Written by AbangNara | December 22nd, 2011

Leia Rose Caunter Nasarudin, itulah nama bayi perempuan Marion Caunter dan SM Nasaruddin. Secantik nama, begitulah comelnya bayi ini. Cute sangat-sangat.

gambar anak marion caunter

Abang Nara doakan agar anak Marion Caunter dan SM Nasaruddin sentiasa sihat sejahtera hendaknya. Amin ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to (GAMBAR)Leia Rose Caunter Nasarudin, Bayi Perempuan Marion Caunter

  1. Nina says:

    comel nyerrr :D

    0

    0
  2. mcyan says:

    leia rose…unik! baby pun comel. congrats on ur angel’s arrival!

    0

    0
  3. Mawar says:

    comeyyyyyyy & cuteee

    0

    0
  4. yaya says:

    chomel sgt….

    0

    0
  5. lia says:

    comel! :)

    0

    0
  6. sedddeyhh says:

    nak jugak Counter2 nih,,ape pon congrats…

    0

    0
  7. Cik kiah says:

    Comelnya.. congratz for both of u..

    0

    0
  8. Macik Munah says:

    tetapla nk interprame nama caunter dia tu…. dah binti laki ko tu binti laki ko je la…. tak bole tinggalkn ke surname kristian ko tu lg…. nmpk beno tak ikhlas nya… ini sempena nama princess dlm star wars tu ke…

    0

    0
    • macik munah u're so stupid says:

      caunter is just a name la bangang. takda kaitan dgn kristian2 pun. up to her la nak letak Leia Rose Caunter binti Nasaruddin pun. it’s just to reflect where her mother comes from. takkan la sebab dia dah masuk islam, dia kena lupa asal usul. she just converted, but her race will remain.

      0

      0
    • akulerr says:

      mamacita umar..hahhahaha

      0

      0
    • ntah says:

      ntah..poyo..org lain punye nama islam pon dah bnyk tak mencirikan islam pon. biarlah dia..

      0

      0
    • lulu says:

      yes betull…because seorang yg convert to islam, kadang terpaksa nk menjaga hati keluarga..yelah dah penat family bg nama sebelum lahir lgk…so bg i die nk letak name caunter xde masalahnye..janji islamnye masih di hati…because i jugak begitu..i still letak name father i dlm name i…even i dah convert to islam…:)..x payahlah kete org islam nk bergaduh pasal nama anak die..doakan yg terbaik bg semua org..sentiasa berbaik sangka…

      0

      0
    • allly says:

      Mak cik Munah ni biase la, kalau dah namanya makcik. kolot sikit la pemikiran, ahli jawatankuasa tingkap la katakan. ade je point nak ngumpat.

      0

      0
      • jokong_mas says:

        alahai….ramainya lah nak jadi ustaz dan ustazah kat sini..nara cuma tunjuk gambar baby dan nama anak je pun..yang nak bertekak pasal agama apa ke halnya..itu anak mereka..apa kejadahnya sampai nak komplen pasal nama anak orang…kita ni siapa asyik nak cari kesalahan orang lain je…tak perlu lah sampai nak hina nama orang lain…kita ni siapa nak menilai nama orang lain? ustaz yang betul-betul ustaz pun takde nak hina, nak komplen nama orang mcm ni….

        0

        0
        • star wars says:

          im christian but my aunt dia convert to Islam…yang bagusnya my uncle dia x paksa pun his wife tukar nama melayu ke arab…my mom ask to my aunt why laa ur name stil nama asal…then my uncle jawab bg pihak my aunt..Islam itu tidak mewajibkan org yg cnvert pi Islam tukar nama…asalkan nama asal membawa maksud yg elok…Islam tu bertujuan untuk memudahkan kehidupan bukan menjadikan kehidupan muslim more complicated…Islam itu indah…peace yo!

          0

          0
  9. kuntumz says:

    nmpk mcm baby nii dah besar..
    dh besar esk, msti lawa mcm mummy & daddy dia…

    0

    0
    • july says:

      Yup dear, Dah besar mesti cepat matured, Syukur Alhamdulliah, bertambah lagi islam civilization di muka bumi Allah ini.. Ameen semoga menjadi anak solehah..

      0

      0
  10. anne says:

    sangat kiuttttttttt…..

    0

    0
  11. kau cakap x serupa bikin says:

    sangat muka marion! tahniah la both of you..

    0

    0
  12. didi says:

    cutenya,,xheran la,,bapak hensem mak cantik jelita…

    0

    0
  13. AHKAK PUAKA says:

    ALOLOLO COMELNYE! MATA BULAT. PIPI LABOH.
    ADE IRAS2 MUKA MARION. X SBR NK TGGU DIE BSR! LG COMEL B’DOUBLE :D

    0

    0
  14. komentar says:

    comellnyeerr baby ni .. congrats marion :)

    0

    0
  15. insanlemah says:

    ayahnye bukan islam ke??
    cume nak bagi pendapat je..
    anak yang akan datang, bagi la name yang ade makne..
    jangan yagn sedap didengar tapi tak de makne..
    ape pon, bby tu memang comel..;)
    indahnya ciptaan tuhan..

    0

    0
    • Arab x semestinya Islam says:

      Habih tu kalo ltak nama arab tu kompem masuk syurga ke?Tareq Aziz,tmbalan presiden Iraq tu Kristian tp nama bukan main arab lagi…so kt cni yg penting adalah agama~jgn jd bahlol dan bodoh…sekian

      0

      0
      • antidot says:

        ko lg bodoh..sape suruh letak nama ala2 arab.letak lanamayang ada makna dalam islam

        0

        0
      • nani says:

        ko tu yg bodoh, takde pulak dia mention ltak nama arab tu kompem masuk syurga ! dah memang dlm islam suh pilih nama ank yg bermaksud baik

        0

        0
      • NSI says:

        kdg2 tu dgn nama, ianya melambangkan keperibadian seseorg….trutama yg muslim

        0

        0
    • haris says:

      nama tu ada maksudnya..
      mmg bukan dlm bahasa arab..
      tp dlm bahasa lain..
      jgn lah mudah menuduh.. :)

      0

      0
      • Amy Lee says:

        yes betul… even da convert doesn’t mean kita kena tukar nama, as long as nama tu bawa maksud yang baik, be it dalam bahasa cina ke, india ke, sanskrit ke,

        like my name, ada maksud baik w’pun bukan dalam bahasa arab…

        don’t be too narrrow plz….

        0

        0
    • insanlemah says:

      maaf lah kalau saya ade tersilap..saya cume mengutarakan pendapat saya je..
      janganlah kerana orang lain, kita sesama islam perlu mengeluarkan bahasa yang kurang menyenangkan..
      islam itu kan indah..buktikan yang kita ni islam..
      setiap manusia ada pendapat masing2..
      yang kurang itu datang dari kelemahan saya sendiri..saya mohon maaf..

      0

      0
    • suam2kuku says:

      aku suke statement Arab x semestinya Islam…ntah si insanlemah..nama ko pon dah lemah…cam ner ler nak ckp2 psl hukum hakam ni…baik2 nak beramal…dah mengamalkan sikap yg sgt2 di sukai SETAN….sabar jer lah….apa2 pon…kalu tak reti nak beramal baik duk diam2…dah untung tak gitu…caw bedahhhhhhhhhhhh

      0

      0
    • kamu semua ni jangan lah jadi bebal tak tentu hala. leia tu maksudnya halus, halus selembut kulit bayi itu. rose itu maksudnya bunga. wangian. seperti di syurga.
      apa masalah korang ni sampai susah sangat nak menaakul maksud sesuatu nama?

      0

      0
  16. akulerr says:

    nak cubit pipi!!!!

    0

    0
  17. Reena says:

    Pipi gabesh..cubit sket!

    0

    0
  18. rivera says:

    hm…nama pon dah melambangkan dirinya besar nanti mcm mana???

    0

    0
    • timonpumba says:

      macam mana? kau ni bomoh ke boleh tilik masa depan orang dari nama je?

      0

      0
      • rivera says:

        hum lebih kurang rrr,…klau x sia2 islam suruh bg nama yg INDAH lagi BERMAKNA agar melambangkan diri nya besar kelak!!!tapi xtau la klau diorang 2 juz islam atas kertas bukan pada hati & batin diorang sendiri!!!so u pkir2 la k utk ank u kelak!!!baik letak nama NUR AMINAH!!!!

        0

        0
  19. ahkak gile glam says:

    MMG SAMGAT COMEL BABY NI, GABUNGAN MUKA MUMMY & DADDY BUT MORE TO MUMMY..CUMA NAMA TU JE AGAK KRG MENYERLAH, KAN SEDAP LAU LETAK MARIAM ROSE:)

    0

    0
  20. cokocok says:

    comelnyaaaaa…..

    p/s : Abg Nara, ingat lagi tak penyanyi Eisya yg menyanyi lagu nurani tuh? lama dah tak dengar cerita pasal dia. huhu

    0

    0
    • me myself says:

      walaupun aku bkn abg nara aku nk nyampuk gak…aku ingat ngan penyanyi kecik molek putih melepak Eisya tu…nape?

      0

      0
  21. awok says:

    deme ni nak tiru style “jolie-pitt” le tuuu. si marion ni kan kenkononnya da hollywood..da masuk E! nama anak mest glamour.

    0

    0
  22. dhia says:

    lagi indah kalau nama dpn tu ditambahkan dgn nama “NUR”.. Nur Leia Rose Caunter Binti Nasaruddin (:

    papepun tahniah! lahirkan baby yg comel & cukup sifat (:

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      BETULLA DHIA AKK SOKONG, LG MANIS NAMA TU LAU DITMBAH “NUR’ KT DPN…TP ANAK DEPA KAN NK WAT CAMNER..HUHU

      0

      0
  23. me myself says:

    sexy aaa mulut si kenit nih!confirm lg cun dr mak dia bila dh beso nanti!

    0

    0
  24. wahaha says:

    comeyyyy nyerrrr…

    0

    0
  25. mulut capoi says:

    Bayi baru lahir ibarat seperti kain putih,
    bersih dan suci tiada dosa….ibu-bapalah
    yang akan mencorakkannya.

    Amboi comelnyaaaa…..hmmmm…..geramnya
    montelnya pipi……nampak cerdik bayi ni.
    Nasa dan isteri jaga dan didiklah anak ni
    baik-baik.
    Tahniah anda ada zuriat sendiri…..semoga k/sayang bertambah teguh…..
    Amanah Allah jangan diabaikan.
    Semoga bertambah zuriat lagi dimasa depan.

    0

    0
  26. Lols says:

    Sooo cute! jeles sbb Marion terlebih dulu bagi nama Leia, I want that name for my daughter tp masi belum ada rezeki nak dapat dotter huhuhu
    Baby Leia nampak ‘matang’.. mcm my first son dulu gak, baru lahir tapi nmpak matang sbb pandangan mata dah tajam. Early sign of intelligence :). Alhamdulillah… chumil chumil chumil

    0

    0
  27. ahf says:

    counter lah bukan caunter…igt kaunter hasil ker….

    0

    0
  28. tudung sekolah says:

    emmmmm…abg nara,ari tu masa tengok gambar tudung isteri abang nara ala yang belit2, nampak besar kembung2 tu pun nampak pelik la…huhuhu

    0

    0
  29. yy says:

    SM tu syed kan.. so dia tak letak syarifah lah?. dia letak caunter. owh..

    0

    0
  30. kaunter pertanyaan says:

    SEELOKNYA LETAK NAMA YG ADA CIRI2 KEISLAMAN.

    tul gakk..mana sharifahnya? takkan keturunan mak ja yg dia nak ingat kot?

    IKHLAS LA SKIT………………….

    0

    0
  31. pelik tengok orang gaduh says:

    yang bergaduh lagi bodoh..ikut suke hati bapak dia la nk letak nama ape..bukan mintak idea korang pun..nama anak korang suka korang nak letak ape.

    0

    0
    • domikuzasikeshimikawaonigiriaishikawasizuka says:

      Sy sgt setuju! Kenape ckp diorang x ikhlas, bg name anak die cmtu sbb nk glamerr nt besar??…korang tahu x tu fitnah, menuduh namenye tauu.. X pasal dpt dosa kering lgpn die x knl korang… Ckp semua mcm bgs sgt!! Sorry le kalau ade yg terase.. Ini just pd pndgn sy

      0

      0
  32. bunga says:

    cantik comel baby tu :)

    0

    0
  33. Bangang says:

    Nama ada tak maksud dlm Islam?

    0

    0
  34. lila says:

    comelll..:)
    be a good girl…

    0

    0
  35. marion says:

    ala cina kapir sekarang da pandai masuk islam nak kawen ngan laki kaya..x pandang laki poket kosong noob

    0

    0
  36. what the? says:

    Puan Caunter sila kemukakan maksud nama anda supaya tidak menjadi debat disini, eh! tapikan setahu aku beribu nama Muhammad dalam dunia ni, tapi jarang kita mendapatkan ciri2 seperti itu.. hah jawab jawab ..

    0

    0
    • haris says:

      leia = in hebrew meanse delicate, in assyrian means ruler
      rose = rose (flower)

      0

      0
      • what the? says:

        oo bunga yang halus dan boleh memerintah .. nice nice ..
        bunga itu merujuk kepada perempuan yang halus lagi tegas …

        eh! bagusla maksud dia .. :)

        0

        0
  37. mulut capoi says:

    keberkatan memang ada pada nama…..diakhirat nanti nama yang diberi itu akan dipanggil…..
    Anak aku namanya Luqman Hakim…..jika nama itu dipanggil selalu , abarat kata doa dari kita.

    0

    0
  38. hmmmm says:

    SM : Sheikh Muhammad bukan Syed.

    Pd sy, Leia Rose dh cukup..sweet sgt! takut baby bila sek nnt kena ejek kaunter pertanyaaanlah, bmcm2 lg. budak skrg kreatif bab mengejek ni

    0

    0
  39. farizahzin says:

    ya allah, cute bangat!!!mohonla zuriat saya secute itu!!
    insya allah!!

    0

    0
  40. cikpuanhady says:

    comelnya..geram tgk..

    0

    0
  41. zonks says:

    takde sapa persoal nama kau, kau tak payah la persoal nama orang. akidah orang, pun tak boleh persoal kita bukan tuhan. kita sendiri tatau iman kita tahap mana. jangan mengata orang je lebih, kita sndr solat belom tentu jaga. btw anak dia comel!

    0

    0
  42. TG SHAHRIL says:

    nama cantik mcm nama org putih tp harap2 agamanye jgnlah org putih jgok….

    0

    0
  43. aku cantik says:

    congarate,baby comil smoga mnjdi ank yg solehah.

    0

    0
  44. bobo says:

    budak ni mesti pandai main counter strike bile besar nanti

    0

    0
  45. budak dulu2 says:

    budak2 skrg..kuar perut je dah pandai posing tgk kamera..kita dulu2 seminggu tak pandai nak celik lagi..hihi

    0

    0
  46. Mahala says:

    What a beautiful baby girl! She is a blessing from the Creator of this Universe.

    Regards,
    Mahala Sanchez

    0

    0
  47. ade aku kesaah says:

    nmpak sgt pengomen di sini tak educated,buang masa,bg aku,kalau hidup aku,lantaklah apa aku nak buat,nama anak aku pun kalau org sebok nak tentukan,kau sapa? ye tak?

    0

    0
  48. Malaysian Lady says:

    ala….COMEINYAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.SO CUTE!

    stop arguing over the name… :)

    0

    0
  49. lepat says:

    alaaa… baby kecik semer comel… besor nanti tengok lah… di campur dgn akhlak yg buruk…jglah zuriat anda…

    0

    0
  50. aku pakai fesyen sopan jer.... says:

    Kaunter pertanyaan boleh? :P

    0

    0