Written by AbangNara | April 6th, 2010

lisa surihani abpbh2009

Korang nie ada ke cakap Abang Nara sengaja taknak letak gambar Lisa Surihani di Red Carpet ABPBH 2009. Bukan sengaja, tapi memang tak mahu pun mula-mulanya. Maklumlah mestilah jeles kalau buah hati kesayangan dilihat oleh orang ramai. Abang Nara kuat jeles orangnya!!!

Tapi disebabkan memahami bahawa Lisa Surihani bukan milik Abang Nara seorang sahaja, maka Abang Nara kongsikan gambar Red Carpet Lisa Surihani di ABPBH 2009 untuk tatapan anda semua. Dress Lisa Surihani pada malam tersebut telah dinobatkan sebagai best dress.

Sebelum korang tengok gambar awek Abang Nara nie, baik korang layan dulu gambar Zizie Ezette dan Bung Mokhtar di ABPBH 2009 dan gambar artis-artis di malam Red Carpet ABPBH2009.

Hidup Lisa Surihani!!! Lagi gambar Lisa Surihani di Red Carpet ABPBH 2009 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada BUdiey.

lisa surihani abpbh2009

lisa surihani abpbh2009

lisa surihani abpbh2009

79 responses to (GAMBAR)Lisa Surihani Yang Menang Best Dress Untuk ABPBH 2009

  1. ~rai~ says:

    sopan n nice jerk…~suka cara lisa berpakaian…

  2. saadah87 says:

    tul tu sopan,xde dedah2 atau bekemban
    tp rmbut die cm xlawa sgt la bg aku..
    hehe bg pendapat aku lah…..

  3. beLLa says:

    sweet je lisa ni kan..rambut depan ye tuh wat ala2 orang lme.. but still cute! ;D

  4. ayu says:

    cute sngt

  5. ammey says:

    comei la lisa neh :-)

  6. whatever says:

    same2 kite g tgok lagenda budak setan jun ni..
    best gler trailer die
    scene cntik gler kt filem ni..

  7. ILYA says:

    Cmni r..cantik.x pyh seksi2..myampah tgk wati mlm 2..ingat paki cm2 cantik r konon..

  8. santai says:

    payah ke nak tak seksi…menang lagi. Ntah apa paedahnya nayang isi ngan kulit kat orang lain…

  9. FTNer says:

    seriusss comel gile Lisa berlakon dalam Adamaya!! best best..

  10. denaihati says:

    aku minat sungguh dengan dia ni

  11. lily suria says:

    mekap n rambut very ok ..baju sopan n simple tapi very boring/ very low designer standard !!!!!

    • teh_ais_kaw says:

      nape aku tgk dress die mcm biasa jer? cantik tu mmg la..tp kalo da menang best dress..mestila WOW kalo kite tgk kn..hurm..anyway..lisa masih bsopan dlm bpkaian.hrp kekal imej bersih~

      • lily suria says:

        baju lisa ni sopan tapi xder WOW factor !!! kt NEXT, AWEAR,RIVER ISLAND ,TOP SHOP,WEREHOUSE,MISS SELFRIGE..lagi cantik2 standard chanel,christian dior,YSL, n byl lagi ..(ZARA for office wear ok la but not for party or any music event )

  12. ctzen says:

    mendanye kat belakang baju tuh.
    kasi tunjuk btol2 aa…
    macam2 pesen le pulok,
    ~ genius perekanya

  13. putput says:

    gile..perut xde lgsg..
    tabik springla..

  14. adikyusrykru says:

    tgk drama adamaya…lisa dgn sein brlakon….

  15. eyriqazz says:

    cantik..cam kekasih lama ku dulu..hak3..

  16. Suka cara dia berpakaian..?
    Still sendat dan ketat tu..
    Not Islamic..

    • pizza says:

      Kalo Islamic, x selera nak jadi artis. Tambah artis pompuan, cukup mudah tergelincir. Pakaian mcm tu masih menyerlah saiz buah dada dia dgn jelas. Anggap jer la dia salah seorang artis yang educated dan pandai jaga diri dari kontroversi melampau. Tu jer pendapat aku.

  17. princessbutterfly says:

    salam selamt pagi…
    cantik n sopan lah lisa ni …sy suka tapi nmpak ketatlah…
    at least x lah seksi mcm kebanyakkan artis wanita…

  18. BlackBerry00 says:

    even still sendat dan ketat
    she’s not wearing with a naked dress…

    an adorable and intelligent artist
    so proud of her…
    good personality with good brain…

    keep it up, lisa
    we all love you…

  19. Amber says:

    cantik and sexy in a classy way… tak la macam yg lelain … macam Malam Gala GRO pun ada…

    • shahs says:

      malam gala GRO? wakaka…mane ko dpt ayat tuh?!

      • ctzen says:

        yap, setuju tak hingat!

        memang cam malam gala GRO!
        KAHKAHKAH!

        sian dorang ek, nak akak tambah duit bila kain kasi cukup tutup kulit?

        • Caldina says:

          ko ni sebut2 pasal GRO… ko pernah tgk ke cara GRO berpakaian ?

          p/s: kalau jeles… diam2 udah…

          apa2 hal.. lisa so sweet… i likeee….

        • makcikorgkg says:

          sokong gilerr amber!!!!go amber go dgn nasihat dan pndapat yg bernas dan logik
          pd yg xsokong ko laa yg patut diam…ade ke ngok g tanye amber pnh tgk GRO berpakaian or tak!!!!perlu ke nak tengok???sendiri paham sudeyhhh…xkan laa GRO tutup aurat…bukan GRO namenye…sape nak langgan klo camtu???aiyooo name pon GRO…maleh nak terang laa cos kompem ramai yg tahu pakaiaan GRO dari yg tak tahu..

  20. bobo says:

    sape2 yg tak cukup kain tu,,,kompom tak menang…kah kah 256x

  21. lili says:

    cute jer..

  22. cutenyer lisa..akak minat die :)

  23. manja says:

    apahal ai nengok lisa dah macam maknyah ni. kepala besar and badan kecik .

  24. lessa says:

    baju farah fauzana lagi elegen

  25. zzzzzz says:

    haju macam zaman 60an. very ketinggalan la designer ni and buat lisa nampak tua

  26. nur says:

    slm..dik lisa..boleh tak akak nk minta tolong..jgnla syik pose gambar yang tonggek punggung…tolong baiki lps ni…akak sbg pempuan malu sgt2…dah lebih 3gbr rsnya akak tgk..maf la…tlg ye dik…kalo xsengaja..lps ni hati-hatilah ye…tlong jaga aset kite..buat peringatan masing2..untuk akak dan kluarga akak jgak..

  27. nothing 2 say says:

    knp abang nara tak bg story pasal lisa kat cite tv3 kul 6.30 ptg tu.. ADAMAYA… jalan citer ok tp pelakon kureng la… kecuali lisa jer… yang tak best hero si Sein tu… tak pernah2 berlakon jd hero plak… mana pergi Farid Kamil… sweet sgt gabungan lisa n farid dlm citer i’m not single… tak minat la nak follow citer tu.. sbb jln cite sebijik i’m not single.. dah tau semuanya dah…

  28. Geli Hati says:

    PELIK BEST DRESS CAM SIMPLE JER RAMAI LAGI DRESS CANTIK2

  29. bromamak says:

    abpbh diadakan 2 hari selepas kematian din beramboi,tapi hanya paknil,fbi syarifah shahirah nabil dan kak engku yang memberikan penghormatan kepada allahyarham din beramboi

  30. me says:

    too simple.best dress ape ni.baju tak sepadan dengan orang yang cantik.designer kampung mana ni

    • teh_ais_kaw says:

      tu yg heran tu..tah kat mane yg bestnye..tuannye mmgla cantik..tp serius dress dia biasa2 je?

  31. SIOT says:

    BUAT LAGI LAH CERITA SEPERTI NUR KASIH CERITA AGAMA BERI KESEDARAN. BOSAN DGN CERITA KORPORAT KAYA RAYA.

  32. elsa says:

    emm….ske tgk lisa nie …dia berlakon bab merajuk tu best ha ha…sweat sangt….klu u all ingat cita i’m not single….chaiyo!!!lisa..

  33. minahkumari says:

    lu memang cun lah lisa…….

  34. hahahaha says:

    SOPAN AMENDER BJ KETAT2..NMPK BENTUK TUBUH BDN..APE LAAA

  35. Lalu says:

    comel nye Lisa..adeh…terpikat

  36. eja says:

    makin lama makin kurus, cam lollipop dah badan…kepala besar badan straight

  37. artis terdedah says:

    aku ske artis cmni..harap die kekalkan sikap low profile die tu..takot lak sok2 kua plak gambar die xpakai bra..mne la tau.. artis malaysia kalo da xde job mula la cipta kontroversi.. maklumla publisiti bole naikkan populariti..

  38. missing says:

    aKu suKa liSa…
    xpnH pUn aK tnGok dia seKsi trLamPau…cuN seYyyhh..

  39. sue says:

    baju simple je,tp orangnya cantik so namoak sweet la..

  40. Masih tak kena dengan cara Islam ni..

  41. ladyGaGap says:

    cantik??? boley laa…tp bongkok skit lah budak ni

  42. ayoike,a says:

    ader gak artis yg berpakaian yg agak munassabah…semoga perangai dier pun cm2 gak…

  43. deli says:

    sungguh menawan lisa ni, bikin tidur tak lena hehehhe

  44. hey says:

    biasa sj, patutla free hair, xder keyakinan diri kot pakai tudung

  45. wani says:

    ok ja xseksa gitu

  46. virGiN says:

    sO swEaT….
    hEk3…

  47. eddi says:

    cantik juga gadis ini….anggun

  48. torres says:

    luv u lisa….
    muaxxx>-<
    keep move forward dior…

  49. Abang Bird says:

    I got Lisa pics as my desktop background..its really rejuvenating..she’s an angel!

  50. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

  51. porno izle says:

    Hey man, was just surfing through the yahoo searching for some information and stumbled across your site. I am impressed by the info that you have on this page. It shows how well you understand this subject. Bookmarked this page, will come back for more. You, my friend, ROCK!!!. Greets from arbeitsrecht wiesbaden

  52. There is noticeably a lot to identify about this. I think you made various nice points in features also.