Written by AbangNara | June 21st, 2010

gambar awal scha di bali

Seronok kami tengok betapa sweetnya Awal Ashaari dan Scha Al Yahya yang tengah mabuk cinta. Lagi-lagi bila pergi ke Bali, pulau romantis untuk mereka-mereka yang bergelar pakwe-makwe dan suami isteri. Mesti bertambah mendalam perasaan cinta mereka berdua.

Terasa jeles pulak dengan Awal yang mendapat awek secantik Scha. Tahniah bro. Jangan kisah orang cakap apa. Yang penting kita kena jaga awek kita jangan sampai orang lain kebas. Orang lain yang condem tue bukan tahu isi hati kita kan? Lagipun korang berdua memang nampak sepadan gitu.

Dan rasanya dengan gambar-gambar Awal dan Scha bercuti ke Bali nie, bolehlah kita confirmkan yang diorang berdua nie memang tengah bercinta. So lepas nie tak payah la malu-malu nak sorok lagi. Peminat sekarang pun dah bijak pandai semuanya. Tak jatuh pun populariti tue.

Lagi gambar Awal dan Scha bercuti di Bali dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Awal Ashaari (dia dah delete album gambar nie).

gambar awal scha di bali

gambar awal scha di bali

gambar awal scha di bali

gambar awal scha di bali

gambar awal scha di bali

Baca Yang Ini Pulak:-

342 responses to (GAMBAR)Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya Bercuti Di Bali

  1. dah boleh kahwin dah tu.. huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
    • mail says:

      dah ‘kawin’ dah kot masa kat bali tu wakaka.. nikah je belom.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • nani says:

      apa la dorg ni…lagak mcm org dah kawin…..artis!!!huh!!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • tyra says:

        da tgk da pic awal n scha…bkn diorg g cuti ramai2 ke…jd insya Allah diorg xbt la bnde yg bkn2 sprt yg difikirkn…wallahuallam

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • yaka says:

          fikir positif mcm ni kan bagus. +points utk ko

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • abon says:

          wake up and face reality. Sex dgn couple yang tgh hangat bercinta ni bukan la sesuatu yang luarbiasa. Aku bukanlah nak menggalakkan tetapi itulah realiti kehidupan sekarang ini…sedangkan yang bertudung labuh sekolah agama pun boleh terjebak..inikan artis yg lemah agama

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Your fact is undeniable. Very true.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • kong says:

          ko ada snka mana ko tau sibuk ja

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      DIORANG KE SANA NAK TEMPAH BAJU DAN KAD KAHWIN DIORG…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • Roh says:

      Aku suka tengok gambar pegang tangan ambik dari belakng tu… very sweetzzzzzzzzzz.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • leeya says:

      DIORG KE SANA NAK TEMPAH BAJU DAN KAD KAHWIN..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • rompong says:

      1st pic 2 mcm nak bercium ja..cium jala kasi nampak 1 malaysia haha puiii

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  2. Fakeh Khalifah Saka says:

    KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, sila google tajuk-tajuk seperti di bawah ini:-

    (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
    (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Muaz says:

      eleh, ko suke2 je kata org wahabi..
      ko tu ahli sunah wal jamaah sgt la ye?
      pecah belah betulah ko ni.

      akhir zmn ni islam terpecah 73 golongan,
      semua nak tgkkan islam, tp di akhirnya hnya 1 golongan yg berjaya.

      tika itu barulah Islam itu BERSATU…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  3. cik syazni says:

    adoi..
    mesra gittew..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. yanie says:

    pergghh, memang cweet cangat2..jelesh2x!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. girlikeme says:

    cornfirm!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. ..kecoh-kecoh.. says:

    cm x sesuai la akq scha ngan abg awal..x best la cm nie…stakat kwn tu bley r..x de la smpai khwin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • budak nakal says:

      yap..aku skong sgt2…crilh pmpuan melayu terakhir ckit..sjuk gak ati

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  7. insanBiasa says:

    ha…kwin la cpt2 skit..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. azs says:

    ari tu menafikan sangat..la ni ??? terbukti suda…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Noni says:

      Hari tu deny ar… cinta blum btul2 bputik…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        kan? kalau belum ada perasaan lagi, agak2 nak ngaku tak? mesti tak kan.. sama la mcm ko, org gosip ko dgn bos ko, tp takde pape, ko nak ngaku mcm ni “haah kitorang mmg ada buat hubungan sulit” hahahaha ada berani? :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. ladivas says:

    candid picture..!!
    cute…!!!

    SEE MORE CANDID PHOTO

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. haziziey says:

    Agak-agaknya kat sana diorang dok 1 bilik ke lain-lain bilik?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Good question! Actually diorang tak dok sebilik pun..malah diorang dok di hotel yg berasingan di mana jarak antara hotel Scha ke hotel Awal melebihi 2 marhalah. Gambar2 di atas adalah sekadar bergambar, not more than that. (sarcasm);-)

      Hmm..artis..artis. Blum apa2 lagi dah gi honeymoon dulu. Kawen la cpt2 diorang ni..udah2 le bukak peluang kpd pengkritik utk terus mengkritik artis2 Malaysia skrg ni..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • kamen rider says:

        kehkehkeh 2 marhalah ? boleh wat jamak
        sampai hotel scha terus berJIMAK

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • yaka says:

          komen kau pun byk menyumbang minyak atas api.. so kau pun kira sama 2 x 5 mcm diorang yg komen2 hina semua ni. menambahkan org mengutuk diorang lagi ada, so kau bersalah la juga kat diorang berdua ni. :)

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          OK, esok aku mohon maaf secara terbuka via press conference. Sori terperli artis yg anda puja…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • sephia says:

          uu..panas statement tu.. i like..hahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        jangan cakap je tapi tak buat. esok nak tgk keluar tv ke tak. kalau takde mmg confirm kau tipu. menipu tu dosa tau? kau kan terer bab2 dosa ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Alahai..ingatkan takkan reply dah dgn jawapan sarcastik sy tu..rupanya btul2 nak tgk keluar tv esok..hihi.

          Dahla, malas la nak layan budak2 ni..dah buat keje sekolah ke blum tu dik?;-)

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • yaka says:

          sarcastic ke? sarcastic2 tu nak tunjuk bijak la ye.. tapi layan jugak baca blog gosip mcm ni ye? hehehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tony says:

          ele yaka. mcm ko tuh baik sgt?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yippie says:

          si yaka ni sah budak tak habis sekolah. tu la suro belajar form 5 dh malas. dh besar berbual la kau.

          cute apa scha and awal. cuma kurang2 kan je gambar tersebar dpan public sbb korang public figure. no worries la secocok dh scha and awal tu.

          yaka pergi habis kan sekolah. belajar masuk univ oversea baru bole komen2. berbual mcm pndai.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. kak ROS says:

    perghh nie bercuti berdue je ke?perghh jgn cam ariel lak kang ade yg rakam aksi sndri kang..haha~da karam kot due2 org nie…hmm..bercuti la katekan..xkan nk pndg je..haha~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. pergh..!!
    swett beb…
    tgok kat sini!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. yula says:

    eemm….xtau nak kata pa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. nuri says:

    mengalahkan org yg dah kawen..poyossss!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Reena says:

    Besok dah kawin..basi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. bodoh…bg awal pegang free2 je… brg kalo dah slalu kene pegang xbrape elok laaaa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Nurul says:

    boleh tahan jugak dorang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. mengkek says:

    dulu suke sgt kat scha ng fahrin..sejak die berali arah ng mamat ni aku da x minat langsung.. abb aku x suke sgt awal… mcm haremmm..tgk ar tu lum nikah da buat mcm ni… geli aku tgk… kalo x jd kawen..sedih arrr sape dpt si scha tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • neda says:

      setuju!scha ngan awal ni mcm xbrpe sesuai lor..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        korang sapa nak tentukan jodoh org? kalau ada org nak jodohkan ko dgn keling, ko nak ke?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • jolie... says:

          ske ati dier la nk komen pe..ko ni asyik nk mbebel je pehal???baca da r…emosi lak..minat sgt la tu????

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • tony says:

          ko nih yaka, mulut puaka, ko tau?! suke hati laa diorg nk komen apa pown yg ko menyalak tak tentu pasal ni pehal?ko tak suke, tak pyh nk baca bolg gossip ni, bodo!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sofi says:

          mcm baik sangat korang ni!!! jaga badan sendiri..org zaman skrg semua pun sama..jarang jumpa org yg alim 100%…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. jmr says:

    wow…romantik gitu..jgn pasni jadi pape antra diorg dh le..rugi duit je g bali..hukhuk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. ara says:

    aritu awal ada kuarkan statement awek dia bkn artis,cuma org biasa..aik??bercuti kat bali ngan scha plak??curang ke?tobat tobat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. TABUAN says:

    aaah… amalkan lah…

    dorang gi holiday ni mcm versi Fahrin gi holiday pat Tioman dgn Linda Onn.

    Harap2.. jgn lah jadi mcm dorang yg last2.. saman menyaman.. sampai sekarang kes saman pun tak bergerak!

    Kasi tempoh sampai 7 hari.. tapi dah masuk lebih 5 bulan kes pun tak abis2!

    HARAP GERTAK JE LEBIH ~ :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ibu ariani says:

    artis..artis..betullah kata wardina, artis malaysia ni mmg x bleh dijadikan contoh..tgk la apa dh jadi ngan ank2 muda skrg..buang anak, zina dh makin menjadi2..artis patutnya kena tunjukkan contoh yg baik, sbb mrk2 ni role model..dorang ni dh tunjukkan contoh yg tak baik.korang tgk la sendiri camne, blom apa2 dh pegang2..hmmm, dunia2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cici says:

      betul…. apa nk jadi… golongn yg bkn muhrim bersentuhan ibarat bersentuhan dengan kulit babi….. apath lagi membuka aurat sumer tu,, nauzubillah ,mintk dijauhkan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Maleesa says:

        siapa suh g jadikn artis role model? x smpai 100 pun yg bljr tgi,.tu pun x reti. Media skg pun mengong, asyik provoke artis sbg role model. agak2 lh wei

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyra says:

          btl3..amat setuju dgn statement2…ptot yg jd role model rasulullah SAW,siti khadijah,siti aisyah…bkn artis2 nie…buang karan jer jdkn diorg role model

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • brr says:

        sentuh kulit babi najis je,xdosa pun..dah samak suci balik…xharam pun..mkn daging yg haram..ini bersentuh kulit lelaki pompuan bukan muhrim..sah2 dosa..kena la bertaubat

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  23. enjoy sakan nampak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Serena says:

    korang, kalo wardina ckp artis malaysia x layak jadi ikon,, nak marah… tp kalo mcm ni rupa, astagfirullah.. aku pun tak nak anak2 aku terikut2 ngan korang.. langsung x layak jadi ikon tau x?
    scha, alahai…. kesian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. akubukanbaiksangat says:

    alaaaaaa..org yg mengutuk2 tu..macam la tak pernah pegang perempuan sebelum kawin. pirahhh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cici says:

      manusia boleh berubah klw berkehendak,,klw xnk,, mcm2 alasan…. tapi kita perlu cuba yg terbaikk,, xperlu nk jd yg paling baik,,klw jd lagi bagus…. mmmm

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      @akubukanbaiksangat

      Bukan semua orang macam tu daa..kalau ‘hangbukanbaiksangat’ pun, cakap tu sopan la sket ya..;-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • akubukanbaiksangat says:

        aku cakap pada yg org yg suka mengutuk. Means manusia macam tu perlu ke bersopan2? yg ko terasa apahal? kau pernah buat ke?….bosan betul layan org macam ni…sopan konon….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          bai, mamat ni dia perasan baik la bai. fact oriented sgt la kan. tp layan jugak blog2 gosip ni. bajet nak ceramah2 kat sini ayat mcm bagus nak tunjuk dia bijak n educated la konon.. org2 mcm ni poyo la baii. cakap tak serupa bikin.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Taktau apa sebenarnya tujuan komen2 orang spt ‘yaka’ ni. Ntah apa agenda sebenar nak cari gaduh dgn most pengkomen kt sini & provoke itu ini.. Tak kisah nak ckp apa kerana tiada jalan lain dlm melayan kerenah kanak2 saiko ni selain mengatakan ‘qaaluu salaamaa’..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          ko tanya la diri ko apa tujuan ko masuk forum gosip ni? sekadar nak tunjuk pandai? pegidaaaaa.. dlm ni bole la guna ayat mcm2 tunjuk bijak nasihat org bagai.. diri sendiri tgk la camne..ntah2 sampah masyarakat je, baru masuk kelas motivasi sket dah berlagak. hahaha.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ila says:

          orang bagi nasihat di kutuk2kan…xpaham aku..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. mizzura says:

    wah..sweet gitu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. falopia says:

    Korang ni semua hipo.. Beria komen dosa la bukan muhrim la itu la ini la. Motif masuk blog gosip ni beribadah ke kekdahnya. Feeling2 jadi ostad n ostazah la konon? Poyo.. Kalau betul beriman n baik sgt, korang tak baca pun benda2 gosip ni. Pegi daaaa. Hipokrit sgt. Aku lagi menyampah dengan korang yg komen macam bagus ni dari scha n awal. Geli dgn org munafik. Sama la macam si Fahrin tu. Munafik paling besar zaman ni. Air yg tenang jgn ingat takde buaya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      @falopia

      Janganla emosional kat sini..btul apa cakap diorang tu? Habih tu nak expect orang2 kat sini cakap ape, puji or just cakap ‘no komen’ ke? Yg sentuh bab hukum etc, at least dia ada kesedaran utk menyebut sesuatu yg baik & benar berbanding yg sokong or buat taktau je..

      Nasihat-menasihati tu tak salah, cuma jangan mengutuk atau maki2 je. Chill out ya;-) PEACE

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fikir says:

        falopia..

        adalah lebih baik kalo kita saling ingat mengingati. kita kt sini bukan nk jadi ustaz @ ustazah, tp apa yg salah depan mata tu bukan ke patut kalo kita saling tegur menegur? kalo x tegur kang, x psl2 kt dapat ‘saham’ jugak nt.. kdg2 tegur tu bkn peringatan utk depa je, tp utk diri sdiri jugak.. kan lebih baik kalo ko bg komen yg positif dr ko pun jd sama mcm dorg yg lain yg kejenya asik mengutuk jek..

        akubukanbaiksangat..

        kalo pun ko bukan baik sgt, tp jgn la tunjuk kejahilan ko sdiri. kalo da tau benda tu salah, jgn la nk corner tmpt laen nk kata benda tu btul @ xpe.. pegang tgn jek. bukan wat pe pon.. tp adakah ko sedar, bermula dgn pegang tgn la, ko akan mula berani wat benda2 lain.. cuba ko tny couple yg pegang2 tgn tu, napa dorg pgg tgn? sb syg? cinta? atau sbb org lain pgg tgn, dia pun follow.. n cube ko pk, brape kerat je yg b4 kawen bpgg tgn, bpeluk sakan, then bila da kawen, pgg tgn pun malas..?

        ape yg aku nk cakap kt cni, x kira betapa jahil pun kita, patutnya bila pkara yg logik ada depan mata, ada akal n fikiran patut kita guna. kalo x tau, patut nya blajar. bukan main tembak org sesuka ati jek..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cik joyah~ says:

          fikir say : cuba ko tny couple yg pegang2 tgn tu, napa dorg pgg tgn? sb syg? cinta? atau sbb org lain pgg tgn, dia pun follow.. n cube ko pk, brape kerat je yg b4 kawen bpgg tgn, bpeluk sakan, then bila da kawen, pgg tgn pun malas..?

          cik joyah setuju 101%

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • scha al memek says:

          aku stil pegang tgn…huahua…suamiku siap pegang pinggang biler berjalan….sebelom kawen xde mcm tuh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          mcm mana pulak dengan yg menyangka n buat fitnah bukan2? kalau betul nak betulkan yg salah, cuba ko ceramah semua commentors yg komen teruk kat page gosip ni.. cth ada sorang komen ckp diorang dah nikah la, buat itu la ini la.. ada bukti ke? kalau takde bukti dah kira fitnah kan? kasi komen tang tu sikit.. tolong kasi ingatkan pemfitnah2 tu, boleh? ke memilih jugak?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Setuju jugak..kalau ada unsur nak fitnah tu, elakkan la.. Memang kita taktau hakikat sebenar..apa yg di hati kita takleh baca. Namun kalau diorang dah nikah biasanya semua akan tau sbb diorang artis..bukan pak gad sekolah.

          Sebab tu sy kata yg mengutuk tu biarlah berpada2..mengkritik pun biarlah berhemah. Jangan tuduh lebey2 & fitnah apatah lagi.. Namun kpd artis2 tu kalau boley elakkan perkara2 yg boley menimbulkan fitnah..kerana bergambar spt di atas pastinya akan menyebabkan timbulnya fitnah.

          KITA MAKLUM BAHAWA FITNAH ADALAH DOSA BESAR, & KITA JUGA PADA MASA YG SAMA PERLU MENJAUHI PERKARA2 YG BOLEH MENIMBULKAN FITNAH.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  28. RiceBunny says:

    Kot yer pun pergi UNOFFICIAL HONEYMOON, janganlah hebah2 satu dunia. Ini bukan satu perkara yg patut dibanggakan dan dijadikan contoh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. sharinginfoz says:

    memang cuti sakan ni.. happy memanjang….. bagus2…

    Segmen Kenali Blogger

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. ayuu says:

    beutifulnara suke kt scha..klau artis lian kompom dah kena kutuk g cuti cmnie..poyo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Piston Pecah says:

    pelik gak si awal pergi delete album tu…tak faham kenapa dan mengapa?ish3…
    ——————————————————————
    ‘Mereka’ terkenal & kadangkala terlalu Ekslusif!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sephia says:

      tu saje jelah nk suh org cilok pic dorg, lps tu kate org ceroboh privacy dorg.. dh tau bende personal, secret, jgnlah letak kt fb. sengal..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. aku says:

    entahler..kalu da artis..nk buek cane..memang ni la life drg..orng biase pon berlambak pakai camni..tp aku da x minat kt scha da..dulu ske..skg da xske.. awal?ergg…xske gak.kesimpulannya..kawen jelaaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. xsangka2.. says:

    sweeetnye….harap hubungan diorg kekal sehingga akhir hayat…kpd awal…jgn hirau org ckp ape..jga la hbungn tu sbaik2nye….korang mmg sweeet couple la…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • nama saya says:

      sweet mmg sweet tapi lagi sweet kalau kahwin. ini sweet yang boleh bawa saham ke neraka. kasihan tubuh badan yang cantik2 dan hensem2 tu sebab free2 je nanti kena humban dalam neraka.

      kalau kita suka benda2 yang macam ni, maknanya kita turut bersubahat. ada saham juga untuk kita.

      peringatan untuk semua dan diri sendiri.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • setuju says:

        yek r.. sweet p bndenya lau cmni.. lau da kwin, sronok gk.. tumpang bhagia.. ni,,, kalu ghupe ghini……. m’bawa ke lmbah zina jer…… x der sweet mana pon…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lis says:

        @nama saya
        i setuju tu… peringatan tuk dri dr gak…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bazooka penaka says:

          buat xsangka…sweet ker psgn bercinte gi bercuti n berkepit di luar negara camtu?? agak2 lar nak kate mender camtu sweet.. mender yg haram jgn dikata sweet..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. syik05 says:

    asal scha nmpk berisi dlm gmbar ni.nak2 lagi time die pakai baju ala2 kebaya tu..kot x die kurus cekeding aje..senang ati kot..huhu..dah mcm gitu baik dorang kawen aje.abes citer..pas2 msti dah xde kuar gosip2 camni dah..aman dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. amy says:

    harap kekal ke anak cucu…kawen cpt k! =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. liza1979 says:

    honeymoon dulu ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. sis shuhada says:

    suke3 diorang ni. tp cepat2 la kawen eyh. dh banyak sangat org dok kutuk ni nmpk.. huhuk.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. aku says:

    artis malaysia suka bercuti sebelum kwen………. pastu nak imej positif… pelik2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. are`in says:

    hmm dlu dgn fahrin kecoh2 mcm ni..
    skrg dgn awal plak..
    hmm apa2 pn mg brbahagia..
    tpi tetp x ngaku kata dok brcinta..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. hate girl says:

    trend zman skrg kot xkwin dpt g honeymoon.>.
    n dpt rsa cm ‘suami istri’ g2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      ko nampak dpn mata ke dorang hidup mcm suami isteri? kalau salah dah kira fitnah tau?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Aku says:

        Xnampak lg ke da terang lg brsuluh.. Aku bkn nk kondem dorang nie…tp da terang2 gmbr dorang nie life seolah2 laki bini…ker ko ingat life laki bini nie yg part dlm bilik tu je….ingat tau…bila jadi laki bini sah je br bleh mcm nie..pegang tangan, peluk pinggang even bergambar brsama… satu lg..toksah la ada istilah kutuk dgn berhemah…mmg da bnda kutuk nie xelok, jgn la amalkan terus….ape lak nk amal bnda xelok tu dgn berhemah…pelik aku… Nie ingat mengingati, ko ingat mati esok kita xkena soal ker even dorang wt slh..? Lain la klau mati esk korang xnk ngaku org islam nie saudara korang….Xbleh tegur face to face atau dia reject kte nyer nasihat, juz doa je la biar dorang trbuka pintu ati utk cegah kemungkaran nie… Ini lg org wt bnda xbtl, lg kutuk, hina, letak hukum org tu msk neraka… Tuhan xpernah wakilkan manusia nie utk hukum manusia yg lain…tu keje Dia, selagi org tu idop atas muka bumi nie, selagi tu dia layak tobat, layak dpt rahmat Tuhan….hukum menghukum nie kt akhirat esk..itu pun bkn keje kita…keje kita manusia nie dakwah, nasihat, tegur biar sama2 cegah mungkar.. Aku bkn nk tnjuk alim tp yg mana aku bleh kongsi aku kongsi je la ngan korang. Nikmat ilmu yg aku ada sket nie pun Allah yg bg, aku just nk share je… Nabi kite xprnh brkasar, maki hamun, hina, kutuk, letak hukum org tu msk neraka selagi dia xmati… Even kaum Taif dok baling batu smpai darah Nabi mengalir msk dlm kasut dia pun, Nabi x hukum kaum tu msk neraka. Malaikat offer nk turunkan bala bila tgk kaum Taif wt kekasih Allah mcm tu, tp Nabi xizinkan sbb dia nk dkwah ank2 kaum Taif nie biar smpai kenal Allah… Mksud aku, aku salute korang yg bg nasihat kt org2 yg wt salah…jika dorang xnk terima, jgn plak korang maki, letak hukum msk neraka, kutuk lak…doa la…InsyaAllah rahmat Allah tu terbuka luas. Aku sdiri pun xmampu nk nasihat smpai tahap face to face, sapa la aku nie…Ilmu bkn setinggi gunung, dan InsyaAllah aku buat yg mna mampu, iringi doa kt saudara Islam yg lain lps solat…

        p/s : maaf la kalau korang rasa aku wt spoil kt page nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Oh ya ‘aku’, kutuk tu memang takkan berlaku dgn berhemah, tapi kritik boleh secara berhemah.

        Istilah kritik secara beradab & berhemah bukan dari pendapat peribadi semata2, tapi ada dibincangkan dlm al-fikrah.net, manakala kritik & kutuk tak sama maksudnya kalau rujuk dlm kamus dewan.

        Apepun sy setuju dgn pendapat ‘aku’. PEACE

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Maaf jika aku ada silap baca kt komen psal kutuk or kritik tu…maklum la aku pun manusia jgk, human always make mistake (xdisengajakan).. Aku xde ilmu utk brhujah lbh jauh sekali nk letak diri lg tinggi dr korang…So aku mintak sbgai saudara seislam, selitkanlah nama aku kt dlm doa korang..InsyaAllah aku akan doa kt korang sekali even aku xprnh kenal korang tp aku tahu korang saudara aku…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ane says:

          Hai Ms/Mr Aku.. I pnjam komen u paste kat page “Fizz/ Fasya” ok… sgt bernas

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          org mcm korang mmg ada akal nak minta maaf, tu yg komen kata barai semua tu, apa citer? siapa yg nak minta maaf bagi pihak org2 yg mengkomen tu ye?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          I apologize on behalf of them all..is that okay with you kid?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          emo ke? alahai.. bab2 gosip cikai mcm ni pun nak emo. rileks la, kata bijak. fact oriented katanya kan? org2 fact oriented mcm kamu mmg suka bersidai baca blog2 gosip hiburan ye? hehehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Aku rasa mcm org bdoh dok brdebat ngan org yg xreti beza halal halam nie…Yaka, ko tnya sapa yg nk mintak maaf bg pihak org2 yg dok m’carut tu..dah ada hamba Allah minta maaf ko plak ckp dia emo…aku pelik…sbnrnya ko nk yg mcm mana? Wehhh yaka klau ayat emo tu ko tuju kt aku br btl sbb aku xnafikan…mmg aku emo…!!! Mau aku xemo, korang yg mengaku seagama ngan aku nie dok wt bnda2 mcm nie terang2…Aku ulang..seagama…ko paham tak mksud aku nie…??? Klau ko xpaham…meh aku terangkan…Mksud aku..bila korang wt dosa mcm nie…mati esk aku pun trkaut sekali ngan dosa2 korang nie…ko tau tak???? Wehhh org yg mengaku Islam, korang xtau ker…brckp bnda2 xde pekdah guna tepon dgn bkn muhrim pun da maksiat…ko tau takkkk??? So klaw mcm dorang brdua kt dlm gmbr nie da kira menuju ke arah zina…ko paham tak? Klau korang bkn seagama ngan aku…sket pun aku xgnggu port korang…lantak korang la…masalah skrg korang mengaku seagama ngan aku, dlm ic terang2 ada prkataa islam…Toksah la dok tegakkan benang yg bsh…Wehh org yg ngaku ummat Muhammad nie…klaw trpegang babi korang sanggup keluar merata nk cari lumpur wt samak, tp pe korang yg ngaku ummat Muhammad nie wt klau pegang/sentuh bkn muhrim?? Klau korang ckp aku kolot, sbb skrg dunia da maju so couple mmg kena mcm nie…mmg nk je aku pijak perut korang tu…tp sbb Nabi xbuat mcm tu aku pun batalkan niat tu dan aku just bg nasihat….klau korang dah letak agama no 2, celah mana majunya dunia yg korang ckp tu???? Aku tgk da mcm zmn jahiliah dah nie…. Utk yg suka komen guna bahasa ibunda setan nie plak, aku nk la jgk brtanya….korang komen nie dgn niat pe??? Klau korang pegang tittle Aku Org Islam, so aku nasihat sudah2 la dok carut tu…toksah la gadai maruah agama kt mata org bkn islam…kesian ank cucu aku esk sbb mgkin dipandang hina ngan ank cucu org bkn islam.. Tolonglah cerminkan islam sebenar…Korang mrh ble de org islam lain wt maksiat masalahnya korang tegur dgn mulut korang pun brbau maksiat…. Korang nk ke brsoal jwb ble mati esk?? Nabi pun xprnh cela/maki/hina Hindun yg bunuh dan kelar2 mayat bapa saudara Baginda… Akhirnya Hindun msk Islam..Sbb apa.??? Sbb Nabi xamal org jht dibalas jht… So bila org wt maksiat ari nie, toksah la plak kita hamburkan dgn ayat2 maksiat… Org wt maksiat nie ati dia da malap, tp korang bkn nk bg doa biar ada cahaya blk malahan korang pegi kasi black out terus..mcm mana maksiat nie nk ada titik noktah??? Bagi nasihat, doa byk2 biar smpai kita dpt pahala, org yg kita doa tu dpt hidayah…InsyaAllah.

          p/s: Sesungguhnya aku takut akan azab Allah..tolong la kesian kt aku yg seagama ngan korang ni, jgn la biarkan aku brsoal jwb ttg dosa korang kt akhirat esk2…

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • yaka says:

          in the 1st place kamu masuk blog gosip ni utk apa encik aku? kalau kamu ni insaf sgt, kamu tak masuk langsung pun blog gosip ni, tak teringin n tak terfikir langsung pun nak masuk. tp in the first place kamu berada di sini buat ape? aiyaa.. nak kata bangang kang marah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Aku msk sini sbb trlintas nk brpesan-pesanan..nk ingat mengingatkan…Klau ko yaka letak syarat hnya org2 yg mcm ko je bleh join forum nie…mmg smpai bila2 la org pegang cara mcm ko yaka…xbleh sampaikn pesan wlau satu ayat…cth da ada dpn mata…slh ke klau brpesan-pesanan kt forum mcm ni? Aku baca apa yg diceritakan, tp aku xambil yg mana negatif (tp positif xde langsung)…Aku nk tnya ko la yaka, ada tak ko pegi mana2 msjid, org brilmu yg ada dlm msjid tu xbenarkan ko jejak kaki dlm masjid sbb ko nie peminat forum gosip tegar???? Ada tak????? Klau ada, inform aku msjid mana… Ada tak dlm msjid tu ko tgk imam ngan bilal je yg bleh wt amal ibadat kt situ.. Perogol…pencuri…dan org yg prnh wt dosa besar dilarang sama sekali msj msjid??? Ada tak yaka??? Sama la forum nie yaka…sape2 bleh join tp niat biar btl…Aku tak join forum nie sbb nk carut, maki, kutuk org yg wt maksiat nie…aku join juz nk brpesan-pesanan..nk ingat mengingatkan….yg mana xbtl tegur la…Klau ko ckp scha ngan awal tu xtau pun klaw aku tegur lagak dorang mcm dlm gmbar tu…xpe la, forumer2 kat sini pun org jgk…sekurang2 nya aku bleh brpesan-pesanan ngan dorang….yg mana dok taruk komen2 guna bahasa ibunda setan…tegur la…nasihat… Nk brpesan-pesanan nie xyah tggu dok masjid je yaka..kt tepi jln, kt mall, kt forum2 mcm ni pun boleh…Klau ko nk jd peminat no 1 dorang nie, xde sapa mrh pun…ker ada org mrh ko???? Cuma org akan keluarkan pndapat bila ada yg seolah2 sokong apa yg kapel nie buat…klau ko peminat no 1 dorang nie, trgamak ke ko tgk dorang nie wt maksiat mcm nie??? trgamak ko tgk dorang nie dok brsoal jwb mati esk??? patut peminat mcm ko la yg lg elok bg nasihat…Yg dok komen guna bahasa ibunda setan tu slh jgk, aku xkata btl…tp yg bg pndapat cara dorang nie slh…itu pun ko nk kondem..pelik aku??? Bila ko dok bela dorang nie, dorang ada bg ganjaran pahala kt ko ker???? Confirm la xde kan…so pkir2 la yaka..org tu menteri ker…artis ker…org tua kita sekalipun..klau da slh..tetap slh..toksah la dok pusing2 nk suruh bnda tu jd btl….so bila dorang da dlm keadaan nie..nasihat laaaa….klau ko bleh nk nasihat…buka peluang org lain nasihatkan…ko dok diam je kt celah dinding tu k…

          p/s : Aku da ckp pe tujuan aku join forum nie, so skrg turn ko la plak yaka cite kt aku pe tujuan ko join forum nie…Nk tegakkan benang basah bila lagak org dlm gmbr nie dok wt maksiat??? Atau ko nk kutuk Fahrin Ahmad???? Atau ko saje nk provoke kt sini??? Atau ko nk ckp hukum tuhan tu teruk sbb kapel xblh pegang tgan, xbleh peluk pinggang??? Atau ko ada pendapat lain yg nk gitau aku…sila la yaka.. Tp klau ko segan nk ckp, aku xkan buruk sangka… Aku pun tau ko join sini pun sbb nk brpesan-pesanan kan…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  41. Yana says:

    Mak bapak dorg ni yg patut tegur…… dah tanggungjawab pada anak yg masih bujang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. cik joyah~ says:

    halah3x~ huhu dh tau benda neyh bleyh jd hawt gatal pegi upload…. mau menunjuk kah? huhuh kalau dh gi bali ber”2″ nk pk positif lg? idakk le… BALI… nak buat ape sape peduli pon… klu takkan mat salleh byk yg topless kat sana… sendri henggat~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      bila masa diorang pegi berdua? kau ni pun salah seorang yg buat fitnah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bazooka penaka says:

        wakaka..aku dr atas td bace aje komen2 si yaka nih…dia ni ibarat peguam bela x berotak bg pihak scha n awal..komen ko yaka x gune otak tp gune emosi..ko yg terlalu emo ko x sedar. patut pun fact-oriented gelar ko ‘kid’. komen ko x bernas mcm komen budak mentah yg ngamuk bile ditego..hahaha

        well, puja lar artis favorite ko tu yaka..ko sokong jer lar per diorang wat w’pun perbuatan tu menyalahi hukum agama..kalo ko rase per yg diorang wat ni halal kat mata ko..sahla ko pun spesis sama mcm diorang gak!

        tp jgn nak ngamuk kt org yg menegur ke arah kebaikan..ko gune hukum logik akal tp ko jgn lupe hukum agama..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          well brade, nak tegur pun agak2 la, tgk sikit ko berada kat mana. ko kat blog gosip kan? nak ceramah or nak nasihat org, pikir dulu tujuan utama ko taip / klik utk masuk blog gosip ni.. sendri mau ingat la bai..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lara says:

          yaka, mmg ni ruangan gosip tapi teguran takder klass. mmg patot pun org mrh hang. aku dah baca semua komen bengong hang. tak bagi org nasihat hang..tapi hang bkn main bantai dan nasihat org. wei..CAKAP SERUPA BIKIN BOLEH TAK YAKA? BAGI KOMEN BIAR GUNE AKAL

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tony says:

          tak pyh laa nak over sgt yaka. meluat aku tgk ko nih!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. nurcahaya says:

    pada yg berkenaan….yg hram tetap hram xkan berubah jd halal…teguran yg diberikan anggaplah sebagai kebaikan…takde manusia yg perfect….pelik ngan manusia zmn sekarg teguran yg diberikan digelar org munafik…mcm mna 2?…apa yg anda inginkan agama perlu mengikut arus zaman?…bangga digelar diri bukan baik sangat….hehe…kelakarnya…kasihan ibu bapa yg harapkan anaknya2 jd baik…anak plak bangga digelar tak berapa baik…menegur plak digelar munafik…jadi org yg hanya baca n lihat tnpa sebarg reaksi digelar pe?…mungkin 2 kot pecinta agama Islam…manusia2…bila duniawi melebihi akhirat…undang2 dicipta sndiri..wslm….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • khaireen razak says:

      xpe2.. kalo x elok tgur, jgn hina.. n kite juz doa jer org yg kite tgur 2 terima n berubah ke arah kebaikan.. 2 jer.. kalo hina, bleh runtuh institusi msyrkt coz org yg kene hina ni kite xtau ape die rase.. tkt die rs xde sokongan moral, dndam or wateva yg memburukkan lg..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. CT haters says:

    Romantiknye awal & scha….u guys mmg ngam berabiz…keep it on!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. akulahitler says:

    scya dah berisi pasal kene pam dek awal dah tu..

    kalau cakap salah sy berfikir negatif….salah lagi makhluk 2 eko tu yg buat perkara yg menimbulkan fitnah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      so kau pun sama menambah dosa membuat fitnah.. suka sgt la dapat dosa free kan. hahaha.. takde rasa nak tegur secara baik ke? kan dpt pahala?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. mak dara says:

    Hummm… bukan nak mengutuk. Tp, nengok jer la cara si pemudi berpakaian. Esp waktu malam. Tau la artis, tapi takkan tak diajar tatasusila berpakaian org Islam. Siap leh nampak bikin yg dia pakai tu… apa muslihat? Kalau dah tak tertanggung menahan hawa nafsu tu, kawen jer la. Lepas tu nak buat apa pun org tak mengata. Tp kena la jaga penampilan awak tu. Nama pun artis, kalau idak dok diam2 kat rumah tu, tak der sapa kenal kecuali jiran tetangga dan hanya jadi buah mulut org kg jer. Artis ni, kalau pasal $$, pandai nak mintak tolong peminat – nengok filem ler, nengok drama la, vote tuk menang anugerah la apa la, abis tu bila bab2 cam ni.. takmau kongsi lak… Amender la korang ni.. mmg otak koman tu ler.

    P/s: Fahrin tak minat pasal minah ni pakai pewarna kuku kot? Mmg hipokrit!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      fahrin tu lagi big hipokrit la.. org2 industri, org production semua tau perangai mamat ni camana.. peminat je yg buta dgn “lakonan” dia.. kes saman apa cerita? takut nak bawak masuk court nampak? senyappp jeee… takut bukti2 semua terbongkar? hehh.. cakap tak serupa bikin.. nangis2 dpn wartawan mcm lembik.. si awal yg korang tuduh gay tu pun tak nangis camtu.. LOSER sungguh si fahrin giant ni.. si giant ni mmg kuat menipu..kuat pukul.. kuat “toot”.. masa couple dgn scha lagi dah melayan pompuan lain.. siap mms bagai.. apa cerita? takyah ckp lebih la kalau tatau..background dunia industri weh.. kau tertipu yg dasar je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • adeknowray says:

        ko ni nape yaka? fahrin ader wat salah dgn ko ker? nampak mcm ko kenal sgt dgn si fahrin nie… ko penah kena pukul dgn dia ker sampai emosi lebey2 ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Yaka got some issues..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bazooka penaka says:

          yaka x bagi org mengata, mengeji or mengutuk.. aku ingat dia ni baik.. tp cara dia mengutuk fahrin rupenye 2X5 aje pangai dia..kuat mengata gak rupenye!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sian says:

          haah laaa… dia kutuk fahrin giler giler bleh plak… dia ni kekeliruan identiti kot… agak agak laki ke pompuan erk dia nih

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Nk trgelak pun ada rasanya….Yaka, ok la klau ko mengaku ko tau fahrin tu ada perangai xelok..mungkin ko lg kenal sapa fahin tu dr kiteorg nie…tp ko xnmpk ke dok buka buruk sdiri plak??? Kt atas bila org kutuk scha/awal, kemain ko belasah org tu…Yaka, org tu komen sbb dia ada bukti scha/awal wt bnda xelok…aku rasa klau dorang nie pun tau prangai fahrin, sah2 la ada jgk orang komen…tp skrg ko lain…Bila fahrin yg wt bnda xelok, org lain xtau pun bleh tau sbb ko da buka aib dia…tp bila scha/awal buka aib sdiri nie ko xkata pe2 plak….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • weiya says:

        dah lama tak masuk sini..bang nara…nampaknya org baru dlm BN tak sama ngan org lama..apa pun..yaka..knapa dosa org yg tegur ko nampak..dosa 2 org tu ko tak nampak..aku pun org indistri juga..takder pun isu pasal fahrin ahmad ni..ko fitnah..jgn ko juga kata fitnah tu berdosa..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tony says:

        pergh! mulut yahudi gak si yaka nih.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. stickyez says:

    hee xla comel mane scha tnp mekap…huuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. no name says:

    awal dah post balek album die g bali kt fb die atas prmintaan peminat2 die.. BN nape letak gamba scha n awal berdua je.. aku tgk kt album awal tu dorang cam pegi ramai2.. mybe dorang ade hal keja kt sane kot.. yg korang mngutuk siap hukum hakam sume tu jangan la nak judge yg buruk2 dulu.. tgk dulu ngn mate korang sendri baru la korang mainkan peranan baik korang tu..

    lepas ni aku sure mesti ramai cakap “alah pegi ramai2 tp kt sane wat hal masing2..”.. hehe.. dah2.. korang jgn nak sangka buruk kt org lain.. peace~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      betol2….kita yg suka sangat menambah dosa ngumpat…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • putih melepak says:

      bukan sangka buruk..tapi kalau dah pergi sana lepas tu bergambar pula dengan pakaian yang tak melambangkan sebagai orang islam.Memang lah diaorang tak buat apa.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Aku says:

        Huhuhu…ye2 kami xnk brsangka buruk…mmg umat islam kena elak brsangka buruk kt org lain…So jgn amal sikap brsangka buruk nie….No name, agaknya scha ngan awal nie dah kawen senyap2 kan..??? Saje je dorang nie xnk gitau org luar sbb bg dorang nie privacy dorang kan??? Tak pun nnt dorang nk wt suprise kt kita2 nie…so sape2 yg nk tau cite sbnr tu, sbr la dorang wt PC k..jgn la dok sangka buruk ye…. Sbb aku mls nk brsangka buruk bila tgk lagak dorang nie…hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. sapasajalah says:

    tahniah kpd keduanya. enjoy nanti di akhirat sana~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. TumpangLalu says:

    Harap2nya mereka tak terlepas lea sembahyang maghrib tatkala kejadian ini berlaku……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. desp says:

    tunggu la kemunculan video lucah awal-scha pulak…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • G says:

      DH RABAK DAH SCHA NIE KENA BALUN NGAN AWAL.. BARAI GILER!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        ni la komen yg aku ckp buat fitnah tu.. nak komen biarla ikhlas. bukan menghina n fitnah mcm ni. org ni mcm ni lagi teruk n dahsyat dari diorang berdua.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bazooka penaka says:

          per citer bab ko mengata fahrin kat atas tuh? ko x fitnah ker? ckp biar ada bukti..kalo x aku anggap ko memfitnah jugak..

          sah ko peguambela scha n awal!! dr atas td ko fight abis2an utk diorang..ko menentang arus..teruskan perjuangan ko utk artis ksygn ko tuh..w’pun diorang dah bercuti ke luar negara tanpa sbrg ikatan..manis ker tuh? tats y org komen..ko takyah lar emo x betempat!! komen ko jdik komen lawak tau

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          lantak diorang la nak buat apa..aku menyampah tgk org2 macam ko yg komen belagak baik n pandai kat sini.. asal ada gosip artis2 yg pakai seksi, gosip2 yg mcm ni, haa kemain la masing2 bercakap degang degung siap kuar hadis la bagai.. tp realiti? ko tu alim sgt ke? jgn jadi mcm ketam.. nak ajar anak berjalan, diri sendri pun tak lepas. bongok! hipokrit sgt.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ustaz says:

        jgn fitnah lau xde bukti.lgpon kite xtau diri kite tul or x k.knl diri dulu bru leh knl tuhan n nsihat.bkn mnuduh.n bdoa biarlah mrke mndpt hidayah n kamu juga mndpt hidayah.knl lah diri kamu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Bek Mamas Rosmas d' tetes! says:

        g….. engkau tak baik tau… kata rabak…. hish ngkau ni….

        setahu bek le si Awal…. ni gitu-gitu…. ke si scha yang ahaks!!lkan awal… ntah yang mana awal yang mana akhir pun tak tahu le……

        awal-awal dulu si budak awal ni tgk cam okey je… ya le kan kakak dia si owner Saloma tu control sekarang ni awalnya baik si awal ni dah…. akhirnya dah jadi begini…. bukan muhrim berdua gitu… paren le tu…

        Tahniah Fahrin…. perempuan yang namanya Sharifah keturunan baik2 konon tapi habok pun tak tarak….. mesti dia tak demam masa ni … kan…. on aje le tu….

        kepada Awal … bek tau awal dari awal-awal lagi… awal awal dulu…. awak ni waklu… ahaks

        kepada Scha….

        Sakit ke?

        Sakit! sakit! sakit! sakit! sakit! kalau sakit jangan marahhhhhhhhhhhh………………………………….

        bongok!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wink..wink.. says:

          pehal ngn Bek Mamas Rosmas d’ tetes nye komen ni??ko org mne??aku xfamah ko komen ape…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kiah pekasam says:

      betui2, xsabar nk beli nant.. hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Aku says:

        Ayat Yaka megingtkan aku kt ayat iblis…

        Ayat iblis : Nk brsedekah kena kaya dulu.
        Ayat Nabi : Nk kaya bersedekahlah..
        Ayat Yaka : Nk nasihat org, kita kena alim dulu….

        So korang tgk kt tiga2 ayt ni, ayat yaka menjurus ke arah ayat yg mana????

        p/s : Aku xkata ko mcm iblis yaka, tp ayt ko tu ingtkan aku psal ayat iblis brdebat dgn Nabi…Sila jgn buruk sangka…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. lalala says:

    aku dulu suka gila kat scha. bila dia dgn awal, aku dah kurang suka plak scha. sory ah. hahahahaha

    awal parade gmbr holiday dia sbb dia bangga girlfriend dia cantik la. sape tak bangga gf dia tu model as beautiful as scha kan.

    conclusion : awal insecure
    heheheheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. mulanmira says:

    aik? ade gambar ni je? takkan abang nara tak dapat gambar Scha n awal duk clubbing kat bali? cari laa gambar tuh.. baru panas sikit..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Norulhuda says:

    scha tu biasa2 je..x lawa cam lisa surihani @ maya karin.. hope awal x buat yg bkn2 ngan scha, masih ingat asal usul n agama…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. scha al memek says:

    POYO laaa abg nara…….klau org lawa puji jerk selalu…klau org buruk kemain kutuk…hahahaha

    abg nara yg hipo…..hehehehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. kipas lipas says:

    makin bencik aku tgok scha nie,..dulu aku minat die skrg ni makin mencikk dan meluat2 aku tengokkkkkkk….eyeksssssss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mengkek says:

      BETOL NOKKKK..MAK LAGI MENCIK NG SI SCHA TU.. MEMBURUKKAN NAME KETURUNAN JE (BUANG JE LA SHARIFAH KAT NAME KAU TU SCHA OII.. DA LA MENGACARA JERIT2..BINGIT TUL MAK..) YG SI AWAL TU PLAK LAGI HAUSSSSS… PT AR DR DULU LG DIE TERBABIT DLM INDUSTRI NI AKU VERY THE MENCIII KAT HARAMJADA NI..BAJET BAGUS ARR… KALO MENGACARA FUHH TU SELUAR X SENONOH BTL.. HENGAT GAH SGT LINE *** KO TU..NAK MINUM PTANG PUN X SELERA…JADAH HAWAU PUNYE JANTAN..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kamen rider says:

        sabar mak sabar…..nanti jadi menantu mak tu …ha camne?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        ntahnya.. tak suka2 nanti anak mak jadi mcm muka dia, padan muka!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mengkek says:

          CHOYYYY….(TOUCHWOOD NOKKKK) EEEE….. MCM MANE NII MAK DA ,MENCI GILER TAHAP TAPIR DAH NIIII NGN AWAL NII….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. melayu hebat says:

    jgnlah nk tipu peminat lg..ckp ja..apa nk malu..dh kena tangkap baru nk malu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. ayobanaktulakang says:

    ish..blum ade pape da pegang2 tgn…contoh yan tak baik utk muda mudi…cmni ke nak jadi ikon??piiiraahhh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. FTN says:

    mengalahkan orang dah kawin. rosak betol!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. SIOT says:

    LEPAS 1 JANTAN KE 1 JANTAN LAIN PULAK.
    MULA2 FAHRIN PEGANG SHCA
    SEKRANG NI AWAL PULAK PEGANG

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mengkek says:

      memang bingai si betina ni.. dulu ms ng fahrin(hensem guy malaya) kemain lg cite ng press.. g dating ng fahrin..kalo tiba waktu solat kami akan solat di R&R..pastu sambung balik dating.. haaakkkktuihhhh ko scha oii… bodoh la kau tggalkan FA tu.. Awal mke cam haremmmm

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        bodoh? hahaha.. fahrin tu lagi bodoh la.. korang tak kenal dia sapa.. org2 produksi, org industri semua kenal jahat dia mcm mana.. peminat yg bodoh kena tipu. jangan ingat air tenang takde buaya.. harap muka hensem tp perangai setan belakang2 buat ape.. nak setan biar setan depan2 la dol.. pengecut.. takut peminat lari aa tu. kau sorok mcm mana pun setan kau.. tuhan tu ada.. sembahyang tonggang tonggek tapi jahat mcm setan pun tak guna jugak.. makcik2 felda je yg mengagungkan si fahrin giant ni..tak sedar diri masa kat uitm dulu berlagak nak mampus.. nak kawan dgn awek2 cun je.. pegi gym takde sapa nak kawan ngan kau.. dah la belajar tak abis.. org mcm ni korang nak banggakan? BELAJAR tak abis gatal nak jadi ARTIS! mmg bangang si GIANT seko ni.. GIANT tu nickname dia masa uitm dulu. korang kenal? tak kenal.. hahahaha. cakap je lebihhh. bodoh sgt kena tipu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wink..wink.. says:

          kalau ko tau salah fahrin tu ape..cube ko bgtau kiteorg sme..ni ruangan gisop…share2 r ngn kite org..ke ko takut??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mawarhitam says:

          tumpang lalu ye..nk tny sket cik yaka..sy baca komen2 ni dri atas smpai bwh..ad curiousity sket..sket je la..

          bila sy baca2, sy perasan something..awak ulang ayat yg sama bnyk2 kali yg mbawa maksud lebih kurang sama la..” fahrin tu lagi bodoh la.. korang tak kenal dia sapa.. org2 produksi, org industri semua kenal jahat dia mcm mana”..

          kenapa eh?..sy ni bkn la peminat fahrin, tp sy tgk awak mcm provoke fahrin habis2 an, mcm awk benci sgt dgn dia..

          just nk tny je la ye..jgn mara..
          peace~
          ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. SIOT says:

    DATING SAMPAI KE BALI.
    BUAT APA BERDUA-DUAAN KE SITU.

    SENANG NAK BUAT MAKSIAT

    INGAT ORG MALAYSIA X DPT HIDU
    PERBUATAN MEREKA.

    MENYAMPAH PULAK AKU NENGOK
    AWAL + SCHA SUARA JANTAN NIH.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • cheese says:

      Jgnlah tuduh sebarangan, mereka bukan pergi berdua tapi beramai-ramai, sila tgok FB Awal jika tak percaya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      kau ni mesti tak penah dating kan? kalau kawin pun atas pilihan kuarga je.. hehehe..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Aku says:

        Aku tabik kt sapa yg kawen atas pilihan famili..Salute kt org yg xprnh dating sblom kawen….korang mmg best…Aku nk contohi korang…

        p/s : Aku ikhlas puji nie tauu..jgn plak korang buruk sangka..Mmg ssh nk jumpa org brcinta lps kawen..tp klaw ada, aku nk minta ilmu sket la…Kongsi2 sket tau..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Suci dalam Debu says:

          byk aje.. mak ayah dulu kebayakkan kawen dulu br bercinta.. n yg banyak nya kekal alhamdulillah..
          kenapa pilihan mak ayah adalah terbaik kerana tak ada yg mahu ank mereka gagal dlam mmilih pasangan…kenapa pilihan mak ayh wajar kerana pilihan pasangan ank2 akn disoal akhirat kelak..kenapa pilihan mak ayt hebat kerana mereka lebih banyak makn garam kehidupan..hehe… inilah realiti…tapi jika sebaliknya semua kuasa yg Maha Agung

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. amy_comel says:

    erk..artis,.dalam mnafikn tunjuk gak bukti y sebaliknye..ntahapehape..bosan =p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. pasha panda says:

    ooooo kat bali berani pegang tangan,aku nampak kat OU 2 minggu lepas tak berani plak pegang tangan.pakai baju sedondon lagi,dua dua pakai tshirt biru.]

    pandai2 la korang jaga imej.jangan kontroversi sudah.awak tu public figure

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. alya mastura says:

    confem tak semayang….kaki tangan kaler….tak kan peyod kot????huhuh..bagus punya artis la semua ni..dunia artis takde halal haram agaknya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. MasyaALLAH…
    sedih tengok gambar dorang nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. aku suka gambar no.3 hehehe…

    sbb muka mggmbarkn muka xsolat…xder chaya…gelap jerrr…ish2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Anzur Anuar says:

    tak baek keluar berdua2.. ish ish ish..

    Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. miss high heel says:

    Fact-oriented Person says:
    Good question! Actually diorang tak dok sebilik pun..malah diorang dok di hotel yg berasingan di mana jarak antara hotel Scha ke hotel Awal melebihi 2 marhalah. Gambar2 di atas adalah sekadar bergambar, not more than that. (sarcasm);-)

    Hmm..artis..artis. Blum apa2 lagi dah gi honeymoon dulu. Kawen la cpt2 diorang ni..udah2 le bukak peluang kpd pengkritik utk terus mengkritik artis2 Malaysia skrg ni..
    Reply

    2 marhalah tu kan 90 km…iskkkkkkkiskkkk,,,,nak sangat guna marhalah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Is there anything wrong about it?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        dier kurang paham ngan statement ko agaknya….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Huh..Terrer ye Ms. High Heel nie convert marhalah to km…huhuhu…salute2….Aku pun ingt2 lupa sbb tu klau jln jauh mana pun, aku cari surau…kekekeke.. Ms. High Heel, Fact Oriented Person pun tau 2 Marhalah = 90km, tp Ms. High Heel xtau ke ayat tu ayat sindir????

          p/s : Jgn pkai kasut tinggi sgt, klau jatuh takut terseliuh kaki…Tp kalau nk pkai jugak, tgk betul2 tmpt nk melangkah tu….huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wink..wink.. says:

          aku ske r komen2 ‘AKU’..berkesan di hati!!!

          p/s:puji btol2 ni..bukan sindir2 tau…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. me says:

    cehhhh….ngalahkan suami isteri……kawin nnt dah xde seri dah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. manjalara says:

    skrg ni bercinta bagai nak rak, bak kata pepatah mula2 tak cukup lama2 tak abis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. cinut says:

    stupid dua2..pose pict sendiri..saja bg org create gosip..x psl2 org termengata…. to scha – patutla fahrin xnak ko…
    awal- belakon sampai dlm masjid,insaf la konon.. sendiri mau tau la beb.. artis msia byk bwk pengaruh negatif dh skrg.. harap2 x peminat2 terpengaruh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      fahrin tanak scha? scha yg dumped fahrin la bodoh. ai fahrin yg terhegeh2 nak kat scha lepas kena dumped. hahaah tatau cite takyah cakap. bodo sgt kau ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bazooka penaka says:

        yaka x abis2 emo..mrh org kutuk scha tp dia mengata fahrin x hengat..weh..buang mase jer ko bersyarah tp ko sndri tepuk dulang terpercik air kat muke sendiri.. ko benci fahrin sudah..tp jgn mrh org nak mrh scha/awal KO tuh!!

        aku sronok bace komen2 bodo ko..ckp mcm xder otak!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          same goes to u bangang. hahahaaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wink..wink.. says:

          yaka…ko tau ek npe scha dumped fahrin..kongsi2 r..kte ko tau kn…forumer2 len xtau…cpt..cpt…ko kn xske fahrin..sebar2 kn r cite sebenar supaya org tau spe fahrin tu…ke ko takut??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. cinut says:

    jalan2 kt bali..xde JAIS….hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. zaza says:

    apela artis skrg ni..time bcinta bgi nk rak..dh pgg sane cni..bile kawin xsampai 2 3 thn dh bcerai berai..skrg ni trend artis cerai time pregnant lak..mcm la..lum kawin lg xyah la g bcuti2 ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. uba says:

    Nak ikutkan Fahrin lagi handsome…awal ni tak tau nak cakap apa…no komen lah…Tinggal hotel berasingan dan jarak dua marhalah…harap 2 tak adalah rakaman video…..pas ni yang tersebar hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. cinut says:

    2 marhalah..?? haha…nk buat x elok,tp try cover ngan statement baek… both stupid…ingt org lain stupid cam diorang gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Attention! Please note that ’2 marhalah’ tu bukanlah statement yg dikeluarkan oleh diorang berdua, tapi adalah statement sy kat atas sbg menjawab soalan ‘haziziy’..in sarcasm, that is… Harapnya jangan tersilap faham yg ianya dari Scha or Awal..

      Maaf & harap maklum.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        kan? kau pun sama jugak.. membuatkan org salah faham lagi dengan diorang berdua, menambah api. kesimpulannya kau pun sama juga suka menambak2 minyak dalam api….tak pasal2 diorang berdua jugak kena stupid.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Apa masalah sebenar anda wahai ‘yaka’? Komen2 anda kat sini sungguh bizzare. Ikut suka anda la ‘yaka’..at least sy dah maklumkan bg yg tersilap faham, & pastinya diorang dah paham kalau terbaca.

          Chill out ya;-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • so what? says:

          woit yaka! tlg stop komen2 bongok anda di sini.. meluat tahap gaban aku bace. rase mcm nak sepak muka kau!

          kau mmg bermasalah..aku tau kau peminat setia scha or awal dan kau benci fahrin. kau pun menghina fahrin..so what?? tlg jgn cakap byk sbb kau nampak sgt bodoh dlm blog nih

          go fact-oriented! go bazooka!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          so what? hahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Aku taknak komen banyak dah ngan makhluk spt yaka ni..rasa2nya cukup kot komen2 org len kat sini yg ramainya bengang dgn si yaka ni. Layan dia boley jadi saiko mcm dia jgk..

          Udah2 le tu..tau le ko suke publisiti murahan, tapi sedarla berapa ramai kat sini yg dah terpissed off dgn ko..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumbleBee says:

          re-cap yaka said: kan? kau pun sama jugak.. membuatkan org salah faham lagi dengan diorang berdua, menambah api. kesimpulannya kau pun sama juga suka menambak2 minyak dalam apiā€¦.tak pasal2 diorang berdua jugak kena stupid.

          1- yg anda memburukkan fahrin tu x buat org len yg membacanya salah faham dkat fahrin kah?
          2- yg anda mengaibkan fahrin tu supaya nmpak buruk di mata masyarakat x dikira mengapi-apikan kah?
          3- ko keep on saying that org2 yg komen ada antaranya boleh dianggap fitnah dan berdosa tapi komen ko plak yg membuka aib org x berdosa kah?

          muhasabahlah diri sendiri…rendahkan sket keegoan anda tu supaya dapat menerima teguran orang lain bila obviously kita silap.Sesungguhnya minda kita akan lebih terbuka jika kita bersedia menerima kritikan~

          p/s: bukan pengomen lain yg akan rugi kalo anda tidak mahu menerima hakikat sebenar~

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. cinut says:

    dulu(lps scha break ngan fahrin) mmbe aku ada pg langkawi,honeymoon(halal ar..) dia ada terserempak si awal ngan scha ni jugak,lepak2 kt beach,tp mcm pict kat ats la,ada org ketiga(dummy agaknya).. mamat yg jd dummy tu si ikram dinzly…lbh kurang cmnila.. mesra smcm….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SIOT says:

      TU KAT LANGKAWI
      INI KAT BALI LAGI BEST AGAKNYA HEHEHEHE

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      bila berdua kata maksiat. bila bertiga kata dummy. sememangnya manusia mmg tak pernah bersangka baik walau sikit pun.
      kalau kau berdua dengan mak/bapak kau, maksiat la tu! kalau ada sorang lagi kakak/abang kau, diorang adalah dummy. *ambik kau*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Hmm…dengar komen2 sebegini, jawabnya..QALUU SALAAMA..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninakarina says:

          Buat ‘yaka’…istighfar banyak2…tak perlu manusia lain sebagai orang ketiga…syaitan&iblis tu sentiasa kekal selamanya jadi orang ketiga la….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          ustajah nina.. anda patut tujukan komen anda ni kat org aras skali tuuu.. dia yg ckp pasal org ketiga. nak komen pandang2 dulu ya ustajah nina.. kalau rabun pakai spek mata

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mawarhitam says:

      actually dorg 3org mmng besties..mmng slalu lepak sama2..sj je tmbah info..heee..

      peace~..
      ;p

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. shaik says:

    aku tak berani nak kata…. tapi kalau dah pe jauh2 dua2 pulak tu apa lagi …. sah buat maksiat …tengok gambar pun dah tau…. hidup gelomang dengan dosa … padan la wardina kata tak leh buat contoh … jelas …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • follower says:

      dorang bukan pegi berdua laa.. cube tgk gambar dorang kt fb awal.. ade kawan2 yg lain..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SIOT says:

      BUAT PROJEK KOT EHEHEHE

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SIOT says:

        AKU PERNAH DENGAR KAWAN AKU CERITA
        DIA PERGI BERCUTI KAT HOTEL TEPI PANTAI
        PERGI BERSAMA KAWAN
        DIORANG BOOKING BILIK CONNECTING ROOM
        BILA WAKTU MALAM
        SI KAWAN YG JADI DUMMY TU TIDOR SORANG
        YG SORANG LAGI KAWAN PERGI BILIK
        SEBELAH CONNECTING ROOM HAHAHAHA
        LAWAK LAWAK
        NAK MENIPU & NAK TUTUP MATA ORG
        CAM GITU CARANYA WEI

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          dengar kawan je. kawan tu tipu, kau pun kena tipu, padan muka. kawan, ketua kampung, tukang jahit, drebar, sapa lagi yg kau dengar cerita? cerita dari mulut kau sendiri ada tak? asyik dari kawan jee

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      tak berani nak kata, tapi kata SAH. macam mana tu? kau ni kaki putar belit mcm keling la

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anti bangang says:

        yaka yg jahil..boleh tak kau jangan jadik bangang dgn komen2 kau yg bangang? aku dah meluat baca..asal komen bangang aje mesti dari kau yg confirm bangang. mulut kau mengata org pun sama aje! saper tak pecaye baca komen2 si bangang ni about fahrin kat atas. stop your bangang comments here coz u sound bloody bangang!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          kau lagi berjuta2 bangang sbb baca blog mcm ni. pastu siap emo baca komen org. hahaha what a loser

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. ayuu says:

    ade kwn lain pon gmbr cmnie elok sgt laa..agak2 laa wei..org tgur tuk kebaikan..jgn jdik cm kes clubing ari tue..ramai2 gak kan,kwn2 gak kan..ape daaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SIOT says:

      KAN SCHA DAH NGAKU YG DIA
      X MINUM ARAK MALAM CLUBBING TU
      SEBAB DIA DEMAM

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fikir says:

        kalo x demam maknanya minum? hohoho.. kalo benda yg baik tu slalu je liat nk diikut.. tapi kalo yg buruk.. mak oii.. laju je..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. akuselamber says:

    conpom da bejimak…bagai nih..tgk gaya pon taw…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ninakarina says:

      astaghfirullah….salam Awal & Scha….hubungan belum halal lagi antara kamu berdua tapi dah berdua-duaan macam ni…harap sedar lah hukum hakam Islam ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        salam ustajah nina.. hari ni takde kelas agama ke ustajah? imam2 muda dah lama tunggu tu kat dalam kelas tu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Habih semua ko nak tibai eh ‘yaka’?? Masalah btul la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ninakarina says:

          Buat ‘yaka’, saya bercakap yang benar dalam kitab Allah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          ustajah nina taknak komen kat si ‘akuselamber’ tu ke? ustajah nina pun setuju dgn dia la ya? what say u mr fact oriented? kau pun sokong apa yg dia cakap kan? thats why bila ada org komen2 sebegitu korang senyap je. hehehh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Zaza Muhammad says:

    selamat bercuti. semoga diaorg tahu batas2 sbg muslim

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. rafiz says:

    pergghh…sebab tu dlm reportkad aku selallu tulis cita2
    1-nak jadi pelakon/artis..

    sebab boleh jadi ikon/idola/dan mcm2 lagi…
    lepas tu aawek cantik..
    n korang pun leh tgk gambar aku ngan awek artis lain bercuti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. sonnia says:

    haish ni korg xpnh bercinta n dating ke… poyo lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      hikhik..ntah2 over2 lebey2 dr Awal & Scha…well itulah ‘bayaran’ yg perlu dibayar oleh artis…. buat mende common pun jadi perbualan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Ehem2..kalau benda yg common tu baik, no problem.. Tapi kalau yg benda common tu adalah tak sepatutnya jadi common, that’s why dikritik..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. ilani says:

    betul ke dorg bercinta?ke teman tapi mesra je?
    huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. yakabodo says:

    yaka = die hard fan awal – scha .. tgk pict awl la bro,lu ble nmpk kesahin maksiat tu..even x tahu la sampai kemana,tp tanda2 maksiat tu ada….siap post dlm fb lg.. bkn menikah lgpun… dh macamtu..konon2 bercinta maut la tu.. org kutuk coule nie ko kondemla.. ko kenal ker mamat pict sblm last tu? bapak awl?abg?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      eh ada org komen pasal aku la. glamer jugak aku ni. haahhahaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rija|udDin uL-haQ says:

        yaka, lu punya statement dari atas sampai bawah mcm %$#@*&%!#@$…..tak payah komen pun takpe…bikin provoke je…

        “yang haram itu jelas, yang halal itu jelas”-hadith..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          ustat dari masjid mana lak ni? tak sangka ustat pun baca gosip ye.. ustat betol ke ustat kuih tat je nih hahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Bagus kot klau ada ustaz pantau bab2 mcm nie..at least bleh bg nasihat, share ilmu..sapa xnak kan…. Ummat akhir zaman nie malu atau mungkin sebok nk p cr ilmu kt org brilmu (cth masjid xde org), so bagus la klau org brilmu tu sdiri turun padang cari org yg dahagakan ilmu mcm aku nie…kekekeke…. Klau bahan mcm nie hnya utk2 org yg suka gosip je..ssh la…Maksud aku, sekadar baca bila ada wktu free luar biasa…Bila ada saudara Islam wt bnda xelok, tegur atau nasihat la. (sunnah tu..dpt pahala…xnk ker?).. Quran/hadith xprnh dihadkan utk org brilmu shj…org yg wt dosa besar or kecik pun bleh baca….Da xprnh plak aku dgr org ckp..”Knapa org yg slalu dok wt maksiat tu tiba2 plak masuk masjid or baca Quran nie?”…Huhuhu..Blog nie pun bkn utk org yg suka gosip je, klau imam masjid tu bosan tahap luar biasa pun sila la tgk2 berita psl ummat kita kt sini, br tau tahap mana ummat akhir zaman nie skrg, jd senang la nk brtindak…Cthnya pakat2 doa biar dorang nie trbuka pintu ati utk terima hidayah Allah…(Jgn lupa doa utk aku skali ye) so toksah la dok sindir2 bila org bg sikit nasihat. Klau nk dgr alhamdulillah, xnk toksah la sindir2 bagai… Aku kt sini bkn nk tunjuk aku pndai brhujah..(pndai ke ngan ayat berterabur nie)…Aku just nk berpesan-pesanan…(Sunnah jugak tu sbb Nabi nk kita sampaikan walau satu ayat)…So pakat2 la bermuhasabah diri…pakat2 la doa kita dilindungi dr segala unsur xbaik..Toksah dok gaduh, lg tmbah dosa..

          p/s : mati tu pasti..dan percaya la setiap apa yg kita buat nie akan di soal kt akhirat kelak..Setiap apa yg saudara Islam kita buat pun, kita akn di soal…So korang sanggup ker nk bersoal jwb atas kesalah org lain nie???? Sblom trlambt…tingkatkan iman biar reti takut kt Allah s.w.t.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          panjangnya ustat kuih tat berceramah.. harap2 yg menghina2 dan memfitnah di atas tu baca sekali ye.. ustat takmo ceramah kat diorang yg komen fitnah kat atas skali ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Rujuk komen Aku kt atas….maceyyy

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anti bangang says:

        kp bkn glamer tapi ko teramat bangang! komen2 ko melambangkan ko ni manusia yg ilmu agama tak tinggi..ilmu dunia ikut emosi..kalau dah bangang tu jgn tunjuk!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          eee emo nya. baca blog gosip pun nak emo. pondan ke ni? heheheh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tony says:

          lu arr yg emo, yaka. tak psl2 nk menyalak kat org yg nk cmment psl scha n awal ni. pi mabuk arr lu!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. yakabodo says:

    bukan lu ke komen dlu psl org lain?hahaha.. org lain pun glamer gak la… bodo punya org..cakap mcm pandai.. mana pya study la lu ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      terimakasih la glamer kan aku. sampai guna nama aku. ke ko nak tumpang glamer aku nih hahahahaah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ko pn same says:

        hahaha..lawak la ko ni yaka..mmg kasi panas line je ek..
        aku rase gini la, kepada yg xtau cite sebenar jgn la memandai nk reka itu ini..kompem da jimak la, scha da barai la..ish ish..kn ke x elok memfitnah org..nk bg nasihat silakan tp biarla berhemah..yg dinasihatkn plak klu bole terima bagusla..klu x bole terima jgn cepat melatah, wat derk je la..bukan rugi pn dgr nasihat free

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          ini la maksud aku sebenarnya. syabas, inspektor syahabbbb

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bazooka penaka says:

          tapi ko nyer citer psl fahrin tu per kes? maknanye ko tak bg org mengata idola ko aje kan? ko mengata kaw2 kat fahrin xper kan? bahse ko elok ker mase mengata fahrin? ko berhemah sgt ker? cume ko x bg org mengata scha/awal aje..tu tandenye ati ko x baik pon! ko cume sygkn idola ko aje..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. noname says:

    suke tgk diorg…sweet kapel…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. ninakarina says:

    ada juga org yg mempertahankan kejahilan manusia lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Bip3 says:

    Sebenanye yaka ney awal in disguise laa…hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LOL says:

      bukan awal in disguise tp scha in disguise la..sbb nmpk mcam kenal sgt2 pasal fahrin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ROTFL says:

        yela, aku pun rasa ni scha in disguise ni. aku dok baca komen si yaka dari awal balik2 nak sebut pasal si fahrin ni kaki pukul la, apa la. dan ingat tak betapa emonya si yaka bila ada orang kata fahrin dumped scha..

        fikir-fikirkan lah hehehe..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. Suci dalam Debu says:

    menjadi artis ni susah kn… macam org yg terjun dalam tong yg penuh dengan najis..kalu ada yg berjaya kluar dengan bersih memang dia seorng yang hebat… tp yg banyakknya memang akn terpalit juga najis yang ada.. bila dh busuk semua org lari..tapi najis boleh dicuci..mandi bersih2 dan letakkan sabun…wangi kembali.. bila dh wangi org pon suka.. bila dh wangi dan bersih cuba cari bunga2 dan haruman kehidupan denagn melihat hakikat kehidupan.. pilihan ditangan kita..merancang Tuhan bagi pilihan pada kita..ketentuan hakNya( harap semua faham semantik ayat suci)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. akubukanbaiksangat says:

    Aku dah agak..ramai ustaz & ustazah akan berceramah dalam ni. Buang masa je…

    Kalau tak caya…mesti ada yg akan mengutuk komen aku ni. Jahil agama la..itu la inilah…dah tau ni ruangan gossip artis..lagi mau bebel pasal aqidah…maruah… Apasal ustaz ustazah ni tak pergi ceramah agama aje?

    Bole pulak layan gossip artis then macam poyo citer halal haram…macam la aku tak tau halal haram

    Poyo giler…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lanyat says:

      aku setuju!!!!! jgn malukan name ustaz…utk orang macam ni…hipokrit la beb…mengutuk pasai sendiri tak dapat buat atas faktor faktor badan gemuk la, dan confirm duit tak cukup

      korang sendiri jugak nak honeymoon, klu bagi betina2 kat sini chance nak romantik dgn kena tebuk sekali tu…dgn pakwe hansem korang nak jugak…

      apa yg i nampak…dua golongan…yg miskin katak bawah tempurung tu sume kaki kutuk kaki jeles…..

      yg kaya raya macam awek awek kat fb..clubbing2, honeymooon tu sume hal diorang la…

      miskin mengutuk yg kaya, pastu selindung belakang agama..apa perlu, klu dah pendirian sgt tu jgn baca blog ni..kalau bagi chance nak jugak kan…ni la hal duniawi sekrang…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

      bajet masing2 alim sgt. in the first place masuk blog gosip ni apa kes? heeheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Felda/PapaKuatLagi says:

    Biarlah korang sume kutuk….

    kutuk la sampai taksub dgn kebencian terhadap main atas katil……

    smpi malam pertama anda, apa pun jg buat k! kalau berani jgn CLIMAX seumur hidup anda…

    boleh lah kurang sesak sikit nanti bilangan manusia kat malaysia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. yaka says:

    yang komen2 mcm bagus, alim, ustad ustazah semua bagai ni, in the first place asal korang masuk blog gosip? apa niat korang? sure nak baca gosip, nak ambik tau hal org, sudaaaaahh la bai. nak tunjuk baik pikir dulu sbb ape ko masuk blog ni. nak carik gosip kan? cari gosip tu baik sgt ke? alim la sgt? HIPOKRIT sgt.. POYO with big capital. hahaha. org2 mcm ni setakat ceramah n kutuk2 dalam ni je, kalau jumpa depan2, berani ke? menggigil la, terkedu la hape la. such a waste lol. kesimpulannya.. kira dulu dosa sendiri.. rasa layak ke tak masuk syurga.. kalau rasa tak layak, tak payah sibuk2 nak komen2 org. hipokrit la yg paling hina sekali..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      All your words abovementioned have directly depicted what kind of person you are. Let your ridiculous statement speaks for itself, & I rest my case.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • yaka says:

        bajet speaking nak tunjuk bijak la tu? setakat nak speaking2 kat blog gosip ni takyah la weh. POYO sgt. terserlah kePOYOan anda. hahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Apo2 pun sorang bdk tu nk ckp, smoga slmt la dunia akhirat ye..Aku pun mls nk brdebat, takut kang nmpk lak spti dia.. Kata la apo pun..aku xkisah…tp insyaAllah aku xkan lupa doakan korang…Dok brtekak mcm nie kang takut trgadai plak iman yg sbesar zarah nie..huhuhu..rugi besar aku nnt…. So pe2 pun, smoga dgn brpesan-pesanan tu, aku diselamatkan dr fitnah dosa2 sedara seagama aku sndiri.. Amin.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          AMIN. org mcm kau ni bagus. yang lain2 semua failed. provoke sikit2 dah berjela2 keluar nick baru yg kondem balik mcm budak tak cukup umur. provoke aku menjadi terhadap mereka. syabas utk kau. moga kau berjaya dalam hidup. AMIN YA RABBAL ALAMIN :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. sini bukan sana pun bukan says:

    hahaha. kenapa la korang suke bertekak pasal artis2 ni. lepas tu bukak halal haram lah. diorg dah baligh tu tau ler diorg halal haram nye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. prorata says:

    artis bergaul cam suami is3 biasa ja… kami ‘teman tapi mesra’… i pakai u, u pakai i, sama2 rasa… xpaksakan… kan…kan… we all buat secara xberhemat xganggu gugat negara…

    u all ni jgn la over2 comment… LOL…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. YAKAbongok says:

    satu ja nak komen…YAKA sgt bongok n mentally tortured..haha..sian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      kisah jugak kau pasal aku kan? siap guna nama aku. hahaha.. loser la kau bai

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • YAKAbongok says:

        yaka bongok yeh..yaka bongok yeh..(mcm lgu minah senget)..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          nenek kau nak autograf? ckp kat dia lagi 5 thn lepas dia mati baru aku kirim kat kubur dia lol

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. saya says:

    DAH SAH2 YAKA NI AKA SCHA!!!!
    HAHAHAHAHAHA…KOMPOM BEB!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      ooo yeke bai? kalau camtu ko ni si pasah sendat yg gedik2 berebot jantan ngan tiz sengal tu la kan? hhahahaah korang ni berminat kat aku rupenye, tp komen kat topik scha ngan awal? kuikuikui lepas ni jgn lupa buat yaka fan club ek? ko aku lantik jd presiden.. muahaahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Fact-oriented Person says:

    Di sini memang boleh tgk betapa pelbagainya pemikiran manusia. Ada yg suka tegur-menegur & nasihat-menasihati, ada yg ulas ikut perspektif agama, ada yg suka komen positive, ada yg natural, ada yg tak kisah, ada yg suka kutuk, ada yg suka kritik, ada yg suka nak bertekak, ada yg suka cari gaduh, dan mcm2 lagi.

    Tapi malangnya kat sini ada yg lebih melampau lagi (worst case scenario) bilamana ada yg suka kondem org lain tak pasal2 plus kaki provoke setiap masa plus jahil murakkab plus saiko tak hengat dgn statement2 bagaikan kanak2 lembam. Tapi yg bagusnya diorang ni, diorang self-proclaim as if diorang ni tak hipokrit, kononnya la…

    Inevitably, I’m so sick of these people. They’re unbearable.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      malangnya ada jugak yg suka menghabiskan masa tak buat keje sambil bergosip mcm mak joyah kat internet. feeling2 macam baik bagi nasihat.. kat blog GOSIP. Apakah? Blog gosip? duhhhhh please. im so sick with this people. they’re so hypocrite. BIG TIME. tuhan je yg tau mcm mana realiti hidup org2 yg hipokrit mcm ni.

      seterang2 artis menunjukkan sifat mereka yg sebenar, mereka tak hipokrit. dari org2 yg feeling2 mcm alim, macam bagus konon nak menasihat artis2, setakat dalam ni, tak payah la dude.. buang masa ko menaip je.. kau tak rasa rugi ke, diorang tu artis, dah memang tau cara hidup mcm mana. kalau dorang baik, takde la jadi artis. benda2 ni common sense kot. tak faham jugak mmg bangang. ni korang yg feeling2 mcm bagus nasihat org.. nampak poyo tau, bila bagi nasihat kat blog GOSIP. u look so stupid u know? tak rasa rugi ke? as if mcm ko masuk kelab malam pastu ko gi ceramah kat semua org kat situ. ko berani tak buat mcm tu? dont be in denial dude.. u may look smart but ure so stupid obviously.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Felda/PapaKuatLagi says:

        i support you yaka…mereka comment comment cuci mata jugak…at least when you do tht…mengaku la bro…apa cerite nak kutuk orang pulak pastu hal agama pulak…

        pls la asing kan agama la yer…nafsu korang tu yg obvious..selain gatal…pupuk pulak sifat menyibuk dan fitnah..apa bende la korang ni…

        senang cerite gini…orang alim dunia lain orang romantik maksiat sume dunia lain…persoalannya…mereka tak kacau korang..tak fitnah korang tak pandang pun dunia alim korang tu…apa hal korang pulak suka masuk campur? tak sedar diri ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Aku says:

          Mmg la xkcou org msa kt dunia nie…tp selagi korang yg mengaku islam nie wt bnda2 mcm nie kt dunia…mati esk korang kaut ngan kami yg xtrlibat dan xsuka ngan maksiat korang nie…lain la klau korang bkn seagama ngan kami…Confirm la ko tau kan psal tu…selagi ko mengaku sedara seagama ngan kami..mati esk kami akan di soal pasal xtegur bila sedara seagama nie wt bnda2 xelok nie…confirm la ko tau kan???? Bila ada manusia ckp, alaaaaa…kubur masing2…aku rasa nk je pijak perut org tu..tp sbb Nabi xbuat…aku pun xbuat la…kubur mmg la masing2, tp kt akhirat esk…xde nyer ko ngan kami dok pecah2…xde nyer kami dok tingkat lain…ko dok tingkat lain…dok kt pdang yg sama jgk…even diberi pilihan dok kt tmpat lain pun, aku ttp nk dok sama ngan korang sbb korang sedara seagama ngan aku…so masa tu la kami disoal atas kelakuan korang….kami tegur bkn sbb nk korang jauh ngan bnda2 mcm nie jgk…tp sbb kami pun nk selamat kt akhirat esk…klau tuhan ckp kami xkan disoal atas dosa seadara seagama nie…xde nya aku nk nyebok hal korang…lantak korang la nk tunggang terbalik pun…ko nk wt pe pun….skettttttt pun aku xamek port….

          Yg dok lontarkan ayat munafik/hipokrit/konon alim kt org bg nasihat tu….xpe la…kami telan je….tp korang pun xrasa ker korang pun lbh kurang kami yg digelar munafik/hipokrit nie???? Korang mengaku Islam, bangga dok bawa ic kehulu kehilir ngan tertera prkataan Islam tp korang xde pun menampakkan yg korang Islam…btl ker korang nie Islam???? xberderau ke drh korang bila tgk kelakuan dorang nie??? Xrasa maruah agama korang dipermainkan ker ngan lagak dorang nie??? Xrasa nk mrh ker bila hukum Allah diperlekehkan sesetengah org nie??? Huh….munafik sungguh korang nie….!!!! Hipokrit sungguh manusia akhir zaman nie….!!! Mengaku Islam tp kemungkaran dibela…!!! Aku doakan korang selamat dunia akhirat…Doakan aku sekali sbb aku org Islam…Yg nk selamat dr dunia akhirat mcm korang….

          p/s : Ini ke petanda kiamat yg diceritakan org trdahulu bahawa org islam akhir zaman akan mrh bila ditegur/dinasihatkan…???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cici says:

          moga siyaka dan felda dterangkan mata hati mereka… amin… mudah-mudahan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • apa2 ajer says:

          Aku setujuuuuuuuuuuuu sangaaaaaattttttttttt ngan ko…!!!!! Dorang yg marah kita tegur nie sebenarnya sedara mara artis la nie….. mana tak bengang beb.. dorang pun perangai camtu gak…. so terasa gak la ngan komen n nasihat yg org bagi… tak gitu..?????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. apa2 la says:

    yaka -June 23, 2010 at 11:49 am

    fahrin tanak scha? scha yg dumped fahrin la bodoh. ai fahrin yg terhegeh2 nak kat scha lepas kena dumped. hahaah tatau cite takyah cakap. bodo sgt kau ni

    pandai plak fitnah org rupanya..citer pun x tahu mana betul ..pandai2 je ko kata scha dumped fahrin.. msti ko ni pro scha-awal kan..ayat pun sedap gak-sembang mcm x suka guna kata2 kesat.. dem hipokrit punya budak.. apala ko dpt dr diorang tu kan…

    haha..rasa glemer plak ko kan.. padahal glemer sbb ko plg bongok dlm forum nie.. ko pun masuk ruangan gosip,pastu x puas hati bila org gosip.. pegila masuk forum masakan..senang hati… bo*** pya orang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      yada-yada-yada..

      *big yawn*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • apa2 la says:

        same to u bro…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          so what?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gangguan mental says:

          oit..sudahlah..jgn gaduh2..rileks beb..kita smua ada pndpt msg2..u ols jgn gaduh2 k. wat penat korang type jer..coz c awal,scha, ker bla2 smua tu bknnya nk dgr pn..
          pekate korg g dpn2 artis tersebut, ckp kt dorg dpn2.bru thrill! ni duk kutuk dlm BN..per clazz..
          utk yaka: jgnla fanatik sgt..trima lah pandangan dan pendapat org lain.msg2 ada pndpt.u xblhla nk o.v.e.r sgt. biarlah pndpt dorg.
          utk smua:sudah2 laa tu..nti c yaka ni jd gila plak..ayuh sama2 simpati kt dia dgn elak mngutuk kt artis fanatik c yaka ni..pdahal aku knal sgt dgn scha tu..mls nk ckp..biarlah rahsia.klu aku ckp,nti c yaka trus jd gila..
          haha!peace no war!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. follower says:

    g kat link ni.. scha luahkan perasaan dia..

    http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/scha-alyahya/tepuk-dada-tanya-selera/403027757710

    kesian scha.. x baik tau korang berprasangka buruk kt org lain seblum mngetahui cerita yg sebenar.. kt link tu die cakap pasal kenapa sebelum ni dia tak clarify pasal hubungan cinta dia.. kesian scha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. YakaOhYaka says:

    nampaknya tajuk perlu ditukaar kpd YakaOhYaka.yaka penah kena ngan fahrin kot..hahahaha.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. it's me says:

    fuhyo tercapai hasrat yaka nak fofuler kat sini..kuikuikui

    yaka = mentally disorder, kurang dpt kaseh sayang..ayat feberet “masuk blog gosip utk aper”

    *yer cik yaka memang aku sengaja nak ckp gitu..plis la emo..

    bangnara ~ banned jela die ni..buat rosak jek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yaka says:

      thank you thank you.. tak sangka kau fanatik aku rupanya.. kau mengikuti perkembangan aku sgt2.. semua stail aku kau hafal kan? awww terharu mak nyahhhh! kau nak jadi pasangan gay aku tak? macam aku dgn fahrin dulu2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • api berapi says:

        yaka, kau perasan kau hebat dpt gado ngan org. kau ingat kau popular org ramai komen kau. kau ingat kau baik mrh org mengata scha n awal ko..(kau pun mengata org gak..piiiirah!)

        urmm..kau gado ngan org dgn your stupid remarks..kalo sorang aje kata kau bodo, kau patut gado. tp dah belambak kat sini yg dah bantai kebodohan kau. nmpk sgt kau mmg tak betul! tak sedar2 diri lagi lak tu! siap leh rase kau popular n nak ada fan club lg. kau sedar tak kau berbangga atas kebodohan sendiri dan jadik bhn tertawa org? org hospital mental aje akan jadik ahli fan club kau.lol! kau punye komen mmg tak membina..cume utk bergadoh n terlalu emosi! komen kau srius mcm org meroyan..

        to others..biarla yaka dgn kebodohannye..at least dia leh jadik pak pandir blog ni..just ignore him. tak payah dilayan org yg otak senget..jangkit kang! maybe dia ni mmg jenis suke ckp mender bodoh n suke bergaduh.. lyn dia ni is an insult to your intelligence..so leave this psycho alone. dia dah terlmbt utk jadik bijak!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Couldn’t agree more on that.. Org yg berpemikiran seteruk itu tak perlu dilayan. Berdebat dgn si jahil tahap tak boley diajar pastinya merugikan & menyakitkan hati je. Sy yakin dia sendiri tau yg berapa ramai dah kat sini yg kutuk tingkahlaku dia,tp bila rohani yg tak kritikal masalah dalamannya, kata lah apa sekalipun, dia tetap dgn perangai buruk dia.

          Diorg ni expect semua kat sini supaya puji segala tndakan artis2 yg kononnya tak hipokrit serta tak kacau org lain. Tanya la geng2 pencegah maksiat kenapa perlu rush artis or sapa2 yg disyaki buat maksiat sedangkan diorg buat maksiat berdua je..tak kacau org len lagi tak hipokrit. Pemikiran begini amat membimbangkan. Teguran & nasihat sengaja disalahertikan kononnya tak diperlukan dlm blog gossip. Sungguh saiko!

          Sy tau komen ni pastinya dibalas dgn sinikal & skeptikal, kutuk2 & menghina org lain secara menyakitkan hati. Semuanya sengaja dibuat tp ta pasti niat sebenar dia. Mungkin nak ajak semua org kat sini jd lembam sptnya yg ‘open-minded’ caranya ttg kerenah artis2 Malaysia..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bazooka penaka says:

          u are right fact-oriented..some bloggers here expect org utk puji and sanjung idola diorang..walaupun idola tu wat prangai yg bertentangan ngan hukum agama n norma..
          sesape yg menegur dianggap perasan baik n jage tepi kain org. come on lar..pntingkan t’jwb pd agama dulu sblm pikir t’jwb pd idola anda..

          yaka esp…he is the worst example here!! ckp sedap mulut n tak gune otak. as being said by berapi, he is definitely our PAK PANDIR here!! haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • YAKAbongok says:

        yaka..kawan aku gay..dia nak f**k ngan ko leh? dia kta ko mcm lancau…lg selera dia nak hanjeng ko..hahahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yaka says:

          nak suruh bapak kau tonggang kawan kau sampai kering pun boleh. ajak atok kau yg kat kampung tu sekali ye. kendurikan kau ramai2.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. atien says:

    sweet couple 4ever…cute sgt2….i luv this couple..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. normala says:

    Tak ada segan silu nampak…buat lah yang terbaik…nikah je..jangan jadi macam Norman n Memek…!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. a says:

    kesian scha..ingat ke ada pendirian..rupanya hampehh jugakk…
    tewas dgn godaan syaitann..
    apa yg buleh aku kata hanyala astagfirulaahalzim…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. saya says:

    YAKA BONGOK!!!
    TAK MATANG!!!
    FIKIRAN CETEK!!!
    CKP IKUT SDP MULUT TANPA BERFIKIR DAHULU…
    AKU RASE DIE NI LAHIR XCUKUP BULAN..
    TU YG SHOCK SKET TU…HEHEHE
    XUSAH LYN ORG CETEK MCM DIA NI…WASTING OUR TIME!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cinta says:

      i’m offended by ur statement.. my brother in law lahir x cukup bulan, my auntie pun same but they are good people, very good people.. so jgn samekan orang yang lahir x cukup bulan dgn something yang ridiculous mcm ni ok? thank you. premature babies are human too & sometimes they are clever than normal born babies..

      ps: bace gosip bace jugak, komen pun komen jugak tp jgn smp menghina sesuatu yang tak patut anda hina..

      peace, no war~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • saya says:

        OPPSSS…SORRY..MY BAD..
        TERLEBIH SUDAH..
        AMPUN YE….XDE NIAT NK HINA SBNARNYE…
        TP AGAK KEBENGANGAN DGN SI YAKA NI…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Bip3 says:

    yaka sebenanyer linda onn in disguise…lagi betolll…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Aku says:

      Buruk sangka nampak????? Aku pun xkenal Yaka tp aku xplak trfikir yaka nie LO…huhu…Yaka adalah Yaka…so sape pun manusia disebalik nama Yaka nie…hanya Tuhan je tau..so toksah la dok kaitan ngan org yg kite pun xtau btl or tak kesahihannya …hehehe..kang xpasal je pahala brkurang…dr Bip cmpak pahala tu mcm tu je…baek bg kt aku…(^_^)…

      p/s : Aku bkn pro artis..peace

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. xlawa manela scha ni…kire sedap mata memandang..tp kalau nk kate lawa xsangat kut…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  108. [...] more on Beautiful Nara (GAMBAR)Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya Bercuti Di [...]

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  109. Pundut says:

    Maaf kerana menganggu kalian semua bergaduh sesama sendiri…saya mahu menanyakan sesuatu…toilet di mana ya?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Oh ya, sebelum tu nak tanya balik. Anda kat mana masa antar komen nih? Kalau kat rumah, try tanya mak or bapak or adik2 anda in case anda terlupa jalan ke toilet..;-) PEACE

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  110. Malina Musa says:

    Senang-senang pegang tangan… dosa tu mainan biasa aje.. tunjuk gambar kat orang pulak tu. Kahwin sekejap lepas tu sibuk nak cerai… perrrgh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  111. ctm says:

    enough with komen pasal percutian depa ni…. awat scha pakai baju yang seksa meksa tak kena kondem???? sebab bubis dia kecik kaa??? atau sebab BN suka agungkan si Scha ni??? kalau arits lain.. dedah bahagian2 badan yang sama, kondeman nya agak dahsyat….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  112. yaka says:

    Kesimpulannya, org mcm si “AKU” ni bagus. yang lain2 semua failed. provoke sikit2 dah berjela2 keluar nick baru yg kondem balik mcm budak tak cukup umur. provoke aku menjadi terhadap mereka. syabas utk kau. moga kau berjaya dalam hidup. AMIN YA RABBAL ALAMIN :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  113. yazid says:

    kalau semua pengkomen2 disini rasa bagus.delete jer komen2 anda…benda yg dah sah2 dosa pun nak diperdebatkan…kalau semua rasa pening atau sakit hati,ape kata pg buka haddis…ikut sunnah…awal pakai seluar pendek..auratkan?scha plak free hair..aurat kan?pegang tgn?adoiyai lagilah haram..dr berdebat untuk gambar yg xberpekdah nih baik korang g berdebat pasal isu palestin tu..come on la kawan2..sedara seagama kita ditindas kat sana,kita plak sibuk pasal artis…hanya beri pendapat,yg buruk datang dr saya,yg sempurna datangnya dari Allah swt..insyaallah..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  114. Rossi46 says:

    Ape nak heran…tujuan pi Bali tu sbb sana ade kebebasan dalam apa jua perbuatan. Bila nyawa dah sampai separuh badan, baru menggigil ingat tuhan dan mintak diundurkan waktu….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  115. iwaislam says:

    yaka: wei yaka, ske ati org la nk tulis ape kt komen diorg, yg ko ni emo sng asal..aku rse xsalah kalo org tu cube bg nasihat..dpt pahala ko tau!! ske ati dier la nk ckp ape pown…ko nie gler meroyan ape emo2….sawan ek…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  116. nurul says:

    romantik ye

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  117. yaka sakai says:

    yeyeh yaka dah malu pastu dah jadi bodoh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  118. sabrina says:

    kate xde pape???cm siot jew…kawen jewla lau dh cinta,,dpn media ckp xdew papew ckp cam apew ar………..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  119. siti says:

    hi,cutenyer ble nk kawin nie kte hrp kome cpt le kawin yer

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  120. penyuu says:

    sye lebih setuju awal dgn lisa surihani….lisa lebih cantik drpd kak scha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  121. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  122. tk suka kutuk org says:

    eeee menyibuk nye korang ni!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  123. Sirena Nozum says:

    wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  125. lina reens says:

    amboi2 mcm org dh kawin lak yea..caver2 la skit korng berdue nie

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  126. miera says:

    korang ni 2 kn hal owg nk msok cmpor wat pe…cbe cerminkn dlu kowg nye dri uh..bia la nk wat pe pown…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  127. mieyra says:

    ,.t0l tUrw wt pErw nUck msUk cmpUr hal 0wng,.biar lArh tUrw idUp diri nyErw,.tpi t0l jgk diEwng knE larh c0vEr2 ckit klaU x nUck adErw contr0vEsi,..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2