Written by serenity | April 13th, 2013

Pukul 1.36 petang semalam,  anak lelaki Datuk Lee Chong Wei dan Datin Wong Mew Choo iaitu Kingston telah dilahirkan secara caesarian di Hospital Gleneagles Jalan Ampang dengan selamat.


Berat Kingston ialah 3.4 kg. Chong Wei berharap Kingston akan membawa tuah kepadanya dalam mengejar gelaran di kejohanan badminton dunia. Dia yang teruja dengan kelahiran bayinya berkata akan menjaga Kingston, walaupun di waktu malam. Sumber berita asal The Star.

***

Marilah berkunjung ke Bazar Seni Industri Budaya Kebangsaan pada 13 dan 14 April 2013 (Sabtu dan Ahad). Pelbagai pertandingan seperti Dam Aji Gergasi, Catur Gergasi, Kompang Berformasi, pertandingan breakdance, dan pertandingan mewarna bagi kanak-kanak bakal dilaksanakan. Hadiah menarik menanti anda. Sambil berkunjung anda juga boleh bersantai seni.

Borang penyertaan secara percuma boleh didapati di khemah urus setia mulai jam 2.00 petang di perkarangan Panggung Bandar raya, Jalan Raja, Kuala Lumpur. Mari kita ke sana! Dibawakan khas untuk anda oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN)!

74 responses to (GAMBAR)Kingston Serikan Rumahtangga Datuk Lee Chong Wei Dan Isteri

  1. suka Sabree Abu says:

    wahhh..baby boy. .
    congrats DLCW. .
    comel, berat dah sihat :)
    pedulikkkk kan kata2 org, mulut diorang kita xleh nk tutuppp. .

    0

    0
    • FASHA SANDHA BERANAK APRIL 2014 says:

      FASHA SANDHA BERANAK APRIL 2014 TAHUN DEPAN

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahaha..itu bunting gajah namanyer..

        0

        0
        • Mira says:

          Jome kita lawan Najib…
          dan BN= Bangkrup Negara

          0

          0
        • Dolton Bibiyana Layola Al Juburan says:

          BN makin tenat & terdesak..promote dlm Twitter sehari rm 600,000…..apa la punya bahlul cengitu?

          0

          0
        • Vote for PAS &PKR says:

          apasai sibuk nak undi BN yg cukai kereta 300%…tak pernah2 turun?
          anak2 UMNGOK naik BMW….korang naik Proton.
          hahhaahaha..kesian penyokong2 UMNGOK!

          0

          0
        • Dalton Bibiyana Al Jubran Londoh says:

          Jgn sokong UMNO…

          0

          0
      • Rita vs Ayu says:

        Non-muslim xder lak heboh ngan tradisi Shower Baby padahal xda halangan dlm agama diorang. Tp artis yg Muslim pulak yg sibuk dan megah dgn Shower Baby yg diragui motif dan tujuannya tanpa ada rasa bersalah, siap menunjuk2 dgn penuh bangga lagi tu.Lee Chong Wei, tolong nasihatkan artis buta ilmu agama tu sikit

        0

        0
      • puteri noor hidayah bt azlee says:

        boleh x bagi tau nama baby fasha

        0

        0
    • Olga says:

      ADA IRAS2 MUKA ‘EMAKNYA’ ROSMAH MANSOR

      0

      0
    • shahmie says:

      Mulut baby macam Datuk Lee Chong Wei.Anyway baby is so cute !!!

      0

      0
  2. miss mong says:

    3.4kg?wahh sihatnya baby..tahniah dato’

    0

    0
    • Dolton Bibikyana Sup Londeh says:

      besar nanti tak basuh berak jugak, kat rumah apek selalunya ada tisu tandas utk kesat tahi yg meleleh, typical cina

      0

      0
      • ckp jer says:

        kahkah. .
        alahai, tisu yg kesat tu adalah salah 1 cara beristinjak
        cara beristinjak adalah menyapu dengan benda yang kesat.
        xpyh nk kutuk2 diorang yg guna tisu tu.
        ko tu beristinjak belum tntu suci lg tau.
        ni la punca pepecahan kaum,asyik nk kutuk kaum lain.

        0

        0
  3. makcikbedah says:

    anak luar nikah. kahkahkah

    0

    0
    • haha says:

      longkang. .busuknyeee :)

      0

      0
      • Tololnyer Kau says:

        Mak cik Bedah, mereka mungkin ‘register’ dulu…sanding nya kemudian. Jangan cetek sangat pemikiran. Yg penting anak dia sihat.

        0

        0
    • Anonymous says:

      truk nye mulut…

      0

      0
    • rilek sudehi says:

      ko puji anak sudah la..xpayah nak sibuk hal org nikah ke x.dosa tanggung sndiri..lagipun kubur lain2…

      0

      0
    • mak bedah kau... says:

      ketawa la sekarang makcik bedah oii….keturunan ko nanti bukan semua lelaki…nanti kalau ada yg lahirkan anak luar nikah…time tu ko gelak lah ye….gelak puas2…..bleh kami tumpang gelak sama…

      0

      0
    • Anonymous says:

      makcik bedah mulut jahat…ada anak sah pun malu anak ko dgn mulut jahat ko tu makcik bedah…

      0

      0
    • kiah elorna says:

      vangang makcik bedah! ni bukan longkang dah puaka.

      0

      0
    • tanpa nama says:

      nnt kena batang hidung sndri bru pdn muka.

      0

      0
    • Anonymous says:

      biasanya dorg dah gi reg 2-3 bulan before kahwin..dah kira sah disisi undang2 la tu…kahwin tu pun setakat buat majlis n jemput tetamu bagi makan2 je…tu pun nak kecoh ke makcikbedah…

      0

      0
      • shirrr says:

        ya, saya register perkahwinan 2010 tetapi reception 2012.. mak cik bedah, nak kutuk orang, buat reseach, pastikan ilmu penuh di dada

        0

        0
    • insan biasa says:

      jangan suka2 melabelkan anak orang sebagai anak luar nikah…
      setengah orng yang non-muslim ni kan selalunya dorang akan register dulu perkahwinan dorang then baru buat majlis…

      kita ni jangan suka sangat nak kutuk2, melabel yang bukan3…

      0

      0
    • makcik berdah says:

      Siapa kau nak ckp tang status anak tu…. yg salah mak bapa dia…. walau apa terjadi sekali pun anak tu anak org kaya kau ada?…

      0

      0
    • Anonymous says:

      btw…name die macam pendrive…hehehe

      0

      0
  4. lava says:

    nak tanya, kenapa muka baby pucat putih macam tu ?

    0

    0
  5. BENCI ARTIS MESIA says:

    Cam nama PENDRIVE aku dah,…

    0

    0
  6. awek kedah says:

    Taniah comey cgat..!!!!!

    0

    0
  7. dell says:

    mulut dato lcw..hehe..tahniah!

    0

    0
  8. eikin says:

    LCW yang kawin lambat pun bini nya dah bersalin. Fasha bila lah nak beranakk. tak sabau nak tgk bebyy… ke dia dah bersalin dahh?

    0

    0
    • angelina jolie love bread putt says:

      lamanya fasha tu peknen, dah nak dekat setahun, doktor bagi date bln 4..tu bermakna bulan 4 kandungan fasha baru cukup 9 bln lebih, yg dia umun awal sgt peknen tu kenapa

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Iya la..ape cite fasha tu..x kn lom beranak lagi..mcm dh lama sungguh dia mengandung…x beranak lagi ke…abg nara tolong edisi siasat…

    0

    0
  10. rilek sudeh says:

    rasanya dorang bg nama KINGSTON sbb maknanya KING of badminTON kot.who noe..harapan stiap ibubapa utk anak dorang…apa2 pun comel baby kingston…

    0

    0
  11. BEDAH JAMBU says:

    UTK PENGETAHUAN U ALL.KAUM CINA NIE,KALAU NK KAWIN SI LELAKI KENA TGK PEREMPUAN TU BOLEH MENGANDUNG KE TIDAK.MMG KAUM CINA MCM TU..MEMBER AKU ORG CINA DIA LA BGTAU..ALA DIAORG KAN KAFIR.YG KITA ORG ISLAM JGN LA ADA YG WAT MCM TU

    0

    0
  12. lalal says:

    ni baru betul terkenal di seluruh dunia, rileks je letak gmbr anak, direct keluar dr perut terus up gmbr, yg artis2 ni nak menyorok muka anak tu xtau apa motif.

    0

    0
  13. Dolton Bibiyana Layola Al hijab says:

    cute

    0

    0
  14. alahai…comelnya…

    0

    0
  15. mak jemah says:

    MAK JEMAH TINGIN SGT NK TGOK ANAK NING BAIZURA,,,,,
    PLEASE ABG NARA…TLG MINTAK KAK NING YER…
    SUSAH BEBENOR NK TGOK ANAK DIA…

    0

    0
  16. nama saya says:

    fasha bila lg nk beranak???

    0

    0
  17. mimi says:

    Ha, sape nak perut kene bedah pasal caesar tak tentu psl sebab nak untungka hospital, beranak lah di hospital swasta terutamanya gleneagles. mmg doctor kan sane sumenye business folks. Beranak melalui caesar SANGAT menyakitkan bagi wanita. perut akan buncit, tak boleh anak ramai, azabnya laki x tau, tau suka dpt baby je. Jauhi hosp swasta dek sebab nak privacy lah, nurse layan bagus lah (mmg lah wad bersalin HKL mmg the worst place you can ever be pun tp byk lg hosp kerajaan lain) kerana semuanya business entity. Ini perkara serius sebab wad bersalinlah plg ramai manusia dlm hosp.

    0

    0
  18. siti says:

    beranak awal salah. beranak lambat salah. kesian sungguh. kesian fasha sandha. kesian LCW.

    kenapa semua orang macam dah tak ada purpose dalam hidup? hidup ni sekadar makan tidur ambil tahu hal orang dan terus mati ke?

    dah tak reti memaknakan erti hidup dengan baiki diri sendiri? ubah diri sendiri?

    0

    0
    • lolita says:

      sesetengah org kat blog ni cakap jer pergi kerja, tapi last2 lepak kat blog ni jugak, nmpk sgt makan gaji buta, ntah2 tak kerja tapi ckp kerja, menyampah

      0

      0
      • NARA IS GAY says:

        BIASALA TU. KEBANYAKAN YANG DEKAT SINI SEMUANYA GRADUAN PENGAGGUR YANG TAKDE LIFE. SEMUANYA SALAH UMNGOK. TUNGGULA KO.PRU13 NI UMNGOK TERKUBUR

        0

        0
        • Yana Al-Bikini Laloya says:

          yuhuuu…org yg komen di pagi hari, dgn tengah hari tu memang org tu tak ada kerja, pagi org sibuk kerja…tengah hari org lunch, solat..mana sempat nk bukak blog ni, wkakakka nmpk sgt tak keje kan noks

          0

          0
        • Kuih Mek Comel Sedap says:

          untung lah kan org yg ada masa on9…mcm mek ni asyik2 kerja, nk lunch pun tak sempat..apatah lg nk buka blog ni..lagi lah tak sempat, kdang2 mek terfikir dorang buat kerja apa pagi2, tengah hari dh blh on9..kalau mek memang tak sempat lah nk on9 waktu puncak mcm tu, kerja byk

          0

          0
  19. semah says:

    Wey, kawin lum cukup 9 bulan lg dah beranak. Hebat betul ==’

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bangsa lain aku x heran tapi org melayu yg beragama Islam pun dah ramai yg cenggitu. Sbb tu budak2 skrg ni ramai yg perangai x semenggah sbb terhasil dari benih yg dilarang.

      0

      0
  20. Mirai Suenaga says:

    Tahniah. Bakal jaguh ni!

    0

    0
  21. raket smith says:

    berapa gb pendrive ni? hahaha

    0

    0
  22. jaja says:

    sokong BEDAH JAMBU, yang org islam tak yah nak ikut yer, diorang takpe tak haram pun

    0

    0
  23. Akak says:

    Korang ni sibuk mengata org lain…korang sedar tak..
    DLCW ni baru je kawin, bulan November 2012.. tup-tup dah lahir baby….

    tapi apa nak heran kan…
    depa dah ‘kawin’ dulu…
    so, toksah nak kecoh sgt la org mengandung lama ke tak…mcm yg korang dok sebok kan si Fasha tu…
    yg tetiba beranak awal ni lagi terkujat kot eh?! walaupun kapir, ttp gak la nak bahan…

    0

    0
  24. stella says:

    m mmg ngok . . itu pun mo kecoh ka ?? kami klau kawin , register dlu bah . . register tuu cm nikah laa . bkn mcm kmurg . . kdg2 kawin dlu blm nikah . ramai tuu kan . .

    0

    0