Written by AbangNara | April 12th, 2011

scha pengantin

Cantiknya Scha memakai busana pengantin untuk majalah Nona. Bertambah cantik wajah yang sudah sedia cantik itu. Abang Nara tengok lama-lama muka Scha nie nampak makin berseri-seri. Orang tua-tua kata kalau jodoh dah dekat memang wajah tue berseri lain macam sikit. Iye ke?

Oh ye, tahukah anda yang Usop Wilcha adalah bapa saudara kepada Scha Al Yahya? Dan tahukah anda juga yang gosip Awal Ashaari menghadiahkan sebuah kereta Audi Q5 kepada Scha adalah gosip rekaan semata-mata? Semuanya boleh diketahui sekiranya andan lupa LIKE Facebook Scha & follow Twitter Scha untuk informasi terkini tentang dirinya.

P.S: Kek hari lahir yang paling seram.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

82 responses to (GAMBAR)Cantiknya Scha Berbaju Pengantin, Awesome ~~

  1. zack says:

    eeemmmm….tak suka dia..

    0
    0
  2. me says:

    cantik….:-)

    0
    0
    • comei says:

      “saya pasti akan berkahwin dengan si dia…”
      1. konpemnyee…
      2.bile tuu…???

      0
      0
      • conan says:

        scha + awal = schawal. bulan syawal kot. hehe…

        0
        0
      • Dewi says:

        Angkuhnya bila dia kata `saya pasti akan kawin….’ tu.
        Tapi tu kata-kata dia pada April 2010….dah setahun nampak cam tu juga. Kecian.

        0
        0
        • lulu says:

          DEWI..ko blum bca lg mgzine 2 jgn wat spekulasi sdri la da lg ayat ln kat blkang stement 2 wat laku mjalah jerr…dnt jdge da book by it cver ingat 2!!!!

          0
          0
        • dewi says:

          lulu, aku punya komen aku punya suka la. Yang kau sentap nape. Sampok ape? tak payah nak ingat2 orang, kau tu sape!! Terase nampak…hu..hu..hu

          0
          0
        • attention says:

          betul tu statement c kembg ni mcm angkuh.
          SAYA PASTI AKAN BERKAHWIN DGN SI DIA…

          KAU PASTI KE SI DIA JODOH TERBAIK UTK MU….
          wekkkk :p

          pompn clubbing mmg utk lelaki clubbing jugak!

          0
          0
        • oioiyaoi says:

          xbek wat tuduhan mlulu..ntah pe la wartawan tu tnya sblm dia highlight statement tu jadikan cover….ntah pe la yg scha jwb sebelum n selepas statement tu ne kite tau…..

          0
          0
        • senduk says:

          dah diangkut ke sana ke mari kena lah kawin dgnnya ..

          0
          0
        • gadis cumil says:

          haha.. mgkn die tak state pon sape si dia tu jd kna la baca majalah ni dulu..
          p/s: tolong la sape2 bgtau aku awal asaahri tu gay (jahatnye aku)

          0
          0
  3. Sweetheart... says:

    ak firts uhuhuhh….
    cntik la sha ni ble die pkai bju pgntin ayu je…

    0
    0
  4. Sweetheart... says:

    ala xfirts

    0
    0
  5. yuyu says:

    dah tu kalo cantek nape.. ala… tu pon nak post…

    0
    0
  6. black caiman says:

    Saya pasti akan berkahwin dengan kematian, setelah sekian lama berdebar diijab kabulkan, dengan amalan kebajikan dan pahala yang bercampur baur dgn dosa sbg mahar hantaran, dan kain kafan sebagai pakaian pengantin…

    0
    0
  7. nosa_jaybee says:

    gorgeus! hope jodoh anda dgn awal berpanjangan…

    0
    0
  8. mellisa says:

    cantik sangat2,ske tgk scha,n mmg sesuai gle dgn awal,hope berkekalan hingga ke akhir hayat

    0
    0
  9. alcatraz77 says:

    cantik lagi kalau dia bertudung hehe…

    jom singgah blog saya…

    0
    0
  10. tebaek... says:

    “saya pasti akan berkahwin dengan si dia’ amboiiiii…. kompidenyer akak…..

    0
    0
  11. timba says:

    suke die dalam awan dania :D

    0
    0
  12. pasha sendat says:

    awal mane ade duit sangat nak bagi keta.. lama2 clash la tuh..

    0
    0
  13. apek says:

    nothing X\TRAordInary. cantik biasa je . tidak membikinkan terpesona buat aku lompat bahagia .

    0
    0
  14. buah hati mu... says:

    kecantikan adalah anugerah dari Allah…so kenapa korang sume nak pertikaikan anugerah itu??jgn suke mengutuk org..kita pon dijadikan sama macam dia…so fikir2kan lah….

    0
    0
  15. looobak says:

    gedik tak hengat……

    0
    0
  16. min` says:

    kesian fahrin..

    0
    0
  17. ;a;a;a;a; says:

    memula suka, pastu dah x suka..nympah je tgk…suka wat gaya2 happy go lucky..bajet cam tomboy2 kan…yerkss…

    0
    0
    • attention says:

      tau xpe, aku pn meluat tgk dat girl…perasan jer
      mcm hipokrit je dia buat2 hepi go lucky tu…hakkk tuihhh la
      tgk lakonan dia gn syamsul yusuf mcm kayu, wtk tomboy tp xjd…mcm tiang letrik je..hahah

      0
      0
  18. so what says:

    suker lah mak ngan minah ni.gedikss xhengat..bajet hot….mak lgy cantik ….walaupon dah kertu…..hahahah

    0
    0
  19. noname says:

    hilg la seri pengntin…….
    tp make up diye memg superb…=)

    0
    0
  20. aku says:

    kalo dier low profile cam dulu msti aku suka

    0
    0
  21. nieza says:

    suka dia sebelum putus dgn fahrin,now sgt2…tak minat.lagi2 pas pi bali berdua mcm org dah kawin jer

    0
    0
  22. hamende ntah says:

    xde la cantik mane die pun..manis je kott..

    ni last yr nye pic..tp skrg hidung die nape dari =..= dah jadi =oo= ek ….makin menjadi2 lak mmpph mmpph tuuh..bangga kot dpt awal jd boipren n usop wilcha jd pak sedare..

    0
    0
  23. Sinar R says:

    kalau scha bertudung lagi comei kot……

    0
    0
  24. chantekdress says:

    patutla aku rasa mcm pernah tgk majalah ni kat rumah aku. rupa2nya tahun 2010.. dah setahun lepas dah rupanya.. uhuuh..
    anyway, cepat2 la kawin scha ye.. jangan tangguh2.. lagipon dah mampu rasanya. hehe.

    saya suka ucop wilcha.. (“~_~)

    0
    0
  25. MizzAin says:

    aku penah jumpa die nie mase kt genting apbh thn lepas…mak aiii…nak amek gambar eksyen jer..mcm ler ko tu leh menang…mase tuh die ngn awal…..awal ok gak nak layan peminat die nie hampehhhhhhhh….bajet manje lam awan dania..

    0
    0
  26. Anabobo says:

    Mne serinya??
    Aku nmpk cm biasa gak..
    Tulah,dah slu sgt mekap..pkai cmni pon kurang dah seri.
    Btw,kureng minat dia lps kne tgkp kt club tu..

    0
    0
  27. iyaks says:

    die tu sape?? scha ni ckp jer lebih, padahal mane ade pape dgn si awal tu. kalau korang nk tau si awal tu gayboy la. siap ade adik angkt (ank ikan). korang xcaye sudah. huhu…

    0
    0
  28. Amier says:

    Scha~Nickname that’s not truly effectionate.Nasib nama tu Scha Al-Yahya kalau Scha Al -Ri (jadi Shaari).
    Jadi…kau nak kawin yee….dan kau pasti akan berkahwin dengan dia.Takpe, kahwin2… get ready and be prepared…jangan hampakan suami malam pertama,supaya keindahan malam pertama menjadi ingatan abadi kamu berdua.

    0
    0
  29. karim says:

    Biarpun rupamu tidak ku kenal..tetapi lubang hidungmu tetap menjadi pujaaan hatikuuu..

    0
    0
  30. unknown species says:

    scha…anda pasti akan berkahwin dgn si dia? Igt, ajal maut jodoh pertemuan Allah tentukan

    kita x pasti apa yg akan berlaku…mane tau tiba hari bahagia tiba2 pengantin lelaki tarik diri saat akhir…x dtg majlis/xcdt otw ke majlis dll

    0
    0
  31. Belimbing buluh says:

    ingatkan nona april 2011, jenuh aku prgi cari kat kedai tp x ade, mamak kedai tu pun dah mcm pening cari majalah ni tuk aku…..cian aku. Aku cari bukan nak tengok si Scha tp nak tngok gmbr pelamin……Nov ni anak buah nak jadi raja sehari….

    0
    0
  32. aida says:

    ragam manusia…masa bercinta puji lebih2..masa dah berpisah kutuk tak ingat…

    0
    0
  33. student bandung says:

    pasti akan kahwin? tak reti ckp insyaAllah ke?

    0
    0
  34. dato says:

    cantik la !!!!!!!!!!!!!!!geram i

    0
    0
  35. aa says:

    cehhh…poyo minah ni~

    0
    0
  36. sukasuka says:

    aku minat scha ni,comel je. tp kalau mengacara kat kata kau tu,expression muke mcm ala2 sombong, spatutnye all d time kena la senyum. kalau sekali dua takpe,ni hampir semua episod,tak happy go lucky mcmane dia dalam awan dania tu.yelaa nama dah berlakon kan,kena la wat2 happy go lucky. kena la ingat peminat sntiasa meneliti setiap gerak geri anda, sbb anda ni idol kepada peminat,(sape yg minat jela,yg tak minat jgn kutuk lak,diam je) so, i hope scha boleh ubah that part. :)

    0
    0
    • nisha says:

      awan dania tu dh bosan ntah….x abis2 laki berebut2 sorang pompuan….mcm scha je plg cantik kalo dgn staff2 lain….pastu kasar die tu nampak mcm di buat2…nasha aziz gak nampak cute time belakon laila isabella….best!!!

      0
      0
      • njlsnfojsdnfos says:

        HA AH…MCAM LA HEPY GO LUCKY SGT..JALAN PON BUAT2 TERKANGKANG2…MANA ADA PRAMUGARI CAM TU…..MEMULA SUKA LA, PASTU………BORINGGGG..

        0
        0
  37. GucciPrada says:

    Time dia dengan FA….sy suka sangat..sangat….SUKA…..huhuhu…..Now, xberape suka…^___^

    0
    0
  38. sheila says:

    dulu suka sgt!!!!! si dania ni…

    tapi sekarang kureng suka….

    0
    0
  39. pasha sendat says:

    elok la sorg lesbo sorg gayboy

    0
    0
  40. nisha says:

    make up nampak la cantik…cuba x make up….lisa tu lg cantik make up atau x…;p

    0
    0
  41. Kurus says:

    di mana la nk beli kain cenih..
    ni pereka yg susun jadi cenih ker..atau kain sudah siap cenih??? sian aku kan.. hik hik..

    nampak scha kemelayuan n moden di sini..

    0
    0
  42. tazmanianDeVIL says:

    majalah nih dah lame lorrrr… 1thn yg lps…agak BN tak tgk TAHUN 2010 kt majalah ni kot……..huhuhu

    0
    0
  43. Erin says:

    Kita dOakan la Yg t’baik utk mereka. Lgpun, Awal n Scha look cute together.

    0
    0
  44. piring_astro says:

    scha over sangat sjk couple ngn awal…sombong ngn peminat…nmpak terkinja2 jer skarang…dulu mmg suke scha skarang mmg xminat laa sgt…i rase abg nara tnjuk majalah nih sbb motif da stahun statement tp xkahwin lg… :)

    0
    0
  45. whteva SS says:

    eeerrrrmmm…xde yg mnarik pn minah ni..bese2 jer..mcm xde…

    0
    0
  46. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    scha ni jambu jugak eh…..tapi yg buat spoil HIDONG dia laaaaaaaaaaa !!! kalau di naik kn cikit hidong tu ada makna jugak kn??????

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kecik2 dulu mak scha tknak tarek2 hidong dia …….mak minah jambu kalau time mandi hari2 dia tarek2 hidong minah jambu …….hidong minah jambu memang dh mancong tapi kalau di tarek lagi lah betambah mancong……jambu lagiiiiiiiii

      0
      0
  47. nonina says:

    tak sukerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………………

    0
    0
  48. minah says:

    xcantik lansung,,,tergedik2 la KO!

    memang x suke ngan dia ni!!

    0
    0
  49. ira says:

    hidung yang spoilt

    0
    0
  50. miesara says:

    korang ni x baik tau ckp macm 2 jodoh 2 d tangan Allah .sya ska tengk diorang berkahwin sbab ikut sunnah RASU
    l.FAHam

    0
    0