Written by AbangNara | August 13th, 2010

fasha sandha jejai
Argh ~~ Jelesnya kitorang tengok gambar nie. Bukan jeles ngan kemesraan Jejai dan Fasha Sandha tapi jeles ngan kereta kuning kat belakang tue. Ish-ish. Bila la nak merasa dapat naik Bumble Bee. Geram beb tengok. Leleh air liur. Hampir-hampir membatalkan puasa.

fasha sandha jejai

Chop nak tanya Jejai nie kerja apa ye sebenarnya? Kaya semacam je.

P.S: Insafnya tengok kesederhanaan Presiden Iran nie.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

208 responses to (GAMBAR)Fasha Sandha, Jejai Dan Bumble Bee

  1. deknon says:

    menghabiskan duit mak bapak jer…ishkk..ishkk.ishkk..

    • deknon says:

      eh…org 1st…lalala..

    • manis says:

      lw die x keje pun rete mak bapak die pun x abis makan gak nye…

      • .::Neo::. says:

        Tak paham aku kenyakkan org Melayu nie suka nak sibukkan harta/ duit org… Lantak pi lah dia nak perabih duit mak bapak dia bli bumble bee ke pi joli ke.. pesal nak sibukkan diorang bukan mintak duit korang, bukan pgi rompak rumah korang.. nak ambik tau mana sumber duit dia… adoiyai… dah dia anak org kaya lantak la cmne nak spend… ishh.. susah betul ngan manusia suka jaga tepi kain org nie…. Org lain pun tak sibuk duit korang spend ke mana… nak shopping perabih duit beli ntah pape… Kalau tak mampu tu buat la cara tak mampu…. Hidup bersederhana… tak payah la nak mngutuk org… Nti sia sia posa kau asyik dok ngutuk org…

        • SWEET says:

          Kahkahkah Neo Sokong 100%. Kalau aku kaya pun aku juga akan belikan utk anak2 aku sorang satu kereta. Bapak aku pun beli kereta utk anak2 dia sorang satu. Aku pun dapat. Wow!

        • NUTHING says:

          NEO MESTI KAUM FASHA..HAHAHAH…

        • JEjarum says:

          neo ni sebenarnya fasha sandha

        • alya mastura says:

          agree ngan ko…pehal sebuk2 hal org??? dok mengata mengumpat…lagi berdosa…

        • NO KOMEN says:

          semua bodoh…x yah ckp org…senang semua bodoh.. sibuk dgn harte org.. dh ko miskin trime lh hakikat..

        • .::Neo::. says:

          hahaha! NUTHING… aku dah agak sape tulis camni org mcm kau kata suku sakat Fasha, Kaum Fasha, Sedare Fasha, Fasha la… Bape ramai kena cop.. Mcam tu kena join Kelab Pengutuk Fasha la baru aku tak dicop ade kena mngena ngan Fasha.. lol… Tak betul ckp aku… Kau terase ker…? Nasihat jer kat org suka jaga tepi kain org.. Belajar nak majukan diri, jgn asyik duk jeles ngan harta org jer… Bile lagi nak senang? Blajar buat online bisnes, dapat la side income… Duit halal plak tu… Dah kaya suka hati kau la nak joli sana sini… Tpi pastu jgn lupe mak bapak…

        • noe says:

          korg ni lg ntah pape..kutuk melayu la jage tepi kain org la..yg korg bace gosip ni x kire jage tepi kain ke?or dlm kain…hakhakhak…

        • .::Neo::. says:

          Aku bukak blog ni sbb nie blog artis ada gambar bley cuci mata… Gambar cantik, ada yg pandai bergaya tpi ada yg seksa.. Mana yg cantik sukalah nk tgok… bukannya buat spekulasi bukan bukan pasal harta org lain… Ada beza tujuan tu, jgn disamakan… Org mcm kau ni la, kena tegur xley, bodoh sombong pulak… Tadi nama lain skang nama lain… Org kuat anti Fasha ni…

        • Lady in Pink Peach says:

          hello!! most of omputih and also chinese or indian or black pun jenis yg “suka nak sibukkan harta/ duit org…” tau! biaselah.. dah kite pun dinamakan ‘manusia’… yg membezakan kite semua just IMAN okay!! so, as a conclusion, yg membezakan kite sume kat sini is berape byk kutukan kite kat fasha and jejai..most commentator kat sini benci fasha and jejai.. MOST kay! is that clear?? hello Neo.. WAKE UP!!

        • emalin says:

          hello u pon nak emo kenapa??betullah kata neo tuh..

        • emalin says:

          haha..betol2..

        • munga says:

          Aku sokong Neo… sokong sokong sokong… walau aku tak ada kaitan ngn pasha, dan bukan fan dia, tetapi semakin org kutuk dia, semakin respect aku dng dia.. Dia tabah dan kuat walau dihina, dimaki, dibenci… dan aku tgk makin murah rezeki dia… Abaikan mereka yg asyik menghina tu. tak leh tgk org senang.

        • .::Neo::. says:

          Lady in Pink Peach nie xley terima hakikat org Melayu lagi dasyat mulut berbanding bangsa lain… kalau sume org kutuk Fasha xkanlah sume org nak join ngutuk jugak.. masing2 ada mentaliti masing2. aku tak suka nak ikut perasaan nak maki hamun dia sbb dia xder wat salah kat aku pun, kenal dia personally pun tak… biar lah dia dgn kehidupan dia… hidup mcm roda… kalau tak suka org kutuk kita, kita jgn kutuk org…

        • naranooro says:

          yeela betul majority org melayu ni mentality semacam bila tengok bangsa sendiri kaya.. bodo ke apa bangsa lain sokong sesama sendiri tapi melayu ni macam jealous pulak bila tengok ada yg lain lebih dari diaorg..isk macam mana nak maju daa

    • katak says:

      ak pling pantang tgk gosip c fasha ni… wt mlu kaum je.. adoii..

    • imanohara says:

      xnk tanye lak bapak jejai ni keje pe?

  2. aries_april says:

    tahniah jd orng 1st..
    hihihihihi

  3. iedafiezan says:

    em..keje ape ye…nape nk tunjuk sumer tu..nape x kawen2 lagi???kompius la..

    • emalin says:

      dia tak menunjuk..it mean dia ada benda tuh untuk kegunaan dia..dan dia mampu..kalu kita ada benda tuh pun takan kita nak buat hiasan kat rumah jekan..

      • Gen-G says:

        Ala.. ketara sgt dia menunjuk.. klau tak letak gambo tu dlm facebook, hah kt mane lagi? tak habis-habis nk cover his stinky ass…

        • emalin says:

          lah, mcm kita gak amik2 gmbar letak dlm fb..so mcm tu gak dia..dia pun org biasa mcm kita..cuma dia mapu dr segi tuh..so knp kita nak pertikaikan.

  4. aries_april says:

    kawen ja ja pacat..jejai…dok tnggu apa g?

  5. Wawa~* says:

    x sure la plak dia keje apa… tp dengau citer mak pak dia yg kaya… ntoh ler…

    • aries_april says:

      mak pak dia mmg kaya,,,
      jejai biasa ja..
      cam kta2x jga..
      hrta tu nk abiskan kat sapa g?
      kat ank dia la…
      brtuah la jd ank mak pak dia….
      tp slh gnakan hrta n tngkah laku..tu yg rgi jd jejai

  6. amirah says:

    aah kan..heran bin ajaib sungguh..keje apa kaya raya pastu mcm byk masa free je. selalu org bisnes busy je manjang..outstation sini, sana..lgpun muda lg kan

  7. Pj says:

    cantik keta kuning tu bukan org dia..haha

    • BumbleBee says:

      time kaseh~ lol

      • Kiah says:

        Ni bumble bee nick name jer… Reality nya tuan punya nick nie gemuk…! :-p

        • Ryta says:

          Relaxla Kiah….
          Biaq pi la tuan punya nick Bumblee Bee ni gemok pun…janji hati ngan perangai dia baik….tak gitu?

        • Kiah says:

          Opps… Sori bumble bee… Nanti kuruskan badan yer… Baru nampak ramping bergaya masa raya nanti…:-)

        • BumbleBee says:

          aku gemuk?? lol .. ade ke BumbleeBee tu as NAMA BETUL? mmg la nick name jer cik kiah oii… haha, suker hati la ko nk ckp kurus ke, gemuk ke, cantek ke, hodoh ke, kaya ke miskin ke…bukan ko yg nk menghakimi aku kt akhirat nnt…kannn? ekekek

          p/s: bru puasa 5 ari dh sibuk raya, kalo x smpat dh innalillah cmner? tambah plak dosa fitnah org lg…isk iskkk..1 more thing, jangan sndiri punyer pahala puasa kurang sbb tetibe carik psal…sudahlaa yer~~ sndiri mau hengat.. :)

        • Kiah says:

          Ermm… Org ckap pasal ko debab terus kalut citer pasal akhirat la mati lar… Ish… Ckap org pandai… Kalau ngutuk, ngumpat + fitnah org sblum ni tak pikir akhirat ke makcik…? Aku cuma bgi motivation ko kuruskan badan jer…

  8. ggkapak says:

    sjk jejai dah ngaku cinta kt fasha ni makin menjadi plk perangai derank..nek meluat aku tgk.ala klu jd pun fasha khwn dgn jejai,ank nora ttp akn dpt jgk hrta dia sb ank dia lelaki klu ikut hukum mmg wajib dia yg 1st dpt…so ank2 fasha nti mesti bengang tahap cipan hahaha

    • natts says:

      setuju ngan ko..mmg betul sesangat.. aku tak mau komen lebih2..takut batal puasa.. hahahhahaaaa.hakikat nya, ???

  9. kucingkuning says:

    sebenarnya fasha nak yg belakang tuh. depan tuh sementara je. hehehe

  10. tapikan kalau cengini perangai jejai tak sempat anak dia merasa harta kekayan tuh….

  11. leeroy says:

    jejai ni dulu org langsung x kenal dia..tp disbabkan dia ni x-hubby ND ngan bf FS,trus popular…kekal smpai manalah populariti tu…ye??

  12. SWEET says:

    BESTNYA

  13. msmifa says:

    hm…ntah pa pe…ada….ja cita

  14. BumbleBee says:

    uihhh…aku jd entry arini…arghhh~

    p/s: xmo terlibat komen psal FS, bowrink… komen psal keta jer kt blakang tu…. :P

    • Kiah says:

      Ish perasan pmpuan guna nick nie ada hati nak jadik bumble bee… Tukar nama ‘kete wak segan’ la baru kena dgn orgnya…

      • BumbleBee says:

        ko ni silap org ker? or silap terjah?? sian ko kiah…bulan ramadhan pun hati ko masih hitam…saperlah bumblebee yg ko dendam tu yer?

        Baru 5hari… banyak2kan ibadat lg k… Semoga mendapat hidayah dr Allah agar dpt mensucikan hati ko tu dr sifat buruk sempena bulan mulia ni~

        • Kiah says:

          Jgn ckp org je… Semoga kau juga dapat hidayah, hentikan ngumpat, ngutuk, buruk sangka kat org lain.. Tu pun tanda hati yg hitam gak…

  15. x-not-x says:

    honestly,bored with these ppl..ntah bila la nk kawen..berkepit je

  16. shiro says:

    bosan,,kalau bukukan cita korg,,mmg lebih tebal dari encyclopedia..larat ke nak baca?

    • Ryta says:

      Hahaha…lebih tebal dari encyclopaedia tuh….kehkeh…
      :-)

      • Neng Ciber says:

        Wow korang nie fanatik sungguh dgn Fasha…. sampai bagi idea nak bukukan.. waduh waduh… Fanatik buk…. tak sanggup aku nak bace tebal mcm tu…

  17. kutu says:

    abis la company jejai.. hahaha.. kena cukur.. hihihhi.. sape keja ngan bawah company jejai standby la tahun ni korang x de bonusnye… hihihihi

  18. ziha says:

    BUMBLE BEEEEEEEEE~!!!!!!!!!!!!! (T_T)

  19. Zeta says:

    Jgn terpengaruh sgt tgk org lain berkereta mewah.. Hutang keliling pinggang mane tau.. Itu org biase la.. Tp org mcm jejai ni… ermm biaselah… ‘duit turun temurun’.. tak payah keje pun takpe kan… sedut je dr duit rakyat.. logic kan?

  20. landax says:

    jejai ni racer kan???lgpun apak dia kaya,bole la~huhu

  21. queen_faris says:

    Kata hubbyku kan, Jejai neh beli kapal yg harganye b’juta gak (x mo ar sebut) pas tuh hantar org ke pelantar minyak. Tue yg RM byk giler, plus dia pon mmg ank org berada..
    Papepon biar ar dia nk naik Bumble Bee ke, Ferrari ke, Kancil ker dia punya hak kan..

    • cik karma says:

      bagus queen-faris ni, tak dengki ngan anak orang kaya.. macam aku jugak. hehee…macam kat sebelah rumah aku, ada kelas orang-orang kaya belajar menari macam sehati berdansa, siang malam menari jer keja nyer, tapi duit tak habis jugak..kesimpulan dia, dah memang takdir mereka hidup senang, tak payahlah nak bingung mana mereka dapat duit.

      • Neng Ciber says:

        Sebenarnya buk.. Kita bisa mengubah nasib… Kalo ditunggu rejekinya eggak golek sendiri… Bisa diusahain baru dapet hasilnya… bila mana melihat org lain kaya, kita seharusnya belajar gimana mahu kaya spt mereka… tak gitu buk…?

    • Zeta says:

      Ala.. si jejai tu pun beli kapal berjuta ‘gak’ tu dgn ape? dgn duit kan? duit tu dtg dr mane? keje engineer? doctor?? (jauh sekali…).. fikir2kan lah.. pelik ekh…

      bukan nk dengki dia ‘mampu’ beli bumblebee or whatever bee lah.. tp sumber tuh.. dr mane??

      • sje menyampuk says:

        ntah..
        klau duit dia bleh gk la tabik..
        stakat pkai duit mak bapak xpyh la..
        wt malu je..

  22. ggkapak says:

    Komen ni utk Kiah,kiah klu laki aku bg harta kt madu aku skalipun lantakla…stkt hrta dunia nak buat gapo?aku pnya prinsip selagi tlng 4 krt aku ni blh b’kj aku x hrp pun duit rggt dr sesapa…

    • Kiah says:

      Hahaha! Marah nampak.. Aku memang nak uji kau jek… hahaha! Bagus kalau kau tak heran harta dunia… wa respek lu beb… kalau nak harta akhirat, camtu kena lah mintak maaf kat Fasha kau dah ngumpat dia tadi… (aku pun dah terngata org kat atas…) tu pun bley jadik harta akhirat kan kan…?

  23. Jejai says:

    Jejai jage kdai carpet kat jln tar..
    bukan tauke ataupun bos..
    keja angkat carpet juga..
    kerja gulung juga..
    abang mau apa2 sya boleh kasi taruk juga
    murah saja abang..

    (muka n kaler kulit dia pun lebih kurang bamgla2 kat kdai2 tue..dorg lg ensem)

    • pascual says:

      BANGLA TP ADA BUMBLEBEE..KO APA ADA???

      • lol says:

        tanye diri ko dulu pascual..KO PER ADE?
        ko defend fasha beriye2 spjg mase..ko dpt dia ker?

        • pascual says:

          yg ko nak menyibuk sgt apehal??eh aku ni bkn papa kedana mcm ko la!!!

        • Mizz Bella says:

          Pascual giler meroyan nih lagih.. Ku ingat dah masuk rehab centre.. hah hah!

        • SuLtAn PeNaNg says:

          PASCUAL..BANYAK2 BACA QURAN BG LEMBUT HATI TU SKET..TAK ABIH2 CARI GADUH JA KEJA HG. BORING LA BACA KOMEN2 HG.

        • pascual says:

          boring jgn la baca bodoh!!! ni siap reply lagi!!! tolol..

        • Seri Ayu says:

          You’re so sick pascual. Have you taken your medications today? You don’t seem very sane today. Please avoid giving comments when you’re not perfectly normal. Duhh…

        • SuLtAn PeNaNg says:

          SURUH BACA QURAN PON TAKMAU, MAMPOIH PI KAT HG LA PASCUAL..KERAS SGT HATI HG TU. AKU REPLY SBB TERBACA KOMEN2 NGOK HG TU, KENA BGTAU LA KAT HG SBB HG MMG JENIH TAK SEDAQ DIRI!

          HG BC LA KOMEN2 ORG LAIN. SEMUA BORING LG MELUAT NGAN KOMEN2 HG LA MAMAT. BLAH LA LU!

  24. din says:

    kan bgus kalau duit byk2 tu x dihabiskan untuk beli kereta2 camtu..TAPI DIDERMAKAN UNTUK PERJUANGAN ISLAM.DERMA ANAK YATIM KE,BUAT SEKOLAH TAHFIZ KE..KAN??THINK AKHIRAT MAA..

    • Lopez says:

      Aku caye kalau kau ada duit banyak pun kau akan dahulukan benda lain dari menderma… cth tukar kete mewah, bli umh mewah, bercuti, shopping etc… Ini bila x mampu x bley la tgok org lain senang… Org kita ni mcm tulah, bila x mampu cuba nak atur hidup org lain yg mampu… Kau tau ke dia ada menderma ke tak? Xkan dah derma nak declare kat paper, nanti anti Fs & anti Jejai kata dia ni menunjuk2 pulak…. Korang ni nak cari salah dia jer… Cuba buang dengki dan busuk hati tu….

  25. David ViLLa says:

    BAPAK dia dl MB Perak..dah sapu tender,projek..KAYA la..dasar sialan lahir dari Parti Laknat UMNO/APCO

    • Zeta says:

      Agree 101%.. Tu yg sy comment kt atas tu.. Duit ‘turun temurun’… tak logic langsung for org mcm jejai yg definitely and obviously not a well-known businessman or at least an engineer to buy that ‘cheap’ bumblebee..

      wayang je ni semua………

      • Seri Ayu says:

        Biaser lar bile dah ader kuase mmg sumer tu xkan dpt dielakkan..korg pun tau.Mmg i sendirik kenal some guyz anak2 pemimpin BN nie..seriously diorg nie kdg2 bukan bwk cash,tp main kad kredit bapak diorg jer.. Stakat keter2 luxury ni mmg biasenye bukan diorg beli..pandai2 adjust la ngan parents diorg yg kaya-raya tuu..

        • Bom aTOM says:

          Love you David Villa & Zeta. Bukan dengki, tapi bapak banyak kaup duit org Perak dulu, tak yah lah nak menunjuk. Tapi, duit tak berkat, abis pun cam air jer.

  26. uba says:

    Kereta bambee??? bunyi mcm babi ja…hehehe..sesuai sgt lah kereta utk org2 yg semcm itu…..berfoya2 terus….tak cantik mana pun kereta tu….mahal ka???? biarkan lah asalkan dia tak pakai duit kita dah…BN ni pun tak sdh2 tag foto utk provok anti fasha….lain kali simpan lah foto2 artis yg tak kontoversi …..mesti tak ada org mengumpat punye…di bulan baik ini…

    • SWEET says:

      Betul3. Bang Nara ada janji xnak masukkan cerita2 pasal Fasha dan Jejai kat sini tetapi Bang Nara dah mungkir janji. Saje je Bang Nara tu nak provok. Panggil org ramai kutuk Fasha & Jejai. Sudah2 la ni kan bulan PUASA.

  27. lolyat gang says:

    krete cantik
    tp muke jejai kampung gile
    hahaha

    • Lok says:

      btul tu, em, cm muka org jawe

      • Adneen says:

        Aku mmg tak min kat jejai tp hello (!!!) to Lok.. jejai mmg la tak hensem okay! …. Tp klau nk kutuk tu jgn pulak nk same kan mcm org jawe.. I org jawe okay! But me and my family have a very good looking face and attitude.. Plus tu semua kan kurniaan allah.. watch your back when you say something! Nk kutuk tu agak agak la…

        • Lia says:

          Apsal nak kutuk org kg lak…! Ramai jer kat kl nie org dari kg… Cantik cantik ape… Baru jumpe sorang dua org kg x cantik pastu terus nak generalise org kg…

        • Lia says:

          Kawan aku ada gak jawa… kakak ipar aku pun jawa… Ex bf aku pun jawa… Ok jer, good looking… Kesian Lok ni x pnah jumpe jawa cantik, hensem… Kan dah kena sound ngan Adneen…

  28. pencopet says:

    bapak ah.. bumble bee.. jejai, biler nak bli optimus prime lak??? nanti bleh g amik fasha gune optimus prime, masyuuuukk..

  29. Ayen Giggs says:

    Abih madu sepah dbuang…..

  30. uwek! says:

    lepas ni turn aku ngorat jejai.. babai panda sendat ;p

  31. Reena says:

    Masa kaya, sukalah..

  32. kudo bolang says:

    kayo… pakcik kayooooooo, best la brader ni.. macam2 ada.. bile kayo…

  33. huhahu says:

    kereta ni xde la mahal sangat.. USD22-26k je.. mahal lagi kereta Bentley si jejai yang lagi satu tu~

    • gelas kaca says:

      wak lu bai…lu ckp keter mainan ke ape

      • Sofea says:

        gelas kaca, org yg byk duit ni mmg anggap setakat USD22 – 26k tu ciput je.. cos diorang ni tak pernah hidup susah and belum kena dugaan hidup susah.. so, juz wait n see lah.. Ambik tragedi tsunami acheh tu as a lesson learnt.. evrything changed in a blink of an eye.. Mcm duit gak la.. ko riak, cepat je la duit tu kena ‘swept away’…..

        • Lia says:

          Kat luar x mahal la… Tpi nak masuk msia nie kena convert + tax itu ini jadik la beratus ribu…

        • kirko says:

          kereta ni limited number je.. harga kat Malaysia lebih kurang RM550,000.. standard Chevrolet tp sbb exclusive, dia jual lg mahal..

  34. mawar merah says:

    Fasha….lakonan dia memang the best sebab dia betul2 menghayati watak yang di bagi kat dia….welldone dan tentang personal life no comment dia ade hak untuk menentukan

    • uba says:

      Kalau lakonannya bgs…apa award terbaik dia dpt?….intonasi suara merengek memanjang mcm org nak minta di….(18sx) mcm tu bgs lakonannya….bgs lagi nenek aku berlakon…hahaha

      • lol says:

        stuju!! award takder..kene boo ade.. tp kalo ada award artis kontroversi dia leh lar dpt..

        • Cute Girl says:

          Br tgk drama kak fasha last saturday Rahsia Shaliza.. Cantik pakai tudung tp still tak secantik Ayu Raudhah..

        • Lia says:

          Biarlah mawar merah yg kata best.. Masing2 ada pendapat dia, jgn nak pengaruh dia join korang benci Fs jugak la… X baik uba nie mencarut, nie bln posa lar… Bawak2 la bertaubat… Hidup nie mcm roda, kutuk dia nti berbalik kat diri sendiri atau kat keturunan kita nanti…

  35. messi_85 says:

    bukan senang nak pikat fasha nie..kena masyuk..ada bumblebee.. kalo setakat ada kancil ke,viva ker,aku rasa jgn mimpi la..kirim salam..

    • zaihas says:

      nilai fasha ni mcm kereta 2nd ja sebenarnya… Jejai ja nak…jantan lain semua reject atau sbg basahan ja…nasib baik ada TV bolehlah main drama sikit….byrn pun murah…tp mana filem nya skrg ya…..asyik2…muka Maya Karin, Lisa, Tiz ja….tak laku lah tu… lakonan pun bukan bgs sgt…yg ckp fasha pandai berlakon tu mmg buta mata nya…hehehe

  36. el. says:

    ada aku kesah

  37. amirul says:

    tak pyh nak menunjuk sgt…….klu kaya.?..bkn org suka…meluat…..peluk betina bukan muhrim…..klu gamba bg dermaka ok gak …..sapa beruk sekoq ni klu kaya harap kabel mak bapak dia ….pi dah……?

  38. ishishish bulan2 poser tak baik cakap benda yg kita xtahu kan……tunggu ler lepas poser nanti.kita hentam cukup2.

  39. rumput says:

    lantak la.hensem ke?cntik ke?berilmu ke?beragama ke?klu xde cri2 kat atas.,drg mati pun aku x kesah.la la la la

  40. faizal says:

    dia ni anak ex menteri besar perak..dato ngah talib…x tau la keje ape,tp ngabihkn duit mak bapak je dia ni..kalo btol2 kaye,nape x penah dengar name dia dlm dunia korporat?

  41. gelas kaca says:

    prasan x jejai slalu pakai topi..mesti rambut dia botak tengah,ahhaahhah…ciri2 org kaya

    3B
    botak
    buncit
    berduit

  42. iPhone BlackBerry says:

    Sian fasha..kereta bumblebee tu lg menarik minat jejai dr dia ;p kereta semahal itu klu hati jejai dah suka dia sgp beli..terfikir gak nape jejai x nak salurkan duit tu unt bernikah dan jadikan fasha isteri yg sah..kata sayang kt fasha..tp x lah sayang fasha sesayang jejai kt kereta bumblebee dia tu..org lelaki klu betul2 suka kt kita,dia x sabar2 nk jdkan kita milik dia yg sah..bukan usung ko sana sini :)

  43. smdino says:

    Pa la..kau rang ni…x abis2 kutuk org..tp dlm kutuk tu … ade benarnya…bg ampunya diri muhasabah dirilah bln2 posa ni..kalu dh berkenan, antar wakil pinang…kawen..selesai…

  44. DANIA says:

    NEO.. KAU MAKSUDKAN ABG NARA KE YG SUKA JGA TPI KAIN ORG SEBAB DIA TANYA JEJAI KERJA APA? RELAX AH.. BUKAN NAK MENCARA PUN. NAK TAU JE. TAU LA JEJAI TU ANAK ORAG KAYA.TAPI TAK KAN LA SUME BNDA BAPAK DIA SPONSOR. NAK TAU GAK JEJAI TU ADA SYARIKAT APA… IMPORT EXPORT KE.. BKN APA.. KAGUM DGN KEKAYAAN NYA SAMPAI BLEY NAIK JET BAGAI… TAK SALAH NAK TAU. BKN SEBUK HAL ORG. SAJA JE TERUJA…

    • Zeta says:

      Yes.. Agree.. See.. Thin klogic.. Jejai is not a high-class businessman pun.. what company he’s own? Obviously, he has a LOT of MONEY and can afford to buy those luxurious stuff juz becos he is son of ex MB Perak.. Sorry, very tak puas hati dgn golongan mcm ni.. Cos still so many rakyat yg miskin… Rich is getting richer, poor is getting poorer and sicker..

      • emalin says:

        itu menunjukkan dunia makin kiamat kk..ada pd ayat u k..
        “Rich is getting richer, poor is getting poorer and sicker..”

        • .::Neo::. says:

          X salah nak amik tau.. Masalahnya kalau ade yg ngutuk2 tanpa tau cerita sebenar.. Ape kata siasat dulu, dah sahih sumbernya x halal baru lar korang bley protes… ini xder usul periksa dah kutuk2 bagai… Setau aku Jejai nie businessman… Salah satu restoran kat pavilion… Yg lain x sahih lagi sbb romour jer.. Tpi memang bapak dia banyak cable, senang la berbisness bagai2 nie… Walau korang kata bapak dia ‘sedut duit rakyat’ tpi nak eat camne tu realiti hidup org politik Msia. Aku bkan nak defend dia x tentu pasal, tpi kita nie dri sibukkan harta org, kita pun kena usaha majukan diri sendiri… Tgok Kaum Cina nie susah payah bisnes walaupun x dapat keistimewaan dan bantuan macam Melayu. Tapi Melayu nie kerjanya berdengki sesama kaum sendiri… Cth: pantang tgok org lain maju dah nak main bomoh bomoh… Lain dpd tu ngutuk, fitnah sbb xley tgok org lain senang… Hanya kerana dia pnah kawin Nora, kwn Fasha tu jer yg jdik kecoh.. Kalau tak korang pun x kenal dia nie anak sape..

  45. eszol says:

    pergh,smart btol bumble bee tu. camaro oh camaro

  46. zul says:

    Jejai nie Racer….wakil m’sia K0t….petronas sponsor….
    tak ingat die race untuk formula ape….

    standart racer la kaye….Fernando Alonso pon kaye….

    • Myra says:

      Fernando tu blkg kire la bro.. ni kt m’sia je pun.. dia penah ke mengharumkan name mesia atas career dia as a racer tuh.. Alex Yoong? Ade citer psl dia? takdelah pulak cheq dgr mamat hensem tu show off mcm jejai …

  47. cahaya90 says:

    saya ni bangggggaaa sangat ngan orang yang “kaya” hasil dari titik peluh sendiri..
    bukan atas harta warisan..

    kepada jejai..
    just nak pesan..harta yang ada jgn ditunjuk2 (pesanan utk diri sndiri juga)..
    lebih elok kalau sedikit dari harta yg ada tu digunakan utk bantu golongan yg susah..
    daaapat pahala..
    hmm..

  48. so what says:

    muaknye entry psl psgn lupe diri nih..
    bagi lar citer psl artis lain..pleaaaaaassseeeeeeeeee…

  49. F-O P says:

    Camna nak cakap ek..tp harapnya para rakan pengkomen di atas dpt elakkan saling menghentam & mengutuk dlm memberi komen.. Harapnya jugak jgnlah ada sesapa yg menghentam sy kerana komen ni (kot2 ada yg terasa sy tunjuk baik etc)..tolong ya, ini sekadar peringatan.. Berbeza pandangan adalah lumrah & tidak ada masalah bab tu, lgpun baik bg percambahan minda. Namun biarpun berbeza pandangan, tp berkomenlah secara aman..

    I’m outta here, PEACE & Salaam Ramadhan to all..

    • pascual says:

      wek…

      • F-O P says:

        Salaam to you pascual..

        • palomino says:

          aku setuju jek ngan si fop ni.btul la,watpe nk gado2 bln2 puase ni kn kn?
          aper lar pascual ni.tgk komen2 dr ats mmg mncari psal ngan owg jer ko ni kn?ko ader mslh ke nk komen leklok pascual?
          ader lg 9 org cm ko pascual kt cni,mmg konfem owg xnk komen dh kt cni.blah la luu…..

        • palomino says:

          aku xnk gado pn ngan ko pascual.cuma aku nympah gak bacer komen2 ko b4 this pn asik bergado jek kejer ko.
          mmg jnis ko ni xkn suke komen bek2 eh?
          dh stail gtu mmg payah ler..

        • pascual says:

          menyampah jgn la bc komen aku ngok..

      • SuLtAn PeNaNg says:

        BTOI GAK APA YG FOP TU CKP. KADANG2 SAMBIL KOMEN SAMBIL BERTEKAK MASING2 BTOI BELAKA. TAK KIRA LA YG SOKONG FASHA KA, ANTI FASHA KA..TAK PYH LA GADUH2 BEB..MALU LA. DAH LA BULAN POSA PUN PERANGAI CAMTU JGK, ESPECIALLY MAMAT PASCUAL TU. ENOUGH IS ENOUGH LA PASCUAL..DARI ENTRY2 LAIN PUN SAMA JA SIKAP HG, MENYAKAT ORG JE GHEJA DIA..KUTUK ORG NI KUTUK ORG NU. MCM BAGUIH JA DOK CARI GADUH NGAN ORG. MAMAT FOP PUN BUKANNYA CARI GADUH NGAN HG..

        BAB FASHA NI MALAS DAH NAK KOMEN..HAMPA PUN TAU MINAH NI CAMNA. NAK PUJI PUN RASA TAK KENA,NAK KUTUK SATGI BERKELAHI PLAKKK.. BG AKU, SELAGI DIA N JEJAI TAK KAWEN,MEMANG SENGAJA BG POINT ORG MENGATA.

        • Seri Ayu says:

          Yg you tu pun cam nak gaduh jer ngan pascual,ahaks. BIor ler dier..pascual tu memang hobinya dh camtu kat sini..sumer kene ngan dier. Seriously i dont like him at all. So long as dier still bg comments yg bikin panazzz tu, its better 2 ignore him. He’s a douchebag.

          But i really2 like Fasha bile dier belakon..mybe voice dier xcharming,tp dier ader bakat yg overshadows saper dier yg sebenar time belakon dier tu. BTW, keter kuning yg si Jejai gune tu keter yg dlm citer Transformer tu eh?Yg jadik BumbleBee tu ek?Giler kaya dier tu.Ntah2 duit bapak dier yg beli sume tu.. Aper jenis keter tu ek,nk mintak bf i beli sejibik..ahaks.(dier pun pakai kelisa jer,haha)

        • pascual says:

          idiot!!!

        • pascual saiko says:

          Weh pascual, ko tak sedor2 diri lg ke yg ko mmg dibenci giler2 kat sini???!!! Komen mcm org bengong pastu dok ngutuk org ni idiot la, ngok la, ape la..nampak sgt ko yg btol2 idiot sbb majoritinya tak suke kt ko la macha!!

        • Seri Ayu says:

          Mmg saiko la mamat pascual nih. Pleaseee…your comments are eyesores to my eyes!

          Douchebag!!!

      • Wkaka says:

        Pascual giler tak bertempat..

      • Lor says:

        FOP nie tuduh org lain tukar nick name… Nie dia pun tukar nick name… X caye tgok, kejap taip FOP penuh, kejap FOP pendek, kejap F-O-P… Hahaha! Kantoi pakai banyak nick… Uhuhuhuu…

        • Lor says:

          Palomino, sultan penang and FOP adalah org yg sama, atau kwn2 tukar nick jer… Aku tgok kat entry lain pun lepas FOP tulih, diorang tukang sokong… Ahaha! Kantoi FOP nie…

        • F-O P says:

          Alahai…up to you pal. Thanks for such a good guess.

        • Lor says:

          Plus nick Seri Ayu… Entry lain pun nama yg sama je sokong FOP ney.. Hihi….. Cuba nick lain plak yer FOP… Tu la, jgn asyik nk kenakan org je… Kan dah terkena balik… Nama FOP tuk bagi nasihat je.. Nama lain kalau nak hentam komen org eh…? Kui kui…

  50. klu la bapakku yb.... says:

    oo anak ngah taleb ropenye….
    xdela gempak sgt…
    aku ingat towkey MLM ke..oil n gas tycoon ke..
    “errr daddy..can you bank in 200k…u see my gf likes
    this car when we watched transformers the other day…tenkiu daddy”
    “don’t worry my spoil t son, we are running this country..i juz can squeeze some mony from the rakyat’s EPF money…”………..F U rich monkey

  51. kutu says:

    x silap aku jejai ada company keta import.. entah ap dpt dari mane… lg ada bisness laen gak.. oppss.. terlepas ckp… soriii.. kang kena saman lak… ada gak tau pasal bisness dia yg laen.. tp biarkan la.. tp mmg bukan dia ambik duit rakyat tu yg aku pasti la mase dia naek jd kaya.. yg pasti duit epf korang dia x pakai la.. x tau la anak menteri laen yg pakai..
    xpe la org melayu tu kaye.. selalu bangsa laen je yg tunjuk kaya… hihihihi..

    • Wkaka says:

      tak kisah lah dia ade bisnes ape tp sumber duit yg mule2 dia nk bukak biznes tu terang laagi bersuluh duit rakyat.. dia keje ape? serious shit aku tak nk tau tp berape jenis keta mewah dia ade? aku lebih happy dgr citer org melayu kaye sebab bisnes yg mmg diorang usaha dari bawah.. bukan setakat sponsor sane sponsor sini.. duit mak bapak kejadah sume…

      -end-

      • pascual says:

        ko pegi la menyiasat btul ke dia gune duit rakyat..kalo da ada bukti nnt baru blh kecoh.jgn lupa post kat bn tau…

  52. siapAku??? says:

    lakonan fasha sandha di tv sama hebat dgn lakonan di dunia nyata….

  53. open mind says:

    tgok dia makin kena kutuk makin ok je .. aniwai, couple ni slalu peluk atas bahukan ? .. nmpak cam besfren .. jejai ada bisnes ni, takkanlah dia tak tahu mana halal haram .. tapi lakonan fasha sabtu lepas .. bes sangat .. suka tengok .. muka comel je pakai tudung ..

  54. chabau says:

    aku sebenor nye x nak komen apa2..tapi tiba2 terperasan lak..gambar yg kat dlm garaj tu..pasha ni baju dia butang sampai atas..tp gambar yg kat luar tu dah terbukak lak butang baju dia…jeng jeng jeng…musyklil nih…

  55. Y says:

    ala biala dia nk melaram ngn harta dunia dia nie,dh2 jgn sibuk2 kwn2 nnt bertambah dosa,tp mmg cantikla si bee recon tue..

  56. katak kodok says:

    Fasha tak ada hati nak pegi Gaza mcm Fauziah Latif ke??

  57. hantupensil says:

    perghh..mleleh aku tgk keta mustang tuh..arghh..
    tp setahu aku ade sebijik je kat melesia keta nih..
    tu pun TMJ punya..

  58. ggkapak says:

    Kiah hahaha ko ni mmg lwk la…aku rasa mmg kita ni dah tmbh 1 lg hrta ahkirat mcm ckp ko.tp walau mcm mn skalipun aku x nak mntk maaf kt Fasha ni…hehehe

  59. emalin says:

    u guys ni so funnylah..puasa2 pon mcm ni..haha..si jejai n fasha tu elek je kat luar sana..u guys plak yang nk menjatuhkan dr u guys dlm ni nape..

    • rania 79 says:

      bukan menjatuhkan diri.. just express our opinion.. tp yg kutuk lebeh lebeh tuh tak dapek cheq nk tolong naaa..

      • kutu says:

        xpe diaorg tu pun kaki minum arak.. tu yg aku pasti patut pun jadi bahan pengajaran pada artis laen…

  60. mat says:

    apesal si neo tuhh…..datang bulan ker….hensem sangat ke jejai tu

  61. lantak ko laa says:

    BANG NARA,PLZ JGN KUAR LG CITE PSL MINAH NI BLH X???BOSAN SEYH…
    baik jd org kaya mcm Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary…pnh jumpa dia,sgt humble tp mase tu x tau dia salah seorg org tkaya di malaysia..Alhamdullilah,harta dia byk digunakan utk kebaikan bg org2 yg memerlukan..

    • kutu says:

      pasal dia takut jadi mcm tajuddin ramli.. lebih baek dia diam je.. konspirasi2….. isy xleh ckp lelebih… bahaya.. rase korang pun tau kot… ape sebab

  62. shin chan vs himawari says:

    sedih aku tgk org melayu skang ni. bangga dgn harta kekayaan, kaki perempuan, ish ish ish..apa la nk jadi dgn anak bangsa zaman sekarang nih…huhu

    • SWEET says:

      KENAPA NAK SALAHKAN FASHA & JEJAI PULAK.
      KAN BANG NARA YG TEMPIK GAMBAR DIORANG
      KAT SINI.
      BANG NARA SAJE JE NAK PROVOK
      ORG SURUH KUTUK2 MEREKA.

      TOLONG LA BANG NARA
      INI KAN BULAN PUASA

  63. Geee says:

    if x silap, jejai nie de bisnes jual kete2 import nie..keta2 mewah ler..sbb tu die byk je kete2 nie..xsure la,tp mmg dlu die mmg in that bis…family die baik gle,dr kecik dlu if rye 2nd mesti kat kg sy,kg ayh die..ayh die wat jamuan utk penduduk kg,tiap2 thn x pnh miss,mmg dpt jmpe diorg stu family tiap2 thn..jgnla kutuk family die,diorg baik tau..

  64. sysasau says:

    sorry to say la, takdak sapa tahu jejai ni biz apa. yg org tahu sebab bapak dia kaya. mcm mana boleh kaya, pon takdak sapa tau jugak.

    kalau kaya beli lambo dan ferrari dan hummer mcm norman, edry dan yusri tu, mmg org nampak dan tahu mcm mana diorg biz dan kaya raya. tapi kalau mamat ni, mmg takde sapa tahu dia kaya dtg mana duit tu. mmg dr abah dia la kot.

    lagi satu, inila kesnya yg masuk dlm gosip pancaindera tu yg kata belum kawin dah beli mcm2 . takut nanti bila clash , sume jadi busuk.

    yg si pompuan plak, mmg biasala, materialistik. jgn kata si jejai nk bg jugak2 walaupun dia taknak. mmg BS la huhuhu… dia ni mmg nk apa yg sume laki nak jek kekeke dh dpt kang… selamat la… hahahaha

    • Lola says:

      Aku pelik ape la kau sakit hati sgt ngan diorang… Kau bukan kenal dia personally pun… Aku bukan nk sokong diorang, tapi tgok org kutuk dia mcm dendam kat dia sgt… Biarlah, kalo jejai ada biz pun bkn kita tau sbb dia bkn artis… Nti kalo cite org kata dia mnunjuk2 plak… x mcm KRU tu dah sah sah artis, kalau diorang kaya pun org tau sbb ape… Fs, hmm lantak dua la jenis mcm mana… Tak kacau hidup aku so xde sbb nk marah kat dia..

  65. Pening La aq says:

    alooooo pe masalah korang jek??? pe fasha buat kt korang ek,dah la iri hati nk mampus!! cube taubat sikit..suka ati mrk la la buat pe janji die tak ganggu hidup korang doh nk mampus!!!!!!!!!!!!!!

    • tantintun says:

      aloooo..per mslh ko Pening La aq? Ko baik sgt ker nk maki org?? Kalo bahse ko elok, nak gak org dgr nasihat ko..tp ko punye bahse pun mcm org tak btol aku rase baik ko yg gi taubat dulu sblm nk sound org.
      Ko sentap smcm per kess? org tak iri hati lar kt fasha tu..pangai buruk dia yg buat org benci. Suke ati mr lar nak komen per janji mrk tak ganggu idup ko..ada phm??

      • Pening La aq says:

        diam la ko!!!!!!!!

        • Pening La aq says:

          klu nasihat elok2 korang bknnya nk dgr!!!! blalah ko….

        • tantintun says:

          serupa mcm ko..ckp elok2 pun ko takkan phm bahsa! perasan ko bagos..poyo ah! konon tak bg org mengata tp mulut ko pun mcm taik gak! weh..cermin muke ko dulu sblm nk sound org as if ko bagos sgt!
          sukati aku lar nk diam ker tak! ada ko byr intenet aku? idiot!

  66. Maey says:

    sunggoh tak hensemnya…

  67. kimi says:

    aq rasa si fasha 2 dah x d dara dh,,,

  68. k says:

    jejai …insaflah..masuk kubur malaikat x tanya bumblebee kau….fasha….insaflah…dok merampas….jejai…derma anak yatim lbh baik dr beli bmblebee

  69. ehem ehem says:

    dia tu anak AP holder……ada dia kisah///

  70. MENYAMPAH NGAN FASHA says:

    knp gambar atas tu…baju fasha cam terdedah ( butang baju terbukak), gambar bawah tu xterdedah lak dada die…urmmmmmm!!!!

  71. Misz Noni says:

    aku dah comment pasal fasha ni kt entry yg lain, aku copy je lah, hah ni dia —–>

    fasha sandha hipokrit.. berangan lak tu.. dulu majalah mana ntah inteview dia, time2 dia berlakon jd anak mami dulu… wartawan tanya dia “fasha , u ni dr penang kan, u anak mami ka?” dia cakap “xlah , fasha bukan anan mami, family fasha dr johor”.. apa kes kau fasha sanda ooi??

    nama kau “SANDHA” tu pun dh sah sah nama MAMAK.. berangan nak mampus.. suara kau pun dh lemak sengau semacam tu pun dh trademark anak mami.. jgn jadi hipokrit la.. apa salah nya kalau kau mengaku.. kalau dh bosia tu bosia gak.. ko bukannya pandai pun.. setahu aku artis2 penang ni pandai omputih (cam jeslina hashim) tapi ko ni haram.. xcaya? cuba cari status2 dia kt twitter, kt beautifulnara pun ada, x hingin aku nk follow dia kt twitter..

    inggeris berterabur… kena masuk british council perempuan ni… belajar la dulu sebelum ko berangan nk tulis omputih kt twitter.. walaupun aku x suka gak kt nora danish, tp bahasa inggeris dia mmg better la dr fasha sandha… MAMAK penang,.. x sedar diri.. cam bagus je.. sambut bday pun penuh ngan botol arak.. apa nak jadi ngan ko ni fasha?? mana akhlak ko? yg aku heran stesen tv kt malaysia ni banyak lak rancangan hiburan tp semua hipokrit gak cam fasha sandha, bukan nk exposekan artis2 malaysia betul2.. tahniah buat BeautifulNara sebab tulus dan ada bahan bukti yg kukuh utk kita tunjukkan betapa rosaknya akhlak artis2 malaysia..

    patut la korang semua jadi artis dan x jadi org2 mulia sepaerti cikgu atau ustazah, sebab korang semua kurang pelajaran dan kurang akhlak… buat Fasha sanda, tolong la gi cari British Council terdekat, gi sign up Introduction to English 101… BONGOK, tp berangan nak tulis dlm bahasa omputih…

  72. joe casanova says:

    KAYA TAK SEMESTINYA DITEMPATKAN DI SYURGA

    SEDERHANA PUN TAK SEMESTINAY DI TEMPATKAN DI SYURGA.

    MIISKIN PUN TAK SEMESTINAY DI TEMPATKAN DI SYURGA.

    SO…FIKIR2 KAN LAH…

  73. havockerz says:

    bapak dia kan bekas menteri besar perak.. dah tentu pulun projek gile banyak.. jejai nie kan kontraktor kelas A.. at least stahun income dia 5 -6M i gues.. or more..

  74. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

  75. Yamaha Mio Bergaya Bumblebee…

    I found your entry interesting thus I’ve added a Trackback to it on my weblog :)…

  76. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

  77. anon says:

    misz noni. x baik tau ko kutuk anak mami. ahahha.diorg x salah kot.

    biar la fasha sandha tu x reti ckp english.at least dia ada niat nk belajar kan.haihhh. ahaha

  78. pusat says:

    korang ni sume xtau ke yg bapak si jejai tu bekas MB perak selama 3 penggal (15 tahun)..si jejai tu byk business off shore and ade provide kapal sewa untuk oil n gas company..company kapal dia base kat singapore..korang ingat business sewa kapal n off shore ni untung macam jual goreng pisang ke? pakai otak la bila cakap..kalau PETRONAS boleh tanggung separuh perbelanjaan malaysia ni..korang bygkan la kalau company yg amik contract ngan dia..xkan untung rm10 hengget sebulan kot..renung2kan dan selamat berfikir sebelum bercakap..

  79. rahsie... says:

    wah2…lantak p fasha la nak wat ape pun…dose pahale die bukan korang yg tanggung….dr korang menyibuk baik p masjid bentang sejadah lg bagus daaa….

  80. Allegro.pl says:

    I really wanted to compose a brief comment in order to thank you for these awesome recommendations you are giving out on this site. My incredibly long internet lookup has at the end of the day been rewarded with high-quality strategies to exchange with my companions. I ‘d express that many of us site visitors actually are rather lucky to dwell in a wonderful network with so many lovely professionals with useful basics. I feel very much fortunate to have seen your website page and look forward to tons of more entertaining moments reading here. Thank you once again for a lot of things.