Written by AbangNara | March 21st, 2011

gambar pertunangan danny x factor

Tahniah dan selamat bertunang kepada Danny X Factor. Tunang Danny namanya Leen. Sama cantik dan sama padan kedua-duanya. Semoga perhubungan mereka akan berkekalan dan cepat-cepatlah ke jinjang pelamin. Kepada peminat Danny, jangan kecewa dan doakanlah kebahagiaan mereka berdua. Tak gitu?

Lagi gambar pertunangan Danny X Factor dengan membaca entri ini sepenuhnya

P.S: Korang wajib tengok video Rosalinda – Welcome To Malaysia nie. Epik!!!

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

98 responses to (GAMBAR)Danny X Factor Selamat Bertunang Sudah

  1. cekla says:

    tahniah :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mimi d loma says:

      alah,..si danny ni dolu penah ade skandel ngan tuttt… mamat tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        dolu2 dia ne ade gosip yang dia ne homoseks kan?? harap2 la dah berubah…..anyway congrats ler kat dorg…

        **wa…BN dah lain la….dah xde dislike…..hahaha…pas ne sape nak jadi 1st pengomen boleh la dengan bangga “””IM FIRST!!!!!!”””””

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaki_g0ssip! says:

          LIPS ~ mane ko m’hilang? aku dok cari ko dr pg td tau! skrg abg nara dh remuv button “dislike”..so meroyan la sape yg suke “dislike” tu. haahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          aku sentiasa ade kat cni la kaki gosip…cuma mls jer nak komen kang kena dislike….tp now x lagi…hehehe…xde da dislike tu……konfem meroyan kaki dislike tu….wakaka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          abang nara buang button dislike sbb promote samsung galaxy dia semua kna dislike….he3….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aib says:

          Gambar first tu
          Dok tengok apa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • laililatamplong says:

          sebb ko lah hijau plastik.. ko tuduh2 orang dislike2… kt azwan lah ape lah… plastik..plastikkkkk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          ape maksud ko plastik?? n ape kaitan dgn azwan?? aku mg la ade gak click dislike if komen x membangun a.k.a komen longkang…. :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eleh… kalau komen bagos pn orang dislike jugak !!!! jadi biar tkde dislike baru padan muka ! betol tk bng nara ….minah jambu sokong sangat ngan bng nara sebab tk letak dislike kt sini…..kalau tidak minah jambu yg paling terok kena dislike ! di sebabkn minah jambu lah bng nara tk letak dislike kt sini kn bng naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa caya lah…………lov u……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Datuk TiTi says:

          Ko lipstick ada yg yg kena saman tak malu dgn si danny ni.Ko ada vidoe ka?kalau ada meh la ajak kita org tgk.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • unsatisfied person says:

          2la.lg2 skang ni da tau tunang dia 2 mcm da seorg pelacur da.tgk la gmbr2 luchsszz dia itewww.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MINAH FIRST says:

        FIRST !!!!!!!!! haha tak de siape boleh dislike komen aku…kuang2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • zoro says:

      orang sekarang tunang dah mengalahkan orang kawen. konpius

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • naddy says:

        a’a btol tuh,ak tnang aritu tunang ak dtg pakai kmeja je haha danny siap smpin lg mcm bly nikah trus :) ape2 pn tahniah n cpt smpai ke jnjg plamin..amin

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • didi says:

          pkai bj melayu spya nmpk lebih kemas..even time aku tunang mak aku sndiri yg request suh si dia pki bj melayu..sbb dh byk kli mak aku g tunang org yg pompuan make up, bj chtek beria tp yg laki selekeh..ada skali tu bila belah sedara2 pompuan nk tgk calon suami,yg laki pkai tshirt kolar bulat,jeans n selipar jepun..xbest la..tp aku mmg setuju klo tunang wat kecik2 je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kucingemok says:

          klu ikut adat yg dulu2 la kan… family lelaki dtg bwk rombongan, diskus2, pinang2, mkn2, balik….lelaki tgu kat umah, tgu goodnews or badnews (pinangan diterima or x)…

          sbb tu dulu2, klu lelaki dtg pun, pas majlis, dtg pun sempoi je la….skrg je adat dah tukar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aib says:

          Betul tu
          Bakal lelaki memang x dtg ke rumah perempuan
          Hantar wakil jer
          Bertunang skrg cam dah kahwin

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hanturayahantuhensem says:

          bukan takat datang..di umah bakal mentua dok berpegang2an tangan dah tu…
          ingat tunang tu dah le pegang2 kaaa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          org tunang skang pn da ade kad bagai..rase tunang ni, xpyh grand2 sgt la…danny tu mmg la ensem pkai cmtu..tp meriah plak kan..pape pon tahniah!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • acura says:

        tu la, org da ade duit, nak buat cemane…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • comei says:

        so..tu maksudnye,,, akad nikad dia nanti lagi grand drpd ni la.. mjls ni mgkn simple kot bg dia.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mOmOx says:

        PADA AKU KIRE OK LA NI.. TGK MAJLIS NI DANNY NI SIMPLE JE..XDE PUN DIA MELEBIH2…XPENAH PN TGK ARTIS2 TEKENAL WAT MAJLIS TUNANG CAMNI..DANNY NI KIRE TERKENAL LA KAN.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bumble bee says:

          betol 2..aku setuju..
          aku tgk kawan2 aku yg x glam pn lg meriah dr ni..
          danny pny majlis ni biasa2 je..
          umah tunang dia pn cm umah kampung je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. miss_hujan says:

    tahniah..sweet couple

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. j says:

    tahniah … cun gile….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. j says:

    cukup ke 3 bulan kenal tu? hehehe.. apapun semohga kalian berbahagia sehingga akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • begitulah says:

      Kadang2 kenal 3 bln lebih bermakna dr kenal 3 thn. Kita doakan aje.. k.. :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. fifie says:

    congratssss..cunnn!!same cntik same padan.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. sue says:

    simple jek kan…tp swet..
    danny pakai gtu, rupe da mcm nk akad nikah da…xixixi

    bang nara mane pix barang hantaran??

    *ku nk tengok wat contoh tok hantaran ku ujung thn ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • comei says:

      nice & simple.. a’ah kan?mana gamba hantaran? pa pun tahniah..jgn tng lama2 :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        org sekarang kalau tunang mg hebat2….ade duit ape2 pun boleh buat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pocopoco says:

          ish3x pertunangan ke tu?
          ngtkn majlis perkhwinan ciap ada tempat2 sanding lagi…
          bknkah kita sepatotnyer meraikan majlis pertunangan secara ringkas dan inform kat org y dekat je….tgok la tup2 putus plq…kan memalukan…kemaluan btol la…hihi…
          anyway congratz!!!!!!!!!!!…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          doakan yg terbaik dah la…smoge berkekalan.so sweet….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kaki_g0ssip! says:

    FINALLY! ORG KATA LAU KNL SEHARI PN, LAU DH MMG DIA JODOH KITE, MAKA SMPI LA SERU 2.. APEPUN TAHNIAH DANNY & LIN..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. ahli fikir says:

    eh bukan dulu brcinta dengan ana rejoice?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Qiqi says:

    dah mcm majlis pernikahan plak :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Mimiz says:

    Tahniah to them,,tp majlis memang macam nikah+kahwin dah pun,siap pelamin,banner segala bagai,,mantoppp gila…memang trend orang skang kan tunang dah macam nikah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. natts says:

    tak jelas sgt muka tunang danny. ingat kan ngan ana tu.. jodoh ek..ALLAH dah tentu kan.. semoga berbahagia selamanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. moonijoe says:

    …tahniah…suka danny blakOn jd DIN JJ dgn fafau…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. BumbleBee says:

    hmm zaman skang ni bertunang dh macam nikah bersanding…yg lelaki nyer xde segan2 nk tunjuk muka dah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. han2jepon says:

    Tunang punye lah grand.. kalau putuih tu malu besar!! tp harap2 jgn la putuih kan kan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. simple as that says:

    Congrat :)))

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. feyus says:

    Semoga kekal hingga ke akhir hayat. Jgn berlaku lg penceraian..TAHNIAH danny.
    Jom Sertai Link Exchange, Tingkatkan Trafik Blog

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. momma mommy says:

    tahniah… e’eh… dislike da xde ek? :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. gadisfebruary says:

    gler grand…huhu..

    ada org kata dgn aku..tunang sepatutnye dirahsiakn…nikah harus dihebahkn..btl ke kwn2?terangkan boleh?….

    congrats danny..semoga kekal lah hendaknye..

    ko dh sama status dgn aku..tunangan org ;p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kasih says:

      tahniahlah pada danny & leen… selamat bertunang… alam bertunang ni byk godaan dan dugaan// lg pun darah tgh manis…. xgitu riri hehehe ;)

      p/s : riri, bl lg nk naik pelamin ni?? jgn lupa jemput tau…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gadisfebruary says:

        kasih de FB x?nati ley invite dr ctu je…

        riri nye bulan 10 tau..ngeeeee ;)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gersanglubangku says:

      shiiiiit!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. zeera says:

    tahniah ..semoga kekal ke jinjang pelamin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. LUCKY says:

    wak2 aku jumpe dia kat giant ,danny ngan pompuan lain,pompuan 2 bertudung ni bertunang ngan pompuan lain lak..pape pon tahniah la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. QALESSYA says:

    tahniah………semoga anda berdua cepat2 ke jinjang pelamin hendaknya.doakanlah mereka berbahagia hingga ke akhir hayat serta mendapat zuriat2 yg soleh dan solehah….amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ajuera says:

    danny pakai baju macam nak nikah dah….ape pon tahniah buat danny ….:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. kepelikan says:

    confuse..dh mcm nikah dh gayenye ni..bertunang xbermakne bole pegang2..ni pegang2 tunjuk cincin same2 dh mcm bernikah..baik nikah terus..hurm..cubela fhm perbezaan bertunang ngn bernikah..lame2..luput tradisi yg sopan santun ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ehem says:

    ala biarlah diorg nak buat majlis mcm mne pun kan..ikut kemampuan masing2..bg diaorg, diorg happy nak buat cm tu..sbg manusia kite dokana yg terbaik utk manusia lain..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. sesuka ati says:

    bru tunang wat majlis besar2 dah org kata…lagi orang kata termakbul meraka dok mengata….mcm2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. opah.roxx says:

    amboii tunang macam nikah.. ;p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. guli pecah says:

    sekalung tahniah..ahahhh..bagus dah tk da dislike lagi..skit lah ati org yg kaki dislike.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. moon says:

    loh…ingatkan kawin,tunang rupenyer…patutlah simple jer…artis kalo kawin kn wat grand2…hohohoh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Amier says:

      Aku mati2 ingatkat Pak Uda(Zami Ismail) pimai pimai tang tu yang bertunang tapi bila tengok butang baju tak tinggi rendah confirm bukan dia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Tiffany says:

    Lerrrr…ingatkan menikah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Otak says:

    Mu ni wat malu ore Kelate Danny. Bo la mu kelik Kelate ngan kecek kelate. Mu ni artis yang suka melawan aspirasi kerajaan negeri dan sultan kelantan. Majoriti rakyat kelantan sukakan artisnya jenis sopan dan menutup aurat. MU BABUK!! MU BABUKKKKKK!!!!. Menate ni nok keno engjar(tendang) ko ore kelate jah. Pekong telor busuk baru tahu!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. lolyat gang says:

    da tua baru nak kawen ye danny
    xpe aku paham
    time muda kita kene puas dgn poya2 dulu kan

    give me 5 brada
    hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Aku Hensem Sangat says:

      masa muda2 berfoya2 dgn jantan……bila dah tua dah terfikir “tkkan aku nak selama lamanya dgn jantan…jantan+jantan x bole kawin…””

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. ilahz says:

    ape skrg nih org bertunang style cmni ke??dh rupa nikah pun ada. aish, tunang je pun x yh kecoh sgt, kang esok lusa x jd sendiri gak malu.hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Anabobo says:

    Fesyen skg bertunang pon lelki ikt join sekaki. Hahahaa. Pape la.
    Tp dlu ckp dia ni gay. Errr. Xpelah klu btl2 da brubah.amin.moga kekal ye danny ! :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. jessica4141 says:

    leen mane? rumah buruk je….
    dpt tunang dgn artis pun dah perasan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bola says:

      ko neh..at lis dia xmalu wat kat umah dia..very down to eath..org lain tunang2 kt dewan bagai lagi haru..ini simple jek..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. cik jeejah says:

    taniah danny n leen…smlm aku pi…dlm gmbr mmg nmpk grand tp bese2 je la…dorg ni sempoi je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • arfa_cool says:

      ha..nsb baik ade sksi…dme yg x nmpk tu mmg la pndai ckp jer…mjls ni smple jer…yg rmai tu kuarga danny yg dtg…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. joyah rock says:

    Alisha dah kene fcuk, mmg frust la dia.pity her

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. jerome says:

    Ni kahwin ke tunang? Pelik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. syasya says:

    bio je…janji dworg bahagie…n xkaco duwit kitee…weeeeeeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. zf says:

    aku ingat majlis nikah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. mysara says:

    tahniah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. janatrafik says:

    mcm pengantin baru la plak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. ecahn says:

    bertunang ckupla sekadar ala kadar..ni dh mcm nikah..huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. sagi girl says:

    zaman skrg tunang dh jadi mcm nikah plak!yg lelaki dh mcm nk pi nikah terus,siap ada pelamin bagai.apa la nk jdi.tk best lnsung,mana la adat2 zaman nenek moyang kita dulu kan?masa tunang silelaki tk boleh msuk dlm rmh apatah lgi bergambar.tk manis.itu la beza dulu dn sekrg yg masa akn dtg tah pa pe la lgi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. laila says:

    hmmm… mana awek diy dulu yg kiut tu?? nie xcantik r… status jep keje pramugari.. xcun pun..ngeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. zuma says:

    da macam nikah da gamaknye…
    t nikah takde seri ler..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. senduk kayu says:

    dia ni kan homo..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. cikaro says:

    tahniah..ok la ni tunang cam ni… trend skrg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. suke2 je says:

    biarla diorg nk wat grand ke besar mana ke…majlis mcm kawen ke…yg org lain xde kaitan tu sibuk2 nape?dh diorg ada duit…eleh…org yg komen2 lebih mest sbb jeles…xde majlis meriah camtu..haha!! ngaku je la!! kuang kuang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Anonymous says:

    kg.com lah bakal bini si danny. but sesuai gak ngan danny yg kg.com juga. yang verangan masa ngan mas dlu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. shamsul azhar says:

    malu la dapat tunang macam leen ni, gambar mabuk, sparuh bogel…… Apa2pun tahniah, memang patut pun cepat kawin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. azman says:

    leen macam muka perempuan kampung.com jer. Gambar mabuk merata2, buat malu dapat bini macamni. Tapi danny sekurang2nya kau tahu betina tu berpengalaman. taniah, kesian mak ayah kau danny.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0