Written by AbangNara | March 22nd, 2010

farina akademi fantasia 8

Terkejut dan terkesima kami melihat kiriman gambar-gambar Farina, salah seorang pelajar dari Akademi Fantasia 8. Untuk anda yang tak tahu, Farina adalah pelajar dari Sarawak dan merupakan seorang ibu tunggal.

Mungkin Farina berposing dengan cara sebegini sebab nak cuba memikat hati lelaki di luar sana untuk mengisi kekosongan hati. Sapa tau kan? Lagi gambar Farina, pelajar Akademi Fantasia 8 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Komen ditutup sebab banyak sangat komen terlampau. Nanti akan buat spot check dan delete komen yg lelebih.

farina akademi fantasia 8

farina akademi fantasia 8

farina akademi fantasia 8

farina akademi fantasia 8

farina akademi fantasia 8

farina akademi fantasia 8

351 responses to (GAMBAR)Farina AF8 Pelajar Akademi Fantasia 8 Yang Agak Mencengkam Jiwa

  1. gosipgurl_fea says:

    Aw…………..sexy mama

    0
    0
    • ??? says:

      aww…..x pownn…nak muntah ijo!!!!wekkk!!!

      0
      0
      • gosipgurl_fea says:

        haha kalau yang tak lawa pun jadi lawa pakai camni~

        0
        0
        • futuremagistrate says:

          pergh! no wonder lar dia jadik ibu tunggal…sape nak pompuan ‘solehah’ camnie jadik bini? oh tidak!

          0
          0
        • Ryta says:

          Tu la pasal….kalau takat nak berpoya2, jadi stok geli2 bolehla….tengok, dulu jadi bini org pun kena cerai! Agak2 sapa yg berani nak amik dia ni wat bini lagi ek?

          0
          0
        • redbox says:

          betol tue pkaian je seksi tp myb ati baek…aku ckp cmtue sbb mber aku pmpuan da kawen kne mandrem ngn mamat bangla…bwk kat tman nk rogol…ade 2 org pmpuan lalu ctu full hair n free hair…korg tau spe yg tolong slamat kan??aku terharu sbb yg tlg yg free hair..yg full hair ckp apsal aku nk tlg..nti lg aku berdose..so korg rnung2 kan yg seksi lum tentu ati seksi…yg berlitup lum tntu ati baek…tgk je kat opis aku yg berlitup mulut cam bontot ayam..mengate sane sni…fitnah org sne sni…so be creful every word come out dri mulut korg key…yg full hair susah org nk respek skunk nie..lu pk lar sndri….but not at all..but just…

          0
          0
        • sada says:

          utk redbox: matbangla tau mandrem ke?
          ko ni ayat pelik je.ko tau x.org klo hati baik manala akan ckp hatinye baik.hati baik ke xbaik ke hya Allah je tahu.tp kalau pakai seseksi sebegini lagi2 di tmpat syubhah memangla akan mengundang fitnah.cuba kalau kerja yg bkn tempat syubhah.xkan ada fitnah mcm ni.
          cara ko ckp pon confirmla org xrespek.nmpk sgt dengki dgn org bertudung. dah tentu xpakai menutup aurat berdosa.nak juga ckp utk menegangkan benang yg basah…mcmla org yg free hair tu xprnh mengumpat.benda tu kn subjektif…apalah susah sgt nak fikir.dia hati baik ke xbaik ke.semua tu urusan Allah.yg semua org bising kt cni.sbb pakaiannya….

          0
          0
        • tak baik says:

          bukan nk bersetuju dgn cara pemakaian begitu..just tak setuju dgn cara korang bg komen…futuremagistrate & Ryta

          Allah maha adil… jgn smpai ape yg korang ckpkan kt sini pulang paku buah keras balik kt life korang… kalo x kene kt batang idung sndiri…maybe kt ahli keluarga, saudara mara?

          0
          0
        • anonymous says:

          maybe, kite bersangka baik jelah. mudah2an dia akan mendapat hidayah. mungkin pakaian je sexy, tapi hati baik..

          0
          0
        • rashidi says:

          setuju dengan “tak baik”…dalam dunia sekarang ni mcm2 perkara x disangka2 buley berlaku…kalu nampak or dapat tau berita2 yg xelok…just berdoa agar kita or saudara mara kiter x terkena…wallahualam

          0
          0
        • kesian ngan korang... says:

          ya allah..engkau lah yang maha kuasa….tunjuk kan lah engkau hamba mu ini…supaya hambamu yang berada di blog ini sedar betapa kejinya menilai ciptaanmu…dan hanya-NYA sahaja yang layak untuk menila hamba mu…

          0
          0
        • Hanya Allah yang layak memberi azab dan nikmat kepada hambaNya.

          0
          0
        • anti says:

          ko farina ke yang dok baking sgttt..sure ko farina

          0
          0
        • anti says:

          aku tujukan utuk redbox

          0
          0
    • farah natasha says:

      btowl ka juak 2 farina…..x caya la

      0
      0
      • futuremagistrate says:

        sorry-sorry … sbb dah terlalu byk sgt gegambor camnie…so bile psychology tak berkesan, nasihat cara baek tanak dgr, tuh yg terkeluar ayat2 tak elok, tp ambo mintak maap sbb terkasar bhs

        0
        0
        • AAA says:

          yup!!!org ckp leklok tamau ikot…tpi ble da kuar gmbr cam2 BENGGANG la jgak!!!dah la ISLAM….wat malu agama jeh…tobat la saudaraku!!!!!!

          0
          0
    • BangNAra says:

      cee datz???
      i da kate nie la akademi neraka..
      kowang xmow dengar..

      mari rame2 boikot bnda nie..
      dgar ckap bangNAra nie..hoho.. @_@

      bek kowang layan bola ag bes..huhu..

      0
      0
  2. yanz says:

    pengsan….belum apa2 dah kuar semua

    0
    0
  3. green lady says:

    die ke yg nyanyi lagu lady gaga paparazzi mggu lps?…..xbesh pun….minat shahir….

    0
    0
  4. sombong says:

    nice boobs……..=.=”

    0
    0
  5. gatei says:

    KALO DH PENYANYI MCM NI GAYE TOKSAH LA WEH..MCM PELACUR!!! BLAH LA!! BODO

    0
    0
  6. gro ker dia nih??

    0
    0
  7. dila says:

    Adoyai..lom pape lg dah kuar gmbo2 cmni..
    Canela nk jd artis yg baik dorg nie..hurmm xtaula

    0
    0
  8. princessbutterfly says:

    seksinya…. ni mesti gmbar lama….
    nape gmbar ni bleh tersebar ea..
    nak cari publisiti ke untuk glmor cepat,…

    0
    0
    • why??? says:

      mmg pon gambar lama…org yang dengki kat dier ler postkan gambar nih…kot…

      0
      0
    • Biasalah manusia yang ada sifat dengki tak akan membiarkan manusia lain mendapat sesuatu yang lebih baik daripada mereka. Cubalah berprasangka baik dengan setiap apa yang kita lihat atau dengar supaya ia menjadi iktibar dalam kehidupan kita seharian. Tak salah kita mendoakan kebaikan untuk dia.

      0
      0
      • colagila says:

        memang sah ada orang dengki yang sebarkan gambar2 nie… kalau dah dengki tu memang sanggup buat aper2 je nak jatuh kan orang… aku doakan orang tue bertaubat je la… nanti kene balik kat diri sendiri baru tau… Allah Maha Adil… bertaubat le sebelom terlambat… amin…

        p/s rase2 orang yang sebarkan gambar2 nie aku tau sape… hahahaha… budak aduh… aku lupe le nama dia…

        0
        0
    • beloved says:

      ada kenalan i kawan dgn farina… ada yg sabotaj,, itu pun pic lama.. mmg stail dia berpakaian mcm tu… korang peduli apa… sukati dia lah… lagipun dia tak kacau korang kan??? ada korang tanya nape dia susah2 nak jadi penyanyi d club??? ada korang tanya.. cukup ke duit beras nak bagi anak dia makan?

      0
      0
  9. Geli Hati says:

    X HAIRAN LER KALAU X SEKSI BUKAN ARTIS NAMANYAAAA. SEBAB TU BERANI TERJUN KE DALAM DUNIA ARTIS GLAMER GITU EHEH.

    0
    0
    • ryo2x0 says:

      owh sgt setuju
      artis=sexy
      sbb dlm 10org artis pompuan
      dlm 1org je blh dikatakan krg sexy

      pepon kesimpulannya kalau dh kuar gambar camni
      best camna pon kalau aku la kan xhingin nk vote

      haha..xprnh vote utk sesapa pon sbnrnya
      membazir wang dan masa
      akademi fantasia pon xprnh tgk

      0
      0
  10. AAA says:

    BOIKOT!!!BOIKOT!!!BOIKOT!!!BOOOOOOO!!!! :(((((

    0
    0
  11. jane says:

    kalau tak posing camni takut jantan tak pandang…byk juga ibu tunggal yg sopan tapi yg ni kes desprado agaknye…gambar yg last tu penyanyi kat belakang tu pakai seluar dlm aje ke….

    0
    0
    • jane says:

      selalunye org yg tak bagus nyanyi yg akan berperangai camni…pasal nak ubah pandangan org dr mendengar suaranya yg tak sedap tu…

      0
      0
      • wandy84 says:

        betul….sore x bleh jual dpt jual badan pun ok….

        0
        0
      • Ryta says:

        Belom jadi artis lagi, dah wat hal, tersebar lak gambar2 sexy aksi menayang buah limaunya! BAKAT BLOM TAU LAGI SUPERB KE TAK? Ala2 mee segera gakla ni!
        To jane: yup, gambor last sekali tu, penyanyi dia pakai seluar dalam aje daa….

        0
        0
        • colagila says:

          Ryta says:
          March 22, 2010 at 1:29 pm
          Belom jadi artis lagi, dah wat hal, tersebar lak gambar2 sexy aksi menayang buah limaunya! BAKAT BLOM TAU LAGI SUPERB KE TAK? Ala2 mee segera gakla ni!
          To jane: yup, gambor last sekali tu, penyanyi dia pakai seluar dalam aje daa….

          nampak ker penyanyi kat belakang tu pakei seluar dalam/ musykil nye aku… ko ade kat situ ke masa gambar ni di ambik? hehehe… la la la… ramai lagi artis2 lain yg buat lagi teruk dari gambar2 yang terpampang kat site nih… dah le hantar kat BN gambar2 lame nih buat cerita… dah sah dengki… hahaha…. biar lah orang dengki, aku cuma harap orang yang dengki tu bertaubat je la… aku rasa aku knal awek yang hantar gambar2 nie… dia ader facebook jugak tak silap aku… isk isk isk…. aku balik dulu arrr….

          0
          0
    • beloved says:

      jane: itu shortpant lah..

      0
      0
  12. FTNer says:

    adoi la..ni belum jadi artis lagi..
    nak pancing undi ke woi!?

    0
    0
  13. omg... says:

    pasni kuar la statement “ni gmbr lme” “sy da insaf” “jgn menilai sy mcm ni”.”etc” “etc”……bla bla bla bla…piiiirahhhhh!!!!!!!!…..

    0
    0
  14. waty says:

    seriously..like GRO!!! OMG!!

    0
    0
  15. faeqah says:

    fuhhh..seksi giler

    0
    0
  16. cintaqaseh says:

    tepuk dada tanya lah selera…=)

    0
    0
  17. princessbutterfly says:

    MCM2 HAL

    0
    0
  18. aku_statix says:

    hot mama dowh…

    0
    0
  19. JIM says:

    alah..sebab dia student AF8. padahal kat luar sana dah melambak buat gaya macam ni

    0
    0
  20. fea says:

    kalo die blm masuk AF maybe org x jaja gmbr die kan…ni sbb da jd artis…so ..ermm…ntah la..

    **..terlps jgk gmbr2 die 18sx camni…sian**

    0
    0
  21. cris says:

    LOL..ni mcm kat waves plak. shes frm bintulu??

    0
    0
  22. mr e says:

    oii..kalo boleh, pls la delete this pic of her.. cukup2 la mengaibkan org..kite tak tau citer sebenar n kisah die..

    0
    0
    • ryo2x0 says:

      aku xfaham la
      apa maksudnya citer sebenar dia
      cuba bg contoh kesah dia yg membenarkan
      dia sbg seorang islam(kalau xsalah aku la)
      pergi ke tempat spt club mlm dan pakai baju tayang semua tu

      0
      0
      • shitness says:

        pale hotak la,, kesah yang membenarkan,, skarang ni biase lah oi org pakai mcm ni, ade ramai lagi kalu ko nak tengok, shes a club singer b4 tis, so whats up with that..mate pencarian gak kan, ko nak cakap aper..huh..otak letak kat bucu meje ker bai..

        0
        0
  23. matjoe says:

    agak2 lerr

    0
    0
  24. BumbleBee says:

    lerghh…alamatnyer nk terkeluar laa dr AF8 dlm masa terdekat ni…(aku x tngok pun, cume baca suratkabo arini yg 1st terkeluar lelaki ek?)

    apesal sengaje posing amik side dr tepi??

    cam gersang je….(sorry to say)

    0
    0
  25. mr e says:

    APE2 PON, cuba korang fikir, APE MOTIF GAMBAR INI TERSEBAR?? KALAU BUKAN DENGKI DAN KHIANAT MANUSIA!! APE PUN, KAMI TETAP SOKONG FARINA, FARINA!! dikhianat adalah perkara biasa, lumrah artis! ini baru dugaan yg kecil.. tabahkan diri! FARINA FORVER!

    0
    0
    • why??? says:

      aku sokong ko mr e…cayok2 vaie…orang yang postkan gambar nih mmg dengki coz dier x terpilih masok akademi….hua hua hua…apa2 pon kita manusia tak semuanya perfect…

      0
      0
      • tumpang lalu says:

        btol lah tue..org kite saje kan..xbleh tgok org nak capai kejayaan..PHD tue…aku nk kata kawan tidak ler..tp aku kenal.,.even die mcm tue diebaik hati..seriously….bukan senang jadi single mother..kalau kite buat baik pun org kutuk..buat jahat x yah citer lah kan…..ermm..bukan die g Af die mintak gmbar die d sebarkan…..tu org khianat..xpun kawan2 die jugak…LU PIKIR LA SENDIRI..

        0
        0
  26. aries_april says:

    mmg Mencengkam Jiwa
    smua post mnanpakkan lurah…

    0
    0
  27. mr e says:

    die mungkin seksi sedikit..itu perkara biasa, tak perlu untuk disensasikan..kahsian kat org yg denki khianat itu.. nampak sgt desperate n nak jatuhkan Farina! dan LELAKI2 d ATAS ADALAH KWN BAIK FARINA SENDIRI, dan dikategorikan lelaki LEMBUT.. Farina disabotaj!! tp kmi TETAP SOKONG KARIER SENI nya!

    0
    0
    • dila says:

      ko ni sdare die k ‘pminat ‘ die..
      beriya2 plak ko skong die…huhuhu
      k ko slah sorg org yg ade kat dlm gmbo ni?
      klu x,ane ko tau dorg ni lmbut k ape..hehe sory klu trkasar

      0
      0
    • BumbleBee says:

      ntah2 kawan2 yg disangka baik itulaa yg menjatuhkan…yg mengexploitasi kan gmbr2 ni bler pelajar ni dpt masuk AF8… saper tawu???

      jangan mudah nk menghukum org lain selagi diri sendiri tak mencerminkan peribadi….

      0
      0
      • why??? says:

        bab seksi tue lumrah la kan kalo tak kuat iman tuelah jd nyer…tp jgn ler dengki khianat sampai macam tue skali…may b org yang anta gamba tuh org yang ska kat farina tp farina just anggap dia kawan…pas tu dia khianat la…kira nak balas dendam…apa2 pon vote farina…

        0
        0
  28. Piston Pecah says:

    dah agak…
    ini lah akan jadi pada mereka kan..
    tu lah…cepat2 delete gambar korang…haha

    0
    0
  29. nana.. says:

    kompom seksi……….

    0
    0
  30. jon says:

    hohoho… gambar last tu ada air ape ek atas meja dia? jeng3….

    0
    0
  31. mr e says:

    dila: im one of her bff’s..so i tau smue sal die.. i bukan nak sokong sape2..tp js that byk lg yg kat luar, seksi lg seksi, tp knape Farina?nampak sgt die DKHIANAT! sebab die AF8 yg tgh hot skrg! n die dah BERTERUS TERANG YG DIE ADALAH MENCARI REZEKI HALAL SBG PENYANYI KELAB! takkan NAK BERTUDUNG KOT lam club????

    0
    0
  32. bernama says:

    aksi menayang buah epal

    0
    0
  33. mr e says:

    FARINA TETAP DISOKONG!! HANYA KAMI YG TAHU SITUASI SEBENAR! ORG YG TGK GAMBAR NI JS GIVE THEM 1ST IMPRESSION ONLY !

    0
    0
  34. mr e says:

    kepada org yg menyebar gambar ini, alhamdudillah kat niat baik anda..semoga anda dirahmati agaknya.. I KNOW WHO U R!

    0
    0
    • beloved says:

      mr e: ko padah lok sapa miak ya?? lak aku sula bebenar sak nya rasa…………………..

      0
      0
  35. Boleh blahh says:

    Bagi yg suke sgt kutuk2 Farina, cermin2 kan lah diri anda dulu..dh perfect sangat ker??

    0
    0
  36. mr e says:

    tetap sokong Farina!! kami tahu yg dia dr dulu sampai sekarang mmg dkhianat saje!!

    0
    0
    • sada says:

      xtau plak.ko bgtau kami kt sini.barulah kami tau.kami cuma baca blog beautifulnara je.xkuasa weh nk selongkar gmbar dia yg ntah apa2 la…sorila AF mmg aku knl….alahai~~

      0
      0
  37. Lord Zara says:

    erkkk..T____T

    0
    0
  38. kawan lama says:

    ala ko orang ni, hanya dia tahu je knp dia mcm ni. dia yg pilih jalan dia..jgn la kutuk dia habis2..farnia tetap farina..krn dia tahu siapa dia lah..dia b’usaha smapai nk masuk AF, maybe dia nk b’rubah..dgn jalan itu je dia asa dia dpt b’ubah..siapa farina seblum masuk AF abaikan je lah..kt bdoa lah bsama2 agar diri kita dan Farina dberi petunjuk kejalan yg benar.

    0
    0
  39. ViZard8 says:

    baik tol2 org2 kat ats ni..x suke seksi seksa, pastu sesuka ati lak maki org bodo. fufufu, terbaik la korang.

    0
    0
  40. mr k says:

    i know u mr e..mr echo..right?em……

    0
    0
  41. +Negative says:

    perempuan pakai seksi perempuan jahat ke? puh..lease, orang yg ‘holier than thou’ punya attitude selalunya yang the real baddie…

    0
    0
  42. mr e says:

    who r u mr k?? hmm sokong sgt!! sape die sebelum msuk AF adalah lain, lain la kalau ini gambar die selepas AF, bru la dsensasikan.. NAMPAK SGT ORG TU BUSUK HATI, !!

    0
    0
  43. mr e says:

    die bukannye blum sempat nak popular tp dah popular sebenarnye thats y gambar ni disebar oleh anjing2 tak bertauliah..hahah anyway, TETAP SOKONG FARINA!!

    0
    0
  44. mr e says:

    ok sorry for that.. peace anyway.. :)

    0
    0
  45. mr e says:

    yess… die skang dah jd public figure.. itu semua masa silam die.. takde kaitan lgsg dgn kehidupan die sbg pelajar AF skrg ni.. js tak puas hati knape org kte msih kuat dgn perasaan hasad dengki?? tak leh tgk yg lain berjaye sikit,trus nak khianat!! :(

    0
    0
  46. princessbutterfly says:

    hrp2 pas dah tersebar gmbr2 ni…
    pkaian tu biar cukup kain ea…
    lebih elok tutup aurat terus..

    0
    0
  47. mr e says:

    TETAP MENYOKONG KARIER SENI BELIAU!!

    0
    0
  48. aries_april says:

    skli tngk..cute gak ya mak jan ni ya?

    0
    0
  49. mr e says:

    Thnks Guys sebab memahami.. as one of Farina family, a big thank u for u guys yg memberi pendapat dan nasihat..segala nasihat akan disampaikan lgsg trus kepada Farina kelak! everyone is not perfect, termasuk lah gambar2 tersebut yg diambil 5-6 tahun lepas..

    0
    0
  50. aries_april says:

    pet..ko p mn lak ni..
    jgn la ngl aries ja..
    xda orng la nk smbg..
    mr E..ko kat na gak..meh la kta borak.

    0
    0
  51. mr e says:

    yes..its taken long time ago, die msih singer mase tuh.5-6 tahun dah.. and mushkil nye gambar ini hanya terdapat pd kwn2 ‘rapat’ sahaje.. difahamkan,sudah delete semua gambar lame2 nih..tak tau la mcm mane bleh muncul balik.. HAIRAN kan? MOTIF?? sendiri mau tau.. Ape2 pun, kami d FARINA FC tetap menyokong beliau!! :)) INI BARU PERMULAAN!

    0
    0
  52. mata says:

    sumer gambar nak tunjuk buah dada…apa salah kalau tunjuk jer semua…senang kan.

    0
    0
  53. BangNara says:

    salam kepada MR E.
    Ada sumber yang hantar gambar ini so kami rasa wajar dikongsikan,.Kami pun tak tau gambar nie zaman bila punya
    lagipun kalau baca dari apa kami tulis, kami tak pernah cakap farina nie seksi atau apa-apa.
    sebab kami tau orang lain-lain pendapat dia.
    cuma kalau dgn adanya keluar gambar nie kami harap dapat mengubah Farina kepada yg lebih baik,
    supaya lupakan cerita lama dia, dan bukak buku baru.

    0
    0
  54. princessbutterfly says:

    ni baru jadi pelajar AF.. dah ade gmbr2 ni
    pas dah kuar nanti x tahu r camner..
    jgn pasni dah makin popular…
    seksi x igt dunia….
    n makin byK kontrovesi… klu blh jaga lah imej

    0
    0
    • aries_april says:

      JAGA IMEJ…
      tu la sebaiknya klau nk jd artis..
      hope pas ni…
      xda g pic cam ni…

      0
      0
  55. antupensil says:

    perghhh… dasyat2…

    0
    0
  56. budakbertuah says:

    ya robbi eh..beghik malu oghang s’wak jak owh..

    0
    0
    • aries_april says:

      bkn dia orng prtma..
      bnyk dh orng srwak cam tu..
      x kira dr ngeri mn..bnyk orng cam ni…

      0
      0
  57. LadyGago says:

    Adus, sapa sik kenal farina tok. Nama glamor di Bintulu Ri-Anne. Bukanlah nak memburuk2kan…tapi harus waspada dengan minah ni. Bab2 mencopet memang terror beb. Nanti sesapa yg dah bergaul dengan dia ni, tau lah. Satu lagi, kalau kat WAVES memang orang dah kenal sangat minah ni. Kira waves tu tempat clubbing yg popular utk kaki maksiat di bandar Bintulu.

    0
    0
    • AnneDeSiva says:

      yeke..
      dia ni kiranya pompuan tak bape nk baikla eh ladugago?
      ke fitnah jek nie?

      0
      0
      • cik Q says:

        aku rs mcm tau je si lady gago ni..farina ni penah ckp ada org dok bwk mulut psl copet2 ni…tak baik tau.. main ckp tanpa bukti…lady gago ni sama naik jugak nak menambah perisa cerita ye??

        0
        0
  58. mr e says:

    well.. Lady Gago ini antara salah satu spesis yg dcakapkan tdi.. HASAD DENGKI.. kau la ratu, tak kesah la kau LADY MORGANA KA??LADY BINTULU PORT KA??LADY VERANGAN dr LONDON KA?? ADE KU KESAHHH??? apekah masalah kau dgn farina dr dulu sampai skrg kann,, kau igt hidup kau dah baik sgt kaa?? kau tak penah buat dosa ka?? semua ada kisah silam msing2, tak perlu nak mengaibkan org.. haha kesian kat kau nyah, aku tau kau sapee… :)

    0
    0
    • cik Q says:

      tok yang polah cerita last year nak?ada anne engkah kat status fb nya nak?

      0
      0
      • shitness says:

        hai hai hai aku dah tauk dah siapa ya,, udah2 lah ya, apa juak penah d curi nya dari kau, nak ncuri baju dalam kau hhhmmmmm not her size, ko pun kecik gilak cam ceri hahahah..

        0
        0
  59. mr e says:

    SEMUA ITU ADALAH FITNAH DAN DENGKI DR LADY GAGO..YG CUKUP MENCEMBURUI HIDUP FARINA DR ZAMAN DAHULU KALA… KESIAN LADY GAGO.. ATLEAST DIA BERJAYA MASUK KE AF, HIDUP DIA PASTI BERUBAH.. HOW BOUT U LADYGAGO?? BUAT BENDE YG SAME JE.. MUKE PUN DAH NAK KEREPOT… TETAP NAK MENSENSASIKAN LADY FARINA KITA!!

    0
    0
  60. mr e says:

    mmg diakui,FARINA MMG GLAMOUR DR DULU, DTG JE BINTULU,SARAWAK, MMG ORG KENAL SAPE DIE, DIE LA PENYANYI YG SGT BERBAKAT DAN UNIK.PERSEMBAHAN KAT SANA SINI.THATS WHY BYK YG DENGKI ESP MAK2 VERANGANNNS DATIN… HAHA, “TAK SEMUA ORG SUKEKAN KITE” BEGITU JGAK LAH FARINA.. UNTUK MAKLUMAN ,LELAKI DI ATAS SEMUANYE KWN BAIK FARINA, DAN FARINA MMG SUKE BERKAWAN DGN LELAKI LEMBUT DRPD PEREMPUAN SPT LADYGAGO! :)

    0
    0
    • jon says:

      Da la mr. E.. makin lama makin meluat plak aku tgk muka ko ni… x habeh2.. xpyh bising2 kt sini.. sume org ada otak, mampu bt penilaian yg sewajar je.. xperlu kecoh2 nk defend.. tu hak masing2 nk bersuara..
      -peace-

      0
      0
      • vios_vaio says:

        tahnyer mr. e..sudahla tu..tak yah la ko nak berkempen kipas2 si sape name pompuan ni? jap..nak scroll atas balik..hah si farina Alam Fana ni…tau la kitaorang nak menilai sendiri..ko puji dia melambung2 sangat wat pe? pujian-pujian hanya utk Allah yg satu..

        0
        0
        • tumpang lalu says:

          tadi kata bleh luah kan pendapat atau komen2 masing….bg nara xde plak nak bising kiter komen..nape cemburuuuuuuu…x habis2..trus kan mr. E..dulu ngn dak sidak tok…
          vios-vaio..kau kutuk org kau dh ke puji pada ALLAH yg satu…cakap org sendiri hingatttttttt…

          0
          0
  61. fikir says:

    huishh.. panas2.. ni da kira perang AFUNDI neh.. x gitu anne?

    0
    0
  62. cili api says:

    erk eleeeee….ntah apa2 mr e ni. uwekkk….

    0
    0
  63. mr e says:

    TETAP AFUNDI FARINA!! to the bloggers yg approve bende gambar ni, pls la matang kit,ini gambar sebelum die masuk AF.. mungkin u guys nak untung or ape je.. so tak kesahh laaa

    0
    0
    • vios_vaio says:

      ape beza gambar sebelum masuk AF atau tak? kire nyer kalo masuk AF ni nnt dia berubah jadi lebey baik, lebih sopan ke?

      0
      0
  64. kayPropa says:

    aku sukung ngko arr MR e..nie semo kes fitnahh..hasad dengki,,tuelaa pasal…

    0
    0
  65. kayPropa says:

    LadyGago,ngko tingok diri ngko tue cket…sdar diri kwn.. ngko tue BERSIH sangat ker?????hhhhhahahahahahah stakat muke ngko tue byk dgn BOTOk,,hahhhahhahah, tok sdor diri minah nie weiiiii,,,

    0
    0
  66. mr e says:

    TQ KAYPROPA.. NAMPAK SGT KES KHIANAT!! CHOIII..TAKPE LAA, ALHAMDUDILLAH

    0
    0
  67. rose says:

    TAKPALAH HAKIKAT TETAP HAKIKAT…YANG PENTING NAK BERUBAH.

    0
    0
  68. puteh says:

    ini la sebbnya agama larang pegi tempat2 mcm ni. tak ada penghujung yg baik2.tapi tetap la org kita xpernah nak peduli.xmenutup aurat dedah sana sini kemudian beri alasan..tapi hati baik……….mcm na tu?

    ambik cth farina ni…apa yg dia dpt cuma penghinaan kutukan dan kebencian.Semoga dgn terdedahnya gambar2 ni farina balek ke pangkal jalan.Mr E ambikla semua caci maki dr positifnya xperlu emosi sgt. komen u kat sini mencerminkan sapa kwn farina jgn kerana emosi awak org tambah benci farina. yg salah ttp salah telanlah walau pahit……dan sama2 lah kita merubah diri kita.

    0
    0
  69. dila says:

    la dah gaduh plak..apela korg ni..
    nak gadoh2 mende,si farina dok kat dlm xtau pape pun,korg kat cni plak yg over..
    udah2 ler 2..yg minat 2 minatla,yg xmnat 2 dok diam2 sudah…
    korg jgnla jdkn bn ni gelanggang utk korg gaduh plak…

    0
    0
  70. kayPropa says:

    kpd mereka2 yg propa,asyik kutuk2 org nie,iinsaflah kawan…kita semo tak lepas dr melakukan kesalahan.. lumrah manusia,,kte nak ckp org,kte nie perfect sgt ker???sdor diri bebbb.. mengata org jer lebih,tup2 esok2 famly kta plak yg kene….tak ker meludah dmuke sendiri dennn…haih….pellik…

    0
    0
  71. puteh says:

    tapi rasanya ada chance utk tersingkir AF cepat ni…….SO guys…..pd sapa2 yg nak jadi artis ambikla ini sebagai ikhtibar dan pengajaran………

    0
    0
  72. nora says:

    xkisahlah… kekadang kita xboleh nilai org dari luaran… bukan membenarkan pakaian seksi meksi macam ni cume kita just leh bg nasihat yg lain2 terserahla pd empunye diri..

    yang paling penting tuan punye diri xsakiti diri kita…

    fakta n kenyataan hidup:-
    Belum tentu yg berpakaian baik hati baik n belum tentu yang bpakaian seksi hati busuk.. tau bukan semua tapi ada yg macam ni..

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      manusia..

      0
      0
    • puteh says:

      tapi tetap la menutup aurat lebih baik…………….

      0
      0
      • sada says:

        saya sokong puteh.hanya Allah sahaja tahu org itu mempunyai hati baik.dlm hati bkn kita tahu kalau hatinya penuk riak, takbur.syak wasangka..mungkinkah hati anda xpernah terdetik sebegini????
        lagi sati sesuatu yang pasti org yg mempunyai hati baik tidak akan mengatakn dirinya baik.

        0
        0
  73. kayPropa says:

    ape2 pon tue urusan die dgn tuhann,,takyah lah kte nak sebok2,jg urusan sendiri jer,,,tup2 ngko nanti dasyat lg dr nih…

    0
    0
    • AnneDeSilva says:

      smua relax sudeh..
      tu antara dia dgn Allah…
      kubur pon lain2..
      ape yg penting kita smua saling mengingatkan antara satu sama lain….
      jgn sbb dia smua nk berkelahii k…

      0
      0
  74. AnneDeSilva says:

    apola korg nie..
    gado takde motiff…

    0
    0
  75. kayPropa says:

    tul tue nora,sekarang yg bertudng litup pn hampehhh… takper arr,klu rezeki yg tuhan bg mash ade…..adelah walau sebyk mane pon org cube nak MENJAHANAMKAN si farina ni,die tetap berjaya gakk…kte yg kat luar nie…dpt aper??? dosa siot…asyik FITNAH orang jerr…

    0
    0
  76. mr e says:

    die bekerja sbg penyanyi kelab sebelum ini,6 tahun yg lepas, gambar tersebut dambil semase die bekerjaa.. ASTRO pun sedia maklum..gambar ni is not a big deal actually..js that knape org melayu suke nak mjatuhkan sesame sendiri!! bit blurred..

    0
    0
  77. Adry Hans says:

    Ladygago,jaik narr perangei..tok mesti ko jeles dgn nya nak??apa skalipun nya molah,ko gago pesal?ko rasa tergugat ka??tandah jak nya sia…makin ko dengki.. tambah skt ati…pendek kata,jaga jak LAKI ko sia…jgn asyik MANDREM urang jak…:)

    0
    0
  78. mr e says:

    mmg tak ambek port punn..tak kesahh..yg pentingg.. FARINA MALATOP!! TO LADY GAGO, KO ADA KEK? SIKDA NAKK..SIANNN TEDAHH KAUU..HAHAHA.. ok.. dah tak nak komen dah..biaq pi la.. yg penting, kte tau diri masing2 jer… :)

    0
    0
    • ryo2x0 says:

      aku rasa kan encik e
      lebih baik kau kawen ngan dia
      dan bimbing dia supaya gambar2x sebegini xlagi dpt diambil
      pastu kalau xberjaya jd penyanyi glamer pon
      dia blh jd surirumah solehah sbb kau yg pegi kerja
      sekian pendapat aku

      0
      0
  79. damia zahra says:

    cian kat farina neh..lom pa per da jd mcm neh..
    hopefully dier berubah ke arah yg lbh baik pas neh..
    yg baik kiter jadikn tauladan..yg buruk jadikanlah sempadan…

    0
    0
  80. zetty says:

    suka lah.. sexy.. untung farina dpt guys yg hensem2 dan gagah2 belaka.. klu saya mmg tak lepas peluang mcm ni.. klu farina dpt baca komen saya ni.. blh lah perkenalkan saya kat guys tu ye.. suka lah hensem dan gagah… my test

    0
    0
  81. ibu says:

    ermm..biler mengate org..sume suker..biler da tekene diri sdrik sok baru tau..xsemetinyer seksi tuh melambangkan yg tak baek..kdg tuh yg btutup litup pon belum tau lagi perangai nyer..huhuh~

    0
    0
  82. mira says:

    kesiannyer nengok mr e, berhempas pulas nak tegak kan kebenaran..hehehhehe.. x payah la ambik port seme2 nie..buang mase je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…………………………………biar je yang diatas adili…

    0
    0
  83. pemerhati says:

    alaaa..minah nie seksi biasa je tu..ramai pon artis seksi..
    walauape pon aku memang tak suka minah ni..cam kerek je dalam diari..perasan bagus jer

    0
    0
  84. bestbtol.. says:

    ade ke artis yg baik?so biar je la ape die nk buat..blom jadi artis lg pun…kat luar sane,ramai lg artis2 yg teruk dr die..da siap jd ikon remaja lg..xde spe pun nak boikot…berbanding ngn die ni,yg hanya cume nk mencuba nasib..anytime je bleh teerkeluar…so yg tau kutuk2 tu,da baik sgt ke?mulut mcm longkang,pegi wat keje sendiri la..just doa ke arah kebaikan..sudahh..by the way, af is suck..ramai yg berbakat ditolak tepi kerana xde muke komersial..af ni mcm mencipta artis2 badut..sepatut wat la rncangan realiti yg boleh cipta lagu sendiri,itu baru seni…

    0
    0
  85. jon says:

    bang nara……. kasik lock sume komen………….. suda borang org gado kt sini…………………………

    0
    0
  86. tuanAji says:

    Terima kasih d atas kutukan dan tohmahan anda semua..I know dis girl quite well.die dah berusaha keras spnjg hidup die..yg x tahu pa2 tu diam la..jgn buka pekung orang ye,pekung sendiri tu tuhan bukak d akhirat nanti..besarrr punyaa..nak ke?go Farina..go after ur dream…amboi amboi amboi..ada ku kesah?

    0
    0
  87. skyblue says:

    ko nak buka sana ke.. ko nak buka sini ke… lantak ler… sebab kita dok cakap pe2 pun bukan dia bace … lain la klu dibace… leh nasihat.. kekekekek….

    org yg dok sebelah korang2 sume tu yg patut nye dceramah lu…

    melambak dah aku nengok perempuan xcukup kain ni soapa kate korang2 sume yg ada adik,ank sedara,makcik,nenek tu bagi ceramah lu ye!!!

    0
    0
  88. nora says:

    ada bran nk tegur jiran tetangga sebelah umah???? tu lagi bpaedAh sebab direct dia leh dengar korang cakap…

    0
    0
  89. Aizat says:

    Memang ada yg pkai tutup aurat tp hati busuk,dan ada yg x tutup aurat tp hati baik….Kan lg bagus tutup aurat dan hati baik…So nak pilih yang mana? Manusia kan khalifah kat bumi nie…nak jd terbaik perlulah pilih gaya hidup yang terbaik….kenapa nak pilih yg kurang baik?

    0
    0
  90. leyra says:

    eeyuuuwwww..
    cmni nk jdi artis..
    please r..xlyak lngsung!!

    0
    0
  91. nak tahu... says:

    seorang mak J. berpakaian yg sebegini? wajar kah ini yang nak di jadikan ikon malaysia? lebih baik dok umah je sambung kerja.. jgn la jd artis.. br 2 mggu bertapak dah mcm2 cerita keluar. blom 2 bulan lg.. bwk lah imej yang baik sebagai mak J.. ohh dan patot juga die ni cepat dapat pengganti hidup. PILOT lg. heeee.. no wonder laaa.

    0
    0
    • cik Q says:

      encik/cik nak tahu… cik farina ni dia nak cuba nasib jadi penyanyi..cari rezeki untuk diri/anak/keluarga dia..bukan jadi ikon malaysia :) and one more thing..dia bukannya cepat dapat pengganti.. dia dah bertahun lama single… saya bukan marah tau…bagitahu je.. :)

      0
      0
  92. thomas says:

    malas nak komen panjang….biasa ler dengki khainat nie….dah name org melayu mmg tekde keje lain…;)

    0
    0
  93. thomas says:

    biarlah org nak cakap ope…

    0
    0
  94. ed says:

    hahhaha.. lawak aa korang ni. tgk ponpuan clubbing sket je kate GRO la pelacur la ape la. yang pakai tudung pon ade jadi GRO. classmate aku dlu escort girl, pakai tudung, tade hal pon. haiishhh… pelik2.. dah die nk cenggitu, lantak die la. bkn nye kecik lagi.

    0
    0
  95. wak parjo says:

    memang terbaek!!!!!!!!!!!!sedap mata memandang ermmm…

    0
    0
  96. wak parjo says:

    korang yang lain jgn sibuk la..kalau nak ikut dosa yang tgk gambar nie pun dah dosa lagi2 yang upload gambar nie.

    0
    0
  97. Mary Morstan says:

    Ini bukan ibu tunggal dah ni, ini ibu tunggul.

    0
    0
  98. Zue says:

    Sah terkeluar la pas ni… apa-apalah yang ptg harap dia sedar pas ni jgn ler seksi melampau! kalu dah nak seksi sangat tak payah pakai ape ape lagi bagus!

    0
    0
  99. rimas says:

    eeeeeeeeeeee teruknya dia ni

    0
    0
  100. aku says:

    cukup2 lah mengata org…cermin dulu diri…..kalau baik sangat tak kan ada komen yang mengutuk org….biarlah dia dgn cara dia…. awak dgn cara awak…bukannya dia kacau awak pun

    0
    0
  101. mizz-nm says:

    Salam,
    please don’t judge people by the way they dress. I have a fair share of friends ranging from skimpily dress to fully covered.
    Guess what, most of the skimpily clad girls have a very good heart & attitude while most of the fully covered sleeps around, got pregnant out of wedlock etc. nowdays, the way people dress does not reflects their attitude or way of living.
    we can give our piece of advice to others but we have no rights to judge them. Remember that we are only human and we are no where perfect.
    As Muslim, we can only advise each other to ensure that all of us are on the right path but we shall not pass our judgement as we have no right to do that.

    P/s: I always have my fair share of fun reading people’s comments on Beutiful Nara, it’s like an endless debate. It cheers me up ;)

    0
    0
    • sada says:

      oh..tolonglah jgn sesuka hati nak berkata org sekian berhati baik org sekian tidak berhati baik.pandangan awak yg sebeginila yg menyusahkan.semudah itu meletakkan org sebegini xbaik org sebegitu baik. awak tahu dlm hati dia bagaimana?awak tahu ke kalau riak, takbur.syakwasangka, cemburu, xbersyukur juga sifat hati yg xbaik?siapa awak nak menjatuhkan hukum org sekian xbaik?adakah awak memang berhati baik?? org yg baik tidak akan sesekali berkata hatinya baik.walaupon sekulumit riak itu ada didlm hati maka bukan sepenuhnya dia berhati baik…..

      0
      0
  102. afundi anne says:

    PEOPLE? DO YOU KNOW FARINA WAS A SINGER IN BINTULU? SO WHY U PEOPLE HAVE TO THINK BAD? IN KL THERE’S LOTS OF IT. SO WHY? BUKAN DIER JUAL BADAN.. BUKAN PELACUR.. EVERYTHING SHE DONE IS FOR HER DAUGHTER. PESAL? TAK PERNAH TGK ORG PAKAIAN MCM NIE?

    0
    0
  103. miss annur says:

    org sengaja nak dengki n khianat die ni.. biar la,die nak cr mkn utk anak die.. tu pic lama..x pyh nak besar-besarkan.. nobody perfect in the world.. org jeles kot tgk die berjaya.. BN x patut la jaja cerita org camni.. menjatuhkan maruah org je..

    0
    0
  104. cik Q says:

    hehehehe..tumpang lalu..cikgu linda jasmine pun sexy… pernah nampak pe dia pakai mcm ni.. hehehhehe.. sorry cikgu… ape ape pun..cikgu memang cunnnnnnnn!!!

    0
    0
  105. ntah says:

    ARTIS MESIA SUCKS,,,,,,

    0
    0
  106. saujana says:

    [email protected]

    Sepohon Kayu

    1
    Sepohon kayu daunnya rimbun
    Lebat bunganya serta buahnya
    Walaupun hidup seribu tahun
    Kalau tak sembahyang apa gunanya
    Walaupun hidup seribu tahun
    Kalau tak sembahyang apa gunanya

    Kami berkerja sehari-hari
    Untuk belanja rumah sendiri
    Supaya Allah menjadi sayang
    Kami berkerja hatilah riang
    Supaya Allah menjadi sayang
    Kami berkerja hatilah riang

    ( ulang 1 )

    Kami sembahyang fardhu sembahyang
    Sunat pun ada bukan sebarang
    Hidup di kubur yatim piatu
    Tinggallah seorang dipukul dipalu
    Hidup di kubur yatim piatu
    Tinggallah seorang dipukul dipalu

    ( ulang 1 )

    Dipukul dipalu sehari-hari
    Barulah ia sedarkan diri
    Hidup di dunia tiada bererti
    Akhirat di sana sangatlah rugi
    Hidup di dunia tiada bererti
    Akhirat di sana sangatlah rugi

    0
    0
  107. siot says:

    bengong la korang nih….asal la nak gaduh2 pasal ‘minah alim’ nie..x guna langsung!! lg pown korang yg mengata tu bagos sangat kerrr….beringatlah sblom kita yg t’kena yer yop2 skalian..

    0
    0
  108. siot says:

    baek lg korang afundi iwan yg teramat lah hensem dan cute tu….eh,korang jgn amik die tau!aku dah cop die dulu…$_$

    0
    0
  109. fifie says:

    ish ish ish….

    0
    0
  110. boikotsexy says:

    belum femes lagi dah sosial x tentu arah. kita perlukan artis yang berhemah tinggi supaya boleh dijadikan contoh pada anak muda .

    0
    0
  111. fikir says:

    sudah2 la tu.. aku da naik bosan bce komen2 kt cni. mkn lama bikin ati org panas plak.. kalo da salah tu udah la. org, kalo nk wat pbandingan, banding dgn yg betul, kalo takat asik kata **org yg btudung pun bukan baik sgt..** jadi, kt mana benda positif yg bleh kt amik dr ctu?
    kalo mcm ni la pemikiran kita, org mlayu khususnya org islam akan sng diperkotak katik kn la jwb nye.. korg rasa la ape korg nk jawab kalo non muslim cthnye, **suh korg mendedahkn aurat, sedangkn korang tau ianya terang2 haram. adakah korg akn ikut dia ckp? atau wat2 x tau? atau truskn dgn free thinking korg?**
    kalo nk bg contoh pun, biarlah berilmiah sket.. kt kt sini nk bg komen mbina, nk saling ingat mengingati, nk perbaiki diri.. bkn nk ajak bgaduh. kalo korg skroll blik, agak2 sape yg mula kn pgaduhan ni. bendanya kecik je, tp sbb bberapa pihak yg emosi, kt bknnye komen pd post ni, tp lbih bgaduh psl org ni sokong org tu n sbaliknye. pe2 pun, NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA..

    0
    0
  112. Caldina says:

    to ADMIN BEAUTIFULNARA……

    aku nasihatkan nko… rentikanlah post gambar2 mcm ni… ko tgk la sendiri aje… tak sedar ke ko tanggung dosa orang2 yang tgk dan komen kat sini ??? apa motif ko ??
    Lepas tu plak yang komen kat sini sebilangannya otak letak kat lutut…. lupa ke yang korang ada mak, adik pompuan, sepupu sepapat perempuan…..
    aku bukan pro mana2… tapi aku tgk blog ni pun dah jadik macam sesetgh wartawan hiburan yang nak carik salah orang lain…
    so nasihat aku…. kepada admin.. ko rentikan laaa.. esok lusa jadik kat anak ko… orang lain post kat blog.. pastu plak ada pemgomen2 yang sampah komen anak ko itu ini… apa perasaan ko ?

    p/s: ada otak… pk laa… jgn letak kat lutut…… !! bangang punyer admin BN..!!

    0
    0
  113. diya says:

    Caldina agak kasar tp sy bersetuju dgn beliau..

    0
    0
  114. fauziah says:

    farina,
    ada otak… pk laa… jgn letak kat lutut

    0
    0
  115. isis says:

    Setelah dibaca komen2 kat sini, aku faham kata ini semua gambar2 lama dia..tapi kesalahan kita yang lampau, kita tak boleh tutup..ianya akan menghantui kita semula suatu hari nanti..(ini yang dikatakan balasan Allah ke atas kita di dunia).

    Kalau Farina sudah berubah, alhamdulillah..dia sepatutnya redha bila gambar dia di ambil dan disebar..sbb ini bukan salah org lain..salah dia sendiri..redha dengan kesalahan sendiri. Terima sahaja andai ini hukuman ke atas perbuatan dia dulu..(dengan berpakaian seksi, etc)

    Kita bagi dia ruang utk mencarik sesuap nasik..

    0
    0
  116. kemakemo says:

    owhh komen3

    0
    0
  117. fikir says:

    aku sokong anne ckp. kita ni, cik/en caldina.. kalo x suka pun cara org komen, jgn la smp nk menggelar org sbg sampah ke, etc.. kalo ko wat camtu ko pn kira tmasuk dgn org2 yg bagi komen ntahapehape tu gak..
    kita ni bukan nye kt skolah2 nk gaduh cenggini. bbalas2 ayat2 yg konon cam power neh.. matang la sket. bgaduh cara ilmiah sket. cara DEWASA. ni x, da mcm budak umor 12 thn berebut bopren. x pyh la kita poyo2 sgt. just baca, pk, renung2kn n amik iktibar.
    kalo nk komen or tegur, just type in a right way. jgn gado2 camni.. boring la. mmg la org marah kt ko.
    org kata masuk kandang kambing mengembek, masuk blog org bg salam.. ada paham?

    0
    0
  118. cik Q says:

    aku pun sedara mara farina jugak.. tapi ayat aku berpada-pada la.. kannn.. kenapa nak guna bodo bangsat semua.. mmg tak sedap didengar tak sedap membaca.. ape ape pun.. AFUNDI FARINA!!! ehhehe.. kalau xnak afundi pun tak pa.. setiap orang ada pilihan masing2.. jgn gado-gado ok…

    0
    0
  119. M Sisters says:

    Me and my sister also, as Farina’s family member, really disappointed for most of the statements. We realized that some of Farina’s history will remain to some of her enemies. I can said and i believe that the terrible things that happen related to the pictures above are sending by some of Farina’s ‘BESTFRIEND’ who always betrayed her. For someone out there who kindly read this, its up to you to judge and choose who u like and who u hate, BUT PLEASE, before you say something stupids, think of what Farina’s family’s feel. She herself(i mean Farina) may be doesn’t know what happen just now, but us…as her family have a right to defend her and of course we have our parent’s feeling to think for. Thank u for everything..To Mr e, don’t worry bro, we maybe less talking here, but we always watch out there.; )

    0
    0