Written by serenity | February 18th, 2013

Semalam, melalui sisipan Bi-pop dari akhbar Berita Minggu, pelakon jelita yang sedang meningkat naik, Emma Maembong telah memberitahu yang hubungan cintanya dengan pemuda bernama Adli yang dikenalinya sejak berusia 15 tahun telah berakhir.

Jadi, sekarang Emma Maembong sudah single lah. Bolehlah pembaca BN yang berminat mengorat Emma selepas ini (harapan palsu, LOL).

Emma bagaimana pun tidak mahu memanjang-manjangkan tentang kisah cintanya yang katanya mula tidak sehaluan awal Februari lalu. Dia hanya menganggap dia dan pemuda itu tiada jodoh.

Yang lepas itu biarlah berlalu. Ini ruang terbaik untuk saya terus fokus dalam kerjaya seni.

Emma juga tercalon dalam kategori Artis Baru Wanita Popular untuk ABPBH 2012, namun menyatakan dia tidak meletakkan harapan menggunung untuk menang.

Menurut Emma lagi, dia menyerahkan soal ABPBH 2012 kepada kelab peminatnya, EmmaVengers yang menurutnya rajin menganjurkan aktiviti dan melobi undian untuknya di Twitter.

Empat gambar Emma bersama si cantik Cha Cha Maembong di program Amazing Race anjuran majalah Mangga Sabtu lepas dengan membaca entri ini sepenuhnya.

62 responses to (GAMBAR)Emma Maembong Akui Sudah Putus Cinta

  1. Sowh says:

    Pasni pasti ramaila vvip yg masuk line, huhu

    0

    0
  2. Ustazah Rock says:

    itu bukan nelydia senrose la abang nara. itu adik emma, chacha maembong. ohmai! abang nara ni, itupun tidak tahu.

    nasib baik ustazah tahu. larikkk!

    0

    0
  3. skandal mak jemah says:

    okey…1st!!

    0

    0
  4. sowh says:

    Pasni pasti ramai vvip yg masuk line, huhu

    0

    0
  5. Anonymous says:

    ni bukan nelydia kn- ni adik emma yg berlakon sme ngn nelydia dlam Setia hujung nyawa….ehehehehe- abg nara skg da byk tersasul- hheheheh

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ni bkn adik dia ke?

    0

    0
  7. siti nurazura says:

    utk makluman,gambar di atas bukan Nelydia Senrose tetapi Cha Cha Maembong..

    0

    0
  8. rose says:

    bang nara oit..ni bukan Nelydia Senrose la..ni chacha maembong! adik emma maembong! apela bang nara ni..org tulis gosip, die nak tulis gosip..tp bg info salah..ayoyo karowoley!

    0

    0
  9. iza says:

    bukan ke perempuan sebelah dia tu chacha?

    0

    0
  10. Markonah says:

    Hahaha lawak la abg nara ni. main hentam je eh nama org. tu adik dia lah. n nama bf dia Ally bukan Adli. Hehehe peace!!

    0

    0
  11. Tipah says:

    Bkn Nelydia Senrose lah! tu Chacha Maembong. Sudah salah lah abg nara ni. waduhhhhhhhhh =,=’

    0

    0
  12. senrose says:

    tu bukan nelydia senrose laa. tu CHACHA MAEMBONG. adik emma maembong

    0

    0
  13. Anonymous says:

    indahnya ciptaan tuhan.cantik sangat

    0

    0
  14. ada aku kesah says:

    tu la pasal…nie bukan nelydia…entah aper2 la si nara nie..buat le research sikit kalu x thu…

    0

    0
  15. miss mong says:

    sweet je tgk dua bradik ni..

    0

    0
  16. kak cik says:

    aku rasa abg nara kne pakai spec tebal 3-4 inci. dah rabun kot

    0

    0
  17. LESONG says:

    POPULAR SBB CANTIK JE DORANG NI. BLAKON XDE LA MANTOP MANE PON. KIHKIHKIH.

    0

    0
  18. rynna says:

    TAK BOLEH BLAH NGAN MAMAT JELER LIDAH KT BELAKANG GAMBAR ADIK BERADIK 2.. SHUHHH..

    0

    0
  19. abc says:

    setakat kacuk boleh lar..yg melayu tulen lebih cantik cute klasik(macam aku)

    0

    0
  20. diyana says:

    suke kedua2nye…cantik..berlakon pun ok la…walopun xde la sehebat fasha sandha …tp at least xde la kayu…emma nampak lg cantik drp adik die maybe sbb die lg putih kot..chacha ni pun comel je kan…mase tgok shn dengar suara n care cakap lebih kurang je ngan emma…mase setia hujung nyawa hairul ngan chacha jadi adik beradik (zehra ngan ikram) khamis baru ni tgok anak bertuah kat tv2 jadi adik bradik jugak tp cerita org kampung trus name kampung (timah ngan lokman) hihi,,tp ok la…best gak citer tu

    0

    0
  21. paukaya says:

    Tkpe la emma..abg kn ade..mlm ni kite main conteng2 muke cmtu ek..hahahahahahahahaha

    0

    0
  22. encik pis pairuz says:

    sedap emma ni..jd anak ikan abang nak?

    0

    0
  23. Lelaki Sejati says:

    Mari kita dirikan masjid..jadi isteri ketiga abang..akan abang jaga emma sampai ke syurga….

    0

    0
    • Anonymous says:

      die ade pilihan untuk jadi isteri pertama kenapa lak die nak jadi isteri ketiga kauuuuu….

      0

      0
      • Anonymous says:

        hahahha,kelakau

        0

        0
      • Lelaki Sejati says:

        Kenapa?

        1. Lelaki berumur mmg niat nak kawin, dapat pahala.
        2. Lelaki berumur kerjaya dah stabil, jadi lagi suka dapat anak banyak banyak.
        3. Lelaki berumur takada nak main main, berkawan bertujuan nak kawin, bukan niat nak bawak tidur sana sini tunjuk hebat macam lelaki muda.
        4. Lelaki berumur ni power, high skils.
        5.
        6.

        isk banyak betol..abang nak type pun malas…tapi bila bermadu perlu banyak bersabar, taat kepada suami, pahala dan syurgalah jawapannya.

        0

        0
    • Anonymous says:

      i hate u lelaki sejati! nyah kau dari sini!!!

      0

      0
  24. duri says:

    nie lg satu publisiti murahan..buat lah sesuatu yng membanggakan dengan lakonan bukan dengan publisiti..cntik mmg diakui..

    0

    0
  25. Anon says:

    break sbb cite setia hujung nyawa kah ? nnta lah , biar je lah , jodoh itu pasti ada :)

    0

    0
  26. emavengers sentiasa sokong princess emma,

    0

    0
  27. fizz fairuz says:

    emma…i am waiting for you bebeh! come to papa!

    0

    0
  28. iramanaps says:

    comey betol emma dgn adik die kn..adk bradik comey..bangga mak n ayah nye..aku suke tgk kemesraan antra due bradik cm 2..aku pn rapat dgn adk aku, klu dok msti mnja2..huhu ^___^

    0

    0
  29. Ratu minah jambu merah / biru says:

    dua2 very cantek n sweet..

    0

    0
  30. anon says:

    klu aku la xhingin dh ngn minah ni…ish2..dh luak sane sini..mane tak nye, baru bercinta dh pegang2, peluk2, “sayang2″…hurmmm…paham2 je la…

    0

    0
  31. pengunjung kala bosan says:

    Hm..biasala tu dah bkn jodoh emma dgn dia kan..mybe nnt akn jmpa lelaki yg lebih baik..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    cantik sungguhla dia ni..

    0

    0
  33. Tutt says:

    Cantik tp sayangnya time cpl dgn ex dye doq pgg, pelok, cium.. Erm second hand mungkin?

    0

    0
  34. kak ton says:

    kak ton ni bukan ape..tp kak ton pk la mase emma lambong ni kapel dgn bf die yg dulu..kan siap peluk2,comolot2, gomol2 tepi pantai ..tak terfikir ke emma tu dah xade ape yg nk di banggakan sbg ANAK DARA ?? untung kan bekas pakwe die tu.. Ala tpi lelaki skng ni pun tgok muke cantik je..dalam xkisah pun kan…Sbb dgn minum jamu kak ton,yg tak ada dara pun boleh kembali dara taw uollls ..

    0

    0
  35. joe jambul says:

    Hahhahaha… OO ptut la skrg ni mne2 dgn zizannnn….
    asyik knatoi bdua jerkkk emma maembong dgn zizan… zizan suka la pmpn pan asia cm ank2 maembong nih… caya lah… emma. sesuaiii sgt ko dgn zizan….. comei gituhhhh

    0

    0
  36. Zee.H says:

    Emma ni bukan org kelantan. Ayah dia Ismail Embong, pelukis terkenal yg berasal dari kuala terengganu. Nilah untong nya kawin dgn mat or mek salleh…..anak2 kacukan yg kulit putih gebu and comel lote. Macamlah jugak si Juliana Evans, Siti Saleha…..bertuahnya.

    0

    0
    • codename says:

      aku orang kelantan awek aku orang kl tapi anak aku cantik jugak putih gebu macam anak cina hehe

      0

      0