Written by AbangNara | September 30th, 2009

datuk paduka khairuddin

Fuiyooo ~~~ Ada misai tue. Sukar nak bandingkan misai siapa yang lebih mengancam. Sama ada misai Dato’ K Siti Nurhaliza atau Dato’ K Umie Aida. Kedua-dua nampak menggoda dan menyerlahkan kejantanan masing-masing. Mungkin misai tebal itulah rahsia Datuk Paduka Khairuddin dapat memikat Umie Aida.

Rasanya semalam Umie Aida dah pun selamat bertunang dengan buah hatinya nie. Kalau korang nak tau, nama penuh Datuk K Umie Aida nie ialah Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan. Memang panjang betul nama dia nie. Compem ada dua kad pengenalan sebab tak muat nak letak dalam satu jer.

Dari apa yang kami risik-risik, Datuk Paduka Khairuddin nie ada berkaitan dengan stesyen-stesyen TV jugak. Masih tak dapat info sepenuhnya lagi. Nanti kalau ada kami share lagi dengan anda semua.

P.S: Sesiapa ada niat nak kawin dengan artis, sila pastikan misai anda sekurang-kurangnya setebal kedua-dua Dato’ K di atas. Hehehe.

nuffnang awards

206 responses to (GAMBAR)Datuk Paduka Khairuddin, Tunang Umie Aida

  1. violet says:

    waduh2
    mirip itu datok k..
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. kira-kira says:

    dato k citi ag nsem kot..
    heheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. LaLuNa says:

    rambut sikat tepi tak tahan tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Delimasaraa says:

    janji pakcik kayo…semua beres…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. EclipsE says:

    dato k ct lg ensem…
    baby face…hahahahaha…
    yg umie nya aku xkenan la…
    klu duit dia kenanlah aku…huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. pingkypanthers says:

    cam iras2 tok K jerk…
    tp tok K hensem……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. nurul says:

    -$$$$$$-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. pingkypanthers says:

    dia ni mesti jarang gi facial ni…
    tu sbb muka mnggerutu cam tu…
    pas ni kak umie kita kena ar bw tunang dia gi facial baru ar hensem skit…
    hahah jgn mrh kak umie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. violet says:

    wah ramai kata datok k ct lg ensem…
    muahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ctzen says:

    ye lah umie..
    cakaplaj ape je, memahami le, boleh terima anak u le,
    orang nak takel awak, tak paham2 lagi?
    maklum ler, awak tu anak dara, wpun dah tua, orang tetap nak juga..
    tu pasal le datuk p nak awak gak…
    awak pon nak juga merasa fulus dia yang gegak gempita tu…
    tengok, belum pepe dan dapat kondo sebijik…
    dunia2…..
    semua gelap mata tengok harta dunia yang sementara nih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. kira-kira says:

    abg misaiiiiiii..heheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Rifa'i says:

    Kuar dulu eh, nak pi Bangsar.
    Nti blik smbung lg.
    Pink, jmpa nti @ email rifa6993@yahoo.com.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. pingkypanthers says:

    rifai..
    aku jwb soklan ko…
    ko slh org aku dok johor dr dulu kini dan selamanya….
    hehehhe…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. pingkypanthers says:

    hensem muka abg nara kat kosmo arinikn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. yula says:

    misai abah aku lg meggoda
    hak…hak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Delimasaraa says:

    untungnya si cantik kan……

    tak payah berlakon dh kak umi..duit dh berkepuk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. puteriaquarius81 says:

    encem gi tuk k,.. apa2 pun tahniah umie (bakal tin)..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. puteriaquarius81 says:

    KUALA LUMPUR, 30 SEPTEMBER 2009: Kerana mahu majlis pernikahan yang akan diadakan pada Januari 2010 nanti lebih bersifat peribadi, pelakon Umie Aida, 36 dan bakal suaminya, Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan, 47, telah bersepakat untuk melangsungkan upacara itu secara tertutup.
    Umie yang telah selamat bertunang dengan usahawan itu di Bukit Kiara, di sini malam tadi, Selasa, berkata, hanya keluarga mereka sahaja akan diundang pada majlis pernikahan itu nanti.

    “Ini adalah permintaan kami berdua supaya diberikan ruang pada hari nikah kami nanti. Hanya keluarga sebelah saya dan Abang (panggilan buat Khairuddin) saja yang akan hadir pada majlis pernikahan kami.
    “Untuk teman wartawan, jangan risau. InsyaAllah saya akan kirimkan gambar pernikahan kami kelak untuk kegunaan anda semua,” katanya.

    Bagaimanapun tambah Umie, sebuah majlis resepsi untuk pihak media dan rakan terdekat secara kecil-kecilan akan menyusul iaitu selepas 2 minggu mereka berkahwin nanti.

    Majlis pertunangan Umie bersama Khairuddin telah selamat berlangsung di penthouse mewah yang bakal didiami mereka berdua selepas bergelar suami isteri di I-Zen, Mont Kiara 1, Kuala Lumpur sambil disaksikan lebih 100 tetamu. Antara tetamu berkenaan ialah 2 teman rapatnya Erra Fazira dan Zahida Rafik yang turut mengiringi Umie ketika acara menyarungkan cincin oleh bakal mertuanya, Puan Balkish Hj Ahmad, 70.

    ‘Mungkin ramai pihak menyangka dapat bertemu dengan Abang hari ini. Tapi bagi pihaknya saya minta maaf kerana dia tidak biasa. Lagipun dia seorang yang pemalu. Saya yakin dia akan tercungap-cungap bila dikerumuni wartawan,” katanya. Namun 2 anak Khairuddin, Mohd Shafiq, 19, dan Mohd Shahir, 16, hadir malam tadi.

    Pihak lelaki membawa sedulang hantaran yang berisi satu set barangan kemas dari jenama Chopard berbentuk cincin, rantai dan subang selain tepak sirih dan cokelat berjenama Patchi. Manakala Umie membalaskannya dengan sedulang hantaran yang berisi tepak sirih, strawberi, kurma Bateel, bunga rampai dan biskut Harrods.

    Umie yang kelihatan manis dengan persalinan kurung moden biru firus dari fabrik cifon rekaan Bill Keith merasakan cukup bertuah kerana dipertemukan dengan seorang insan yang boleh menerima dirinya seadanya. Katanya hubungan secara serius selama lebih 5 bulan mungkin agak singkat, tapi apa yang lebih utama apabila jejaka berstatus duda anak 2 itu dalam masa sama boleh menerima 2 anak angkat yang dipeliharanya sejak kecil.

    “Sebenarnya agak lama juga Umie memberikan kata putus untuk menerima lamaran Abang. Tapi apa yang membuatkan saya terbuka hati kerana dia boleh menerima saya dan anak-anak saya. “Bagi saya, walau sekaya mana seorang itu, tapi kalau tidak dapat menerima saya dan anak-anak saya, saya tak akan menerima dia. Itu yang saya utamakan. Tapi Abang lain orangnya. Dia juga seorang pemalu,” katanya.

    Ditanya adakah dia sudah bersedia memikul tanggungjawab sebagai isteri memandangkan sudah sekian lama berdiri di atas kaki sendiri, Umie berkata pada awalnya dia agak gusar tetapi kerana sedar dengan kejujuran Khairuddin, dia tidak menoleh kebelakang. Umie turut menambah, dia tidak pernah mengidamkan sebuah majlis perkahwinan impian seperti kebanyakan insan lain, namun jelas pelakon filem Embun dan Diva Popular itu cukuplah segalanya berjalan dengan penuh kesederhanaan. “Saya tidak pernah mengimpikan sebuah majlis perkahwinan sebab ingatkan saya tidak akan kahwin sampai bila-bila. Saya tidak ada apa-apa rancangan pun untuk majlis resepsi nanti.

    “Cuma apa yang saya harapkan selepas berkahwin nanti jangan ada sesiapa panggil saya Datin. Kerana hakikatnya saya akan terus berlakon seperti biasa. Tapi dalam masa sama saya akan buat perniagaan kecil-kecilan. Itu yang Abang inginkan,” kata Umie.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. ceisa says:

    artis skang ni kawen ngan orang Kaya jer.. mana KELLLASSS kawen ngan awang atau abu atau ali..
    no title, no married :)

    – hasiibharun.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. cintaqaseh says:

    huhuhu…misai dua2 dato’ nih mmg same lah…
    g salun yg same kot..=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. kira-kira says:

    spe lom lunch ag???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. kira-kira says:

    korg jom2 p page sblah…
    violet jom2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. puteriaquarius81 says:

    eh ilang plok dah ..
    mana pginya violet ngn yula td?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Amber says:

    Looks like Jaafar Onn.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. risa says:

    Pengerusi Eksekutif World Islamic Network Television Sdn Bhd (WINTV) Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Jojio says:

    Pipi dia….patut la Umi suka….tambam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. pening says:

    A’ah..yg Datuk K Umi ni..pipi dia chubby skt…tu yg Umie sangkut tu, hehe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Penari Poco2 says:

    kakakaka…
    sepesen jerk muke 2 org datuk nie…
    misai gak yg laku…kakakaka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. kak salmia says:

    My guess is right. Dato’ ni la yang penah datang jumpa my bos 4 or 5 years ago. Masa tu dia blum ada title Dato’ lagi. Rasanye dia dapat title tu dari K’lntan. Dulu rambut dia pesen keriting halus – ala ala rambut afro gitu. He used to bahasakan diri dier Din when he spoke to me …. Texture muka dia mmg tak licin … And suara dia tak lah macho sangat. Soft spoken ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ctzen says:

      tak bes ar muka tak licin…
      camner cik umie?
      buleh ker?
      kih kih kih kih

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kak salmia says:

        Dah jodoh ….. Janji boleh jaga umie dgn ekonomi yg kukuh… Orangnye mmg tinggi besar jugak …. Harap jodoh mrk akan kkl hingga ke akhir hayat … Kalau dapat orang muda n ensem pun x guna gak klu perangai x semenggah and poket kosong … betul tak ?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. shin says:

    ape pon dato’ K ct ttap hensem..wahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak salmia says:

      tu mmg dinafikan …tp klu x ensem kite x la risau sngt sbb xde orang minat …. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. anonymous says:

    kalau hati sudah terpikat, buah kelapa dikatakan buah betik. Hati berkeinginan, sanggup apa saja asalkan dapat apa saja…Semoga berkekalan ke akhir hayat. Islam menyuruh kita memilih agama. Agama yang utama…Sayang Umie Aida…shes very kind

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. anonymous says:

    cepat naik pangkat kan umie..tak yah susah2….alhamdulillah……semua org merasa kahwin . Ini hak you…..jgn peduli apa org kata…Cam CT..tabik Spring…janji kite happy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. datin umie…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. ako cunnn says:

    lagi ensem dtok k siti kot…
    hohooho..nsib byk duet..kalo x…sblh mata pon umi x pndang….hoho

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. peminat says:

    Dato k siti lagi hensem ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. peminat says:

    skg lelaki tua kaya sedang laku d pasaran ,kjap lagi i nak ngikut jejak plak…huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. CuNnnn says:

    Misai sama tebal cuma Datuk K Umie tu muda lagi..Datuk K CT tua byk. huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak salmia says:

      Kite toksah gelar tunang umie Dato’ K. Gelar dia Dato’ Khai lg sedap kot …. Insya Allah Dato’ Khai leh jaga Umie ngan baik … coz from my observation ni Dato’ Khai ni mmg baik orangnye. Dia datang ofis jumpa my bos beberapa kali and he has spoken to me several times 4 5 years ago. Umie … you r a lucky lady … jarak umur pun bukanla jauh sngt … 10 tahun jer kot … .good match

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. syazwankun says:

    my god.. what r you doing umie.. NO… After ct nurhaliza, this time umie aida..???!! What a waste.. What a waste… Only erra fazira make a good choice.. Sori dude.. yes..appereance is not important.. mmg xpenting.tp.. agak2 r wei… pe yg korang dpt dgn bercinta dgn orag tua.. no offense.. juz xpress my feeling.. Love is beatiful… Dont waste it..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak salmia says:

      Ok la tu … umur padan la ngan Umie. She’s already 37? Janji dia single … i mean not attached to anybody for already 15 years. Kes CT tu i tak brani ckp … sbb I dont reallyknow Dato’ K’s real status sblum kawen ngan CT ….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. berrydiary says:

    umie kelihatan sangat cantik la……
    erra pon cantik kat situ

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. board says:

    diut yg kne tbl bkn misai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. lanToK LeW says:

    hehehhehe…klakor la plak baca komen2 korang nie…hihihihi tambah2 lagi ngan dialog kat atas tu…hihihihi….sabar jela….pe pon tahniah wat umie aida…moga kekal ke akhir hayat….bagus laa camtu…jodoh tp bukan perampas…tu yg penting….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. qistina says:

    tahniah umie..arap2 kekal dan bahgia keanak cucu.yanggg pentinggggggggg ‘muda pun duit tkder nak watper? menumpang g der ar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. qistina says:

    era ctik cpat btul krus, umie pn lawa sgt berseri2…smoga bahgia ke akhir hayat.amien

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. lilin says:

    bialaaaa umie suke abg misai….msti ade sbb… aku pon nak soh laki aku simpan misailaaa… baru ade cabaran time nak kiss2..!! nk gak rase abg misai cane..!! heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Tania says:

    misai, janggut, buncit, boroi..itu tak penting janji mesra kahkahkah…pa ya penting…banyak duit x3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. mamacun says:

    dah jodoh dia…pada yg komen pedas2 tu jeles kot…? sapa xnak byk duit, ada nama, tambah lg bujang…
    jgn lak cari yg kaya dan ada nama tp dah expired… x de anak la smpai tua…wakakaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. anak_perelih says:

    Datuk 50 Dalil lebih sesuai… sebab dia ni publisher buku 50 dalil kenapa Anwar tidak boleh jadi PM 12 tahun lepas… dan sebab buku tu lah dia dapat pangkat Datuk Paduka sebagai reward

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. datuk kau says:

    Tanya jugak berapa juta dia dapat dengan menjatuhkan Ds Anwar, siap usung Umie HAfilda merata sebelum dapat Umie Aida

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Wasseetu says:

    I wonder if Ummie wishes that she can put a brown paper bag over his face on their first nite…! You can do it gurl…keep thinking of the Ferrari and Maserati Ummie!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. wslm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. mcm mne tung ok ke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. sigok le

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. eye ke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. pi meup dkt mne

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Witty! I’m bookmarking you site for future use.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Hi there! I simply want to give a huge thumbs up for the good info you have got here on this post. I can be coming again to your weblog for extra soon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0