Written by AbangNara | March 21st, 2011

gambar pertunangan danny x factor

Tahniah dan selamat bertunang kepada Danny X Factor. Tunang Danny namanya Leen. Sama cantik dan sama padan kedua-duanya. Semoga perhubungan mereka akan berkekalan dan cepat-cepatlah ke jinjang pelamin. Kepada peminat Danny, jangan kecewa dan doakanlah kebahagiaan mereka berdua. Tak gitu?

Lagi gambar pertunangan Danny X Factor dengan membaca entri ini sepenuhnya

P.S: Korang wajib tengok video Rosalinda – Welcome To Malaysia nie. Epik!!!

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

gambar pertunangan danny x factor

98 responses to (GAMBAR)Danny X Factor Selamat Bertunang Sudah

  1. cekla says:

    tahniah :)

    0
    0
    • Mimi d loma says:

      alah,..si danny ni dolu penah ade skandel ngan tuttt… mamat tu…

      0
      0
      • Lipstick Hijau says:

        dolu2 dia ne ade gosip yang dia ne homoseks kan?? harap2 la dah berubah…..anyway congrats ler kat dorg…

        **wa…BN dah lain la….dah xde dislike…..hahaha…pas ne sape nak jadi 1st pengomen boleh la dengan bangga “””IM FIRST!!!!!!”””””

        0
        0
        • kaki_g0ssip! says:

          LIPS ~ mane ko m’hilang? aku dok cari ko dr pg td tau! skrg abg nara dh remuv button “dislike”..so meroyan la sape yg suke “dislike” tu. haahaha

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          aku sentiasa ade kat cni la kaki gosip…cuma mls jer nak komen kang kena dislike….tp now x lagi…hehehe…xde da dislike tu……konfem meroyan kaki dislike tu….wakaka…

          0
          0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          abang nara buang button dislike sbb promote samsung galaxy dia semua kna dislike….he3….

          0
          0
        • Aib says:

          Gambar first tu
          Dok tengok apa

          0
          0
        • laililatamplong says:

          sebb ko lah hijau plastik.. ko tuduh2 orang dislike2… kt azwan lah ape lah… plastik..plastikkkkk…

          0
          0
        • Lipstick Hijau says:

          ape maksud ko plastik?? n ape kaitan dgn azwan?? aku mg la ade gak click dislike if komen x membangun a.k.a komen longkang…. :-)

          0
          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          eleh… kalau komen bagos pn orang dislike jugak !!!! jadi biar tkde dislike baru padan muka ! betol tk bng nara ….minah jambu sokong sangat ngan bng nara sebab tk letak dislike kt sini…..kalau tidak minah jambu yg paling terok kena dislike ! di sebabkn minah jambu lah bng nara tk letak dislike kt sini kn bng naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa caya lah…………lov u……..

          0
          0
        • Datuk TiTi says:

          Ko lipstick ada yg yg kena saman tak malu dgn si danny ni.Ko ada vidoe ka?kalau ada meh la ajak kita org tgk.

          0
          0
        • unsatisfied person says:

          2la.lg2 skang ni da tau tunang dia 2 mcm da seorg pelacur da.tgk la gmbr2 luchsszz dia itewww.

          0
          0
      • MINAH FIRST says:

        FIRST !!!!!!!!! haha tak de siape boleh dislike komen aku…kuang2

        0
        0
    • zoro says:

      orang sekarang tunang dah mengalahkan orang kawen. konpius

      0
      0
      • naddy says:

        a’a btol tuh,ak tnang aritu tunang ak dtg pakai kmeja je haha danny siap smpin lg mcm bly nikah trus :) ape2 pn tahniah n cpt smpai ke jnjg plamin..amin

        0
        0
        • didi says:

          pkai bj melayu spya nmpk lebih kemas..even time aku tunang mak aku sndiri yg request suh si dia pki bj melayu..sbb dh byk kli mak aku g tunang org yg pompuan make up, bj chtek beria tp yg laki selekeh..ada skali tu bila belah sedara2 pompuan nk tgk calon suami,yg laki pkai tshirt kolar bulat,jeans n selipar jepun..xbest la..tp aku mmg setuju klo tunang wat kecik2 je..

          0
          0
        • kucingemok says:

          klu ikut adat yg dulu2 la kan… family lelaki dtg bwk rombongan, diskus2, pinang2, mkn2, balik….lelaki tgu kat umah, tgu goodnews or badnews (pinangan diterima or x)…

          sbb tu dulu2, klu lelaki dtg pun, pas majlis, dtg pun sempoi je la….skrg je adat dah tukar…

          0
          0
        • Aib says:

          Betul tu
          Bakal lelaki memang x dtg ke rumah perempuan
          Hantar wakil jer
          Bertunang skrg cam dah kahwin

          0
          0
        • hanturayahantuhensem says:

          bukan takat datang..di umah bakal mentua dok berpegang2an tangan dah tu…
          ingat tunang tu dah le pegang2 kaaa…

          0
          0
        • silentgirl says:

          org tunang skang pn da ade kad bagai..rase tunang ni, xpyh grand2 sgt la…danny tu mmg la ensem pkai cmtu..tp meriah plak kan..pape pon tahniah!

          0
          0
      • acura says:

        tu la, org da ade duit, nak buat cemane…

        0
        0
      • comei says:

        so..tu maksudnye,,, akad nikad dia nanti lagi grand drpd ni la.. mjls ni mgkn simple kot bg dia.

        0
        0
      • mOmOx says:

        PADA AKU KIRE OK LA NI.. TGK MAJLIS NI DANNY NI SIMPLE JE..XDE PUN DIA MELEBIH2…XPENAH PN TGK ARTIS2 TEKENAL WAT MAJLIS TUNANG CAMNI..DANNY NI KIRE TERKENAL LA KAN.

        0
        0
        • bumble bee says:

          betol 2..aku setuju..
          aku tgk kawan2 aku yg x glam pn lg meriah dr ni..
          danny pny majlis ni biasa2 je..
          umah tunang dia pn cm umah kampung je..

          0
          0
  2. miss_hujan says:

    tahniah..sweet couple

    0
    0
  3. j says:

    tahniah … cun gile….

    0
    0
  4. j says:

    cukup ke 3 bulan kenal tu? hehehe.. apapun semohga kalian berbahagia sehingga akhir hayat

    0
    0
  5. fifie says:

    congratssss..cunnn!!same cntik same padan.. :)

    0
    0
  6. sue says:

    simple jek kan…tp swet..
    danny pakai gtu, rupe da mcm nk akad nikah da…xixixi

    bang nara mane pix barang hantaran??

    *ku nk tengok wat contoh tok hantaran ku ujung thn ni…..

    0
    0
    • comei says:

      nice & simple.. a’ah kan?mana gamba hantaran? pa pun tahniah..jgn tng lama2 :-)

      0
      0
      • Lipstick Hijau says:

        org sekarang kalau tunang mg hebat2….ade duit ape2 pun boleh buat…

        0
        0
        • pocopoco says:

          ish3x pertunangan ke tu?
          ngtkn majlis perkhwinan ciap ada tempat2 sanding lagi…
          bknkah kita sepatotnyer meraikan majlis pertunangan secara ringkas dan inform kat org y dekat je….tgok la tup2 putus plq…kan memalukan…kemaluan btol la…hihi…
          anyway congratz!!!!!!!!!!!…

          0
          0
        • Anonymous says:

          doakan yg terbaik dah la…smoge berkekalan.so sweet….

          0
          0
  7. kaki_g0ssip! says:

    FINALLY! ORG KATA LAU KNL SEHARI PN, LAU DH MMG DIA JODOH KITE, MAKA SMPI LA SERU 2.. APEPUN TAHNIAH DANNY & LIN..

    0
    0
  8. ahli fikir says:

    eh bukan dulu brcinta dengan ana rejoice?

    0
    0
  9. Qiqi says:

    dah mcm majlis pernikahan plak :p

    0
    0
  10. Mimiz says:

    Tahniah to them,,tp majlis memang macam nikah+kahwin dah pun,siap pelamin,banner segala bagai,,mantoppp gila…memang trend orang skang kan tunang dah macam nikah…

    0
    0
  11. natts says:

    tak jelas sgt muka tunang danny. ingat kan ngan ana tu.. jodoh ek..ALLAH dah tentu kan.. semoga berbahagia selamanya.

    0
    0
  12. moonijoe says:

    …tahniah…suka danny blakOn jd DIN JJ dgn fafau…

    0
    0
  13. BumbleBee says:

    hmm zaman skang ni bertunang dh macam nikah bersanding…yg lelaki nyer xde segan2 nk tunjuk muka dah…

    0
    0
  14. han2jepon says:

    Tunang punye lah grand.. kalau putuih tu malu besar!! tp harap2 jgn la putuih kan kan..

    0
    0
  15. simple as that says:

    Congrat :)))

    0
    0
  16. feyus says:

    Semoga kekal hingga ke akhir hayat. Jgn berlaku lg penceraian..TAHNIAH danny.
    Jom Sertai Link Exchange, Tingkatkan Trafik Blog

    0
    0
  17. momma mommy says:

    tahniah… e’eh… dislike da xde ek? :)

    0
    0
  18. gadisfebruary says:

    gler grand…huhu..

    ada org kata dgn aku..tunang sepatutnye dirahsiakn…nikah harus dihebahkn..btl ke kwn2?terangkan boleh?….

    congrats danny..semoga kekal lah hendaknye..

    ko dh sama status dgn aku..tunangan org ;p

    0
    0
    • Kasih says:

      tahniahlah pada danny & leen… selamat bertunang… alam bertunang ni byk godaan dan dugaan// lg pun darah tgh manis…. xgitu riri hehehe ;)

      p/s : riri, bl lg nk naik pelamin ni?? jgn lupa jemput tau…

      0
      0
    • gersanglubangku says:

      shiiiiit!

      0
      0
  19. zeera says:

    tahniah ..semoga kekal ke jinjang pelamin

    0
    0
  20. LUCKY says:

    wak2 aku jumpe dia kat giant ,danny ngan pompuan lain,pompuan 2 bertudung ni bertunang ngan pompuan lain lak..pape pon tahniah la

    0
    0
  21. QALESSYA says:

    tahniah………semoga anda berdua cepat2 ke jinjang pelamin hendaknya.doakanlah mereka berbahagia hingga ke akhir hayat serta mendapat zuriat2 yg soleh dan solehah….amin.

    0
    0
  22. ajuera says:

    danny pakai baju macam nak nikah dah….ape pon tahniah buat danny ….:)

    0
    0
  23. kepelikan says:

    confuse..dh mcm nikah dh gayenye ni..bertunang xbermakne bole pegang2..ni pegang2 tunjuk cincin same2 dh mcm bernikah..baik nikah terus..hurm..cubela fhm perbezaan bertunang ngn bernikah..lame2..luput tradisi yg sopan santun ni..

    0
    0
  24. ehem says:

    ala biarlah diorg nak buat majlis mcm mne pun kan..ikut kemampuan masing2..bg diaorg, diorg happy nak buat cm tu..sbg manusia kite dokana yg terbaik utk manusia lain..:)

    0
    0
  25. sesuka ati says:

    bru tunang wat majlis besar2 dah org kata…lagi orang kata termakbul meraka dok mengata….mcm2….

    0
    0
  26. opah.roxx says:

    amboii tunang macam nikah.. ;p

    0
    0
  27. guli pecah says:

    sekalung tahniah..ahahhh..bagus dah tk da dislike lagi..skit lah ati org yg kaki dislike.

    0
    0
  28. moon says:

    loh…ingatkan kawin,tunang rupenyer…patutlah simple jer…artis kalo kawin kn wat grand2…hohohoh….

    0
    0
    • Amier says:

      Aku mati2 ingatkat Pak Uda(Zami Ismail) pimai pimai tang tu yang bertunang tapi bila tengok butang baju tak tinggi rendah confirm bukan dia.

      0
      0
  29. Tiffany says:

    Lerrrr…ingatkan menikah…

    0
    0
  30. Otak says:

    Mu ni wat malu ore Kelate Danny. Bo la mu kelik Kelate ngan kecek kelate. Mu ni artis yang suka melawan aspirasi kerajaan negeri dan sultan kelantan. Majoriti rakyat kelantan sukakan artisnya jenis sopan dan menutup aurat. MU BABUK!! MU BABUKKKKKK!!!!. Menate ni nok keno engjar(tendang) ko ore kelate jah. Pekong telor busuk baru tahu!!

    0
    0
  31. lolyat gang says:

    da tua baru nak kawen ye danny
    xpe aku paham
    time muda kita kene puas dgn poya2 dulu kan

    give me 5 brada
    hahaha

    0
    0
  32. ilahz says:

    ape skrg nih org bertunang style cmni ke??dh rupa nikah pun ada. aish, tunang je pun x yh kecoh sgt, kang esok lusa x jd sendiri gak malu.hahaha

    0
    0
  33. Anabobo says:

    Fesyen skg bertunang pon lelki ikt join sekaki. Hahahaa. Pape la.
    Tp dlu ckp dia ni gay. Errr. Xpelah klu btl2 da brubah.amin.moga kekal ye danny ! :)

    0
    0
  34. jessica4141 says:

    leen mane? rumah buruk je….
    dpt tunang dgn artis pun dah perasan….

    0
    0
  35. cik jeejah says:

    taniah danny n leen…smlm aku pi…dlm gmbr mmg nmpk grand tp bese2 je la…dorg ni sempoi je…

    0
    0
    • arfa_cool says:

      ha..nsb baik ade sksi…dme yg x nmpk tu mmg la pndai ckp jer…mjls ni smple jer…yg rmai tu kuarga danny yg dtg…

      0
      0
  36. joyah rock says:

    Alisha dah kene fcuk, mmg frust la dia.pity her

    0
    0
  37. jerome says:

    Ni kahwin ke tunang? Pelik

    0
    0
  38. syasya says:

    bio je…janji dworg bahagie…n xkaco duwit kitee…weeeeeeeeeee

    0
    0
  39. zf says:

    aku ingat majlis nikah..

    0
    0
  40. mysara says:

    tahniah..

    0
    0
  41. janatrafik says:

    mcm pengantin baru la plak

    0
    0
  42. ecahn says:

    bertunang ckupla sekadar ala kadar..ni dh mcm nikah..huhu..

    0
    0
  43. sagi girl says:

    zaman skrg tunang dh jadi mcm nikah plak!yg lelaki dh mcm nk pi nikah terus,siap ada pelamin bagai.apa la nk jdi.tk best lnsung,mana la adat2 zaman nenek moyang kita dulu kan?masa tunang silelaki tk boleh msuk dlm rmh apatah lgi bergambar.tk manis.itu la beza dulu dn sekrg yg masa akn dtg tah pa pe la lgi.

    0
    0
  44. laila says:

    hmmm… mana awek diy dulu yg kiut tu?? nie xcantik r… status jep keje pramugari.. xcun pun..ngeeeeee

    0
    0
  45. zuma says:

    da macam nikah da gamaknye…
    t nikah takde seri ler..

    0
    0
  46. senduk kayu says:

    dia ni kan homo..huhu

    0
    0
  47. cikaro says:

    tahniah..ok la ni tunang cam ni… trend skrg

    0
    0
  48. suke2 je says:

    biarla diorg nk wat grand ke besar mana ke…majlis mcm kawen ke…yg org lain xde kaitan tu sibuk2 nape?dh diorg ada duit…eleh…org yg komen2 lebih mest sbb jeles…xde majlis meriah camtu..haha!! ngaku je la!! kuang kuang…

    0
    0
  49. Anonymous says:

    kg.com lah bakal bini si danny. but sesuai gak ngan danny yg kg.com juga. yang verangan masa ngan mas dlu

    0
    0
  50. shamsul azhar says:

    malu la dapat tunang macam leen ni, gambar mabuk, sparuh bogel…… Apa2pun tahniah, memang patut pun cepat kawin.

    0
    0
  51. azman says:

    leen macam muka perempuan kampung.com jer. Gambar mabuk merata2, buat malu dapat bini macamni. Tapi danny sekurang2nya kau tahu betina tu berpengalaman. taniah, kesian mak ayah kau danny.

    0
    0