Written by AbangNara | March 20th, 2011

gambar kahwin kris dayanti

Inilah kali pertama Abang Nara tengok gambar orang berkahwin yang lepas nikah je terus bercium mulut. Mungkin bukan budaya orang kita tapi budaya orang Indonesia untuk berbuat begini. Pandangan Abang Nara, ianya agak tak sesuai dilakukan di dalam masjid walaupun memang dah sah bernikah.

gambar kahwin kris dayanti

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Kris Dayanti yang telah selamat menjadi isteri kepada Raul Lemos. Semoga perkahwinan Kris Dayantik kali ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat.

gambar kahwin kris dayanti

Tahniah sekali lagi. Kredit gambar Twitter Dean Musthafa.

187 responses to (GAMBAR)Kris Dayanti & Raul Lemos Bernikah Di Masjid Nurul Iman, Jakarta

  1. Paan Jr says:

    huhuhuh mereka dah terlebih advan
    mintak dijauhkan di Malaysia :B

    0
    0
    • segerombolan perompak says:

      tu la..da terlebih advnce..dalam masid kot..jaga la adab..

      0
      0
      • momok says:

        eeeeeeeeeeeeeee………..rkkk

        0
        0
      • Kurus says:

        abang nara
        nanti tunjuk agi gambo2 lain eh..
        selepas nikah tentu ada resepsi gak..

        0
        0
      • budak nakal says:

        lain sungguh adab dia org, masuk masjid takyah tutupp aurat, nikah lam masjid hias bunga2 cam lam gereja ..pastu cium mulut lak pulak…jangan laa budaya cam ni merebak kat malaysia pulak

        0
        0
        • comei says:

          amin..may b, bagi kris, tu gaya hdp moden. ape la.. dari b4 kawen slalu drg 2 ekor ni cemolot.ni pas akad, cemolot lg?kemaruk sgt x btempat. x malu ke?

          0
          0
        • nampak sangat kemaruk tu….dieorg ingt kt rumah dierog kut time tu…hancusss

          0
          0
        • futuremg says:

          seingat aku AC mizal ngan emilia pown cium mulut gak..tp bukan kat dlm masjid la…ala, si KD nie nie mmg tak berape cun la akhlak dia…dia nie kanke dah ada title Hajjah…

          0
          0
        • peugeotcyg says:

          ish,aku tanye cleaner kt ofis ni,dorg ckp kt indon mane ade bdya cium molot camtu..abih2 kt [email protected] je…
          c raul ni mmg xnyempat..
          xtau adat dlm masjid..
          meluat….

          0
          0
        • Aib says:

          Saja nak tunjuk kat org ramai
          Dulu kontroversi
          Dah le dlm masjid x pakai tudung tutup aurad

          0
          0
        • Aib says:

          x pernah dibuat org

          0
          0
      • comei says:

        tadi baca kat oh bulan, dia org kawen kat Masjid Nurul Iman,Hotel Grand Sahid, Jakarta.yg mjadi persoalan dlm kepala hotak aku ni, masjid tu dlm hotel ke?pa pun, KD ni memang x prnh serik dgn kontreversi

        0
        0
      • Larahati says:

        stuju bnci sngat dgn best fren Tok Ti ni!!

        0
        0
    • blabla!!! says:

      eeeeeeeuuuuuwwwww~~~~~tahniah la sbb dh kawen tp geli la aku tgk siap kiss2 lg yuck~~~~dlm masjid plak tu….;0

      0
      0
      • cik embun says:

        tahniah, selamat membina masjid!! tp klw bole kt rumah Allah jgn la di buat gini..urmmmm

        0
        0
        • silentgirl says:

          btol tu..xsuai gle..pastu pakcik bju batik tu tsenyum girang plak..bole? hahah..pape pon..anang lg ensem sket dr laki baru die..pe nk wat, xde jodoh..salah sape..tettttt!

          0
          0
        • apakehal says:

          woit.. sori..ensem bnyak la.. bkn ensem sikit…

          0
          0
    • lantania says:

      muka mcm gila sex la husband dia nih, huhu tak menyempat2

      0
      0
    • sue says:

      PESAL GNI??? SEDEH TOL AKU NENGOK.XHORMAT RUMAH ALLAH….

      KD NI KUDA DUNGU KA???

      PUIH~!!! JIJIK AKU GAN INDONG NI~!!!

      0
      0
    • ayu says:

      before kawin pun, dorang tak segan2 cium depan wartawan kan, isu dulu tu..

      apatah lagi lepas kawin..what u all expect beb?

      nyway, aku pun tak sokong n tak suke bende ni…
      dari segi HUKUM, ok, korang dah halal.
      tapi dari segi ADAB, sori, memang ZERO.

      P/S: Adalah dimaklumkan bahawa menunjukkan kemesraan secara berlebiha2an di khalayak ramai adalah kurang beradab, walaupun anda suami isteri (apatah lagio dalam masjid), lebih HARAMMMMMMMMMM dan TAK BERADAB serta TAK BERMARUAH bila anda bukan suami isteri dan baru berkapel!

      0
      0
  2. Nazim Nasri says:

    wuuuu kena bala nanti cemolot dalam masjid.
    yg penting konsep jawa tetap ado. tak lawa pun KD neh pakai baju cenggini dengan design kat dahi tu.. wuuuu

    0
    0
    • kirana says:

      bukaan dia mmg x lawa kerrr?

      0
      0
      • mamaanak3 says:

        btol 2,mmg x lawa pun. Make up jer lbh..tp dorg kt sna msk masjid xyah pkai tudung ke? Tgk la tetamu2 wanita 2,blh lak slumber jer x pkai tudung ek! Adoi la indon..indon..

        0
        0
        • mulut laser! says:

          a’ah kan..langsung x hormat mmg ptut pon kt sana slalu kena bala hahahaa..pdn muka! geram aku klu org x hormat agama nieh..

          0
          0
  3. ida89 says:

    fuyooo,mangkuk tingkat tul lah,hormat lah sikit masjid
    dulu fenomena org tepuk tangan dlm masjid pas dinikahkan,skunk kiss molot??aihhhh..apa nak jadi nie

    0
    0
  4. anabobo says:

    KD ! xlawa la pakai cm tu.
    pape pon alhamdulillah .
    err.geli tgk org cm ni ber’kiss’ kt msjid
    aduyai..

    0
    0
  5. nnmmmmmm says:

    tak bes la tak de like n dislikeee

    0
    0
    • momok says:

      mmm..tolla

      0
      0
    • Nina says:

      bagi aku, x payah la ada ‘dislike’.. buat apa ada dislike kalau komen2 yang betul/bagus, tapi org2 kat sini tekan ‘dislike’.. facebook & laman2 yang lain pun x de dislike.. cuma ada ‘like’ je..

      0
      0
      • mysara says:

        ada jugak comment positive duk kena dislike jugak. mcm anti jer..
        tp mmg lagi best kalu ada like n dislike tu..penyeri komen..hohoho

        0
        0
        • mysara says:

          gerenti frust la sesaper yg kerap duk dislike komen org tertentu ni..dah takleh nak condemn..bluekk..
          tp, mana tau sehari dua lagi abg nara letak balik option dislike..huhu

          0
          0
    • budak nakal says:

      huhu memang tak best..tapi kalo ada nanti dok gaduh2 pasal like dislike plak…

      0
      0
  6. 123 says:

    ha ah laaa..xbest btol xada LIKE N DISLIKE…hambar la gini..abg nara oiii

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tk payah lah nk ada dislike ! ada like je dh ok…..kalau ada dislike bila pengomen yg dislike komen diaorang nanti diaorang ngamok bila ada orang dislike kt komen diorang tol tk bng nara sayang…………..bagos bng nara ada kn like je ok lov u bng nara coollllllllllllllllllllllllll

      0
      0
  7. suffer8zine says:

    dalam masjid pun cium, masalah tol

    Terkini : Gambar Supermoon Yang Awesome

    0
    0
  8. mama says:

    geli tgk raul lemon juice nih. tebal bibir :P

    *bang nara, nk like n dislike button :(

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan bng nara….tolong jangan letak dislike button ok……nanti komen minah jambu semua kena dislike !!!!!! komen yg baik2 pn diorang dislike jugak !!!! jngan ok…cayang bng nara…lov u kiss………..

      0
      0
  9. eiman says:

    patut la awal2 pagi tadi dato siti ucap tahniah kat twitter kepada KD..

    0
    0
    • kak nam says:

      ct x dpt jemputan ke… bff nikah x kan x ajak…….
      ct pi mjls anak ppuan MB Pahang kawin…….

      0
      0
  10. Kurus says:

    selama ini aku tk hirau pun button like dislike ni..
    maybe sebab tk releven

    0
    0
  11. rosh says:

    itu budaya barat…skrg budaya bgitu di bawa masuk dlm pkawenan org Islam..
    lbh2 lagi si paul nie tak mhormati adab di dlm masjid..kalu dh tak sabar…buat2 lah bsabar…x ke mn nya si KD tuh..dh sah jd bini dia….

    0
    0
  12. khalis says:

    memang giler tak penyabo rupenye diorang berdua nie.. ishh..stuju ngan nara.. patutnya hormati dulu rumah Allah, tetamu dan ahli keluarga..takkan main cium je??

    latest entry di blog khalis : siapa yang tak sayang anak bini??

    0
    0
  13. baby says:

    huh..raul ni kan gilos ske sgt la nk kiss2in lips..
    Gelojoh x btempat benor even dh halal hubungan tu..

    0
    0
  14. AMMAR YASIR says:

    Tahniah KD… Cantik….

    0
    0
  15. honda ex-5 says:

    nmpk sgt rakus…..ahuww…..

    0
    0
  16. nurul ain says:

    inilah yg dikatakan,,dunia sudah smpai ke pghujungnya….

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kalau dunia dh sampai ke penhujong nye siapa yg buat manusia jugak yg buat semua tu……maksiat bunoh membunoh kn manusia yg buat bukan nye dunia ……

      0
      0
  17. esyahnafisah says:

    ada lah abg nara orang melayu lepas nikah cium mulut.pembaca berita tv1 tue nurul alis dia batal air sembahyang pn cium mulut juga..huhuhu..

    0
    0
  18. Huhh.. says:

    eyhh.. artis malaysia pun ade comolot pas nikah ape.. pengacara nama nurul anis klu tak silap.. pas nikah siap comolot dgn laki dia yg no.2 tu.. tp bkn kat masjid la.. kat umah.. siap kuar kat hai lg.. tp tu la.. jodoh x panjang.. hopefully perkahwinan yg ke-3 ni kekal la hndaknye.. amin..

    0
    0
    • Huhh.. says:

      eyhh.. nurul anis ke nurul alis aku pn x igt.. oh oh.. lupa lak nk doakan si kris ni.. even pas kawen pn stil wat pangai x senonoh comolot dpn public n lg2 dlm msjid, aku tetap doakan moga perkahwinan yg ke-2 ni kekal hndaknya.. hopefully pasni pndai la berfikir guna otak sikit.. amin..

      0
      0
      • Bintang Malam says:

        tu sipah sofea ngn huby die tuu.. g try carik kat utube.. mcam x sesuai jew aku tengok melayu kiss2 pastu kaci org tengok. laen kebeno jew feel. lau org puteh mcam bole trima jew.. nape ek? hehe

        0
        0
  19. min` says:

    kesian ex-wife raul..

    0
    0
  20. kezberry says:

    geli i tengok..ishhhhhh

    0
    0
  21. yani says:

    macm org puteh dah..huhu

    0
    0
  22. pasha sendat says:

    Benda2 macam ni ler indon selalu kena timpa bala.. Minta dijauhkan la di negara kita ni..

    0
    0
  23. MemBesar says:

    dah kuar awal kat OhBulan

    0
    0
  24. Remover says:

    Apa punya artis la, buat majlis kat masjid tu bagus, tapi kenapa la tak hormat langsung institusi masjid ni, perlakuan dan pakaian yang amat tidak sopan ditatap dalam masjid. Kalo ada pak lebai solat kat situ, konpem muka hadap sejadah, tapi mata jeling tempat lain.

    0
    0
  25. Kurus says:

    oh ya..
    setelah aku turun ke bumi nyata.. yakni setelah turun trkujut aku tngok adegan kt atas…
    aku bru pokus baju kris…
    cantik.. i loike..
    kain cantik.. kris ni sentiasa ahead..

    0
    0
    • Kurus says:

      tapi ermmmm… tengok jambangan bunga dia… its yellow.. (saw on oh bulan) combination bunga s.ndal malam kelihatannya n bunga kekwa..bunga daisy ke tu?? dn lain2…
      kris yg pilih warna tersebut agaknya…ermmm

      0
      0
  26. chester bennington says:

    dah agak dah. mesti comolot punye

    0
    0
  27. jon says:

    eh jap jap..tp btolkah salah comolot dlm masjid? cium dahi tu salah ke x? klu lite kiss pon salah? nape korg xske comolot? hmm….weird~~

    0
    0
    • LuSelipar says:

      uish…x salaaaaaah….dah halal…apa kata upgrade jdk french kiss trus….time anak dia maybe boley lg up kerr…(#sarcasm)

      0
      0
    • budak nakal says:

      dah halal, tak tau ler salah ke tak salah..tapi comolot nampak cam x senonoh jer..sapa2 yang arif, sila jawab ek.

      0
      0
    • kawen says:

      kalo tdo dlm masjid pun x elok(nk tdo sgt..tdo kt kaki lima masjid) …so pikir sndiri laa kalo kissing2 dlm masjid.

      0
      0
      • ayu says:

        memang halal…tapi dari segi adab nya , macam kurang beradab…kemesraan tu bukan untuk tuntuttan umum…itu namnya ADAB.

        0
        0
      • bumble bee says:

        betul 2..kalu tdo dlm masjid pn dikira x menghormati rumah Allah(sb org guna tk beribadat bkn tk tdo)..apatah lagi kalu menunjukkan kemesraan di tempat org beribadat..wpun suami isteri,kte tetap kene jaga pergaulan kte suami isteri(cium2 ni hal dlm kain)..takut nanti jd fitnah org plk..lagipun ramai penonton 2..takut nanti budak2 kecik salah paham..t di pikirnya blh com kt mane2..padahal diorg bukan paham pn sal nikah kawen/suami isteri ni..

        0
        0
  28. Sweet pink says:

    Dah tak tahan la tu… Dlm hati lelaki tu, bila la nak abis majlis ni… Masjid pon masjid la… Hehehe..

    0
    0
    • sinar says:

      bukan ke raul ni kristian? tu la dia cium mulut kot. kat indo ni kan boleh kawin campur agama..

      0
      0
  29. fizaluvinz says:

    RL kuat bercium kot……….geliiiiiiiiiii

    0
    0
  30. PK says:

    Apa bangang orang Indon beromen dalam masjid!!!

    0
    0
  31. DELENA says:

    muke dia macam OPERAA CINAA……hahahhahahhah

    0
    0
  32. Kancilbiru says:

    laki tu pandai cium kot tu pasai KB jatuh hati dong! ekeke…

    0
    0
  33. Kancilbiru says:

    laki tu pandai cium kot tu pasai KD jatuh hati dong! ekeke…

    0
    0
  34. shah_jaszleysz says:

    Hahahahaha,kaki yg suka dislike mmg angin bila dah takde button dislike,ni baru ada kebebasan bersuara…..BIASA LA KAT INDON MACAM NI,KAT SANA KITA DAPAT LIHAT RAMAI ORANG YG BERSONGKOK,INGAT KAN GENG PERKASA OR PEKIDA,TAPI RUPANYA GENG2 HINDU…NAMA ISLAM TAPI AGAMA HINDU JUST BIASE JE KT SANA..KAWIN BOLEH CAMPUR ISLAM DAN HINDU,sebab tak menyalahi undang2 Indon..Kat sana kalau majlis kawin wajib ada pesta dangdut yg ke arah tarian bogel or lucah,awek yang gelek fuh(goyang grinder)…pakai skirt nampak spender,ini adalah biase,kalau ada duit lebih,boleh raba n sentuh2 hahaha(sila seach goyang 1001 gaya)..tak caye tok imam pun kaki dangdut..ini bukan fitnah,ini bdasarkan pengalaman aku disana..
    sesapa yg tak suka komen aku ni,dislike dalam hati je la…

    0
    0
    • Otak says:

      Orang UMNO(Puak majoriti dalam Malaysia) sama sahaja dengan orang INDON. Bezanya orang UMNO cium kat dahi dalam masjid. Samanya mereka buka aurat dalam masjid.

      0
      0
      • sue says:

        APE KAITAN GAN ORG UMNO???

        NAPE KO X PETIK RAKYAT MALAYSIA AGAMA ISLAM???

        LAW KO NI JUAK PAS KA PKR KA..PON SAMA DENGAN GAK KAN KO NIKAH CIUM DAHI GAK KAN???

        KER KO CIUM KAKI???

        0
        0
        • mia says:

          betul tu kawan saya yg pegangan dia PAS pun cium dahi..KAMI yang UMNO di sabah x pernah cium dahi..cium tangan jak..NGOK…kaitkan pula dgn politik…mulau ko ngawi ne tulun dot mulau…

          0
          0
      • atiqah says:

        komen org yg sgt xbermoral..
        kalo tutup aurat sgt pown tpi keje mengeji org,dpt pahala ke?
        xpayahla nk samekn org umno,pas,pkr..
        org malaysia mmg pki tudung mase akad nikah..
        (mungkin ade segelintir yg mengabaikannya)
        cium dahi 2 perkare biase..tpi cium mulut rasenye xder..
        kalo nk 2lis sesuatu,tlgla pikir dulu yer.

        0
        0
  35. nad says:

    gile ganas dalam masjid x yah pakai tudung!!!

    0
    0
  36. macam2 ada says:

    Nak wat camne, harap Islam pada nama aje….

    0
    0
  37. mulut laser! says:

    urmm tak da seri langsong mak pengantin nya adooooo

    0
    0
  38. john jenun says:

    mana x bala saja menimpa…campr aduk…

    0
    0
  39. buk embok says:

    ptt la KD suka dgn lemos ni..lemas d buatnyee..ho3

    0
    0
  40. anak2 kriss tk datang…. siannnn

    0
    0
  41. duniawi_semata-mata says:

    kris dayantik dah mcm bezita dah aku tngok…siap kaler2 dahi…. ape tak kaler jer muke tue kris modenas eh silap kris dayantik…kaler bentuk dam baru la re…..

    0
    0
  42. cookie monster says:

    pas ni jangan kata artis, ramai la orang kita yang mengikut jejak langkah KD nie.. kiss kat masjid lepas akad.. pas tu lama lama jadi budaya.. macam apa yang jadik sekarang.. orang Islam kawen dah banyak sangat persamaannya dengan agama lain.. huhu..

    0
    0
  43. madah berhelah says:

    sialan bangat si dayantik n kelomos…comolot bagai dalam masjid..itu psl negara gue asik2 di timpa malapetaka…x suda2 bala…padan muka…hahahahahaa

    0
    0
  44. miss wawa says:

    kalau iyapun tak tahan sangat nak main tunggulah da masuk bilik! apa korang nak buat sampai koyak rabak ke itu kauorg punya pasal! sungguh tak sopan ini 2 ekor!

    0
    0
  45. miss wawa says:

    jari kris tu pakai inai ke kiutex?

    0
    0
  46. refelsia says:

    tahniah kd walaupun pelbagai kontervesi dan dugaan akhirnya berakhir dengan ikatan suci, semoga perkhawinan ke dua ini akan berkekalan sehingga ke hujung nyawa……………

    0
    0
  47. Kurus says:

    cenih lah…
    jgn cakap tntang bala kt negeri orang leh tak…
    jgn sebot2… lehh..

    0
    0
  48. i suka says:

    i sukaaaaaaaaaaa

    0
    0
  49. shark says:

    waduh tolong dong jgn keluarkan picture mcm gitu sungguh hodoh waduh bueeekkkkkkk

    0
    0
  50. jalila says:

    maaf, boleh saya betulkan sedikit info di atas tu? budaya cium mulut tadi tak sesuai jika dikatakan budaya indonesia, kita semua sedia maaklum itu adalah budaya barat, hanya segelintir rakyat mereke seperti pengantin diatas yang menyebAbkan nama budaya indonesia itu sendiri menjadi buruk, bak kerana nila setitik, rosak susu sebelanga… thanx…

    0
    0
  51. azel says:

    alah sebelum nikah pon diaorg boleh comolot dgn ghairah depan press..siap tjuk ulang tayng lagi skali lak kat press..apatah lagi lepas nikah..tp mmg bangang la..comolot dlm masjid

    0
    0
  52. rohilass says:

    aduaiiii seram aq nengok molot si raul…..cam ikan belukang je….hehhehehehehe

    0
    0
  53. Whadda F? says:

    Shit giler ah comolot dlm masjid.

    0
    0
  54. Jabun hensem says:

    Gelojoh:-)

    0
    0
  55. Jabun hensem says:

    Kejadahnye gelojoh mcm binatang.
    Pelahap…eeee

    0
    0
  56. leaveareply says:

    mana tok t~~~

    0
    0
  57. yut says:

    x per laaa kita doakan kd dan suami bahagia :)

    0
    0
  58. orkid says:

    KD kaler dia pya kuku….terkejut msa tgk lam berita tv9 td….aksi comolot….

    0
    0
  59. zie says:

    wlupun dh kawen aku rasa nk carut jer kat dia..blh tak?? sbb bkn dh kawen baru dia cium b4 kawen pun dh cium..tu dpn kamera..blkg camera entah apa dorang buat.. silap haribulan dh berumahtangga dulu b4 nikah..mcm dh biasa lelebih jer dorang tu..

    0
    0
  60. wanida says:

    serina chef wan pon kawin mat saleh lagi, pas nikah kucup dahi je ok je..mat saleh pon tau adap sopan di masjid…mmm..

    0
    0
  61. kipas puteh says:

    WTH??

    0
    0
  62. lontong says:

    raul ni mmg x hensem tp duit die hensem… tu yg KD nak sangat..

    0
    0
  63. nancypoh says:

    Dah jodoh mereka kan..doakan saja kebahagian mereka supaya lepas ni dijauhkan dengan cobaan2 alam rumahtangga..tahniah KD and Raul..moga mengecapi kebahagiaan yang berkekalan..

    0
    0
  64. aku says:

    ngam la tu….mmg ngam sangat dia kawan ngan siti nurhaliza….sama2 perosak rumah tangga n kebas laki orang….mata duitan walaupun sendiri dah kaya raya…

    0
    0
  65. Larahati says:

    tak suka KD!!!!
    We wait n ccccccc… Je lah.
    Rumah tanga yg mereka bina ni dri serpihn batu bata kaca yg mereka robohkn sndri..teguh ke??

    0
    0
  66. sinar says:

    bukan raul ni kristian ke? tu la cium mulut… sbb org kristian ni slalu lepas kawin akan cium mulut ikut budaya omputih. kat indo kan boleh kawin campur agama…

    0
    0
  67. manjalara says:

    tak menghormati adab dlm masjid, tak senonoh langsung ,mat salleh boleh la kawin dok kiss mcm tu…..diorg ni tak pikiaq ka kawin kat dlm masjid bukan dlm gereja, adab susila dlm masjid tak dijaga, amal ibadat entah ler mcmana, apatah lagi perangai

    0
    0
  68. - says:

    ini bodoh namanye! kalau dah indon mmg bodo!

    0
    0
  69. limau.. says:

    ~,~ ap org yg da kawen wt in their bedroom, tu la diorng la..
    but seriously dlm masjib wt cmni??
    ~,~ pening2….
    Btw, dlm islam rse nye kene jaga tingkah laku lps kawin ble kt public. meaning, xblh la cium2 gler2 kt public, wlaupn da kawin..
    beside, i pn x nk tgk la u guys cium2 in public… geli~

    0
    0
  70. virus.comey says:

    teruk betol! ,alu la sikit kat org ramai..tah pape.. tgok muka si raul ni pon dah tau muka gatai!

    0
    0
  71. lala says:

    what the hell

    0
    0
  72. hadoiiiii…. kot yer pon agak2la… dlm masjid pon wat cenggitu… sabo jerlah….

    0
    0
  73. lantak lah.. says:

    tok ti xdtg ke tgok bestfren nikah nie… hehehe

    0
    0
  74. neng says:

    aduh ..!!! …. kok boobnya udeh jatuh … mna bisa rupawan lagik .. hehehe ..

    0
    0
  75. MisZ NoNi says:

    Ish, seram aku tgok costume Kris.. Seram.. Naik bulu roma.. Very the Mantera Anjasmoro..LOL

    0
    0
  76. dislike says:

    dua-dua orang tue tengah sangaplah tue…hahaha

    0
    0
  77. wartawan hiburan tak bergaji says:

    Dalam paper hari ini,Datuk ahmad Jusuh ahli majlis fatwa Perlis kata Rasulullah pernah mengingatkan umat Islam supaya tidak melakukan akad nikah dalam masjid kerana ia meniru penganut Kristian yang menikah dalam gereja dan Yahudi di rumah ibadat mereka.

    Tapi dah jadi budaya org melayu hari ni, kalau nak bernikah gi masjid, lps nikah nak jengah masjid pun susah :).

    Jaga la adab2 di dalam masjid.

    0
    0
  78. kajol says:

    gile siotttt! SAH gersang ni!

    0
    0
  79. pen says:

    BERAHI ..cam2

    0
    0
  80. XOXO says:

    kontroversi…klu bala dtg baru taw….mmg xinsaf org indon mmg cmni wat bnde kdg2 xpkai otak dlm masjid pn nak bcium mulut???

    0
    0
  81. nina79 says:

    Hahahahahaah…depan org ramai pun berani kiss bagai, inikan pula sebelum kawin kan???..tupun KD ada hati kata akan jd isteri solehah???? solehah di mananya???? aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…

    0
    0
  82. kejumasin says:

    patut lah bertimpa2 balak dari allah….. x sedar2 lg manusia ni..

    0
    0
  83. pulutcoco says:

    WAHAI ABG NARA,

    ACTUALLY MEREKA BUKAN BERCIUM MULUT,BUT BUDAYA BERLAGA HIDUNG(BELAH KIRI N KANAN).

    SAYA PERNAH TGK BUDAYA YG SAMA ANTARA KAWAN SAYA DAN AYAHNYA,KETURUNAN ACHEH.

    HARAP MAKLUM.

    0
    0
    • aspire5580 says:

      ooo..baru den tahu

      0
      0
    • sukiton says:

      OK ABANG NARA. SILA BETULKAN ARTIKEL. TAKUT JADI FITNAH PULAK. NI ADAT LAGA HIDUNG, BUKAN CIUM MULUT OK?

      dan yg lain2 tu tolong kontrol adab. apa2 pun, indonesia tu jiran kita. kurang sopan rasanya kalau kata indon bodoh etc… bahasa melambangkan bangsa. tq

      0
      0
  84. apambalik says:

    huduh bebeno!

    0
    0
  85. kaki_g0ssip! says:

    MANE X INDO SELALU DITIMPA BENCANA LIKE TSUNAMI & GEMPA BUMI SEGALA, TGK JELA LIFESTYLE ORG2 DIA NI! KT MASJID PN BLH CIUM2, XYH PAKAI YG TUTOP AURAT PN BLH MASUK MASJID.. LPS TU DIORG X KSH KAWIN B’LAINAN AGAMA EVEN X PELUK ISLAM OR WHAT! BILER ANK2 DH BSR, BARU SRH DECIDE NK CHOOSE AGAMA APE.. LPS NI KENE LA MUSIBAH LG.. IGT 1 JE, DLM DUNIA NI, MAJU MANE PN NEGARA KITE, TUHAN YG MAHA B’KUASA. LAU TUHAN DH SEBUT “KUNFAYAKUN”, MAKA T’JADI LA!! SO INDON, U BETTER WATCH OUT!

    0
    0
    • sue says:

      AKKU SUKE AYAT UJUNG KO~!! HIHIII

      SO INDONG!!!! U BETER WATCHOUT!!!!!

      *saja repeat ayat ko..syok

      0
      0
  86. batagolek says:

    kesian KD ..ingatkan ramai fans nak ucap tahniah tapi kena maki hamun lagi ada ….kesian kesian …

    0
    0
  87. effie says:

    dh halal dh… tp kat indon apa2 pon tak mustahil di lakukan.. sumanya ‘DIHALALKAN’..

    ulama dorang kata buleh, buleh la.. kalo tak mesti dh ada pak imam or tok kadi yg bg warning.. nih siap org2 yg hadir tuh senyum tanda syukur lagi tu..haihhh..apo la nak jadi..

    0
    0
  88. kakchubby says:

    biadap sungguh si raul lemos ni!!! hormat la sikit agama baru kamu tu! yg si kris tu pun sama jugak.

    0
    0
  89. ikan pirana says:

    mana p button dislike.. asik like je yg ada..

    0
    0
    • Kak Limah says:

      Janganlah kutuk budaya orang.. mungkin di sana lain.. di sini lain.. Bukan semua pun budaya orang Melayu ni berteruskan Islam..

      So, apa2 pun dorang dah kahwin.. Jangan kutuk2 orang tak baik.

      0
      0
  90. Korang sibuk wat per ? says:

    sibuk la sangat rakyat Malaysia ni……… hentam orang memang la feberet attitude…. memang best…
    kalau kena kat batang idung sendiri…. sure korang jawab…
    ‘ada aku kesah’….. ‘ada aku mintak duit ko nak gi nikah ?’…. ‘ada aku kebas laki ko?’….

    p/s: stended ar depa… lantak ajeeee…. alaa.. yang sorang tu pun nikah kat masjid… org2 yg hadir pakai tak cukup kain laa.. tak pakai tudung arr… korang senyap ajee.. siap puji lagi…. eh ! cantiknya ct……. oopss… tersebut plak….

    0
    0
  91. Anna says:

    Maafla la ye, Saya memang benci orang indon. Pengalaman lalu membuatkan saya sangat benci orang indon.

    Kebencian yang maksima.

    0
    0
  92. lolyat gang says:

    patut zaquan dgn ayu raudah buat camni
    comolot lepas kawen
    baru nice

    0
    0
  93. guli pecah says:

    walaumacamapun…tahniah lah..dah sah..pi cam sgt gelojoh je depa 2 ni..klu ye pun sabak lah dulu..smpai umah…org tgok kan dah malu…adoiiiiiiiii

    0
    0
  94. zassss says:

    x de adab langsung…dh ler masuk masjid x tutup aurat…leh posing cmtu plk..hish2 ape nk jd umat zmn skrg ni. no wonder la lately mcm malapetaka dtg..ini la slh 1 puncanyer…

    0
    0
  95. moon says:

    aku baca kosmo ari ni pun diorg letak gambar ramos n kd comolot…mcm menyokong jer aku tgk…padahal berlambak lg gambo lain boleh letak…ish3x…

    0
    0
  96. HUMMER69 says:

    NI LAH INDON HARAP AJE ULAMAK BERSEPAH2 MELATA… TAKDE SATU PUN TAHU TEGUR SI TUA2 BANGKA NI SEMUA! DALAM MASJID SI BETINA2 TAK TAHU TUTUP AURAT MAIN LANGGAR AJE! LEBIH UTAMAKAN BUDAYA DARI MENGHORMATI TUNTUTAN AGAMA. AGAKNYER DATANG UZUR PUN DORANG MAIN LANGGAR MASUK MASJID!! BENCANA DATANG BERKALI2 PUN DORANG MASIH TAK SERIK2.

    0
    0
  97. ku kecewa says:

    cukupla sekali tsunami melanda acheh. kan?

    0
    0
    • someone says:

      sokong…sebab cm mane pun kalau acheh kne malaysia gak kena….takut woooo tsunami…..

      0
      0
  98. Dewi says:

    Entah apa-apa orang Indon ni, dalam masjid pun boleh buat perkara tak senonoh. Patut la banyak bala yang menimpa…bila ajaran Islam diketepikan.

    0
    0
    • mia says:

      wlaupun aku bukan org indon tp jgn lah mengata tahap gaban…kalau kita selusuri negara kita pun ada juga perkara x senonoh di buat…perkara tersebut berlaku kerana x nya kesedaran agama…bukan pasal bangsa…kecuali yahudi yg memang ada dlm alquran…

      0
      0
  99. Akoo says:

    indon dua ekor nii dah giler sekss tu yg tak reti hormat masjid tuhh! yg sekor tuhh dasar pompuan curang ..

    0
    0
  100. saya says:

    mulut is just a part of a face kn? kalau cium mulut tak senonoh then cium pipi pun tak senonoh jugak la.

    hukeleh.KD cium kecoh2 pulek.korang tgk drama korea ada kiss kiss korang cakap lomantik la suhweet la. tak geli pulek?camno tu?

    aku lagi geli org lps kawen amik gambar sangap ala2 kiss ke tak kiss tu.kalau nak kiss,kiss ajo la

    0
    0
    • aku lah... says:

      diorg bkn muslim mmglah tak kisah diorg nak bercium ker apa…
      kita ni org islam…kalo dah salah kenalah tegur…

      0
      0
  101. ikantembakol says:

    macam laga-laga idung je…ahahha..budaya fiji..

    0
    0
  102. cili kering says:

    WOW, mmg berahi gile gambar raul kiss KD tu, feeling full swing beb!

    0
    0
  103. emel says:

    hensem anang lagi!!!

    0
    0
  104. budaya dorg kot comolot tu..huhu

    0
    0
  105. i am xoxo says:

    seriously mr n mrs lemos….take my advice n GET A ROOM.

    0
    0
  106. raulemas says:

    geli plak tegok muka raul time nak cium kd..

    0
    0
  107. achik says:

    adat dorang..
    byk musibah yg jadi kat indonesia yg dorang sndri tak sedar segala musibah atas kesilapan dri sndri..

    0
    0
  108. sensitif says:

    hOdOh artis camtu. . .xde kelas romen2 lam masjid. xde Otak ke?

    0
    0
  109. Merpati Putih says:

    dlm mesjid x pkai tdung…siap p cium2x….enth2x laki dia bkn islm…
    indon ni…dh x ksh smua ni….
    jnji kawen..convert or not….dh x ksh
    umh allah pn dh x thu nk hrnt

    0
    0
  110. juice says:

    kd x kisah dh sebab pasni leh perabihkan harta mamat ni..ala kd ni spesis fasha sandha jgk…

    0
    0
  111. gpswatches says:

    we’ve just began my private wordpress blog site about gps watches made by garmin. I was just questioning what theme that you’re using right here so i could use it as well. Thanks

    0
    0
  112. Allegro says:

    you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

    0
    0