Written by AbangNara | November 2nd, 2010

gambar fasha sandha halloween

Wah. Tak sangka Fasha Sandha pun menyambut kedatangan Halloween baru-baru ini. Untuk yang tak tahu, masa Halloween semua manusia yang menyambutnya akan memakai kostum. Selalunya kostum yang dipakai adalah kostum yang menyeramkan. Tapi bila tengok gambar Fasha Sandha ini rasanya Fasha pakai kostum tuan puteri.

Tak sempat nak tulis panjang-panjang sangat. Lagi gambar Fasha Sandha di parti Halloween dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Facebook Fasha Sandha.

gambar fasha sandha halloween

gambar fasha sandha halloween

gambar fasha sandha halloween

gambar fasha sandha halloween

gambar fasha sandha halloween

596 responses to (GAMBAR)Fasha Sandha Di Parti Halloween

  1. lalalala says:

    amboi baru nak minat sbb tgk kat chinta..
    tgk pakai costume ni cancel lah!

    • dunnowho says:

      Tajuk drama Chinta tu ptotnye tmbh skett lg….>>CHINTA BOLOS<<haaa…bru sdap skett..

      • budi says:

        KUPU-KUPU MALAM…mmg macam tu la kehidupan nya..

        • budi says:

          AKU HAIRAN MAK BAPAK DIAORG TAK KISAH KE..

        • Pisces says:

          haha.. lemak je lbh.. x cantek pung.. huhu

        • pinkyboo says:

          tula mak pak depa ni khayal kot ank bok balik rm banyak…cam sundal jer aku tgk..

        • lelong! lelong!

          perempuan sundal utk dijual!!

          murah! muRah!!

          rm0.50.!!!

        • futuremg says:

          mak ayah diorng pon same

        • ada aku kesah? says:

          NIH BKN KUPU2 MLM DH…. NIH CENGKERIK MALAM A K A GARIK…

        • fit says:

          dh bg duit setiap bulan,mak bapak diam ajer ler,klu bising tak dpt duit lak nti….

        • moemoe says:

          bila ada selebriti ckp artis xleh jd ikon rmai artis yg marah tp tgk lh artis zmn skrg brpakaian..lbh baik ko bogel je fasha sanda wehhhh..

        • may says:

          xpelh fasha time muda nilh ko nk bt apa y ko sk,n’ti esk2 klu ko dh insaf,ko mtk maaflh blik kt peminat2 ko,artis kan slalu mcm 2,lgpn ko pn dh xksh org maki ko,god luck fasha…

        • me says:

          emm…klu nk tue bru insaf… sempat ke nk mengadap Allah nti?? cm konfom jew mati lambat…

        • mikomiko says:

          yang wat pelik…kalau si pacat sendat ni kalau berlakon..sumer watak yang terpesong pastu xlama muka jadi buruk bernanah,insaf n bertaubat..xde terkesan ke?ke just mengikut skrip je???mak bapak pun senyap..makan duit haram tu makcik pakcik..sian la haiii…

        • elle says:

          semua artis laknatullah…spttnya insaf skrg bkn tggu nan ti…enjoy dlu?subhanallah..ya Allah bila la krjaan nak haramkn suma pusat hiburan…suma anak2 islam sudah jauh trpesong dari islam yg sbnr

        • hanna83 says:

          hahaha….. artis yang suka menyundal die rrrrr……

        • baby cute says:

          krajaan pun sma gak la ni..
          bnda hram 2 la dorang suka sangt sbb ekonomi ngara mningkat dgn duit hram beb…
          krajaan pun sma ja lani mnatang hram 2 bkn nk hramkn tp halalkan..
          apa kjadah la depa ni

      • biladen says:

        ni dnamakan JAHIL ttg agama sendiri..maulidur rasul xnk sambut.

      • Kuncu_Jahat says:

        heeeee dunnowho…. betul la Chinta bolos or chinta lobos pun hokeyyy…. mmg padan ngan watak chinta kan.. kat luar pun lebe kurang je

    • LadyLynn says:

      budget hollywood la tu padahal asalnye duduk kat ceruk hulu..!

    • gorgon says:

      maria ozawa malaysia!

    • ape itu cinta says:

      prasan x drama chinta tu mcm mengisahkan hidup sbenar pasha sendat yg dh bolos ni??

      • diriku ini.... says:

        AKU KAN TAK TAU ADA DRAMA FASHA …PSL AKU TAK SUKA DIA.LANGSUNG…TP ADA JUGA YG TAK SUKA FASHA TP TGK DRAMA NYA….ALASAN KONON NAK TGK PELAKON LAIN DAN CERITA TU OK…TAPI FASHA YG HAPPY KERANA BENCI TP NAK TGK DIA JUGA..TU PSL DIA TAK KISAH PUN APA YG PEMINAT ANGGAP DAN NILAI DIA…..

    • si cot says:

      hak alah.. pakai bra je ke…
      kalah org hindu ni…

    • Rindu says:

      Ramainyer peminat fasha…. konon kutuk tapi dlm hati minat, suka, cantiknyer, … sudah sudahlah semua ahli forumer, mengakulah korang bahawa semua sbnrnya minat fasha. Go Fasha Go.

    • NinaKarina says:

      Aisey you all nie…cakap org ikut sedap jer…mengumpat nie namanye…patutnya berdoa pada Allah SWT agar diri sendiri terpelihara dari maksiat serta sifat2 tercela…apa daaa…Kita sebagai umat islam, ada 3 cara untuk menegur orang yg lalai, DENGAN TANGAN (pukul) kalau termampu, DENGAN LIDAH (nasihat) kalau termampu, anda jika tak termampu jugak DENGAN HATI (berdoa) agar semua umat Islam yang lalai & alpa kat dunia agar SEGERA BERTAUBAT…bukan mengutuk weeiiiiii, astaghfirullah…istighfar banyak2…wassalam

      • miss spicy says:

        wahai ninakarina…
        dh namenye ruangan gossip
        bergosipla
        ko sdiri pn ngumpat jgk dh kalu ko bkak laman ni
        tp ngumpat dlm hati kan
        ngumpat jgk namenye
        kalu ko xnk bergosip, ko xyah la nk sibuk bkak ruangan ni
        g bukak laman lain yang islamik,ok?
        sayonara…wassalam

    • airbatucinta says:

      mcm xde iman je g party cm 2….kn ade otak bleh pkir..
      lpas ni dh jd kontroversi mule lh bg mcm2 alasan…
      muak akuh….

    • labuan mari says:

      aku ingat die ni xla over seksi..rupenya pndai gak nak seksi..pastu sambut party halloween cani..wehh fasha tu agama kristian je yg smbut..ko tu islam..sedar2 la skit..ko ingat ko mekap camtu ada iras kim kardashian la konon..wekkkk jauh panggang dr api…memang murahan dia ni…cuba korang tackle c jejai ni..biar c fasha ni rasa camne bila hak die drampas org..camne yg die penah buat kat org…

    • aining says:

      fasha ni mmg tak layak d jadikan isteri…malang sungguh lah nasib sape2 yg kahwin ngan pompuan ni…..mmg sah fasha akan cari lelaki lain…jadi lah “selamat jln romeo”……

  2. Reena says:

    Tuan Puteri barai namanya..

  3. chinta kenduri says:

    perghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. nobody says:

    perghhh, gila laa…. bukan haram ke sambut Halloween…

    • achik says:

      haram tu la best..
      kakaka..
      blakon dok pegang2 pn dah haram..
      takat pegang2 peluk2 boleh tmbah lgi nk celebrate hollowen ni..dah jadi ‘biasa’ benda haram ni..
      hahaha

      • megahertz says:

        org cenggini t’fikir ke halloween tu haram bg umat islam?? tgk gambar asyik dok t’sadai kt kelab dgn air setan, tu lagi la haram sbb jadi darah daging.. kesimpulannya, bila manusia buta hukum, dia akn tutup mata & pekakkn terlinga. artis mcm ni; jenis yg skrg buat, dh tua taubat.. emm, tu pn klu sempat..

        • achik says:

          a’ah besala…
          terlalu mat saleh lebih dari mat saleh…
          hahaha

        • cloudz says:

          kenape pihak stesen TV tak ‘gam’ or ‘ban’ je pelakon2 or artis yg kite dah sedia maklum akhlak terok2 macam ni yek?
          dulu kn ade kes sorg artis perempuan yg TERlepas cakap pasal isteri Nabi Muhammad S.A.W, teros kena gam dgn stesen TV…

          yg ni pon spatotnye dah tak boleh nak ‘gam’ lg dah…dah tak lekat…kena buat terok lg dr tu…
          hmm…..

  5. nikamirul says:

    itu dia , sambut party kapir. bagus.

    • cik mawar berduri says:

      ntah…maknye kate kt melodi,ramai lelaki yg terhegeh2 kat anak die nih..terhegeh2 sbb nak kan body,bukan nye ati..
      mmm…
      sbg mak,patutnyer nasihatkan anaknye,bukan menyokong..

  6. suka2 says:

    astarghfirlahh………dah la sambut perayaan org kristian…pastu pkai plak baju mnglahkan bintang porno hollywood…..btobat la fasha…ajal dtg x kire waktu…x kire tempat…kalo kite tgh elok sehat dok seronok2 kt kelab sambil pakai mcm tu,skali ajal dtg die xkan tggu kite nk salin baju dulu ke atau ape……….

    • awek cun says:

      ENTAH LER SI PEREMPUAN NI…ANDAINYA MATI WAKTU TGH SYOK BERPARTI MACAMMANA??KT MALAYSIA PUN ADA KE PARTI MCM TU??PELIK2X

    • hem says:

      pembetulan…halloween bukan perayaan org Kristian ya……itu perayaan org barat …

      • jeng2 says:

        betul tu..xsilap aku lah ni..ada baca..halloween ni hari kesyukuran atas tuaian labu yg banyak,hari untuk orang dewasa bergembira (mcm kembali pada zaman kanak2 dgn memakai kostum)dan hari mengingati si mati.

        • ntah says:

          dua2 salah… cuba korg bukak wikipedia… halloween nie asal nyer utk org2 kristian meraikan derg pnya paderi2… at the same time gak org2 celtic pagan kt ireland buat perayaan harvesting camtu la… but skng nie halloween dah secular and jd mcm public celebration cmtu…

        • diriku ini.... says:

          ala…tak pyh jauh pun..valentine day tu perayaan apa?…pas ni perayaan hallowen akan menjadi ikutan org2 melayu..biasalah org melayu suka budaya2 mcm ni konon melayu moden…. kalian juga cakap dah akhir zaman….mmg ini lah tanda-tandanya…tak pyh pening2 kepala fikir….

        • Kuncu_Jahat says:

          ntah… biasela american style kan.. mmg sume benda disambutnye… kalo kite.. valentine’s day tu pon xde makne dlm hdp ni.. yg aku sambut ramadhan.. raya puasa.. raya haji.. maulud nabi.. isra’ mi’raj.. dan yg seangkatan la.. tp halloween ni xpenah t’pk lak disambut org melayu amnya khususnye islam… aku berharap adela org bimbing dan beri petunjuk kat dia.. tegur dgn cara baik la… aku nk tegur.. aku nk jumpe dia pun payah…

      • kurus says:

        ha a tul tu.. macam perayaan mandi sapar dedulu tu..
        tkde wajib agama..tp dibuat..
        mcm bersanding tu..
        mcm hantaran2 tu..
        mcm memakai inai tu..
        mcm bertindik kt telinga tu..
        mcm lenggang perut tu..
        mcm mcm aznil..
        ahaks

      • Jgn Jd JAHIL says:

        bkn. die derived dari perayann All Saints Day yg dibwh pengaruh gereja roman katolik. so, mmg HARAM disambut umat Islam.

    • misssasa says:

      Sila buat research dulu sebelum membuat komen anda…ni buat perayaan agama kristian la… sensitive tau

      • jeng2 says:

        memg lah..tp org sekarang ni merayakan halloween untuk suka2..ramai org barat ikut mcmtu psl suka2 sdngkan perayaan ni hanya disambut oleh org US..tp Uk dan australia pun amik budaya ni..mcm bersanding,berinai..adat hindu tp kita still ikut.

    • me says:

      ntah dari mna u all dpt tau yg hallowen tu sambutana agama kristian, dengar dr ustaz u all yg mgarut tu ke? ustaz u all x pndai bca bi ke atau pura2 x baca or sja mburuk2 agama lain utk myekat kejahatan yg bgama islam. x bertamadun. sebelum mberi knyataan pi bca apa sebenarnya prayaan hallowen tu. prayaan hallowen tu, perayaan yg merayakan semngat padi dan dirayakan oleh petani. x kaitan ngan mana2 agama.

  7. mia says:

    xkuasa i

  8. kimie says:

    jejai mmg suka pakai cap ker??

    • aries_april says:

      dia mmg ska…kan klaur dh ari tu statement kta tmpurung pala dia xda..tu yg dia ska pkai cap

      • nurelle says:

        ohhh..g halloween party pn pkcik tu pke cap..??
        he really makes me sgt “truja” nk tgk cm ne r upe die without cap..wee~
        abg nara..tlg r expose kn..xsaba nk gelak..wahaha..;D

  9. chinta chentot says:

    perghhh mcm haremmm…pmpuan cmni si jejai ni nk buat bini..barai dah agaknye…tp xpela jejai pon same 2×5,same padan..cocokkkkk gitew..ahaha

  10. aries_april says:

    gipsi…
    jejai pn ada?

  11. berlipat lemak..ngeh3… wes. lenkali sorok la yerk. malu~ har har har

    • kurus says:

      aku masih mencari tang mana yg dikatakan lemak…
      yg aku nampak lekuk pinggang jer kut..ahaks

      • me says:

        lemak dia kat gambar number 2, lmak belakang badan, gambar number 1 pulak menampak kan ketiak nye yang belipat dah hitam (bekas deodorent kot), fasya, jangan marah k, ko dah tunjuk, aku komen lerr

  12. farah.. says:

    benci aku tgk engko ni pasha sendat..

  13. Aku first ker? says:

    Halowwen unutuk orang Kristian, bangan Fasah Sandha ni pergi ikut cam orang Kristian.

    • SWEET says:

      Memang Bodoh
      tetapi ramai juga Orang Melayu

      Kita Raikan

      HARI KEKASIH
      Macam Bodoh jugak

    • kurus says:

      caner korang tau halloween utk orang kristian?
      org kristian kt sini tk sambut pun..

      • kurus says:

        ok..kta sentuh tang baju n hal2 riadah derang semasa acara tu jer lah kut..
        kang tk pasal2 marah org K..kt ckp tang halloween..tk betol..aku tk der check lagi sebena nyer..haper hlween ni..

        maaf ya kalo lagu anggapanmu dri jiana jeng..tersumbeng..eheks..

      • mars says:

        adelah org kristian sambut kt malaysia ni. ade org india kt belakang rumah aku tu buat party halloween. bapak bising gile malam tu. semua org sebok terkinja-kinja la malam tu.

    • pascual says:

      aku xrasa pon Halloween tu salah dalam agama.rasanya halloween ni bkn ada berkenaan pon dgn agama.mungkin dia saja nk suke2 pakai,ikut2.mcm u all gak la smbut valentines kan?

      • Miss pocO says:

        tp ia berkaitan ngan agama…

        sambut halloween pegang-pegang bukan muhrim tu ape…?

        • rokok_surya says:

          ye…lagi satu sambut hari lahir sambil tiup lilin…….amalan bukan islam tu………mungkin org kite terlepas pandang hal ni….dr kecik asal birthday je mesti tiup lilin….termasukla aku hahaha

      • JAHAT BENAR says:

        KAU BODOH SAMA MURTAD DGN FASHA BODOH BABI…MATI KAU LAKNAT PASCUAL

        • JAHAT BENAR says:

          HALLOWEN ADAT ORG BERAT….KNPA KAU BNGGA DGN ADAT BERAT???PATUT LAH PACUAL SOKONG MATI DGN PASA NEY…

        • so what says:

          Pascual penyokong berani mati si sendat dulu, kini dan selamanye..si pasha buat lar maksiat dan gedik camner pun dia ttp akan bermati2an sokong..biarlah dia..sesuai sgt diorang berdua!!

      • Jgn Jd JAHIL says:

        r u muslim? get ur facts rite k.. halloween originated from the roman catholic church.. ok..

    • chantek says:

      maaf yer pembetulan
      halloween day tu org barat yg celebrate
      bukan org kristian

      btw pergh dasat giler ek si fasha sendat ni
      aku non muslim pun x berani nk pakai camtu
      huhu
      celebrate pun x hahahaha

  14. ai says:

    ish3..malaysia pun sambut halloween..

  15. suka2 says:

    sungguh jaoh beza dengan watak dalam cerekarama baru2 ni….patut pngrah kt malaysia ni kene nilai dulu org yg mcmne yg ssuai bwk wtk mcm dlm citer tu…bkn men rembat jer….xde la pnonton rase mcm ttipu ngan org ‘plastik’ mcmni….

    • pascual says:

      hbis tu plakon lain blakon mcm kayu.cerita yg fs blakon mostly ramai penonton.kalo nak amik lisa surihani blakon dalam cite tu mst xsesuai kan.

      • JAHAT BENAR says:

        YUCK …..XSESUAI LNGSUNG KATA2 KAU…TRLALU BODOH…

      • diriku ini.... says:

        haha pascual ckp tu ada juga btlnya… benci2 pun rangking dramanya tinggi….sebenarnya mcm ni…fasha ni lakonan tak seberapa pun lontaran vokal mcm itik pulang petang tp watak yg diserahkan sbb sesuai dan sama dgn dirinya diluar drama iaitu pelacur…jd tu psl dia yg dapat watak tu….tak kan Lisa surihani pula kan…

        Well maybe ceritanya menarik kot…sebelum ini pun drama lakonan nya tak lah dapat perhatian mana pun…so bukanlah kerana fasha kot tapi limpahan populariti tetap terpercik dgn fasha dan dia skrg tentu gembira dpt menarik balik perhatian peminat yg benci dirinya….

        • zasss says:

          life dia mmg sosial..bkn susah nak bwk watak pelacur. setakat mabuk dan keluar masuk hotel dgn jejai dah biasa. apa sgt la watak pelacur ni?

      • cipan says:

        x setuju..die pilih fasha coz kne ngn perangai die yg cm pelacur 2..xkn la lisa surihani nk pegang watak kotor cm nie..pk2 kn la ye pascual

    • kurus says:

      aku tengok fasha sangat bagus lakonannya..
      semakin bagos lah dibandingkan daulu daulu..
      tanpa aku sedari aku dah jadi peminat seni lakonan dia..

      adalah 4-5 drama dia yg terbaru..semua feel bagus..dan boleh improve lebih lagi..
      dah lah sangat cantik orangnya..

      tang peribadi2 ni aku spti selalu..tk nk komen sgt..
      kalo tang kecantikan dan kesenilakonan dia..mmg outstanding skali..bangga bener aku..

      • Miss pocO says:

        setuju ngan suka2…

        aku ni pantang tgok org hipokrit…

        • pascual says:

          Miss poco dia xhpokrit.dia cume buat kerja dia.dah nama nya PELAKON.dia ikut apa yg pengarah suruh.

        • lorh says:

          hipokrit la tuh…depan baek blakang cam taek…jekjek…xske die..haram tau kte rai hallowen tuh…cam memuja…ish2 nmpk sgt jahil agama…hurmmm..truk nye….

      • pascual says:

        i stuju dgn u kurus.fasha dtg dgn full package.cantik n talented..kalo nak di bandingkan dgn plakon mcm lisa kayu ke diana dianelle tu hnya bersandarkan rupa.tp lakonan hancur.fasha slalu berjaya bwak watak yg di berikan..dia sgt komited dgn karier dia n so far xda msalah disiplin.pasal life dia sapa kite nk menyibuk.

        • kurus says:

          aku sebena nyer tk tau sgt hal dier ni pascual..
          aku ni jenih..tk brapa judgemental sgt..
          aku takot tersilap..sbb apa yg trpampang kdng2 hanya 10% or 20% dari kehidupan sebena seseorang..
          (meremang lak bulu roma aku bercakap cengini..eheks) ntah2 orang tu lagi 5 waktu pose tk tinggal..buat yg wajib..(((tp wat gak yg serunuk sikit2..ahaks..))) tk jauh peginya tu pon..kang berhijrah lah tu dgn sebenar2nya..
          –baik jga lah kalo ada yg menegur..tp ada caranya..kut…isk..

          tp kalo tang agama diprkotak-katikkan..siap lah..
          tadi pon aku dah sound seseorang brkenaan kemalasan dier mendngar apabila diterangkan tntng apa itu aqiqah n qurban..nk main short cut jerk..haihh..

        • hothotheat says:

          PASCUAL puji melambong la siot…agaggaga…
          ‘sapa kite nk menyibuk’ statment ko ta bole blah la PASCUAL…

          ak lg tdi perasan ko ask bndigkan die ngn LISA..ak rse fasha ngn LISA ..lme lg LISA berkecipung dlm bidang seni..cme LISA nh ta telalu show off sgt cm fasah..y despret gile na jd fofuler..

        • lousia says:

          lisa pun ok pe.. klw xbest mcm mn ley menang ari tu….

        • mikomiko says:

          kalau org sembahyang x tinggal n pose penuh xdenya jd camni..xkan tahu,kan solat tu menjadi benteng bagi kemungkaran..muslim bukan setakat semayang ngan pose je..kena jaga diri dr segala larangan Allah da patuh pada suruhanNya.n kalau nk tggu tua baru nk berhijrah..sempat ke?cam tau je sempat tobat bila dah tua..kalau sampai ke tua camtu?kalau x sempat tua?

        • lalang says:

          aq rasa la kan, PASCUAL ni FASHA la.. beria2 backup pasa sondol… hmm, tak mustahil nih..

        • JAHAT BENAR says:

          AKU DH LAMA INTAI CPASCUAL NEY….AKU SUKA SNGAT BLS TXT2 DIA ….HAHAHHA…SAL DIA MA PASA SMA JER SUNDAL

        • SWEET says:

          Aku sokong Pascual
          Lakonan dia memang mantap
          Harap Fasha dapat Pelakon Terbaik Wanita
          Dalam Anugerah SKRIN TV3

          Hal peribadi dia punya pasal

        • hothotheat says:

          rkan2 y sewaktu dgn nye r LALANG…hegegeg..

          SWEET ko lakonan die ke luar lakonan ke smue ko skong…pndek kata y jahil la ko skong…

        • SWEET says:

          Aku x pernah sokong hal peribadi Fasha
          Lantak dia punya pasal

          Aku hanya suka lakonan dia jer
          Hopefully
          Fasha menang BEST ACTRESS
          in ANUGERAH SKRIN TV3

          Thats all
          Fullstop!

        • hothotheat says:

          kalau ko sokong pon spe tau…hegegegeg

        • so what says:

          so far time anugerah fasha kene boo..mintak2 pasni kene boo lagi.. BOOOOOOOOOOOOOO!!!!

          sweet..sweet..konon lar suke lakonan dia bagai..ko mmg minat pompuan gedik fasha dan memey ni sjk dulu lagi..sokong lar pompuan2 camni sweet..maybe u cud be the 3rd..hoho!!

        • lol says:

          sweet, kalo artis tu perompak or amik dadah or pelacur or mlm jadik bapuk pun sure ko sokong kan? coz to u yg penting lakonan dia..hal peribadi blkg kire!!

          kalo sume penonton msia ni bodoh mcm ko, alamatnye lingkup lar industri seni. iye lar..artis x perlu jage nama baik. yg ko pentingkan kualiti kerja. patut pun ko sokong sgt si fasha dan memey. ko ni pompuan murahan jugak ker sweet?

        • airbatucinta says:

          time dh jd kontroversi pun pndai brlakon gak bg alasan…
          hakkk..tuih..lh fasha…

        • diriku ini.... says:

          tang disiplin fasha maybe diakui….tp lakonan fasha masih ditakuk lama terutama lontaran vokalnya….tu psl dia belum dapat anugerah terbaik pun smpi skrg…dia lebih byk menjual bakat tubuhnya ja daripada tuntutan lakonan natural dan bersahaja…..

          Tang peribadi … artis ni publik figure dan setiap perlakuan pasti mendapat perhatian ..kalau org biasa mcm i lah..siapa nak peduli buat apa pun….bukan menyibuk tp terpaksa kerana dah ditonjolkan dpn mata…..

        • zasss says:

          fasha dtg mmg dgn pakej.
          gatal rampas laki org, kaki propa, kaki mabuk, kaki clubbing, tak tau malu, gedik, seksi tak hengat, perasan hot padahal dibenci.. muke tebal abis minah nih!

          pakej yg sgt memualkan..uweeekkk!!

        • lol says:

          yes..100% true..
          fasha dtg dgn pakej yg negatif.. pakej camni patut sgt kene kutuk dan dibenci..x sangka ada gak org nak minat bitch sekor ni!

        • Nurul Faeza says:

          dulu mase memule fasha belakon pon kayu gak..lisa tu baru lagi jgn laa nak same kan..adeyy..

  16. Anti Telinga Capang says:

    “Saya berlakon watak baik2 je skarang…tp klu saya berperangai mcm ni, sukahatilah ye..u’ll pun bukan peminat i..yg penting abg topi sentiasa sygkan i”…- dipetik dari BiBoB

  17. bajet chantek le tu

  18. JAHAT BENAR says:

    MEMANG DH MURTAD DH…KALU SMUA GAYA DH IKUT GAYA KAFIR…PUIII KO SENDAT..

    • pascual says:

      sng2 je ko nak kata org murtad ek??

    • kurus says:

      ha a..kan ker..kta tidak disuruh menghukum tntang prkara ini sesuka hati kita…

      aku tk tau lah kalo kt tinggal di negeri bukan Islam, ntah mcmana…sekeliling kta, kawan2 kta.. masa tu hanya aqidah kta saja yg mnjadi tunjang..
      ntah2 ada yg cakap aku pun meretad gak weiii..bila aku beli barang makanan asas kt kedai yg rata2 ditaja oleh _________

      conclusion: jgan cakap weii.. kt doakan jer yg terbaik..

    • rokok_surya says:

      baik “jahat benar mengucap”………jangan sebab hal mcm ni awak terlupa apa yg awak ckp…“Sesiapa yang memanggil orang lain dengan ‘kafir’ atau ‘murtad’ atau‘musuh Allah’ sedang dia tidak begitu, maka tuduhan itu kembali kepadanya (penuduh)”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)………….takut-takut kita lahir sebagai org islam nanti mati sebagai org bkn islan tanpa kita sedari…..

  19. aku benci fasha says:

    gila la si fasha ni!

  20. akuorangbiasa says:

    makin lama makin terok..makin lama makin memualkan..makin lama makin meloyakan..makin lama makin menyampah..alahai SENDAT..bila nk bertobat??

  21. Dauspozi says:

    Nasib baik aku x layan citer CHINTA tu… Dah lama dah aku menyampah dengan dia ni… Perangai x serupa mcm orang Islam…

    • SWEET says:

      Aku suka cerita Chinta
      Pandang dari sudut POSITIF

      • SWEET says:

        Ada mesej
        untuk sedarkan insan
        Allah
        Maha Kaya
        Maha Agong
        Yang jahat datangnya dari kita
        Yang baik datangnya dari Allah

        • hothotheat says:

          ak BENCI r ngn ko SWEET..

        • SWEET says:

          PASAL APA PULAK KO BENCI NGAN AKU hothotheat
          APA KENA MENGENA
          AKU KACAU HIDUP KAU KE
          ATAU KACAU LAKI KAU
          AKU KOMEN ARTIS JE
          PASAL APA PULAK KO BENCI AKU
          CAM SIALAN LER KO

        • hothotheat says:

          tah ak bnci ko r SWEET..na wt cm ner..
          cm sialan gak statment ko tuh…

        • SWEET says:

          Rupa2nya
          hothothead
          sama perangai cam Fasha
          Aku pun BENCI gak dgn ko

        • hothotheat says:

          ko bkn ske fasha ke..
          ape bodoh prangai ak cm fasha..lau ak laki ta kn ak na ikut bogel cm die bosdos..
          bahahahar…

        • zasss says:

          aku pun benci kat sweet! poyo nak mampos!! weh minah..lu ni gedik haremmm jugak ke?

        • SWEET says:

          so what
          hothothead
          cam anak gampang
          tau nak kutuk je
          cam diri ko tu bagus sgt
          entah perangai pun
          cam haram jadah
          sama juga cam fasha-nora-jejai
          sebab tu korang benci
          dah terbiasa kot pehal
          buat gitu

        • so what says:

          SWEET mmg pnyokong fasha dan memey!!
          dulu lg komen2 dia menyokong gedik 2 org nih..
          sewaktu dgn mereka kot..
          tats why beriye suro kite nengok dan dalami mesej citer Chinta..padahal citer lain lg byk mesej mndlm..takder plak dia suro kite hayati..

        • hothotheat says:

          memang weyh dlm entri abby..ta abs2 kutuk abby…puji melamboOOoong si memey…

          ak pling nyampah org cm o r SWEET…blah weyh…

        • SWEET says:

          Kalau aku sokong
          korang PEDULI APA
          suka hati aku lah
          korang sakit kat mana
          si abby nora tu dah suap korang
          dgn wang ringgit ke
          bagi korang mkn duit haram berlakon
          jual badan dan suara pompuan

          Korang ni mesti
          sekor Nora
          sekor Abby
          sekor Memey

        • SWEET says:

          Mulai dari skrg
          AKU PUN BENCI
          hothothead BULLSHIT

        • SWEET says:

          PERGI MAMPOS
          LA KORANG

        • hothotheat says:

          weyh SWEET ko na mapos g dlu weyh..
          ko mmg ske y gedik2 nh…bahhahaar..
          ko r kene suap ngn fasha n memey…suh backup y jahiL

          blah r ko SWEET…bosn ak tgok cmmnt2 ko…..

        • K says:

          sweet, hothot head benci prangai fasha-jejai. tats why dia mengutuk minah tu. naper ko kate entah2 dia prangai mcm fasha-jejai? kalo dia prangai camtu sure dia mnyokong si fasha nih..MCM KO!! tak abis2 menyokong dan membela fasha, ko yg prangai mcm dia kan? kalo ko baik, sure ko benci prangai pompuan yg mcm betina. tp kalo ko sokong, ko tu yg entah2 betina!!

        • gadis says:

          “ada mesej
          untuk sedarkan insan Allah”
          yg aq peliknye, si pelakon 2 x gak insaf2, xgak sedar2.. makin teruk adalah la…

      • kurus says:

        aku tk nak tinggal citer tu..
        mesej sangat BESAR..
        patut pun fs takot memula nk berlakon..
        ((yg tk best masa magrib..tolongla wei..
        tp bagus gak la iklan dier panjang..so leh solat))

        aku bukan haper..nk tengok2 tang mana lg fasha leh perbaiki lakonannya yg smakin mantap..

        aku tu..kalo tengok drama..mula lah..hrrmm..patot mata cengini..kalolebih mendalam, tntu lg bagus..patot mekap cenih..isk isk..sibuk aku jadik pengarah..ahaks
        SYABAS DRAMA MELAYU SEMAKIN BEST SEKARANG NI..tabik springgg

        • lousia says:

          wah kurus…anda sgt meminati lakonan beliau ea… tahniah!!! anda adalah penonton terpilih…percutian seumur hidup di rumah sndri…ehehehehe

        • kurus says:

          masyey masyey..ekekek..
          sian aku kan..trcongok kt depan tb petang2..
          dok lantai..
          bagi lah aku adiah sofa dari fella desain..eheks

        • putri says:

          aku tak minat fasha sandha pun, tp cerita chinta best, jln cerita best..

        • SWEET says:

          Aku pun putri
          x minat Fasha atau pelakon yg lain2
          cuma minat jalan ceritanya sahaja

        • K says:

          Ko penipu lar sweet..konon tak minat fasha tp jln ceritanye saje..gi balik lar weh..komen putar belit mcm la kitorang bodoh sgt!

        • SWEET says:

          K nih mesti Nora Danish

        • hothotheat says:

          K….SWEET mmg weyh..talam 13 muke..statment ats ckp len…statment ka bwh ckp lain…

          weyh SWEET..nick tuh ta sesuai weyh ngn ko…KELAT bole r..nick ko..sdp gak d kutuk …seantero ngn fasha n memey…bahahahar

        • K says:

          aku ND? hahahahaha!!
          abis tu ko ni fasha sandha lar kan sweet? patut pun ko gedik smcm dlm ni.
          sori sweet..aku meluat dgn pompuan gedik..cant like u!!

  22. poco-poco says:

    mcm pmpn murahan je.. memalukan je. mcm xde perayaan lain ke kt malaysia ni. ha…nnt fasha sandaran ni smbut la perayaan deepavali..xkn halloween. ko tau la seksanya kt kubur nnt..

  23. MrPayid says:

    subhanallah… malu mak pak tgk kalau ada anak mcm ni…. xkan la dah kena bala br nak insaf…

  24. Reena says:

    dunnowho, mana ada aku cakap dia tuan puteri barai.. aku tak ckplah..aku taip jer…kihkihkih..jejai pakai cap bukan apa..ubun-ubun dia sejuk pasal slalu sgt berembun :P

  25. mek scotland says:

    chinta chanduri nye pe’el

  26. mamamia says:

    astaghfirullah….
    Fasha dah tukar agama ke?Tak tahu plak saya..ingatkan dia Islam!

  27. cekodok kelapa says:

    hmm.. semoga Allah buka pintu hati fasha untuk berubah. kesian die. dh hanyut sgt2 dh tu. wuwuu.

  28. hola says:

    ni la dunia artis yg tak tau nak bezakan yg mana sepatutnya dirai dan yg mana tidak… main bantai jer… pakaian dah la mcm haram jadah…

  29. Reena says:

    puteriaquarius81, rambut jejai ada tapi tumbuh dan gugur tak sekata..tu pasal ada area yg kena cover ngan cap.

  30. mamamia says:

    Ya..kesian Fasha…Ya Allah hanya Kau yang tahu apa yan terbaik untuk hambamu…

  31. Kita says:

    Tone Ahmad Nisfu: Kau nampak itu bilik ada katil? Sekarang aku kata “MASUK, MASUK, MASUK!” ngeh, ngeh..

  32. JAHAT BENAR says:

    KATA JEJAI KAYA ADA HARTA..TP SMPAI NE X KWIN2 LGI…DIA KEJAR APA YEA…?KEJAR MAKSIAT KOT..HAHAHA…SENDAT-SENDAT KAU BRPAKAIAN SEPERTI ZAMAN FIRAUN…

  33. poco-poco says:

    Jejai tu pn satu..fasha ni bodoh,lurus,xde ilmu agama tentang islam jd bimbing la dia….ni x,kt mane ada fasha kt ctu dia ada. Kt bilik cmane plak? Ingt la..harta yg ko ada tu milik ALLAH swt..

  34. sini bukan sana pun bukan says:

    aku suke minah ni belakon mmg kelass.. mmg menghayati watak btol. tapi tak perlu la terlebih menghayati sampai terbawak2 ke dunia sebonarrrr ehhh… haduiihhh..

    seksi kau nyah.. pape pun peace no war. semoga pasha sandat insap satu hari nnt. Sayang ppuan berbakat dan cun mcm ni pe’el gini. untuk abg jejai plak, i rasa u botak lah.. asik kaber kapla ke pehalll!!! hahahha

    • aries_april says:

      hihihih..kan dh ckp..dia cover sbb dia xda tmprung kpla..
      u all byngkan lah pala xda sblh…cam tu la pala jejai…bkn botak @ rmbut x sympo la.hihihi
      :-)

  35. SAZALI says:

    aku dapat rasa rumahtangga yang bakal diorg bina nnt xkan kekal lama..percaya la…

    • comel says:

      sazali: x baik kite mendoakan muslim kite begitu….
      kita pohon pada Allah s.w.t moga2 terbuka ati mereka
      akan kebenaran jalan islam yang sebenar…..

    • pascual says:

      sazali adalah bodoh tindakan anda mendoakan kehancuran rumah tangga org.

      • hothotheat says:

        PASCUAL die bkn doakn r..die rasekn je (meng-agak)..jer..ko nh tabsub sgt ngn fasha…org lain plak ko bodohkn…ape kejadah ko nh..

        • Jahat benar says:

          HAHA..pascual Ler memang bodoh pon..sma jedah nya gan pasa sundal..nth2 dia pon perampas..sbab tu apa sisundal bt dia sokong

  36. tOmEii says:

    baik xpyh pkai bj…
    mcm bitch….
    cite chinta sme mcm pergai pasa sendat y sbnr…BITCH…
    meluat aq…..

  37. non says:

    kite tunggu dan lihat je lah perjalanan cerita cinta fasha n jejai..

  38. tOmEii says:

    boob kecik….
    dh sah2 xpkai coli…
    lenkli nk pkai gtu biarla boob tu besr cik pasa sendat oiii…
    citttt

  39. aries_april says:

    dpn GF pn si laki leh pluk girl lain..cam ni ke nk bt laki..nononononnno…
    tu lum kawen g…dh kawen..
    cam na la kan?

  40. pingkypanthers says:

    hohohohoo chritsmas day sok de ar santa bg hdiah kat si pacat ni erk…

  41. Warga KLIA says:

    Aku ada komen kat FB dia yang pasal gambar ni tau…..lepas tu tup2 esok dia delete comment aku…bukan takat aku, comment2 org yg nasihat dia dan bantah dia pakai camni dan sambut halloween pun dia delete. Cuma tinggal comment org yang puji dan sokong dia je dibiarkan…..aku saja je like dia kat fan page dia….lps je dia delete comment aku…terus aku blah.Dia ni kira manusia hipokrot lahhh.

    • JAHAT BENAR says:

      NTH2 MAK BAPAK DIA TGUR.. DIA CM NER ARK……

    • LadyLynn says:

      bodoh punya betina.

      • JAHAT BENAR says:

        BGITU LAH KALU DH JD BITCH..SMNGAT KBODOHAN SMKIN TERSERLAH…

        • lol says:

          bitch camni cume suke disanjung dan dipuji aje..kalo nak nasihat2 nih jgn harap lar dia nak follow. wartawan pun dah byk sindir2 dia dlm paper..tp ada dia kesah? makin buruk laku ada ler..

          pasni kalo ada drama ttg bitch terlampau bg lar kat dia..sure real abis dia blakon.

  42. martha says:

    ui ina. bikin panas.. even sy kristian pun x pakai baju bgini o..hilang minat dgn dia sjak gadoh dgn nora dulu :(

  43. martha says:

    jejai suka dpt peluk dua pompuan skali gus hua hua hua

  44. eikiain says:

    mcm sial minah ni

  45. sofeajane says:

    mak dia tak kisah ke…iskh…pakai bikini jela trus

    • aries_april says:

      kisah…mmg x ksah..mak dia dlu time kta orng sek….tdung litup..tut2x ank jdi arts..stay KL…tdung pn trbang…
      arus ngan angn kat KL kan kuat2x…trtyanggl abis tdung mak dia..

      actually..
      yg tul jd mnsia pn..adk fasha yg skit kanser tu..
      dh mnggl rsnya 5 thun lps..
      dia tu srng ja yg bgs skit tngk..yg lain..hampeh..tmpng pplrti kakak ja

  46. nana tanjung says:

    nauzubillah…..
    reject awal2 pmpn cam gini wat bini..
    seram ak….

  47. osman kabillah says:

    hahaha…..rilek ar..ni br sket kot…..kwang3

  48. chinta kenduri says:

    kite tunggu aksi2 ngeri chinta chanduri yg lebih ganassss…zasssssssssssssss

  49. SWEET says:

    fasha bodoh!!! xtau malu!

  50. SWEET says:

    JEJAI BOGOK! DLU ADA BINI CANTIK NK JUGK DGN POMPUAN CM FASHA..

    • nana tanjung says:

      ak sokong…. x-bini die dulu xde laaa murahan mcm nie..

      mmg watak [email protected] mlm 2.. watk sesuai untuk pasha sendal…

    • pascual says:

      Bini dia pon sama 2×5 dgn fasha.tp cuma si nd tu pandai main wayang.nak kata cantik fasha lg cantik.Nd tu make up je lebih.dgn lens lg.sbb tu nmpk cantik.

  51. miss star says:

    terbaik!!!muahaha….

  52. sumi says:

    beik ko wat prsiapan maal hijrah lg beik,,
    blaja fardhu ain ke drpd blaja budaya nanar cenggini…
    n xyah la prasan dri 2 cntek sgat coz
    wardina lg2x cantek kot

  53. kuntilanak says:

    jez wanna say..let her be lah. kalau nak argue pon, itu mmg dah lifestyle dia and she’s happy with it. i dun think she cares anyway. jez tgk je lah ke mana direction life dia in the end.. but i’m not a fan of fasha sandha for sure.

  54. wewiittt says:

    baju cam bell dancer jek

  55. applelady says:

    si FASHA nie jejai jer yg kebulor+pelahap nak kat dia…org lain semua reject dia…ade hati nak kawen kerabat lah…si qabil lah tp semua yg terlibat SAY NOOO!!!mari ketawe kan FASHA beramai2 WHAKAKAKA + dia nie body n skin bkn lawo sgt kulit pun bkn putih gebo cam zizi ker…BERANGAN lebih…pelik lah dia nie n artis2+kiter2 yg suker sambut benda2 kurafat nie…mmg BENGONG

  56. Y says:

    nape org melayu bila dh bnyk duit lg2 yg muda mudi nie suka spent duit tuk something yg xberguna??klu aku bih baik bli harta tuk investment hari tua..si FS nie dia nie asal mana?cm culture shock je aku tgk,org melayu yg dok oversea pun xceleb halloween…pelik2…

  57. aku scandal says:

    meluat siot aku tgok betina barai nie……mmg ahli neraka btol!

  58. fasham says:

    kalau di amati, naper jejai ceraikan nora danish semata2 nk kan pompuan cam fasha ni.. ntah lahhhh

    • aku scandal says:

      aku pon pelik….klu nk dbndingkan nora lgi cantik rupe dri segi prangai pon not bad…tpi…tulah tiap2 ari die bgi jejai spcial kot…kwang..kwang..kwang….trlbih lak aku nie

      • pascual says:

        u all salah.kalo u all nak tau nora ni sama je 2×5 je dgn fasha.dia pon sk clubbing smpai blik pkul 4am.lps bersalin ank dia pon dia leh g terkinja2 kat club.dia pon sama seksinya dgn fs.nora pon BITCH gak.so xda apa yg nk di pelikan.xda bezanya nora n fs.

        • lousia says:

          saya bangkang pascual!!! mesti la ade beze syg oii klw x, takkn la si jejai tggal kn nora demi si fs… betul x???

        • lalalala says:

          FS ni ada aura mcm chinta chanduri..sume laki tepikat kat die..hehe

        • SWEET says:

          Sokong pascual 100%

        • zasss says:

          ada perbezaan.. nd tak rampas laki org..fasha rampas tp buat muke sendu nafikan. kan dia digelar kaki propa oleh semua wartawan sbb suke menipu dan mencarut. Nora belum penah digelar camtu!!

        • detective conan says:

          mengarut dow..mmg ns gi club tp sbb ada parti bkn sbb dia nk terkinja2 gi club..nora tu klu takde function dia tak gi la club tu..dia jenis yg ”berfamily” suka dok umah..lain ngan si sendat ni..gi clubbing pastu tak ngaku

  59. emilda says:

    pompuan ni mmg sux!!bodo gilee…baraiii…hipokritt….anak haram jadahhh…eiiiiiiiiiiiii……………geliiiiiiii!!!!!!!~

  60. opah.roxx says:

    pix ke-2 cm wtf hahahaha!

  61. Danitro says:

    apa nk jd ngan fasho se ekor nie?!
    putri celah mana beb??!!haha..
    dah la tuh..buat2 la istifar ckit fasha oiii.. haha..

    • hothotheat says:

      umur msih mude weyh lom de rse lg na tobat..(lgu wali band)…agagagga..

      tulat da tue ..tuh cm Zaiton Sameon…ta pon Rosnah Mat aris..paling bangsat pon Azizah mahzang…

      hegegegegeg

  62. aku scandal says:

    terlebih sosiallh minah nie…..benci lak aku tgok

    • nana tanjung says:

      as a public figure… dia ptt tnjuk perangai cntik sket…
      hrp muke cntik… perangai hampeh…

      • aku scandal says:

        die ni dh blh ibaratkn paris hilton….harap muke jer cntik…otak kosong….bezanyer paris tu kafir

  63. littlemia says:

    serius jejai x de tempurung kepala???hahahahahah cam lawak jer…..patot x leh pakai otak dia…..

  64. gadis says:

    nak mampus betulll

  65. Miss pocO says:

    berhati2 memilih boifren…takut terkena cam perangai jejai…habis sume pompuan dia peluk…

    • nana tanjung says:

      klu yg lelaki..
      bhati2 memilih gufren…
      tkt tkena pe’el cam chinta [email protected] sendal…
      makan hati laaaa kowg…

  66. gilr says:

    bukan jejai tu botak tgh ke? kalau bukak cap lagi buruk la muka dia yg sedia buruk tu..hehehe

  67. Tok Kadi says:

    eeee…nasi lemak 50sen.

    • kurus says:

      selepas beberapa second..gelak siot aku dnga parit kamil ckap kt nora centuh..akakak..ooops..
      tp fs nyer..ok la skang..belens ((wuiii…panatik giler aku ni kt pasha..akakaka))

  68. pipit says:

    giler siot jew…ni nama nya pelacur…..kalau dah dedah sana dedah sini kompom c jejai ni terangkat punya,,,,,hahhahahha..opss terlebih suda tu….

  69. pacat says:

    yg aku pelik pehal si mamat jejai tu dr dulu asik pakai topi je, botak tengah2 ke ape? hahahaha.

  70. anyss says:

    fasha bodoh! smbut party kristian…otak kt tapak kaki!
    bangang!

  71. anie88 says:

    islam hanye pade agame je tok fasha bodo nih…!!!
    asal ko xbogel je…dose lebih kurang sme je….alang2 da bukak..bukak je sume…mne r taw…pas ko suke2..malang plak menimpe ko…???huhuhuhu….agak2 r….ajal maot tu…kite xtaw bile nk dtg kt kite…jgn ko mnyesal da r…
    menyampah aku tgk si hipokrit nih….
    knpe r ko x mati je kecik2..da besar…menyusahkn org…uikkk…hahahahahaha…!!!!!

  72. bdk skema says:

    agak2 r…perut berisi pown nak tnjuk kat owg….igt hg sowng ja ka ada…..bdan nenek ak lg cntik kot huhuhu………parti halloween pown nk smbut…….cbe suh p dgr mjlis2 agama….sah x p……taubat2 la wei……tubuh bdn tuu bkn milik pribadi…….bila2 ja ALLAh bley amik……

  73. RiRi says:

    nice dress~huhu

    **habih fasha kene hantam..hihi…nasib kamu la wahai fasha..hihi

    **abg nara try cari lg artis len g party haloween… ;p

    • mira khan says:

      dah di sendiri nak kne hentam
      nk buat mcm mne hihi

      • RiRi says:

        hehehe..dia pndai menjiwai watak..tp tu la kn..klu bkn artis kompem x kene hantam..dia lupe yg diri dia artis yg sllu jd perhatian umum..huhu..so kene jg diri wahai fasha..maybe jns dia sllu pikir..aku pedulik pe kot..heeeee..

  74. si jajai tuu pown 1 hal…..padn la 2downg tuu….sowng pelesit swng pontianak hahahaha…….wanita bek ntuk laki yg bek……kalo wanita yg jht sesuai utk ???????

  75. Miss pocO says:

    terlebih sosial dah…

    kalau xde pape masalah, kawen jelar korang…elak maksiat…

  76. osmankabilah says:

    jejai dah macam bapak ayam dah… dh la pakai rantai beruk!! ape nk jadi la.. betul la org ckp, ppuan baik utk laki baik, n begitulah disebaliknya….

  77. biskutkering says:

    ala2…comeinya pewut fasha!!!!!!!!!!!!!

  78. merah says:

    cemana nak pas gambar kat BN nih…ader gamba tak pakai cap dlm facebook dia ada

  79. jane says:

    gambar yg last tu yg sebelah pasha sundat tu hantu bodoh….. nak buat muka hantu pon tak reti…. tapi gedik nak berhalloween…

  80. mimiyoung says:

    hi cik, pasha oiii… hang ingat hang lawa sangat ka… dah la lemak berlebihan…. jgn dok perasan sgt no….. ehehee

    ape la dia ni…. tak ingat halal gan haram …. iye kubur sendiri2 dosa pahala sendiri2 besok dah tersungkoq baru kata nak menyesai la apa la…. tapi diri sendiri yang buat onar lupa…
    hehehe tu la manusia …. cik ni bukan apa bukan dia sorang jek macm ni ramai yang org gila glamaour macm dia gak … so ingat2 la sendiri no…

  81. TUKANG KOMEN says:

    OMG!!ORANG MELAYU SEKARANG LEBIH MENGAGUNGKAN BARAT DARI MELAYU KETIMURAN..

    F.S
    TGK LAKONAN DALAM CHINTA SESUAI SGT,NO WONDER LA KALAU KAT LUAR PUN DIA CMNIYH.

    PELIKLA,KENAPA ARTIS KAT MALAYSIA NIYH(BUKAN SEMUA LA)MULA2 NMPAK BAIK,LAST2 KAKI DISKO LA…APE LA..XDE YANG BAIK,BYK BURUK DARI YG BAIK…HUURRRRMM..

  82. miah says:

    adeje jejai xpki cap kat fb fasha tuh

  83. Whatever it is, kita doakan one day…she’ll be changed.

  84. Tiffany says:

    Orang Islam sambut Halloween? IDIOT.

    This woman, she has no more value.

  85. Nor says:

    klu ikutkan dah beribu ribu lemon bakul manusia kat luar sana menyumpah si FS ni..Tapi dia still gitu..Makin lama makin hot…Kita sebagai sedara se islam,cukup sekadar memberi teguran yg baik2 utk sesama kita..Jgn lah kita menyakiti hati org lain..Sesungguhnya lidah kita ni lebih tajam dari pedang.Sy tak menyokong mana2 pihak pon termasuklah dengan FS..Cara hidup dia tak mencerminkan org timur..Kita doalah yg terbaik utk dia..Semoga dier berubah ke arah kebaikan satu masa nanti.

  86. seri ayu says:

    abg nara….ade la gambo jejai without cap kat facebook fasha sendat tu….cuba tgk tol2……
    and….nk gtau…..with cap ke…without cap ke….dia mmg x ensem langsung!!! wakakkakaka

    • pascual says:

      xkesah la seri ayu yg xberapa nk ayu.dia xhensem ke hensem asal duit dia bnyk.dia blh wat apa dia suke.pmpuan pon ramai yg terkejar2 dgn dia.kalo u ada laki hodoh bnyk duit gilekan u dgn laki ensem tp xda $$$$ mana u plih?im sure u mst pilih laki yg bnyk duit.ensem kalo da tua pon ilang.

  87. eyna says:

    mmg x suka tgk artis ni…tmbh2 lg dialog dlm cite CHINTA…mcm realiti jer…udah2 la tu…dunia makin tenat….ingat2 lah akan pencipta kita….

  88. nanimanje says:

    dia menari gerek gerek dpn abg jejai

  89. anti abg nara says:

    Misteri jejai dgn topi masih belum terungkai……….mana dpt gambar2 ni? Dari page Fasha Sandha Ke?

  90. Cabai says:

    dah dasar minah sundal….tak heran..lantak ngko la sundal…

  91. Not Angle says:

    dunia nak kiamat…manusia tak kenal halal dan haram lagi dah…marilah sama2 kita kembali ke jalan yg di redhai Allah swt…semoga Allah swt memberikan hidayah pada minah nih secapat mungkin…Amin…itupun kalau sempat lah…kalau tak sendiri mau ingatlah…

  92. Miss pocO says:

    SWEET says:
    November 2, 2010 at 9:35 am

    Aku first ker?

    HELLOWEEN
    VALENTINE DAYS
    APRIL FOOL
    POCO POCO

    Untuk Agama Kristian wei

    • Miss pocO says:

      empat2 aku x penah buat…

      maaf yer…nama jer poco, tp x buat…

      valentine x pnh sambut wlupun ade bf, april x buat tp kawan selalu buat kat aku…

      halloween? ohhh sama skali xpenah buat…

  93. karalalala says:

    aku paling menyampah tgk fasha berlako pakai tudung wat baik wat sopan…yedeiiii…podahhhhh….HIPOKRIT!!!!!!!

  94. Halloween berasal dari perkataan Hallowe’en yang merupakan kependekan dari All Hallow’s Eve (malam sebelum hari All Hallow). Hari raya agama Katolik bernama Hari Para Orang Kudus (All Saints Holy Day) yang dirayakan 1 November pernah dikenal sebagai All Hallows’ Day yang merupakan penyingkatan dari All Hallowed Souls. Dalam bahasa Inggeris, perkataan Hallowed (holy) bererti Orang Kudus.

    Hari Para Orang Kudus ditentukan oleh para mubaligh Kristian bertepatan dengan hari perayaan orang gasar dengan alasan ingin orang gasar mempercayai agama Kristian. Hari Para Mendiang (Day of the Dead) yang merayakan kedatangan roh sanak-saudara dan kerabat kembali ke bumi sehingga kini masih disambut di beberapa negara seperti di Brazil, Mexico, dan Filipina.

    tak payah la nak ikut budaya barat dan persoalkan tentang kenapa tak leh sambut halloween…idup biar berteras al quran dan sunnah.. (cewah,.,ceramah plak aku)

  95. bweek says:

    i 1st ke??

  96. bweek says:

    silap suda..

  97. east woman says:

    apa le nk jd erm2…

  98. hamba-Nya says:

    lelaki yg baik utk perempuan yg baik..perempuan yg baik utk lelaki yg baik..fikir2kan & slmt beramal..

  99. orked says:

    bestkan jadi jejai boleh peluk2 pinggang pompuan camtu.huh!

  100. Pro abg nara says:

    Aku kecewa sgt dgn dunia ni…dah lah maksiat berleluasa…..kemudian masyarakat sekarang menganggap maksiat dan kejahatan yang dilakukan adalah sesuatu yang dibanggakan…….Ya Allah selamatkan lah Malaysiaku ini……………

    • kurus says:

      aku tetap bangga lahir di melesia ni..Usetad kt tk bagi kt minum kopi yg kluar brsama najis binatang..uwekkk..
      bukan main bangga lagi aku tngok kt tv aritu..
      sedangkan kta usetad kt seberang, boleh, harus minum kopit tu, sebab biji kopi tu masih bulat..jd menunjukkan kopi tu terbaekkk..
      –sekali usetad kte terang..huihh..best best..kopi yg telah bercmpur dgn najis sudah tntu telah menyerap kotoran dari najis..mmakan atau minum najis adalah harap..amik ko!!!

      (((eh eh..ke situ lakk…akakakak..)))

  101. merah says:

    kalu jumpa dia live lempang skali bley?

  102. LaraHati says:

    Dunia dh ahir zaman……ngat2lh SEKSA KUBUR tu mcm mana NanT..bru tepekik telolong mnta ampun….

  103. wateva says:

    Tu dia fasha nmpak sngat syok sendiri…pmpuan nie mmang…

  104. mat ketet says:

    hoi…

    sontot jangan x sontot..

  105. Kak Su says:

    Salam. Berapa ramai artis nak hadiri majlis keagamaan berbanding majlis cam ni….pelik tul…

  106. meluat pacat sendat says:

    where r u obe?

  107. zue says:

    Banyak lagi cara hendak bergembira, tetapi jangan pakai ikut meraikannya tanpa tahu sejarah asal-usul pesta itu.

    Halloween dirayakan masyarakat Kristian terutama di Amerika Syarikat dan Amerika Latin pada 31 Oktober setiap tahun.

    Kanak-kanak akan ke rumah jiran meminta makanan seperti coklat dan epal dengan memakai kostum hantu. Tradisi ini berasal dari Irlandia yang kemudian dibawa mereka ke Amerika Utara.

    Halloween berasal dari festival Samhain (dari bahasa Irlandia Kuno Samain) yang dirayakan puak Kelt zaman kuno. Bangsa Gael kuno percaya tanggal 31 Oktober, dunia orang mati akan menjadi terbuka. Orang mati membahayakan orang hidup dengan membawa penyakit dan merosak hasil tanaman.

    Sewaktu merayakan festival itu, orang Gael menyalakan api unggun untuk membakar tulang dari haiwan yang disembelih. Mereka mengenakan kostum dan topeng sebagai arwah jahat.

    Perkataan Halloween pula berasal dari All Hallows Eve (malam menyucikan), kerana keesokan harinya adalah hari peringatan untuk menghormati orang suci.
    Harap-harap artis dan masyarakat Muslim tidak ghairah nak meraikan Halloween.

    Hidup jgn semata2 mgejar keindahan dunia. Kita ni hanya menunggu masa utk meninggalkan dunia. Antara cepat n lambat je.

  108. lindandan says:

    euwww.

  109. ratu hantu says:

    ni la lumrah mnusia..
    tp silpnya fs ni artis…klu dia ni bkn artis mybe x kn kluar punya crita cm ni…n x bnyk la org dok mgutuk n mgeji dia ni…cian btul sy tgk..hrp2 dibukakanlah pintu hidya untuk dia n aku,,,,

  110. Baizura says:

    cuba teka sapa yang amik gambar dia yang 1st tu?..jeng..jenggg..tukang amik gambar terliur kut masa nak petik kamera..hehhehehe nasib baik dia tak sawan..ekekeke

  111. miz cokelat says:

    such a slut!!! jejai 2 ensem sgt ke? aku tgk cm mat indon ilang rmbut je wakakakakkaaka……

    • mira khan says:

      haha btul tu
      apalh special jejal nie
      pmpuan cntik2 ske kat dia
      nora,sendat,tizz….poket jer kembung..

  112. berto says:

    ingatkan berlakon Chinta Canduri bole la insap, makin teruk jadinya

  113. JAHAT BENAR says:

    PIC PERTAMA TEW MCM BT TARIAN MLAYAN BAPAK AYAM…BITCH BETUL

  114. lin says:

    bangga sambut halloween..mcm bongok!

  115. kuntilanak says:

    ppl like this xkan insap. Plg x pun masuk melodi and bagi statement ‘ saya x kisah apa org nak ckp. Mulut org xleh tutup.yg plg penting,saya x buat semua tu.saya bahagia dgn life saya’..mcm diana danielle dlm melodi last week ‘i didn’t do it..i didn’t do it..’ wtf. statement bodoh n cliche artis2 malaysia.

    • RiRi says:

      tp pelikkn..diana kata x thu pape tp dia seolah tahu sape dia yg dikata kn melodi tu..hehehe…cara dia ckp tu dia mcm thu je…

  116. hothotheat says:

    atleast die na smbut bnde2 nh ka lua negare sne nuh..br la tade spe na petikaikn..

    lau na smbut ka negare nh pun ..make sure la pic bangang ta telepas pndangn peminat…

    mmg sengal la fasha nh…da tau prangai ta elok tuh..covr2 r sket..nh cm gampunk plak ak tgok..hish

  117. Miss pocO says:

    org2 kat atas tu yg puji sgt2 si pasa aku x fhmla…

    ape yg spesel sgt dgn si pasa nih…

  118. ain says:

    mula2 MEMBIASAKAN diri dgn VALENTINE’S DAY, pastu CHRISTMAS EVE, laani dgn HALLOWEEN PARTY lak…klu setakat wet party, st. patrick day etc dah mmg mjadi amalan anak2 muda esp. kat KL tue…
    TAHNIAH..! bangsaku telah MAJU…

  119. mira khan says:

    aku plik btul lah ni
    start 2007 dia ckap
    ”saya taknk pki seksi2 sbb sya
    dah berusia”
    dulu sya seksi sbb budak2 lagi”
    tpi aku tgk mkin seksi jer….hissss
    dasar artis propa,hipokrit..

  120. istika_nadiyana says:

    kena bg komen elok2 ke???bgsla fasha….aku bangga sgt ngan ko……teruskan usaha anda…..utk menjadi umat neraka….

  121. lala says:

    boleh plak ek dye ltk kat fb dye..ni nmeny lurus bndul kew pe ni..haha

  122. Rooney says:

    Cantik apa Fasha pakai macam tu. Biar lah.

    Korang pun suka tengok kan?

  123. yatt says:

    Eeeeeeeeeee x sabar nk tunggu zaman veteran FS ni.cam ne eak………..? dok imagine agak2 nya cam na la kulit & muka dia kalo dh bekedut. si jejai nk kat dia lagi x / pun dah di sepak kt tepi jln/longkang/lombong.

    silap aribulan dlm beg baju ke……….ha ha ha ha

  124. dara pingitan says:

    truk giler ar fasha sandha nii..
    igtkn nk smakin brubah mkin truk jer b+ mlmpau2

  125. dah boring dah tgk body minah ni.muka tetap nampak parut kat pipi gak.cuba londeh suar tgk nampak gak parut kat punggung dia.yg paling penting celah paha tetap hitam.sbb 2 dia x pernah dedah kat situ asyik tunjuk t*t** lendur dia ja.yg buah ati dia 2 kata anak org kaya tp cup aku tegok pakai yg 2 ja.kete mahal bleh bli x kan cup RM 1.00 kat pasar karat x bleh bli……i LOVE U CHINTA CANDURY vS SPENDER SEDUT.

  126. paritman says:

    fasha sandha is paris hilton. yeahh! (buerrkk..)

  127. gina says:

    hikhikhik…pasa sendot ketiak itam weh…
    lemak kat badan berlapik2…adoiyai…aku tgk pon malu…

  128. roMeo says:

    seksa nyer si sendal ni!!!

  129. bla la wei says:

    muka dia cm adik aku..patotla aku cm nyampah je tgk adik aku yg seksi tuh..hoho..~sendat..aku benci ko~

  130. msmifa says:

    DARI PEMERHATIAN AKU, u all bg lah nasehat berbiliion pun perempuan ini x akan berubah kalow dlm hati dya x penah ada rasa takutkan azab allah…dya x nampak azab,kejadian kiamat…dan segala bagai..mungkin ada benda laen yg allah akan tunjuk stu hari nanti…x pe lah..doakan yg dya akn insaf dan sedaQ… kita cuma jalankan tggungjwb sesama islam..kalow dya rasa nasehat dan teguran yg diberi adalah merimaskan…unk tggung la sendiri…al least ada org menasihatkan…bukan nak menjatuhkan…timakaseh… :)

  131. lala says:

    if kowg g kat link fan page abg nara bg kat ats tu de gak manusia2 yg menyokong fasha ni..siap mrh lg org yg dok bg nasihat…menakutkan la dunia zmn skrg ni ..org nsht soh wat bek kena mrh..aku tgkla gak an yg dok mrh tu org ny cmner..upany sme je..haremmmmmm….ak ingt nyah la kot..sume kwn dye nyah2..takot mak tgk..hahahaha

    • somebody says:

      munkin yang marah dan xdpt terima teguran yang diberi pda pesah sondol ni….2 x 5 mcm dia…..
      sbb tu terasa lebih….
      apa pun, all d best gak tuk pesah sondol ngan pengikutnya……
      kita hidup di dunia x lama…….
      jgn ingat kita akan selama2nya…..hidup d dunia ni…
      Semua ini hanya la..sementara……
      all d best!!!!

  132. gaga says:

    FASHA SANDHA…t jgn kua statement kna prank kew pe lak ea…kiteowg xbodo nk pcya u lg..tlgla artis2 malaysia behave urself…bgla cnth2 yg bek kpd anak bgsa..

  133. Budak Tadika says:

    Macam ni lah yang kita mahu, adat barat diperjuangkan sampai mati, raya haji dipandang sepi.

  134. awek KL says:

    TAHNIAH FASHA!!…anda terlalu berani, x takut mati dan x takut ALLAH…caya la..berani sungguh…

  135. diriku ini.... says:

    Fasha bahagia dibenci

    MENGENALI Fasha secara luarannya, wanita muda ini bagai sudah lali dikaitkan dengan bermacam kontroversi. Sama ada dalam fasa kebangkitan semula atau membasuh skeptikal, dia semakin bijak mengatur langkah.

    TANPA mahu agar penjuru-penjuru romantikanya bersama sang pengarang jantung, Rizal Ashram Ramli diperhalusi berulang-ulang kali, bait dan jeda dalam bicara bersama Fasha Sandha sebaliknya terisi oleh khabar kontemporari.

    Sengaja alur bicara diolah begitu, barangkali kami sepakat, enggan bingkisan terkini Fasha yang sudah bertahun terpisah daripada Sensasi Bintang ini cenderung klise sifat lahiriahnya.

    Saya tertarik tatkala rasa yang bertakung di hempedu hatinya melantun patah demi patah dari mongel bibirnya. Dia masih beraksi sebagai Fasha Sandha, yang berhemah menuturkan bahasa walaupun di tangannya, tergenggam erat gading bertuah idaman ramai.

    Mengalih perhatiannya menelaah topik kemahuan, wanita yang kelihatannya matang berbanding usia 26 tahun itu dipinta mengulas, cukup selesakah hidup buatnya hingga setiap kemahuan sudah mampu digentas tanpa terkekang banyak halangan.

    “Setakat ini, banyak kemahuan saya sudah tercapai memandangkan hidup saya juga sekadar sederhana. Tetapi untuk kemahuan akan datang, saya tidak tahu. Apa yang paling membahagiakan saya adalah, setiap kali membuka mata, saya sedar bahawa masih ada ramai peminat yang menyokong perjuangan saya. Ada yang bencikan saya tetapi mereka masih menonton kerja saya. Itulah momen paling bahagia buat saya,” beritahunya menambah informasi, terdapat sekitar 31,870 peminat yang mengikuti perkembangannya di laman perkongsian sosial Twitter.

    Tidak pernah berkehendakkan sesuatu yang mustahil cuma katanya, kemahuan kewanitaan tidak akan tercapai tanpa ikatan perkahwinan atau menimang cahaya mata sendiri.

    “Seseorang wanita itu tidak sempurna selagi belum bergelar isteri dan ibu,” ujarnya dipintas satu usikan, bagaimana jika bahagia dan impian untuk hidup bersama lelaki yang digelar ‘sayang’ ketika ini tidak berakhir di jinjang pelamin.

    Fasha menjawab spontan: “Saya tidak gentar, saya masih muda dan bukannya berusia 40 tahun, jadi saya tidak perlu pening kepala. Macam-macam perkara yang lebih teruk pernah berlaku dalam hidup saya. Rasanya tidak perlulah ia dihuraikan satu-persatu. Saya menjadi semakin matang, lebih dekat dengan keluarga dan paling penting, saya kenal siapa kawan dan siapa lawan.

    MENINGGALKAN Chinta di lokasi, banyak ’sempadan’ dibawa pulang oleh Fasha.

    Fasha masih berpegang dengan kata-katanya, dia bahagia dengan situasi ketika ini, bahagia kerana kemunculan sebagai pelakon semakin diterima dan bahagia diulik cinta Rizal Ashram yang lebih mesra dipanggil Jejai walaupun ditohmah bermacam nista. Ketika masyrakat asyik mempertikaikan sejauh mana dirinya mampu diterima keluarga Jejai, dalam masa yang sama pula, keluarga Fasha sendiri ditindih kesulitan mengenangkan Jejai sendiri ada sejarah kelam. Itu situasi ‘vakum’ yang peribadinya memberikan manis kepada Fasha, satu situasi yang memberikan lebih banyak tempoh terutama untuk diri sendiri membelah kesediaan.

    Pelacur kelas atasan

    Sedang terbakar rasa terujanya, Fasha dibidik persoalan lagi. Kali ini tentang gelombang apakah yang paling kencang berkocak kencang di jiwa. Dia tersenyum seraya membolak-balikkan gaun labuhnya. Duduknya dibetulkan sebelum menghela nafas panjang.

    “Fenomena Natasha kembali dalam karier lakonan saya. Lama benar rasanya khalayak tidak memanggil saya dengan nama watak, kecuali dulu ketika drama Natasha ditayangkan. Sekarang, sejak Chinta ditayangkan dan meraih rating antara yang tertinggi, rasanya fenomena itu kembali kepada saya,” kata pembawa roh Chinta Chandurry yang mula berlegar di sekelilingnya.

    Menjiwai watak pelacur kelas atasan yang memilih Tuhan untuk dimusuhi, itu satu dendam yang maha berat. Enam tahun bergelar pelakon, menghayati karakter Chinta melebihi segala cabaran mental dan fizikal watak-watak terdahulu yang pernah dilakonkannya.

    “Watak Chinta datang pada ketika dan usia saya yang tepat, pengalaman terdahulu juga antara yang mematangkan lakonan saya dalam drama itu. Ia bukan kisah pelacur tetapi bagaimana seorang gadis baik bertukar menjadi pendendam kepada lelaki lebih besar lagi kepada Tuhan kerana kecewa dengan takdir. Chinta satu watak berat dan ramai menyatakan Chinta sebuah karya yang sukar dijangka,” meladeni Chinta juga katanya, menjadi bekal untuk dijadikan sempadan dan teladan.

    MAHU terus mencari ruang keyakinan peminat untuknya, Fasha meniti satu lagi proses kematangan. Dia mahu lebih selektif memikirkan impak karakter tetapi dalam masa yang sama tidak pernah menolak nama-nama tertentu untuk bekerjasama dengannya.

    Sepintas lalu, watak Chinta Chandurry pantas mengheret satu nama, Nidah Kirani menerusi judul sebuah novel dari seberang yang berjudul Tuhan, Izinkan Aku Menjadi Pelacur! Memoir Luka Seorang Muslimah.

    Novel karya Muhidin M. Dahlan itu banyak diperdebatkan atas dasar kemunafikan seorang muslim, iaitu Nidah yang memilih Allah sebagai subjek mahupun objek untuknya melampiaskan dendam. Nidah bulat hati menjadi penggoda dan menjadikan seks sebagai makanan percuma untuk merosakkan akidah ahli-ahli agama manakala Chinta pula menjadi pelacur bagi mengisi kekosongan hati.

    “Saya gelar Chinta sebagai pelacur kelas atasan dan dia melacur bukan kerana duit tetapi untuk keseronokan, mengisi sepi dan dendamnya kepada Tuhan. Terlalu besar dan banyak ilmu yang saya kutip daripada Chinta, apa yang patut dan apa yang terlarang, jika yang terlarang juga yang dipilih, ada pula akibatnya,” walaupun sebuah cereka, Fasha menembus realiti hidup daripada naskhah arahan Feroz Khan itu.

    Menjadi pemandu jentera akal dan hati, aktres yang pernah membintangi puluhan judul filem termasuk Berlari Ke Langit, Evolusi KL Drift serta terbaru 4 Madu itu semakin mengenali erti optimistik. Semakin lama dalam industri, anak kelahiran Johor Bahru, Johor itu juga semakin berani menjadi selektif terhadap watak. Terbaru dari lokasi, Fasha kini sibuk berlatih tubi untuk beraksi bersama Awie menerusi filem Dari Kerana Mata arahan Melissa Saila. Sekitar Februari 2011 pula, satu projek besar yang ditunggu-tunggunya bakal menjadi nyata. Tunggu! itu kata Fasha kepada peminatnya.

  136. biskut cocobi says:

    amboi bekenan mak jejai tengok……camni la menantu pilihan…tapi mmg respek dram Chinta dia mcm same je kisah hidup dia ngan drama tu..

  137. tralalla says:

    hahahaha
    mmg sundal gile
    dy bc x comment2 ni?
    hope dy bc r
    tp klu da jahil sgt ; al maklom le prsn diri 2 meletop cun knon
    bru dok mlysie
    blom d lahirkan jd ank donald trump
    heeee jijik sial
    subhanallah…..
    hrp allah bayar dy cash cm kt crite2 sundal yg dy pnh blakon sblom ni

  138. rasul iman says:

    PASCUAL

    aku rs dia ni fasha sbb keja dok puji mlambung2 ja…
    mntk maaf byk2 la nyah… ko ni tak da sapa yg minat…
    tak pyh la nk bersihkan nama ko yg tlh sedia kotor 2….
    ingat dunia ni ko yg punya…. hemmm tunggu jer la….
    sblm tdo bc doa dulu tkt esok ko tak bgn2 dh… smga mdpt hidayah… amin……

  139. somebody says:

    inilah yang terjadi pada artis Malaysia…
    Belakon dan kepopularitian tak sehebat mana…
    tapi..gaya hidup mengalahkan artis Hollywood….

    Apa pun, good luck di akhirat kelak……
    Mungkin…..istilah MATI…tiada dalam hati….
    sebab itu keseronokan lebih bermahajarela di hati…..kalian…….

  140. diriku ini.... says:

    pada saya drama tu bagus pada skripnya (novel asalnya) dan skil arahan pengarahnya….fasha tak berlakon pun tp membawa watak sebenar dirinya di luar drama…tak ada perbezaan apa pun….itu lah sebab watak tu diserahkan kepada beliau kerana mmg sesungguhnya itulah fasha….dan hanya fasha yg boleh bawa watak tu….ogy ckp lontaran vokal kena ada variasi mengikut situasi tp fasha tak ada..sama ja….

    Kalau benar rangking drama ni tinggi maybe bukan kerana fasha kerana kalau tanpa fasha…maybe rosnah mat aris bw watak chinta ni pun rangking tetap tinggi…..

  141. tak abis2..time berlakon lemah lembut je..tp perangan sebenar…hmmm..malas nk cko..

  142. Fasha Mesti bUAT Tiger Show says:

    Aku rase pic yg Fasha tengah menari tu kan..dia buat strip tease for abang Jejai kot..dia mnari..abg Jejai duk kat krusi minum dari btol kicap..

    Abg Jejai yg tangkap gambar dia menari..pastu Fasha mnari cam org mabuk.. then tanggal stau per satu la pkaian arab dia..cam org da ting tong

    n then paham2 la wat eppen kan..!

  143. sukasuki says:

    hari sabtu hari tu aku g kota damansara,ade lot kedai yg dkt giant tu,ade kedai baju pelik2 name die Costume World..haa jgn xtau aku selisih ngn fasha mase nak naik lif.die ngn sazlan penari yg sehati berdansa dlu tu.dgn sorg lg kawan.1st time ni jumpe die mmg aku tgk wah minah ni cun gile,compare dlm tv.tp aku bukan peminat die ok,cume x dinafikan die cantik dan cite chinta kat tv3 tu mmg bestt.aku tau die g beli or sewa baju2 haloween ni dari kedai tu…..n ahad tu kot samut haloween…………

  144. hak hak says:

    Si Jenglot Jejai tu botak ke ape. Ataupun tahap kehenseman beliau ( padahal tak ensem pun) akan berkurangan jika membukak topi?

  145. faz says:

    1- tiap kali fasha sendat buat kontroversi, mesti banyak yg komen…btol tak abg nara?

    2- sian fasha sendat….tak baik tau korang ni…jom kite kumpul duit, belikan kain utk die…die tak cukup kain nak beli duit….terpulanglah kat korang nak beli kain ape…kain langsir…kain telekung….kain buruk….

    3- aku kalau nak hire sales/marketing manager, aku nak cari orang macam fasha sendat….sebab die tahu macamane nak ‘promote’ product aku….fasha sendat, jom keje dgn aku nak…..aku dah tak tau camna nak cari publisiti utk produk aku ni….pening dah kepala i tauuuu…….

    4- aku nak bukak kilang/kedai topi sebelah rumah jejai….aku nak rekomenkan die topi pakai buang…senang….pagi pakai topi lain….petang pakai topi lain….malam pakai topi lain….wow….maju bisnes i taauuu….

    5- sorry lah..aku ade pengalaman peribadi pasal fasha sendat walaupun die tak terlibat secara langsung….tapi aku tetap boikot die selamanya….
    drama die memang aku tak tengok…walau pengarah/cerita/skrip bagus macamana sekalipun aku tetap tak tengok….kalau die jadi duta produk, aku memang takkan beli….gara-gara pengalaman peribadi pahit aku itu….

  146. alkaline says:

    cm set!! je minah nie~

  147. oren says:

    takot aku tgk negara aku diturunkan azab yg dasyat sekali.

  148. muluthaku says:

    rasa nya fasha yg dikatakan wartawan paper Metro hari ini yg sambut Halloween sekeluarga…klu betol lar…nauzubillah

  149. mia says:

    xbaik la ckp pasal mak bapak dia kt sini, dia gedik ke hape ke dia pilih sndri….. mak bapak dia xde kne mngena pn….. bukan salah ibu mengandung ye u oll… fasha sendat jdi gni….:))))

    • SWEET says:

      Setuju dgn mia

      • hothotheat says:

        ape la ko nh MIA..ko ta dgr syarahan agame ke..
        lau…ank semue terbentuk dari ibu bapak….

        terhasil nye ank, y mencorak kn ibu bapak..jike buruk corakkan itu..maka buruk la didikan pd ank2….

        jika ape y dimakan ibu bapak…makanan itulah y terhasil pd ank2…jika perlakuan y dilakukan oleh ibu bapak..maka perlakuan itu jugalah y menjadi ikutan ank2….

        weyh MIA len kali dgr TANAYALAH ustaz tgok tv9..

        SWEET ko tau ke ape y ko stujukan…sengal ko tuh….

        • Bom aTOM says:

          Cuba tgk kat Cerita Artis M’sia-Fasha Sandha (Astro Ria), mak dia sendiri cakap kalau boleh dia nak Fasha dpt org yg berharta & berkedudukan.
          Maknanya dia tak kisahlah org tu Jebon ke…Penyamun Tarbus ke..asalkan bnyk duit.
          Kalau x mesti dia ckp, biarlah anak dia dpt org yg berpelajaran & baik akhlak so blh bimbing anak dia.

        • hothotheat says:

          ta yah tgok cite tuh …tgok muke mak die pon da tau..
          cam Manohara ngn Mak die..kui3…

          same spesis la tuh….

        • Jahat benar says:

          BETUL TU HOT..DUIT PNYA PSL,MULUT MAK BAPAK DIA BLH TRDIAM,DBIAR JER ANAK BT PRKARA HRM…

  150. ciku masak says:

    heran aku dgn si sendat nih….tak pikir ker udah tua sok umur dlm 70,80 (if panjang umur la) tak malu ker cucu2 tgk gambar cam nih….ish…ish..ish…

  151. BLaCK MaMBa says:

    dh mcm biasa pkai bra je dpn org dia ni ..

  152. aku says:

    macam murahanje
    mesti dh longgar kene belasahni

  153. bunga says:

    tu kan tradisi org kristian. wat pe nak sibuk2 ikut. nie cetek ilmu agama la nie. insafla wahai fasha…

  154. neo_fatani says:

    dunia mmg dah nk kiamat… dedahkan kesilapan sendiri satu kebanggaan bukan lagi malu… mak bapak diorg mulut n mata serta telinga dah kena tutup ngan duit haram hasil dari ‘titik peluh’ anak2 diorg….. dunia…dunia… tempat utk kita kumpul pahal byk2 supaya dpt masuk syurga kat akhirat sana…. senang je matlamat sebenar kiteer kat dunia ni…. :)

  155. aja chocolazy says:

    ape nk jd. . . .. .dunia dh nk kiamat ke hape? ape kejadahnyer pegi smbut hallowen??gler ape?
    sedar laa wei. .. . . .aku rse si fasha ni yg sepatutnye kne katang 14. . .bukn dato sosila. . .. bru die thu. . . . . .menyampah thp cipan aku nengok die ni. . .. anti fasha laa wei. . . ..

  156. eyda says:

    yg akak takutkan kain kapan nak ttp bila mati nanti compang camping cam bj yg dia pakai 2…..sudah2 la slipar sandal….berubahlah…umur makin tue….takut nanti x sempat…..peringatan tuk akak jugak…

  157. adik kau says:

    peha besar, bahu jatuh cam bahu lelaki dan lengan menggeleber

  158. mlankolia81 says:

    xtau nk ckp ape dh psl artis sorang ni.. skali kt hdup ssh kt dunia ni, jgnle kt akhirat pun ssh jgk dik oooiii..

  159. onie says:

    pasa sanda walau aku tak penah jumpa ko..tengok ko dalam tv ja..tak penah cakp ngan ko..dan semestinya ko tak kenal aku…sesungguhnya dengarlah luahan hati aku ni…….aku menyampah tahap dewa dengan ko!!!! vaviii pon tak macam ko la pasaaa!!!!!! sora macam donald duck……chinta tandoriiii…mari ramai2 bt kenduri…bahahahahahahah

  160. hotlips says:

    fasha mmg seksi giler…mcm nk kiamat dunia yg fana ni…

  161. Aec says:

    nape eh..even berjuta2 lemon yg xsuka minah nih (termasuk aku ) tp kite still amik tau psal die. thats why lah die makin mnjadi2. sronok dpat prhatian. sbb die tau suka ke, xsuka ke org ttap nk amik tau psal die.cuba kite, trmsuk la stesen tv, wrtawan, belog hburan buat derk je, msti die mati kutu.. knpem minah ni xbuleh cr mkan punye. ni x, ade je amik untung dlm ksmpatan ! buat plak cite chinta tu. rosak msyrakat wehh..mcm la xde cite len yg buleh buat pngajaran !

  162. chinta CAMBURET says:

    jejai batang besar panjang tu pasal fs nak,,btg besar duit besar,,walaupon wajah mcm hendon2 kontrak tuh,,xpe asal puasss,,,ak pn tgk chinta mmg rasa skrip dia kaw2 kutok fasha sendri,,,

  163. chinta CAMBURET says:

    jejai batang besar panjang tu pasal fs nak,,btg besar duit besar,,walaupon wajah mcm hendon2 kontrak tuh,,xpe asal puasss,,,ak pn tgk chinta mmg rasa skrip dia kaw2 kutok fasha sendri,,,haaaahaaaaaaaaaaa

  164. samdoll says:

    pelacor murahan..taubat la..

  165. bakawali girls says:

    kesian tgk artis & anak2 melayu beragama islam makin hari makin jauh dari landasan nyer….semoga Allah swt buka pintu hati mereka utk berubah.

  166. joyah sport says:

    cerita CHINTA tu mmg mcm realiti life dia kot. kaki kikis, rampas suami org hahhhhaha kesian sungguh, dia ingat cantik pakai rupa gini kot. meluat tgk muka org hipokrit, betina tatau malu.

  167. zul says:

    Jika kamu menyerupai sesuatu kaum, maka termasuklah kamu dalam kaum tersebut-al hadis

  168. mamaroza says:

    seram betul rasanya kalau dia ini jd menantu…..tak sesuai…macam mana nak didik anak2 kalau sendiri cam ini rupa…semoga allah tujukkan jalan padanya…amin

  169. aaaaaaaaaa says:

    gambar cmni die tunjuk kt kite…gambar yg dlm simpanan peribadi die cmna lh gamaknya ek…

  170. zulkapan says:

    bodoh kan fasha tue…bile di tnye sy islam… tp sambut halloween..kan bodoh nama nye tue… pakaian plak dh mcm pelacur arab…ishhh..ishh ( insaflah)

  171. Kipassusahhidupfashasendat says:

    hok oloh…nampak selulit la sendat…ketiak masham lu…

    ni dalam kubur kena tibai ngan malaikat ni…rambut plak ditrarik-tarik kulit kepala pastu dicurah timah…

    mesti sonok kan? terkinja-kinja sakit la dalam neraka…

    org camni susah nak taubat..ngee~~~jom jangan ikot si sendat ni…

    • chinta berduri... says:

      bagi org2 kafir dunia laa syurga mereka’dan bagi org2 yg beriman dunia ibarat penjara..smua benda mesti dlakukan mengikut landasan agama..dan diakhiratlah kekal selamanya.renungkanlah cara kehidupan fasya ini..bercampur gaul dgan yg bukan muhrim,menyertai parti yg dlarang dlam ugama…di manakah patut kta letakkan org2 seperti ini???tergolong dlam kelompok apakah dia???

  172. NinaKarina says:

    Aisey you all nie…cakap org ikut sedap jer…mengumpat nie namanye…patutnya berdoa pada Allah SWT agar diri sendiri terpelihara dari maksiat serta sifat2 tercela…apa daaa…Kita sebagai umat islam, ada 3 cara untuk menegur orang yg lalai, DENGAN TANGAN (pukul) kalau termampu, DENGAN LIDAH (nasihat) kalau termampu, anda jika tak termampu jugak DENGAN HATI (berdoa) agar semua umat Islam yang lalai & alpa kat dunia agar SEGERA BERTAUBAT…bukan mengutuk weeiiiiii, astaghfirullah…istighfar banyak2…wassalam

    • sb says:

      yang pertama DENGAN TANGAN.. jom ramai2 pakat pukul si sendat ni

      • lara says:

        ni tgh tegur dgn tgn lar ni..mnaip utk tazkirah sket kat minah sengal ni..bwk2 lar brubah..jage lar maruah. takder malu ker pakai baju serupa berbogel camni?

        • sb says:

          x malu la tu, sbb tu dia pakai mcm tu, semoga dia mendapat hidayah Allah sblm terlambat. Kita2 semua ni, jdkan la benteng apa yg dia buat tu, nauzubillah… telah jelas hukuman Allah bg mereka yg berpakaian sedemikian. Tak kira la fasha ke sape2 yg berpakaian tetapi seperti berbog**.( nak sebut pun x gamak)

    • Fasha si perampas says:

      HEY………. kalo perangai mcm binatang terang2an x yah la nk suruh people pekakkn kan hati, mata nie… dlm hadis ada sebut direjam sampai mati org yg menyambut,mengaggungkan dan berpakaian seperti org bkn islam…hakikatnye fasha sendot ni org islam…kalo nk mengharap ubah pkai hati selemah2 iman la… kalo semua nk ubah pkai hati, binasa dunia ni ngan klon2 fasha sAndha!

  173. bdax_skema says:

    mcam org gila yg terhegeh hegeh kat suami org!

  174. kaca mata says:

    bodoh gila tiada agama ke apa

  175. fasha bohsia says:

    fasha bohsia penang,mai kl jadi culture shocked! setakat pkai haloween costume murahan ni takyah la,nampak sgt selection kekampungan. budak2 penang yg satu sekolah dgn dia dulu kata yg dia ni mmg minah bohsia rempit. si jejai tu asyik pakai cap tak kira pagi ke mlm ke sbb kepala dia dulu botak la tgh2,jejai ni dulu kaki race kreta, and accident,tu yang cover botak kesan accident dulu. fasha moron,lame,nincompoop toksah la berangan nk jadi city girl,english ko pun setakat jargon words and hado2.aku harap dgn berkasih dgn jejai dpt la ko blajar english dgn jejai up to the city girls standard.

  176. dR hOUSe says:

    aduyai fasha sandal…udah2 le buat something yg invite criticisms org rmai..pkaian dia ngan parti yg dia sambut tu dh ckup melambangkn sape diri dia.. aku xnk ckp byk ttg ape yg aku pikir ttg fasha sundal ni,biar Allah je yg tau sbb klau ckp kt cni krg ade plak fan2 fasha yg sentap nk fire aku balik krg… (dlm hati aku dh lama anggap minah ni mmg sluts giler2 sjak dulu lg…)

    hrp2nya fasha ingt2 la tuhan sama….

  177. Jorro says:

    Kesian kat fasha idola ku. Fasha dah gersang sangat dah, saya nasihatkan fasha kahwin jer, lepaskan tension nafsu yg sensiasa bergelora tu.

  178. no-war says:

    sian sungguh si pasca sundal nih…..x serik2 kne kutuk…..mkin meluat aku tengok pasca sundal nih…mane mak bpk diorg ni…tlg la nasihatkan ank korang tu…

  179. joseph says:

    kahkahkah!

    aku tak sabar nak tengok 3gp fasha sandha plak pasni!

  180. nizam says:

    astagfirullah…nauzubillah…haram sambut hallowen..sper nk bagi tau dia org nie…….

  181. tanake says:

    mcam ke aram lg klau bg dok ats umah jalang pon ada baik gak lh masyuuuk..mat2 bangla/nepal dok tngu ja..hakhakhkahka

  182. nazifa zulkefli says:

    Anugarah yg di miliki x digunakan dengan sebaik2nyer..
    bahagiakah dia dengan cara hidup dia skrg??

  183. evavincenthia says:

    hodoh sehodoh hodohnya jejai..yukss!!..dah la hitam legam..mulut cam belon..

  184. rizalani says:

    bersamalah kite berdoa agar iman & takwa terpelihara dlm diri seluruh umat islam di tanah melayu ini… aminnnn

  185. hanny says:

    to nora danish..u r deserve to be Miss J n ur faith still on ur side… i dun want to comment bout attitude.. coz we r not perfect…but just pray… we r muslim…

  186. zaza says:

    astagfirullah ingat Allah taala,andaikata mati dalam keadaan macam tu…nauzubillah……

  187. gee_poziah says:

    tak baik nak salahkan mak bapak fasha..agaknya,mak bapak dia dah berbuih mulut nasihatkan dia..sampaikan dah tak tahu nak cakap apa…bagi saya..ini kesilapan sendiri lah..kesian mak bapak tanggung malu atas perbuatan anak…aduaiii…

    • chinta berduri... says:

      bkan nk slahkan mak bapak dia.cuba kta fikir klu didikan ugama dri kecil lagi kta terapkan dlm hati anak2..insyaallah bila besar pergi ke mana pun..tak jauh menyempangya,cuba u tgok gambar keluarga dia..adakah menurur lunas2 islam..dari pakain,aurat,dan penampilan mereka?dctu kta smua bleh nilai..mcam mana anak nk jadi baik klu pakain mak pun dh sekat betis je,rambut merah lagi..siap bangga lagi mempunyai anak sebaik fasya…utulah islam sruh pilih keturunan yg baik..

  188. miera syakira says:

    bodoh!!!! awak orang apa sambut hallowen? kafir? xberlajar agama ke? saya baru umur 11 thn. tahu hukum

  189. bege says:

    x best pun..ape la..x tegang langsung..p la sapu krim payuda…syok sket setan2 tgk…kih2

  190. nara chantek says:

    come to papa baby …

  191. ANAK BAPAK says:

    macam haram je…..patutlah hg jadi artis yg tak sedaq diri..

    • sofea says:

      mmg haram jahanam hdp dia kita yg waras nie fikir la jgn kdi kupu10x malam hidup melayan jantan hidung belang nak seks jer mgkin sme kot?????sper setuju????

  192. cendol says:

    awat yang kapiqq sgt

  193. cehhh says:

    yang ny stok banggang..dh la bodoh teruk,jahil agama plak 2..akal sengket mcm biwak pasiq lg..nk cri pblisiti murahan ..insafla chinta cendol wehhh..

    • sofea says:

      dia gila publisiti da la dulu kena gam skrg mse dia blas dendam hehehehheeheheh dia jd p lg bgus la tgk dri hidup dia nie

  194. chinta berduri... says:

    subhanallah..alangkah malangnya klu keluarga terhormat jejai tu klu dpat menantu yg macam si chinta chanduri ni yaa…habis satu negeri mendapat malu…udah ler berlagak baik..hipokrit..ko tunjukkan jelaa prangai sebenar ngko tu..tkder org heran pon..

  195. sofea says:

    x mungkin klrga jejai nak chinta chanduri mgkin hidup dia sama kot dgn dunai realiti fasha sandha…eeeeeemmmmmmmmmm ada otak sdri fikir mgkin nk bebas guna da jemu buang cari lain…hahahaahah

    • chinta berduri... says:

      memang sama pon dgan kehidupan dia..klu tk mana bleh dia hayati watak tu.. betul tak..hahaha!! ko tgoklaa skang jejai laa yg jadi mangsanya..nmpak sgat kemaruk laki org.

  196. papa rock says:

    perangai yg dtunjukkan fasya ni sebenarnya adalah gambaran perilaku kedua ibubapanya..dlam islam wajib di jauhi keturunan yg sperti ini..krana klu ibubapa dia seorg yg berugama islam sdah tentu dia melarang anaknya dr melakukan perkara terkutuk ini.apa pendapat anda di sana???sama2 laa kta fikirkan…

  197. darlene says:

    antara fasha ngan fazura.. aku lg suka tgk fazura blakon.. sbb minah tu at least takde laa hipokrit cam si bengong sorg ni…… tp..kalo si bengong ni blakon.. kompem aku tuka channel tv… meluat.. asik2 dapat watak baik.. tak bleh blah..

  198. jer says:

    fazura mmg pandai berlakon among all. lisa leh belajar dr fazura, tgk citer2 fazura esp senario

  199. mocha says:

    cm org xda didikan agama la die ni! astaga…….

  200. hamdan says:

    lain padang lain belalang. cara hidup masing2 .tapi perkara yng tak baik jangan la diikut .dan perkara yang takbaik jagn la di tunjuk sangat supaya orng lain tak mengata. tul tak.

  201. silentgirl says:

    ohh chinta chandury..no doubt, die mmg cantek..figure mmg superb! die ade aura ble blakon..die salu dpt watak baek, watak wanita teraniaya dan dirogol..cam cte bgaikan sumayyah..jln cte lebih kurang je ngan chinta n plakon die pon lebeh kurg same je..tp cte chinta tu cm suai je ngan die..kupu2 mlm~ tp the thing is, org x ske dgn die pny attitude so scare xlgsg org akn benci tgk die blakon even die blakon ok..mane2 artis pon ade je bad attitude, cuma tdk dheboh2kan cm pasha ni..tgk jelah gbr die ni..haishh, seksa tau! aku rase rmai je artis lain g halloween party ni..ala western lifestyle katakan..tp dorg ni mgkin bijak sket dr pasha ni dgn x mheboh2kan dgn gbr2 cmni..sad la for her..syg sgt.kalo la attitude die baik..msti org suke~ eiii…xsuke jejai!

  202. chandury says:

    apepon i tetap minat fasha sandha..hurmmmm

  203. chinta berdaki says:

    bagos la fasha ni…korang jgn la kutuk fasha ni…dia bagos..muda2 buat la hape suke ye dak..patu esok2 dah tua ganyut insaf la…mcm cerita CHINTA tu..hujg2 ni kan chinta da nk insap..hehe ;-)

  204. hazleen says:

    aq xmaw ckp byk sgt sbb tkot jdi kt aq blik…..xpi dh aq tgk gmbr ni aq pon skit aty gak…..aq xthu la apa hkum jka org islam mnymbut haloween….tpy fasha klu ko rsa ko tu org islam…ko jgn la nk tnjuk body ko tu…igtla sma kta org islam shrusnya ttup aurat….ko xtkut ker….kt cni bleyh la kta enjoy sna sni,…nty kt akhrat apa yg ko nk bg kt Allah….fkirla sma…..ok..renung2 kan lah dan slamat beramal…..

  205. semut merah says:

    suka hati korang laaaaaaaaaa!

  206. ohhh….
    dunia akhir zaman…….
    dh la macam2 mala petaka jadik skung..
    diorg relax jek kn.

  207. acik says:

    cam pelacur….chinta chanduri xde bezanye ngn yg skrg ni…hahahaaaa…

  208. CINTA says:

    BUDAK KAMPUNG MURAHAN!,,,,,,

  209. pujangga says:

    malu aku tgk fasha cmni….dr bdak kg kot….datuk dye jual belon jer dulu…hmmm

    tlgla haram kot smbut halloween

  210. julie says:

    biolah dh name pon artis.. hepy as can be! tu artis yg kite npk yg kite tk npk ntah2 lg terok dr ni..smoge Allah merahmati kalian n smoge smpat kalian berfikir tok yg lebih tbek tok idop kalian.

  211. shahir says:

    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…………..
    ,eluat kowt tgk fasha niey……………..
    haiyooooooooo……….
    apesal la nak kena sambut parti2 org barat tu ???
    baik bangkit pagi sembahyang tahajud…
    minta percintaan dgn jejaaaai kekal……..
    ye lah.. perampas kan selalu menerima nasib yang sama… hukum karma la katakan……
    astarfirullah………………………………………………………………….

    …………………………………..

  212. aki says:

    mak iblis bapak setan dpt ank jin ifrit

  213. Tuhau says:

    Duk mengata org pun dosa gak… Dosa no 1 fitnah, seperti yg anda sdg buat ni la…suka2 ja cakap pasal mak bapak org…

  214. licca says:

    fasha drpda kau pakai mcm tu mcm tak cukup kain bek kau bogel trus…mcm kimak jak kau….org putih pnya celebrate org melayu plak lebih2 sambut….

  215. iela says:

    leps ni..malysia pulok dpt azab cam kt indonesia…

  216. sukeatiaku says:

    jejai ne..muke mcm sotong pun nak d rebutkan..c fasha dgn c nora ne pun da bute agaknya..klu mamat ne lalu depan aku..pandg pun aku x ingin taw.. burok..mcm sotong..hah sotong pun x ngaku rupe mcm die..

  217. Shahida says:

    Aaya melihat peristiwa Fasha meraikan Hallowen adalah sangat tidak cocok dengan budaya negara kita, Malaysia.
    apalah yang hendak dibanggakan dengan budaya bawaan penjajah itu?Benar, Fasha masih muda, namun adakah itu memberi tiket kepada Fasha untuk beraksi sewenang-wenangnya? Saya bersuara bukan untuk Fasha saja, namun kepada semua artis wanita kita. Tidak malukah anda mengaku Islam, Melayu tapi penampilan anda adalah sebaliknya? Mengucapkan Assalamualaikum tetapi berpakaian yang tidak sepatutnya. Tahniah untuk Fasha Sandha kerana membuktikan kepada bangsa-bangsa asing di luar sana definisi sebenar gadis Melayu. Siapa bilang gadis Melayu itu sopan, pemalu dan sebagainya? Bidalan itu sudah Tidak relevan, sudah tidak wujud. Lihat sajalah Fasha dan artis-artis lain. Apabila ditanya, jawapannya mudah. Saya masih muda, banyak yang saya ingin kejar dalam hidup saya, anda tidak kenal saya dan sebagainya. Ingat, cara anda membawa diri anda melambangkan siapa anda. Terima kasih.

  218. JAHAT BENAR says:

    ANGURAH ARTIS PELACUR TOP NO.1 PASA SUNDAL..

  219. hate u damn2 says:

    BARANG DAH ROSAK.. AKHLAK PUN ROSAK LAH.. MUKA LAWA BADAN LAWA .. ITU BONUS JER.. PINJAMAN..

  220. aku menyampah pasa says:

    ye betul2 kta korang sume dunia dh akhir zaman pe yg pasa sendat buat ni bkn mlambangkn dia ni islam

  221. apisz says:

    haha biarlah. lantak lah dia nk buat ape. dosa dia kan? jgn menambah dosa kita. tu jer yg penting.

  222. cik yam says:

    seksi ghiler si Fasha ni yer?

  223. hating says:

    pic no 2 tu lawa lah..nape x kai bikini je?

  224. ila says:

    hu…cam ne la si jejai nak explain ngan anak dia??????

  225. ashley says:

    ABAIKAN jer dia ni..bnyk press pun dah x amik port psl dia..

  226. wa says:

    Sama ngan ‘Warga KLIA’, aku pn penah komen psl pic ni kt fb FS. Smue komen teguran/ nasihat dia delete. Betapa ‘lupa’/ ‘tk de ilmu’nya dia. Tegur bkn nk tunjuk pandai & bagus tp ingat mengingati. Dia ni mmg tk syg mak ayah yg dok tanggung dosa dia. Mak ayah dia mgkn lupa nk ajar ank atau dia sendiri yg lupa apa yg di ajar. Kesian. Mak dia lak klu di tgk kn… bangga. Smoga mereka & artis2 islam yg ‘tersesat’ & kita juga yg slalu t’babas ni diberi petunjukNya. Jgn kita berenti dr ingat mengingati sesama kita ;)

  227. Mona says:

    bnyk keluar melayu kampung ke bandar..muka tak lawa, pastu kena pakai tudung, jadi sakit hati la kat org lawa. Korang tak pakai tudung pun hodoh kan…tak baik tau dengki.

  228. nad.. says:

    brubah la kamu sblm kamu d ubh.. hehe..
    kak fasha mke cntik tp lau pngai baek ag cntek d pndg..:D

  229. me says:

    ha3. ckap pasai agama bukan main, tpi dlm masa yg sma mngumpat, mengutuk, mbuka keaiban org lain, tu bukan dosa ke. kalu nak ckp pasal agama x yah la ngumpat. plik manusia ni, dlm masa yg sma bckp perkara yg bertentangan.

  230. kimcynic says:

    TAHNIAH sambut halloween pasha!!tp apesal kau x nampak cam omputih?????????

  231. parah sandha says:

    ellooo.. ni besday party kawan dia laaaaaaa… pandai2 je cakap party halloween.. kitorg ramai2 ade kat besday party tu.. buat dosa je korg ni..

  232. leen says:

    mmm…dh la ganggu rumah tangga org dlain…runtuhkn msjid org lain…..dlm tv berlakon jd pompuan innocent… meluat boley!!!! bj ko tu kn fasha, mcm org zaman jahiliah pkai…org islam ke bkn islam?? daurat tu jage la cket….

  233. kim says:

    kalo ye pn burfday kwn…pkai tu sopan2 la… mcm leen ckp,islam ke bkn islam.. kalo dah x cukup kaen sgt, nagoya belambak dh skrg…mmg DUNIA NK KIAMAT!!!

  234. imenawan says:

    membuka aurat satu kesalahan
    keluar dengan bukan mahram 2 kesalahan
    berhias muka dengan mekap 3 kesalahan
    fasha…bertaubatlah
    jadilah seperti mawar berduri walaupun ia cantik
    tapi bukan semudah itu boleh menyentuhnya atau memetiknya

  235. ali says:

    fasha2..aper nk jd gan ko nie?dah lar runtuhkn umah tangga owag,buat prangai xsenonoh plak..pasni aper plak..rogol ramai2 bru padan muko ko..

  236. aimi says:

    aku rasa kn,lau rogol ramai2 pown ,xrasa aper pown..sbb aper kawan2?nk taw x?ermmm…sbb lobang daa lodos…hahahahahaha…..muhahahahah

  237. de aq kesah.... says:

    bapak, ramai gler anti si fasha nie…..
    tahniah kpd fasha cz dh wat ramai org benci kt ko…
    mesti minah nie happy cz dpt byk pahala msuk account cz org ngumpt pasl ko…..
    tp aq rse account dosa ko pun mesti dh overload gk kn…..hahahahahahahah

  238. hamba allah says:

    Inikah yg pat0t d jd kn idola ?? islam ke ? sy bkn ape … sy minat sgat dkt fasha ny .. pas2 dh tg0k gmbr cm ny ! ape cer ? silap bnyak la jejai .. minx maaf klau terksar bhasa … tp jejai ini kah cal0n isteri yg ko akn jd kn teman id0p ? yg agama nya entah ke mana ? ? sepatot nya hri jd buat kenduri kesyukuran d masjid .. bkn nya tjuk b0dy sana sni dkt party ..RENUNG2 KN SELAMAT BERAMAL ! ! PERHATIAN JEJAI DAN FASHA

  239. wei fs ko sdr dri x yg ko tu dh agak tue..ko ni islam ker kapir nih…knpe ko smbt hallowen untok og kaper…ha..eeeee..ko ni mmg bdh tol la fs…bngong sngt tau..grm aq..

  240. medicalteam says:

    sexy gler…tp tak kisah ar gak sbb ak tau mmg fasha cmni..btw ak mmg cukup tak ske ngn fasha nei..tp pe yg ak ske hny lakonan dia..yg tu ak tak meluat.kalau bab2 reality life dia,ak tak suka…huhu

  241. kokoko says:

    fasha sendat ni still virgin lg ker?

  242. mia says:

    tak ingat akhirat agaknye minah nie…

  243. akusukajagatepikain says:

    dgr cite…wktu dye kecik (baby) mak dye bg org len bela dye…da besaq ckit baru mak dye amik dye….xtaw la btol ka tak…nie jiran punye jiran dye cite….hu3…

  244. yaya says:

    baik bogel terus!!!!!! ingat LAWA sgt la 2…………..org nyampah ade la..menyalahgunakn ciptaan tuhan..ntah pape si jejai 2..nora danish comel lote xnk…

  245. cute says:

    entah si jejai nie,tah pape rr..fs suara cam angsa tersepit pown dier nk?aku rase kn si jejai nie nk maen2 kn fs kot,lau btl kn naper die smpai skrg lom kawen2 lg gn f asha jalang? betina cam fs2 ,saper nk wat bini?citer cintha2 mmg kene r gan live dier…

  246. adaakukesah.. says:

    SEBENANYA SI FASHA NI DAH X INGAT TUHAN..X INGAT ADANYA SYURGA N NERAKA…LANTAK KO LA SENDAT..ADA AKU KESAH…CERITA ‘BAGAIKAN SUMAIYAH’ MEMANG X SESUAI LANGSUNG KO Y JD HEROINNYA..NK BANDING SUMAIYAH NGN KO JAUH LANGIT DR BUMI…PERANGAI MACAM SETAN LAKNATULLAH…FASHA ALKAFIRUNNNN

  247. suci says:

    betul2..aku sokong kenyataan adaakukesah.Sumaiyah adalah WANITA TERPUJI di zaman Rasulullah SAW…tp apa y saya perati Fasha agak tidak sesuai mmegang watak tersebut..spt mana y kita tau, Sumaiyah sanggup mengorbankan diri bersama keluarganya demi memperjuangkan AKIDAH ISLAM…tp apa y kita lihat Fasha adalah seorang artis yang sanggup menggadaikan MARUAH ISLAM demi menjaga hati teman y mengajaknya ke parti tersebut berdasarkan kenyataannya..ingat dik…’MATLAMAT TAK SESEKALI MENGHALALKAN CARA’,,,mufti pun ada ckp mmg salah kalu kita meraikan parti non Muslim…tp myb fasha ni kurang tahu n x arif tntg ilmu Agama die sendiri, maka kita bersangka baik ja la kat die…~
    ~~~Apabila sampai ajalnya, maka tidak lambat sesaat mahupun cepat sesaat…nauzubillah….

  248. ish3 says:

    ish lau korang omey mcm die..n pelakon..korang pon akan jd mcm die..biasennyer org yg mengate ni..coz die dengki ngn pasa..hehe…

    • ishx3 says:

      nak dengki ape jadahnye.. lebih bek aku dengkikan lembu bapak aku 2, dapat makan free je tetiap hari.. huhu.. kita sebagai umat islam kene tegur-menegur ape yang patut ditegur.. itu la mindset org melayu yang mcm ko ni, asl tegur je, dengki.. ubah la perception ko tu.. peace!

  249. duit says:

    ntahape2ntah ish3….xde maknenye org lain nk jeles…ramai lagi pompuan y tutup aurat tp stil lawa..
    ni mesti si ish3 ni lebey kurang macm si Fs ni kot…

    xblajar punye org!!!

  250. dari dulu sampai skrg ttp hot and spicy fasha ni

    angsa betul…

  251. siti aishah says:

    bodo fasha sandra pakai baju gitu….

  252. intan says:

    ermm..artis2 seperti di atas dan y sewaktunya tidak akan endah, apatah lgi nk menghayati segala nasihat y diberikan kepadanya…jd as a conclusion..sama2 kita wait n see di HARI KIAMAT nnt sahaja..jgn lupe..dunia ni sementara je..untung kalu kite hidup sampai tua,..tp kalu sok kite mati sebelum memohon keampunan dariNYa, apa akan jd pd kita ya???..adakah didalam kubur, kita nk jawab ngn Munkar n Nakir….””ADA AKU KESAH”””…

  253. omg says:

    nara…update skit…ni bkn costum puteri…tp gundik kaum quraish dlu…xpun penari quraish gitu…haha

  254. ishx3 says:

    Ya Allah, aku mohon taufik dan hidayah dari mu.. aku mohon dipelihara hati ku dari berpaling dari agama mu ya Allah.. aku mohon supaya tidak ditimpakan bala ke atas ku sepertimana bala yang Engkau turunkan kepada orang-orang yang terdahulu.. Amin.. Ya Rabbal Alamin..

  255. JEJAI says:

    WOW!SEKSI!ABANG SUKA…TGK JE…NAK BUAT BINI…NTAHLAH,,,HEHHE

  256. fRi says:

    erm…party hallowen ni untuk sape yg sbenarnyer!
    Na’uzubillah! brp byk lg umat Islam akn terus sesat!

  257. Abdul says:

    Bila melihat gambar-gambar maksiat di atas, aku tertanya-tanya apakah mereka ini akan hidup untuk selama-lamanya? Apakah mereka masih mampu tersenyum dan ketawa bila Malaikat Maut datang mencabut roh-roh mereka dengan kasar dan bengis? Apakah mereka masih mampu tersenyum seperti dalam gambar maksiat mereka jika mereka melihat kubur-kubur mereka menjadi lubang-lubang neraka?

    Aku merasa kesian apabila melihat sebahagian manusia Melayu menyembah maksiat sebagai tuhan !

  258. AKU LA says:

    BOGEL LA TERUS…. TELANJANG PUN ABG JEJAI SUKA…..

  259. Abdul takut kepada Allah says:

    Halloween adalah haram dan menyesatkan kerana Halloween berasal dari perayaan kuno yang memuja Pomona (‘tuhan’ orang Romawi) atau Parentalia( perayaan kematian).

    Umat Islam tidak boleh mencampur adukkan akidah dan peribadatan agamanya dengan akidah dan peribadatan agama lain. Ini berdasarkan firman Allah S.W.T. ;

    Bermaksud:

    “Katakanlah (wahai Muhammad): Hai orang kafir. Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) apa yang aku sembah. Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat. Bagi kamu agama kamu, dan bagi aku agamaku.”(Al-Kafirun ayat 1-6)

    Hukum Islam melarang umatnya meniru atau menyerupai budaya dan cara hidup orang bukan Islam. Ini berdasarkan hadith Rasulullah S.A.W. bermaksud :

    “Sesiapa yang mengamalkan perkara yang bukan dari pada amalan kami maka ia akan ditolak.”
    ( Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

  260. Muslimin says:

    Berdasarkan Hadis:
    Daripada Abu Hurairah r.a. bkata: Rasulullah s.a.w bsabda: “Ada 2 golongan yg akan mjadi penghuni neraka yg belum lagi aq lihat mereka.Pertama golongan penguasa yg mmpunyai cemeti2 bagaikan ekor2 lembu yg digunakan untuk memukul orang.KEDUA PEREMPUAN YANG BERPAKAIAN TETAPI TELANJANG,BERLENGGANG LENGGOK WAKTU BERJALAN,MENGHAYUN – HAYUNKAN BAHU.KEPALA MEREKA (SANGGUL DI KEPALA MEREKA) BAGAIKAN BONGGOL (GOH) UNTA YG SENGET.kedua dua golongan ini TIDAK AKAN MASUK SYURGA dan TIDAK AKAN DAPAT MENCIUM BAU WANGINYA.Sesungguhnya BAU WANGI SYURGA itu sudah tercium dari pjalanan yg sgt jauh daripadanya.”
    H.R.MUSLIM

    Keterangan:
    Dalam masyarakat yg ada hari ini ada golongan yg suka bertindak kpd manusia seperti hukum rimba(menghukum tanpa soal siasat). Ramai juga PEREMPUAN2 YG BERPAKAIAN TETAPI BERTELANJANG.Maksudnya BERPAKAIAN DGN PAKAIAN YG TSANGAT NIPIS sehingga meNAMPAKKAN WARNA KULIT dan menCorakkan BENTUK AURAT.Golongan ini x akan masuk syurga dan x dpat mencium bau wanginya.

  261. rasheedbangla says:

    Agama Islam sudah memberi peringatan dalam Al-Quran dan Hadis. Bahawa yang ramai menjadi penghuni NERAKA adalah wanita. Memang kubur asing-asing tetapi saya hendak juga berpesan kepada Fasha Sandha bahawa anda dianugerahkan cantik rupa paras oleh ALLAH maka Bersyukurlah dan beringatlah bahawa setiap INSAN itu akan tiba masa AJALNYA. Dimasa itu kesalan airmata darah sudah tidak berguna. Bertaubatlah wahai Fasha. Nikmati hidup ini dalam keimanan. Amin.

  262. wa says:

    elele..ingt ko cntik sgt ke?ko x perasan ke ko mana laku dh skrg..xnmpk dh mka ko brlakon filem dh skrg ni..rmai lg artis pmpuan yg lbh cun n laku dr ko skrg ni..ko tgk cnth cam lisa suriani tu dh la lawa x penah seksi,berpelajaran plak tu..kemain laku skrg ni x cm ko tu cm nk jual bdn jer.dah la x pndai…terima la fasha zaman kemnduran ko..hahaha..

  263. atoyyy says:

    aq benci fasha sandha..rse nk hempuk muke dye kat dinding..bjet hawt la tu..eeeelehh..stakat jual body bwat ape…pirahhhh…

  264. ali says:

    teruk nk mampus……………………

  265. Kek Sarawak says:

    Dari dulu dh aku tak suka Fasha ni masa dia mula2 kuar..hairan aku manusia skrg neh..

  266. SchaPelacur says:

    mmg fasha ni dh biasa tido dgn suma lelaki yg pnh berlakon dgnnya….plg teruk dia kena rogol dgn fahrin ahmad la…

  267. xdename says:

    muke fasha mcm jubo lembu!

  268. kakBunga says:

    ini bukan FASHA SANDHA daaa.. baik tuka jadi FASHA SENDAT…. uhuhuhuhuuh

  269. t says:

    kawin je lo cepat menyampah aq tegok

  270. zara says:

    muka mmg cantik,,,perangai nauzubillah..

  271. Intrusa says:

    budaya apa haloowen party ni?

  272. sofea says:

    azab!
    neraka maha panas!

  273. manap says:

    klu dh ppuan jalang 2 tetap jalang gak la

  274. Chocolate says:

    halloween party x semestinya kene pakai costume yg seram..tak kisah pun pakai costume ape..
    tapi kita orang Islam watpe nak sambut hari camni..membazir je..

  275. df says:

    aku kenal sgt ayah kandung nya skg jb .dgr2 ia buang bapa sdiri…

  276. gaban z says:

    dh mcm bkn org islam, lebih teruk cam yahudi mabuk. ko anut agama hindu jelah fasha.

  277. topeng says:

    suka hati kau le fasha.di akhirat nanti baru kau tahu. macam orang tak ada iman .hati tu dah mati.

  278. amieza says:

    ermmm mcm2 lhh fasha nim…..stresss k fasha nim…mak dia xda kata apa k?
    ataupon mak dia dah puas “belebe” atau fasha pekak kan telinga??ermmmm….jejai?adakah anda sudah fikir masak2 tuk jadikan fasha sebagai isteri anda?

  279. Malaun says:

    Makin lama makin tak cun si pompuan sundal ni. Hilang maruah.. Hilang dara… hilang seri…wahaha. Aku geliii..heeeee

  280. puteri says:

    “Jika tk mampu menyalakan lilin ,jgn pula jd angin yg memadamkan…”

  281. yaya says:

    67 Fasha itu ganas masuk beutifull nara : had a young dont’ be a jahat – jahat yaya

  282. putri says:

    jika tak mampu nyalakan azam itu lagu :negara ku tanah tumpahnya darahku /\/\ari saya

  283. fashasanda says:

    saya lah pelakon tu saya pandai cakap kedah tapi itu..:hang mai cek cek atau gua musang

  284. putri says:

    nak kakak belajar b.ingeriis reti dak ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

  285. honey says:

    Peliknya, ada jga yg menyokong..siap kata “kubur masing-masing” Itu kata2 org jahil! Sbb kubur msg2 le semasa hdup ni Allah bersumpah demi masa menyeru kita saling mengingati ke arah kebenaran..dah masuk kubur..ko melolong mtk tlgpun, TAK DAPEK LA DEN NAK NOLONG EH,,,

  286. entijamil says:

    korang ni…nk kutuk pun jgn sampai ke mak bapak dier…sabar la weyh…n paling penting…sebelum ckp…cermin diri sendiri dulu…sape berani angkat tgn kata diri dia lg baik dari fasha sandha ni…sape mengaku mmg riak takbur…kita ni masing2 di dunia buat salah silap…semua anak adam adalah pendosa…tp yg terbaik adalah yg mohon ampun pd Allah…so pd yg sakan mengutuk sampai ke mak bapak dier…banyak2 istighfar…
    n drpd lemparkan kata2 menghasut n penuh benci…lg baik doakan dia…

    semoga Allah beri hidayah pd dia…insyaAllah :)

    • Angkuh says:

      entijamil…apa maksud anda semua anak2 adam pendosa???..anda islam atau kristian?..dlm agama kristian semua anak2 adam mewarisi dosa yg dilakukan oleh adam…dlm islam pula dosa seseorang tdk akn ditanggung oleh org lain melainkn sipelaku tersebut sendiri..adakah nabi juga pendosa sbb nabi jga anak cucu adam..??..cakap biar terang…

  287. bukan nama sebenar says:

    kita sebagai manusia jgn cpt mghkm seseorg e2 seska aty jew, sya bknnya nak wat alim, bknnya jgak pmnat fasha, tapi biarkn shj ursn ini dtntkn oleh yg mha kuasa. klau kita trs mgtuk dan mghkm ksdhnnya kta jgak yg mndpt dosa,.
    SKDR MENASHATI DAN RENUNGKANLAH

  288. ratu says:

    aku mg anti ar pmpuan cm ko ni fasha,gedik sgat,tau la ko lawa pn tp jgn la lebih2 mlebihi btas2 kta sbagai org ISLAM.dah la ko rmpas laki org,eh tak malu lgsung ke muka ko 2?

  289. TanyaLelaki says:

    I luv fasha.. biar la dia sambut hell lo wen.. janji dia hepi.. tak gitu

  290. gia says:

    org jahil jer yg sambut hari holloween…….baek ko buat pesta bogel…….kah2…..free show kat semua…..free2….

  291. Can I simply say what a relief to seek out someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know how you can deliver an issue to gentle and make it important. More individuals must learn this and understand this aspect of the story. I cant imagine youre no more popular because you positively have the gift.

  292. Bujang Senang says:

    Jadi jalang lg bagus ! Iklan je hage diri yg tinggal tk berape sen 2 gerenti berator jantan lanyak cukup2 pas 2 bwk p jual dkt siam ! dasar betina sundal !

  293. mimimumu says:

    jauhnya dia tersesat……