Written by serenity | January 30th, 2012

Setiap kali ada majlis atau sesi fotografi, biasanya memang ada artis yang berpakaian serupa atau hampir sama dengan selebriti lain. Mungkin mengambil inspirasi, tapi ada juga yang kelihatan 90% serupa dengan fesyen selebriti luar negara, atau sedikit sahaja. Ini ialah gambar-gambar yang dikumpulkan oleh seorang penggiat Forum Cari, repost di sini dengan kebenaran beliau.
Kalau ada ada idea mengenai selebriti lain yang pada pendapat anda juga berfesyen dari inspirasi selebriti lain, boleh saja nyatakan pendapat di ruangan komen, kami akan cuba publish gambar-gambar untuk anda.

60 responses to (GAMBAR)Inspirasi Fesyen Artis Untuk Majlis Atau Sesi Fotografi

  1. IKA says:

    haha . panDai abg nara .

    0

    0
  2. liezasamir says:

    ade lg 1..nora danish pakai baju same dgn irma hasmi mase anugerah abpbh kalau xsilap.. pastu siti saleha baju die pakai mase kawen sape tah same dgn baju scha pakai sblm ni..

    0

    0
  3. saya ok jer! says:

    hahahaha, semua orang dekat dunia ni suka, COPY & PASTE. its normal. haha.

    0

    0
    • rozi says:

      betul tu “saya OK jer!”…
      malangnya suka copy & paste benda yg tak berapa nak elok…
      Lantaklah, glamour punya pasal…bukan kata saya tapi mereka2 itu dan yg sama waktu dgnnya..

      0

      0
      • Maziamani says:

        Apa nak heran…topik ni pun dah terang-terangan COPY AND PASTE walaupun dengan izin (“,)

        0

        0
  4. eemm says:

    emmmmmmmmmmm

    0

    0
  5. oliy says:

    baju dato’ siti dgn angie mcm langit dan bumi..
    please la.. x pyh tiru2

    0

    0
  6. Emma_Man says:

    Abg Nara….td pagi dgr kat radio, diaorg ckp baju yg Dato’ Ct pakai lebih kurang same ngan baju Jaclyn Victor….:)

    0

    0
  7. Batang 10inci tegap says:

    Beruk kat belakang umah atok aku ada iras2 dgn pesen rojita che wang!

    0

    0
  8. bulanterang says:

    kalau tgok org putih pakai nmpak cantekkk jerrr….seksi tu dh biase pandang…
    tp kalau org melayu kite pakai terlebih inci sikit…nk nmpak cantekkk sikit…kite dh rase itu luar biase hahahahahaaaa…..

    0

    0
  9. ain says:

    alah…baju2 sponsor kan….biasa le tu..

    0

    0
  10. what the? says:

    kan? suka copycat betul, artis malaysia yang tiada identiti sendiri ..

    0

    0
  11. Amanda says:

    Patutlahh macam pernah tengok jer baju Lisdawati pakai tohhhh.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    ambik inspirasi tak salah..
    tp jgn la COPY PASTE terang2..

    nak meniru exam kawan sebelah masa preksa tp jawapan sama sebijik2 ayat..
    tp yg lain kawan sebelah pen hitam, yg meniru pen biru! <—— mcm tu la perumpamaan utk artis2 lam gambar di atas.

    Huhuhu~

    0

    0
  13. budi says:

    sape tiru sape sebenarnya nih..
    pereka fesyen yg meniru fesyen luar ..
    siapa yg reka baju lisda? ke org yang sama dgn org sebelah dia tu.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    AHHAHA x malu tiru gaye org ! itupon klo ko dok kat negare malaysia ni yg sensitive pasal aurat klo x ko sebijik nak tiru kim kardashian tuh ! :P

    0

    0
  15. aku jer says:

    AHHAHA x malu tiru gaye org ! itupon klo ko dok kat negare malaysia ni yg sensitive pasal aurat klo x ko sebijik nak tiru kim kardashian tuh ! :P

    0

    0
  16. hehehe says:

    ala artis nie pakai bj pe pun semua nak vogue2 n nampk mcm artis barat…tp tak tau bdn sendiri blh terima atau tidak gan baju yg dia org pakai…baju cantik jer tak guna kalo tak sesuai gan badan…borink lar cm tengok nora j punya baju simple jer tp nampak manis dia pakai coz ttp aurat n tak mcm sarung nangka pakai bj tapi tang brest,punggung abis terjojol…

    0

    0
  17. datin maimon says:

    kechewa, kechewa, kechewa………………!!!

    0

    0
  18. student bandung says:

    ni lah jadi apabila sambal belacan nak jadi mustard n ketchup…hahahaha

    kamon la..esok2 mati tak tanya pakaian ikut siapa..yg kena tanya siapa tuhan, siapa rasul, apa agama..takkan korg nk jwb ‘i dulu hidup sempat tiru jolie n kim punya baju.pfffttt’

    0

    0
  19. jom kita tgk gambo bawah skali..huahahaha says:

    part mak iti,ok,part shaheizy ok,part lisda terbaek.skali masuk part amanda imandi>terus ilang mood aku bila tgk lengan gedabak dia.adoii laa..tingat aku pic dia dulu,yg melaram dgn baju dedah separuh blkg dia tu..tak ubah mcm body builder pakai dress !kah3x…

    0

    0
  20. makk says:

    ketandusan fesyen artis malaysia budaya barat mjadi ikutan..

    0

    0
  21. Kirara says:

    hahaha…si raksasa amanda imani!

    0

    0
  22. xsukaartisprasan says:

    ada lg la… bnyk… ada yg bile tiru, jd cantek, ada yg jd burukss.. cthnyer tok ti ngan angelina jolie tu jd buruksss!!! opps! hihi

    then, kalu sape prasan bj jac ms lagu sdetik lebih sama mcm dsign bju JLO 1 masa dulu cuma beza dia kt dada 2 JLO buat mcm Bkemban style then JLO punye kaler pastel (skin colour).. dress jac mmg canteksss!!

    0

    0
  23. Kuwatsantoso says:

    Badan,kaya buntal galo..ha..ha..ha..

    0

    0
  24. kakiskodeng says:

    alaaaaaa…. naper tak tiru sebijik baju kim, alang2 nk tunjuk barang bior habeh.. takat tunjuk ketiak yo apakehei?

    0

    0
  25. Zaza Muhammad says:

    paling senang pakai je baju kurung atau kebaya atau kebangsaan… cuma elakkan dr corak yg sama dah le kih3x…

    0

    0
  26. haha bruce lee pon ada gak :)

    0

    0
  27. meeradriana says:

    dah xde idealah tu..

    0

    0
  28. hafiz says:

    ape kejadah si nara ni letak post ni?? ape motif die….mcm bodoh la. xde modal la die ni. mcm kimak nara….

    0

    0
  29. Miss pp says:

    aku xtawlh mata aku kero ke…mmg si amanda imani ni yg body kero..dia pki apa pon aku nmpk pelik..cm body builder jer aku nengok..pastu ada hati nk menyeksi…tengkuk pon cm pendek smcm..insaflh…pki tudung ttp leher yg x brapa nk naik tu..hehehe…jahat aku…^_^

    0

    0
  30. ketua kelas says:

    haaa.. ni la yg aku tunggu. ada gk yg perasan psal bju dct tuuhh sama gn jolie… sbijik kan..

    p/s: abg nara, kalau bleh byk kan lagi buat entry cenggini… bru nmpak skit abg nara buat research.. kalau tak dok tepett gambar je… xde beza gn blog2 lain..

    0

    0
    • Suri says:

      Research tu org lain buat…abg Nara tlg copy..tupon Tn punyer mmg baik hati ckp buat tu klu Ada blog2 nak amik…btw alhamdulillah bang Nara skrg selalu bg credit, maklumla kita pon follow forum cari dah bertahun…so mmg tau klu sumber Dari mana…

      0

      0
  31. Sama tp xserupa..hehe

    0

    0
  32. choiii says:

    Choiiii yang perempuan2 tu, buruk bebenor rupenye!!! Apa tah dorang tengok kat cermin ingat cantik lettewwww pakai camtu

    0

    0
  33. zan says:

    suka baju lisdawati tu…n of coz suka stail sam…simple..:)

    0

    0
  34. bunga says:

    both baju ct & lisda by rizman ruzaini… nampak sgt kaki cilok. 5star kununnnnn… piiiiirahhhh…

    0

    0
  35. […] Setiap kali ada majlis atau sesi fotografi, biasanya memang ada artis yang berpakaian serupa atau hampir sama dengan selebriti lain. Mungkin mengambil inspirasi, tapi ada juga yang kelihatan 90% serupa dengan fesyen selebriti luar negara, atau sedikit sahaja. Ini ialah … Continue reading → […]

    0

    0
  36. CT says:

    suda2 lah berfesyen yg keterlaluan ni.!!! dlm2 bnyk2 artis yg berfesyen ni ade yg nmpk ok… ade yg ko….yg buruk 2 x tau nak ckap ape?????!!!! sedeh eden dngar nyek :(

    0

    0
  37. coco says:

    nara, u ambek gambaq kat cari, tapi nape watermark nama u? JANGAN CURI HASIL TANGAN ORANG, walaupun u credit mereka….no point…

    0

    0
  38. Ahmad Nabil Ahmad says:

    Nara, aku ada topic sesuai utk ko. Entry ni ko buat pasal baju artis tempatan yg copy paste design luar kan? Apa kata lepas ni ko buat entry pasal article yg KO SENDIRI copy paste dari blog/forum lain. Mesti mencanak trafik!

    0

    0
    • bunga mawar says:

      abg nara kan bgi kredit & mintak kebenaran & even tulis ayat sendiri,kecuali gambar (gambar pon abg nara tak buang watermark asal)..bukan copycat terus =.= itu kan etika menulis jugak..bukan plagiat, plagiat tu bila copy bulat2 tanpa bgi kredit kepada penulis asal..pegi cari/baca article/journal pasal plagiat dulu,baru cakap org tu copy paste ke tak.oh btw,kalau rasa xpuas hati abg nara copy paste dari forum/blog lain,jgn la baca blog beautiful nara lagi.baca je dari owner asal.kan lebih beretika :) PEACE

      0

      0
  39. mizz madam says:

    pakaian artis luar negara nmpak mewah dan mahal gitu,
    tapi.. bila artis kita pkai, nampak murah, dan tak sepesial langsung!
    why???!!

    0

    0
  40. CT says:

    berhenti drpd mmkai pakaian yg bertentangan dri agama islam itu kan lebih baik… pkai bju nmpk mcm ikan jerung pon buley bangga… malulah kite sbgi ummat islam.. bkn nak suruh pkai tudung ke ape.. juz pkai yg sopan ckit x yah rr nak berhollywood sngt..slow2 lme2 biaselah…lebih cantik berpakain simple tetapi nmpak elegen…nasihat shje…:)
    untk abg nara kite mmg besss….haha

    0

    0
  41. Anonymous says:

    di bawah cinta satu purnama..ooo..oo yeah…siti tipu sana sini…owh yeah!!!erk ye ke? ke siti situ sana sini erk?

    0

    0