Written by AbangNara | April 7th, 2011

jezamine lim shape

Cantik memang cantik body Jezamine Lim nie, tapi perlu ke sampai berpakaian begini? Hmmmm….

p/s: badan boleh jadi Curvy dengan pakai corset ni…[klik utk info]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

237 responses to (GAMBAR)Jezamine Lim, Isteri Harith Iskandar Jadi Cover Majalah Shape

  1. delailaG6 says:

    wow!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. comei says:

    alahai..shape ler sangat.boleh plak suami izin ek?cian2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 94 Thumb down 1
  3. wanieta says:

    Islam hnya pd nma

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 1
  4. hadoiiiii says:

    ko slh entri la, patut bukak harakah……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 0
    • Kopi janda says:

      Cantek badan dia..yum yum!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • Jejai sendat says:

      hahahahaa…….ni namanye Poyos gila….Oi “cerdik”…nak politik jgnla dok guna agama! …bbbullshitttttt!–bunyi sbjik cam Husin ckp!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
    • HADOIII TERUSSS says:

      ntah. aku pn x phm dr smlm lg dia nh x abis2 berpolitik dlm nh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  5. akulah says:

    saya tahu, beliau seorang mualaf.
    tapi mana fungsi seorang pembimbing, lebih tepat; suaminya?
    jangan semata2 nk kawin baru masuk islam…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 84 Thumb down 1
    • sarahremli says:

      ye.. adalah menjadi tanggungjawab suami utk membimbing isteri ke jln yg diredhai Allah… sama2 la kita amik iktibar.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • cekidout says:

        ni gambar super imposed yg telah di-edit la weh! tak baik korang mengata..kering2 je dpt dosa..cuba tgk pic tu bebetul..tak ke mcm di-edit?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  6. cibiusagi78 says:

    jezamine ni dc la. dia nak kawin dgn harith bru masuk islam. jd dia ni mualaf. tanggungjawab suami yg membimbing dia. tp sedih cz mcm ni………… siapa patut membantu ye…….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
    • wongapik says:

      macamna suami nak tunjuk ajar…dia pun x blajar. lantak dia la bini dia.. sok kat akhirat, dia gak yg nk kna jwb… hdup pas…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 1
      • naz says:

        seperti pas kawin dap

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • nUnU says:

        - Kita hidup bermasyarakat… kita bkn hidup bersendirian…
        – Bukankah Islam menggalakan kita tegur menegur utk kebaikan….
        – Tidak kah kita dianggap bersubaha sekiranya kita membiarkan saja kejahatan yg berlaku didpn kita.
        – so… sesuaikah LANTAKLAH DIA dan AKHIRAT DIA JWB….?
        – yg penting … pertama – kita tegur kedua serahkan pada tuan punye diri selebih kita serahkan pd yg ESA lg yg lbh menetahui…….

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Amier says:

      siapa tahu…ini wanita cina yang tak suka macam kepala kura-kura.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. man says:

    harith ni kwen bila usia dh nk masuk tua..hantaran puluh ribu…tp pilihan dia mcmni ye….dh jodoh ye

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  8. desperado says:

    dah ada title doktor tak cukup, mesti tayang badan nak org puji hot mah. ke business restoran tak laku…muahahaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  9. rayyan says:

    semoga dia mendapat hidayah ALLAH……jgn lah terus menerus merosakkan nama Islam……
    si suami….pls la……jgn terlalu urban dalam hal kewajipan agama ISLAM yg ku CINTA.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 0
  10. hadoiiiii says:

    suami dia x kisah la tu, malah berbangga kot…bini aku cantik konon, laki bini sama je kot, baik x pyh convert agama hrtu, dulu cerita bukan main mertua harith x izinkn perkahwinan dorg…aku ni pn kesian je dgr.

    patut mak bpk harith tu sendiri yg x izinkn, menantu sanggup ke tayang2 maruah mcm tu, tp lantak la…harith sendiri pn 2×5 jer, klu x, xdela dia beria nk kawen gn pompn ni.

    yg islam sejak lahir pn xreti jaga aurat, apatah lg yg br convert mcm ni jazemin dgn dahlia iking tu…..

    itu pakaian dorg yg kita nampak dlm mjlh, yg kita x nmpk…? nauzubillah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 103 Thumb down 1
  11. cibiusagi78 says:

    kesian…….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  12. Zubir says:

    tok guru, saya nak tanya
    awak berminat tak nak jadi wartawan?
    jika berminat sila hantar resume ya
    supaya tok guru boleh menulis dengan lebih berhemah
    tanpa membabitkan isu politik
    di blig laman gossip artis.
    salah isu ni sheikh.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    • peanut says:

      zubir:wah tok guru jd wartawan,..hebat tu zubir…;)
      jauh benar peginye…hihih
      guru agama:kalau ye pun nak berpolitik..sila la berikan pendekatan yg berkhemah sikit…barulah org menghormati anda….tak pyh laa nak paksa org undi pas ke keadilan ke dan sebagainya…sekiranya seseorg yg tertarik dgn pendakwahan kita…nescaya mereka akan menyokong tanpa dipaksa .. menggunakan tutur bhsa yg agak kasar dan extrim bunyiknye lebih mengundang persepsi negetif org terhadap anda..fikirlah secara bijak wahai guru agama…penggunaan “guru agama” secara langsung anda membawa nama agama itu sendiri…;)..janganah memalukan agama anda wahai guru agama:)..jgn sebab nila setitik habis susu belanga dipandang serong oleh masyarakat berlainan agama…
      zubir:saya boleh jadi wartawan tak?hihihihih….saje mengusik

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • kaki_g0ssip! says:

      ZUBIR ~ aku b’minat nk jd wartawan! mulot aku pn lazer jgk mcm ko kot.. hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Zubir says:

        mulut saja laser tak guna
        ilmu perlu ada.
        setakat laser rasanya ramai yang suka melaser di sini.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Noob says:

      Gilowww sek2 mu mmg nOOB dup tayang bender gni kat bLog sek2 mu ni dup share dose…..glow laaa sek2 folow artis ni…..mmg NOOb arrrrr
      Gosip bender lorh….Gosip x der faedah…..
      caro ape aku klu mu katow aku slap tempat….mmg jemmmm sek2 mu ni…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. jabun says:

    mantap!
    sempurna!

    “love the coffee love the body..”

    untung abg botak dpt bini class!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Amier says:

      Botak bukan sebarang botak ni….Botak meyondol

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ha ha ha ….kelakar la kau ni amier minah jambu nk ketawa lagi ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. wth says:

    die ni slh sbb bpakain cmni tp si suami lg bsalah sbb mmbiarkn.xnmpk beza mase dah islam ngn mase sblm convert islam klu trus dbiarkn cmni.ksian..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  15. comei says:

    avatar guru agama ni macam pernah nampak sebelum ni?hurmm…sape kah?suke betol wat onar.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  16. cik Azlin says:

    pics ni byk edit lar…tp sure bukan super impose!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • hadoiiiii says:

      konpom la pic ni dh byk edit, tak payah pecaya la nk kata pompn ni cantik. hipokrit je ni. entah2 kulit ada peta sna cni, cantik konon…piiiirah..
      Pic dlm mjlh tu semua dh bt photoshop, ns lemak 50 sen pn bole jd terbonjol,muka ada pimple ke panau ke pn bole jd licin, badan ada selulit ke tompok sna cni pn bole jd licin mcm jazemin ni, auta je lebih….cantik konon..
      mcm pompn kabaret…!
      bgs lg ko xpyh kawen harith, makin berat bahu kiri ko.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 117 Thumb down 0
  17. annie says:

    salam, nara… me suka jugak baca blog2 pasal artis, but majoriti entry kat blog nara ni, akak tngk, suka copy paste entry org, naper ek? xdek ke entry sdirik yg hasil usaha sdirik slain dari promote tunang, hp, gajet etc. usaha sdirik pls…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
    • jambu says:

      ada ku kesah..lol

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • mummy iman says:

        tapi kan kak.. kalau akak baca blog2 hiburan pasal artis ni kak, cerita sama jer semuanya.. dah kalau pasal kulit magazine gini, x kan bila blog tu dah keluarkan BN x leh keluarkan kot.. cam x logik lah pulak..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • belacan hangus says:

          tul tu mamy.. ni saper cilok siapa kita pon x tahu..
          yg pasti Bn satu2nya blog yg aku senang baca..
          sbb byk kwn wloupun x masing2 x kenal..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • anakku izzati says:

          lagi satu ka kak..saya x kesah pun lau dia kopi paste cte same ke ape..macam saya kat opis ni,blog2 lain ne block..BN x kene block..so bertuah la BN sb saya da tambah traffic dia..hehe..

          bagi saya bendanya x salah..cuma nampak cam salah..sama jugak cam kita beli newspaper..diorang punya citer lebih kurang sama..tapi penceritaan lain..
          moral of the story,.x kesah la dengan cara apepun..yang pasti reader akan dapat mesej 2..itu je tugas diorang…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • dorayakigirlz says:

          cite artis kat m’sia ni sume nye same..n dlm2 byk2 blog sy plg suke komen kat BN ni..bab nye dy cm friendly komen ckit…kalu izyan nye blog lg r x bez nk komen..bosan..kt BN ni bez..uhuhuuu

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. hadoiiiii says:

    dan kita x bole jugak nk salahkn mualaf ni, suami sendiri yg beragama islam tp dh x tahu hukum hakam islam..

    yg laki bini islam sejak lahir pn dok tayang aurat, dynas, linda jasmin, suami dorg buta mata kot….yg myra liyana dgn amani pakai kemban, mak bpk dorg buta mata gak..

    so yg br convert ni lagi la x heran, kn bagus kalau ada ditubuhkan satu pihak berwajib utk memantau dan amik tindakan undang2 kpd org islam yg berpakaian mcm ni, kalau jab.agama bole tangkap org berkhalwat, x bole ke tgkp org islam yg berpakaian tak senonoh mcm ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
  19. rowak rawek says:

    mantap siot! kalo x pandai nk bimbing jd cam ginilh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. qila says:

    weh sempat lg ko nk promote parti ko eh.. da tau tgk nih dosa asl g bkk gak.. nmpk sgt tolol..!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • aqu anna says:

      ketahuilah semua bahawa guru agama 2 sbnr nye bkn penyokong pkr…tp sje wat camtu sbb nk rosakkn lg fahaman politik negara…ade motif trselindung d sbaliknye..think deep deep…hahah!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  21. RowakRawek says:

    Jezamine Lim ” I Followed my heart to Happiness” change to ” Jezamine Lim u need followed ISLAM to Happiness”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • comei says:

      ikut hati, memang mati lah jezamine lim

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • hadoiiiii says:

      betul kata rowak rawek tu. setuju 100 %

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eh jangan cakap macm tu tk baik tau……….kalau tk suka dia pakai cm tu jangan sumpah dia cm gitu……sebalek nye kite kena cakap [ lantak lah dia nk pakai cm gitu suatu hari nanti dia akan berubah jugak ] betol tk bang nara cayang??? caaaayang bang nara……….kiss satu !!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. lalalitangklong says:

    PAS TU ELOK SNGT KE?? KLU DE SANGAT2 MEMENTINGKAN AGAMA X PERLU JD PEMERINTAH PON BOLEH JA BANGKANG DAH PENERBIT MAJALAH NI AWAL2.. NAMPAK SNGT GILA KUASA..ELOK SNGTKAH BERPOLITIK?? GOLONGAN NERAKA JA SEMUA! SILA JGN BERPOLITIK.. SY BENCI POLITIK YG JUAL NAMA AGAMA! TP ATTITUDE BURUK.. BERLAGAK PERFECT JA PAKATAN NI.. KLU DORG JD PEMIMPIN KOT2 LG HURU HARA.. BEK TOKSAH NAK BEPOLITIK SNGT.. CUKUPKAN JER AMALAN2 BEKALAN KE HARI AKHIRAT..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
    • aku says:

      lalalitangklong
      saya akui guru agama agak emosi bila komen.tapi PAS tak pernah kata dia perfect.Tapi sekurang kurangnya PAS telah lakukan apa yg disuruh oleh islam.Haramkam loteri dan premis2 hiburan.Berkaitan dengan penerbitan, PAS memang bangkang tapi setakat mana ia didengar kerana ia tertakluk kepada KDN.

      Satu je, Islam bukan sekadar di atas tikar sejadah, bukan sekadar menikahkan pengantin dan bukan sekadar menghadiri majlis doa selamat tapi Islam adalah cara hidup.Setiap apa yang dilakukan ada perkiraanyya.Ada catatan amalnya

      Saya bukan baik sangat tetapi sekurang2nya kita hormat dengan mereka2 yang tak jemu2 memperjuangkan cara hidup islam.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 0
      • OP says:

        wahai “aku”…haramkan loteri and premis hiburan? tapi? rakyat ‘mereka’ kemane nak dapatkan hiburan? sila la fikir sebelum buat statement.. MALU! Pastue semua tempias buruk sape yang dapat?! kalo dh manusia, tetap manusia tapi cara pemikiran tue je yang berbeza2.

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • pizza says:

          Pemikiran dan hati mmg x ble kawal tapi terjemahan kpd pemikiran iaitu perbuatan, itu yang membentuk persekitaran yang aman damai. Kita amik contoh Mekah la, contoh negara yang mengamalkan hukum Hudud. Pak2 Arab yang fasik fly dan menonggang mabuk segala bagai di luar, di tempat2 kelompok masyarakat fasik jugak. So, masyarakat Mekah yang inginkan keberkatan hidup aman di Mekah dlm naungan Islam.

          Dlm pada haramkan loteri dan premis hiburan pun ada yang curi2 kuar utk buat maksiat, kalau x haramkan? Tak takutkah satu hari nanti anak perempuan tertangkap mabuk di disko sedangkan kita sangka kita dh didik dia dgn baik? Tgk AF tu dah la, mak bapak sorak tgk dara dia goyang gerudi atas pentas. Sbb tu ada org Islam yg tak segan2 publish gambar minum arak dlm FB padahal Islam dlm IC terang2an. Cuba xder penguatkuasaan, melambak org Islam kt Msia ni declare murtad.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
        • Noob says:

          hiburan gak tp mu tgkmolek ni ko hiburan……….dunia sajo ni………..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • neyna says:

        lalalitangklon: dalam Islam sendiri mdahulukan mereka yg tinggi imannya (amalan & knowledge) sebagai Ketua, kalau takde choice baru pilih yg fasik. Tak salah nak berpolitik kalau tujuan dan cara perlaksanaan tu betul. Takkan lah org2 yg sesat tu yg jadi pemimpin, kang sesat lg menyesatkan
        Aku: elok la tu haramkan pusat loteri n hiburan, at least yg dlm negeri dah takde pilihan.. Itu ikhtiar mereka. Kalau yg lain tu nk ke luar negara ke wherever utk joli katak, lantak dorang lah sendiri mau ingat. Yg penting pemerintah dah sediakan yg baik d dpn mata

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • lalalitangklong says:

          neyna: jgn mudah jatuhkan hukum fasik dgn org.. sy pun x berani nak ckp org fasik.. sesat dll.. kamu bukan Tuhan nak menjatuhkan taraf fasik n sesat.. bnyk2 lah mengucap.. btw sy sgt menyokong pusat2 kemungkaran ditutup.. tahniah kpada umat islam yg berjaya memperjuangkan itu.. sy harap selepas ini umat islam lebih kuat dan bersatu dalam memerangi kemungkaran..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • neyna says:

          Lalalitangklong : bila masa aku jatuhkan hukum fasik kat orang? aku cakap dan explain psl cara2 memilih ketua yg disarankan dalam Islam je.. pelik la engko ni..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • lalalitangklong says:

        salam en/cik aku.. sy tak sokong politik.. sila mengerti.. MAKSUDNYA SY X SUKA POLITIK.. PERJUANGKAN ISLAM ATAS DASAR SESAMA SAUDARA.. ZAMAN NABI DULU ADA X POLITIK YG MEMECAHKAN KAUM?? DUNIA SKRG NI MYAKITKAN HATI.. KERANA SEBUAH POLITIK KAUM SEBANGSA BERMUSUHAN.. KERANA SEBUAH POLITIK UNSUR KESAUDARAAN DIMUSNAHKAN.. KERANA SEBUAH POLITIK FITNAH DAN TOHMAHAN DILEMPARKAN.. KERANA SEBUAH POLITIK SYAITAN DAN IBLIS BETEPUK TGN.. KERANA SEBUAH POLITIK BERLAKUNYA PERPECAHAN.. sy harap awak mengerti knapa sy ckp mcm yang d atas.. masalahnya sy sudah muak dan bosan dgn politician yg menjual nama agama! klu betul PAS dah bangkang syukurlah.. sapa kata sy x hormat org yg memperjuangkan cara hidup islam? sy cukup hormat. bahkan org disekeliling sy juga org yg hidup cara islam.. tapi harus di ingat.. MANUSIA BUKAN TUHAN. yang boleh mengawal dunia dan ragamnya dengan tersngtlah mudah… jadi jgn mencemuh parti lain.. mencemuh tu bkn elok..perjuangkan apa yg hndak diperjuangkan je cukup.. manusia punya akal dan hati.. jika telus niat mereka tanpa mencemuh dan menjatuhkan hukum pd org lain pasti semua umat islam terbuka hatisebab tu saya sangat muak bila dgr n baca berita politik yg menjual nama agama kononya klu mereka memerintah semua kemaksiatan dpt dielak dan diharamkan seolah2 merekalah TUHAN yg boleh mengawal segala2nya..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
        • pizza says:

          lalalitangklong,
          Cuba terangkan skit definisi ‘menjual nama agama’ tu. Sbb undang-undang yang hendak ditegakkan tu undang-undang berpaksikan Al-Quran yang diperintahkan ALLAH pd pemerintah Islam terhadap masyarakat Islam utk membenteras maksiat.

          Berita politik tu, dgr dari mana? TB3? Mmg la, mana ada berita baik2 pasal PAS. Semuanya diolah supaya PAS kelihatan buruk. Bukan sekali dua keluar di siaran berita arus perdana, cemuhan terhadap Nik Aziz dan PAS. Ooooo, cemuhan dari BN pada PAS takpe pulak yer? Nik Aziz x pernah cakap undi PAS masuk syurga. Yang buat fitnah ni pemimpin UMNO. Yang dicemuh pulak ialah perbuatan pemimpin2 kerajaan yang korup dgn rasuah, zina yang terbukti dsb.

          Akhlak yang baik, ketenteraman dan produktiviti yang memberansangkan hanya dapat dicapai oleh persekitaran yang kondusif. Dan persekitaran yang baik dan kodusif terbentuk melalui undang-undang dan penguatkuasaan. Peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh ALLAH yang paling baik dan wajib dilaksanakan oleh pemerintah, bukan ditendang balik oleh kerajaan persekutuan apabila Rang Undang-Undang Hudud 1998 dirangka oleh kerajaan Kelantan untuk dilaksanakan.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 0
        • lalalitangklong says:

          PIZZA trimakasih kerana ingatkan n menambahkan ilmu pengetahuan sy… mmg la tgk kat siaran berita tempatan.. xkan la CNN pulak x pasal2.. tp bukan tgk berita ja.. rakaman pun ada so tu pasal sy xtahu nak pcya mana.. yg saya tahu sy x suka politik.. sy tetap menjalankan suruhan agama wlupun di sekitar sy ni bandar.. sy masih bimbangkan tntg dosa2 kita umat manusia.. sy hnya ingin hidup aman.. tanpa perpecahan.. sy x ckp pun yg BN tu bgus.. dan sy x ckp pun BN takper klu mencemuh.. semua parti xkira parti apa pun if mencemuh ttp melampau.. sekiranya mana2 parti n pemimpin melakukan kemungkaran yg nyata mmg lyk lah dicemuh.. PARTI MANA2PUN SEMUANYA SAMA X PERFECT PAKATAN OR BN.. SEMUA X PERFECT. sy x kisah.. asalkan pemimpin islam dan sy ttp dapat menjalankan amal ibadah sy tanpa rasa terancam.. syukur nikmat ALLAH. maksud sy menjual nama agama adalah yg kononnya sngt kuat agama tp mcm2 pancaroba .. mereka ni role model.. tersilap wlu sikit pun boleh mnybbkan islam dipandang hina.. sy xmahu islam dipandang hina.. sekian..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 0
        • lena says:

          true!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Noob says:

      ni lagi sorangg NOOB

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Kalau setakat bangkang jer… ingat jalan ker? Hingat pihak magazine tu heran sgt? Tapi, kalau jd pemerintah, pegang kuasa…. konpom gambar mcm haram jadah ni x ble publish., bukan sj oleh model Islam, model non-Muslim yg menjolok mata pun x ble.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. NINO says:

    Guru Agama: sy sokong padangan anda tp apasal ckp pasal politik pulak nih?… ayoii..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  24. Dinda says:

    Harith Iskandar : Ko tanggung la dosa bini ko kat akhirat nanti yer…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
    • cik wiwin says:

      lahhh islam ke die ni? huhuu. definisi islam tu selamat . dah kalo berpakaian mcm ni.. selamat ke nati kt akhirat? uhuk. renung2 kn dan selamat beramal.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  25. sue says:

    mak ai..bini solid kowt..laki badan macam tongdrum la plak~!!!

    ape daaa..laki xajaq la ni..law da masok islam ang xleh nk pakai lagu ni da..

    sah laki die lupe nk pesan tu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  26. Jiji says:

    dah kawen pon boleh buat perangai camni lagi… T_T

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  27. Tiffany says:

    she has no more value. kesian dia dan suaminya. apa yang tinggal lagi pada suaminya? takde apa dah. semua lelaki dah tengok segala yang patutnya jd eksklusif pada sang suami saja.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
    • anakku izzati says:

      betul 2..kesian harith,.dia da share bini dia ngan laki2 lain..mungkin bukan ngn laki je..ngn les*** pun leh jadi..stim budak2 ni tgk bini dia..huahuahuak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  28. mulut laser! says:

    xper..siap lah kena balasan kt akhirat kelak..seksi di dunia SEKSA di akhirat!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. Cahaya says:

    TO GURU AGAMA :: Pe hal plk kau ni.. 0rg cerita pasal lain dia buka cerita pasal lain. Tu lah lain kali nk masuk bagi lah Assalamualikum dulu, Ni tak main terjah jer! kan dah salah port. Buat malu jer!! kalau nk buka hal pilitik bkn dlm ruang ni!! tunggu abang nara buka post tajuk pasal politik dulu lh!! Apa plk kaitan dlm gambar tu dgn parti politik nya!! cait!! nk kata juling buta kau blh baca!! Jgn nk komen lah kalau tak tau tajuk!! kalau masuk dlm bilik meting sah-sah kau kena hembur dgn ketua!! ketua cerita pasal lain kau cerita pasal lain!! Jgn nk k0men lh kalau tak reti komen ni!!! Gi main jauh nu!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • aqu anna says:

      guru agama 2 actlly pnyokong kuat BN…i knw him…& dia sje kutuk2 BN supaya korang defend BN…haha…dont be so serius, dia gelak je bce komen korang sume.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  30. Su says:

    xde kene mengena pun dgn pakatan rakyat or BN…jgn lah taksub sngt dengan politik….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • veata says:

      ntah dorg ni..xdenyer nk dibawa ke akhirat sok bab2 politik ni..sengal..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. annie says:

    mummy iman, yup, i agreed, but, cuba view some blog, contoh ohbulan.com, x smua entry kat BN ada kat sana, tapi, kalau entry kat sana, tunggula kejap lagi, adala kat BN ni. x sbelah mana2 n i’m silent reader to all blogs, tapi harini nak “terkomen” la plak. ini my isi hati. tu je… maaf yer

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  32. aspire5580 says:

    haiyaa..ini olang memang tatak malu woo mau kasi tunjuk gambaq mini sama semua olang..manyak kesian sama itu pelempuan dgn lakinya..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  33. lulu lili says:

    nilah kalo laki xtau bimbing isteri..betina tu lak ko ingt ko ni matsaleh ke wei…sedar la ko tu duk malaysia yg berbilang kaum dan agama..amber chia yg glamer tu pun xamik pic tuk mjlah pakai mcm ko!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
  34. tXo(the X one) says:

    taksub btol dgn politik….bebal…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  35. azreeny says:

    dh la nick name punyalah islamik pastu tinggal komen sumer citer2 yg menzinakan mata ni hah? pastu nak kaitkan sumer ngn politik…guru agama ni rasanya ada masalah dlm jiwa ni…xfhm sungguh aku…dah la dia plak yg 1st komen pasal isu nih…nmpak sgt menipunye hah! sape stuju ngn awok kalo kite bako je Guru Agama ni angkat tgn macam saya :D

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  36. lappy says:

    woi…ko cam haram je cakap pasal parti kat sini…bukti umno/bn jahil la itu la ini la…klu dah edicted sangat dgn pas, pi la bukak harakah…ni, beutiful nara gak yang ko bukak..siap jadi orang yg 1st komen plak tu…boleh bla la wei….tak payah dok sibuk nak berparti kat sini….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  37. zaia says:

    cun gak dia nie..tp ape la dapat berbikini kt dlm magazine nie, tk psl2 je org selidik setiap inci tubuh badan tu..nt ade lak readers yg bleh hafal dh mana yg cantik dn tk cantik kt tubuh badan tu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  38. dorayakigirlz says:

    adoiiiiiiiii…x abez2 bekempen pas dy ni..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. lolo says:

    yg aku confuse mcmane dia leh masuk shape lak neh? weh shape neh? hebat jgk dia neh.. hehehhe.. tp kn.. nape lh suami di bior nyer wife dia mcm neh.. konon2 open minded lh nea.. jd kena lh open.. hahaha.. by the way guru agama.. gud job man.. lol

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. student bandung says:

    perghhh harith iskandar is a lucky man!!! wahahahaha
    tp agak tidak lucky bab kena tarik ke neraka nnt..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  41. puan nor says:

    huhh yooo… nak wat cam ner…sendri kena ingat laaa..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. hamba allah says:

    nape kene salahkan umno/bn??aku x phm btol laaa…pas/umno or whatever hanye parti politik…x kemane pun…jgn nk main maki je sesuke…cbe ckp elok2…org pun suke kat ko…guru agama perjuangkan islam..bkan parti politik…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. lolo says:

    oooo.. shape malaysia rupanya.. hahhaha.. no wonder lh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. hmmm says:

    komen gambar je sudaaa .apa le budak2 ni komen sampai ke pas la harakah la ..adoi laa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. mia says:

    memalukan btul la ko ni guru agama…bkn main lg..tp bc ruangan gosip…ni org sesat toksah dlayan…ko xpyh la tgok sengal…nk politik p tmpt lain…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  46. hanie says:

    takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (hahaha mencapap….demam pilihanraya!!!)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. jabun says:

    yg korang layan jga si guru agama wat apa

    pening2 kn kepala..buat dono jelah..

    pastu jawab menjawab..emmmm..

    slamat petang tuan guru…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  48. lolyat gang says:

    aku support jezamine lim
    tubuh beliau sgt cantik

    harith iskandar
    ko mmg bertuah bro
    next time kalo aku jumpe ko,aku akan shake hand dgn ko

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  49. biskut merry says:

    cam haram je.macam la org Pas tu xseksi2..

    cuba ko pegi kelantan..perempuan2 seksi bersepah dkt kelantan…

    jgn nak memcampurkan hal politik bole x..lau ko tu pas, alim sangat xdernya ko baca belog ni..

    saja je kan..nak cuci mata..lau seksi2 sikit silap BN la apa..

    manusia ni sama je…pokok pangkalnya hati..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  50. guru bahasa inggeris says:

    guru agama ni cakap mungkin ada betulnya tp gaya dia ckp, rasanya xmewakili PR… org yg btul2 ada agama, xkn nulis gini sih… bahkan..nk tgk gambr mcm nih pun xlalu…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. nur arin says:

    sbb entry awal cakap pasal agama, neraka sume..sy pun nak celah la skit…ingatla masuknye kite ke dalam syurga hnnyalah kerana Rahmat Allah..bukan sebanyak mane amalan kite lakukan…mana tau nanti isteri die jd lebih elok lepas ni…kite ni jgk x berubah2….Sama kite perbaiki diri…peace..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  52. sandra says:

    kesian suami beliau kerana menanggung dosa isteri beliau…kenapakah x dididik isterinya ini dengan sempurna….hmmm …same samelah kite prbaiki diri….mudahan dibukan hatinya utk menutup aurat…amin…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. dolphin says:

    Awk ni “guru agama”…asik baca Harakah jek, psl tu la x tau yg si Jezamine ni Melayu ke tidak….Dia ni mualaf la oooiii…pas tu memandai je nk komen, psl politik plak tu…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  54. suffer8zine says:

    alamak, agama ape die ni

    Terkini : Telur Ayam Tiruan | Aku VS Nuffnang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. ieyda says:

    boringnya baca komen psl politik

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  56. ieyda says:

    boringnya baca komen pasal politik. oi oii apekehal susah sgt nk bg komen ni? duplicate komen la comment too quick la. nyampah ni nyampah nii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. hata says:

    camne bleh org politik melepak kat blog hiburan plak ni… salah port bro. kalu ye pun nk berpolitik tgk la tmpt bro. ni la pembangkang sume nk bwk msk politik.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  58. ieyda says:

    boringnya baca komen pasal politik. oii oiit apekehal susah sgt nk bg komen ni? duplicate komen la comment too quick la. nyampah ni nyampah nii

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. Artis tetap artis. Politik tetap politik! says:

    oi komen la pasal gambar ni.pasal minah ni convert masuk Islam coz nak kawin ngan Harith Iskander. Ni tak, pasal PAS la, BN la, UMNO la. Kalo nak komen pasal politik pegi web yg berkenaan ngan politik ye. Web yg ade video lucah ahli politik ke, web yg ade bini PM menghabiskan duit rakyat ke. Web ni takde kene mengena ye!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  60. comey lotey says:

    apa kena mengena dgn BN???? tu la org melayu… mudah lupa asal usul …..cuba bckp guna kn akal… dan bkn ikut sedap mulut je….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. nur says:

    ngok..tu bukan parti yg wat..tu manusia sndr yg xtau batas2…mcm la kat kelate semu pmpn pkai tudung litup..klau btoi kat kelate tu PAS yg baik2…msti la xde maksiat..tp yg kena cekup kes maksiat pn ada gak kt sana..ishh apa punye PAS la

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  62. orak arik says:

    mcm fake je pic ni… lukisan ke 3d ke? musykillll

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. mokcik bedah says:

    boby si jezamine lim ni boleh la tahan mokcik tengok tapi body nyah yg monang miss malaysia pahang tu lagi power….hihihi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • pizza says:

      Akak nyah yg monang Miss Pahaang tu cantik luaran jer mokcik, dalaman? Bersepah… Ditakdir satu hari kalau bekalan hormon dlm pasaran abis tade stok.. haaaaa, tgk la, lingkup kulit, breast segala bagai. Silap ari bulan, janggut tumbuh balik. Jantan yang jadi suami tu jgn harap la nak tunggu muka depa ni lagi. Geliiiiiiiiiiii nokkkkkkkk!!!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. Muharam says:

    Islam ke die ni..da serupa mcm bukan islam je….aih..ape nak jadi ni……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. erk,, says:

    perlu ker cite sal BN/PAS/ PAKATAN kt cni..xbeza pun korang..asyk bergaduh. lebih baik pk cara nk membangunkn negara same2..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  66. suka suki cantik pipi says:

    Aii guru agama ni,asyik politik je kejenye,Ni yang aku tension ni!!!~Kite bakor jer~

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  67. Ai Chia says:

    Ada lagi GURU AGAMA yang bengong kat sini…..
    terslah masuk lubang ni…. ni depan bukan belakang….
    sbb selalu pakai lunang belang tu yang jadi bodoh… siti tempat gosip buakn tempat politik bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  68. abg_btg says:

    sabun di…. bilik mandi
    sabun di…. bilik mandi
    laksana DO RE MI…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  69. Hantu Makcik Karipap says:

    Suami dia ni Lena diulit Intan kot? Hish, apa nak jadi lah…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • secret says:

      uish geram aku. aku agak sensitip ngan name kau ni. student matrik melake ke dlu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hantu Makcik Karipap says:

        Secret,

        Ex-student and resident la… Ngape? Kau ada pengalaman kena kacau dengan aku ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Hantu Makcik Karipap says:

        Secret,

        Ex-student and ex- resident la… Ngape? Kau ada pengalaman kena kacau dengan aku ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. ck slmh says:

    rugila ko Harith wei.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • bUlantErang says:

      ape yg ruGiiiiiii??????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ryta says:

        Rugila….Harith bayar hantaran kawen mahal2 nak dekat RM50k kat Jezamine Lim ni ha…tup2 body bini dia 1 Malaya boleh tengok…pree plak tu…membangkitkan ghairah untuk lelaki yg mempunyai adik2 yg aktif!
        :-P

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  71. biru says:

    boleh dak BNARA delete komen GURU AGAMA….orang politik biasalah…PAS N PKR bagus sgt ker?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  72. ? says:

    AGAMA ASAL PMPUAN NI MMG DAH CM NI TAPI SBGAI SUAMI HARITH KNE LA PEKA SIKIT…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. epl says:

    astaghfirullah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. aien says:

    GURU AGAMA –> apakah matlamat sebenar perjuangan PAS..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Aku tolong jawab. Salah satunya, menegakkan hukum Al-Quran di Msia utk masyarakat Islam bagi menyekat jenayah kronik yang menghancurkan akhlak ummat seperti rogol, seks bebas dan pelacuran, minum arak, rasuah, penculikkan dsb. Hukum hudud yang berteraskan fitrah manusia, tegas dan keras berupaya menyekat nafsu buas manusia daripada sewenang-wenangnya menurut kata hati dan menganiaya manusia lain yang ingin hidup aman. Masyarakat Islam skrang hidup dlm keadaan hati yang sentiasa tidak tenteram akibat perlakuan sebahagian lagi masyarakat yang membiarkan kebejatan akhlak membiak secara berleluasa tanpa penguatkuasaan undang-undang ALLAH. Bg org Islam, hanya undang-undang Al-Quran sebagai jalan penyelesaian.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 0
      • aien says:

        thanks. tp perlu ke menegakkan hukum Allah sehingga perarakan bagai, berkampung beramai2 ceramah sana sini hingga tinggalkan anak bini di rumah, dan memaki hamun parti lain..? Kalo dah politik, politik juga, jgn kata nk menegakkan hukum Allah semata2 sedangkan benda sekecil zarah pun ilmu kita tak sampai tuk memahami Ilmu Allah.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Kurus says:

        words is cheap…

        some Qs to answer:
        1) berjaya ker nk haramkan loteri tu?
        2) nak bom lak jatuh kt sini esok2..?

        kalau dua2 jawapannya YA.. teruskan lah berdakwah dgn cara memerangi saudara sendiri.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. hati2berhati2 says:

    masya Allah (@+@)

    subhanallah (V)

    innalilahhhhh ( i=i )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Datin Ngokngek says:

    bkn nk berpolitik…tp bila dikaitkan dgn agama…semua org melenting…nampak sgt kita ni takut n nk mengelak… apa yg guru agama ckp tu ada betulnya… BN=Barisan Neraka

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  77. bUlantErang says:

    byk nyerrrr komeeeeeennnnnn……..NO KOMEN!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  78. kaki_g0ssip! says:

    dy ni mmg over!! psl baju tiz zaqyah pki pn dia blh kaitkn ngn poiltik!! dh kemaruk politik agknye!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. kikilala says:

    rasanya dh byk sgt komen psl benda2 gini tp mcm curah air ke daun keladi…x ade ape2 kesan pun…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. BumbleBee says:

    makin pelik2 jer pengomen2 kt BN ni…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  81. chentadia says:

    Guru Agama: Gua sokong entri ko tuh.. TAPI, statement ko yg ‘INIKAH RUPA WANITA MELAYU ISLAM’ x kena la BROOO… dia mmg convert to MUSLIM BUT she’s NOT MALAY..

    Ni pasal AGAMA..bukan BANGSA…
    Lg 1.. MYB hubby dia xsempat ajar dia ttg Agama.. or xsempat daftar kt PERKIM..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  82. anis says:

    Mgkin ni gmbr lama kot…sblm kwin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  83. sagi girl says:

    mgkin jgk kan majalah lama,sblm dia kawin kut?dunia skrg mcm2 nk cri kontrovesi.klau majalah bru,astagfirullahalazim!knapa smpai mcm tu skli tk tau nk beza antara buruk dn baik?mmg cntik tpi bkn utk tontonan umum!!!benggong,tau la awk convert tpi syg tk dalami sepenuhnya hukum hakam!sedih sgguh!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. Naura says:

    lawa badan..tapi perot tk cantek la..lawa lagik prot aii hahahahha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • stunted says:

      sorry la beb. badan ok je. aku dah tengok yg lagi betoi konar baring punya d swimming pool d mesia ni muka pon lagi cun. tapi bab bini mamat femes dapat lah selit kat mana2 magazine. a favour kot

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. emjah says:

    Wah GURU UGAMA pun ada minat baca blog hiburan. Ramai lagi ke macam ustad? Best kan ustad skali skala cuci mata. pastu mengata.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  86. emjah says:

    Wah GURU UGAMA pun suka baca blog hiburan. Ramai lagi ke macam ustad. Best kan skali skala cuci mata. PAStu kita mengata

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. Nanako says:

    Kesian..taksub sgt dgn PAS..bukan PAS ke yg konon2nya memperjuangkan agama Islam..so mana peranan PAS juga?..jgn asyik nak tuding jari kat orang lain la..wat malu je masuk PAS kalau perangai follower dia mcm ni..x menggambarkan seorg Muslim langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  88. Nanako says:

    taw xpe..abis tu,yg nak bunuh diri kat kb mall tu bukan sebab kurang ajaran agama?so apa peranan PAS kat sana?..tdo ker?.ke keje 24/7 dok nak berceramah mengata org je..kesian aku tgk parti ni..bajet macam dorg je laa yg plg bagus..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • betul ke says:

      ko ingt sume org kt kelntn tu PAS ke…jgn nk slhkn PAS je kejeny..apsl ko xtny aq peranan UMNO kt sne???
      aq lg kecian tgk ko nk ckp xgne otak..mne ko tau org PAS duk bg cermah ktuk org,ko join dgr ke??kalu x dh sah2 ko memfitnah org..
      aq xske politik2 ni tp cam xbtul plk cara ko tgur tu…
      peace..:)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  89. mak yeh says:

    comment kat ats antaranya peanut 2.mcm la dia 2 baik sgt nak nasihat guru agama…..kurang2 dia ada ilmu agama….nak nasihat org hahaha lawak geli perut hamba membacanya….saya sokong n sayang guru agama….hidup pas…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  90. eyda says:

    akak kesian kat harith….nmpk sangat jahilnya…..innalillah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  91. race upgrade says:

    in lah jadi bila amoi bercita-cita nak jadi mat saleh. kawin mat saleh je lah harith dapat juga ko save muka zuriat nanti, body pon lagi hebat tingi………….kwakwakwa.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. awek sabah says:

    pweet..lebih lawa dari awek sabah hehe……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. qnie052 says:

    salam, 1stly her husband really jahil and dayus..apa guna kahwin dgn muallaf kalau xtunjukkan ajaran sebenar dan keindahan agama Islam tu sendiri..lastly tanggung la dosa cos niat utk ramaikan umat Nabi Muhammad tp dgn menyesatkan lagi..nauzubillah..mana indahnye Islam..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  94. qnie052 says:

    minta maaf, wanita ini bukan melayu tapi ye die beragama Islam kerana berkahwin dgn lelaki melayu yg beragama Islam..pendek kata die seorg muallaf yg septtnye dibimbing bknnye diglkkan lagi berpenampilan seperti dulu (sebelum memeluk agama Islam) cos klu dlu die xnak pki baju pon itu xda hal but now she is a muslimah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. bohjan tua... says:

    harith…minta rasa skit…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. botol kicap says:

    kesian,pakat2 tanggung dosa ye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. […] Kredit photo to¬†beautifulnara […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. bunga ros says:

    sedih lihat mualaf macam nie. salah memang salah, tapi aku rasa harith jauh lg bersalah. harith dlm cte file arahan arwah yasmin ahmad pun macam islam suam kuku, apatah lagi dia dalam hidup realitinya. so no wonder lah, die x kisah bini die jd cmni. yg bini die pun satu, nampak sangat convert islam sbb kawin ikut laki melayu islam. xde keikhlasan hakiki mse nk convert to islam. si harith ni if nak jadi modern hubby pun agak2 lah. tgk bini je dah boleh tahu sejauh mana kejahilan harith nie. atau maybe harith dah halang bini dia nak separuh bogel camni, tp bini dia yg berkeras n degil nak pakai camni. yelah, doktor la katakan. si harith syg bini sungguh smpi hantaran mencecah rm50k. so nak xnak, xleh la nak halang keinginan si bini. who’s know kan ? so xleh la nak salahkan harith sorang je.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  99. maimon says:

    mentally melayu habis semua.da lah nak tengok blog hiburan,pantang skit perempuan seksi ke bukak aurat ke terus klik,lepas klik sebok nak cakap pasal islam lah semua lah.ye betul memang dalam islam salah.tapi kita nie , yang sebok nak klik nak tengok jugak gambar tuh da kenapa.mulut jangan kepoh,nie lah orang panggei mak cik kampung di internet.be matured guys.kalau tak nak kutuk tok sah tengok gambar tuh.dapat pahala.esok lusa die nak berubah ke ape biarlah die.nawaitu masing masing.kubur masing masing diri sendiri kena jaga.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  100. kdfldsf says:

    jangan perangai sampah sangat melayu kita.jangan terlampau sibuk sangat menjaga tepi kain orang.kita diri sendiri tak terjaga.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • macam2 says:

      salam

      pada mereka yang cakap pasal politik tu..xpayahla …

      dalam hidup ni ada dua benda.Mengadu dan juga mengumpat.kalau mengadu, dapat ubah dunia, kalau mengumpat, dahla dosa besar,,alih2 duk sekitar tu sahaja….

      so..ko ni seolah2 mengumpat je sekitar ni..bukan boleh ubah apa apa pun.lagi memburukkan keadaan ada la….kalau betul ko tu xde salah silap, buatla cara yang betul…fikir la dulu sebelum nak komen..biarlah benda tu berhasil

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kdfldsf says:

        perspektif yang memberi pendapat terkena pada diri sendiri ke?definisi mengumpat dan mengadu pun salah.tuh lah kau.kau punye mindset diri pun salah.kau cuba perwatakan topeng lagih.orang macam kau lah komen banyak banyak , hasilnya sampah.politik is politik.bangsa ialah bangsa.bangsa ialah politik?wtf.

        hadis : abu hurairah menanye orang tentang hakikat mengumpat macam mana,jawab nabi mengumpat itu ialah kamu semua, ( saudara engkau) mengata dengan apa yang dibenci dibelakangnya.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  101. an says:

    Saya setuju dgn annie. Ttg copy n paste. Media malaya lagi ori news dia. Tp saya minat juga dgn cara penulisan BN, ada ketegasan ttg isu2 ugama n moral.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. tetet says:

    x bleh tgk bnda plek kit..suka sgt jga tepi kain org..hera dgn m’sia2 skrg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. silentgirl says:

    ehhh..guru agama..nengok bnd2 ni haram la…dosa mate..org bn je nengok ni…org pas mane leh tgk..pelik la..org pas dok browse nengok artis sparuh bogel? isk2…dasar pyokong al-juburi btol.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  104. Nonono says:

    masuk Islam sekadar formaliti nak kawen dgn org Islam…
    hakikatnya hidup masih macam kafir..apa nak kesah psgn dorg yg Islam tu lagi kafir dari dorang…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  105. ted mosby says:

    hot la grrrrr…..camne x botak rmbut si harith tu…..hahaha…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  106. pening says:

    beratnya tnggungjawab seorg suami utk memikul amanah Allah bg membimbing ahli keluarganya kejln yg diredhai Allah….lg berat lg utk membimbing saudara baru utk mendalami agama ISlam yg mulia ini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. dee says:

    ruginya harith….sbb tak dpt bimbing wife dia dengan betul tentang ajaran Islam…..tapi biar lah Allah sendiri menghukum makhluk2-Nya……semoga dengan cerita macam ni dpt buka hati semua umat Islam supaya dpt bimbing kaum mualaf dengan ajaran yang betul….amin.. insyaAllah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. dee says:

    ruginya harith….sbb tak dpt bimbing wife dia dengan betul tentang ajaran Islam…..tapi biar lah Allah sendiri menghukum makhluk2-Nya……semoga dengan cerita macam ni dpt buka hati semua umat Islam supaya dpt bimbing kaum mualaf dengan ajaran yang betul….amin.. insyaAllah…mudah2an..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. miszLyssa says:

    cam BITCH..oppssss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. aku ler... says:

    ermmmmm…….ok lah……..cume tak cukup seksi…….alang2 ler bro….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. aku ler... says:

    errrmmmmmm…….ok ler……cume nye……….tak cukup seksi…….alang2 ler bro……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. mama mia says:

    die ni kn doktor hospital kerajaan. bole ke berpakaian mcm ni? bkn ke boleh dikenakan tindakan tatatertib?
    ke die ni kompius nk jd ape?
    doc or model?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Hospital mana tu mama? Bgtau skit. Ble aku highlight kt Kementerian…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. lalalitangklong says:

    PIZZA trimakasih kerana ingatkan n menambahkan ilmu pengetahuan sy… mmg la tgk kat siaran berita tempatan.. xkan la CNN pulak x pasal2.. tp bukan tgk berita ja.. rakaman pun ada so tu pasal sy xtahu nak pcya mana.. yg saya tahu sy x suka politik.. sy tetap menjalankan suruhan agama wlupun di sekitar sy ni bandar.. sy masih bimbangkan tntg dosa2 kita umat manusia.. sy hnya ingin hidup aman.. tanpa perpecahan.. sy x ckp pun yg BN tu bgus.. dan sy x ckp pun BN takper klu mencemuh.. semua parti xkira parti apa pun if mencemuh ttp melampau.. sekiranya mana2 parti n pemimpin melakukan kemungkaran yg nyata mmg lyk lah dicemuh.. PARTI MANA2PUN SEMUANYA SAMA X PERFECT PAKATAN OR BN.. SEMUA X PERFECT. sy x kisah.. asalkan pemimpin islam dan sy ttp dapat menjalankan amal ibadah sy tanpa rasa terancam.. syukur nikmat ALLAH. maksud sy menjual nama agama adalah yg kononnya sngt kuat agama tp mcm2 pancaroba .. mereka ni role model.. tersilap wlu sikit pun boleh mnybbkan islam dipandang hina.. sy xmahu islam dipandang hina.. sekian..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  114. sukasuka says:

    masyallah..sedih tengok bila saudara seagama jadi macam ni.
    lelaki idaman

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. hud says:

    adoi gaduh politik pulakkk…aku salah masuk blog ke?
    (maaplah aku tak pernah percaya mana2 parti politik boleh bawa aku ke syurga dng hanya mencoret undi di kertas, so tak payah taksub sampai kita berpecah belah, sang pemimpin kita tu manusia biasa macam kita bukan wali)
    komen gambar: gambaran dunia akhir zaman. Kalau suami jalan mcm ketam tak payahlah harap isteri boleh jalan lurus.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  116. Mak aiiiii seksa nyeerrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. s says:

    makhluk2 kaki politik ni semak laaa. kalau dah galak sangat nk berpolitik pegi la bertanding jadi calon ke ape. bukan nye bukak website hiburan camni. keco aaaah !

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  118. adoi..gile bosan..asal ada post baru je..komen2 semua berbau politik..bosan gile

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. diana says:

    isteri dia islam ke bukan? n si harith tu pn ugama dia sebenarnye islam ke? confused

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. workshop says:

    HALUS.. :>
    klu artis lelaki buka baju jadi ISU..
    tapi artis perempuan pakai baju berkemban or separuh bogel. ramai yg LIKE..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  121. erk,, says:

    org yg myokong PAS N PAKATAN ni..nape ade sni..kalu tau pic tu dosa korang yg alim ulama ni g tak watper xke tambah dosa gak..jgn mencari kesalahan org len..lebih baik ukur dosa pahala sendri.n jaga dri sendiri .kalu hiburan ni xbw ke mati, PARTI2 POLITIK korang pun xbw kemana sumenye dunia

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  122. Malisa says:

    ni semua atas bimbingan suami..dia mualaf..paling pelik kenapa gov blh lulus lesen magazine lucah mcm ni..mana pergi kementerian ni? merosak kan akhlak lagi ..yg membeli..yg melihat naik ghairah nanti makin la jadi sumbang mahram, kes rogol adik, anak , cucu, dsb. so x pelik lah sekarang org melay/islam berbini selamba je..tayang aset pun satu kebanggaan mcm artis2 buat..KDN patut batal permit magazine ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. Caldina says:

    Sexy…… cantik gak dia ni….

    p/s: biar la dia nak posing mcmana pun…. yg korang sibuk nak tarbiah dia wat per… ko tarbiah adik beradik ko.. sepupu sepapat ko dulu…. ini dlm kain pun busuk.. lagi mau tarbiah tunjuk kononnya aku lah yang paling sopan dan pilihan mentua…..! darrnn……!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  124. redcarpet says:

    memalukan islam jer…si harith ni lelaki a.k.a suami ker tunggul xtau nk didik bini yg kononnya masuk islam tp realitinyer masih lg pd agama asl…nauzubillah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. D says:

    Memberi nasihat berdepan-depan
    Di belakang mencaci-maki
    Tak pasal-pasal dosa pun kita dapat sekali?

    hmm…musykil di sini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. Epol says:

    aku sokong je kata2 lalalitangklong. betul ape dia ckp cmtuh sama mcm kt fikiran aku yg bkn ahli politik sampah yg ade skrg ni. pd aku parti Islam tu x pyhlah nk ganding bahu peluk salam dgn bgsa yg satu lg tuu..dh tentu2 dia mmg x terima islam! tu sume berpura2 je. belom dpt perintah bole ler buat muka manis bergula. dh dpt perintah esok2…huhhh kita sume ditendang kluarr! aku biasa campur dgn golongan2 tu so aku tau mcm2 strategi drang tu. pd aku yg skrg ni pon dh ok just perlu ditambahbaikan sahaja…InsyaAllah doa2kanlah sama2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  127. guru bahasa inggeris says:

    ehe… biasalah..nak pilihanraya… hahaha…

    ps: awas…jgn salah pilih..kang ada yang jatuh bangunan kat sprm lg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. Epol says:

    zaman la ni susah nk cr ketua yg betol2 ok..yg penting ketua tu pandai jaga negara sudahlah..bkn sng nk jd ketua dan layan sume kehendak rakyat..cuba kita jd ketua? ntah2 bole gila dibuatnya..sume hati perlu dijaga & byk prk perlu diteliti & difikirkan sedalam2nya. ckp mmg senang tp nk melaksana itu sgt susah..rakyat perlu sama2 bersatu padu dan berdoa bersama2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. lena says:

    lah.. kita sebagai umat Allah tidak layak untuk jadi judge orang, ye lah dia ni islam, tapi mana tau hati dia lebih putih dan bersih dari orang2 yang bertutup litup atau menjaga pemakaian, jangan sekadar judge orang.
    Abg Nara,

    Abang tak sepatutnya jadi kan hal ni sebagai isu dlam blog, kadang kadang ia boleh buat sesetengah masyarakat yang tak berfikiran terbuka ni bertemu dengan mereka yang sempit, bercakaran, Islam itu indah, sesungguhnya banyak benda lagi wanita2 muslimah termasuk saya untuk di bimbing..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  130. bygonz says:

    harith iskandar tu pn mmg western….mmg dia islam tp……u know……xyah ckp byk2 le psl tuh…..xkan dia nak pilih bini tutup2 kot? x class ngan dia yg mmg peranakan ongputey…..tp kesian kat dia le….bini gini…dia tgg dosa…..wlu apa pn tahniah sbb berjaya menimbulkan ghairah lelaki lain pabila memandang isterimu….moga isterimu kekal setia dgnmu (jika tiada VIP@VVIP yg cuba goda dan hasut dia tglkan u…..) takut jgk….at the end..akan jd…..JODOH KAMI X PJG KRN TIADA PERSEFAHAMAN…..nak cover yg bininya dah tersuka jantan yg lebey tiptop dlm poket!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. RJ says:

    pakaian tidak melambangkan agama..xda agama yg paksa umatnya berpakaian seksi..tu semua pilihan individu..fahami la konsep ini k.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  132. Bull says:

    Ni lagi satu pelanggaran hak privasi yang membuatkan ramai bagi pahala kering je pada Jezamine..Free2 dapat pahala..

    Aku sendiri nampak couple di kat TGV KLCC berdua dan Jezamine memang pakai skirt pendek, dah laki dia suka dia pakai macam tu, orang lain apahal nak masuk campur..Orang lain semua ni bukan laki dia pun..Pandai-pandailah laki dia nak mendidik dia..

    Orang kita kalau mengata orang, bagi aje..Kalau orang mengata dia, pandai pula nak defend diri sendiri..Biarkan ajelah dia sebab dia ada laki..! Bagi aku hal ini bukan isu, cz dia dah berlaki, dan hak laki dia untuk bentuk dia secara total, bukan peminat yang kena membentuk dia..

    Ni komen aku ni kang mesti kena counter, tak de yang betulnya komen semua orang bagi yang suka counter..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. Jujie says:

    suami kenala pandai didik isteri~ haish!
    ni membuatkan aku jadi kurang respect kt suami dia.. semoga diberi hidayah untuk kembali ke jalan yg benar^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. Bull says:

    Pening kepala aku baca dari atas sampai bawah semua nak hentam ‘cikgu agama’ lepas tu cakap pasal politik..Cerita pasal Jezamine tenggelam macam bukan thread dia je..Semua terarah kepada cerita politik..

    Kalau nak cerita politik bukan pung pang pung pang dalam blog, cerita kat peti undi lah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. Kurus says:

    minta puji

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. salhudin anak moden says:

    delailaG6 gila

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. bawahlicin says:

    alaa ok la tuu..bukannye seksi sangat pun bikini dia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. fair says:

    Just coz dia ni converted jgn lah comment mcm ni teruk. Ni kan part of kerjaya dia. Suami dia tahu yg dia kahwin dgn seorang model. Dia tahu apa yg baik utk isteri dia. I pernah tenguk org islam ori pun pakai pakaian menonjolkan mata atas tutup tapi kat belakang npk longkang tu bkn menunjuk aurat ke. Yg u org comment byk ni kenapa tenguk majalah ni dah tahu nama majalah pun shape mesti lah gambar-2 ni shape bukan ka islam tak galak tenguk gambar mcm ni haraaaam. Allah suka Islam kat hati bukan kat luar je. Mana tahu Jez respect islam dlm hati lebih drpd yg org-2 comment ni. Harith u r a gd husband. U know wat is best 4 yr wife. Jez keep it up with yr kerjaya. Allah bless u dear.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0