Written by AbangNara | February 24th, 2009

gambar azrinah mazhar

Dahulunya pernah popular di kaca mata TV3 dengan menjadi pembaca berita untuk Berita Terkini, Buletin 1.30 dan Buletin Pagi, Azrinah Mazhar menyepi tanpa khabar berita apabila dilamar menjadi isteri ke 3 Sultan Brunei.

Namun baru-baru ini gambar-gambar terbaru Azrinah Mazhar berjaya dipaparkan di dunia Internet semasa satu majlis(mungkin anjuran TV3). Tidak nampak pulak kelibat Sultan Brunei di majlis tersebut.

Lagi gambar-gambar terkini Azrinah Mazhar yang semakin cantik dan menarik sejak bergelar isteri kepada Sultan Brunei dengan membaca artikel ini selengkapnya.

gambar azrinah mazhar

gambar azrinah mazhar

gambar azrinah mazhar

gambar azrinah mazhar

gambar azrinah mazhar

308 responses to (Gambar)Azrinaz Mazhar (Bukan Azizah Mahzan) – Bekas Pembaca Berita TV3

  1. miss^debab says:

    dier nie dulu biasey jerw skrg mkin cun erk..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  2. sasa says:

    kalau kat brunei rasanya dia ni pakai tudung.. bila dtg mesia tanpa suami ni bukak tudung plak

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • strawberry says:

      mengapa kamu sibuk sangat tentang hal orang lain?adakah dirinya membenci kamu kah?jangan sibuk sangat tentang hal dia ok…dia dah lawa biar kan la…please stop to sibuk hal oraang k..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
      • zura says:

        strawberry jgn ler mrh2…i rasa sasa bkn nak myibuk tp btul lah masa kat brunei i rasa die mmg pkai tudung so nape die nak buka lah..pkai tudungkan bagus..ayu jer i tgk..i ckp je tau tp i sdri pun msh lg x bertudung..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
        • jane says:

          dia tak pakai tudung tapi dia pakai selendang saja but she is so pretty and ayu…. tuah badannn

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • Nakal says:

          Pakai tudung bukan sebab ayu ke, tutup rambutke.. tpi sebab mengikuti syariat Allah.. banyak dri kita yg salah tanggapan hal bertudung nih.., senang je.. pakai dpt pahala, x pakai dpt dosa…. tpi mesti iklas kerana Allah.. kalo sbb org suruh, sbb malu xdpt juga pahala.. cuma hindarkan dri berdosa sajer

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
        • Rooney says:

          Suka hati lah nak bertudung ke tidak. Kubur masing-masing, sebok je.

          Pakai tudung ni tak boleh nak paksa-paksa.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
        • rooneypondan..yeay yeay says:

          sebok kepala hotak ko rooney.. org bg nasihat ikot laa. lagi ko x msk lobang kubur..boleh la ckp camtu…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • rooneymayatkubortaktrima says:

          ko nie mangkok ayun. nasihat bagus ikut je la.jgn mati susah org lain

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • Mizan Kerinchi says:

          ni lg satu…cakap lebih tp tudung xpakai…ko nk ker nnti akhirat kna bakar smbil berbogel digantung dr langit ke bumi…pk2 kan wahai saudara seagamaku…tudung jgn wat main2…pe slh pakai tudung…lg lawa…lg cntik..org solat kita solat tp dlm al-quran xmau ikut smua…ingt dlm quran ni leh amik sebelah2 ker..? stawbery pn satu..ingt dia tu cntik kita xleh amik peduli la? nasihat pn tuk peringatan tuk smua peng’komen’ yg bc kt cni…pk la derrrr! jgn Allah bg otak just tuk nafsu jer….tp pk sgala bnda agama,diri n bngsa.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • elle says:

          rooney sebal tahap 3…woei ko ingat dunia ni ko punyer ingat lah sape yg cipta ko…dah diwajibkan pakai tdung pakai lah…mmg xley paksa dow ttp bleh aje klo pakai…
          idup tu ingat2 sikit2 Allah…bkan sikit tp byak…rooney sebala tah pnddidikan islam spm dpat bpe tah…TH kot…kekeke

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • 33333333 says:

          juz nk bgtau pkai tdung tu kan wajib sbg umat islam itu yg mbezakan kite dan kafir bkn soal paksa2 la.. benda wajib kan patut buat, harus buat bkn msalah ade pilihan lain smada nk pakai atau tak.. ini soal wajib.. xsuke bila kuar statement mgatakan belum bersedia.. klu x sedia nape jd umat islam??? bole ker ckp dgn Tuhan x bersedia jd islam??? fikir2 kan lah… patut kerajaan buat undang2 wajib bertdung kt negara2 islam..

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
        • jari says:

          x semesti yg pakai tudung tu perangai bagus ada setengah tu pakai tudung nak menutup keburukan diri sendiri x iklas pun….jadi suka hati dia lah nak pakai apa pun kubur masing2 ….dok mengata org dapat dosa….nak minta maaf macam mana????……orang tu pun x kenal kita…yang kita dok sibuk hal dia kenapa????

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • jari says:

        dia pakai tudung ker buka tudung ker apa yg ko org susah bukan minta duit or makan ngan ko org kan?????

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • tukang rumah says:

          memamg aku kesah pasal aku islam dia pn islam.kalo dia xislam mmg aku x kisah.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • wiwi says:

      takdelah..dia cuma pakai tudung half jer..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • cuboi says:

      memang masa kat brunei dia pakai tudung

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • zie says:

        kalau dia pakai tudung bukan dengan rela hati … hanya kerana keterpaksaan, tak akan kekal tudung tu kat kepala … n

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • merak says:

          pakai tudong ke tak pakai tudong tak penting. Klu pakai tudong tutup rambut pun kalau mulut tu asyik nak mengumpat orang what for? mana pahala nye?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • e_jump89 says:

          adoiyaii…………………………
          watpe nk gdo2 sal tdung???
          kte ni dok ngutok lg pat dose….
          mybe die blm pat hdyh 2….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • jari says:

          tul tu…..x payah ler nak sibuk hal org….cuba tengok tepi kain sendiri koyak ker tidak????…..dok sibuk hal org entah2 kain sendiri yang koyak…..kah…kah…kah

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          betol tu merak minah jambu sokong tu ngan pendapat kau! diaorang ni tk habis nk menyebok pasal tudong ! tengok macm minah jambu tk heran lah kalau orang nk cakap minah jambu tk pakai tudong …minah jambu peduli happe ! poooooooo dahhhhhhhhhh !!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Anonymous says:

    muka dang suria pucat jer
    alin kena cantik gak… blajo ngan azrinaz cmna makin cantik…nanti husband u sayang lebih2

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. saloa mambok says:

    alin ni kdg2 cantik..kdg2 ntah apa2…

    nak jd mcm azrinaz lah..BERTUAHHHHHHHH gilew

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. dorothy says:

    kawen dgn sultan nak duit je tu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Ntah pape says:

      Ko nie busuk hati betul.. Penuh buruk sangka… Jeles ke… Lantaklah dia, dah sultan nak kat dia dulu.. Ntah pape ko nie

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        memang dia nak kan duit je. dia curi duit sultan brunei banyak tuu. sebab tu lah dia dceraikn

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • bebas says:

          betui.. betui betui.. org mengampu jer yg nak side kan dia.. memang nak duit jer pun.. dah kaya tamak plak.. padanlah muka.. tak yah nak back up2 lagi.. dah nyata dah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • cuboi says:

          awk nak tau tak sultan menghantar nafkah sebanyak RM 2 juta sebulan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous_me says:

          semua orang hidup nak duit beb! sekarang ini duit adalah segalanya.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • zie says:

          samada sultan brunei or azrinaz, dua2 sama aje.. yg sorang tergoda dgn kecantikan n yg sorang tergoda dgn kekayaan. Tapi … tak leh salah kan satu pihak je .. Bila diri dimanjakan dgn duit .. maka duit la yg dikejar … tapi cuba diri dimanja kan dgn kasih sayang .. hilang la duit di mata dia …

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • anonymous_me says:

          Insaflah.. jangan suka mengata orang.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • adeng says:

          Ingat tuhan

          H

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • cuboi says:

        apa dia kata tu betul ! azrinaz nak rampas brunei shell petroleum sdn bhd dari sultan .

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • merak says:

          hati2 buat comment .. tak pasal2 kena saman nanti

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • nanny says:

          power sgt ke azrinaz tu sampai nak rampas brunei shell? hahahaha kelakar lah comment ni.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • anonymous says:

          huh? ye ke? so Royal Dutch Group tu apa ek? kalaunak buat komen elok la buat homework dulu. By giving wrong statement makes yourself look stupid.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • anonymous says:

        betui betui

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rooney says:

      Eh of course lah.

      Cerah masa depan. Sape tak nak mulut di sumbat dengan duit.

      Hehehhhe. Neraka pun lari beb.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Leen says:

    dh rezeki dier dpt kawin dgn sultan…jodoh kan ALLAH yg tentukan..ni lah masalah org melayu…suka dengki dgn kebahagiaan org lain…apa2 pun semoga azrinaz bahagia ke akhir hayat dgn sultan brunei

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. vogue says:

    lentik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. puteri kayangan says:

    azrinaz kalau kat brunei,pakai tudung.tpi bila kat negeri dia tak pakai tudung la pulak.nak duit org brunei jer.tak malu ke.so tolong jangan ler ambik kesempatan wahai si polan bin polan.perasaan diri tu kaya.kaya hanya sementara and sekelip mata jer wahai polan.benci ler tengok u ni tak mesra.cuba ler senyum sedikit.dan tolong ler jangan show off yang awak tu dah kaya,senang awak bawak awk punya kawan dan saudara awk.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Tak habis-habis mengata orang puteri kayangan ni. Ingat puteri kayangan ni elok sangat ke? Orang kayangan perangai die sume elok-elok tau. Pandai2 je mengaku dari kayangan…………!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • sue msian bruneian says:

        Keturunan Sultan Brunei kan keturunan Dewa Mas Kayangan!!!(Awang Alak Betatar dan Patih Merbai kan anak Dewa Mas Kayangan)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • meow35 says:

        yg bnr nya mu..apa yg d ckp oleh pu3 kayangan ah..kau atu yg nda tau2..kan bahapa tu..ngampu kah..huhuhu..nda jua ampit duit nya..apa g msa ni..kapih hantap!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • kuntilanak says:

      hahaha… i like

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wiwi says:

      tu ler..kesian dgn sultan Brunei. Kalau kita tak buat ikhlas sekarang Tuhan bayar dgn cash…wallahuaklam..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • nanny says:

      org brunei je ada duit ke? mcm lah orang lain takda duit….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  9. hani says:

    e puteri kayangan mulut awak boleh tahan. awak ni bagus sangat. ntah awak pakai tudung bawah terbukak.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. ni says:

    cantik nye dia nih
    semuge berbahagia la hendaknye….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • meow35 says:

      mua berusai sdh tu oooiii..duit org brunei jua d pakai nya tu..msa ni cua tah liat mua nya..ahahahaha..*mana aku nak cari or curi duit g ah*..: D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  11. tuit says:

    amin….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. flower says:

    untung jadi dia ni..
    lawa pas 2 bahagia lak 2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. toinkk says:

    WOI!! SULTAN BRUNEI YG ke-2 LAH!! PANDAI2 JER!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. bulan says:

    lawa nyer azrinaz skrg..dia ni jdik mak tiri sultan muda ngan pengiran ank sarah..body ramping gler.. mcm mane dia leh kwen ngan sultan brunei? ada saper2 yg leh story kat aku x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. puteri kayangan says:

    woi korang fikir la sendiri.azrinaz tu sebenarnya nak ambik kesempatan jer.saya tau sape sebenarnya azrinaz tu.dia tu bukan ler baik sangat.so korang jangan ler puji dia tu lebih2.org buta dan takde otak jer cakap dia tu baik ler ,cantik ler,ramping ler.i tau cerita sebenar dia.bukan nak mengata azrinaz tapi perkara tu benar.so tolong jangan sibuk mengata org.cermin dulu muka tu.berani kerana benar.takut kerna salah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Tipah says:

      Tapi I nak tau true colour dia…. Kesian aku lihat isteri pertama. Org brunei sayang sangat dgn dia. Hanya Allah dapat memberi kesedaran dan pertunjukkan pada dia… Harta hanya di dunia…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • jane says:

        kenapa??? apa citer yg ko tau puteri…. citer la sikit.. yg aku tau dia lawa aje yg lain aku tak tau pon …citer la

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          i love the queen very much, isteri seindah lama saleha wanita yg solehah, penyabar dan beriman.. allah tahu segalanya.. kalau ada niat yg tak baik allah akan membalas

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          I love the queen very much, seorg isteri yg bernama saleha wanita yg solehah, berbudi pekreri, berjiwa rakyat, ikhlas,penyabar dan beriman.. allah tahu segalanya.. kalau ada niat yg tak baik allah akan membalaskan. semoga allah melanjutkan usia baginda dan memberikan kerberkatan yg berpanjangan..amin

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • bunga says:

          liha lah kenyataanya sekarng .. klu niat dh tak baik tak kn berkekalan lama.. klu hanya kerna harta ia takkan berkat.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • anak abai says:

        berkat kesabaran seorng raja,Daulat Kebawah Duli TUan Patik.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • Anak Jati Brunei says:

          Niat dia nak kawin ngan sultan kite bkn ikhlas pun.. ramai rakyat kat brunei nie tau ceta sebenar punca penceraian azrinaz dan HM…

          Daulat kebawah duli tuan patik… Semoga allah melindungi Kebawah duli dan negara brunei darussalam..

          amin..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Joi says:

          Rekomen Sultan Bruneipilih anak Nik Aziz …kan senang di jamin solehah….

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • meow35 says:

      yes,yes,yes pu3 kayanganu go..go..go girl….i 110% sokong u..u are not alone on this matter..kami pun sdh tau sapa ia atu…dasar perempuan MURAHAN!!!… atu marah aku plg..huhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • anonymous says:

      azrinaz is gorgeous. she is damn pretty….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. puteri kayangan says:

    org brunei pakai tudung elok jer sempurna,tak macam kat malaysia.pakai tudung macam perhiasan.rambut sipi sipi keluar .ingat pakai tudung tu macam pakai rantai dan gelang.tudung tu kan aurat bagi umat islam.korang renung-renung kan lah apa yang saya cakap.jangan datang bala kat korang baru tau.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • bukan puteri kayangan says:

      iya benar, kat malaysia ni ada jer org pakai tudung nampak rambut sipi sipi, tapi yg di brunei sana tu, pakai tudung tutup semua pun belum di kira tutup aurat ya? dada nya masih terbuka. pakai baju kurung pun yang agak ketat sampai menampakkan bentuk badan.

      jangan fikir, tutup rambut semua sama dgn menutup aurat. :)

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Nakal says:

      Orang brunei pakai tudung pendek2..dada masih terbuka..pakai tudung bukan sebab syariat.. tpi sebab mau melambangkan melayu islam.. sama jer berdosa.. pakaian tetap berwarna warni..menrik perhatian orang.. aku dh penah ke Brunei.. tudung nya is so plastic.. penah beli tudung for my famili.. diorg xmo pakai..coz terlalu pendek katanya.. x sesuai.. alih2 boleh buat skaff jer..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • ??? says:

        tuhan itukan maha adil tak ada satu pun di dalam setiap negara di dunia ini perfect! Kan tuhan ciptakan syurga dan neraka. Di brunei ada yang baik dan ada yang jahat, ada yang kuat agama dan ada yang tidak. di malaysia ada yang baik dan ada yang jahat, ada yang kuat agama ada yang tidak. Faham2 aje lah….. Yang pelikya org2 melayu yg beragama islam sekarang ni semakin berpecah belah.. Org yg agama lain mentertawakan kita…… Itu yg korng mau ke? Kenapa kisah Azrinaz sampai membabitkan pegangan agama org2 brunei ni? nak memalukan negara kami ke? Yg salah tu tetap salah. Nasib baik kami tidak menyiarkan sebab2 perceraian.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • me says:

        nakal..awak beli tudung murah kot b$1 je kan??nanti dtg dbrunei g,cuba bukak mata n try beli tudung besar n tebal sedapa..harganya $4 je okeh

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • anonymous says:

        ye ke? pompuan kat negara ko pakai tudong elok? hello.. ko ingat semua org kat tempat kau tu elok ke? tak buat nak dosa? baik sgt? ko ingat semua pompuan kat tempat kau tu pakai tudong ke? tak smoking ke? Allahuallam… tak semesti nya org yang pakai tudong tu baik dan tak semua yang tak bertudong tu jahat. Ada yang lebih jahat disebalik tudong. Yang ko suka kutok pompuan malaysia tu apa hal? kat tempat ko kebyakan yang pakai tudong 4-segi yang pendek berwarna warni lagi tuh. Kat Malaysia org guna buat scarf jer. Sorry to say wokay?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  17. padin says:

    aku suka yang baju kuning…mantop gitue…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jann says:

    dah menikah dgn geng raja brunei buleh la,cuba jadi bini no 2 bapak aku baru dia tau langit tu tinggi ke rendah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. orked says:

    cun siot

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. balak says:

    eyy, betul ker? dengar si isteri muda ada selalu chat msn dgn balak muda, rapat plk tu, sampai mengeluh kesunyian bak burung d sangkar emas. kengkawan yg ceta… biasaklah, muda lah kan, belum puas dunia bebas. kalau mcmtu. alamat mcm isteri no. 2 yg dulu. selalu kalau ada 2, mesti ada 3 dan 4, tak mustahil… kita tengok jerr nanti. insaf….lah sebelum d insafkan… nanti kalau org tau, maluuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tipah says:

      Dia tu muda, pompuan muda tak akan tahan dgn suami tua. La…. biar lah suka hati dia, pasang boyfriend kah, pokok nya dia ni sudah ada banyak harta, bejuta-juta sudah ada, kalau pun kena ceria, anak dia akan beri harta. Dia boleh cari yg muda dan hidup bahagia selama nya, yg suami aku kesian, dia kena terima kenyataan bila kawin dgn org 38yrs muda dari dia…. Dia ada facebook, ada msn, siapa berani complaint kat sultan yg c isteri ada balak muda dlm facebook… cun lagi….. Biar dia, satu hari sultan akan sedar… amin….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • min says:

        ADA LAGI CIRETA DALAMAN?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • short says:

          bacala komen wa kat bawah tu passtu kalau nak tau lagi lanjut,..jadila private investigater hihi..senang je ..ko cari bapak dia ..oohh bapak dia bawa sports car duhhh..sebab ceritanya dia malu ngan bapa dia bawa kereta buruk..sedih wa cakap lu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. makcik ayumi says:

    betul kah dia pernah kahwin dengan khairy????

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  22. eooeot says:

    hellloooo….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. aZHAR IsMAil says:

    wahai …kaum hawa dan adam ..dinia nak khiamat..
    macam-macam fitnah akan keluar bertaubat lah kita..
    jangan cari dosa dosa kering…
    apa pun doa pada org tu dgn niat yg baik ,kita sendiri dapat pahala…
    cermin diri kita dulu wahai manusia…semua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aZHAR IsMAil says:

    bukan dinia..la Dunia…
    maaf..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. qriestina says:

    gambar dh lama ni…ngn ex member2 dia keje…byk lg gmbar terbaru dia & ank2 attend birthday kt sini…x formal punyer event la…pls la jgn ngata org yer..x baik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. short says:

    cuba la selidik macam mana dia layan family dia?mainly sebelah bapa .. ada sesiapa tau mana bapa dia tinggal dan kenapa hidup dia melarat begitu?Tapi dia ni pandai tutup segala perbuatan dia ..memang cilik orgnya..Kalau aku jadi ahli keluarga yang dizalimi Azrinaz ni dah lama aku kasitau satu dunia..kurang2 mana tau dapat duit dari CNN hihihi memang dia ni tak sebaik yang korang sangka hanya segelintir manusia yang tahu tapi aku salute mereka ini kerana tidak bercerita buruk pasal dia..azrinaz bertaubatlah..tuhan maha adil..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Bidin says:

    Salam untuk ‘short’. Saya tertarik komen anda meskipun saya tidak memandang dari sudut kesahihan beritanya. Bahaya derhaka pada ibu bapa amat ketara disebut dalam hadis Rasululullah s.a.w. iaitu orang yang derhaka kepada ibu bapa akan mendapat balasan semasa hidupnya. Long live our beloved King.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. related says:

    Kepada saudara bernama short..
    Diharap anda sedar, waras dan bertanggungjawab ke atas apa yang telah anda katakan. Saya merupakan saudara terdekat kepada PI. Dan saya juga adalah anak saudara ayahanda PI. Kami sekeluarga dijaga dengan baik dan tidak ada sesiapa pun yang rapat dilayan sedemikan rupa seperti mana yang telah anda fitnahkan. Ayahanda beliau tidak pernah sama sekali dianiaya dan dipinggirkan. Mereke sekeluarga hidup aman damai. Ayahanda beliau sentiasa dijemput untuk mengiringi PI Azrinaz kemana sahaja termasuk di luar negara atas urusan lawatan negara mahupun bercuti.

    Malah PI Azrinaz tidak pernah melupakan tanggungjawab beliau keatas kedua ibubapa. Bukan itu saja, Pi Azrinaz juga sentiasa mengambil berat dan menghulurkan bantuan kesemua kaum keluarganya dalam soal-soal kebajikan termasuk pakcik/makcik dan sepupunya. Rasanya tidak perlulah saya senaraikan kebaikan PI Azrinaz disini kenara itu bukan motif saya tulis disini. Jika anda bukan dari kaum keluarga kami, dan sebagai orang luar, tolong jangan menabur fitnah yang tanpa kesahihannya.

    Allah maha besar dan berkuasa. Saya hanya mampu menadah tangan dan berdoa agar manusia yang tidak henti2 menabur fitnah yang berbaur hasad dengki diberkan petunjuk atau dibalas dengan seadil-adilnya.

    Ingatlah..anda juga ada keluarga..kakak dan anak perempuan.

    Salam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bruneian Girl says:

      Proven dimana letaknya keikhlasan “PI” saudara anda. tidak cukup? bantuan utk keluarga? sedangkan arh negeri kami lagi ada yang susah? misuse and abuse of power…

      now u return to where u belong and leave our ppl in peace. .. :) memang pun gila harta! hidung (yang inda original) tak mancung.. pipi ( yang pakai botox) nak tersorok2 pulak!…

      tuhan maha adil! DAULAT!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • wakil... says:

        sambil menyelam minum air… mesti lah u support saudara u, harta yg dia pakai utk menghulurkan bantuan duit siapa???? klu tak kerana baginda tak kan mampu dia menghulurkan bantuan kepada semua saudara mara dia kat m’sia. Sekarang bukti dah nampak yg az tu tak jujur…nak sangat harta, untuk kepentingan sendiri dan keluarganya..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • anonymous says:

        kesian… ramai pompuan jeles kat azrinaz

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bunga_rose says:

        Bruneian Girl, if you were in Azrinaz shoe you will do the same la. Dont tell me you cuma nak hidup senang sorang kot! yang ko marah inda tentu psal tu apa hal? saya tak hairan klu pompuan di brunei happy azrinaaz diceraikan sbb mmg sejak dia kawin saya dgr kutukan. Ini bukan tuduhan tetapi nyata didepan hidung saya sendiri pun saya dengar kutukan ttg azrinaz. Bukan itu saja bahkan sampai kutuk pompuan malaysia pengikis. Kami bukan pengemis wokay. You guyss think that you are the greatest creature on earth..hipocrit. Ditempat sendiri buat baik tapi ditempat orang entah apa2..berkelakuan worst than us.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hidayah says:

          setuju. Brunei tu dh jadi taman pmainnku. Kpgku dkt tedungn limbang s’wak bsempadann ngan k.lurah brunei. Yg byk lepak2 di kdei arak, kelab mlm di sempadan tu x dinafikn mmg kbyknnya org brunei. Org brunei wlupun klur umah kbykkannya btudung, tp blum ttu solatnya. M’sian wlupun ramai yg free hair, solat cfirm jaga..sori org brunei..ini base on pmerhatian n pgalamn b’sama org brunei jua. Nda pulang sume mcm atu…ramai jua yg baik2 deh…ttama sultannya..truskn mgekalkn pmerintahn islam braja. No zon 4 achohol n eveythin yg btentangn ngan syariat..k

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Rakyat says:

      Agree with u Bruneian Girl and Wakil…PI??nda jua lg..kna tarik balik x ah..Ane kluarganya yang ampit $ ne.kanyang dh bisdia memang lh ‘PI’nya atu baik..cuba ia nda ampit,grenti bnyak tu diucapnya..’PI’ konon..Mun “PI’nya tu baik budi bahasa,ikhlas,baik nada kn kna ceraikan..Baik udah tu nda kna publish kesalahannya atu.mun inda malu bh ne bisdia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • munah says:

        puas ati ku eyh….sasak x ko eyh~ suka ku…happy rakyat brunei

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aku..bah says:

          Huhu aku pun happy wahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bebas says:

          1000x setujuuuu.. now what u gonna say related?? sorry ah no more “PI” Alhamdullillah happy banar rakyat Brunei.. :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anonymous says:

          jangan ketawa dang, karang you will get it too. karang laki mu atau bini mu cari orang lain sampai ia inda pandang mua mu psl ia sudah dapat yang lebib uummmph. Masa atu baru ko kenal betapa tinggi nya langit. Kesiannnnnnnnnn

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anak abai says:

      dah banyak wang masuk poket dah tentu menyebelahi dang azrinaz..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anak Jati Brunei says:

      To related.. Do you have any further comment on dis?? FYI, She is no longer “PI” Azrinaz.. She is just a normal and ordinary person like who she use to be before she met our sultan.. Didnt u read the newspaper?? i believe all around d world knew that her title and medal have been withdrawn.. so she or any of her related shudnt call her PI coz she does not deserve it and infact dah kena withdraw pun…

      its obvious that she is greedy… Just bare in mind that all her family senang pun is hasil dari titik peluh negeri mana??? kite bukan nak menyebar fitnah… negeri brunei darussalam is just a small country.. and most of ppl yg keja kat istana are mostly relatives… and story can easily spread in less than 3 mths…

      She wont be telling all her relatives whr she got the money from either dari hasil curi or in a right way… semua mata dah kabur bile tgk wang yg banyak.. (maklumla.. Duit brunei klu di bwa ke msia times 2 kali ah)…

      Tepuk Dada tanya la selera… niat yg tak ikhlas, selalu rugi… Ternyata allah menyayangi Sultan Kami.. Doa rakyat dikabulkan.. Allah telah menunjukkan kebenaran..

      Daulat Kebwah Duli Tuan patik….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku_syg_brunei says:

        yes..yes..yes..jgn th d pnggl PI lagi eh..nda layak tu..apa nda malu c akun2 PI …ehehehe..mental th kli fmily belah c gila harta ni..huhuhu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • brunei town says:

          awu banar tu eh jgan tah d panggil ‘PI’ siapa yang masih panggil kedia ‘PI’ atu termasuk org2 yang penggampu2 org kaya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous says:

        what is so great huh? you guys talks nothing better than money!!!!!! dont tell me you dont need money? takde lain ke? asyik2 nak kutuk org malaysia ambik duit from brunei. Ingat orang malaysia miskin sgt ke? come to KL and see for yourself the life of malaysian here. Damn stupid!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • hidayah says:

        istri, pangkat, harta, ank2 adalh amanah Allah. Xda ssapa yg plg mulia di cc Allah kcuali hambaNya yg btakwa. Allah xkan btanya byaknya harta kamu ttapi dr mana n ke mana kamu belanjakn harta kamu.
        Fitnah dosanya lebih besar dr mbunuh. Slg xda 4 saksi yg adil, ssorg xbole disabitkn ksalahn jika benar kamu org yg b’iman.
        Hanya Allah yg bhak m’hakimi hambaNya jika xda bukti yg nyata.
        CCTV? Ckupkh mjd saksi? No! CCTV pun bole dipalsukn pd zmn hi tech neh..
        Fkr2kan la..jgn mnambah dosa dgn mnabur fitnah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • saudara sepupu sebelah biras bapak tiri engkau says:

      Kepala hotak Engkau. padan lah perut engkau buncit rupa2nya makan duit tak halal. makan duit hasil mencuri dan menyamun.Tak malu rupa nya keluarga penyamun engkau ni.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Joi says:

      Ye saya setuju…saya juga mengenali keluarga Azrinaz …sebab bapa dia sepupu saya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Joi says:

      Ye saya setuju dengan Related…saya juga mengenali keluarga Azrinaz …sebab bapa dia sepupu saya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. AnneDeSilva says:

    mcm2 cerita ada…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. short says:

    hahaha…lagi mau cover related ! amin…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Long says:

      Shorty more news…. tak lame “goodbye” or “good ridden”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Puteri Embun says:

    Tuhan itu maha Adil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ina says:

      Agree with you….. Doa rakyat makbul…. Allah melindung org yg di aniaya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Hamba Allah says:

    PENGUMUMAN KHAS 16TH JUNE 2010, 8PM DI RTB
    Azrinaz di cerai (talak satu) KDYMM Sultan Hj Hassanal Bolkiah.. org yg ingkar, durhaka, berzina, mencuri atau menggunakan ilmu sihir akan di laknat Allah.. Semoga ini memberi pengajaran kepada kita semua…

    Doa rakyat kepada KDYMM Sultan dan KDYMM Raja Isteri adalah doa melindung Baginda dari manusia zalim…. Semoga Baginda di lindungi Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. dayangsenandung says:

    sultan Brunei secara rasminya baru saja melafaskan talak satu keatas azrinaz. alhamdulillah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. ANAK BARUNAI says:

    Alhamdulillah,

    AT LAST. JGN SOMBONG WAHAI AZRINAZ. HARTA DUNIAWI ITU SEMUANYA SEMENTARA. SEGALA ASSETS & HARTA MU DIBEKUKAN . PENCURIK!!!!

    BALIK KAMPONG DAAAAAAAAA!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ANAK BARUNAI says:

    BRUNEI MMG SELALU DIRAHMATI & DILINDUNGI DARI ORG ORG MCM KAMU.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Puteri Embun says:

    INI YANG DINAMAKAN TUHAN ITU MAHA ADIL DAN MAHA PENYAYANG….SEMOGA KEBAWAH DULI TUANKUSERTA KELUARGA DAN NEGARA SERTA BRUNEI SENTIASA DILINDUNGI RAHMAT…AMIN…DAULAT TUANKU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Hamba Allah says:

    BTW you shd delete the pics above esp gambar ramai where ada gambar Duli Almarhum, infact all pics… & respect the privacy of our beloved Royals….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. another bruneian says:

    yea. Alhamdullilah!! kepada keluarga azrinaz, sorry yea. opppps she did it again! siapa tah suruh mencuri… besar awaaa nya kan mencuri.. sangat2 tamak.. org brunei lagi belum smua senang..ia plng senang2 kan dapat senang.. ish ish.. mudahan jua harta2 yang diberikannya arah ahli2 keluarganya di m’sia atu yang halal.. Astaghafirullah! malu lah pada anak-anak. lelaki lagi tu.. wonder how the children will think of her mother in future when they know the truth already.. Subahannallah! Daulat Tuanku! Semoga Brunei sentiasa dilindungi dari orang2 yang ingin ‘memotong jalan’! Amin Ya Rabbal a’lamin! BRUNEI SULTAN, WE LOVE U! U ARE THE HERO OF BRUNEIAN!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. […] Kita tunggu dan lihat nanti.Oh ye, buat anda yang tidak mengenali siapakah Azrinaz Mazhar, mungkin koleksi gambar Azrinaz Mazhar dapat membantu anda. Untuk makluman, perkahwinan Sultan Brunei dan Azrinaz Mazhar dikurniakan 2 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • Hamba Allah says:

      DELETE THE PHOTOS ESP THE ABOVE, UPLOAD PHOTOS LAMA, IM SURE U HV OTHERS… RESPECT BAGINDA ALMARHUM…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. amy_comel says:

    dah la tu..brunei satu tanah jugak dgn malaysia..cukup2 la kutuk..malaysian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • another bruneian says:

      sorry yea.. bukan kutuk m’sian.. only to some people who come from m’sia yg cuba ambil kesempatan dgn org2 ‘satu tanahnya jugak’..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Bruneian says:

        excuse me….. part mcm nie… brunei 1 tanah dgn malaysia lah pula…. bila part2 yang lain tak penah pun nak kata malaysia 1 tanah dgn brunei… yg terasa sgt knape…. sedara ngan azrinaz juga ker?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wonder girls says:

          korang jelez sebab sultan brunei tak pilih gadis brunei…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wiwi says:

          wonder-buat apa kita nak jelez sebab kita dah bersyukur jadi rakyatnya. Kita tak kisah dia nak pilih siapa cuma Azrinaz dah buat kesilapan yang amat besar..cuma org2 brunei saja yang tau.. n kesilapan yang amat susah utk di maafakan. Kita bukan utk mengutuk2 mana rakyat kat sini..cuma nak to tell the true colors of azrinaz.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • aku..bah says:

          Miher dang~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • anak abai says:

          kita org tak jealous,.
          hanya rakyat menyangi raja yang sangat ber daulat.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • saudara sepupu sebelah biras bapak tiri engkau says:

          Jelez kepala hotak engkau sapa nak jelez dengan penyamun mcam dia tu isteri Pg Bandahara org malaysia mak saudara Nur Fazura dia baik tak lah pencuri mcam AZ tak sombong, kita org suka kat dia. itu baru nama perempuan sejati. Bukan macam AZ penyamun dan pembohong nak glamour sangat ? ini lah dapat glmour betu2 ni semua dunia tau wawawa. Penyamunmmmmm

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • merak says:

          hahahahhaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lin says:

          excuse. orng brunei tk jelious langung dengan siapa sultan nak kawen…mlysia atau ngra lain..tu trpulang. hak sultan.kami sebagai rakyat brunei taat dan bersyukur dengan kesenangan dan kebaikan sultan kami.. daulat tuanku!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. rakyat brunei.....DAULAT KEBAWAH DULI says:

    kalau niat baik akan bertahan sampai bila2….ne terbukti dah..tak perlu cakap lagi.jadikan ini sebagai pengajaran kepada kita.org TAMAK selalu RUGI….

    BYE……CARILAH MANGSA MU YG SETERUSNYA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. me says:

    Sultan orang yang waras,tapi takkan lah nak dedahkan aib rumahtangga kat orang yang yang tak ada sangkut paut pun………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • hamba allah says:

      kite dapat source dari org2 istana lerrr…. kalau tak waras, dah lame dah azrinaz tu masuk penjara dan muflis… tapi tak jugak, begitulah baik nye sultan brunei…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • Hamba Allah says:

        Betul betul betul…. Imagine kalau kena charge for theft granti muflis… Semoga Harta dan wang yg di tidak halal habis di ambil bf dia… baru dia sedar apa erti beshyukur… I do not want to see any of her blood relative in brunei after what she has done… She is worst than Mariam… Allah selamatkan Raja kami… Daulat Tuanku…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Pengacara Bertopeng Pengiran Isteri Brunei says:

    iatah kan… luan tamak harta… nda pandai besukur wah… hahahhahah apa rasanya kana tandang ? gulung tikar eyyy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. hamba ALLAH says:

    sudah2la tu…jgn sama2 nak kutuk mengutuk…kita kan serumpun..seagama..Kalau benar dia salah, dia akan dapat balasannya dri ALLAH..kalau xbetul ape korang kate macamane pulak?korang pulak yang termasuk dalam golongan orang2 yang dah menabur fitnah..kan berdosa tu..yang baik jadikan pedoman,yang buruk jadikan tauladan..wallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • munah says:

      fitnah pulakkk????? ini betul..betul daaaaaaaaaaaaaaaa,….tak tahu creta hal sebenar diam sja bh ko dna…poklen ko ane…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. monas says:

    apa sebenarnya yang telah dilakukan oleh azrinaz tu di brunei sana.. boleh ceritakan kepada kami. yang salah tu salah lah..tolong beri maklumat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wiwi says:

      monas-dia dah buat kesilapan yang amat besar yang melibatkan hak milik kerajaan Brunei, susah utk rakyat brunei nak terima n mungkin maafkan dia. Nak terangkan lebih lanjut takut tersalah info plk so biarlah..Tuhan maha adil dia dah dapat balasan di dunia ni buat semetara. Mudahan dia bertaubat dgn apa yang dia buat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. orang malaysia says:

    Betul ke dia ni teruk kat brunei. kalo betul buat malu aje…tapi nengok gaya memang sombong je muka dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • brunei people says:

      nak tau tanya driver di kat malaysia alias boyfriend dia. curik dan bezina.kat kita agama dan perangai sangat sangat dikawal… allah lindungi sultan, kerabatnya dan orang2 brunei….amin 40x

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wawa says:

        memang kan.. tengok gambar dia tu semuanya muka masam. mcm oarang ada masalah. biar betul azrinaz mcm ni perangai dia!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anonymous says:

        awas mulut, nanti kena saman. Berzina? ada saksi & bukti ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tengku says:

      setuju….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku disini says:

      Please…either u guys or girl…we’re malaysian…please..don’t ever2 judge people from outside..ok..u got sin..nt u all sume kena pegi jumpa dia (azrinaz mazhar hakim) to say sorry before allah judge u all..thanks…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pigi dah says:

        Apa ko cakap nak minta maaf kat dia? pigiii dah!!!! dia yg patut minta maaf kat kita di brunei banyak ni org brunei dia kena minta maaf kena jumpa satu2 dari kecil sampai yg tua sebab dia dah makan harta org Brunei. dia makan harta haram lepas tu curi semua perhiasan raja isteri kita org yg kita kasihi. Sakit hati kita kat sini sebab ulah dia yg menyakiti hati Raja isteri anak Saleha yg tak berdosa . Tak tau di untung punya org perempuan kan jentina AZ ni?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. lyka says:

    yg korg sakit ati tu npa?lantak dia la nk duit sultan ker,nk pkai tudung ker…dia bkan pnah pun bz psal korng!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • brunei people says:

      HELLOOO!!!!Yang dia curik to pun duit sultan kitaorang….memanglah kami buzy dan yang satu lagi…duit kitaorang lah tu..yang dia ambik semasa our sultan memberi kami wang for perbelanjaan hari raya tahun lepas..tiap2 tahun kitaorang dapat…dah dia diberi tugas….bnyak yang tak dapat!!!!!bnyak lagi yang dia curik..tapi kitorang tak boleh bagitau semua…ko apa tau!!!memanglah kami bzbody…ko juga sama!!!knapa masuk sini beri coment!!memang ko pun bzbody hehehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • starry says:

        awu eeeeee ia sama jua c lingka ani bzbodyyy huhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Love Brunei says:

          nice comment lioke it sooo much.. nda tau tu diam sjalah.. sama jua bzbodynya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Reena says:

    Skandal dgn supir..adoyai..apa barang..wat malu org jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Nda pyhkn dheboh lgi says:

    censord2 ckit eh urang Brunei wlwpun ada kontek urg d istana. pikir2 jua durang keraja dsna, nda pedah2 kna buang or kana pindah. Plus kana tangkap kamu karang luan mgexpose dcni..sensitif kali aa..brg cani ani. Mcm na paham saja kamu ani. Mun sudah lapas..lapas lah. Alhamdulillah…abis cerita. Nda pyh kn emosi lagi…fullstop.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • salah seorang rakyat brunei yang gembira says:

      awu lurus tu… baik tah besingan2 dikit takut kang kana block kah apakah..hehe.. mudahan nda berulang lagi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ain says:

        awu eh banar tu..org brunei jgn ta lg carita2 apa dibuatnya.. biar tah diam2kan saja yg lapas2 lapas la alhamdulillah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Org Aussie says:

    Mmm..strange why she didnt wear tudong in malaysia and wear if in Brunei. Anyone?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  51. nuratunnafisah says:

    xpa,,…janda hot!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. nuratunnafisah says:

    agak2 umur anak azrinaz brpa?….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue msian bruneian says:

      Anak pertama umur 4 tahun 1/2 bulan
      Anak kedua 2 tahun 5 bulan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. inda says:

    ya Allah..Kau berikanlah petunjuk kepada hamba2mu ini..henti2kanlah menabur fitnah! kita tak tahu apa sebenarnya yang berlaku..memfitnah itu lebih dasyat dari kesalahan membunuh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • munah says:

      f tak tahu creta hal sbenar jgn nyampuk..sasak x ko eyh…kalau tdak kran angin masa kn pokok bergoyang??? fitnah lah pulaakk??? ini betuil2 daaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • inda says:

        ko ada bukti ke? tunjukkanlah..if tak ada means fitnah! SENGAL!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pigi dah says:

          Bukan fitnah lah ini cerita yg betul2 bukan novel punya cerita semua org kat brunei dah tau dia pigi bank tiru sultan punya tandatangan dia ambil duit masuk kotak meggi yg warna brown muda kasih penuh bawa balik kat malaysia bukan dikit tu tau, dulu masa dia nak kawin sultan brunei dia pigi order golden small quran yg harga 10Million US yg KGB punya lepas tu jual nama sultan untuk hantaran Nikah dia tapi sultan tak tau2 dikit sultan nak kena sue pasal dia. lepas tu dia curi dua kali barang2 perhiasan isteri pertama pertama tak banyak tapi masih tak puas lepas tu dia buat kali kedua sapu semua sampai langis(bersih) cctv kat istana kasi bukti lah nak bukti apa lagi? tanya kat dia, dia mengaku lah nak sembunyi kat mana lagi yg dia suruh punya ngaku sama ..mana nak taruh muka kat poket? tak kan sultan nak cerai dia kalau tak ada bukti dia sendiri dah mengaku.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Joi says:

        ramai sungguh rakyat brunei yang kerja kat istana ye….hampir semuanya confident cerita yang mereka dengar…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Makhluk Sekecil Zarah says:

    Ya Allah Lindungilah negara zikir Brunei Darussalam Yang Makmur. Adang tah… Yang lapas 2 lapas. Mudah-mudahan dirahmati negara kitani. Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sue msian bruneian says:

      Amiin ya Robbal Alamiin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • IM HOT INDON says:

        UDAH..NGAPAIN GADOH..SULTAN BRUNEI MARI KE INDONESIA,SINI RAMAI LAGI YANG NGETOP,SEKSI,BOLEH DIJADI NOMBOR 2..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. pencinta kebeneran says:

    salam semua..sy org malaysia..pd pendapat sy utk kes ni..salah tetap salah..so klau azrinaz salah mmg dia salah..dan wajar lah semua gelaran di ambil balik..

    2nd point..azrinaz tu bukan lah mewakili rakyat malaysia..x semestinya hobi dia yg suka mencuri tu mewakili kami semua..bayangkanlah klau se org brunei mencuri dan kami kata mmg perangai org brunei mmg mcm tu..so be fair n square..

    sudah2 lah kita kan semua melayu n islam..bersatu kita teguh..bercerai kita roboh…salam utk semua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. sue msian bruneian says:

    Setiap yang berlaku mesti ada sebab dan musababnya. Mudah2an sesiapa sahaja yang telah terlibat dengan dosa, segera bertaubat kepada Allah. Sama-samalah kita doakan semuanya kembali kepada Taufiq dan hidayahNya. Selagi ada nyawa, masih sempat memohon ampun dariNya dan manusia yang kita berbuat salah pada mereka.
    Yang buruk jadikan sempadan, yang baik sama2 kita jadikan teladan. Buang yg keruh ambil yg jernih. Mudaha2an semua yang telah membuat dosa, memohon ampun dan kembali ke jalan yang lurus.
    YA ALLAH LINDUNGI KAMI DARI KEJAHATAN HAWA NAFSU KAMI, JADIKANLAH KAMI TERGOLONG DI DALAM GOLONGAN ORANG-ORANG YANG BERTAQWA

    Mudah2an apa yang diperkatakan tentang bekas isteri DYMM Sultan Brunei bukan rekaan, bimbang pula kita terjebak di dalam jurang fitnah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. nana comel says:

    cantik dia ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Ish ish ish.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. wait says:

    xda otak langsung korang nie… macam x leh detect ip address korang nie…suka hati cakap hal orang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. sayasependapatdgnwait says:

    ape la masalah korg ni. sibuk sgt nk bahaskn kes cerai berai org. lantak la weih dierg still kaya raya gak. baik kite umat islam pikirkn masalah yg berlaku dipalestin. ade baiknye kite bahas kn perkara ni fikirkn sama2 ape yg bole kite bantu. nk bg duit of cos la x mampu. spt kata wait, korg mmg xde otak!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. wawa says:

    saya rakyat malaysia, setuju dengan kata pencinta kebeneran tu, salah tetap salah.. kenapa ye azrinaz jadi macam ni? kalau betul apa yang dikata.. bak kata org tua.. Gelap mata… ada pulak yang tukang cocok.. habislah.. musnah hidup..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. me? says:

    Serve her right la.. dulu masa dia ni masih wife Sultan Brunei dtg Gucci berlagak nak mampus..uih, pandang sales person ni sebelah mata jer, macam cun sangat. Aku rasa wife putera mahkota brunei tu lagi comey ar dari pempuan ni.. skang ni sendiri mau hengat la..tak balik malaysia pun xper, wat semak jer. Nanti tv3 offer balik la job lama dia tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. anigoni says:

    Abang Nara, harap tutup ruangan comment ini…pls…mereka bertekak pula kat sini…People this have to be STOP ok…Umat Islam harus BERSATU…PEACE…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. ar says:

    sabar aje la.semuakn ketentuan tuhan…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. ujang says:

    busut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Kantoi says:

    What more does she want? kalau tak kerana something..tak mungkin bercerai kan? kalau diri sendiri tu seorang isteri yg bagus..tak kan lah suami nak ceraikan.. padan muhamu dang!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. amy_comel says:

    stuju, padam la tajuk bkenaan insan2 ni..kasihan,kite tak tahu pun cerita y sbenarnya..jgn la buat spekulasi y bukan sahaja mengaibkan org, malahan menyebabkan hubungan antara dua negara (trutamanya rakyat) bertelagah..sekian, trima kasih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tengku says:

      tapi dia sangat lawa…
      dan mcm tak caya je bila baca sume comment2 pasal dia ni…neway thanks la utk korang bgtau info nie..
      tak sangka ya….tapi biarla, hanya Tuhan saja yg tahu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BeautyQueen says:

        Dia sgt lawa selepas jadi isteri Sultan. Siapa2 pun boleh jadi lawa bila dah punya wang apa lagi isteri seorang Raja. Sebelum nie dia biase jer….lebeh cantik Datin Norjuma. Kalau tak caya….cari gambar asal dia semasa dia masih jadi wartawan yang terkejar sana tekejar sini cari bahan berita. Kalau tak pun u tgk lah adik beradik dia…tak jauh berbeza!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  68. penghabis harta Brunei says:

    Prince Azim of Brunei with his sisters Princess Fadzilah, Princess Azemah and brother Prince Mateen

    His uncle earned himself an unwanted reputation as a billionaire international playboy as a result of his lavish parties and wild excesses.

    Now Prince Azim of Brunei has shown he is no slouch at entertaining either after hosting what is being hailed as the party of the year.

    A joint birthday bash for the 26-year-old Prince and three of his siblings had it all: Hollywood stars, celebrity singers, one of England’s finest stately homes and 6,000 white roses.

    According to the local florist, the bill for flowers alone came to £70,000 – a claim disputed by aides to the Brunei Royal family.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss fifa says:

      Tak kesah la…mereka tu kan anakanda sultan…bukannya orang lain…lain lah kalau yang tut tut tut tut…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. annoyed says:

    ibarat kaca yang disangka berlian
    rupanya gunting dalam lipatan

    tak ubah seperti bulan jatuh ke riba
    dah dapat bulan nak matahari pula

    disini hukuman dah pun tiba
    di sana nanti….bagaimana pula

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. wakaka says:

    aku sultan dari kerejaan BN..saper nak kawin ngan aku..kalo tak aku nak kawen ngan ko!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. org says:

    aku benci sangat kat azrinaz tu…pencuri dan pengikikis harta brunei…kalau aku tak tau ceta sebenarnya memang aku tak marah….memalukan bangsa malaysia sendiri..umpama nila setitik rosak susu sebelanga..tak cukup ke yang sudah dibagi??aku harap cazrinaz ni kena hukum penjara dan semua harta yang dicuri tu dirampas balik!!!kurang ajar betul la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. ceta says:

    tolong jangan hina raja isteri atau sultan brunei…kenapa nak hina kalau tak tau cerita…nak tau ceta sebenar ke tentang azrinaz?kami org brunei cuma kesian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. ceta says:

    tolong jangan hina raja isteri atau sultan brunei…kenapa nak hina kalau tak tau cerita…nak tau ceta sebenar ke tentang azrinaz?kami org brunei cuma kesian sebab tu tak hebohkan di TV cerita kenapa sultan brunei ceraikan azrinaz ….kalau setakat kesalahan kecil tu boleh dimaafkan tapi kalau kesalahan besar sapa nak maafkan?harap2 lah azrinaz mendapat hukuman yang berat sebab perkara ini memalukan seluruh rakyat brunei dan malaysia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. ceta says:

    #2..tolong jangan hina raja isteri atau sultan brunei…kenapa nak hina kalau tak tau cerita…nak tau ceta sebenar ke tentang azrinaz?kami org brunei cuma kesian sebab tu tak hebohkan di TV cerita kenapa sultan brunei ceraikan azrinaz ….kalau setakat kesalahan kecil tu boleh dimaafkan tapi kalau kesalahan besar sapa nak maafkan?harap2 lah azrinaz mendapat hukuman yang berat sebab perkara ini memalukan seluruh rakyat brunei dan malaysia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. ceta2 says:

    kami org brunei cuma kesian sebab tu tak hebohkan di TV cerita kenapa sultan brunei ceraikan azrinaz ….kalau setakat kesalahan kecil tu boleh dimaafkan tapi kalau kesalahan besar sapa nak maafkan?harap2 lah azrinaz mendapat hukuman yang berat sebab perkara ini memalukan seluruh rakyat brunei dan malaysia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. woooo says:

    Perasan bagus jer org Brunei ni….!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Love Brunei says:

      kita orang tak perasan pun bagus …tak de rasa bagus pooon…awak bagus ke ngata orang ne????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wooo says:

        sbb aku bagus la aku ckp ko mcm bagus sgt.. aku x macam org2 ko nk kutuk2 org lain.. lain kali jgn nk kutuk2 org mcm tau je sume citer… ko sapa?? Tuhan ke nk menghukum org baik or jahat n blh plak berlagak mcm tau sume citer plak??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • melayu bersatu says:

          haha apa ni org punya masalah korang yang lebih2 ni bagus2 ni ape nobody’s perfect lah jgnlah perasan sangat

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • miss universe says:

      Memang pon kita orang bagus sangat2….awak bagus ke haaaa!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • selangor says:

      kenapa mengata org perasan nie?org brunei ada mengata awak ke?kalau dah nyata azrinaz tu bersalah…so…tak payah la nak bela ia…memalukan org kita je…kalau awak bela org bersalah..bermakna semua org malaysia sama saja…kan itu tak bagus tu…saya tahu apa kesalahan azrinaz tu…jadi saya pun naik angin dan benci azrinaz tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kantoi says:

        PADA RAKYAT MALAYSIA SEMUANYA “SUDAHLAH JANGAN BERGADOH”

        PADA RAKYAT BRUNEI SEMUANYA “ADANGTAH KAMU..JANGANTAH KAN KELAIE2 SAJA ANI..”

        BAH UDAH TAH JADI KE DUSA SAJA KARANG..
        OK SUDAHLAH..JADI PERGADUHAN PULAK..(antam sja tia)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wooo says:

        ko tau sume citer pasal azrinaz erk?? apa citer dia?? citer laa??? ko ni ckp mcm ko ni hakim sesat mana tah?? ada tauliah ke??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • malik says:

          kepada wooo jaga sikit kata-kata awak sekarang kami tengah kesan IP awak dan jika awak mengata lagi kami akan buat tindakan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku_syg_brunei says:

      ooiii..bisai2 ckit ckp ah..ada kmi gtau kmi org bgus kah ah..mun kmi bagus napa kan..bukan mcm c azrinaz mu ah..buat kmi sebrunei sakit hati ada plg..sedar ckit ckp ah..ada jua org malaysia ni melawan kn kmi..pasal sdh tau,yg ko tau kah apa pasal nya..bisai2 ah..mulut atu..jgn nyesal bila sdh tau yg org kmu lawan2 kn atu nda lawa dri rupa..mua pun mua berusai jua..nda g ada ORIGINAL nya tuuu…hheellloooo… sasak aku plg eh!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. majid says:

    Bah kata pepatah melayu, atas tutup , bawah buka. kah kah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. wooo says:

    baca la statement org2 brunei kt atas2 ni sendiri oi.. xkan tu pun ko xtau menilai yg org2 Brunei rasa mcm baik n sempurna sgt.. ko nk kutuk tu pun agak2 laa.. jgn la main2 isu2 bangsa n negara plak.. Ucap takziah sudah jgn nk mengata2 org tu mencuri la ini laa itu laaa… Dh nampak sgt statement org2 brunei ni bias.. Lain kali pikir sendiri sblm balun 1 pihak je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anak Jati Brunei says:

      To woo… mna la ko tau ceta sbnr yek.. ntah2 ko nie ahli keluarga dia kot… sbb tu mental smcm je… we are all refering to HER.. not ur country and bangsa kao… ye kite tau ceta.. bkn nak nyebar fitnah… brunei only small country.. tepuk dada tanya selera.. ko nak kata kite bias.. and ko pulak sound mcm racist… hish…

      We dont simply spread rumours.. its proven… klu ko nak tanya ape prove dia.. ko dtg kat brunei ko selidik sendiri… aku nie mls kan ckp pnjg2… the way ko bckp ani mcm ko pandai and pintar sgt… tp apa2 pun dah over.. yg penting rakyat Brunei Happy… and begumbira.. whether u like it or not…

      Lu pikir la sendiri..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rooney says:

        anyway we agree with woo.. actually ur racist n bias.. as he mentioned before, don’t act like ur judge.. Yez, brunei is a small country and their people mindset unfortunately in 3rd class like u anak jati Brunei..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anak Jati Brunei says:

          hmm.. i wonder dis is the result of being 1st class mindset huh…. its obviously u cannot accept the real fact anyway rooney.. even ur ppl who worked here are ashame with wat she did… well i assume ur ppl mindset who worked here are 3rd class like us as well.. huh??

          well.. we are proud to be us.. u may say our mindset is 3rd class, but overall we are still living in our harmony, peaceful and rich country.. thou we are 3rd class mindset.. our country tak pernah ada kekecohan pun.. kite tak pernah ada rusuhan… we welcome ur ppl to brunei with smile… our ppl take pecah masuk rumah org kite sendiri… and overall being 3rd class ppl are HUMBLE….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anak Jati Brunei says:

          Most of my comments didnt mention the words THEIR PPL… Im using the word HER…. so tell me.. who is racist and bias??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • melayu bersatu says:

      kepada wooo kalau tak tau cerita DIAM SAJA jgnlah nak tunjuk terer kat sini nak jadi hero konon haha mat perasan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • meow35 says:

        awu eh …woooooo..alum tau ceta yg bnr nya jgn tah tunjuk hero..apa..mau ampu kah tu..huhuhu..mun ko tau..nda tebal mua atu kah…cari sendiri apa pasal nya sebelum ko komen lain2 lagi..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Zaza Muhammad says:

    Korang ni, tak elok aa gado2. kite seme org luar. don speculate. Bab2 umahtangga ni too complicated, apa pun puncanya kite kena respek le keputusan mereka yg berkenaan. Mungkin itulah jalan yg terbaik untuk rumahtangga diaorg. Jodoh mereka setakat tu je, seme tu ketentuan Allah. walau apapun mslh diaorg tp klu jodoh masih pnjg mungkin perpisahan takan berlaku.. so respeklah dan jgn nk salahkan mana2 pihak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. NizZA.. says:

    daa laa… lagi mau panjang2kan cite… da belaku pun.. muhasabah diri je…baik Malaysia mahupun Brunei…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. wooo says:

    Yer… ni baru betul.. pemikiran 1st class dr Nizza n Zaza Muhammad.. Mcm ni baru betul.. xde bias n prejudice.. respect each other..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku ukan poklen says:

      salam buat semua pembaca..btw kami org brunei inda mengatakn or mengucap or menuduh kamu 1 malaysia ani jahat or apa2 lh, kami cuma tak puas ati dgn apa yg azrinaz telah buat, kami tak nak beritahu apa yg dia bauat,atas2 sebab tertentu, kamu org2 malaysia pasti malu atas apa yg d buat nya, dan sebagai org2 melayu pasti melayu apatah lagi sebagai umat islam~ so , kpada org2 malaysia f nak kutuk org2 brunei, sila dtg dulu ke brunei dan kamu lihat dgn mata kamu sendiri bagamana kehidupan d brunei, lepas tu baru ckp.dan kita org dh pegi KL ,it so difrent betwen brunei n malaysia..p kita tak ckp pun yg tak elok2~
      sinopsis nya~yg sudah tu sudah..semoga malaysia n brunei bersatu dlm memerangi ISRAEL!!! ahaha kn bisai! ani poklen sj .*inda out kh aku ah* aahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  82. bruneian. says:

    azrinaz di cerai kan pasal ada sebab tertentu, yang tidak lagi dapat di maafkan, so terima lah saja hakikat, bila dapat kesenangan dah lupa daratan, maklum, ini selalu terjadi, bila kemewahan dimiliki, dunia pun boleh dilupakan. hanya duit saja lah menjadi idaman. jangan lah kan menghina brunei and whatso ever, malaysia and brunei no need to fight only because of her, okay? we all know what hve she did, but we all have privacy, so let evrybody know by their own,

    love, HM

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. ucu says:

    begitula nasib pompuan…habis manis sepah dibuang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Brunei Lady says:

      Oi Ucu…….mind your words ah!!!!!!!!!!!Our sultan is not like dat….wat u mean by habis manis sepah di buang???c azrinaz atu yang palui,sdh pun di bagi ksanangan..mencuri lagi t.muka lawa tapi perangai mcm apa……kesian lagi tu dah pun dceraikan…di cop PENCURI lagi..hahahahahahahahahahahahahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Del says:

        nda ku setuju c azrinaz atu lawa. lawa plastic. sbelum kawin sama sultan tani, bida kali ah.. gigi sungang. dasar pencuri nda tau bersyukur!! Alhamdulilah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. lisa says:

    ucu, kalau xtau ujung pangkan..jgn sebarang menuduh sultan brunei, dosa tau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. brunei merdeka says:

    if orang malaysia inda tau cerita diam saja. ani hal orang berunai dengan SEORANG RAKYAT MALAYSIA yang tak tahu malu! okay? kena bagi kesenangan, susah pula dicarinya. apanya orang berunai, ‘jangan cari bala ni, biar bala datang sendiri’ payah jua ada tedapat orang macam kedia atu ah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. rose says:

    hmmmmm ………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. bertenang says:

    salam buat semua…alhamdulillah kita di celikkan ALLAH SWT sekali lagi hari ini, tak tau ape nak jadi esok hari..hanya ALLAH saja yg maha mengetahui. sebaik baik nya, elok lah kita semua mengambil iktibar apa yg telah berlaku dan jgn lah pulak kita bertelagah. kita ni kan sesama muslim dan muslimah….ikut ler ajaran ALLAH pada kita jgn sesekali kutuk mengutuk, menfitnah, tak baik tu…berdamai lah. Lebih baik kita tolong salur kan bantuan kepada orang orang yg memerlukan bantuan, fakir miskin dan sebagainya. Iklas/Wslm.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. brunei town says:

    kepada semua antara Brunei dan Malaysia

    usah bertekak lidah mempertahan hak masing-masing just a simple untuk buat pernilai c
    Azrinaz yg heboh kecantikan nya yg pipi gebu (guna botox) hidung mancung (nda original)

    klu c Azrinaz org nya baik yg seindah kata nda kan Sultan melapaskan C Azrinaz Sultan tahu nilai seseorang bah.. klu sudah mcm ani kejadian nya C Azrinaz harap maklum lah something wrong with c Azrinaz?????????

    nda jaaa…..?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. wan says:

    jangan sebab hal macam ne 2 negara boleh bergaduh…lagipun ini urusan rumah tangga mereka ….biarlah mereka yang selesaikan sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. wan says:

    lebih baik kita tengok piala dunia malam ne……….jerman vs ghana….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Del says:

    Allahuakbar dan Alhamdulilah.. Org yang tamak dan sombong selalu rugi. Sudah diberi kekayaan, masih mau mencuri harta org lagi. Allahuakbar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sana sini says:

      bnar tu Del… org tamak dan tak pernah bersyukur….Alhamdulillah Allah telah menunjukkan siapa azrinaz sebelum dia CURI lebih banyak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. Dasha says:

    Sorry, bukan kah yg setahu aku si Azrinaz nih anak Datok !!! Anak org kaya lah dia tu serious …!! Selidik lah dulu sblm nak comment .. Tapi apa pun sampai skrg masih blm tahu punca pencerain mereka .. Cuma doakan yg terbaik untuk mereka (nak buat mcmna jodoh dah tak panjang) antara masalah rumah tangga mereka hanya mereka dan tuhans hj yg tahu .. Kita nak menilai lebih2 pun tak patut lah kan ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pigi dah says:

      Kaya mungkin dari keturunan Kassim Baba adik beradik Ali Baba kha kha kha Kaya hasil dari menyamun.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Dasha says:

        buktikan lah …. sbb kita semua tak tahu kan …?!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Del says:

          ingat datok2 malaysia semua kaya ke? hahahah. terima la hakikat kalau azrinaz tu memang tamak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • it's me says:

          wooiiii…klo nk bkomen2 tu,g la kt glangang maut,kt sna kmuorg ble tunjuk terer,mympah ape2 komen ni,dr komen pic pas tu komen sesama sndri pla,pas tu masing2 nk menang sape yg alim,sape yg tbaik..klo kmu org d lantik jd Tuhan mmg x ble pkai pnye,stkat mcm ni iman da jhnam,sebut kburukn org,tgntung kt langit,tbkar bogel la,ape kmu da mgalami pnderitaan dulu dr Tuhan ke? heii..sedar la ckit,malu la besar ckit,dosa2 d dunia ni Tuhan kta yg pikul beban tau,yg korng tu asyik tk sedar2 lg nk bt dosa..tu la dulu d suruh mbaca buku2 agma tentng bumi d cipta,dn manusia dtg dr mna,dosa dtg dr mna,ini tk asyik tgok gmbar2 tk snonoh je,ape daa..! mna manusia yg tk bdosa? kmu tk lwan ibupa,slalu smbyng,bamal,mghulurkn bantuan tp mulut ngan fkiran tk posa..lg baik kmu bkerja,kmu jln kn tngugjwb sbg anak,istri,suami,ibupa contoh kpda genarasi warisan kmu,kmu nilai la khidupn masing2,tk ade kluarga yg smpurna,semua nya perlu bimbingan..klu iman tk ble tahan tu,baik cepat2 off kmputer,drpa kmu mnmbahkn lg masalah kt internet dan bwa org terus bdosa..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. irene says:

    tak der keja laen nak sibuk psal rumah tangga org…diri sendiri tak terjaga….nie nak gaduh2 apasal?bengong betoi!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. juz an opinion... ^_^ says:

    hmmm…. I think itz better for both bruneian/malaysian here to simply ignore/leave this issue completely, itz juz a waste of time…. well, no profit at all… this is an act of simple ignorance and spread of hatred…. to bruneian leave this and concentrate to the Sultan birthday instead, and to the malaysian those who said irresponsible words towards bruneian, juz concentrate on ur 1malaysia program instead… well, make these two thing successful… and leave this un-important and not-worth-it stuff behind…. this issue dun deserve such a possition of being a thing to be discussed all the time…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. juz an opinion... ^_^ says:

    (^_^) oh one more thing, let us all together study the holy quran sura hujurat aya 6, 9-13 & 18 :- (may Allah bless us muslim and to those non-muslim with His great blessing and vast forgiveness and kindness and hidaya to the right path in this time, a time to be called akhiru-zaman which the qiyama is so near to us)

    (6) Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini – dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) – sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.

    (9) Dan jika dua puak dari orang-orang yang beriman berperang, maka damaikanlah di antara keduanya; jika salah satunya berlaku zalim terhadap yang lain, maka lawanlah puak yang zalim itu sehingga ia kembali mematuhi perintah Allah; jika ia kembali patuh maka damaikanlah di antara keduanya dengan adil (menurut hukum Allah), serta berlaku adillah kamu (dalam segala perkara); sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang berlaku adil.

    (10) Sebenarnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu; dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.

    (11) Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (dari kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah setengah kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain; dan janganlah pula kamu panggil-memanggil antara satu dengan yang lain dengan gelaran yang buruk. (Larangan-larangan yang tersebut menyebabkan orang yang melakukannya menjadi fasik, maka) amatlah buruknya sebutan nama fasik (kepada seseorang) sesudah ia beriman. Dan (ingatlah), sesiapa yang tidak bertaubat (daripada perbuatan fasiknya) maka merekalah orang-orang yang zalim.

    (12) Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani.

    (13) Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).

    (18) “Sesungguhnya Allah mengetahui segala rahsia langit dan bumi, dan Allah Maha Melihat akan segala yang kamu kerjakan”.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  96. hamba allah says:

    sudahlah…. tu . kesian member member malaysian yg lain yg kerja d brunei & my cousin bruneian kat malaysia tu habis habis kena tempiasan kamu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. sana sini says:

    hi smile always….aku pun nak tahu, ke mana perginya baju-baju azrinaz yang OVER dan mcm PENYAPU tu?!!….hehehhehee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. sana sini says:

    apa kisah ngan GIANT d brunei? kena lelong lerrrrr citernya…selama GIANT ada sampai azrinaz kena cerai, aku SEKALI sahaja beli barang sana mun barang2 yg di jual mcm barang2 murah2an takder kualiti… aku pegi sana sal nak makan saja…hehehehehee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. Peace Brunei says:

    YOU NARA YANG LAGI BANYAK MENANGGUNG DOSA SEBAB TUGAS U MENYEBAR SEMUA GOSSIP DAN DOSA ORANG…. STUPID… INILAH DAJJAL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. nozi says:

    jangan lah stop..suka aku baca

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. pening says:

    Ala, x perlulah nak bertelagah sesama sendiri..da jodoh mereka setakat ni jer..mgkin ada hikmah di sebalik yg terjadi ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. pening says:

    Ala, x payah nak penig2kan kepala..anggap je la jodoh mereka setakat ni jer…hanya Allah yg Mengetahui setiap kejadian yg berlaku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. sayang says:

    kisah dan teladan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. Atok says:

    Mencuri itu hukumnya potong tangan. Ada negara, pechah amanah hukumnya ada yang pancung. Syukur Tuanku Raja dengan hormat mengembalikan secara baik tanpa hukuman. Astagfirullah!!. atuk nasihat “tabubat lah ye!”….semoga taubat diterima. Menjelang bulan ramadan ni, bnyk bnyk lah bertaubat. Sebelum taubat diterima, mana yang di curi, atuk nasihatkan kembalikan lah ya pada yang ampunya…barulah taubat bulat bulat boleh diterima.

    Meskipun Tuanku Raja memaafkan, dosa tu tetap dosa cu. Dosa tu bukan lagi kepada Tuanku Raja Berdaulat tetapi seluruh rakyat Brunei!!… harta Raja, harta negara, harta org Brunei lah juga tu, betul tak? kena minta maaf pada seluruh rakyat Brunei juga tu.

    Kembalikan harta yang di curi, cucu kena reveal all that apa apa yang di curi yg nampak dan tak nampak (termasuk barang barang kemas, wang yg dicuri yg dihantar sembunyi sembunyi tanpa pengetahuan), mengaku dan insaf sepenuhnya. Baru fitnah yang menjalar terhenti, tidak lah jadi bala pada diri cucu. Tak hahal nanti harta tu duduk kat Malaysia. Ditakuti semua rasa bahang dosa nya. Ini baru hukuman dunia, belum akhirat nanti. Harta tak dibawa ke kubur cucu, betul tak? Insaf lah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. Busybody says:

    Betul kata atuk, dia bukan saja kena taubat tapi kembalikan harta harta yang dicuri kalau mahu negara kita aman dari benda benda yg tak halal, bukan sedikit yg di curi kerana harta milik rakyat mereka juga tu. tak payah korek dan bukti lagi. dah tau dah. bodoh nya puan azrinaz tak tahu kah ada security camera dan guard gurkha kat istana. orang kampung masuk istana begitu lah, tak erti, tamak sendiri rugi. nasihat saja dia bertaubat kerana harta tak halal tu duduk kat malaysia, kena tolak bala takut rasa bahangnya. dia kena kembalikan dan minta maaf, baru negara dan bangsa kita akan aman! Maaf ya bukan busybody tapi saya sokong atuk nak ajak puan azrinaz mohon maaf supaya fitnah terhenti, baru org sempati dan maafkan, dan yg utama semoga taubat diterima sepenuhnya! Saya pun sedap tido tak de pencuri besar kat Malaysia!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. mulan suci says:

    Assalamualaikum kpd pembaca sume..
    btl ke dia mencuri?..dulu sultan brunai cerai isteri dia yg nama mariam tu knp pulak?..hadoi..biar Allah yg menghukum klu dia btl2 bersalah..kita ni cuma dgr n tak penah nampak jd kita yg ptt berhenti membuat kesimpulan..jgn dia dtuduh mencuri kita pulak wat fitnah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. kulat says:

    itu bukan mencuri, itu curang ja….curang dicerai cemburu lah tu….curi cerai hukuman lah tu………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. Guru Bakti says:

    Pengajaran untuk semua………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. Doa says:

    O Allah, protect us and keep us away from whatever evil you have decreed

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. Makhluk says:

    Amin!!!……Amin!!!…Ya Rabal alamin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. lin says:

    ASKM Jangan lah gadoh2 tak baik lah. mari kite berdamai. melaysia brunei kite sama jr.

    dan yang pasti azrinaz bkan asal melaysia sepenuhnye kn? die indonesia lah! tengok uke die hitam legam. tak lawa pun lah! uhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. BeRaCuN says:

    amput mamanya banar kmu ani.adang2 tah kelai ani.adang2th menghina sesama negeri.mcm indon sja kmu ani.ku biris kang kepala ah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. BeRaCuN says:

    bkn ja mencuri ia atu.tapi berskandal jua.mun paham bisai.CLOSED!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. Pendapat saya says:

    Politik Istana si ayu mana tahu main..
    Akhirnya dianyaya mencuri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Baniaz says:

    Dia ni kena aniaya …………tak apa la…..allah maha mengetahui segala nya……….berdoa la….kerana doa2 org teraniaya insyaallah di makbul kan allah…….amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Insan Suci says:

      Apale kena aniaya….. Sebab doa rakyat lah, Allah memberi dia kesedaran.. Nasib baik dia diberi kesedaran dari segi ini, kalau Allah menurunkan bala pada dia, hilang semua ketutunan.. Nauzubillah…. Rakyat doa agar KDYMM mliat kebenaran nya.. Insya Allah, kalau dia rasa dia baik, dan sebar fitnah, akan Allah turunkan bala pada dia dan keluarga…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. Cher Gabard says:

    Heyy :) Is it Okay that I go a bit off the theme? I’m looking to check out this web site from my brand new Macbook however it won’t show correctly (a number of the boxes are half broken), any options? Really should I try to find an upgrade for my program or something? Many thanks in advance! Patrina x :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. malaysia says:

    Tunjuk ayat mana dlm Quran kata kena pakai tudung? TUNJUK!! TAK ADA OKAY!! Ini semua tafisran dan hadis saja…arab jahiliyah punya style hidup korang nk ikut. JGN Buta tuli! kaji!! kaji!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • tanbihul ghafilin says:

      Greetings,

      sekedar mengingatkan atau memberitahukan apa yang tidak kamu tahu…

      Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya. surah 24 : ayat 31

      Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. surah 33 : ayat 59

      so, is it not really clearly stated in Quran?? btw, this translation is malaysian translation for your convenience…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • tanbihul ghafilin says:

        oh another thing, if u r somehow not muslim… refer to the bible for veil and the virgin mary attire.

        [1 Corinthians. chapter 11: verse 5]
        But any woman who prays and prophecies with her head unveiled dishonors her head – it is the same as if her head were shaven, for if a woman will not veil herself then she should cut off her hair. But if it is disgraceful for a woman to be shorn or shaven, let her wear a veil. JUDGE FOR YOURSELVES; is it proper for a woman to pray to God with her head uncovered? (It seems that Christians are unaware of the obligation of the veil in the Bible, which made me put their verses in this book, and for those who attack the veil in Islam should notice these verses of their own Bible, and notice also this verse “Judge not, that you be not judged. For with the judgment you pronounce you will be judged, and the measure you give will be the measure you get.)

        source : Bible of course…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  119. sayb says:

    like2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. Minah Leter says:

    cantek kerr??korang tak tau kerr kenapa sultan brunei tu ceraikan dia???tu lah tamak sangat…sampai mahkota kerajaan permaisuri isteri yg tua dia ambik n jual kat thailand…wang brunei bilion2 dia simpan kat kotak megi indo mee antar ke airpot brunei nak antar duit tu kat malaysia…nasib ler perkerja kt airport tu cek dlm kotak tu aper…kalau tidak lingkup duit rakyat brunei dia cekup…”kita boleh lalai dengan kecantikkan wanita…jika itu terjadi…kita akan hilang segala2nya”

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0