Written by AbangNara | July 13th, 2011

gambar kristina cempaka

Cantik tak? Sekali tengok macam Sharifah Amani. Dua kali tengok macam Julia Ziegler. Tetapi inilah Kristina Cempaka, gadis yang mengenepikan Diana Danielle untuk watak heroin dalam filem Sentuhan Isabella arahan Osman Ali. Kalau Kristina Cempaka berjaya merampas watak heroin daripada DD, nampaknya dia memang benar-benar berbakat.

Apa-apa pun Abang Nara harap Kristina Cempaka tak hanya bersandarkan wajah yang cute-mute sahaja. Dah boring dah tengok artis muka cun atau handsome tapi berlakon macam kayu. Moga-moga Kristina Cempaka tak begitu hendaknya. Lagi beberapa keping gambar Kristina Cempaka dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar kristina cempaka

gambar kristina cempaka

101 responses to (GAMBAR)Kristina Cempaka, Heroin Baru Filem Malaysia?

  1. sally says:

    wow…cantik gilosss..haha mix g2…

    0

    0
  2. rekbing says:

    salam. abg nara eja “tanggungjawap” tu salah, “tanggungjawab” sebenarnye.

    tu je. ok bai :D

    0

    0
  3. prince says:

    mai ai..cutenye muka..macam patung barbie plak…:)

    Undang – Undang Kentut : Kau Kentut , Aku Saman Ko !!!!

    0

    0
  4. kayk3rek says:

    dia nie mix ngn russian ke??

    0

    0
  5. me_wynas says:

    Innocent look.

    0

    0
  6. kayk3rek says:

    bru dpt taw y dia mix melayu-german…nice eh =)

    0

    0
    • Syazwan Nizam says:

      dia mix ngn USA.. bapak dia Texas, Mak dia Kuantan, pahang, She’s my sister classmate

      0

      0
  7. tipah dangdut says:

    mcm budak peserta Pilih Kasih musim 2 tu je…….klu betul…die mmg talented…

    0

    0
  8. me.my self&i says:

    alalaallaaaaaaaa comellllll

    0

    0
  9. 123 says:

    mcm natasha hudson

    0

    0
    • aku ler says:

      hehehe aku sokong. 1st tgk pun dah nmpk mcm natasha hudson. erm tp adik natasha tu x pandai sgt berlakon…huhuhu

      0

      0
  10. Malas Login says:

    Kristina Cempaka Dawkins …..

    0

    0
  11. aku la says:

    cantik giler… kiut sesangat..

    0

    0
  12. kaki_g0ssip says:

    ermm gmbr yg last tu muka mcm sengal2 je. mcm bodoh2 je. tp dy lawa dr DD !

    0

    0
  13. no Name says:

    adik natasha hudson tu berlakun cam kayu…

    0

    0
  14. what the? says:

    kalau ada darah campuran semestinya cantik.

    ps: tak dapat der! melayu original macam ni.

    0

    0
    • pizza says:

      Yup, I agree. Sbb tu Islam pun menggalakkan perkahwinan campur dgn pelbagai bangsa. Salah satunya utk mencantikkan keturunan.

      0

      0
  15. basshunter says:

    bulatnya mate..hehehe..hrp2 x kayu laa..

    0

    0
  16. Pablo says:

    Abg Nara ni tak habis2 promote prmpuan random. Lelaki tak pernah pun, prmpuan tak cun tak pernah pun. Kena bayar ke menggatal?

    0

    0
  17. lyn says:

    aku rasa dia mcm ada belakon citer tv89 yg neelofa berlakon tu..tapi dlm citer tu kayu je tgk..skang x taulah plak

    0

    0
  18. atyn says:

    bkn kris cempaka ke?..bdak plih kasih yg ke-2

    0

    0
  19. abby says:

    tipah dangdu : dia mmng peserta pilih kasih msm k2 …

    0

    0
  20. kesengalan says:

    nie peserta pilih kasih 2..die mmg ok..:)

    0

    0
  21. smh says:

    Macam Adira AF lah.

    0

    0
  22. zoela says:

    mmg cun tol la minah sorg ni

    0

    0
  23. sawariyya says:

    mcm muke zain saidin lh

    0

    0
  24. arabella says:

    mcm muke luna maya artis indon pon ye jgak. especially kat gambar no 2

    0

    0
  25. petra_dubies says:

    nama lama di KRIS CEMPAKA
    peserta PILIH KASIH

    tapi tukar nama siket skrng ni

    0

    0
  26. mas says:

    waaa cantiknye..die berlak0n ape ek.

    0

    0
  27. Nurain says:

    aha. pic ke3 2 cm sharifah amani cket la. mcm pelakon indon pun ade gak. mesti mix dia ne. mmg cantik orgnya.

    0

    0
  28. pasha sendat says:

    tak lama lagi kuar la gambar2 dia bersosial la.. berparty sana sini peluk2 ngan jantan.. pegang gelas wine..

    0

    0
  29. terrarossa says:

    huh…mcm anak patung

    0

    0
  30. iera says:

    kristina.. my xclassmate masa di air asia academy… xstewardess airasia.. dia mmg baik,gila2 happy go lucky.. good luck for u kristina

    0

    0
  31. sharifah says:

    perserta pilih kasih tapi kt pilih kasih dia kurang menonjol
    ok.dia cantik aura nya tiada….

    0

    0
  32. Adam says:

    Bukan macam Julia Zigler larr.. Macam Natasha Hudson.

    0

    0
  33. mak dukun says:

    ini memang cempaka budak pilih kasih tu…anyway dia mmg pan asia look..cantik

    0

    0
  34. sawariyya says:

    macam muka zain saidin lh plak

    0

    0
  35. zan ganu says:

    pic no 2 mcm katy perry la plak….:)

    0

    0
  36. zan ganu says:

    pic no 3 lah…

    0

    0
  37. awang says:

    Putihnya leher dia….best kalau …hmmmmmm……fuh!
    tasty babe! yummy!

    0

    0
  38. mysara says:

    sekali tgk macam artis indo..mmg cantik dan comel..

    0

    0
  39. puteriberadu says:

    serious mmg cun giler..ada iras2 sharifah amani

    0

    0
  40. kid says:

    untung laa der… hehehehe

    0

    0
  41. wawaucin says:

    kris cempaka nie budak PILIH KASIH 2 kan?

    0

    0
  42. neelofa mohd nOor says:

    aku lagi cantek la….sape x knl neelofa mohd noor…pemenang dewi remaja…

    0

    0
  43. babycomel says:

    muka suci jer…harap2 masuk industri ni dia kena gagaz sket menangkis serangan2

    0

    0
  44. prema yan says:

    dia x pandai nk gelak ke ah…kalau i gelak ramai tergoda. Body i lg sexy mmm… Nk buat ape mlm ni

    0

    0
  45. madam sya says:

    subhanallah…sempurna paras rupa nya..cantik di mata..

    0

    0
  46. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jambu nye muka dia….cute n comel sekaliiiiiiiiiii semoga berjaya dlm bidang lakonan yeeeeeee minah jambu doa kn semoga sakses selalu muah muah muahhhhhhhhhhhhhhhhhh bang nara muahhhhhhhhhh !!!

    0

    0
  47. nurul says:

    belakon cite apa ye abg nara?

    0

    0
  48. baby face says:

    bese jer…kt msia nie..kalo muke pan asian jer lawa….

    0

    0
  49. nuzie says:

    nie peserta program pilih kasih musim kedua kan,mse 2 die pkai nme kris cempaka!!

    0

    0
  50. orked la says:

    yup nuzie…die pernah masuk pilih kasih musim kedua…

    0

    0
  51. muka macam orang puteh.

    0

    0
  52. kak nab says:

    mcm katy perry pun ade gmbr laz tu..hehehehe

    0

    0
  53. Nak Yg Besar2 Aje says:

    DD tak, Kristina pn tak best..body kering tak berisi..buah pun tak mengancam! Ambik lah bodi cam Farahdiya ke, Rozita ke, Ayu ke, Jue ke..ni alahaiii..name watak Isabella, mestilah dgn bodi meletop bah..jgnlah yg belum masak atau tak masak2 buahnye!

    0

    0
  54. achiu says:

    Muke macam Alexis Bledel from gilmore girls.. looking fwd tgk die berlakon. hopefully same mcm fazura, sazzy. beauty with talent!

    0

    0
  55. rosmahsukaabihkanduit says:

    mmg peserta pilih kasih msm 2.i mmg lyn pilih kasih tp bila part dia je i malas nak lyn coz bknnye best sgt pun berlakon.dia seolah2 mengharapkan muka yg cantik saje dan slalu perasan bagus.dia pakai braces kot..ape2lah nokss

    0

    0
  56. lolyat gang says:

    wow cantik
    ingin ku belai gadis ini

    0

    0
  57. azean says:

    rupa tu ada tp tak memukau…tp ok la…

    0

    0
  58. cikumanis says:

    flawless.. nice. jgn la lepas dia popular, ada je manusia kuarkan gambar utk aibkan dia. good luck kristina.

    0

    0
  59. uncle amran says:

    Perempuan itu dikahwini kerana 4 perkara, kecantikan, keturunan, harta dan agama..tp carilah yg kuat agamanya…nescaya kamu akan bahagia..

    0

    0
  60. ocheeno says:

    hummm..peserta pilih kasih ni kris cempaka..berhasil gak pilih kasih ni meneluarkan produk lakonan

    0

    0
  61. nyonya manis says:

    we all classmate n die mmg sngat baik n baik..,family die pun baik.. die sngat xkisah brkwn dgn sape2.. xtau la skrg..,hope sngat die xbrubah.. still mcm dolu2..

    0

    0
  62. cik says:

    owh,dia ni bekas artis Pilih Kasih d RTM ari 2,,..dbawah Rosyam Nor..dia bekas pramugari

    0

    0
  63. cipotbest says:

    muka macam artis indon asmiranda

    0

    0
  64. Shanazar says:

    abg nara sudah silap la…….. first, cite sentuhan isabella ni bukan filem tapi cuma telemovie rtm. second, yang pegang watak utama tu bukan kris cempaka tapi julia zeigler. third, watak kris dgn watak DD hampir sama byk. Cemana aku tahu? Aku buat konti cite ni.

    0

    0
  65. fiza says:

    kristina cempaka?? apsal dalam trailer KIL nama dia Cristina Suzanne Stockstill pula??

    KIL tu film dia ngan Reza Minhat. mamat gigi besi dalam pisau cukur..

    trailer KIL – http://www.youtube.com/watch?v=jtw60nigmWo&feature=share

    0

    0
  66. Sassy Balak says:

    hm, DD bukannya hebat sngat berlakon pun, memang senang la nak diketepikan…

    0

    0
  67. Gosipgurl_fea1 says:

    BN,saya perhatikan di malaysia ni, pelakon semua boleh berlakon, ikut script siapa pun boleh berlakon, yang menyebabkan drama/film Malaysia fail itu adalah kerana factor2 seperti teknik camera.tak focus pada emosi, ketara sangat benda ni, tapi saya hairan TRILOGY CINTA teknik cameranya sungguh cantik sekali. Di japan pun serupa juga, mana2 pun sama juga, semua boleh berlakon, cuma bila kerja belakang tadbir fail. maka ia akan beri kesan pasa sesebuah drama/film tu sendiri.

    0

    0
  68. sazlinasji says:

    MACAM MUKA CINTA LAURA,,PELAKON ENDON LA..HEHE..MB SEPUPU JAUH KOT

    0

    0
  69. dahlia says:

    ala..dia ni xdela cantik sgt pun..mekap je lebih..baru je jumpa dia kt shah alam td…time aku lunch…biasa2 je pun…muka xlicin pun..ada jerawat…

    0

    0
  70. leha says:

    cantiknya dia.

    0

    0
  71. jajaaa says:

    dia ni dulu tomboy gila kot. lepas masuk pencarian jelita ape ntah baru la jadi pempuan sikit. but dia ni baik je funny .takde la nak cakap mat saleh je.

    0

    0
  72. tyka unnie says:

    cun glerr.. dri dye msok pilih kasih dulu pon cun camni gak la.. good luck ye kris !

    0

    0