi atas kehendak tuhan,,mcm kak ipar aku hari tu dh scan anak laki tetiba kuar pompuan..wallahualamm.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  38. sharipah says:

    alangkah baiknya klu mampu 2 wat kenduri doa selamat dan solat hajat minta dipermudahkan segalanya sbb bsln ni ibarat nyawa dihujung tanduk nyawa yg dipetaruhkan,mcm2 bleh jd.Sabda Nabi s.a.w sakit kedua selepas maut adlh sakit melahirkn anak,x taula plak ada yg seronok swktu melahirkan anak.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  39. jojostyrofoam says:

    nk buat baby shower ni xde hal sbenanyer. bagi2 hadiah, x salah der.. save sikit bajet. tapi hadirin2 nya jgnla pakai seksi, tutup la aurat. pastu dah reti buat baby shower buat la plak doa selamat… kan lebih berkat.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  40. lotudgirlzspeaks says:

    1st of all… tahniah wat Sazzy & hubby yg bakal menimang 2 cahayamata sekaligus x lama lagi. U look so cute Sazzy. hmmm wat all pengkritik disini, bagi aku x salah kalau kita nak wat baby shower ni kerana ianya bukan mengikut fahaman agama kristian or others. ianya hanyalah satu majlis pemberian hadiah wat bakal ibu ngan anak2 supaya x perlu bakal ibubapa ni mengeluarkan banyak wang nanti. selalunya baby shower ni dianjurkan oleh kengkawan. kita kena fikir secara +ve kay. majlis ni dianjurkan oleh kawan2 dia. mungkin selepas ni mereka akan mengadakan majlis doa selamat lak di umah mereka anjuran keluarga dengan menjemput kengkawan , ahli keluarga beserta org2 masjid/surau tuk mendoakan kesejahteraan si ibu ngan bakal baby tu plak. x baik berburuk sangka dengan org bak kata “Don’t judge a book by it’s cover”. x semua yg berpakaian seksi x kenal agama begitu juga sebaliknya. x semua yg menutup aurat tu atau mengamalkan ajaran agama x terpesong dari ajaran suatu ari nanti. Kita sebagai seorg Islam digalakkan mendoakan yg baik2 semoga suatu ari nanti terbuka pintu keinsafan wat mereka2 diatas tu tuk menutup aurat & mendalami ajaran agama Islam yg sebenar-benarnya. P N W

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
    • lia says:

      jgn campur adukkan antra yg salah dan yg benar……..jika bgitu kehidupan artis hanya mengikut telunjuk org ke? salahke menolak jika kita tidak mahu?walaupun dr rakan2….perlu difikirkan apa perasaan RASUL kita itu sdri..Nabi Muhammad s.a.w…..baginda sedih dgn ummatNya di akhir zaman bgini…emmmmmmm

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • com says:

      btul. padahal baby shower ni surprise utk dia. bkn die yg anjurkan pun. kwn2 yg buat sbb nak kumpul2 bg presents utk die. yg xfaham tu, pi bukak page pasal artis2 ni buat pe kalau semuanye menyakitkan mata.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  41. misssss says:

    baby shower ni mcm majlis bagi prezen kat baby yg blm lahir.. ylh, sazzy n husband mesti heppi nk tunggu baby ni lahir.. aku phm pasaan nk jd parents ni, kita ni org melayu salunya dtg jenguk bawak hadiah lepas diorang ni beranak, p baby shower ni, bagi prezen b4 anak tu lahir.. ape pon, lepas lahir nanti, jangan lupa majlis aqiqah ok? all the best to sazzy n hubby…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  42. Chicuka says:

    Aku hari2 pun shower gak. Buat je lah majlis doa selamat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  43. orca1604 says:

    Assalamualaikum…

    ape nak dibising2 kan pasal baby shower ni…ok je aku tgk..sbb family + member bakal parent ni just bg hadiah such as pakaian utk baby yg bakal lahir.

    Islam tu kan agama yang luas.xde pulak Islam limit kan cara2 utk menyambut bayi hanya kepada amalan melayu sahaja. even Islam boleh menerima culture dari luar asalkan tidak menyimpang dari ajaran agama n Allah s.w.t. lagi satu, sazzy ni kan ramai kawan2 yg bukan Islam..xkan nak suruh dorg dtg baca doa selamat plak. hadoi…so baby shower is somekind of a bridge to connect between muslim and non-muslim la kut.

    xyah nak gaduh2 pasal mende simple ni. kang org bukan Islam ni pk yang agama Islam ni menyusahkan pulak..kalau baby shower ni ade unsur2 khurafat mmg la haram sambut. tapi mufti or para ulama xde cakap ape2 pon pasal baby shower ni. so jgn buat keputusan yang bukan2.

    Baby shower ni just meraikan bayi yang belum lahir.mungkin utk menunjukkan sokongan kawan2 kepada bakal2 ibu. bab agama sazzy jangan la kita persoalkan terlalu byk sgt sbb itu antara die ngan Allah. dosa pahala dia antara dia ngan Allah. jangan menjatuhkan hukum dkt dia. baik kita jaga diri sendiri yang byk dosa ni.klau asyik sibuk hal org lain tp dosa pahala sendiri dkt Allah xterjaga…nauzubillah.

    wassalam

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 3
    • bola says:

      setuju..tang aurat2 tuh artis yg tak baby shower2 pon seksi jugak..the point now is baby shower tuh memang ok je..just nak kumpul kawan2 tanya khabar bagi present utk anak yg bakal lahir nanti..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  44. tanpanama says:

    the notion behind baby shower ni, sebenarnye nak meraikan bakal ibu, ‘shower’ means bakal ibu diberikan hadiah oleh kawan2. and some more baby shower ni lebih sinonim dgn get-together dikalangan kaum2 wanita, sebab more to sharing experience between them yang dah jadi ibu. so as long as the majlis tak melakukan sesuatu kemungkaran ataupn sesuatu yg against agama, i guess tak perlulah jadi isu. cuma dr segi pakaian (dah nama artis, sendiri mahu faham). artis bukan tak tahu halal haram, saja tak mahu tahu.

    lagipun, dalam setiap culture ada care tersendiri mcm mane diorang nak raikan bakal2 ibu. cuma baby shower adalah ‘general practice’. how you do it may be differ according to your custom and culture.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  45. aj88 says:

    dorang ni sume ikut life orang putih..hmm

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  46. mary says:

    biar jela. dia tengah happy. bertekak kat sini tak jadi apa. cume dalam diam, kita doakan. dia dan kita sekali dapat menjauhkan diri dari perkara munkar. bila dia pakai baju nampak ketiak, harap2 lepas ni. dia tak pakai dah. semoga kita pn dpt sama2 tutup aurat. jaga tingkah laku. dah nak kiamat dah ni, serius. tak salah betulkan org lain. tp betulkan diri sendiri jg. dan jgn kutuk orang. kita pn tak sesempurna mana.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  47. juju says:

    takut aku tengok majlis kat atas.kebaratan abis…
    pe salahnye sempena nak dapat twin wat la majlis y semenggah sikit.ade doa2.baru la berkat
    ni aku tengok y datang ala2 mix omputeh, mualaf sume baju half2 jer.masyaallah…
    x takut k tgk tsunami kat jepun tu.kiamat makin hampir….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  48. oh dear says:

    baby shower is usually organised by the mom-to-be group of best friends….for mat salleh, since dia tak de la adat aqiqah/cukur jambul so they would have done this before the baby’s birth so the mom-to-be gets to be pampered and showered with baby gifts…it’s got nothing to do with any ‘ibadaah’…so now…since malaysia has become a women-friendly country where women here are allowed to go to work, to be in management role, to be in media etc…so..in a way they are also entitled to show their women bond thru this baby shower event as well..tak payah la kita nak pertikaikan benda yg tak de benda pun..lainla kalau kita nampak dia buat baby shower serve wine and champagne…time kita berpantang mana la kita ada mood nak receive visitors pun..so this is the best way to spend our last ‘single-couple’ hood days with close friends and family…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    • misssss says:

      i agree.. kan pregnant woman ni salunya mood dia ada sensitive sket, kalo buat baby shower, maybe can buat diorang heppi n x sbr nk deliver.. x salah rasanya baby shower ni, maybe diorang ada la baca doa kat majlis nih, cuma kita je yg x tau… takkan nk tunjuk kot..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. sosok says:

    x yah laa beriya nak buat majlis mcm nie..nti lain yg diharapkan lain jadinya..sekadar buat mcm biasa jek..kita jgn terlalu beriya..tuhan boleh tarik je bila2 rezeki/nikmat yg ada sekelip mata..yg penting doa kepada allah supaya dipermudahkan bersalin nti..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Belinda says:

      Ramai orang buat baby shower ni, so far baby mereka takde apa2 pun. Kalau ada, itu sudah takdir Ilahi….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  50. amigo says:

    serasi sangattt !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  51. Anabobo says:

    Sebab mcm ni sume nk gaduh.macam mana nak maju? Bnde mcm ni xslah nak buat,tp cara si sazzy ni slh.da nak jdi ibu,bwak2 la ttp aurat tu.lagi lawa. Si suami pon dayus, bkn nk tegur istri pkai elok2. Kalau buat knduri , doa slmt lg bgs.tenang si bby tu.klu wt bnde2 yg mcm ni,setan pon suka.
    Xslh meraikn kdtangan bby tu,tp jgn la kluar dr lndsan islam.
    Ni tah macam apa aku tgk pakaian dia.sorang lelaki nmpk sehelai rmbut wanita dianggp stu dosa.ni bpe juta rmbut pmpn ada.da bjuta dosa utk sorang lelaki. Bpe byk dosa da dpt sbb org tgk aurt dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  52. saye says:

    Urban lah selagi boleh urban…

    takpelah, kita follow je cara yg kita rasa sesuai dgn kefahaman kita mengenai Islam…

    *Buat baca doa selamat, jemput org makan gak…tak campur laki pompan.
    *Baca Al Waqiah utk mudahkan bersalin,
    *Start baca buku pasal mati intensively…ye la, kekadang ramai ibu meninggal masa lahirkan zuriat.
    *Baca doa Nabi Ibrahim utk anak secara intensive kat perut
    *Jauhkan dari lagha..
    *Mintak ampun byk2 takut masa bersalin Allah uji sakit yg amat2..tak tertanggung.
    *Tup la perut tu jgn sampai ternampak pusat. terjuih…

    Itu kalau ikut kefahaman aku ler..
    moga suami Sazzy selamat dunia akhirat

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  53. Tina turner says:

    X sadar diri punyer melayu.. Nak jadi cam mat saleh saje. Negro xnak jadi ke? Menyampah gler aku tgk. Ptuuiihh!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  54. jan says:

    ala..biasalah…artis..nk jdi mt salleh..bknnya ingat dosa pahala…klau diaorg tahu dosa pahala diaorng x pkai cmtu…mereka tu kan artis lebih kpd nk glamour …nk tiru mt salih..hehehe kesian kt artis2 kita ni yer..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  55. misssss says:

    apepon yang sakit beteran ngan baby ni sazzy, bknnya koreng.. bising je la, biarlah dia nk buat pe pon…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. ? says:

    YOU ALL UNDERSTAND OR NOT WHAT BABY SHOWER IS? DONT SIMPLY SAY ITS KHURAFAT LAH ETC. THATS WHY IT IS IMPORTANT TO LEARN ENGLISH.

    FOR YOUR INFO MY DARLINGS, BABY SHOWER HAS GOT NOTHING TO DO WITH KHURAFAT. ITS JUST A SMALL PARTY (BY INVITATION ONLY). THE REASON FOR THIS PARTY IS TO CELEBRATE THE PENDING BIRTH OF A CHILD BY PRESENTING GIFTS/PRESENTS TO PARENTS AT A FORMAL PARTY.
    GET IT? ITS JUST A DAY OF FUN, MAKAN MAKAN AND GAMES. NOTHING TO DO WITH SYIRIK KHURAFAT OK?

    SO ITS NOT A BIG PROBLEM TO CELEBRATE IT. NAK MAKAN MAKAN AND BAGI HADIAH PUN SALAH KE WAHAI BROTHERS AND SISTERS?
    -PEACE AND OUT-.

    PS:SAZZY LOOKS SOO PRETTY! BER SERI-SERI MUKA DIA..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • lia says:

      mmg tak salah……..cara tu yg tak kena…nak suke2 bole…tp mjlis2 mcm tu nmpk cam tak manis..dgn pendedahan aurat lg la.tp dia tak buat lg kan mjlis2 yg sprt “kenduri kesyukuran”..jgn lah plak medahulukan yg mjlis sbgini then baru nak buat mjlis ksyukuran….spt sembahyang jugak..lengkapkan yg 5 waktu dahulu brulah lebih elok dilaksanakan yg sunat2..perkataan “saya mendoakan semuanya selamat” bukan hanya skdr luahan dibibir mulut shj atau melalui penulisan cam ni..tp dgn iringan doa..tp rasanya lah mjlis suke2 yg diadakan tu ada doa2 tak????kata mjlis tu utk hebohkan akan keadaannya yg bakal jd ibu..mesti selari jgk niat dlm hatinya mengharapkan semuanya selamat bg nya kan?so sesuaike mjlis cam tu yg penuh dgn pendedahan aurat then dibacakan dan diaminkan doa…sesuai ke?????????jwb laaa….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  57. ? says:

    CIK LIA

    ITS TRUE IN TERMS OF WHAT U SAID! I CANT ARGUE ANYMORE!! ITS BEST TO DO CARA ISLAM FIRST AND THEN DO IT THE MODERN WAY.
    BUT I AM NOT SAYING I AGREE WITH THE DRESSING PART AND ALL> I PUN X SUKA PAKAI BAJU NAMPAK KETIAK :p!

    BUT WHATEVER IT IS, ITS SAZZY’S LIFE AND NO POINT DEBATING HERE COZ ITS BETWEEN SAZY, HER HUSBAND AND GOD. LET GOD DECIDE EVERYTHING (WHETHER IT IS WRONG OR CORRECT)..

    I DONT WANA COMMENT FURTHER TAKUT TERLUKA HATI SOME PEOPLE+TAMBAH UNNECCESARY DOSA:p..

    SAZZY IS SO PRETTY… *SIGH*

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • aku melayu islam says:

      ?:WTF*..DONT KNOW HOW TO SPEAK MALAY ARR..ALL IN ENGLISH? UR ‘MAT SALLEH’ WANNA BE ISN’T IT?konon nak explain tp bahasa melayun tak tau ckp..hak tuihhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. mrs. MAMA says:

    tahniah sazzy!!..at last peknan gak..rezeki dr ALLAH tu..ingat rezeki dr ALLAH..pas ni da deliver bwk2 la tobat renti dr MEROKOK..buwuk aku tgk kau tu merokok..nk2 klu da ade baby!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. insyirah says:

    apenye y k0rng duk gaduh2 ni..mjlis ni bukn lenggang pr0t la…mjlis ni die bt skali tuk b’mesre ngn kwn2 sbb sazzy da nk branak,s0 kene b’pantang,xb0le nk maen2 bel0n gerak sne cni men game 2 sume..n m0re uncle nash dpt bt surprise brthdy sazzy…kal0 cite psal kndri d0a slamt,d0rng da bt la..tp bt kt umah fmly sazzy,xkn mjlis kndri d0a slmt 2 k letak gmba2 mcm ni k0t..die juz bt d0a slamt jew..2 la..lenkali dgr la dr mlut empunye bdn 0 sdare mare t’dekt die..jgn nk men b0w jew…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. kenanga says:

    biarla ngan artis tu..kan sume kita dh tu artis ramai yg tak betul..dh sah2 tak tutup aurat, bergaul bebas..tak payah tanya ustaz pun kita dh belajo dulu dah..yg penting kalau kita masih ada iman, toksah ikut benda2 tu..yg pompuan tu kalau ngandung, kan elok baca quran selalu, mohon jadi anak yg soleh..NAbi kita pernah cakap, “setiap anak yg lahir itu umpama kain putih yang bersih, ibubapanyalah yg akan mencorakkannya”..so fikir2kanlah…adakah sume tu betul..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. kikilala says:

    dorang kan urban..ape nak heran.semoga sazzy selamat melahirkan twins je nanti

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. kaki_g0ssip! says:

    PAPEPUN SERI IBU NGANDUNG DH NMPK.. ALL THE BEST SAZZY. SEMOGA DPT LAHIRKAN SECARA NORMAL..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. kuntom says:

    pelik nya aku tgk org sekarang ni…Ada adat sendiri,tak mo ikut..sedap mengikut budaya luar sana…Pengalaman aku lah 1st time dulu,buat kenduri doa selamat dan bersedekah merupakan paling2 berkat…Tenang rasa nya uat cam tu…Lepas kenduri tu,g jumpa bidan utk btul kan perut…Tak der nya nak ikut adat2 hindu gitu…Nak bersalin ni mmg nyawa dihujung tanduk…Lebih baik cari keberkatan dari mencari ke grand an…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. Harajuku says:

    Kenapa every entry mesti ada komen ala2 uztaz/uztazah?

    Lagi satu soalan, kenapa manusia2 feeling2 uztaz/uztazah ni suka benorr la masuk blog & forum2 gossip artis ni? Sudah2 la tu korang oi, buat nambah dosa je. dah la tak de faedah ilimiah langsung masuk blog gossip artis. Kalau nak tengok orang pakai tudung litup manis2 belaka, sila lah ke blog muslimah yg sesuai. Not here. Duh..

    The entertainment industry is here for the sole purpose of ENTERTAINING the masses. So, layan je lah.. be entertained. Buat apa la nak pecah2 kepala pikir pasal dosa/pahala orang?

    Ambik cermin, tengok diri sendiri sudah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Mira Rahim says:

    Uhuk2. comelnyer. bahagia sangat derang ni.
    semoga derang berbahagia hingga akhir hayat.

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. bumble bee says:

    romantik la pasangan ni..i like..
    laki dia nampak penyayang sgt..very the real..
    bertuah sazzy ngn anak2 dia dpt laki/bapak cam gini..

    kalu la laki aku romantik gni..bahagianya hidup..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. havockerz says:

    memang sumpah bodoh… korunk ni dah nak kena laknat dengan tuhan ker…. terang2 kau dah taw… meniru perbuatan orang kafir ni hukumnye berdose besaar…. bodoh.. skolah 10 tingkat…. bodohnye beratus2 tingkat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Jakeem Lara says:

    hello blogger, i was reading your posts on (GAMBAR)Majlis Baby Shower Anak Kembar Sazzy Falak | Beautiful Nara and i really liked them. one thing that i noticed whilst browsing through your blog that some of the links aren’t working and return error error. this makes the reading experience a little bit bad. you’ve got a nice blog and i will request you to update the hyperlinks so that fascinated folks can get all of the info they want to have. Btw are you on twitter?? i would definitely like to follow you and also get updates in your blog.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. entah says:

    jgn mudah nak haramkan semua perkara, tak semua benda barat tue x elok… baby shower tue banyak meringankan kos perbelanjaan ibu dan bapa yang baru (bagi mereka yg ada anak, yg keluarkan kos ajer yg tahu)… takkan lah buat gathering makan-makan tue salah, bukankah ia merapatkan silaturrahim…. mungkinlah suasana tue x islamik, tapi x jugak pun haram…

    kalau semua benda barat tue x elok, jgn pakai seluar jeans, jgn pakai kemeja, pakai baju melayu ajer, jgn pakai telefon, jgn pakai internet, jgn makan burger

    org barat pun ada orang islam, ada masjid, ada imam

    fokus pada yg x betul, iaitu— x jaga aurat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. naIAN says:

    SAYA KMUISsrsa a makmsa msraromuisa masknbb ba

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0