Written by AbangNara | March 31st, 2011

daphne iking

Mula-mula Abang Nara ingatkan siapa pulak awek yang hot dalam majalah Gorgeous ini. Rupa-rupanya ini adalah Daphne Iking atau nama Islamnya Dahlia. Cantik memang cantik. Mula-mula Abang Nara ingatkan mungkin dia photoshoot gambar ini sebelum Daphne masuk Islam. Sekali tengok tajuk kecil yang ada di situ ialah:-

Dahlia Daphne Iking, Talks new husband, ex-husband & Islam

Hmmmmm. Lebih sesuai kalau pakai baju yang bersopan sedikit sebab tajuk pun ada kaitan dengan Islam. Tapi apa nak dikata, artis-artis yang memang Islam dari dulu lagi pun selamba kering je berphotoshoot basah-basah tepi kolam. Takpe-takpe. Slow-slow kita sama-sama memperbaiki diri. Tak gitu?

P.S: Anda minat F1? Menangi tiket grandstand dan peluang tengok konsert Rain bersama dengan Lotus Renault GP dengan menekan link ini.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

157 responses to (GAMBAR)Daphne Iking Sebagai Cover Majalah Gorgeous

  1. miss_hujan says:

    superb awesome

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • banyak lagi yg perlu dipelajari…harap suami die dpt bimbing satu persatu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

        tangan dia sekeding jer….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lalalalitamplom says:

        bkn nk hukum daphne..coz dier bkn pure islam..islam tu indah..xmemaksa..but nak pin point sikit kt hubby dier..rasanya,after peluk islam.hubby shud bg garisan apa yg perkara asas kene pelajari..xpakai tudung lagi xapa..start with jaga tatasusila berpakaian..ceritakan pd isteri muallaf,apa benefit jaga pakaian,dan dosa penampilan..cakap dgn berhemah..cerita dgn isteri..sebab gambar atas tu mmg xsesuai..at least ade selendang cover or something..

        sama2 belajar dan menegur..
        all the best to be a good wife daphne..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • laloya says:

      Dia tak sepatutnya pakai mcm ni then talk baout islam.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • yuyu says:

      tapi kalo die sungguh nak masuk islam she suppose not wear like this.. ala tak kan bodoh sgt tak tau tatasusila dlm berpakaian cara islam mcm mane.. nmpak sgt menunjukkan kebodohannye yg terserlah..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  2. inilah saya says:

    artissss…..
    yg smmgnya dlhirkan islm pn pkai mglahkn arts hlywod…
    ni kan plak mualaf…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • miss_hujan says:

      setuju ngan comment u dear..artis skang dah x reti nak cri dress ikot ukuran body..semua x ckup inci..huhuh

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • nanny girl says:

      ish…sgt xsesuai ngn tjuk citer 2 la…kalo nk dressup cm2 jgnla berckp psl tjuk islam!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • comei says:

        kalo jadi cover majalah kan, pakaian artis ni majalah yang provide o diri sendiri (artis) yang tentukan ek?then, entry tu sape yg slalu bg cdgn?juz nak tau..tapi xkan xleh nak pikir kot, pakaian o situasi dgn tajuk yang dberi? memang x sesuai…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Kasih says:

          slalunya bab baju ni akan ditaja lah oleh penaja yg dipilih… tp kadang kala ada juga dibawa sendiri oleh artis tu pun tgk pd tajuk majalah..

          isu2 dalam majalah slalunya akan di utarakan oleh wartawan yang bertugas tuk bahagian story tu, then dapat perlepasan dr editor majalah…

          tp dlm kes ni, mmg btl2 lah x sesuai ya.. sbb tajuk dan aksi xselari gan apa yg cuba disampaikan…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • TAURUS says:

          OR FOTOGRAPHER YG SURUH BERPAKAIAN MACAM NIE……..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Kasih says:

          taurus, photographer xder hak dlm menetukan pakaian yg mcm mn artis tu perlu pakai dlm pembikinan cover.. sllaunya wartawan yg terlibat gan editor sj.. ;)

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • comei says:

          makna nye. editor majalah la yang salah pilih penaja. then, isu macam ni pun boleh editor tlepas pandang. (pakaian & tajuk story).

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Kasih says:

          editor yg akan bg perlpsan tuk satu2 tajuk yg akan di wt cover.. so slalunya wartawan yg ditugas tuk tuk bahagian tu dh peka mengenai tajuk yg akan ditulis.. dr situ kita dh tau sapa yg terlps pandang…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku hensem says:

      yezaaa…kawe setuju ngn demo…101%..gapo jd gini??ghoyak dh peluk islam…?ish..ish…mintak jauh kawe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Anabobo says:

    Astafirullahalazim…
    Dah msk islm pon cmni ke?ye pon xdpt ttp sume,sila la pkai sopn sket.
    Ni suami xngjar ke? Dayus lelaki bg istri tnjuk aurat. Sedih !

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ting tong says:

      betul tu, suami tu kan tiang kepada isteri. kalau tiang tu goyang pasti lah runtuh tak sempat orang naik ke atas nanti. harap suami nya jow dapat membimbing dahlia sebaik2 nya sebagai seorang saudara baru.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • missyqaldina says:

        bongok la kowang ni…bace la ape yg dah di highlite oleh bang nara tuhh…tu pix b4 die msuk islam laaa…adoii!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • ting tong says:

          maaf siapa yang bongok ni? kami ke kau? kau reti baca ke tidak?

          “Mula-mula Abang Nara ingatkan mungkin dia photoshoot gambar ini sebelum Daphne masuk Islam. Sekali tengok tajuk kecil yang ada di situ ialah:- Dahlia Daphne Iking, Talks new husband, ex-husband & Islam ”

          maksud nara, gambar ini telah diambil selepas dia memeluk islam dan telah pun berkhawin dengan suami nya yang bernama azmi@joe tu yang sememang nya seorang yg islam.

          lain kali sebelum kau nak kata orang bongok, adalah lebih baik kau baca betul2 dulu supaya bongok tu tak makan diri kau balik, faham. sekian terima kasih!!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • missyqaldina says:

          die baru convert kot..agak2 la nak soh die tutup sumee…sdgkan yg melayu kite ni pon 2kali lima je perangai..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • ting tong says:

          cuba kau baca komen aku tu semua, ada ke aku tulis seperti apa yang kau maksudkan itu? tak ada kan. dan tak ada pula aku tulis yang dia kena tutup litup semua, tapi jika kau seorang islam pasti kau fahamyang wanita yang beragama islam samada yang dilahirkan sebagai islam atau pun mualaf adalah WAJIb menutup aurat! WAJIB tau WAJIB!!

          dan untuk pengetahuan kau, aku ni bukan beragama islam, tetapi sebagai seorang lelaki yang menganut agama lain aku juga tahu nilai2 dan kemuliaan yang diterapkan dalam islam sebenarnya. dan aku juga memahami keindahan islam, yang boleh dan tidak dalam islam dari kawan2 islam aku.

          dan jika kau seorang perempuan islam, patutnya kau malu dengan bahasa yang kau gunakan ini ya missyqaldina, kerana tak manis bagi seorang perempuan melayu mengunakkan bahasa2 sedemikian rupa!!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Kasih says:

          setuju dengan ting tong… baca dl br lah komen tp kalo nk tegur pun jgn lah guna ayat yg cam tu, x elok lah..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • saiful wafi says:

          tersentak aku baca komen saudara ting tong.. memang betul teguran yang diberikan kepada missyqaldina.. lain kali belajarlah hormat orang lain ya jika niat nak menegur tu.. sebagai lelaki Islam, saya akui dan merasa bangga atas kefahaman saudara ting tong mengenai Islam.. benar kupasan yang saudara ting tong kemukakan.. aurat nagi wanita Islam adalah wajib menutup auratnya.. kiranya saudara ting tong pun belajar dan memahami tentang agama kami juga ya..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • pizza says:

          dear missyqaldina,
          Hambik ko, PADAN MUKA. Ada hati nak membongokkan orang, padahal sendri fail BM. Ko tak malu ker, kena taruk direct mcm ni? Aku ynag Islam ni yang rasa malu yang amat ngan sikap kebudak-budakkan kau. Lenkali, my dear, sebelum nak belagak bagai, pastikan baca baik2 dan paham mesej sebelum nak hentam org. Kannnn, dh kena sedebik.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Anabobo says:

          Xsuh ttp sume.tp prlhan2 la.xreti baca ke??klu xblh ttp sume,pkai bju sopan xblh?jgn jd jahil sgt nk menangkn pkaian yg cm jahiliah ni.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lalalitangklong says:

          haha.. missyqaldina tu yg xtahu nak baca leklok pa yg abg nara tulis.. ni yg de tulis ::

          Mula-mula Abang Nara ingatkan mungkin dia photoshoot gambar ini sebelum Daphne masuk Islam. Sekali tengok tajuk kecil yang ada di situ ialah:-

          Dahlia Daphne Iking, Talks new husband, ex-husband & Islam

          so mksud photoshoot ni lps dia dah masuk islam..

          so missy ko lah yg bongok skunk..

          tingtong thanx sbb paham.. mmg pon WAJIB tutup aurat stelah bgelar ISLAM dan mmg tugas suami bimbing isteri klu mualaf..

          pengajaran.. patuhi suruhan agama msg2.. nak komen tu jgn ikut sedap jari ja.. ntah hape2 je.. tugas kte tegur menegur ja.. sedap jer nak membongokkan org nah hambek ko.. kna marah oleh tingtong :P

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • ting tong says:

          lalalitangklong, may be aku ni tak sempurna dalam membahaskan isu tentang aurat ni kerana aku bukan seorang islam, tapi aku juga tahu norma2 serta batasan seorang islam.

          ingat dalam blog ini bukan hanya yang beragama islam saja yang memberikan komen, tetapi juga yang menganut agama lain dan yang menganut agama lain itu tak semestinya alert tentang islam kan.

          terima kasih kerana memahami diri aku yang bukan islam ni, dan maafkan aku kiranya komen aku tentang islam tersalah, namun aku suka untuk tahu tentang adat dan budaya agama lain juga. terima kasih pada semua ya.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • mysara says:

          keh3..kan dah kena dgn tingtong..lenkali baca betul2 & jangan mudah2 nak membongokkan orang ye missyqaldina.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • ting tong says:

          kita jika nak menegur biar lah beradap kan, tak perlulah nak kata orang lain dengan pelbagai bahasa yang kurang sopan, betul tak mysara.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. cik embun says:

    islam pada name je nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bantah says:

      Tak kan today convert…. esok dah berubah ye tak?
      Sedangkan kita nih pun yang lahir2 islam pun masih banyak yang kita langgar.

      Perubahan dengan kelembutan dan Islam itu penuh dengan kelembutan dan juga Allah itu MAHA pemaaf dan pengampun lagi penyayang…..

      Semestinya tiada satu dosa pun yang DIA tidak boleh memaafkan kecuali menyekutukanNya.

      Setidak-tidaknya…. Ketika dia menjadi islam dari bukan Islam… pastinya dosa2 terdahulu dihapuskan…. betul tak?

      Secara matematiknya….. Antara dia dan kita ini, himpunan dosanya berbeza……..

      Persoalannya…… Adakah kita nih sudah cukup ISLAM ataupun masih tetap hanya tinggal pada NAMA sahaja…..

      Kehidupan kita zaman sekarang ini adalah banyak tertakluk pada budaya MELAYU (dan kian pupus)…. Semestinya budaya kehidupan ISLAM kita kian terhakis sedikit demi sedikit tanpa disedari……

      Kehidupan Islam itu bukan hanya terletak pada TUDUNG dan Sembahyang sahaja…….

      Bukankah “Permulaan agama itu adalah mengenal ALLAH”? Selagi tidak mengenal ALLAH, bagaimana kita hendak mendukung dan mempraktikkan kepercayaan dan rukun2 yang lain?

      Bermakna, seorang yang bukan ISLAM juga boleh melakukan segala perbuatan ISLAM…… Tetapi perbuatan amalan kehidupanya tidak akan diterima. Disebabkan oleh tiada kepercayaan mereka pada ALLAH…..

      Adakah kepercayaan kita pada ALLAH itu seumpama mereka???? Atau adakah kita sudah memulakan agama ISLAM dalam diri kita ini dengan mengenal ALLAH yang sepatutnya.

      Kenal dan tahu adalah dua perkara berbeza….. Pastinya kamu tahu bahawa bapa kepada kawan kapu namanye siapa… adakah kamu kenal bapa kawan kamu itu seumpama kamu kena bapa kamu sendiri?

      Disinilah konteks kenal dan tahu itu berbeza……..!

      Sekadar berkongsi pendapat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • missyqaldina says:

        aku likee…!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nana says:

        SOKONG!!!.. yg dah 30 , 40 tahun jadi Islam pun terbabas.. inikan pulak baru tak sampai pun 6 bulan.. jgnlah cepat sgt menghukum. kesian dia..keputusan Dahlia tukar agama tu pun bukan satu perkara yg mudah tau..
        yg tukang sedia baju tu pun kot2 org Islam yang tak berapa reti nk mengIslamkan baju ataupun cameraman Islam yang taktau teknik nak mengIslamkan gambar :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ting tong says:

        betul itu, islam kan indah dan mudah kenapa nak dipersoalkan. bagi masa sikit, pasti dia mengenali apa sebenarnya islam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cik embun says:

          betul tu sebab tu aku kate islam pada name jek.. dan aku pun xtujukn utk die jek.. bende nie terjadi pada sume termasuk la aku sndri..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ip says:

        wa caya lu bantah bagus pendapat lu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gadissadis says:

        setuju…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. effie says:

    MEMANG GORGEOUS!! heheheeheh…

    takpe, beri dia masa tuk kenal islam dengan sedalam2nya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kasih says:

      xpa bagi lah sedikit masa dan ruang tuk dia mengenal Islam sedalam2 nya gan bimbingan suami tercinta.. hope lps ni dahlia xpakai cam nie lg lah yer, biar sopan dan lbh tertutup, insya Allah, Amin…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • saiful wafi says:

        amin juga…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sayang says:

        xlwh belah gn kasih la.pheeww~!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kasih says:

          ada masalah ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saiful wafi says:

          tak perlu dilayan manusia yang sakita hati dan jiwa seperti orang yang bernama sayang tu..berubah lah jangan asyik dikonkong dengan sifat yang begitu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delalila Rose Maria says:

          CIK SAYANG, JIKA AWAK TAK SUKA NAK BACA KOMEN DARI KASIH ITU MASALAH AWAK. TAPI JIKA AWAK SEKADAR NAK BAGI KOMEN MENGHENTAM TANPA SEBAB, LEBIH BAIK AWAK TAK PERLU TULIS APA2 KOMEN LANGSUNG DISINI JIKA SEKADAR NAK SAKIT KAN HATI ORANG LAIN YA.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kelembai says:

          oiii delalila bla..bla..ko bleh x kalau nk komen tu x yah pakai capital letter segala… mcm haram jadah jek..konon2 ko tiap besar2 mcm tu org nk baca la ek. mcm la komen ko tu bes sgt wat skit mata jek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yanie hakim says:

          kmen hng lg tk bleh blah la mnh oii, enth apa2 yg hng dok kmen adoyaii…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ting tong says:

        mudah-mudahan dia mampu mendalami islam yang sebenar2 nya.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. khalis says:

    apa nak dikata..sape nak bimbing die?sape rakan rakan die..kalau dia betul2 berusaha nak masuk islam kerana bukan kahwen.. dia akan menjadi muslimah.. bukan sekadar orang islam..

    18sx pakaian zaman dulu dulu

    Makna disebalik kata-kata seorang perempuan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. akula first says:

    kdg2 mualaf lebih baik dr yg lahir mmg dah islam…same2 kite renungkan…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • zaia says:

      mmg btul..ex-housemate aku dlu mualaf…lg baik dn lbih bnyk22 pngetahuan Islam dr kteorng..
      lps jd mualaf,dia dijadikan anak angkat oleh sorng ustaz..that means ade yg btul2 leh bimbing dia..
      so daphne ni perlu ade gak org yg btul2 bleh bimbing dia,lebih2 lg dia tu mualaf,tp daphne pn kena usaha jugak la klu btul2 nk jd lbih baik

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. dimple k.f.s says:

    memang gojesss… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. anoni says:

    tengok la sapa besfren celebs dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. kurang ilmu tentang islam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. dr ally says:

    she should wear sumthing yg menutup aurat sikit.maybe x bertudung, but sumthing yang tutup skit la. she’s gonna talk bout islam pulak tu. i do have frens yg peluk islam, she wear tudung, belum kawin lg pon. tu suma atas diri sndiri jugak. that;s just a nasihat fr me. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. yaya says:

    daphne pon salah tp director yg buat fotoshoot ni pun tak sensitip ngn agama islam sbb pilih bj camni pastu ltak the word “islam” tu dkat dada dia plak tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aku benci artis says:

    BAIK KO TAK PAYAH MASUK ISLAM LA SETAN!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • missyqaldina says:

      ko lagi setan…nak ckp org setann..ko buta ke..tu pix lame…b4 die islam…tulis mcm org letak otak kt lutut…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • ting tong says:

        mana kau tahu itu adalah pix lama? sedangkan shoot ini dilakukan setelah dia memeluk islam. dan tlah berkhawin dengan lelaki islam. kau cari fakta dulu baru tulis missyqaldina yer.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • saiful wafi says:

          missyqaldina, dari atas sampai kebawah awak hanya salahkan pengomen lain.. tapi lebih baik lah jika awak baca sampai habis dan fahami apa yang nara nak sampaikan dari awak mengeluarkan kata2 bongok, bodoh, setan dan sebagainya tanpa sebab pula ya..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Aku says:

        Missyqaldina nie xbaca abes ke artikel atas nie ye?? Aku pelik, da terang2 nara highlightkan.. Xkan la dia amek gmbr sblom convert tp da ada niat nk cerita psl agama islam kot?????

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • reza says:

      Hei nape nk panggil org laen setan ni?Nk tegur dh takde cara lain dh ke?You pn kna ubah prangai la takde budi bahasa betul

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. MARIAN_DANTES says:

    DUNIA AKHIR ZAMAN….islam mereka cuma pada nama bukan pada diri sendiri..sedar2lah AKHIRAT kian dekat..tiada sebarang caj dikenakan utk sesiapa yg mahu BERTAUBAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. mak oiii…seksinya…aduh bawa imej islam plak tuh…hadoiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. diana says:

    tapi tk semua mualaf macam ni kadang2 mualaf berpakaian lagi sopan dari yang memang asal islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. slumbercool says:

    same same doa moge husband die dpt bimbing die yer.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. nancypoh says:

    Wowo…orang dah cantik dan femes kan..tak pe, pelan-pelan jadi wanita solehah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. zaia says:

    mmg hot!
    tp apesal pihak majalah tu wat photoshoot ngan dress camni tp tajuk ade Islam2 lg..tajuk tu mcm nk citer life dia sejak msuk Islam,tp style photoshoot tu mmg d larang Islam,tk kena lgsung ngn tajuk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kasih says:

      btl tu zaia.. mmg xsesuai lah pakaian gan tajuk dia… xkena langsung kan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sayang says:

        pliss la kasih ..ko nk komen mcm gud3 ja.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kasih says:

          ko ni apa masalah nya? bukan aku komen pasal ko pun yg ko nak rasa sgt.. sumer kat sini pun komen benda yg sama, yg lebih teruk pun ada gak.. pls lah jgn nak cr masalah lah yer.. suka ko baca lah, xsuka ko skip jer komen aku yer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ip says:

          da bro jgn nk tunjuk baik n mengajar org jgn ingat selalu pakai tudung da d kira baik tp masih kangkang sana sini btl x?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ting tong says:

          kau ni baik sangat ke bila menuduh orang? bukan ke itu nama nya fitnah? malu lah sikit ya.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ting tong says:

          sayang, kau ada masalah ke dengan membaca komen kasih? hanya komen dari kasih saja ke yang kau nak tembak? kau ada masalah jiwa ke? tak ada pula aku tengok kasih tulis sesuatu yang menyakitkan hati kau atau sesiapa saja. kalau kau rasa kau yang ada masalah dengan membaca komen2 dari kasih ini, itu tanda nya hati dan jiwa kau yang bermasalah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yanie hakim says:

          apa lh mslh mnh ni kn, nick name bkn main lh syg tp prngi enth apa2 lh.. kmen hng tu lg lh enth apa2 prsn mcm good2 terlbh pla, adoyaii…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kelembai says:

          betul tu poyo jek minah ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zaia says:

      @Kasih

      ha’ah..btul3..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. dotdot says:

    moga cepat mendapat ‘nur’ dan hidayahNya.bkn sekadar Islam utk menikah je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. apambalik says:

    kesian baju dia tak cukup kain lah :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ayumi aziz says:

    cantikkkkkkkkkkkkkk dahlia.. x pe slow2 perbetulkan diri.. betol cakap abg nara, yg dh mmang islam pon ade lg seksi dr ni.. tp nk wat cm mne.. itulah manusia.. ada baik sederhana and buruk nyer.. yg penting kita baiki diri kita and jaga diri kita sebaiknya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. axiedagreat says:

    pic memang awsome
    tapi sedih skit sebab ade bab islam tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ain says:

    haha.. dah agak dah
    bila dia masuk islam
    musuh islam pun cari lubang nak kasi dia sesat
    mcm ni lah
    musuh islam tu sengaja nak memalukan islam

    dahlia.. jgn la terpedaya.. kaji islam sedalam2nya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. mulut laser! says:

    ala dia tu baru nk kumpul dosa kot.huhu..sia2 je pelok islam. ingatkan dh pelok islam dpt hidayah tp belom jgk rupanya =.=’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. sara peace says:

    bila dh rsa tk da hormat pda dri sndri, bginilah jdnya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. lolyat gang says:

    nice
    putih mulus lengan dan dadanya

    sy suka cover page ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. azreeny says:

    jgn kata artis, org biasa pun pakai seksi jugak…biasalah…Islam hanya pada nama…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. mazda6 says:

    xpela dia kan saudara baru…TP si tukang sedia baju, cameraman tu sume akal letak kt lutut.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. syazza kitty says:

    saye ade kawan muke iras mcm daphie ni.lum kwin lg..tengah cari jodoh..ader sape2 nak kenal?bertudung n sangat sweet..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. kudabelang says:

    islam la sgt…seksi nak mampus..laki pun tak reti nak bimbing bini ke jln yg betul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. gulipecah says:

    org dah hidup glamour mane nak jdi islam,,tak biasa tu !!..islam tutup dri bawoh spei atas..tak gitu..tk pe lah bagi dia masa..hya msa yg menentukan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. julia says:

    Tak kisahlah pihak majalah ke yg sediakan baju…. yg penting si artis tu KENA ADA PENDIRIAN…. kalau rasa tak sesuai dgn imej baru maka jgnlah jadi pak turut pakai baju yg disediakan….. kalau masih dgn kehidupan sama (cara pakaian, tingkah laku dll) sebelum masuk islam, nampaknya hanya islam pd nama je….. belum betul2 ‘diislamkan’ lagi, selalunya ada sedikit-sebanyak perubahan pd mualaf walaupun tak serta-merta…. kita tunggu tengok si daphne @dahlia ni ada perubahan tak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. what the? says:

    so stupid.

    ps: macam tak bersalah pakai macam ini dan bercakap tentang Islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. wongapik says:

    harap2 pic tu sblum dia mualaf… klu dh mualaf bertaubat la. harap suami dia dpt mndidk dn mngasuh cara hdup islam sbnarnya. batas2 sbagai muslim sjati.. bukan islam pada nma aje……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. bab gambar dia maleh nk komen sbb artis lelain pun sama dengan je.. just nk bg teguran ke editor, klu nk buat topic tu biarlah sesuai ngan gambar. Sensitif le sket…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. arnab comel says:

    xyah cakap banyak… mari kita doa ramai2…mudah2an nur hidayah Allah akan datang pada Dia. Yg komen2 ni pun beringat la…..siapa kita hari ni belum tentu akan jadi kita yang sama. Ingat x aktres Wilma Mohamad yang seksi giler dulu tu… Bila Allah bagi hidayah….dia lebih baik daripada kita yang mungkin ada sekarang. Tegur la dengan berhemah. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. cas says:

    arge kaen dh mahal kot skrg nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Kemboja Sari says:

    Bagus lah nama depan sahaja yang bertambah dan baru, cara pakai tak baru.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. fcukk says:

    cakap dah meluk islam…..tapi masih pakai mcm pelacur gak……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ted mosby says:

    hot ar daphene ni….grrrrrr…..tpi bebal ex husband die cite dlam slimut 1mlaysia nak kcoh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Jaed says:

    talk about Islam tp gmbr pakai cmtu…..(geleng-geleng pale je yg aku mampu)….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. aku kesian kat abg nara says:

    nampak sgt masuk islam sbb jantan..nauzubillah..ape nk jadi daaaa…
    Ya Allah Ya Tuhanku..Kau bukakanlah hati Dahlia nie utk mencintaiMu, mencintai islam dan rasul dengan keikhlasan yg abadi..tunjukkanlah Dahlia dan suami ke jalan yang benar..jadikanlah mereka sebahagian dari penghuni syurgaMu Ya Allah..amin..

    jgn kutuk lebih2 ye kwn2 islamku semua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lalalitangklong says:

      betul2.. jgn kutuk lebih2.. motivasi jerk dibenarkan hihi..

      bila pintu hidayah Allah buka.. maka akan bersinarlah Islam dihatinya.. doakan.. (doakan gak artis2 Islam kat mesia ni jgn beseksi2 lagi) ntah apa2 ja artis skrg ni seksi mlampau2!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    biar lah dia nk pakai ape pn……asalkn dia tau tanggong jawab dia sebagai isteri …..kalau untok nk jadi isteri soleha tu pelan2 lah ! tu nanti pandai2 laki dia lah ! yg kite2 nk sebok2 pasal dia kenape !!! minah jambu suka dia pakai baju ni kelaaaaas , minah jambu pn ada satu baju macm ni tapi warna purple……pasal minah jambu suka band rock klasik DEEP PURPLE bab tu baju minah jambu banyak yg warna purple…….jom BURNNNNNNNNNNNNNNN !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • papa jahat says:

      ko ni slalu sgt bg komen kampung mcm ni..aku x suka la baca komen2 ko minah jamban..klu tajuk psl baju..ko pn cbuk ckp psl baju ko..klu cite psl kawen..ko cibuk dk ckp nk kawen dgn laki kaya..ape ke kampung sgt ko ni??ayat2 ko dlm ni mcm x skola..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. sukatiakula says:

    Aiyo…even wth the 1 kg of make-up you still look like a MOUSE maa. U wanna put on something like this you gotta make sure you really do have BOOBS maa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. saya says:

    mmg la x sesuai dengan tajuk tp kne bli satu n baca la tu. manela tau mmg kat dalam pun die dh citer sy mmg tak biasa x seksi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. cekeding says:

    nyonya ni disproportionate – muka dia besar lagi dari badan dia.!!! tu lah perasan lebeh. Memang tak tau malu, masih berani tunjuk muka walopon satu Msia dah tau perangai dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. ms tulip says:

    Pengalaman akak berkahwin dgn muaalaf…. sebelum masuk islam suami dah gi belajar pasal islam, amalkan kehidupan islam tanpa arak & benda2 haram lepas dia confident yg islam lebih baik dari agama lama dia baru dia gi jabatan agama islam utk convert… lepas convert dia masih belajar sampai sekarang … so tak berapa agree kalo org cakap masuk islam baru lepas tu nak belajar perlahan2 tentang islam sbb lepas ni kalo you rasa islam way of life is not what you looking for nak buat camne lak – berat tanggungjawab kawin dgn muaalaf ni……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • i love islam.. says:

      setuju dgn akak..kebiasaannya mualaf ni b4 dia masok islam,dia dh blaja selok belok sal islam,hukum hakam,dia buat reference dgn org2 islam yg dia percaya kebolehannya,then baru dia convert (tu pun sbb dpt petunjuk dr ALLAH)..mcm kes DAHLIA ni,mcm susah cket nk caya dia convert islam sbb dia btl2 menghayati keindahan islam itu sdri..lau dia btl2 convert islam sbb tpaut pd keindahan islam itu sdri,bkn cmni caranya..kes umat islam yg islamnye tu xkemana (pkai seksi,dsb),sbbnye dia dh dilahirkan sbg islam.mungkin sbb tu dia lalai dlm menghayati keindahan islam (wajar utk dia berubah pelan2)..agak xleh trima jika dahlia convert islam tp pakaian tah ape2 (xkn xbuat reference dulu b4 convert??)..nmpk sgt masok islam sbb de motif tsendiri..(cthnye kawen dgn laki islam ~ mungkin)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lalalitangklong says:

        sy agak bersetuju dgn komen ini.. apa nak jadi lah dunia skrg ni kan.. bnyk yg masuk islam sbb nak kawin tup2 cerai bleh pulak convert balik (bercakap bdasarkan pglmn org yg sy knal) haa.. x kisah la.. tugas kita menegur.. balasan u ol tggung.. amat sedih dgn umat islam masa kini yg lalai dan leka.. lbih mengagungkan dunia sementara drpada mengingati akhirat yg selamanya..
        renung2kn dan slmt beramal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. milah kumis says:

    abang nara curik idea entry ni dari forum cari kan? *rolls eyes*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. ida says:

    dia ikut contoh artis ppuan islam yang lain…iye la..manataknye..masuk majalah ramai tol pakai berkemban ni…dia ni…lagi la mualaf..dia tgk org lain blh je pakai walaupun atas nama islam…jadi mmg tak slh dia la..mmg suami dia kena didik dia..tapi kalo dah enviroment dia..kwn islam dia pun mcm tu..tu blh buatkan dia keliru…kita doakan biar dia ni tak slh fhm ttg islam..dan mendlami islam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Jaki says:

    apa pun, harap2 dia lebih sensitive pasni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Not your fool says:

    Aiyo logic sesetengah org d sini memang d lutut. Mualap tk ada otak ke? D antara semua contoh dia * terpaksa* ikut “artis ppuan Islam” yg lain tu. Citt …pee dah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Daphene ni memang lawa.tapi lepas dia dah masuk islam ni, harap dia boleh berubah lah..pasal kes dia anak sape pun x setel lagi tuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. mkc says:

    muka biasa je. studio punya mekap tebal+ bulu mata palsu pas tu baju seksi + good photographer . Sumo pon FAKE!!! caya sangat lah… hahhaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. diaartiske? says:

    lol~ yang islam pun leh pakai baju sexy utk cari kelainan??? pelan2 kayuh dan bagi dia ruang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Chicarito says:

    Yg jantan jeles sbb die kawen ngan laki die,yg betina jeles sbb die cantek..aku x ckp kt krg k?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • maknyah says:

      Ko ni mesti fan , fren atau sedara dia ni. Susah mau terima ada org bependapat betina ni tk cantik yeah- sorry lah tak jeles dan tk minat langsung, ko rasa salah tk sama pikir mcam kepala otak ko tu :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. serol says:

    telah aku duga…memalukan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. apa arr.... says:

    alah…… u allz….. ignore jew komen2 yg x m’bina minda 2, sajer arrr nak glamer kat sini….. mkin di lyn mkin m’jd…org sakit jiwanya mmg mcm 2….anggap jer lah mcm kite x bc komen sengal ubi 2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. nur says:

    harap suami dan masyarakat dapat membantu….semoga kita semua pn berada dlm rahmatNya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. bunga kaler pink says:

    selangkah anak perempuan keluar rumah tanpa menutup AURAT, selangkah kaki AYAHNYA ke pintu NERAKA.

    Selangkah ISTERI keluar rumah tanpa menutup AURAT, selangkat ke depan kaki SUAMINYa ke pintu neraka.

    Renung renungkan dan selamat beramal :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. PRIHATIN says:

    Aset wanita islam hanya untuk suaminya, tapi kalau dah semua orang boleh tengok dan menikmatinya apa guna?…. Suami kena lebih bijak agar apa yang anda perolehi tidak dikongsi oleh semua orang. Diakhirat nanti suami akan bertanggung jawab terhadap apa yang dilakukan isterinya. So fikirkan adakah anda nak “SHARE” hak anda dengan org ramai?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. jabun hensem says:

    ada ku kesah

    daphne or dahlia

    aku suke gan daphne yg lama

    sexy n hot..

    barang baek kne tunjukn jgn simpan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. asumi says:

    tingtong….
    suke kwn ngan u…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. Kelembai says:

    leh bimbing kee suami dia nih..at least leh je mintak pandangan hubby dia dulu sblum nk pakai baju2 kemban mcm ni. benda ni bkn letak kat dia tapi kt suami dia sebenarnya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. INSICO says:

    seksi banget nie cewek. salam harmoni INSICO

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Mama CoCoy says:

    Buka le minda sikit…jangan guna religion untuk kodem orang…macam le korang tu alim sangat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. an says:

    Dlm paper lain pun dia pakai seksi.. waktu promosikan program ‘bella’.. kawan2 islam geng celepet dia pun sama pemakaian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. tengkorak idup says:

    xkesah lah pasal ugama dia. lantak lah. tapi adoyaaiiii!!!… tengok ada barang ke yg nak d tunjuk sangat tu beb . Sebuk gedik je. muka pon tok je. Tawar pada aku. Tapi memang citerasa lelaki melayu ni.suka yg airport cengking, betulang, kepala besar dari badan . No ommph factor maa….kahkahkah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. gyulee gyuri says:

    kalau nak masuk Islam , biarlah nampak diri tu betul2 dah Islam..jangan sebab nak kawen dgn org melayu masuk ja Islam tapi hampeh..merosakkan agama yang suci ni ja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Reena says:

    Muka mmg la gojes..harap perangai pun gojes sama lepas masuk Islam. Yg lepas tu, lepas lah. Semoga dia diberikan hidayah untuk berubah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. ayam says:

    eset dahlia daphne iking yg biasa abg tgk pgg dan belai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. akoo says:

    Ni bkn Islam namanya, nii menyelammm pastu tak timbul2! Masuk islam sbb nk kawin & nk tutup skandal tp tipu masyarakat, tipu Tuhan, tipu diri sendiri kata masuk islam sbb kerelaan hati.. piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirahhhhh! Ni seme atas ajaran artis2 melayu wanita yg selama nii hidup bergelumang dgn dosa buka aurat sesuka hati tok nenek derang! Inilah resultnya tuan2 & puan2..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • mamamia says:

      btol amat..
      hasrat nak tutup skandal..
      tp mkin mnambah kontroversi..
      msk islam smata2 nak kawen..bgs x yah..
      bodo..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  73. indahnya says:

    maby dia masuk islam kerana nak kawin dgn org yg berkad pengenalan islam tapi bukan dengan org islam yg mengamalkan ajaran islam secara syara’..
    maknanya..dia daphine tertarik pada org islam tapi bukan pada agamanya..semoga ada hidayah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  74. Dwen Rasid says:

    bagus juga indahnya kc komen ni……
    kita x layak menilai org…..sbb diri kita pun lom dinilai lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Nurain says:

    ala.x kesah la.artis islam len pun cm2.huahua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Erin says:

    Semoga Daphne mendapat hidayah yg sebaiknya sebgai umat Islam n semoga kita sbagai umat Islam juga mdpt hidayah utk kebaikan kita di dunia n akhirat. Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Omeda says:

    I think it’s the responsibility of the new husband to guide her. Tapi mungkin dia tengok org Islam pure yg lain boleh buat, dia pun buat jugak le… Again it comes back to the husband, right???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. suri says:

    macamane dia nak buat, kwn2 islam pun lebih kurang je..dah kawen dgn muslim pun, x kisah jugak, so apa yg dia belajar..bab magazine ni x tau la editor melayu ke apa…tp dia bole tolak klu ts x sesuai mcm ziana zain buat aritu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. tak laku says:

    suka lah .lelaki melayu ngok je yg sangup cam ni Di antara apek2 dan kaum dia perangai dah femes sangat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. be happy says:

    tukar agama mcm tukar baju.. ingat senang je.. patutnya.. fikir dulu btl2… klu agama asal pun blm diselami sepenuhnya.. inikan pula agama baru..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. hippo says:

    biar la….die plahan2 mndalami islam …org yg btul2 islam b4 nie…pun ada juge yg lebih truk…die kan br je msuk…korang sesama islam jgn la mengutuk2 je keje…nshat baik2 tak boleh?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0