Written by AbangNara | October 7th, 2010

maher zain

Hensem gile mamat Maher Zain nie. Dah la hensem, sejuk pulak mata memandang. Dan kami baru tau rupa-rupanya Maher Zain nie pernah terlibat dengan penciptaan lagu Lady Gaga. Tapi itu sebelum zaman dia berubah menjadi seorang penyanyi nasyid.

Semasa sidang media showcase Save The Soul, Maher Zain bercerita tentang bagaimana dia pernah menjadi seorang Muslim yang alpa suatu ketika dahulu:-

[note]Pada tiga tahun yang lalu saya seorang yang ingkar pada tuhan dan terlalu jauh dengan Allah kerana kehidupan saya sebelum ini sangat terpesong dan menjalani kehidupan sosial yang sangat bebas apabila sering mengunjungi kelab malam dan sebagainya. Bayangkan disebabkan kealpaan saya itu saya telah lupa untuk membaca surah Al-Fatihah. Sehinggalah ketika saya berkunjung ke New York, tiba-tiba saya rasakan hidup saya kosong dan saya mula sedar dan insaf. Saya berpeluang berubah dan mencari rakan baru yang gemar bersembahyang dan pergi ke Masjid. Dalam masa yang sama,saya tetap tidak boleh tinggalkan minta saya pada muzik dan saya telah gunakan muzik sebagai salah satu medium untuk menyampaikan mesej-mesej berguna kepada orang lain supaya tidak terpesong seperti mana yang pernah saya alami sebelum ini [/note]

Untuk makluman, showcase Maher Zain dah pun sold out. Promosi hanya dilakukan melalui Facebook Maher Zain sahaja. Hebat kan? Ternyata penangan Maher Zain terhadap rakyat Malaysia memang sangat hebat.

Lagi gambar kehenseman Maher Zain dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Budiey.

P.S: Memang hebat minah nie pakai jubah ngan purdah naik motor rempit.

maher zain

maher zain

maher zain

maher zain

maher zain

[jetpack-related-posts]

79 responses to (GAMBAR)Maher Zain Semasa Sidang Media Showcase Save The Soul

  1. Pisces says:

    sebokmama jgn jeles :-p

    0

    0
  2. puteriaquarius81 says:

    alhmdulillah…

    0

    0
  3. emilda says:

    hensemmmnyeeee…..

    0

    0
  4. fanasakura says:

    ensemnyerr.. suka lagu2 dia.. =)

    0

    0
  5. Dauspozi says:

    Bagus r Maher Zain… Kalau la dia artis Malaysia kan bagus…

    0

    0
  6. nama saya says:

    maher zain membawa dimensi baru kepada peminat muzik tanah air. sepanjang saya bekerja secara part time di salah sebuah kedai buku di shah alam, albumnya sangat laris, TERLALU LARIS. dan lagu-lagunya diminati oleh semua golongan.

    seolah-olahnya Maher Zain mengembalikan fenomena Raihan di awal kemunculan mereka dahulu.

    mudah-mudahan artis-artis malaysia megambil sedikit iktibar dan mencontohi penghijrahan Maher Zain ke arah yang lebih baik.

    p/s: ziana zain pernah dtg ke kedai tersebut untuk membeli album nasyeed sami yusuf. sangat mengujakankerana ziana zain juga berminat dengan lagu2 begitu =)

    0

    0
  7. kurus says:

    hensom lagi sheikh rrr..hikk hikkk…tp asal kan baik hati..hensom lah tu..JUGAKS..hakakaka…

    0

    0
  8. […] Panas, (GAMBAR)Maher Zain Semasa Sidang Media Showcase Save The Soul Submitted by selebriti on October 7, 2010 […]

    0

    0
  9. haku ler says:

    artis luar mcm tu populariti tinggi, attitude pun bagus..
    artis kita populariti pun tinggi.. tapi matlamat sesingkat baju yg dipakai.. x penah aku terpikir nk ber’idol’kan artis2 ni…mintak simpang ler..

    0

    0
  10. Oh! pernah terlibat dengan Lady Gaga ke? perghh.. hebat sehh.. =D, tapi skang lagi hebat!! berdakwah menerusi lagu memang cepat meresap..

    yours
    SH

    0

    0
  11. lyla ahmad says:

    Alhamdulillah….. ;) suka sgt lgu maher zain…

    0

    0
  12. awexcun says:

    love u!

    0

    0
  13. JersiNo20 says:

    sabtu nie dia kt curve 9 oct 2010 around 3pm. hm tapi ak xdpt g…hmmmm

    0

    0
  14. villa says:

    sy pown bru minat n kenal maher zain nih…insyaalah dia brubah to be a better man…semoga aku jga sentiasa mendpt keredhaan Allah..amin..hihi

    0

    0
  15. TOK WAN says:

    Angkat ibu jari lah!

    0

    0
  16. tasya says:

    mmg best kot lg2 dye,,,dakwah mlalui lagu…

    0

    0
  17. littlemia says:

    Everytime you feel like you cannot go on
    You feel so lost
    That your so alone
    All you is see is night
    And darkness all around
    You feel so helpless
    You can’t see which way to go
    Don’t despair and never loose hope
    Cause Allah is always by your side
    Insha Allah
    Insya Allah you’ll find your way
    Everytime you commit one more mistake
    You feel you can’t repent
    And that its way too late
    Your’re so confused, wrong decisions you have made
    Haunt your mind and your heart is full of shame
    Don’t despair and never loose hope
    Cause Allah is always by your side
    Insha Allah
    Insya Allah you’ll find your way
    Insha Allah
    Insya Allah you’ll find your way
    Turn to Allah
    He’s never far away
    Put your trust in Him
    Raise your hands and pray
    OOO Ya Allah
    Guide my steps don’t let me go astray
    You’re the only one that showed me the way,
    Showed me the way
    Insha Allah
    Insya Allah we’ll find the way

    0

    0
  18. ckrin says:

    kpd semua yg minat maher zain jom join Maher zain malaysian fan club kat facebook:

    http://www.facebook.com/MZMfc

    0

    0
  19. illusen says:

    wow :-)

    0

    0
  20. mummy confius says:

    1st time dengar lagu For The Rest Of My LIfe, meremang bulu roma, terasa sayu dan sebak.. airmata terus meleleh..
    Susah nak jumpa lagu2 macam tu sekarang nie.. org melayu kita nie yg kononnya beragama islam.. wat lagu pun byk puja2 org.. org cantiklah.. nak kejar cintalah, putus cintalah.. naik muak n bosan..

    0

    0
  21. Liza says:

    hmmm…agak menghairankan….kalau penyanyi luar @ luar esp Indonesia ke, berlumba2 stesen radio panggil utk on-air tp kenapa bila Maher Zain datang Malaysia, tak dengar pulak mana2 stesen radio nak interview kan? Lagu dia pun agak jarang kedengaran di-corong2 radio..tapi kalau lagu Lady Gaga ka, Katy Perry ke, Mizz Nina ke etc la…berputar2 dari pg sampai tgh mlm….nampak sangat stesen radio kita ni tak peka kan lagu2 mcm nih…

    0

    0
  22. littlemia says:

    praise Allah for sending me you my love
    You found me home and sail with me
    And I`m here with you
    Now let me let you know
    You`ve opened my heart
    I was always thinking that love was wrong
    But everything was changed when you came along
    OOOOO
    And theres a couple words I want to say
    For the rest of my life
    I`ll be with you
    I`ll stay by your side honest and true
    Till the end of my time
    I`ll be loving you. loving you
    For the rest of my life
    Thru days and night
    I`ll thank Allah for open my eyes
    Now and forever I I`ll be there for you
    I know that deep in my heart
    I feel so blessed when I think of you
    And I ask Allah to bless all we do
    You`re my wife and my friend and my strength
    And I pray we`re together eternally
    Now I find myself so strong
    Everything changed when you came along
    OOOO
    And theres a couple word I want to say
    For the rest of my life
    I`ll be with you
    I`ll stay by your side honest and true
    Till the end of my time
    I`ll be loving you. loving you
    For the rest of my life
    Thru days and night
    I`ll thank Allah for open my eyes
    Now and forever I I`ll be there for you
    I know that deep in my heart now that you`re here
    Infront of me I strongly feel love
    And I have no doubt
    And I`m singing loud that I`ll love you eternally
    For the rest of my life
    I`ll be with you

    0

    0
  23. littlemia says:

    i jatuh cinta ngan maher zain after my hubby letak lirik lagu ni kat fb…..sweet…kat opis pun i bawak cd….memg best lagu2 dia

    0

    0
  24. sabrina says:

    i luv so much maher zain song…
    syahdu sgt..
    alhmdllah, sb ad artis yg masih prjuangkan agama islam dalam lagu.

    0

    0
  25. muiz zain says:

    suke sume lagu nasyid maher zain…suara power…best….

    0

    0
  26. pretty says:

    his lyrics is so touching…. good songs ! radio station… where are his songs ???

    0

    0
  27. nadya says:

    love all his songs… kat Brunei hari2 dj kat radio mainkn lagu2 dier…

    0

    0
  28. muhafis says:

    abg nara nie asik citer hensem2 ajek, takde pulak puji yg cantik2 he he ade pape ke nie, gurau jek.. ; p

    0

    0
  29. ntah says:

    hensem2 pon maher zain da kawen…
    huhuhuhuhuhu…

    0

    0
  30. littlemia says:

    aah yg entry baru ni puji SM ensem…haaaaa…muskil muskil

    0

    0
  31. asam says:

    aku ingat lagi.. masa tuh aku ngah jalan kat satu shopping complex ni nak beli brg camera.. aku ni mmg jenis tinggal2 smayang :) skali dari jauh aku dgr suara, alhammmdulilaahh.. alhammmdulillahhhh.. sedap gila lagu ni aku cakap dlm hati… aku terus g kedai tu (kedai tudung) tany kak, ni lagu siapa? di jawab Maher Zain… aku terus g kedai CD2 islamic n beli CD dia.. :) skang ni hati aku makin terbuka… so far smayang aku cukup… aku bangga dilahirkan muslim.. :) Salam..

    0

    0
    • aieman84 says:

      hmm..smoga pintu hati kita sentiasadi ketuk oleh hidayah Allah…supaya hidup kita berlandas berkat dari Nya…amiiiin…

      0

      0
  32. littlemia says:

    aku plak 1st time hubby aku bukak lagu ni kat umah..aku membebel2..ape lagu ni x pernah dgr pun..asal smua same je muzik dia ni..ish tah ape2…last2 aku yg layan giler skrg siap bawak cd gi opis,,,,,hihihihihihi

    0

    0
  33. izzahfarhana says:

    hehe seronok semalam dapat tengok maher zain live kt uia gombak even 2 lagu ja..errr time jenjalan lepas maher zain meets the fans ade budak ni ckp mak hensem lah dia mcm mawi. errk. kpala kot mcm mawi.hehe

    love his songs.ALL DA BEST MZ!

    0

    0
  34. lulu says:

    nk jumpe maher zain…=( kt mana leh jumpe die? da la tiket sold out =(

    0

    0
  35. PapaRazzi says:

    waHHhhh…..lagu2 dia not bad la…best gak!:)

    0

    0
  36. always be there the best….
    remind us to Allah
    may Allah bless maher zain and all his fan

    0

    0
  37. Rin says:

    lagu dia mcm “bcakap” kan.. bcakap dgn kita..
    lebih kurg mcm mbelai smbil mnasihat :)
    nice

    0

    0
  38. saya says:

    hensem woah ! :)

    0

    0
  39. qasehaqashah says:

    alhamdulillah…… suka sgt dgn sume lagu2 dia… xjemu2 dgr wlpn tiap hr…

    0

    0
  40. annedesilva says:

    anne pon semakin suka lagu2 dia..
    paling suka lagu FOR THE REST OF MY LIFE…
    setiap bait2 lagu dia tu sangat menyentuh hati..
    memberi ketenangan…
    mendamaikan jiwa..
    setiap pagi mesti dengar..
    harus dan wajib dengar….ALhamdulillah Maher Zain tidak mengecewakan smua..
    thumbs ups!!

    0

    0
  41. so what says:

    sedap didengar..sedap dipandang..

    0

    0
  42. afiq aiman says:

    maher zain terbaik…adam lambert letak tepi..abaikan

    0

    0
  43. aku xdengar lagi lagu die….ramai cakap best…~~~~~

    0

    0
  44. lyna.. says:

    first time dga lagu maher zain ni tros jatuh cinta ngan muzik die.. lirik lagu die buat aku sebak n menginsafkan diri…. tak pernah dlm hidupku memenati seorg pun penyanyi…. tapi skrang aku dah temui penyanyi yg memenuhi kriteria ku… love u maher….love ur muzic…

    0

    0
  45. at_nad says:

    i dh dgr smua lgu2 maher zain……sriusly mmg mnusuk klbu……bg ktenagan jiwa….proud with u…

    0

    0
  46. […] yang tak kenal siapa itu Maher Zain, mungkin anda boleh tengok gambar Maher Zain dan info tentang konsert Maher Zain di Malaysia. Berikut adalah luahan hati peminat Maher […]

    0

    0
  47. eila says:

    cute nyer maher zain

    0

    0
  48. […] yang tak kenal siapa itu Maher Zain, mungkin anda boleh tengok gambar Maher Zain dan info tentang konsert Maher Zain di Malaysia. Berikut adalah luahan hati peminat Maher […]

    0

    0
  49. RAS01 says:

    semua lagu-lagunya ada messsage yang cukup baik dan penuh makna. sama-sama kita memberi sokongan kepada penyanyi serperti Maher Zain bukan seperti Adam Lambert tu. Tak sepatutnya dia datang ke Malaysia. Semoga MZ terus maju dalam dunia muzik islamya. ALLAH AKAN SENTIASA DISISI ANDA.

    0

    0
  50. Chasity Hipp says:

    Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0

    0
  51. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    0

    0
  52. Peminat Maher Zain says:

    saya ska smua lgu yg dia nyaynyi…sye rse lgu nie mneneg kan jiwa sya…yg pling sye suka lgu : Palestin will be free,always be there,ya Nabi salam Alayka and HOld My HAnds..

    0

    0
  53. faiz@langsi says:

    saya minat maher zain lagu dia best-best ,dia pandai membuat lagu bagus taniah

    0

    0
  54. superb post. Ne’er knew this, regards for letting me know.

    0

    0
  55. Poker online says:

    I know this is really boring and you are skipping to the next comment, but I just wanted to throw you a big thanks, you cleared up some things for me!

    0

    0
  56. Dewayne Care says:

    Sometimes I question the internet and what is posted? Recently it seems to have become an epidemic, except that recently it seems to have become better. What do you think?

    0

    0
  57. xrumer says:

    Concise and well written, tyvm for the information

    0

    0
  58. Bertrand Russell~ This is patently absurd but whoever wishes to become a philosopher must learn not to be frightened by absurdities.

    0

    0
  59. fence picket says:

    It is highly helpful for me. Huge thumbs up for this weblog post!

    0

    0
  60. maher says:

    soo great to see such poeple in our muslim countries GOD bless him and give him the strenth to fight to carry on in his straight path…waiting for video of maher zain:http://maherzaintube.blogspot.com

    0

    0
  61. Hi, I need to spend some time researching more about topics like this. Thanks for great information I was looking for this info for one of my school assigments. I will com back to read more. Thanks.

    0

    0
  62. Luna Agresta says:

    Outstanding post however I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

    0

    0
  63. Kudos for the thoughtful article about this.

    0

    0