Written by AbangNara | October 28th, 2010

lisa surihani

Tak terlambat rasanya untuk kami di BeautifulNara mengucapkan jutaan tahniah kepada Lisa Surihani atas kejayaannya merangkul Anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke 23. Harap-harap kejayaan ini tidak akan membutakan mata Lisa Surihani sebaliknya akan terus berusaha untuk memantapkan lagi lakonannya.

Ikhlas kami cakap, lakonan Lisa belum mencapai satu tahap yang boleh dibanggakan. Tapi tak apa, perlahan-lahan baiki mutu lakonan dan yang paling penting jangan lupakan peminat. Kalau boleh sekali sekala amiklah watak yang mencabar sedikit. Nak jugak tengok lakonan Lisa diuji dengan watak-watak lain daripada biasa.

Apa pun buat peminat Lisa, enjoy gambar-gambar Lisa Surihani serba hijau di FFM23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kesemuanya diambil dari Facebook Lisa Surihani.

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

lisa surihani

127 responses to (GAMBAR)Lisa Surihani Nampak Hijau Di FFM23

  1. ANIGONI says:

    cantik & sopan…I loike…

    0
    0
  2. bibek says:

    i love this greeen girl

    0
    0
  3. anieamer says:

    comey..!

    0
    0
  4. hothotheat says:

    superb awesome r di nh..
    ske giler…

    0
    0
  5. shalee says:

    YAY GF ABG NARA PAKAI BAJU HIJAU HAHA

    0
    0
  6. ZAS says:

    super like! she doesn’t have to show lots of skin just to be fofular.. Beauty with purpose. Congratulations!

    0
    0
  7. video ‘trima kasih’ seawal pg dia tape tu kemain bibir merah, baru blk dr prebiu JPBC2.. watak “Mustika’ kan makeup heavy hehehe.. tp sweet sgt tgk ucapan dia, mmg nmpk ikhlas syg kat peminat2..

    0
    0
  8. hothotheat says:

    ak lgi suke giler kalau lisa di gandingkn dengan ana rafali..pergh mmg artis contoh r ak bagi..kool gilerrrr…

    superb..awesome…eheheh

    0
    0
  9. non says:

    lisa low profile tu yg aku suke..dia berlakon dah ok lah..cube ko try berlakon tgk senang ke susah..xkene maki ngan director mesti xleh dpt pelakon terbaik nyer

    0
    0
  10. safira says:

    lisa cantikkkkkk sgt tp knapa tak lepas je rambut.lagi cantik sb rambut lisa cantik la..tp pakai tdung lg cantik cam lam tdg express.apa pun tu hak lisa.lisa keep up ur good way in acting..so neutral so effortless.i like it.tahniah lisa.harap2 lepas ni mantapkan lagi lakonan biar buka mata org2 yg dengki…okeh?peace no war

    0
    0
    • lol says:

      Dengki?
      if tak minat lakonan dia maknanye dengki ker? hahaha!!
      org mengkritik or menegur tandanye syg..bknnye dengki..bukak mata matangkan minda dan luaskan pikiran..okeh? peace no war

      0
      0
    • kurus says:

      aku tk tengok lg filem yg dia menang anugerah tu..
      bagus jugak la..nmpaknya hadiah2 anugerah tu nmpaknya nk digilir2 kan..tk la sorang tu jer yg grab
      tiap2 tahun..
      (((since, plakon2 melayu esp.drama2 yg aku tengok,
      mmg sangat mantap lakonan mereka..AKU BANGGA bener..))))
      tp kalo nk bercakap benar, setakat yg aku tngk lakonan lisa ni, blum ada lg scene yg betul2 menangkap pemerhatian aku sebagai seorang kaki wayang..(aku giler tngk wayang sejak kecil..seme aku tengok..so..)))
      semoga dia berjaya dalam dunia yg diceburinya..

      0
      0
      • -PITBULL- says:

        bagi aku dia blakon tak la bagus mane..minah yg belakon santau lagi gempak acting dia. takder la maintain ayu manjang. siap mkn cacing lg dalam citer tu. tu br menghayati watak. kalau stakat watak mcm lisa tu ramai pelakon yg boleh buat. lisa menonjol sbb ada rupe. kalau sbb lakonan biase2 aje.

        0
        0
  11. miss_pinky says:

    LOVE U LISA.

    0
    0
  12. nyah says:

    nak sgat tgok lisa belakon wtak jahat cth:ibu tiri ke ,,ibu aym ke,,,pst bow;;;;;;;;;;

    0
    0
  13. emilda says:

    asal pix 1st muke die cam MEMEI…hahahaa…

    0
    0
  14. atan ahmad says:

    adussssssss cair…….

    0
    0
  15. ummisarah says:

    kalo whiten sikit gigi laaggiiii commeel..(maaf yea fans lisa)

    0
    0
  16. pascual says:

    tak layak la dia ni mng.blakon dala mcm kayu.harap kan cantik je.ptt fazura yg menang.mn xmenang kalo dalam satu tahun filem ada 4 or 5 muka dia.produsernya si david tu la.filem tak berkualiti.

    0
    0
  17. suka2 says:

    apsal muke gmbo yg first tuh mcm klakor jer……mcm kartun…

    0
    0
  18. asumi assaki says:

    nice..i like

    0
    0
  19. ayumiHamasaki says:

    comel nya akak lisa mmg kow lar yg pling best smua nya…..huhuhuhuh LOVE U KAK LISA

    0
    0
  20. Reena says:

    Dah rezeki Lisa menang. Nak kata apa. Kayu ker, keras ker, yg pilih bukan juri forum..juri yg ada kelayakan. Terimalah hakikat…

    0
    0
    • safira says:

      btol2..juri pro pun pilih as best actress…yaa,mgkin ada yg tak puas ati..biarlah.asalkan aku ckp lisa mmg layak menang..lakonan lisa best apa..tak ngade2 and she looks rilex masa acting…

      0
      0
      • pingu says:

        betul 2….aku sokong…kayu2 LS pn dh dpt pegang gelaran PELAKON TERBAIK…yg lain2 yg tak kayu pn ade yg xmerasa lagi pegang gelaran 2…syabas Lisa Surihani…x sia2 aku minat kau LS…i sport rim u lah…

        0
        0
  21. elya says:

    lawanya lisa.. Comel.. P sian lak bju yg raja farah pki festival filem aritu,nth spe la punya design..

    0
    0
  22. akuadalahaku says:

    CUNTIKKKKKK

    0
    0
  23. ana maria says:

    gmbr 1st tu sbijik mcm muka memey….huhuhu…

    0
    0
  24. oooo says:

    gambar yg no 2 tu ada iras2 muka mia sara kan…hihihi… comey sungguh…

    0
    0
  25. oren says:

    memey huduh ar.. jgn dibandingkn dgn lisa. anita sarawak pun lg cun dr si memek tuh!

    0
    0
    • SWEET says:

      Lisa eras wajah Memey
      Dua2 pun lawaaaaaa

      0
      0
      • hothotheat says:

        bahahah..btl weyh..anita lgi cun dr MEMEK..
        ko prasan r SWEET…tah2 ko y cm muke MEMEY

        0
        0
        • lol says:

          sweet, taknak arr kate lisa mcm memey..huhu..
          lisa bdk pandai..jauh beza ngan si sememeh tuh..
          memey cume pandai blakon luar dan dlm filem..
          dia cume ada degree dlm angkat tilam aje..

          0
          0
  26. james says:

    NARA – apsal aku xboleh bukak link facebook lisa tu?bila aku search, xde plak fan pages lisa yg official..

    0
    0
  27. for me, she’s a nice-beautiful-not bad attitude-girl. but, she needs to polish her acting a lot more. then, you will deserve what you got.

    0
    0
  28. hanna says:

    macam iras muke memey bile dye senyum macam 2.

    0
    0
  29. eyna says:

    Congrats….LISA!!…

    0
    0
  30. mama uti says:

    cantik lisa suka saya tengok dia…..cute gila

    0
    0
  31. Rockkapak says:

    cantik gaun tu sesuai tul ngan lisa

    0
    0
  32. Queen Cobra says:

    Should open wide eyes. Byk lagi pelakon lain yg dicalonkan berbakat. Kalau nak bagi Lisa ni menang award pun utk pelakon pembantu boleh lah.. Wahai juri2, penerbit filem2 kat luar, pengarah2..sila pilih pelakon kerana bakat…Bkn setakat tengok pelakon yg cantik, cun, seksi trus senang2 dpt award. Fikir gak usaha jerih pelakon lain, kualiti kerja doa org etc.. Nanti bila dah yg bgs ni ‘xda’i baru nak diingati..

    P/s: Jgn marah, aku suka Lisa. Dia berlakon just ok. Cuma nak kena asah lagi bakat. Just bagi opinion positive jer..Not only for Lisa, tuk artis2 lain gak…

    0
    0
    • chix says:

      aku setuju dgn ko….

      0
      0
      • lol says:

        aku stuju gak..aku pun bkn x suke lisa. aku suke dia tp lakonan dia bg aku ordinary dan x outstanding lg utk award gah camni..ramai sgt lg plakon msia yg jauh lebih berbakat. lisa nyer mimik muke pun ala2 aje..maybe sbb dia lum dpt watak yg tul2 mencabar.

        award kat msia ni biasa lar..lebih memihak kpd yg popular bukan terbaik..

        0
        0
        • rina says:

          stuju… rsnya maya karin pun lagi bagus. rupa ada, belakon boleh tahan. dia dah bawak watak susah2 termasuk watak garang, marah, happy2, hantu (bukan senang nak bawak watak hantu marah2 nak2 kalau jenis kontrol ayu), watak pisau cukur, watak tomboy watak mcm2 la. tu sbb dia menang award kat jepun dulu. dia pun low profile. klu org tau psl dia pun sbb org lain yg sibuk korek2, dia tak pun tiba2 citer kat orang

          0
          0
        • chix says:

          berbeza award kat mesia dgn award kat hollywood….kat sana diorg lebih titikberatkan bakat ,kemampuan & commitment yg diorg dah bg…. although muke x cun pun….sebab tulah klau tgk emmy ward ke etc….mostly yg menang pun, yg dah byk experience, lakonan yg gempak etc….walau pun dah tue2….

          0
          0
  33. JAH says:

    btol 2…lisa blakon mcm kayu…xde yg interesting but she win cause her attitude n pretty…

    0
    0
  34. lursam_azilsa says:

    ske tgk muka lisa….i loiiiikeeee!!!!!santek & cumilllll!!!!!

    0
    0
  35. Clipkertas says:

    COmey…..
    mmg layak menang… hahahaaaa/…
    korg dengki ker… die brlakon mmg d’Best…!!

    0
    0
  36. bud says:

    emm baju dia tak berapa cun laa.. tapi dia emang cun!

    0
    0
  37. diet beb ... says:

    body ok , muka ok , baju actually ok tapi designer pgi bubuh smtg there …fail ….look chip style ….sorry !!!!!!!!!!

    0
    0
  38. damia says:

    Congrats Lisa!! Watak dlm LBS tu mg berkesan..klau watak tu dikembangkan lg smpai akhir cerita..lg syahdu…kalo nk kata dia maintain cantik bila blakon..aku rsa erra fazira yg patot dpt gelaran tu…

    Fazura kalah sb watak dia tu biasa2 je..Fazura pun bgus gak..cuma kena ati-ati pilih filem pe.

    Walau fesyen bju tu mcm ketinggalan zaman sket..tp tetap cantik SBB…tak pyah tayang dada, tayang peha..ko tetap cantik dan pandai..beauty with brain..

    0
    0
  39. Nara cha says:

    korang yg kutuk lisa ..mesti jeles dan tak faham tentang acting, watak dan perwatakan…….lisa mng biar pun hanya separuh muncul dlm filem tu…tahu kah anda..? watak pelakon utama silent of the Lamb dan pelakon filem Shakepere in love..mng oscar pelakon terbaik dgn kemunculan tak smpi pun 30 minit…..

    Maknanya kemenangan terletak di mata dan hati juri…berdasarkan rules yg ditetapkan……saya dah tgl LBS…dan menduga yg beliau boleh menang dgn lakonan yg ditonjolkan…wartawan pun puji lakonan beliau hasil bimbingan ogy…..tak pula wartawan ckp mcm kayu…..selain itu lisa jug tercalon dlm v6 samseng jalanan..dia bw watak jahat…..itu membuktikan yg lisa boleh bw pelbagai watak….dan filemnya pun dapat sambutan…dia tak mcm fasha sanda atau erra fazira…..

    0
    0
    • zasss says:

      tak perlu nak jadik fanatik lisa kat sini! statement jeles, dengki dan tak paham acting tu kelakar tau tak..jgn bodohkan diri sendiri kat sini.
      setiap org ada expectations sendiri. aku pun byk tengok filem hollywood, bollywood. org komen lisa punye acting belum betul2 power dan mencabar berbanding dgn artis2 lain till layak dpt award. kemunculan 30 minit kalo power mmg mengesankan..tp kalo muncul hampir 2 jam dgn penghayatan yg gitu2 aje..tu belum terbaik!

      0
      0
      • chix says:

        betul3….

        0
        0
      • Nara cha says:

        aku tak minat pun lisa apa lagi fanatik tp kita harus bersikap terbuka dalam membuat penilaian….tp masing2 punya pendapat lah…juri pun manusia juga…. satu hal yg perlu kita akui bahawa Lisa punya pengikut paling ramai tika ini..nak kata cantik diana daniella lagi cantik…jd apa sebabnya???? adakah kerana dia berlakon mcm kayu???

        0
        0
        • vamp says:

          for a mix blood, diana daniella is not pretty.. no offence.
          i watched LBS n i think lisa did well there rather than most of her film.. but i agree she not that good either, well good but not up to standard yet

          0
          0
  40. sharp shooter says:

    lisa ni sopan orgnye..nak kata tak seksi dia ada gak begambar pakai singlet..tp gaye dan cara dia mmg polite berbanding dgn aktres2 lain. kene pulak dia educated. dia pandai bwk diri sbb tu dia disayangi. congrats lisa!!

    tapi lakonan dia mmg belum leh dibanggakan. biase aje..takder umphhh pun..there are many other better actresses. tang blakon aku takleh puji sbb very ordinary.

    0
    0
  41. diriku ini.... says:

    saya bangga dgn lakonan Lisa kerana sebagai pendatang baru dia ada potensi utk meningkat….tak mustahil kerana dia pun masih muda dan ada pakej…..kekurangan aspek lakonan …dia pun bukan dari keturunan darah org seni….kekurangan itu biasalah….mana2 pelakon pun tak kan 100% perfect lakonannya semuanya bergantung kepada skrip….yg penting penghayatan dan lakonan terkawal…over acting pun nanti org tak suka juga… so far kemenangannya mugkin atas faktor bintang dalam ciptaan…

    0
    0
  42. lynn says:

    kebetulan jalan cerita lagenda bdk setan tu best..mmg ler lakonan dia biasa2 jer,,tp kira msh ok ler,,,mmg muka lisa ni ada iras memey..ari tu tgk dlm paper ingat memey yg menang,,,,

    0
    0
  43. […] Panas, (GAMBAR)Lisa Surihani Nampak Hijau Di FFM23 Submitted by selebriti on October 28, 2010 […]

    0
    0
  44. silentgirl says:

    yupp..she’s cute! plus sopan pakaian die..cume lakonan die a bit stiff.n die x sesuai blakon dlm cte like ‘jgn pndg blakang congkak’..npk klaka la u!xpe..bakat boleh di asah…

    0
    0
  45. nu..ui says:

    BILA LAR TURN AKU DAPAT BERGAMBAR DENGAN LISA NEH….

    0
    0
  46. Shahida says:

    Maaf, komen yang lewat saya kira.
    Tahniah untuk Lisa Surihani, juga untuk penerima-penerima lain yang menang pada FFM ke 23. Keseluruhan keputusan para juri saya kira tidak bermasalah, kecuali kategori untuk Anugerah Pengarah Terbaik. Saya merasa terkilan. Terkilan yang bersebab. Mungkin para juri punya alasan solid mereka yang tersendiri untuk memilih Syamsul, tetapi saya tetap merasakan keputusan itu tidak bijak. Apa nilai yang ada dalam filem-filem arahannya? Langsung tidak ada. Mungkin saya sinis, namun ini kebenaran. Saya bukan anti- filem Melayu. Kenapa harus memilih Syamsul, yang kita tahu cetek benar pengalamannya? Filem-filem arahannya. Kita boleh berbanggakah? Nasihat saya, kalau kita selongkar bakat-bakat filem yang ada di Malaysia ini, ada ramai lagi yang lebih layak berbanding Syamsul. Kemenangan Syamsul saya sifatkan tidak adil buat pembikin-pembikin lain yang lebih serius, yang lebih cemerlang idea dan buah fikiran mereka. Maaf Syamsul, bagi saya anda terlalu pucuk untuk memegang trofi tersebut. Sekian.

    0
    0
  47. If we register at iranican.com to post blogs does our email get published? I see that your bloggers have their emails published.

    0
    0
  48. auto suceava says:

    Sorry for the off topic publish, but I am trying to buy a prom robe for my daughter and wished to get some opinions on the Faviana brand. Do you think she will prefer it?

    0
    0
  49. Jocuri 3D says:

    Hey admin, thank you very much for providing this blog post. I found it superior. Cheers, Taj!

    0
    0
  50. Jocuri 3D says:

    I definitely like your blog but i highly recommend you look at the punctuation on a number of of your articles. Many of them are packed with spelling errors and I believe it is very frustrating to say the least nonetheless I probably will come back again.

    0
    0
  51. Burton Hayn says:

    Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

    0
    0
  52. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

    0
    0
  53. nat says:

    cke nengok lisa surihani…………..cantyx cngattttttt………….

    0
    0
  54. nyoy-nyot says:

    i ske lisa coz dye jrang pkai seksi2..xcam artis laen kan???

    0
    0
  55. Biluy says:

    The pictures are awesome!She is amazing!

    0
    0
  56. its week end so I spend some time reading blogs, yours is great congrats!

    0
    0
  57. Jon Yahne says:

    Hi, i found your website through yahoo and hope you keep providing more fine articles.

    0
    0
  58. Good web site! I definitely like how it is simple on my eyes and the information are well written. I am thinking how I might be notified whenever a new blog post has been made. I have subscribed to your RSS feed which should do the trick! Have a wonderful day!

    0
    0
  59. You made some decent points there. I appeared on the web for the issue and located most people will go together with along with your website.

    0
    0
  60. Zodiak says:

    Hello There. I discovered your blog using yahoo. This is an extremely well crafted article. I will be sure to bookmark it and come back to see much more of your helpful information. Thanks for the write-up.

    0
    0
  61. My engagement ring is extremely special to me. It consists of two small round diamonds-one was from my fiancé’s great grandmother’s earring (his brother’s wife to be has the diamond from the other earring) and the other diamond is from my father’s family.

    0
    0
  62. There is clearly a lot to know about this. I think you made certain nice points in features also.

    0
    0
  63. Antonia Drew says:

    Good job once again. I am looking forward for more updates!

    0
    0
  64. I have done extensive research on this subject, and agree completely with the way this was written. I only wish I had the eloquence to put it into quality writing.

    0
    0
  65. WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …

    0
    0
  66. Hi, Inordinate postal service, give you, i like your thesis also!

    0
    0
  67. Hahaha! So funny! Me love this post!

    0
    0
  68. I admire your work , appreciate it for all the useful posts .

    0
    0
  69. spindle says:

    I must check with you here, which isn’t something I usually do! I get pleasure from reading a blog that can make individuals think. Also, thanks for allowing me to comment!

    0
    0
  70. Stay connected while functioning from your home office without all of the need for buying or perhaps leasing expensive equipment for your office. Debtors may apply making use of their a low credit score background at any time.

    0
    0
  71. acne says:

    You need to take part in a contest for among the finest blogs on the web. I’ll recommend this web site!

    0
    0
  72. Valuable info. Lucky me I found your web site accidentally, and I am shocked why this twist of fate didn’t came about in advance! I bookmarked it.

    0
    0
  73. ebao says:

    yg baju oren berkolar tu lecturer aku tu. hahaha

    0
    0
  74. Ryan Frymyer says:

    Hey there! I’m at work browsing your blog from my new apple iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work! Kudos!

    0
    0
  75. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the issue solved soon. Kudos

    0
    0
  76. Decydowanie o wyborze odpowiedniego ubezpieczenia na ?ycie powinny by? dobrze przemy?lane. Kupno ubezpieczenia na ?ycie powinno si? dok?adnie przeczyta? wszystkie warunki ubezpieczenia siedlce, aby wiedzie?, jakie zobowi?zania z dwóch cz??ci

    0
    0
  77. jocuri says:

    As someone said above, nothing!

    0
    0
  78. Just wanted to share my blog!

    0
    0
  79. Bart Henedia says:

    I went over this website and I conceive you have a lot of great information, saved to my bookmarks (:.

    0
    0